Poskytujeme zákazníkům špičkové služby spojené s dodávkou tepelné pohody ve vysoké kvalitě, za přijatelnou cenu a s ohledem na životní prostředí.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Poskytujeme zákazníkům špičkové služby spojené s dodávkou tepelné pohody ve vysoké kvalitě, za přijatelnou cenu a s ohledem na životní prostředí."

Transkript

1 Poskytujeme zákazníkům špičkové služby spojené s dodávkou tepelné pohody ve vysoké kvalitě, za přijatelnou cenu a s ohledem na životní prostředí. Naším hlavním cílem je zvyšovat konkurenceschopnost centrálního zásobování teplem dosáhnout cenové stability. Při vstupu do nových regionů se snažíme jednorázově snížit ceny tepla pro odběratele a na této úrovni je udržet i několik let.

2 žijeme tu s vámi Obsah 5 Profil společnosti 6 Vybrané ukazatele hospodaření 36 Zpráva dozorčí rady 38 Zpráva o vztazích 2 / 3 7 Hlavní události období 2002/ Zpráva auditora 9 Úvodní slovo 43 Mezitímní účetní závěrka 10 Informace o splynutí 75 Konsolidované výsledky 13 Lidé v čele společnosti 78 Struktura skupiny 15 Zpráva o hospodaření 79 Rejstřík zkratek 19 Aktivity společností ve skupině 80 Kontaktní údaje

3 Jsme jednou z největších a nejdynamičtěji se rozvíjejících teplárenských skupin v ČR. Máme své pevné místo v hospodářské struktuře země. Staráme se o tepelnou pohodu jedné desetiny českých domácností.

4 Profil společnosti Společnost s ručením omezeným, MVV Energie CZ s. r. o., vznikla 6. října Od roku 1999 je dceřinou společností energetického koncernu MVV Energie AG se sídlem v německém Mannheimu. V čele společnosti MVV Energie CZ s. r. o. je jednatel. Organizačně je společnost rozdělena do tří úseků, jeden z nich řídí jednatel a zbylé dva finanční a technický ředitel. Během uplynulých čtyř let vybudovala společnost MVV Energie CZ s. r. o. v ČR energetickou skupinu, kterou včetně ní tvoří celkem devět společností. Přímo, prostřednictvím majoritního podílu, ovládá MVV Energie CZ s. r. o. osm společností, sedm z nich je teplárenských (Teplárny Brno, a. s., TERMO Děčín a. s., Jablonecká teplárenská a realitní, a. s., Zásobování teplem Vsetín a. s., CTZ s. r. o. Uherské Hradiště, Městské inženýrské sítě Studénka a. s., OPATHERM a. s.), jedna servisní (MVV enservis s. r. o.). Kontrolním orgánem MVV Energie CZ je šestičlenná dozorčí rada, v níž jsou zastoupeni představitelé MVV Energie AG a která mj. schvaluje rozvojové a strategické záměry koncernu, dohlíží na hospodaření, schvaluje hospodářské výsledky a jejich rozdělení. Základní kapitál MVV Energie CZ s. r. o. činí 720 mil. Kč. Jediným společníkem je MVV Energie AG. 4 / 5 Prostřednictvím MVV enservis s. r. o. drží společnost MVV Energie CZ s. r. o. také minoritní podíl v ČESKO- LIPSKÉ TEPLÁRENSKÉ a. s.

5 Vybrané ukazatele hospodaření Bilanční suma Tržby z prodeje zboží a služeb EBIT HV po zdanění a vyloučení minoritních podílů Konsolidované ekomonomické ukazatele dle IAS (v tis. CZK) 10/1999 9/ /2000 9/ /2001 9/ /2002 9/2003 Bilanční suma Tržby z prodeje zboží a služeb Zisk před odečtením úroků a daní (EBIT) Hospodářský výsledek (HV)

6 Hlavní události období 2002/ října března 2003 > rozhodný den pro splynutí společností MVV Energie CZ s. r. o., Teplárny Brno, a. s., OPATHERM a. s. a Městské inženýrské sítě Studénka a. s. > zahájení dodávek elektřiny z kogeneračních jednotek Zásobování teplem Vsetín a. s. do Slévárny Vsetín s. r. o. a TES Vsetín s. r. o. 2. října 2002 > slavnostní otevření centrálního zdroje tepla ve společnosti TERMO Děčín a. s. 1. listopadu 2002 > zahájení zkušebního provozu centrálního dispečerského řízení soustavy CZT v podniku Městské inženýrské sítě Studénka a. s. 26. listopadu 2002 > zahájení dodávek Zásobování teplem Vsetín a. s. do odběrného místa Jasenice (připojení společnosti Systém technik Vsetín s. r. o.) > zahájení mezinárodního/přeshraničního obchodu s elektřinou MVV Energie CZ s. r. o. 10. dubna 2003 > ocenění geotermálního zdroje TERMO Děčín a. s. jako Projekt roku 2002 v Systémech dálkového vytápění a chlazení 13. května 2003 > zahájení investiční akce Jablonec nad Nisou Tepelný napáječ Proseč 28. května 2003 > uzavření smlouvy o splynutí mezi MVV Energie CZ s. r. o., Teplárny Brno, a. s., OPATHERM a. s. a Městské inženýrské sítě Studénka a. s. 10. června 2003 > zahájena investiční akce Modernizace CZT v oblasti Kylešovice ve společnosti OPATHERM a. s. 6 / listopadu června 2003 > ukončení investiční akce Jablonec nad Nisou Tepelný napáječ Na Vršku > vydání kolaudačního rozhodnutí pro centrální zdroj tepla TERMO Děčín a. s. 17. prosince září 2003 > splacení 1. emise dluhopisů společnosti Teplárny Brno, a. s., ve výši mil. Kč > dokončení energeticky úsporných projektů EPC v 7 školách v Mostě a Plzni 20. prosince 2002 > uzavření smlouvy o energetických službách mezi MVV Energie CZ s. r. o. a Nemocnicí Chomutov

7

8 Úvodní slovo Vážení přátelé, uplynulé období od 1. října roku 2002 do 30. září roku 2003 bylo pro MVV Energie CZ s. r. o. výjimečné hned ze dvou důvodů. Vstoupili jsme do desátého roku existence naší společnosti, který ukončil období jejího velmi dynamického rozvoje. V tomto roce se naší novou prioritou stala postupná konsolidace skupiny MVV Energie CZ, jež se během uplynulého desetiletí stala čtvrtým největším teplárenským celkem v ČR. Vytrvalým společným úsilím se nám podařilo vytvořit a udržet významnou a stabilní pozici mezi předními energetickými firmami na českém trhu a uspokojovat desetinu celkové poptávky domácností po centrálním vytápění. Také z pohledu hospodářských výsledků můžeme hodnotit období 2002/2003 jako velmi úspěšné. Dosáhli jsme nejvyššího zisku v historii společnosti. Skupina MVV Energie CZ vytvořila při konsolidovaném obratu ve výši 3 miliardy Kč zisk před zdaněním ve výši 195 milionů Kč. Přitom EBIT činil 385 milionů Kč. V následujícím období bude naším společným cílem postupné sladění a zvýšení efektivity všech klíčových procesů ve společnostech skupiny MVV Energie CZ. Jsou také připraveny další rozvojové projekty, které mapují nové významné příležitosti na domácím i zahraničním trhu. Finanční stabilita společnosti, velmi dobré hospodářské výsledky a dlouhodobá spokojenost zákazníků jsou kvalitní základnou pro naplnění strategických záměrů a cílů skupiny MVV Energie CZ, udržení její stávající tržní pozice a zajištění dalšího rozvoje a prosperity. Dovolte mi proto poděkovat zaměstnancům za kvalitní práci a dosažené výsledky, zákazníkům za jejich věrnost a cenné podněty pro další zkvalitnění služeb a dodávek a obchodním i ostatním partnerům za oboustranně prospěšnou spolupráci, jež umožňuje naplňovat náš dlouhodobý záměr: Poskytovat klientům komplex špičkových služeb spojených s dodávkou tepelné pohody. 8 / 9 I přes velmi dobré výsledky však nebyly všechny naše záměry v období 2002/2003 naplněny. Nepodařilo se nám dokončit splynutí společností MVV Energie CZ s. r. o., Teplárny Brno, a. s., OPA- THERM a. s. a Městské inženýrské sítě Studénka a. s. Tento proces byl zablokován soudní žalobou minoritních akcionářů, kteří napadli rozhodnutí o splynutí, jež schválila valná hromada Teplárny Brno, a. s. v květnu roku Ing. Ivo Slavotínek jednatel MVV Energie CZ s. r. o.

9 Informace o splynutí Společnosti MVV Energie CZ s. r. o., Teplárny Brno, a. s., OPATHERM a. s. a Městské inženýrské sítě Studénka a. s. v posledním čtvrtletí roku 2002 zahájily v rámci skupiny MVV Energie CZ proces splynutí, který bude zakončen vznikem nástupnické společnosti MVV Energie CZ a. s. se sídlem v Praze. Dojde tak k organizační a finanční restrukturalizaci skupiny, přičemž poskytování dodávek energií a doprovodných služeb bude pokračovat v nezměněném rozsahu a budou je v regionech zajišťovat odštěpné závody (původně dceřiné společnosti) Návrh na zápis splynutí do obchodního rejstříku byl podán u Městského soudu v Praze 27. června Ačkoliv příslušný soud neučinil žádné výhrady proti samotnému návrhu na zápis nástupnické společnosti do obchodního rejstříku, z důvodu existence řízení na určení neplatnosti usnesení valné hromady společnosti Teplárny Brno, a. s. z 9. května 2003 a určení neplatnosti smlouvy o splynutí, rozhodl soud 5. srpna 2003 o přerušení řízení. Zástupci splývajících společností s žalobci jednají a vyvíjejí úsilí o mimosoudní vyřešení celé záležitosti. Zúčastněné společnosti od splynutí očekávají, že bude dosaženo synergických efektů. Dojde k dalším významným úsporám vlivem centrálního řízení vnitropodnikových procesů zejména v oblasti nákupu a prodeje, technického a investičního rozvoje, administrativy, vedení účetnictví, podávání daňových přiznání apod. Rozhodným dnem splynutí je 1. říjen V březnu 2003 byl vypracován návrh smlouvy o splynutí spolu se společnou zprávou jednatele a představenstev. Při přípravě návrhu smlouvy bylo dbáno zejména na to, aby byla zachována hodnota podílů jednotlivých akcionářů či společníků. Celý proces se řídí zákonnými pravidly a ocenění splývajících společností provedl soudem jmenovaný znalec. V průběhu května 2003 se uskutečnily valné hromady zúčastněných společností, které rozhodly o splynutí. Smlouva o splynutí byla uzavřena 28. května Vzhledem k tomu, že v důsledku přerušení řízení nedošlo k zápisu nástupnické společnosti v původně předpokládaném termínu do 30. září 2003, sestavuje společnost k 30. září 2003 mezitímní účetní závěrku, aby dostála povinnosti minimálně jednou za kalendářní rok informovat o své finanční situaci. První účetní období nástupnické společnosti tedy bude nejméně dvouletým účetním obdobím, které začalo rozhodným dnem, tj. 1. října 2002, a skončí k 30. září roku, ve kterém bude proveden zápis o splynutí do obchodního rejstříku. Od rozhodného dne do okamžiku zápisu splynutí do obchodního rejstříku je účetnictví vedeno tak, aby bylo možné při zápisu do obchodního rejstříku zajistit od rozhodného dne účetnictví do nástupnické účetní jednotky a v případě odmítnutí zápisu do obchodního rejstříku zajistit účetnictví zúčastněných jednotek tak, jako by ke splynutí nedošlo.

