ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY"

Transkript

1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracoval: Schválil: Mgr. Hana Pražanová, ředitelka školy Daria Hlaváčková, vychovatelka ŠD Mgr. Hana Pražanová, ředitelka školy Vnitřní řád ŠD nabývá platnosti dne: Vnitřní řád ŠD nabývá účinnosti dne: Čl. I obecná ustanovení Školní vzdělávací program školní družiny je zpracován na základě zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění, a vyhlášky č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání, v platném znění. V souladu s 5 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění, školní vzdělávací program stanoví konkrétní cíle vzdělávání, délku, formy, obsah a časový plán vzdělávání, podmínky přijímání uchazečů, průběhu a ukončování vzdělávání, včetně podmínek pro vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Dále stanoví popis materiálních, personálních a ekonomických podmínek a podmínek bezpečnosti práce a ochrany zdraví, za nichž se vzdělávání v konkrétní škole nebo školském zařízení uskutečňuje. Školní vzdělávací program školní družiny je veřejně přístupný dokument.

2 Čl. II konkrétní cíle Být důležitým výchovným partnerem školy a rodiny. Mít důležitou roli při prevenci rizikového chování. Rozvíjet klíčové kompetence. Podporovat a rozvíjet EVVO ekologické vzdělávání, výchovu a osvětu. Čl. III délka vzdělávání Školní družinu mohou navštěvovat žáci ročníku v průběhu celé školní docházky v základní škole, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola Rybitví. Délka vzdělávání je členěna na jednotlivé školní roky. V okrajových úsecích provozní doby probíhá společná činnost dětí mateřské školy a účastníků školní družiny. Provozní doba školní družiny: den čas pondělí 6:00 hodin 7:49 hodin 11:40 hodin 16:30 hodin úterý 6:00 hodin 7:49 hodin 12:35 hodin 16:30 hodin středa 6:00 hodin 7:49 hodin 11:40 hodin 16:30 hodin čtvrtek 6:00 hodin 7:49 hodin 11:40 hodin 16:30 hodin pátek 6:00 hodin 7:49 hodin 11:40 hodin 16:30 hodin Čl. IV formy zájmového vzdělávání Zájmové vzdělávání lze uskutečňovat zejména těmito formami: příležitostnou výchovnou, vzdělávací, zájmovou a tematickou rekreační činností, spojenou s pobytem v prostorách užívaných školní družinou, pravidelnou výchovnou, vzdělávací a zájmovou činností, další činností spojenou s pobytem mimo prostory užívané školní družinou, osvětovou činností včetně shromažďování a poskytování informací pro děti a žáky, popř. i další osoby činností vedoucí k prevenci rizikového chování a výchovou k dobrovolnictví, individuální prací, zejména vytvářením podmínek pro rozvoj nadání dětí a žáků, využitím otevřené nabídky spontánních činností.

3 Čl. V obsah vzdělávání Obsah vzdělávání je v tematickém plánu školní družiny rozpracován na jednotlivé měsíce. TEMATICKÝ PLÁN 2015 / 2016 září říjen listopad prosinec leden únor Seznamovací hry s novými žáky. Seznámení s vnitřním řádem školní družiny, ŠVP. Poučení o bezpečnosti. Společné vyvození pravidel chování ve ŠD. Výtvarné činnosti zaměřené na podzimní období - využití přírodních materiálů. Sportovní a dětské hry na školní zahradě, v tělocvičně. Vycházky do přírody v okolí obce. Podzimní úpravy školní zahrady, péče o zeleň v okolí školy. Vycházky do přírody spojené se sběrem přírodnin, výtvarné práce z nich. Sportovní a dětské hry na školní zahradě, sportovní hry v tělocvičně. Rozvoj komunikačních dovedností, schopnosti naslouchat. Rozvíjení kladných mezilidských vztahů. Pozorování změn v podzimní přírodě. Náš domov (rodina, obec, nejbližší okolí, vlast). Péče o zeleň v okolí školy, exkurze na sběrný dvůr obce. Podzimní úklid okolí školy. Sběr plodů pro zimní dokrmování zvěře. Příprava krmítek. Formování životních postojů, prevence nežádoucího chování. Kamarádství. Výtvarné práce (upřednostnění ekologicky nezávadných surovin). Podzimní tradice a zvyky. Nejen Halloween, ale hlavně původní zvyky. Sportovní hry na školní zahradě. Příprava Mikulášské výzdoby. Adventní tradice. Svátky, oslavy v rodině, v kolektivu. Dokončování podzimních prací na školním pozemku, zazimování rostlin. Výtvarné činnosti, výroba vánočních drobností, vánoční výzdoba. Sportovní odpoledne v tělocvičně, vycházky do okolí školy. Pečení perníků a cukroví. Pobyt v zimní přírodě - zimní sporty. Výtvarné činnosti inspirované tradičními výrobky (slané těsto, příze, drátky, kouzlení s papírem). Posilování ekologického myšlení. Doplňování krmítek, pozorování ptactva. Příprava dárků na zápis do první třídy. Sportovní hry v tělocvičně. Zdravý životní styl. Pobyt v zimní přírodě - zimní sporty. Výtvarné činnosti, práce s časopisy, plastické modely, vystřihovánky. Rozvoj vyjadřovacích schopností, uplatnění se v kolektivu. Valentinská výzdoba a dárky.

