1) Charakteristika dotazníkového šetření

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1) Charakteristika dotazníkového šetření"

Transkript

1 Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 1 (celkem 20)

2 Obsah: 1) Charakteristika dotazníkového šetření 2) Shoda vzorku se základní skupinou 3) Odpovědi na jednotlivé otázky 4) Názory vybraných skupin obyvatel 1) Charakteristika dotazníkového šetření Dotazníkové šetření mapuje názory obyvatel Odoleny Vody na současnou podobu města, na jednotlivé služby ve městě i na další směřování města. Šetření bylo provedeno v rámci zpracování Strategického plánu rozvoje města. Zadavatelem šetření je město Odolena Voda, realizátorem byla Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s., za součinnosti města. Šetření probíhalo v měsících listopadu a prosinci 2007, výsledky byly zpracovány a vyhodnoceny v prosinci V rámci šetření bylo distribuováno celkem 2 tis. dotazníků. Zpět k vyhodnocení se vrátilo celkem 251 dotazníků. To při počtu obyvatel představuje 4,85 %. Tato hodnota je v rámci srovnatelných šetření prováděných v regionu severozápadních Čech nadprůměrná (viz Graf 1). Graf 1: Návratnost dotazníků při průzkumech veřejného mínění: Litoměřice Vejprty Odolena voda Bílina Štětí Bystřany Jirkov Duchcov Postoloprty Navíc je třeba mít na paměti fakt, že do vyplňování dotazníků se v řadě případů zapojuje celá rodina, tedy že jeden dotazník reálně odráží názory více osob. Proto lze počet odevzdaných dotazníků považovat za uspokojivý. 2) Shoda vzorku se základní skupinou Důležitější než absolutní počet odevzdaných dotazníků je, zda se vzorek lidí, kteří dotazník odevzdali, dostatečně shoduje se základní skupinou a zda tedy názory vyjádřené v dotazníku reprezentují mínění obyvatel Odoleny Vody jako celku. Základní skupinou jsou všichni obyvatelé města. Pro ověření shody sledujeme tři základní sociodemografické parametry pohlaví, věk a vzdělání respondentů. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 2 (celkem 20)

3 Respondenti podle pohlaví Na základě zjištění ČSÚ žije ve městě mužů a žen. Jejich poměr je tedy 49,75 % ku 50,25 %. Dotazníky vyplnilo celkem 161 žen a 84 mužů (procentuální poměr 64,14 ku 33,47). Tři respondenti své pohlaví neuvedli, ve třech případech byly zaškrtnuty obě možnosti (to je pravděpodobně důsledkem zmínění situace, kdy dotazník vyplňuje více osob najednou). Graf 2: Poměr obyvatel ve městě Odolena Voda a respondentů podle pohlaví Odolena Voda 0 ženy muži respondenti Výrazné vychýlení ve prospěch žen je obvyklým jevem ve většině plošných šetření. Je tedy třeba mít na paměti, že výsledky výzkumu jsou více ovlivněny ženským pohledem na svět. Na druhou stranu v odpovědích na jednotlivé otázky, jak budou uváděny dále, se názory obou pohlaví významněji neliší. Respondenti podle věku Dotazník sledoval věkové kategorie respondentů v desetiletých intervalech (s výjimkou kategorie pod 25 let a nad 65 let). Podařilo se postihnout všechny věkové kategorie obyvatel, nejpočetněji zastoupeni jsou lidé ve věku let. Počty respondentů v jednotlivých věkových kategoriích podává následující tabulka. Tabulka 1: Věkové složení respondentů věk počet respondentů do 25 let let let let let let a více 26 neuv. 1 Při srovnání základních věkových kategorií obyvatelstva (předproduktivní, produktivní a postproduktivní věk) sledujeme, že dotazník méně zachytil věkovou skupinu v předproduktivním věku Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 3 (celkem 20)

4 (mladší než 15 let). Na druhou stranu dominantní skupiny obyvatel jsou zastoupeny dostatečně reprezentativně. Graf 3: Věková struktura obyvatel města a respondentů (procentuální poměr) předproduktivní produktivní postproduktivní Odolena Voda respondenti Respondenti podle vzdělání V dotazníku se podařilo zachytit názory všech vzdělanostních kategorií obyvatel. Jejich rozložení však není zcela v souladu se základní skupinou všemi obyvateli. Stejně jako u jiných realizovaných šetření, i v Odoleně Vodě sledujeme vyšší zastoupení vzdělanějších obyvatel v dotazníku. Je to dáno obecně jejich vyšším zájmem o veřejné dění a ochotou vyjadřovat aktivně své názory. To je třeba mít na paměti při interpretaci výsledků dotazníkového šetření. Počty respondentů podle vzdělání uvádí následující tabulka, srovnání s obyvateli města je vidět v grafu. Tabulka 2: Respondenti podle vzdělání vzdělání počet respondentů základní škola 14 vyučen bez maturity 35 střední bez maturity 27 střední s maturitou 98 vysokoškolské 73 neuvedl 4 Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 4 (celkem 20)

5 Graf 4: Vzdělanostní struktura respondentů a obyvatel (v procentech) ZŠ vyuč. SŠ bez mat. SŠ s mat. VŠ neuv. Odolena Voda respondenti Respondenti podle rodinné situace Přestože rodinný stav obyvatel Odoleny Vody nelze zkonfrontovat se statistikami ČSÚ, dotazník sledoval i tuto kategorii. Cílem dotazníkového šetření je totiž zjistit názory specifických sociálních skupin se zvláštními potřebami (děti a mládež, rodiče dětí, senioři). Lze konstatovat, že v dotazníku se podařilo zachytit všechny relevantní sociální skupiny. Počty respondentů v jednotlivých kategoriích podává následující graf. Graf 5: Respondenti podle rodinné situace (počty osob) Žák nebo student Dospělý s dětmi školního věku Dospělý se staršími dětmi Dospělý pečující o seniora Dospělý nepečující o nikoho Senior Jiné Shrnutí Výsledky dotazníkového šetření lze považovat za relevantní. Podařilo se oslovit všechny podstatné skupiny obyvatel. V porovnání s charakteristikou obyvatel města má dotazník několik odlišností: - vyšší podíl žen - nižší zastoupení mládeže do 15 let. - vyšší zastoupení vzdělanějších obyvatel Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 5 (celkem 20)

6 Tyto odchylky budou zohledněny při zpracování odpovědí na jednotlivé otázky, jak je podává následující kapitola. 3) Odpovědi na jednotlivé otázky Tato kapitola sleduje odpovědi respondentů na jednotlivé otázky a podává stručnou interpretaci výsledků. Otázka 1: Jak byste ohodnotili úroveň následujících oblastí ve městě? Úroveň jednotlivých oblastí ve městě hodnotili respondenti pomocí označení velmi dobrá, spíše dobrá, tak napůl, spíše špatná a velmi špatná. Pokud nechtěli danou oblast hodnotit, mohli zvolit možnost nevím. Rozložení odpovědí a tedy i hodnocení jednotlivých oblastí podává následující graf. Graf 6: Hodnocení jednotlivých oblastí života ve městě (procentuální podíly odpovědí) množství a kvalita škol kulturní nabídka sportovní možnosti další nabídka pro volný čas úroveň sociálních služeb bezpečnost bezbariérový přístup práce městského úřadu úroveň zdravotní péče nabídka pracovních míst příležitosti k podnikání nabídka a kvalita bytů možnosti pro stavbu rodinných domků velmi dobrá spíše dobrá tak napůl spíše špatná velmi špatná nevím úroveň hromadné dopravy možnosti pro cyklodopravu možnosti pro dopravu vlastním autem nákupní možnosti čistota města celkový vzhled města příroda v okolí činnost spolků a sdružení 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 6 (celkem 20)

