KOMUNITNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MČ PRAHA 12 PROVÁDĚCÍ DOKUMENT PRO ROK 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOMUNITNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MČ PRAHA 12 PROVÁDĚCÍ DOKUMENT PRO ROK 2012"

Transkript

1 Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 97/2012 KOMUNITNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MČ PRAHA 12 PROVÁDĚCÍ DOKUMENT PRO ROK 2012 Zpracovatelé: Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Ing. Miroslav Kasa předseda Komise pro koordinaci komunitního plánování Mgr. Michala Hánová koordinátor komunitního plánování Komise pro koordinaci komunitního plánování Strana 1 (celkem 41)

2 OBSAH: 1. ÚVOD ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V MČ PRAHA 12 V ROCE ZPRÁVA O NAPLŇOVÁNÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V MČ PRAHA 12 V ROCE PŘEHLED OPATŘENÍ, CÍLŮ A AKTIVIT PRO ROK Rozvoj stávajících sociálních služeb Služby související se stávajícími sociálními službami Další opatření činnosti a, které vytvářejí podmínky pro zvýšení kvality života obyvatel MČ Praha Návrh opatření na zařazení do Komunitního plánu / vyřazení z Komunitního plánu PŘEHLED POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V MČ PRAHA Poskytovatelé sociálních služeb v MČ Praha Služby poskytované občanům MČ Praha POUŽITÉ PODKLADY Strana 2 (celkem 41)

3 1. Úvod Komunitní plánování v městské části Praha 12 bylo zahájeno usnesením rady městské části č ze dne Pro potřeby plánování sociálních služeb byla vytvořena organizační struktura, která sestávala ze čtyř pracovních skupin (senioři, lidé se zdravotním postižením, lidé s mentálním postižením a rodina, děti a mládež), které v období září 2004 září 2005 definovaly Priority a Opatření rozvoje sociálních služeb v městské části. Dále byla zřízena řídící skupina, která předkládala vzniklé materiály a výstupy samosprávě městské části Praha 12. V polovině roku 2006 tato skupina ukončila činnost a byla nahrazena Komisí pro koordinaci komunitního plánování. V druhé polovině roku 2006 schválilo zastupitelstvo městské části svým usnesením č. 435/2006 ze dne Komunitní plán rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v letech V roce 2010, tj. v polovině platnosti Komunitního plánu, proběhly aktivity, které vedly k aktualizaci stávajícího plánu. Došlo k vyhodnocení realizace celého plánu, proběhlo zmapování nejnovějších demografických údajů a zpracování demografických prognóz a bylo realizováno cílené zjišťování potřebnosti v oblasti problematiky startovacích bytů a šetření v oblasti drogové problematiky. Veškeré činnosti, které proběhly v průběhu období platnosti plánu, byly monitorovány Komisí pro koordinaci komunitního plánování. Počínaje rokem 2007 Komise předkládala radě městské části Praha 12 zprávu o naplňování plánu, která obsahovala výčet realizovaných aktivit v konkrétním roce a hodnocení plnění realizovaných Opatření plánu. Vzhledem k potřebě provázat sledování plnění plánu, pravidelný sběr potřeb, členění finančních zdrojů a předávání relevantních dat pro tvorbu krajského Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb je třeba definovat aktivity a finanční prostředky, které povedou k realizaci Opatření. Z tohoto důvodu je nutné pravidelně (každé dva roky) zpracovat podrobný Prováděcí dokument Komunitního plánu. V souvislosti s počátkem nového volebního období v roce 2011 byla schválena řada organizačních změn souvisejících s komunitním plánováním sociálních služeb v městské části Praha 12 (viz kap.2. Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v MČ Praha 12 v roce 2011). Strana 3 (celkem 41)

4 2. Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v MČ Praha 12 v roce 2010 V roce 2010 proběhlo podrobné mapování plnění Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 a výsledky této analýzy jsou součástí aktuální verze Komunitního plánu, proto obsahuje Zpráva pouze výčet činností, které byly realizovány v oblasti plánování. V roce 2010 byly realizovány následující aktivity: proběhla analýza plnění strategické části Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb městské části Praha 12 byla zpracována aktualizovaná sociálně-demografická analýza proběhlo zjišťování potřeb v problematice přechodného ubytování byla zpracována a zastupitelstvem městské části Praha 12 schválena aktualizace Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb městské části Praha 12 Aktualizovaný Komunitní plán rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 obsahuje hodnotící kapitolu, která zevrubně popisuje plnění strategické části v uplynulých 4 letech. Jedná se o aktuální analýzu, která podrobně hodnotí jednotlivá opatření. Strana 4 (celkem 41)

5 3. Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v MČ Praha 12 v roce 2011 Usnesením č ze dne zřídila rada městské části Praha 12 Komisi pro koordinaci komunitního plánování. Usnesením č ze dne jmenovala rada městské části Praha 12 Ing. Miroslava Kasu předsedou Komise pro koordinaci komunitního plánování. Usnesením č ze dne rada městské části Praha 12 schválila změnu Organizačního řádu Úřadu městské části Praha 12, kterou bylo zajištění agendy komunitního plánování předáno do působnosti Odboru sociálních věcí s platností od Usnesením č ze dne rada městské části Praha 12 scgválila partnerství v rámci projektu s pracovním názvem Výměna zkušeností a vytvoření technické sítě mezi českými a německými subjekty při prosazování podpory hendikepovaným občanům, jehož realizátorem je občanské sdružení Polovina nebe. Městská část Praha 12 a občanské sdružení Polovina nebe dojednali nefinanční spolupráci a partnerství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Cílem tohoto projektu je prosazování solidárních principů, občanské soudržnosti a pomoci potřebným, tj. hendikepovaným osobám. Usnesením č ze dne a č ze dne rada městské části Praha 12 schválila předání práv a závazků městské části Praha 12 k investiční akci s názvem Dům s pečovatelskou službou při ulici Nikoly Vapcarova v Praze 12- Modřanech ve prospěch Magistrátu hl.m.prahy, který ji povede pod novým názvem Sociální byty Modřany. Důraz byl kladen na informování a zapojování veřejnosti. V souvislosti s konáním Veletrhu sociálních služeb byl vydán aktualizovaný katalog sociálních služeb. V souvislosti se znovuzřízením pracovních skupin komunitního plánování byli osloveni občané, kteří mají zájem o aktivní účast v těchto pracovních skupinách. Byla zahájena spolupráce s občanským sdružením Lačhe Čhave, které pracuje s rizikovými dětmi a mládeží, zejména s dětmi cizinců a národnostních menšin a jejich rodiči. Byla obnovena činnost pracovních skupin. Od roku 2011 budou v oblasti komunitního plánování rozvoje sociálních služeb aktivní tyto pracovní skupiny: Lidé s mentálním postižením Lidé se zdravotním postižením Rodina, děti a mládež Senioři Integrace cizinců Strana 5 (celkem 41)

