KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ"

Transkript

1 KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: POTRAVINÁŘSTVÍ, NÁPOJÁŘSTVÍ, KRMIVA Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. ledna 2015

2 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Agritec Plant Research s.r.o. CEITEC VUT v Brně Horton International Czech s.r.o. Okresní hospodářská komora Olomouc Univerzita Palackého v Olomouci, Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský vývoj Univerzita Pardubice, Fakulta Chemicko-technologická, Ústav environmentálního a chemického inženýrství Ing. Zbyněk Jančík ÚSOVSKO a. s. Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta, Ústav technologie potravin VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Mendelova univerzita v Brně, Centrum transferu technologií VUT v Brně, Fakulta chemická Nestlé Česko s.r.o. Vysoká škola chemicko-technologická v Praze NUTREND D.S., a.s. Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. OK4Inovace

3 Agritec Plant Research s.r.o. Spolupráci v oblasti luskovin, technických plodin, olejnin, ochrany rostlin a biotechnologií. Spolupráci v analytické oblasti. Kontakt: Marie Bjelková bjelkova@agritec.cz Telefon: Web:

4 CEITEC VUT v Brně Nedestruktivní kontrolu potravinářských výrobků. Zlepšování kvality produktů či technologických postupů výroby. Kontakt: Tomáš Zikmund tomas.zikmund@ceitec.vutbr.cz Telefon: Web:

5 Horton International Czech s.r.o. Vyhledání a výběr specialistů a managerů v oblasti potravinářství, agro - krmiv, R&D atd. Kompletní personální poradenství od start-up firem po jejich expanzi i do zahraničí, včetně HR marketingu. specialisty v oboru pro externí spolupráci. Kontakt: Marcela Mayerová olomouc@horton-intl.cz Telefon: Web:

6 Ing. Zbyněk Jančík Výrobu a modernizaci technologií. Školení projektantů, technologů a uživatelů. Kontakt: Zbyněk Jančík zbynek.jancik@gmail.com

7 Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje Služby podnikatelům. Semináře. Podporu exportu. Informační místa. Kontakt: Jitka Janečková Moťková Telefon: Web:

8 Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta, Ústav technologie potravin Senzorické posouzení výrobků školenými hodnotiteli (v oblasti rostlinných i živočišných potravin) a nově zaváděných výrobků do prodeje v certifikované senzorické laboratoři ČIA. Hodnocení produktů na texturometru a NIR přístroji. Hodnocení barvy pomoci spektrofotometru. Rozbory vzorků na HPLC. Pořádání kurzů s vystavením certifikátu v oblasti senzorické analýzy a kurzu zpracování masa a masných výrobků. Spolupráci v oblasti vzniku nových receptur, v oblasti pekařských výrobků, trvanlivého pečiva, těstovin i bezlepkových výrobků s vyšším obsahem vlákniny. Spolupráci ve vývoji nových receptur masných výrobků (trvanlivých i tepelně opracovaných). Spolupráci ve vývoji těstovinových salátů pro studenou a teplou kuchyni, v oblasti cukrovinek (např. sledování trvanlivosti a možnosti úprav čokolád). Kontakt: Viera Šottníková viera.sottnikova@mendelu.cz Telefon: Web: af.mendelu.cz

9 Mendelova univerzita v Brně, Centrum transferu technologií Spolupráci s naším CTT, které je specializované celoškolské pracoviště, starající se o ochranu duševního vlastnictví, analýzu, rozvoj a využití komerčního potenciálu duševního vlastnictví univerzity. Prostřednictvím univerzity nabízíme profesionální obchodní a partnerskou komunikaci s představiteli průmyslu. Firmy a instituce, které mají zájem: o získat licence na vybrané výsledky výzkumu MENDELU, o objednat si zakázkový výzkum dle vlastního zadání, o využít odborných služeb nad přístrojovým a laboratorním vybavením, o využít poradenské, znalecké či lektorské služby MENDELU, o získat již hotové studie, analýzy a metodiky, o navázat partnerskou spolupráci na společném výzkumu a vývoji. Kontakt: Václav Trojan vaclav.trojan@mendelu.cz Telefon: Web:

10 Nestlé Česko s.r.o. Spolupráci na vylepšení stávajících technologií výroby čokoládových cukrovinek. Studii pochopení migrace tuků a následného tukového výkvětu. Řešení stabilizace pevnosti cukerné krusty likérových cukrovinek. Zlepšení stability vícefázových výrobků, tj. výrobků tvořených z vodní a tukové fáze. Kontakt: Miloslav Uherek miloslav.uherek@cz.nestle.com Telefon: Web:

11 NUTREND D.S., a.s. Kontakt: Jiří Skopal Web:

12 OK4Inovace Podporu v navazování kontaktů a spolupráce s inovačními firmami. Různé formy podpory a pomoci ve všech fázích inovačního procesu. Pomoc s propagací výsledků výzkumného a inovačního úsilí. Firmy se zájmem o spolupráci s žáky všech stupňů škol (praxe, exkurze, stipendia aj.). Zájemce o využití vznikajících nástrojů pro podporu vzniku a tržní realizace inovačních produktů. Kontakt: Kamil Krč krc@ok4inovace.cz Telefon: Mobil: Web:

13 Okresní hospodářská komora Olomouc Služby pro export. Rozhodčí řízení. Výchovu technických profesí pro vás. Kontakt: Jaroslav Havelka Telefon: Web:

14 Univerzita Palackého, Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský vývoj Produkci rekombinantních proteinů. Výzkum rostlinných proteinů, zejména enzymů a studium vlastností získaných proteinů, ověření využití pro bioanalýzu, potravinářství a produkci jiných látek. Látky přírodního původu s antioxidačními a konzervačními vlastnostmi využitelnými v průmyslu potravin a nápojů. Komerční partnery se zájmem o spolupráci s výzkumným centrem při řešení jejich potřeb, zlepšení nebo vývoj nového produktu, technologie (analýzy, smluvní výzkum, dlouhodobá spolupráce...). Kontakt: Jiří Grúz jiri.gruz@upol.cz Telefon: Web:

15 Univerzita Pardubice, Fakulta Chemicko-technologická, Ústav environmentálního a chemického inženýrství Výzkum v oblasti využití tlakových membránových procesů (MF, UF, NF, RO) a elektrodialýzy. Aplikace TMP při čištění povrchových a odpadních vod na poloprovozních membránových jednotkách. Navázání spolupráce s dalšími subjekty. Kontakt: Hana Jiránková hana.jirankova@upce.cz Telefon: Web:

16 ÚSOVSKO a. s. Spolupráci v oblasti potravinářství, zemědělství a krmiv. Spolupráci v oblasti potravinářství, zemědělství a krmiv. Kontakt: Jiří Milek podatelna@usovsko.cz Telefon: Web:

17 VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Vývoj výrobků pasterizovaných nebo sterilizovaných. Kontakt: Ladislav Denk ladislav.denk@vahala.cz Telefon: Web:

18 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Výzkum na zakázku v oblasti potravinářství, nápojářství a krmiv. Vědecké a přístrojové zázemí Univerzity Palackého v Olomouci. Portfolio patentů a know-how. Partnery pro smluvní a sponzorovaný výzkum. Partnery pro H2020 projekty. Investory do nových technologii (z portfolia stávajících i nově vytvářených). Kontakt: Petr Kubečka petr.kubecka@vtpup.cz Telefon: Web:

19 VUT v Brně, Fakulta chemická Produkci: o fermentační přirozeně obohacená kvasinková biomasa (karotenogenní kvasinky) pro krmivářské účely, o příprava směsné ovocné šťávy s obsahem extraktu z drobného ovoce. Analýzu aktivních látek v přírodním materiálu. Spolupráci s krmivářskými podniky (obohacení krmiv kvasinkovou biomasou). Spolupráci se zemědělskými podniky (vliv podávání obohacených krmiv na kvalitu produktů). Kontakt: Milena Vespalcová vespalcova@fch.vutbr.cz Telefon: Web:

20 Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vývojové aktivity na základě cílené poptávky technologické praxe. Optimalizaci technologických postupů, vývojové práce na zakázku, konzultační činnost. Testování a měření, rutinní i nestandardní chemickou analýzu. Obory spolupráce: analýza potravin, chemická bezpečnost potravin, konzervace potravin, autenticita/falšování potravin, kontaminace, balení a uchovávání potravin, biotechnologie alkoholických nápojů aj. Firmy, které mají zájem navázat s VŠCHT v Praze krátkodobou či dlouhodobou spolupráci. Kontakt: Kateřina Kovaříčková katerina.kovarickova@vscht.cz Web:

21 Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Stanovení nutričních hodnot, fyzikálních vlastností, mikrobiologických hodnocení a stanovení alergenů. Spolupráci v oblasti potravinářských technologií, vývoje nových potravinářských produktů napříč komoditami (př. z posledních let: chmelinky, ovocno-zeleninové šťávy ošetřené vysokým tlakem, bezlepkové pekařské výrobky). Vývoj a modifikaci analytických metod na průkaz falšování potravin. Realizátory pro využití našich patentů či užitných vzorů, poloprovozní odzkoušení technologií. Partnery pro spolupráci na nových projektech dle potřeby podniků. Využití kratších výzkumných úkolů formou voucherů. Kontakt: Jiří Celba jiri.celba@vupp.cz Telefon: Web:

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje 28.6.2016 Vědeckotechnické parky a vysoké školy Nabídka VŠ - MU v prostoru výzkumných aktivit je umístěn BTP Park. Aplikace biochemických