4 březen duben květen červen Masopustní zvyky - smažení koblih, výroba masek, karneval. Posilování zodpovědnosti za své chování. Poznávání vlastního těla. Zdraví, kondice. Vycházky do jarní přírody, pozorování změn v přírodě. Sportovní a dětské hry na školní zahradě, v tělocvičně. Ekologické myšlení -zodpovědné chování vůči přírodě. Den vody. Jarní zvyky - vítání jara, vynášení Zimy, příprava na velikonoce. Dopravní výchova, dopravní prostředky v souvislosti s ekologií. Výtvarné činnosti - tradiční velikonoční výzdoba. Jarní práce v okolí školy, akce ke Dni země. Sportovní a dětské hry na školní zahradě. Vztahy v rodině, kolektivu, ve společnosti. Vycházky a výlety do jarní přírody - Černá u Bohdanče Lázně Bohdaneč. Příprava dřeva na pálení čarodějnic, příprava loutek čarodějnic. Výtvarné činnosti, práce se stavebnicemi, práce s různými druhy papíru, dárky ke dni matek. Pobyt v přírodě, výlety a vycházky do okolních lesů.. Sportovní a dětské hry na školní zahradě. Péče o zeleň v okolí školy, exkurze na sběrný dvůr obce. Schopnost a ochota pomoci, úcta, porozumění, tolerance. Výtvarné činnosti (mozaiky, práce s přízí a korálky, tkaní). Už jsem čtenář. Práce s knihou. Sportovní a dětské hry na školní zahradě. Péče o zeleň v okolí školy, úprava školního pozemku. Posilování schopnosti vyrovnat se stresem, objektivní hodnocení vlastního chování. Výtvarné činnosti (modelování, drátkování, využití přírodních surovin). Práce, povolání. Výlety, vycházky. Tematický plán je v souladu s výchovně vzdělávací činností třídy Rybičky v mateřské škole. Jednotlivá témata lze časově přizpůsobit tak, aby navazovala na práci této třídy. Průběžně: Činnosti zaměřené na ekologickou výchovu - sběr druhotných surovin, rozvíjení vztahu k přírodě, v zimě přikrmování ptáků a lesní zvěře, péče o zeleň v okolí školy. Intenzivní využití pobytu v přírodě a v tělocvičně, spojeného s tělovýchovnými aktivitami. Rozvíjení výtvarných dovedností a podpora estetického cítění. Zařazování klidových činností, vyprávění, četba. Příprava na vyučování formou kvízů, her a vědomostních soutěží. Vedení dětí k dodržování zásad zdravého životního stylu.