6 4. Přehled opatření, cílů a aktivit pro rok Rozvoj stávajících sociálních služeb Garant realizace opatření Popis 5.1 Opatření rozvoje sociálních služeb Podpora Azylových domů Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Azylové domy poskytují pobytové na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Hlavní cíl opatření zajistit realizaci služeb v MČ Praha 12 v alespoň ve stávajícím rozsahu sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Sociální městské části Praha 12, příspěvková organizace Proxima Sociale, o.s. Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ a příspěvek zřizovatele Podpora vícezdrojového financování Podpora odlehčovacích služeb Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Odlehčovací jsou terénní, ambulantní nebo pobytové poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném sociálním prostředí; cílem je umožnit pečující fyzické osobě nezbytný odpočinek. Hlavní cíl opatření zajištění a realizace stávajících služeb v MČ Praha 12 sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Sociální městské části Praha 12, příspěvková organizace Škola SPMP Modrý klíč Asociace pomáhající lidem s autismem APLA Praha, Střední Čechy, o.s. Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění Občanské sdružení TŘI příspěvek zřizovatele finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ Podpora vícezdrojového financování. Strana 6 (celkem 41)

7 5.1.3 Podpora pečovatelské Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Pečovatelská služba je terénní nebo ambulantní služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, a rodinám s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Služba poskytuje ve vymezeném čase v domácnostech osob a v zařízeních sociálních služeb vyjmenované úkony (pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím). Hlavní cíl opatření zajištění realizace terénní pečovatelské a výdeje obědů sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Sociální městské části Praha 12, příspěvková Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění organizace příspěvek zřizovatele nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce při získávání dalších zdrojů financování apod.) Podpora vícezdrojového financování. Strana 7 (celkem 41)

8 5.1.4 Podpora nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a terénních programů Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež poskytují ambulantní, popřípadě terénní dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími jevy. Cílem je zlepšit kvalitu jejich života předcházením nebo snížením sociálních a zdravotních rizik souvisejících se způsobem jejich života, umožnit jim lépe se orientovat v jejich sociálním prostředí a vytvářet podmínky k řešení jejich nepříznivé sociální situace. Hlavní cíl opatření zajištění služeb zaměřených na děti a mládež v Praze 12 sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Proxima Sociale, o.s. Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění Lačhe Čhave, o.s. finanční podpora v rámci grantového řízení MČ nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce oddělení sociální prevence ÚMČ Praha 12 s jednotlivými organizacemi, spolupráce při získávání dalších zdrojů financování apod.) podpora vícezdrojového financování. zajištění koordinačních činností kurátorů pro děti a mládež v rámci odboru sociálních věcí ÚMČ Praha 12 Strana 8 (celkem 41)

9 5.1.5 Odborné sociální poradenství Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Odborné sociální poradenství je poskytováno se zaměřením na potřeby jednotlivých okruhů sociálních skupin osob v občanských poradnách, manželských a rodinných poradnách, poradnách pro seniory, poradnách pro osoby se zdravotním postižením, poradnách pro oběti trestných činů a domácího násilí; zahrnuje též sociální práci s osobami, jejichž způsob života může vést ke konfliktu se společností. Součástí odborného poradenství je i půjčování kompenzačních pomůcek. Hlavní cíl opatření zajištění poskytování služeb minimálně ve stávajícím rozsahu sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Proxima Sociale, o.s. Společnost E - Czech Epilepsy Association, o.s. Centrum sociálních služeb Praha Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy (ulice Jordana Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění Jovkova) finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce při získávání dalších zdrojů financování apod.) Podpora vícezdrojového financování. Strana 9 (celkem 41)

10 5.1.6 Podpora týdenního a denního stacionáře Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis V denních stacionářích se poskytují ambulantní osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku nebo zdravotního postižení, a osobám s chronickým duševním onemocněním, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. V týdenních stacionářích se poskytují pobytové osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku nebo zdravotního postižení, a osobám s chronickým duševním onemocněním, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Hlavní cíl opatření sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Škola SPMP Modrý klíč Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce při získávání dalších zdrojů financování apod.) Podpora vícezdrojového financování Podpora sociálně aktivizačních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Sociálně aktivizační jsou ambulantní, popřípadě terénní poskytované osobám v důchodovém věku nebo osobám se zdravotním postižením ohroženým sociálním vyloučením. Hlavní cíl opatření sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Sociální městské části Praha 12, příspěvková organizace Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění Společnost E - Czech Epilepsy Association, o.s. finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ příspěvek zřizovatele nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce při získávání dalších zdrojů financování apod.) Podpora vícezdrojového financování. Strana 10 (celkem 41)

11 5.1.8 Podpora tlumočnických služeb Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Tlumočnické jsou terénní, popřípadě ambulantní poskytované osobám s poruchami komunikace způsobenými především smyslovým postižením, které zamezuje běžné komunikaci s okolím bez pomoci jiné fyzické osoby. Hlavní cíl opatření sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Centrum denních služeb, Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Podíl MČ na podpoře a finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu Další potřeby na zajištění Garant realizace opatření Popis MČ Podpora vícezdrojového financování Podpora krizové pomoci Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Krizová pomoc je terénní, ambulantní nebo pobytová služba na přechodnou dobu poskytovaná osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života, kdy přechodně nemohou řešit svoji nepříznivou sociální situaci vlastními silami. Hlavní cíl opatření zajištění realizace služeb v MČ Praha 12 sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Proxima Sociale, o.s. Dětské krizové centrum, o.s. Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ Podpora vícezdrojového financování. Strana 11 (celkem 41)

12 Podpora koordinační činnosti pro rodiny s osobami s postižením Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Podpora rodinám pečujícím o dítě s postižením. Hlavní cíl opatření zajištění realizace služeb v rámci odboru sociálních služeb ÚMČ Praha 12 sledovat, vyhodnocovat a pokračovat v podpoře rodinám pečujícím o dítě s postižením, včetně podpory socializace spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel odbor sociálních věcí ÚMČ Praha 12 Podíl MČ na podpoře a Mzdové prostředky na pracovníka OSV Další potřeby na zajištění Podpora vícezdrojového financování. Garant realizace opatření Popis Podpora asistenční Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Osobní asistence je terénní služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Služba se poskytuje bez časového omezení, v přirozeném sociálním prostředí osob a při činnostech, které osoba potřebuje. Hlavní cíl opatření zajištění realizace služeb pro občany Prahy 12 sledovat a vyhodnocovat stávající registrované spolupracovat s HMP na zajištění těchto služeb a podporovat jejich vícezdrojové financování Poskytovatel Hewer občanské sdružení Asociace pomáhající lidem s autismem APLA Praha, Střední Čechy, o.s. Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ Podpora vícezdrojového financování. Strana 12 (celkem 41)

13 4.2. Služby související se stávajícími sociálními službami 5.2 Opatření související se sociálními službami Realizace preventivních programů pro žáky základních škol Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Hlavní cíl opatření zajištění realizace stávajících komplexní, kontinuální a specifické prevence zneužívání návykových látek a rizikového chování u žáků ZŠ zajištění realizace programů ve stávajícím rozsahu, tj. od 4. do 7. třídy ZŠ Poskytovatel Proxima Sociale, o.s. Prospe, o.s. Anima, o.s. Podíl MČ na podpoře a příspěvek zřizovatele Další potřeby na zajištění Podpora vícezdrojového financování Zapojení dobrovolníků do sociálních služeb Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Hlavní cíl opatření sledovat s podporovat rozvoj občanské společnosti na místní úrovni podporovat organizace využívající služeb dobrovolníků Poskytovatel Škola SPMP Modrý klíč Máme otevřeno?, o.s. Proxima Sociale, o.s. o.s. Lačhe Čhave Podíl MČ na podpoře a nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce Další potřeby na zajištění při získávání dalších zdrojů financování apod.) Podpora vícezdrojového financování. Strana 13 (celkem 41)