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: ELEKTROTECHNIKA, ELEKTRONIKA, PŘÍSTROJE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. dubna 2015 SEZNAM

Více

Inovace v potravinářství. Země živitelka

Inovace v potravinářství. Země živitelka Inovace v potravinářství Země živitelka 25. 8. S. Vavreinová, D. Gabrovská, P. Roubal Odbor výživy obyvatelstva a jakosti potravin a odbor potravinářské 2018 technologie a techniky ČAZV V inovacích jde

Více

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA ředitel sdružení OK4Inovace zájmové sdružení právnických osob Založeno za účelem zajištění podpory inovací a realizace Regionální

Více

Pilotní projekty konsorcia OKO pro výzkum nových technologií

Pilotní projekty konsorcia OKO pro výzkum nových technologií Pilotní projekty konsorcia OKO pro výzkum nových technologií Seminář pořádaný v rámci řešení projektu OKO pro výzkum nových technologií IK OK08003 v rámci programu MŠMT ČR OK EUPRO. Ing. Jaroslav Chaloupka,

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: EKOLOGICKÉ A ENVIRONMENTÁLNÍ TECHNOLOGIE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 21. května 2014 SEZNAM

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: PLASTY, KOMPOZITY, POKROČILÉ MATERIÁLY Olomouc 21. února 2017 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ BILL, s.r.o. BIOTAL CZ s.r.o. CEITEC VUT

Více

Hodnocení nutričních vlastností potravin a jejich vliv na jakost

Hodnocení nutričních vlastností potravin a jejich vliv na jakost Pozvánka na seminář (informační akci) Hodnocení nutričních vlastností potravin a jejich vliv na jakost Vstup bez vložného. Občerstvení zajištěno. Potravinářská komora ČR uspořádá v únoru a březnu cyklus

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511

Více

REGIONÁLNÍ POTRAVINA zkušenosti a význam

REGIONÁLNÍ POTRAVINA zkušenosti a význam REGIONÁLNÍ POTRAVINA zkušenosti a význam Ing. Václav Hlaváček, CSc. Ing. Jaromír Musil, Ph.D. RegionÁlnÍ potravina Jihomoravského kraje Definice: Regionální potravina ve smyslu metodiky soutěže je produkt

Více

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27.

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. listopadu 2018 Agentura pro podnikání a inovace (API) = Zprostředkující subjekt

Více

Centrum transferu biomedicínských technologií

Centrum transferu biomedicínských technologií Centrum transferu biomedicínských technologií Fakultní nemocnice Hradec Králové Univerzita Hradec Králové Fakulta vojenského zdravotnictví Základní údaje o projektu Název projetu: Centrum transferu biomedicínských

Více

VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY

VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY VE VEŘEJNÉM VÝZKUMU V ČÍSLECH Karel Eliáš Společný seminář TC AV ČR a ČSÚ Technologické centrum AV ČR, Ve Struhách, Praha 0. Duben 0 Na padesátém, 00 Praha 0 czso.cz / Patentová

Více

Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány. Ing. Dana Večeřová

Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány. Ing. Dana Večeřová a jejich kontrola dozorovými orgány Ing. Dana Večeřová Charakteristika Potravinářské komory ČR Zájmové sdružení právnických a fyzických osob v potravinářském sektoru ČR, reprezentuje 85% českého potravinářského

Více

Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Enterprise Europe Network Mezinárodní síť financovaná z Rámcového programu pro

Více

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012 Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit Brno, 13. 9. 2012 Proč podpora pre-seed aktivit? Hlavním cílem je podpora komercializace nadějných technologií a vynálezů

Více

Regionální inovační strategie RIS3

Regionální inovační strategie RIS3 Jihočeský kraj Rozloha: 10 056 m2 (12 % rozlohy ČR) Počet obyvatel: 637 tisíc (nejnižší hustota zasídlení) Důležitá centra: Č. Budějovice, Tábor, Písek, Strakonice, Jindřichův Hradec Výhodná geografická

Více

Šéfredaktor: RNDr. Jan Nedělník, PhD. Vydavatel: Zemědělský výzkum, spol s r.o. Zahradní 1 664 41 Troubsko

Šéfredaktor: RNDr. Jan Nedělník, PhD. Vydavatel: Zemědělský výzkum, spol s r.o. Zahradní 1 664 41 Troubsko výroční zpráva 2012 Výroční zpráva 2012 projektu Partnerství pro podporu popularizace VaV a další vzdělání v oblasti popularizace transferu technologií v oblasti zemědělství, potravinářství a bioenergetiky

Více

KATEDRA SPECIÁLNÍ PRODUKCE ROSTLINNÉ

KATEDRA SPECIÁLNÍ PRODUKCE ROSTLINNÉ KATEDRA SPECIÁLNÍ PRODUKCE ROSTLINNÉ září 2014 KATEDRA SPECIÁLNÍ PRODUKCE ROSTLINNÉ prof. Ing. Vladislav Čurn, Ph.D. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta, Katedra speciální produkce

Více

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa.

