VÝROČNÍ Z P R Á V A 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ Z P R Á V A 2009"

Transkript

1 VÝROČNÍ Z P R Á V A 2009

2 Obsah: Úvodní slovo..2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s...3 Činnost a události r MC Barborka.5 Miniškolka.8 Projekty KCR v roce Výhled - plány na rok Hospodaření 12 Dárci, sponzoři, dotace, poděkování.14 Vztahy s veřejností napsali o nás.15 Lidé v KCR, Kontakty 19 Kde nás najdete

3 Úvodní slovo Vážení přátelé, opět se naplnil čas, kdy je třeba ve výroční zprávě zhodnotit rok 2009 z pohledu naší organizace. V minulém úvodním slově jsem předvídal, že se naše organizace opět posune někam dál a to se beze zbytku naplnilo. Hlavním posunem bylo zahájení a realizace projektu Miniškolka při KCR, který je financován z Evropského sociálního fondu. Tento projekt, jehož hlavní naplní je občasné hlídání předškolních dětí rodičům, nám umožnil lépe naplňovat nejen naše poslání, ale především potřeby našich klientů a příznivců. Zájem o služby v miniškolce přes pomalejší rozjezd naplnil očekávání a služby zde poskytované se staly součástí nového komunitního plánu v Mostě. Dalším posunem Krušnohorského centra souvisejícím s novým projektem je navýšení počtu zaměstnanců ke konci roku na čtyři, což je oproti r čtyřnásobný nárůst. Možná ještě významnějším úspěchem minulého roku je udržení dosavadních aktivit v Mateřském centru Barborka. Zde jsme oslavili čtyři roky fungování a počty maminek i dětí, které se zúčastňují našich aktivit, stejně tak jako počet akcí, utěšeně stoupá. Úspěšné byly i pokusy alespoň do některých aktivit zapojit tatínky v rámci kampaně Táta dneska frčí. Jak je vidět z úvodu, počet aktivit se za minulý rok značně rozšířil, a to je velmi potěšující, v následujícím roce bychom se chtěli především zaměřit na stabilizaci a udržení toho, co se nám podařilo vybudovat. Myslím však, že dokud bude o naše služby zájem, podaří se nám nakonec sehnat i peníze na jejich provozování. Petr Fadrhons, Mgr. předseda sdružení statutární zástupce Krušnohorského centra pro rodinu a sociální péči, o.s. 2.

4 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR) Důležitá data: r založení KCR jako projekt Oblastní charity Most ve spolupráci s Diakonií Annaberg v SRN registrace u Ministerstva vnitra ČR 27. června slavnostní otevření centra v ul. Karla Marxe v Mostě setkání čtyř maminek s dětmi křest mateřského centra na MC Barborka člen Sítě mateřských center ČR r člen Asociace center pro rodinu (ACER), kde jsou sdružena centra pro rodinu z celé republiky od r účast na Komunitním plánování sociálních služeb města Mostu jako člen koordinační skupiny Rodina, děti a mládež r registrace KCR coby poskytovatele sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi dle zákona č. 108/2006 Sb. v roce 2008 registrace zrušena cvičení na balonech v MC Barborka první výtvarka v MC Barborka první setkání mrňousků v MC Barborka první hlídací den projektu Miniškolka 3.

5 Posláním KCR je posilování rodinných vztahů a podpora rodinných hodnot ve společnosti. Cílem KCR je podpora rodinného soužití - rodinné soudržnosti, rodinné adaptability, kvality komunikace v rodině a posilování odolnosti rodiny, dále pak podpora sociálního rozvoje společnosti a posílení postavení rodiny ve společnosti a v neposlední řadě zlepšení kvality života. Chceme rovněž hájit zájmy rodin na místní úrovni, poskytovat prostor pro vzájemné setkávání a zprostředkovávat vzdělávací a poradenské aktivity. KCR se snaží pomáhat při obnově manželského a rodinného života, posiluje rodinu jako dobré zázemí pro její příslušníky, jako dobré klima pro růst a vývoj jedince. Tatínci v MC Barborka Co děláme: - provozujeme mateřské centrum Barborka - zajišťujeme hlídání dětí v Miniškolce - cvičení rodičů s dětmi - neformální přátelské setkávání - přednášky pro rodiče i děti - vzdělávací a poradenské aktivity (PC kurzy, motivační programy...) - rodinný informační servis - rodinnou poradnu - osvětovou činnost - zprostředkováváme pomoc jiných organizací Co nabízíme: Našim klientům je k dispozici herna, počítačová učebna a přednášková místnost, kuchyňka a recepce s počítačovým koutkem včetně připojení na internet. Za hezkého počasí je k dispozici i oplocená zahrada (zapůjčená zdarma od Magistrátu města Mostu) hřiště s atrakcemi pro děti a pískovištěm i ohništěm. Zájemcům o informace zapůjčujeme zdarma odbornou literaturu (především o výchově dětí, vztazích v rodině, ale i o možnostech aktivního trávení času s dětmi), výchovné knihy pro děti o ekologii apod., k poslechu a zábavě nabízíme množství hudebních i naučných CD. K dispozici jsou též informační brožurky různých institucí (zdravotních pojišťoven, úřadu práce aj.). Na nástěnkách jsou vyvěšeny zajímavosti z našich projektů, ze světa dětí, rodičů aj. užitečné informace. 4.

