Vítězné filmy jubilejního 20. ročníku MFDF Ji.hlava

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vítězné filmy jubilejního 20. ročníku MFDF Ji.hlava"

Transkript

1 TISKOVÁ ZPRÁVA, , JIHLAVA Vítězné filmy jubilejního 20. ročníku MFDF Ji.hlava V sobotu 29. října vyhlásil Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava všechna ocenění. V České radosti jsou dva rovnocenní vítězové FC Roma a Normální autistický film. Nejlepším světovým filmem jsou francouzská Strašidla obchází Evropou. Zakončovací ceremoniál se podobně jako slavnostní zahájení nesl v netradičním duchu a celým večerem provázela dvojice z divadla Vosto5 Jiří Havelka a Ondřej Cihlář. Cenu za přínos světové kinematografii převzala z rukou ředitele festivalu Marka Hovorky Drahomíra Vihanová. Slavnostní ceremoniál můžete sledovat na kanálu ČT Art. Na 20. jubilejní ročník přijelo přes 4 tisíce návštěvníků, z toho přes tisíc filmových profesionálů. Z více než přihlášených titulů bylo do programu MFDF Ji.hlava zařazeno 310 snímků a dalších 26 nabídl divákům program Dokument ČT. V soutěžních sekcích bylo uvedeno 45 filmů ve světové, 11 v mezinárodní a 2 v evropské premiéře. Porota České radosti vybrala dva rovnocenné vítěze Porota se rozhodla udělit v kategorii Česká radost hlavní cenu dvěma filmům, a to snímkům FC Roma Rozálie Kohoutové a Tomáše Bojara a Normální autistický film Miroslava Janka. Každý z nich reprezentuje svébytný proud v současné české filmové produkci. První z nich, Normální autistický film Míry Janka, zpochybňuje obvyklý pohled na hendikep, který zpravidla vnímáme jako projev jinakosti; v Jankově pohledu se jinakost stává výjimečností. Druhý, FC Roma Rozálie Kohoutové a Tomáše Bojara lze nazvat protirasistickým filmem druhé generace, v němž už není třeba odvolávat se na pozitivní stereotyp. Proč mě chválí za něco, k čemu mě donutili? ptá se jedna z postav Normálního autistického filmu. Napřed gádžové, pak ty muslimové, pak psi a kočky a pak cikáni, konstatuje protagonista FC Roma. Děkujeme oběma, usnesla se porota. V porotě zasedli: Patrik Ouředník, Matěj Kolář, Kamila Zlatušková, Jan Bušta a Karel Císař.

2 Studentská porota taktéž ocenila snímek Miroslava Janka Normální autistický film. Studentská porota České radosti jednomyslně zvolila za vítězný snímek Normální autistický film režiséra Miroslava Janka. Tento film vyhrál normálně. Podání tématu, světů těch lidí a piano, odůvodnila porota složená z jihlavských středoškolských studentů. Nejlepším světovým filmem jsou francouzská Strašidla obcházejí Evropou Lidé za chůze, lidé čekající, stojící či sedící, shlukující se do skupin či dlouhých front V tomto snímku plném něhy procházejí obrazy současnosti dějinami, evokují minulost a zpochybňují budoucnost. Film Strašidla obcházejí Evropou vytváří specifický časoprostor interakce mezi námi samými a světem, ve kterém žijeme, vysvětlila jediná porotkyně soutěže Opus Bonum, francouzská střihačka Clair Athertonová. Clair Athertonová také udělila zvláštní uznání poroty, a to španělskému snímku Usmívat se do telefonu. Film Usmívat se do telefonu na první pohled pojednává o call centru zákaznického oddělení firmy Nike, pro kterou autor filmu pracuje. Ale jeho film jde mnohem dál. Je to film o práci, o moci, o funkci obrazů, o komunikaci, o globalizaci. Je to film, který nás nutí k zamyšlení, vysvětlila. Cenu pro nejlepší dokumentární film ze střední a východní Evropy ze sekce Mezi moři si odnáší Oslnivý svit soumraku Máme letos tu čest ocenit druhý celovečerní snímek Oslnivý svit soumraku dokumentaristky Salomé Jashi. Film sleduje osudy malé lokální televizní stanice v Gruzii a prostřednictvím bohatého filmového jazyka dokumentuje rozmanité události v životě místní komunity svatbu, pohřeb, soutěž krásy či předvolební debaty. Výsledkem je úžasná mnohovrstevnatá, nevtíravá a poutavá momentka ze života v Gruzii. Tón snímku střídá žánrové registry přechází od komické do kritické či etnografické roviny, aniž by divákovi podsouval jediný správný pohled na věc. Namísto toho dává prostor představivosti a divácké reflexi jednotlivých ztvárněných postav a situací. Oslnivý svit soumraku umně kombinuje autentičnost a univerzální poselství, v němž se snoubí autorčin nezaměnitelný styl s její politickou citlivostí. Porota se již těší na