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa. Obsah Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Inovační

Více

PROJEKTY SMLUVNÍHO VÝZKUMU A VÝZKUMU Z JINÝCH ZDROJŮ FVHE V OBDOBÍ

PROJEKTY SMLUVNÍHO VÝZKUMU A VÝZKUMU Z JINÝCH ZDROJŮ FVHE V OBDOBÍ PROJEKTY SMLUVNÍHO VÝZKUMU A VÝZKUMU Z JINÝCH ZDROJŮ FVHE V OBDOBÍ 2013-2017 PROJEKTY SMLUVNÍHO VÝZKUMU A VÝZKUMU Z JINÝCH ZDROJŮ 2013: nádržích SOD Povodí řeky Moravy prof. Navrátil Voltametrické stanovení

Více

CENTRUM INOVACÍ A TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Gabriela Jirátová

CENTRUM INOVACÍ A TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Gabriela Jirátová CENTRUM INOVACÍ A TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Gabriela Jirátová 1 Zakázkový výzkum a další formy spolupráce s praxí 13. 6. 2016 Ing. Gabriela Jirátová 2 1 Poslání CITT Podpora vědecko-výzkumných aktivit ČZU

Více

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3 Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Hradec Králové 24. 4. 2018 VaV v Olomouckém kraji CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU

Více

Mendelova univerzita v Brně. ASIO, spol. s r.o.

Mendelova univerzita v Brně. ASIO, spol. s r.o. ASIO, spol. s r.o. Mendelova univerzita v Brně Studie Podmínky nezbytné pro použití předčištěné odpadní vody na zavlažování zemědělské půdy při současném zamezení znečištění podzemních vod Firma příjemce

Více

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept)

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) Projekt GAMA Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) OBSAH SEMINÁŘE představení CTT proof of concept projekty projekt GAMA na UTB ve Zlíně informace

Více

Spolupráce s firmami jak na to

Spolupráce s firmami jak na to VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do VaV činnosti, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/09.0047 Spolupráce

Více

Schválené žádosti o dotaci v rámci 2. kola příjmu žádostí Programu rozvoje venkova operace Vzdělávací akce průběžné schvalování

Schválené žádosti o dotaci v rámci 2. kola příjmu žádostí Programu rozvoje venkova operace Vzdělávací akce průběžné schvalování Schválené žádosti o dotaci v rámci 2. kola příjmu žádostí Programu rozvoje venkova operace 1.1.1 Vzdělávací akce průběžné schvalování 24. 1. 2017 V Praze dne 24. ledna 2017 Státní zemědělský intervenční

Více

SAÚDSKÁ ARÁBIE- PROEX. SEMINÁŘ ZEMĚ ŽIVITELKA

SAÚDSKÁ ARÁBIE- PROEX. SEMINÁŘ ZEMĚ ŽIVITELKA 23.8.2018 SAÚDSKÁ ARÁBIE- PROEX. SEMINÁŘ ZEMĚ ŽIVITELKA EDUARD ŘEHÁČEK, ZEMĚDĚLSKÝ DIPLOMAT, ZÚ RIJÁD, E-MAIL: EDUARD_REHACEK@MZV.CZ TEL.: +966 539 199 447 MOŽNOSTI EXPORTU- OBCHODNÍ PŘÍLEŽITOSTI ZEMĚDĚLSKÁ

Více

V Praze dne 16. února 2017

V Praze dne 16. února 2017 Schválené žádosti o dotaci v rámci 2. kola příjmu žádostí Programu rozvoje venkova operace 1.1.1 Vzdělávací akce průběžné schvalování aktualizace 16. 2. 2017, konečné výsledky V Praze dne 16. února 2017

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost primárně zaměřen na podporu podnikání (zejména MSP) Navazuje na Operační program

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa 11. 12. 2013 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Inovační voucher

Více

Systém inovačního podnikání v ČR

Systém inovačního podnikání v ČR ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Systém inovačního podnikání v ČR Pavel Švejda Konference Přístup k financím - české i evropské zdroje a mezinárodní spolupráce firem v rámci projektu sítě Enterprise Europe

Více

PŘEDSTAVENÍ KLASTRU. Klastr aplikovaných biotechnologií a. nanotechnologií, z.s.p.o

PŘEDSTAVENÍ KLASTRU. Klastr aplikovaných biotechnologií a. nanotechnologií, z.s.p.o Klastr aplikovaných biotechnologií a. nanotechnologií, z.s.p.o Biotechnologie jsou technické aplikace či postupy používající biologický systém, účinný živý organismus nebo jeho části. slouží především:

Více

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

ZLATÁ Chuť jižní Moravy Zásady soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2018 Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2018 ZLATÁ Chuť jižní Moravy vydané pro rok 2018 v souladu s článkem 7.2. Zásad schválených představenstvem

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

JÁDRO INOVAČNÍHO CENTRA OLOMOUC. Olomouc 01/2010

JÁDRO INOVAČNÍHO CENTRA OLOMOUC. Olomouc 01/2010 JÁDRO INOVAČNÍHO CENTRA OLOMOUC Olomouc 01/2010 Základní údaje Investor: TESCO SW, a.s. Hlavní partner: Moravská vysoká škola Olomouc o.p.s. Poskytovatel dotace: Czechinvest, OPPI, Prosperita - Výzva I

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo první výzvy v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurence schopnost (OPPIK) Již od 1. 6. 2015 je možno podat žádost o dotace na projekty podporující

Více

Seminář. Membránové procesy v potravinářství 2016

Seminář. Membránové procesy v potravinářství 2016 Seminář Membránové procesy v potravinářství 2016 13. října 2016 Membránové inovační centrum, Stráž pod Ralskem Organizátoři semináře: Česká membránová platforma, z.s. Mánesova 1580/17, 470 01 Česká Lípa

Více

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994 Oddělení TC AV

Více

Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví

Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví INOVACE 2018, TC AV ČR, Praha, 05.12.2018 Celosvětový růst počtu patentových přihlášek Podpora mezinárodní spolupráce Mezinárodní kooperační

Více

Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/17.0094 V JIHOČESKÉM REGIONU

Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/17.0094 V JIHOČESKÉM REGIONU Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/17.0094 V JIHOČESKÉM REGIONU Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Více

Libor Hájek, , Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum, Přírodovědecká fakulta, Šlechtitelů 27, Olomouc

Libor Hájek, , Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum, Přírodovědecká fakulta, Šlechtitelů 27, Olomouc Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum Setkání ředitelů fakultních škol Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum polní pokusy OP Výzkum a vývoj pro inovace:

Více

Polní dny lnu, konopí, kmínu a luskovin

Polní dny lnu, konopí, kmínu a luskovin APRIM jedinečná odrůda kmínu l První česká odrůda ozimého kmínu l Vysoký výnos nažek l Uniká poškození hálčivcem l Termín se srpen - po sklizni předplodiny si Vás dovolují pozvat na Polní dny lnu, konopí,

Více

Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování

Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování Pozvánka na seminář (informační akci) Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování Vstup bez vložného Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.

Více

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy Libor Grubhoffer a kol. 13. 5. 2014, Clarion Congress Hotel České Budějovice Česká biotechnologická platforma CEBIO Česká biotechnologická platforma

Více

CENTRUM TRANSFERU TECHNOLOGIÍ A ZNALOSTÍ

CENTRUM TRANSFERU TECHNOLOGIÍ A ZNALOSTÍ CENTRUM TRANSFERU TECHNOLOGIÍ A ZNALOSTÍ OBSAH PŘEDNÁŠKY Transfer technologií proč o něj usilovat a jaké bariéry mu brání CTTZ Kdo jsme a co děláme Jak si UPa stojí v oblasti spolupráce s aplikační sférou

Více

MSP a transfer technologií

MSP a transfer technologií MSP a transfer technologií Jiří JANOŠEC, Ph.D. Technologické centrum Akademie Věd ČR Skupina transferu technologií - CIRC/CeTT 7. června 2007 Projekty TC AV ČR na transfer technologií TC je koordinátorem

Více

Centrum transferu biomedicínských technologií Kamil Kuča

Centrum transferu biomedicínských technologií Kamil Kuča Centrum transferu biomedicínských technologií Kamil Kuča Fakultní nemocnice Hradec Králové Univerzita Hradec Králové Fakulta vojenského zdravotnictví Základní údaje Základní údaje o projektu Název projetu:

Více

Pozvánka na seminář (informační akci) Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování

Pozvánka na seminář (informační akci) Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování Pozvánka na seminář (informační akci) Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování Vstup bez vložného Potravinářská komora ČR pořádá cyklus informačních seminářů pro zemědělce, potravináře

Více

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/

Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/ Propojení výuky oborů Molekulární a buněčné biologie a Ochrany a tvorby životního prostředí Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/28.0032 Ekologie a aplikovaná biotechnologie rostlin BOT/EABR Garant: Božena Navrátilová

Více

VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY

VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA (IA_02) PROJEKTU ENVITECH VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY PROJEKTOVÝ TÝM Ing. Brigita Kolčavová Sirková, Ph.D. Bc. Filip Sanetrník

Více

Podpora membránových technologií v ČR

Podpora membránových technologií v ČR Podpora membránových technologií v ČR Informační seminář VODA A MEMBRÁNOVÉ PROCESY: PERSPEKTIVY A APLIKACE Krajský úřad Libereckého kraje - Liberec - 9.9.2014 Česká membránová platforma o.s. Vznik v roce

Více

JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail jic@jic.cz www.jic.

JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail jic@jic.cz www.jic. JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail jic@jic.cz www.jic.cz zprostředkovávání zaměstnanců na pracovní pozice v top, nižším

Více

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994 Oddělení TC AV

Více

Seminář CEPIN Ochrana (a využití) duševního vlastnictví (a zázemí) v prostředí vysokých škol. Lékařská fakulta UK v Hradci Králové, 6.6.

Seminář CEPIN Ochrana (a využití) duševního vlastnictví (a zázemí) v prostředí vysokých škol. Lékařská fakulta UK v Hradci Králové, 6.6. Seminář CEPIN Ochrana (a využití) duševního vlastnictví (a zázemí) v prostředí vysokých škol Lékařská fakulta UK v Hradci Králové, 6.6.2012 O čem se dnes budeme bavit? Zaměříme se na postup při zajišťování

Více

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Financování výzkumu a inovací z fondů EU a ČR v létech 2007-2013 2013 Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Strukturální fondy pro výzkum a inovace OP Podnikání a inovace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Program č. 2.2 Regionální inovační program Podmínky pro poskytnutí účelové dotace

Program č. 2.2 Regionální inovační program Podmínky pro poskytnutí účelové dotace Program č. 2.2 Regionální inovační program Podmínky pro poskytnutí účelové dotace Příloha č. 1 Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.2 Regionální inovační program

Více

Polní dny lnu, konopí, kmínu a luskovin

Polní dny lnu, konopí, kmínu a luskovin APRIM jedinečná odrůda kmínu l První česká odrůda ozimého kmínu l Vysoký výnos nažek l Uniká poškození hálčivcem l Termín se srpen - po sklizni předplodiny si Vás dovolují pozvat na Polní dny lnu, konopí,

Více

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Aktuální výzvy programů podpory Operační program Podnikání a inovace Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Regionální kanceláře Karlovy Vary Ústí nad Labem Liberec Hradec Králové Pardubice

Více

Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING

Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING Představení společnosti Concordia Consulting CONCORDIA CONSULTING JSME PORADCI V OBLASTI INOVACÍ A NOVÝCH TECHNOLOGIÍ Popis společnosti Proč Concordia Consulting? Concordia Consulting je poradenská společnost,

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI realizovat podporu

Více

Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, s.r.o.

Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, s.r.o. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, s.r.o. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, s.r.o. Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, s.r.o. Výzkumný a šlechtitelský

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. Mise, vize, strategie

VÝROČNÍ ZPRÁVA Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. Mise, vize, strategie VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Rok 2007 je pro Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (dále jen VTP UP) rokem změn. V prvním pololetí tohoto roku dochází

Více

Přehled základní potravinářské legislativy ČR

Přehled základní potravinářské legislativy ČR Tab. č.: 118 Přehled základní potravinářské legislativy ČR A. Zákony 1 Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích ve znění pozdějších předpisů - zákonů č. 166/1999 Sb., č. 119/2000 Sb.,

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318. Profilová část maturitní zkoušky

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318. Profilová část maturitní zkoušky Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Obor: 29 42 M / 01 Analýza potravin Období: jarní 2015 Profilová část maturitní zkoušky 1. Povinná volitelná zkouška Předmět:

Více

Průmyslově právní ochrana jako strategický nástroj

Průmyslově právní ochrana jako strategický nástroj WWW.UPV.CZ Průmyslově právní ochrana jako strategický nástroj ÚŘAD PhDr. SYSTÉM PRŮMYSLOVĚ PRÁVNÍ OCHRANY KOMORY PATENTOVÝCH ZÁSTUPCŮ, ADVOKÁTŮ SOUDY Obecné, Správní Trestní CENTRA PATENTOVÝCH INFORMACÍ

Více

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál) Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál) Ing. Jan Zeman Regionální koordinátor Obsah 1. Náplň projektu 2. Kouč v projektu CzechEkoSystem 3. Poradenské služby 4. Aktuální stav 5. CzechEkoSystem

Více

ZLATÁ Chuť jižní Moravy

ZLATÁ Chuť jižní Moravy Zásady soutěže Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2014 Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2014 ZLATÁ Chuť jižní Moravy vydané pro rok 2014 v souladu s článkem 7.2. Zásad schválených představenstvem

Více

-- Představení agentury CzechInvest a výsledků

-- Představení agentury CzechInvest a výsledků Možnosti podpory podnikání se zaměřením na dotace Ing. Hana Matějková Ředitelka regionální kanceláře pro Pardubický kraj agentura CzechInvest 24. září 2009 -- Představení agentury CzechInvest a výsledků

