PaSS (Parts Sales Support - podpora prodeje dílů )

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PaSS (Parts Sales Support - podpora prodeje dílů )"

Transkript

1 Obchodní činnost s nezávislými opravnami PaSS (Parts Sales Support - podpora prodeje dílů ) Uživatelská příručka pro zákazníky Vydání 3.7 Autor: VA-21, Engel Stefan Poslední aktualizace: 21. března 2011 Uživatelská příručka pro zákazníky

2 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 2 / 74 Obsah 1. Úvod Přihlášení prostřednictvím ASAP Požadavek na instalaci softwaru Jak získat přístup do PaSS Registrace na ASAP Přihlášení do ASAP/PaSS Spuštění PaSS Domovská stránka PaSS Základní funkce PaSS Údaje o uživateli Odkaz na Adobe Acrobat Read Funkce nápověda Možnosti Standardní text Školicí podklady Obecné informace Obecné hledání Hledání textu Výběr položky Výběr dílů WebEPC Spuštění WebEPC bez zadání VIN Spuštění WebEPC se zadáním VIN Servisní opravárenské pakety (SRP) Funkce manuálního hledání dílů Vymazání dílů ze seznamu dílů Další možnosti/informace Použití dílů Tlačítko Informace Dostupnost Komentář Nastupující díly (náhrady) Speciální tlačítka a možnosti Tlačítko Kopírovat...37

3 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 3 / Tlačítko Soubor Tlačítko Vymazat Tlačítko Přejít na Tlačítko Uložit Tlačítko Zpět Tlačítko Nnáhled tisku Konfigurace tabulky Funkce kalendáře Funkce položky na stránku Definice tvorby cen Poptávky po cenové nabídce Přehled Obrazovka s přehledem Vytvoření poptávek po cenové nabídce Záhlaví poptávky po cenové nabídce Dealer BMW Výběr dílů Cenové nabídky Přehled Obrazovka s přehledem Přehled cenových nabídek Editace cenových nabídek Záhlaví cenové nabídky Dealer BMW Výběr dílů Objednávky Přehled Přehled objednávek Vytvoření objednávek Řádky objednávky Záhlaví objednávky Dealer BMW Analýza Přehled Výběr objednávky Servisní partneři BMW Výběr dílu... 72

4 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 4 / Analýza Úvod Tento dokument popisuje podrobně všechny funkce on-line objednávkového systému PaSS pro zákaznickou sekci. Najdete zde všechny potřebné informace o používání PaSS.

5 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 5 / Přihlášení prostřednictvím ASAP 2.1. Požadavek na instalaci softwaru Portál Aftersales Assistance (ASAP) je webová aplikace. ASAP je optimalizovaný na používání s verzí Microsoft Internet Explorer 5.5 a vyšší. PaSS vygeneruje dokumenty pdf, např. na faxování nebo založení. Z toho důvodu je nutné mít na místním počítači nainstalovanou verzi Adobe Acrobat Reader 6.0. Na domovské stránce PaSS je uveden odkaz ke stažení Jak získat přístup do PaSS Pro práci s PaSS je nezbytný přístup do portálu Aftersales Assistance (ASAP). Kontaktujte, prosím, svého dealera BMW. Po vytvoření účtu dostanete od společnosti BMW. Tento obsahuje všechny příslušné informace (ID uživatele a internetovou adresu) pro přihlášení. Kliknutím na odkaz spustíte ASAP.

6 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 6 / Registrace na ASAP Zadejte požadované informace, které jste dostali em. Při prvním přihlášení se musí vytvořit heslo, které musí mít délku minimálně 6 znaků a obsahovat jednu číslici. Potvrďte vytvořené heslo opětovným zadáním do druhé kolonky na heslo. Potom klikněte na Registration (registrace). Až dealer BMW zaktualizuje hlavní údaje o přihlašovací údaje, může se PaSS používat Přihlášení do ASAP/PaSS Spusťte Microsoft Internet Explorer a otevřete portál Aftersales Assistance zadáním této adresy: Objeví se tato obrazovka:

7 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 7 / 74 Po zadání přihlašovacích údajů se dostanete na domovskou stránku portálu ASAP Spuštění PaSS PaSS je dostupný v menu Aftersales Marketing. Pokud jste nastavili PaSS jako oblíbený kliknutím na symbol delta vedle odkazů, zobrazí se na domovské stránce ASAP ikonka PaSS. Spusťte PaSS kliknutím na odkaz PaSS customer (zákazník).

8 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 8 / Domovská stránka PaSS

9 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 9 / 74

10 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 10 / Základní funkce PaSS PaSS umožňuje několik funkcí: Quotations (Cenové nabídky): v této části jsou cenové nabídky, které jste dostali od dealera BMW. Quotation enquiries (poptávky po cenové nabídce): mohou se vytvořit poptávky po cenové nabídce a odeslat dealerovi BMW. Orders (Objednávky): mohou se vytvořit objednávky a odeslat dealerovi BMW. Analysis (Analýza): v této části se mohou analyzovat objednávky. Výběr se provádí podle objednávek a může se omezit na určitá čísla dílů. Výsledek uvádí obrat, slevu a datum objednávky k číslu dílu, číslu objednávky a celkovou úroveň. Options (Možnosti): v této části může uživatel definovat několik standardních nastavení. Poznámka: pro všechny funkce: historické údaje se ukládají a je kdykoli možné je získat Údaje o uživateli Na domovské stránce PaSS jsou zobrazené aktuální údaje o uživateli ASAP ID Zákaznické číslo Jméno Jazyk

11 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 11 / Odkaz na Adobe Acrobat Reader Pokud nemáte nainstalovaný Adobe Acrobat Reader, klikněte na tlačítko a stáhněte si a nainstalujte software Funkce nápověda Funkce Help (nápověda) je umístěna v levém spodním rohu domovské stránky PaSS Možnosti

12 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 12 / Standardní text Uživatel si může vybrat, zda PaSS automaticky vygeneruje název objednávky ve formátu <datum zákazník jméno> nebo zda se název objednávky zadá individuálně. Tuto funkci lze spravovat aktivací nebo deaktivací zaškrtávacího rámečku. Dokonce, i když se název vygeneruje automaticky, může se v každém případě změnit manuálně. V této záložce lze definovat standardní text, který se zobrazí automaticky na každé objednávce a poskytuje určité informace dealerovi BMW. Při editaci objednávky je v jednotlivých případech dle potřeby možné změnit text nebo jej vymazat. Kliknutím na tlačítko Save (uložit) uložíte text.

13 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 13 / 74

14 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 14 / V této záložce se může aktivací zaškrtávacích rámečků definovat nastavení oznámení u. Můžete si vybrat z těchto šesti možností: New dealer quotation (Nová cenová nabídka dealera) Order entered by dealer (Objednávka zadaná dealerem) Order accepted (Přijatá objednávka) Order rejected (Zamítnutá objednávka) Order completed (Dokončená objednávka) Enquiry rejected (Zamítnutá poptávka) Systém automaticky generuje y.