14 5.2.3 Zvýšení kapacity míst v domě s pečovatelskou službou II. etapa Garant realizace opatření Jana Knoblochová Popis Poskytování služeb pečovatelské v zařízení sociálních služeb osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, a rodinám s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby Hlavní cíl opatření zmapování možností financování a realizace výstavby domu s pečovatelskou službou a návrh variant řešení Poskytovatel MČ Praha 12 Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění Zavedení dopravy a doprovodu do stávajících zařízení Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Hlavní cíl opatření zkvalitnění života lidí se zdravotním postižením a jejich integrace do života komunity Poskytovatel Škola SPMP Modrý klíč subjekty hromadné přepravy osob Podíl MČ na podpoře a nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce Další potřeby na zajištění při získávání dalších zdrojů financování apod.) Podpora vícezdrojového financování. Strana 14 (celkem 41)

15 5.2.5 Podpora pěstounské péče Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Hlavní cíl opatření zlepšení a zajištění kvalitních životních podmínek dětí v obtížné situaci šance pro děti žít v rodině zajištění realizace v rámci činnosti odboru sociálních věcí ÚMČ Praha 12 Poskytovatel odbor sociálních věcí ÚMČ Praha 12, spolupráce s organizací NATAMA a o.s. Rozum a Cit Podíl MČ na podpoře a mzdové prostředky na pracovníka OSV. nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce Další potřeby na zajištění při získávání dalších zdrojů financování apod.) Zajištění plnění nových povinností vyplývajících z nového znění zákona o sociálně-právní ochraně (předpoklad schválení v r. 2012) Zkvalitněné předávání a komplexnosti informací o sociálních službách Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Hlavní cíl opatření zlepšování informovanosti veřejnosti o dostupných sociálních službách Poskytovatel MČ Praha 12 organizace poskytující sociální Podíl MČ na podpoře a Další potřeby na zajištění vydávání aktualizovaného Katalogu sociálních služeb aktualizace seznamu poskytovatelů na webových stránkách Prahy Zlepšení vytváření podmínek zaměstnávání osob s postižením Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Hlavní cíl opatření podpora rozšíření pracovních příležitostí pro osoby s postižením Poskytovatel MČ Praha 12 o.s. Polovina nebe Podíl MČ na podpoře a MČ Praha 12 má minimální možnost ovlivnit podobu legislativy v otázce politiky zaměstnanosti. spolupráce MČ Praha 12 s o.s. Polovina nebe v rámci projektu Podpora a zaměstnávání hendikepovaných v ČR a SRN tematická síť nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce Další potřeby na zajištění při získávání dalších zdrojů financování apod.) Komunikace s HMP Strana 15 (celkem 41)

16 5.2.8 Zvýšení dostupnosti mateřských center s důrazem na zaměstnávání maminek po či na mateřské dovolené Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Hlavní cíl opatření prevence sociální exkluze, prevence xenofobie včetně kultivace občanské společnosti zajištění současné nabídky služeb mateřských center v MČ Praha 12 Poskytovatel občanská sdružení ve spolupráci s HMP a MČ Praha 12 o.s. Lačhe Čhave - Domino Klub maminek Balónek Podíl MČ na podpoře a finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ nefinanční podpora (např. propagace činnosti, zvýhodněné nájemné za užívané prostory, spolupráce Další potřeby na zajištění při získávání dalších zdrojů financování apod.) Podpora vícezdrojového financování. Strana 16 (celkem 41)

17 4.3. Další opatření činnosti a, které vytvářejí podmínky pro zvýšení kvality života obyvatel MČ Praha Další Opatření Zvýšení kapacity veřejných toalet pro občany na území MČ Praha 12 Hlavní cíl opatření zkvalitnění života občanů postupným zajištěním, výstavbou a rekonstrukcí veřejných toalet Poskytovatel MČ Praha 12 Podíl MČ na podpoře a finanční podpora nefinanční podpora Další potřeby na zajištění Podpora vícezdrojového financování. Opatření navrhujeme k vyřazení doporučujeme problematiku řešit v rámci Strategického plánu rozvoje MČ Zajištění bezbariérového pohybu osob se sníženou možností pohybu Garant realizace opatření Marek Rejman zástupce starosty pro dopravu Hlavní cíl opatření zlepšení života osob se sníženou možností pohybu pokračování v bezbariérových úpravách komunikací Poskytovatel MČ Praha 12 ve spolupráci s TSK a HMP Podíl MČ na podpoře a finanční podpora nefinanční podpora Další potřeby na zajištění Vícezdrojové financování. Opatření navrhujeme k vyřazení doporučujeme problematiku řešit v rámci Strategického plánu rozvoje MČ. Strana 17 (celkem 41)

18 4.4. Návrh opatření na zařazení do Komunitního plánu / vyřazení z Komunitního plánu Tísňová péče pro seniory a osoby se zdravotním postižením Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Současný stav Bylo provedeno dotazníkové šetření ve spolupráci se Sociálními službami městské části Praha 12, příspěvkovou organizací. O okamžité zavedení tísňové péče má zájem 6 respondentů. Doporučení V současné době nezavádět novou službu rámci činnosti Sociálních služeb městské části Praha 12, příspěvkové organizace, ale poptávku po této službě řešit zakoupením speciálních telefonních aparátů od o.s. Život 90, který službu tísňové péče realizuje, a klientům tyto přístroje smluvně zapůjčit. Klienti by pak hradili pouze paušální poplatek za poskytnutí přímo o.s. Život 90. Aktivity vedoucí k naplnění opatření zakoupení speciálních telefonních aparátů z rozpočtu Sociálních služeb městské části Praha 12, příspěvkové organizace vytvoření systému způsobu výběru klientů pro zápůjčky těchto telefonních aparátů vytvoření systému zápůjčky Navrhujeme zařazení tohoto opatření do Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v MČ Praha 12 Péče o děti mladšího než předškolního věku Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Sociální městské části Praha 12, příspěvková organizace nabízí rodičům dětí ve věku od 6 měsíců do 4 let komplexní péči dětem zapsaným k pravidelné i nepravidelné docházce Hlavní cíl opatření zajištění péče o děti mladšího než předškolního věku podpora zaměstnávání rodičů dětí mladšího než předškolního věku Poskytovatel Sociální městské části Praha 12, příspěvková organizace Podíl MČ na podpoře a příspěvek zřizovatele Navrhujeme zařazení tohoto opatření do Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v MČ Praha 12 Strana 18 (celkem 41)

19 Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi Garant realizace opatření Jana Knoblochová zástupkyně starosty pro sociální oblast Popis Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi jsou terénní, popřípadě ambulantní poskytované rodině s dítětem, u kterého je jeho vývoj ohrožen v důsledku dopadů dlouhodobě krizové sociální situace, kterou rodiče nedokáží sami bez pomoci překonat, a u kterého existují rizika ohrožení jeho vývoje. Hlavní cíl opatření podpora ohrožených rodin s dětmi zahájení realizace Sanace rodiny Proxima Sociale, o.s. v roce 2012 Poskytovatel Proxima Sociale, o.s. ve spolupráci s OSV Podíl MČ na podpoře a finanční podpora v rámci grantového řízení z rozpočtu MČ podpora při získávání dalších zdrojů financování Další potřeby na zajištění podpora vícezdrojového financování prostory pro zajištění Navrhujeme zařazení tohoto opatření do Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v MČ Praha 12 Strana 19 (celkem 41)

