Ředitel základní školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ředitel základní školy"

Transkript

1 Ředitel základní školy Řízení organizace Je statutárním orgánem školy. Jedná ve všech záležitostech jménem školy, pokud nepřenesl svoji pravomoc na jiné pracovníky. Řídí ostatní pracovníky školy a koordinuje jejich práci. Koordinace se uskutečňuje zejména prostřednictvím porad vedení, pedagogické rady, oborových komisí školního vzdělávacího programu - ŠVP. Je zodpovědný za chod organizace, za všechna rozhodnutí svá i svých podřízených. Schvaluje organizační strukturu školy. Stanovuje koncepci rozvoje školy a dohlíží na její plnění. Provádí metodologickou činnost v oblasti tvorby školního vzdělávacího programu školy. Zpracovává roční, měsíční a týdenní plány práce s příslušnými přílohami. Zpracovává plán hospodářské činnosti na příslušný rok. Provádí kontrolní činnost na základě obecně závazných pokynů. Kontroluje chod školy ve všech oblastech. Výchovně vzdělávací proces Vykonává přímou výchovně vzdělávací práci se žáky (viz - pracovní náplň učitele - rozvrh hodin). Sleduje, kontroluje a hodnotí výchovně vzdělávací proces včetně jeho výsledků. Odpovídá za plnění učebních plánů a učebních osnov a za dodržování realizovaných vzdělávacích programů školního vzdělávacího programu. Odpovídá za odbornou a pedagogickou úroveň výchovně vzdělávací práce školy. Může podle místních podmínek a na základě požadavků orgánů, které školu zřídily, upravit výchovně vzdělávací proces v rozsahu stanoveném učebními plány. Zjišťuje a hodnotí personální a materiálně technické podmínky výchovně vzdělávací činnosti. Vytváří pedagogickým pracovníkům podmínky při realizaci dalších akcí školy, které navazují na výuku. Zřizuje pedagogickou radu jako svůj poradní orgán. Rozhoduje o odkladu povinné školní docházky a dodatečném odkladu školní docházky. Rozhoduje o zařazení dětí do školní jídelny, školní družiny a školního klubu, pokud počet přihlášených dětí nepřesahuje počet dětí, které lze přijmout. Může žákovi povolit opakování ročníku po splnění povinné školní docházky. Zřizuje speciální a specializované třídy a skupiny a třídy s rozšířeným vyučováním předmětů. Pracovně právní problematika Přijímá pracovníky do pracovního procesu, zabezpečuje personální obsazení školy. Určuje v souladu s pracovní smlouvou a se zřetelem ke konkrétním podmínkám školy věcnou náplň pracovních činností zaměstnanců. Uzavírá dohody o změně podmínek dohodnutých v pracovní smlouvě. Rozvazuje pracovní poměr: dohodou, výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době. Při přijímání nových pracovníků rozhoduje o zápočtu doby předcházející praxe pro účely platového zařazení, pro určení nemocenských dávek a délky dovolené. Určuje dobu čerpání dovolené zaměstnanců podle plánu dovolených. V opodstatněných případech povoluje čerpání dovolené v termínu mimo školních prázdnin. Nařizuje práci přesčas, rozhoduje o čerpání náhradního vojna, o vhodnější úpravě pracovního času. Poskytuje pracovní volno z důležitých důvodů při osobních překážkách v práci.

2 Uzavírá dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr. Rozhoduje o přidělení přesčasových hodin pracovníků. Přiznává odměny a další pohyblivé složky platu. Zajišťuje účinné využívání prostředků hmotné zainteresovanosti k diferenciovanému odměňování pracovníků podle výsledků jejich práce. Rozhoduje o platových postupech pracovníků. Sjednává v kolektivní smlouvě, popřípadě stanoví v platových předpisech podmínky pro přiznání nenárokových složek platu. Přiznává náhrady mezd po dobu čerpání dovolené na zotavenou, náhrady za nevyčerpanou dovolenou a za pracovní volno při překážkách v práci. Jmenuje a odvolává z funkce vedoucí pracovníky školy. Pověřuje pracovníky školy dalšími úkoly (vedení školy v přírodě, lyžařského kurzu,...). Vysílá zaměstnance na pracovní cesty. Zodpovídá za dodržování pracovního řádu. Projednává výsledky kontrolní činnosti s příslušnými zaměstnanci. Seznamuje podřízené zaměstnance s pracovně právními předpisy, kontroluje jejich dodržování. Seznamuje podřízené zaměstnance s kolektivní smlouvou a vnitřními předpisy, kontroluje jejich dodržování. Zabezpečuje uvádění mladých, především začínajících pedagogických pracovníků do praxe a jejich pracovní adaptaci. Vytváří učitelům podmínky především pro vyučování jejich aprobace. Materiální a ekonomická oblast Zajišťuje efektivnost využívání finančních prostředků. Zabezpečuje správu svěřeného majetku. Sleduje efektivnost využívání prostorů a materiálně technického zabezpečení. Uzavírá hospodářské smlouvy. Rozhoduje o výši provozní zálohy. Schvaluje objednávky školy. Vyhlašuje veřejné soutěže a výběrová řízení (po dohodě se zřizovatelem). Uzavírá zákonné pojištění organizace za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání. Dokumentace Odpovídá za vedení dokumentace školy, školní družiny a školního klubu. Odpovídá za ukládání dokumentace, její skartaci a uložení do archivu. Schvaluje všechny dokumenty a materiály, které tvoří výstupy ze školy. Vydává vnitřní školní normy, zajišťuje jejich projednání a kontroluje jejich plnění. Odpovídá za zpracování výroční zprávy o činnosti školy a výroční zprávy o hospodaření školy. Externí vztahy Zajišťuje styk s nadřízenými složkami. Odpovídá za vytvoření podmínek pro činnost rady školy. Odpovídá za vytvoření podmínek pro činnost školní inspekce. Projednává s inspektory výsledky kontroly, zajišťuje odstranění zjištěných nedostatků. Zajišťuje, aby zákonní zástupci byli informováni o koncepci výchovně vzdělávací práce školy, o podmínkách zabezpečení školy v oblasti materiální a personální, o průběhu vzdělávání a výchovy. Projednává se zřizovatelem koncepci rozvoje školy, rozpočet a materiální podmínky pro činnost školy.

3 Zajišťuje, aby zřizovatel byl informován o čerpání rozpočtu a dalších provozních záležitostech. Zajišťuje zpracování statistických výstupů ze školy pro MŠMT ČR, Českou správu sociálního pojištění, zdravotní pojišťovny a statistický úřad. Bezpečnost a ochrana zdraví, požární ochrana a civilní obrana Odpovídá za plnění úkolů BOZP, PO a CO. Plánuje, kontroluje úkoly a opatření, směřující k zabezpečení činnosti školy v této oblasti. Seznamuje podřízené zaměstnance s předpisy BOZP, PO a CO. Kontroluje dodržování těchto předpisů. Zabezpečuje pravidelné kontroly BOZP a PO. Odpovídá za přípravu zaměstnanců pověřených úkoly BOZP, PO a CO. Odpovídá za proškolení žáků a zaměstnanců v oblastech BOZP, PO a CO. Odpovídá za vedení předepsané dokumentace v oblasti BOZP, PO a CO. Přijímá opatření k ochraně proti alkoholismu a toxikománii včetně kouření a kontroluje jejich plnění. Dbá o nezávadný stav objektů a technických zařízení, odpovídá za provádění požadovaných kontrol a revizí. Vydává seznam ochranných pracovních prostředků pro školu, zajišťuje jejich přidělení pracovníkům školy. Zajišťuje vedení evidence úrazů, schvaluje zpracované rozbory úrazovosti, kontroluje dodržování opatření ke snižování úrazovosti. Stanoví s přihlédnutím k pedagogickým, hygienickým, ekonomickým a prostorovým podmínkám počty žáků v jednotlivých třídách. V souladu s učebním plánem dělí třídy na skupiny, počet žáků ve skupině určí podle podmínek školy a charakteru vyučovacího předmětu a v souladu s požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví žáků. Odpovídá za dodržování hygienických zásad a norem při činnostech školy - například při sestavování rozvrhu, určování počtu žáků ve třídách, sestavování řádů učeben, určení počtu vyučovacích hodin. Zodpovídá za organizaci, řízení, přípravu a materiálně technické zabezpečení objektové organizace civilní obrany.

4 Zástupce ředitele školy pro pedagogickou oblast Je odpovědný řediteli školy. Patří do týmu vedení školy. V případě nepřítomnosti ředitele vyřizuje neodkladné záležitosti a je zástupcem statutárního orgánu školy. Organizace vyučovacího procesu Koná přímou výchovně vzdělávací práci s žáky. Provádí metodologickou činnost v oblasti tvorby školního vzdělávacího programu školy. Podle úvazku učitelů sestavuje rozvrh školy včetně dozorů a pohotovostí. Provádí kontrolu plnění dozorů. Navrhuje úvazky učitelů podle učebního plánu školy a podle jejich aprobace. Zajišťuje suplování učitelů a vychovatelů ve vyučovacím a výchovném procesu při jejich nepřítomnosti na pracovišti. Navrhuje přidělení úkolů a funkcí pedagogickým pracovníkům (třídnictví, vedení kabinetní sbírky, vedení školy v přírodě, vedení předmětové komise...). Řídí a kontroluje výchovnou a vzdělávací činnost učitelů a vychovatelů. Zajišťuje uvádění pedagogických pracovníků do praxe. Podílí se na zpracování ročního, měsíčního a týdenního plánu školy. Připravuje návrh učebního plánu školy včetně volitelných a nepovinných předmětů a mimoškolních akcí. Připravuje návrh počtu tříd, naplněnosti tříd a dělení tříd s ohledem na vyučovací proces, finanční náročnost a bezpečnost a ochranu zdraví žáků. Ve spolupráci s předsedy metodických sdružení a předmětových komisí zpracovává tematické plány školy, provádí průběžnou kontrolu plnění tematického plánu školy. Zpracovává termínový kalendář na školní rok (třídní schůzky, pedagogické rady, pracovní porady, zápis,...), organizačně tyto akce zajišťuje. Ve spolupráci s třídními učiteli zpracovává plán školních výletů, Iyžařských kurzů, škol v přírodě a dalších akcí souvisejících s výchovně vzdělávacím procesem, podílí se na jejich organizaci. Zpracovává plán soutěží a olympiád. Přiděluje úkoly jednotlivým vyučujícím. Eviduje veškerou účast žáků na soutěžích a olympiádách. Zpracovává plán vzájemných hospitací učitelů ve spolupráci s předsedy metodických sdružení a předmětových komisí. Zpracovává rámcový plán vzdělávacích programů a akcí pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, podílí se na organizačním zajištění těchto akcí. Projednává spolupráci školy s dalšími organizacemi (tělovýchovné, estetické, přírodovědné...). Spolupracuje na zpracování plánu hospodářské činnosti na příslušný rok. Připravuje přehled aktivit žáků pro volný čas. Zajišťuje, aby problematika toxikomanie, rasismu, sexuální výchovy a šikany byla zapracována do učebních plánů školy, kontroluje plnění. Sleduje a hodnotí výchovně vzdělávací proces včetně jeho výsledků. Sleduje plnění platných učebních osnov a učebních plánů. Organizuje komisionální přezkoušení a opravné zkoušky žáků, klasifikaci v náhradním termínu a osvobození od výuky. Kontroluje hodnocení a klasifikaci žáků (četnost známek, zápisy v žákovských knížkách, žákovské práce...). Kontroluje udělování opatření k posílení kázně.

