Výroční zpráva o činnosti základní školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti základní školy"

Transkript

1 Č. j.: 2015/60 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2014/2015 V Příbrami Strana 1 (celkem 18)

2 Zpráva o činnosti školy 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa: Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Zřizovatel: Středočeský kraj IČO: , IZO ředitelství školy: Kontakty: číslo telefonu: , faxu: , ová adresa: sekret@ouu.pb.cz www stránky: jméno ředitele školy: Mgr. Pavel Bartl statutárního zástupce: Mgr. Petr Tošovský, tel. č další jmenovaný zástupce: PhDr. Lenka Vacková, tel. č seznam členů školské rady: Předseda: Mgr. Jana Cingelová (za pedagogické pracovníky) Člen: MVDr. Václav Beneš (za zřizovatele) Člen: pí Eva Němcová (za zákonné zástupce) 24. února 2015 proběhly volby na nové volební období školské rady (6 členů). Předseda: Mgr. Jana Cingelová (za pedagogické pracovníky ZŠ) Místopředseda: pí. Michaela Šedivá (za zákonné zástupce SŠ) Člen: pí. Jana Ungerová (za zákonné zástupce ZŠ) Člen: Mgr. Lenka Kocourková (za pedagogické pracovníky SŠ) Člen: JUDr. Milan Fára (za zřizovatele) Člen: MVDr. Václav Beneš (za zřizovatele) Datum poslední změny zařazení do rejstříku škol a školských zařízení: (10. dodatek Zřizovací listiny, který vymezuje nemovitý majetek ve vlastnictví Středočeského kraje, který se předává k hospodaření p. o. s účinností od ). 2. Charakteristika školy Vymezení hlavní a doplňkové činnosti školy: K hlavní činnosti školy u žáků Základní školy praktické patří osvojení konkrétních operací a umožnění žákům osvojit si strategii učení, motivovat je a přiměřeným způsobem jim prezentovat význam vzdělání. Vést žáky k všestranné a účinné komunikaci. Klademe důraz na rozvíjení sociálních a komunikativních schopností a velký důraz na výuku pracovních činností a praktických dovedností žáků. Zavádíme skupinové a projektové vyučování, kterým vedeme žáky k týmové práci. Strana 2 (celkem 18)

3 U žáků Základní školy speciální ve výchovně-vzdělávací činnosti vytváříme a rozvíjíme návyky a dovednosti nezbytné pro osvojení základu čtení a psaní. Rozvíjíme motoriku a pracovní dovednosti. Žáci druhého stupně posilují samostatnost a co možno největší soběstačnost. Završením vzdělání žáků je prohloubení již získaných poznatků spolu s hledáním cest k jejich profesnímu a pracovnímu využití. Základní škola se nachází v přízemí, v l. a 2. patře budovy školy. V přízemí se nachází jídelna, keramická dílna a truhlářská dílna. V 1. a 2. patře jsou učebny Základní školy praktické i Základní školy speciální. Mimo běžné učebny máme k dispozici cvičnou kuchyňku pro výuku pracovních činností, výtvarnou dílnu a počítačovou učebnu. Pro žáky s omezeným pohybem je k dispozici výtahová plošina. Pro výuku tělesné výchovy lze využít tělocvičnu. Celková poloha školy není výhodná, leží ve svahu. Chybí venkovní hřiště a prostor pro pobyt žáků v okolí školy. Škola pracovala podle 3 vzdělávacích programů: školní vzdělávací program pro základní vzdělávání pro žáky s lehkým mentálním postižením praktická škola, školní vzdělávací program pro základní školu speciální vzdělávání pro žáky se středně těžkým mentálním postižením a těžkým mentálním postižením souběžným s více vadami a školní vzdělávací program pro základní vzdělávání pro žáky s vadami řeči. Součástí naší školy je Základní a Mateřská škola při Dětské léčebně v Bukovanech. Do školy dochází děti z různých škol České republiky. O provoz této součásti se starají 3 pedagogové. Učitelé úzce spolupracují s lékaři a fyzioterapeuty v léčebně. Vyučování probíhá na základě spolupráce s vysílající školou. Po dokončení pobytu navazuje vždy zpětná vazba s podrobným popisem probrané vyučovací látky. Škola spolupracuje s léčebnou na bohaté mimoškolní činnosti. Základní cíle výchovně vzdělávacího procesu: Hlavním cílem základní školy je vytvoření základu pro celoživotní učení, pro vstup do života a do pracovního procesu. Vhodnými způsoby vést žáky k samostatnému řešení zadaných úkolů. Vzhledem k různosti mentálního postižení vytvořit dostatek příležitostí k opakování a procvičování získaných vědomostí. Důsledně uplatňovat individuální přístup. Kladným hodnocením motivovat žáky k učení. 3. Školy a školská zařízení členění I. Školy nejvyšší povolený počet dětí/žáků a naplněnost (k ) Typ školy/šz IZO Nejvyšší povolený počet dětí/žáků Skutečný počet dětí/žáků Přepočtený počet pedagogických pracovníků Počet dětí/žáků na přep. počet ped. prac. MŠ při zdrav. zařízení ,0 7 ZŠ praktická ,5 7,14 ZŠ speciální ,2 5,57 ZŠ pro děti s vadami řeči ,8 6,66 ZŠ při zdrav. zařízení ,0 5 Přípravný stupeň ZŠ spec ,0 5 II. Školská zařízení nejvyšší povolený počet dětí/žáků (strávníků, ubytovaných, klientů) a naplněnost (k ) Nejvyšší Skutečný počet Přepočtený Školské zařízení IZO Z toho cizích povolený počet dětí/žáků (ubyt. počet Strana 3 (celkem 18)

