OBJEVTE KOUZLO ČAJE MATCHA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBJEVTE KOUZLO ČAJE MATCHA"

Transkript

1 OBJEVTE KOUZLO ČAJE MATCHA UDĚLEJTE SPRÁVNÝ KROK KE ZDRAVÍ PRAKTICKÝ E-BOOK (obsah: účinky, zkušenosti, rady, recept na přípravu základního nápoje, recepty na pokrmy a kosmetické masky ze zeleného čaje Matcha) Bc. Jana Rejchrtová,

2 PŘEDSTAVENÍ SUPERPOTRAVINY 21. STOLETÍ Tvá výživa bude tvým lékem, hlásal Hippokrates již před 2500 lety. A i dnes jeho slova platí. Špatná výživa je hlavní příčinou obezity a nemocí. Na druhou stranu má správná výživa neuvěřitelnou léčebnou sílu. Už i na českém trhu se začínají objevovat tzv. superpotraviny (např. chlorela, zelený ječmen, quinoa atd.), které mají vysokou nutriční hodnotu a jsou ideálními pomocníky v boji s dnešním hektickým životním stylem, ze kterého vyplývají různé tělesné neduhy a civilizační choroby. Jednou ze superpotravin je právě Matcha stoprocentně přírodní jemně mletý zelený čaj v prášku. MATCHA ZELENÝ ZÁZRAK PRO VAŠE ZDRAVÍ MATCHA ČAJ posilte zdraví, podpořte hubnutí, zatočte s únavou, zlepšete paměť. Matcha je zelený čaj v prášku. Svým původem pochází z Číny, kde se pije již pět tisíciletí. Dnes je oblíben v celé Asii, zejména v již uvedené Číně a v Japonsku. Matcha čaj byl dlouhou dobu tajnou medicínou je pro pár vyvolených lidí. Až ve 21. století Matcha čaj japonského stylu postupně šíří i mimo Asii a jeho blahodárné účinky využívá stále více lidí. Dnes se pěstuje jak v Japonsku, tak i v Číně. Zelený matcha čaj japonského stylu vzniká usušením listů a jejich následným rozdrcením na jemný prášek. Díky tomu nepijete pouhý výluh, ale naopak celý list, proto je matcha čaj tak účinný. Specializuji se na dovoz Matcha čaje z Činy. Chuť čínského matcha čaje je výraznější a robustnější oproti matche japonské. Vyzkoušejte náš Matcha China čaj.

3 VYUŽÍTÍ MATCHA ČAJE Matcha čaj se může pít jako teplý nebo studený nápoj. S oblibou se však přidává i do mnoha jiných nápojů a pokrmů. Můžete si dopřát lahodné matcha koktejly, matcha latte v kávové podobě nebo vytvořit originální pokrmy v podobě sladkých kuliček, sušenek, koláčů a krémových rolád. Matcha prášek se používá i jako účinná domácí kosmetika v podobě pleťových masek. V letních měsících Vás dokonale ochladí ledově vychlazená Matcha, v jiných měsících si dopřejte její vlažnou variantu. V zimě se zahřejete šálkem teplého čaje Matcha či si dopřejete kávovou specialitu Matcha latte. V letních dusnech Vás nadchne Matcha zmrzlina. Mlsouny a ty, co nechtějí regulovat svoji váhu, potěší Matcha čajové koláčky, máslové Matcha sušenky či oblíbené cupcaky a muffiny. Opravdovou delikatesou je pak Matcha čokoláda. Ráno můžete začít matcha müsli.

4 10 důvodů proč pít Matcha čaj: 1. Zpomaluje nárůst tělesné hmotnosti, optimalizuje tělesnou váhu. 2. Zabraňuje vstřebávání tuků 3. Snižuje cholesterol 4. Snižuje cukr v krvi 5. Obsahuje hodně vlákniny a zlepšuje tak zažívání 6. Výrazně podporuje spalování tuků až čtyřikrát rychleji oproti normálu. Vědecké studie dokladují, že zrychlíte metabolismus až o 40 procent. Navíc bez vedlejších účinků na krevní tlak - na rozdíl od farmaceutických léků na hubnutí. 7. Matcha je čistě přírodní produkt bez přidaných barviv a chemikálií. 8. Má výrazné detoxikační účinky. Je plný antioxidantů zpomalíte stárnutí. Obsahuje silnou skupinu antioxidantů, kterým říkáme katechiny, ty zpomalují nárůst tělesné hmoty a vstřebávání tuků. Jedna porce čaje matcha se rovná nutriční hodnotám 10 šálků běžného zeleného čaje (díky práškové formě je vysoce koncentrovaný a tudíž i dokonale využitý naším organismem). 9. Získáte příval energie a dobré nálady 10. Uklidňuje mysl, zlepšuje soustředění, navozuje pocit pohody ideální při učení, náročné práci a zátěžových situacích, tedy i při hubnutí a to vše díky ojedinělé aminokyselině jménem L-Theanin.

