INFORMACE PRO RODIČE NOVÝCH DĚTÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMACE PRO RODIČE NOVÝCH DĚTÍ"

Transkript

1 INFORMACE PRO RODIČE NOVÝCH DĚTÍ Kontakty na MŠ : Telefon: mskmochova@tiscali.cz www. stránky : mskmochova.cz CO DÍTĚ POTŘEBUJE DO MŠ? Bačkory ( ne pantofle,crocs apod. z bezpečnostních důvodů, ne šněrovací, pokud si je dítě neumí samo zavázat) Dvoje tepláky, hrací kalhotky apod. ( jedny do třídy, jedny na pobyt venku dítě nemůže být v 1 teplácích, či kalhotách ve třídě a při pobytu venku!) V létě dvoje kraťasy ( opět jedny dovnitř, jedny ven) Náhradní spodní prádlo, tričko, ponožky, punčocháče ( pro případ nutnosti převlečení)- dát do igelitové tašky, popř. pytlíku, nechat trvale ve skřínce Pláštěnka děti nemohou chodit ve dvojici s deštníkem- nebezpečí úrazu! Pyžamo děti ve třídě Broučků ( 3-5 leté) Cvičební úbor trenky, tričko, ponožky, sportovní obuv -cvičky, polokecky, ne s černou podrážkou, vše v batůžku ( třída Motýlků) Všechny věci dětí podepsané!!! ( děti si věci nepoznávájí, některé oblečení, obutí mají stejné s jinými dětmi, dochází k záměnám, ztrátám) PLATBY ZA STRAVNÉ A ŠKOLNÉ Přehled plateb je uveden ve školním řádu. Platbu pro daný měsíc je nutno nejpozději provést do 20-tého dne daného měsíce. Upozorňujeme na nutnost dodržení termínu platby, opakované nedodržení je považováno za závažné porušení Školního řádu mateřské školy a je podkladem k vyloučení dítěte z docházky do MŠ!!! U nově nastupujících se vybírá vratná záloha 1 000,- Kč. Je to určitá pojistka proti neplatičům, navíc občas zapomenou uhradit včas i jinak svědomití rodiče a dítě se tu pak stravuje téměř měsíc na dluh (a dodavatelům se faktury za potraviny musí platit včas)! Po ukončení docházky do MŠ bude provedeno závěrečné vyúčtování, kde bude tato záloha vrácena. Úplata za předškolní vzdělávání ( školné ) je pro školní rok 2015/16 na základě propočtu nákladů za rok 2014 stanovena na 610,- Kč. Tuto částku nehradí pouze děti, odcházející v září 2016 do základní školy. Děti s odkladem školní docházky, budou tuto úhradu platit v případě, že bezplatnost předškolního vzdělávání již čerpaly v uplynulém školním roce. Celodenní stravné ( 2 svačiny a oběd, včetně pitného režimu) činí 32,- Kč Celodenní stravné pro dítě s odkladem ŠD 34,- Kč. Pokud je dítě řádně omluveno, je mu stravné po omluvenou dobu odhlašováno a odečítáno, v následujícím měsíci platí o to méně. Školné se nevrací, dítěti je v MŠ drženo místo. Výpočet předpokládaného stravného počet pracovních dnů v daném měsíci x 32 (34) Kč.

2 Na měsíc září 2015 bude tedy stravné činit : 21 prac. dnů x 32 Kč = 672,- Kč, pro děti s odkladem ŠD 21 x 34= 714,- Kč. Po připočtení vratné kauce 1000 Kč = nebo 1714 Kč U dětí, které budou hradit školné Kč. To znamená = 2 282,- Kč Popř. u odkladu ŠD = 2 324,- Kč CO UVÍTÁME PŘI NÁSTUPU DÍTĚTE DO MŠ A V PRŮBĚHU CELÉHO ROKU? - zakoupení papírových kapesníčků (několik balení) ve třídě je pak mají děti neustále k dispozici v případě potřeby ( jejich spotřeba je veliká, zvlášť v období nachlazení) - zakoupení toaletního papíru, tekutého mýdla, ubrousků - zakoupení papírů do kopírky ( dětem jsou kopírovány pracovní listy, omalovánky) - další dary dle vlastního uvážení a možností rodičů ( finanční, hračky, výtvarné potřeby atd ) - brigádnická pomoc rodičů např. při opravách hraček, vybavení MŠ apod. KULTURNÍ AKCE Mateřská škola se zúčastňuje různých kulturních akcí divadlo, kino, výstavy, koncerty, kde je vybíráno vstupné. V předchozích letech si rodiče rozhodli a osvědčilo, že si rodiče na začátku docházky dítěte do MŠ složili libovolnou částku ( Kč) jako předplatné těchto akcí, ze které jim bylo vstupné po akci ( pokud se jí dítě zúčastnilo) strháváno. Je veden přehled o vložené částce a čerpání z ní, rodiče jsou s ním po akci seznámeni. Po vyčerpání, či nízkém kreditu si mohou opět do kultury vložit další finance. U dětí, které v MŠ zůstávají je zbylá částka převedena do nového školního roku, u dětí odcházejících do ZŠ je případný zůstatek vrácen, či převeden na mladšího sourozence docházejícího do MŠ. Tento způsob předplatného chceme zachovat i v tomto školním roce, je výhodný pro obě strany. PODÁVÁNÍ INFORMACÍ RODIČŮM O AKCÍCH ŠKOLY Prostřednictvím internetu, nástěnek ( ne všechny informace na stránkách školy budou zveřejněny),je tedy třeba denně číst i nástěnku!! Škola občas využívá aktuální a akční nabídky ze dne na den a pružně na ně reaguje. Rodiče, kteří si nástěnku nepřečtou, jsou pak nemile překvapeni, že nevěděli, že se jede na výlet, jde se na výstavu či koncert, že si mají děti něco přinést atd. Ráno rodiče většinou pospíchají, ale odpoledne mohou dítě nechat, ať se procvičuje v samostatnosti při převlékání a přitom si nástěnku přečíst DOPORUČENÍ PRO KLIDNĚJŠÍ VSTUP DÍTĚTE DO MŠ Protože pro většinu z dětí to bude první vstup do života, do nového prostředí, mezi cizí dospělé a děti, kdy najednou budou bez rodičů, bude to pro ně velký zvrat i stres. V našem zájmu i zájmu rodičů je jistě usnadnit vstup dítěte do MŠ, proto doporučujeme společný postup a spolupráci při adaptaci dětí. Nestrašte děti školkou předem, když doma zlobí ( počkej ve školce, tam budeš muset poslouchat, tam tě naučí!) Je dobré v prvních dnech umožnit dítěti kratší pobyt v MŠ bez rodičů, třeba jen hodinu, vysvětlit dítěti, že si jdete nakoupit, k lékaři apod. a hned pak pro něj přijdete. Dítě získá jistotu, že pro něj přijdete, slovo dodržte!