5 Čl. VI časový plán vzdělávání Časový plán vzdělávání je konkrétně upraven v Přehledu výchovně vzdělávací práce školní družiny v Týdenní skladbě zaměstnání. Čl. VII podmínky přijímání uchazečů, průběh a ukončování vzdělávání 1. O zařazení účastníka k činnosti školní družiny se rozhoduje na základě písemné přihlášky, na které jeho zákonný zástupce písemně sdělí rozsah docházky a způsob odchodu účastníka ze školní družiny. Písemnou přihlášku je nutno podat na začátku každého školního roku. 2. Oddělení školní družiny se naplňuje do maximálního počtu 30 účastníků. 3. V oddělení lze individuálně integrovat nejvýše 5 účastníků se zdravotním postižením. 4. Do školní družiny jsou účastníci přijímáni na základě předem stanovených kritérií, která jsou přílohou č. 1 tohoto vzdělávacího programu. 5. Docházka účastníka je povinná, a každou nepřítomnost, či odchylku od údajů na písemné přihlášce je nutno řádně omluvit písemně nebo osobně zákonným zástupcem účastníka. Ze školní družiny může být účastník uvolněn pouze na písemnou žádost zákonných zástupců nebo v doprovodu pověřené osoby. 6. Docházku kontroluje vychovatelka a zaznamenává do docházkového sešitu. 7. Vyzvedávání účastníka ze školní družiny probíhá v místnosti školní družiny nebo v prostorách využívaných školní družinou. 8. Nevyzvednutí účastníka řeší vychovatelka individuálně a informuje ředitelku školy. 9. Dočasné umístění nepřihlášeného žáka nebo dítěte do školní družiny se provádí po dohodě vedení školy a vychovatelky. 10. Zákonní zástupci mohou školní družinu kdykoliv navštívit, zapojit se do činnosti a jsou zváni na všechny akce školní družiny. 11. Vychovatelka je ve stálém kontaktu s třídními učiteli a zákonnými zástupci účastníka. Vzájemně si předávají informace o výchovných či jiných problémech. Čl. VIII materiální podmínky 1. Užívané místnosti, tj. základní lokalizace školní družiny: 1. patro budovy školy. 2. Další prostory užívané družinou - tělocvična, knihovna, počítačová učebna, školní zahrada, vhodné okolí školy, (při důsledném zajištění bezpečnosti a dodržování řádu příslušných učeben) a ostatní prostory školy. 3. Ke vzdělávání využívají žáci veškeré materiální vybavení využívaných prostor.

6 Čl. IX personální podmínky Ve školní družině pracuje jedna plně kvalifikovaná vychovatelka na úvazek 1,0 a jedna vychovatelka na zkrácený úvazek. Čl. X ekonomické podmínky Úplata za zájmové vzdělávání ve školní družině není stanovena. Čl. XI podmínky bezpečnosti práce a ochrany zdraví 1. Bezpečnost a ochranu zdraví účastníků zajišťuje vychovatelka. Účastníci jsou o bezpečnosti pravidelně poučováni. 2. Bez vědomí vychovatelky účastníci neopouští prostory využívané školní družinou. 3. Účastníci se řídí vnitřním řádem školní družiny, školním řádem, pokyny vychovatelky školní družiny a pravidly chování, které si společně vytvořili. 4. Účastníci jsou povinni okamžitě hlásit vychovatelce každé zranění při činnostech ve školní družině. Vychovatelka zajistí první pomoc a vždy informuje zákonné zástupce. 5. Účastníky činnosti školní družiny předávají vyučující pouze vychovatelce, a to před třídou nebo ve školní družině po skončení vyučování. 6. Vychovatelka průběžně spolupracuje s třídními učiteli a se zákonnými zástupci přihlášených účastníků. 7. Při obědě se účastníci řídí pravidly stolování, dodržují hygienická pravidla a chovají se ukázněně. Do jídelny a z jídelny přicházejí a odcházejí společně v doprovodu vychovatelky nebo dozorujícího pedagoga. 8. Vedoucí zájmových kroužků si účastníky vyzvedávají ve školní družině, a po ukončení činnosti je předají vychovatelce ve školní družině. 9. Osobní věci si ukládají na místa k tomu určená. V případě ztráty nebo výměny oznámí vše urychleně vychovatelce. 10. Do školní družiny je zákaz nošení cenných věcí a nebezpečných předmětů. 11. Pitný režim je zajišťován v průběhu celého pobytu ve školní družině. Čl. XII Závěrečné ustanovení Školní vzdělávací program je vyhotoven v jednom výtisku, který je uložen v ředitelně školy.... Daria Hlaváčková vychovatelka školní družiny... Mgr. Hana Pražanová ředitelka školy

7 příloha č. 1 KRITÉRIA PRO PŘIJÍMÁNÍ ÚČASTNÍKŮ K ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 V souladu s 9 odst. 4 vyhlášky č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání v platném znění se o přijetí účastníka k činnosti družiny rozhoduje na základě písemné přihlášky. O přijetí účastníka k činnosti školní družiny rozhoduje ředitelka základní školy, jejíž činnost vykonává Základní škola a mateřská škola Rybitví na základě náležitostí vyplněných v písemné přihlášce a splněných kritérií pro přijetí. Ředitelka školy přihlíží k maximálnímu počtu 30 účastníků na jedno oddělení. Kritéria pro přijímání žáků do školní družiny: Věk účastníků: 5 let 6 bodů 6 let 5 bodů 7 let 4 body 8 let 3 body 9 let 2 body 10 let 1 bod Ročník, který účastník navštěvuje: 1. ročník 5 bodů 2. ročník 4 body 3. ročník 3 body 4 ročník 2 body 5. ročník 1 bod Přijati jsou účastníci s nejvyšším počtem bodů až do naplnění jednoho oddělení (30 častníků).