5 Návod na základní přípravu nápoje: Půl čajové lžičky až jednu lžičku důkladně rozmíchejte ve studené nebo teplé vodě. Použijte šlehač na mléko nebo metličku. Přidejte pár kapek citronu, zvýšíte tak účinek nápoje. Můžete dochutit medem nebo sirupem (rýžovým, limetkovým apod.) Pokud připravujte teplou variantu, voda by neměla přejít varem. Pro nastartování organismu pijte dvakrát denně. Maximální dávka je 6 čajů denně. Při udržovací kúře jednou denně. Čaj uchovávejte v originálním opakovatelně uzavíratelném balení v ledničce. Sáček po vypotřebování nevyhazujte, výborně se hodí na uchování jiných čajů a koření (potraviny díky němu neztrácí své vlastnosti). Čaj mohou pít i děti v omezeném množství (1, 5 až 2 g denně). Těhotné a kojící ženy mohou pít čaj v omezeném množství (4 g na den).

6 Vaříme s matchou Vyzkoušejte prověřené matcha speciality. 1. Smoothie zdravé koktejly Zelené překvapení špenát a banán Překvapivě chutná kombinace a vitamínová bomba. Smíchejte 2 hrsti špenátu a 1 banán, přidejte malou čajovou lžičku matcha prášku. Zjemněte medem a přidejte kapku citronu. Rozmíchejte v mixéru. Dle chuti vychlaďte nebo podávejte při pokojové teplotě. Růžový sen - Broskev, rybíz a banán Rozmixujte 1 broskev, 1 banán, malou hrst červeného rybízu, 4 mandle (i se slupkou), přidejte půl lžičky až 1 lžičku růžového matcha tea a 2 dcl sójového mléka, dle potřeby dolejte vodou, ozdobte rybízem a mátou. Dle chuti vychlaďte nebo podávejte při pokojové teplotě. 2. Studené nápoje Matcha limonáda V půl litru studené vody nebo minerálky rozmíchejte 4 gramy (či více dle chuti) matchy. Přidejte lžíci až dvě vymačkané citronové šťávy. Opět rozmíchejte. Do hotové limonády přidejte kousky nakrájeného citronu i s kúrou, čerstvé lístky meduňky a máty. Dle potřeby můžete přidat led. Banánová matcha Na dvě porce smícháme v mixéru 4 g prášku matcha, 6 deci kokosového, sójového nebo kravského mléka a dva banány.

7 3. Teplé nápoje Matcha na způsob kakaa Důkladně smíchejte 2 g matchy a 3 deci teplého kravského nebo kokosového mléka. Dochuťte medem nebo třtinovým cukrem. Promíchejte mini šlehačem na mléko nebo v šejkru. Dávka je uvedena na jednu porci. Matcha latte 2 deci mléka zpěníme šlehačem na mléko. Do sklenice dáme1 deci teplé vody a v ní rozmícháme 1 až 2 gramy matchy. Vybereme si vyšší průhlednou sklenici a do ní přemístíme napěněné mléko, pak opatrně lejeme zelený čaj, který nám vytvoří zelený proužek nahoře nad mlékem. Nahoru přidáme zbytek mléčné pěny. Můžeme ochutit přírodním sladidlem medem či sirupem. 4. Dobroty Matcha zmrzlina Co budeme potřebovat? Na vaničku zmrzliny si připravíme 1 litr mléka, 10 g matcha prášku, 400 ml sladké smetany na šlehačku, 200 gramů třtinového cukru, můžeme přidat lžíci whisky, brandy nebo rumu z cukrové třtiny pro lepší chuť. Jak na to? V hrnci smícháme smetanu a mléko za teploty kolem 90 stupňů. Sundáme z plotny a přes sítko prosejeme do hrnce matcha prášek. Pak můžeme přidat zmíněný alkohol. Necháme zchladnout a potom směs vyšleháme v mixéru a dáme do mrazáku. O několika hodinách naporcujeme do pohárů. Můžeme podávat s ovocem a sušenkami. Matcha sušenky Smíchejte 2 a půl hrnku špaldové hladké mouky, lžičku prášku do pečiva, špetku soli a 4 gramy prášku matcha. V druhé míse smíchejte 1 hrnek změklého másla, 2 žloutky, 1 hrnek třtinového cukru a trochu vanilkového extraktu. Obě směsi důkladně smíchejte a vložte na hodinu do ledničky. Pak vyválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme v troubě cca 12 minut. Matcha koláč Nejdříve si uděláme sušenkový korpus ze dvou balíčků kakaových Bebe sušenek. V mixéru rozdrtíme sušenky a přidáme 150 g změklého másla a smícháme. Korpus napěchujeme do koláčové formy a dáme do trouby na 10 minut zapéci. Pak korpus vyndáme a připravíme si náplň. Vaničku mascarpone nebo tvarohu smícháme s dvěma kelímky jogurtu. Osladíme medem nebo třtinovým cukrem. Želatinu

