BOCHEMIE s.r.o. Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství oddělení prevence a hodnocení vlivů na životní prostředí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BOCHEMIE s.r.o. Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství oddělení prevence a hodnocení vlivů na životní prostředí"

Transkript

1 BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství oddělení prevence a hodnocení vlivů na životní prostředí

2

3 BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í O B S A H 1 Identifikace objektu 2 Identifikace krajského úřadu, včetně spolupracujících subjektů podávajících informace 3 Jednoduchý popis výrobní činnosti provozovatele 4 Seznam nebezpečných látek 5 Zdroje rizik, včetně možných následků závažné havárie 6 Informace o způsobu varování obyvatelstva v případě vzniku závažné havárie a o způsobu poskytování dalších informací obyvatelstvu 7 Informace o žádoucím chování obyvatelstva v případě vzniku závažné havárie 8 Popis opatření provozovatele k omezení následků závažné havárie 9 Popis vnějšího havarijního plánu 10 Důležitá telefonní čísla Tato informace, určená veřejnosti v zóně havarijního plánování, je vydána Krajským úřadem Moravskoslezského kraje na základě zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií a vyhlášky č. 256/2006 Sb., o podrobnostech systému prevence závažných havárií. V y d á n o, z á ř í

4 I D E N T I F I K A C E O B J E K T U 1. OBCHODNÍ NÁZEV BOCHEMIE s.r.o. SÍDLO A ADRESA PROVOZOVATELE Lidická Bohumín IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO STATUTÁRNÍ ORGÁN Ing. Ladislav Kraus, jednatel Ing. Karel Nožka, jednatel Ing. Miloslav Vodička, jednatel Ing. Miroslav Kotuliak, jednatel

5 BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í I D E N T I F I K A C E K R A J S K É H O Ú Ř A D U, V Č E T N Ě S P O L U P R A C U J Í C Í C H S U B J E K T Ů P O D Á V A J Í C Í C H I N F O R M A C E 2. KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 28. října 117, Ostrava Tel.: Web: HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Územní odbor Karviná Ostravská 883/3, Karviná Tel.: Web: ČESKÁ INSPEKCE ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Oblastní inspektorát Ostrava Valchařská 15, Ostrava Tel.: , Web: Městský úřad Bohumín Masarykova 158, Bohumín Tel.: Web: BOCHEMIE s.r.o. Lidická 326, Bohumín Tel.: Web:

6 J E D N O D U C H Ý P O P I S V Ý R O B N Í 3. Č I N N O S T I P R O V O Z O V A T E L E BOCHEMIE s.r.o. - základní výrobní program tvoří výroba čistících a dezinfekčních prostředků pro domácnost, zdravotnictví, potravinářství a veterinární praxi, dále prostředky pro ochranu stavebního materiálu, akumulace elektrické energie a výrobky v oblasti úpravy povrchu kovů. Řada chemických látek a přípravků, které jsou používány jako suroviny, meziprodukty i výrobky, má nebezpečné vlastnosti. Množství chloru v objektu a dále součet množství látek vysoce toxických, toxických a nebezpečných pro životní prostředí, přítomných v areálu firmy, řadí podnik podle zákona o prevenci závažných havárií do skupiny B.

7 BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í S E Z N A M N E B E Z P E Č N Ý C H 4. L Á T E K Uvedena je jen nebezpečná chemická látka, která může způsobit havárii s dosahem mimo území areálu. Seznam všech nebezpečných látek je součástí Návrhu na zařazení, který provozovatel předložil krajskému úřadu a je veřejnosti přístupný k nahlédnutí. T T o x i c k ý N N e b e z p e č n ý p r o ž i v o t n í p r o s t ř e d í C H L O R za normálních podmínek žlutozelený plyn s charakteristickým štiplavým zápachem, klasifikovaný jako toxický a nebezpečný pro -3 životní prostředí. Je se svou hustotou 3,22 kg.m dvaapůlkrát těžší než vzduch. Dá se poměrně snadno zkapalnit na slabě nažloutlou kapalinu. Chlor je velmi reaktivní prvek, bezprostředně se slučuje s mnoha prvky, s výjimkou kyslíku, dusíku a uhlíku. Prudce reaguje zejména s organickými látkami. S t á č e n í c h l o r u

8 Z D R O J E R I Z I K, V Č E T N Ě M O Ž N Ý C H 5. N Á S L E D K Ů Z Á V A Ž N É H A V Á R I E Dle provedené analýzy rizik a bezpečnostní zprávy podniku BOCHEMIE s.r.o., lze za nebezpečnou látku, která může způsobit závažnou havárii s dopadem za hranice areálu, považovat chlor. Uvažované havarijní scénáře: jednorázový únik chloru ze stabilního zásobníku jednorázový únik chloru z železniční cisterny jednorázový únik z konečné fáze chlorace trhlina na stáčecím zařízení a na rozvodech chloru V důsledku havárie skladovacího zásobníku zkapalněného chloru nebo železniční cisterny by mohlo dojít k dvoufázovému úniku. Plynná fáze by vytvořila toxický mrak a kapalná frakce by se rozlila na volné prostranství a mohlo by dojít k jejímu vniknutí do kanalizace a povrchových vod. Při úniku chloru ze zásobníku či železniční cisterny za nepříznivých meteorologických podmínek, je dosah havárie vymezen zónou havarijního plánování (viz. vnitřní strana přebalu). Obyvatelstvo ukryté po varování v budovách nebude ohroženo toxickými účinky chloru za předpokladu, že dodrží zásady žádoucího chování občanů při haváriích (viz část 7).