3 další snímky z její dokumentární dílny, zní oficiální vyjádření poroty ve složení Maiko Endoová, Kojo Jamašita, Domenico La Porta, Diana Tabakov a Marjike de Valcková. Porota se také rozhodla udělit zvláštní uznání, a to litevskému snímku Dialog s Josefem. Za autorčin odvážný tvůrčí přístup. Snímek lze vnímat jako vnitřní pouť autorky, na kterou zve i filmového diváka. Výsledkem je intimní portrét režisérčina otce, v němž jednotlivé repliky dialogu tvoří rámy obrazů, krajiny a malby. Poetický styl snímku je slibně neotřelý a porota doufá, že ho autorka bude rozvíjet i ve svých dalších snímcích, usnesli se všichni porotci. Druhé ocenění pro Oslnivý svit soumraku za nejlepší debut v sekci První světla Jako nejlepší celovečerní dokumentární debut porota ocenila originální, autentický a vrstevnatý portrét režisérky Salomé Jashi: Oslnivý svit soumraku, který nás prostřednictvím autorčina břitkého smyslu pro humor a paradox přivádí na malebný gruzínský venkov. Chválíme rovněž režisérčin výjimečný cit pro krásu a ironické vyprávění. Všímavým, kritickým a hluboce soucitným okem sleduje své protagonisty a vytváří tak precizní, ale citlivou filmovou kresbu. Gratulujeme! Porota udělila také zvláštní uznání snímku Moře zítra režisérky Kateriny Suvorovové. Režisérčin srdceryvný, avšak nadějeplný příběh se odehrává v kazašské oblasti zmizelého Aralského moře. Filmové médium nám umožňuje hmatatelně pocítit tvrdé podmínky vesnických dělníků a lépe pochopit jejich minulost i osudy. Působivé vizuální zachycení opuštěných lodí ve vyprahlé krajině poskytuje divákům dodatečnou látku k zamyšlení. Chválíme filmařčino autorské zaujetí a působivý úhel pohledu, vysvětlují porotci. V porotě zasedli: David Dinnell, Dorota Lechová, Laurence Reymondová, Wu Lin a Gertjan Zuilhof.

4 Studentská porota ocenila snímek Věci režisérky Nino Gogua Pro zachycení kontrastu tradice a moderního života v současné gruzínské společnosti. Oceňujeme nezávislý pohled a její zobrazení rozmanitosti komunity navzdory výrazným rysům zdánlivé uniformity, říká porota složená z vysokoškolských studentů z celé ČR. Nejlepšími experimentálními filmy jsou Paměťová stopa a De Potentia Dei Rodinná porota manželé Silbersteinovi vybrala nejlepší světový a český experimentální film. Vítězem sekce Fascinace je Paměťová stopa Kanaďana Daichi Saito. Mistrné dílo z hlediska zvuku, vizuálního zpracování i námětu, jež společně vytvářejí působivý filmový efekt. Přetržité paměťové stopy a procesy úzce definují samotný film i divácký prožitek. Jasná a precizně ztvárněná vize snímku inovativně využívá různých technik filmového zpracování k efektivnímu pojetí formy pohyblivého obrazu, zdůvodňují svoji volbu Silbersteinovi. Vítězem sekce českých experimentálních filmů Exprmntl.cz je De Potentia Dei Ondřeje Vavrečky. Inteligentní a jásavý film, který chytře ponouká diváka k přemýšlení o umělecké tvorbě, politických a společenských problémech a o vlastním filmovém prožitku. Radostné a provokativní dílo utkané ze série vzájemně nesourodých scén a dadaistických momentů, řekli porotci. Divadelní soubor Vosto5 ocenil krátkou švédskou Desetimetrovou věž Film staví skokany před divácky atraktivní a autentická dilemata překonání vlastního strachu a osobního selhání. Na prosté situaci ukáže, že i malá holčička a důchodkyně mohou být odvážnější než pokérovaný borec, což odhaluje člověka v celé jeho směšnosti i velikosti zároveň. V tomto případě platí, že čím vyšší můstek, tím hlubší film. Zároveň porota oceňuje audiovizuální zpracování filmu a kvalitní zadek v letu (ten v posledních vteřinách filmu), říkají divadelníci.

5 Cenu za přínos světové kinematografii převzala střihačka a režisérka Drahomíra Vihanová Režisérka, střihačka a pedagožka Drahomíra Vihanová je vzorem pro několik generací režisérů a režisérek. Inspiruje je vlastní tvorbou, neústupností a pevným charakterem. Přestože své režisérské práci obětovala mnohé, nikdy nebyla ochotná ustupovat komunistickému režimu. Své filmy věnovala tématům, která šla mimo dobová očekávání. Zatímco v porevolučním čase natočila dokumentární film o odsunutém sudetském Němci či nesmlouvavý portrét zpěvačky Evy Olmerové, za komunismu se v několika filmech věnovala postavení žen ve společnosti. Společně s Hermínou Týrlovou a Věrou Chytilovou patřila k vůbec prvním českým ženským režisérkám, charakterizuje její mimořádný přínos nejen pro český film Marek Hovorka. Diváckou cenu přebrala Dagmar Smržová, režisérka filmu Miluj mě, jestli to dokážeš Nejkrásnějším festivalovým plakátem je podle účastníků platformy Festival Identity ten z letošního ročníku Tchajwanského mezinárodního festivalu dokumentárních filmů. Návštěvníci si za nejhezčí zvolili plakát k letošnímu ročníku MakeDox Festival kreativních dokumentárních filmů v Makedonii. Ji.hlavské americké volby vyhrál chytrý a odvážný osel s 83 % všech hlasů.