8 rozpustíme ve vodě a vmícháme do krému. Přidáme tři polévkové lžíce matcha prášku. Krém rozetřeme na korpus a zapečeme v troubě. Matcha kuličky V míse smícháme a důkladně propracujeme 100 g sušeného mléka, 60 g cukru moučky a 4 gramy prášku matcha. Přidáme 125 gramů másla nakrájeného na kostičky a vše smícháme do kompaktní hmoty. Z ní vytváříme kuličky a do každé zapíchneme jednu neloupanou mandli. Dávky vystačí na 35 kuliček. Můžeme obalit v kokosu a servírovat v malých papírových košíčcích. Uchováváme v ledničce. Kuličky se hodí jako vánoční cukroví. 5. Domácí matcha kosmetika Matcha maska na vyčištění pleti Matcha čaj rozmíchejte v troše vodu, přidejte rozmixované vločky a následně hmotu naneste na 20 minut na odlíčený obličej, smyjte a natřete pleť krémem. Banánová matcha maska na suchou pleť Smíchejte půlku banánu, 1 žloutek, přidejte 1 lžičku prášku matcha a kapku olivového či lněného oleje (hodí se též olej z vlašských ořechů, nejlepší jsou oleje lisované za studena). Hmotu naneste na odlíčenou pleť. Nechte působit 20 minut, smyjte a pleť natřete krémem. Zklidňující jogurtová maska s matchou Dvě lžíce jogurtu rozmíchejte s jednou lžičkou medu či rýžového sirupu a přidejte lžičku matcha prášku. Naneste na obličej a nechte působit po dobu 20 minut. 6. Krémy, pomazánky, pudinky, müsli Matcha krém s jahodami Jahody rozmixujte s 1 lžicí třtinového cukru, půlkou tvarohu z vaničky a 4 lžícemi smetany ke šlehání. Přelijeme do pohárové skleničky. Druhou půlku tvarohu důkladně rozmixujeme s 1 lžičkou čaje Matcha a lžicí třtinového cukru. Přelijte jahodovou vrstvu v pohárové skleničce a dozdobte jahodami a lístkem máty.

9 Matcha pomazánka Dvě lžičky čaje Matcha rozmíchejte s vaničkou tvarohu nebo s kelímkem sýru Cottage, můžete také použít lučinu. Přidejte sůl, pepř, nakrájenou cibulku a pažitku. Zakápněte citronem. Vychlaďte a podávejte s tmavým pečivem. Matcha pudink Na čtyři porce budete potřebovat: 3 lžičky Matcha čaje, 260 ml mléka, 50 ml smetany, 5 g želatinového prášku, dvě lžíce třtinového cukru, rýžový sirup nebo javorový sirup podle chuti. V hrnci smíchejte Matcha čaj, mléko, smetanu a cukr, zahřejte, přiveďte k varu a přidejte želatinu. Přelijte do skleniček, nechte vychladnout a dejte na dvě hodiny do lednice. Servírujte zakápnuté sirupem. Křupavé Matcha müsli s borůvkami Na osm porcí budete potřebovat 3 šálky ovesných vloček, 2 hrnky libovolných ořechů a semínek (nejlepší jsou mandle, vlašské ořechy, chia semínka, lněná semínka), čtvrt šálku třtinového cukru, 2 lžíce kokosového či slunečnicového oleje, javorový sirup dle chuti, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 šálek sušených borůvek, dva a půl lžičky Matcha čaje. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, postupně zmírníme na stupňů dle stupně zlatosti směsi. Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a cukr. V samostatné misce smíchejte olej, sirup, vanilku a sůl. Hotovou tekutou směsí zalijte ovesnou směs ve velké míse a promíchejte. Na plech dejte pečící papír a rozložte směs. Celková doba pečení je 75 minut. Každých 15 minut směs prohrňte lžící, ať zezlátne ze všech stran. Vyjměte z trouby a dejte do mísy. Nechte pár minut vychladnout, posypte směs matkou a promíchejte. Přidejte sušené borůvky a promíchejte. Dejte do uzavíratelných sklenic, ve kterých směs vydrží po několik týdnů.

10 PODROBNÝ VÝČET VŠECH ÚČINNÝCH LÁTEK V MATCHA ČAJI Katechiny (antioxidanty, až 60 procent z těchto katechinů jsou EGCG ty zpomalují nárůst tělesné hmotnosti a vstřebávání tuků, snižují hladinu krevního cukru - dokážou zablokovat enzymy rozbíjející komplexní sloučeniny na cukry, snižují hladinu cholesterolu v krvi). Vláknina. Zmírňuje zácpu a předchází jejímu vzniku. Vitamin A - karoten, Vitamin A - retinol, vitamin E, vitamin C. Minerály - železo, vápník, draslík, zinek. Aminokyseliny (L-Theanin uklidňuje mysl, zvyšuje soustředění a paměť).

11 Chlorofyl podporuje čistění krve a přispívá k úpravě zásaditosti krve. Test ORAC (test kapacity odbourávání volných radikálů k posouzení antioxidačních vlastností potravin a nápojů: výsledku testu ukázaly, že jeden gram zeleného čaje Matcha obsahuje 1384 jednotek ORAC. Zelený čaj jasně vyniká nad ostatními potravinami (např. brusinky obsahuji 95 a jablka 43 jednotek ORAC. Zelený čaj (Camellia sinesis) - Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU Zelený čaj je prospěšný pro: normální činnost srdce, podporuje metabolismus lipidů a vylučování vody z organizmu, Antioxidant. Podporuje normální stav kostí, dentální zdraví, fyzické a psychické stimulace/povzbuzení. Přispívá k normálnímu stavu pokožky, vhodný pro kontrolu tělesné hmotnosti. Přispívá k normální hladině glukózy v krvi, k osvěžení těla - duševní a fyzické schopnost. Vitalita - tonus únava. Kognitivní a duševní zdraví. Spánek koncentrace, podporuje přirozenou obranyschopnost - imunitní systém. Kognitivní výkon. Bdělost relaxace. Certifikace a uvedení na trh v České republice Matcha zelený čaj v prášku byl prostřednictvím Ministerstva zdravotnictví České republiky schválen a uveden na trh jako doplněk stravy. Pěstitel a zpracovatel dováženého čaje Matcha je držitelem certifikátu IMO: Certifikát IMO zaručuje, že: - jsou používány jen přírodní, znovu-obnovitelné zdroje, - jsou přednostně využívány suroviny z ekologicky šetrného zemědělství, - jsou využívány biologicky snadno odbouratelné složky, - neobsahují nanočástice, ani geneticky pozměněné organismy. /VÍCE INFO NA WWW. IMO.CH/ Certifikát QS Osvědčení o kvalitě a bezpečnosti potravin