6 Činnost, události v roce 2009 Rok 2009 byl pro KCR zásadní především v tom, že se v září začala realizovat nová služba pro rodiče hlídání dětí v rámci projektu Miniškolka při KCR. Zároveň během celého roku probíhal i projekt Mateřského centra Barborka a v návaznosti na projekt Workcentrum začala v září i realizace projektu Rodina a práce se dá spojit, kde figurujeme coby jeden z partnerů. Činnost mateřského centra Barborka MC Barborka úspěšně prosperovalo stejně jako v roce 2008 i v roce 2009, ze strany maminek byl s výjimkou prázdnin stále velký zájem o naši nabídku programů a akcí. Ačkoliv jsme to vzhledem ke kapacitním možnostem a téměř stoprocentnímu nárůstu počtu klientů v roce neočekávali, i v roce 2009 počet jednotlivců, kteří za rok prošli mateřským centrem, ještě mírně vzrostl, což bylo způsobeno též nárůstem počtu pravidelných akcí (o 39 více než v r. 2008). Na podzim tohoto roku u nás začala nově pracovat na pozici vedoucí MC - programové pracovnice jedna ze stávajících maminek Ivona Pekárová, která převzala tuto funkci po Iloně Radicsové. Ta se projektu Barborky věnuje již jen jako koordinátorka. Máme radost z toho, že se po letech, kdy činnost MC závisela v podstatě na jedné osobě, podařilo rozšířit realizační tým o další osobu, a že je to opět maminka s dvěmi dětmi na rodičovské dovolené (stejně jako dřívější vedoucí MC), protože takovéto skupiny osob jsou na trhu práce znevýhodněné a často mohou zažívat pocit sociálního vyloučení, kterému právě aktivity MC zamezují a snaží se mu předcházet (ať už preventivně či takto aktivně). Způsob práce: Rodinám nabízíme veřejný otevřený prostor pro udržování společenských kontaktů, uplatňování vlastních profesních znalostí a dovedností, uspokojování jejích potřeb a zájmů a zpestření celodenní péče o děti - ty zde mají možnost tvořit si a posilovat sociální vazby a 5.

7 komunikaci v kolektivu, účastnit se pestrého programu (hudební, pohybová i výtvarná složka), ale především si hrát a čerpat plnohodnotnou péči svých rodičů. Programy MC probíhají dopoledne i odpoledne během celého týdne a využívají je většinou maminky na rodičovské dovolené. MC ale mohou navštěvovat i tatínkové, zaměstnaní rodiče, hlídající prarodiče, pečovatelky. K dispozici je vybavená herna s personálem, který připravuje program pro děti, kterého se ale aktivně účastní i rodiče. Při pěkném počasí probíhá program i venku na hřišti (pískoviště, atrakce), konají se výlety, soutěže a skupinové hry. Do aktivit MC se může zapojit každý příchozí (s výjimkou některých jednorázových akcí, do kterých je nutno se z organizačních důvodů a také z důvodu omezené kapacity přihlásit předem). Jedinou podmínkou účasti je dodržování provozního řádu. Zahájení výstavy svatebních fotografií a dětských obrázků na téma Svatba V Barborce probíhal jak pravidelný program, tak i jednorázové akce: * přednášky a kurzy - Sourozenecké vztahy, Vše o dětech a porodu, Děti a bakterie, Jak na správnou výchovu dětí, Ideální rodič, minikurz šití, aj. * různé oslavy a mimořádné akce (i pro veřejnost) výstava svatebních fotografií, Velikonoční koledování, Čarodějnice, oslava 4. narozenin MC, výlet na Minifarmu v Oseku, výstava fotografií Můj čas s tátou, akce Táta a já - Indiánský den pro otce s dětmi, Den otevřených dveří v rámci Dne pro rodinu a Října pro neziskovky, Mikulášská nadílka, Vánoční nadílka, opékání buřtíků, návštěva dopravního hřiště apod. 6.

8 Pravidelný program roku 2009: pondělí: 9,00 12,00 hodin MC Barborka mrňousci úterý: 15,30 16,30 hodin Výtvarné hrátky středa: 15,00 18,00 hodin MC Barborka větší děti čtvrtek: 15,00 17,00 hodin MC Barborka mrňousci pátek (středa): od 10,00/od 15,00 Cvičení na gymbalonech čtvrtletně setkání otců s dětmi (dle zájmu tatínků) Výtvarné hrátky probíhaly nejprve pod vedením studentky vysoké školy pedagogické Aleny Horké, která se snažila děti zaujmout neobvyklými výtvarnými aktivitami a podporovat jejich fantazii. Poté, co již nemohla u nás pracovat, převzala vedení výtvarky Marcela Helena Marková, která se zaměřila na menší děti, jejichž matky s nimi chtěly cíleně pracovat a vymýšlela pro ně vyrábění v rámci jejich možností, aby si vždy měly co odnést domů. Podařilo se opět vytvořit skupinu, která se pravidelně a ráda nabízeného programu účastnila. Cvičení na gymbalonech mělo až do září 2009 své stálé zájemce. Bohužel pak se skupina maminek, která měla o cvičení zájem, rozpadla, protože nastupovaly opět do zaměstnání. Novou stálou skupinu se sestavit nepodařilo, přesto jsme se cvičením pokračovali a zkusili maminky nalákat na novou formu cvičení (s nářadím). Cvičení na gymbalonech O činnosti MC Barborka vypovídají tato čísla: počet pravidelných klubových setkání rodičů a dětí 135 počet prav. výtvarných programů - 32 počet prav. lekcí (programů) cvičení rodičů a dětí - 25 počet jednorázových akcí - přednášek, kurzů, výstav, tématických akcí 23 počet klientů účastníků programů (každý je započítán jen jednou, třebaže se zúčastnil i několika programů) 194 dospělých dětí počet nových klientů MC 97 dospělých dětí počet kontaktů (je zde zúročeno, že se mnozí zúčastnili opakovaně) 1120 dospělých dětí 7.