4 dětí/žáků (ubyt. /stráv./klientů) /stráv./klientů) pracovníků SPC ,2 Školní družina ,4 4. Souhrnné údaje o dětech/žácích I. Děti/žáci podle typu školy/školského zařízení (k ) Typ školy/šz Děti/žáci Počet tříd (u ŠD/ŠK počet oddělení) Průměr počet dětí/žáků na třídu (oddělení) MŠ při zdravotnickém zařízení ZŠ praktická ,7 ZŠ speciální ,8 ZŠ při zdravotnickém zařízení Přípravný stupeň ZŠ spec ZŠ pro děti s vadami řeči Školní družina V letošním školním roce 2014/2015 byl otevřen přípravný stupeň pro tři děti se střední mentální retardací a dvě děti s těžkou mentální retardací. Dále byla zřízena v tomto školním roce druhá třída pro žáky s vadou řeči (logo třída). Jsou vyučování malotřídním systémem. II. Děti/žáci podle druhu zdravotního postižení (k ) Druh postižení MŠ ZŠ ZŠ speciální Příp. stupeň Mentální postižení z toho těžké mentální postižení z toho hluboké mentální postižení Sluchové postižení z toho neslyšící Zrakové postižení z toho nevidomí Vady řeči Tělesné postižení Strana 4 (celkem 18)

5 Souběžné postižení více vadami z toho hluchoslepí Vývojové poruchy učení Vývojové poruchy chování Autismus Bez zdravotního postižení Údaje o přijímání dětí/žáků do školy I. Přijímání dětí do MŠ a přípravného stupně ZŠ speciální pro školní rok 2014/2015 a počet udělených odkladů povinné školní docházky (dále jen PŠD) k Typ školy/šz celkem Počet přijatých dětí v posledním roce před zahájením PŠD Počet odkladů PŠD Mateřská škola Přípravný stupeň ZŠ spec II. Zápis žáků do 1. třídy ZŠ a následné přijetí pro školní rok 2014/2015, počet udělených odkladů PŠD (k ) Typ školy Počet dětí u zápisu navržený Počet odkladů PŠD skutečný Počet nově přijatých žáků do 1. ročníku ZŠ praktická ZŠ speciální Praktická škola přišlo 15 žáků 2 žáci byli zařazeni do 1. třídy, 1 žák do 2. třídy, 3 žáci do 3. třídy, 3 žáci do 4. třídy, 1 žák do 5. třídy, 2 žáci do 6. třídy, 2 žáci do 7. třídy a 1 žák do 8. třídy. Do prvního ročníku ZŠ speciální 6 žáků Do prvního ročníku Logo třídy bylo přijato 5 žáků 6. Údaje o výsledcích ve vzdělávání I. Prospěch a docházka žáků/studentů všech ročníků celkem (včetně závěrečných ročníků) k Prospěch a docházka žáků/studentů všech ročníků Počet žáků/studentů Obory vzdělání poskytující základní vzdělání - ZŠ Praktická Žáci celkem 85 Prospěli s vyznamenáním 30 Prospěli 55 Strana 5 (celkem 18)

6 Neprospěli 0 - z toho opakující ročník 0 Průměrný prospěch žáků 1,768 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 107,37/1,14 Obory vzdělání poskytující základní vzdělání - ZŠ Speciální Žáci celkem 29 Prospěli s vyznamenáním 1 Prospěli 24 Neprospěli 4 - z toho opakující ročník 4 Průměrný prospěch žáků slovní hodnocení Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 107,426/4,828 Obory vzdělání poskytující základní vzdělání - ZŠ pro žáky s vadami řeči Žáci celkem 14 Prospěli s vyznamenáním 5 Prospěli 6 Neprospěli 3 - z toho opakující ročník 3 Průměrný prospěch žáků 1,564 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka/z toho neomluvených 33,25 / 0 Slovní hodnocení žáků probíhalo ve Speciální škole celkem u 29 žáků ve všech předmětech. Slovní hodnocení na Základní Praktické škole proběhlo u jedné žákyně šesté třídy. 7. Hodnocení chování žáků/studentů Chování žáků/studentů (k ) Druh/typ školy Počet žáků/studentů hodnocení velmi dobré uspokojivé neuspokojivé ZŠ Praktická ZŠ Speciální ZŠ pro žáky s vadami řeči Strana 6 (celkem 18)

