Co přinesla regulace pojištění poradcům a klientům? Listopad 2016 Dušan Šídlo

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Co přinesla regulace pojištění poradcům a klientům? Listopad 2016 Dušan Šídlo"

Transkript

1 Co přinesla regulace pojištění poradcům a klientům? Listopad 2016 Dušan Šídlo

2 PALČIVÉ OTÁZKY PO REGULACI 1. Budou mít poradci nižší provize? 2. Budou mít klienti životní pojištění levnější? 3. Zanikne investiční složka pojištění? 4. Je výhodné mít v portfoliu pouze RŽP? 5. Jaké nástroje usnadní práci poradcům?

3 PROVIZE VČERA, DNES A ZÍTRA

4 Provizní schémata VČERA A DNES Standardem byla provize upfront 150 až 190 % z ročního pojistného pro smlouvy s nejdelší pojistnou dobu (25, 30 let a více). Storno období 2 roky. Ojediněle byla maximální provize vyplácena i bez ohledu na délku sjednané pojistné doby, např. i pro smlouvy s dobou 10 let. (např. vybrané produkty ČSOB Pojišťovna, Komerční pojišťovna). K větší variabilitě v provizních schématech došlo až s příchodem nových produktů rizikového životního pojištění (Allianz Rytmus Risk, ČPP Rizikovka, NN Život...). Snížení upfront provize a výrazné zvýšení následné provize.

5 Provizní schémata VČERA A DNES - RŽP

6 Provizní schémata VČERA A DNES - RŽP

7 Preference poradců Nižší citlivost na rozdíly v provizi Vysoká citlivost na termín výplaty provize Proč? Konkurence, průměrná doba trvání nové smlouvy Nízká finanční motivace za servis Jednorázové náklady na začátku Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše (možnost změny, opuštění oboru atd.)

8 Provizní schémata ZÍTRA Prodloužení storno období ze 2 let na 5 let. Platí pro životní pojištění (rizikové i rezervotvorné). Stěžejní je datum uzavření smlouvy. Výše upfrontprovize roste, nebo zůstává stejná. Maximální provize se posouvá na 200 % až 220 % z ročního pojistného. Některé pojišťovny v provizi více zohledňují kvalitní produkci málo storen, pojistná ochrana (bonusy). Roste riziko pro finančně-poradenské společnosti (sledování storen, nárůst příspěvků do storno fondů), různí poradci různá provize. Roste variabilita provizních schémat různé modely s různou výší upfront a následné provize, častěji odlišná provize za investiční a rizikovou složku; navyšování provizí za RŽP.

9 Provizní schémata 4 časté modely 190/0/0/0/0/2/2/2/2/2 140/0/0/25/25/2/2/2/2/2 100/15/15/15/15/15/15/15/15/15 25/25/25/25/25/25/25/25/25/25 Nárůst odlišností mezi pojišťovnami. Delší storno období a různá schémata by měla vést k tomu, že budou poradci s klienty v užším kontaktu.

10 Provizní schémata ZÍTRA

11 Diskuse Co říkáte na nová provizní schémata? Jak důležitá je pro vás výše provize, resp. upfront provize? Jakým způsobem plánujete zintenzivnit následný vztah s klienty, kteří mají od Vás sjednáno pojištění? Uvažujete o kombinaci produktů s různým provizním schématem?

12 NOVÉ PRODUKTY A PRODUKTOVÉ PODMÍNKY

13 Změna nákladovosti pojištění Pojišťovny mění sazebníky poplatků u investičního životního pojištění. Pojišťovny, které používaly systém počátečních podílových jednotek, přecházejí na transparentní alokační poplatky (např. AEGON, Generali). Některé pojišťovny v souladu s vyššími provizemi, navyšují poplatky pro klienty. Např. max. počáteční poplatek Generali Bella Vita 250 %, MetLife Garde 225 %, Výsledná cena pro klienta zůstává ve většině produktů stejná, některé dražší pojišťovny přistoupily u vybraných rizik ke snížení pojistného.