9 Činnost Miniškolky Tento projekt reagoval na potřebu rodičů mít kam dát své děti na hlídání, pokud si potřebují v klidu a sami hledat zaměstnání, sepsat životopis, jít na pracovní pohovor či úřad práce, vzdělávat se před nástupem do zaměstnání apod. a přitom např. nemají ještě zajištěnou mateřskou školu či jesle. Cílovou skupinou jsou především rodiče s dětmi, rodiče samoživitelé/-ky, uchazeči o zaměstnání a dále vzdělávací instituce, zaměstnanci a dlouhodobě nezaměstnaní. Pro tyto účely slaďování pracovního a rodinného života nabízí projekt nepravidelné krátkodobé hlídání dětí za symbolický poplatek, možnost práce na počítači zdarma a dále přednášky/semináře taktéž zdarma. Miniškolka při KCR nenahrazuje klasickou MŠ, je pouze občasným či přechodným řešením pro rodiče, kteří nemají MŠ dosud zajištěnou. Podmínky hlídání dětí: provozní doba je od pondělí do pátku (kromě svátků) od 8 do 14 hod. (příp. dle dohody) důvodem hlídání musí být pracovní účely (hledání zaměstnání, účast na pracovním pohovoru či vzdělávacím kurzu, vyhledávání zaměstnání v internet. koutku apod.) osoba předávající dítě musí mít občanský průkaz max. doba hlídání je 4 hod. (bez možnosti spaní), věk dítěte 1 7 roků vlastní svačina a pití pro dítě v přiměřeném množství dítě musí být zdravé vč. povinného očkování zaměstnanci Miniškolky mají právo odmítnout hlídání dítěte, které jeví známky nemoci apod. (teplota, kašel, opary, vši apod.) nebo v případě naplněnosti kapacity Miniškolky či při nedodržování provozního řádu klientem cena: 20,-/1 hlídání z důvodu omezené kapacity Miniškolky je lepší domluvit hlídání předem (telefonicky či osobně) - maximální kapacita Miniškolky v jeden časový okamžik je 10 dětí možnost doprovázení dětí např. z MŠ do Miniškolky apod. (např. při ½ úvazku rodiče) možnost doprovázení k zaměstnavatelům, na úřady, apod. + sociální poradenství Projekt Miniškolky realizujeme od září 2009, hlídání dětí bylo zahájeno a přímou péči o děti zajišťují pečovatelka s vychovatelkou (zdravotnice a pedagožka). 8.

10 Partnerem projektu je Oblastní charita Most, která zajišťuje skrze terénního sociálního pracovníka shánění potenciálních klientů z terénu a spolupracuje s klienty ohroženými sociálním vyloučením (coby poskytovatel sociální služeb jim může mnohé nabídnout). Terénní pracovník také zajišťuje doprovázení na úřady, doprovázení dětí do/z MŠ či jeslí nebo školy, pokud čas vyzvedávání dítěte koliduje s pracovní dobou rodičů apod. Počty klientů/kontaktů v období od zahájení realizace, tj. od 9/2009 (10/2009) do 12/2009: Počet klientů (každý je započítán jen jednou za celé období projektu)/kontaktů: 17/84 Počet hlídaných dětí (i opakovaně příchozích): 93 Počet klientů/kontaktů partnera (od 10/2009): 17/32 Počet klientů/kontaktů přednášek a PC koutku: 8/31 V rámci projektu byl uspořádán úvodní seminář, v letech následujících budou realizovány i kulaté stoly a závěrečná konference. Úvodní seminář k projektu Miniškolka při KCR 9.

11 Projekty v roce 2009 Mateřské centrum Barborka při Krušnohorském rodinném centru Číslo projektu: 10238/001 Charakteristika + cíle: Tento projekt byl připraven na základě vypsání dotačního řízení MPSV - programu na podporu rodiny - Program na podporu zařízení služeb prevence sociálního vyloučení pro rodiče pečující o děti, a sloužil k úhradě nákladů Mateřského centra Barborka. Byl financován ze zdrojů MPSV dotací ve výši ,- Kč a hradil částečně mzdové a režijní náklady organizace pro rok Na spolufinancování se podílel Magistrát města Mostu částkou ,- Kč a dárci částkou zhruba 38 tis. Kč. Doba realizace: leden prosinec 2009 (průběžný projekt) Koordinátor projektu: Ilona Radicsová Vedoucí MC: Ilona Radicsová (do srpna 2009), Ivona Pekárová (od září 2009) Spolupracovníci: Miroslava Vytlačilová, Alena Horká, Marcela Helena Marková aj. Financování: Projekt "Mateřské centrum Barborka při Krušnohorském rodinném centru" je financován Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Magistrátem města Mostu. Miniškolka při KCR Reg. číslo: CZ.1.04/3.4.04/ Oblast podpory: Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života Charakteristika + cíle: Projekt je zaměřen na zájemce o zaměstnání či o přípravu na návrat do zaměstnání např. po rodičovské/mateřské dovolené a jejich děti, o které se díky tomuto projektu můžeme postarat za symbolický poplatek, zatímco rodiče si mohou vyhledávat zaměstnání, účastnit se pracovních pohovorů, vzdělávat se, pracovat na částečný úvazek apod. Partnerem projektu je Oblastní charita Most, která poskytla terénního pracovníka a své široké spektrum sociálních služeb pro klienty ohrožené soc. vyloučením Doba realizace: 9/2009 8/2011 Manažer projektu: Ilona Radicsová 10.