12 Certifikát HACCP certifikát zaručující kontrolu zdravotní nezávadnosti potravin během všech činností souvisejících s jejich výrobou (zpracováním, skladováním, manipulací, přepravou a prodejem konečnému spotřebiteli). Kontakt na přímého dovozce: Jana Rejchrtová, ič: , Hradec Králové, tel , janarejchrtovaseznam.cz, Bc. Jana Rejchrtová, 2014,

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ 4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ Chcete svému tělu dopřát maximum živin, vitamínů, minerálů a cenných látek? Zároveň se vyhýbáte prázdným cukrům a udržujete si postavu? Pak pro vás máme 4 nejlepší

Více

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes

Sladký bar. Čokoládové lanýže. Malinový cheesecake do kelímku. Cake pops dortová lízátka. Vanilkové mini cupcakes Sladký bar Čokoládové lanýže Malinový cheesecake do kelímku Cake pops dortová lízátka Vanilkové mini cupcakes Čokoládové lanýže 10 ml smetany 35% 150 g mléčné čokolády 200 g hořké čokolády Na obalení:

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

Letní raw piknik raw food seminář

Letní raw piknik raw food seminář Letní raw piknik raw food seminář 14. A 15. ČERVNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4

Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek. Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Vánoční besídka se zdravým cukrovím od maminek Petra Kačerová ZŠ Jaroměř, Na Ostrově 4 Příklad dobré praxe Ročník: 2. Tematický okruh: Správná výživa (vánoční zdravé cukroví). Spolupráce s rodiči. Popis

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

6 RECEPTŮ ZE SUPERPOTRAVIN

6 RECEPTŮ ZE SUPERPOTRAVIN 6 RECEPTŮ ZE SUPERPOTRAVIN BANÁNOVÉ SMOOTHIE S JABLKEM A MRKVÍ Jak lépe nastartovat den než s vynikajícím a zdravým smoothie? Vychutnejte si lahodnou kombinaci jablek, banánů, mrkví a a slunečnicových

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY

MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY TRADIČNÍ ČESKÉ DORTY MODERNÍ ODLEHČENÉ DORTY základní dortová hmota + máslové krémy vysoký obsah tuku, cukru mnoho kalorií příchutě vanilková, čokoládová, moka, ořechová MODERNIZACE DORTŮ Klasické máslové

Více

Den podle NATURHOUSE. pro více energie a radosti do života aneb Na jídle záleží především

Den podle NATURHOUSE. pro více energie a radosti do života aneb Na jídle záleží především Den podle NATURHOUSE pro více energie a radosti do života aneb Na jídle záleží především Milá čtenářko, milý čtenáři, právě se před vámi otevírá výběr 6 receptů, které jsme připravili přímo exkluzivně

Více

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec

Bábovková kuchařka. 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Bábovková kuchařka 5. třída ZŠ Hrochův Týnec Šlehačková mramorová bábovka 3 vejce cukr krystal 250g smetana ke šlehání (33%tuku) 250ml polohrubá mouka 500g kypřící prášek ½ sáčku olej na vymazání formy

Více

RECEPTY SMART SNACK.

RECEPTY SMART SNACK. RECEPTY SMART SNACK Ořecháčky (Ořechové koláčky) 200 g rozemletých vloček (ovesné, pohankové) 2 porce Smart Snack s kešu 40 g směs rozemletých ořechů (vlašské ořechy, mandle) 3 vejce (možno i 1 celé vejce

Více

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví.

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART BREAK Sušenky s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin upečené z ovesné a amarantové mouky bez použití palmového tuku Kakaové, kokosové a skořicové sušenky SMART BREAK n jsou díky

Více

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu.