20 5. Přehled poskytovaných sociálních služeb v MČ Praha Poskytovatelé sociálních služeb v MČ Praha 12 Centrum denních služeb, Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Adresa: Darwinova 450/24, Praha 12 Modřany, Telefon: Fax: stacionarpraha@volny.cz Registrované sociální : - Tlumočnické Cílová skupina: osoby se sluchovým postižením - Sociálně aktivizační pro seniory a osoby se zdravotním postižením Cílová skupina: osoby se sluchovým postižením Centrum sociálních služeb Praha Adresa: Chelčického 842/39, Praha 3-Žižkov, Registrované sociální : - Odborné sociální poradenství Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy (Jordana Jovkova 3252/5, Praha 12-Modřany, , tel.: , petr.smolka@csspraha.cz) Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy oběti obchodu s lidmi osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách osoby v krizi osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách rodiny s dítětem/dětmi senioři - Azylový dům pro ženy (Amortova 1281/7, Praha 12-Modřany, , tel.: , ludmila.tomesova@csspraha.cz) Cílová skupina: osoby bez přístřeší mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) Strana 20 (celkem 41)

21 Dětské krizové centrum, o.s. Adresa: V zápolí 1250/21, Praha 4-Michle, Telefon: dkc@ditekrize.cz Registrované sociální : - Telefonická krizová pomoc (Liškova 959/3, Praha 12-Kamýk, ) Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy oběti domácího násilí oběti trestné činnosti osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách osoby v krizi osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy rodiny s dítětem/dětmi - Krizová pomoc Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy oběti domácího násilí a oběti trestné činnosti osoby v krizi osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy rodiny s dítětem/dětmi děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) - Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy oběti domácího násilí a oběti trestné činnosti rodiny s dítětem/dětmi děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) Strana 21 (celkem 41)

22 Proxima Sociale, o.s. Adresa: Rakouského 3138/2, Praha 12 Modřany, Telefon: Fax: Registrované sociální : - Odborné sociální poradenství Občanská poradna Proxima Sociale, o.s. Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy imigranti a azylanti oběti domácího násilí oběti trestné činnosti osoby bez přístřeší osoby s chronickým onemocněním osoby s jiným zdravotním postižením osoby s tělesným postižením osoby se sluchovým postižením osoby se zrakovým postižením osoby se zdravotním postižením osoby v krizi osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy rodiny s dítěte/dětmi senioři etnické menšiny mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) - Azylové domy Azylový byt Proxima Sociale, o.s. Cílová skupina: oběti domácího násilí osoby bez přístřeší osoby v krizi rodiny s dítětem/dětmi děti kojeneckého věku (do 1 roku) děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) Strana 22 (celkem 41)

23 - Krizová pomoc Krizová pomoc Proxima Sociale, o.s. Cílová skupina: osoby bez přístřeší osoby v krizi rodiny s dítětem/dětmi děti kojeneckého věku (do 1 roku) děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) - Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Krok Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy mladí dospělí (19-26 let) - Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi Sanace rodiny Proxima Sociale, o.s. Cílová skupina: rodiny s dítětem/dětmi děti kojeneckého věku (do 1 roku) děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) mladší senioři (65 80 let) - Terénní programy Terénní programy v Praze 9 a 12 Proxima Sociale, o.s. Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy Strana 23 (celkem 41)

24 Další poskytované : - Probační program Proxima Sociale, o.s. Cílová skupina: mladiství pachatelé, kteří se dopustili nezákonného jednání (muži i ženy) let (výjimečně straší, pokud se nezákonného jednání dopustili pře 18. rokem) Sociální městské části Praha 12, příspěvková organizace Adresa: Olbramovická 703/9, Praha 12-Kamýk, Telefon: Fax: ssmc12@volny.cz Registrované sociální : - Pečovatelská služba Cílová skupina: rodiny s dítětem/dětmi senioři děti předškolního věku (1-6let) mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) - Odlehčovací Sociálně ošetřovatelské centrum (Zárubova 971/15, Praha 12- Kamýk, ) Cílová skupina: senioři mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) - Azylové domy Sekce azylového bydlení Cílová skupina: osoby v krizi děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) Další poskytované : - Kluby dříve narozených (kontaktní tel.: ) Cílová skupina: senioři Strana 24 (celkem 41)

25 - Oddělení péče o děti mladšího než předškolního věku (Jordana Jovkova 3253, Praha 4, tel ) Cílová skupina: děti ve věku 1-4 roky Společnost E Czech Epilepsy Association Adresa: Liškova 959/3, Praha 12-Kamýk, Telefon: info@spolecnost-e.cz Registrované sociální : - Odborné sociální poradenství Cílová skupina: osoby s chronickým onemocněním osoby s jiným zdravotním postižením osoby s kombinovaným postižením osoby se zdravotním postižením rodiny s dítětem/dětmi senioři - Sociálně aktivizační pro seniory a osoby se zdravotním postižením Cílová skupina: osoby s chronickým onemocněním osoby s jiným zdravotním postižením osoby s kombinovaným postižením osoby se zdravotním postižením rodiny s dítětem/dětmi senioři Škola SPMP Modrý klíč Adresa: Smolkova 567/2, Praha 12-Kamýk, Telefon: Fax: modry.klic@asmnet.cz Registrované sociální : - Odlehčovací Cílová skupina: osoby s mentálním a kombinovaným postižením děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) - Denní stacionáře Strana 25 (celkem 41)

26 Cílová skupina: osoby s mentálním a kombinovaným postižením osoby se zdravotním postižením děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) - Týdenní stacionáře Cílová skupina: osoby s mentálním a kombinovaným postižením děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) Strana 26 (celkem 41)

27 5.2. Služby poskytované občanům MČ Praha 12 APPN, o.s. Adresa: Světova 1051/15, Praha 8-Libeň, Telefon: Registrované : - Sociální rehabilitace Cílová skupina: osoby se sluchovým postižením osoby s kombinovaným postižením - Tlumočnické Cílová skupina: osoby se sluchovým postižením osoby s kombinovaným postižením - Odborné sociální poradenství -Poradna Cílová skupina: osoby se sluchovým postižením osoby s kombinovaným postižením Asistence, o.s. Adresa: V pevnosti 13/4, Praha 2-Vyšehrad, Telefon: stredisko@asistence.cz Registrované : - Osobní asistence Cílová skupina: osoby s mentálním postižením a kombinovaným postižením osoby se zdravotním a tělesným postižením - Sociální rehabilitace Cílová skupina: osoby s mentálním postižením a kombinovaným postižením osoby se zdravotním a tělesným postižením Strana 27 (celkem 41)