14 Hlavní produktové změny od Nové produkty RŽP: KOOPERATIVA NA PŘÁNÍ UNIQA DOMINO RISK Rušení IŽP a dalších produktů: ALLIANZ RYTMUS (od se plánuje nové řešení) AXA TREND MAX (od se plánuje nové IŽP) Komplexní pojištění osob PČS PČS HYPOTÉKA

15

16 Investiční složka Zvyšují se daňové úlevy životního pojištění od Běžné pojistné se stává na investici zcela nekonkurenceschopné. U některých pojišťoven budou zveřejňovány klíčové informace o fondech. Investiční složka však bude u některých produktů více výhodnější, nežli v minulosti. Proč? Mimořádné pojistné, některé pojišťovny ruší poplatek (např. ČSOB Pojišťovna, AEGON). Jiné pojišťovny mají u investiční složky nižší poplatky (např. KOOP NA PŘÁNÍ, brzy ALLIANZ). Pojišťovny redukují a zpřehledňují nabídku fondů. Vybírají fondy, které mohou nákladovostí konkurovat OPF.

17 Pojistná složka od Pojišťovny nestihly všechno změnit. Kromě rozšiřování nabídky o RŽP, pouze dílčí změny v pojistné ochraně. Některé pojišťovny úpravy provedly již v předchozích měsících. Nejčastější produktové změny: - Zkracování čekací doby u pojištění invalidity. - Zmírňování výluky na terorismus. - Přidávání některých nových pojištění, např. pojištění ošetřování dětí. - Parametrické úpravy prodlužování vstupních a výstupních věků, snižování minimálního pojistného, úpravy v pojištění závažných onemocnění atd.

18 Produktové změny (4Q 2017) GENERALI - Bella Vita Není výluka na zdravotní stav před počátkem pojištění invalidity, opce, zrušena výluka na ztrátu vědomí, výluka na psychické příčiny u 1. st. inval. NN Smart a Život Milionová dálnice, pojištění bolestného, zrušení výluky na terorismus a na psychické příčiny u 3. stupně invalidity. PČS - FLEXI Mírné zlevnění pro některé případy (nulový procentní poplatek), bonus při infarktu, opakované plnění z pojištění závažného onemocnění, zkrácení čekací doby u invalidity 2. stupně, zmírnění výluky na psychické příčiny u nižších stupňů invalidity (org. duševní poruchy), zmírnění některých diagnóz vážných onemocnění, pojištění ošetřovného dětí.

19 Produktové změny (4Q 2017) METLIFE Garde Snížení min. pojistného na 400 Kč měsíčně, pokračování slevy 20 % při ESP. KP Elán Kampaň na progresivní plnění u pojištění hospitalizace (až 4x), další od ČP Můj Život Snížení minimálního pojistného na 300 Kč, výhodnější systém slev z pojistného, vylepšení pojištění invalidity (stačí Posudek o invaliditě, nižší požadavky na příjem), úrazové pojištění i pro seniory starší 75 let. AXA Active Life + Možnost progrese již od 5 % TP, vyšší ocenění některých úrazů v OT, PN od 60. či 90. dne.

20 Produktové změny (4Q 2017) ČSOBP Forte Zmírnění výluky na terorismus, naopak prodloužení čekací doby na 8 let u rizika těhotenství a porodu u pojištění PN. UNIQA Domino Invest a Domino Risk Terminální stádium u pojištění smrti, flexibilnější pojištění invalidity (různé PČ pro různé stupně invalidity), přidání pojištění rakoviny in situ a plastické operace prsu, zmírnění výluky na terorismus, možnost průběžné výplaty u pojištění PN. ČPP - Evoluce Zlevnění některých rizik, zkrácení čekací doby u invalidity, zrušení OT, zrušení výluky na terorismus, zjednodušený zdravotní dotazník (jen 7 let před), většinu rizik lze sjednat až do 70 let, nové pojištění ošetřovného dětí.

21 Produktové změny (4Q 2017) Kooperativa 7 BN, NA PŘÁNÍ Některá povolání v nižší rizikové skupině, zkrácení čekací doby u invalidity, některá nová onemocnění v pojištění ZO, zmírnění výluky na psychické příčiny u 3. st. invalidity (nevratné poškození mozku), zlevnění dětské pojištění TN, pojištění smrti.

22 KONFLIKT ZÁJMU

23 Konflikt zájmu potřeby poradce vs potřeby klienta PROČ POROSTE A KDE JE KONFLIKT? Opět větší odlišnosti v provizních odměnách. Společnosti, které se chlubí sjednocenou provizí, nebudou za většinu produktů vyplácet provize. Investiční složka pojištění se stane u mnohých produktů paradoxně atraktivnější, nežli je tomu dnes.

