VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2010"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2010 Centrum sportovních aktivit, VUT v Brně Vysokoškolský ústav Technická 2896/2, Brno, CESA VUT v Brně je vysokoškolským ústavem, který zabezpečuje program tělesné výchovy a sportu pro studenty VUT v Brně na všech fakultách. Kromě komplexního odborného a organizačního zajištění tělovýchovných a sportovních aktivit (oborová a fakultativní tělesná výchova) má také v péči vlastní moderní tělovýchovná a sportovní zařízení. C í l e m práce vysokoškolského ústavu CESA VUT v Brně je kvalitní tělovýchovný proces se zdravotní orientací (výchova ke zdraví prostřednictvím pohybových aktivit) a rovnocenný přístup všech studentů k tělovýchovným a sportovním aktivitám. P ř e d m ě t t ě l e s n á v ý c h o v a je zařazen jako nepovinný předmět v bakalářském i magisterském studiu a je zpřístupněn i studentům z doktorandských programů. Semestrální výuka tělesné výchovy, kurzy sportovních specializací a sportovní programy ve zkouškovém období probíhají společně pro všechny studenty bez rozdílu ročníků. Ve výukových programech je každoročně nabízeno více jak 42 sportovních specializací a v nich jsou vytvářeny skupiny studentů podle výkonnosti od začátečníků přes rekreační a výkonnostní sportovce až po reprezentační výběry VUT v Brně. Své nezastupitelné místo ve výukovém programu pohybových aktivit má zdravotní a rekondiční tělesná výchova (fyzioprogramy) a odborná konzultační a poradenská činnost v oblasti aktivního způsobu života a zdravého životního stylu. Z á p i s do nepovinného předmětu tělesná výchova probíhá e l e k t r o n i c k o u f o r m o u vždy v prvním výukovém týdnu zimního a letního semestru. Studenti mají právo na 2,0 hodiny (2 zápisy) bez poplatku v každém semestru. Další hodiny jsou zpoplatněny

2 (třetí a další hodina TV nebo výuka v nájemních tělovýchovných zařízeních a programy volnočasových aktivit). Veškeré informace o nabídce jednotlivých sportovních specializací i kurzech včetně upřesňujících anotací (karta předmětu) jsou na K u r z y s p o r t o v n í c h s p e c i a l i z a c í a v ý c v i k o v é k u r z y navazují na semestrální předmět tělesná výchova a svojí náplní se rozdělují na zimní a letní. Nabízejí výukové programy pro úplné začátečníky nebo pokročilé v dané sportovní specializaci a také kombinované sportovní programy s cílem relaxace a pestrého sportovního vyžití. Propozice kurzů včetně pokynů pro elektronický zápis v prvním výukovém týdnu zimního a letního semestru a platbu jsou zveřejněny na Nad rámec studijních programů zabezpečuje CESA VUT v Brně pro studenty možnost celoročního sportovního vyžití prostřednictvím: P r o g r a m u v o l n o č a s o v ý c h a k t i v i t (VČA) např. badminton, H.E.A.T. program, indoorcycling, indoor rowing, kondiční posilování, tenis, P r o g r a m u a k t i v i t v d o b ě z k o u š k o v é h o o b d o b í a p r á z d n i n (leden - únor, květen - červen, červenec - září) a K a l e n d á ř e t u r n a j ů a s o u t ě ž í. Podrobné informace jsou k dispozici na včetně kontaktů na garanty a organizátory. Součástí života vysokoškoláků jsou v y s o k o š k o l s k é s p o r t o v n í p ř e b o r y (oblastní přebory, Akademická mistrovství, České akademické hry, Světové univerziády). CESA VUT v Brně vytváří podmínky pro přípravu silných reprezentačních celků i jednotlivců a ročně vysílá nejlepší sportovce reprezentovat VUT v Brně ve více než 45 sportech. Medailisté z vrcholných akademických soutěží získávají každoročně mimořádná stipendia rektora za sportovní reprezentaci. Registrace sportovců probíhá při zápisu studentů do 1. ročníku. Bližší informace na nebo petrova@cesa.vutbr.cz. V d a l š í m v z d ě l á v á n í s t u d e n t ů mimo studijní programy v oblasti tělesné výchovy a sportu pořádá CESA jednak v z d ě l á v a c í k u r z y s akreditací MŠMT pro fitness, kondiční posilování, lyžování a cardiofitness, jednak základní stupně š k o l e n í s e m i n á ř e pro aerobik, bouldering, indoorcycling, indoor rowing, kondiční posilování, lyžování, nordic walking a plavání. Na oblibě získávají specializované besedy, kulaté stoly a workshopy. Vyškolení instruktoři a lektoři mají možnost zapojit se do trenérské, cvičitelské a manažerské práce v oblasti TV a sportu nejen na VUT v Brně. CESA VUT v Brně vytváří také podmínky pro pořádání studentských sportovních akcí a pro p r o n á j m y školních sportovišť studentům mimo výuku tělesné výchovy, o víkendech a o prázdninách.informace na nebo kovacsova@cesa.vutbr.cz Pro Fakultu podnikatelskou CESA garantuje tříletý studijní bakalářský program Management v tělesné kultuře.

3 Kvalita a excelence pedagogických činností Studijní obor Management v tělesné kultuře Obor je akreditován na FP v programu Ekonomika a podnikání. Má charakter interdisciplinární. CESA zabezpečuje výuku předmětů z oblasti tělesné kultury a biologicko lékařských oborů. V letním semestru 2009/2010 v prvním ročníku studovalo 36 studentů. V zimním semestru 2010/2011 nastoupilo do 1. ročníku 66 studentů a ve druhém ročníku studovalo 35 studentů. Fakultativní tělesná výchova CESA organizuje výuku nepovinného předmětu tělesná výchova včetně kurzů sportovních specializací pro všechny fakulty a vysokoškolské ústavy. VUT garantuje v každém semestru 2,0 hodiny pohybových aktivit ve vlastních i najímaných sportovních zařízeních. V každém semestru je nabízeno téměř cvičebních míst z toho připadá 840 míst pro přípravu sportovní reprezentace, 1569 míst je nabízeno studentům pro pohybové aktivity ve volném čase. V letním semestru 2010 se zapojilo do výuky ve 39 specializacích studentů, v zimním semestru studentů ve 46 sportovních specializacích.. Pestrou a vyváženou nabídkou sportovních a pohybových aktivit, která nemá obdobu na jiné vysoké škole v ČR, se CESA snaží pružně reagovat na: 1. rostoucí počet studentů VUT a s tím související nárůst sportujících studentů, 2. poptávku studentů po nových sportovních aktivitách, 3. maximální využití nově vybudovaných sportovních a tělovýchovných zařízení pro výuku a sportování studentů. V roce 2010 se v nabídce objevila celá řada novinek: FOTBAL a MALÁ KOPANÁ (302 zápisů) umělý trávník třetí generace s umělým osvětlením na zrekonstruovaném víceúčelovém hřišti PPV. FUNKČNÍ TRÉNINK (4) cvičení, které učí ovládat tělo, jedná se o trénink pohybů nikoli svalů. IN LINE BRUSLENÍ (50) v nově zrekonstruovaném areálu PPV - v současnosti dokončena cca polovina 1km dlouhého asfaltového oválu, hodiny pro začátečníky, pokročilé a něco navíc. POHYBOVE AKTIVITY pro handicapované určené všem se specifickými potřebami (zdravotním postižením). PORT de BRAS (52)originální cvičební program spojující v sobě prvky vycházející z baletu, tance, posturálních cvičení a cvičení na posílení a protažení. ZUMBA (133) je dynamický fitness program, který v sobě spojuje prvky aerobního cvičení se základními kroky latinsko-amerických tanců salsy, merengue, cumbie, reggaetonu a dalších. ŠACHY (34) výuka a hraní šachů jako způsob zlepšení kvality myšlení a rozvinutí příznivých charakterových vlastností. ŽONGLOVÁNÍ (29) pro začátečníky i pokročilé s poi & staff a výuky pro začátečníky s typickou "házecí" disciplínou míčky. JUMPING (30)