10 Vybrané ekonomické ukazatele společností, které přistoupily k záměru splynutí Tyto ukazatele se vztahují k účetní závěrce sestavené v souladu s českými účetními postupy období ukazatel v tis. Kč MVV Energie CZ s. r. o. Teplárny Brno, a. s. Městské inženýrské sítě OPATHERM a. s. Studénka a. s. Tržby z prodeje zboží a služeb Výsledek hospodaření před zdaněním Výsledek hospodaření za účetní období Bilanční suma Stálá aktiva Zásoby Dlouhodobé pohledávky Krátkodobé pohledávky Vlastní kapitál / 11 období ukazatel v tis. Kč MVV Energie CZ Městské inženýrské OPATHERM a. s. s. r. o. sítě Studénka a. s. Tržby z prodeje zboží a služeb Výsledek hospodaření před zdaněním Výsledek hospodaření za účetní období Bilanční suma Stálá aktiva Zásoby Dlouhodobé pohledávky Krátkodobé pohledávky Vlastní kapitál období Teplárny Brno, a. s.* * Pozn.: společnost změnila účetní období, tj. toto je zkrácené období 9 měsíců období ukazatel v tis. Kč MVV Energie CZ Městské inženýrské OPATHERM a. s.* s. r. o.* sítě Studénka a. s.* Tržby z prodeje zboží a služeb Výsledek hospodaření před zdaněním Výsledek hospodaření za účetní období Bilanční suma Stálá aktiva Zásoby Dlouhodobé pohledávky Krátkodobé pohledávky Vlastní kapitál * Pozn.: společnosti změnily účetní období, tj. toto je zkrácené období 9 měsíců období Teplárny Brno, a. s

11 Ing. Ivo Slavotínek Ing. Václav Hrach Ing. Václav Petržíla

12 Lidé v čele společnosti Ing. Ivo Slavotínek, ředitel a jednatel Vystudoval v Praze fakultu elektrotechnickou ČVUT, obor ekonomika a řízení energetiky. Pracoval osm let ve Výzkumném ústavu palivoenergetického komplexu. Čtyři roky působil ve společnosti SEVEn (Středisko pro efektivní využívání energie). V roce 1993 se stal ředitelem a jednatelem společnosti MVV Energie CZ s. r. o. (původně EPS ČR), která je od roku 1999 součástí energetické skupiny MVV Energie AG. Ve společnosti MVV Energie CZ s. r. o. je odpovědný za strategii a rozvoj obchodních aktivit společnosti a energetického koncernu MVV Energie CZ v České republice. Ing. Václav Hrach, Ph.D., finanční ředitel 12 / 13 Vystudoval fakultu strojní ČVUT Praha, obor ekonomika a řízení podniku. Na této fakultě také postgraduálně dosáhl titulu Ph.D. Do roku 2000 působil v poradenské společnosti TES Praha a. s. jako produktový ředitel a později partner pro oblast Business Consulting. V této pozici vedl projekty pro řadu energetických a průmyslových podniků v České republice. Od roku 2000 působí v MVV Energie CZ s. r. o. na pozici finančního ředitele. Je přímo zodpovědný za ekonomiku a finance společnosti, controlling a informační systémy/technologie. Ing. Václav Petržíla, technický ředitel Vystudoval fakultu strojní ČVUT. Pracoval ve společnosti Setuza jako vedoucí oddělení podnikové energetiky, poté jako konstruktér a projektant, vedoucí odboru konstrukce a projekce a technický ředitel. Má patnáctileté zkušeností s projektovým řízením, vedením kontraktačních jednání, výstavbou investičních celků a s řízením provozu. Od roku 2001 působí v MVV Energie CZ s. r. o. jako technický ředitel.

13 Jsme první společností, která v ČR umožnila zákazníkům významně snižovat náklady na energie prostřednictvím metody EPC. Vložili jsme 420 miliónů Kč do úsporných opatření ve státním, veřejném i soukromém sektoru. Úspory v nákladech na energie našich klientů dosažených metodou EPC přesáhly 750 miliónů Kč.

14 Zpráva o hospodaření Zpráva o hospodaření společnosti V období od 1. října roku 2002 do 30. září roku 2003 došlo k výraznému nárůstu bilanční sumy společnosti MVV Energie CZ s. r. o. a to o více jak tis. Kč. Tento výrazný nárůst byl způsoben hlavně provedeným oceněním společnosti na základě znaleckého posudku, zpracovaného s ohledem na přistoupení společnosti k fúzi. Ocenění společnosti bylo provedeno jako ocenění jednotlivých položek majetku, tzv. substanční metodou, a to v celkové výši tis. Kč. Dalším důvodem výrazného navýšení bilanční sumy byl zaúčtovaný odložený daňový závazek v celkové výši tis. Kč, který vznikl z dočasných rozdílů z přecenění dlouhodobého finančního majetku při přeměně. Původní i během hospodářského období nově poskytnuté úvěry od ČSOB a. s. Fondu Phare ESF na realizace projektů úsporných opatření byly řádně spláceny. Závazky vůči mateřské společnosti z půjček na realizaci akvizic byly zvýšeny o další poskytnuté půjčky v celkovém objemu tis. Kč a tím byly zvýšeny i nákladové úroky, jejichž celková výše má významný dopad na negativní hospodářský výsledek společnosti. Poměr mezi tržbami z prodeje zboží paliva (74 %) a tržbami z prodeje služeb (26 %) se oproti roku loňskému zvýšil ve prospěch paliv o 11 %. Společnost MVV Energie CZ s. r. o. také poprvé v tomto období realizovala tržby z obchodu s elektřinou. Celkový meziroční nárůst tržeb z prodeje paliv ve výši 43 % byl způsoben hlavně zvýšenými dodávkami do dceřiných společností. V závislosti na nárůstu tržeb z prodeje paliv se přímo úměrně zvýšily i náklady na jejich nákup. Konsolidované výsledky hospodaření skupiny MVV Energie CZ Konsolidované výsledky hospodaření za celou skupinu MVV Energie CZ obsahují výsledky všech dceřiných společností. Konsolidované výsledky byly sestaveny jako podklad pro konsolidaci skupiny MVV Energie AG, Mannheim, na základě mezinárodních účetních standardů a politiky této skupiny. Pro srovnání jsou uvedeny v příloze zároveň konsolidované výsledky za předchozí období sestavené stejným způsobem. Konsolidované výnosy za období 2002/2003 činily mil. Kč, meziroční nárůst dosáhl 16 %. Celkový konsolidovaný hospodářský výsledek po zdanění a po vyloučení minoritních podílů činil 141 mil. 14 / 15 Vybrané ekonomické ukazatele společnosti MVV Energie CZ s. r. o. (v tis. Kč): Ukazatel Rok 2001* Hospodářský rok 2001/2002 Hospodářský rok 2002/2003 Bilanční suma HV před zdaněním Tržby Finanční stabilita společnosti (VK/A) 29,22% 27,57% 36,26% Zásoby Krátkodobé závazky Rentabilita celkových aktiv (zisk/a) 1,27% 3,16% 3,99% * Údaje za období od do

15 Kč. Tento výsledek ukazuje silnou stabilitu skupiny vzhledem k tomu, že během sledovaného období nebyla pořízena nová akvizice. Hodnota dosaženého EBIT (zisk před úroky a zdaněním) výrazně překročila svou konsolidovanou výší 385 mil. Kč původně plánovanou hodnotu. Bilanční suma oproti loňskému roku klesla o více než 565 mil. Kč. Jedním z hlavních důvodů byl pokles krátkodobého finančního majetku, který byl způsoben uhrazením 1. emise dluhopisů emitovaných společností Teplárny Brno, a. s. v souvislosti s financováním paroplynového zdroje Červený Mlýn. Naopak došlo ke zvýšení Equity (vlastního kapitálu), a to o celkem 118 mil. Kč, což znamenalo výrazný nárůst, aniž by došlo k realizaci nové akvizice, jež by svým vlastním kapitálem pozitivně ovlivnila celkovou konsolidovanou výši. Celkové výsledky skupiny MVV Energie CZ významnou měrou pozitivně ovlivnily celkové konsolidované výsledky skupiny MVV Energie AG. Centrální geotermální zdroj tepla v Děčíně zvítězil v soutěži Projekt roku 2002 v systémech dálkového vytápění a chlazení, kterou vypsalo Teplárenské sdružení České republiky ve spolupráci s ČEA, SFŽP a CTI ČR. Vítěz byl vyhlášen na mezinárodní výstavě a konferenci Teplárenské dny 10. dubna V Opavě byly uhelné kotle v jedné z kotelen nahrazeny moderní technologií s fluidními prvky. Nové kotle budou provozovány v základním zatížení centrální soustavy, která byla vytvořena propojením tří dosud odděleně provozovaných ostrovních soustav CZT. Zvolená technologie přináší vyšší využití levného paliva při splnění emisních limitů a umožňuje i případné spalování různých druhů biomasy. Obchod s energií V uplynulém období 2002/2003 byly centralizovány veškeré nákupy a prodeje vybraných energetických komodit (uhlí a těžkého topného oleje) ve skupině MVV Energie CZ. Celkem bylo nakoupeno tun těžkého topného oleje a tun uhlí. Aktivity společností ve skupině MVV Energie CZ Hlavní investiční činnost se ve skupině MVV Energie CZ soustředila v období 2002/2003 zejména do lokalit Jablonec nad Nisou, Děčín a Opava. V Jablonci nad Nisou byl v roce 2002 zahájen a dokončen projekt pro připojení dalšího bytového komplexu k systému centrálního zásobování teplem Tepelný napáječ Na Vršku (pokračování přechodu z parní na horkovodní tepelnou síť), s cílem zajistit vysoký uživatelský komfort v dodávkách tepla koncovým odběratelům, při současné úspoře tepelné energie a zefektivnění provozu tepelné sítě. V roce 2003 došlo k výstavbě Tepelného napáječe Proseč. V Děčíně byl v roce 2002 dokončen a následně uveden do trvalého provozu technicky ojedinělý projekt založený na využití geotermální vody. V období od zahájení topné sezóny 2002/2003 proběhly provozní zkoušky, došlo k optimalizaci chodu jednotlivých strojů i konečnému konfigurování nadřazeného řídícího systému. Tepelná účinnost (stanovená jako podíl vyrobeného tepla a tepla ve spotřebovaném fosilním palivu) tohoto zdroje přesahuje 125%. Nejdůležitějším palivem skupiny nadále zůstal zemní plyn, jehož nákup bude v koncernu slaďován v souladu s podmínkami otevírání trhu v ČR v průběhu roku V období 2002/2003 skupina nakoupila cca 250 mil. m³ zemního plynu. Skupina společností MVV Energie CZ prodala ve sledovaném období celkem TJ tepla (tj. 1978,89 GWh) a MWh elektrické energie vyrobené v kogeneračním cyklu. Obchod s elektrickou energií byl zahájen v roce 1993 (MVV Energie CZ s. r. o. se stala subjektem zúčtování u Operátora trhu s elektřinou a registrovaným obchodníkem s elektrickou energií) a zaměřil se zejména na export. Ve spolupráci s mateřskou společností MVV Energie AG bylo vyvezeno MWh elektrické energie v celkové hodnotě 20,5 milionu Kč. Poprvé proběhlo výběrové řízení na dodavatele elektrické energie, když se část skupiny MVV Energie CZ stala oprávněným zákazníkem na liberalizovaném trhu s elektřinou. Kromě otevírání trhu se zemním plynem a s elektrickou energií se skupina MVV Energie CZ postup-