3 Neříkejte dítěti, že pro něj přijděte brzy, po obědě, pokud přijdete až odpoledne! Neosvědčilo se nám, když rodiče s dítětem v MŠ pobývali delší dobu, dítě se pak rozlítostní nebo se rozlítostní ostatní děti, je lepší krátké rozloučení pospícháte, abyste se pro dítě co nejrychleji zase vrátili Nestrašte děti čtením jídelníčku ( ten je informací především pro rodiče o pestrosti stravy) se slovy no tohle jíst nebudeš, to nemáš rád, to bych nejedl ani já atd., naopak záviďte jim dobrůtky. Jídelníček je sestavován dle zásad zdravé výživy pro děti předškolního věku a tzv. spotřebního koše, který vyváženost potravin pro správný vývoj dětí sleduje. Pokud dítě doma některá jídla nejí, či je nevaříte, uvítejte, že v MŠ má možnost se zdravá jídla naučit jíst na příkladu ostatních dětí. Víte, že naše země se dostává na přední místa v růstu obezity u dětí, v předškolním věku jsou děti ještě tvárné a při vzájemné spolupráci rodiny a školy lze stravování dětí ovlivnit ku prospěchu jejich zdraví Pozitivně děti motivujte, těšte se na to, co vám budou děti vyprávět, že v MŠ dělaly Vysvětlete jim, že jsou už rozumné a velké, rodiče musí do práce, starší děti do školy a ony do školky, takové šikovné děti už nemohou zůstávat doma jako miminka Nepropadejte panice, pokud dítě po prvních nadšených návštěvách MŠ najednou odmítne sem jít, přicházejí krize, je nutno je překonat klidnou důsledností, že nelze jinak Dítě se mnohdy poprvé setkává s tím, že není středobodem světa, že existují i jiné děti, které vyžadují pozornost učitelky a nebude mu třeba ihned ve všem vyhověno, jak je zvyklé z domova Navíc soužití více dětí vyžaduje určitá pravidla, která se musí naučit respektovat a dodržovat a nebude mu vždy příjemné určité omezení Případné další postupy budeme společně s Vámi konzultovat a řešit Věřte, že v zájmu všech pracovníků MŠ je rychlá adaptace dítěte na mateřskou školu a jeho spokojenost v novém prostředí P. učitelky jsou plně kvalifikované s mnohaletou zkušeností, na obou třídách se střídají v týdenních cyklech, děti je znají a ony znají je, mají možnost spolu konzultovat a řešit případné problémy dítěte, doporučí rodičům postupy jak je vyřešit PROVOZNÍ DOBA MŠ Je pevně stanovena od Nebudou přijímány děti před V se MŠ již uzavírá ( to znamená chodit pro dítě nejdéle v 16.25). Opakovaný pozdní příchod pro dítě po 16.30, kdy učitelka musí rodičům telefonovat, je klasifikován jako zanedbání povinné péče a je naší povinností informovat o této skutečnosti Odbor sociální péče o děti a mládež! PŘÍCHOD DO MŠ, VYZVEDÁVÁNÍ DĚTÍ -vstupní dveře jsou z bezpečnostních důvodů zavřené, je nutné si zazvonit do 8 hodin, kdy se děti scházejí v dolní II. třídě, zazvonit na II. třídu, po osmé hodině pak přímo na třídu, do které je dítě umístěno, DOPORUČUJEME CHODIT DO 8 HODIN Ve verandě se děti přezují do bačkůrek, venkovní boty umístí na svou značku v botníku, rodiče a jiný doprovod do dalších částí budovy vstupují pouze v návlecích!