7 Zájem respondentů o jednotlivá témata nebyl rozložen rovnoměrně. Oblasti sociálních služeb, bydlení, zaměstnání a podnikání a spolkové činnosti získaly poměrně vysoký počet odpovědí nevím. Příčinou je, že se jedná o oblasti, které zajímají jen určité skupiny obyvatel. Na druhou stranu problematika kultury a sportu, bezpečnosti, zdravotní péče, dopravy a vzhledu města a jeho okolí oslovuje naprostou většinu obyvatel. Převážně kladné hodnocení získaly otázky práce městského úřadu, zajištění zdravotní péče, úrovně dopravy (s výjimkou cyklodopravy) a vzhledu města a okolí. Naopak nespokojenost panuje s nabídkou v oblasti kultury a volného času, s bezbariérovostí města, s možnostmi k zaměstnání a podnikání, s nákupní nabídkou a s cyklodopravou. Otázka 2: Co je třeba ve městě v příštích 15 letech nejvíce zlepšit? Respondenti vybírali ze seznamu možností. Měli možnost zvolit i více odpovědí (součet odpovědí proto přesahuje počet dotazníků). Dotazník nabízel i variantu volby jiné možnosti mimo připravený seznam. Následující graf ukazuje priority respondentů seřazené od nejdůležitější k nejméně důležité. Graf 7: Prioritní oblasti v příštích 15 letech (počty odpovědí) možnosti k nákupům kultura péče o mládež školství sportovní možnosti bezpečnost ve městě dopravní spojení na okolní města životní prostředí nabídka práce čistota města sociální služby nabídka bytů práce městského úřadu turistický ruch možnosti pro podnikání hromadná doprava ve městě rozvoj stavby rodinných domů individuální doprava ve městě Oblastí, které je v budoucnu se třeba nejvíce věnovat, je podle respondentů rozvoj nákupních možností ve městě. Následuje další rozvoj kultury a problematika mládeže spolu se školstvím. Na druhé straně dle respondentů není třeba věnovat zvláštní péči zlepšování práce radnice, rozvoji turistického ruchu, podnikání, stavbě rodinných domů a dopravě. Mezi odpověďmi jiné se opakovaně objevila problematika stavu chodníků a komunikací, případně zpřístupnění spodní části města chodníky. Tři respondenti vyjádřili potřebu lépe řešit hromadnou Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 7 (celkem 20)

8 dopravu. Dvakrát byla zmíněna problematika psích exkrementů, rovněž dvakrát řešení nájezdu na dálnici D8. Mezi jednou zmíněnými požadavky byly např. dětská hřiště, rozvoj internetu, cyklostezky a rozvoj Čenkova. Na základě odpovědí na otázky číslo 1 a 2 lze vymezit, jaká témata považují obyvatelé města za prioritní a jaká naopak vzbuzují málo zájmu. Prioritní témata: problematika mládeže (školy i volný čas) nákupní možnosti kulturní, sportovní a volnočasová nabídka cyklodoprava práce (zaměstnání) Témata se střední prioritou: spolková činnost sociální služby dopravní spojení na okolní města životní prostředí Bezproblémová témata: práce městského úřadu zdravotní péče vzhled města stavba rodinných domů individuální doprava (automobilismus) Otázka 3: Co by pomohlo k lepší nabídce vzdělávání ve městě? Respondenti vybírali z předem připravených možností, případně měli prostor k doplnění alternativy vlastní. Seznam požadavků na školství ve městě podává (v pořadí od nejdůležitějšího k nejméně důležitému) následující graf. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 8 (celkem 20)

9 Graf 8: Požadavky na školství (počty odpovědí) nabídka kroužků a aktivit nabídka předškolních zařízení vzdělávací kurzy pro dospělé nabídka základních škol kvalita učitelů nabídka středních škol lepší možnosti dojíždění jinam nevím, nevidím problém Prioritním požadavkem respondentů je zajištění většího počtu kroužků a dalších volnočasových aktivit pro mládež. Specifickým požadavkem je také poptávka po větším počtu, případně vyšší kapacitě, předškolních zařízení. Významná část respondentů ve městě postrádá možnosti pro další vzdělávání dospělých. Problematika množství a nabídky základních a středních škol, případně kvality učitelů, vyvolává střední zájem. U jiných než nabídnutých odpovědí se objevily požadavky na velikost a vybavení školních tříd, zlepšení finanční situace škol, na rozšíření výuky jazyků na základních školách a na fungování určitých služeb (družina, kroužky) i o prázdninách. Otázka 4: Je třeba něco zlepšit v oblasti kultury? Otázka nabízela respondentům osm předem připravených možností a prostor pro vyjádření vlastního názoru. Zvolené možnosti jsou seřazeny v následujícím grafu podle důležitosti, kterou jim respondenti přikládali. Graf 9: Chybějící kulturní zařízení a aktivity (počty odpovědí) kulturní dům městské akce koncerty moderní hudby divadelní představení výstavy informovanost koncerty vážné hudby nevím, nevidím problém Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 9 (celkem 20)

10 Velmi silně zazněl v dotazníkovém šetření požadavek na vybudování kulturního domu, který by v sobě spojoval kino, sál, výstavní prostory, případně další prostory pro pořádání kulturních akcí. Vyvážený zájem projevili respondenti o městské akce a koncerty. Respondenti se domnívají, že mají dostatek informací i pořádaných akcích. Mezi možnostmi jiné se objevuje poptávka po klubu pro mladé, stížnost na cenu divadelních vstupenek a akcích a zařízeních pro děti. Otázka 5: Chybí vám ve městě nějaké sportovní zařízení? Respondenti vybírali z deseti připravených možností, případně doplňovali vlastní názory. Problematika sportu vzbudila značný zájem respondentů, svůj názor vyjádřili téměř všichni účastníci dotazníkového šetření, pouze 20 respondentů uvedlo, že je jim sportovní oblast lhostejná, případně v ní nevidí problém. Požadavky v oblasti sportu zachycuje graf. Graf 10: Chybějící sportovní zařízení a aktivity (počty odpovědí) plavecký bazén cyklostezky víceúčelové hřiště hřiště pro menší sporty zimní stadion sportovní oddíly fotbalový stadion fitness, aerobik apod. sportovní hala nevím, nevidím problém Největší poptávka je mezi obyvateli města po plaveckém bazénu a cyklostezkách. Střední míru zájmu vyvolává víceúčelové hřiště, zimní stadion a hřiště pro menší sporty. Naopak činnost sportovních oddílů, fungování fotbalového hřiště a sportovní hala jsou podle respondentů oblastmi nevyžadujícími výraznější zlepšení. Mezi dalšími možnostmi, s nimiž přicházeli sami respondenti, se opakovaně objevují dětská hřiště (i pro starší děti), skatepark a turistické trasy, zazněl i požadavek na zřízení sauny a cvičení jógy. Otázka 6: Jaké další zařízení pro trávení volného času byste ve městě uvítali? Tato otázka nenabízela předem připravené možnosti, respondenti spontánně jmenovali volnočasová zařízení, jež jim ve městě chybí. Na otázku odpovědělo 99 respondentů. Respondenti často jmenovali zařízení z oblasti kultury a sportu, která se již objevila v předchozích dvou otázkách. Nejčastěji jmenovanými byly: Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 10 (celkem 20)

11 dětská hřiště a sportovní hřiště pro mládež (spolu s problematikou jejich úpravy, čistoty a lokalizace i v dolní části města) (18 respondentů) dráha pro in-line brusle spolu se skateparkem (12) kino (9) parky umožňující procházky, nenáročné sportování a dětské hry (8) bowling (7) Další častěji jmenované možnosti byly koupaliště, kavárna či čajovna, kulturně-zábavní středisko, sauna, spolková činnost a podpora internetu. Otázka 7: Jaká skupina obyvatel by si zasloužila lepší péči než nyní? Tato otázka sledovala, jak intenzivně vnímají respondenti specifickou problematiku jednotlivých sociálních skupin. Mohli volit z předem připravených možností, případně doplnit možnost vlastní. Rozložení odpovědí podává graf. Graf 11: Skupiny vyžadující zvýšenou péči (počty odpovědí) děti a mládež rodiny s dětmi senioři postižení nezaměstnaní bezdomovci drogově závislí etnické menšiny nevím, nevidím problém Interpretace výsledků této otázky je nejednoznačná. Respondenti vyjádřili jasnou podporu péči o děti a mládež a o rodiny s dětmi. Naopak velmi málo respondentů zmiňuje problémy etnických menšin, drogově závislých a bezdomovců. Jednou možností je, že péče o tyto sociální skupiny je ve městě na natolik dobré úrovni, že ji skutečně není třeba dále zlepšovat. Pravdě blíže je bohužel varianta druhá tyto skupiny stále mají z pohledu majoritní společnosti negativní stigma a jsou vnímány jako ti, kteří si lepší péči nezasluhují. Dva respondenti doplnili další ohrožené skupiny v kategorii jiné - osamělé matky s dětmi a oběti domácího násilí. Otázka 8: Jak hodnotíte svou budoucnost ve městě z pohledu práce (zaměstnání)? Respondenti měli možnost vyjádřit své vyhlídky na škále velmi dobře - spíše dobře - tak napůl - spíše špatně - velmi špatně, případně zvolit variantu nevím. Na tuto otázku reagovalo 244 respondentů, z toho 51 jich zvolilo odpověď nevím. U ostatních celkově převládá negativní vnímání Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 11 (celkem 20)