7 U chování neuspokojivého bylo v 1 případě konstatováno velké veliké kázeňské problémy a hrubé porušení školního řádu. Zameškané hodiny neomluvené byly řešeny ve spolupráci se sociálním odborem MÚ Příbram Kázeňské problémy žáků jsou vždy řešeny na výchovné komisi školy. U zameškaných hodin byl vždy kontaktován zákonný zástupce žáka. 8. Absolventi a jejich další uplatnění Absolventi školy přijímací řízení na vyšší typ školy (k ) Typ školy Počet absolventů Přijati do PrŠ Přijati do OU Přijati na jinou SŠ Nepodali přihlášku ZŠ praktická ZŠ speciální Údaje o nezaměstnanosti absolventů praktické školy Nezaměstnaní absolventi praktické školy podle statistického zjišťování úřadů práce (k ) Kód a název oboru Počet absolventů školní rok 2012/2013 Z nich počet nezaměstnaných duben 2014 Pozn.: Zdroj informací internetové stránky MPSV: Pololetní statistiky absolventů (1. pololetí tj. 30. duben) tab. Absolventi podle škol a oborů, kde je možné vyhledat počty nezaměstnaných absolventů jednotlivých škol ve všech okresech České republiky, ve kterých jsou absolventi podle místa trvalého pobytu na úřadech práce evidováni. Nezaměstnaní absolventi za poslední školní rok jsou uvedeni v posledním sloupku (Ukončení školy v období od předminulého výpočtu - 12 měsíců, tj. období od do ). Údaje o nezaměstnanosti absolventů praktické školy jsou uvedeny ve výroční zprávě naší střední školy. 10. Jazykové vzdělávaní na škole I. Žáci učící se cizí jazyk (k ) Jazyk Počet žáků Počet skupin Anglický jazyk 42 4 Pozn.: Je možné rozdělit podle typu školy nebo upřesnit v textu. II. Učitelé cizích jazyků rozložení kvalifikace (k ) Strana 7 (celkem 18)

8 Jazyk Počet učitelů celkem Kvalifikace vyučujících pedagogická částečná i odborná žádná Rodilí mluvčí Anglický jazyk Úroveň jazykového vzdělání žáků odpovídá požadavkům kladeným ŠVP. Potíže ve výuce mají hlavně žáci s diagnostikovanou poruchou učení. Na některých učilištích není návaznost na jazykovou výuku. 11. Úroveň informační a počítačové gramotnosti ve škole Škola využívá počítačovou učebnu (14 počítačů připojených k internetu) v jednotlivých vyučovacích předmětech a zároveň v době mimo vyučování je učebna žákům přístupná s kvalifikovaným pedagogickým dohledem. Všichni pedagogičtí pracovníci absolvovali školení úrovně Z a P. 12. Údaje o pracovnících školy I. Základní údaje o pracovnících školy (k ) celkem fyzický/přepočtený Počet pracovníků nepedagogických pedagogických fyzický/přepočtený fyzický/přepočtený pedagogických interních/externích pedagogických s odbornou kvalifikací 1 Počet žáků v DFV na přepočtený počet pedagog. prac /27,426 0/0 28 6,05 31/27,426 1 ve smyslu zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů Uveďte počet interních a externích pedagogických pracovníků II. Věková struktura pedagogických pracovníků (k ) Počet pedag. pracovníků Do 30 let let let let Nad 60 let Z toho důchodci Průměrný věk Celkem 5,10 9,80 8,10 4,42 1, ,88 z toho žen 3,10 6,80 8,10 4,42 1, ,62 Strana 8 (celkem 18)

9 20 III. Pedagogičtí pracovníci podle nejvyššího dosaženého vzdělání (k ) Počet ped. pracovníků dosažené vzdělání vysokoškolské - magisterské a vyšší vysokoškolské - bakalářské vyšší odborné střední základní IV. Pedagogičtí pracovníci podle délky praxe (k ) Počet ped. pracovníků s praxí do 5 let do 10 let do 20 let do 30 let více než 30 let V minulém školním roce pracovalo na škole 10 asistentů pedagoga. V. Zajištění výuky učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzdělání 1 (k ) Předmět Celkový počet hodin odučených týdně Z toho odučených učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzděl. Všechny předměty na Praktické škole Všechny předměty na Speciální škole Všechny předměty v Logo třídě Celkem Nekvalifikovaně odučeny jen předměty v přípravném stupni Základní školy speciální. Personální změny ve školním roce 2014/2015: V průběhu školního roku: 1 pracovník SPC ukončil na vlastní žádost 1 pedagog ukončil na vlastní žádost 1pedagog ukončil z důvodu mateřské dovolené Strana 9 (celkem 18)

10 1 as. pedagoga ukončen ve zkušební lhůtě 1 as. pedagoga ukončil na vlastní žádost Na konci školního roku: 1 pracovník SPC neprodloužení pracovní smlouvy 1 nepedagogický pracovník neprodloužení pracovní smlouvy 1 pedagog ukončil na vlastní žádost 1 as. pedagoga neprodloužení pracovní smlouvy 2 as. pedagoga ukončili na vlastní žádost Ve školním roce 2015/2016 nastoupilo 11 nových zaměstnanců (6 pedagogů, 1 nepedagogický pracovník a 4 as. pedagoga). 13. Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků včetně vedoucích pracovníků (ve smyslu Vyhlášky 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků) 2014/2015 Seminář malí kutilové 2 10/2014 Seminář SPC 2 11/2014 Seminář ŠVP tvorba 2 2/2015 Seminář autismus u dětí 2 11/2015 Seminář AV media moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost celokolektivní 2014/2015 Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů UJAK - bakalářské studium spec. pedagogiky 1 asistent pedagoga, 1 učitel MŠ Studium speciální pedagogiky VŠRS Příbram - 2 asistenti pedagoga, 1 vychovatelka a 1 pedagog 14. Údaje o dalších aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Zájmová činnost organizovaná školou: Dramatický kroužek, hravé malování, logopedie hrou, (sportovní kroužek, fotbalový kroužek, taneční kroužek pod záštitou asistentů prevence kriminality v rámci programu kriminální prevence) Mimoškolní aktivity: cykloturistický pobyt Šumava, bruslení, plavecký výcvik, vodácký výcvik Vltava, návštěva tematických akcí v Hornickém muzeu Příbram, solná jeskyně, canisterapie. Strana 10 (celkem 18)