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracoval: Schválil: Mgr. Hana Pražanová, ředitelka školy Daria Hlaváčková, vychovatelka ŠD Mgr. Hana Pražanová, ředitelka školy Vnitřní řád ŠD nabývá platnosti dne: 25. 08.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Řád školní družiny Chvalkovice březen 2010 Všeobecná ustanovení Řád školní družiny V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Medlov, příspěvková organizace č.j.zš129/2016 Vnitřní řád školní družiny č.j.zš129/2016 Zpracoval: Mgr.Ondřej Schulz účinnost od : 01.01.2017 V souladu se zněním zákona

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Č. j.: Po947/17 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, vydávám řád

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE HROZNĚTÍN

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE HROZNĚTÍN ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE HROZNĚTÍN Školní vzdělávací program pro školní družinu Hroznětín, Školní 333, 362 33 Hroznětín 1. Identifikační údaje Název vzdělávacího

Více

Účinnost ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu.

Účinnost ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. Základní škola a Mateřská škola Bohumín Bezručova 190 okres Karviná, příspěvková organizace Řád školní družiny Č. j.: ŘBe -13/2016 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. 08. 2016 R.

Více

Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina

Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina Čj: ZŠB/448/2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Směrnice nabývá účinnosti dne: 1. 9. 2015 Počet příloh 1 Změny směrnice

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž Z á k l a d n í š k o l a S l o v a n, K r o m ě ř í ž, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e Zeyerova 3354, 767 01 Kroměříž e-mail: zs@zsslovan.cz tel.: 573 502 244, fax : 573 502 240 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1.

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1. Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace Vnitřní řád - družina Č.j.: 265/2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak: 2-2 Skartační znak: A 5 Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace. Vnitřní řád školní družiny

Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace. Vnitřní řád školní družiny Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Identifikační údaje Adresa: ŠD při ZŠ Jablonec nad Nisou Mšeno, Mozartova 24 příspěvková organizace

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Nahořany, okres Náchod, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice č. Č.j.: 12/12 / Vypracoval: Mgr. Magda Michalová, ředitelka školy

Více

ŠVP ŠD Barevné korálky

ŠVP ŠD Barevné korálky Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál 793 83 Jindřichov 457 ŠVP ŠD Barevné korálky Alžběta Vopelková, vychovatelka Blanka Foretková, vychovatelka V Jindřichově 1. 9. 2013.. Mgr. Zlata

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina Základní škola a Mateřská škola Veverské Knínice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Školní řád - družina Č.j.: 40/2013 Účinnost od: 1. 11. 2013 Projednán pedagogickou radou: 8. 10. 2013 Schválen

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a mateřská škola Staňkovice, okres Louny, příspěvková organizace, Postoloprtská 100, 439 49 Staňkovice, kontakt: 415 721 014, 724 044 865 IČ 622 478 32 zs.stankovice@seznam.cz Školní vzdělávací

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Olomouc, Heyrovského 33. Září 2018

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Olomouc, Heyrovského 33. Září 2018 2018 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Září 2018 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Příloha školního řádu Základní škola speciální a praktická škola Diakonie ČCE Vrchlabí Vnitřní řád školní družiny Tento vnitřní řád školní družiny (dále jen ŠD) je vydán v souladu se zněním 30, odst.1

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina 1 Základní škola Františka Josefa Řezáče, Liteň, okres Beroun Školní řád - družina Č.j.: Účinnost od: 1.9.2016 Spisový znak: Skartační znak: Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2019 Směrnice nabývá účinnosti dne: 1. 9. 2019 Počet příloh 2 Změny směrnice jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků. V souladu

Více

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí Základní škola Salvátor, Králova 380 757 57 Valašské Meziříčí Č.j.: ZŠ-JP 274/2016 Dodatek č.3: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY vychází z dosud platných zákonů a vyhlášek, kterými

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINYA ŠKOLNÍHO KLUBU

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINYA ŠKOLNÍHO KLUBU ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINYA ŠKOLNÍHO KLUBU Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám

Více

Vnitřní řád školního klubu (ŠK)

Vnitřní řád školního klubu (ŠK) Vnitřní řád školního klubu (ŠK) Č. j.: ZŠH/438/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 16. 11.