6 PARTNEŘI & SPONZOŘI 20. MFDF Ji.hlava Hlavní podporovatelé Ministerstvo kultury ČR Státní fond kinematografie Statutární město Jihlava Creative Europe MEDIA Hlavní partner UPP Za podpory Kraj Vysočina Velvyslanectví USA Zastoupení Evropské komise v České republice Velvyslanectví Nizozemského království Canadian Council for the Arts Rakouské kulturní fórum Rumunský kulturní institut German Films Nadace Heinrich-Böll-Stiftung Portugalské centrum Praha Francouzský institut Polský institut Italský kulturní institut Japan Foundation Goethe Institut Velvyslanectví Státu Izrael v ČR Slovenský institut Maďarský institut Dánské velvyslanectví v ČR Zastoupení Valonsko Brusel Zastoupení vlámské vlády v ČR Česká centra Czech Tourism Partner DOC.STREAM a Konference Fascinace EHP fondy Partneři Industry programu Asociace producentů v audiovizi Central European Initiative Mezinárodní visegrádský fond MIDPOINT / FAMU/MIDPOINT: Central European Script Center Kancelář Kreativní Evropa MEDIA Spolupořadatel industry sekce Institut dokumentárního filmu Partnerský projekt Doc Alliance Films Generální mediální partner Česká televize Hlavní mediální partneři Český rozhlas Vltava Hospodářské noviny Respekt Oficiální festivalový vůz FORD / AC ROZKOŠ Oficiální přepravní partner TNT Partner Game Zone Dell Intel Regionální partneři Ammeraal Beltech Chesterton Dafe plast Gold Crystal Javab Kronospan Mitech Mokov

7 M-soft Osmont PSJ Sepos Oficiální festivalové pivo Ježek Oficiální dodavatelé Abuco ICT Ackee mobile applications / APP4FEST Alza.cz AZ Translations Biofarma Sasov BIOFILMS Dřevovýroba Podzimek Elektro-bicykl.cz Eventival Exit 112 F.H.PRAGER Farma rodiny Němcovy Farmářka Ferona Fine Coffee GOPAS počítačová škola HK dřevovýroba Jabba design Kellogg's, Pringles KOMA Modular REGIOJET TISKÁRNA KALIBA Tonera Top Security Xanadu Catering Dále spolupracujeme Aquapark Laguna Dům kultury a odborů Jihlava Europe Direct Jihlava FAMU Horácké divadlo Jihlava Chateau Herálec Kavárna Muzeum LUX Film Prize Město Třešť Národní filmový archiv Oblastní galerie Vysočina Vysoká škola polytechnická Jihlava Slovenský filmový ústav Mediální partneři Advojka A2larm Art & Antiques Cinema Cinepur Český rozhlas Radio Wave Film a doba Iluminace Literární noviny Plakát s.r.o. Playo TV Rádio 1 Revolver Revue Regionální mediální partneři Jihlavské listy Hitradio Vysočina SNIP & CO Zahraniční mediální partneři Cineuropa Film New Europe Kinečko Kinema.sk Kino Ikon Mediální spolupráce 25fps Artmap ČSFD.cz Dějiny a současnost

8 Deník Referendum Festival Guide Flash Art Full Moon Zine H_aluze His Voice Host Jihlava City Jihlavská drbna Kudy z nudy Kult, Minikult Magazín UNI Nakladatelství AMU Naše město Třešť Nový Prostor Protisedi.cz Sedmá generace Tvar

Netradiční zahájení 20. ročníku MFDF Ji.hlava se blíží. V jihlavských trolejbusech zahrají pouliční umělci

Netradiční zahájení 20. ročníku MFDF Ji.hlava se blíží. V jihlavských trolejbusech zahrají pouliční umělci TISKOVÁ ZPRÁVA, 25. 10. 2016, JIHLAVA Netradiční zahájení 20. ročníku MFDF Ji.hlava se blíží. V jihlavských trolejbusech zahrají pouliční umělci Dnes večer bude slavnostně zahájen jubilejní 20. ročník

Více

Jihlavou prošel osvětlený průvod a Cenu Respektu převzala Markéta Dobiášová. Začal dvacátý ročník MFDF Ji.hlava, uvede němé filmy s živým doprovodem

Jihlavou prošel osvětlený průvod a Cenu Respektu převzala Markéta Dobiášová. Začal dvacátý ročník MFDF Ji.hlava, uvede němé filmy s živým doprovodem TISKOVÁ ZPRÁVA, 26. 10. 2016, JIHLAVA Jihlavou prošel osvětlený průvod a Cenu Respektu převzala Markéta Dobiášová. Začal dvacátý ročník MFDF Ji.hlava, uvede němé filmy s živým doprovodem V úterý večer

Více

V Karlových Varech se představily projekty Docu Talents 2016 a Emerging Producers MFDF Ji.hlava odhalil plakát svého jubilejního ročníku

V Karlových Varech se představily projekty Docu Talents 2016 a Emerging Producers MFDF Ji.hlava odhalil plakát svého jubilejního ročníku TISKOVÁ ZPRÁVA Karlovy Vary, 6. července 2016 V Karlových Varech se představily projekty Docu Talents 2016 a Emerging Producers 2017 MFDF Ji.hlava odhalil plakát svého jubilejního ročníku Na Mezinárodním

Více

20. Ji.hlava se ptá, co si neseme na zádech

20. Ji.hlava se ptá, co si neseme na zádech TISKOVÁ ZPRÁVA, 10. 8. 2016, JIHLAVA 20. Ji.hlava se ptá, co si neseme na zádech V posledním říjnovém týdnu oslaví Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava své dvacáté narozeniny. Pro začátek