9 BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í I N F O R M A C E O Z P Ů S O B U V A R O V Á N Í O B Y V A - T E L S T V A V P Ř Í P A D Ě V Z N I K U Z Á V A Ž N É H A V Á R I E A O Z P Ů S O B U P O S K Y T O V Á N Í D A L Š Í C H I N F O R M A C Í O B Y V A T E L S T V U 6. K varování obyvatelstva v zóně havarijního plánování společnosti BOCHEMIE s.r.o. bude využito ELEKTRONICKÝCH A ROTAČNÍCH SIRÉN (KOLÍSAVÝM TÓNEM) Celé území zóny havarijního plánování je pokryta dosahem signálu sirén, část území je rovněž pokryta dosahem verbální informace elektronických (mluvících) sirén, verbální informace elektronických (mluvících) sirén Chemická havárie, chemická havárie, chemická havárie. Ohrožení únikem škodlivin. Sledujte vysílání českého rozhlasu, televize a regionálních rozhlasů. Chemická havárie, chemická havárie, chemická havárie. + další informace s pokyny obyvatelstvu (jaká látka unikla a jak se zachovat, apod.) POZOR! Každou první středu v měsíci vždy od 12:00 hod. probíhá funkční zkouška sirén (plným tónem). MOBILNÍCH VYHLAŠOVACÍCH PROSTŘEDKŮ (výstražná rozhlasová zařízení umístěná na vozidlech jednotek požární ochrany, Policie ČR), PŘÍMÉHO VAROVÁNÍ příslušníky složek integrovaného záchranného systému, případně dalšími pověřenými osobami. REGIONÁLNÍHO ROZHLASOVÉHO A TELEVIZNÍHO VYSÍLÁNÍ

10 I N F O R M A C E O Ž Á D O U C Í M C H O V Á N Í O B Y V A T E L S T V A V P Ř Í P A D Ě V Z N I K U Z Á V A Ž N É H A V Á R I E 7. Nepřibližujte se k místu havárie. Co nejrychleji se ukryjte v uzavřené místnosti budovy (na odvrácenou stranu od místa úniku nebezpečné látky), pokud je to možné, ukryjte se ve vyšších patrech. Uzavřete okna a dveře, vypněte ventilaci a utěsněte prostory, kterými mohou nebezpečné látky vniknout do vašeho obydlí (prostory pode dveřmi a okny, ústí ventilace, větrací šachty apod.). Nezdržujte se ve sklepních prostorech. Zbytečně nezatěžujte telefonní linky. Dbejte pokynů zasahujících složek. Bez pokynu a pokud to není nezbytně nutné, neopouštějte uzavřený prostor, který jste si sami upravili. Uhaste otevřený oheň, vypněte všechny elektrospotřebiče. Připravte si improvizované prostředky individuální ochrany: - k ochraně dýchacích cest, např. improvizované roušky z kapesníku, utěrky či ubrousku z buničité vaty. V případě úniku chloru, je pokud možno lépe namočit do roztoku vody a jedlé sody. - k ochraně povrchu těla např. pláštěnku, uzavřené brýle, rukavice, čepici na uši, gumové holínky. Budete-li požádáni zasahujícími složkami o pomoc, je vaší povinností pomoc poskytnout.

11 BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í P O P I S O P A T Ř E N Í P R O V O Z O V A T E L E K O M E Z E N Í N Á S L E D K Ů Z Á V A Ž N É H A V Á R I E 8. Snižování následků a zvládání možné závažné havárie je zajištěno včasným zásahem jednotek požární ochrany a dostatečnou zásobou ekonomických, materiálních a lidských zdrojů. Materiální a technické zdroje Technické prostředky - V areálu A je instalován kamerový systém, dále systém elektronického zabezpečení pohybu osob (EZS). Elektrická požární signalizace je instalována ve skladu hotových výrobků a skladu hořlavých kapalin v areálu B. Na místě se stálou přítomností jsou výstupy poruch včetně světelných a zvukových signalizací ze zásobníku chloru. Na ostatních provozech jsou signalizace přímo na výrobních objektech. Na pracovišti s citlivými daty je instalován systém stabilního hasicího zařízení s automatickým spouštěním. Dále jsou v provozu čidla detekující únik amoniaku, vodíku a zemního plynu. - V areálu společnosti je rozmístěno 11 venkovních protipožárních přístřešků, z nichž 5 přístřešků je kromě hasicích přístrojů vybaveno dalšími věcnými prostředky PO k provedení prvotního hasebního zásahu. Jedná se o hydrantové nástavce, hadice a proudnice. Celkově je v podniku 19 ks nástěnných hydrantů, 20 ks podzemních a nadzemních hydrantů, 13 suchovodů, 4 čerpací místa a cca 390 ks přenosných hasicích přístrojů různých typů. Z tohoto počtu je 10 ks hasicích přístrojů se speciálním hasivem k hašení hořících lehkých kovů. Mobilní technické prostředky - Plovoucí čerpadlo KAWASAKI, motorová stříkačka PS 12, agregát k výrobě lehké pěny, dýchací přístroje SATURN S5, protichemické obleky TRELCHEM. Dopravní prostředky a speciální mechanismy - Požární automobil CAS 25 RTHP, požární automobil AVIA DA 12, přívěsný vozík s motorovou stříkačkou PS 12 a další věcné prostředky PO.