4 - ve skřínkách označených značkou dětí se děti převléknou do tepláků, které jim dáte na pobyt ve školce, na ven musí mít z hygienických důvodů jiné. Děti s tím, co mají mít do školky, co na pobyt venku, seznamte! V horní poličce skřínky nechte dětem trvale náhradní oblečení, pláštěnku. VŠE ŘÁDNĚ OZNAČENÉ!!! Po převlečení dítě přiveďte do třídy musíte dítě předat učitelce osobně, popř. též jiná osoba dítě přivádějící (ve třídě se zbytečně nezdržujte) Vyzvedávání po obědě zvonit na I. třídu Časové rozmezí vhodné pro vyzvednutí Broučků , Motýlků , odpočívajícím dětem se čtou pohádky a odcházení dětí četbu a poslech narušuje. Pokud nebude Vaše dítě ještě najedené, počkejte v šatně. V době, kdy děti v jídelně obědvají, popř. svačí tam nevstupujte! ( nejen z hygienických důvodů, ale děti to při jídle ruší). Odpolední vyzvedávání od do ( dřívější vyzvednutí dítěte hlaste předem!), Do 15 hodin zvoňte na třídu, ve které je Vaše dítě umístěno, pak na II. třídu, kde se děti spojují. Děti z MŠ mohou vyzvedávat pouze zákonní zástupci, popřípadě osoby pověřené v evidenčním listu k vyzvedávání. Předem ráno upozorněte, že dítě nebudete vyzvedávat Vy, ale např. babička atd. Pokud budete chtít, aby Vaše dítě vyzvedávala osoba mladší 18 let, musí mít v MŠ sepsanou plnou moc, jejíž formulář Vám vydá p. ředitelka na vyžádání k vyplnění a podepsání. Jiným osobám nebudou Vaše děti vydány! ONEMOCNĚNÍ, ODHLAŠOVÁNÍ DĚTÍ Dítě řádně odhlaste osobně či telefonicky nejdéle do 8 hodin! (e- mailem jen předem známou nepřítomnost dítěte, ne každé ráno je e- mail kontrolován, navíc občas zprávy spadnou do spamu). Do 8 hodin se nahlašuje dítěti stravné, pokud nebude odhlášeno, bude mu účtováno. Do MŠ přivádějte pouze děti zdravé, příznaky onemocnění, které se projevily doma nezatajujte ( horečka, průjem, zvracení, kašel, zánět spojivek, zavšivení atd.) během dne se většinou projeví i v MŠ, rodičům pak voláme a je Vaše povinnost si ho vyzvednout ( v rámci ochrany zdraví ostatních dětí). Podávání léků v MŠ není přípustné ( např. oční kapky, nosní kapky, sirupy atd.). Jedinou výjimku činí trvale podávané léky ( nutno předem přinést potvrzení lékaře, že dítě je musí trvale užívat). Přihlášení dítěte po nepřítomnosti opět proveďte předem, nejdéle do 8 hodin ( pokud ho do této doby nepřivedete). DONÁŠENÍ HRAČEK A DALŠÍCH VĚCÍ DO MŠ Nedávejte dětem do MŠ hračky, děti si s nimi stejně nehrají, nepamatují si, kam si je odložily, dochází k jejich zničení jinými dětmi, ztrátám, děti se jich poté dožadují a zbytečně dochází k stresovým situacím. Zabraňte i tomu, aby dítě přineslo z domova cennosti, zápalky, nože atd. VYPLNĚNÍ DOTAZNÍKŮ Prosíme o včasné vyplnění dotazníků, které budou vyvěšeny na nástěnce MŠ - Výuka angličtiny ( za úplatu vede v MŠ lektor z Hannah school) - Plavecký výcvik ( bude probíhat od ledna ve Vodním světě 15 lekcí za 1400 Kč) především pro nejstarší děti - Škola v přírodě na horách (květen, červen) asi 5 dnů za á Kč včetně dopravy, opět především pro starší a samostatné děti

5 UZAVÍRKY MŠ Vánoční prázdniny, MŠ uzavřena od do ( bude opět otevřeno) V době podzimních a jarních prázdnin je MŠ otevřena ( pokud počet přihlášených dětí neklesne pod 6 pak by byl provoz neekonomický) rodiče budou předem na docházku dotazováni. Během letních prázdnin bude MŠ uzavřena á 5 týdnů přesný termín bude znám v únoru 2016, na základě dohody všech kolínských MŠ, aby vždy alespoň jedna zajišťovala provoz pro pracující rodiče, kteří v době uzavírky domovské MŠ nečerpají dovolenou ( na školu zajišťující provoz je pak možno dítě přihlásit formulářem vydaným v domovské MŠ). Bližší informace budou vydány v březnu na základě vyvěšení plánu uzavírky kolínských MŠ. ŠKOLNÍ ŘÁD A PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ZAHRADY - Je povinností rodičů se s nimi seznámit, rodiče i děti mají svá práva, ale i povinnosti - jsou vyvěšeny v prostorách MŠ ( vestibul a zahrada) a na internet.stránkách MŠ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY ŠIKULKA Je prověřen a schválen Českou školní inspekcí a odpovídá všem novým požadavkům na vzdělávání a výchovu předškolních dětí. Je vyvěšen ve vestibulu a na internetových stránkách MŠ. Týdenní vzdělávací témata jsou u Broučků vyvěšena na nástěnce v jejich šatně, u Motýlků ve vestibulu u hlavní nástěnky. Doporučujeme je sledovat, s dětmi doma o tématu hovořit, prohlubovat jeho poznatky získané v MŠ. EVIDENČNÍ LISTY DĚTÍ V MŠ musí mít dítě vyplnění evidenční list. Dnes už se vyplňují v MŠ na PC, proto potřebujeme doplnit do jeho formuláře další údaje, které jste neuvedli do žádosti o přijetí do MŠ viz přiložený formulář. Nutno vyplnit a přinést do MŠ k doplnění při nástupu dítěte do MŠ. Vytištěný Evideční list dítěte pak obdržíte k podpisu. Případné změny v průběhu docházky dítěte do MŠ je třeba nahlásit změna bydliště, telefonů, osob k vyzvedávání, změny zdravot.stavu, alergie atd. Při zpracování těchto informací a doporučení jsme vycházeli z našich dlouhodobých zkušeností, naší snahou je co nejrychlejší adaptace Vašeho dítěte na naši MŠ, maximální spokojenost dítěte i Vás a předcházení případným nedorozuměním, nejasnostem atd. Další informace, případné dotazy budeme řešit aktuálně dle potřeby