Více

Kontakt pro média: Veronika Bröcknerová / /

Kontakt pro média: Veronika Bröcknerová / / TISKOVÁ ZPRÁVA, 21. 8. 2016, Jihlava Živé kino proběhne v Jihlavě na střelnici i v asijské restauraci 21. MFDF Ji.hlava obohatí tři nové tematické soutěžní sekce Tři svědectví Tradiční Mezinárodní festival

Více

Živé kino odhalí pozadí dopadení Berdychova gangu a vydá se se slepcem ztrácejícím sluch za indiány

Živé kino odhalí pozadí dopadení Berdychova gangu a vydá se se slepcem ztrácejícím sluch za indiány TISKOVÁ ZPRÁVA, 16. 8. 2016, PRAHA Živé kino odhalí pozadí dopadení Berdychova gangu a vydá se se slepcem ztrácejícím sluch za indiány Letos už podesáté zve Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava

Více

Spokojenost diváků nade vše! Ji.hlava otevře nový kinosál

Spokojenost diváků nade vše! Ji.hlava otevře nový kinosál Spokojenost diváků nade vše! Ji.hlava otevře nový kinosál Leitmotivem příprav nadcházejícího 19. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava je po uplynulém rekordním ročníku péče o spokojenost

Více

Ji.hlava volí mezi Donaldem Trumpem a Hillary Clintonovou a ocení Drahomíru Vihanovu cenou za přínos světové kinematografii

Ji.hlava volí mezi Donaldem Trumpem a Hillary Clintonovou a ocení Drahomíru Vihanovu cenou za přínos světové kinematografii TISKOVÁ ZPRÁVA, 20. 10. 2016, JIHLAVA Ji.hlava volí mezi Donaldem Trumpem a Hillary Clintonovou a ocení Drahomíru Vihanovu cenou za přínos světové kinematografii Na dny se počítá čas do začátku 20. ročníku

Více

PRESS RELEASE, Oct 26, 2016, JIHLAVA

PRESS RELEASE, Oct 26, 2016, JIHLAVA PRESS RELEASE, Oct 26, 2016, JIHLAVA An illuminated parade passed through the streets of Jihlava and Markéta Dobiášová took home the Respekt Award. The twentieth annual Jihlava IDFF has kicked off; with

Více

MFDF Ji.hlava už 20 let přináší filmové dokumenty na plátna kin

MFDF Ji.hlava už 20 let přináší filmové dokumenty na plátna kin TISKOVÁ ZPRÁVA, 21. 9. 2016, PRAHA MFDF Ji.hlava už 20 let přináší filmové dokumenty na plátna kin Jubilejní dvacátý ročník oslaví Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava na konci října speciální

Více

Tisková zpráva 16. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava 23. října.2012

Tisková zpráva 16. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava 23. října.2012 Tisková zpráva 16. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava 23. října.2012 16. MFDF JIHLAVA 2012 - myslivecké zahájení a uvedení světové premiéry Letošní svátek dokumentárního filmu v Jihlavě

Více

Zvláštní ocenění: Dva nula (Pavel Abrahám, Tomáš Bojar), Hra o kámen (Jan Gebert)

Zvláštní ocenění: Dva nula (Pavel Abrahám, Tomáš Bojar), Hra o kámen (Jan Gebert) Tisková zpráva 27. 10. 2012 16. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava Mezinárodní festival dokumentárních filmů vyhlásil vítěze soutěžních sekcí. Slavnostní zakončení proběhlo tradičně v režii

Více

Svobodu pro Smetanu! režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Snímek byl

Svobodu pro Smetanu! režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Snímek byl Tisková zpráva 25. 10. 2012 16. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava Ji.hlava je v plném proudu kinematografického dění Jednou z významných světových premiér je například kontroverzní snímek

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI (APA) spolek (dříve občanské sdružení) založený v roce 1994 členem může být výrobce nebo producent audiovizuálních

Více

Tisková zpráva 24.10.2012 16. Mezinárodní festival dokumentárncíh filmů

Tisková zpráva 24.10.2012 16. Mezinárodní festival dokumentárncíh filmů Tisková zpráva 24.10.2012 16. Mezinárodní festival dokumentárncíh filmů Dokumentární filmy ovládly Ji.hlavu Návštěvníci 16. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů už druhý den neúnavně zaplňují

Více

Animánie rozdala ceny

Animánie rozdala ceny Tisková zpráva 20. listopadu 2016, Plzeň Animánie rozdala ceny Dvanáct cen a devět čestných uznání rozdala v sobotu večer porota festivalu Animánie. Přehlídka, která se zaměřuje na audiovizuální tvorbu

Více

Ji.hlava představila významné hosty a továrnu coby vizuální i společenský fenomén Tisková zpráva / 16. 9. 2014

Ji.hlava představila významné hosty a továrnu coby vizuální i společenský fenomén Tisková zpráva / 16. 9. 2014 Ji.hlava představila významné hosty a továrnu coby vizuální i společenský fenomén Tisková zpráva / 16. 9. 2014 Ve stylovém prostředí restaurace Továrna na iluze odhalil Mezinárodní festival dokumentárních