12 Zásahové a havarijní materiály - Jsou rozmístěny v objektu BOCHEMIE s.r.o. podle konkrétních potřeb jednotlivých provozů. Lidské zdroje: - Preventivní požární hlídky z řad zaměstnanců společnosti BOCHEMIE s.r.o. - Jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku JSDHP. Ta je ustavena z řad zaměstnanců podniku. - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje ÚO Karviná. Ekonomické zdroje: - Pojištění odpovědnosti za škody vzniklé v důsledku závažné havárie (provozovatel má sjednáno v souladu se zákonem o prevenci závažných havárií s pojišťovnou KOOPERATIVA a.s.). - Finanční prostředky společnosti, které jsou vyčleněny pro případ havárie.

13 BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í P O P I S V N Ě J Š Í H O H A V A R I J N Í H O P L Á N U 9. Vnější havarijní plán společnosti BOCHEMIE s.r.o. zpracovával Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Výchozími podklady pro zpracování vnějšího havarijního plánu byly provozovatelem zpracované podklady pro stanovení zóny havarijního plánování a pro vypracování vnějšího havarijního plánu, schválená bezpečnostní dokumentace provozovatele a vnitřní havarijní plán provozovatele. Před schválením byl vnější havarijní plán připomínkován správními úřady a veřejně projednán. Veřejné projednání Vnějšího havarijního plánu proběhlo v měsících únor a březen Po zapracování připomínek byl vnější havarijní plán projednán členy Bezpečnostní rady Města Bohumína a následně schválen starostou. Vnější havarijní plán je uložen na KÚ MSK jako součást Krizového plánu Moravskoslezského kraje, na Městském úřadě Bohumín jako součást Rozpracování krizového plánu města Bohumín a na operačním a informačním středisku hasičského záchranného sboru (centru tísňového volání). V digitální podobě byl vnější havarijní plán postoupen členům Bezpečnostní rady města Bohumín. Výpis z vnějšího havarijního plánu byl zaslán dotčeným správním úřadům.

14 D Ů L E Ž I T Á T E L E F O N N Í Č Í S L A 10. HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ZDRAVOTNICKÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA POLICIE ČR MĚSTSKÁ POLICIE INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM Výše uvedená tísňová čísla lze volat z kterékoliv telefonní stanice bezplatně (bez karty nebo mince i z automatu). Hlavní vrátnice s nepřetržitou službou BOCHEMIE s.r.o. Ohlašovna požárů a závažných havárií BOCHEMIE s.r.o UPOZORNĚNÍ: Doporučujeme všem občanům v zóně havarijního plánování, aby si uschovali tuto informaci a v případě havárie se chovali podle uvedených návodů. Správným chováním při mimořádné situaci můžete přispět ke snížení možných následků a přispět ke zvýšení ochrany a bezpečnosti nejen vlastní, ale i dalších spoluobčanů.

15 Zóna havarijního plánování ( ZHP) BOCHEMIE s.r.o. Legenda Areál BOCHEMIE s.r.o., Bohumín ZHP BOCHEMIE s.r.o., Bohumín

16 2007, BjezDesign BOCHEMIE s.r.o. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství oddělení prevence a hodnocení vlivů na životní prostředí

Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Více

Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství Ar celormittal Ostrava a.s. I N F O R M A C E U R Č E N Á V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í Krajský úřad Moravskoslezského kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Více

BorsodChem MCHZ, s.r.o. OKD, OKK, a.s. - Koksovna Jan Šverma

BorsodChem MCHZ, s.r.o. OKD, OKK, a.s. - Koksovna Jan Šverma BorsodChem MCHZ, s.r.o. INFORMACE URÈENÁ VEØEJNOSTI V ZÓNÌ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Krajský úøad Moravskoslezského kraje odbor životního prostøedí a zemìdìlství oddìlení ochrany ovzduší, EIA a IPPC BorsodChem

Více

Informace pro veřejnost v okolí objektu Linde Gas a.s. Výrobně distribuční centrum Praha

Informace pro veřejnost v okolí objektu Linde Gas a.s. Výrobně distribuční centrum Praha Informace pro veřejnost v okolí objektu Linde Gas a.s. Výrobně distribuční centrum Praha Tento text vytvořil Magistrát hl. m. Prahy ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem hl. m. Prahy a společností

Více

Volejte tísňovou linku:

Volejte tísňovou linku: Stali jste se svědky nebo účastníky mimořádné události? Volejte tísňovou linku: Operátorovi oznamte: co se stalo 112 kde se událost stala své jméno a číslo telefonu, ze kterého voláte nezavěšujte jako

Více

ROČNÍK XXI ZÁŘÍ 2012. Místo konání voleb: Doba konání voleb:

ROČNÍK XXI ZÁŘÍ 2012. Místo konání voleb: Doba konání voleb: www.strazpr.cz ROČNÍK XXI ZÁŘÍ 2012 cena 6 Kč Místo konání voleb: Doba konání voleb: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - varta - září 2012 - - - - - - - - - září 2012 - - - - - - - - - - -

Více

Zásady ochrany obyvatelstva před hrozícím nebezpečím v zařízeních poskytujících sociální služby

Zásady ochrany obyvatelstva před hrozícím nebezpečím v zařízeních poskytujících sociální služby Zásady ochrany obyvatelstva před hrozícím nebezpečím v zařízeních poskytujících sociální služby Kateřina Blažková 1 Zásady ochrany obyvatelstva před Z hrozícím nebezpečím v zařízeních poskytujících sociální