15 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 15 / Školicí podklady V této části je možné stáhnout si školící podklady, které zveřejňuje koncern BMW. Klikněte dvakrát na odkaz na daný dokument a stáhněte jej. Dokumenty lze uložit nebo vytisknout.

16 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 16 / Obecné informace Tato kapitola popisuje obecné funkce a tlačítka, které jsou použité v PaSS Obecné hledání Vyhledávání dílů, objednávek, cenových nabídek nebo poptávek se může provádět různými způsoby: Názvy (např. název cenové nabídky ) Čísla (např. číslo dílu ) Data (např. cenové nabídky došlé od-do) Do textových kolonek se může najednou zadat pouze jeden hledaný výraz.

17 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 17 / Hledání textu Textové kolonky se mohou používat zadáním vyhledávaného data nebo výrazu. Vyhledávaný výraz musí obsahovat nejméně jedno písmeno nebo číslici, např. hledání m. Hledání názvu objednávky podle tohoto zadání najde každou objednávku obsahující v názvu m. Stejně se může zadat část čísla objednávky (výjimka: pokud se do kolonky part number (číslo dílu) zadá 7číselná fronta, PaSS vyhledá číslo dílu, které se shoduje s vyhledávaným výrazem nejméně v sedmi číslicích (např. se jedná o hledání dílu bez hlavní skupiny a podskupiny). Všechny vyhledávací kolonky lze libovolně navzájem kombinovat s jinými Výběr položky Při výběru položek (dílů, objednávek, cenových nabídek ) z vyhledávacího seznamu a jejich převodu do vyhledávacího seznamu, je možné zvýraznit všechny výsledky hledání a převést do seznamu vybraných položek. Musí se zaškrtnout zaškrtávací rámeček Check all found entries (Označit všechny nalezené záznamy). Na každé stránce se zobrazí maximálně deset výsledků. Na listování stránkami s výsledky hledání se používají šipky. Když zaškrtnete zaškrtávací rámeček Check all entries (Označit všechny záznamy), převede se pouze zobrazených deset výsledků na dané stránce. Pokud se má ze seznamu hledání vybrat pouze jedna položka, musí se zaškrtnout příslušný rámeček této požadované položky. Kliknutím na Transfer (Převod) převedete zvýrazněné položky do seznamu.

18 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 18 / Výběr dílů Obrazovka Quotation enquiries (Poptávky po cenové nabídce) a Orders (Objednávky) obsahuje sekci na výběr dílů. Díly lze vyhledávat v záložce Parts list (Seznam dílů) u cenových nabídek a poptávek a v záložce Order lines (Řádky objednávky) u objednávek. Díly lze vyhledávat různě: Elektronický katalog dílů (WebEPC) Servisní opravárenský paket (SRP) Manuální hledání dílů Poznámka: zadání VIN má tu výhodu, že se po výběru dílů zobrazí pouze adekvátní díly pro toto určité vozidlo!

19 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 19 / WebEPC Zákazník má možnost vybrat si díly na webovém elektronickém katalogu dílů (WebEPC) a převést je do PaSS kvůli objednání nebo poptávce po cenové nabídce. Díly lze vybrat konkrétně podle typu vozidla (např. E36 ) nebo konkrétně podle VIN daného vozidla. Díly lze vybrat on-line a převést do PaSS prostřednictvím WebEPC. WebEPC se může v PaSS spustit dvěma možnostmi Spuštění WebEPC bez zadání VIN Pokud není k dispozici číslo VIN, vyberte vozidlo manuálně podle atributů typu, které jsou znázorněné níže. Po spouštění Web-EPC bez VIN se objeví tato obrazovka: Vyberte vozidlo manuálně podle atributů typu:

20 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 20 / 74 WebEPC umožňuje několik typů výběru dílů: Hledání konkrétních dílů pomocí hlavních skupin a podskupin Grafické hledání dílů pomocí diagramů V menu vlevo vyberte Specific Parts Search (Hledání konkrétních dílů) a vyberte vozidlo, viz zobrazení výše. Čísla dílů lze hledat podle určitého čísla dílu, hledaného výrazu nebo hlavní skupiny a podskupiny.

21 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 21 / Spuštění WebEPC se zadáním VIN Před otevřením WebEPC zadejte VIN (identifikační číslo vozidla) do kolonky vlevo. Zadání VIN má tu výhodu, že se v WebEPC zobrazí pouze adekvátní díly pro toto konkrétní vozidlo. Klikněte na tlačítko Start search via Web-EPC (Zahájit hledání prostřednictvím WebEPC). Pokud se VIN zadalo do PaSS, převede se do kolonky VIN na WebEPC. WebEPC automaticky otevře diagram hlavních skupin a hledání grafických dílů. Objeví se tato obrazovka:

22 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 22 / 74 Po výběru hlavní skupiny se zobrazí další úroveň.

23 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 23 / 74 Vyberte diagram, kde je zobrazený potřebný díl, kliknutím na diagram otevřete podrobné okno a seznam dílů. Zobrazí se náhled na vybraný diagram a seznam dílů. Díl vyberte kliknutím na příslušné číslo v diagramu:

24 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 24 / 74 Vybraný díl se zvýrazní v seznamu dílů pod obrázkem. Díl vyberete zaškrtnutím zaškrtávacího rámečku nalevo od popisu dílu. Vybrané díly lze uložit a přidat do seznamu dílů (podobně jako do nákupního košíku) kliknutím na tlačítko Add (Přidat). Více dílů se může vybrat pomocí zaškrtávacích rámečků před díly a kliknutím na Add (Přidat). Můžete se vracet na hlavní přehled tlačítkem a vybrat více dílů. Čísla vybraných dílů se uloží v automaticky vytvořeném seznamu dílů s názvem PaSS. Po dokončení výběru dílů zavřete WebEPC a znovu se objeví obrazovka PaSS. Poznámka: Ujistěte se, že jste zavřeli WebEPC (nejenom minimalizovat)! PaSS už neotvírejte na obrazovce ASAP, protože by se vymazaly všechny vybrané díly a spustila by se nová relace PaSS. Kliknutím na tlačítko Import WebEPC parts (Import dílů WebEPC) se všechny vybrané díly importují do PaSS. Automaticky se převedou do seznamu výběru. Není nutné klikat na tlačítko Transfer (Převod).

25 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 25 / Servisní opravárenské pakety (SRP) Díly se mohou vybrat pomocí servisních opravárenských paketů (SRP). Před otevřením SRP zadejte VIN (identifikační číslo vozidla) v textové kolonce vlevo. Ve výběru SRP se nyní zobrazí jen příslušné díly pro toto konkrétní vozidlo. Otevřete hledání SRP kliknutím na tlačítko Start SRP search (Zahájit hledání SRP). Zobrazí se tento přehled:

26 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 26 / 74 Kliknutím na šipku vedle čísla hlavní skupiny vyberte hlavní skupinu, která obsahuje potřebné díly.