12 pracovních možností ve městě. Pouze 9 respondentů vidí svou pracovní budoucnost jako velmi dobrou a 25 jako spíše dobrou. Naopak 64 respondentů se rozhodlo pro možnost spíše špatně a 58 pro velmi špatně. Zbytek respondentů zůstal nerozhodný. Graficky toto rozložení podává následující graf. Graf 12: Hodnocení pracovní budoucnosti (procentuální podíly odpovědí) 20% 4% 10% 26% 25% 15% velmi dobře spíše dobře tak napůl spíše špatně velmi špatně nevím Otázka 9: Jakým největším problémům musejí čelit podnikatelé ve městě? U této otázky respondenti opět vybírali z nabídnutého seznamu možností, případně doplňovali možnost svou. Výsledky podává graf. Graf 13: Problémy podnikatelů (počty odpovědí) konkurence v okolních městech malá kupní síla obyvatel malá podpora od města konkurence ve městě málo možností k reklamě nevím, nevidím problém Za hlavní problémy podnikatelů považují respondenti konkurenci okolních měst v kombinaci s malou kupní silou obyvatel. Valná část respondentů však o problémech podnikatelů neví, případně jim nepřikládá větší význam. Nízkou konkurenci ve městě respondenti naopak vnímají jako negativní faktor. Nedostatek konkurenčního boje vede podle nich k tomu, že především obchodníci, případně personál prodejen, nemají dostatečně ochotné chování a vystupování a nemají o zákazníky zájem. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 12 (celkem 20)

13 Otázka 10: Pomohl by městu silnější turistický ruch? Respondenti zvažovali přínos turismu na škále od určitě ano po určitě ne. Mírně převažují negativní hodnocení, poměrně vysoký počet respondentů se názoru zdržel. Obyvatelé dle všeho nevnímají město jako zvlášť atraktivní turistický cíl a nemají pocit, že zde existuje potenciál, který by se dal více využívat. Rozložení odpovědí mapuje graf. Graf 14: Přínos turistického ruchu (procentuální podíly odpovědí) 17% 17% 13% 22% určitě ano spíše ano spíše ne určitě ne nevím 31% Otázka 11: Co by se mělo nejvíc zlepšit v okolí vašeho bydliště? Respondenti zaškrtávali předem připravenou možnost, případně doplňovali možnost vlastní. Rozložení odpovědí podává graf. Graf 15: Zlepšení v okolí bydliště (počty odpovědí) dětská hřiště prostory pro setkávání bezpečnost více zeleně čistota a úklid parkování dopravní spojení do centra nevím, nevidím problém Otázka se setkala s vysokým zájmem respondentů, čemuž odpovídá i vysoký počet odpovědí celkem a nízký podíl odpovědí nevím nebo nevidím problém. Respondenti vyjádřili požadavky rovnoměrně rozložené na všechny aspekty okolí jejich bydliště. Vymyká se na jedné straně hlasitě vyjádřená potřeba dětských hřišť, na straně druhé relativní spokojenost s dopravním spojením. U možností jiné se objevují konkrétní připomínky dané místní situací respondentů: parkování na chodnících, stav komunikací, dopravní spojení na jiná města, infrastruktura pro pěší (chodníky, Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 13 (celkem 20)

14 přechody pro chodce, lavičky), občanská vybavenost (supermarket, restaurace), parkovací možnosti, úklid (psí exkrementy), zeleň a požadavek častějších kontrol příslušníky policie. Otázka 12: Co je třeba zlepšit na současném nakládání s odpadky? Otázka nabízela seznam možností a prostor na doplnění odpovědi vlastní. Většina respondentů nevidí v nakládání s odpady ve městě problém. Pokud už by něco zlepšovali, zaměřili by se spíše na dokonalejší separaci odpadů. U odpovědí jiné se opakovaně objevuje požadavek po vyšší odpovědnosti samotných občanů při třídění odpadu, občané by měli dostávat o třídění více informací. Více péče by se mělo věnovat bioodpadu. Druhým častým tématem je nespravedlnost současného systému placení za odpad (požadavek zohlednit množství vyprodukovaného odpadu na počet osob). Otázka 13: Jaký druh dopravy by město mělo v budoucnu více podporovat? Respondenti volili z připravených možností, případně doplňovali odpověď vlastní. Rozložení odpovědí podává graf. Graf 16: Preferované druhy dopravy (počty odpovědí) hromadná mimo město cyklodoprava pěší hromadná ve městě individuální automobilová nevím, nevidím problém Respondenti by jednoznačně uvítali posílení meziměstské hromadné dopravy. V rámci města preferují podporu cyklistiky a chodců. Naopak automobilisté větší péči nepotřebují. Podle odpovědí jiné je třeba zvýšit počet autobusových zastávek ve městě, dále zkvalitňovat infrastrukturu pro pěší (chodníky, přechody), zavést více spojů nejen do Prahy, ale i do Brandýsa nad Labem, Neratovic a Mělníka a preferovat ekologické a bezbariérové autobusy. Otázka 14: Co nejvíc zhoršuje bezpečí ve městě? Stejně jako u předchozích otázek, i zde respondenti volili z připraveného seznamu odpovědí. Měli též šanci doplnit možnost vlastní. Rozložení odpovědí podává graf. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 14 (celkem 20)

15 Graf 17: Bezpečnostní rizika (počty odpovědí) bezohlední řidiči chování mládeže nepřizpůsobiví lidé zločinnost špatná činnost policie alkoholici, drogově závislí národnostní menšiny nevím, nevidím problém Nejvyššími bezpečnostními riziky ve městě jsou podle respondentů bezohlední řidiči a mládež. Střední míru rizika přisoudili účastníci průzkumu nepřizpůsobivým lidem a zločinnosti. Jen málo problematicky jsou vnímány národnostní menšiny. Jako jiné možnosti respondenti opakovaně jmenovali chybějící chodníky, intenzitu silničního provozu, alkoholiky na dolním náměstí a nedostatečnou činnost policie. Otázka 15: Jak hodnotíte dostupnost zdravotní péče ve městě? Respondenti hodnotili na škále velmi dobře - spíše dobře - tak napůl - spíše špatně - velmi špatně, případně nevím. Rozložení odpovědí podává graf. Graf 18: Dostupnost zdravotní péče (procentuální podíly odpovědí) 30% 7% 3% 6% 14% 40% velmi dobře spíše dobře tak napůl spíše špatně velmi špatně nevím Dostupnost zdravotní péče ve městě hodnotili respondenti velmi pozitivně (134 kladných odpovědí proti pouhým 26 záporným). Jako případné výtky jsou opakovaně uváděny nedostatek specializovaných lékařů (především zubařů), nevhodné otevírací časy lékáren a chybějící noční pohotovost. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 15 (celkem 20)