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny. JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.cz DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

III. Informovat zařízení o změnách zdravotní způsobilosti, obtížích a jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na pobyt v zařízení.

III. Informovat zařízení o změnách zdravotní způsobilosti, obtížích a jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na pobyt v zařízení. 1. Zřizovatel Zřizovatelem hlídacího zařízení je společnost VERBSON s.r.o. 2. Provoz Provoz zařízení je od 7.00 do 17.00. Omezení nebo přerušení provozu oznámí ředitelka zařízení zákonnému zástupci nejméně

Více

NOVINKY PRO VAŠE RODINKY

NOVINKY PRO VAŠE RODINKY NOVINKY PRO VAŠE RODINKY Školní rok 2012/2013 Číslo 1 webové stránky: msts-hostinne.cz MŠ SE PŘEDSTAVUJE Adresa školy: Mateřská škola Tyršovy sady 676 543 71 Hostinné číslo telefonu: 499 44 12 80 e-mail:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Libochovany, příspěvková organizace Libochovany 181, 411 03, Libochovany Ředitelka Mateřské školy Libochovany, příspěvkové oranizace na základě Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ

JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ Obsah: 1. ZŘÍZENÍ JESLÍ...3 2. PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ...3 3. PROVOZ JESLÍ...4 3.1. Přivádění dětí...4 3.2. Nepřítomnost

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou VNITŘNÍ PRAVIDLA Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou Dětská skupina,,rozesmáté děcko max. 12 dětí - provozovna Sokolská 575, Náchod

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

INFORMATIVNÍ SCHŮZKA ČTVRTEK 20.ČERVNA 2019

INFORMATIVNÍ SCHŮZKA ČTVRTEK 20.ČERVNA 2019 INFORMATIVNÍ SCHŮZKA ČTVRTEK 20.ČERVNA 2019 ORGANIZACE MŠ U KINA Mateřská škola u kina, Jičín, 17.listopadu 46, příspěvková organizace ŘEDITELKA MŠ Mgr. Zlatuše Kynčlová Zástupkyně ředitelky Bc. Věra Slepičková

Více

Zpracovala: Platnost: Provozní řád ŠJ

Zpracovala: Platnost: Provozní řád ŠJ Zpracovala: Platnost: 31.8.2017 Provozní řád ŠJ Projednáno a schváleno na provozní poradě: 30.8.2016OBSAH 1Všeobecná část...3 2Organizace provozu stravování...3 2.1Výdej stravy a provozní doba jídelny...3

Více

Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace. Vnitřní řád ŠJ

Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace. Vnitřní řád ŠJ Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace Vnitřní řád ŠJ Č. j.: 20 / 2015 Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: 2.1.4 Skartační znak: A 5 Změny: OBSAH: 1. Úvodní ustanovení

Více

Provozní r á d š kolní jí delny

Provozní r á d š kolní jí delny 19800 Praha 9 Černý Most, IČO70884501, tel/fax 281918535, www.mskoralekpraha.cz Provozní r á d š kolní jí delny Zpracovala: Bc. Olga Štěpánková, ředitelka MŠ Platnost: 16. 4. 2015 1 Ředitelka školy: Bc.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVITAVY - LAČNOV Zadní 50, Svitavy 568 02736 629 432736 629 432e-mail: zslacnov@svitavy.cz www.modra-skola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVITAVY - LAČNOV Zadní 50, Svitavy 568 02736 629 432736 629 432e-mail: zslacnov@svitavy.cz www.modra-skola. Vážení rodiče, dostáváte do rukou dopis s informacemi, které jsou důležité pro spokojený pobyt Vašich dětí ve školce. V případě jakýchkoliv nejasností a připomínek k nim, nás neváhejte oslovit. DŮLEŽITÉ

Více

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček Provozní řád Dětské skupiny Cipťáček Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V CIPŤÁČKU... 4 5. DOCHÁZKA

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Odloučené pracoviště Šumavská 15 Mateřská škola Šumavská 15 je 3 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3 do 6 let,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Paraplíčko Havířov, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY kterým se konkretizují zákonné normy v souladu s vyhláškou č. 107/2005 Sb. o školním stravování, vyhláškou 602/206 Sb.

Více

Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s.

Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s. Příloha 1 Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod, 547 01 IČ 033 42 034 zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou www.rozesmatedecko.cz Kapacita skupiny: neregistrovaná

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

JESLE TYRŠOVO NÁBŘEŽÍ 747 Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ

JESLE TYRŠOVO NÁBŘEŽÍ 747 Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ JESLE TYRŠOVO NÁBŘEŽÍ 747 Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve věku od 1 roku do 3 let v denním režimu. Tato péče je zaměřena na všestranný

Více

Vnitřní řád MŠ Paršovice

Vnitřní řád MŠ Paršovice Vnitřní řád MŠ Paršovice 1) Provoz a režim dne mateřské školy Mateřská škola je otevřena od 6:00 do 16:00 Kapacita mateřské školy je 25 dětí v jedné třídě MŠ je zabezpečena videotelefonem sloužícímu k

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zvoneček, Mělník, příspěvková organizace odloučené pracoviště Kokořínská 1616 platnost od 1. 1. 2011

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zvoneček, Mělník, příspěvková organizace odloučené pracoviště Kokořínská 1616 platnost od 1. 1. 2011 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zvoneček, Mělník, příspěvková organizace odloučené pracoviště Kokořínská 1616 platnost od 1. 1. 2011 Do mateřské školy jsou přijímány děti ve věku od 3 do 6 let, kapacita mateřské školy je

Více

Zpracovala: Lenka Lavičková Platnost: Provozní řád ŠJ

Zpracovala: Lenka Lavičková Platnost: Provozní řád ŠJ Zpracovala: Lenka Lavičková Platnost: 31.8.2016 Provozní řád ŠJ Projednáno a schváleno na provozní poradě: 30.8.2016 OBSAH: 1Všeobecná část... 3 2Organizace provozu stravování... 3 2.1Výdej stravy a provozní

Více

Základní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

Základní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY MATEŘSKÁ ŠKOLA 2017 / 2018 1 Provozní řád školní jídelny 1.1 Zásady provozu Provoz školní jídelny se řídí: vyhláškou č. 107/2005 Sb. O školním stravování ve znění pozdějších

Více

Základní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

Základní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY MATEŘSKÁ ŠKOLA 2018 / 2019 1 Provozní řád školní jídelny 1.1 Zásady provozu Provoz školní jídelny se řídí: vyhláškou č. 107/2005 Sb. O školním stravování ve znění pozdějších

Více

Vnitřní řád stravovacího zařízení

Vnitřní řád stravovacího zařízení Mateřská škola, Velichovky Vnitřní řád stravovacího zařízení Vedoucí školní jídelny: Jaroslava Kašparová Kuchařky: Ivana Filipová, Lenka Tomášková Telefon pro odhlašování: 499 880 187 E mail: ms.velichovky@cmail.cz

Více

NOVINKY PRO VAŠE RODINKY

NOVINKY PRO VAŠE RODINKY NOVINKY PRO VAŠE RODINKY Školní rok 2011/2012 Číslo 1 webové stránky: msts.estranky.cz MŠ SE PŘEDSTAVUJE Adresa školy: Mateřská škola Tyršovy sady 676 543 71 Hostinné číslo telefonu: 499 44 12 80 e-mail:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, DOLNÍ OLEŠNICE, okres Trutnov, příspěvková organizace, Dolní Olešnice 41, 543 71 Hostinné, tel. 724 893 650, E-mail: zsdolniolesnice@seznam.cz IČO 75016591 Vnitřní řád

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Projednal: pedagogická rada mateřské školy Č.j.: 176/2014 Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: Vydáním

Více

Mateřská škola Kytička, Burianova 972/2, Liberec 6, příspěvková organizace. Provozní řád školní jídelny. Č. j. 8/2016

Mateřská škola Kytička, Burianova 972/2, Liberec 6, příspěvková organizace. Provozní řád školní jídelny. Č. j. 8/2016 MŠ Kytič ka Mateřská škola "Kytička", Liberec, Burianova 972/2, p. o. 460 06 L i b e r e c 6 IČO 72741465 Tel: 485 130 971 Mateřská škola Kytička, Burianova 972/2, Liberec 6, příspěvková organizace Provozní

Více

INFORMÁČEK ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

INFORMÁČEK ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 INFORMÁČEK ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 I. KDO JSME A JAK NÁS KONTAKTOVAT: název: Mateřská škola V Lukách Rakovník, V Lukách 2174 sídlo: V Lukách 2174, Rakovník, PSČ 269 01 IČO: 67673759 Příspěvková organizace

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Ing. Jana Marková, vedoucí učitelka MŠ Schválil: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Č.j.: Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: ----------

Více

Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Provozní řád školní jídelny

Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Provozní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Schválil: Josef Buchal, ředitel školy Dne: 21. 8. 2018 Platnost ode dne: 31. 8. 2018 Účinnost ode dne: 1. 9. 2018 Spisový

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY ŽIRAFA z.s.

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY ŽIRAFA z.s. PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY ŽIRAFA z.s. Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 4 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V ŽIRAFĚ... 4 5. DOCHÁZKA

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Školní řád mateřské školy (Součást Školního řádu Základní školy a mateřské školy Liběšice, okr. Louny, příspěvkové organizace) Č. j.: ZSMS/128/2016 Úvodní ustanovení Školní řád mateřské školy je vytvářen

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn, příspěvková organizace se sídlem Špindlerův Mlýn 32 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 34. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY (MŠ) Č.j.: ZSaMS 142/2017 Vypracoval: Schválil:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY (součást pracoviště Základní škola a Mateřská škola Úhonice, okres Praha-západ) Školní řád zpracován v souladu s těmito právními normami a předpisy: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním,

Více

Provozní řád ŠJ. Mateřská škola JAHODNICE

Provozní řád ŠJ. Mateřská škola JAHODNICE Mateřská škola JAHODNICE Se sídlem: Praha 9 - Kyje, Kostlivého 1218, 198 00 IČO : 70919593 Provozní řád ŠJ Zpracovala: Mgr. Jana Tůmová, ředitelka školy Platnost: 1.9.2013 Projednáno a schváleno na provozní