24 Dopady konfliktu zájmu KLIENTI BY MĚLI JEŠTĚ PEČLIVĚJI VOLIT FINANČNÍHO PORADCE. ZÁZNAM POTŘEB A DOPORUČENÍ PRODUKTU PRO KLIENTA BUDOU NĚKTEŘÍ PORADCI VAŘIT Z VODY. KAŽDÝ PORADCE SE S TÍM MUSÍ VYPOŘÁDAT. POROSTE PROSTOR PRO PLACENÉ PORADENSTVÍ. V ODPOVĚDNÉM DOPORUČENÍ PRODUKTU POMOHOU SKUTEČNÝM PORADCŮM NEJEN PROVIZNÍ KALKULAČKY, ALE DOBRÉ PORADENSKÉ NÁSTROJE.

25 Diskuse Jak vnímáte konflikt zájmu? Jaké produktové změny vám připadají nejzajímavější? Jaké změny v produktech byste uvítali? Podle čeho budete vybírat vhodný pojistný produkt?

26 NOVÉ NÁSTROJE

27 Rating životního pojištění výluky

28 Kalkulačka pro porovnání úrazového pojištění

29 Rating úrazového plnění rozšířeno o časté úrazy

30 Další poradenské nástroje - budoucnost Větší zaměření na nové produkty rizikového životního pojištění. Nákladové ukazatele. Zjednodušení a důraz na kvalitu produktová score (srovnávače), ratingy, softwary. (software, který pomůže poradci se záznamem potřeb a doporučením produktu) Zaměřené na další rizika (např. pojištění závažných onemocnění). Různé srovnávací nástroje, které budou práci poradce zrychlovat (rizikové skupiny, předocenění zdravotního stavu klienta atd.). Porovnání rozsahu pojistných podmínek. JAKÉ PORADENSKÉ NÁSTROJE VÁM CHYBÍ?

31 DĚKUJI ZA POZORNOST. Náměty: Knihy: blog.brokertrust.cz/obchod

Elektronické srovnání pojištění

Elektronické srovnání pojištění Elektronické srovnání pojištění RIZIKOVÉ ŽIVOTNÍ RŽP Můj Pohled AKTUALIZOVÁNO 20.9.2018 Rizikového životní pojištění (RŽP) VÝBĚR PRODUKTŮ (5/13) VÝBĚR KRITÉRIÍ (15/58) PRO - Základní pohled - RŽP Můj Pohled

Více

Životní pojištění NA PŘÁNÍ

Životní pojištění NA PŘÁNÍ Životní pojištění NA PŘÁNÍ Vstupní věk dětí do 18-ti let. Až 8 pojištěných na jedné smlouvě Dětská rizika nekončí ve 26 letech DO, TP, TN, hospitalizace Doba trvání pojištění až do 80-ti let hlavního Varianta

Více

Hlavní kritéria v životním pojištění a externí likvidace jako podpora finančního poradce. Lukáš Kaplan

Hlavní kritéria v životním pojištění a externí likvidace jako podpora finančního poradce. Lukáš Kaplan Hlavní kritéria v životním pojištění a externí likvidace jako podpora finančního poradce Lukáš Kaplan O čem to dnes bude? Hlavní kritéria v pojistných podmínkách životního pojištění Případové studie a

Více

Nová funkční výbava. Konec některých rizik doživotní péče, stará invalidita, asistenční služby, zproštění investice

Nová funkční výbava. Konec některých rizik doživotní péče, stará invalidita, asistenční služby, zproštění investice Rytmus (risk) 6.0 Funkcionalita Nová funkční výbava Konec některých rizik doživotní péče, stará invalidita, asistenční služby, zproštění investice Rušíme pro 1. pojištěného smrt v připojištěních (konstantní

Více

Životní pojištění - aktuální příležitosti. Listopad 2017 Dušan Šídlo

Životní pojištění - aktuální příležitosti. Listopad 2017 Dušan Šídlo Životní pojištění - aktuální příležitosti Listopad 2017 Dušan Šídlo OBSAH Vybrané produktové příležitosti (= speciality) v životním pojištění Aktuální nejzajímavější příležitosti z pohledu produktových

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-12/2016

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-12/2016 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-12/2017

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-12/2017 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 Souhrnné údaje 2 Předepsané smluvní pojistné podle objemu 3 Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu 4 Životní pojištění předepsané smluvní pojistné

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-3/2015

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-3/2015 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-6/2015

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-6/2015 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 2 3 4 5 6 7 8 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané smluvní

Více

Perspektiva x Na přání Pojistné je rozděleno na poplatky za rizika( věk je zprůměrován) na vytvoření rezervy