Více

PRESS RELEASE. Prague, September 24, 2015

PRESS RELEASE. Prague, September 24, 2015 PRESS RELEASE Prague, September 24, 2015 SURREALISM / LIVING LEGEND / PREPARATION FOR UFO / CZECH FUNERAL / STEVE JOBS / OUT OF NORWAY, MIGRANTS / INTERNATIONAL CONFERENCE ON EXPERIMENTAL FILM / JULIAN

Více

Fresh Film Fest Praha 2011

Fresh Film Fest Praha 2011 8. Mezinárodní filmový fes5val debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2011 Statut Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní fes5val filmové tvorby. Zásadní důraz klade na tvorbu filmových škol

Více

DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ

DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ VIZE První VOD platforma která distribuuje evropské debutové filmy. Smyslem platformy je upozorňovat na první filmy mladých a začínajících

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

Žádost o podporu kinematografie

Žádost o podporu kinematografie evidenční číslo projektu (vyplňuje Státní Fond kinematografie) název projektu název dotačního okruhu Seminář ARAS a Cena ARAS 8. vzdělávání a výchova v oblasti kinematografie číslo výzvy 2013-8-1-11 charakteristika

Více

Česká radost představí to nejvýraznější z české dokumentární tvorby uplynulého roku

Česká radost představí to nejvýraznější z české dokumentární tvorby uplynulého roku TISKOVÁ ZPRÁVA, 13. 10. 2016, PRAHA 20. MFDF Ji.hlava odstartuje filmem o Berdychově gangu a zaměří se na současné Turecko. Přivítá významné hosty jako Mikea Bonanna z dua The Yes Men a britskou producentku

Více

NABÍDKA MOŽNOST STÁNKOVÉHO PROVOZU STÁNEK S S OBČERSTVENÍM V V PRŮBĚHU FESTIVALU MFDF JI.HLAVA

NABÍDKA MOŽNOST STÁNKOVÉHO PROVOZU STÁNEK S S OBČERSTVENÍM V V PRŮBĚHU FESTIVALU MFDF JI.HLAVA Mezinárodní festival dokumentárních filmů 24. 29. října 2019 NABÍDKA MOŽNOST STÁNKOVÉHO PROVOZOVAT PROVOZU STÁNEK S S OBČERSTVENÍM V V PRŮBĚHU FESTIVALU MFDF JI.HLAVA O FESTIVALU Mezinárodní festival dokumentárních

Více

Film náš pomocník. Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let. představení projektového týmu

Film náš pomocník. Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let. představení projektového týmu Film náš pomocník Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let představení projektového týmu Lucie Česálková editorka knihy a souboru DVD, ideová vedoucí projektu Je odbornou asistentkou

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

NOVINÁŘSKÁ CENA Fórum kvalitní české žurnalistiky

NOVINÁŘSKÁ CENA Fórum kvalitní české žurnalistiky NOVINÁŘSKÁ CENA Fórum kvalitní české žurnalistiky pořádá: hlavní partner: partneři: Novinářská práce má důležitý význam pro fungování a rozvoj demokratické společnosti. Nadace Open Society Fund Praha

Více

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014 Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014 ZLÍN FILM FESTIVAL je svého druhu ve světě nejstarší a velmi respektovanou filmovou přehlídkou. Nadcházející 54. ročník festivalu se bude

Více

OBŘÍ LOUTKY V PLZNI

OBŘÍ LOUTKY V PLZNI OBŘÍ LOUTKY V PLZNI 28. 30. 8. 2015 VÝSLEDKY PRŮZKUMU OHLASŮ ÚČASTNÍKŮ Obří loutky Carros De Foc v ulicích Evropského hlavního města kultury 2015 Jako poctu tradici plzeňskému loutkářství, do které spadají

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400 Anotace:

Více

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Popis projektu Projekt Češi ve světě oslavy Dne české státnosti 2012 proběhne na různých místech v Praze v týdnu od 24. do 30. září 2012 pod záštitou

Více

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace.

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 16. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2016, který se uskutečnil ve dnech 17. 19. března na výstavišti Eurocentrum

Více

V HLAVNÍ ROLI ŘEKA VYDRA

V HLAVNÍ ROLI ŘEKA VYDRA MĚSTO VIMPERK, ve spolupráci se Správou Národního parku Šumava, pořádá na Kvildě a v okolí ve dnech 5. - 7.6.2015, pod vedením režiséra Jana Svatoše, STUDENTSKÝ FOTOGRAFICKÝ WORKSHOP ŠUMAVSKÉ ZÁBLESKY

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ úvodní dopis téma harmonogram workshopy kontakt Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 6. ročníku

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016 MFDF Ji.hlava je slavností autorského dokumentárního filmu a největší událostí svého druhu ve střední a východní Evropě. 20. Mezinárodní festival dokumentárních filmů 25. 30. 10.

Více

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? ( MUS? ) je soutěž určená žákům středních škol a gymnázií se zájmem o výtvarné umění. Cílem

Více

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Ř Í J E N 2008 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA, 30. října, Jihlava. 22. Ji.hlava skončila. Ať žije Ji.hlava!