5 Organizačně zajišťuje péči o žáky se specifickými poruchami učení a chování (způsob hodnocení a klasifikace, vykazování integrovaných žáků, individuální výukové plány...). Kontroluje práci školní družiny a zejména její vazbu na pedagogickou oblast školy. V této oblasti úzce spolupracuje se zástupcem ředitele školy vedoucím pro mimoškolní činnost. Provádí kontrolní činnost a projednává výsledky této činnosti s příslušnými zaměstnanci. Zajišťuje žákovskou personalistiku školy (přihlášky, odhlášky, evidence,...). Poskytuje pracovní volno při krátkodobých překážkách v práci ze strany pracovníka a při překážkách z důvodů obecného zájmu, při překážkách na straně organizace. Rozhoduje o přidělení přesčasových hodin pracovníkům školy. Kontroluje studium při zaměstnání a rekvalifikaci (studijní úlevy). Vypracovává a vede evidenční list studujícího. Dokumentace školy Je odpovědný za formální a obsahovou správnost školní - pedagogické dokumentace. Podílí se na tvorbě vnitřních školních norem. Seznamuje s těmito normami pedagogické pracovníky, kontroluje jejich plnění. Zpracovává statistické výkazy o škole s problematikou žáků a vyučovacího procesu. Objednává tiskopisy pro školní dokumentaci. Zajišťuje předání pedagogické dokumentace a informace o žácích při přechodu žáka na jinou základní školu. Připravuje dokumenty ke skartaci a archivaci. Materiální oblast Kontroluje využívání učebních pomůcek, didaktické techniky a výpočetní techniky ve vyučovacím procesu. Předkládá požadavky na materiální zabezpečení výuky a výchovy. Ve spolupráci s metodickými sdruženími a předmětovými komisemi provádí výběr učebnic a učebních textů pro žáky. BOZP, PO, CO, průřezová témata školního vzdělávacího programu, dramatická výchova Zajišťuje, aby uvedená problematika byla zapracována do učebních plánů školy, kontroluje provádění poučení žáků v oblastech BOZP, PO, CO a dalších problematikách souvisejících s průřezovými tématy ŠVP (dále problematika). Kontroluje dodržování problematiky při akcích konaných mimo školu (školy v přírodě, kurzy, vycházky...). Kontroluje nábytek ve třídách, aby odpovídal tělesným proporcím žáků příslušných ročníků. V rámci kontroly zjišťuje stav a navrhuje řediteli školy nápravu u nedostatků týkajících se hygieny práce a životního prostředí ve třídách a dalších prostorách školy. Kontroluje zabezpečení pitného režimu ve škole Učitel Pracovní doba je určena mírou vyučovací povinnosti, úvazkem rozpracovaným do rozvrhu hodin učebního plánu školy a rozpisem pracovní náplně. Plnému úvazku odpovídá 40- hodinová pracovní doba, tzn. 22 vyučovacích hodin.

6 Je odpovědný řediteli školy. Jeho přímým nadřízeným je pedagogický zástupce ředitele školy. Pracovní a organizační záležitosti Plní určenou míru vyučovací povinnosti a koná práce související s vyučováním (viz Specifikace pracovní náplně např. třídnictví, úvazek, funkce, pro daný školní rok rozpracovaná v plánu školy). Plní práce související s vyučováním. Účastní se porad svolaných vedoucími pracovníky školy. Plní příkazy ředitele školy a jeho zástupců. Zastupuje přechodně nepřítomného učitele nebo jiného pedagogického pracovníka v rámci sjednaného druhu práce viz určené suplování ve sborovně školy. Je přítomen ve škole v době stanovené jeho rozvrhem, rozvrhem dozorů, v době porad svolaných ředitelem školy, v době stanovené pro případné přechodné zastupování jiného učitele, v době stanovené pro konzultace s rodiči, v době mimotřídní práce se žáky. Sleduje přehled suplování a úkoly dané vedením školy (nástěnka ve sborovně školy). Dbá, aby jeho jednání a vystupování před žáky, rodiči i širší veřejností bylo v souladu s pravidly slušnosti a občanského soužití a s výchovným působením školy. Hlásí vedení školy plánované akce mimo budovu školy a zapisuje je předem do týdenních plánů (KDO žáci + pedagogický doprovod, KDY a KDE). Vykonává dozor nad žáky podle pokynů ředitele a podle zvláštních pokynů. Stejně tak provádí dozor při akcích organizovaných školou a dozor ve školní jídelně. Výchovně vzdělávací proces Řídí se školním vzdělávacím programem (po jeho schválení) příslušným vzdělávacím programem, školním kurikulem, učebními osnovami, tematickými plány, případně jinými schválenými učebními dokumenty. Zajišťuje komplexní výchovně vzdělávací činnost zaměřenou na rozšiřování vědomostí, dovedností a návyků žáků. Využívá specifických, diagnostických, vzdělávacích a kontrolních metod. Provádí osobní přípravu na vyučování, přípravu učebních pomůcek a přístrojů didaktické techniky, přípravu materiálu k vyučování. Vede předepsanou pedagogickou dokumentaci. Opravuje a hodnotí písemné a grafické práce žáků. Provádí soustavné sledování výkonu žáka a jeho připravenost na vyučování. Provádí různé druhy zkoušek (písemné, ústní, grafické, praktické, pohybové) a didaktické testy. Oznamuje žákovi výsledky klasifikace - hodnocení, poukazuje na klady a nedostatky hodnocených projevů, výkonů a výtvorů. Žáky vede k sebehodnocení. Vede soustavnou evidencí o každé klasifikaci, hodnocení žáka. Konzultuje termíny kontrolních prací s třídními učiteli. Projednává způsob hodnocení a klasifikace u žáků se specifickými poruchami učení a chování s třídním učitelem a výchovným poradcem. K poradě využívá i dalších odborníků ve škole i mimo ni speciálního pedagoga, psychologa, Podílí se na vypracování individuálního výukového plánu pro žáky se specifickými poruchami učení. Podává návrhy na vyšetření žáků s vývojovými poruchami učení a chování, žáků se smyslovými, tělesnými nebo mentálními potížemi v pedagogicko-psychologické poradně.

7 Věnuje individuální péči dětem z málo podnětného prostředí a dětem se zdravotními potížemi. Úzce spolupracuje s výchovným poradcem školy, psychologem školy, speciálními pedagogy, protidrogovým koordinátorem,... Ostatním spolupracovníkům je partnerem a kolegou - nikoliv soupeřem. Ke každému předmětu, který vyučuje, vypracuje před zahájením školního roku učební plán, který odevzdá vedení školy. Vše, co se týká výchovy a vzdělání žáka, jeho osobních úspěchů i problémů, současně konzultuje s jeho rodiči - odpovědnými zástupci žáka (např.: třídní schůzky, konzultační hodiny, schůzky výchovné komise a podobně). Organizace školních akcí pedagogickými pracovníky školy (učitelé, vychovatelé, vedoucí kroužků) Veškeré akce organizované školou v místě sídla školy - hlavní město Praha, i mimo něj se oznamují vedení školy a zapisují se do plánů. U těchto akcí vykonává dozor do počtu 25 žáků obvykle jeden pedagogický zaměstnanec nebo jiný vedením školy pověřený odpovědný zaměstnanec školy (ve smyslu ZP). Při větším počtu žáků nebo náročnějším výcviku, druhu přesunu a podobně zajistí ředitel školy účast další zletilé odpovědné (ve smyslu ZP) osoby. Jiný než uvedený počet osob vykonávajících dozor nad žáky stanoví vedení školy, a to s ohledem na náročnost zajištění bezpečnosti v prostředí, v němž žáci budou, nebo podle druhu přesunového prostředku. Učitel, který organizuje výše uvedené akce, plně zodpovídá za bezpečnost žáků. U všech akcí mimo školu předem získá písemný souhlas rodičů (např. přihláška). V případě, kdy rodič nedá souhlas k účasti žáka na akcí, zajistí vyučující jeho náhradní program v jiné třídě, která zůstává ve škole. Zejména všechny výjezdy delší než 3 dny připravuje a zabezpečuje vedení školy s učiteli, kteří odjíždějí. S jednou třídou školy se vysílá nejméně jeden učitel, jeden vychovatel. Před odjezdem vedení školy seznámí všechny vyslané pracovníky s počtem dní náhradního volna za tento výjezd. Vedoucí zájezdu předá vedení školy přípravu a plán činností na škole v přírodě pobytové akci. Materiální oblast Odpovídá za pořádek ve třídě během jeho vyučovacích hodin. Zabezpečí, že po skončení jeho výuky bude učebna uklizena a připravena na další hodinu. Provádí nezbytnou péči o kabinety, knihovny a další zařízení sloužící potřebám výuky. Spravuje svěřený inventář školy, vede výpůjční sešit a na základě příkazu ředitele školy k provedení inventur se aktivně účastní inventury majetku a dalších určených kontrol. Učí-li v učebně jako poslední, je povinen připravit učebnu na úklid (čistota tabule a učebny, zvednutí židlí, uzavření oken...) a učebnu uzamknout.