Perspektiva x Na přání Pojistné je rozděleno na poplatky za rizika( věk je zprůměrován) na vytvoření rezervy KOOPERATIVA 2017 Za celou dobu svého působení zlikvidovala 7,5 miliónů pojistných událostí V portfoliu má necelých 2 000 000 klientů a celkem 4 000 000 PS Perspektiva x Na přání Za celé pojistné nakoupíme

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2011 - GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2011 - GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2011 - GRAFY Vývoj předepsaného pojistného Vývoj předepsaného pojistného Meziroční změny předepsaného pojistného Podíl jednotlivých pojišťoven na celkovém předepsaném pojistném Podíl

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-6/2013

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-6/2013 STATISTICKÉ ÚDAJE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané smluvní pojistné

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/2013

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/2013 STATISTICKÉ ÚDAJE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané smluvní pojistné

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 12/2015 GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 12/2015 GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 12/2015 GRAFY 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vývoj předepsaného smluvního pojistného ukončené ročníky Vývoj předepsaného smluvního pojistného čtvrtletí Meziroční změny předepsaného

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-3/2018

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-3/2018 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 Souhrnné údaje 2 Předepsané smluvní pojistné podle objemu 3 Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu 4 Životní pojištění předepsané smluvní pojistné

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 3/2018 GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 3/2018 GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 3/2018 GRAFY 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Vývoj předepsaného smluvního pojistného ukončené ročníky Vývoj předepsaného smluvního pojistného čtvrtletí Meziroční změny předepsaného

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-12/2014

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-12/2014 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-9/2014

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-9/2014 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané

Více

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. května 2017

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. května 2017 Životní pojištění NN Smart Sazebník a přehled poplatků platný od 1. května 2017 OBSAH Přehled poplatků...03 Produktové limity...04 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (UZ3C, UM5C)...06 Sazebník hlavního

Více

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2018

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2018 Životní pojištění NN Smart Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2018 OBSAH Přehled poplatků...03 Produktové limity...04 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (UZ3C, UM5C)...06 Sazebník

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/2010 - GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/2010 - GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/2010 - GRAFY Vývoj předepsaného pojistného Vývoj předepsaného pojistného Meziroční změny předepsaného pojistného Podíl jednotlivých pojišťoven na celkovém předepsaném pojistném Podíl

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-6/ GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-6/ GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE 1-6/2010 - GRAFY Vývoj předepsaného pojistného Vývoj předepsaného pojistného Meziroční změny předepsaného pojistného Podíl jednotlivých pojišťoven na celkovém předepsaném pojistném Podíl

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2009 - GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2009 - GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2009 - GRAFY Vývoj předepsaného pojistného Vývoj předepsaného pojistného Meziroční změny předepsaného pojistného Podíl jednotlivých pojišťoven na celkovém předepsaném pojistném Podíl

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/ GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/ GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE 1-12/2009 - GRAFY Vývoj předepsaného pojistného Vývoj předepsaného pojistného Meziroční změny předepsaného pojistného Podíl jednotlivých pojišťoven na celkovém předepsaném pojistném Podíl

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-3/2019

STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1-3/2019 STATISTICKÉ ÚDAJE DLE METODIKY ČAP 1 Souhrnné údaje 2 Předepsané smluvní pojistné podle objemu 3 Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu 4 Životní pojištění předepsané smluvní pojistné

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1 12/2012 GRAFY

STATISTICKÉ ÚDAJE 1 12/2012 GRAFY STATISTICKÉ ÚDAJE 1 12/2012 GRAFY 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Vývoj předepsaného smluvního pojistného ukončené ročníky Vývoj předepsaného smluvního pojistného čtvrtletí Meziroční změny předepsaného smluvního

Více

PERSPEKTIVA nebo NA PŘÁNÍ. Parametry. 5 osob (2 dospělí + 3 děti) 8 osob (bez rozdílu) min.doba trvání 5 let. min.

PERSPEKTIVA nebo NA PŘÁNÍ. Parametry. 5 osob (2 dospělí + 3 děti) 8 osob (bez rozdílu) min.doba trvání 5 let. min. PERSPEKTIVA nebo PERSPEKTIVA Parametry 5 osob (2 dospělí + 3 děti) 8 osob (bez rozdílu) min.doba trvání 10 let až do 75 let minimální pojistné 400 min.doba trvání 5 let až do 80 let minimální pojistné

Více

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. září 2018

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. září 2018 Životní pojištění NN Smart Sazebník a přehled poplatků platný od 1. září 2018 OBSAH Přehled poplatků... 03 Produktové limity... 04 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (UZ3C, UM5C)... 07 Sazebník hlavního