16 Otázka 16: Jak hodnotíte kvalitu zdravotní péče ve městě? Hodnotící škála byla stejná jako u předchozí otázky, rozložení odpovědí podává graf. Graf 19: Kvalita zdravotní péče (procentuální podíly odpovědí) 26% 6% 2% 7% 13% 46% velmi dobře spíše dobře tak napůl spíše špatně velmi špatně nevím Obdobně jako u předchozí otázky, i kvalitu zdravotní péče ve městě hodnotí respondenti vysoce kladně (143 pozitivních, 22 negativních názorů). Případná kritika směřuje na adresu malé nabídky zdravotnických služeb a ne vždy perfektního přístupu lékařů a personálu. Otázka 17: Co nejvíc zhoršuje kvalitu života ve městě? Respondenti volili z připravených možností. Měli také možnost doplnit vlastní alternativu. Rozložení jejich názorů podává graf. Graf 20: Negativní faktory života ve městě (počty odpovědí) silniční doprava nezaměstnanost znečištěné ovzduší sociální problémy zanedbanost města hluk Tato otázka nevyvolala příliš velký zájem respondentů, odpovědí bylo méně. Za hlavní rizikový faktor byla označena silniční doprava, na druhém místě nezaměstnanost. Varianty malá informovanost občanů a nevím, nevidím problém nezaškrtl žádný z respondentů. Jako další negativní prvky označili respondenti průmyslovou oblast a s ní spojené záporné dopady průmyslu (komíny, exhalace, zastavěné plochy). Kvalitu ovzduší snižuje lokální vytápění domů uhlím, Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 16 (celkem 20)

17 potenciálním rizikem do budoucna je dálniční sjezd. Zmiňovány jsou i dopady silničního provozu a provozu letiště. Otázka 18: Co by se mělo zlepšit na práci městského úřadu? I zde měli respondenti na výběr několik předem připravených odpovědí plus možnost doplnit variantu vlastní. Výsledky podává graf. Graf 21: Potenciál pro zlepšení práce městského úřadu (počty odpovědí) naslouchat lidem přístup přes internet osobnější přístup chování úředníků informovat o činnosti delší úřední hodiny prostředí úřadu nevím, nevidím problém Respondenti mají především pocit, že instituce městského úřadu málo naslouchá jejich přáním a potřebám. Další požadavky jsou již rozloženy víceméně rovnoměrně. Výrazněji vyčnívá ještě poptávka po větší možnosti internetové komunikace s úřadem. V rámci odpovědí jiné se (bez bližší specifikace) objevuje připomínka racionálnějšího využívání městských financí. Názory na osobní přístup zaměstnanců MÚ se různí, lze zaznamenat kladná i záporná hodnocení. Respondenti by uvítali bezbariérový přístup do budovy a rozšíření úředních hodin. Úřad by měl dodržovat lhůtu 30 dnů na podání odpovědi a dohlédnout na zachování jednotného vzhledu starého sídliště. Otázka 19: Vadil by vám další rozvoj průmyslu ve městě? Respondenti umisťovali svůj názor na škále od určitě ano po určitě ne. Rozložení odpovědí vyjadřuje graf. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 17 (celkem 20)

18 Graf 22: Vadí další rozvoj průmyslu? (procentuální podíly odpovědí) 6% 2% 18% 34% určitě ano spíše ano tak napůl spíše ne určitě ne 18% 22% nevím Většinovým názorem je odpor k dalšímu rozvoji průmyslové činnosti ve městě a jeho okolí. Negativně vnímá průmysl 139 respondentů, pozitivně pouze 58. Otázka přitom vzbudila značný zájem, pouze dva respondenti se k problematice dalšího rozvoje průmyslu nevyjádřili. Otázka 20: Jste celkově spokojeni se životem ve městě? Opět otázka s hodnocením na škále od určitě ano po určitě ne. Rozložení odpovědí ilustruje graf. Graf 23: Spokojenost se životem ve městě (procentuální podíly odpovědí) 10% 3% 1% 11% určitě ano spíše ano tak napůl 27% 48% spíše ne určitě ne nevím Město dle všeho disponuje značným potenciálem spokojených obyvatel. Kladných odpovědí bylo celkem 146, záporných pouze 32. Jen tři respondenti přitom zvolili možnost nevím. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 18 (celkem 20)

19 Otázka 21: Chcete se z města někdy odstěhovat? Zde respondenti volili pouze ze dvou možností, ano a ne. Ti, kteří stěhování plánují, pak měli možnost doplnit jeho důvod. Rozložení názorů zobrazuje graf. Graf 24: Zájem o odstěhování (podíly odpovědí) ano ne Odpovědi na tuto otázku korespondují s otázkou předchozí. Naprostá většina respondentů stěhování neplánuje (poměr 171 ku 58). Třiapadesát respondentů uvedlo konkrétní důvod, proč se z města chtějí odstěhovat. Jejich názory lze shrnout do několika hlavních skupin: bydlení: nedostatek bytů a především výše nájemného možnosti trávení volného času, kulturní a sportovní nabídka, občanská vybavenost životní prostředí, především nedostatek zachovalé přírody v okolí města obava z hluku a ruchu (dálnice, rozvoj letiště) nedostatek pracovních možností Otázka 22: V čem je podle vás Odolena Voda lepší než jiná města? Volná otázka bez předem připravených možností, respondenti spontánně zapisovali svůj názor. Reagovalo 153 respondentů. Převažující názor vystihl jeden z respondentů slovy: klidné příjemné městečko v blízkosti Prahy. Tento názor potvrzují i ostatní vyjádřené názory shrnuté do několika hlavních skupin. Hlavními výhodami Odoleny Vody jsou podle respondentů: klid, dobré vztahy a další výhody malého města (zmíněno v 51 případech) blízkost Prahy (49) příroda v okolí (24) čistota města (19) velikosti města přiměřená nabídka občanské vybavenosti a volnočasových aktivit (13) sportovní možnosti, především tradice volejbalu (9) Odolena Voda je podle respondentů příjemným rezidenčním místem, které by mělo spojovat výhody malého města, přírodního okolí a blízkosti Prahy. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 19 (celkem 20)

20 Otázka 23: Co by v Odoleně Vodě rozhodně nemělo za 15 let chybět? Volná otázka dávající prostor fantazii. Reagovalo 198 respondentů. Z odpovědí vyplývá, že dávají přednost zachování současného charakteru města, pouze by jej doplnili o konkrétní zlepšení. Jednoznačně nejvíc respondentů, celkem 78, vyjádřilo touhu po lepších nákupních možnostech, především ve formě supermarketu. Častými požadavky jsou dále sportoviště a dětská hřiště (45 respondentů), bazén, případně koupaliště (41 respondentů), nejrůznější kulturní zařízení (38) a konkrétně kino (30). Často poptávají respondenti rozšíření kapacity mateřských a základních škol (21, resp. 17 respondentů), uchování, případně další rozvoj zeleně včetně parků a lesů (27), uchování hezkého prostředí (18), rozvoj cyklostezek (13) a hromadné dopravy (13). Poměrně často, v deseti případech, bylo zmiňování sociální zařízení pro seniory, nejčastěji domov důchodců nebo DPS. Další požadavky již byly méně časté. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Str. 20 (celkem 20)

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice Dotazník Průzkum potřeb občanů Vážení občané, dostává se vám do rukou dotazník, jehož cílem je zjistit vaše názory, potřeby a přání v souvislosti s připravovaným

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Věk respondentů (%)

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Věk respondentů (%) VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Na podzim 2014 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel na kvalitu života ve městě. S nabídkou zapojení byli osloveni

Více

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY Vyhodnocení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření proběhlo v roce 2014. Respondenti měli možnost vyplnit buď tištěnou, nebo elektronickou verzi dotazníku. Tištěná verze dotazníku byla distribuována

Více

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Výsledky kvantitativního průzkumu 2009 1 Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Sociodemografické složení vzorku obyvatel přilehlých obcí.... 2 2.