8 Učitel XI. platová třída Výchovně vzdělávací činnost zaměřená na získávání vědomostí a dovedností žáků a rozvíjení talentu žáků ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech podle učebních dokumentů a dalších metodologických doporučení z oblasti metodologie a psychologie. Pracovní doba je určena mírou vyučovací povinnosti, úvazkem rozpracovaným do rozvrhu hodin učebního plánu školy a rozpisem pracovní náplně. Plnému úvazku odpovídá 40- hodinová pracovní doba, tzn. 22 vyučovacích hodin. Je odpovědný řediteli školy. Jeho přímým nadřízeným je pedagogický zástupce ředitele školy. Pracovní a organizační záležitosti Plní určenou míru vyučovací povinnosti a koná práce související s vyučováním (viz Specifikace pracovní náplně např. třídnictví, úvazek, funkce, pro daný školní rok rozpracovaná v plánu školy). Plní práce související s vyučováním. Účastní se porad svolaných vedoucími pracovníky školy. Plní příkazy ředitele školy a jeho zástupců. Zastupuje přechodně nepřítomného učitele nebo jiného pedagogického pracovníka v rámci sjednaného druhu práce viz určené suplování ve sborovně školy. Je přítomen ve škole v době stanovené jeho rozvrhem, rozvrhem dozorů, v době porad svolaných ředitelem školy, v době stanovené pro případné přechodné zastupování jiného učitele, v době stanovené pro konzultace s rodiči, v době mimotřídní práce se žáky. Sleduje přehled suplování a úkoly dané vedením školy (nástěnka ve sborovně školy). Dbá, aby jeho jednání a vystupování před žáky, rodiči i širší veřejností bylo v souladu s pravidly slušnosti a občanského soužití a s výchovným působením školy. Hlásí vedení školy plánované akce mimo budovu školy a zapisuje je předem do týdenních plánů (KDO žáci + pedagogický doprovod, KDY a KDE). Vykonává dozor nad žáky podle pokynů ředitele a podle zvláštních pokynů. Stejně tak provádí dozor při akcích organizovaných školou a dozor ve školní jídelně. Výchovně vzdělávací proces Řídí se školním vzdělávacím programem (po jeho schválení) příslušným vzdělávacím programem, školním kurikulem, učebními osnovami, tematickými plány, případně jinými schválenými učebními dokumenty. Zajišťuje komplexní výchovně vzdělávací činnost zaměřenou na rozšiřování vědomostí, dovedností a návyků žáků. Využívá specifických, diagnostických, vzdělávacích a kontrolních metod. Provádí osobní přípravu na vyučování, přípravu učebních pomůcek a přístrojů didaktické techniky, přípravu materiálu k vyučování. Vede předepsanou pedagogickou dokumentaci. Opravuje a hodnotí písemné a grafické práce žáků. Provádí soustavné sledování výkonu žáka a jeho připravenost na vyučování. Provádí různé druhy zkoušek (písemné, ústní, grafické, praktické, pohybové) a didaktické testy. Oznamuje žákovi výsledky klasifikace - hodnocení, poukazuje na klady a nedostatky hodnocených projevů, výkonů a výtvorů. Žáky vede k sebehodnocení.

9 Vede soustavnou evidencí o každé klasifikaci, hodnocení žáka. Konzultuje termíny kontrolních prací s třídními učiteli. Projednává způsob hodnocení a klasifikace u žáků se specifickými poruchami učení a chování s třídním učitelem a výchovným poradcem. K poradě využívá i dalších odborníků ve škole i mimo ni speciálního pedagoga, psychologa, Podílí se na vypracování individuálního výukového plánu pro žáky se specifickými poruchami učení. Podává návrhy na vyšetření žáků s vývojovými poruchami učení a chování, žáků se smyslovými, tělesnými nebo mentálními potížemi v pedagogicko-psychologické poradně. Věnuje individuální péči dětem z málo podnětného prostředí a dětem se zdravotními potížemi. Úzce spolupracuje s výchovným poradcem školy, psychologem školy, speciálními pedagogy, protidrogovým koordinátorem,... Ostatním spolupracovníkům je partnerem a kolegou - nikoliv soupeřem. Ke každému předmětu, který vyučuje, vypracuje před zahájením školního roku učební plán, který odevzdá vedení školy. Vše, co se týká výchovy a vzdělání žáka, jeho osobních úspěchů i problémů, současně konzultuje s jeho rodiči - odpovědnými zástupci žáka (např.: třídní schůzky, konzultační hodiny, schůzky výchovné komise a podobně). Organizace školních akcí pedagogickými pracovníky školy (učitelé, vychovatelé, vedoucí kroužků) Veškeré akce organizované školou v místě sídla školy - hlavní město Praha, i mimo něj se oznamují vedení školy a zapisují se do plánů. U těchto akcí vykonává dozor do počtu 25 žáků obvykle jeden pedagogický zaměstnanec nebo jiný vedením školy pověřený odpovědný zaměstnanec školy (ve smyslu ZP). Při větším počtu žáků nebo náročnějším výcviku, druhu přesunu a podobně zajistí ředitel školy účast další zletilé odpovědné (ve smyslu ZP) osoby. Jiný než uvedený počet osob vykonávajících dozor nad žáky stanoví vedení školy, a to s ohledem na náročnost zajištění bezpečnosti v prostředí, v němž žáci budou, nebo podle druhu přesunového prostředku. Učitel, který organizuje výše uvedené akce, plně zodpovídá za bezpečnost žáků. U všech akcí mimo školu předem získá písemný souhlas rodičů (např. přihláška). V případě, kdy rodič nedá souhlas k účasti žáka na akcí, zajistí vyučující jeho náhradní program v jiné třídě, která zůstává ve škole. Zejména všechny výjezdy delší než 3 dny připravuje a zabezpečuje vedení školy s učiteli, kteří odjíždějí. S jednou třídou školy se vysílá nejméně jeden učitel, jeden vychovatel. Před odjezdem vedení školy seznámí všechny vyslané pracovníky s počtem dní náhradního volna za tento výjezd. Vedoucí zájezdu předá vedení školy přípravu a plán činností na škole v přírodě pobytové akci.

10 Materiální oblast Odpovídá za pořádek ve třídě během jeho vyučovacích hodin. Zabezpečí, že po skončení jeho výuky bude učebna uklizena a připravena na další hodinu. Provádí nezbytnou péči o kabinety, knihovny a další zařízení sloužící potřebám výuky. Spravuje svěřený inventář školy, vede výpůjční sešit a na základě příkazu ředitele školy k provedení inventur se aktivně účastní inventury majetku a dalších určených kontrol. Učí-li v učebně jako poslední, je povinen připravit učebnu na úklid (čistota tabule a učebny, zvednutí židlí, uzavření oken...) a učebnu uzamknout.

11 Učitel XII. platová třída Komplexní výchovně-vzdělávací činnost a tvorba vlastních učebních dokumentů v rámci schválených učebních dokumentů ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech a individuální přístup k žákům spojený s aplikací nových, netradičních a speciálně pedagogických metod výuky. Pracovní doba je určena mírou vyučovací povinnosti, úvazkem rozpracovaným do rozvrhu hodin učebního plánu školy a rozpisem pracovní náplně. Plnému úvazku odpovídá 40 hodinová pracovní doba, tzn. 22 vyučovacích hodin. Je odpovědný řediteli školy. Jeho přímým nadřízeným je pedagogický zástupce ředitele školy. Pracovní a organizační záležitosti Plní určenou míru vyučovací povinnosti a koná práce související s vyučováním (viz Specifikace pracovní náplně např. třídnictví, úvazek, funkce, pro daný školní rok rozpracovaná v plánu školy). Plní práce související s vyučováním. Účastní se porad svolaných vedoucími pracovníky školy. Plní příkazy ředitele školy a jeho zástupců. Zastupuje přechodně nepřítomného učitele nebo jiného pedagogického pracovníka v rámci sjednaného druhu práce viz určené suplování ve sborovně školy. Je přítomen ve škole v době stanovené jeho rozvrhem, rozvrhem dozorů, v době porad svolaných ředitelem školy, v době stanovené pro případné přechodné zastupování jiného učitele, v době stanovené pro konzultace s rodiči, v době mimotřídní práce se žáky. Sleduje přehled suplování a úkoly dané vedením školy (nástěnka ve sborovně školy). Dbá, aby jeho jednání a vystupování před žáky, rodiči i širší veřejností bylo v souladu s pravidly slušnosti a občanského soužití a s výchovným působením školy. Hlásí vedení školy plánované akce mimo budovu školy a zapisuje je předem do týdenních plánů (KDO žáci + pedagogický doprovod, KDY a KDE). Vykonává dozor nad žáky podle pokynů ředitele a podle zvláštních pokynů. Stejně tak provádí dozor při akcích organizovaných školou a dozor ve školní jídelně. Výchovně vzdělávací proces Řídí se školním vzdělávacím programem (po jeho schválení) příslušným vzdělávacím programem, školním kurikulem, učebními osnovami, tematickými plány, případně jinými schválenými učebními dokumenty. Zajišťuje komplexní výchovně vzdělávací činnost zaměřenou na rozšiřování vědomostí, dovedností a návyků žáků. Využívá specifických, diagnostických, vzdělávacích a kontrolních metod. Provádí osobní přípravu na vyučování, přípravu učebních pomůcek a přístrojů didaktické techniky, přípravu materiálu k vyučování. Vede předepsanou pedagogickou dokumentaci. Opravuje a hodnotí písemné a grafické práce žáků. Provádí soustavné sledování výkonu žáka a jeho připravenost na vyučování. Provádí různé druhy zkoušek (písemné, ústní, grafické, praktické, pohybové) a didaktické testy. Oznamuje žákovi výsledky klasifikace - hodnocení, poukazuje na klady a nedostatky hodnocených projevů, výkonů a výtvorů. Žáky vede k sebehodnocení.