Více

Rizikové životní pojištění NN Život

Rizikové životní pojištění NN Život Rizikové životní pojištění NN Život Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2018 OBSAH Přehled poplatků...03 Produktové limity...04 Sazebník hlavního pojištění 1. i 2. pojištěný (RZ4C, RM2C,

Více

AMCICO... 2 Credit Suisse Life&Pension... 3 ČSOB pojišťovna... 4 Generali pojišťovna... 5 ING pojišťovna... 10

AMCICO... 2 Credit Suisse Life&Pension... 3 ČSOB pojišťovna... 4 Generali pojišťovna... 5 ING pojišťovna... 10 Martin Podávka, FinQ.cz 5x rizikové pojištění Na konci roku 2004 jsme se zeptali vybraných pojišťoven na jejich nabídku rizikového pojištění. Jedná se o cenově nejvýhodnější pojištění pro případ smrti,

Více

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. dubna 2016

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. dubna 2016 Životní pojištění NN Smart Sazebník a přehled poplatků platný od 1. dubna 2016 OBSAH Přehled poplatků 03 05 Sazebník 07 38 Produktové limity 06 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (UZ2C, UM2C) 07

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 2011

STATISTICKÉ ÚDAJE 2011 STATISTICKÉ ÚDAJE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle pojišťoven Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění - předepsané smluvní pojistné podle objemu

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-9/2013

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-9/2013 STATISTICKÉ ÚDAJE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění předepsané smluvní pojistné

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2012

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-3/2012 STATISTICKÉ ÚDAJE 1 2 3 4 5 Souhrnné údaje Smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění - smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění - smluvní pojistné podle objemu Seznam zkratek Ukazatel 1-3/2011

Více

Pojišťovací makléř současnost a budoucnost. 17.10.2013, Bratislava

Pojišťovací makléř současnost a budoucnost. 17.10.2013, Bratislava Pojišťovací makléř současnost a budoucnost 17.10.2013, Bratislava Obsah Aktuální situace na pojišťovacím trhu ČR Pojišťovací zprostředkovatelé a legislativa Pojišťovací makléř základní principy práce,

Více

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. ledna 2016

Životní pojištění NN Smart. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. ledna 2016 Životní pojištění NN Smart Sazebník a přehled poplatků platný od 1. ledna 2016 OBSAH Přehled poplatků 03 05 Sazebník 07 31 Produktové limity 06 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (UZ2C, UM2C) 07

Více

Rizikové životní pojištění NN Život

Rizikové životní pojištění NN Život Rizikové životní pojištění NN Život Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2016 OBSAH Přehled poplatků 03 Sazebník 06 36 Produktové limity 04 Sazebník hlavního pojištění 1. i 2. pojištěný (RZ4C,

Více

Klient PRO PRODUKT nebo produkt PRO KLIENTA?

Klient PRO PRODUKT nebo produkt PRO KLIENTA? Klient PRO PRODUKT nebo produkt PRO KLIENTA? 8. října 2015, 14:00-15:00 + 16:30-17:30 MARTIN PODÁVKA ALLIANZ POJIŠŤOVNA Produkt PRO KLIENTA 1 2 3 4 5 Poplatky Investice vs. riziko Srozumitelnost ceny Slevy

Více

Druhé podání: Dynamik Plus Aleš Náhlík, 2005

Druhé podání: Dynamik Plus Aleš Náhlík, 2005 Druhé podání: Dynamik Plus Aleš Náhlík, 2005 Bylo by chybou prohlásit, že Česká pojišťovna jako poslední zavedla do své nabídky životního pojištění investiční pojištění. Pokusila se o to již před lety.

Více

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-9/2012

STATISTICKÉ ÚDAJE 1-9/2012 STATISTICKÉ ÚDAJE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Souhrnné údaje Předepsané smluvní pojistné podle objemu Neživotní pojištění - předepsané smluvní pojistné podle objemu Životní pojištění - předepsané smluvní pojistné

Více

Komplexní pojistná ochrana s nejnovějšími riziky a zajímavými parametry.