Více

Jihomoravské inovační centrum Klastr Water Treatment Alliance

Jihomoravské inovační centrum Klastr Water Treatment Alliance Jihomoravské inovační centrum Klastr Water Treatment Alliance Sekce 2: Inovace vedené firmou 4.5.2006 Ing. Radim Kocourek Co jsou inovace? Definice: "Inovace je obnova a rozšíření škály výrobků a služeb

Více

Príloha č.1 Vyhodnotenie úradnej kontroly potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu za rok 2016

Príloha č.1 Vyhodnotenie úradnej kontroly potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu za rok 2016 Príloha č.1 Vyhodnotenie úradnej kontroly potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu za rok 2016 Primárni výrobcovia Výrobcovia a baliarne Distribútori a dopravcovia Maloobchod Výrobcovia predávajúci hlavne

Více

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity 1 Spolupráce univerzit s aplikační sférou TT (na bázi DV) + tzv.

Více

STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS)

STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS) STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS) Koncepce studijního oboru TURVTS je navrhován jako jedinečný studijní obor ČZU v Praze. Podle analýzy a profilu studentů bude obor

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

Klíčová aktivita 02 Vybudování společné platformy pro dlouhodobou odbornou spolupráci

Klíčová aktivita 02 Vybudování společné platformy pro dlouhodobou odbornou spolupráci Klíčová aktivita 02 Vybudování společné platformy pro dlouhodobou odbornou spolupráci Na realizaci se podílí: Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o. Mendelova univerzita v Brně Vyšší odborná škola potravinářská

Více

INDIKATIVNÍ TABULKA SE SEZNAMEM PŘÍJEMCŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

INDIKATIVNÍ TABULKA SE SEZNAMEM PŘÍJEMCŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST INDIKATIVNÍ TABULKA SE SEZNAMEM PŘÍJEMCŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ČÍSLO VÝZVY: 35 ČÍSLO A NÁZEV PRIORITNÍ OSY: 2 - TERCIÁRNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝZKUM A VÝVOJ ČÍSLO A NÁZEV

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318. Profilová část maturitní zkoušky

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318. Profilová část maturitní zkoušky Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Obor: 29 42 M / 01 Analýza potravin Období: jarní 2015 Profilová část maturitní zkoušky 1. Povinná volitelná zkouška Předmět:

Více

Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání

Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání Možnosti čerpání evropských fondů pro rozvoj podnikání nové dotační výzvy na podporu malého a středního podnikání Mgr. Zuzana Fialová regionální projektová manažerka Brno, 29. ledna 2015 OP PIK 2014-2020

Více

Distribútori a dopravcovia. Maloobchod

Distribútori a dopravcovia. Maloobchod Vyhodnotenie úradnej kontroly potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu za rok 2017 Príloha 1 Primárni výrobcovia Rastlinné Živočíšne Výrobcovia a baliarne Rastlinné Živočíšne Veľkoobchodné sklady Distribútori

Více

VYHLÁŠKA č. 366/2005 Sb. ze dne 5. září 2005, o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny

VYHLÁŠKA č. 366/2005 Sb. ze dne 5. září 2005, o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny VYHLÁŠKA č. 366/2005 Sb. ze dne 5. září 2005, o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny Ministerstvo zemědělství stanoví podle 18 odst. 1 písm. a), g), h) a m) zákona č. 110/1997 Sb.,

Více

Tuky (nejen) v pekařských výrobcích

Tuky (nejen) v pekařských výrobcích Tuky (nejen) v pekařských výrobcích Ing. Eva Nováková IREKS ENZYMA s.r.o. Pekařské výrobky součást každodenní stravy Konzumní chléb Pečivo Jemné pečivo Roční spotřeba pečiva (zdroj. Český statistický úřad)

Více

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Přítomni z týmu UTB ve Zlíně Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová Prezentuje: Michaela Bařinová Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované

Více

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Libor Šnédar a kol. 15.4.2015

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Libor Šnédar a kol. 15.4.2015 Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Libor Šnédar a kol. 15.4.2015 Struktura univerzity Vzdělávací jednotky Fakulta technologická Fakulta managementu a ekonomiky Fakulta multimediálních komunikací Fakulta aplikované

Více

Geneticky modifikované potraviny a krmiva

Geneticky modifikované potraviny a krmiva Geneticky modifikované potraviny a krmiva Co je to geneticky modifikovaný organismus (GMO)? Za GMO je považován organismus, s výjimkou člověka, jehož dědičná informace uložená v DNA byla změněna pomocí

Více

Aplikace, Inovační projekt, Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví, Inovační vouchery. Programy administrované na odboru VaV

Aplikace, Inovační projekt, Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví, Inovační vouchery. Programy administrované na odboru VaV Aplikace, Inovační projekt, Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví, Inovační vouchery Programy administrované na odboru VaV Ing. Radek Navrátil, říjen 2016 Aplikace Cílem programu a Výzvy je