11 Programy a projekty (nové i pokračující): projekt AV media - Akce uskutečněné v rámci prevence sociálně patologických jevů: Spolupráce s Centrem adiktologických služeb Magdaléna. Spolupráce s asistenty policie. Aktivity školy uspořádané pro veřejnost, žáky jiných škol apod.: Okresní kolo speciálních škol v atletice, dopravní soutěž, soutěž ve stolním tenise 15. Další vzdělávání ve škole v rámci celoživotního učení Nebyly organizovány žádné kurzy. Žádná činnost v rámci dalšího vzdělávání nebyla organizována. 16. Výchovné a kariérní poradenství Na škole pracuje výchovný poradce se sníženým úvazkem, který zajišťuje předprofesní přípravu absolventů 9. tříd. Je k dispozici rodičům v dopoledních i odpoledních hodinách. Ve spolupráci s PPP a SPC zajišťuje potřebná vyšetření žáků. Zajišťuje potřebnou dokumentaci žáků školy. 17. Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené Českou školní inspekcí (příp. o dalších kontrolách neuvedených v bodě 19) 1) Inspekční činnost ČŠI zaměřená na dodržování vybraných ustanovení školského zákona a souvisejících a prováděcích právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č.561/2004 Sb. (kontrolovaném období od 1. ledna 2012 do data kontroly): Termín kontroly března 2015 Výsledek: Kontrolou bylo zjištěno několik drobných nedostatků, které byly ve stanovené lhůtě do 1 měsíce odstraněny. 2) Kontrolní činnost VZP zaměřená na kontrolu plateb pojistného na veřejné zdravotní pojištění a dodržování ostatních povinností plátce pojistného. Termín kontroly listopadu 2014 Výsledek: Kontrolou nebyly zjištěny žádné nedostatky. 3) Kontrola OSSZ Příbram zaměřená na plnění povinností v nemocenském pojištění, v důchodovém pojištění a při odvodu pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. (Kontrolované období od do ) Termín kontroly 29. června 2015 Výsledek: Kontrolou nebyly zjištěny žádné nedostatky. 4) Kontrola BOZP podle 108 odst. 5 zákona č. 262/2006 Sb. Termín kontroly 29. dubna 2015 Výsledek: Kontrolou byly zjištěny 3 drobné nedostatky, které byly ve stanovené lhůtě do 1 měsíce odstraněny. Strana 11 (celkem 18)

12 18. Prevence sociálně patologických jevů Cíle primární prevence sociálně patologických jevů jsou zaměřeny na: a) Prevence užívání návykových látek (tabáku, alkoholu, omamných a psychotropních látek) b) Prevence šikany a násilí, diváckého násilí a projevů xenofobie, rasismu, intolerance a antisemitismu, politického a náboženského extremismu c) Prevence rizikového sexuálního chování a závažných virových onemocnění, sexuálního zneužívání a týrání d) Prevence kriminality, delikvence a vandalismu e) Prevence záškoláctví f) Prevence poruch příjmu potravy g) Prevence virtuálních drog a patologického hráčství Způsob realizace: - spolupráce s rodiči - nabídka mimoškolních a volnočasových aktivit - vzdělávání pedagogů - začleňování prevence do vyučování Další činnosti k prevenci: - spolupráce s PPP, SPC a Policií ČR - dlouhodobý program primární prevence rizikového chování - besedy s odborníky - konzultace s učiteli, třídními učiteli, školním metodikem prevence a vých. poradkyní - schránka důvěry, školní parlament - schůzky s rodiči - adaptační kurzy - krizové plány Přehled projektů, přednášek, besed, cvičná evakuace a další akce: Informační schůzka pro rodiče žáků 1. Ročníků - ( ) Cvičná evakuace objektu (dílny, školní budova) - (říjen 2014) Projekt ZŠ a OU: Můžu ti pomoct? Ve spolupráci s o.p.s. Dialog Jessenius - (říjen/listopad 2014) Projekt ZŠ: Výjezd do Terapeutické skupiny KARLOV pro II. stupeň ZŠ - (listopad 2014) Projekt ZŠ: Módní přehlídka ZŠ i pro rodiče s prodejem- (prosinec 2014) Projekt II. stupeň ZŠ, OU, PŠ: Červená stužka Světový den boje proti AIDS Prodejní sbírka (prosinec 2014) Přednáška spojená s besedou a exkurzí v Domě světla pro II. stupeň ZŠ, OU, PŠ (prosinec 2014) Strana 12 (celkem 18)