TISKOVÁ ZPRÁVA, 30. října, Jihlava. 22. Ji.hlava skončila. Ať žije Ji.hlava! 22. Ji.hlava skončila. Ať žije Ji.hlava! Dvaadvacátý ročník Ji.hlavy je za námi. Návštěvnost festivalu překonala minulé ročníky bezmála o tisícovku hlav letos na Vysočinu přijelo více než pět tisíc akreditovaných

Více

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ VELEHRAD 2008

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ VELEHRAD 2008 FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ VELEHRAD 2008 konaná u příležitosti Dnů lidí dobré vůle - Velehrad 2008 Čas se zastavit nedá a život i se svými zážitky přechází do dějin. Zůstávají jen důsledky a vzpomínky. Bystré

Více

The festival in Jihlava has already attracted thousands of viewers, issuing over 2000 full-time accreditations.

The festival in Jihlava has already attracted thousands of viewers, issuing over 2000 full-time accreditations. Press Release October 25, 2012 16 th International Documentary Film Festival in Jihlava The festival in Jihlava has already attracted thousands of viewers, issuing over 2000 full-time accreditations. The

Více

5/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

5/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY Změna: 98/2006 Sb. Změna: 126/2009 Sb. Změna: 26/2015 Sb. 5/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 16. prosince 2002 o oceněních v oblasti kultury, udělovaných Ministerstvem kultury Vláda nařizuje k provedení

Více

Životopis. Student EEICT 2002 druhé místo. Creative Mobile Award 2001 první místo

Životopis. Student EEICT 2002 druhé místo. Creative Mobile Award 2001 první místo Životopis Osobní údaje Jméno: Jan Makovička Akademický titul: Ing. et Ing. Datum narození: 29. dubna 1979 Občanství: ČR Národnost: česká Rodinný stav: svobodný Trvalé bydliště: Ořešínská 18a, 621 00 Brno

Více

průmyslů v ČR a zahraničí

průmyslů v ČR a zahraničí Mapování kulturních a kreativních průmyslů v ČR a zahraničí Odborný seminář Vymezení kulturních a kreativních průmyslů v ČR Martin Cikánek Ministerstvo kultury 30. 5. 2012 www.kreativniprumysly.cz schéma

Více

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 K účasti jsou zvány všechny firmy, které používají firemní tašky s vlastní reklamou, právě tak jako jejich kreativní tvůrci či výrobci. Bližší informace na internetových

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Mistrovství Evropy v softballu žen 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Hlavní pořadatel Pořadatelé: Nejprestižnější evropský turnaj opět v ČR Nejprestižnější

Více

Praha, Tisková zpráva

Praha, Tisková zpráva Praha, 19. 10. 2017 Tisková zpráva 21. Jihlava už za 4 dny! Čtyři dny před zahájením 21. ji.hlavského festivalu odhalili pořadatelé poslední novinky. Světová premiéra vůbec prvního flmu o současném francouzském

Více

DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS

DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS KONEČNĚ FILM O LÁSCE, KTERÝ MŮŽETE VIDĚT S DĚTMI PREMIERA

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

Analýza mediální prezentace vítězných filmů 41. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Analýza mediální prezentace vítězných filmů 41. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Analýza mediální prezentace vítězných filmů 4. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Období: 0..00 8.7.00 NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 0,0 00 Praha E-mail: obchodni@newtonit.cz

Více

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8

TALENT PRAHY 8. Josefem LADOU. s malířem, ilustrátorem a spisovatelem. Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 TALENT PRAHY 8 s malířem, ilustrátorem a spisovatelem Josefem LADOU Talentová soutěž pro základní školy Prahy 8 ÚVOD V letošním roce oslavíme 130 let od narození Josefa Lady a 60 let od jeho úmrtí, celou

Více

NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40

NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40 NEJVĚTŠÍ VÝSTAVA O HISTORII VIDEOHER OD 21. ZÁŘÍ, HOLEŠOVICKÁ TRŽNICE, HALA 40 Největší a nejúspěšnější výstava o historii her a herních zařízení Dosud ji navštívilo více než 3,5 milionu lidí ve více než

Více

provozovatel regionálního vysílání na sdílených frekvencích s TV Prima: zasahuje téměř 50 % území a tedy i obyvatel ČR,

provozovatel regionálního vysílání na sdílených frekvencích s TV Prima: zasahuje téměř 50 % území a tedy i obyvatel ČR, VAŠE REGIONÁLNÍ INFORMACE RTA Holding největší síť regionálních televizí v ČR, provozovatel regionálního vysílání na sdílených frekvencích s TV Prima: RTA JIŽNÍ ČECHY RTA JIŽNÍ MORAVA RTA OSTRAVA RTA VÝCHODNÍ

Více

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 1 Historie a poslání Spolek MusicOlomouc vznikl registrací u Ministerstva vnitra dne 15. září 2011 s cílem podporovat soudobou hudbu, zejména prostřednictvím organizace

Více

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE , a.s. IČ: 29047480 Politických vězňů 934/15 11000 Praha 1 Česká republika Sp. zn./ldent.: 2011/222/KOZ/FAS Č.j.: KOZ/1000/2011 Zasedání Rady č. 5-2011 / poř.č.: 12 ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE Rada pro

Více

ANNEX PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady

ANNEX PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 1.12.2017 COM(2017) 722 final ANNEX PŘÍLOHA návrhu rozhodnutí Rady o podpisu jménem Evropské unie a jejích členských států a prozatímním provádění třetího dodatkového protokolu

Více

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy list 1 / 5 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 8. ročník uplatňuje představivost, fantazii a výtvarné myšlení ve vlastním výtvarném projevu experimentuje s různými druhy linie orientuje se