28 Asociace pomáhající lidem s autismem APLA Praha, Střední Čechy, o.s. Adresa: Brunnerova 1011/3, Praha 17-Řepy, Telefon: apla@apla.cz Registrované : - Odborné sociální poradenství (Dolanská 329/23, Praha 6-Liboc, tel.: ) Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením - Osobní asistence (V Holešovičkách 593/1a, Praha 8-Libeň, tel.: ) Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením rodiny s dítětem/dětmi děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) - Odlehčovací Realitní byt (Šípková 1838/1, Praha 4-Krč, tel.: ) Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením rodiny s dítětem/dětmi děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) - Domovy se zvláštním režimem (Chýnovská 563, Libčice nad Vltavou) Cílová skupina: osoby s tělesným postižením osoby s jiným zdravotním postižením mladší děti (7-10 let) dospělí (27-64 let - Chráněné bydlení (Bobkova 734/12, Praha 14; Chudenická 1065/7, Praha 15, tel.: ) Cílová skupina: osoby s jiným zdravotním postižením osoby se zdravotním postižením Strana 28 (celkem 41)

29 dospělí (27-64 let - Raná péče Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením rodiny s dítětem/dětmi děti předškolního věku (1-6let) děti kojeneckého věku (do 1 roku) - Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi (Chodská 1141/23, Praha 2, tel.: ) Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením rodiny s dítětem/dětmi děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) - Sociálně aktivizační pro seniory a osoby se zdravotním postižením (Chodská 1141/23, Praha 2, tel.: ) Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením osoby s jiným zdravotním postižením dospělí (27-64 let mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) - Sociální rehabilitace (Chodská 1141/23, Praha 2, tel.: ) Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením Strana 29 (celkem 41)

30 Cesta domů, hospicové občanské sdružení Adresa: Bubenská 421/3, Praha 7-Holešovice, Telefon: , Registrované : - Odborné sociální poradenství OSP Cílová skupina: osoby v krizi bez omezení věku Poradenství je poskytováno především osobám v krizi, ale také seniorům a všem, kteří hledají informace a možnost rozhovoru o smrti, umírání a paliativní péči, lidem, u kterých byla diagnostikována nevyléčitelná nemoc v pokročilém stadiu a jejich blízkým. - Odlehčovací OS Cílová skupina: osoby s chronickým onemocněním osoby s jiným zdravotním postižením osoby v krizi senioři bez omezení věku Služba je určena lidem, u nichž byla diagnostikována onkologická nemoc ve stadiu, v němž již není pravděpodobné vyléčení nebo nenádorové nemoci. Služba je určena lidem, kteří žijí na území HMP. Strana 30 (celkem 41)

31 Dílny tvořivosti Adresa: Podskalská 1252/24, Praha 2-Nové Město, Telefon: Registrované : - Sociálně aktivizační pro seniory a osoby se zdravotním postižením Dílny tvořivosti (tel.: ) Cílová skupina: osoby s mentálním postižením osoby s kombinovaným postižením osoby s tělesným postižením osoby se zdravotním postižením dospělí (27-64let) - Sociálně terapeutické dílny Dílny tvořivosti (tel.: ) Cílová skupina: osoby s mentálním postižením osoby s kombinovaným postižením osoby s tělesným postižením osoby se zdravotním postižením dospělí (27-64let) Domov Svaté Rodiny Adresa:Ulrychova 1874/10, Praha 6-Břevnov, Telefon: , dsr@domovsvaterodiny.cz Registrované : - Domovy pro osoby se zdravotním postižením Domov svaté Rodiny Cílová skupina: osoby s mentálním postižením osoby s kombinovaným postižením Strana 31 (celkem 41)

32 Farní charita Praha 4 Chodov Adresa: U modré školy 2337/1, Praha 11-Chodov, Telefon: charita.chodov@ .cz Registrované : - Osobní asistence Cílová skupina: senioři - Pečovatelská služba: Cílová skupina: osoby s chronickým onemocněním osoby s jiným zdravotním postižením osoby s tělesným postižením osoby se zdravotním postižením senioři bez omezení věku Fokus Praha, o.s. Adresa: Dolákova 536/24, Praha 8-Bohnice, Telefon: fokus@fokus-praha.cz Registrované : - Podpora samostatného bydlení Tým bydlení Praha-Podpora (Nekvapilova 625/2, Praha 8, tel.: , havlikova@fokus-praha.cz) Cílová skupina: osoby s chronickým duševním onemocněním osoby se zdravotním postižením dospělí (27-64let) - Krizová pomoc Krizový tým (Libušina 48/5, Praha 2, tel.: , krize@fokus-praha.cz) Cílová skupina: osoby s chronickým duševním onemocněním osoby se zdravotním postižením osoby v krizi dospělí (27-64 let mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) - Sociální rehabilitace Komunitní tým jih (Podolská 322/21, Praha 4, tel.: ) Cílová skupina: osoby s chronickým duševním onemocněním Strana 32 (celkem 41)

33 osoby se zdravotním postižením dospělí (27-64 let mladší senioři (65-80 let) - Sociální rehabilitace Centrum programů podpory zaměstnávání (Podolská 322/21, Praha 4, tel.: ) Cílová skupina: osoby s chronickým duševním onemocněním osoby se zdravotním postižením dospělí (27-64 let Fosa, o.p.s Adresa: Filipova 2013/3, Praha 11-Chodov, Telefon: , fosaops@fosaops.org Registrované : - Osobní asistence Osobní asistence OSA (tel.: ) Cílová skupina: osoby s mentálním postižením let - Sociální rehabilitace Podporované zaměstnávání Formika (tel.: ) Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením let - Sociální rehabilitace Podpora samostatnosti OSA (tel.: ) Cílová skupina: osoby s mentálním postižením let Strana 33 (celkem 41)

34 Hestia, o.s. Adresa: Na poříčí 1041/12, Praha 1-Nové Město, Telefon: Registrované : - Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi Program Pět P (Štefánikova 216/21, Praha 5, tel.: , petp@hest.cz Cílová skupina: děti a mládež od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy rodiny s dítětem/dětmi mladší děti (7-10 let) Hewer občanské sdružení Adresa: Pod strašnickou vinicí 191/13, Praha 10-Strašnice, Telefon: hewer@pecovatel.cz Registrované : - Osobní asistence Středisko osobní asistence Praha Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením senioři - Pečovatelská služba Cílová skupina: osoby se zdravotním postižením senioři dospělí (27-64 let mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) - Odlehčovací Cílová skupina: osoby s chronickým onemocněním osoby s jiným zdravotním postižením osoby se zdravotním postižením senioři děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) Strana 34 (celkem 41)

35 Kontakt bb občanské sdružení pro studium, rehabilitaci a sport vez bariér-praha Adresa: Vaníčkova 315/7, Praha 6-Břevnov, Telefon: kontaktbb@kontaktbb.cz Registrované : - Sociálně aktivizační pro seniory a osoby se zdravotním postižením Cílová skupina: osoby s tělesným postižením děti předškolního věku (1-6let) mladší děti (7-10 let) Klub Hanoi Adresa: Libušská 319/126, Praha-Libuš Telefon: (v českém jazyce) (ve vietnamštině) klubhanoi@klubhanoi.cz Poskytované : - ové, telefonické a osobní poradenství Klub Hanoi poskytuje informace z oblasti vietnamské kultury, historie migrace a integrace, soužití Čechů a Vietnamců apod. Dále konzultuje také studentské práce a poskytuje kontakty a informační servis novinářům, státním institucím i nevládním organizacím LATA programy pro ohroženou mládež Adresa: Senovážné náměstí 977/24, Praha 1-Nové Město, Telefon: info@lata.cz Registrované : - Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy osoby do 26 let věku opouštějící školská zařízení pro výkon ústavní péče osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách Strana 35 (celkem 41)