27 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 27 / 74 Zobrazí se rozevírací seznam servisních opravárenských paketů. Vyberte příslušný paket podle popisu a klikněte na podtržené číslo vedle popisu.

28 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 28 / 74 Aktivací zaškrtávacího rámečku Select all standard parts (Vybrat všechny standardní díly) získáte všechny standardní díly vybraného SRP a Select all optional parts (Vybrat všechny volitelné díly) vyberete všechny nepovinné díly SRP. Je možné zaškrtnout současně oba rámečky a vybrat tak všechny díly. Kliknutím na tlačítko Transfer (Převod) se vybrané díly převedou do PaSS.

29 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 29 / Funkce manuálního hledání dílů Vyhledávací funkce PaSS lze použít na hledání dílu podle: Main group and sub group (Hlavní skupina a podskupina) Part number (Číslo dílu) Supplement (Dodatek) Description (Popis) Car model (Model vozidla) Poznámka: po zadání VIN před manuálním hledáním dílu se zobrazí pouze díly pro dané vozidlo. Stisknutím tlačítka Start search (Zahájit hledání) se provede hledání. Nalezené výsledky se zobrazí v tabulce Search result (Výsledek hledání), protože výsledky hledání mohou být společné. Vyberte požadované díly Díl za dílem Pomocí Check all entries (Označit všechny záznamy) se vyberou všechny zobrazené díly Pomocí Check all found entries (Označit všechny nalezené záznamy) se vyberou všechny nalezené díly

30 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 30 / 74 a klikněte na Transfer (Převod), čímž je převedete do seznamu výběru ( nákupní košík ).

31 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 31 / Vymazání dílů ze seznamu dílů Díly lze vymazat ze seznamu dílů označením zaškrtávacích rámečků před danými díly a kliknutím na tlačítko Remove (Odstranit). Pomocí zaškrtávacího rámečku Check all entries (Označit všechny záznamy) a kliknutím na tlačítko Remove (Odstranit) se vymažou všechny položky.

32 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 32 / Další možnosti / informace Více informací o vybraných dílech získáte díky dalším možnostem. Tyto možnosti se mohou používat pouze u dílů převedených do seznamu výběru Použití dílů Funkce Parts use (Použití dílů) znázorňuje použití vybraných dílů konkrétně podle typu vozidla. Označte zaškrtávací rámeček požadovaného dílu a potom klikněte na Parts use (Použití dílů). Otevře se nové okno, které zobrazuje pdf dokument, který uvádí modely vozidel a varianty motorů, kam lze namontovat vybrané díly.

33 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 33 / Tlačítko informace Tlačítko Info (Informace) poskytuje další informace o každém dílu. Kliknutím na ikonku info se otevřou informace WebEPC o konkrétním dílu.

34 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 34 / Dostupnost Dostupnost dílů indikuje symbol semaforu : Zelená: Žlutá: díl je skladem u dealera BMW skladem u dealera BMW je pouze omezené množství objednaných dílů

35 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 35 / 74 Červená: díl není dostupný a dealer BMW jej musí objednat Komentář Odesílatel poptávky nebo objednávky může vložit komentáře do seznamu příslušných dílů. Na vložení komentáře klikněte na ikonku. Komentáře lze editovat, dokud se objednávka nebo poptávka neodešle dealerovi. Po odeslání objednávky nebo komentáře dealerovi se mu zobrazí tento komentář. Po vložení komentáře se změní symbol a udává, že byl vložen komentář Nastupující díly neboli Náhrady Pokud se v poptávce nebo objednávce vyberou nahrazené díly, zobrazí se ve výběru ikonka. Kliknutím na tuto ikonku se otevře nové okno, které zobrazuje předchozí / následující verze vybraného dílu. Stávající díl na seznamu dílů lze vyměnit vybráním dílu ze seznamu a kliknutím na tlačítko Adopt (Převzít). Symbol na seznamu dílů udává, že je tento díl zastaralý.

36 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 36 / 74

37 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 37 / Speciální tlačítka a možnosti Tlačítko Kopírovat Je možné kopírovat objednávky, cenové nabídky a poptávky po cenových nabídkách (včetně seznamu dílů bez cen) do nové objednávky nebo nové poptávky po cenové nabídce. Po kliknutí na tlačítko Copy (Kopírovat) se zobrazí toto okno: Vyberte cíl kopírování. PaSS přejde do položky menu podle vybraného cíle kopírování (např. Orders - Objednávky). Poznámka: Kopírováním se neuloží odkazy na zdrojový předmět. To znamená, že není možní sledovat historii kopírovaného předmětu.

38 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 38 / 74 Příklad: pokud kopírujete do objednávky cenovou nabídku, není možné zjistit, na které cenové nabídce se objednávka zakládá Tlačítko soubor Tlačítko File (Soubor) se používá na archivaci objednávek, poptávek po cenových nabídkách a cenových nabídek, které už nejsou platné nebo je nepotřebujete. Z tohoto důvodu se už nebudou zobrazovat na seznamu výsledků hledání. Aby se archivované složky zase zobrazily na seznamu s výsledky hledání, musí se deaktivovat zaškrtávací rámeček Not filed (Není založeno). Kliknutím na tlačítko Start Search (Zahájit hledání) se potom zobrazí všechny aktuální i archivované složky, poptávky po cenové nabídce nebo cenové nabídky. Archivovaný soubor lze obnovit pomocí tlačítka Recall from Archive (Obnovit z archivu) Tlačítko vymazat Poptávky po cenové nabídce a objednávky lze vymazat kliknutím na tlačítko delete (Vymazat). Vymazání je možné pouze tehdy, pokud je stav in progress (připravuje se). Když je předmět odeslaný, není už možné jej vymazat. Došlé cenové nabídky také nelze vymazat. Poznámka: vymazání transakce nelze vrátit!

39 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 39 / Tlačítko přejít na Tlačítko Switch (Přejít na) umožňuje přejít na transakci, na níž je založena objednávka, poptávka nebo cenová nabídka. Po kliknutí na tlačítko Switch (Přejít na) se zobrazí toto okno:

40 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 40 / 74 Kliknutím na příslušný název jej otevřete Tlačítko Uložit Pokud se zobrazí tlačítko (Uložit), je možné uložit vytvořené údaje Tlačítko Zpět Tlačítko Back (Zpět) ověří, zda jsou údaje neuložené. Pokud ano, zobrazí se hlášení, aby se údaje uložily nebo vymazaly. Pokud uživatel pracuje v dialogovém okně se záložkou, systém přejde na příslušnou přehledovou obrazovku v případě Back without saving (Zpět bez uložení). Pokud je uživatel v dialogovém okně bez záložky, systém přejde na domovskou stránku PaSS Tlačítko Náhled tisku Pokud je k dispozici tlačítko Print preview (Náhled tisku), je možné vytvořit pdf dokument z aktuální objednávky, cenové nabídky, atd. Tento *.pdf dokument se může uložit nebo vytisknout kliknutím na ikonku disku nebo tiskárny v levém horním rohu.