Komplexní pojistná ochrana s nejnovějšími riziky a zajímavými parametry. Komplexní pojistná ochrana s nejnovějšími riziky a zajímavými parametry. Minimální pojistné 100 Kč měsíčně / 200 Kč při platbě složenkou 150 Kč čtvrtletně Počátek pojištění od 1. dne měsíce. Minimální

Více

Průvodce. pojistnými produkty

Průvodce. pojistnými produkty Průvodce pojistnými produkty Obsah: Vysvětlivky... 3 Pojišťovna České Spořitelny.. 5 Flexi 2010.. 6 ČPP.. 10 Evropská jistota.. 11 ČSOB... 15 Forte...16 AXA. 19 Comfort Plus T100.. 20 Komfort Plus Partners

Více

Životní pojištění ZFP Život+ Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2016

Životní pojištění ZFP Život+ Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2016 Životní pojištění ZFP Život+ Sazebník a přehled poplatků platný od 1. prosince 2016 OBSAH Přehled poplatků 03 04 Sazebník 06 37 Produktové limity 05 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (UM6C) 06 Sazebník

Více

BĚŽNĚ PLACENÁ KAPITÁLOVÁ POJIŠTĚNÍ

BĚŽNĚ PLACENÁ KAPITÁLOVÁ POJIŠTĚNÍ BĚŽNĚ PLACENÁ KAPITÁLOVÁ POJIŠTĚNÍ Allianz pojišťovna a.s.... 2 Credit Suisse Life&Pension a.s... 3 Česká pojišťovna a.s..... 4 ČSOB pojišťovna a.s... 5 ING organizační složka... 6 Generali pojišťovna...

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled")

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále Přehled) Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled") pro sazbu 6 BN platný ke dni 1. 2. 2012 Všechny uvedené poplatky jsou hrazeny prodejem podílových jednotek z účtu pojistníka. Výjimkou je poplatek

Více

Talisman. Skutečná ochrana vašeho dítěte

Talisman. Skutečná ochrana vašeho dítěte Talisman Skutečná ochrana vašeho dítěte Talisman Skutečná ochrana vašeho dítěte Každý chce svým dětem dát to nejlepší, naučit je všechno důležité a potřebné, vybavit je do života a především je dostatečně

Více

Kapitálové životní pojištění Kapitálové důchodové pojištění. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. říjen 2016

Kapitálové životní pojištění Kapitálové důchodové pojištění. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. říjen 2016 Kapitálové životní pojištění Kapitálové důchodové pojištění Sazebník a přehled poplatků platný od 1. říjen 2016 OBSAH Přehled poplatků 04 Sazebník 05 20 Produktové limity 05 06 Sazebník hlavního pojištění

Více

Rizikové životní pojištění

Rizikové životní pojištění Martina Burianová Rizikové životní pojištění Domino Invest Risk Dva produkty životního pojištění Domino Invest - klasické investiční Rizikové životní pojištění s dividendou Domino Risk - zcela rizikový

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled")

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále Přehled) Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled") pro sazbu 5 BN platný ke dni 1. 2. 2012 Všechny poplatky jsou hrazeny prodejem podílových jednotek z účtu pojistníka. Výjimkou jsou poplatky D.,

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled")

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále Přehled) Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled") pro sazbu 4 BN platný ke dni 1. 7. 2012 Všechny uvedené poplatky jsou hrazeny prodejem podílových jednotek z účtu pojistníka. Výjimkou jsou poplatky

Více

Životní pojištění Rodina. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. dubna 2016

Životní pojištění Rodina. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. dubna 2016 Životní pojištění Rodina Sazebník a přehled poplatků platný od 1. dubna 2016 OBSAH Přehled poplatků 04 05 Sazebník 06 20 Produktové limity 06 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (KR1C) 07 08 Sazebník

Více

Perspektiva Kooperativy Aleš Náhlík, 2005

Perspektiva Kooperativy Aleš Náhlík, 2005 Kooperativy Aleš Náhlík, 2005 Kooperativa přišla na počátku roku 2005 s investičním pojištěním. (Minulý rok ho nabízela výhradně přes svou společnost Kapitol.) V březnu jsme navštívili pobočky Kooperativy

Více

Institut. 011 Počátečních poplatky ŽP PO NOVELE

Institut. 011 Počátečních poplatky ŽP PO NOVELE Institut FG 011 Počátečních poplatky ŽP PO NOVELE Počáteční poplatky ŽP PO NOVELE Datum: 27. února 2017 Publikace: 011 (aktualizace předchozí publikace 009) Vypracoval: Institut finanční gramotnosti Anotace

Více

AKČNÍ bonusové krytí ZDARMA za narození dvojčat, trojčat a vícerčat

AKČNÍ bonusové krytí ZDARMA za narození dvojčat, trojčat a vícerčat Evidenční číslo 012/_FM/2_2015 Obchodní sdělení Věc: Marketingová kampaň jaro 2015 Určeno pro: Finanční instituce, makléři OS vydává: Odbor podpory prodeje Datum účinnosti: 15.2.2015 Platnost do: 15.4.2015

Více

ERGO Renta Rezervotvorné důchodové životní pojištění a úrazové pojištění. Ochraňte si to, na čem Vám záleží!