12 Vede soustavnou evidencí o každé klasifikaci, hodnocení žáka. Konzultuje termíny kontrolních prací s třídními učiteli. Projednává způsob hodnocení a klasifikace u žáků se specifickými poruchami učení a chování s třídním učitelem a výchovným poradcem. K poradě využívá i dalších odborníků ve škole i mimo ni speciálního pedagoga, psychologa, Podílí se na vypracování individuálního výukového plánu pro žáky se specifickými poruchami učení. Podává návrhy na vyšetření žáků s vývojovými poruchami učení a chování, žáků se smyslovými, tělesnými nebo mentálními potížemi v pedagogicko-psychologické poradně. Věnuje individuální péči dětem z málo podnětného prostředí a dětem se zdravotními potížemi. Úzce spolupracuje s výchovným poradcem školy, psychologem školy, speciálními pedagogy, protidrogovým koordinátorem,... Ostatním spolupracovníkům je partnerem a kolegou - nikoliv soupeřem. Ke každému předmětu, který vyučuje, vypracuje před zahájením školního roku učební plán, který odevzdá vedení školy. Vše, co se týká výchovy a vzdělání žáka, jeho osobních úspěchů i problémů, současně konzultuje s jeho rodiči - odpovědnými zástupci žáka (např.: třídní schůzky, konzultační hodiny, schůzky výchovné komise a podobně). Organizace školních akcí pedagogickými pracovníky školy (učitelé, vychovatelé, vedoucí kroužků) Veškeré akce organizované školou v místě sídla školy - hlavní město Praha, i mimo něj se oznamují vedení školy a zapisují se do plánů. U těchto akcí vykonává dozor do počtu 25 žáků obvykle jeden pedagogický zaměstnanec nebo jiný vedením školy pověřený odpovědný zaměstnanec školy (ve smyslu ZP). Při větším počtu žáků nebo náročnějším výcviku, druhu přesunu a podobně zajistí ředitel školy účast další zletilé odpovědné (ve smyslu ZP) osoby. Jiný než uvedený počet osob vykonávajících dozor nad žáky stanoví vedení školy, a to s ohledem na náročnost zajištění bezpečnosti v prostředí, v němž žáci budou, nebo podle druhu přesunového prostředku. Učitel, který organizuje výše uvedené akce, plně zodpovídá za bezpečnost žáků. U všech akcí mimo školu předem získá písemný souhlas rodičů (např. přihláška). V případě, kdy rodič nedá souhlas k účasti žáka na akcí, zajistí vyučující jeho náhradní program v jiné třídě, která zůstává ve škole. Zejména všechny výjezdy delší než 3 dny připravuje a zabezpečuje vedení školy s učiteli, kteří odjíždějí. S jednou třídou školy se vysílá nejméně jeden učitel, jeden vychovatel. Před odjezdem vedení školy seznámí všechny vyslané pracovníky s počtem dní náhradního volna za tento výjezd. Vedoucí zájezdu předá vedení školy přípravu a plán činností na škole v přírodě pobytové akci.

13 Materiální oblast Odpovídá za pořádek ve třídě během jeho vyučovacích hodin. Zabezpečí, že po skončení jeho výuky bude učebna uklizena a připravena na další hodinu. Provádí nezbytnou péči o kabinety, knihovny a další zařízení sloužící potřebám výuky. Spravuje svěřený inventář školy, vede výpůjční sešit a na základě příkazu ředitele školy k provedení inventur se aktivně účastní inventury majetku a dalších určených kontrol. Učí-li v učebně jako poslední, je povinen připravit učebnu na úklid (čistota tabule a učebny, zvednutí židlí, uzavření oken...) a učebnu uzamknout.

14 Vedoucí kroužků Centra volného času Je odpovědný řediteli školy. Jeho přímým nadřízeným je zástupce ředitele vedoucí pro mimoškolní činnost (vedoucí CVČ ZŠ Loučka). Vlastní náplň Vede třídní knihu kroužku. Vždy v posledním týdnu v měsíci ji předkládá ke kontrole zástupci ředitele vedoucí pro mimoškolní činnost (vedoucí CVČ ZŠ Loučka). Kontroluje docházku žáků. Vedoucí CVČ ZŠ Loučka hlásí (omluvenou i neomluvenou) dlouhodobou nepřítomnost žáka. Činnost kroužku vede odborně dle zásad pedagogické práce a platných norem pro školství. Svou plánovanou i nenadálou nepřítomnost neprodleně hlásí vedoucímu CVČ ZŠ Loučka V případě nezajištění suplování je povinen nahrazovat neodučené hodiny - kroužky. Na požádání a dle možností zastupuje nepřítomné vedoucí kroužků. Správce kabinetní sbírky, správce prostory Je odpovědný řediteli školy. Jeho přímými nadřízenými jsou hospodářka a ekonomka školy a pro oblast vybavenosti, funkčnosti a používání učebních pomůcek zástupce ředitele školy. Vlastní náplň Je odpovědný za předměty uložené ve spravovaném inventárním úseku, za jejích úplnost a použitelnost. Zabezpečuje řádné využití učebních pomůcek, didaktické techniky, předmětů k určenému účelu a dbá na jejich ochranu. Přiděluje učební pomůcky, didaktickou techniku a předměty příslušným vyučujícím. Při dlouhodobém vypůjčení zapíše tuto skutečnost do inventární knihy a do výpůjčního sešitu. Na konci školního roku soustředí všechny učební pomůcky, didaktickou techniku a předměty zpět do kabinetu. V případě ztráty nebo škody informuje neprodleně vedení školy. Vypracovává návrh na doplnění kabinetní sbírky. Dává návrhy na opravy poškozených učebních pomůcek, didaktické techniky a předmětů. Provádí fyzickou inventuru všech svěřených předmětů (1x ročně). Podává návrhy na vyřazení z inventáře školy (opotřebení, nevhodnost, nevyužitelnost). Dbá, aby každý předmět byl označen inventárním číslem. Analogicky platí tato náplň i pro správu prostory ve vztahu k jejímu vybavení, technickému stavu a podobně. Jsou-li součástí kabinetní sbírky - prostory předměty, které podléhají pravidelné revizi, kontroluje, zda v daném termínu revize proběhla Výchovný poradce

15 Je odpovědný řediteli školy. Jeho přímým nadřízeným je pedagogický zástupce ředitele školy. Patří do týmu vedení školy. Metodická a informační činnost Metodicky usměrňuje a sjednocuje diagnostickou činnost třídních učitelů a poskytuje jim obsahovou a metodickou pomoc. Uskutečňuje vlastní diagnostickou činnost u žáků, kteří ji vyžadují z výchovných, vzdělávacích, profesionálně orientačních, sociálních a jiných důvodů. Podává iniciativně vedení školy návrhy a doporučení týkající se výchovy, vzdělání, prevence a nápravy problémů. Podává návrhy na další vzdělávání pedagogických pracovníků, organizuje školní vzdělávací akce. Informuje rodiče žáků a učitele o činnosti zařízení výchovného poradenství a diagnostických ústavů, o možnostech využití jejich odborných služeb. Sleduje změny v právních předpisech týkajících se problematiky výchovného poradenství a seznamuje s nimi ostatní pedagogické pracovníky. Sám se vzdělává v oblasti nových a alternativních výchovných trendů, informuje o nich ostatní pedagogické pracovníky. Organizuje individuální porady s rodiči při řešení výchovných a výukových problémů žáků. Úzce spolupracuje se školním psychologem, se speciálním pedagogem a ostatními pedagogickými pracovníky. Žáci s výukovými a výchovnými problémy Pomáhá třídním učitelům při vyhledávání a sledování problematických žáků, dává návrhy na další péči o tyto žáky. Pomáhá učitelům při shromažďování podkladů pro psychologická a speciálně pedagogická vyšetření. Projednává s třídními učiteli dodatečný odklad školní docházky, přeřazení žáka do jiného typu škol, užití slovního hodnocení. Podává návrhy na vyšetření v pedagogicko-psychologické poradně nebo speciálně pedagogickém centru pro žáky s vývojovými poruchami učení a chování, pro žáky se smyslovým, tělesným nebo mentálním postižením. Projednává s rodiči souhlas k vyšetření v pedagogicko-psychologické poradně. Věnuje zvýšenou pozornost žákům s problémovým vývojem a rizikovým chováním. Podílí se na zpracování individuálního plánu a další dokumentace pro integrované žáky metodickým vedením třídních učitelů a dalších odborných učitelů. Ve spolupráci s třídními učiteli se podílí na zpracování dalších individuálních plánů pro žáky problémové (sociálně obtížně adaptabilní) i pro žáky pocházející ze složitých rodinných podmínek. Vede databázi integrovaných žáků II. stupně školy a ve spolupráci se speciálním pedagogem pro I. stupeň zajišťuje vedení dokumentace integrovaných žáků I. stupně školy, provádí kontrolu následných vyšetřeni. Soustřeďuje odborné zprávy o žácích v poradenské péči. Ve spolupráci s vedením školy a pedagogickými pracovníky se podílí na výchovných programech, zaměřených na nápravu problematických žáků. Specifické oblasti Ve spolupráci s třídními učiteli sleduje žáky nadané a talentované, navrhuje další péči o tyto žáky. Pomáhá při řešení konfliktních situací ve škole (rodiče - učitel, učitel - žák, žák - žák).

16 Sleduje projevy zneužívání návykových látek a ostatní sociálně patologické jevy (patologické hráčství, šikanování, vandalismus, brutalita, rasismus, kriminalita...) a navrhuje nápravná opatření. Zajišťuje koordinaci a spolupráci při osvětových a konzultačních akcích k problematice návykových látek a ostatních sociálně patologických jevů (zákonní zástupci, pedagogičtí pracovníci, odborníci). Spolu s vedením školy zajišťuje spolupráci s orgány státní správy a samosprávy, zejména s orgány péče o dítě, sociálním kurátorem, sociálně právní komisí na ochranu dítěte, s Policií ČR a krizovým centrem. Volba povolání Poskytuje poradenskou činnost pro rodiče a žáky při volbě povolání. Zjišťuje zájem žáků o studium ve středních školách, spolupracuje s třídními učiteli. Eviduje nabídku studia ve středních školách a další informace významné pro volbu dalšího studia, zajišťuje styk se zástupci středních škol, spolupracuje s Úřadem práce. Je zodpovědný za správné vyplněni a včasné odeslání přihlášek do středních škol. Podává pedagogické radě zprávu o žácích, kteří nedokončí povinnou školní docházku v základní škole a mají zájem studovat odpovídající učební obor, o žácích, kteří mají změněnou pracovní schopnost. Zajišťuje pro tyto žáky přihlášky a veškeré potřebné informace. Zpracovává přehled o úspěšnosti žáků v přijímacím řízení. Poskytuje rodičům a žákům informace při odvolacím řízení. Podílí se na tvorbě tematického plánu předmětu volba povolání.