36 osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy pachatelé trestné činnosti rodiny s dítětem/dětmi etnické menšiny Strana 36 (celkem 41)

37 Magdaléna, o.p.s. Adresa: Včelník 1070, Mníšek pod Brdy Telefon: , Registrované : - Služby následné péče Doléčovací centrum Magdaléna Podolí (Pod Vyšehradem 104/1, Praha 4 Podolí, tel.: ) Cílová skupina: osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách Máme otevřeno?, o.s. Adresa: U Zvonařky 447/14, Praha 2-Vinohrady, Telefon: vstupte@mameotevreno.cz Registrované : - Odborné sociální poradenství Informační a poradenské centrum (tel.: , e- mail: poradna@mameotevreno.cz) Cílová skupina: osoby s mentálním a kombinovaným postižením - Osobní asistence Cílová skupina: osoby s mentálním a kombinovaným postižením 3-26 let - Sociálně aktivizační pro seniory a osoby se zdravotním postižením Dobrovolnické centrum Akce Pontony Cílová skupina: osoby s mentálním a kombinovaným postižením - Sociální rehabilitace Tranzitní program Cílová skupina: osoby s chronickým duševním onemocněním osoby s mentálním a kombinovaným osoby s tělesným postižením osoby se zdravotním postižením Strana 37 (celkem 41)

38 o.s. Lačhe Čhave Adresa: Rovnoběžná 34, Praha 4-Nusle, Telefon: Registrované : - Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Klub Rozhledna (Libušská 319/126, Praha- Libuš) Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy etnické menšiny mladší děti (7-10 let) - Sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi Domino (Libušská 319/126, Praha- Libuš) Cílová skupina: rodiny s dítětem/dětmi etnické menšiny děti předškolního věku (1-6 let) mladší děti (7-10 let) Strana 38 (celkem 41)

39 Středisko prevence a léčby drogových závislostí DROP IN o.p.s. Adresa: Karoliny Světlé 286/18, Praha 1-Staré Město, Telefon: stredisko@dropin.cz Registrované : - Odborné sociální poradenství Integrace rodiny (Přípotoční 830/3, Praha 10, tel.: , cpr@dropin.cz) Cílová skupina: osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy - Terénní programy Streetwork (Jeseniova 1916/89, Praha3, tel.: , street@dropin.cz) Cílová skupina: děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy pachatelé trestné činnosti etnické menšiny Strana 39 (celkem 41)

40 Svaz tělesně postižených v ČR, o.s., obvodní organizace Praha 4 Adresa: Bohúňova 1338, Praha 11, Telefon: kubatvera@centrum.cz Registrované : - Odborné sociální poradenství Cílová skupina: osoby s tělesným postižením osoby s kombinovaným postižením osoby se zdravotním postižením senioři mladší děti (7-10 let) mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) - Sociálně aktivizační pro seniory a osoby se zdravotním postižením Cílová skupina: osoby s tělesným postižením osoby s kombinovaným postižením osoby se zdravotním postižením senioři mladší senioři (65-80 let) starší senioři (nad 80 let) Strana 40 (celkem 41)

41 6. Použité podklady Komunitní plán rozvoje sociálních služeb městské části Praha 12 Ministerstvo práce a sociálních věcí, Registr sociálních služeb Rada městské části Praha 12, Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Zápisy z jednání Komise pro koordinaci komunitního plánování v roce 2011 Zápisy z jednání pracovních skupin Rodina, děti a mládež, Senioři, Lidé se zdravotním postižením, Lidé s mentálním postižením v roce 2011 Mgr. Petr Prchal v. r. starosta Ing. Eva Tylová v. r. zástupkyně starosty Strana 41 (celkem 41)

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 43.22.11 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. Z ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. Z ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. Z-32-016-14 ze dne 16.9.2014 Komunitní plánování sociálních služeb v městské části Praha 12 32. zasedání Zastupitelstva mě stské č ásti 1.

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-007-028-15 ze dne 2.2.2015 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2014 Rada městské části

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

Sociální služby v kostce

Sociální služby v kostce Sociální služby v kostce Sociální služby v ČR začal v roce 2007 řešit zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách a vyhláška 505/2006 Sb. (v novém znění vyhláška 162/2010 Sb.). Na tento zákon se mnoho

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní starostko, vážený pane starosto, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav na základě dotazování organizací poskytujících sociální služby na území města Mladá Boleslav uskutečněného v roce 2013 OBSAH ÚVOD... 3 1

Více

Systém sociálních služeb v České republice

Systém sociálních služeb v České republice WORKSHOP ZAMĚŘENÝ NA SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb Otrokovice 10. září 2009 Ing. Alena Havlíková vedoucí oddělení sociálních služeb sociální odbor MěÚ Otrokovice Co rozumíme pod pojmem

Více

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano Příloha č. 6 k usnesení Rady HMP č. 1736 ze dne 23. 10. 2012 IČO Název žadatele Číslo registrace socální služby Program J1 grant nad 200 000,- Kč Název služby Druh služby Požadavek na dotaci HMP 2012 Grant

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Sociální a zdravotní služby 2011

Sociální a zdravotní služby 2011 Sociální a zdravotní služby 2011 Hlavní činností Charity ČR je pomoc potřebným na celém území České republiky prostřednictvím zdravotních a sociálních služeb. Tyto služby jsou poskytovány spoluobčanům

Více

Sociální poradenství

Sociální poradenství Sociální poradenství Dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách: 2 odst. 1) Každá osoba má nárok na bezplatné poskytnutí základního sociálního poradenství ( 37 odst. 2) o možnostech řešení nepříznivé

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE DOTAZNÍK AKCEPTOVÁN. Dotazník pro obce Střednědobý plán

Více

Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 138/2012

Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 138/2012 Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 138/2012 Výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti na území MČ Praha 12 pro číslo 1. 2. 3. 4. 5. Svaz tělesně postižených v ČR, o.s.