16 16 / 17 ně připravuje také na EU připravovaný obchod s emisemi CO 2. Informační technologie V období od října 2002 do září 2003 se podařilo centralizovat a zkvalitnit rozhodující část služeb poskytovaných v oblasti informačních technologií společnostem ze skupiny MVV Energie CZ. Podpora uživatelů informačních technologií ve skupině MVV Energie CZ začala být zajišťována z jednoho místa tak, aby IT odborníci mohli sdílet znalosti a zkušenosti, což se příznivě promítlo do kvality poskytovaných služeb. Tím byla umožněna centralizace všech aplikací provozovaných v jednotném operačním systému do jednoho místa na unifikovanou platformu. Na tyto kroky následně navázala postupná unifikace a standardizace uživatelského prostředí. Bylo dobudováno datového úložiště pro společnosti ve skupině MVV Energie CZ, které splňuje nejpřísnější kriteria kladená na provozy informačních technologií z pohledu bezpečnosti a dostupnosti dat. Součástí tohoto projektu byly nejen stavební úpravy, instalace záložních zdrojů elektrické energie, ale také zprovoznění datového pole (Network Attached Storage řešení) a s tím souvisejících procesů. Byl sjednocen finanční informační systém, další úsilí bude věnováno sjednocování procesů fakturace tepla společností ve skupině MVV Energie CZ.

17 Divize energetických služeb Nosným programem Divize energetických služeb MVV Energie CZ s. r. o. nadále zůstaly projekty na zvyšování efektivnosti využívání energie (v objektech či výrobních procesech našich klientů) s využitím metody Energy Performance Contracting (EPC). I v období 2002/2003 se nám podařilo udržet vedoucí postavení mezi dodavatelsky nezávislými poskytovateli této služby na tuzemském trhu. a přípravu TUV ve 13 školských zařízeních. Při investici, která nepřesáhla 6,4 mil. Kč, bude dosahováno celkových úspor kolem 1,8 mil. Kč ročně. Divize energetických služeb zajišťuje energetické audity dle zákona 406/2000 Sb. pro dva průmyslové areály, které jsou odběrateli energie od společností ze skupiny MVV Energie CZ, a pro desítky menších objektů z oblasti veřejné správy. V současnosti jsou v různých stádiích rozpracovanosti. Souhrnná cena za sjednané audity činí celkem 2,5 mil. Kč. V období 2002/2003 byl úspěšně ukončen vůbec první projekt realizovaný metodou EPC v České republice, v Masarykově městské nemocnici Jilemnice. Celková úspora v nákladech na energie přesáhla 64 mil. Kč během 8 let. Cílem Divize energetických služeb v hospodářském roce 2003/2004 bude překonat výsledky dosažené v uplynulém období. Celkem 12 projektů EPC je nadále MVV Energie CZ s. r. o. systematicky vyhodnocováno a dále se rozvíjí. Divize energetických služeb uzavřela ve sledovaném období 4 nové smlouvy na projekty EPC, ve většině z nich už byla modernizace energetického hospodářství dokončena. Novými klienty MVV Energie CZ s. r. o. se stala Nemocnice Chomutov, dále města Most a Plzeň a Městská část Praha 15. Úsporná opatření v příspěvkové organizaci Nemocnice Chomutov byla technického a organizačního charakteru, zahrnovala vybudování systému dálkové individuální regulace teploty v místnostech, hydraulické regulování systému, rekonstrukci výměníkových stanic a izolování potrubí, outsourcing záložní výroby tepla a technologické (medicinální) páry, zefektivnění provozu centrální sterilizace a zefektivnění údržby. Naplánována je druhá etapa, při které bude změněn způsob výroby technologické páry a způsob přípravy TUV v době odstávek horkovodu CZT. Investice do modernizace systému vytápění Nemocnice Chomutov dosáhly 10,8 mil. Kč. Očekávaná úspora v nákladech na energie by měla činit kolem 4 mil Kč za rok, po realizaci 2. etapy by se měla zvýšit na 6 mil. Kč ročně. Projekty ve městech Most, Plzeň a Praha 15 se týkaly výhradně snižování spotřeby energie na vytápění

18 Aktivity společností ve skupině MVV Energie CZ Jsme největším českým teplárenským holdingem vyrábějícím teplo ze zemního plynu. Jsme největším koncernem vyrábějícím teplo v obnovitelných zdrojích v ČR. Získáváme tak významnou konkurenční výhodu do budoucna.

19 CTZ s. r. o. Uherské Hradiště > Produkty a služby výroba, rozvod a prodej tepla > Zákazníci domácností ve městě Uherské Hradiště 2 průmyslové odběry 30 ostatních odběratelů (terciární sféra) > Roční prodeje teplo 230 TJ > Roční výnosy 79 mil. Kč > Vlastní kapitál 62,400 mil. Kč > Počet zaměstnanců 38 > Vlastnická struktura 50,96 % MVV Energie CZ s. r. o. 49,04% město Uherské Hradiště Uplynulý hospodářský rok 2002/2003 byl pro CTZ s. r. o. Uherské Hradiště z pohledu naplnění podnikatelských záměrů velmi úspěšným. Zisk CTZ s. r. o. dosáhl před zdaněním výše tis. Kč (proti 1,459 mil. Kč v roce 2001/2002). Všechny hlavní plánované ukazatele byly ve sledovaném období naplněny nebo překročeny. Společnosti se podařilo v hospodářském roce 2002/ 2003 nejen udržet významné postavení na trhu s centrálním zásobováním teplem, ale dále svou tržní pozici posílit. CTZ s. r. o. připojilo na nové horkovodní rozvody další dva odběratele, a to bytový dům o 60 bytech a rekonstruovaný sportovní areál, s celkovým příkonem 1,3 MW a spotřebou tepla GJ za rok. Prodej tepla se proti roku 2001/2002 zvýšil o 4,6 % při provozních nákladech vyšších proti předcházejícímu hospodářskému roku pouze o 0,4%. Tržby z prodeje tepla vzrostly o tis. Kč na tis. Kč (proti tis. Kč v roce 2001/2002). Investiční činnost zahájená po vstupu strategického partnera MVV Energie CZ s. r. o. do CTZ s. r. o. Uherské Hradiště (která znamenala rekonstrukci celého systému vytápění z parního na horkovodní systém a výraznou stabilizaci pozice společnosti na trhu s teplem a vyžádala si náklady v celkové hodnotě tis. Kč) byla v hospodářském roce 2002/2003 omezena na minimum. Zaměřila se především na provozní záležitosti CTZ s. r. o., a to zejména na opravy a udržování stávajícího zařízení. V uplynulém fiskálním roce byla provedena především generální oprava kotle K2, která spočívala ve výměně tlakového systému kotle včetně nových vyzdívek a odškvárovacího zařízení (náklady dosáhly celkem tis. Kč) a oprava elektroinstalace a MaR (náklady 487 tis. Kč). Na ekologická opatření na snížení emisí uhelné kotelny (filtrace spalin) byla vynaložena v roce 2002/ 2003 částka 755 tis. Kč.

20 20 / 21 Další investice ve výši 203 tis. Kč umožnila propojení systémů výroby tepla s plynovou kotelnou společnosti OTMA Mařatice. Tato kotelna bude svou dodávkou páry vyrovnávat špičkové odběry a současně s kotelnou K1 na sídlišti Štěpnice tvořit i výkonovou rezervu pro případ havárie na hlavním zdroji. Součástí provedeného projektu byla rekonstrukce na předávacím místě ve společnosti OTMA včetně přesunutí měřidla, regulace tlaku a množství napájecí vody a příslušné revize. Pro hospodářský rok 2003/2004 a další léta bude rozhodující pro rozvoj CTZ s. r. o. Uherské Hradiště především získání nových odběrů v areálu bývalých kasáren. Současný investiční záměr předpokládá rozdělení kasáren na oblast sociální a bytovou, na oblast školství a oblast komerční. Nejdále pokročila příprava v oblasti sociální a komerční. S ohledem na rostoucí poptávku po centrálním zásobování teplem bude zapotřebí modernizovat základní, uhelný, zdroj společnosti. Skutečnost 2001/ /2003 index Prodej tepla v GJ ,046 Tržby z prodeje tepla v tis. Kč ,104 Výsledek hospodaření před zdaněním v tis. Kč ,564