17 Vychovatelka školní družiny VIII. platová třída Komplexní vychovatelská činnost ve škole rozvíjející zájmy, znalosti a tvořivé schopnosti žáků nebo specificky rozvíjejí osobnost žáka včetně usměrňování variantních výchovných metod a hodnocení jejich účinnosti Pracovní doba je určena mírou výchovné povinnosti, úvazkem rozpracovaným do rozvrhu hodin ŠD a rozpisem pracovní náplně. Plnému úvazku odpovídá 40hodinová pracovní doba, tzn. 29 hodin přímé práce s dětmi. Další pracovní náplň vychází z pracovní náplně Vedoucí oborového týmu školního vzdělávacího programu. Je odpovědná řediteli školy. Její přímou nadřízenou je zástupce ředitele školy vedoucí pro mimoškolní činnost. Pracovní a organizační záležitosti Vykonává přímou výchovnou činnost podle přiděleného pracovního úvazku. Řídí výchovu ve svém oddělení a dalších činnostech určených plánem ŠD, odpovídá za plnění výchovných úkolů. Spolupracuje s třídním učitelem a ostatními učiteli a dalšími odborníky (psycholog, speciální pedagog..) Vykonává přípravu na přímou výchovnou činnost, práce bezprostředně související s touto činností a další práce, které vyplývají z organizace výchovy ve škole. Podle pokynů vedení školy řídí všechny organizační záležitosti svého oddělení. Účastní se provozních a pedagogických porad, umožňuje-li to provoz školní družiny. Zastupuje přechodně nepřítomného vychovatele nebo učitele v rámci sjednaného druhu práce. Je přítomna ve škole v době stanovené rozvrhem výchovné práce ve školní družině, rozvrhem dozorů, v době porad svolaných ředitelem školy a v době stanovené zastupováním jiného pedagogického pracovníka. Sleduje přehled suplování a úkoly dané vedením školy. Vykonává dozor nad žáky podle pokynů ředitele školy. Minimálně diskusí a studiem vzniklých materiálů se účastní práce na tvorbě školního kurikula - školního vzdělávacího programu a akceptuje a do své práce začleňuje vše, co ze školních kurikulárních norem pro výchovně vzdělávací práci ve škole vyplývá. Vychovatelka ŠD pravidelně komunikuje s rodiči všech svých žáků, a to nejen na třídních schůzkách. V případě nutnosti je kontaktuje a zve na setkání. Výchovná problematika Vychovává a vzdělává žáky mimo vyučování. Rozvíjí jejich zájmovou činnost a systematicky doplňuje školní výuku. Rozvíjí tvořivé schopnosti žáků. Sleduje a hodnotí vývoj žáků, vytváření podmínek pro zdravý psychický a sociální vývoj v procesu výchovy. Sleduje interpersonální vztahy v oddělení, provádí vyhodnocení a navrhuje změny. Věnuje individuální péči dětem z málo podnětného prostředí, dětem se zdravotními problémy. Seznamuje se se zprávami pedagogicko-psychologické poradny, s výsledky lékařských vyšetření a rodinnými problémy, které mohou mít vliv na práci žáka ve školní družině. Podílí se na zprávě pro pedagogickou radu, podává návrhy na výchovná opatření. Zpracovává plán výchovné práce ve školní družině, zajišťuje organizačně a věcně plnění tohoto plánu.

18 Seznamuje rodiče žáků s nezbytnými informacemi (odchod žáků se školní družiny, omlouvání nepřítomných žáků,...) Dokumentace Vede určenou dokumentaci. Materiální oblast Odpovídá za pořádek v odděleni školní družiny (běžný úklid věcí). Odpovídá za celkový estetický vzhled oddělení. Je zodpovědná za didaktickou techniku a učební pomůcky, které jsou trvale umístěny ve školní družině. Zabezpečuje péči o sbírky, herny, kabinety na základě pověření ředitele školy. Zabezpečuje spotřební materiál potřebný pro práci ve školní družině. Kontroluje stav školního nábytku a zařízení, informuje o nedostatcích. Spravuje svěřený inventář školy, vede výpůjční sešit a na základě příkazu ředitele školy k provedení inventur se aktivně účastní inventury majetku a dalších určených kontrol. Učí-li v učebně jako poslední, je povinna připravit učebnu na úklid (čistota tabule a učebny, zvednutí židlí, uzavření oken...) a učebnu uzamknout.

19 Správce informačního centra Je odpovědný řediteli školy. Jeho přímým nadřízeným je zástupce ředitele školy. Náplň činnosti Provádí správu a údržbu školní počítačové sítě. Spravuje počítačovou učebnu. Realizuje a aktualizuje školní www stránky. Zajišťuje údržbu školního informačního systému. Odpovídá za nákup technického a programového vybavení, odborných publikací a učebnic pro žáky. Vede seznam legálně nabytého softwaru a je zodpovědný za instalaci pouze legálního softwaru. Aktualizuje antivirové programy a zajišťuje bezpečnost školní sítě. Koordinuje požadavky učitelů na využití počítačů ve škole. Organizuje školení pro učitele, poskytuje učitelům odborné konzultace. Vypomáhá při organizaci výuky využívající ITC (počítače, data projektor, video, televize...). Zpracovává přehled nejzajímavějších internetových stránek pro učitele. Zpracovává tematický plán školy pro předmět informatika Účetní školy X. platová třída Komplexní vedení účetnictví školy, koordinace účtování a stavu, pohybu a rozdílu majetku a závazků, o nákladech a výnosech, o výdajích a příjmech a o výsledku hospodaření včetně sestavování účetní závěrky a vedení účetních knih. Pracovní doba od 07:00 do 15:30 hodin. Úvazek 1 Je odpovědný řediteli školy. Patří do týmu vedení školy. V případě nepřítomnosti ředitele vyřizuje neodkladné záležitosti v ekonomické oblasti. V případě nepřítomnosti ředitele školy využije odpovědnosti zástupce statutárního orgánu školy pedagogického zástupce ředitele školy. Organizace vyučovacího procesu Je zodpovědný za účetní vypořádání škol v přírodě, lyžařských kurzů a výletů. Sleduje finanční prostředky vynakládané ze státního rozpočtu na zajištění hlavní činnosti školy (např. na další vzdělávání pedagogických pracovníků, učebnice, mzdy ). O jejich čerpání informuje ředitele školy. Podílí se na zpracování ročního a měsíčního plánu školy. Připravuje podklady pro rozpočty, rozbory, statistické výkazy a další hlášení. Pracovně právní problematika Připravuje pro ředitele školy vyžádané podklady pro uzavírání pracovních smluv. Připravuje pro ředitele školy vyžádané podklady pro rozvázání pracovního poměru. Připravuje vyžádané podklady pro uzavření dohody o změně podmínek dohodnutých v pracovní smlouvě. Kontroluje skutečnosti potřebné pro přijetí do pracovního poměru uchazeče (kvalifikační předpoklady, doklad o vzděláni, potvrzení o délce praxe, bezúhonný výpis z rejstříku trestů).

20 Kontroluje plnění podmínek odborné a pedagogické způsobilosti nově příchozím pedagogickým pracovníkům. Při přijímání nových pracovníků rozhoduje o zápočtu doby předcházející praxe pro účely platového zařazení, pro účely nemocenských dávek a délky dovolené. Připravuje návrh pro zařazení zaměstnance do platových tříd a stupňů. Zodpovídá za řádné vedení agendy a podkladů pro další zpracování souvisejících se mzdovou agendou. Vyhotovuje platové výměry a další výměry související s platovými náležitostmi pracovníka. Na vyžádání připravuje podklady pro zpracování kritérií pro vyplácení odměn a osobních příplatků. Předává řediteli školy návrhy pro podklady pro přiznání odměn a dalších pohyblivých složek mezd. Seznamuje zaměstnance s platovým systémem, způsobem výpočtu platu a obsahem výplatního lístku. Kontroluje zpracované podklady vedoucích úseků při dodržování pracovní doby a pro započítání odpracované doby u všech zaměstnanců školy a osob na CVS. Zabezpečuje vydání potvrzení o zaměstnání. Zodpovídá za správnou evidenci osobních spisů pracovníka a jejich aktualizaci, archivaci či postoupení novému zaměstnavateli. Podílí se na řešení škody způsobené pracovníkem organizace (pokuty, penále, manka a škody). Zpracovává podklad pro stanovení plánu dovolených zaměstnanců, vede evidencí dovolených a čerpání náhradního volna. Připravuje podklady pro přiznání náhrady mezd po dobu čerpání dovolené na zotavenou, náhradu za nevyčerpanou dovolenou a pracovní volno při překážkách v práci. Zpracovává přehled nepřítomnosti na pracovišti (nemoc, OČR, školení...). Eviduje a kontroluje přespočetné hodiny pracovníků. Připravuje předstihové řízení před prvním nástupem zaměstnance do důchodu. Zajišťuje agendu práce neschopných a ošetřování člena rodiny. Vede osobní agendu (pracovní smlouvy, dohody o provedení práce a pracovní činnosti, pracovní náplně, platové výměry, zápočtové listy). Vystavuje zápočtové listy. Podílí se na vyhotovení pracovní smlouvy a platového výměru. Vede duplicitní evidenci o dosažené kvalifikaci, o vzdělání, o lékařských prohlídkách a vede zápočtové listy od předchozího zaměstnavatele. Vede evidenci mateřských dovolených. Vede evidenci poskytovaného pracovního volna a čerpání dovolených, a to na základě podkladů předávaných ZŘ. Vede evidenci zaměstnanců, kteří dosáhli životního jubilea nebo pracovního výročí. Vede evidenci práce přesčas, a to na základě podkladů předávaných ZŘ. Vede přehled žádanek o opuštění pracoviště. Vede evidenční listy důchodového zabezpečení. Vypracovává žádosti o předstihové řízení pro důchodové zabezpečení a vystavuje žádosti o důchod. Při příjímání nových zaměstnanců podává přihlášky k zdravotnímu pojištění. Měsíčně zpracovává veškerá hlášení a výkazy týkající se zpracováni mezd, odvodu daní a podobně. Ekonomika a účetnictví Sleduje hospodaření s finančními prostředky školy, účelnost jejich vynakládání a dodržování obecně platných právních předpisů.