12 Vychovatelka/pečovatelka: Miroslava Kundertová, Helena Ďurinská Terénní pracovník: Marie Zusková Financování: Projekt "Miniškolka při KCR" je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Účast v projektech: Rodina a práce se dá spojit Registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/ Oblast podpory: Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života Charakteristika + cíle: Projekt Rodina a práce se dá spojit, jehož jsme partnerem spolu s Oblastní charitou Most a jehož nositelem je vzdělávací společnost Asista, má za cíl napomoci osobám z cílových skupin přizpůsobit se aktuálním požadavkům a podmínkám trhu práce a uplatnit se na něm prostřednictvím vzdělávacích a poradenských aktivit spojených s cílenou propagací rovných příležitostí. Součástí projektu jsou rekvalifikační kurzy, vzdělávací programy, workshopy a kurzy finanční gramotnosti. Naše organizace zajišťovala coby koordinátor vzdělávacích a sociálních aktivit poradenství, asistenci, pohovory s klientkami a hlídání jejich dětí, byli jsme v přímém kontaktu s cílovou skupinou, což byly především dlouhodobě nezaměstnané ženy, ženy s malými dětmi, ženy samoživitelky a muži v obdobné situaci Doba realizace: 9/2009 8/2011 Financování: Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. 11.

13 Výhled - plány na rok 2010 Stejně jako roce 2009 budeme realizovat projekt Miniškolky a v případě jeho uspokojivých výsledků bychom na něj rádi navázali. Stejně tak chceme pokračovat v realizaci projektu MC Barborka a rozšířit služby poskytované mateřským centrem o pomoc psychologa. Pokračovat bude i projekt Rodina a práce se dá spojit, jehož jsme partnerem. I nadále chceme podávat projekty na získávání dotací a grantů pro činnost aktivit KCR směřujících k uspokojování potřeb rodin, účastnit se procesu Komunitního plánování sociálních služeb města Mostu a taktéž doufáme, že budeme kvalitními partnery a spolupracovníky spřátelených organizací (Asista, s. r. o., Asociace center pro rodinu, Sítě mateřských center, organizací zapojených do koordinační skupiny Rodina, děti a mládež Komunitního plánu města Mostu aj.) a také doufáme v další spolupráci s Magistrátem města Mostu aj. institucemi. Jsme otevřeni v rámci našich možností spolupráci na všech projektech, které mohou být prospěšné v rámci prosazování našich cílů a plnění našeho poslání, coby rodinného centra. Hospodaření Stav a pohyb závazků a majetku r Název účtu Počáteční stav (Kč) Konečný stav (Kč) Pokladna Bankovní účty Ostatní krátkodobé finanční výpomoci 0 0 Finanční účty celkem Odběratelé 0 0 Poskytnuté provozní zálohy 0 0 Dodavatelé Přijaté zálohy 0 0 Zaměstnanci Zúčtování s OSSZ a zdravotními pojišť Ostatní přímé daně Výnosy příštích období Zúčtovací vztahy celkem Fondy Nerozdělený zisk, neuhraz. ztráta min. let Hospodářský výsledek je ovlivněn výší příspěvků a darů v daném roce, jejich časovým využitím na konkrétní účel a v souladu s požadavky dárce. Vzniklá ztráta běžného roku (viz bilance) tak nijak neovlivňuje činnost ani v daném ani v následujícím roce. Účetnictví je vedeno v souladu s příslušnými předpisy. Hospodaření je průběžně sledováno a hodnoceno na jednání rady sdružení, pravidelně je prováděna inventarizace vlastního majetku. 12.

14 Dary, příspěvky, úroky Hospodářská bilance za rok 2009 (Kč) Příjmy: příspěvky, dary ostatní výnosy 85 úroky 454 Přijaté dotace MPSV mateřské centrum (MC) Magistrát města Mostu - MC ESF - Miniškolka PŘÍJMY CELKEM Osobní náklady Výdaje: mzdy sociální a zdravotní pojištění Provozní náklady spotřeba materiálu (vybavení herny - stolky, kanc. potřeby, výtvarné pomůcky, sportovní potřeby, notebook, mikrosystém) spotřeba energie, vody cestovné 8465 služby poštovné 945 ekonomické služby telefonní poplatky, internet vzdělávání 2000 nájemné odpady, úklid pronájem učeben 6000 software 1563 ostatní daně a poplatky 1300 bankovní poplatky 2985 poj. za zaměstnance 592 poj. odpovědnosti za škodu poskytnuté příspěvky 4000 VÝDAJE CELKEM Hospodářský výsledek - ZTRÁTA