21 Jablonecká teplárenská a realitní, a. s. > Produkty a služby výroba, prodej a rozvod tepla > Zákazníci domácností 8 průmyslových odběratelů 61 ostatních odběratelů (terciální sféra) > Roční prodeje teplo 703,35 TJ > Roční výnosy 323 mil Kč > Vlastní kapitál 426,608 mil. Kč > Počet zaměstnanců 81 > Vlastnická struktura 65,78 % MVV Energie CZ s. r. o. 34,22 % město Jablonec nad Nisou Jablonecká teplárenská a realitní, a. s. ukončila rok 2002/2003 s hospodářským výsledkem ve výši 30,9 mil. Kč po zdanění (proti 17,6 mil. Kč v roce 2001/ 2002). Tento dobrý výsledek ovlivnilo rozpouštění opravných položek k majetkům v oblasti sídliště Mšeno (přehodnocení jejich životnosti) ve výši 6,3 mil. Kč a současně ukončení tvorby těchto opravných položek ve výši 5 mil. Kč. Vlastní činností dosáhla Jablonecká teplárenská a realitní a. s. významných nákladových úspor zejména ve spotřebě paliv, nákupu elektrické energie a služeb. Podnikatelský záměr společnosti byl ve sledovaném období naplněn. Provoz zařízení a dodávky tepla byly plynulé a bez výpadků. Jablonecká teplárenská a realitní, a. s. nadále zůstala dominantním dodavatelem tepla v Jablonci nad Nisou. Její dlouhodobě stabilní pozici dokládá i skutečnost, že od roku 2001 (kdy došlo po kapitálovém vstupu MVV Energie CZ s. r. o. k výraznému snížení ceny tepla) nezměnila cenovou úroveň jednotlivých kategorií dodávek. Celkové dodávky tepla ve sledovaném období vzrostly na GJ, čímž byl plánovaný ukazatel překročen o GJ (cca o 2,4 % více než v roce 2001/ 2002). V roce 2002 došlo zároveň ke koordinaci nákupu paliv ve skupině MVV Energie CZ, která umožnila společnosti stabilizovat příznivé ceny zejména těžkého topného oleje. Posílení finanční stability a vlastního jmění přineslo zvýšení částky na účtu nerozděleného zisku minulých let o 24 mil. Kč (do výpočtu odložené daňové povinnosti byla poprvé započtené opravná položka k nabytému majetku). V roce 2002/2003 vynaložila Jablonecká teplárenská a realitní, a. s. na řádnou údržbu, opravy a dokončené investice 29,73 mil. Kč. Nejrozsáhlejší investicí byla stavba Tepelného napáječe Na Vršku ( tis. Kč). Rekonstrukce odběratelské výměníkové stanice VS Zlatý Jelen (495 tis. Kč) umožnila Jablonecké tep-

22 22 / 23 lárenské a realitní, a. s. udržet stávajícího odběratele. Další prostředky vynaložila společnost na likvidaci nepotřebných majetků, vyřazení výtopny Paseky ze studené zálohy, likvidaci jejího technologického zařízení a demontáž připojovacího parovodu výtopny z ulice Spojovací. Společnost připravuje investiční výstavbu nových tepelných přivaděčů a distribučních sítí umožňujících připojení nových objektů v centru města i okrajové bytové zástavby. Skutečnost 2001/ /2003 index Prodej tepla v GJ ,030 Tržby z prodeje tepla a TUV v tis. Kč ,030 Výsledek hospodaření před zdaněním v tis. Kč ,099

23 Městské inženýrské sítě Studénka a. s. > Produkty a služby výroba a dodávka tepelné energie distribuce a dodávka pitné vody provoz kanalizace a čistírny odpadních vod provozování kabelové televize poskytování dalších služeb především komunálního charakteru > Zákazníci 1669 domácností 2 odběratelé průmysl 13 odběratelů ostatní > Roční prodeje teplo 231 TJ > Roční výnosy 96 mil Kč > Vlastní kapitál 111,332 mil. Kč > Počet zaměstnanců 41 > Vlastnická struktura 99,92 % MVV Energie CZ s. r. o. 0,08 % Město Studénka Společnost Městské inženýrské sítě Studénka a.s. (MISS a. s.) ukončila uplynulé účetní období 2002/ 2003 překročením plánovaných výsledků. Hospodářský výsledek společnosti před zdaněním dosáhl 1,5 mil. Kč (proti 3,4 mil. Kč v roce 2001/2002). Provozní výsledek činil 2,8 mil. Kč (proti 5,1 mil. Kč v roce 2001/2002). I v roce 2002/2003 zůstala společnost MISS a.s. výhradním výrobcem i dodavatelem tepla na území města Studénky. Významný negativní dopad na celkové odběry tepla od společnosti mělo ukončení výroby firmy Thrall Vagonka Studénka, a.s. v průmyslovém areálu v červenci roku Celkové výnosy společnosti v období 2002/2003 dosáhly 95,7 mil. Kč (oproti 97 mil. Kč z roku 2001/2002), z toho výnosy za teplo činily 70,8 mil. Kč (bez suroviny do TUV), za dodávku pitné vody a odvádění odpadních vod 18,9 mil. Kč (z toho za surovinu do TUV ve výši 1,3 mil. Kč), za provoz kabelové televize 1 mil. Kč, za ostatní služby a výnosy 5 mil. Kč. Celkové investice v hospodářském roce 2002/2003 dosáhly 6,656 tis. Kč, z toho podíl hlavních investic byl ve výši 2,703 tis. Kč, podíl majetku pořízeného z finančního leasingu 3,082 tis. Kč, podíl ostatních investic 871 tis. Kč. Hlavní investice byly vynaloženy na vytvoření centrálního dispečerského řízení soustavy zásobování teplem na území města, rekonstrukce MaR předávací stanice Domu s pečovatelskou službou ve Studénce (která umožní připojit objekt na pult centrálního dispečerského řízení soustavy CZT) a zpracování projektové dokumentace Rekonstrukce ČOV Studénka. K 1. říjnu 2002 zahájila podnikání nová dceřinná společnost Sportovní areály Studénka s. r. o., do které MISS a. s. vyčlenila provoz městských sportovních zařízení (koupaliště, zimní stadión a sauna). Podařilo se tak naplnit podnikatelský záměr oddělit hospodaření městských neziskových sportovních zařízení od hospodaření ostatních provozů společnosti. Kvalitu poskytovaných služeb zvýšilo zejména vytvoření centrálního dispečinku řízení soustavy CZT (umožnilo operativní zajišťování požadavků odběratelů, monitoring chodu předávacích stanic s lokalizací nedostatků, vyvážení primární distribuční sítě a předcházení vzniku poruch, snížení nákladů na personální zabezpečení).

24 24 / 25 V oblasti distribuce a dodávky pitné vody pokračovala v období 2002/2003 postupná plánovaná obnova úseku vodovodní sítě na ul. Mírová a Matiční, bylo instalováno a zprovozněno zařízení pro dálkový přenos dat mapující v předávacím místě nákup pitné vody od dodavatele. Roční prodej pitné vody 1318 zákazníkům dosáhl 551 tis. m³. V oblasti kanalizace a čistírny odpadních vod se připravovala celková rekonstrukce čistírny odpadních vod (s množstvím čištěných odpadních vod 801 tis. m³/rok). Roční prodej dešťových vod a stočného činil 926 tis. m³. Budování kabelové televize se zaměřilo (vzhledem k dlouhodobému záměru tuto oblast odprodat) na rozšiřování terciálních rozvodů a připojování nových účastníků v domech se zavedeným signálem kabelové televize, nikoli na budování dalších primárních a sekundárních rozvodů. Významným strategickým cílem MISS a. s. bude přilákat investory, kteří by využili průmyslového areálu uprázdněného po odchodu společnosti Thrall Vagonka Studénka, a. s. Skutečnost 2001/ /2003 index Prodej tepla v GJ ,02 Tržby z prodeje tepla v tis. Kč ,04 Výsledek hospodaření před zdaněním v tis. Kč ,43

25 OPATHERM a. s. Opava > Produkty a služby výroba, prodej a rozvod tepla > Zákazníci 9300 domácností ve městě Opavě 52 ostatních odběratelů (terciární sféra) > Roční prodeje teplo 538 TJ > Roční výnosy 186 mil. Kč > Vlastní kapitál 49,135 mil. Kč > Počet zaměstnanců 74 > Vlastnická struktura 100 % MVV Energie CZ s. r. o. Období 2002/2003 ukončil OPATHERM a. s. hospodářským výsledkem ve výši tis. Kč po zdanění (proti tis. Kč v roce 2001/202). Roční výnosy vzrostly na 186 mil. Kč, což představuje zvýšení proti roku 2001/2002 téměř o 4,7 %. Bylo dosaženo všech hlavních ukazatelů podnikatelského záměru společnosti OPATHERM a. s. Dodávky tepla byly plynulé a bez výpadků. Společnosti se podařilo zlepšit svou tržní pozici v regionu a zvýšit prodeje tepla, které vzrostly na 538 TJ. Celkové tržby z prodeje tepla činily 184 mil. Kč (proti 173 v roce 2001/2002). Nejrozsáhlejší investicí v celkové výši cca 40 mil. Kč se stal projekt v oblasti sídliště Opava Kylešovice. Tento projekt propojí stávající tři ostrovní soustavy zásobování teplem do jediné, což představuje vybudování 20 domovních předávacích, 11 směšovacích stanic a rekonstrukci kotelny K3 (s fluidními kotli). Kotelna K3 bude hlavním zdrojem tepla pro celou soustavu. Plynové kotelny K1 a K2 začnou sloužit jako špičkové zdroje. V současné době je dokončeno propojení sítí i zprovoznění předávacích stanic a spuštění kotlů. Dalšími investičními záměry OPATHERMU jsou: > montáž kotle BK6 na výtopně Olomoucká (který bude s náhradní kouřovou cestou sloužit jako záložní zdroj páry pro Slezskou nemocnici a Psychiatrickou léčebnu) v hodnotě kolem 2 mil. Kč; > přechod z parního systému na systém horkovodní ve výtopně Olomoucká (spojený s vybudováním domovních předávacích stanic na sídlišti Olomoucká, náklady na tento záměr zatím nebyly dosud vyčísleny). Cílem společnosti OPATHERM je udržení dlouhodobě přijatelných podmínek pro dodávky tepla. Další rozvoj společnosti by mělo umožnit schválení Územního energetického dokumentu města Opavy a jeho zapracování do Územního plánu města.