Více

Provozní řád školní jídelny

Provozní řád školní jídelny Č.j.: MSNES1/2018-SJ -1 Provozní řád školní jídelny 1. Úvodní ustanovení Provoz školní jídelny se řídí zákonem č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, vyhláškou

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Skalnička, Ústí nad Labem, Peškova 526, příspěvková organizace Sídlo: 403 31 Ústí nad Labem, Peškova 526 IČ: 70225915 SMĚRNICE č. 12/2018 Obsah : ČL. 1 - Všeobecná ustanovení ČL. 2 - Stravování

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní školy a Mateřské školy Radnice, příspěvkové organizace Č.j.: 686/2018 Skartační znak: A 10

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní školy a Mateřské školy Radnice, příspěvkové organizace Č.j.: 686/2018 Skartační znak: A 10 Základní škola a Mateřská škola Radnice, příspěvková organizace Sídliště 591, 338 28 Radnice IČ : 73740641, tel.: 371 795 057 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní školy a Mateřské školy Radnice, příspěvkové

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Tel.:567316140 IČ: 750 221 17 Cejle 116, 588 51 Batelov email: zs.cejle@seznam.cz Vnitřní řád školní jídelny Jídelna Základní školy a mateřské

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Praha Tel. 241090230 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/5 674 01 Třebíč IČO : 70940231 Tel.: 568 841 779 Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková

Více

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

Základní škola a Mateřská škola U Lesa, Karviná, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola U Lesa, Karviná, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola U Lesa, Karviná, příspěvková organizace Vypracovala Schválil Směrnice nabývá účinnosti dne Zpracováno dne Číslo jednací SMĚRNICE PRO STRAVOVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE V Aleji

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 125/2016 Účinnost od:

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 125/2016 Účinnost od: Základní škola a Mateřská škola, Jaroslavice, okres Znojmo Školní 83, 671 28 Jaroslavice, IČO: 70993866, tel.: 515 275 145, 739 651 230 zs.jaroslavice@zn.orgman.cz, www.zsjaroslavice.cz PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Vnitřní řád školní jídelny Účinnost od 1.09.2018 Adresa: Mateřská škola Brandýs n.l.- Stará Boleslav, Riegrova 1621 Riegrova 1621 Brandýs nad Labem 250 01 Telefon:326 902735 Fax: 326 903573 e-mail: info@ms-riegrova.cz

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Č. j. DM-020/1702/2014 Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice Platnost od: Počet příloh: Originál: sekretariát Elektronická verze: 01.09.2014 Účinnost od: 01.09.2014 Platnost

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠŘ - 3/11

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠŘ - 3/11 / Mateřská škola Olešná ŠKOLNÍ ŘÁD ŠŘ - 3/11 1) Název-Mateřská škola Olešná,26764 Olešná 7'1 Zřizovatel-Obec Olešná IČO 75033241 Te1.311572152 E-mail ms.olesnaseznam.cz Kapacita 20dětí Provozní doba 6,30-15,30h.

Více

Informační občasník Mateřské školy Ročov

Informační občasník Mateřské školy Ročov Informační občasník Mateřské školy Ročov č. 1 září 2014 Přivítání všech dětí v MŠ proběhlo 1. 9. 2014. Na děti ve školce čekalo malé překvapení. Třídní seznam dětí i se značkami najdete na nástěnce v šatně

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY , příspěvková organizace se sídlem Chodovice 2, 508 01 Hořice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: 46/2015 Vypracoval: Vydal/Schválil: Na provozní poradě projednáno dne 28. 8. 2015 Vnitřní řád nabývá platnosti

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Orlová-Lutyně Okružní 917 okres Karviná, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Obsah: Str. 1. Údaje o zařízení 2 2. Úvodní ustanovení 2 3. Pravidla pro stravování 2 4. Organizace

Více

Název - Mateřská škola Olešná, 26764 Olešná 7

Název - Mateřská škola Olešná, 26764 Olešná 7 Mateřská škola Olešná ŠKOLNÍ ŘÁD šř - 1/15 Název - Mateřská škola Olešná, 26764 Olešná 7 IČD 75033241 Tel.311572152 E-mail ms.olesnaseznarn.cz Kapacita 20 dětí Provozní doba 6:30-15:30 1) Mateřská škola

Více

Provozní řád ŠJ. Mateřská škola JAHODNICE

Provozní řád ŠJ. Mateřská škola JAHODNICE Mateřská škola JAHODNICE Se sídlem: Praha 9 - Kyje, Kostlivého 1218, 198 00 IČO : 70919593 Provozní řád ŠJ Zpracovala: Bc. Veronika Strupková, řed.mš Jahodnice Platnost: 1.9.2018 Projednáno a schváleno

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY A VÝDEJNY

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY A VÝDEJNY Mateřská škola Čtyřlístek, Mělník, příspěvková organizace Pod Vrchem 2995, 276 01 Mělník IČO: 75033470 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY A VÝDEJNY Závaznost: Provozní řád je závazný pro strávníky, jejich zákonné

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Z á k l a d n í š k o l a a M a t e ř s k á š k o l a P o p o v i c e, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e P o p o v i c e 1 5 0, 6 8 6 0 4 Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD

Více

Přihláška k předškolnímu vzdělávání v době prázdninového provozu ve dnech

Přihláška k předškolnímu vzdělávání v době prázdninového provozu ve dnech Dítě: Mateřská škola Brno, Hatě 19, příspěvková organizace Přihláška k předškolnímu vzdělávání v době prázdninového provozu ve dnech 1. 7. 2019 12. 7. 2019 Jméno a příjmení: Datum narození: Adresa trvalého

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY PŘI MŠ

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY PŘI MŠ VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY PŘI MŠ TENTO PROVOZNÍ ŘÁD JE VYPRACOVÁN V SOULADU S VYHLÁŠKOU MŠMT Č.107/2005 SB. O ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ VYHLÁŠKY Č. 17/2015 SB. O ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ

Více

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od 1. 9. 2016 Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Trivium Plus o. p. s. Školní řád byl zpracován v souladu s platnými

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Vnitřní řád školní jídelny Adresa školy : Základní škola Náměšť na Hané, okres Olomouc Ředitel školy : Mgr. Ladislav Havelka Kontakt ZŠ: 585 952 179 Kontakt ŠJ : 585 952 257 www.zsnamest.cz Vedení ŠJ:

Více

Mateřská škola Na Habru, Hořice Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: 135/2013/ŘMŠ Účinnost od:

Mateřská škola Na Habru, Hořice Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: 135/2013/ŘMŠ Účinnost od: Mateřská škola Na Habru, Hořice Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: 135/2013/ŘMŠ Účinnost od: 1. 9. 2013 Spisový znak: 2. 1 Změny: Skartační znak: A Obsah: I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. INFORMACE O STRAVOVÁNÍ

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY OBSAH: I. Údaje o zařízení II. Režimové požadavky III. Kroužky IV. Přijímání dětí do MŠ Doctrina V. Práva a povinnosti rodičů VI. Práva dětí VII. Práva a povinnosti pedagogů VIII. Ukončení docházky dítěte

Více

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč

Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Provoz a vnitřní režim Mateřské školy Běleč Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: Nabývá platnosti dne: Jiřina Dvořáková ředitelka školy PROVOZ A VNITŘNÍ REŽIM MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Podmínky provozu

Více

Mateřská škola Jablonec nad Nisu - Mšeno, Mechová 10, příspěvková organizace. Provozní řád školní jídelny mateřské školy

Mateřská škola Jablonec nad Nisu - Mšeno, Mechová 10, příspěvková organizace. Provozní řád školní jídelny mateřské školy Mateřská škola Jablonec nad Nisu - Mšeno, Mechová 10, příspěvková organizace Provozní řád školní jídelny mateřské školy 1. Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním,

Více

I. Vnitřní řád školní jídelny

I. Vnitřní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Květná Květná 92, 572 01 telefon: 731449286 Odloučené pracoviště: Školní jídelna, Květná 108 I. Vnitřní řád školní jídelny Školní stravování vyplývá ze zákona č. 561/2004

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme Vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme Vám aktuality z naší organizace od 1. 9. 2014. V příloze jsou info ŠJ, ŠD a jednotlivé

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS O STRAVOVÁNÍ

VNITŘNÍ PŘEDPIS O STRAVOVÁNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA SOKOLNICE, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VNITŘNÍ PŘEDPIS O STRAVOVÁNÍ Ředitelka MŠ Sokolnice Jarmila Fialová podle 123 zák.č. 561/2005 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

Základní škola a mateřská škola Častolovice

Základní škola a mateřská škola Častolovice Škola:Základní škola a mateřská škola Častolovice Vnitřní řád školní jídelny 262/2015 Účinnost od: 1.9.2015 Spisový znak: V VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola a mateřská škola Častolovice Vyplývá

Více

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, Liberec 3, 460 01, příspěvková organizace Školní řád Č.j.: 6/14 Účinnost od: 1. 1. 2014 Spisový znak: 3.3 Skartační znak: A 5 Změny: Nahrazuje školní řád z roku

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

Vnitřní řád školní jídelny - č.j. 5/2017

Vnitřní řád školní jídelny - č.j. 5/2017 Vnitřní řád školní jídelny - č.j. 5/2017 Mateřská škola Světlá nad Sázavou Lánecká 698 Příspěvková organizace 58291 Světlá nad Sázavou IČ: 750 17 211 Telefon : 569 452 344 777 550 783 WWW.sidliste.mslanecka.cz

Více

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. ZÁKLADNÍ A KONTAKTNÍ INFORMACE

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. ZÁKLADNÍ A KONTAKTNÍ INFORMACE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Spolek Hůrka Kutná Hora zřizuje Školu a Klub Hůrka (dále též Škola a Školka ). Škola Hůrka poskytuje výchovu a vzdělávání dětem mladšího školního věku. Školka Hůrka poskytuje výchovu

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny 2.základní škola Napajedla, příspěvková organizace Komenského 298, 76361 Napajedla Vnitřní řád školní jídelny Provozní doba: 6,00-14,30 hod. Vedoucí školní jídelny: Věra Mourová Vedoucí kuchařka: Lenka

Více

MŠ Studánka u sv. Jakuba, Manželů Burdychových 245, 549 41 Červený Kostelec, IČO: 03 660 265 ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: MŠS25/2015 Účinnost od: 1. 9.