Více

17196/09 eh/id/hh 1 DQPG

17196/09 eh/id/hh 1 DQPG RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 4. prosince 2009 (07.12) (OR. fr, es) 17196/09 POLGEN 232 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Generální sekretariát Rady Příjemce: Coreper/Rada Předmět: Revize Smluv - přechodná opatření

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015 ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2015 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2015. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

FILMOVÝ FESTIVAL PRACUJÍCÍCH A JEHO FUNKCE V KULTURNÍ POLITICE KOMUNISTICKÉHO REŽIMU, 1948-1989

FILMOVÝ FESTIVAL PRACUJÍCÍCH A JEHO FUNKCE V KULTURNÍ POLITICE KOMUNISTICKÉHO REŽIMU, 1948-1989 FILMOVÝ FESTIVAL PRACUJÍCÍCH A JEHO FUNKCE V KULTURNÍ POLITICE KOMUNISTICKÉHO REŽIMU, 1948-1989 kapitola z disertační práce Luděk Havel 11. 12. 2009 Osnova Filmový festival pracujících a jeho funkce v

Více

Kam se posouvá divácké chování? Hana Friedlaenderová

Kam se posouvá divácké chování? Hana Friedlaenderová Kam se posouvá divácké chování? Hana Friedlaenderová 2012 MEDIARESEARCH, a.s. Změna mediálního prostředí Digitalizace Mediální vybavenost domácností Internet 2 ATS (hodiny) Růst sledovanosti neceloplošných

Více

Rektora Českého vysokého učení technického v Praze prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc.

Rektora Českého vysokého učení technického v Praze prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc. KONGRES ČAEK o. s. 2012 * Praha 25. dubna 2012 * Svět sítí a služeb elektronických komunikací a vysílání Pod záštitou: Rektora Českého vysokého učení technického v Praze prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc.

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 21. 23. 8. 2015, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1936 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

Celostátní soutěž. zná své vítěze!

Celostátní soutěž. zná své vítěze! Tisková zpráva ze dne 11. 11. 2009 Celostátní soutěž zná své vítěze! Galavečera Český energetický a ekologický projekt roku 2008 se v úterý 10. listopadu 2008 v Betlémské kapli zúčastnilo 456 významných

Více

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém pokročilém věku musí začínat od nuly. Distribuční premiéra

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER 2017 Zpracovala: Jana Polívková, Česká centra Dne: 26.7.2018 1 Jsme partnery řady soutěží. Jejich vítězové, mladí umělci a vědci, mohou získat rezidenční stáž v jednom

Více

Mediální školení Media4us

Mediální školení Media4us Mediální školení Media4us V rámci projektu Media4us pořádá Multikulturní centrum Praha mediální školení pro migranty ze třetích zemí. 1. školení 17. - 18. 3. 2012 Místo: Vzdělávací institut CHČR, Máchova

Více

Seminář pro nakladatele , Evropský dům, Praha

Seminář pro nakladatele , Evropský dům, Praha Seminář pro nakladatele 23. 4. 2018, Evropský dům, Praha Kreativní Evropa 2014 2020 Nabízí finanční podporu pro: Podporu pro profesionály a umělce KKO mezioborovou spolupráci literární překlady vývoj evropských

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Cena za nejlepší veř ejně prospě šnou kampaň

Cena za nejlepší veř ejně prospě šnou kampaň Cena za nejlepší veř ejně prospě šnou kampaň KONTAKT Neziskovky.cz, o.p.s. Malé nám. 12, 110 00 Praha 1 tel. 224 239 876 fax 224 239 875 www.neziskovky.cz Hana Prchalová tel. 725 800 242 prchalova@neziskovky.cz

Více

Zvláštní průzkum Eurobarometer 386. Evropané a jazyky

Zvláštní průzkum Eurobarometer 386. Evropané a jazyky Zvláštní průzkum Eurobarometer 386 Evropané a jazyky SHRNUTÍ Nejrozšířenějším mateřským jazykem mezi obyvateli EU je němčina (16 %), následuje italština a angličtina (obě 13 %), francouzština (12 %) a

Více

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT RADA Brusel 20. června 2017 (OR. en) 2016/0186 (COD) PE-CONS 25/17 CULT 69 AELE 49 EEE 27 CODEC 867 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU

Více

dezign designe dezin design desing dresing

dezign designe dezin design desing dresing dezign e na hranici silvia klúčovská g e co na hranici? g e miluji unicorns

Více

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ

VETERAN RALLYE & SRPNOVÉ HODOVÁNÍ SRPNOVÉ HODOVÁNÍ 19. 21. 8. 2016, KUTNÁ HORA JEDINEČNÝ MEZINÁRODNÍ ZÁVOD HISTORICKÝCH VOZIDEL DO ROKU VÝROBY 1940 POD ZÁŠTITOU NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA, SPOJENÝ S KULTURNÍM PROGRAMEM A BOHATOU NABÍDKOU

Více

Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a regionální spolupráce

Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a regionální spolupráce Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a regionální spolupráce XIII. volební sněm Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje 8. dubna 2011 1 1. Evropské hlavní město kultury 2. Regionální spolupráce 2 1 26.7.2011

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2129(INI) 26. 8. 2013. o historické paměti v kultuře a ve vzdělávání v Evropské unii (2013/2129(INI))