Více

Informace pro veřejnost v Zóně havarijního plánování v okolí Areálu průmyslové chemie Lovosice

Informace pro veřejnost v Zóně havarijního plánování v okolí Areálu průmyslové chemie Lovosice Informace pro veřejnost v Zóně havarijního plánování v okolí Areálu průmyslové chemie Lovosice vydaná Krajským úřadem Ústeckého kraje na základě ustanovení 35 odst. 1 zákona č. 224/2015 Sb., o prevenci

Více

INFORMACE URČENÉ VEŘEJNOSTI V ZONĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ

INFORMACE URČENÉ VEŘEJNOSTI V ZONĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ V ZONĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Dalkia Česká republika, a.s. Olomouc, ul. Pavelkova www.kr-olomoucky.cz V ZONĚ HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Dalkia Česká republika, a.s., Olomouc, ul. Pavelkova Sestavil: Odbor životního

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE schválena dne 29. května 2008 účinnost od 1. července 2008 Zastupitelstvo statutárního

Více

- požár v zastavěné oblasti (pokyny občanům ve vyšších patrech budov) - nebezpečí teroristického útoku (např. na parkovištích obchodních center)

- požár v zastavěné oblasti (pokyny občanům ve vyšších patrech budov) - nebezpečí teroristického útoku (např. na parkovištích obchodních center) Účel použití Mobilní elektronická siréna MobilHorn (dále jen siréna) je zařízení pro zabezpečení varování obyvatelstva včetně předání verbálních tísňových informací při vzniku mimořádné události. Její

Více

ASK Chemicals Czech s.r.o.

ASK Chemicals Czech s.r.o. INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI ASK Chemicals Czech s.r.o. provoz Tovární 7, Brno - Chrlice Vážená paní/vážený pane, nabízíme základní údaje o objektu ASK Chemicals Czech s.r.o., provoz Tovární 7, Brno Chrlice.

Více

Českomoravský cement, a.s.

Českomoravský cement, a.s. INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI Českomoravský cement, a.s. Závod Mokrá Vážená paní/vážený pane, nabízíme základní údaje o objektu Českomoravský cement, a.s., Závod Mokrá. Uvádíme informace o možném nebezpečí

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA a stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA a stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 8/2006 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA a stanovení podmínek k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastňuje větší počet osob Zastupitelstvo města Plzně

Více

ORLÍ PERO Prokaž znalost prevence a hašení požáru, hasící přístroje, telefon T - 55

ORLÍ PERO Prokaž znalost prevence a hašení požáru, hasící přístroje, telefon T - 55 ORLÍ PERO Prokaž znalost prevence a hašení požáru, hasící přístroje, telefon T - 55 Vítězslav Čermák Atana Při naší skautské činnosti se dostáváme velmi často do situace, kdy musíme použít otevřený oheň,

Více

Informace určené veřejnosti v zóně havarijního plánování

Informace určené veřejnosti v zóně havarijního plánování Foto pohled na ZZN Polabí a.s. č.1 Krajský úřad Středočeského kraje odbor životního prostředí a zemědělství prevence závažných havárií ZZN Polabí a.s., Kolín Informace určené veřejnosti v zóně havarijního

Více

Požární řád obce Lichnov

Požární řád obce Lichnov OBEC LICHNOV Obecně závazná vyhláška obce Lichnov č. 1/2015., Požární řád obce Lichnov Schváleno: 18. 06. 2015 Účinnost: 10. 07. 2015 OBEC LICHNOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, Požární řád obce Lichnov

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 14/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA PLZNĚ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 14/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA PLZNĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 14/2013 Zastupitelstvo města Plzně schválilo svým usnesením číslo 679 ze dne 12. prosince 2013 na základě 29 odst. 1 písm. o), bod 1 a 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Břežany I Nové Město, Kolín

Břežany I Nové Město, Kolín Krajský úřad Středočeského kraje informuje veřejnost v zóně havarijního plánování podle zákona č. 353/1999 Sb., o prevenci závažných havárií, ve znění pozdějších předpisů. 1. Identifikace objektů nebo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014. Požární řád obce Vavřinec

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014. Požární řád obce Vavřinec OBEC VAVŘINEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2014 Požární řád obce Vavřinec Zastupitelstvo obce Vavřinec se dne 31. ledna 2014 usneslo vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona

Více

Obec Kamenné Zboží. Obecně závazná vyhláška obce Kamenné Zboží. číslo 03/2004 ze dne 22. dubna Požární řád obce

Obec Kamenné Zboží. Obecně závazná vyhláška obce Kamenné Zboží. číslo 03/2004 ze dne 22. dubna Požární řád obce Obec Kamenné Zboží Obecně závazná vyhláška obce Kamenné Zboží číslo 03/2004 ze dne 22. dubna 2004 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Kamenné Zboží příslušné podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci Bělá u Jevíčka.