Více

GROWTECHEXPO

GROWTECHEXPO 91 Tran Hung Dao Street, Hanoi lesnictví a rybářství Výstava Vietnam GrowTech 2017 je velkou příležitostí jak pro organizace, zemědělské závody a individuální farmáře k získání přístupu k novým technologiím,

Více

Prezentace přístavby IBC 2. Inovační biomedicínské centrum ÚEM AV ČR Aplikace VaV v inkubátoru. Aplikace VaV v inkubátoru IBC (ÚEM AV ČR)

Prezentace přístavby IBC 2. Inovační biomedicínské centrum ÚEM AV ČR Aplikace VaV v inkubátoru. Aplikace VaV v inkubátoru IBC (ÚEM AV ČR) Inovační biomedicínské centrum ÚEM AV ČR Aplikace VaV v inkubátoru 15. Mezinárodní sympozium INOVACE 2008 EEN síť pro inovace, 3.12. 2008 Petr Bažant, ÚEM AV ČR, 606 632 124, bazant@biomed.cas.cz 30.11.2008

Více

Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan

Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan Název projektu: Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně Cíl projektu: Vybudování špičkově vybaveného výzkumného centra s názvem Centrum materiálového

Více

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Transfer technologií v praxi Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 22:00 neformální část akce

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 22:00 neformální část akce 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 22:00 neformální část akce JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420

Více

Středočeské inovační centrum

Středočeské inovační centrum 12. 7. 2016 Mgr. Peter Svoboda RIS 3 strategie Strategie pro implementaci inovací jakožto zdroje růstu na národní i regionální úrovni Ex-ante kondicionalita EU při čerpání dotací OP IK, OP VVV Endogenní

Více

Průzkum ČNOPK Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi

Průzkum ČNOPK Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi Průzkum ČNOPK Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi 11.06.2014 Lenka Šolcová Průzkum: Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi I. Základní informace o průzkumu

Více

INFORMAČNÍ SEMINÁŘ K PLÁNOVANÝM VÝZVÁM

INFORMAČNÍ SEMINÁŘ K PLÁNOVANÝM VÝZVÁM INFORMAČNÍ SEMINÁŘ K PLÁNOVANÝM VÝZVÁM Program rozvoje venkova (PRV) úterý 22. listopadu 2016 zasedací místnost MěÚ Mohelnice MAS Mohelnicko, z.s. OBSAH představení MAS Mohelnicko, z.s. harmonogram výzev

Více

Finanční podpory. Pavel Růžička, MŽP 14.12.2007, Brno

Finanční podpory. Pavel Růžička, MŽP 14.12.2007, Brno Finanční podpory Pavel Růžička, MŽP 14.12.2007, Brno Přehled finančních podpor Operační programy OPŽP Operační program Životní prostředí OPPI Operační program Podnikání a inovace Podpora malého a středního

Více

Metodologie ETV, nástroj na prosazení inovačních produktů na trzích

Metodologie ETV, nástroj na prosazení inovačních produktů na trzích Metodologie ETV, nástroj na prosazení inovačních produktů na trzích Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR 2. 12. 2014, Praha Základní informace k ETV Novinka na českém a slovenském trhu Určeno: výrobcům,

Více

Falšování potravin. MVDr. Matej Pospiech, Ph.D.

Falšování potravin. MVDr. Matej Pospiech, Ph.D. Falšování potravin MVDr. Matej Pospiech, Ph.D. Mendelova univerzita, 31.10.2013 Obsah přednášky úvod, historie co považujeme za falšování specifika falšování potravin nejčastější způsoby falšování u jednotlivých

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, náměstí Svobody 318. Profilová část maturitní zkoušky

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, náměstí Svobody 318. Profilová část maturitní zkoušky Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, náměstí Svobody 318 Obor: 29 42 M / 01 Analýza potravin Třída: AN4A Období: jaro 2014 Profilová část maturitní zkoušky 1. povinná volitelná zkouška

Více

Příloha č. 2 - Výběrová kritéria

Příloha č. 2 - Výběrová kritéria Příloha č. 2 - Výběrová kritéria Program INOVACE - Inovační projekt, Výzva č. IV - prodloužení Dělení výběrových kritérií Pro kaţdý projekt existují tyto typy kritérií: I. Binární kritéria - kritéria typu

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA M04 Investice do hmotného majetku

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA M04 Investice do hmotného majetku M04 Investice do hmotného majetku 4.1. Podpora na investice do zemědělských podniků 4.1.1. Investice do zemědělských podniků investice v živočišné a rostlinné výrobě vedoucí ke snížení výrobních nákladů,

Více

Operační program Podnikání a inovace

Operační program Podnikání a inovace Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-20200 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra pro oblast fondů EU, výzkumu a vývoje, MPO 10. září 2014 Kohezní politika 2014+

Více