4 cvičení na trampolínách. MASÁŽ A REGENERACE (23) semestrální blok přednášek a praktických cvičení nejen pro sportovce v RC PPV. FLAMENCO (15) tanec ideální na procvičení koordinace celého těla, vhodný pro ženy i muže bez předcházejících tanečních zkušeností. RELAXAČNÍ PLAVÁNÍ pro reprezentanty VUT nabídka relaxačních hodin pro studenty reprezentující VUT na sportovních přeborech VŠ, Českých akademických hrách a Akademických mistrovstvích. Největší nárůst zájmu byl u těchto specializací: Fotbal a malá kopaná (v důsledku nového hřiště s umělým povrchem) o téměř 300 zápisů. Snížili jsme ale nabídku halových fotbalových aktivit, takže pokud srovnáme všechny tyto aktivity máme nárůst o 60 zápisů. Plavání (nabídka nového bazénu) o 100 zápisů. Florbal (rozšíření Univerzitní florbalové ligy z 12 na 20 družstev) o 70 zápisů. Fitness nejen pro ženy (zumba) o 80 zápisů. Tenis a atletika o 50 zápisů. Největší propad zájmu se projevil u bowlingu z 270 zápisů v LS na pouhých 45. Bylo využito 391 možností zápisů TV a sportu přes limit, tj. 3 a další hodina tělesné výchovy. Počet zápisů po sportech - srovnání aqua atl bad bas boj bow břiš t brus cap fi t flo fot/mk fri fčí tr fut fyzi o gol f ház heat boul d h kola indoorc in l ine kano kon pos lh l yž masáž noh plav beach hcp port de b pot ZS 2010/11 LS 2009/10 sk snb soft squash st střel šachy tanec tenis vesl o vol žongl Součástí výuky je i nabídka zimních kurzů, které absolvovalo 247 studentů a letních kurzů s 268 studenty. Kurzy jsou rozděleny podle zaměření na kurzy: 1. vzdělávací (s možností získání kvalifikace, akreditované MŠMT), 2. výukové, 3. pobytové.

5 Kurzy celoživotního vzdělávání CESA má akreditaci MŠMT č. 15/2008 ze dne jako vzdělávací a školící pracoviště v oblasti tělesné výchovy a sportu pro odbornou způsobilost: Cvičitel lyžování (Mgr.Kotrbáček) Instruktor fitness (Paed.Dr.Muchová) Instruktor cardiofitness (RNDr.Lepková) Instruktor kondičního posilování (Paed.Dr.Dýrová) V roce 2010 absolvovalo tyto zájmové vzdělávací kurzy a základní stupně školení celkem 231 frekventantů, z toho 67 studentů VUT. Výjimečné a přitom již tradiční postavení v kurzech celoživotního vzdělávání má Univerzita 3.věku. Program Pohybové studio pro seniory byl zpracován v souladu s dlouhodobým záměrem VUT v Brně. Tvořil jej cyklus přednášek, seminářů a praktických cvičení. Základní výukové podklady vycházely z poznatků kinantropologie, sportovního a tělovýchovného lékařství a dalších souvisejících oborů. Program Pohybové studio pro seniory v roce 2010 vycházel ze zkušeností programů realizovaných v obdobích a v souladu s Dlouhodobým záměrem VUT a CESA bude pokračovat v roce Senioři jsou v programu rozděleni do dvou na sebe navazujících kurzů: Základní kurz (35 studentů), Navazující kurz (25 studentů). V roce 2010 se poprvé podařilo zapojit seniory do výzkumného projektu č. FTK_2010_020 Intervenční program zaměřený na pohybovou aktivitu a výživu u studentů Univerzity třetího věku jehož nositelem je Fakulta tělesné kultury, UP Olomouc, se kterou navázala spolupráci RNDr. Lepková a Mgr. Engelová.. Tento výzkum je součástí výzkumného záměru MŠMT ČR, č : Pohybová aktivita a inaktivita obyvatel České republiky v kontextu behaviorálních změn, jehož hlavním řešitelem je prof. PhDr. Karel Frömel, DrSc. Seniorský program univerzity 3.věku pokračuje formou Seniorské akademie. Ta má v současnosti 42 studentů. Hlavním cílem tohoto rozšiřujícícho programu byla také podpora výzkumného projektu FTK UP v Olomouci. Seniorská akademie více přibližuje oblast zdravého životního stylu, význam kladné změny stravovacích a pohybových návyků a možnou náplň aktivního trávení volného času. Pravidelné týdenní aktivity doplňují vícedenní kurzy a pobyty v ČR i zahraničí. Odborná spolupráce, propojení teorie a praxe a spolupráce s odběratelskou sférou V roce 2010 vzniklo na CESA a zahájilo svoji odbornou činnost Měřící a testovací centrum CESA. Na základě objednávek plaveckých oddílů (např. Kometa Brno, Zlín, Znojmo, Pardubice), Sportovního centra MŠMT a plaveckého svazu (reprezentace) bylo v roce 2010 pod vedením prof. Motyčky provedeno 6 měření rychlosti plavání s videozáznamy a s celkovým vyhodnocením. Získané výsledky byly prezentovány formou odborných přednášek a příspěvků na odborných konferencích. Měření pomocí tachografu s ojedinělou metodou snímání obrazu pod vodou více kamerami a následné počítačové zpracování se připravuje pro patentové řízení.

6 Akademičtí pracovníci CESA Na CESA bylo celkem 33 interních zaměstnanců na plný úvazek. Akademičtí pracovníci CESA VUT v Brně (19): profesor 1 (0,7 úvazek) docent 3 (0,2 úvazky) odborný asistent 6 asistent 9 (z toho 1 na MD) Techničtí pracovníci CESA VUT v Brně (21): THP 10 dělnické povolání 4 dělený úvazek 1 (Mgr. Vrabel: A + THP) částečný úvazek 6 Vedle interních zaměstnanců se na realizaci všech činností CESA podíleli externí spolupracovníci. Pro výukovou a kurzovní činnost bylo uzavřeno 7 dohod o pracovní činnosti - výuka, 221 dohod o provedení práce (fakultativní TV, MTK, CŽV) a 10 dohod o pracovní činnosti ostatní (např. zajištění provozu). Rozvoj výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti CESA Tvůrčí činnosti akademických pracovníků a zaměstnanců CESA se promítají do několika oblastí: Projekty řešené v roce 2010 RP 2010 Využití analýzy kinetiky a dynamiky přímočarých pohybů k aktualizaci metodických řad a programovaných učebních v tělovýchovné a sportovní praxi. prof. Motyčka RP 2010 Pohybové studio pro seniory v programu U3V. Mgr. Engelová OP VK 2.2. Inovace studijního oboru Management v Tělesné kultuře. RNDr. Lepková č : Pohybová aktivita a inaktivita obyvatel České republiky v kontextu behaviorálních změn, výzkumný záměr MŠMT ČR spolupráce v projektu RNDr.Lepková Mgr. Engelová Projekty podané v roce 2010 FRVŠ 2011 Inovace cardio zóny CESA VUT v Brně Mgr. Engelová FRVŠ 2011 Laboratoř počítačové podpory sportů na VUT v Brně PaedDr. Slezáček RP 2011 Pohybové studio pro seniory na VUT v Brně Mgr. Engelová