21 Zpracovává plán čerpání investičních výdajů, mzdových prostředků a neinvestičních výdajů, kontroluje průběžné čerpání během roku. Zabezpečuje hospodaření s rozpočtem podle rozpočtových pravidel. Kontroluje odvody zdravotního a sociálního pojištění. Spolupracuje na zpracování plánu hospodářské činnosti na příslušný rok. Navrhuje rozdělení zlepšeného hospodářského výsledku do fondů. Informuje cestou ředitele školy zřizovatele o podstatných změnách ve vykazovaných výkonech školy, které mají vliv na financování školy. Kontroluje projednávání vybírání finančního příspěvku ve školní družině a školním klubu se zřizovatelem. Navrhuje pravidla pro hospodaření s FKSP a kontroluje čerpání fondu. Připravuje podklady pro zpracování a kontroluje správnost, úplnost a průkaznost účetnictví. Připravuje podklady pro uzavření zákonného a smluvního pojištění školy. Kontroluje vyřizování pojistných událostí prováděné hospodářkou školy. Kontroluje vedení pokladní knihy. Zpracovává metodický pokyn pro inventarizaci. Je zodpovědný za provádění inventarizace HIM a OH 1M, za inventarizaci závazků a pohledávek. Provádí inventarizaci pokladní hotovosti. Připravuje ŘŠ vyžádané podklady pro vyhlašování veřejných soutěží a výběrových řízení. Sestavuje odpisový plán hmotného a nehmotného majetku. Sestavuje rozvahy, výsledovky a finanční výkazy o plnění rozpočtu příjmů a výdajů. Dbá na správné vedení účetních dokladů (faktury, příjemky, výdejky, pokladní příjmové a výdajové doklady, výpisy z bankovních účtů...). Vede knihu došlých faktur, vyhotovuje faktury, zabezpečuje jejich proplacení v bance, vede jejich evidenci a sleduje platby. Zajišťuje a kontroluje bankovní styk. Vytváří na počítači bezpečnostní kopie účetnictví a majetku. Provádí vypořádání inventurních rozdílů (manka, škody). Provádí zúčtování hospodářského výsledku koncem roku. Rozpočet Sestavuje návrh rozpočtu školy. Ten předkládá k projednání a schválení řediteli školy. Administrativa Odpovídá řediteli školy za správné provádění administrativní agendy školy. Podílí se na zpracování vnitřních norem školy. Připravuje podklady pro finanční úřad, statistický úřad, úřad práce... Vede jednací protokol (došlá a odeslaná pošta). Odpovídá za archivaci dokladů, provádí skartační řízení. Materiální oblast Zabezpečuje správu svěřeného majetku. Kontroluje uzavřené smlouvy (darovací, nájemní, hospodářské). Kontroluje vedení hlavního inventáře a fondu školních učebnic a potřeb, sklady školy. Sepisuje dohody o hmotné odpovědnosti. Součástí povinností je náplň práce hospodářky školy. Hospodářka školy Pracovní doba od 7:30 do 11:30 hodin. Úvazek 50%. Poznámka: Hospodářka školy zajišťuje v době nepřítomnosti ekonoma školy zejména: - vedení jednacího protokolu a oboustranný styk s poštou; - dostupnost školy návštěvy dodavatelů. Hospodářka školy pracovní dobou navazuje na pracovní dobu ekonoma školy.

22 Je odpovědná řediteli školy. Řídí se pokyny ředitele školy, jeho zástupce a ekonoma školy. Patří do týmu vedení školy. Rozpočet a účetnictví Připravuje podklady pro sestavování rozpočtu. Ekonomovi školy předkládá přehledy o čerpání určené části rozpočtu. Provádí fyzickou a dokladovou inventarizaci. Vyúčtovává cestovní účty, kontroluje formální správnost cestovního příkazu. Vytváří na počítači bezpečnostní kopie majetku. Mzdy a personální agenda Vede evidenci o vyplacené mzdě. Pokladna Zodpovídá za peněžní hotovost v pokladně školy na základě dohody o hmotné odpovědnosti. Vyzvedává pokladní hotovost v peněžním ústavu do pokladny organizace. Vede příjmové a výdajové pokladní doklady. Vede pokladní knihu. Provádí vyúčtování provozních záloh. Provádí uzávěrku pokladny. Pravidelně kontroluje uzamčení školního trezoru s pokladní hotovostí. Administrativa Vyřizuje administrativní agendu. Odpovídá za provoz kanceláře školy. Vyřizuje běžnou korespondenci školy, přináší a odnáší poštu. Vede podací deník (došlá a odeslaná pošta). Vede nákup a výdej poštovních známek. Obsluhuje telefonní ústřednu, odesílá faxy a y, eviduje a zúčtovává meziměstské hovory pracovníků školy, vybírá od nich poplatky. Obsluhuje kopírovací stroj a školní rozhlas. Vystavuje potvrzení pro žáky a zaměstnance školy. Zodpovídá za skartaci a archivaci písemností školy. Se souhlasem ředitele školy zapůjčuje archivní materiály. Zajišťuje objednávky podle pokynů vedení školy (učebnice, učební potřeby, tiskopisy, služby) a vede jejich evidenci. Vede operativní evidenci majetku. Připravuje dohody o hmotné odpovědnosti za předměty svěřené k vyúčtováni. Provádí samostatný nákup vybraného sortimentu zboží. Připravuje podklady pro uzavírání hospodářských smluv a sleduje jejich plnění. Podílí se na inventarizaci školního majetku. Zodpovídá za přiděleni inventárních čísel. Na základě likvidačního protokolu provádí záznamy v rejstříku, inventárních knihách a kartách. Zpracovává seznam osobních ochranných pracovních pomůcek a jejich přidělení pracovníkům školy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Číslo jednací 52 / 2014 Účinnost od 1.3.2014 Spisový znak 1-4 Skartační znak A 10. 1. Všeobecné ustanovení. a) Úvodní ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Číslo jednací 52 / 2014 Účinnost od 1.3.2014 Spisový znak 1-4 Skartační znak A 10. 1. Všeobecné ustanovení. a) Úvodní ustanovení Mateřská škola Sluníčko Sulice- Želivec, se sídlem Školní 349, 251 68 Sulice- Želivec ORGANIZAČNÍ ŘÁD Číslo jednací 52 / 2014 Účinnost od 1.3.2014 Spisový znak 1-4 Skartační znak A 10 1. Všeobecné ustanovení

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk Gymnázium Nymburk Komenského 779, 288 40 Nymburk ORGANIZAČNÍ ŘÁD GYMNÁZIA NYMBURK Organizační řád je zpracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., s přihlédnutím k místním podmínkám školy. Tento organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, Liberec, Husova 357/10, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Zpracovala: Mgr. Petra Ouředníková

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Příspěvková organizace : Základní škola Místo: Otvovice 52, 273 27 IČ : 75034751 Redizo školy 600044238 Organizační číslo školy: 50951 IZO škola: 102 086 842 Součásti školy IZO školní družina: 113 200

Více

Základní škola a Mateřská škola České Velenice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ VELENICE

Základní škola a Mateřská škola České Velenice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ VELENICE Základní škola a Mateřská škola České Velenice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ VELENICE V souladu s vyhláškou č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, v platném znění, vyhláškou

Více

tel.: IČO ORGANIZAČNÍ ŘÁD

tel.: IČO ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC, OBLAČNÁ 101/15, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE OBLAČNÁ 101/15, 460 01 LIBEREC 5 tel.: 486 112 233 e-mail: skola@oblacna.cz IČO. 46744908 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Organizační řád je zpracován na

Více

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Vnitřní předpis č. 4 č. j. SZŠ/100/2011 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Všeobecná část Organizační

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplýšovice, okres Benešov Organizační řád málotřídní školy Účinnost od:

Základní škola a Mateřská škola Teplýšovice, okres Benešov Organizační řád málotřídní školy Účinnost od: Č.j.: Spisový znak: Změny: Základní škola a Mateřská škola Teplýšovice, okres Benešov Organizační řád málotřídní školy Účinnost od:1.9.2014 Počet příloh: 1. Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Základní

Více

Základní škola, Praha 10, nám. Bří Jandusů 2 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola, Praha 10, nám. Bří Jandusů 2 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola, Praha 10, nám. Bří Jandusů 2 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola, Praha 10, nám. Bří. Jandusů 2 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Úvodní ustanovení a) Organizační řád ZŠ upravuje organizační strukturu a řízení,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PSÁRY, OKRES PRAHA-ZÁPAD SE SÍDLEM HLAVNÍ 12, PSÁRY. telefon: ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PSÁRY, OKRES PRAHA-ZÁPAD SE SÍDLEM HLAVNÍ 12, PSÁRY. telefon: , SE SÍDLEM HLAVNÍ 12, 252 44 PSÁRY telefon: 241 940 657, e-mail: skola@skolapsary.cz 1. VNITŘNÍ PŘEDPIS ORGANIZAČNÍ ŘÁD V Psárech dne 30. 8. 2016 Č.j. 638/2016 Mgr., Bc. Vejsadová Irena ředitelka školy

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 3.9.2012 Směrnice nabývá účinnosti dne: 3.9.2012 1. Působnost a zásady směrnice

Více

Organizační řád. I. Všeobecná část

Organizační řád. I. Všeobecná část 1 Organizační řád Tento organizační řád je zpracováván na základě zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v souladu s 57-86 školského

Více

Speciální základní škola a praktická škola Skuteč Rubešova 531, Skuteč IČO: tel: web:

Speciální základní škola a praktická škola Skuteč Rubešova 531, Skuteč IČO: tel: web: Speciální základní škola a praktická škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Vnitřní předpis č. 4 č. j. SZŠ/146/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Všeobecná

Více

Organizační řád. Mateřské školy Štěpánka Mladá Boleslav, Na Celně 1117 příspěvková organizace

Organizační řád. Mateřské školy Štěpánka Mladá Boleslav, Na Celně 1117 příspěvková organizace Organizační řád Mateřské školy Štěpánka Mladá Boleslav, Na Celně 1117 příspěvková organizace Vydávám podle zákona č. 101/2017 Sb.o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání,

Více

Organizační řád aktualizace k

Organizační řád aktualizace k Stupeň řízení 1. Úvodní ustanovení Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace Organizační řád aktualizace k 1. 9. 2012 Organizační řád upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce

Více

ORGANIZACČNIÁ RČ AÁ D ZAÁ KLADNIÁ SČ KOLY

ORGANIZACČNIÁ RČ AÁ D ZAÁ KLADNIÁ SČ KOLY Základní škola, Žacléř, okres Trutnov ORGANIZACČNIÁ RČ AÁ D ZAÁ KLADNIÁ SČ KOLY Organizační řád je zpracováván souladu s dikcí vyhlášky MŠMT ČR č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech

Více

Organizační řád málotřídní školy

Organizační řád málotřídní školy Základní škola a mateřská škola Božičany, okres Karlovy Vary Organizační řád málotřídní školy 1.1. Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Základní školy a mateřské školy Božičany (dále jen škola) upravuje

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne 31. 8. 2015 Mgr. Monika Gelnarová, zást. statut. org. Směrnice nabývá účinnosti

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KAPLICE, OMLENICKÁ 436 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KAPLICE, OMLENICKÁ 436 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KAPLICE, OMLENICKÁ 436 ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Všeobecná ustanovení Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Základní školy, Omlenická 436, Kaplice upravuje organizační strukturu a řízení, formy

Více

Organizační řád. Základní škola, Brno, Kamínky 5. 1. Organizační řád je zpracován na základě platného zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Organizační řád. Základní škola, Brno, Kamínky 5. 1. Organizační řád je zpracován na základě platného zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, Organizační řád Základní škola, Brno, Kamínky 5 I. Základní ustanovení 1. Organizační řád je zpracován na základě platného zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a dalším

Více

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán

Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán 1. Organizace a řízení Příloha č. 1 Spisového a skartačního řádu ze dne 1. 1. 2009 Spisový a skartační plán -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení 1. Základní ustanovení o organizaci 2. Předmět činnosti organizace

ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení 1. Základní ustanovení o organizaci 2. Předmět činnosti organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení Organizační řád spolu s popisy funkcí a popisy práce tvoří nedílný, na sebe navazující, uspořádaný celek organizačních norem, který vyjadřuje strukturu organizace řízení,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 - Hostivař Kozinova 1000 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 1 ZŠ - OŘ /2005 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 20.6.2005 Mgr. Helena Fučíková,

Více

Základní škola Prostějov, ul. E.Valenty 52, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Josef Fiala, ředitel školy

Základní škola Prostějov, ul. E.Valenty 52, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Josef Fiala, ředitel školy Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola Prostějov, ul. E.Valenty 52, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 30. 08. 2011 Směrnice nabývá

Více

Část I. Všeobecná ustanovení

Část I. Všeobecná ustanovení Základní škola Sv. Čecha Choceň se sídlem ul. Sv. Čecha 1686, 565 01 Choceň ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 219/06 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 23. 1. 2007

Více

Základní škola, Praha 10, Hostýnská 2/2100 se sídlem Hostýnská 2/2100, Praha 10, PSČ

Základní škola, Praha 10, Hostýnská 2/2100 se sídlem Hostýnská 2/2100, Praha 10, PSČ se sídlem Hostýnská 2/2100, Praha 10, PSČ 108 00 část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 361/17 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2017 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2017 Mgr. Albert

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 44. ORGANIZAČNÍ ŘÁD GRANTOVÉHO PROJEKTU - ŠKOLA PRO MĚ Spisový/ skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1. 10. 2009 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

Mateřská škola Kyselovice, okres Kroměříž. Organizační řád mateřské školy

Mateřská škola Kyselovice, okres Kroměříž. Organizační řád mateřské školy Organizační řád mateřské školy Vypracovala: Mgr. Renata Ambrožová Datum účinnosti: 1. 2. 2017 Obsah I. Základní ustanovení... 3 II. Všeobecná část... 3 1. Organizační členění... 3 2. Všeobecné povinnosti

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. vnitřní předpis č.:o1/06. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠLAPANOV, příspěvková organizace. Spisový znak: A 10.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. vnitřní předpis č.:o1/06. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠLAPANOV, příspěvková organizace. Spisový znak: A 10. vnitřní předpis č.:o1/06 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Spisový znak: A 10 Obsah: I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Všeobecná ustanovení Základní údaje o škole Předmět činnosti školy II. ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ŠKOLY Útvary školy a

Více

Základní škola a Mateřská škola Partutovice, okres Přerov, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Partutovice, okres Přerov, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Partutovice, okres Přerov, příspěvková organizace Organizační řád málotřídní školy Č.j.: Zš-Mš 17/2018 Účinnost od: 8. 6. 2018 Spisový znak: 1. I Skartační znak: A 10 Změny:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. 1. Škola byla potvrzena jako příspěvková organizace zřizovací listinou ze dne s platností k

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. 1. Škola byla potvrzena jako příspěvková organizace zřizovací listinou ze dne s platností k ORGANIZAČNÍ ŘÁD Část A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační řád Gymnázia Elišky Krásnohorské, Praha 4 Michle, Ohradní 55 upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední průmyslová škola stavební Josefa Gočára, Praha 4, Družstevní ochoz 3

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední průmyslová škola stavební Josefa Gočára, Praha 4, Družstevní ochoz 3 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední průmyslová škola stavební Josefa Gočára, Praha 4, Družstevní ochoz 3 Právní normy: - 27 až 37 zákona č. 250/2000 Sb.,o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

Základní umělecká škola, Masarykovo náměstí 1, Nová Paka 50901. Organizační řád

Základní umělecká škola, Masarykovo náměstí 1, Nová Paka 50901. Organizační řád Základní umělecká škola, Masarykovo náměstí 1, Nová Paka 50901 Organizační řád Organizační řád nabývá platnosti dne 29. srpna 2013 Článek 1 - Základní ustanovení 1. Základní umělecká škola Nová Paka (dále

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 se sídlem Dr. Peška 768, 537 01 Chrudim ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 12. PRACOVNÍ NÁPLNĚ Mgr. Jaroslav Víšek, ředitel školy Mgr. Jaroslav Víšek,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Týn nad Vltavou, Malá Strana, příspěvková organizace se sídlem Týn nad Vltavou, Žižkova 285, 375 01 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 384/2014 Vypracoval: Schválil: Mgr. Miroslav

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 Statut školního poradenského pracoviště

Více

Organizační řád. Účinnost: Od Vypracovala: Schválila: Mgr. Eva Krutáková ředitelka školy. Mgr. Eva Krutáková PhDr. Martin Přibáň.

Organizační řád. Účinnost: Od Vypracovala: Schválila: Mgr. Eva Krutáková ředitelka školy. Mgr. Eva Krutáková PhDr. Martin Přibáň. Organizační řád Vypracovala: Mgr. Eva Krutáková PhDr. Martin Přibáň Schválila: Mgr. Eva Krutáková ředitelka školy Podpis Účinnost: Od 1. 9. 2017 Nahrazuje organizační řád: Č. j. 509/2016 z 1.9 2016 1 č.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Část I. - Všeobecná ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Část I. - Všeobecná ustanovení ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecná ustanovení Na základě ustanovení 9 odst. 1 zákona č. 65/1965 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento organizační předpis. Část I. - Všeobecná

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY OBSAH: 1. Úvodní ustanovení 2. Postavení a poslání školy 3. Útvary školy a funkční místa 4. Statutární orgán školy 5. Ostatní vedoucí pracovníci školy 6. Povinnosti, odpovědnost a

Více

Dětský domov, Jablonné v Podještědí, Zámecká 1, příspěvková organizace

Dětský domov, Jablonné v Podještědí, Zámecká 1, příspěvková organizace Dětský domov, Jablonné v Podještědí, Zámecká 1, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obsah 1. Zřízení dětského domova v Jablonném v Podještědí 1.1 Základní identifikační údaje o organizaci 1.2 Statutární

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Organizační řád školy Základní škola a Mateřská škola, Nepolisy Úvodní ustanovení - organizační řád Základní školy a Mateřské školy Nepolisy (dále jen škola) upravuje organizační strukturu a řízení, formy

Více

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4

Organizační řád. Obsah: 1 Úvodní ustanovení 2 2 Zaměstnanci 2 3 Organizační schéma školy 3 4 Organizace výchovně vzdělávacího procesu 4 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace Žitavská 2969 470 01 Česká Lípa tel.: +420 487 829 101 e-mail: info@gym-cl.cz fax: +420 487 829 152 www: www.gym-cl.cz Organizační řád Organizační

Více

Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov

Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov Organizační řád ze dne 29. 6. 2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná ustanovení Část I. Úvodní ustanovení

Více

1. Působnost směrnice. 2. Postavení organizace

1. Působnost směrnice. 2. Postavení organizace 1. Působnost směrnice Tento organizační řád stanoví organizační strukturu organizace, zásady řízení, kompetence a z toho vyplývajících práva, povinnosti a odpovědnost zaměstnanců organizace, specifikuje

Více

Organizační řád mateřské školy

Organizační řád mateřské školy Organizační řád mateřské školy A. Úvodní ustanovení Organizační řád mateřské školy upravuje organizační strukturu, zásady řízení, formy a metody práce školy, práva, odpovědnost a povinnosti pracovníků

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 V Ladech 6, 149 00, Praha 4 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ZSEB/152/2016/STR Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2016 Směrnice nabývá platnosti

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016

Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Roční plán řídících činností ve školním roce 2015/2016 Organizace chodu školy, soubor řídících činností. Neustálé operativní řešení každodenně vznikajících problémových situací. Vymezení základních oblastí

Více

Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace

Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Organizační řád Základní školy a mateřské školy Ostrava, Ostrčilova 10, příspěvková

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941, 580 01 Havlíčkův Brod, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 1 /2012 Vypracoval: Mgr.Miloš Fikar, ředitel

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Všeobecná ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Všeobecná ustanovení Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace Kamenná 404/4, 466 01 Jablonec nad Nisou tel. 778 525 991, e-mail reditel@zskamennajbc.cz ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Více

Základní škola a mateřská škola Výčapy, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Výčapy, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Výčapy příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝČAPY Údaje o zařízení: Základní škola a mateřská škola Výčapy, příspěvková organizace Výčapy 7, 674 01 Třebíč

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK. Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, Liberec 1 IČO:

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK. Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, Liberec 1 IČO: ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, 460 01 Liberec 1 IČO: 712 945 11 Vypracovala: Mgr. Marta Kultová Platnost od 1. 9. 2016 Organizační

Více

Razítko školy. Organizace se člení na tyto organizační útvary Základní škola IZO: Školní družina IZO:

Razítko školy. Organizace se člení na tyto organizační útvary Základní škola IZO: Školní družina IZO: Základní škola, Strachotice, okres Znojmo, příspěvková organizace 671 29 Strachotice 71, tel.: 515235529, E-mail: zsstrachotice@gmail.com, IČ: 71000917 Organizační řád Č. j.: 146/2015 Vypracoval ředitel

Více

ZŠ a MŠ Pozděchov, okres Vsetín

ZŠ a MŠ Pozděchov, okres Vsetín ZŠ a MŠ Pozděchov, okres Vsetín Organizační řád málotřídní školy Č.j. 11/2018 Vypracovala: Mgr. Ludmila Skanderová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala: 27. 8. 2018 Směrnice nabývá platnosti: 1.