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2129(INI) 26. 8. 2013. o historické paměti v kultuře a ve vzdělávání v Evropské unii (2013/2129(INI)) EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro kulturu a vzdělávání 26. 8. 2013 2013/2129(INI) NÁVRH ZPRÁVY o historické paměti v kultuře a ve vzdělávání v Evropské unii (2013/2129(INI)) Výbor pro kulturu a vzdělávání

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART 5. 6. října 2007, Kino Art Brno, Cihlářská 19 Filmovou přehlídku pořádá Sdružení Podané ruce, o. s., které od roku 1991 pomáhá drogově závislým aktivně řešit

Více

Výtvarná výchova - Sexta, 2. ročník

Výtvarná výchova - Sexta, 2. ročník Výtvarná výchova - Sexta, 2. ročník Výtvarný obor Výchovné a vzdělávací strategie Kompetence komunikativní Kompetence k řešení problémů Kompetence sociální a personální Kompetence občanská Kompetence k

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

ZÁVĚREČNÝ AKT. AF/EEE/XPA/cs 1

ZÁVĚREČNÝ AKT. AF/EEE/XPA/cs 1 ZÁVĚREČNÝ AKT AF/EEE/XPA/cs 1 Zplnomocnění zástupci EVROPSKÉHO SPOLEČENSTVÍ (dále jen Společenství ) a BELGICKÉHO KRÁLOVSTVÍ, DÁNSKÉHO KRÁLOVSTVÍ, SPOLKOVÉ REPUBLIKY NĚMECKO, ŘECKÉ REPUBLIKY, ŠPANĚLSKÉHO

Více

ŽÁDOST O PODPORU AKCE/PROJEKTU

ŽÁDOST O PODPORU AKCE/PROJEKTU RK-16-2019-20, KRAJ VYROČípř. Na1 L Ill T KUJIP01F7A52 ŽÁDOST O PODPORU AKCE/PROJEKTU Název akce/projektu: Místo realizace akce/projektu: Termín realizace projektu: {od-do) Webové stránky akce/projektu:

Více

Scenáristika a dramaturgie

Scenáristika a dramaturgie Scenáristika a dramaturgie Jednotlivá odvětví ve filmové či divadelní tvorbě Scenárista: autor scénáře jako literárního díla, tvůrce příběhu, spíše literární autor Dramaturg: vybírá a také kontroluje scénáře,

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

CIVIC MINDS. WORKSHOPY / VÝSTAVA / FILMY Mezinárodní putovní projekt Praha, Bratislava, Vídeň, Krakov 2012

CIVIC MINDS. WORKSHOPY / VÝSTAVA / FILMY Mezinárodní putovní projekt Praha, Bratislava, Vídeň, Krakov 2012 CIVIC MINDS WORKSHOPY / VÝSTAVA / FILMY Mezinárodní putovní projekt Praha, Bratislava, Vídeň, Krakov 2012 PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU STRANA 1 Co jsme? Jací jsme? Co formuje naše emoce a postoje v dnešní zmatené

Více

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka Jágrův gól roku i Paterův hlas na festivalu Klapka 20.02.2013 - Kladenský festival amatérského a nekomerčního filmu Klapka

Více

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE JEDN. IDENT.: 249577 - RRTV NAŠE Č. J.: RRTV/10639/2017-smu SP. ZN.: RRTV/2017/616/smu VYŘIZUJE: ORVL - OLR ZASEDÁNÍ RADY: 12-2017/poř. č. 2 DATUM, MÍSTO: 18. července 2017, Praha AMC Networks Central

Více

ZIKMUND100. prezentace

ZIKMUND100. prezentace ZIKMUND100 prezentace / O PROJEKTU Projekt ZIKMUND100 vznikl v hlavách Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, jako nápad vyjádřit úctu cestovatelským vzorům několika generací, podívat se do světa, přivést kus

Více

dokumentární film dokumentární film

dokumentární film dokumentární film Češi, česká krajina a česká společnost očima imigrantů. Jak Češi vidí multikulturnost v jejich zemi? Je česká společnost tolerantní? Po staletích pod nadvládou cizinců, jsou je češi schopni cizince přijmout?

Více

Filmová kancelář Kraje Vysočina - Vysočina Film Office Projekt Činnost Filmové kanceláře Kraje Vysočina v roce 2017

Filmová kancelář Kraje Vysočina - Vysočina Film Office Projekt Činnost Filmové kanceláře Kraje Vysočina v roce 2017 Příloha č. 2 Výroční zprávy Vysočina Tourism, příspěvkové organizace za rok 2017 Filmová kancelář Kraje Vysočina - Vysočina Film Office Projekt Činnost Filmové kanceláře Kraje Vysočina v roce 2017 Hlavní

Více

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo list 1 / 6 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 9. ročník VV 9 1 01 vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu prvků vizuálně obrazných vyjádření a jejich vztahů; uplatňuje je pro vyjádření

Více

Na výstavě Pro Dva umělkyně předvádí svou vizuálně bohatou tvorbu datovanou od roku 2011.

Na výstavě Pro Dva umělkyně předvádí svou vizuálně bohatou tvorbu datovanou od roku 2011. Na výstavě Pro Dva umělkyně předvádí svou vizuálně bohatou tvorbu datovanou od roku 2011. Poté co Alena Kupčíková absolvovala pražskou Akademie výtvarného umění - dokončena titul Ph.D., studium v zahraničí

Více