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. Naše nabídka Cheesecake Tradiční americká receptura - sušenkový základ, náplň z krémového smetanového sýra Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. 1 dort / 12-14 ks, 26cm průměr, váha - 1900g,

Více

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě

Vážení rodiče, tým stacionáře Mraveneček. 16.12. 2014 v Opavě Mraveneček Vážení rodiče, dostává se Vám do rukou jedinečné a neopakovatelné vydání brožury Naše kuchařka. Ta vznikla z velkého nadšení a celoroční práce uživatelů a pracovníků stacionáře Mraveneček. Najdete

Více

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty

CLARITY ZMRZLINOVAČ. Recepty CLARITY ZMRZLINOVAČ Recepty 2 obsah Spojení vanilky a čokolády 4 Osvěžující citrónová zmrzlina 6 Sladký hřích s mandarinkami, čokoládou a likérem 7 Mražený banánový jogurt 9 Zázvorovo-meruňková symfonie

Více

OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ

OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ OFICIÁLNÍ PARTNER VAŠICH VZPOMÍNEK NA DĚTSTVÍ SPOUSTA RECEPTŮ NA ZMRZLINY všech chutí S vaším domácím zmrzlinovačem si můžete vyrobit chutné zmrzlinové pohoštění ze zcela přírodních surovin. Stačí si vybrat

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více

Svačiny pro děti 1 3 roky

Svačiny pro děti 1 3 roky Dodavatelem základy řady používaných produktů / surovin = CountryLife Svačiny pro děti 1 3 roky 150 g bezlepkové piškoty 2 lžíce bílý jogurt 1 lžíce rýžový sirup 1/2 lžíce máslo Zapečená jablíčka Jablko

Více

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM Příprava: 40 minut Pečení: 12 minut Počet porcí: 16 pusinek Ingredience 180 g změklého másla 30 g moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 230 g hladké mouky 2 vejce Na náplň:

Více

OSVĚŽENÍ MLÉKEM. Karolína Hlavatá

OSVĚŽENÍ MLÉKEM. Karolína Hlavatá OSVĚŽENÍ MLÉKEM Karolína Hlavatá Mléko v dobách našich předků Mléko a mléčné výrobky jsou součástí výživy člověka již od mladší doby kamenné, kdy se člověk usadil a začal pěstovat obilí a chovat dobytek

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 5 4 1 6 8 Karla Pelikánová ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY 40 sladkých receptů nejen pro sportovce

Více

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banánové lívance NA 10 KUSŮ 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banány rozmačkáme vidličkou, poté postupně přimícháme vejce a mouku. Ze vzniklého těsta tvoříme malé lívance, které smažíme

Více

Léto plné inspirace!

Léto plné inspirace! Léto plné inspirace! #Over150fragrances Letní POTĚŠENÍ pouze s Aurile! Mixujte, míchejte Výsledek bude vynikající! 1 Káva Aurile Vanilla s jahodami káva Aurile Vanilla (2 čajové lžičky na 150 ml vody)

Více

SMART MASH. Recepty Světa zdraví.

SMART MASH. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART MASH Sypká směs na přípravu proteinové, bezlepkové kaše s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin a pravou belgickou čokoládou Callebaut nebo mrazem sušenými jahodami. SMART MASH

Více

S radostí pečeme pro všechny.

S radostí pečeme pro všechny. AKTUÁLNÍ DOBROTY S radostí pečeme pro všechny. QUICHE S radostí pečeme pro všechny. SLANÝ KOLÁČ QUICHE SLANÝ KOLÁČ QUICHE minimální trvanlivost: 3 dny SLOŽENÍ pšeničná mouka, smetana ke šlehání, vejce,

Více

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka

o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka o Velikonocích bezlepková Mini kuchařka 03/16 Obsah 05 - Velikonoční cupkake 07 - Perníkové kraslice 09 - Velikonoční mazanec 11 - Velikonoční beránek 13 - Jarní řez 15 - Jidášky Velikonoční cupcake

Více

Meruňkové tvarohové knedlíky

Meruňkové tvarohové knedlíky Meruňkové tvarohové knedlíky Sladké ovocné knedlíky jsou spojeny hlavně v létě. Dají se připravit z kynutého těsta, tvarohového anebo také bramborového. Knedlíky plníme různým ovocem. Ingredience 200g

Více

Jarní raw menu raw food seminář

Jarní raw menu raw food seminář Jarní raw menu raw food seminář 7. a 8. březen 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Zdravé vánoční cukroví

Zdravé vánoční cukroví Zdravé vánoční cukroví Recepty na zdravé vánoční cukroví, které EYTO tým Nebuď pecka podával na Vánočním cinkání s 1. ZŠ Dobříš. MAKOVÉ A KOKOSOVÉ KULIČKY 100 g tekutého medu, 50 g sezamových semínek,

Více

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE ...... NETRADIČNÍ VÁNOCE... od BOHEMIAN FOODIE KAPR NA MANDARINKÁCH se salátem z pečených batátů 15 minut příprava / 40 min pečení / 4 porce Ingrdience pro přípravu kapra na mandarinkách 1 kg filetů nebo

Více

RŮŽOVÝ LIKÉR KARAMELOVÝ LIKÉR

RŮŽOVÝ LIKÉR KARAMELOVÝ LIKÉR RŮŽOVÝ LIKÉR 15 květů z růže, 150 g cukru, 750 ml bílého rumu Květy opatrně opláchněte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Dejte je do větší zavařovací sklenice spolu s cukrem a zalijte je rumem. Sklenici

Více

Počet porcí: 6 košíčků

Počet porcí: 6 košíčků Zima Pistáciový cupcake Cupcaky malé dortíčky o velikosti čajového šálku jsou výborným zákuskem, proto je peču v zimě poměrně často. Jsou dosti syté a návykové. Nechte se překvapit netradičním spojením