41 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 41 / 74

42 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 42 / Konfigurace tabulky Uspořádání a pořadí sloupečků lze změnit ve všech tabulkách. Vstupní uspořádání od uživatele se uloží do paměti systému, ačkoli se standardní uspořádání může kdykoli resetovat. Tato nastavení jsou specifická pro daného uživatele. Konfiguraci tabulky lze změnit pomocí dialogového okna po kliknutí na ikonku Configuration of table (Konfigurace tabulky) v levém horním rohu tabulky. V konfiguračním okně se zobrazí sloupečky tabulky ve dvou seznamech. Pořadí sloupečků tabulky lze změnit pomocí vertikálních šipek, kterými přesunete zvolenou položku do levého seznamu (sloučené sloupečky) nahoru nebo dolů. Na zobrazení nebo skrytí sloupečků tabulky použijte horizontální šipky.

43 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 43 / 74 Povinné kolonky jsou označené hranatými závorkami a nelze je skrýt. Standardní rozvržení lze znovu vyvolat pomocí tlačítka Reset. Stisknutím tlačítka Save (Uložit) převezmete současné nastavení Funkce Kalendář U kterékoli kolonky, kde je nutné zadat datum, je možné otevřít vyskakovací okno s kalendářem stisknutím tlačítka. Dále je možné napsat datum manuálně. Ve vyskakovacím okně se vybrané datum označí červeně a aktuální datum se označí modře. Pomocí šipek je možné přecházet o měsíc dopředu nebo dozadu, popřípadě o rok dopředu nebo dozadu Funkce Položky na stránku Funkce Items per page (Položky na stránku) je dostupná v procesu Order overview (Přehled objednávky). Pomocí funkce položek na stránku je možné zadat, zda se na stránce zobrazí 10, 25, 50, 75 nebo 100 položek, čímž získáte lepší přehled.

44 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 44 / 74

45 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 45 / Definice tvorby cen Zákazník dostává v PaSS cenové nabídky a objednávky, které zobrazují různé ceny. Následující obrázek podává přehled cen poskytovaných dealerem BMW: + DAŇ Netto cena Zákaznická netto cena Nabídková sleva Nabídková sleva pro nezávislé opravny Nabídková cena Nabídková cena pro nezávislé opravny Obecné znění: Min. hodnota objednávky Součet MSRP množství.) Sleva Hodnota objednávky Součet (speciální cena * min. množství.) Součet (doporučená maloobchodní cena * min. Sleva pro zákazníka Součet (netto cena * objednané množství) Všechny znázorněné ceny jsou bez daně.

46 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 46 / Poptávky po cenové nabídce 5.1. Přehled V Quotation enquiries (Poptávky po cenové nabídce) jsou k dispozici tyto funkce: Hledání již stávajících poptávek po cenové nabídce Příprava poptávky na dealera BMW Editace záhlaví poptávky (např. jméno, požadované datum cenové nabídky, atd.) Možnost náhledu na podrobnosti o dealerovi BMW Výběr dílů, které by měla poptávka obsahovat Odeslání poptávky po cenové nabídce dealerovi BMW 5.2. Obrazovka s přehledem

47 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 47 / 74 Kliknutím na Quotation enquiries (Poptávky po cenové nabídce) se dostanete do přehledu.

48 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 48 / 74 Přehled Poptávka po cenové nabídce poskytuje všechny vygenerované poptávky po cenové nabídce. Jsou zde obsažené tyto podrobnosti: No. (číslo poptávky vygenerované systémem), Enquiry name (Název poptávky zadaný uživatelem), Status (Stav poptávky): o in progress by customer (připravuje zákazník) - ještě neodeslané, stále lze změnit a může se vymazat o o o sent (odeslané) - již odeslané, nelze změnit ani vymazat Adopted to a quotation (převzato do cenové nabídky) - dealer BMW převzal poptávku do cenové nabídky a stále na ní pracuje; poptávka se už nemůže změnit ani vymazat. Rejected (zamítnuto) - dealer BMW odmítnul poptávku; nemůže se změnit ani zrušit. o Cancelled (zrušeno) - poptávka byla zrušena, ale ještě nevymazána a je možné se na ni stále podívat. o Quotation sent (cenová nabídka odeslaná) - dealer BMW Vám poslal cenovou nabídku na základě této poptávky. Status date (Datum stavu) Dealer name (Jméno dealera)

49 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 49 / 74 Funkce Switch (Přejít na), Copy (Kopírovat), Cancel (Zrušit), Delete (Vymazat) a File (Soubor) Seznam poptávek se třídí podle stavu uvedeného výše. Čísla poptávek se třídí vzestupně, názvy poptávek a jména dealerů abecedně a datum stavu se třídí sestupně. Tato obrazovka dále umožňuje hledání poptávek po cenové nabídce podle této charakteristiky: Název poptávky Číslo poptávky Stav Musí se zadat pouze jeden hledaný výraz. Vyhledávací funkce umožní hledání částí textu a také čísel. Po zadání vyhledávacích kritérií klikněte na tlačítko Start search (Zahájit hledání). Zobrazí se výsledek hledání a uvede se počet nalezených výsledků. Pokud se najde více než 10 výsledků, můžete další výsledky procházet kliknutím na pravou nebo levou šipku vpravo nahoře nebo přímo na příslušné číslo stránky. Tlačítkem Reset se vymažou všechny zadané údaje ve vyhledávací funkci Vytvoření poptávek po cenové nabídce Pro vytvoření nové poptávky klikněte na New quotation (nová cenová nabídka).

50 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 50 / Záhlaví poptávky po cenové nabídce V záhlaví cenové poptávky se musí vyplnit tyto kolonky: Enquiry name (Název poptávky), je povinné Comment (Komentář), je volitelné Desired date for quotation (Požadované datum předložení cenové nabídky), je volitelné Enquiry for VIN (Poptávka pro identifikační číslo vozidla), jevolitelné Files (Soubory), je volitelné Pro aktualizaci souborů použijte tlačítko Browse (Procházet) a vyberte dokument a aktualizujte jej tlačítkem Add file (Přidat soubor). Soubor lze odstranit tak, že se zvolí a stiskne tlačítko Remove file (Odstranit soubor).

51 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 51 / Dealer BMW Tato záložka znázorňuje kontaktní údaje o dealerovi BMW, který dostane tuto cenovou nabídku.