15 Dárci, sponzoři, dotace v roce 2009, poděkování ESF - Evropský sociální fond - finanční dotace na projekt "Miniškolka při KCR" Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) - finanční dotace na projekt "MC Barborka při Krušnohorském rodinném centru" Magistrát města Mostu - finanční spoluúčast na projektu "MC Barborka" Ivona Pekárová - vedení mateřského centra Marcela Helena Marková - vedení výtvarky, pomoc v MC Mirka Vytlačilová - vedení cvičeníčka Michael Novotný - Mikuláš Helena Ďurinská + Mirka Kundertová s manželem - pomoc při přípravách na Mikuláše aj. akcích Marika Čidlová dar - hrnečky Mirka Kundertová dar - záclony do herny, pastelky, pomoc v MC Helena Ďurinská dar - CD pro děti, pomoc v MC Blanka Kučerová dar - reproduktory k pc Renata Steinerová, Mgr. Leo Steiner dar - vybavení kanceláře - nábytek SIAD Czech, spol. s r. o Braňany - sponzor akce "Táta a já" - odměny soutěžícím Česká rafinérská, a.s. - sponzor akce "Táta a já" - odměny soutěžícím Magna Cartech Velenice - sponzor akce "Táta a já" - odměny soutěžícím Blanka Kučerová - pomoc s programem a organizací akce "Táta a já" Monika Girášková - zajištění sponzora na akci "Táta a já" Klára Babůrková - pomoc s organizací akce "Táta a já" Lucie Kubišová - pomoc s organizací akce "Táta a já" Veronika a Jakub Frolíkovi - pomoc s organizací akce "Táta a já" Kamila Vítrová - obstarání buřtů na akci "Táta a já" Josef Hylena- posekání zahrady na akci "Táta a já" Římskokatolický farní úřad Most - zapůjčení napichováků na buřty, propagace činnosti centra Josef Hylena - bezplatné zapůjčení sekačky (vč. pohonných hmot) na posekání zahrady + dřevo na čarodějnice maminka Kamily Sidorové - dar - mikrovlnná trouba A. Fraňková, E. Fiřtová, A. Krausová, J. Fikarová, M. Krausová a B. Žaludová - pomoc a občerstvení při výstavě svat. fotografií Ing. Petr Blatný - FINTEC, Brno - finanční dar pro MC Alena Horká - vedení "výtvarných hrátek" Mirka Vytlačilová - cvičení na gymbalonech Eva Fiřtová - dohled v MC u "mrňousků" Monika Pánovová - dohled v MC Barborka u větších dětí Aquachobotničky-Martina Techlovská - finanční podpora činnosti KCR Naše díky patří též Mgr. Josefu Hurtovi, Petru Knorrovi, Mgr. Libuši Vránkové (lektorce přednášek) a také maminkám (rodinám), které nás navštěvují, motivují a dodávají podněty k našemu dalšímu směřování, a pro které především všechno výše uvedené děláme. S potěšením též uvádíme bezproblémové a přátelské vztahy s majiteli objektu Renatou a Leem Steinerovými i se spolunájemci společností Asista, s.r.o. a rodinou Čenkovičových. Naše poděkování patří také Mateřské školce v Lidické ulici, která nám umožňovala propagaci našich akcí a spolupracovala na výstavě svatebních fotografií a dětských kreseb na téma svatba. 14.

16 Také bychom zde rádi poděkovali médiím - týdeníku Homér, deníku Mostecka, Mosteckým listům, regionální televizi Dakr, Hitrádio FM(Radio Most), Rádio Proglas, TV Nova a TV Prima za propagaci našeho sdružení, jeho programů a projektů. Všem našim dárcům, sponzorům, spolupracovníkům, dobrovolníkům a příznivcům chceme říci, že si velmi vážíme jejich přízně a pomoci a jsme za ni vděční. Na zahradě Vztahy s veřejností - napsali o nás , L. Bartoš, Homér Barborka otevírá dveře Mateřské centrum Barborka v Mostě pořádá v pátek 15. května den otevřených dveří, a to v rámci Mezinárodního dne rodiny. Rodiče s dětmi mohou dorazit v době 8 až 11 hodin a 15 až 17 hodin. Zájemci budou mít možnost seznámit se se všemi aktivitami centra, prohlédnout si hernu, hřiště a zázemí mateřského centra. K nahlédnutí bude fotokronika z různých akcí. Ti nejmenší návštěvníci si budou moci pohrát v herně či na hřišti. Bude připravena káva, čaj a drobné občerstvení a každý návštěvník dostane na památku malou pozornost, doplnila Ilona Radicsová z Krušnohorského centra pro rodinu a sociální péči, jehož součástí je Mateřské centrum Barborka, pojmenované po patronce hornictví a postavičce, kterou pro děti vytvořila společnost Mostecká uhelná (dnes Czech Coal) , Homér Táta pořád frčí! Tak se jmenuje 3. ročník společné kampaně Sítě mateřských center o.s. a Ligy otevřených mužů, o.s. Mateřské centrum Barborka připravilo v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center a Ligy otevřených mužů "Táta dneska frčí" výstavu fotek tatínků a dětí "Můj čas s 15.

17 tátou". Probíhá během celého června v prostorách Krušnohorského centra pro rodinu v rámci pravidelných akcí. Také se uspořádal soutěžní den pro otce s dětmi "Táta a já", který se uskutečnil v polovině června od 10 hod. na zahradě centra. Účastníci indiánského soutěžení se nejdříve vzájemně pomalovali "válečnými" barvami, obtiskli své dlaně na společný obraz a pak se vydali po indiánské stezce, kde plnili různé úkoly - přechod přes krokodýlí řeku tátovi na nohou, lov ryb, chytání "koně" do lasa, lov na medvěda (hod míčku "medvědovi" do tlamy), stezku zručnosti, lov veverek (shazování plechovek), přechod nad "propastí" po laně apod. Za každý splněný úkol si děti mohly vybrat odměny, které pro ně byly připraveny díky ochotě sponzorů (SIAD, Česká rafinérská, Magna Cartech), kterým patří náš velký dík. Nechyběly samozřejmě ani sladkosti či bublifuk. Posilnění opečenými buřtíky od jedné z maminek centra se pak děti s tatínky vydaly hledat podle mapy "poklad", který obsahoval balíčky s dalšími odměnami pro jednotlivé soutěžící. Nakonec si všichni ještě zahráli na "slepého indiána", který hledá své dítě či tatínka, (nejen) děti si pohrály na písku, rodiče poseděli u kávy a asi po třech hodinách zábavy den pro táty v MC Barborka skončil , L. Bartoš, Homér V Mostě funguje nová miniškolka Nahodilé, nepravidelné či jednorázové hlídání malých dětí začala v Mostě nabízet miniškolka. Pro děti od jednoho do sedmi let ji zřídilo Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči. Miniškolku mohou využívat rodiče, kteří si hledají zaměstnání, potřebují se zúčastnit pracovního pohovoru a nemají kam umístit své dítě. V miniškolce mohou také použít připojení k internetu a aktivně si sami vyhledávat pracovní nabídky a posílat životopisy. O jejich dítko je mezitím postaráno. Službu si mohou dovolit i rodiny s nižšími příjmy. Maximální doba hlídání je čtyři hodiny a rodič zaplatí dvacetikorunu. Tato služba má pomoci lidem, kteří nemají například ještě 16.