7 RP 2011 Podpora PA ve školských sportovních zařízeních Mgr. Šťastný RP 2011 Kinetická a dynamická analýza pohybu odborný růst učitelů a trenérů sportovních tříd a gymnázií v ČR prof. Motyčka Další tvůrčí činnosti - publikační činnost a konferenční vystoupení Konference absolvované celkem 6, na nich celkem přednesených příspěvků 4: Dny sportovní medicíny 2010, listopadu 2010, Znojmo Engelová, L., Pelclová, J., Šalplachtová, P., Lepková, H.: Hodnocení pohybové aktivity vybraných intenzit u seniorů pomocí akcelerometru ActiGraph. ISSN Dny sportovní medicíny 2010, listopadu 2010, Znojmo Lepková, H., Hrazdira, L.: Výchova ke zdraví a podpora pohybové aktivity v podmínkách vysoké školy. ISSN XVII. ročník interdisciplinární konference s mezinárodní účastí Optimální působení tělesné zátěže, 6. října 2010, Universita Hradec Králové Pedagogická fakulta. Motyčka, J., Lepková, H., Šťastný, J., Pašek, M. Dynamická a kinetická analýza plavání representace ČR 2009/2010. Hradec Králové, 7 s. ISBN Dny sportovní medicíny 2010, listopadu 2010, Znojmo Šalplachtová, P., Lepková, H.: Fyzio program komplexní intervence v primární a sekundární prevenci hromadných neinfekčních onemocnění. ISSN Navštívené konference: 33. tematická konference Výživa a potraviny 2010, , Pardubice II. studentská konference Výživa, potraviny a zdraví 2010, , Brno Konference Křižovatky podpory zdraví 2010, , Poděbrady Konference ŠPORTOVÝ TRÉNING - vedecké poznatky zo športového tréningu v gymnastických športoch, tancoch, úpoloch, kulturistike a fitnes. Katedra gymnastiky FTVŠ UK Bratislava Infrastruktura materiální zajištění V souladu s dlouhodobým záměrem VUT a za spolupráce a podpory Statutárního města Brna a JmK: byla dokončena rekonstrukce víceúčelového hřiště v SA PPV (fotbalový trávník třetí generace, 2 víceúčelová hřiště, atletická čtyřdráha, asfaltová in-line dráha, zastřešená tribuna se sociálním zázemím), pokračuje rekonstrukce atletického stadionu v SA PPV, zrealizovalo se dovybavení atletickým materiálem (SA PPV), proběhlo rozšíření osvětlení sportovní haly (PPV), proběhla 1. část rekonstrukce sociálního zázemí na Boulder centru(fcm Kolejní). V souladu s potřebami dalšího rozvoje CESA bylo: uskutečněno dovybavení výukových prostor pracovními stoly a audiovizuální technikou (PPV), pro Měřící a testovací centrum CESA byl zakoupen EMG, bylo provedeno dovybavení cardiofitness učebny mechanické chodící pásy.

8 Kvalita a kultura akademického života Sportovní akce a sport ve volném čase pro studenty i zaměstnance Specifické postavení mezi aktivitami CESA mají sportovní akce. CESA celkem uspořádala a zabezpečila 10 vícedenních sportovních akcí pro studenty, zaměstnance a širokou veřejnost. Do sportovních akcí lze také zařadit celoroční sportovní program pro zaměstnance SPORTing. Do něho je zapojeno okolo 100 zaměstnanců.

9 Sportovní akce vícedenní název akce Odpovědná osoba datum sport pro koho počet účastníků Univerzitní florbalová liga na VUT Kotrbáček florbal VUT 13 týmu (cca. 200)SA PPV Lepková / Škola Nordicwalkingu Dýrová NW veřejnost 6 Alpenwander č. 2 Podešva turistika veřejnost 14 Dětský příměstský tábor plný sportu Engelová multisportovní veřejnost 32 Dětský příměstský tábor - tenis Lepková / Hajnovič tenis veřejnost 18 Pojďte s námi odpočívat Lepková / Hajnovič relax veřejnost 4 Pojďte s námi odpočívat Lepková / Hajnovič relax veřejnost 6 Podzimní HIT Šťastný softball veřejnost 12 týmů (cca.80) Univerzitní florbalová liga týmu (cca. 200)SA na VUT Kotrbáček florbal VUT PPV Sportlife veletrh Lepková stánek veřejnost Sportovní akce jednodenní název akce Odpovědná osoba datum sport pro koho počet účastníků Marathonská párty Kundera indoorrowing VUT 10 Přebor brněnských VŠ Šťastný stolní tenis brněnské VŠ 93 Oblastní přebor - kvalifikace AMČR Kotrbáček lední hokej VŠ 3 týmy (cca. 60) O velikonočního beránka Kotrbáček florbal VUT 13 týmů (cca. 130) Pohár Federací Muchová aerobik veřejnost 300 Přebor VUT v moderních šipkách Dýrová šipky VUT 32 AMČR v šermu Kundera šerm VŠ 55 / 15 VŠ Aquarium Vykypělová plavání brněnské VŠ 96 Přebort VUT v malé kopané Pašek kopaná VŠ 8 týmů (cca 70) Kvalifikace ČAH softball Šťastný softball VUT+MU 2 týmy (cca. 25) Tenisový turnaj Hajnovič tenis VUT 4 Mezi bloky Vondra frisbee brněnské VŠ 7 týmů (cca. 70) Alpenwander č. 1 Podešva turistika veřejnost 4 Evropský týden mobility/den bez aut Dýrová/Lepková chůze, NW veřejnost 30/26 Podzimní tenisový turnaj Hajnovič tenis veřejnost 6 Strojařské schody Kotrbáček atletika VŠ 380 Brněnské dny pro zdraví Dýrová multisportovní veřejnost Den plný překvapení Lepková multisportovní VUT brněnské Mezi bloky Vondra frisbee VŠ 10 týmů (cca. 100) Otevřený přebor VUT v Dýrová šipky veřejnost 6