52 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 52 / Výběr dílů V záložce Parts selection (Výběr dílů) je možné vybrat díly pomocí vyhledávací funkce vlevo, včetně WebEPC a SRP podle popisu v kapitole 4.2. Po výběru dílů jsou k dispozici tyto informace: 11místné číslo dílu Supplement (Dodatek) Description (Popis) Tlačítko Informace Comment (Komentář) Superseding Part (Nahrazující díl) Net Price (Netto cena)

53 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 53 / 74 MSRP (Doporučená maloobchodní cena) Estimated order quantity (Odhadované objednané množství) Sum MSRP (Součet doporučené maloobchodní ceny) Availability (Dostupnost) PaSS dále poskytuje informace o použití dílů. Kliknutím na tlačítko Parts use (Použití dílů) získáte náhled na čísla dílů z výběru. Soubor pdf znázorňuje použití všech vybraných dílů. Dále můžete ověřit nabídkové ceny kliknutím na tlačítko Search for offer prices (Hledat nabídkové ceny). V dalším okně jsou k dispozici všechny platné nabídky na díly, které jsou aktuálně v seznamu výběru. Okno je pouze pro informaci. Po dokončení výběru klikněte na tlačítko Save (Uložit) na spodní liště. Po úspěšném uložení údajů se zobrazí potvrzení The quotation enquiry xy has been saved (Poptávka po cenové nabídce xy byla uložena). Kliknutím na tlačítko Send (Odeslat) odešlete poptávku po cenové nabídce svému dealerovi BMW. Tlačítko Send (Odeslat) se zobrazí po prvním uložení poptávky.

54 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 54 / Cenové nabídky 6.1. Přehled V části Quotations (Cenové nabídky) jsou k dispozici tyto funkce: Hledání cenových nabídek Převzetí cenové nabídky do objednávky Možnost zjistit podrobnosti o dealerovi BMW 6.2. Obrazovka s přehledem 6.3. Přehled cenových nabídek

55 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 55 / 74 Tato obrazovka znázorňuje cenové nabídky, které Vám poslal dealer. V přehledu cenových nabídek jsou uvedeny tyto informace: Quotation status (Stav cenové nabídky): o o o Zavřená obálka (= stav ještě neotevřeno ) Otevřená obálka (= stav již otevřeno ) Nákupní vozík (= stav převzato do objednávky ) Receiving date (Datum přijetí) Quotation number (Číslo cenové nabídky), (přidělené systémem) Quotation name (Název cenové nabídky), (přidělený uživatelem) Dealer name (Jméno dealera) Valid from (Platné od)/valid to (Platné do) Funkce Order (Objednávka), Switch (Přejít na), Copy (Kopírovat) a File (Soubor) Všechny cenové nabídky, které ještě nebyly otevřené, jsou zvýrazněny tučně. Standardní třídění probíhá podle platnosti cenových nabídek a stavu. Pokud chcete nastavit vlastní třídění, klikněte na šipku vedle příslušného záhlaví sloupečku.

56 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 56 / 74 Na této obrazovce je k dispozici možnost hledání cenových nabídek podle těchto kritérií: Název cenové nabídky Číslo cenové nabídky Stav ( valid (platná) nebo expired (neplatná)) Symbol ( převzato do objednávky ) Datum přijetí ( from (od) a to (do)) Platnost ( from (od) a to (do)) Číslo dílu Editace cenových nabídek Na cenové nabídky se můžete podívat tak, že kliknete na příslušné číslo nabídky nebo název nabídky a otevřete záhlaví cenové nabídky.

57 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 57 / Záhlaví cenové nabídky Záhlaví cenové nabídky obsahuje obecné údaje: Quotation name and number (Název a číslo cenové nabídky) Status (Stav) Received date (Datum přijetí) Validity from/to (Platnost od/do) Dealer name (Jméno dealera) Offer text (Text nabídky) Standard text (Standardní text) Files (Soubory)

58 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 58 / Dealer BMW Tato záložka znázorňuje kontaktní údaje o dealerovi BMW, který rozeslal tuto cenovou nabídku Výběr dílů Záložka Part selection (Výběr dílů) znázorňuje všechna čísla dílů, která obsahuje cenová nabídka dealera BMW. Kromě zobrazených informací je možné vyvolat dodatečné informace o dílech. Stačí pouze kliknout na ikonku Info (informace) u požadovaného čísla dílu.

59 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 59 / 74 Zobrazí se tyto informace: MSRP (doporučená maloobchodní cena) Doporučená maloobchodní cena podobná RRP (doporučená prodejní cena) na trhu Net Price (netto cena) cena dealera BMW bez DPH Special price (speciální cena) cena dealera BMW do 4. zákaznické úrovně na dobu platnosti cenové nabídky Offer discount (nabídková sleva) procentuální rozdíl mezi MSRP a nabídkovou cenou. Min. Qty. (min. množství) minimální objednané množství za platnou speciální cenu. Min. Order Value (min. hodnota objednávky) hodnota minimálního množství krát speciální cena Sum MSRP (součet doporučené maloobchodní ceny) hodnota minimálního množství krát MSRP Pokud se má cenová nabídka převzít do objednávky, klikněte na tlačítko Order (Objednávka). PaSS otevře obrazovku na objednávku. Čísla dílů z cenové nabídky se zkopírují do nového objednávkového formuláře. V kapitole 0 je popsané, jak postupovat při zpracování objednávky.

60 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 60 / Objednávky 7.1. Přehled Na objednávání použijte funkci Order (Objednávka), která zahrnuje: Hledání objednávek Příprava objednávek pro dealera BMW Editace záhlaví objednávky Náhled na informace o dealerovi BMW Editace řádků objednávky Odeslání objednávky Tisk objednávky

61 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 61 / Přehled objednávek Struktura je velmi podobná jako struktura cenových nabídek. Na této obrazovce jsou zobrazeny následující informace o objednávce: V přehledu objednávek jsou zobrazeny následující informace: Order number (Číslo objednávky) přidělené systémem Order name (Název objednávky) může vybrat uživatel Status (Stav) nastavený systémem Status date (Datum stavu) Required delivery date (Požadované datum dodání) Order lines (Řádky objednávky) počet přiřazených/objednaných položek dílů Partial delivery (Částečná dodávka) vyloučena (X) nebo povolena () Entered by (Zadal) dealer nebo zákazník Dealer name (Jméno dealera) Funkce Switch (Přejít na), Copy (Kopírovat), Delete (Vymazat) a File (Soubor) Seznam objednávek se třídí podle stavu: in progress (připravuje se), po prvním uložení a po celou dobu přípravy

62 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 62 / 74 sent (odeslaná), pokud byla odeslaná dealerovi BMW accepted (přijatá), pokud je nejméně jeden řádek objednávky přijatý rejected (zamítnutá), pokud jsou všechny řádky objednávky zamítnuté cancelled (zrušená), pokud objednávka byla zrušená delivered (dodaná), nejméně jeden řádek objednávky byl odeslaný finished (dokončená), pokud byly díly dodány a objednávka byla dokončena V přehledu můžete v levé části hledat objednávky pomocí vyhledávací funkce a těchto kritérií: Order name (Název objednávky) Order number (Číslo objednávky) Status (Stav) Dealer numer (Číslo dealera) Required delivery date (from to ) (Požadované datum dodání od-do) Dealer name (Jméno dealera) Musí se zadat pouze jeden hledaný výraz. Vyhledávací funkce umožňuje hledání částí textu i čísel. Po zadání kritérií hledání klikněte na tlačítko Start search (Zahájit hledání) a spustíte hledání. Zobrazí se výsledky hledání a počet nalezených výsledků. Pokud je více než 10 výsledků, můžete jimi listovat kliknutím na pravou nebo levou šipku nahoře nebo přímo na příslušné číslo stránky.