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

Recepty. Jablečná slavnost 2007

Recepty. Jablečná slavnost 2007 Recepty Jablečná slavnost 2007 Smetanovo-jablečný koláč 130 g cukru 130 g másla 2 vejce 260 g hladké mouky 1 kg jablek 2 sáčky vanilkové cukry 0,25 l mléka 350 g zakysané smetany 2 žloutky trocha mandlových

Více

Vánoční recepty. Kalorické hodnoty. Věděli jste, že

Vánoční recepty.  Kalorické hodnoty. Věděli jste, že Vánoční recepty Mandlové rohlíčky n 300 g špaldové mouky n 200 g másla n 100 g mandlí n 40 g třtinového cukru n 2 žloutky n třtinový vanilkový cukr na obalení (Alnatura, koupíte v DM drogeriích) Mandle

Více

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií 23 Pochutnejte si bez zbytečných kalorií aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář IC Zahrada na Žižkově 31. ŘÍJNA 2015 v Kurz živé stravy 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Ovocný salát na přípitek Praví raw indiánci Krémová kari polévka Pikantní tataráček ;-) Slané

Více

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt

Mražený jogurt. s jablečným cukrem. Na 4-6 porcí. Mražený jogurt Mražený jogurt s jablečným cukrem Na 4-6 porcí Na zmrzlinu 600 g řeckého jogurtu (10 %) 100 g cukru 100 ml smetany ke šlehání 2 bílky, špetka soli Na jablečný cukr 80 g cukru 25 ml smetany špetka soli

Více

BEST OF Vařit či nevařit?

BEST OF Vařit či nevařit? BEST OF Vařit či nevařit? 3,5 hod. praktický raw food seminář 22. a 23. listopadu 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy,

Více

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty

Nápady na dekorace. Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Nápady na dekorace Recepty na makronky, cupcakes, krémy a dorty Mouckovy cukr - pudrovy extra jemny Tento nový výrobek rozšiřuje sortiment Korunního cukru. Je ještě jemnější než práškový cukr a ideálně

Více

recepty s Přírodním nápojem Natural Balance

recepty s Přírodním nápojem Natural Balance KOKTEJLY recepty s Přírodním nápojem Natural Balance KOKTEJLY Koktejly jsou lahodné nápoje vhodné pro spoustu příležitostí, které se snadno přizpůsobí každému mlsnému jazýčku. Milují je jak dospělí, tak

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

SMOOTHIES SUPERVÝŽIVNÉ KOKTEJLY PRO ŽIVOT

SMOOTHIES SUPERVÝŽIVNÉ KOKTEJLY PRO ŽIVOT SMOOTHIES SUPERVÝŽIVNÉ KOKTEJLY PRO ŽIVOT 1ÚVOD CO JE TO SMOOTHIE Smoothie je nápoj umixovaný z čerstvého ovoce a zeleniny, do kterého mohou být pro zvýšení výživové hodnoty přidány byliny, sušené ovoce,

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

Babí léto s rawfood raw food seminář

Babí léto s rawfood raw food seminář Babí léto rawfood raw food seminář 20. A 21. ZÁŘÍ 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s

Francouzská cukrárna. Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem. Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s Francouzská cukrárna Tartalletes s lemon curd - tartaletky s citrónovým krémem Pâte à Choux - dezert z odpalovaného těsta s pistáciovým krémem s malinami Mousse au chocolate Tartalletes s lemon curd -

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

K nákupu nad 500,-Kč. v hodnotě 147,-Kč. Zdarma poštovné a balíček cestovní kosmetiky

K nákupu nad 500,-Kč. v hodnotě 147,-Kč. Zdarma poštovné a balíček cestovní kosmetiky K nákupu nad 500,-Kč Zdarma poštovné a balíček cestovní kosmetiky v hodnotě 147,-Kč - Oliva med šampón 35ml - Oliva med kondicionér 35ml - Oliva pomeranč sprchový gel 35ml - Oliva pomeranč tělové mléko

Více

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků

Ukázky pokrmů z mezinárodních kuchyní. Prezentace k Evropskému dni jazyků Prezentace k Evropskému dni jazyků Pirohy Pirohy patří mezi typické pokrmy ruské kuchyně. Připravují se v mnoha variantách, z různých těst, s různými náplněmi a různými technologickými úpravami. Můžeme

Více

3, 2, 1. Zmrzlinová párty

3, 2, 1. Zmrzlinová párty 3, 2, 1 Zmrzlinová párty Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava střední obtížnost pro zkušené příprava do 20 min. příprava do 40 min. příprava do 60 min. KL = kávová lžička PL = polévková

Více

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience 20 / 21 Koláče Náplně do koláčů a buchet Tvarohová náplň 500 g tučného tvarohu 80 g změklého másla 4 žloutky 2 bílky moučkový cukr dle chuti 1 vanilkový cukr několik lžic tuzemáku Tvaroh dejte do mísy

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Sladké jarní pečení. Velikonoční perníčky. Vanilkové cupcakes s brusinkovou náplní. Mrkvový dort se stékaným karamelem Carrot Cake

Sladké jarní pečení. Velikonoční perníčky. Vanilkové cupcakes s brusinkovou náplní. Mrkvový dort se stékaným karamelem Carrot Cake Sladké jarní pečení Velikonoční perníčky Vanilkové cupcakes s brusinkovou náplní Mrkvový dort se stékaným karamelem Carrot Cake Čokoládová lízátka Cake pops Velikonoční perníčky Ingrediencie 400 g hladké