P O Ž Á R N Í Ř Á D. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci Bělá u Jevíčka. P O Ž Á R N Í Ř Á D obce Bělá u Jevíčka V souladu s ustanovením 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně ), a

Více

MERO ČR, a. s.,přečerpávací stanice ropy

MERO ČR, a. s.,přečerpávací stanice ropy Krajský úřad Středočeského kraje odbor životního prostředí a zemědělství prevence závažných havárií MERO ČR, a. s.,přečerpávací stanice ropy Nové Město v areálu ČEPRO, a. s. INFORMACE URČENÉ VEŘEJNOSTI

Více

Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí

Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav

Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008. kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce Vraclav Obecně závazná vyhláška obce Vraclav č. 1/2008 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Vraclav Zastupitelstvo obce Vraclav se na svém zasedání dne 31. 3. 2008 usneslo vydat svým usnesením č. 13/08 na základě

Více

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce

OBEC STARÝ KOLÍN. Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce OBEC STARÝ KOLÍN Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Starý Kolín se na svém zasedání konaném dne 22. 5. 2018 Usnesením č. 03/33/18 usneslo vydat na

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2/2012 Obec Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Úžice, Nádražní 200, 277 45 Úžice schvaluje a vydává dne 9. 2. 2012 v souladu

Více

OBEC HUTISKO-SOLANEC. Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2008, kterou se vydává Požární řád obce. Požární řád obce

OBEC HUTISKO-SOLANEC. Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2008, kterou se vydává Požární řád obce. Požární řád obce OBEC HUTISKO-SOLANEC Obecně závazná vyhláška obce Hutisko-Solanec č. 01/2008, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Hutisko-Solanec se na svém zasedání dne 9. prosince 2008 usnesením č.

Více

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2019 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA MĚSTO KAŠPERSKÉ HORY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /209 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo města Kašperské Hory se na svém zasedání dne 25. dubna 209 usneslo vydat, usnesením č. 6, na základě

Více

č. 2/2008 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, kterou se vydává Požární řád města Letohrad

č. 2/2008 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, kterou se vydává Požární řád města Letohrad OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD, č. 2/2008 kterou se vydává Požární řád města Letohrad Zastupitelstvo města Letohrad se na svém zasedání dne 19. 3. 2008 usnesením č. 218/2008 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška města Kožlany č. 1/2007 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

Obecně závazná vyhláška města Kožlany č. 1/2007 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Obecně závazná vyhláška města Kožlany č. 1/2007 Zastupitelstvo města Koţlany vydává dne 14.03.2007 na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o poţární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC HODSLAVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, kterou se vydává požární řád obce HODSLAVICE. Čl. l Úvodní ustanovení

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC HODSLAVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, kterou se vydává požární řád obce HODSLAVICE. Čl. l Úvodní ustanovení OBEC HODSLAVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, kterou se vydává požární řád obce HODSLAVICE. Zastupitelstvo obce Hodslavice se na svém 6. zasedání dne 18.8.2011 usnesením č. I. g) usneslo vydat na

Více

INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI. SIAD Czech, spol. s.r.o. U Sýpky 417, Rajhradice

INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI. SIAD Czech, spol. s.r.o. U Sýpky 417, Rajhradice INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI SIAD Czech, spol. s.r.o. U Sýpky 417, Rajhradice Vážená, vážený, nabízíme základní údaje o objektu SIAD Czech spol. s r.o., provoz U Sýpky 417, Rajhradice. Uvádíme informace

Více

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy

Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy Vyhláška č. 1/2019 Požární řád městyse Nehvizdy MĚSTYS NEHVIZDY Zastupitelstvo městyse NEZHVIZDY Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 kterou se vydává požární řád městyse Zastupitelstvo městyse Nehvizdy se

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Onomyšl č. 1/2018

Obecně závazná vyhláška Obce Onomyšl č. 1/2018 Obecně závazná vyhláška Obce Onomyšl č. 1/2018 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Onomyšl se na svém zasedání konaném dne 29.1.2018 usnesením č264/2018.usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Obec Písečná. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce

Obec Písečná. Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce Obec Písečná Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 o požární ochraně obce Zastupitelstvo obce Písečná se na svém zasedání dne 24.3.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č.133/1985 Sb., ve

Více

Sbor dobrovolných hasičů Horní Suchá informuje

Sbor dobrovolných hasičů Horní Suchá informuje informaceoú číslo8 2018 strana2 Sbor dobrovolných hasičů Horní Suchá informuje První středa v měsíci Obecné zásady chování obyvatelstva Jak jistě všichni víme, každou první středu v měsíci probíhá zkouška

Více

OBEC HEŘMÁNKY HEŘMÁNKY 282 742 35 HEŘMÁNKY IČ: 00600768. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 obce Heřmánky, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD.

OBEC HEŘMÁNKY HEŘMÁNKY 282 742 35 HEŘMÁNKY IČ: 00600768. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 obce Heřmánky, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. OBEC HEŘMÁNKY HEŘMÁNKY 282 742 35 HEŘMÁNKY IČ: 00600768 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2012 obce Heřmánky, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Heřmánky Zastupitelstvo obce Heřmánky se na svém 12. zasedání

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Obecně závazná vyhláška obce Zdechovice č. 1/ 2018, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Zastupitelstvo obce Zdechovice se na svém zasedání dne 23.7.2018 usnesením č.4/2018/4 usneslo vydat na základě

Více

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR

ORGANIZACE JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY V ČR Druhy jednotek PO - 65 zákona o PO jednotka hasičského záchranného sboru kraje jednotka hasičského záchranného sboru podniku jednotka sboru dobrovolných hasičů obce jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Zastupitelstvo města Broumov se na svém zasedání dne 12. 12. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

OBEC JANOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Článek 1 Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci

OBEC JANOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Článek 1 Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci OBEC JANOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Janovice se na svém zasedání konaném dne 05.06.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č 133/1985 Sb.,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA

Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Město Kojetín Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška č. 2/2019 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA KOJETÍNA Zastupitelstvo města Kojetína se usneslo na svém zasedání dne 02.04.2019, usnesením č. Z 89/04-19, vydat

Více

Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA

Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Město Rabí Zastupitelstvo města Rabí Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád města Zastupitelstvo Města Rabí se na svém zasedání dne 18.11. 2015 usnesením č. 8/2015, usneslo vydat

Více

DHL Supply Chain s.r.o.