MŠ Studánka u sv. Jakuba, Manželů Burdychových 245, 549 41 Červený Kostelec, IČO: 03 660 265 ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: MŠS25/2015 Účinnost od: 1. 9. MŠ Studánka u sv. Jakuba, Manželů Burdychových 245, 549 41 Červený Kostelec, IČO: 03 660 265 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: MŠS25/2015 Účinnost od: 1. 9. 2015 Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Provoz mateřské školy 3.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Zásady provozu Provoz ŠJ se řídí:-vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování ze dne 25. 2. 2005, finanční normou v platném znění, metodikou spotřebního koše - školským zákonem

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 55. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: ZŠN 96/2017 Spisový znak: A.1. Skartační znak: A10 Účinnost od: 1.12.2017 Vypracoval: PaedDr. Pavlína Neuwirthová

Více

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9.

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. 2012 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Organizace provozu mateřské školy

Více

Mateřská škola Bohuslavice Bohuslavice 99. Provozní řád

Mateřská škola Bohuslavice Bohuslavice 99. Provozní řád Mateřská škola Bohuslavice Bohuslavice 99 Provozní řád Základní škola a Mateřská škola, Bohuslavice, okres Šumperk, příspěvková organizace I. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola, Bohuslavice

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY. Zařízení: Školní jídelna Základní školy a Mateřské školy Hněvotín, příspěvkové organizace

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY. Zařízení: Školní jídelna Základní školy a Mateřské školy Hněvotín, příspěvkové organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY I. Údaje o zařízení Zařízení: Školní jídelna Základní školy a Mateřské školy Hněvotín, příspěvkové organizace Adresa: Hněvotín 250, 78347 Hněvotín IČO: 709 859 79 Vedoucí jídelny:

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Školní jídelna při ZŠ Hanušovice 788 33 Hanušovice Telefon: 581 030 204, mobil: 739 031 683 E-mail: jidelna.hanusovice@seznam.cz 1. 2. Výdej obědů: pro cizí strávníky od 10:50-11:30 hod pro žáky a zaměstnance

Více

Základní škola a Mateřská škola, Jižní 1903, Česká Lípa Přihláška ke stravování školní rok 2015/2016. složenkou sporožirem(inkaso) z běž. Účtu č.:...

Základní škola a Mateřská škola, Jižní 1903, Česká Lípa Přihláška ke stravování školní rok 2015/2016. složenkou sporožirem(inkaso) z běž. Účtu č.:... Základní škola a Mateřská škola, Jižní 1903, Česká Lípa Přihláška ke stravování školní rok 2015/2016 Jméno žáka/ů společná platba datum narození třída Družina:150,- Kč ano (částka za družinu je součástí

Více

SOUBOR ORGANIZAČNÍCH POKYNŮ pro školní rok 2013/2014

SOUBOR ORGANIZAČNÍCH POKYNŮ pro školní rok 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2 Odloučené pracoviště MŠ Perknov telefon : 569 427 642 e-mail: wolkerova.ms@havlickuvbrod.net webové stránky: http://www.perknov.cz/ms/ SOUBOR

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZŠ a MŠ Myslejovice, okr. Prostějov, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Platný od 1. 9. 2017 Obecná ustanovení Ve smyslu platné legislativy, zejména podle Nařízení Evropského parlamentu

Více

Školní řád Mateřské školy Medlov

Školní řád Mateřské školy Medlov Základní škola a Mateřská škola Medlov, okres Brno-venkov, příspěvková organizace, Medlov 12, 664 66 Školní řád Mateřské školy Medlov č. j. 076/2007 Vypracovala: Bartošková Gabriela (vedoucí učitelka MŠ)

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Č. j.: Po947/17 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, vydávám řád

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

Mateřská škola Hostinné. Vnitřní řád školní výdejny

Mateřská škola Hostinné. Vnitřní řád školní výdejny Mateřská škola Hostinné Vnitřní řád školní výdejny Č.j.: 25/2017 Účinnost od: 1.9.2017 Spisový znak: 2.1.27 Skartační řád: Čl.1 Všeobecná ustanovení Vnitřní řád zařízení školního stravování (dále jen školní

Více

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE K ZÁPISU DO SOUKROMÉ MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KOUTEK,s.r.o., ODBOJE 2269, LITOMĚŘICE

PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE K ZÁPISU DO SOUKROMÉ MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KOUTEK,s.r.o., ODBOJE 2269, LITOMĚŘICE PŘIHLÁŠKA DÍTĚTE K ZÁPISU DO SOUKROMÉ MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KOUTEK,s.r.o., ODBOJE 2269, LITOMĚŘICE Žádáme, aby náš syn/dcera byl/a přijat/a do Soukromé MŠ Dětský koutek, s.r.o. podle 34 školského zákona.

Více

Vítáme Vás v Mateřské škole ve Štěnovicích

Vítáme Vás v Mateřské škole ve Štěnovicích Vítáme Vás v Mateřské škole ve Štěnovicích Základní údaje Adresa: Mateřská škola Štěnovice, okres Plzeň jih K lomu 343 332 09 Štěnovice Právní subjekt: od roku 2001 Počet tříd: 6 tříd Kapacita: 159 dětí

Více

Jídelníček je sestavován na základě zdravé výživy a dodržování spotřebního koše sledovaných potravin.

Jídelníček je sestavován na základě zdravé výživy a dodržování spotřebního koše sledovaných potravin. 1 Zásady provozu Provoz ŠJ se řídí vyhláškou č. 107/2005 O školním stravováním ze dne 5. 2. 2005, FN /Metodikou spotřebního koše. Novým školským zákonem 561/2004, zákonem O ochraně veřejného zdraví, 258/2000

Více