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 80 000 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 82 000 Opora Pečovatelská služba OPORA 603 000 Opora Domácí hospicová péče OPORA 210 000

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková SPOLEČNÝ ZÁKLAD Zákon FS ČSSR č.100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení Zákon ČNR č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů ČR v sociálním zabezpečení

Více

Služby sociální prevence ,20 CELKEM ,60

Služby sociální prevence ,20 CELKEM ,60 Aktualizace ke dni leden 2019 Příloha dokumentu - Systém podpory sociálních služeb pro občany města Hradec Králové schválený usnesením Zastupitelstva města Hradec králové č. 1528/2017 dne 31. 1. 2017 Sumarizace

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 68 040 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 105 360 Opora Pečovatelská služba OPORA 611 220

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika 1408443 A DOMA o.s. 27053679 osobní asistence Osobní asistence Čtyřlístek H 9 331,00 350 3 265 850 1 065 876 509 000 252 000 761 000 A DOMA o.s. 761 000 3009554 ACORUS, o.s. 67365256 krizová pomoc ACORUS

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Příloha č. 2 : Ince o poskytovateli Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Identifikace IČO Druh Kapacita Farní charita Aš 3160752 64839991 azylové domy Domov sv. Zdislavy pro matky s

Více

Poskytnutá finanční podpora z rozpočtu města 2016 (v Kč) Vyrovnávací platba 2016 (v Kč)

Poskytnutá finanční podpora z rozpočtu města 2016 (v Kč) Vyrovnávací platba 2016 (v Kč) Sumarizace nákladů a souvisejících hodnot sledovaných u služeb v aktuální síti města (včetně podrobného přehledu registrovaných sociálních služeb, kterým město Hradec Králové poskytlo finanční dotaci)

Více

Přehled sociálních služeb na území města Havířova (aktualizováno k datu dle Registru poskytovatelů sociální služeb)

Přehled sociálních služeb na území města Havířova (aktualizováno k datu dle Registru poskytovatelů sociální služeb) Přehled sociálních služeb na území města Havířova (aktualizováno k datu 5.. 208 dle Registru poskytovatelů sociální služeb) Tabulka: Přehled organizací poskytující sociálních služby na území města Poskytovatel

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 13/9 ze dne 28. 1. 216 "Sdružení SOS dětských vesniček" 47933 3451962 "Sdružení SOS dětských vesniček" Identifikátor Název IČ Druh AC Facility, s.r.o. 2424931

Více

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením Sociální služby pro osoby se zdravotním Osoby s mentálním Osoby s tělesným Osoby s duševním onemocněním Osoby s chronickým onemocněním Osoby se sluchovým Osoby se zrakovým Osoby s kombinovaným Osoby s

Více

organizace identifikátor sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem CELSUZ - Odborné sociální poradenství

organizace identifikátor sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem CELSUZ - Odborné sociální poradenství Přehled schválených dotací pro nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby na území města Brna pro rok 2018 - program I. (dle celkové částky pro organizaci) organizace identifikátor sociální

Více

Navržené dotace pro rok 2019 do Rady města Ústí nad Labem - v případě požadované dotace do 50 tis. Kč

Navržené dotace pro rok 2019 do Rady města Ústí nad Labem - v případě požadované dotace do 50 tis. Kč příloha důvodové zprávy č. 1 Navržené dotace pro rok 2019 do Rady města Ústí nad Labem - v případě požadované dotace do 50 tis. Kč Dotační titul Organizace Název projektu/služby Navrhovaná dotace SA Self

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Odborné sociální poradenství ( 37 odst. 3 ZSS, 4 vyhlášky)

Odborné sociální poradenství ( 37 odst. 3 ZSS, 4 vyhlášky) Příloha č. 3 Přehled druhů sociálních služeb, jejich cílových skupin dle ustanovení zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, forem poskytování, způsob stanovení kapacity

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová 12.11.2010 19.11.2010 Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným, a to s cílem zlepšit

Více

PRŮVODCE SOCIÁLNÍMI SLUŽBAMI V JIHOČESKÉM KRAJI

PRŮVODCE SOCIÁLNÍMI SLUŽBAMI V JIHOČESKÉM KRAJI PRŮVODCE SOCIÁLNÍMI SLUŽBAMI V JIHOČESKÉM KRAJI Údaje o jednotlivých poskytovatelích sociálních služeb jsou platné k 15. 10. 2010 Aktuální informace o sociálních službách jsou dostupné na: http://iregistr.mpsv.cz

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 39/44 ze dne

Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 39/44 ze dne Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 39/44 ze dne 29. 5. 2014 Kód služby Číslo registrace socální služby IČ Název žadatele Název služby Druh služby Kód programu Požadavek na dotaci HMP 2014 jednotka

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník ZÁMĚRY TKS 2016 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Charita sv. Alexandra Podpora osob se, vybavenost chráněných dílen chráněné dílny a sociální Charity sv. Alexandra osoby zdravotně

Více

Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách. 26. května 2006

Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách. 26. května 2006 Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách květen 2006 PROČ JE POTŘEBA NOVÉ PRÁVNÍ ÚPRAVY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb je charakterizován množstvím vztahů založených na objektivních skutečnostech,

Více

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období let 2010 2014 1 MOTTO: Smyslem plánování je.. aby lidé

Více

Novela zákona o sociálních službách, změna druhů sociálních služeb

Novela zákona o sociálních službách, změna druhů sociálních služeb Novela zákona o sociálních službách, změna druhů sociálních služeb Mgr. Jan Vrbický vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb Ministerstvo práce a sociálních věcí 1 Cíle a základní idea novely Zpřehlednění

Více

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Důvodová zpráva. Příloha: Akční plán na rok 2017 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Důvodová zpráva V procesu komunitního plánování je hlavním dokumentem 3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka na období 2016 2019. Dalším dokumentem je akční plán na daný rok. Akční

Více

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3.1. Teoretický úvod Obecně je možné sociální služby charakterizovat jako specializované činnosti zaměřené na pomoc lidem, kteří se dostali do nepříznivé

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

Příloha č. 1 k usnesení ZHMP č. 26/40 ze dne

Příloha č. 1 k usnesení ZHMP č. 26/40 ze dne Příloha č. 1 k usnesení ZHMP č. 26/40 ze dne 25. 4. Kód IČO Název žadatele Název Druh Cílová skupina J2-099NOC/22 1500866 43873499 Arcidiecézní charita Praha Gloria - azylový dům pro ženy a matky s dtmi

Více

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Komunitní plán sociálních a souvisejících služeb 2012-2016 V regionu Kadaň Klášterec nad Ohří KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH A SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB 2012 2016 V REGIONU KADAŇ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ Tento projekt

Více

organizace sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem Chráněné bydlení sv. Anežky Chráněné bydlení sv.

organizace sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem Chráněné bydlení sv. Anežky Chráněné bydlení sv. Přehled schválených dotací z rozpočtu města Brna pro nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby na území města Brna pro rok pro rok 2017 - program I. (dle celkové částky pro organizaci)

Více

ANALÝZA SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH OBČANŮM MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 10. Zpracovatel: Centrum pro komunitní práci střední Čechy

ANALÝZA SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH OBČANŮM MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 10. Zpracovatel: Centrum pro komunitní práci střední Čechy ANALÝZA SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH OBČANŮM MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 10 Zpracovatel: Centrum pro komunitní práci střední Čechy listopad 2015 OBSAH 1. Základní informace o šetření poskytovaných

Více

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 2. ze dne

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 2. ze dne ZK-05-2016-130, př. 7 počet stran: 5 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Dodatek č. 2 ze dne 13. 9. 2016 k Zásadám Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 07/15 pro poskytování příspěvku na vyrovnávací platbu v roce

Více

Nový obor Sociální činnost 75-41-M/01

Nový obor Sociální činnost 75-41-M/01 Nový obor Sociální činnost 75-41-M/01 Čtyřleté studium ukončené maturitní zkouškou Zahájení výuky na SZŠ ÚO 1. 9. 2010, 1 třída, 30 žáků Vznikl sloučením oboru 75-41-M/003 Sociální péče - pečovatelská

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Oblast péče o seniory Domov pro seniory Dobětice, p.o. zavádění konceptu Kinestetické mobilizace 7 000 Domov pro seniory Dobětice, p.o. Čtyři roční období - s

Více

OBSAH. 1. SOCIÁLNÍ SLUŽBY... 3 Poskytovatelé sociálních služeb a poskytované služby na území Strakonicka... 8

OBSAH. 1. SOCIÁLNÍ SLUŽBY... 3 Poskytovatelé sociálních služeb a poskytované služby na území Strakonicka... 8 OBSAH 1. SOCIÁLNÍ SLUŽBY... 3 Poskytovatelé sociálních služeb a poskytované služby na území Strakonicka... 8 2 SLUŽBY PRO SENIORY A ZDRAVOTNĚ POSTIZENÉ.. 10 Domov pro osoby se zdravotním postižením Osek...