63 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 63 / Vytvoření objednávek Řádky objednávky V přehledu objednávek se dostanete na obrazovku s řádkem objednávky kliknutím na tlačítko New order (Nová objednávka). Tato obrazovka Vám umožní editovat položky, které by měla objednávka obsahovat. Pokud jste objednávku převzali z cenové nabídky nebo zkopírovali z poptávky po cenové nabídce, předchozí objednávky nebo cenové nabídky, zobrazí se už příslušná čísla dílů. Můžete je editovat, např. odstranit stávající čísla nebo přidat nová. Po výběru následujících informací se zobrazí v kolonce selection (výběr): 11místné číslo dílu Description (Popis)

64 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 64 / 74 Supplement (Dodatek) Info otevře WebEPC s informacemi o tomto dílu Comment (Komentář) komentář se může poslat dealerovi BMW kvůli položce vybraného dílu v poptávce. Ale je možné jej editovat, pokud má stav In progress by customer (Připravuje zákazník). Nahrazené díly jsou označené pomocí. Symbol v seznamu dílů udává, že tento díl už není dostupný. MSRP (maloobchodní doporučená cena) Net price (netto cena), cena do 4. úrovně zákazníků Offer price (nabídková cena) cena dealera BMW do 4. úrovně zákazníků po dobu platnosti cenové nabídky) Offer discount (Nabídková sleva) procentuální rozdíl mezi RRP a nabídkovou cenou)) Quotation number (Číslo cenové nabídky) číslo příslušné cenové nabídky Order qty. (Objednané množství (jedná se o povinnou kolonku, kde zadáte objednané množství)) All. qty. (Přiřazené množství (tento sloupeček se vyplní, když dealer BMW odešle nejméně jeden kus příslušného řádku objednávky. Udává množství, které dealer odeslal.)) Inv. total (Faktura celkem), součet nabídkové ceny vynásobené množstvím Acc. (Přijato (když dealer zpracuje objednávku, uvidíte, které díly byly přijaty a které byly zamítnuty. Přijaté díly budou zaškrtnuté zeleně, zamítnuté červeným X.)) Pořadí je následující: Hledání čísla dílu v PaSS nebo v WebEPC čísla dílů se zobrazí ve výsledku hledání. Vyberte čísla požadovaných dílů jejich zaškrtnutím a kliknutím na Transfer (Převod). Opakujte hledání a převod, dokud nevyberete všechny potřebné díly. Zadejte požadované objednané množství. Pokud dealer BMW vystavil cenovou nabídku daného dílu, automaticky se zobrazí ceny podle množství. Po dokončení výběru klikněte na tlačítko Save (Uložit). Po úspěšném uložení údajů se zobrazí následující potvrzení Order <order name> has been saved. (Objednávka <název objednávky> byla uložena.) Kliknutím na tlačítko Send (odeslat) pošlete objednávku dealerovi BMW.

65 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 65 / 74 Dealer BMW má také možnost zadat objednávku jménem zákazníka (např. po telefonické dohodě). Když dealer uloží objednávku, zobrazí se v přehledu objednávek na straně zákazníka PaSS. Tato objednávka je označená záznamem Dealer vesloupečku Enteredby (zadal).

66 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 66 / Záhlaví objednávky Záhlaví objednávky znázorňuje veškeré informace o objednávce. Některé kolonky jsou povinné a zákazník je musí vyplnit: Order name (Název objednávky) Required delivery date (Požadované datum dodání) Volitelné kolonky jsou: Comment (Komentář)

67 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 67 / 74 Partial delivery excluded (Částečná dodávka vyloučena) VIN (identifikační číslo vozidla) Standard text (Standardní text) Files (Soubory), které se mají přiložit Uživatel si může vybrat, zda použije v záhlaví objednávky automaticky vygenerovaný název objednávky nebo jej zadá manuálně. V menu Options (Možnosti) v části Standard text (Standardní text) se může aktivovat nebo deaktivovat funkce pro automatické vytvoření: Po uložení objednávky se automaticky zobrazí přiřazené číslo objednávky a stav a datum vytvoření. Dále se aktivují tlačítka Send (Odeslat), Switch (Přejít na), Copy (Kopírovat) a Delete (Vymazat). Ostatní kolonky záhlaví objednávky jsou volitelné: V kolonce Comment (Komentář) můžete zanechat dealerovi BMW dodatečné informace týkající se této objednávky. Kliknutím na Partial delivery excluded (Částečná dodávka vyloučena) sdělujete dealerovi, že chcete dostat celou dodávku najednou. Pokud je objednávka výhradně nebo hlavně pro jedno vozidlo, je vhodné uvést VIN (identifikační číslo vozidla). Dále máte možnost změnit Standard text (Standardní text) této objednávky.

68 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 68 / 74 Nakonec můžete k objednávce přiložit datové soubory. Jako Required delivery date (Požadované datum dodání) systém automaticky vyplní aktuální datum. Dle potřeby se datum může změnit Dealer BMW V záložce BMW dealer (dealer BMW) jsou uvedené informace o dealerovi.

69 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 69 / Analýza 8.1. Přehled V této části se mohou analyzovat objednávky. Výběr se provádí podle objednávek a může se omezit na určitá čísla dílů. Výsledek udává obrat, slevu a datum objednávky u čísla dílu, číslo objednávky a celkovou úroveň.

70 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 70 / 74 V přehledové masce Analysis (Analýza) získáte přehled všech objednávek, které jsou k dispozici na analýzu. Zobrazí se tyto informace: Order number (Číslo objednávky) Order name (Název objednávky) Order status (Stav objednávky) Údaje na analýzu se mohou filtrovat výběrem objednávky (pouze objednávky se stavem delivered (dodaná) a finished (dokončená) a výběrem dílu Výběr objednávky V záložce Orders (Objednávky) můžete vybrat objednávky, u nichž chcete provést analýzu. Vyhledávací a výběrová funkce se provádí pomocí vyhledávacífunkce vlevo. Zaškrtněte požadované objednávky v rámečku a klikněte na tlačítko Transfer (Převod).

71 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 71 / 74 Pokud nechcete omezovat analýzu na určité díly v objednávkách, můžete ji provést okamžitě kliknutím na tlačítko Start analysis (Spustit analýzu).