18 zajištěnou školku pro své dítě či pro něj nemají hlídání. Jít na pohovor s dítětem se prakticky rovná nulové šanci na přijetí, objasnila důvody, proč nápad vznikl, Ilona Radicsová z Krušnohorského centra pro rodinu a sociální péči, které sídlí v ulici K. Marxe. Hlídání dětí přitom zajišťují dvě odborné pracovnice zdravotnice a pedagožka, a to ve všední dny v době od 8 do 14 hodin. Děti mohou strávit čas v plně vybavené herně Krušnohorského centra v Mostě. Vzhledem k tomu, že jedna pečovatelka může v jednom časovém okamžiku hlídat maximálně pět dětí, je kapacita miniškolky omezená. Je proto lepší, pokud si zájemce domluví hlídání předem, upozornila Ilona Radicsová. Rodiče by neměli zapomenout, že při předání dítěte k hlídání musí mít občanský průkaz a přinést svému dítku i vlastní svačinu a pití. Vyzvednout dítě může pouze stejná osoba, která ho předala k hlídání. Zaměstnanci miniškolky mají také právo odmítnout hlídání dítěte, které jeví známky nemoci , Martin Vokurka, Mostecký deník Most má školku pro rodiče, kteří si jdou hledat práci Most - Chůvu pro dítě si mohou v Mostě dovolit i chudí lidé. Za čtyři hodiny hlídání zaplatí jen 20 korun. Má to ale háček. Zatímco chůva, dotovaná EU, hlídá, musí si rodič hledat práci. Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči otevřelo v Mostě první Miniškolku pro děti ve věku od jednoho do sedmi let. Starají se o ně pedagožka a zdravotnice. Krátkodobé, nepravidelné a levné hlídání slouží pouze rodičům, kteří si hledají zaměstnání, potřebují jít na pracovní pohovor, připravují se na nástup do zaměstnání například v rekvalifikačních kurzech a nemají kam umístit své dítě. Jít na pohovor s dítětem se prakticky rovná nulové šanci na přijetí, sdělila Ilona Radicsová, manažerka projektu dotovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. 17.

19 Miniškolka sídlí v budově centra v ulici Karla Marxe v Šestistovkách. Otevřena je v pondělí až pátek od 8 do 14 hodin. Najednou ohlídá nejvýše pět dětí, každé maximálně čtyři hodiny. Rodič zaplatí bez ohledu na čas jednotný paušál pouhých 20 korun. V Miniškolce se nespí. Svačinu a pití musí mít dítě svoje. Nejsme náhradou běžné školky, řekla Radicsová. Kvůli malé kapacitě a možnému většímu zájmu rodičů doporučuje centrum domluvit si termín hlídání předem. Jsem rád, že se tato služba zavedla, reagoval na novinku Oldřich Malý, ředitel úřadu práce. Ten brzy zahájí pro znevýhodněné nezaměstnané rekvalifikační projekt Rodina a práce na Mostecku, jehož dodavatel musí zajistit pro účastníky kurzů hlídání členů rodiny dětí, seniorů či zdravotně postižených. Hlídání s omezením Už několik let nabízí dopolední hlídání dětí Mateřské centrum CVČ v Mostě. Službu mohou za malý poplatek využít v pondělí a ve středu pouze klienti mateřského centra. Hlídání pomáhá našim maminkám, které si potřebují zajít k doktorovi nebo na úřady, řekla vedoucí mateřského centra Ivana Lhotáková. Na magistrátu lze dát děti do dětského koutku. Tato služba je zadarmo, řekla mluvčí magistrátu Alena Sedláčková. Podmínkou je, že rodič dá dítě do koutku jen kvůli vyřízení úředních formalit a neopustí budovu. I o víkendu mohou nakupující odložit své dítě na několik hodin v soukromém dětském koutku v Centralu. Cena podle doby hlídání roste od desítek do řádů stovek korun. V provozním řádu žádáme osoby, které nám dítě svěří, aby z bezpečnostních důvodů zůstávali v budově. Někteří rodiče to ale porušují. Sami přiznávají, že si odskočili třeba do banky. I po čtyřech hodinách hlídání říkají, že se jim to za tu cenu vyplatí, sdělila pracovnice koutku. Aby Miniškolka podobným případům zneužití zabránila, vyhradila si právo žádat rodiče o potvrzení, že si během pobytu dítěte v Miniškolce hledali práci nebo byli na rekvalifikaci. Dítě si hraje, rodič surfuje Miniškolku provozuje občanské sdružení v bývalé školce (žlutá budova u bl. 632). Rodič musí předložit občanský průkaz. Maximální doba hlídání jsou 4 hodiny. Dítě musí být zdravé. Vyzvedává ho stejná osoba. Miniškolka může dítě odmítnout, když jeví známky nemoci, když je plná kapacita (5 dětí) nebo když rodič podváděl a během předchozího hlídání si nehledal práci. Do Miniškolky mohou dát své děti i rodiče, kteří přijdou do centra hledat práci na internetu. Partnerem Miniškolky je Oblastní charita Most. U částečně zaměstnaných matek lze domluvit vyzvednutí dítěte v běžné školce terénním pracovníkem a jeho umístění do Miniškolky. Děti se mohou adaptovat v mateřském centru Barborka, které sdružení provozuje ve stejné budově. 18.