26 Skutečnost 2001/ /2003 index Prodej tepla v GJ ,05 Tržby z prodeje tepla v tis. Kč ,07 Výsledek hospodaření před zdaněním v tis. Kč ,84 26 / 27

27 Teplárny Brno, a. s. > Produkty a služby výroba a distribuce tepla výroba elektřiny zkušebna měřičů tepla služby > Zákazníci domácností 79 průmyslových odběrů 290 odběratelů v terciální sféře > Roční prodeje elektrická energie 290,5 GWh teplo 4 262,5 TJ > Roční výnosy mil. Kč > Vlastní kapitál 2 029,796 mil. Kč > Počet zaměstnanců 312 > Vlastnická struktura 85,09% MVV Energie CZ s. r. o. 14,91% ostatní akcionáři (z toho město Brno 10,39 %) Celkové tržby Tepláren Brno, a. s. dosáhly v období 2002/2003 výše mil. Kč (proti mil. Kč v období ). Z toho tržby za teplo činily mil. Kč, za elektrickou energii 318 mil. Kč a ostatní služby 14 mil. Kč. Zisk po zdanění dosáhl 113,6 mil. Kč (proti 45,2 mil. Kč v období ). Podnikatelský záměr společnosti Teplárny Brno, a. s. na období 2002/2003 byl naplněn, všech hlavních výrobních ukazatelů bylo dosaženo. Dodávky tepelné a elektrické energie byly plynulé a bez výpadků. Teplárny Brno, a. s. si v hodnoceném období 2002/ 2003 udržely významné postavení na místním trhu s teplem a dále rozšiřovaly obchodní aktivity. Společnost upevnila svou pozici na trhu s elektrickou energií. Začaly být poskytovány nové služby podporující prodej tepla ze systému CZT a služby pro ES ČR v oblasti výroby elektrické energie. Paroplynový zdroj Červený mlýn začal od ledna roku 2003 zajišťovat sekundární a terciární regulaci elektrického výkonu. Společnost prodala v období 2002/2003 celkem 4 262,5 TJ tepla a 290,5 GWh elektrické energie (proti 191,36 GWh elektrické energie v období ). Dne splatily Teplárny Brno, a. s. I. emisi dluhopisů ve výši mil. Kč. Emise byla splacena vlastními zdroji ve výši 700 mil. Kč a poskytnutým klubovým termínovaným úvěrem s pevnou úrokovou sazbou ve výši 4,2 % p.a. ve výši 500 mil. Kč se splatností v roce Věřiteli jsou ČSOB a HVB Bank Czech Republic. V období byla zahájena oprava spalovací turbiny Siemens v paroplynovém cyklu zdroje Červený mlýn. Celkem Teplárny Brno, a. s. dokončily investice ve výši tis. Kč. K nejdůležitějším dokončeným akcím patřilo: > dobudování centrálního sledovacího zařízení zabezpečovací techniky a požární signalizace, > datové propojení lokalit Teplárny Brno, a. s. (náhrada bývalého systému přenosu dat a propojů telefonní sítě, zvýšení propustnosti a kapacity datových linek mezi lokalitami společnosti), > zařízení pro podpůrné služby provozovateli přenosové soustavy terminál energetického objektu

28 28 / 29 na provoze Červený mlýn. Projekt řešil vybudování zařízení umožňujícího poskytovat podpůrné služby provozovateli přenosové soustavy. Je zdrojem vysokých dodatečných výnosů s prakticky okamžitou návratností, > připojení nových odběratelů zejména Technologického centra Kulkova, obytného souboru Pod novou horou, Obchodního centra INTERSPAR. K nejdůležitějším připravovanými investicím společnosti Teplárny Brno, a. s. patří: > bypassový komín na Provoze Červený mlýn, projekt řeší vybudování bypassového komínu, který umožní poskytovat služby rychle startujícího zdroje, v současnosti se zpracovává dokumentace pro stavební řízení, > vyvedení el. výkonu z Provozu Červený mlýn do rozvodny 110 kv v KPS. Cílem projektu je zamezit případným ztrátám, které by vznikly při poruše jediného vývodu el. energie z uvedeného provozu. Aktivity Tepláren Brno, a. s. byly v hodnoceném období zaměřeny na plnění hospodářského plánu společnosti a k podpoře plnění záměru splynutí společností MVV Energie CZ s. r. o., Teplárny Brno, a. s., Městské inženýrské sítě Studénka a. s. a OPA- THERM a. s. Hlavním cílem Tepláren Brno, a. s. v následujícím období bude zejména udržení pozice společnosti na trhu s výrobou a dodávkou tepelné energie a další rozšíření poskytovaných služeb při výrobě elektrické energie. Skutečnost /2003 Prodej tepla v GJ Tržby z prodeje tepla v tis. Kč Výsledek hospodaření před zdaněním v tis. Kč

29 TERMO Děčín a. s. > Produkty a služby výroba, rozvod a prodej tepelné energie výroba a prodej elektrické energie výroba a prodej pitné vody > Zákazníci domácností ve městech Děčín a Jílové u Děčína 79 ostatních odběratelů (terciální sféra) > Roční prodeje teplo 569 TJ, elektrická energie 33,06 GWh > Roční výnosy 295 mil. Kč > Vlastní kapitál 471,380 mil. Kč > Počet zaměstnanců 40 > Vlastnická struktura 66,66 % MVV Energie CZ s. r. o. 33,34 % město Děčín V uplynulém hospodářském roce 2002/2003 dosáhla společnost TERMO Děčín a. s. zisku před zdaněním ve výši tis. Kč (proti ztrátě tis. Kč v období 2001/2002). Provozní hospodářský výsledek činil tis. Kč (proti tis. v roce 2001/2002). Podnikatelský záměr TERMO Děčín a. s. byl ve sledovaném období naplněn a bylo dosaženo či byly překročeny všechny hlavní plánované výrobní ukazatele. Provoz zařízení i dodávky tepla a elektřiny byly plynulé a bez výpadků. TERMO Děčín a. s. zůstalo i v roce 2002/2003 dominantním dodavatelem centrálního tepla v regionu. Společnosti se podařilo zvýšit tržby z prodeje tepla na tis. Kč (proti tis. Kč v období 2001/2002), naopak tržby z prodeje elektřiny meziročně klesly na tis. Kč (z tis. Kč v roce 2001/2002). Meziroční pokles tržeb za prodej elektřiny způsobila dlouhodobá odstávka vodní elektrárny, která byla poškozena při povodních, a snížená výroba elektřiny v kogeneračních jednotkách tepláren v Želenicích a Bynově, která souvisela s provozně ekonomickou optimalizací jejich provozu (došlo sice k omezení výroby elektřiny, ale pouze v časovém pásmu nevýhodného výkupního nízkého tarifu). Tato optimalizace se v příštích letech promítne mimo jiné do snížení měrných provozních nákladů na opravy těchto výrobních zařízení. V hospodářském roce 2002/2003 byla ukončena kompletní modernizace tepelného zásobování v Děčíně. Do majetku společnosti TERMO Děčín a. s. byla zařazena dokončená investice CZT Benešovská (Centrální zdroj tepla využívajícího geotermální energii na Benešovské ulici) v hodnotě tis. Kč. Současně s tímto zdrojem byla dobudována pravobřežní soustava CZT v Děčíně obsahující 180 domovních předávacích stanic a cca 15 kilometrů tepelných sítí. V roce 2002 byla také dokončena plynofikace původně uhelné kotelny v Jílovém u Děčína. Centrální zdroj tepla v Děčíně se stal jednou z nejmodernějších a nejekologičtějších teplárenských soustav v Evropě. Finanční prostředky na tuto investici pomohla zajistit především společnost MVV Energie CZ s. r. o. při svém kapitálovém vstupu do TERMO Děčín a. s. Zbývající část z více než půl miliardové investice byla uhrazena z úvěru od HVB Bank Czech

30 30 / 31 Republic, příspěvku Státního fondu životního prostředí ČR na úhradu úroků z tohoto úvěru a z grantu Dánského království. Slavnostního otevření Centrálního zdroje tepla 2. října 2002, se za zájmu českých i německých médií zúčastnilo více než 170 hostů (např. velvyslanec Dánského království, zástupci Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Státního fondu životního prostředí ČR, Energetického regulačního úřadu, České energetické agentury, krajského a okresního úřadu, města Děčín i zástupci mateřské společnosti MVV Energie AG). V rámci spolupráce s Dánským technologickým institutem bylo v říjnu 2003 instalováno na Centrálním zdroji tepla TERMO Děčín a. s. zařízení pro sledování mikrobiologické koroze v teplárenských systémech. Nad tímto projektem (na němž se podílí také Švédský korozní institut) převzala záštitu Mezinárodní energetická agentura IEA. Hlavním cílem TERMO Děčín a. s. zůstane udržení stávajících cen tepla a další rozšíření své působnosti na komunálním teplárenském trhu, například provozováním kotelen jiných subjektů a připojením dalších odběratelů. Skutečnost 2001/ /2003 Index Prodej tepla v GJ ,06 Tržby z prodeje tepla v tis. Kč ,22 Výsledek hospodaření před zdaněním v tis. Kč ,21

31 Zásobování teplem Vsetín a. s. > Produkty a služby výroba a rozvod tepelné energie, výroba a distribuce elektřiny, provozování vodovodů a kanalizací, poskytování telekomunikačních služeb > Zákazníci domácností ve městě Vsetín 90 průmyslových odběratelů 50 ostatních odběratelů (terciární sféra) > Roční prodeje teplo 554 TJ prodej elektřiny Jiráskova 52,6 GWh, Jasenice 17,7 GWh, prodej vody 114 tis. m 3, telekomunikační služby 8,4 mil. Kč > Roční výnosy 334 mil. Kč > Vlastní kapitál 240,986 mil. Kč > Počet zaměstnanců 112 > Vlastnická struktura 82,22 % MVV Energie CZ s. r. o. 17,78 % ostatní akcionáři ( z toho město Vsetín 10,2 %) Zásobování teplem Vsetín a. s. (ZTV a. s.) uzavřelo fiskální rok 2002/2003 ziskem před zdaněním (dle českého účetnictví) ve výši tis. Kč (proti tis. Kč v roce 2001/2002). Podnikatelský záměr ZTV a. s. pro hospodářský rok 2002/2003 byl naplněn. Bylo dosaženo všech hlavních plánovaných ukazatelů. Provoz zařízení i dodávky tepla a elektřiny byly plynulé a bez výpadků. ZTV a. s. si v období 2002/2003 udrželo postavení spolehlivého a významného dodavatele tepla a elektrické energie v regionu. V tomto období prodalo 554 TJ tepelné energie. Zařízení pro kombinovanou výrobu tepla a elektřiny dodala MWh el. energie do rozvodné sítě Severomoravské energetiky a. s. a MWh do lokální distribuční sítě Jiráskova. Celkové výnosy z prodeje tepla, TUV, elektřiny, vody, kanalizace a odvádění srážkových vod, telekomunikací a ostatních služeb dosáhly tis. Kč (proti tis. Kč v roce 2001/2002). Také v hospodářském roce 2002/2003 se projevoval dlouhodobý trend stagnace v oblasti prodejů tepla, jehož příčinou je zejména snižování spotřeby tepelné energie stávajících zákazníků způsobené změnami využívání průmyslových objektů, pořizování regulačních a měřicích prvků a stavebními úpravami budov. Největšími nákladovými položkami ZTV a. s. byly v hospodářském roce nákup paliva, nákup elektrické energie pro pohony strojů ve výrobnách a výměníkových stanicích a nákup vody. Celkové náklady ve fiskálním roce 2002/2003 dosáhly úhrnem tis. Kč. Z toho náklady na materiál a energie tis. Kč, služby a dodavatelské práce pro údržbu zařízení tis. Kč, odpisy a osobní náklady tis.kč. Ve fiskálním roce 2002/2003 se ZTV a. s. podařilo pokračovat v modernizaci zejména technicky a morálně zastaralých zařízení, na něž bylo vynaloženo celkem tis. Kč z vlastních zdrojů. Zcela nová situace vznikla na trhu s elektrickou ener-