72 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 72 / Servisní partneři BMW V záložce BMW dealer (dealer BMW) jsou uvedené další informace jako např. adresy, kontakty, telefonní čísla, atd Výběr dílu Analýzu můžete omezit na objednávky s určitými díly. To znamená, že se budou posuzovat pouze díly, které jsou v předchozích vybraných objednávkách. Vyberte záložku Part selection (Výběr dílu):

73 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 73 / Analýza Kliknutím na tlačítko Start analysis (Spustit analýzu) zahájíte analýzu. Výsledky analýzy se zobrazí v samostatném okně:

74 Obchodní činnost s nezávislými opravnami strana 74 / 74 Výsledek znázorňuje všechny objednávky a součty maloobchodní doporučené ceny a hodnotu každé objednávky. U každé objednávky je uvedené číslo a datum objednávky. Mezi jednotlivými objednávkami jsou uvedena čísla všech dílů s příslušnou maloobchodní doporučenou cenou a nabídková cena servisního partnera. Systém dále automaticky vypočítá slevu každé položky objednávky a pro všechny objednávky. Pokud je analýza omezená na určité objednávky anebo díly, zobrazí se pouze tyto objednávky anebo díly. V každém řádku se zobrazí tyto hodnoty. Order (Objednávka), název/číslo objednávek MSRP (Doporučená maloobchodní cena) Order value (Hodnota objednávky), jedná se o cenu servisního partnera BMW, která je platná pouze na tuto nabídku Discount (Sleva), jedná se o procentuální slevu mezi prodejní cenou a nabídkovou cenou Quantity (Množství), počet objednaných dílů Je možné exportovat výsledky analýzy jako soubor CSV (hodnoty oddělené čárkami). Klikněte na tlačítko Export a uložte soubor.

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ

ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ ELEKTRONICKÝ OBCHOD SPOLEČNOSTI SWAROVSKI ONLINE INFORMACE A OBJEDNÁVÁNÍ - PŘEDSTAVENÍ www.b2b.ecommerce.swarovski.com www.b2b.ecommerce.swarovski.com Strana 1 z 12 OD VYHLEDÁVÁNÍ VÝROBKU PŘES NÁKUPNÍ

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKACE VOZIDLA Aplikace Nissan EPC využívající systém Microcat Live vám nabízí špičkový systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte

Více

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6 Příručka uživatele Verze 2.6 září 2011 Obsah 1 Přístup k Shell Card Online službě e-fakturace... 3 1.1 Přímý vstup... 3 1.2 Přes Shell Card Online... 3 1.3 Postup při ztrátě hesla... 4 2 Použití služby

Více

Pro přístup k aplikaci Bristol-Myers Squibb pro vyhledávání faktur, spusťte Internetový prohlížeč.

Pro přístup k aplikaci Bristol-Myers Squibb pro vyhledávání faktur, spusťte Internetový prohlížeč. Pro přístup k aplikaci Bristol-Myers Squibb pro vyhledávání faktur, spusťte Internetový prohlížeč. Do okénka pro adresu napište http://supplierlink.bms.com/, pak klikněte na BMS Ceska republika. V sekci

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Customer s NGPC Základy práce s katalogem ND

Customer s NGPC Základy práce s katalogem ND Customer s NGPC Základy práce s katalogem ND Po spuštění katalogu se ve stejném okně prohlížeče otevře nabídka se spuštěním katalogu v režimu registrovaného nebo anonymního uživatele. Registrace nového

Více

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu:

T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ. PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: T CLOUD MANUÁL ZÁKLADNÍHO POUŽÍVÁNÍ 1 PŘIHLÁŠENÍ K ÚČTU Přihlaste se z nabídky Přihlášení k účtu: 1 2 REGISTRACE ÚČTU Pokud jste již stávajícím zákazníkem T-Mobile, můžete využívat spousty výhod! Stačí

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Návod k používání eshopu Iveco

Návod k používání eshopu Iveco Návod k používání eshopu Iveco Rozložení hlavní stránky Hlavní strana eshopu se skládá ze čtyř základních sekcí: 1) Hlavní menu 2) Přehled právě probíhajících akcí 3) Ukázka akčního zboží 4) Uživatelská

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky Dealer Extranet 3 Cenové nabídky Obsah Vytvoření cenové nabídky se slevou Velux 3 Vytvoření klientské cenové nabídky ze stávající cenové nabídky 10 Vytvoření klientské cenové nabídky pomocí Konfigurátoru

Více

Katalog NGPC (New Generation Parts Catalogue)

Katalog NGPC (New Generation Parts Catalogue) Katalog NGPC (New Generation Parts Catalogue) 1. Spuštění katalogu: Zákaznický katalog je možné najít na webových stránkách společnosti Agri CS v sekci Náhradní díly, nebo přímým zadáním adresy http:///nahradnidily-katalog-nd

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat.

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat. PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME Microcat je ultimativní systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte se na hlavní obrazovky. Hledání vozidla Panel Hledání vozidla umožňuje vyhledávat vozidlo podle čísla

Více

Co je nového v GM EPC

Co je nového v GM EPC Co je nového v GM EPC GM Next Gen EPC má mnoho nových funkcí, umožňujících najít správný díl rychleji a snáze. Podrobné pokyny k použití každé funkce si zobrazíte zvolením Uživatelské příručky z nabídky

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

si.shimano.com Uživatelský návod

si.shimano.com Uživatelský návod (Czech) si.shimano.com Uživatelský návod verze 1.4.1 OBSAH Pokyny k používání... 3 Informace o webu... 3 Používání jednotlivých obrazovek... 4 Hlavní obrazovka... 4 Navigace... 4 Navigační nabídka... 4

Více

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty

Manuál pro Registrované uživatele / Klienty Manuál pro Registrované uživatele / Klienty OBSAH 1. Přihlášení klienta web stránka, region, jméno a heslo 2. Po přihlášení klienta vysvětlení jednotlivých položek 2.1. Přidávání a odebírání staveb z oblíbených

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy Uživatelská příručka použití aplikace Ministerstvo zemědělství IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy: Uživatelská

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Dealer Extranet 3. Správa účtu

Dealer Extranet 3. Správa účtu Dealer Extranet 3 Správa účtu Obsah Informace o účtu 3 Vložení loga vaší firmy do cenových nabídek 5 Vytvoření profilu podřízeného uživatele 6 Úpravy profilu podřízeného uživatele 8 Profil SuperDealer

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám Dell Premier Návod k nakupování a objednávkám Navrženo pro podnikání. Přizpůsobeno pro vás. Nový portál Premier přináší přizpůsobenou a zabezpečenou online sadu nástrojů pro nákup, reporting, vyhledávání

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále FZ) se vyhodnocuje, pokud

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Program rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále také jen FZ) se vyhodnocuje, pokud kritéria přijatelnosti

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Uživatelský manuál pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Obsah 1. Úvod... 4 2. Přihlášení do online katalogu... 5 3. Úvodní strana... 6 3.1. Informační část...