20 Lidé v KCR Zakládající členové sdružení: Mgr. Josef Hurt, Mgr. Leo Steiner, Mgr. Eva Čenkovičová, Mgr. Terezie Štýsová, Ing. Stanislav Kostiha, Mgr. Kateřina Lainová, Marie Koutská Rok 2009 Rada sdružení KCR: Mgr. Petr Fadrhons předseda sdružení Ilona Radicsová místopředseda sdružení Ing. Stanislav Kostiha ekonom Další členové sdružení: Mgr. Eva Čenkovičová Mgr. Josef Hurt Marie Koutská Mgr. Kateřina Lainová Marek Radics Mgr. Terezie Štýsová Kontakty Mgr. Petr Fadrhons statutární zástupce, předseda sdružení Tel.: , fadrhons@centrum.cz Ilona Radicsová koordinátor projektů, místopředseda sdružení Tel.: , kcpr.mo@volny.cz Ivona Pekárová vedoucí mateřského centra Barborka Tel.: , kcpr.barborka@volny.cz Miniškolka příležitostné hlídání dětí Tel.: , miniskolka@centrum.cz cz 19.

21 Kde nás najdete Fotomapa KCR zdroj: GEODIS BRNO, spol. s r.o. Budova KCR 20.

22 Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči, o.s. Karla Marxe 798/7, Most tel.: kcpr.mo@volny.cz IČO: DIČ: CZ Bankovní spojení: Raiffeisenbank, a.s. číslo účtu: /5500 Foto: KCR, GEODIS Brno, spol. s r. o. 21.

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2010 Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo... 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR)... 3 Činnost, události v roce 2010... 4 Činnost mateřského centra Barborka...

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2011 Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo... 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR)... 3 Činnost, události v roce 2011... 4 Činnost Mateřského centra Barborka...

Více

VÝROČNÍ Z P R Á V A 2008

VÝROČNÍ Z P R Á V A 2008 VÝROČNÍ Z P R Á V A 2008 Obsah: Úvodní slovo 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s..3 Činnost a události r. 2008, plány do budoucna.4 Projekty v roce 2008.6 Lidé v KCR...9 Hospodaření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2012 Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo... 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR)... 3 Činnost, události v roce 2012... 5 Vlastní projekty v roce 2012... 9

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

KRUŠNOHORSKÉ CENTRUM PRO RODINU A SOCIÁLNÍ PÉČI, O.S. reg. číslo projektu CZ.1.04/3.4.04/26.00413

KRUŠNOHORSKÉ CENTRUM PRO RODINU A SOCIÁLNÍ PÉČI, O.S. reg. číslo projektu CZ.1.04/3.4.04/26.00413 KRUŠNOHORSKÉ CENTRUM PRO RODINU A SOCIÁLNÍ PÉČI, O.S. Pilotní projekt Miniškolka při KCR reg. číslo projektu CZ.1.04/3.4.04/26.00413 Projekt byl financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2 0 1 1 O mateřském centru Mateřské a rodinné centrum Nebojsa /dále jen MC/ se sídlem v Bojkovicích, Světlov 983, vzniklo v roce 2010 z iniciativy

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení

Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení č Úvodní slovo Další rok práce máme za sebou, je to už 13 let, co Déčko v Liberci pracuje. V roce 2011 se mírně změnilo složení Rady sdružení, na konci roku jsme

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2014 Valná hromada Finanční zpráva Členství ve sdruženích Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2014 Rok 2014 přinesl v mnohaleté

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Jak MC pomáhají slaďování pracovního a rodinného života

Jak MC pomáhají slaďování pracovního a rodinného života Jak MC pomáhají slaďování pracovního a rodinného života Mgr. Martina Smejkalová KraKoSítě mateřských center o.s. Mateřská centra nabízejí Sdílení Svépomocné skupiny Volná herna Volnočasové aktivity Jednorázové

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2013 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2014 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích 1 Obsah: 1. Základní informace o organizaci 2. Jakým jsme šli směrem 3. Co se podařilo 4. Co se nepodařilo 5. Plány pro rok 2009 6. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Květina Klub Květina 7. Finanční

Více

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s.

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s. 1 Výroční zpráva 2013 Centrum pro seniory Kolín, o.s. 2 Vážení přátelé, dárci a příznivci, nejprve mi dovolte několik slov úvodem. Centrum pro seniory Kolín, o.s. vzniklo v r.2006 registrací na Ministerstvu

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o.

Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Projekt realizuje ASISTA, s. r. o. Jaké bariéry chceme odstranit Především na první pohled neviditelné bariéry: Snížená ochota zaměstnavatelů zdravotně postižené občany zaměstnávat a dát jim šanci Překážky

Více

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1. RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.2012 Karel Vít Úvodní informace o nás Odbor implementace fondů EU je součástí Sekce

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Středisko rané péče SPRP Plzeň Organizační jednotka SPRP, o.s., s právní subjektivitou Od 1.1.2011 Středisko pro ranou péči Plzeň, o.p.s. OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2010 Slovo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. CEDR komunitní centrum, občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 CEDR komunitní centrum, občanské sdružení 1 Obsah: 1. Úvodní slovo... 3 2.Základní údaje... 4 3. Vznik a poslání... 4 4. Projekty v roce 2007... 5 4.1. Kurz paličkování... 5 4.2. Kurz

Více

VZNIK A POSLÁNÍ SPOLKU MaPa NAŠE CÍLE

VZNIK A POSLÁNÍ SPOLKU MaPa NAŠE CÍLE VZNIK A POSLÁNÍ SPOLKU MaPa Spolek MaPa založili manželé Markéta a Pavel Vohnoutovi na jaře roku 2015 v Kosově Hoře u Sedlčan. Díky pečlivosti a cílevědomosti zakladatelů uběhlo od prvotního nápadu z rána

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Centrum pro dítě a rodinu Valika