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠTĚTÍ Průzkum názorů občanů SRPEN 2007. Zpracovatel: Strategický plán rozvoje města Štětí průzkum názorů občanů

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠTĚTÍ Průzkum názorů občanů SRPEN 2007. Zpracovatel: Strategický plán rozvoje města Štětí průzkum názorů občanů STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠTĚTÍ Průzkum názorů občanů SRPEN 2007 Zpracovatel: Strana 1 Obsah 1. Zadání a distribuce dotazníků... 3 2. Struktura otázek dotazníku... 3 3. Shoda vzorku respondentů se

Více

1 Dotazníkové šetření

1 Dotazníkové šetření 1 Dotazníkové šetření Úkolem dotazníkového šetření bylo zjistit, jaké jsou potřeby obyvatel města v konkrétních oblastech a jak jsou s těmito oblastmi spokojeni. Otázky byly zaměřeny zejména oblasti kultury,

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu Dotazníkové šetření mezi obyvateli V rámci přípravy tohoto strategického plánu bylo provedeno dotazníkové šetření mezi zastupiteli a obyvateli města Sadská. Cílem šetření bylo zjistit problémy, nedostatky

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření. v rámci komunitně vedeného místního rozvoje. pro programové období

Vyhodnocení dotazníkového šetření. v rámci komunitně vedeného místního rozvoje. pro programové období MAS 21, o.p.s, Plzeňská 32, 354 71 Velká Hleďsebe, IČ: 26 40 83 09, www.mas21.cz Příloha č. 2 Vyhodnocení dotazníkového šetření v rámci komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období 2014-2020

Více

Příloha. Vyhodnocení: Dotazníkové šetření. jako přílohy k

Příloha. Vyhodnocení: Dotazníkové šetření. jako přílohy k Příloha Vyhodnocení: Dotazníkové šetření MEZI OBČANY OBCE POSTŘEKOV jako přílohy k Strategii rozvoje obce Postřekov na období let 2015-2025 Dotazníkové šetření mezi občany proběhlo v období měsíce listopad

Více

Spokojenost občanů s místním společenstvím

Spokojenost občanů s místním společenstvím Spokojenost občanů s místním společenstvím Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje A1) Průzkum Spokojenost občanů s místním společenstvím, ve kterém jsou zjišťovány názory, postoje,

Více

4% Velmi spokojen(a) Spíše spokojen(a) Spíše nespokojen(a) Velmi nespokojen(a)

4% Velmi spokojen(a) Spíše spokojen(a) Spíše nespokojen(a) Velmi nespokojen(a) Projekt regerace sídliště Horní Slavkov (2018) Souhrnná analýza dotazníkového šetření Dotazníkové šetření probíhalo od 3. do 23.9.2018. Dotazníky byly distribuovány v zájmovém území spolu se zářijovým

Více

E-názor Výsledky 1. vlny. Kamenice nad Lipou Podzim 2015

E-názor Výsledky 1. vlny. Kamenice nad Lipou Podzim 2015 E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBEC NEDVĚZÍ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBEC NEDVĚZÍ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBEC NEDVĚZÍ 1 Dotazníkové šetření Tým přípravy strategického dokumentu Programu rozvoje obce vydal anonymní dotazník a oslovil jím celkem 110 občanů obce, s cílem zjistit

Více

ZPRÁVA Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ REALIZOVANÉHO PRO ÚČELY ZPRACOVÁNÍ INTEGROVANÉ STRATEGIE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO

ZPRÁVA Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ REALIZOVANÉHO PRO ÚČELY ZPRACOVÁNÍ INTEGROVANÉ STRATEGIE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO ZPRÁVA Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ REALIZOVANÉHO PRO ÚČELY ZPRACOVÁNÍ INTEGROVANÉ STRATEGIE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO CÍLE DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ V návaznosti na zpracování Integrované strategie území MAS Dolnobřežansko

Více

Spokojenost obyvatel s životem v regionu MAS Havlíčkův kraj

Spokojenost obyvatel s životem v regionu MAS Havlíčkův kraj Vyhodnocení dotazníkového šetření, které proběhlo na území MAS Havlíčkův kraj Spokojenost obyvatel s životem v regionu MAS Havlíčkův kraj Místní akční skupina Havlíčkův kraj, o. p. s. Zpracovala: Hana

Více

Rozvojový dokument - výsledky

Rozvojový dokument - výsledky , Rozvojový dokument - výsledky Vyhodnocení dotazníku pro přípravu a tvorbu programu rozvoje obce (Strategický rozvojový dokument obce 2019 2024) I. Základní údaje 1. Počet vydaných dotazníků: 768 kusů

Více

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka

zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Dotazníkové šetření pro potřeby zpracování Strategického plánu rozvoje města Šternberka Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor občanů na kvalitu

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ V červnu 2011 bylo v obci realizováno dotazníkové šetření mezi obyvateli obce s cílem zjistit úroveň spokojenosti a kvality života a znát aktuální potřeby zde žijících

Více

Základní charakteristika respondentů

Základní charakteristika respondentů ZÁKLADNÍ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ V návaznosti na zpracování Integrované strategie území MAS Dolnobřežansko proběhlo v měsících únoru a březnu roku 2014 elektronické dotazníkové šetření mezi obyvateli

Více

E-názor Výsledky 1. vlny. České Budějovice Podzim 2015

E-názor Výsledky 1. vlny. České Budějovice Podzim 2015 E-názor Výsledky 1. vlny České Budějovice Podzim 2015 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického sociologického

Více

Občané o stavu životního prostředí květen 2012

Občané o stavu životního prostředí květen 2012 oe206 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 26 0 2 E-mail: martin.buchtik@soc.cas.cz Technické parametry Občané o stavu životního prostředí

Více

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 Počet odevzdaných dotazníků: 67 Jak hodnotíte následující oblasti v obci Kašava? Komunikace obecního úřadu s občany celkem odpovědí: 59 1 30 50,8% 2 23 39,0% 3

Více

Městys Slavětín. Dotazník spokojenosti občanů s kvalitou života v městečku Slavětín a jeho části Kystra.

Městys Slavětín. Dotazník spokojenosti občanů s kvalitou života v městečku Slavětín a jeho části Kystra. Městys Slavětín otazník spokojenosti občanů s kvalitou života v městečku Slavětín a jeho části Kystra. Vážení občané městyse Slavětína a části Kystra, obracíme se na Vás s dotazníkem, abychom zjistili,

Více

Spokojenost s kvalitou života v Čelákovicích

Spokojenost s kvalitou života v Čelákovicích Spokojenost s kvalitou života v Čelákovicích Shrnutí dotazníkového šetření 01/2018 Vojtěch Černý Agora CE, o.p.s. Základní body prezentace Základní informace o šetření Kdo se šetření zúčastnil Jak vidí

Více

Shrnutí výsledků názorového průzkumu, srpen 2015

Shrnutí výsledků názorového průzkumu, srpen 2015 Zpracovala Agora Central Europe, o.p.s. Petra Rezka 12, 140 00 Praha 4 Tel.: (+420) 261 222 914 web: www.agora-ce.cz Shrnutí výsledků názorového průzkumu, srpen 2015 Zpráva je postavena především na grafické

Více

OTÁZKY PRO DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ KOMENSKÉHO

OTÁZKY PRO DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ KOMENSKÉHO OTÁZKY PRO DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ KOMENSKÉHO Vážení spoluobčané, v současné době je zpracovávána územní studie Veřejná prostranství Komenského. Protože je i Váš názor důležitý,

Více

Anketa Co Vám chybí v obci Březnice?

Anketa Co Vám chybí v obci Březnice? Anketa Co Vám chybí v obci Březnice? Závěrečná zpráva Obec Březnice Říjen 2015 Spolek pro rozvoj regionu Jiráskova 84, Týn nad Vltavou E-mail: info@spolekprorozvojregionu.cz www.spolekprorozvojregionu.cz

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. 1 (celkem 15) Vyhodnocení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření proběhlo v květnu červnu 29. Dotazníky byly distribuovány prostřednictvím školní

Více

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany S t r a t e g i e C L L D 2 1 4 Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany Dotazník ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje MAS Hrubý Jeseník na léta 14 - Dotazníkové šetření probíhalo v letech

Více

Jak hodnotíte úroveň následujících oblastí v obci?