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

WebSBI Stručná příručka pro koncové uživatele

WebSBI Stručná příručka pro koncové uživatele WebSBI Stručná příručka pro koncové uživatele ŠKODA Auto / EOT, WebSBI, 23.03.2015 1 Obsah Popis aplikace... 3 Přístup k aplikaci... 3 Přihlášení k aplikaci... 3 Práce s aplikací... 4 Soubor... 4 Protokoly...

Více

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol)

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol) 1. PŘÍSTUP K PORTÁLU REGISTRACE - PŘIHLÁŠENÍ Adresa úvodní stránky: www.burzaskol.cz (přechodně: www.sofiazk.cz/burzaskol) Vytvoření uživatelského účtu registrace Pro portál jsou platné přihlašovací údaje

Více

XENGO. nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

XENGO. nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA XENGO nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1. Úvod 3 2. Jak nakonfigurovat virtuální obchod? 4 2.1. Konfigurace kategorií 4 Jak přidat kategorii? 4 Jak editovat kategorii?

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

Rychlá eshop objednávka: Krok za krokem

Rychlá eshop objednávka: Krok za krokem Rychlá eshop objednávka: Krok za krokem 1) Prosím vyhledejte tuto webovou stránku: 2) Vpravo nahoře klikněte na zelené pole Košík (Cart). 3) Nákupní košík (Shopping cart) Do pole Catalog No. zadejte katalogové

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Obsah Kapitola 1: Registrace a přihlášení k samoobslužnému portalu 1 Kapitola 2: Základní informace 5 Kapitola 3: Registrace produktu 7 Kapitola 4: Případy

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

POSTUP PRO VYGENEROVÁNÍ A ZASLÁNÍ FORMULÁŘE FICHE PŘES PORTÁL FARMÁŘE

POSTUP PRO VYGENEROVÁNÍ A ZASLÁNÍ FORMULÁŘE FICHE PŘES PORTÁL FARMÁŘE POSTUP PRO VYGENEROVÁNÍ A ZASLÁNÍ FORMULÁŘE FICHE PŘES PORTÁL FARMÁŘE V Praze dne 2. června 2016 A. Generování formuláře Fiche: 1.Příhlášení na Portál Farmáře přes přidělené přihlašovací údaje (uživatelské

Více

ONLINE Documentation Moeller Internet Sales Application

ONLINE Documentation Moeller Internet Sales Application ONLINE Documentation Moeller Internet Sales Application Přehled Vítejte v elektronickém obchodě Moeller, přístup do systému je ze stránky na adrese www.eshop.moeller.cz, kde budete muset zadat jméno uživatele

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok - - převod dat do nového roku -

2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok - - převod dat do nového roku - 2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok - - převod dat do nového roku - Autor: Tomáš Halász pro verzi: 3.6.201 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 29.12.2008 Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz

Více

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. www.itczlin.cz NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ Obsah: I. Návod na registraci pro přístup k seznamům vystavených dokumentů (odborná posouzení,

Více

Návod k obsluze portálu pro obchodníky

Návod k obsluze portálu pro obchodníky Návod k obsluze portálu pro obchodníky Úvod Tento manuál obsahuje informace a postupy potřebné k obsluze Portálu pro obchodníky. V manuálu je uveden postup, jak se správně přihlásit do systému a náležitosti

Více

Návod ke službě IPTV

Návod ke službě IPTV Návod ke službě IPTV Služba Dragon TV vám prostřednictvím technologie IPTV zprostředkuje jedinečný zážitek ze sledování televizních pořadů ve vaší domácnosti. Díky připojení k internetu můžete využívat

Více

Převést objednávek do faktur. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Převést objednávek do faktur. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Převést objednávek do faktur Toto video jsme vytvořili, abychom vám ukázali, jak je snadné odesílat faktury a dobropisy prostřednictvím metody převodu objednávky portálu systému Tungsten Network. Chcete-li

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

Uživatelský manuál Repdoc 2.0

Uživatelský manuál Repdoc 2.0 Uživatelský manuál Repdoc 2.0 1 1 Přihlášení Seit 2 Start Výběr vozidla 4 Skupiny položek 5 Přehled položek 6 Pokročilé vyhledávání položek 7 Přímé vyhledávání položek 8 Nastavení pracovních hodnot 9 Pracovní

Více

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál

Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Portál Algotech HelpDesk Uživatelský manuál Vypracovali: Datum: 14. 9. 2012 Jméno Michal Zeman Jan Košátko Jan Skýpala Funkce IT specialista Project Manager Service Desk Manager Kontakt helpdesk@algotech.cz

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Cornelius Scipio s.r.o. Scénáře. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Předseda samosprávy. Autor: Cornelius Scipio s.r.o.

Cornelius Scipio s.r.o. Scénáře. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Předseda samosprávy. Autor: Cornelius Scipio s.r.o. SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Předseda samosprávy Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1. Spuštění a přihlášení

Více

Návod k obsluze systému fakturace.no

Návod k obsluze systému fakturace.no Tým fakturace.no představuje: Návod k obsluze systému fakturace.no Vydáno: 25.06.2014 Registrace do systému Za účelem registrace do systému vyberte po vstupu na hlavní stranu zaregistrujte se. Zobrazí

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE. Administrace dokumentů UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE Administrace dokumentů Úvod Představujeme Vám příručku pro uživatele modulu Administrace dokumentů. Modul Administrace dokumentů slouží k usnadnění a urychlení procesů spojených

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

2017 CARAT "New design"

2017 CARAT New design 2017 CARAT "New design" Stručný průvodce verzí CARAT New Design Tato příručka poskytuje informace o základech programu CARAT New Design. Další podrobné informace jsou k dispozici na úvodní stránce online

Více

Buderus objednávací systém. Návod k použití

Buderus objednávací systém. Návod k použití Buderus objednávací systém Návod k použití Hlavní požadavky Přístup na internet Použití prohlížeče Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome Webová adresa: http://shop.buderus.cz Uživatel musí

Více

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele

WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele WebSyncro Stručná příručka pro koncové uživatele ŠKODA Auto / PLL-S/1 a FIB, WebSyncro, 18.04.2017 1 Obsah Popis aplikace... 3 Přístup k aplikaci... 3 Přihlášení k aplikaci... 3 Práce s aplikací... 4 Soubor...

Více

NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o

NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o Veškerý nabízený sortiment parapetních desek a příslušenství objednáte jednoduše a rychle přes

Více

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ 1 2 Obsah 1 Instalování software 4 Instalace Network Fax Drivers 2 Odesílání faxu 5 Odesílání ze stroje Síťové odesílání Základní odesílací funkce Základní

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 9000 Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 9000 pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalaci

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti

Více

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Evidence náhradního plnění - neveřejný přístup pro odběratele Uživatelská příručka verze 3.0 Historie dokumentu Verze Datum Autor Změny 1.0 31. 5. 2019

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více