32 32 / 33 gií od počátku roku 2003 se rozšířil okruh zákazníků, kteří si mohou vybrat svého dodavatele elektřiny. Spolupráce se Severomoravskou energetikou a. s. sice zůstala pro ZTV a. s. nadále klíčovou, v budoucnu však bude podnik usilovat také o naplnění nového strategického cíle přímý prodej vyrobené elektrické energie dalším oprávněným zákazníkům v souladu s otvíráním trhu s elektřinou v ČR. Posílení tržní pozice na trhu s centrálním teplem v regionu zůstává rozhodujícím cílem společnosti. Skutečnost 2001/ /2003 index Prodej tepla v GJ ,02 Tržby z prodeje tepla v tis. Kč ,00 Výsledek hospodaření před zdaněním v tis. Kč ,96

33 MVV enservis s. r. o. Česká Lípa > Produkty a služby údržba, rekonstrukce a montáž energetického zařízení pro výrobu a distribuci tepla a elektrické energie výroba a rozvod tepla > Zákazníci v oblasti údržbových a montážních činností zejména společností ze skupiny MVV Energie CZ > Roční prodeje teplo 8,6 TJ > Roční výnosy 63 mil Kč > Vlastní kapitál 864 tis. Kč > Počet zaměstnanců 37 > Vlastnická struktura 100 % MVV Energie CZ s. r. o. Společnost MVV enservis s. r. o. významně zvýšila v hospodářském roce 2002/2003 obrat, který vzrostl proti roku 2001/2002 o více než 40 mil. Kč na 63 mil. Kč. Na tomto výsledku se investiční činnost v oblasti výroby a distribuce tepla podílela 80 %, servisní činnost v oblasti výroby a distribuce tepla 15 % a výroba a distribuce tepla a TUV 5 %. Hlavními činnostmi MVV enservis s.r.o. v uplynulém období bylo zajištění investičních zakázek a servisu výrobním energetickým zařízením. Kromě toho společnost zajišťuje výrobu a rozvod tepla v Jablonném v Podještědí. Nejdůležitějšími zákazníky MVV enservis s. r. o. byly v uplynulém hospodářském roce ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a. s., TERMO Děčín a. s. a Teplo Nový s. r. o., kterým poskytuje společnost servisní služby. Významné projekty se podařilo získat v Chomutově, Mostě, Vsetíně a Opavě. V hospodářském roce 2002/2003 získala společnost licenci na výrobu a distribuci tepla pro kotelnu v Jablonném v Podještědí, certifikáty pro montáž předizolovaného potrubí a oprávnění k pozáručnímu servisu výrobku společnosti LDM s. r. o. Do nového účetního období vstupuje MVV enservis s. r. o. s novou organizační strukturou rozdělenou na dvě divize: Čechy a Morava. Mezi hlavní úkoly společnosti bude zajistit další růst obratu a rozšíření servisních služeb poskytovaných dceřiným společnostem MVV Energie CZ s. r. o. na Moravě.

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Společnost EVK Kašperské Hory s.r.o. zajišťující provoz centrálního zásobování teplem, městského vodovodu

Více

o společnosti teplo elektřina produkty a služby životní prostředí zákazníci zaměstnanci a bezpečnost

o společnosti teplo elektřina produkty a služby životní prostředí zákazníci zaměstnanci a bezpečnost o společnosti teplo elektřina produkty a služby životní prostředí zákazníci zaměstnanci a bezpečnost o společnosti Teplárny Brno, a.s., jsou městskou společností s více než 80letou tradicí. Jediným akcionářem

Více

VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST VRCHLICE - MALEČ, a.s.

VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST VRCHLICE - MALEČ, a.s. Vážení akcionáři, dámy a pánové, vážení hosté, dovolte mi, abych Vás nyní seznámil s činností představenstva, s výsledky hospodaření společnosti, se stavem jejího majetku, s návrhem na rozdělení zisku

Více

Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru

Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru Profil společnosti ENESA a.s. Společnost ENESA byla založena v srpnu 2005 Hlavním předmětem naší práce je vyvíjet a realizovat projekty

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Výroční zpráva Teplárny Liberec, a.s. za fiskální rok 2012/13 (1.10.2012-30.9.2013)

Výroční zpráva Teplárny Liberec, a.s. za fiskální rok 2012/13 (1.10.2012-30.9.2013) Výroční zpráva Teplárny Liberec, a.s. za fiskální rok 2012/13 (1.10.2012-30.9.2013) Obsah Úvodní slovo představenstva... 3 Základní údaje o společnosti... 4 Struktura společnosti... 4 Vlastníci a základní

Více

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 Výkaz o finanční situaci k 31. červenci 2015 Stav k Stav k 31. červenci 2015 31. prosinci 2014 (neauditováno) (neauditováno) AKTIVA () AKTIVA CELKEM 13 234

Více

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014. Funkce, výhody a nevýhody CZT. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o.

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014. Funkce, výhody a nevýhody CZT. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014 Funkce, výhody a nevýhody CZT Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. Zdroje tepla Historie rozvoje teplárenství v ČR a jeho současná pozice na energetickém trhu OBDOBÍ

Více

Mezitímní zpráva. Období: (obsahuje hospodářské výsledky za I.Q 2010)

Mezitímní zpráva. Období: (obsahuje hospodářské výsledky za I.Q 2010) Mezitímní zpráva Období: 1. 1. 2010 19. 5. 2010 (obsahuje hospodářské výsledky za I.Q 2010) Na Hroudě 1492/4 100 05 Praha 10 IČ: 60193913 Základní údaje Pražské energetiky, a.s. Základní údaje IČ 60193913

Více

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 27 nám. Republiky 3a/29 11 Praha 1 Vydána dne 3. července 27 , IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/29, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní

Více

PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018

PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018 PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018 28. března 2019 Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2018 PFNonwovens a.s. oznamuje předběžné neauditované

Více

Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s.

Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s. Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Člen skupiny UniCredit Group Společnost CAC LEASING, a.s., IČ 15886492, se sídlem Radlická 14/3201, Praha 5 předkládá,

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 OLTERM & TD OLOMOUC Obsah 5 Úvodní slovo předsedy představenstva 6 Obchod 8Plavecký stadion Olomouc Finanční část (v příloze) Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami

Více

VYHLÁŠKA ze dne 1. října 2015 o regulačním výkaznictví

VYHLÁŠKA ze dne 1. října 2015 o regulačním výkaznictví Strana 3106 Sbírka zákonů č. 262 / 2015 262 VYHLÁŠKA ze dne 1. října 2015 o regulačním výkaznictví Energetický regulační úřad stanoví podle 98a odst. 2 písm. e) zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání

Více

R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y

R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y HISTORIE Historie společnosti 1993 - založena společnost s ručením omezeným 1999 - TENZA transformována na akciovou společnost 2000 zavedení systému managementu

Více

Náklady, výnosy a zisk

Náklady, výnosy a zisk Náklady, výnosy a zisk Základní prvky účetních výkazů Účetní výkazy shrnují výsledky hospodářské činnosti podniku. Jedná se o: Rozvahu (bilance aktiv a pasiv) zachycení majetku a závazků firmy; informuje

Více

Úvod. 1. Roční účetní závěrka

Úvod. 1. Roční účetní závěrka Úvod Výroční zpráva o hospodaření Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy za rok 2008 je členěna podle osnovy výroční zprávy veřejných vysokých škol. Dominantními příjmy FTVS UK jsou příspěvek

Více

OBSAH: Přílohy: 1. Výrok auditora 2. Účetní závěrka 3. Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami

OBSAH: Přílohy: 1. Výrok auditora 2. Účetní závěrka 3. Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami OBSAH: 1. Základní údaje o společnosti... 3 2. Úvodní slovo představenstva... 4 3. Struktura společnosti... 5 Vlastníci a základní údaje o společnosti... 5 Představenstvo společnosti... 5 Dozorčí rada

Více

K&V ELEKTRO a.s. Výroční zpráva společnosti

K&V ELEKTRO a.s. Výroční zpráva společnosti K&V ELEKTRO a.s. Výroční zpráva společnosti za rok 2013 Výroční zpráva společnosti 2013 I. Úvod II. Textová část výroční zprávy společnosti 1. Údaje o společnosti 2. Údaje o činnosti společnosti 3. Údaje

Více

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2017 a o stavu jejího majetku

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2017 a o stavu jejího majetku Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2017 a o stavu jejího majetku Vážení akcionáři, představenstvo akciové společnosti Vodovody a kanalizace Břeclav Vám předkládá zprávu o

Více

energie, kombinované výroby elektřiny a tepla a druhotných energetických zdrojů.

energie, kombinované výroby elektřiny a tepla a druhotných energetických zdrojů. Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 7/2011 ze dne 23. listopadu 2011, kterým se stanovuje podpora pro výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, kombinované výroby elektřiny a tepla

Více

SLOT OMEGA, a.s. 2006

SLOT OMEGA, a.s. 2006 Výroční zpráva Ω SLOT OMEGA, a.s. 2006 Obsah výroční zprávy Úvod.................................................................................................. 5 Orgány společnosti a její management................................................................

Více

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ KONSOLIDOVANÁ ROZVAHA V mil. Kč Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: Bod K 31. 12. 2016 Dlouhodobý

Více

AAA Auto Group N.V. zveřejnila své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009

AAA Auto Group N.V. zveřejnila své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 AAA Auto Group N.V. zveřejnila své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 Praha / Budapešť 28. května 2009 Podle hospodářských výsledků za první čtvrtletí 2009, které AAA

Více

VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2009 o náležitostech a členění regulačních výkazů včetně jejich vzorů a pravidlech pro sestavování regulačních výkazů

VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2009 o náležitostech a členění regulačních výkazů včetně jejich vzorů a pravidlech pro sestavování regulačních výkazů Strana 6680 Sbírka zákonů č. 408 / 2009 408 VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2009 o náležitostech a členění regulačních výkazů včetně jejich vzorů a pravidlech pro sestavování regulačních výkazů Energetický

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007 HOSPODAŘENÍ FTNsP Ing. Lubomír Vrána, MBA, ekonomický náměstek ředitele FTNsP dosáhla v roce 27 po zdanění zisku v celkové výši 16 436 tis. Kč, což představuje nejlepší hospodářský výsledek v historii

Více

ENERGETICKÉ STAVBY. TENZA, a.s.