Jak hodnotíte úroveň následujících oblastí v obci? Jak hodnotíte úroveň následujících oblastí v obci? Kvalita mateřské školy velmi dobrá 13 7% spíše dobrá 62 31% napůl 34 17% spíše špatná 3 2% velmi špatná 0 0% Kvalita základní školy velmi dobrá 9...5%

Více

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Zpracoval Institut Komunitního rozvoje, z.s. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Výsledky dotazníkového

Více

Hodnocení stavu životního prostředí - květen 2016

Hodnocení stavu životního prostředí - květen 2016 oe606 TISKOÁ ZPRÁA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav A ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 26 0 2 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Hodnocení stavu životního prostředí - 206 Technické parametry

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE ČERVENKA JAK SE VÁM DNES ŽIJE V ČERVENCE? JAKÁ BY MĚLA BÝT PODLE VAŠICH PŘEDSTAV? VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ PRO POTŘEBY ZPRACOVÁNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE Komise rozvoje obce 2016 Největší přednosti

Více

Dotazník pro občany obce Kosořice

Dotazník pro občany obce Kosořice Dotazník pro občany obce Kosořice Vážení občané, v současné době probíhají práce na zpracování dokumentu Strategický plán obce Kosořice pro období 2007 2013 (dále jen Strategie ). Zpracování Strategie

Více

Vyhodnocení dotazníku - Spokojenost obyvatel obce Fryčovice

Vyhodnocení dotazníku - Spokojenost obyvatel obce Fryčovice Vyhodnocení dotazníku - Spokojenost obyvatel obce Fryčovice Ve dnech od 20. 12. 2016 do 10. 1. 2017 měli občané možnost zúčastnit se dotazníkového šetření Spokojenosti obyvatel obce Fryčovice prostřednictvím

Více

Příloha č. 34 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie

Příloha č. 34 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21 na období 2014-2020 Příloha č. 34 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie 1. Popis zapojení veřejnosti a partnerů do přípravy

Více

Občané o stavu životního prostředí květen 2013

Občané o stavu životního prostředí květen 2013 oe306b TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 26 0 2 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Občané o stavu životního prostředí květen 203 Technické

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Město Tišnov. Anketa k občanské vybavenosti v lokalitě Hony za Kukýrnou

Město Tišnov. Anketa k občanské vybavenosti v lokalitě Hony za Kukýrnou Město Tišnov Anketa k občanské vybavenosti v lokalitě Hony za Kukýrnou 2 Město Tišnov Na začátku roku 2016 proběhlo dotazníkové šetření, které se zabývalo názory občanů bydlících v lokalitě Hony za Kukýrnou

Více

STRATEGICKÝ PLÁN PRO MĚSTO TIŠNOV PRO OBDOBÍ

STRATEGICKÝ PLÁN PRO MĚSTO TIŠNOV PRO OBDOBÍ Profesionalizace Městského úřadu v Tišnově Projekt č. CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002911 STRATEGICKÝ PLÁN PRO MĚSTO TIŠNOV PRO OBDOBÍ 2021 2025 SOUHRNNÉ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBYVATEL Od konce

Více

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 1. Název obce Vašeho bydliště: Velké Karlovice 65 15% Karolinka

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

VÍTÁME VÁS NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ. Leden 2017

VÍTÁME VÁS NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ. Leden 2017 VÍTÁME VÁS NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ Leden 2017 Program setkání 18:00 Zahájení a úvodní slovo 18:15 Představení výsledků názorového průzkumu 18:35 I. kolo diskuse Aktuální problémy obce 19:05 Přestávka 19:20

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Dotazníkové šetření občané obce Seloutky Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje obce Seloutky Vážení občané, dovolujeme si Vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor

Více

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí Název obce, za kterou vyplňuji dotazník: Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí 1) Ve vztahu k obci, kde žijete, pracujete, případně podnikáte, se považujete za: spokojeného občana za člověka,

Více

Postoje k prodloužení tramvajové linky

Postoje k prodloužení tramvajové linky Postoje k prodloužení tramvajové linky Pohlaví Věk Vzdělání Oblast sběru 0 0 40 0 80 100 Jak: metodologie výzkumu Osobní dotazování tazateli Muž Žena 0 0 1 00 rozhovorů - let 0 Kvótní výběr na vymezeném

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Výsledky průzkumu spokojenosti obyvatel. Strategický plán rozvoje města Brandýs nad Labem Stará Boleslav

Výsledky průzkumu spokojenosti obyvatel. Strategický plán rozvoje města Brandýs nad Labem Stará Boleslav Výsledky průzkumu spokojenosti obyvatel Strategický plán rozvoje města Brandýs nad Labem Stará Boleslav 2015-2025 Dokument: Zadavatel: Zpracovatel: Strategický plán rozvoje města Brandýs nad Labem Stará

Více

5. Jaké aktivity nebo služby a pro koho by se měly v obci nově zavést (prosím doplňte ve tvaru "pro koho - druh aktivity, služby")?

5. Jaké aktivity nebo služby a pro koho by se měly v obci nově zavést (prosím doplňte ve tvaru pro koho - druh aktivity, služby)? Dotazník pro občany obce Životice u Nového Jičína Vážení spoluobčané, předkládáme Vám tento anonymní dotazník, neboť stojíme o to zjistit, jaký máte názor na budoucí rozvoj a směřování naší obce. Jeho

Více

Desatero problémů / příležitostí Kopřivnice 2017 sociologický průzkum mezi obyvateli Kopřivnice. strana 1

Desatero problémů / příležitostí Kopřivnice 2017 sociologický průzkum mezi obyvateli Kopřivnice. strana 1 Desatero problémů / příležitostí Kopřivnice 2017 sociologický průzkum mezi obyvateli Kopřivnice strana 1 OBSAH A METODICKÝ ÚVOD B ZÁKLADNÍ PARAMETRY PRŮZKUMU C ZÁKLADNÍ VÝSLEDKY D VÝSLEDKY PO SOCIODEMO

Více

Průzkum spokojenosti a potřeb obyvatel města Trutnov květen 2015 Zpracovatel:

Průzkum spokojenosti a potřeb obyvatel města Trutnov květen 2015 Zpracovatel: Průzkum spokojenosti a potřeb obyvatel města Trutnov květen 2015 Zpracovatel: B-inside s.r.o. Šmeralova 12 170 00 Praha 7 info@b-inside.cz Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Cíl průzkumu... 3 1.2. Metodika a sběr

Více

Analýza bydlení pro osoby se zdravotním postižením pro projekt Komunitní plánování sociálních služeb ORP Tábor

Analýza bydlení pro osoby se zdravotním postižením pro projekt Komunitní plánování sociálních služeb ORP Tábor Analýza bydlení pro osoby se zdravotním postižením pro projekt Komunitní plánování sociálních služeb ORP Tábor (reg. číslo projektu CZ.1.04/3.1.03/65.00028) Výstupy z dotazníků zpracoval Bc. Jan Mácha,

Více

INFORMACE O VÝSLEDKU NÁZOROVÉHO PRŮZKUMU ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD ZÁKLADNÍ ŠKOLY V DOBŘANECH. (pracovní materiál pro veřejné setkání dne 12.