Centrum pro dítě a rodinu Valika Centrum pro dítě a rodinu Valika VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 0 1. Úvodní slovo Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva Centra pro dítě a rodinu Valika, o.s. Přestože se zpráva nazývá

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura 3. Klienti a věková struktura 4. Poskytované služby 5. Přehled příjmů a výdajů

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Tělovýchovná jednota Stolní tenis Praha

Tělovýchovná jednota Stolní tenis Praha Tělovýchovná jednota Stolní tenis Praha Výroční zpráva 2012 Bilance tří let TJ Stolní tenis vznikla v červnu 2010 z podnětu členů TTC Praha. TJ založili ustavující členové ing. Miloslav Fuček, ing. Svatobor

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00, IČO: 22832335 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Občanské sdružení Společný den působí již od roku 2006 ve čtvrti Petřiny jako místo pro pohybové

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. VIGVAM, z.ú.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. VIGVAM, z.ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 VIGVAM, z.ú. www.vigvam-db.cz OBSAH Úvod.. 1 O organizaci. 1 Činnost.. 1 Děti a mládež 2 Dospělí.. 2 Senioři 3 Dotační programy v roce 2018.. 4 Finanční zpráva.... 5 Výhled na rok 2019..

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Výroční zpráva za rok 2012 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2012

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2012 Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2012 Identifikace organizace: InHelp, o.p.s. Sídlem: 5. Května 3, 289 23 Milovice IČ: 27923151 Tato zpráva zahrnuje popis činnosti společnosti InHelp, o.p.s.

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2007

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2007 Úvod Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2007 Občanské sdruţení bylo zaloţeno koncem roku 2001, činnost sdruţení zahájena 4.1.2002. Obsahem činnosti občanského sdruţení

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz

Asociace pracovníků v rané péči, z.s. Vlachova 1502/20,155 00 Praha 5 Stodůlky, IČ 26641933 www.aprp.cz Optimální model rané péče Optimální model popisuje službu rané péče při optimálním stavu finančního, personálního a materiálního zabezpečení. Cena služby poskytované optimálním způsobem je 40 000,- Kč

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 3 1.2. Vzdělávací činnost 4 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4. Prezentace

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2012 Odborné sociální

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 5 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Přehled aktivit v roce 2012, Prostor pro rodinu,o.s.

Přehled aktivit v roce 2012, Prostor pro rodinu,o.s. Přehled aktivit v roce 2012, Prostor pro rodinu,o.s. Úvod: Sdružení Prostor pro rodinu,o.s. vzniklo v roce 2008 v Černém Dole. Jeho cílem je: - podporovat rodiče s malými dětmi v pracovním i osobním životě.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Dětské jesle Zbraslav o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, 156 00 Praha 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2012 Údaje o organizaci Název: Erudis, o.p.s. Adresa: Fügnerovo náměstí 1808/3, 120 00 Praha 2 IČ: 26435667 Bankovní spojení: UniCredit Bank, a.s., Na Příkopě

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO UHERSKÝ BROD. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO UHERSKÝ BROD. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO UHERSKÝ BROD DOMINO cz, o. p. s. 1. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO UHERSKÝ BROD KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO UHERSKÝ BROD

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

Závěrečná zpráva o činnosti

Závěrečná zpráva o činnosti Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Jungmannova 742, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2012 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 4 Statistika za

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SOC/415/07 Krajský úřad Jihomoravského kraje VYŘIZUJE: Mgr. Josef Mauler TEL.: 519441029 Žerotínovo

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Nevážit si stáří znamená ráno bourat dům, ve kterém máme v noci spát Alphonse Karr Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2 ÚVODEM Občanské sdružení Bwindi Orphans bylo založeno v roce 2006 a výroční zpráva za rok 2007 je tedy první v naší historii. Koncem roku 2006 jsme měli v péči 30 dětí a během roku

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

Realizace vzdělávání od vzniku sdružení

Realizace vzdělávání od vzniku sdružení AMOS-HAVÍŘOV z. s. Navazuje na bohatou a úspěšnou historii občanského sdružení Občanské sdružení vzniklo na začátku roku 2004 se zaměřením na podporu rozvoje lidských zdrojů, sociální integraci a rovných

Více

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Výroční zpráva o činnosti MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Základní údaje o organizaci Název : Místo pro děti-spolek právní forma: spolek registrováno MF ČR: VS/1-1/36639/98-R dne 1.7.1998, KOS ve spolkovém

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2008

Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2008 Úvod Výroční zpráva občanského sdružení Vzdělávacího centra Podkrušnohoří za rok 2008 Občanské sdruţení bylo zaloţeno koncem roku 2001, činnost sdruţení zahájena 4.1.2002. Obsahem činnosti občanského sdruţení

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II.

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. 1. Označení služby : Dům Agapé II. 2. Forma sociální služby: ambulantní, terénní 3. Působnost služby: Krupka 4. Poskytovatel sociální služby: Oblastní

Více

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné.

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Město Jičín Městský úřad Jičín odbor ch věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných ch služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Pracovní skupina KP pro děti ohrožené

Více

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 datum přijetí: registrační číslo: Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách program I. Identifikační údaje

Více

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 JESENÍK 2014 O B S A H: A. Úvodní slovo ředitelky společnosti B. Údaje o společnosti C. Cíle a poslání společnosti D. Struktura společnosti Správní rada Dozorčí rada Zaměstnanci E. Činnost společnosti

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2017/18 Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Výroční zpráva 2014. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00

Výroční zpráva 2014. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00 Výroční zpráva 2014 SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463 Tylova 405/14 Plzeň 301 00 www.snplzen.cz spolek@snplzen.cz Obsah Obsah Spolek neslyšících Plzeň se představuje

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více