10 mod. šipkách Přebor brněnských VŠ v rapid šach / Huta šachy brněnské VŠ 104 Přebor VUT ve futsalu Miloslav Pašek futsal brněnské VŠ 26 týmu (186) Moderní šipky - dvojice Jitka Dýrová šipky VUT 1 Dýrová / Hýbejme se pro radost Petrová multisportovní veřejnost 19 Sportovní reprezentace školy Vyhlašování nejlepších sportovců studentů má na VUT v Brně více jak desetiletou tradici. Až do roku 2009 bylo vždy součástí Sportovního plesu, který pořádalo Centrum sportovních aktivit ve spolupráci s Vysokoškolským sportovním klubem VUT každoročně v Hotelu Kozák vždy na začátku prosince. V roce 2010 bylo oceňování sportovců poprvé v barokní aule Centra VUT. Celou akci připravilo Centrum sportovních aktivit ve spolupráci s vedení VUT v Brně. Slavnostní akt se uskutečnil ve čtvrtek 9.prosince 2010 se v hodin za přítomnosti 78 nominovaných sportovců a zástupců vedení školy a fakult. Při této příležitosti byla předávána mimořádná sportovní stipendia za výkony sportovní reprezentace VUT a budou vyhlášeni nejúspěšnější akademičtí a státní reprezentanti studující na VUT v Brně. Rok 2010 byl významným mezníkem v historii vysokoškolského sportu a nabídl čas na ohlédnutí se a bilancování. Před 100 lety byl na Univerzitě Karlově založen Český vysokoškolský sport. Vysokoškolský sport od svého počátku nabízel formativní i volnočasové sportovní aktivity, propojil pohybové a intelektuální vzdělávání a přinesl specifický systém sportovních soutěží. Jejich vyvrcholením byly a stále jsou sportovní přebory vysokých škol a tituly akademických mistrů. Propojení idejí harmonie tělesné a duševní zdatnosti vysokoškolské mládeže v duchu řecké kalokagathie pod heslem zdraví, síla, krása se realizovalo prostřednictvím tělesné výchovy, pohybové rekreace a sportu všeho posluchačstva a příslušníků vysokých škol. Jak nadčasové a stále aktuální jsou myšlenky zakladatele vysokoškolského sportu dr. Františka Smotlachy, dokládá těchto několik vět: Studentská léta znamenají nejkrásnější léta člověka. Měli bychom si představit studenta zdravého, silného, obratného jinocha veselé mysli, plného energie s nejlepšími nadějemi do budoucna. Takovýto muž ve zdravé, odvahy plné náladě dokončí svoje studia a stane se platným členem našeho kulturního, společenského a národohospodářského života. Avšak tato představa o studentu neodpovídá skutečnosti Kdyby nebylo vysokoškolského sportu, bylo by studentů necvičících a nesportujících nepoměrně více. Proto se obracíme ke všem příslušným úřadům, přátelům, studentské mládeže zejména k jejich profesorům, aby se za tělesnou výchovu a sport ve vysokoškolském sportu postavili a účast na ní u studentstva českých vysokých škol podpořili. VUT v Brně chápe význam i místo tělesné kultury na technické univerzitě a snaží se naplňovat představy zakladatele vysokoškolského sportu v plné šíři. Vytváří podmínky pro realizaci rozmanitých programů pohybových aktivit fakultativní tělesná výchova, volnočasové aktivity studentů a zaměstnanců, pořádá kurzy celoživotního vzdělávání, buduje moderní sportoviště a druhým rokem zabezpečuje výuku ve studijním oboru Management v tělesné kultuře. Garantem sportu na VUT je vysokoškolský ústav Centrum sportovních aktivit (CESA). Toto pracoviště má za sebou deset let práce se studenty, zaměstnanci a sportovní veřejností a navazuje na činnost kateder tělesné výchovy od roku Všechny aktivity CESA jsou zaměřené na zdravý životní styl aktivní způsob života. Nedílnou

11 součástí práce CESA je i zabezpečení sportovní reprezentace školy. A jaké ovoce tato péče přinesla je dnešní slavnostní den. Sportovci - studenti VUT navržení na ocenění jsou nejen vzornými reprezentanty svojí alma mater v České republice a v zahraničí, ale svojí systematickou prací a pravidelným tréninkem dokazují, že lze spojit náročná studia s náročným koníčkem. Univerzitní sport jim na sportovních setkáních přináší kvalitní sportovní výsledky, jako bonus nová přátelství a dnes i ocenění ve formě mimořádných sportovních stipendií. Za vysokoškolskou sportovní reprezentaci VUT v Brně v roce 2010 patřílo uznání i dík: 1.místo ČAH Družstvu florbalistů pod vedením Petra Kadlece a Mgr.Václava Kotrbáček 1. místo ČAH Družstvu házené pod vedením Mgr.Ing.Miloslava Paška 3. místo ČAH Družstvu frisbee pod vedením Jakuba Vondry Atletika Judo Karate Kuželky Lukostřelba Orientační běh Plavání Sport.lezení Tenis Terénní triatlon Triatlon Veslař.trenažéry Střelba Cyklistika DKNV Surfoval Šerm Veslování Stašek, Dlabaja, Uvizlová, Chlebíčková, Kourek,Vágner, Ondráček Hochman, Spielman, Bartel Sigmundová, Ištvánková, Nunvár Šimek Křížová Dlabaja, Hájek Schwarz, Maleňák, Elhenický, Křemen, Hrubá, Pavelec Sobek Bedáň Matera, Kroupa Tomášek Procházka Křesťan, Bittner Kunta Šilar Kurfürst Vařeková, Janáček Nejlepší sportovci VUT v roce 2010 : Bc. Jiří Hradil FEKT MTBO Lukáš Tomášek FEKT triatlon Tomáš Matera FIT triatlon, terénní triatlon Bc. Jiří Antoš FAST triatlon, ironman Petr Kadlec FEKT florbal Ing. Petr Balcar FSI biatlon,letní biatlon Veronika Ištvánková FAST karate Ing.Lubomír Macek ÚSI karate kumite Ing.Jiří Kurfürst FEKT šerm Lubomír Vojta FP dráhová cyklistika Bc.Kristýna Kobylková FAST karate kumite, frisbee Bc.David Čech FAST zimní plavání Hana Nováková FAST dálkové plavání, vodní záchranná služba Monika Chlebíčková FAST atletika Lukáš Kourek FSI atletika Danile Šila FAST survival Jan Chvála FIT sportovní lezení Bc. Eva Kulovaná FCH šachy

12 Jana Bártová FP motocross, down hill Denisa Hrubá FAST synchronní plavání Daniela Kincová FAST synchronní plavání Tomáš Řezníček FP biatlon, běh na lyžích Martin Dvořák FP střelba Lukáš Samohýl FP severská kombinace Poradenství CESA nabízí celoročně individuální poradenskou a konzultační činnost v oblasti zdravého životního stylu a aktivního způsobu života v rámci programu Vše pro zdraví výživa a úprava hmotnosti, držení těla a zdravá záda, kondice, masáž a regenerace. Znevýhodněné skupiny V roce 2010 CESA poprvé využila odborné specializace a zabezpečila program pohybových aktivit pro handicapované studenty v prostředí sportovních zařízení školy. Pro VUT zabezpečovala CESA celoroční sportovní, charitativní a integrační projekt a seriál akcí Czech Sports Festival Brna a Jihomoravského kraje. V rámci tohoto projektu financovaného Statutárním městem Brnem a Jihomoravským krajem CESA uspořádala sportovní dopoledne pro děti z dětských domovů. Využívání stipendijního fondu CESA zabezpečovala celoroční přípravu sportovních výběrů školy a vysílala reprezentační týmy na akademická mistrovství, České akademické hry i na světové univerziády. Medailisté z těchto soutěží a nejlepší sportovci (celkem 76) byli odměněni mimořádnými sportovními stipendii v barokní aule Centra. Řízení a hodnocení kvality CESA se zapojila do přípravných prací na DZ VUT na období V souladu s DZ VUT vypracovala DZ CESA VUT. Brno, Zpracovala: RNDr. Hana Lepková, ředitelka CESA VUT v Brně

13

VOLNOČASOVÉ TĚLOVÝCHOVNÉ A SPORTOVNÍ AKTIVITY NA VUT

VOLNOČASOVÉ TĚLOVÝCHOVNÉ A SPORTOVNÍ AKTIVITY NA VUT VOLNOČASOVÉ TĚLOVÝCHOVNÉ A SPORTOVNÍ AKTIVITY NA VUT Kvalitní univerzitní sportovní areály vytvářejí podmínky pro celoroční pohybové aktivity studentů, zaměstnanců a široké veřejnosti. Optimální podmínky

Více

POKYNY PRO ZÁPIS. do tělesné výchovy na zimní semestr 2009-2010

POKYNY PRO ZÁPIS. do tělesné výchovy na zimní semestr 2009-2010 POKYNY PRO ZÁPIS do tělesné výchovy na zimní semestr 2009-2010 Do nepovinného předmětu tělesná výchova se studenti všech ročníků řádného studia na VUT v Brně (bakalářské, magisterské, doktorandské) zapisují

Více

Na sportovištích se na vás těší kolektiv zaměstnanců CESA VUT v Brně.