INFORMACE O VÝSLEDKU NÁZOROVÉHO PRŮZKUMU ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD ZÁKLADNÍ ŠKOLY V DOBŘANECH. (pracovní materiál pro veřejné setkání dne 12. INFORMACE O VÝSLEDKU NÁZOROVÉHO PRŮZKUMU ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD ZÁKLADNÍ ŠKOLY V DOBŘANECH (pracovní materiál pro veřejné setkání dne 12.ledna 2006) vypracovala: Agora CE Petra Rezka 12 140 00 Praha 4 leden

Více

Průměrné hodnocení (středová hodnota 2,5) Městský úřad a rada města 2,01 2,00 Životní prostředí a odpadové hospodářství 2,15 2,18 2,28 2,45

Průměrné hodnocení (středová hodnota 2,5) Městský úřad a rada města 2,01 2,00 Životní prostředí a odpadové hospodářství 2,15 2,18 2,28 2,45 Výsledky ankety spokojenosti a postojů občanů Nového Strašecí 2013 Letos na jaře se konal druhý ročník této ankety. Jak dopadla a lze zaznamenat nějaký posun v odpovědích oproti loňskému roku? Reprezentativní

Více

Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2010 OBSAH: 1 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ - OBČANÉ... 3 1.1 Základní charakteristiky... 4 1.2 Bydlení... 8 1.3 Kvalita života... 11 1.4 Sociální

Více

Celková spokojenost s životem v Broumově

Celková spokojenost s životem v Broumově Grafické znázornění odpovědí z dotazníkového šetření občanů Města Broumova Celkem bylo od respondentů získáno 1315 vyplněných dotazníků. Dotazníkové šetření mezi obyvateli proběhlo od června do srpna roku

Více

Výsledky ankety pro obyvatele Železnorudska

Výsledky ankety pro obyvatele Železnorudska Výsledky ankety pro obyvatele Železnorudska Projekt: Rozvoj udržitelného strategického plánování a procesního řízení v Železné Rudě Reg. číslo: CZ.1.04/4.1.01/89.00104 Únor 2014 Anketa pro obyvatele otázky

Více

www.survio.com Souˇ casn a kvalita ˇ zivota ve Vaˇsem mˇ estˇ e

www.survio.com Souˇ casn a kvalita ˇ zivota ve Vaˇsem mˇ estˇ e www.survio.com Současná kvalita života ve Vašem městě Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 7 4 Přehled odpovědí 8 1. Váš věk.......................................................

Více

5. Ve které části Blatce bydlíte

5. Ve které části Blatce bydlíte Vážení občané, v současné době probíhají práce na zpracování dokumentu Strategický plán rozvoje obce Blatec pro období 2015 2025. Zpracování tohoto dokumentu je pro správný rozvoj naší obce nezbytné, ať

Více

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje městyse Jince

Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje městyse Jince Dotazníkové šetření občané městyse Jince Účel šetření: Zpracování Strategického plánu rozvoje městyse Jince Vážení občané, dovolujeme si vás oslovit a požádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí názor

Více

MAS Havlíčkův kraj, o. p. s.

MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Vyhodnocení dotazníku MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Listopad 2010 Zpracovala: Hana Půžová 1 Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním z nástrojů, jak lze zajistit názory nejenom členů Místní

Více

Spokojenost rodičů s MŠ a ZŠ v Praze 20

Spokojenost rodičů s MŠ a ZŠ v Praze 20 Spokojenost rodičů s MŠ a ZŠ v Praze 20 MČ Praha 20 Tomáš Soukup Šmeralova 4 170 00 Praha - Bubeneč IČ: 73534781 Tel: +420 739 358 697 E-mail: info@vyzkumysoukup.cz www.vyzkumysoukup.cz Prosinec 2016 Obsah

Více

Postoje k prodloužení tramvajové linky

Postoje k prodloužení tramvajové linky Postoje k prodloužení tramvajové linky Pohlaví Věk Vzdělání Oblast sběru 0 0 40 60 80 100 Jak: metodologie výzkumu Osobní dotazování tazateli Muž Žena 0 0 1 00 rozhovorů 18-9 let 0 Kvótní výběr na vymezeném

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření MAS Svitava. Vypracoval: Ondřej Klička

Vyhodnocení dotazníkového šetření MAS Svitava. Vypracoval: Ondřej Klička Vyhodnocení dotazníkového šetření MAS Svitava Vypracoval: Ondřej Klička Dotazníkové šetření provedeno za účelem vytvoření integrované strategie rozvoje území MAS Svitava na období 24 22 dle potřeb, námětů

Více

Postoje k prodloužení tramvajové linky

Postoje k prodloužení tramvajové linky Postoje k prodloužení tramvajové linky Pohlaví Věk Vzdělání Oblast sběru 0 20 40 60 80 100 Jak: metodologie výzkumu Osobní dotazování tazateli Muž Žena 50,07 49,93 1 500 rozhovorů 18-29 let 19,74 Kvótní

Více

Současnost a budoucnost Budějovické: vyhodnocení ankety mezi návštěvníky DBK. Objednatel: Městská část Praha 4 Antala Staška 2059/80b, Praha 4

Současnost a budoucnost Budějovické: vyhodnocení ankety mezi návštěvníky DBK. Objednatel: Městská část Praha 4 Antala Staška 2059/80b, Praha 4 SOUČASNOST A BUDOUCNOST BUDĚJOVICKÉ VYHODNOCENÍ ANKETY MEZI NÁVŠTĚVNÍKY DBK Identifikační údaje Název dokumentace: Současnost a budoucnost Budějovické: vyhodnocení ankety mezi návštěvníky DBK Objednatel:

Více

Dotazníkové šetření obce Archlebov pro Program rozvoje obce:

Dotazníkové šetření obce Archlebov pro Program rozvoje obce: Dotazníkové šetření obce Archlebov pro Program rozvoje obce: Dotazníkové šetření bylo zrealizováno v obci Archlebov, která má v současné době 887 obyvatel. Občanů starších 15 let, kteří byli osloveni s

Více

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Zpracováno v období červenec - prosinec 2007 Strana 1 (celkem 9) Část II. Dotazníkové šetření II.1: Úvod, metody S cílem zahrnout obyvatelstvo

Více

Jaké jsou Kuřimské priority?

Jaké jsou Kuřimské priority? Jaké jsou Kuřimské priority? Anketa Ankety se zúčastnilo celkem 119 respondentů, z nichž mělo trvalé bydliště v Kuřimi 97 (tj. 82%) a mimo Kuřim 22 (tj. 18%). Z celkového počtu dotázaných bylo 39 (tj.

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ

Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ Vyhodnocení dotazníkového šetření v ZŠ Území MAP Dotazníkové šetření mezi rodiči probíhalo v základních školách v období 14. 24. 2. 2017. V území MAP je celkem 14 základních škol zapojených do MAP, z toho

Více

Strategie rozvoje obce Žatčany

Strategie rozvoje obce Žatčany Vyhodnocení názorů obyvatel obce Strategie rozvoje obce Žatčany Ve dnech 1. 10. dubna 2011 proběhlo dotazníkové šetření názorů obyvatel na rozvoj obce. Výsledky šetření jsou důležitým podkladem pro formulaci

Více

Vyhodnocení průzkumu potřeb občanů obce Dobrá v rámci zpracování Strategického plánu rozvoje obce Dobrá pro období 2014-2020

Vyhodnocení průzkumu potřeb občanů obce Dobrá v rámci zpracování Strategického plánu rozvoje obce Dobrá pro období 2014-2020 Vyhodnocení průzkumu potřeb občanů obce Dobrá v rámci zpracování Strategického plánu rozvoje obce Dobrá pro období 2014-2020 1. Úvod V únoru 2014 byl proveden anonymní průzkum kvality života občanů v obci

Více

Město Moravská Třebová. Strategický plán rozvoje města. Průzkum spokojenosti obyvatel

Město Moravská Třebová. Strategický plán rozvoje města. Průzkum spokojenosti obyvatel Město Moravská Třebová Strategický plán rozvoje města Průzkum spokojenosti obyvatel Zadavatel: Město Moravská Třebová Zpracovatel: Berman Group Verze: březen 2018 Obsah 1. Úvod...3 2. Shrnutí hlavních

Více

Dotazník "Kvalita života v obci"

Dotazník Kvalita života v obci Dotazník "Kvalita života v obci" Vážení občané, obracíme se na Vás s žádostí o spolupráci při průzkumu, který probíhá ve všech obcích, které jsou členy Místní akční skupiny Rožnovsko. Jeho cílem je zjistit

Více

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ AKCE VE MĚSTĚ DĚČÍNĚ VYUŽITÍ A KVALITA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DĚČÍNA (listopad 2004) Zpráva Vypracoval:

Více

DOTAZNÍK. Tento dotazník je zcela anonymní a bude sloužit pouze jako podkladový materiál ke studiu.