ERGO Renta Rezervotvorné důchodové životní pojištění a úrazové pojištění. Ochraňte si to, na čem Vám záleží! ERGO Renta Rezervotvorné důchodové životní pojištění a úrazové pojištění Ochraňte si to, na čem Vám záleží! Exkluzivní zvýhodněná nabídka pro členy KOOBS ERGO pojišťovna, a.s. 1.1.2019 1 ERGO Renta ERGO

Více

Životní pojištění ZFP Život. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. ledna 2016

Životní pojištění ZFP Život. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. ledna 2016 Životní pojištění ZFP Život Sazebník a přehled poplatků platný od 1. ledna 2016 OBSAH Přehled poplatků 03 05 Sazebník 07 29 Produktové limity 06 Sazebník hlavního pojištění 1. pojištěný (UM4C) 07 Sazebník

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PLATNÝ OD 1. 12. 2016 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

Předběžné údaje ČAP za období 1-3/2007 - vybrané parametry

Předběžné údaje ČAP za období 1-3/2007 - vybrané parametry Předběžné údaje ČAP za období 1-3/2007 - vybrané parametry Řádek Ukazatel 1-3/2006 1-12/2006 1-3/2007 Inde 1. Q. 2007/ 1. Q. 2006 Podíl 1. Q. 2007 k 1-12/2006 1 Předepsané pojistné celkem 32 709 655 120

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PLATNÝ OD 1. 1. 2019 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění FLEXI životní pojištění Simulovaný průběh pojištění zpracovaný dne 13.11.2011 1.pojištěný Příjmení a jméno: Karel Test Datum narození/rč: 01.01.1977 Pohlaví: muž Riziková skupina: 1 Základní pojištění

Více

Specifikace podmínek pojištění Rytmus risk (RP1)

Specifikace podmínek pojištění Rytmus risk (RP1) Specifikace podmínek pojištění Rytmus risk (RP1) Platnost od 01.01.2014 PARAMETRY POJIŠTĚNÍ Minimální běžné pojistné Lhůta placení Měsíční Čtvrtletní Pololetní Roční Min. celkové lhůtní pojistné 300 Kč

Více

Pojištění úrazů. pro finanční poradce

Pojištění úrazů. pro finanční poradce Pojištění úrazů pro finanční poradce červenec 2014 Obsah Jak časté jsou úrazy?...3 Jaký je podíl úrazů u vážných situací?...4 Co je úraz podle pojišťoven?...7 Co jsou trvalé následky úrazu?...9 Rozdíly

Více

Předběžné údaje ČAP za období 1-6/ vybrané parametry

Předběžné údaje ČAP za období 1-6/ vybrané parametry Předběžné údaje ČAP za období 1-6/2007 - vybrané parametry Řádek Ukazatel 1-6/2006 1-12/2006 1-6/2007 Inde 2007/2006 Podíl v % 1-6/2007 k 1-12/2006 1 Předepsané pojistné celkem 61 224 592 120 345 003 64

Více

Předběžné údaje ČAP za období 1-3/ předepsané pojistné

Předběžné údaje ČAP za období 1-3/ předepsané pojistné Předběžné údaje ČAP za období 1-3/2008 - předepsané pojistné Řádek Ukazatel 1-3/2007 1-12/2007 1-3/2008 Inde 1. Q. 2008/ 1. Q. 2007 Podíl v % 1. Q. 2008 k 1-12/2007 1 Předepsané pojistné celkem 33 391

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 1. 1. 2014 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

FLEXI životní pojištění - JUNIOR Modelace vývoje pojištění včetně výše odkupného zpracovaná dne

FLEXI životní pojištění - JUNIOR Modelace vývoje pojištění včetně výše odkupného zpracovaná dne FLEXI životní pojištění - JUNIOR Modelace vývoje pojištění včetně výše odkupného zpracovaná dne 07.01.2019 Pojištěné dítě: Jméno a příjmení: Rodné číslo / Datum narození: 01.01.2010 Rozsah pojištění: Konec

Více

FLEXI životní pojištění sazby rizik

FLEXI životní pojištění sazby rizik Pojištění pro případ smrti z jakýchkoliv příčin Pojištění kapitálové hodnoty Doplňkové pojištění pro případ smrti z jakýchkoli příčin Doplňkové pojištění pro případ smrti z jakýchkoli příčin s lineárně

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 16 BN platný ke dni (dále Přehled )

Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 16 BN platný ke dni (dále Přehled ) www.koop.cz Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 16 BN platný ke dni 1. 12. 2014 (dále Přehled ) Všechny uvedené poplatky jsou hrazeny prodejem podílových jednotek z účtu pojistníka. Výjimkou

Více

Provádění změn v investičním životním pojištění (vyloučení/změna/zavedení). Požadovanou změnu vždy zakřížkujte v příslušné kolonce.