13 Lyžařské výcvikové zájezdy (leden/březen 2014), dle klimatických podmínek Program pro žáky 1. ročníků Prevence patologických jevů mládeže K-centrum-(prosinec 2014/leden 2015) Projekt ZŠ: Výjezd do Terapeutické skupiny VČELNÍK pro II. stupeň ZŠ - (leden/únor 2015) Projekt: Láska ke zvířatům Hrachov záchranná stanice pro zvířata - (únor/březen 2015) Projekt II. stupeň ZŠ, OU, PŠ: Free Teens - Prevence HIV/AIDS, pohlavních chorob a těhotenství dospívajících ve spolupráci s organizací CEVAP - (duben/květen 2015) Projekt II. stupeň ZŠ, OU, PŠ: Květinový den Český den proti rakovině 2015 (19. ročník)- (květen 2015) Sportovně turistický kurz - (květen 2015) pozn.: Finanční krytí uvedených akcí je závislé na ekonomické situaci školy. 19. Další činnost školy Školská rada Ve školním roce 2014/2015 se Školská rada sešla 3x. Dne Školská rada schválila výroční zprávy o činnosti školy, školní řády a organizační řády školy, dále diskutovala na téma Klima naší školy, požádala poskytnutí jmenovitého přehledu studujících učitelů a byla seznámena s plánem práce na školní rok 2014/15. Dne Školská rada se zabývala přípravou nových voleb do školské rady a zhodnotila dosavadní činnost. Dne Školská rada byla informována o nejbližších plánovaných akcích školy, volila předsedu a místopředsedu školské rady, schválila jednací řád školské rady a byla seznámena se závěry inspekční činnosti ČŠI. Sdružení rodičů Vedení školy úzce spolupracuje se sdružením rodičů při organizaci a finančním zajištění akcí základní školy. Současně spolupracuje i s neziskovou organizací Alka o.p.s. Příbram. 20. Ekonomická část výroční zprávy o činnosti školy (je zhotovena za celou školu)! I. Základní údaje o hospodaření školy Základní údaje o hospodaření školy v tis. Kč Za rok 2014 (k ) Za 1. pol. roku 2015 (k ) Činnost Činnost Hlavní Doplňková Hlavní Doplňková Strana 13 (celkem 18)

14 1. Náklady celkem Výnosy celkem z toho příspěvky a dotace na provoz ostatní výnosy HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK před zdaněním II. Přijaté příspěvky a dotace Přijaté příspěvky a dotace v tis. Kč Za rok 2014 (k ) 1. Přijaté dotace ze státního rozpočtu celkem (INV) 0 2. Přijaté dotace z rozpočtu kraje (včetně vrácených příjmů z pronájmu) celkem (INV) Přijaté příspěvky a dotace na neinvestiční výdaje ze státního rozpočtu přes účet zřizovatele (MŠMT apod.) celkem (NIV) přímé vzdělávací výdaje celkem (UZ ) z toho mzdové výdaje (platy a OPPP) ostatní celkem 1 (vypsat všechny - např. UZ , , ) z toho UZ z toho 4. Přijaté příspěvky a dotace na neinvestiční výdaje z rozpočtu kraje celkem (NIV) 4397 běžné provozní výdaje celkem (UZ 0008) 4115 ostatní účelové výdaje celkem 1 (vypsat všechny - např. UZ 001, 002, 003, ) 282 UZ ,6 z toho UZ z toho UZ UZ UZ ,1 5. Z jiných zdrojů (sponzorské dary, strukturální fondy EU, FM EHP/Norsko atd.) 10 1 Doplňte do tabulky výši veškerých využitých účelových dotací, název označte odpovídajícím UZ (např. Protidrogová politika UZ ; Sportovní aktivity UZ 001). Strana 14 (celkem 18)