DHL Supply Chain s.r.o. INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI DHL Supply Chain s.r.o. Průmyslová 1506, Pohořelice Vážená paní/vážený pane, nabízíme základní údaje o objektu DHL Supply Chain s.r.o., provoz Průmyslová 1506, Pohořelice. Uvádíme

Více

Obec Ublo POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Ublo POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Ublo Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, kterou se vydává požární řád obce Ublo Zastupitelstvo obce Ublo se na svém 8. zasedání dne 19. 12. 2011 usnesením č.43/12/11 usneslo vydat na základě ustanovení

Více

Sklad pohonných hmot Mstětice, obec Zeleneč

Sklad pohonných hmot Mstětice, obec Zeleneč Krajský úřad Středočeského kraje odbor životního prostředí a zemědělství prevence závažných havárií Č E P R O, a. s. P R A H A Sklad pohonných hmot Mstětice, obec Zeleneč INFORMACE URČENÉ VEŘEJNOSTI V

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST Obecně závazná vyhláška č. 5/2008 ze dne 27. listopadu 2008 Požární řád statutárního města Mostu Zastupitelstvo města Mostu vydává dne 27. listopadu 2008 v souladu s ustanovením 10

Více

V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í

V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í I N F O R M A C E U R Č E N É V E Ř E J N O S T I V Z Ó N Ě H A V A R I J N Í H O P L Á N O V Á N Í JIHOMORAVSKÝ KRAJ Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor životního prostředí oddělení technické ochrany

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA BUČOVICE. č. 2/2016 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA BUČOVICE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA BUČOVICE. č. 2/2016 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA BUČOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA BUČOVICE č. 2/2016 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA BUČOVICE Zastupitelstvo města Bučovice se na svém zasedání konaném dne 22. června 2016 číslo usnesení 177/12/ZM/2016 usneslo vydat na

Více

Ochrana obyvatelstva

Ochrana obyvatelstva Ochrana obyvatelstva Název opory - INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM, VÝZNAM A ÚKOLY doc. Ing. Josef Kellner, CSc. josef.kellner@unob.cz, telefon: 973 44 36 65 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Zásada č.1 nepřibliţujte se k místu havárie

Zásada č.1 nepřibliţujte se k místu havárie Zásada č.1 nepřibliţujte se k místu havárie v místě havárie je koncentrace nebezpečné chemické látky (plynu, par) nejvyšší, a proto nejnebezpečnější. Je minimální na návětrné straně místa, kde k havárii

Více

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ

MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA Zastupitelstvo Města Planá nad Lužnicí vydává podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně ve znění

Více

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015

Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 OBEC HLAVEČNÍK Obecně závazná vyhláška OBCE HLAVEČNÍK č.1/2015 Požární řád obce Hlavečník Schváleno na zasedání zastupitelstva obce Hlavečník dne : Účinnost od : OBEC HLAVEČNÍK Zastupitelstvo obce Hlavečník

Více

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP

SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP SOUBOR TESTOVÝCH OTÁZEK, VYDANÝCH SH ČMS ÚORP PRO ROK 2009 Preventista II. Test A 1. Podle míry požárního nebezpečí členíme provozované činnosti do a) do čtyř tříd nebezpečnosti b) do tří kategorií c)

Více

Zásady ochrany před požáry v zařízeních poskytujících sociální služby (ústavy sociální péče, dále i ÚSP )

Zásady ochrany před požáry v zařízeních poskytujících sociální služby (ústavy sociální péče, dále i ÚSP ) Zásady ochrany před požáry v zařízeních poskytujících sociální služby (ústavy sociální péče, dále i ÚSP ) Zdeněk Zrubek, Miroslav Fabián 1 Charakteristika staveb ÚSP Požární ochrana objektů ÚSP Výskyt

Více

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce

OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE RAŠOV č. 4 /2007, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Rašov se na svém zasedání č....9 dne 06.04.2007... usneslo vydat na základě 19 odst. 1 písm. o) bod

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2005 Požární řád města Červeného Kostelce Zastupitelstvo města Červeného Kostelce se na svém zasedání dne 25.8.2005 usnesením č. 2.25 usneslo vydat na

Více

OBEC LUŠTĚNICE. Článek 1 Základní ustanovení

OBEC LUŠTĚNICE. Článek 1 Základní ustanovení OBEC LUŠTĚNICE Obecně závazná vyhláška č. 11/2013, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Luštěnice se na svém zasedání dne 29.8.2013 usnesením č.95 usneslo vydat v souladu s ustanoveními

Více

OBEC OKROUHLO. Obecně závazná vyhláška Obce Okrouhlo

OBEC OKROUHLO. Obecně závazná vyhláška Obce Okrouhlo OBEC OKROUHLO Obecně závazná vyhláška Obce Okrouhlo č. 3/2016 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Okrouhlo se na svém zasedání konaném dne 23.11.2016 usnesením č. IV. usneslo vydat na

Více

se sídlem Rybí č.p. 380, PSČ 742 65 Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, kterou se vydává požární řád obce Rybí.

se sídlem Rybí č.p. 380, PSČ 742 65 Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, kterou se vydává požární řád obce Rybí. OBEC RYBÍ se sídlem Rybí č.p. 380, PSČ 742 65 Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, kterou se vydává požární řád obce Rybí. Zastupitelstvo obce Rybí se na svém 7. zasedání dne 14.12.2011 usnesením č. 122

Více

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce

OBEC BĚLEČ. Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce OBEC BĚLEČ Obecně závazná vyhláška č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Běleč se na svém zasedání dne 24.11.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č.