Více

Analýza priorit a návrhů v oblasti sociálních služeb Olomouckého kraje

Analýza priorit a návrhů v oblasti sociálních služeb Olomouckého kraje Analýza priorit a návrhů v oblasti sociálních služeb Olomouckého kraje OSNOVA: 1. Úvod: 2. Popis územního a časového rozsahu jednotlivých komunitních plánů sociálních služeb /střednědobých plánů rozvoje

Více

k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce

k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce ZÁKON č.108/2006 Sb., o sociálních službách Tento zákon můžete najít v plném znění ZDE Tento zákon upravuje: - podmínky poskytování pomoci a podpory

Více

Dotační řízení MPSV 2014

Dotační řízení MPSV 2014 KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOČESKÉHO KRAJE Dotační řízení MPSV 2014 Kritéria hodnocení po stanovení směrného čísla Sociální služby Obsah 1 Sociální PORADENSTVÍ...4 1.1 Odborné sociální poradenství ( 37)...4 2 Služby

Více

1 SOCIÁLNÍ SLUŽBY. 1.1 Sociální služby dle zákona o sociálních službách

1 SOCIÁLNÍ SLUŽBY. 1.1 Sociální služby dle zákona o sociálních službách 1 SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obce mají základní povinnosti v oblasti sociální politiky vymezené zákonem o obcích, a to tak, že obec v samostatné působnosti ve svém územním obvodu dále pečuje v souladu s místními

Více

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Příloha k usnesení Zastupitelstva MČ číslo U08_0226 ze dne 26. 06 2008: Rozdělení finančních prostředků ve výši 654 000 Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Č í s l o P r o j e k t

Více

Příloha č. 1 usnesení Rady HMP č. 521 ze dne 17. 3. 2015

Příloha č. 1 usnesení Rady HMP č. 521 ze dne 17. 3. 2015 Příloha č. 1 usnesení Rady HMP č. 521 ze dne 17. 3. 2015 Kód služby Číslo registrace socální služby IČ Název žadatele Název služby Druh služby Požadavek na dotaci HMP 2015 jednotka jednotka kvantitativně

Více

Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období : Analýza dat sociálních služeb

Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období : Analýza dat sociálních služeb 028_P01a_Analyza_dat_socialnich_sluzeb Příloha č. 1 Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 2020: Analýza dat sociálních služeb Obsah 1 Přehled poskytovatelů sociálních

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti

Analýza poskytovatelů sociálních služeb v Uherském Hradišti Analýza poskytovatelů sociálních služeb Zpracovala: Ing. Jana Kozelková koordinátorka KPSS Cílem analýzy bylo především zjistit: základní údaje o poskytovatelích, zaměření činnosti, cílovou skupinu uživatelů

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Denní centrum Barevný svět, o.p.s. ( 46 denní stacionáře) , DIANA TŘEBÍČ, o.p.s. ( 40 pečovatelská služba)

Denní centrum Barevný svět, o.p.s. ( 46 denní stacionáře) , DIANA TŘEBÍČ, o.p.s. ( 40 pečovatelská služba) Příloha č. 5 k 5/ZM/2016 A. Poskytovatelé sociální služby, kteří mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo jsou zapsáni v registru poskytovatelů sociálních služeb ( 85 zákona o

Více

Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách

Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách Příloha č. 2: Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018 Data o sociálních službách 1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb a zařízení v LK Kompletní přehled všech

Více

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 560 ze dne 16. 4. 2013

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 560 ze dne 16. 4. 2013 Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 560 ze dne 16. 4. 2013 Kód služby Číslo registrace socální služby IČO Název žadatele Název služby Druh služby Cílová skupina Dotace HMP - soc.oblast 2012 Rozpočet služby

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OKRESU BENEŠOV

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OKRESU BENEŠOV Tato analýza vznikla v rámci projektu Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na okrese Benešov, který je podporován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH CO JSOU SOCIÁLNÍ SLUŽBY? Sociální služby se tedy snaží: podporovat rozvoj nebo alespoň zachování stávající soběstačnosti uživatele, jeho návrat do vlastního domácího prostředí, obnovení

Více

Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Z-22-003-13

Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Z-22-003-13 Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. Z-22-003-13 Vý běrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti na území MČ Praha 12 pro číslo 1. 2. 3. 4. Svaz tělesně postižený ch v Č R,

Více

NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN

NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOIÁLNÍH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN Proces optimalizace sítě sociálních služeb reaguje na potřebu vytvořit udržitelnou a efektivní síť služeb nezbytných pro sociální stabilitu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 432/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 406 ze dne 08.06.2015 Akční plán pro rok 2015 Komunitního plánu rozvoje sociálních a návazných služeb na území Městské části Praha

Více

Návrh na poskytnutí veřejné finanční podpory sociálním službám pro rok I. kolo dotačního programu

Návrh na poskytnutí veřejné finanční podpory sociálním službám pro rok I. kolo dotačního programu Materiál číslo: 6 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 19.06.2019 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu osobních údajů podle nařízení

Více

Vaše pravdivé odpovědi jsou pro nás cenné a předem Vám za ně děkujeme. Královská stezka o.p.s.

Vaše pravdivé odpovědi jsou pro nás cenné a předem Vám za ně děkujeme. Královská stezka o.p.s. Vážení uživatelé sociálních služeb, obracíme se na Vás s prosbou o vyplnění našeho krátkého dotazníku, který bude sloužit jako podklad pro zpracování Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v ORP

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní, vážený pane, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při

Více

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH OBSAH Úvod... 2 O sociálních službách... 3 Sociální poradenství ( 37)... 6 Osobní asistence ( 39)... 7 Pečovatelská služba ( 40)... 8 Tísňová péče ( 41)... 10 Průvodcovské a předčitatelské služby ( 42)...

Více

3. Oblast sociálních a návazných, zdravotních a adiktologických služeb návrh podpořených projektů

3. Oblast sociálních a návazných, zdravotních a adiktologických služeb návrh podpořených projektů Pořadové číslo projektu 3. Oblast sociálních a návazných, zdravotních a adiktologických služeb návrh podpořených projektů Druh financování Název projektu 1. Jednoletá dotace Odborné sociální poradenství

Více

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2008

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2008 Příloha č. 1 usnesení rady městské části Praha 12 č. 67.34.08 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2008 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na a služby blízké službám sociálním v roce 2012 - za jednotlivé oblasti sociální péče v Kč Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. Aktivizace

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření,

Více