15 Po několika úpravách rozpočtu v průběhu roku byl škole zřizovatelem přidělen konečný celkový příspěvek ve výši Kč (poslední úprava rozpočtu ze dne ). Z toho na platy byla stanovena částka ,7 tis. Kč, na OPPP 50,0 tis. Kč. Na ostatní neinvestiční výdaje pro zajištění provozu školy bylo přiděleno celkem 3 899,4 tis. Kč, z toho na stipendia 159,60 tis. Kč, vyčerpáno pouze 138,8 tis. Kč, zbytek vrácen na účet zřizovatele. Na přímé ONIV byly škole poukázány příspěvky ve výši 497,29 tis. Kč, z toho na kompenzační pomůcky 14,0 tis. Kč a 24,0 tis. Kč na vybavení školských poradenských zařízení diagnostickými nástroji. Dále byly využity prostředky na Podporu výuky vzdělávacího oboru Další cizí jazyk RVP pro základní vzdělávání ve výši 4,1 tis. Kč částka 299,5 tis. Kč z vrácených příjmů z pronájmu, která byla využita na opravy a údržbu majetku školy. Mimo příspěvku od zřizovatele měla škola příjmy ve výši 208,5 tis. Kč za produktivní práci žáků, za plnění pojistné události 91,9 tis. Kč, za úroky a ost. příjmy - částku 2,5 tis. Kč. Z projektu Moderní technologie ve výuce přináší prožitek a radost škola vyčerpala částku 43,09 tis. Kč Na odpisy nebyly v rozpočtu přiděleny žádné finanční prostředky. Všechny přidělené prostředky byly vyčerpány v souladu s příslušným metodickým pokynem. Plnění hlavních ukazatelů je uvedeno v tabulce č. 1. Skutečný přepočtený stav zaměstnanců byl 63,022 - z toho 52,885 pedagogických pracovníků a 10,137 nepedagogických pracovníků. Protože nebyly škole rozpočtem přiděleny požadované finanční prostředky na provoz, vykazuje za rok ztrátu ve výši 35 tis. Kč. Škola zajišťuje obědy pro žáky a zaměstnance formou dovozu z 3. Školní jídelny Příbram. Celkový počet stravovaných je v průměru 175 strávníků, z toho 112 žáků, 63 zaměstnanců. Ubytování škola nezajišťuje. 2) Vypořádání finančního vztahu k rozpočtu zřizovatele Z celkové dotace poskytnuté MŠMT (28 384,7 tis. Kč) bylo vyčerpáno o 550 Kč méně, nedočerpáno u diagnostiky (UZ 33040). Z příspěvku od zřizovatele určeného na provoz školy bylo vráceno 11,4 tis. Kč za nevyčerpané stipendium. Ostatní provozní prostředky byly plně vyčerpány, jak je uvedeno v příloze č. 12. Stanovený limit prostředků na platy byl překročen o 53 Kč. Jeho překročení bylo pokryto z fondu odměn. Limit prostředků OPPP 50,0 tis. Kč byl dodržen. Limit zákonných odvodů nebyl vyčerpán cca o 15,6 tis. Kč, jeho nedočerpání bylo použito k úhradě přímých nákladů ONIV. Škola pronajímá nepoužívané prostory a z jejich pronájmu odvedla na účet zřizovatele nájem ve výši 585 tis. Kč. Z této částky bylo zřizovatelem vráceno na opravy 299,5 tis. Kč. Strana 15 (celkem 18)

16 3) Investiční činnost Z vlastního investičního fondu škola nečerpala. Z příjmů z nájmů byla škole převedena částka 299,6 tis. Kč na opravy na tyto akce: OPRAVA OSVĚTLENÍ V TĚLOCVIČNĚ OPRAVA STROJNÍ PILY 280,0 tis. Kč 19,6 tis. Kč Z finančních prostředků zřizovatele bylo realizováno zahájení investiční akce: Zateplení budovy dílen v hodnotě 543 tis. Kč. Organizace nezajistila ke dni sestavení účetní závěrky krytí IF, z důvodů nedostatečných finančních prostředků přidělených zřizovatelem na provoz. 4) Péče o spravovaný majetek Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek je evidován na počítačových sestavách. Dlouhodobý hmotný majetek je rozdělen na DHM - odepisovaný podle odpisového plánu školy a neodepiso - vaný (pozemky). Majetek vedený v operativní evidenci je dáván rovnou do spotřeby. DHM, DNHM a majetek v OE je evidován do zodpovědnosti jednotlivých zaměstnanců, kteří jej obhospodařují. Zhodnocení majetku a úbytek majetku byly účetně zaevidovány do finančního stavu majetku a dle Směrnice nahlášeny zřizovateli. Inventarizace majetku byly provedeny podle aktualizovaného zákona o účetnictví a prováděcího předpisu č.270/2010 a na základě příkazu ředitele školy. Poslední inventura hospodářských prostředků byla provedena na stav k stanovenými a jmenovanými inventarizačními komisemi. V inventuře majetku nebyl nalezen žádný rozdíl mezi účetním stavem a skutečností - inventury proběhly s výsledkem - bez inventurních rozdílů. Závěry z jednotlivých inventarizačních komisí byly projednány v hlavní inventarizační komisi a byly předloženy řediteli školy ke schválení. Při poslední inventuře byly všechny ostatní dílčí inventury bez inventurních rozdílů. Závěrečný zápis o inventarizaci majetku byl zaslán dle Směrnice č. 48 na odbor majetku zřizovatele. Likvidace nepoužitelného a nepotřebného majetku byla v uplynulém roce provedena likvidační komisí určenou ve dvou termínech příkazem ředitele školy. V průběhu uplynulého roku byl fyzicky zlikvidován opotřebovaný a nepoužitelný majetek v pořizovací ceně ,-Kč. 5) Doplňková činnost a mimorozpočtové zdroje Doplňkovou činnost škola nemá. Strana 16 (celkem 18)