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce:

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005. Čl. 1. Čl. 2. Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Návrh obecně závazné vyhlášky obce: Požární řád obce OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..2.../2005 Zastupitelstvo obce Skoronice se na svém zasedání dne 16.12.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona

Více

OBEC Leština u Světlé. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBEC Leština u Světlé. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBEC Leština u Světlé Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává Požární řád obce Leština u Světlé Zastupitelstvo obce Leština u Světlé se na svém zasedání konaném dne 14.5.2015 usneslo vydat

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č. 1/2009. Čl.1 Úvodní ustanovení. Čl. 2

OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č. 1/2009. Čl.1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 OBEC BŘEZOLUPY OBECNĚ ZÁVAZNÁ V Y H L Á Š K A č. 1/2009 obce Březolupy o požárním řádu Zastupitelstvo obce Březolupy se na svém zasedáni dne 22.7.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona

Více

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013. 1. Podle míry požárního nebezpečí se provozované činnosti člení

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013. 1. Podle míry požárního nebezpečí se provozované činnosti člení Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista II. 1. Podle míry požárního nebezpečí se provozované činnosti člení a) do tří kategorií b) do čtyř tříd nebezpečnosti c) do dvou skupin

Více

Návrh Obecně závazně vyhlášky č. 3/2009 POŽÁRNÍ ŘÁD

Návrh Obecně závazně vyhlášky č. 3/2009 POŽÁRNÍ ŘÁD Město Odolena Voda Návrh Obecně závazně vyhlášky č. 3/2009 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo města Odolena Voda na svém zasedání č. 7/2009 dne 30. listopadu 2009 usnesením č... schválilo vydat v souladu s ustanovením

Více

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM

MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2009 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další

Více

INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI. VIA REK a.s. Oldřicha Blažka 145, Rájec - Jestřebí

INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI. VIA REK a.s. Oldřicha Blažka 145, Rájec - Jestřebí INFORMACE URČENÁ VEŘEJNOSTI VIA REK a.s. Oldřicha Blažka 145, Rájec - Jestřebí Vážená paní/vážený pane, nabízíme základní údaje o objektu VIA REK a.s., Rájec Jestřebí. Uvádíme informace o možném nebezpečí

Více

VYHLÁŠKA č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. l Úvodní ustanovení

VYHLÁŠKA č. 1/2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. l Úvodní ustanovení VYHLÁŠKA č. 1/2008 Zastupitelstvo obce Slapy se na svém zasedání dne 17.1.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, a v

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠUMPERKA č. 3/2004

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠUMPERKA č. 3/2004 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ŠUMPERKA Zastupitelstvo města Šumperka na svém zasedání ze dne 18.11.2004 usnesením č. 1000/04 vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

OBEC BUŠ. Požární řád obce

OBEC BUŠ. Požární řád obce OBEC BUŠ Obecně závazná vyhláška obce Buš č. 1/2009 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Buš se na svém zasedání dne 4.11.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Základní odborná příprava členů jednotek sborů dobrovolných hasičů

Základní odborná příprava členů jednotek sborů dobrovolných hasičů Základní odborná příprava členů jednotek sborů dobrovolných hasičů Základní odborná příprava členů jednotek sborů dobrovolných hasičů Nebezpečné látky doplňující materiály Hodina: 20. Značení tlakových

Více

ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI

ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI Platné pro interní potřebu Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze OBSAH: 1. Obecné povinnosti a doporučení..3 2.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2011

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2011 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /20 Obec Bánov na základě usnesení zastupitelstva ze dne 5.2.20 podle 29 odst. písm o) bod. zákona č. 33/985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, odst. 3 písm.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města

Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města Město Nepomuk Obecně závazná vyhláška č. 02/2018, kterou se vydává požární řád města Zastupitelstvo města Nepomuk se na svém zasedání konaném dne 20. 9. 2018 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE

OBECTASOV POZARNI RAD OBCE OBECTASOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2012 v r, v r POZARN RAD OBCE Zastupitelstvo obce Tasov se na svém zasedání dne 27. 11. 2012 usnesením č. 437/26 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) zákona

Více

Obec Okřínek. II: Vyhlášení požárního poplachu v obci

Obec Okřínek. II: Vyhlášení požárního poplachu v obci Obec Okřínek Řád ohlašovny požárů I. Způsob přijímání hlášení o vzniku požáru Při hlášení požáru zaznamená obsluha ohlašovny požáru obsah podrobné zprávy v tomto pořadí: 1. adresa události: obec, ulice,

Více

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014,

MĚSTO VELKÉ HAMRY. Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, MĚSTO VELKÉ HAMRY Obecně závazná vyhláška č. PP/01/2014, kterou se vydává Požární řád města Velké Hamry, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo

Více

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce

MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává požární řád obce MĚSTYS Opatov Zastupitelstvo obce Opatova Obecně závazná vyhláška č. 4/2015 kterou se vydává řád obce Zastupitelstvo obce Opatov se na svém zasedání konaném dne 29. 9. 2015 usneslo vydat na základě 29