DOTAZNÍK. Tento dotazník je zcela anonymní a bude sloužit pouze jako podkladový materiál ke studiu. DOTAZNÍK Vážení občané města Lanškroun, chtěla bych Vás požádat o vyplnění dotazníku, který slouží jako podklad pro zpracování mé diplomové práce na téma Strategie rozvoje města Lanškroun. Cílem diplomové

Více

Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Kladna

Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Kladna Plán udržitelné městské mobility Dohoda o prioritách - analytická část Průzkum dopravního chování UDIMO spol. s r. o. Ing. Petr Macejka Ph.D a kol. 06/2018 2 Plán udržitelné městské mobility Analýza současného

Více

Graf 1: Spokojenost se životem v místě svého bydliště (v %) 1 or % 1% % velmi spokojen spíše spokojen % ani spokojen, ani nespokojen spíše nesp

Graf 1: Spokojenost se životem v místě svého bydliště (v %) 1 or % 1% % velmi spokojen spíše spokojen % ani spokojen, ani nespokojen spíše nesp TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Hodnocení životních podmínek v místě bydliště duben

Více

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem.

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem. Vážení spoluobčané, naše obec začala v současné době zpracovávat svůj program rozvoje, ve kterém chceme vyjasnit priority rozvoje obce a rozvrhnout jednotlivé rozvojové činnosti na nejbližší roky. Program

Více

Strategický plán rozvoje města Mostu do roku 2020

Strategický plán rozvoje města Mostu do roku 2020 Strategický plán rozvoje města Mostu do roku 2020 Dotazník - veřejnost Vážená paní, vážený pane, dostává se Vám do rukou dotazník, prostřednictvím kterého bychom rádi zjistili, jak jste spokojeni s kvalitou

Více

SPOKOJENOST OBČANŮ ZNOJMA S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM, 2016 VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. CI2, o. p. s. ČERVEN ZDROJ: MĚSTO ZNOJMO

SPOKOJENOST OBČANŮ ZNOJMA S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM, 2016 VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. CI2, o. p. s. ČERVEN ZDROJ: MĚSTO ZNOJMO prahapraha ČERVEN 2016 CI2, o. p. s. ZDROJ: MĚSTO ZNOJMO SPOKOJENOST OBČANŮ ZNOJMA S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM, 2016 VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ www.ci2.co.cz Cíle průzkumu Cílem dotazníkového šetření Spokojenost

Více

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec

Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Tvorba strategického plánu rozvoje pro obec Zruč - Senec Vážení spoluobčané, v současné jsme zahájili zpracování Strategického plánu rozvoje naší obce, který určí budoucí vývoj obce, a to až do roku 2025.

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Příloha PS2 Průzkum veřejnosti v oblasti dopravy a městské mobility ve městě Přerov

Příloha PS2 Průzkum veřejnosti v oblasti dopravy a městské mobility ve městě Přerov Příloha PS2 Průzkum veřejnosti v oblasti dopravy a městské mobility ve městě Přerov Projekt Zvýšení informovanosti o ekologicky šetrné dopravě a přípravě plánu mobility města Přerov včetně zapojení veřejnosti

Více

Občané o stavu životního prostředí květen 2014

Občané o stavu životního prostředí květen 2014 oe06 TISKOÁ ZPRÁA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav A ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 26 0 2 E-mail: nadezda.cadova@soc.cas.cz Občané o stavu životního prostředí květen 20 Technické

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ Celkem bylo odevzdáno I. Úroveň bydlení 59 dotazníků 1.Máte zájem zlepšit svou současnou bytovou situaci? Ano 26 45% Ne 32 55% Nehodnoceno 1 1a.

Více

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR Výzkum názorů obyvatel ve vybraných lokalitách Městské části Brno Bystrc na případnou výstavbu Polyfunkčního centra

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko

Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko Celkem bylo rozdáno 192 dotazníků občanům obce Osíčko (ve věku nad 18 let), odevzdáno bylo 84 vyplněných dotazníků, což představuje návratnost 43, 8 %. 1.

Více

Hodnocení stavu životního prostředí květen 2019

Hodnocení stavu životního prostředí květen 2019 Tisková zpráva Hodnocení stavu životního prostředí 20 O informace týkající se životního prostředí v ČR se zajímají více než tři pětiny ( %) české veřejnosti, oproti tomu % dotázaných se o tyto informace

Více

Výsledky sledování indikátoru ECI/TIMUR A.1: Spokojenost obyvatel s místním společenstvím v Třebíči

Výsledky sledování indikátoru ECI/TIMUR A.1: Spokojenost obyvatel s místním společenstvím v Třebíči Výsledky sledování indikátoru ECI/TIMUR A.1: Spokojenost obyvatel s místním společenstvím v Třebíči Vydala: Týmová iniciativa pro místní udržitelný rozvoj Zpracoval: Josef Novák http://www.timur.cz 2008

Více

Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti duben 2014

Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti duben 2014 ov14014 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 9 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Vážení spoluobčané, u příležitosti tvorby strategického plánu rozvoje města zjišťuje Městský úřad v Mníšku pod Brdy Vaše názory na spokojenost

Více

Jaký je váš věk? Pohlaví. Rodinný stav. Výsledky dotazníkového šetření 3. VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Stránka 83

Jaký je váš věk? Pohlaví. Rodinný stav. Výsledky dotazníkového šetření 3. VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Stránka 83 3. VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Následující kapitola detailně popisuje výsledky realizovaného dotazníkového šetření, pomocí něhož byla primárně zjišťována spokojenost obyvatel města Benešov. Celkem bylo

Více

Dotazníkové šetření. Všem občanům, kteří se zapojí do tohoto průzkumu, předem děkujeme.

Dotazníkové šetření. Všem občanům, kteří se zapojí do tohoto průzkumu, předem děkujeme. Dotazníkové šetření Váţení občané Lelova, Černčic a Ţalan, dovolujeme si Vás oslovit a poţádat o vyplnění dotazníku, který hodnotí Vaše názory na kvalitu ţivota v našich obcích. Výsledky tohoto šetření

Více

CESTA DĚTÍ DO A ZE ŠKOLY

CESTA DĚTÍ DO A ZE ŠKOLY VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ CESTA DĚTÍ DO A ZE ŠKOLY V CHRUDIMI Týmová iniciativa pro místní udržitelný rozvoj, o. s. Únor 2010 1. Úvod Indikátor ECI B.6 Cesty dětí do školy a zpět hodnotí způsob dopravy

Více

eu100 špatnou a vyučenými bez maturity. Například mezi nezaměstnanými (, % dotázaných) hodnotilo 8 % z nich nezaměstnanost jako příliš vysokou, mezi O

eu100 špatnou a vyučenými bez maturity. Například mezi nezaměstnanými (, % dotázaných) hodnotilo 8 % z nich nezaměstnanost jako příliš vysokou, mezi O eu100 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 80 12 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 201

Více

Desatero problémů / příležitostí Kopřivnice 2018 sociologický průzkum mezi obyvateli Kopřivnice. strana 1

Desatero problémů / příležitostí Kopřivnice 2018 sociologický průzkum mezi obyvateli Kopřivnice. strana 1 Desatero problémů / příležitostí Kopřivnice 2018 sociologický průzkum mezi obyvateli Kopřivnice strana 1 OBSAH A METODICKÝ ÚVOD B ZÁKLADNÍ PARAMETRY PRŮZKUMU C ZÁKLADNÍ VÝSLEDKY D VÝSLEDKY PO SOCIODEMO

Více

Martin Oklamčák Magistrát města Jablonec nad Nisou

Martin Oklamčák Magistrát města Jablonec nad Nisou Martin Oklamčák Magistrát města Jablonec nad Nisou Žiju tu rád Akce pro veřejnost Žiju tu rád aneb Téma 2013 pro Jablonec nad Nisou proběhla v rámci spolupráce statutárního města Jablonec nad Nisou a neziskové

Více

Dotazník pro přípravu Strategického plánu rozvoje obce Hrobčice

Dotazník pro přípravu Strategického plánu rozvoje obce Hrobčice Dotazník pro přípravu Strategického plánu rozvoje obce Hrobčice Vážení občané, dostává se Vám do rukou dotazník, jehož cílem je zjistit Vaše názory, potřeby a přání v souvislosti s připravovaným aktualizovaným

Více