Na sportovištích se na vás těší kolektiv zaměstnanců CESA VUT v Brně. SPORT PRO ZAMĚSTNANCE VUT v Brně SPORTing 2009 2010 Vážení zaměstnanci, VUT v Brně jako moderní technická univerzita s dlouholetou tradicí vytváří pro svoje zaměstnance v rozsahu svých možností podmínky

Více

SPORTOVNÍ A TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ VUT V BRNĚ

SPORTOVNÍ A TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ VUT V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Centrum sportovních aktivit Technická 2896/2, 616 69 Brno IČ:00216305, DIČ:CZ00216305 SPORTOVNÍ A TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ VUT V BRNĚ 1.9.2016 31.8.2017 Studentům a zaměstnancům

Více

SPORTOVNÍ A TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ VUT V BRNĚ

SPORTOVNÍ A TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ VUT V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Centrum sportovních aktivit Technická 2896/2, 616 69 Brno IČ:00216305, DIČ:CZ00216305 SPORTOVNÍ A TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ VUT V BRNĚ Studentům a zaměstnancům školy, sportovcům

Více

SPORTing. SPORT PRO ZAMĚSTNANCE VUT v Brně

SPORTing. SPORT PRO ZAMĚSTNANCE VUT v Brně SPORT PRO ZAMĚSTNANCE VUT v Brně SPORTing 2010 2011 Vážení zaměstnanci, VUT v Brně jako moderní technická univerzita s dlouholetou tradicí vytváří pro svoje zaměstnance v rozsahu svých možností podmínky

Více

CENÍK TĚLOVÝCHOVNÝCH SLUŽEB pro období 1.7.2012 31.12.2012

CENÍK TĚLOVÝCHOVNÝCH SLUŽEB pro období 1.7.2012 31.12.2012 VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Centrum sportovních aktivit CENÍK TĚLOVÝCHOVNÝCH SLUŽEB pro období 1.7.2012 31.12.2012 Důležité upozornění: Sportovní zařízení VUT v Brně slouží studentům a zaměstnancům školy,

Více

KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU

KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PANTONE COOL GRAY 4 CMYK 0 0 0 25 RGB 204 204 205 KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PANTONE 2728 CMYK 96 69 0 0 RGB 35 84 155 PANTONE COOL GRAY 9 CMYK 0 0 0 50 RGB 153 153 153 PANTONE COOL GRAY 4 CMYK 0

Více

Den otevřených dveří Animátor sportovních aktivit Tělesná výchova a sport Kondiční trenér Učitelství TV pro ZŠ a SŠ

Den otevřených dveří Animátor sportovních aktivit Tělesná výchova a sport Kondiční trenér Učitelství TV pro ZŠ a SŠ Den otevřených dveří Obory: Bc. Animátor sportovních aktivit Bc. Tělesná výchova a sport směr Trenérství směr Rozhodčí fotbalu směr Rozhodčí florbalu směr Rozhodčí ledního hokeje NMgr. Kondiční trenér

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT VUT V BRNĚ

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT VUT V BRNĚ AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT VUT V BRNĚ PRO ROK 2012 BRNO, 18. 11. 2011 1. Úvod Dokument Aktualizace

Více

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let

Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let Zdraví, síla, krása. Český vysokoškolský sport oslavil 100 let 100 let trvání českého vysokoškolského sportu založeného v roce 1910 dr. Františkem Smotlachou dnes oslavila Česká asociace univerzitního

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT VUT V BRNĚ VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT VUT V BRNĚ VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT VUT V BRNĚ PRO ROK 2015 BRNO, 29.12.2014 Aktualizace Dlouhodobého

Více

Inovace výuky tělesné výchovy a sportu na fakultách TUL v rámci konceptu aktivního životního stylu

Inovace výuky tělesné výchovy a sportu na fakultách TUL v rámci konceptu aktivního životního stylu Název projektu: Inovace výuky tělesné výchovy a sportu na fakultách TUL v rámci konceptu aktivního životního stylu Doba trvání projektu: 1. 3. 2012-28. 2. 2015 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/28.0319

Více

POHYB JE RADOST. Projekt pohybových aktivit Ostravské univerzity

POHYB JE RADOST. Projekt pohybových aktivit Ostravské univerzity POHYB JE RADOST Projekt pohybových aktivit Ostravské univerzity Úvod Projekt pohybových aktivit Pohyb je radost připravila Katedra tělesné výchovy OU s cílem nabídnout studentům, akademickým pracovníkům

Více

TJ SOKOL LÁZNĚ KYNŽVART, Z.S. Prezentace dlouhodobé činnosti k projektu výstavbu sportovní haly

TJ SOKOL LÁZNĚ KYNŽVART, Z.S. Prezentace dlouhodobé činnosti k projektu výstavbu sportovní haly TJ SOKOL LÁZNĚ KYNŽVART, Z.S. Prezentace dlouhodobé činnosti k projektu výstavbu sportovní haly leden 2018 ČLENSKÁ ZÁKLADNA 4 amatérské oddíly házená, kopaná, nohejbal, badminton 5 mládežnických kategorií

Více

AKTUÁLNÍ TRENDY V KONDIČNÍ PŘÍPRAVĚ V LEDNÍM HOKEJI

AKTUÁLNÍ TRENDY V KONDIČNÍ PŘÍPRAVĚ V LEDNÍM HOKEJI AKTUÁLNÍ TRENDY V KONDIČNÍ PŘÍPRAVĚ V LEDNÍM HOKEJI Termín: 27. 29. 4. 2012 Místo: PRAHA 6 Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy José Martího 31 162 52 Praha 6 - Veleslavín Cena: 4 000 Kč;

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky LS ak. rok 2013/14 Určeno pro studenty 1. a 2. ročníků bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů. Zápis jednotlivých pohybových

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky ZS ak. rok 2013/14 Určeno pro studenty 1. a 2. ročníků bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů. Zápis jednotlivých pohybových

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 4. 6. 2012 projednal a schválil Akademický senát AMU 6. 6. 2012 projednala a vzala na vědomí Správní rada AMU 14. 6. 2012 projednala Umělecká rada

Více

IV. ZMĚNY VNITŘNÍHO MZDOVÉHO PŘEDPISU UNIVERZITY PARDUBICE

IV. ZMĚNY VNITŘNÍHO MZDOVÉHO PŘEDPISU UNIVERZITY PARDUBICE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 9. prosince

Více

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 IČ: 00540471, DIČ: CZ00540471, bankovní spojení: 1724809504/0600

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 IČ: 00540471, DIČ: CZ00540471, bankovní spojení: 1724809504/0600 Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 IČ: 00540471, DIČ: CZ00540471, bankovní spojení: 1724809504/0600 tel./fax:+420 242 429 260 e-mail: cgf@gymfed.cz tel.: +420

Více

CENÍK NÁJMŮ, TĚLOVÝCHOVNÝCH SLUŽEB A REKLAMNÍCH PLOCH PROVOZNÍ DOBA VE SPORTOVNÍCH ZAŘÍZENÍCH VUT v Brně pro období 1.9.2014 31.8.