Více

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY DORTÍKOVAČ - RECEPTY Muffiny s chorizem 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 vejce 50 g rozpuštěného másla 200 ml podmáslí sůl a pepř 80 g nahrubo strouhaného ementálu

Více

Jídelníček na 1. týden

Jídelníček na 1. týden Jídelníček na 1. týden MUŽ S NADVÁHOU (energetický příjem 2500 až 2600 kcal) Tyto recepty jsou určeny pro muže s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry: věk 45 let 180 cm

Více

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem

VÁNOČNÍ RECEPTÁŘ. 1) Cimpr campr Paní Babušíková. 2) Medovníkové cukroví Paní Doležalová Taťána. 3) Rohlíčky s nugátovým krémem 1) Cimpr campr Paní Babušíková 28 dkg hladké mouky 20 dkg másla 10 dkg nahrubo nakrájené lískové ořechy 3,5 dkg moučkového cukru 1 žloutek Smícháme ingredience, uděláme kuličky, na plechu rozmáčkneme vidličkou.

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů

Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013. Příručka pro výuku. Zpracovala: Jana Matějů Rozvoj manuálních zručností a praktických dovedností žáků oboru cukrář CZ.1.07/1.1.28/01.0013 Smetanové dorty, dekorace Příručka pro výuku Zpracovala: Jana Matějů 1. Anotace Střední odborná škola a Střední

Více

Objednávky na telefonu: 725 857 682 SORTIMENT NÁPOJŮ. Hot drink Ice drink Milk shake Ice & Hot Tea Caffe Frappé a další

Objednávky na telefonu: 725 857 682 SORTIMENT NÁPOJŮ. Hot drink Ice drink Milk shake Ice & Hot Tea Caffe Frappé a další Objednávky na telefonu: 725 857 682 SORTIMENT NÁPOJŮ Hot drink Ice drink Milk shake Ice & Hot Tea Caffe Frappé a další Gastro 21 Objednávky na telefonu: 725 857 682 Hot Drink HOT DRINK / ICE DRINK / MILK

Více

Domácí limonády. Domácí limonády. Víte, že: Líbí se Vám článek?

Domácí limonády. Domácí limonády. Víte, že: Líbí se Vám článek? Domácí limonády 8. 7. 2019 Líbí se Vám článek? Domácí limonády Mohlo by vás také zajímat: Pitný režim V horkých letních měsících je pitný režim více než důležitý. Potíte se, potřebujete se ochladit, lepí

Více

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow.

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow. Přihláška do soutěže Vaříme to slow. Soutěž v kuchařských dovednostech středních škol Plzeňského kraje a Bavorska SOU Domažlice, Prokopa Velikého 640, Domažlice Korespondenční část Vypracovali žáci II.

Více

Pokyny k sepsání jídelníčku

Pokyny k sepsání jídelníčku Pokyny k sepsání jídelníčku měl byste zaznamenat vše co sníte a vypijete během 2 všedních (po-pá) a 1 víkendového dne (so+ne) obecné zásady: jídelníček zapisujte průběžně nejlépe hned poté, co něco sníte

Více

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku

Mandle v čokoládě. Tiramisu po česku Mandle v čokoládě Oloupané mandle nakrájíme na nudličky, upražíme na suché pánvi. Rozpustíme čokoládu na vaření s trochou 100% tuku. Do teplé čokolády vmícháme opražené nudličky mandlí v poměru: 1 díl

Více

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že:

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že: Vánočka 12. 12. 2018 Vánočka Toto sladké pečivo se jedlo už ve 14. století. Bylo připravováno v jiné formě, ale chutí bylo podobné vánočce, jak ji známe dnes. Recepty a tipy, o které se s vámi podělím,

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář 20. ČERVNA 2015 v IC Zahrada na Žižkově Jak jednoduše začít 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Mandlové mléko (po melounovém přípitku) Vanilkový chia puding s ovocem Jarně-letní bramborový

Více

Samosběr jahod. Samosběr jahod. Co víme o jahodách, proč si je ceníme: Složení:

Samosběr jahod. Samosběr jahod. Co víme o jahodách, proč si je ceníme: Složení: Samosběr jahod 13. 6. 2018 Samosběry jahod patří mezi oblíbenou, ale hlavně výhodnou formu prodeje, nákupu spojeného s užitečným pohybem na čerstvém vzduchu. Krásu, vůni a chuť skvostných jahodových plodů

Více

RECEPTY. Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Lahodné koktejly a mléčné koktejly Osvěžující zmrzlina Znamenité polévky Mletí v mini mixeru

RECEPTY. Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Lahodné koktejly a mléčné koktejly Osvěžující zmrzlina Znamenité polévky Mletí v mini mixeru PURE HEALTH RECEPTY Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Lahodné koktejly a mléčné koktejly Osvěžující zmrzlina Znamenité polévky Mletí v mini mixeru Smoothie bohaté na vitaminy a chutné šťávy Vitaminový

Více

1. Moo Moo Melon. Složení pro 360ml nápoje 45g one&only vanilla flavoured frappé 16ml 1883 Watermelon Syrup (nebo jiný) 100ml mléka 160g ledové tříště

1. Moo Moo Melon. Složení pro 360ml nápoje 45g one&only vanilla flavoured frappé 16ml 1883 Watermelon Syrup (nebo jiný) 100ml mléka 160g ledové tříště 1. Moo Moo Melon 16ml 1883 Watermelon Syrup (nebo jiný) Ideální nápoj pro nejmenší s velmi rychlou přípravou. Stačí dát všechny ingredience do mixéru a rozmixovat do požadované krémové konzistence. Zdobíme

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Výrobky studené kuchyně vy_32_inovace_ma_49_11 Autor

Více

Pomazánka s vejci a olivami

Pomazánka s vejci a olivami Pomazánka s Tofu Uzené tofu Sýr měkký Olivový olej extra virgine Trochu soli Případně jarní cibulku Postup Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota. Tu smíchejte

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte.