ENERGETICKÉ STAVBY. TENZA, a.s. ENERGETICKÉ STAVBY ENERGETICKÉ STAVBY Tenza, a.s. patří v současné době mezi nejvýznamnější české společnosti zabývající se dodávkami velkých energetických celků v oblasti výstavby a rekonstrukce zdrojů

Více

znění pozdějších předpisů. Výkupní ceny elektřiny dodané do sítě v Kč/MWh Zelené bonusy v Kč/MWh Datum uvedení do provozu

znění pozdějších předpisů. Výkupní ceny elektřiny dodané do sítě v Kč/MWh Zelené bonusy v Kč/MWh Datum uvedení do provozu Návrh cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu ke dni 26. října 2010, kterým se stanovuje podpora pro výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, kombinované výroby elektřiny a tepla a

Více

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 3. června 2016

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 3. června 2016 Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK 2015 Praha, 3. června 2016 2015 - ÚSPĚŠNÝ ROK NAVZDORY MASIVNÍM ZMĚNÁM V EVROPSKÉ ENERGETICE Provozní

Více

Výroční zpráva. za období fiskálního roku od do (dále jen FR 2012) TERMO Děčín a.s.

Výroční zpráva. za období fiskálního roku od do (dále jen FR 2012) TERMO Děčín a.s. Výroční zpráva za období fiskálního roku od 1. 10. 2011 do 30. 9. 2012 (dále jen FR 2012) TERMO Děčín a.s. Obsah: Základní údaje o společnosti... 3 Úvodní slovo předsedy představenstva... 4 Řídící orgány

Více

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 22. června 2018

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 22. června 2018 Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK 2017 Praha, 22. června 2018 SKUPINA ČEZ DOKÁZALA V ROCE 2017 NAPLNIT HLAVNÍ FINANČNÍ I STRATEGICKÉ CÍLE

Více

energie, kombinované výroby elektřiny a tepla a druhotných energetických zdrojů.

energie, kombinované výroby elektřiny a tepla a druhotných energetických zdrojů. Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. /2011 ze dne listopadu 2011, kterým se stanovuje podpora pro výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, kombinované výroby elektřiny a tepla a

Více

Prezentace výsledků hospodaření Skupiny ČD za rok 2016

Prezentace výsledků hospodaření Skupiny ČD za rok 2016 Prezentace výsledků hospodaření Skupiny ČD za rok 2016 Praha, 28. dubna 2017 Hospodaření Skupiny ČD Tržby z hlavní činnosti 33 292 33 083 Ostatní provozní výnosy 4 431 4 544 Náklady -29 401-30 702 - výkonová

Více

Profil společnosti 7 Lidé v čele společnosti 8 Hlavní události období 2003 04 9 Úvodní slovo jednatele koncernu 11

Profil společnosti 7 Lidé v čele společnosti 8 Hlavní události období 2003 04 9 Úvodní slovo jednatele koncernu 11 V Ý R O Č N Í Z P R ÁVA 2 0 0 4 Z M Ě N A N A T R H U Obsah Úvodní část Profil společnosti 7 Lidé v čele společnosti 8 Hlavní události období 2003 04 9 Úvodní slovo jednatele koncernu 11 Změna na trhu

Více

Vyhláška o náležitostech a členění regulačních výkazů včetně jejich vzorů a pravidlech pro sestavování regulačních výkazů

Vyhláška o náležitostech a členění regulačních výkazů včetně jejich vzorů a pravidlech pro sestavování regulačních výkazů SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Vyhláška o náležitostech a členění regulačních výkazů včetně jejich vzorů a pravidlech pro sestavování regulačních výkazů Citace: 404/2005 Sb. Částka: 139/2005 Sb. Na straně

Více

Aktuální stav, význam a strategie dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Jiří Bis

Aktuální stav, význam a strategie dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Jiří Bis Aktuální stav, význam a strategie dalšího rozvoje teplárenství Ing. Jiří Bis Vytápění a chlazení V EU vytápění a chlazení představuje polovinu celkové spotřeby energie, kdy45%spotřeby je bytový sektor,

Více

výroční zpráva SLOT s. r. o. 2005

výroční zpráva SLOT s. r. o. 2005 výroční zpráva SLOT s. r. o. 2005 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY Úvod................................................................................ 3 Orgány společnosti a její management...............................................

Více

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2014 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2014

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2014 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2014 Zpráva o výsledcích hospodaření společnosti, řádné individuální účetní závěrce a konsolidované účetní závěrce za rok 2014, informace o výrocích auditora 1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2002

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2002 VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2002 1. přehled činností vykonávaných v kalendářním roce 2002 s uvedením vztahu k účelu založení společnosti; 2. roční účetní uzávěrka a zhodnocení

Více

Zpráva o činnosti společnosti Služby města Oseka, s.r.o za rok 2014

Zpráva o činnosti společnosti Služby města Oseka, s.r.o za rok 2014 Zpráva o činnosti společnosti Služby města Oseka, s.r.o za rok 2014 Iveco Daily 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážená rado města, vážení obchodní partneři, dovoluji si předložit Vám zprávu o činnosti společnosti Služby

Více

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Leasing CZ, a.s. UniCredit Leasing CZ, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Leasing CZ, a.s. UniCredit Leasing CZ, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Pololetní zpráva 2008 Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Společnost UniCredit Leasing CZ, as., IČ 15886492, se sídlem Radlická 14/3201, Praha 5 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti

Více

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 20. březen 2007 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok k 31. prosinci

Více

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/2090 110 00 Praha 1 HVB Bank Czech Republic a.s., IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/2090, Praha 1

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 Deviza pro Váš obchod Obsah Úvodní slovo výkonné ředitelky... 1 Profil společnosti... 2 Vývoj vybraných ekonomických ukazatelů... 4 Nejvýznamnější události roku 2006... 6 Hospodářské

Více

Výroční zpráva společnosti ZONER software, s.r.o.

Výroční zpráva společnosti ZONER software, s.r.o. Výroční zpráva společnosti ZONER software, s.r.o. Za hospodářský rok 2007 (období od 01.09.2007 do 31.8.2008) Zpracoval: Milan Behro, jednatel společnosti V Brně dne 28.2. 2009 Obsah: 1. Základní identifikační

Více

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2013 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2013

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2013 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2013 Zpráva o výsledcích hospodaření společnosti, řádné Individuální účetní závěrce a Konsolidované účetní závěrce za rok 2013, informace o výrocích auditora a návrh představenstva na rozdělení zisku 1. Hospodaření

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2012 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA společnosti ABRA Software a.s. za hospodářský rok 2018 1. 7. 2017 30. 6. 2018 OBSAH Úvod... 4 1. Kdo je ABRA Software a.s... 7 2. Informace o vývoji konsolidačního celku,

Více

Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah

Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah Vážení akcionáři, vážené dámy a pánové, Výroční zpráva společnosti OKD, a. s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. prezentuje

Více

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 1

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBSAH 1 SLOVO VEDENÍ SPOLEČNOSTI... 3 2 SKUTEČNOSTI, KTERÉ NASTALY AŽ PO ROZVAHOVÉM DNI A JSOU VÝZNAMNÉ PRO NAPLNĚNÍ ÚČELU VÝROČNÍ ZPRÁVY... 4 3 PŘEDPOKLÁDANÝ VÝVOJ ČINNOSTI ÚČETNÍ

Více

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY 2. VLNA INVESTIČNÍHO ROZVOJE MĚST A OBCÍ Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ DO ČR V PODOBĚ ALTERNATIVNÍHO SCHÉMATU 80 MLD. KČ EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

MODERNIZACE CZT MĚSTA KOPŘIVNICE. prezentace pro Teplárenské dny 24. 04. 2014

MODERNIZACE CZT MĚSTA KOPŘIVNICE. prezentace pro Teplárenské dny 24. 04. 2014 MODERNIZACE CZT MĚSTA KOPŘIVNICE prezentace pro Teplárenské dny 24. 04. 2014 Město Kopřivnice zásobování teplem současnost Rozvoj města (výstavba sídlišť) úzce spojen s rozvojem automobilky TATRA (60.

Více

1. Základní údaje o emitentovi jako konsolidující (mateřské) společnosti a o jeho dceřiných společnostech, se kterými tvoří konsolidační celek

1. Základní údaje o emitentovi jako konsolidující (mateřské) společnosti a o jeho dceřiných společnostech, se kterými tvoří konsolidační celek KONSOLIDOVANÁ POLOLETNÍ ZPRÁVA k 30.6.2010 ENERGOAQUA, a.s. Popisná část 1. Základní údaje o emitentovi jako konsolidující (mateřské) společnosti a o jeho dceřiných společnostech, se kterými tvoří konsolidační

Více

XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ. Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o.

XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ. Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. Teplárenství v ČR Zdroje SZT Téměř 2000 centrálních zdrojů tepla 650 licencí na výrobu

Více

Energetické služby se zárukou

Energetické služby se zárukou Energetické služby se zárukou BANKA BUSINESS CENTRUM Poskytovatel komplexních energetických služeb a spolehlivý dodavatel elektřiny Skupina Enel 40 98 1,9 61 73 42 zemí GW milionu milionu tisíc % na ctyrech

Více

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 30. květen 2007 PEGAS NONWOVENS SA s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2007

Více

UNISTAV CONSTRUCTION a. s.

UNISTAV CONSTRUCTION a. s. UNISTAV CONSTRUCTION a. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA UNISTAV CONSTRUCTION a.s. za rok 2018 OBSAH Úvodní slovo předsedy představenstva 2 Základní údaje 4 Statutární orgány 5 Zpráva vedení a analýza

Více

Výroční zpráva. Za období hospodářského roku od 1. 10. 2008 do 30. 9. 2009. TERMO Děčín a.s. - 1 -

Výroční zpráva. Za období hospodářského roku od 1. 10. 2008 do 30. 9. 2009. TERMO Děčín a.s. - 1 - Výroční zpráva Za období hospodářského roku od 1. 10. 2008 do 30. 9. 2009 TERMO Děčín a.s. - 1 - Obsah: Základní údaje o společnosti.............................................. 3 Úvodní slovo předsedy

Více

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok ENERGOAQUA, a.s.