CENÍK NÁJMŮ, TĚLOVÝCHOVNÝCH SLUŽEB A REKLAMNÍCH PLOCH PROVOZNÍ DOBA VE SPORTOVNÍCH ZAŘÍZENÍCH VUT v Brně pro období 1.9.2014 31.8. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Centrum sportovních aktivit Technická 2896/2, 616 69 Brno IČ:00216305, DIČ:CZ00216305 CENÍK NÁJMŮ, TĚLOVÝCHOVNÝCH SLUŽEB A REKLAMNÍCH PLOCH PROVOZNÍ DOBA VE SPORTOVNÍCH ZAŘÍZENÍCH

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 CENTRUM SPORTOVNÍCH AKTIVIT VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ vysokoškolský ústav Technická 2896/2, 616 69 Brno, www.cesa.vutbr.cz Obsah Úvodní slovo ředitelky Centra sportovních

Více

Mgr. Michal Blažej Koordinátor SCM a SpSM. Mgr. Antonín Barák Člen Komise mládeže FAČR. Mgr. Tomáš Provazník Místopředseda Komise mládeže FAČR

Mgr. Michal Blažej Koordinátor SCM a SpSM. Mgr. Antonín Barák Člen Komise mládeže FAČR. Mgr. Tomáš Provazník Místopředseda Komise mládeže FAČR Mgr. Michal Blažej Koordinátor SCM a SpSM Mgr. Antonín Barák Člen Komise mládeže FAČR Mgr. Tomáš Provazník Místopředseda Komise mládeže FAČR Všestranný rozvoj talentované mládeže Vytváření a posilování

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní obor: MANAGEMENT Specializace: SPORTOVNÍ MANAGEMENT garant specializace: doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D. SPECIALIZACE SPORTOVNÍ MANAGEMENT studijní program

Více

KONCEPCE PODPORY SPORTU A POHYBOVÝCH AKTIVIT OBČANŮ MĚSTA KADANĚ pro

KONCEPCE PODPORY SPORTU A POHYBOVÝCH AKTIVIT OBČANŮ MĚSTA KADANĚ pro KONCEPCE PODPORY SPORTU A POHYBOVÝCH AKTIVIT OBČANŮ MĚSTA KADANĚ pro 2018-2028 Čl. 1 Preumble Strategický dokument koncepce podpory sportu a pohybových aktivit občanů města Kadaně stanovuje priority sportu

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 obor vzdělání 79-41-K/81 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU) osmileté studium, Prima Výhody

Více

Vývoj v hodnocení TV a sportu studenty FEL ČVUT

Vývoj v hodnocení TV a sportu studenty FEL ČVUT Vývoj v hodnocení TV a sportu studenty FEL ČVUT ZDENĚK VALJENT KTV FEL ČVUT v Praze, Česká republika Úvod Po sametové revoluci se otevřelo více možností pro realizaci povinných i nepovinných forem TV na

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Školní rok 2014 2015

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Školní rok 2014 2015 Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2014 2015 Zlín dne 1. 10. 2015 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Charakteristika

Více

Dotazník týkající se pohybových aktivit obyvatel žijících v domovech pro osoby se zdravotním postižením pro klienty. křížkem.

Dotazník týkající se pohybových aktivit obyvatel žijících v domovech pro osoby se zdravotním postižením pro klienty. křížkem. Dotazník týkající se pohybových aktivit obyvatel žijících v domovech pro osoby se zdravotním postižením pro klienty Informace pro vyplnění dotazníku: vhodná odpověď bude při řízeném rozhovoru označena

Více

Vysoké učení technické v Brně, Fit centrum Machina, Kolejní 2, 612 00 Brno. Posílení mezioborového dialogu o pohybovém aparátu, sportu a zdraví

Vysoké učení technické v Brně, Fit centrum Machina, Kolejní 2, 612 00 Brno. Posílení mezioborového dialogu o pohybovém aparátu, sportu a zdraví Název : POHYBOVÝ APARÁT A ZDRAVÍ edukační konference Pro koho: všichni aktivně působící ve sportovní sféře - tělovýchovní, sportovní a praktičtí lékaři, trenéři a učitelé tělesné výchovy, instruktoři a

Více

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojţíš. Konzultační hodiny: pouze po domluvě em

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojţíš. Konzultační hodiny: pouze po domluvě  em FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojţíš Konzultační hodiny: pouze po domluvě emailem Podmínky ukončení předmětu docházka (max. 2 absence na cvičeních) pracovní listy + protokoly

Více

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro součást škola České zemědělské univerzity v

Více

příloha k R-344 Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15

příloha k R-344 Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15 příloha k R-344 Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15 červen 2015 I. Program podpora sportu dětí a mládeže Program je zaměřen na podporu sportu obyvatel Městské

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti

Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Ústavu zdravotnických studií TUL na období 2008 1. Úvod Tato aktualizace rozpracovává a upřesňuje

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 čtyřleté studium oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU), třída B 79-41-K/81

Více

Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu

Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu Článek 1) Profil (Základní ustanovení).f r D es ig n: w w w.g at ta de si gn Trenér Českého horolezeckého svazu je tělovýchovný pedagog. Je odborně

Více

ROZVRH VÝUKY TV 2014 / 2015

ROZVRH VÝUKY TV 2014 / 2015 ROZVRH VÝUKY TV 2014 / 2015 Vysvětlivky k poznámkám: VR - předmět je vyučován dle vlastního samostatného rozvrhuvr - předmět je vyučován dle vlastního samostatného rozvrhuvr - p LS, ZS - předmět je vyučován

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE K ZAHÁJENÍ VÝUKY ZS ak. rok 2014/15 Určeno pro studenty bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů mimo obory HOT a MI. Zápis jednotlivých

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Charakteristika školského zařízení Název školského zařízení, sídlo, odloučená pracoviště. Plavecká škola Zlín, Hradská 888, 760 01 Zlín Zřizovatel, adresa

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Hradská 888, 760 01 Zlín. Školní rok 2013 2014

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Hradská 888, 760 01 Zlín. Školní rok 2013 2014 Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2013 2014 Zlín dne 14. 10. 2014 Vladimír Vágner, ředitel školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Charakteristika

Více

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková. A33/dv.305. Konzultační hodiny: St: Pá: dle domluvy mailem.

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková. A33/dv.305. Konzultační hodiny: St: Pá: dle domluvy mailem. FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE Martina Bernaciková bernacikova@fsps.muni.cz A33/dv.305 Konzultační hodiny: St: 10.30 11.30 Pá: dle domluvy mailem Podmínky ukončení předmětu docházka (max. 2 absence na cvičeních) pracovní

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2011 2012 Zlín dne 15. 12. 2012 Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Charakteristika školského zařízení Název

Více

Sportoviště města Skuteč

Sportoviště města Skuteč Sportoviště města Skuteč Sportoviště města Skuteč tvoří komplexní celek sportovních zařízení. Poskytují využití pro halové i venkovní sporty. Nabízejí využití nejenom při mistrovských utkáních a turnajích,ale

Více

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje projekt podporuje prof. Ing. Karel

Více

TALENTOVÉ ZKOUŠKY Z TĚLESNÉ VÝCHOVY PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020

TALENTOVÉ ZKOUŠKY Z TĚLESNÉ VÝCHOVY PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 TALENTOVÉ ZKOUŠKY Z TĚLESNÉ VÝCHOVY PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Studijní program: Trenér Kondiční trenér V přijímacím řízení na UK FTVS musí uchazeč prokázat požadovanou úroveň výkonů v atletice, gymnastice

Více

Soulad studijního programu. Aplikovaná informatika

Soulad studijního programu. Aplikovaná informatika Standard studijního Aplikovaná informatika A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

HBC Jičín o.s. Jičínská školní liga miniházené Kč

HBC Jičín o.s. Jičínská školní liga miniházené Kč Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém jednání 18. března schválilo usnesením č. ZK/4/198/ přidělení finanční podpory formou dotace z rozpočtu Královéhradeckého kraje na veřejně prospěšné projekty

Více

Sport Camp nabídne celodenní sportovní vyžití pro všechny děti, které mají rády sport.