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte. Cibulové bhaji hladká mouka 6 lžic mletá kurkuma 1 zarovnaná lžička mletý římský kmín 1 zarovnaná lžička garammasala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamon, kmín, koriandr, pepř, skořice) 1 zarovnaná

Více

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů Rajčatový koláč Připravíme si na těsto: 250 g hladké mouky 150 g másla nebo tuku na pečení 1 žloutek Na náplň: 2 lžíce olivového oleje 2 velké cibule 10 velkých rajčat (nebo 2 plechovky po 400 g loupaných

Více

Produkty. JESSY kakaová roláda s náplní ze šlehané smetany. JESSYkakaová roláda s náplní ze šlehané smetany a kakaa

Produkty. JESSY kakaová roláda s náplní ze šlehané smetany. JESSYkakaová roláda s náplní ze šlehané smetany a kakaa Produkty NOVINKA 2016 chlazený JESIK, Dortík a Kostka Zákusek JESSY je výjímečný produkt, vyrobený jako přirozeně bezlepkový, bez přidaných E, podle původní receptury, chráněné vlastním patentem. Dezert

Více

Bábovka s překvapením

Bábovka s překvapením Dezerty Tuto kapitolu píšu obzvlášť ráda. Jak již mí příznivci vytušili, vaření a zvláště pečení je má vášeň. Ve všech předchozích kuchařkách jsem čtenářům nabídla naše oblíbené dobroty a nebude tomu jinak

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

154 Špenátové smoothie s jahodami 14 Proteinová granola. 112 Donuty. 156 Ovocné smoothie 16 Ovesná kaše s lesním ovocem

154 Špenátové smoothie s jahodami 14 Proteinová granola. 112 Donuty. 156 Ovocné smoothie 16 Ovesná kaše s lesním ovocem michaela švecová Obsah snídaně obědy a večeře dezerty smoothie 2 Mandlové lívanečky s borůvkami 60 Salát s melounem a kozím sýrem 0 Oříškové sušenky 54 Špenátové smoothie s jahodami 4 Proteinová granola

Více

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly.

Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Vánoční cukroví nové recepty z Helenčina pečení, které se do knihy VÁNOČNÍ KOUZLENÍ nevešly. Děkuji, že jste si koupili moji novou kuchařku Helenčino pečení. VÁNOČNÍ KOUZLENÍ / ZIMA vychází jako první

Více

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag Cocido z cizrny Flag 250 g cizrny, 300 g hovězího jelita, ¼ kuřete, 100 g slaniny, 100 g hovězího jelita s cibulí, 100 g kořeněné klobásy, 50 g šunky, 4 morkové kosti asi 5 cm, 1 kg zelí, 4 středně velké

Více

Žitné mouky T 960 Žitná chlebová T 1700 Žitná celozrnná

Žitné mouky T 960 Žitná chlebová T 1700 Žitná celozrnná Pšeničné mouky 00 Pšeničná mouka hladká světlá T 400 Pšeničná výběrová polohrubá T 405 je umletá ze zrna, které má odstraněný klíček a obal (otrubu) a je vlastně nejsvětlejší a tedy nejmíň celozrnná. T

Více

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny

MUFFINOVÁ KUCHAŘKA. Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz. sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny MUFFINOVÁ KUCHAŘKA Lucie Žaludová Šnečka www.snecka.cz sbírka vyzkoušených receptů na sladké i slané muffiny Obsah Sladké varianty:... 3 Muffiny stracciatellové... 3 Kefírové muffiny s nutellou a čokoládou

Více

Tipy pro odšťavování. Recepty z ochutnávky

Tipy pro odšťavování. Recepty z ochutnávky Tipy pro odšťavování Recepty z ochutnávky Kořeněný zázvorem 4 mrkve 2 pomeranče 1 limeta 6 plátků zázvoru Okraj skleničky ozdobíme 1/4 plátku limety nebo pomeranče. Nápoj obsahuje vitamíny B a C, karotenoidy,

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Dezerty bez výčitek. 10 receptů, které vás inspirují ke zdravému mlsání. autor: Tomáš Jehlička

Dezerty bez výčitek. 10 receptů, které vás inspirují ke zdravému mlsání. autor: Tomáš Jehlička Dezerty bez výčitek 10 receptů, které vás inspirují ke zdravému mlsání autor: Tomáš Jehlička Dobrou chuť a novou inspiraci! Ahoj! Tímto ebookem s mými recepty bych vám chtěl ukázat nové možnosti využití

Více