17 6) Výsledky kontrol V roce 2014 proběhla na naší škole jediná veřejná kontrola ze Všeobecné zdravotní pojišťovny - kontrolované období 2012/2013. Žádné závady nebyly zjištěny. 7)Vyhodnocení Návrh ke zkvalitnění činnosti školy v roce 2014 Ve spolupráci se zřizovatelem dořešit použití bytových jednotek a jejích zateplení. Dořešeno škola použije bytové jednotky jako školské zařízení. 2)V průběhu I. pololetí dokončit akci: ZMĚNA LOKÁLNÍHO ZDROJE TEPLA A ZATEPLENÍ BUDOVY ŠKOLY A TĚLOCVIČNY a tuto akci finančně a technicky vyhodnotit. Stavebně a finančně bylo dokončeno, závěrečná hodnotící zpráva k ) Ve spolupráci se zřizovatelem řešit celkovou koncepci objektu dílen, tj. možnost opravy celé střechy, její zateplení i zateplení celého pláště objektu. Na uvedený objekt byla zpracována PD a EA a předána žádost o dotaci na SFŽP. Žádost přijata akce bude realizována od ) V rámci programu ČEZ-oranžové hřiště vybudovat dětské hřiště použitelné i pro školní družinu. Z důvodů nedostatku finančních prostředků nebude dětské hřiště realizováno. 8)Návrh ke zkvalitnění činnosti školy v roce ) Ve spolupráci se zřizovatelem dořešit použití bytových jednotek jako školské zařízení a realizovat jejích zateplení v rámci 64. výzvy SFŽP. 2) Realizovat akci ZATEPLENÍ BUDOVY DÍLEN v rámci 60. výzvy SFŽP. 3) Pokračovat v projektu MODERNÍ TECHNOLOGIE VE VÝUCE. 4) Řešit se zřizovatelem finanční prostředky na projektovou dokumentaci uvažovaného školního hřiště a školského zařízení. 20. Závěr Strana 17 (celkem 18)

18 V uplynulém školním roce byl vzdělávací proces zajištěn na základě učebních plánů. K jeho realizaci byly používány moderní výukové formy a metody (výuka, exkurze, semináře a jiné výchovně vzdělávací akce). Nedílnou součástí byla i spolupráce rodičů se školou (zapojení rodičů do života školy), Školskou radou, Radou žáků, Krajským úřadem, Městským úřadem, SVP Příbram, K-centrem, Policií ČR a SPC Příbram. V budoucnu se škola zaměří na lepší technické zázemí pro žáky se zdravotním postižením. Datum zpracování zprávy: Datum projednání v školské radě: Podpis ředitele a razítko školy: Strana 18 (celkem 18)

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Čj.: 2014/46 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2013/2014 V Příbrami 2014- Strana

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Č.j. 2016/53 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2015/2016 V Příbrami 26. 9. 2016 Zpráva

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Č.j. 2017/55 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2016/2017 V Příbrami 6. 10. 2017 Zpráva

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 29/21 pro školy samostatně zřízené pro děti a ţáky se zdravotním postiţením 1. Základní údaje o škole Název Základní škola speciální Psáry, Jílovská 141, 252

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa: Základní škola Bučovice, Školní 710, okres Vyškov Zřizovatel školy Město Bučovice Ředitel školy: jméno, příjmení Mgr. Jaroslav Horáček Všechny

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Č.j. 2018/54 ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAKTICKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Příbram IV, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2017/2018 V Příbrami 5. 10. 2018 Zpráva

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc, Kosmonautů 4 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE 2012-2016 Zpracoval: Mgr. Václav Voják, školní metodik prevence Datum: 31. 8. 2012

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠK. ROK 2015/2016 Telefon : 318 623 231, Fax: 318 624 067, IČ: 000 66702 www : www.szs.pb.cz, e-mail : szs@szs.pb.cz adresa : SZŠ a VOŠ zdravotnická, Jiráskovy sady 113, 261

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personání zabezpečení

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Koncepční záměr rozvoje školy

Koncepční záměr rozvoje školy Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Koncepční záměr rozvoje školy V Příbrami 2014-10-10 Strana 1 (celkem 9) Úvod (charakteristika školy)

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

Školní preventivní strategie

Školní preventivní strategie Školní preventivní strategie Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Výchova by měla být taková, aby to, co je nabízeno, bylo přijímáno jako cenný dar, ne jako povinnost. Albert Einstein Základní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Základní škola a Mateřská škola Habry, V Zahradách 18, 582 81 Habry Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Obsah: 1. Předmět úpravy 2. Vymezení základních pojmů 3. Začlenění

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2017/2018 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2015/2016 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Základní škola Vlkoš Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a. Název školy, adresa : Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, okres Hodonín,

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace. Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace. Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace Neštěmická 787/38, 400 07 Ústí nad Labem Identifikátor: 600 085 635 Termín

Více

Výroční zpráva 2009/2010

Výroční zpráva 2009/2010 Výroční zpráva 2009/2010 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jana Uhrová speciální pedagog Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Michal Bešta

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ:60611278 zřizovatel školy:obec Šťáhlavy, Masarykova

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Plán školního poradenského pracoviště

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2018/2019 1 Obsah Základní informace... 3 Školní poradenské pracoviště... 3 Personální obsazení ŠPP... 3 Cíle poradenského a konzultačního servisu ŠPP... 4 Výchovný poradce... 5 Hlavní úkoly

Více

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323 Mateřská

Více

Základní škola Hrádek u Sušice

Základní škola Hrádek u Sušice Základní škola Hrádek u Sušice 1. Charakteristika školy 1.1. Název školy: Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy úplná adresa: Hrádek 73, 342 01 Sušice právní forma: právní subjekt od 1.1.1995 telefonní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

Školní preventivní strategie (dlouhodobý preventivní program)

Školní preventivní strategie (dlouhodobý preventivní program) Školní preventivní strategie (dlouhodobý preventivní program) Charakteristika primární prevence (metodický pokyn č. j.: 20 006/2007-51) 1. veškerá činnost směřující ke snaze zabránit výskytu rizikového