Více

Organizační řád málotřídní školy

Organizační řád málotřídní školy Škola Základní škola a Mateřská škola Tetín Organizační řád málotřídní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2006 Spisový znak: Skartační znak: Změny:k 1.9.2010, k 1.9.2012, k 1.9.2013 k 1.9.2014 k 1.9.2015 1 Úvodní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vyšší odborná škola, Střední pedagogická škola a Obchodní akademie Zd. Fibicha 2778, 434 01 Most příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Platný od 1. 9. 2008 RNDr. Jana Adamcová v.r. ředitelka školy

Více

Organizační řád Č.j.: 142/12

Organizační řád Č.j.: 142/12 Základní škola, Strachotice, okres Znojmo, příspěvková organizace 671 29 Strachotice 71, tel.: 515235529, E-mail: zsstrachotice@gmail.com, IČ: 71000917 Organizační řád Č.j.: 142/12 Vypracoval: Mgr. Karla

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola. ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Organizační řád Část I. - Všeobecná ustanovení Článek 1 Úvodní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY (platný pro školní rok 2017/ 2018)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY (platný pro školní rok 2017/ 2018) Č.j.: ZSED527/2014 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY (platný pro školní rok 2017/ 2018) IČ : 48133892 Tel.: 224311370 e-mail: info@zsemydestinnove.cz e-mail: skolka@zsemydestinnove.cz e-mail: rybicky@zsemydestinnové.cz

Více

1. Postavení školy. 2. Základní údaje o škole

1. Postavení školy. 2. Základní údaje o škole Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace Organizační řád základní školy Č.j.: 247/2015 Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: Skartační znak: A 5 Změny: Organizační řád školy je vydán

Více

Změny: Vypracoval: Mgr. Bc. Gabriela Švandrlíková Schválil: Mgr. Bc. Gabriela Švandrlíková. 1. Úvodní ustanovení

Změny: Vypracoval: Mgr. Bc. Gabriela Švandrlíková Schválil: Mgr. Bc. Gabriela Švandrlíková. 1. Úvodní ustanovení Škola: Základní škola a Mateřská škola Heřmanov, okres Děčín, příspěvková organizace Organizační řád málotřídní školy Č.j. 01/2017 Účinnost od: 1.9.2017 Pedagogická rada projednala dne 4.9.2017 Spisový

Více

Organizační řád. Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace IČO SMĚRNICE č. 3/2012

Organizační řád. Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace IČO SMĚRNICE č. 3/2012 Základní škola Ústí nad Labem, Hluboká 150, příspěvková organizace IČO 44226241 SMĚRNICE č. 3/2012 Organizační řád Obsah : Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Postavení a poslání školy Čl. 3 Útvary školy a funkční

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

I. Úvodní ustanovení. Postavení a poslání školy

I. Úvodní ustanovení. Postavení a poslání školy Škola: Základní škola a Mateřská škola Hluboš, okres Příbram Organizační řád málotřídní školy Č.j.: 140/2016 Účinnost od: 1.4.2016 Spisový znak: Skartační znak: A5 Změny: I. Úvodní ustanovení 1. Organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Laškov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: R05/2013 Vypracoval: Mgr. Lenka Blahová, ředitelka školy Schválil: Mgr. Lenka Blahová, ředitelka

Více

Organizační řád Základní školy a Mateřské školy Kačice

Organizační řád Základní školy a Mateřské školy Kačice Organizační řád Základní školy a Mateřské školy Kačice Č. j. Vypracoval: Mgr. Hrabalová Naděžda Projednáno: 29. 8. 2016 Nabývá platnost: 1. 9. 2016 Předmět vymezení: Základní škola I. Údaje o zařízení:

Více

Stránka 1 z 8. Základní škola a Mateřská škola, Mendelova, Karviná, příspěvková organizace. Organizační řád. I. Základní ustanovení

Stránka 1 z 8. Základní škola a Mateřská škola, Mendelova, Karviná, příspěvková organizace. Organizační řád. I. Základní ustanovení Stránka 1 z 8 Základní škola a Mateřská škola, Mendelova, Karviná, příspěvková organizace Organizační řád Na základě zákona č. 561/04 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším, odborném a jiném vzdělávání

Více

Gymnázium, Brno, Vídeňská 47

Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 VNITŘNÍ SMĚRNICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Číslo jednací 1894/2014/GV V Brně dne 12. 11. 2014 Působnost Všechny úseky školy, všichni zaměstnanci Zpracoval Mgr. David Andrle, ředitel

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY MALÝ SVĚT

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY MALÝ SVĚT ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY MALÝ SVĚT I. Základní ustanovení Tento organizační řád mateřské školy (dále jen školka ), upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školky, práva a povinnosti

Více

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č.

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č. Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ vnitřní předpis č. 07/2017 Čl. I Organizační řád Základní umělecké školy Třebíč (dále

Více

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky Gymnázium prof. Jana Patočky Praha 1, Jindřišská 36, 110 00, tel./fax: 224 239 061 info@gpjp.cz Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky A. Všeobecná ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Číslo jednací 1554/2016/GV Brno 30. 8. 2016 Působnost Všechny úseky školy, všichni zaměstnanci Zpracoval Mgr. David Andrle, ředitel školy Vydal Mgr. David Andrle, ředitel školy Účinnost

Více

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od Dětský domov, Senožaty 199, 394 56 Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne 29. 12. 2014 Platný od 1.1.2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná

Více

PLÁN KONTROLNÍ A HOSPITAČNÍ ČINNOSTI 2018/2019

PLÁN KONTROLNÍ A HOSPITAČNÍ ČINNOSTI 2018/2019 Základní škola Ostrava Slezská Ostrava, Na Vizině 28, příspěvková organizace 555 558 699 e-mail: skola@zsvizina.com Celková kontrolní činnost: PLÁN KONTROLNÍ A HOSPITAČNÍ ČINNOSTI 2018/2019 Všichni vedoucí

Více

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz 1.1 Úvodní ustanovení 1. Organizační řád školy upravuje organizační strukturu a řízení, formy

Více

2.) Jak dlouho ve funkci zástupce ředitele (dále jen ZŘ)?

2.) Jak dlouho ve funkci zástupce ředitele (dále jen ZŘ)? Seznam příloh - Příloha č. 1 - Dotazník pro zástupce ředitele středních odborných škol - Příloha č. 2 - Vzor náplně práce zástupce ředitele ne střední odborné škole - Příloha č. 3 - Seznam zákonů, vyhlášek

Více

1. změna Organizačního řádu DDM Větrník

1. změna Organizačního řádu DDM Větrník 1. změna Organizačního řádu DDM Větrník Organizační řád DDM Větrník je zpracován na základě zřizovací listiny DDM Větrník a legislativních norem vymezujících činnost středisek pro volný čas, zejména Zákon

Více

Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav Skalsko 23, PSČ 294 26 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav Skalsko 23, PSČ 294 26 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav Skalsko 23, PSČ 294 26 tel. 326 394 031, 702 123 515 e-mail: zsskalsko@centrum.cz WWW: zs-msskalsko.cz IČO 710 02 693 1. Úvodní ustanovení

Více

Základní škola Zlaté Hory, Wolkerova 712, 793 76 Zlaté Hory. ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část 01 ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. František Vrána, ředitel školy

Základní škola Zlaté Hory, Wolkerova 712, 793 76 Zlaté Hory. ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část 01 ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. František Vrána, ředitel školy ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část 01 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Vr1 /2013 Vypracoval: Schválil: Projednáno na provozní poradě dne: 27.8.2013 Mgr. František Vrána, ředitel školy Mgr. František Vrána, ředitel školy

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Základní umělecká škola Litovel, Jungmannova 740 A/ Všeobecná část 1. Zřizovací listinou Olomouckého kraje č. j. 947/2001 ze dne 29. 6. 2001 a na základě rozhodnutí Ministerstva

Více

Základní škola, Vojkovice, okres Brno venkov, příspěvková organizace

Základní škola, Vojkovice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Základní škola, Vojkovice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Směrnice č. 2/2012 nahrazuje směrnici č. 2/2003 Organizační řád Základní školy a Mateřské školy, Vojkovice, okres Brno-venkov, příspěvková

Více

Zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Informace ve smyslu pokynu MŠMT čj. 31 479 / 99-14 vyplývající ze zákona č. 106 / 1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Gymnázium, Česká Třebová,

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Statut školního poradenského pracoviště Potřeba školského poradenského pracoviště vychází z vyhlášky č. 27/2016 o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných. Důvodem

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, příspěvková organizace Dolní 597, 783 13 Štěpánov tel.: 587 571 044, 777 033 930 IČO 709 28 622 skola@zsstepanov.cz Organizační řád školy Účinnost od: 1. 3. 2018

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Základní škola a Mateřská škola Štěkeň, okres Strakonice Organizační řád školy I. Obecná ustanovení Tato směrnice je vydána na základě zákona č. 262/2006 Sb. -zákoníku práce v platném znění. II. Úvodní

Více

ZŠ a ZUŠ, Liberec, Jabloňová 564/43, p. o. ORGANIZAČNÍ ŘÁD

ZŠ a ZUŠ, Liberec, Jabloňová 564/43, p. o. ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZŠ a ZUŠ, Liberec, Jabloňová 564/43, p. o. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Vypracoval Mgr. Iva Havlenová Schválil Mgr. Iva Havlenová Na provozní poradě projednáno dne 28. 8. 2013 Směrnice nabývá platnosti dne 2. 9. 2013

Více

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení Organizační řád spolu s popisy funkcí a popisy práce tvoří nedílný, na sebe navazující, uspořádaný celek organizačních norem, který vyjadřuje strukturu organizace

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ČESKÉ BUDĚJOVICE 2018

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ČESKÉ BUDĚJOVICE 2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ČESKÉ BUDĚJOVICE 2018 Platná verze organizačního řádu je udržována pouze v informačním systému školy v elektronické podobě a je uložena na společném disku K. Každý pracovník má možnost

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Vnitřní směrnice Gymnázia, Brno, Vídeňská 47 Organizační řád školy Číslo jednací 122/2012/GV V Brně dne 1.2. 2012 Působnost Všechny úseky školy, všichni zaměstnanci Zpracoval RNDr. Bc. Pavel Faltýsek Vydal

Více

Základní škola Veselí nad Lužnicí, Čs. armády 210, okres Tábor ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: 2ZŠ 215/09 Účinnost od: 21. 9. 2009

Základní škola Veselí nad Lužnicí, Čs. armády 210, okres Tábor ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: 2ZŠ 215/09 Účinnost od: 21. 9. 2009 ORGANIZAČNÍ ŘÁD 1 Základní škola Veselí nad Lužnicí, Čs. armády 210, okres Tábor ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 2ZŠ 215/09 Účinnost od: 21. 9. 2009 Spisový znak: Skartační znak: Změny: aktualizace 3. 9. 2012, 30.

Více

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů

Pojmenování a popis agendy / parametr zpracování Osobních údajů Matrika žáků, katalogové listy žáků ZŠ, evidenční listy dětí MŠ Zápisní lístky do ŠD Třídní knihy ZŠ, MŠ, třídní knihy zájmových úvarů, nepovinných předmětů Třídní výkazy ZŠ Vedení školní matriky dle školského

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 3. 5. 2017 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele

Více

Základní škola Ostrava Michálkovice, U Kříže 28, příspěvková organizace se sídlem U Kříže 28, Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Ostrava Michálkovice, U Kříže 28, příspěvková organizace se sídlem U Kříže 28, Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Ostrava Michálkovice, U Kříže 28, příspěvková organizace se sídlem U Kříže 28, 715 00 Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak Mi/430/2019 A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Hana

Více