Sport Camp nabídne celodenní sportovní vyžití pro všechny děti, které mají rády sport. Co je to SPORT CAMP Letní tábor, který nabídne rozmanité sportovní vyžití a všeobecnou sportovní přípravu pro děti od 8 do 14 let. Děti budou mít možnost vyzkoušet si různé sporty nebo si vybrat sportovní

Více

Město Kutná Hora Koncepce podpory sportu v Kutné Hoře

Město Kutná Hora Koncepce podpory sportu v Kutné Hoře Město Kutná Hora Koncepce podpory sportu v Kutné Hoře Dokument upravující poskytování dotací z rozpočtu města Kutná Hora v oblasti sportu na období 2017-2020 Obsah: I. Úvod II. Současný stav III. Cíle

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

číslo TJ/SK Datum př. TJ/SK Příspěvek TJ/SK charakte Datum př. oddílu Příspěvek oddílu oddíl rodné číslo příjmení jméno

číslo TJ/SK Datum př. TJ/SK Příspěvek TJ/SK charakte Datum př. oddílu Příspěvek oddílu oddíl rodné číslo příjmení jméno číslo oddíl rodné číslo příjmení jméno charakte ristika číslo oddíl rodné číslo příjmení jméno charakte ristika pokyny: List1 - seznam členů vždy na 1. Listě 1. Řádek, sloupec C číslo - povinné číslo se

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2016 2017 Zlín dne 15. 9. 2017 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

Zápis Komise mládeže a sportu RM Ústí nad Labem z hlasování per rollam ve dnech

Zápis Komise mládeže a sportu RM Ústí nad Labem z hlasování per rollam ve dnech Zápis Komise mládeže a sportu RM Ústí nad Labem z hlasování per rollam ve dnech 20. 3. 21. 3. 2017 Tento návrh na usnesení je předkládán na základě projednání žádostí o dotace z oblasti sportu Celoroční

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky ZS ak. rok 2015/16 Určeno pro studenty bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů mimo obory HOT a MI. Zápis jednotlivých

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2015 2016 Zlín dne 19. 9. 2016 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Českého svazu plaveckých sportů

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Českého svazu plaveckých sportů Český svaz plaveckých sportů Směrnice 15/2017 Schválena dne 6. 12. 2017 Platná od: 1. 1. 2018 KVALIFIKAČNÍ ŘÁD Českého svazu plaveckých sportů Článek 1 DEFINICE Kvalifikační řád Českého svazu plaveckých

Více

Plán rozvoje sportu na rok Město Votice

Plán rozvoje sportu na rok Město Votice Plán rozvoje sportu na rok 2018 2025 Město Votice Obsah 1 Úvod... 3 2 Základní pojmy... 3 3 Povinnosti obce stanovené zákonem... 4 4 Město Votice... 4 5 Současný stav... 5 6 Cíle v oblasti sportu stanovené

Více

Koncepce rozvoje a podpory sportu v Hradci Králové na období

Koncepce rozvoje a podpory sportu v Hradci Králové na období Koncepce rozvoje a podpory sportu v Hradci Králové na období 2013-2020 1. ÚVOD V návaznosti na Strategický plán rozvoje města Hradec Králové zpracovala Sportovní komise Rady města Hradec Králové, poradní

Více

Podpora pravidelné činnosti sportovních klubů pro děti a mládež registrovaní sportovci (ŠaS/TV1)

Podpora pravidelné činnosti sportovních klubů pro děti a mládež registrovaní sportovci (ŠaS/TV1) 1 Akademie FC Baník Ostrava Činnost Akademie FC Baník Ostrava v roce 2018 41 500 000 1 000 000 550 000 2 Akademie karate Ostrava, z. s. Celoroční činnost Akademie karate Ostrava - údržba a 833 000 470

Více

PROGRAM PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU PRO ROK 2020 Výzva k podání žádostí o poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu města Brna

PROGRAM PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU PRO ROK 2020 Výzva k podání žádostí o poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu města Brna PROGRAM PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU PRO ROK 2020 Výzva k podání žádostí o poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu města Brna Finanční prostředky v rozpočtu schváleny: Zastupitelstvem města Brna Předpokládané

Více

Standard studijního programu Fyzika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Fyzika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Fyzika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Fyzika/Učitelství 60% / 40% Základní tematické okruhy Mechanika, termodynamika

Více

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E Zátopkova 100/2, Praha 6 IČ: , DIČ: CZ , bankovní spojení: /0600

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E Zátopkova 100/2, Praha 6 IČ: , DIČ: CZ , bankovní spojení: /0600 Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 IČ: 00540471, DIČ: CZ00540471, bankovní spojení: 1724809504/0600 tel.: +420 242 429 260 e-mail: cgf@gymfed.cz tel.: +420

Více

PŘÍLOHA K SEBEEVALUAČNÍ ZPRÁVĚ POPISNÁ A STATISTICKÁ DATA. Leden 2018

PŘÍLOHA K SEBEEVALUAČNÍ ZPRÁVĚ POPISNÁ A STATISTICKÁ DATA. Leden 2018 PŘÍLOHA K SEBEEVALUAČNÍ ZPRÁVĚ POPISNÁ A STATISTICKÁ DATA Leden 2018 Palacký University, Olomouc Křížkovského 8 CZ 771 47 Olomouc Czech Republic Obsah Organizace a řízení... 1 Organizační struktura Univerzity

Více

Zpracovala: RNDr. Hana Lepková, ředitelka CESA

Zpracovala: RNDr. Hana Lepková, ředitelka CESA VYHODNOCENÍ Plánu realizace Strategického / Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti CESA VUT za rok 2017 Zpracovala: RNDr. Hana Lepková,

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Hradská 888, 760 01 Zlín. Školní rok 2012 2013

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín. Hradská 888, 760 01 Zlín. Školní rok 2012 2013 Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2012 2013 Zlín dne 7. 10. 2013 Vladimír Vágner, ředitel školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín Charakteristika

Více

Nájemné tělocvičen/hal, doprava, startovné, materiál, DDHM, ubytování a stravování, odměny rozhodčím, reklama, propagace

Nájemné tělocvičen/hal, doprava, startovné, materiál, DDHM, ubytování a stravování, odměny rozhodčím, reklama, propagace Příspěvky na celoroční činnost tělovýchovy mládeže 2019 Rozpočet 2019 4 150 tis. Kč, celková částka k rozdělení 4 150 tis. Kč ORJ 05, ORG: 20 00000 00 3210 Př. Č. Předp Předp. Žádost Návrh Dotace Rozdíl

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok

PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok 2019-2025 Obsah 1. Úvod 2. Základní východiska a pojmy 3. Obec Háj u Duchcova 4. Současný stav podpory sportu v obci 5. Vize podpory sportu v obci A. Sport

Více

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Preambule Univerzita chápe nadané studenty a talentované akademické pracovníky jako jeden z pilířů svého rozvoje.