Více

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog 1 STŘE DNÍ Š KO LA PRO F. ZDEŇKA MATĚ J ČKA O STRAVA - PO RUBA, 17. LISTO PADU 1123, PŘÍS PĚVKO VÁ O RG ANIZACE Škola je komplexem plně bezbariérových objektů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Za organizaci : Mgr. Lea Šmikmátorová, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Plán výchovného poradce - školní rok 2015/2016

Plán výchovného poradce - školní rok 2015/2016 Plán výchovného poradce - školní rok 2015/2016 Rozdělení úkolů podle důležitosti: 1. Úkoly důležité 2. Úkoly 3. Úkoly ostatní a nahodilé Termín plnění Úkol ZÁŘÍ 2015 09. Zpracovat plán kariérového poradenství

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Výroční zpráva 2010/2011

Výroční zpráva 2010/2011 Výroční zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

Preventivní program školy školní rok 2017/2018

Preventivní program školy školní rok 2017/2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Václavkova 1082, příspěvková organizace Preventivní program školy školní rok 2017/2018 Název školy: ZŠ Václavkova 1082 Sídlo školy: Václavkova 1082, Mladá Boleslav 293 01 Právní forma: Příspěvková

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/237/2015

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/237/2015 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2014 2015 Č.j.: ZŠJeh/237/2015 Schváleno školskou radou dne 7.10.2015 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2015 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Obsah: 1. Přehled příjmů za r. 2015 str. 3 2. Výdaje od KÚ Moravskoslezského

Více

Program poradenských služeb ve školním roce 2018/2019

Program poradenských služeb ve školním roce 2018/2019 Program poradenských služeb ve školním roce 2018/2019 Vypracovala: V.Šubrtová M.Kallová Srpen 2018 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 1.1 Charakteristika školy 1.2 Charakteristika cílové skupiny vzdělávání

Více

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za školní rok 2012/2013 1 Základní údaje o škole 1.1 Název Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ: 60611278 zřizovatel školy: Obec Šťáhlavy,

Více

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se:

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: 1. ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110 150

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP)

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Č. j.: 260/18 Spisový znak: 1-4 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Barbora Janovská, speciální pedagog ŠPP Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Sv. Čecha, Choceň Sv. Čecha 1686, Choceň 565 01 Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Martin Durdil 1. Úvod Minimální preventivní program rizikového chování

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Platná legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA OMLENICKÁ 436 KAPLICE IČO: 00583782 ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, OMLENICKÁ 436, KAPLICE 1. Úvod Základní škola, Omlenická 436, Kaplice je právním subjektem od roku 1994.

Více

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace 1. Základní charakteristika školy: 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno. nám.míru 3,

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA OMLENICKÁ 436 KAPLICE IČO: 00583782 ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, OMLENICKÁ 436, KAPLICE 1. Úvod Základní škola, Omlenická 436, Kaplice je právním subjektem od roku 1994.

Více

Zpráva o hospodaření. Základní škola Nerudova, Říčany, okres Praha- východ, IČO 70977691. Kalendářní rok 2013

Zpráva o hospodaření. Základní škola Nerudova, Říčany, okres Praha- východ, IČO 70977691. Kalendářní rok 2013 Základní škola Nerudova, Říčany, okres Praha- východ, IČO 70977691 Projednáno na pracovní poradě dne: Projednáno školskou radou dne: Zpráva o hospodaření Základní škola Nerudova, Říčany, okres Praha- východ,

Více

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Jindřichovice pod Smrkem, příspěvková organizace adresa školy Jindřichovice pod Smrkem

Více

Minimální preventivní program 2017/2018

Minimální preventivní program 2017/2018 Minimální preventivní program 2017/2018 Obsah : Analýza situace Témata primární prevence Cíle, kterých chceme dosáhnout a ukazatele úspěchu Činnosti nutné k dosažení cíle Hodnocení Analýza situace: Dětský

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 07/08 Obsah:. Základní údaje o škole. Personální zabezpečení školy

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, 253 01 Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa: Gymnázium Hostivice,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2018 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI NEMOCNICI, LIBEREC, Husova 357/10, příspěvková organizace Husova 357/10, 460 01 Liberec 1, tel.: 485 312 875, e-mail: spzs.nemocnice@seznam.cz, www. zsnemlib-spc.cz

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát PROTOKOL O KONTROLE Čj. ČŠIS-489/15-S Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2013 2014 Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Schváleno školskou radou dne 25.8.2014 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11

A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3. B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4. C) Vyhodnocení hospodaření organizace 5. D) Výsledky kontrol 11 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace od zřizovatele Statutární město Opava 4 C) Vyhodnocení hospodaření organizace

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2016/2017 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 Základní údaje se uvádějí za kalendářní rok, ve kterém byl zahájen školní rok, za který je zpracována výroční zpráva školy. Tyto údaje jsou členěny do následujících

Více

Plán práce ZŠ a MŠ. Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace. školní rok 2014 / 2015

Plán práce ZŠ a MŠ. Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace. školní rok 2014 / 2015 Č.j. 2014/48 Odborné učiliště, Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Příbram IV, příspěvková organizace Plán práce ZŠ a MŠ školní rok 2014 / 2015 1 Hlavní úkoly výchovně vzdělávacího procesu

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A. o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A. o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007. Mgr. Gajdušek Zdeněk V Opavě dne 28.2.2008 Vypracoval : Bc. Renáta

Více

Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se :

Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : 1.ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT ČR a skládá se : IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více