Více

Speciální základní škola Králíky

Speciální základní škola Králíky Speciální základní škola Králíky Nábřežní 130, Králíky 561 69 Zdravá škola www.zspkraliky.cz IČO 61235105 zspkraliky@zspkraliky.cz tel., fax: 465 631 186 Č.j.: SpZSKr 533/2018 Projednáno a schváleno na

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Tehov Svatojánská náves 78, 251 01 Tehov; IČO: 750 34 182; www.zstehov.cz tel: 323 640 573; e-mail: reditelka@zstehov.cz; ředitel Mgr. Radana Šimčíková Čj: 94/2017 Vnitřní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Okříšky, J. A. Komenského 87 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2013 Školská rada schválila dne: 30.8..2013 Směrnice nabývá platnosti

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Č.j. 17/8-2014

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Č.j. 17/8-2014 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání ve školním klubu Č.j. 17/8-2014 Identifikační údaje Základní škola Blatenská 540, Horažďovice Název právnické osoby: Základní škola Horažďovice, příspěvková

Více

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice vychází ze zákona 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 74/2005 o zájmovém vzdělávání ve znění pozdějších předpisů Školní družina je školské zařízení určené k zájmovému vzdělávání,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 Č.j.: Po1278/1/08 Vnitřní řád školní družiny 1 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Školní řád družina Vypracoval: L. Návarová Účinnost od: 1.4.2013 Schváleno Radou školy: 18.3.2013 Schváleno na ped. radě: 27.3.

Školní řád družina Vypracoval: L. Návarová Účinnost od: 1.4.2013 Schváleno Radou školy: 18.3.2013 Schváleno na ped. radě: 27.3. Škola ZÁKLADNÍ ŠKOLA Nový Kostel, okres Cheb Školní řád družina Vypracoval: L. Návarová Účinnost od: 1.4.2013 Schváleno Radou školy: 18.3.2013 Schváleno na ped. radě: 27.3.2013 Změny: V souladu se zněním

Více

Základní škola nám. Curieových. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro školní rok 2015/2016

Základní škola nám. Curieových. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro školní rok 2015/2016 Základní škola nám. Curieových ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY pro školní rok 2015/2016 Řád: 02/2015 Účinnost: od 1.9.2015 Číslo jednací: Skartační znak: A5 Datum revize: 28.8.2015 Po revizi dokumentu a jeho schválení

Více

Řád školní družiny a školního klubu

Řád školní družiny a školního klubu Řád školní družiny a školního klubu Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Moravská Nová Ves, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 246/2016 Vypracoval: Schválil: Mgr. Hana Grossmannová, ředitelka školy Mgr. Hana Grossmannová, ředitelka školy

Více

Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy

Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy Mgr. Pavlína Přikrylová, ředitelka školy Pedagogická

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Školní vzdělávací program školní družiny I. Identifikační údaje Název : Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Adresa : Lípa 66, 582

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T.G.Masaryka Třebíč, příspěvková organizace se sídlem Komenského nám. 61/6, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 414 / 2014 Vypracoval: Schválil:

Více

Řád školní družiny - SM03

Řád školní družiny - SM03 Řád školní družiny - SM03 Vypracoval: Ing. Richard Váňa, ředitel školy Projednal: Pedagogická rada dne: 28.8.2014 Schválil: Ing. Richard Váňa, ředitel školy Číslo jednací: 42/2014 Ú od: 1. 9. 2014 Obsah:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. od 3.9.2012

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. od 3.9.2012 Základní škola, Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 1053, příspěvková organizace 744 01 Frenštát p.r.,tyršova 1053 tel. 556 835 737, 731 574 059 e-mail:skola@zsfren.cz www.zsfren.cz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3)

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Č. j.: ZŠH/471/2018 Spisový znak: 1-2 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel

Více

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od:

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1.9.2018 Spisový znak: Skartační znak: Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD

Školní vzdělávací program pro ŠD Školní vzdělávací program pro ŠD Zpracovaly: PhDr. Zuzana Sniegoňová a Bc. Michaela Vágovszká Dvořáková Aktualizace č.1 platná od 1. 9. 2018 Mgr. Andrea Hrabáková, ředitelka školy Nabývá účinnosti dne:

Více

CELOROČNĚ. - Rozvíjení dovednosti v ICT v počítačové učebně - Tvořivá dílna - Akce společné pro všechna oddělení ŠD. Řízené činnosti rozvíjejí:

CELOROČNĚ. - Rozvíjení dovednosti v ICT v počítačové učebně - Tvořivá dílna - Akce společné pro všechna oddělení ŠD. Řízené činnosti rozvíjejí: CELOROČNĚ - Tématické vycházky do přírody - Rozvíjení kamarádských a mezilidských vztahů, pomoc při práci - Seznamování se základy 1.pomoci - Sebeobslužná činnost oblékání, stolování, hygiena, - Ochrana

Více

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení

Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Vnitřní řád školní družiny obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, středním, vyšším odborném vzdělávání /školský zákon/ je vydán pro školní družinu vnitřní řád. Je

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ZÁKLADNÍ ŠKOLA POD SVATOU HOROU, PŘÍBRAM BALBÍNOVA 328 261 01 Příbram II Se změnami k 1. 9. 2017 V Příbrami dne

Více

Základní škola a Mateřská škola Bechlín příspěvková organizace SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD

Základní škola a Mateřská škola Bechlín příspěvková organizace SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD SMĚRNICE Č. 35Z ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU ŠKOLY SMĚRNICE - ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY, STATUT ŠD Č. j.: Vypracoval: Mgr. Pavel Adámek, ředitel školy Schválil: Mgr. Pavel Adámek, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Vnitřní směrnice: ŠKOLNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Obsah:

Více

Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace, Těškovice 92. Školní vzdělávací program školní družiny

Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace, Těškovice 92. Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Těškovice, příspěvková organizace, Těškovice 92 Školní vzdělávací program školní družiny Platnost od 1.9.2016 Obsah Základní charakteristika školy... 3 Konkrétní cíle vzdělávání...

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLNÍ DRUŽINA PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE, LIBEREC VRATISLAVICE NAD NISOU, příspěvková organizace Adresa:, tel. /fax 482 323 263, e-mail: libor.rygal@zs. vratislavice. cz Bankovní spojení: ČS Liberec 0984944329/0800,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Praha 6, náměstí Svobody 2 I. Úvodní ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY (k 1. 1. 2017) 1. Vnitřní řád školní družiny (dále ŠD) je součástí vnitřních předpisů příspěvkové

Více

Řád školní družiny. Základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22

Řád školní družiny. Základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22 Řád školní družiny Základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22 1. Organizace školní družiny a) Školní družina ( dále jen ŠD) je zřízena jako součást základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22 podle zákona

Více

PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY

PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY PRAVIDLA BEZPEČNÉ DRUŽINY 1. PO PŘÍCHODU DO ŠKOLNÍ DRUŽINY ODKLÁDÁM AKTOVKU NA URČENÉ MÍSTO 2. NA OBĚD ODCHÁZÍM S VYCHOVATELKOU NEBO S UČITELKOU (VYCHOVATELEM NEBO S UČITELEM 3. DODRŽUJI HYGIENICKÉ ZÁSADY

Více

Řád školní družiny. Základní škola Rosice

Řád školní družiny. Základní škola Rosice Základní škola Rosice Řád školní družiny Řád školní družiny vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a z vyhlášky MŠMT č.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí Základní škola Salvátor, Králova 380 757 57 Valašské Meziříčí Dodatek č.3 Č.j.: ZŠ-JP 274/2016 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU vychází z dosud platných zákonů a vyhlášek, kterými

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Brno, Křídlovická 30b VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracoval Mifková Radmila, vedoucí vychovatelka ŠD Vydal RNDr. Jarmila Bavlnková, ředitelka školy Školská rada schválila

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 - Hostivař Kozinova 1000 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 8. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 8 ZŠ - OŘ /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 20.6.2005 Mgr. Helena Fučíková,

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY

Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Školní vzdělávací program pro školní družinu VESELÉ RYBIČKY Základní škola a Mateřská škola Šakvice příspěvková organizace Hlavní 41, 691 67 Šakvice, IČO 708 261 129 1 Identifikační údaje: Název programu:

Více

Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk

Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk Výchovně vzdělávací program školní družiny ZŠ NEPOMUK Školní 546, 33501 Nepomuk Provoz ŠD : 6.15 16.30 hod. Počet oddělení: 5 Věk žáků ŠD: 6 9 let Platnost dokumentu: od 1. 9. 2015 Obsah: 1.Úvod 2.Informace

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 2 /2014 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1.9.2014 A.1. A5 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy, podle 30

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Struhlovsko 1795, 753 01 Hranice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ŘŠ 18/2017 Obecná ustanovení Tento vnitřní řád je vydán na

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu

Školní vzdělávací program pro školní družinu 1. základní škola Cheb, Americká 36 Identifikační údaje Název programu: název školy 1. základní škola Cheb, Americká 36 REDIZO IČ 70987211 adresa školy Americká 36, Cheb 350 02 ředitel Mgr. Miroslav Janoušek

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola a mateřská škola Zlatníky-Hodkovice

Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola a mateřská škola Zlatníky-Hodkovice Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola a mateřská škola Zlatníky-Hodkovice 1 Obsah 1. Identifikace ŠD 3 2. Charakteristika ŠD 4 3. Materiální, ekonomické a personální podmínky 4 1.

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Školní družina při Základní škole Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny Řád školní družiny Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny (dále jen ŠD), stanoví

Více

Řád školní družiny. Základní škola a mateřská škola Javornice. Čj: 145/14 Účinnost od: 1.10.2014. Změny: 517 11 Javornice 2.

Řád školní družiny. Základní škola a mateřská škola Javornice. Čj: 145/14 Účinnost od: 1.10.2014. Změny: 517 11 Javornice 2. Základní škola a mateřská škola Javornice 517 11 Javornice 2 Řád školní družiny Čj: 145/14 Účinnost od: 1.10.2014 Spisový znak: ZŠ/DOK Skartační znak: A10 Změny: Obsah: 1/ Úvodní ustanovení. 2/ Poslání

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Kanice, okr. Brno-venkov, příspěvková organizace Kanice 135, 664 01 Bílovice nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ A MŠ KANICE Č.j.:

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZŠMŠ/360/2016 V Praze dne 30. 8. 2016 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Praha 10 - Štěrboholy Vypracovala: Lenka Kuchinková, vedoucí vychovatelka ŠD Schválila: Mgr. Eva

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 22 /2007 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 25.1.2008 Směrnice nabývá platnosti

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU. ZŠ a MŠ Štramberk, Zauličí 485, Štramberk 742 66

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU. ZŠ a MŠ Štramberk, Zauličí 485, Štramberk 742 66 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU ZŠ a MŠ Štramberk, Zauličí 485, Štramberk 742 66 1. Základní údaje o ŠD 2. Charakteristika ŠD 3. Personální podmínky 4. Podmínky vzdělávání ve ŠD 5. VP pro ŠD 6. Vnitřní

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne: Směrnice

Více

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 3 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: HRS III/ /2015 Skartační znak: S 10 Vypracovaly:

Více

Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY A10

Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY A10 Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, 285 04 Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice číslo č. 5 Úplata za vzdělávání a školské služby (ŠD) Číslo jednací ZŠ 583-245-S5/2016

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní družina, tak proč se nudit ZÁKLADNÍ ŠKOLA POD SVATOU HOROU, PŘÍBRAM BALBÍNOVA 328 261 01 Příbram II S úpravami k 1. 9. 2016 V Příbrami

Více

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chvalšiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chvalšiny Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chvalšiny 2 Obsah 1. Identifikační údaje... 2 2. Podmínky pro vzdělávání účastníků se specifickými vzdělávacími potřebami...3 3.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBSAH 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Činnost ŠD 2 Organizace a provoz ŠD 2.1 Odhlašování a přihlašování žáka 2.2 Provoz ŠD 2.3 Docházka do ŠD 2.4 Pravidla chování žáků 2.5 Práva

Více

Školní vzdělávací program školní družina

Školní vzdělávací program školní družina Základní škola a Mateřská škola Psáry, okres Praha-západ Školní vzdělávací program školní družina Motto: Ať je teplo nebo zima, v družině je vždycky prima Sídlo organizace: Pracoviště ŠD: Hlavní 12 Hlavní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY S 21/01/2017