Více

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Vyšehořovice. Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Vyšehořovice Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2008 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Vyšehořovice se na svém zasedání dne 27.2.2008 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Úloha starosty obce při řešení mimořádných událostí a krizových situací METODICKÁ POMŮCKA pro

Více

Město Rosice. Zastupitelstvo města Rosice. Obecně závazná vyhláška města Rosice č. 1/2019, kterou se vydává požární řád města Rosice

Město Rosice. Zastupitelstvo města Rosice. Obecně závazná vyhláška města Rosice č. 1/2019, kterou se vydává požární řád města Rosice Město Rosice Zastupitelstvo města Rosice Obecně závazná vyhláška města Rosice č. 1/2019, kterou se vydává požární řád města Rosice Zastupitelstvo města Rosice se na svém 7. zasedání, konaném dne 27. června

Více

Informace určené veřejnosti v zóně havarijního plánování

Informace určené veřejnosti v zóně havarijního plánování Informace určené veřejnosti v zóně havarijního plánování ČEPRO, a. s. sklad Loukov Informace určené veřejnosti v zóně havarijního plánování Krajský úřad Zlínského kraje 2014 1. Identifikace objektu nebo

Více

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno

Obec Dubno. Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Obec Dubno Obecně závazná vyhláška obce Dubno č. 1/2011, kterou se vydává Požární řád obce Dubno Zastupitelstvo obce Dubno schvaluje a vydává dne 21.2.2011 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2)

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce SVOJŠICE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce SVOJŠICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVOJŠICE, číslo 3/2011 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce SVOJŠICE Zastupitelstvo obce Svojšice se na svém zasedání dne 12.5.2011 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

Doložka CO k územnímu plánu obce Horní Dvořiště

Doložka CO k územnímu plánu obce Horní Dvořiště Doložka CO k územnímu plánu obce Horní Dvořiště 1.Opatření vyplývající z určení záplavových území a zón havarijního plánování Obec Horní Dvořiště je zařazena v " Povodňovém plánu obce s rozšířenou působností

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2011

Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 O B E C B R A Š K O V Obecně závazné vyhlášky Ročník 2011 Vydáno 27. září 2011 Částka I Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 kterou se vydává požární řád Obce Braškov Zastupitelstvo obce Braškov se na svém

Více

Požární řád města Nejdek

Požární řád města Nejdek Obecně závazná vyhláška města č. 1 / 2008 Požární řád města Město na základě usnesení č. ZM/244/9/08 zastupitelstva města ze dne 10. dubna 2008 v souladu s 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2018, kterou se vydává požární řád města

Obecně závazná vyhláška č. 5/2018, kterou se vydává požární řád města Město Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška ydána dne:. prosince 2018 Účinnost dne: 1. ledna 2019 Obecně závazná vyhláška č. 5/2018, kterou se vydává požární řád města Zastupitelstvo města se na

Více

Obecně závazná vyhláška Města Roztoky

Obecně závazná vyhláška Města Roztoky Obecně závazná vyhláška Města Roztoky O organizaci požární ochrany - požární řád č. 7/2003 Zastupitelstvo města Roztoky se usneslo na svém jednání dne 17.9.2003 vydat v souladu s ustanovením 29 odst. 1

Více

Požární řád města Stříbra

Požární řád města Stříbra OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 04 / 2012 Město Stříbro na základě usnesení zastupitelstva ze dne 2. dubna 2012 vydává podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

OBEC POPŮVKY Obecně závazná vyhláška Č. 2/2013. Požární řád

OBEC POPŮVKY Obecně závazná vyhláška Č. 2/2013. Požární řád OBEC POPŮVKY Obecně závazná vyhláška Č. 2/2013 Požární řád Zastupitelstvo obce Popůvky se na svém zasedání dne 20. 3. 2013 usnesením č.4 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písmo o) zákona č. 133/1985

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 0 Kojetín Obecně závazná vyhláška č. /2003, Požární řád Zastupitelstvo města Kojetín se usneslo, podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 28/2000 Sb. o obcích (obecní

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Bobrová č. 5/2004. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Bobrová č. 5/2004. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Bobrová č. 5/2004. Zastupitelstvo obce Bobrová se na svém zasedání dne 30.12.2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE DĚTŘICHOV, číslo 1/2010 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce DĚTŘICHOV

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE DĚTŘICHOV, číslo 1/2010 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD. obce DĚTŘICHOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE DĚTŘICHOV, číslo 1/2010 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce DĚTŘICHOV Zastupitelstvo obce Dětřichov se na svém zasedání dne 30.03.2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm.

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pičín č. 3/2018, kterou se vydává požární řád obce

Obecně závazná vyhláška Obce Pičín č. 3/2018, kterou se vydává požární řád obce Obecně závazná vyhláška Obce Pičín č. 3/2018, kterou se vydává požární řád obce Obec Pičín se na základě usnesení zastupitelstva č. 21 ze dne 19.11.2018 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985

Více

VYHLÁŠKA č. 1 / 2010

VYHLÁŠKA č. 1 / 2010 VYHLÁŠKA č. 1 / 2010 Obec Bedřichov na základě usnesení zastupitelstva č. 274/2010 ze dne 15.4.2010 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce

č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Obec Dřínov, Dřínov č.p. 38, 277 45 Úžice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Dřínov schvaluje a vydává dne 26. 6. 2007 v souladu s ust. 10 písm. d),

Více