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok ENERGOAQUA, a.s. KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015 ENERGOAQUA, a.s. Obsah strana č. 1. Základní údaje o konsolidující (mateřské) společnosti 3 2. Historie a současný vývoj mateřské společnosti a konsolidačního

Více

Teplárna Písek, a.s. od roku 2017 začala nahrazovat dosavadní parovodní rozvody za horkovodní

Teplárna Písek, a.s. od roku 2017 začala nahrazovat dosavadní parovodní rozvody za horkovodní Teplárna Písek, a.s. od roku 2017 začala nahrazovat dosavadní parovodní rozvody za horkovodní V současné době Teplárna Písek, a.s. využívá pro přenos tepla dvě teplonosná média páru a horkou vodu. Parametry

Více

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ 5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) Voda čištěná 9.139 8.895 8.547 8.699 7.874 90,5 Fakturace - domácnosti - ostatní 1.829 2.935 1.697 2.738 Celkem 4.764 4.435 4.109 3.953 3.904 98,8 1.646

Více

210/2011 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST

210/2011 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST 210/2011 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 1. července 2011 o rozsahu, náležitostech a termínech vyúčtování dodávek elektřiny, plynu nebo tepelné energie a souvisejících služeb Energetický regulační úřad stanoví podle

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2015 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

Akční plán energetiky Zlínského kraje

Akční plán energetiky Zlínského kraje Akční plán energetiky Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková Zlínský kraj 19/12/2013 Vyhodnocení akčního plánu 2010-2014 Priorita 1 : Podpora efektivního využití energie v majetku ZK 1. Podpora přísnějších

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Ročník 2007 PROFIL PŘEDPISU:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Ročník 2007 PROFIL PŘEDPISU: Ročník 2007 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o způsobu regulace cen v energetických odvětvích a postupech pro regulaci cen Citace: 150/2007 Sb. Částka: 54/2007

Více

prosinec 2016 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2015 vyrobené z uhlí... 7

prosinec 2016 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2015 vyrobené z uhlí... 7 prosinec 2016 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2015 na jednotlivých úrovních předání tepelné energie. 3 3. Vývoj průměrné ceny tepelné energie pro konečné spotřebitele...

Více

II. ÚČETNÍ METODY, OBECNÉ ÚČETNÍ ZÁSADY A ZPŮSOB OCEŇOVÁNÍ:

II. ÚČETNÍ METODY, OBECNÉ ÚČETNÍ ZÁSADY A ZPŮSOB OCEŇOVÁNÍ: Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9. 2010 I. OBECNÉ ÚDAJE: 1. Popis účetní jednotky: Účetní jednotka: PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. IČO: 25527797 Sídlo: Českomoravská 35, 190 00 Praha 9 Právní

Více

Mezitímní účetní závěrka. k 30.6.2005

Mezitímní účetní závěrka. k 30.6.2005 Mezitímní účetní závěrka k Název společnosti: Sídlo: Právní forma: Burešova 938/17, 660 02 Brno střed akciová společnost IČ: 463 427 96 Komentář k prezentovaným výsledkům Popis hospodářské činnosti v prvním

Více

Efekt kogenerační jednotky v provozních nákladech podniku

Efekt kogenerační jednotky v provozních nákladech podniku Efekt kogenerační jednotky v provozních nákladech podniku 4. 10. 2016 AmperGeneration Amper Holding komplexní služby v energetice Zajištění dodávek elektrické energie pro všechny skupiny odběratelů Výkup

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5 POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. 150 00 Praha 5 Společnost CAC LEASING, a.s., IČ 15886492, se sídlem, Praha 5 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto

Více

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2017 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2017

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2017 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2017 Zpráva o výsledcích hospodaření společnosti, řádné individuální účetní závěrce a konsolidované účetní závěrce za rok 2017, informace o výrocích auditora 1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za

Více

Oce ovací rozdíl k nabytému majetku

Oce ovací rozdíl k nabytému majetku Společnost NOTA a.s. má tři závody. Jeden z nich, závod 03 je místně odloučen, má relativně samostatnou činnost, v níž se poslední dobou projevují rizika nejistot dalšího vývoje oboru, v němž tento závod

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

znění pozdějších předpisů. 3 ) Vyhláška č. 475/2005 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o podpoře využívání obnovitelných zdrojů, ve

znění pozdějších předpisů. 3 ) Vyhláška č. 475/2005 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o podpoře využívání obnovitelných zdrojů, ve Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 4/2009 ze dne 3. listopadu 2009, kterým se stanovuje podpora pro výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, kombinované výroby elektřiny a tepla

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2014 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

Pravidla pro sestavování regulačních výkazů pro držitele licence na obchod s elektřinou skupina 14

Pravidla pro sestavování regulačních výkazů pro držitele licence na obchod s elektřinou skupina 14 Příloha č. 5 k vyhlášce č. 404/2005 Sb. Pravidla pro sestavování regulačních výkazů pro držitele licence na obchod s elektřinou skupina 14 Pravidla stanoví způsob vyplňování regulačních výkazů, kterými

Více

VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2010

VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2010 Energetický regulační úřad sekce regulace odbor teplárenství říjen 2010 VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2010 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2009 na jednotlivých

Více

Výroční zpráva. za období hospodářského roku od 1. 10. 2009 do 30. 9. 2010 (dále jen FR 2010) TERMO Děčín a.s.

Výroční zpráva. za období hospodářského roku od 1. 10. 2009 do 30. 9. 2010 (dále jen FR 2010) TERMO Děčín a.s. Výroční zpráva za období hospodářského roku od 1. 10. 2009 do 30. 9. 2010 (dále jen FR 2010) TERMO Děčín Obsah: Základní údaje o společnosti.............................................. 3 Úvodní slovo

Více

Úplné znění. 4 Podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů

Úplné znění. 4 Podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů Úplné znění 4 Podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů (1) Pro účely stanovení podpory elektřiny z obnovitelných zdrojů podle tohoto zákona se za elektřinu z obnovitelných zdrojů považuje elektřina vyrobená

Více

2017/2018 JSME VÍC NEŽ DODAVATEL TEPLA! MÁME ZA SEBOU DALŠÍ ROK DOBRÉ PRÁCE

2017/2018 JSME VÍC NEŽ DODAVATEL TEPLA! MÁME ZA SEBOU DALŠÍ ROK DOBRÉ PRÁCE 2017/2018 JSME VÍC NEŽ DODAVATEL TEPLA! MÁME ZA SEBOU DALŠÍ ROK DOBRÉ PRÁCE TOPNÁ SEZONA 2017/2018 211 TOPNÁ SEZONA TRVALA 211 DNÍ, OD 15. 9. 2017 DO 13. 4. 2018. VĚDĚLI JSTE, ŽE?... oproti pětiletému

Více

Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2012

Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2012 Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2012 I. OBECNÉ ÚDAJE: 1. Popis účetní jednotky: Účetní jednotka: PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. IČO: 25527797 Sídlo: Českomoravská 35, 190 00 Praha 9 Právní

Více

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2014 a o stavu jejího majetku

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2014 a o stavu jejího majetku Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s. Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2014 a o stavu jejího majetku Vážení akcionáři, představenstvo akciové společnosti Vodovody a kanalizace

Více

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009 MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009 OBSAH 3 I. Profil společnosti 5 14 III. Firemní dokumenty 18 IV. Referenční stavby 3 I. Profil společnosti MEKOS GROUP a.s. 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní firma: Právní

Více

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu DODATEK PROSPEKTU ZE DNE 17. 8. 2007 ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu Dluhopisy nesoucí pevný úrokový výnos 4,30 % p.a. v předpokládané celkové jmenovité hodnotě 7 000 000 000 Kč s možností navýšení objemu

Více

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010.

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010. XVII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Horní Lomná

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Horní Lomná ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Horní Lomná 21. 06. 2016. Charakteristika společnosti ENERGETIKA TŘINEC, a.s. je 100 % dceřiná společnost Třineckých železáren, a.s. Zásobuje energiemi především mateřský podnik,

Více

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA)

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) 1 z 6 27.5.2011 10:22 AAA AUTO Úvod» IR zprávy a oznámení (vnitřní informace)» Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) Konsolidované neauditované

Více

znění pozdějších předpisů. 3 ) Vyhláška č. 475/2005 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o podpoře využívání obnovitelných zdrojů, ve

znění pozdějších předpisů. 3 ) Vyhláška č. 475/2005 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o podpoře využívání obnovitelných zdrojů, ve Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 4/2009 ze dne 3. listopadu 2009, kterým se stanovuje podpora pro výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, kombinované výroby elektřiny a tepla

Více

prosinec 2017 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2016 vyrobené z uhlí... 7

prosinec 2017 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2016 vyrobené z uhlí... 7 prosinec 2017 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2016 na jednotlivých úrovních předání tepelné energie. 3 3. Vývoj průměrné ceny tepelné energie pro konečné spotřebitele...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2003

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2003 1. přehled činností vykonávaných v kalendářním roce 2003 2. roční účetní uzávěrka a zhodnocení základních údajů v ní obsažených; 3. přehled

Více

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 8/2006 ze dne 21. listopadu 2006,

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 8/2006 ze dne 21. listopadu 2006, Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 8/2006 ze dne 21. listopadu 2006, kterým se stanovuje podpora pro výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie, kombinované výroby elektřiny a tepla

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2016 akciové společnosti

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2016 akciové společnosti Zpráva o výsledcích hospodaření společnosti, řádné individuální účetní závěrce a konsolidované účetní závěrce za rok 2016, informace o výrocích auditora 1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za

Více

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020

Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Přehled dotačních titulů pro investice do výroby a využití pelet v 2019/2020 Program rozvoje venkova ČR 2014 2020 Investice do nezemědělských činností Předmět dotace: o investice na založení nebo rozvoj

Více

Energy Performance Contracting v areálu PL Kosmonosy. 30.4.2013 Siemens, s.r.o., Building Technologies/ BAU / LCM E

Energy Performance Contracting v areálu PL Kosmonosy. 30.4.2013 Siemens, s.r.o., Building Technologies/ BAU / LCM E Příklady dobré praxe ve státním sektoru Energy Performance Contracting v areálu PL Kosmonosy 1 Co víme o budovách Spotřebují 40% vyrobené energie Produkují 21% emisí CO 2 Industry (direct emissions from

Více

BKB. BKB Metal, a.s. O b s a h : I. Základní údaje a charakteristika společnosti BKB Metal, a.s. II.

BKB. BKB Metal, a.s. O b s a h : I. Základní údaje a charakteristika společnosti BKB Metal, a.s. II. Výroční zpráva za rok 2013 O b s a h : I. Základní údaje a charakteristika společnosti II. III. Orgány společnosti Hlavní předmět činnosti společnosti IV. Výkony a zisky po zdanění v letech 1996 až 2013

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2014 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015. Energetická efektivita historické budovy. metodou EPC k vyšší efektivitě

Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015. Energetická efektivita historické budovy. metodou EPC k vyšší efektivitě Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015 Energetická efektivita historické budovy metodou EPC k vyšší efektivitě strana 1/26 OBSAH 1. Energy Performance Contracting v historických

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2013 Na základě upozornění ČNB byly v Pololetní zprávě 2013 odstraněny tyto nedostatky: 1. V popisné části Pololetní zprávy v

Více

ČÁST PRVNÍ Obecná část

ČÁST PRVNÍ Obecná část 210/2011 Sb. VYHLÁŠKA Energetického regulačního úřadu ze dne 1. července 2011 o rozsahu, náležitostech a termínech vyúčtování dodávek elektřiny, plynu nebo tepelné energie a souvisejících služeb Energetický

Více