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY S 21/01/2017 Základní škola Dr. Hrubého 2, Šternberk, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY S 21/01/2017 Č.j.: ZŠ HRUB 213/2017 Spisový znak: 1.1. Skartační znak: A 10 Vypracoval: Mgr. Lenka Hlaváčková,

Více

Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900

Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900 Č.j.: ZŠŠ 354/2015 Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900 se sídlem Švehlova 12/2900, Praha 10, 106 00 VNITŘNÍ PŘEDPIS, kterým se stanoví výše úplaty za zájmové vzdělávání ve školní družině a provoz

Více

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA V Oskavě 1. září 2012 ředitel školy: Mgr. Stanislav Lysák Obsah:

Více

Řád školní družiny 10. základní školy Plzeň, nám. Míru 6, 301 00 Plzeň

Řád školní družiny 10. základní školy Plzeň, nám. Míru 6, 301 00 Plzeň Řád školní družiny 10. základní školy Plzeň, nám. Míru 6, 301 00 Plzeň 10. základní škola, nám. Míru 6, 301 00 Plzeň IČO: 70879320 Zpracovala: Z. Krausová, M. Kinkorová Platnost: od 1. 9. 2009 Datum vydání:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Budíškovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 102/14 Vypracoval: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy Schválil: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy

Více

I. Organizační pokyny

I. Organizační pokyny Speciální základní škola, mateřská škola a praktická škola Moravská Třebová D 7 Vnitřní řád školní družiny Obsah : I. Organizační pokyny 1. Úvod 2. Přihlašování a odhlašování 3. Organizace činnosti II.

Více

Program environmentálního. vzdělávání, výchovy a osvěty. v ZŠ a MŠ Křižanov

Program environmentálního. vzdělávání, výchovy a osvěty. v ZŠ a MŠ Křižanov Základní škola a mateřská škola Křižanov, příspěvková organizace Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v ZŠ a MŠ Křižanov 2014 2015 Koordinátor EVVO: Mgr. Ivana Hejtmánková ZŠ a MŠ Křižanov

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny I. Provoz ŠD Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Provoz ŠD je určen pro žáky 1. až 4. ročníku, a to v době od 6.40 do 7.40 hod. a skončení vyučování

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vedoucí vychovatelka ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka školy

Více

Řád školní družiny I. OBECNÁ USTANOVENÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Řád školní družiny I. OBECNÁ USTANOVENÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Základní škola a mateřská škola Brno, Husova 17, 602 00 Brno příspěvková organizace Řád školní družiny I. OBECNÁ USTANOVENÍ Školní družina je součástí právního subjektu Základní školy a mateřské školy

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Havířov-Šumbark Jarošova 33/851 okres Karviná, příspěvková organizace Jarošova 33/851, 736 01 Havířov-Šumbark Vnitřní řád školní družiny dle ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Výchovně vzdělávací program školní družiny při ZŠ a MŠ Maletín, pro školní rok 2012/2013 (ŠVP ŠD)

Výchovně vzdělávací program školní družiny při ZŠ a MŠ Maletín, pro školní rok 2012/2013 (ŠVP ŠD) Obsah Výchovně vzdělávací program školní družiny při ZŠ a MŠ Maletín,... 2 pro školní rok 2012/2013 (ŠVP ŠD)... 2 Charakteristika ŠD... 2 Materiální podmínky... 2 Ekonomické podmínky... 3 Personální podmínky...

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání zpracovaný podle RVP ZV s názvem : Člověk přírodě - příroda člověku ZÁKLADNÍ ŠKOLA okres Praha-východ ODOLENA VODA, Školní 200 Příloha 2 1.1.1 Školní vzdělávací

Více

Základní škola a Mateřská škola Vranovice, příspěvková organizace Masarykova 178, 691 25 Vranovice

Základní škola a Mateřská škola Vranovice, příspěvková organizace Masarykova 178, 691 25 Vranovice Základní škola a Mateřská škola Vranovice, příspěvková organizace Masarykova 178, 691 25 Vranovice Řád školní družiny Zpracovala a schválila: Mgr.Hana Pokorná, v.r. Kontrolovala: Z.Zedníčková, D.Kneblová

Více

Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZŠNV 258/16

Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZŠNV 258/16 Základní škola Břeclav, Na Valtické 31A, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZŠNV 258/16 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala: 31. 8. 2016 Směrnice

Více