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2015/2016

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2015/2016 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2015/2016 Datum vydání: 18. 5. 2015 Účinnost od: 1. 6. 2015 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: VŠTE004373/2015 Počet stran: 4 Počet příloh: 0 Informace o změnách - Ruší

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2017

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2017 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2017 Verze: 1 Platnost: 1. 1. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci

Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci Děkanát Tř. Míru 115 771 11 Olomouc tel: 585 636 009 fax: 585 412 899 miriam.horova@upol.cz Studijní oddělení Tř. Míru 115 771 11 Olomouc tel: 585

Více

PROGRAM I - Sportovní reprezentace ČR

PROGRAM I - Sportovní reprezentace ČR PROGRAM I - Sportovní reprezentace ČR v tis. Kč 361 509,0 CELKEM 2014 Po odečtu TOP Dodané 0,0 0,0 2 0 1 4 Dotace 2014 Pořadí 1-12 žádosti Náklady Požadavek zaokrouh. 2 0 1 3 69 SAM AEROBIC Ano 2 228,0

Více

ROZVRH VÝUKY TĚLESNÁ VÝCHOVA - ZIMNÍ SEMESTR 2016/2017

ROZVRH VÝUKY TĚLESNÁ VÝCHOVA - ZIMNÍ SEMESTR 2016/2017 ROZVRH VÝUKY TĚLESNÁ VÝCHOVA - ZIMNÍ SEMESTR 2016/2017 PONDĚLÍ OD DO SPORT PROSTOR ASISTENT POZNÁMKY DÉLKA ROZ. 13:30 15:00 SQUASH STRAHOV PŘÍHODA 1:30 14:00 15:30 AEROBIK SC UK - A1 IŽOVSKÁ 1:30 14:15

Více

Standard studijního programu Učitelství chemie pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství chemie pro střední školy Standard studijního Učitelství chemie pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 60 % / 40 % 1 Základní tematické okruhy

Více

PRAVIDLA KRASOBRUSLENÍ platná pro Českou republiku

PRAVIDLA KRASOBRUSLENÍ platná pro Českou republiku Č E S K Ý K R A S O B R U S L A Ř S K Ý S V A Z PRAVIDLA KRASOBRUSLENÍ platná pro Českou republiku ZÁSADY PRO TRENÉRY Platnost od 1. 8. 2016 1 1. Z Á S A D Y P L A T N É P R O T R E N É R Y 1.1. Na základě

Více

Sportovní a kondiční specialista kombinované studium

Sportovní a kondiční specialista kombinované studium Sportovní a kondiční specialista kombinované studium 1 Rozsah praxe je vyjádřen buď v počtu hodin týdně nebo v počtu dní za semestr. Název předmětu Semestr Počet kredit ů Cílové a obsahové zaměření praxe

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2017 2018 Zlín dne 3. 10. 2018 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Úvod Předkládaný Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní

Více

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU NA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU NA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU NA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Seznámení žáků s vnitřním řádem ŠK a bezpečnosti při jednotlivých činnostech ve ŠK. Žáci tráví svůj volný čas dle svého výběru. Herna: kulečník stolní

Více

Usnesení Sportovní komise Rady Libereckého kraje z 30. dubna 2014

Usnesení Sportovní komise Rady Libereckého kraje z 30. dubna 2014 Usnesení ovní komise Rady kého kraje z 30. dubna 2014 usnesení č. 8/2/2014/SK schvaluje program 2. zasedání konaného dne 30. 4. 2014 v následujícím znění: 1. Program jednání. 2. Kontrola plnění usnesení

Více

Sportovní a výcviková zařízení 1. Tělocvičny A) Tělocvična Chodská

Sportovní a výcviková zařízení 1. Tělocvičny A) Tělocvična Chodská Sportovní a výcviková zařízení 1. Tělocvičny Všechny tělocvičny jsou primárně určeny pro výuku TV a následně pro činnost sportovních kroužků UO. A) Tělocvična Chodská Je univerzální tělocvičnou s hledištěm,

Více

Celoživotní vzdělávání

Celoživotní vzdělávání Celoživotní vzdělávání Pedagogická fakulta Ostravská univerzita v Ostravě Vaše cesta ke vzdělání! Organizace CŽV PdF 1. Placené kombinované studium dle akreditovaných bakalářských a magisterských programů

Více

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Řád celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Čl. 8 Úvodní ustanovení Základní ustanovení Program celoživotního vzdělávání

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM. I. Prospěchové stipendium

STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM. I. Prospěchové stipendium STIPENDIJNÍ ŘÁD FLD ČZU V PRAZE PRO BAKALÁŘSKÉ, MAGISTERSKÉ A DOKTORSKÉ STUDIUM Článek 1 - Rozsah platnosti (1) Stipendijní řád Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze (FLD) je

Více

Koncepce podpory sportu ve městě Blansko na léta 2016-2023

Koncepce podpory sportu ve městě Blansko na léta 2016-2023 Město Blansko Koncepce podpory sportu ve městě Blansko na léta 2016-2023 Dokument upravující poskytování dotací z rozpočtu města Blansko v oblasti sportu Obsah: I. Úvod II. Současný stav III. Cíle podpory

Více

INFORMACE k vyhlášeným programům Státní podpory sportu pro rok 2016 neinvestiční dotace Termín pro podání žádostí je prodloužen: do 31.

INFORMACE k vyhlášeným programům Státní podpory sportu pro rok 2016 neinvestiční dotace Termín pro podání žádostí je prodloužen: do 31. INFORMACE k vyhlášeným programům Státní podpory sportu pro rok 2016 neinvestiční dotace Termín pro podání žádostí je prodloužen: do 31. října 2015 Program I - Sportovní reprezentace ČR A. Podpora sportovní

Více

Směrnice Českého svazu biatlonu o trenérských kvalifikacích

Směrnice Českého svazu biatlonu o trenérských kvalifikacích Směrnice Českého svazu biatlonu o trenérských kvalifikacích Čl. 1 Rozsah platnosti Výbor Českého svazu biatlonu /ČSB vydává tuto směrnici pro udělování trenérských licencí ve sportovním odvětví biatlonu.

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. koučink a manažerské poradenství

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2018 Verze: 4 Platnost: 1. 9. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic 1. Úvod Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města byla schválena Radou města Hranic č.../2015 RM.. ze dne 9. 2. 2015, a zároveň ruší kritéria

Více

Univerzita Palackého v Olomouci

Univerzita Palackého v Olomouci Univerzita Palackého v Olomouci Výsledky 3. výzvy Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Prioritní osy Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj, Oblasti podpory. - Vysokoškolské vzdělávání

Více

Standard studijního programu Deskriptivní geometrie se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Deskriptivní geometrie se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Deskriptivní geometrie se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Matematika/Učitelství 60 % /40 % 1 Základní tematické okruhy

Více

Sportovní granty 2014 2. etapa

Sportovní granty 2014 2. etapa Sportovní granty 2014 2. etapa Kategorie III. a IV. - příspěvek na účast na sportovní akci (výrazná reprezentace města), příspěvek na sportovní akce pořádané na území města Česká i mimo území města Česká,

Více

Standard studijního programu Matematika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Matematika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Matematika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Matematika/Učitelství 60 % /40 % 1 Základní tematické okruhy algebra

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. dopravní psychologie 3. primární

Více

1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice

1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice 1.) Název realizovaného projektu: Zdravý život ve zdravém prostředí Základní školy Votice Základní škola Votice, tel 317813322, e-mail: zsvotice@centrum.cz Vedoucí programu: Mgr.Simona Korešová Datum vzniku

Více

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic 1. Úvod Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města byla schválena Radou města Hranic č. 150/2015 RM 4 ze dne 9. 2. 2015, a zároveň ruší kritéria

Více

Hry IV. olympiády dětí a mládeže 2009. 23. 27. června 2009 Tábor

Hry IV. olympiády dětí a mládeže 2009. 23. 27. června 2009 Tábor Hry IV. olympiády dětí a mládeže 2009 23. 27. června 2009 Tábor Vítejte v Táboře Město Tábor bylo založeno husity v roce 1420. Leží 90 km od hlavního města České republiky a je druhým největším jihočeským

Více