Provádění změn v investičním životním pojištění (vyloučení/změna/zavedení). Požadovanou změnu vždy zakřížkujte v příslušné kolonce. Uniqa pojišťovna, a.s. Zapsána u Městského soudu v Praze, oddíl B, č. vložky 2012. Evropská 136, 160 12 Praha 6 IČ: 49240480 Tel.: +420 800 120 020 Životní pojištění změna K provedení změny v pojistné

Více

PERSPEKTIVA - NOVINKY 2015

PERSPEKTIVA - NOVINKY 2015 INFORMACE 10/2015/z PERSPEKTIVA - NOVINKY 2015 Od 1.4.2015 zavádíme novinky v produktu PERSPEKTIVA 7 BN. Změny, které jsme pro Vás připravili: 1. Připojištění invalidity 2. Připojištění smrti 3. Připojištění

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 21. 12. 2012 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou (prodejní

Více

RIZIKOVKA RIZIKOVKA. Přehled poplatků a parametrů pojištění pro RIZIKOVKU

RIZIKOVKA RIZIKOVKA. Přehled poplatků a parametrů pojištění pro RIZIKOVKU RIZIKOVKA RIZIKOVKA Přehled poplatků a parametrů pojištění pro RIZIKOVKU PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ PRO RIZIKOVKU PLATNOST OD 27. 9. 2018 Část A. Poplatky Správa pojištění POPLATKY VYBÍRANÉ

Více

Přehled poplatků a parametrů produktu FLEXI životní pojištění

Přehled poplatků a parametrů produktu FLEXI životní pojištění www.koop.cz Přehled poplatků a parametrů produktu FLEXI životní pojištění účinnost od 1. 1. 2019 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 POPLATKY Náklady spojené s přijetím do pojištění a žádostí o změnu Měsíční

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 1. 3. 2012 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Pro běžné pojistné Pro mimořádné pojistné

Více

Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J)

Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) Platnost od 1. 1. 2014 PARAMETRY POJIŠTĚNÍ Minimální běžné pojistné Lhůta placení Měsíční Čtvrtletní Pololetní Roční Min. celkové lhůtní pojistné 500 Kč

Více

Analýza počátečních poplatků životního pojištění

Analýza počátečních poplatků životního pojištění Analýza počátečních poplatků životního pojištění (IFG 001) Anotace Cílem analýzy je popis systému počátečních poplatků investičního životního pojištění z pohledu kvalitativního a kvantitativního u 12 nejvýznamnějších

Více

Kapitálové životní pojištění Kapitálové důchodové pojištění. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. května 2015

Kapitálové životní pojištění Kapitálové důchodové pojištění. Sazebník a přehled poplatků platný od 1. května 2015 Kapitálové životní pojištění Kapitálové důchodové pojištění Sazebník a přehled poplatků platný od 1. května 2015 OBSAH Přehled poplatků 04 Sazebník 05 20 Produktové limity 05 06 Sazebník hlavního pojištění

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

Nezávislý odborový svaz Policie ČR Vám exkluzivně nabízí. Ve spolupráci s ERGO Pro, spol. s r. o. a ERGO pojišťovna, a.s.

Nezávislý odborový svaz Policie ČR Vám exkluzivně nabízí. Ve spolupráci s ERGO Pro, spol. s r. o. a ERGO pojišťovna, a.s. Nezávislý odborový svaz Policie ČR Vám exkluzivně nabízí Ve spolupráci s ERGO Pro, spol. s r. o. a ERGO pojišťovna, a.s. ERGO pojišťovací skupina Jedna z největších pojišťovacích skupin v Evropě Kapitálové

Více

Budoucnost životního pojištění IŽP na rizika nebo rizikovka? Budoucnost životního pojištění IŽP na rizika nebo rizikovka. Praha, listopad 2018

Budoucnost životního pojištění IŽP na rizika nebo rizikovka? Budoucnost životního pojištění IŽP na rizika nebo rizikovka. Praha, listopad 2018 1 Budoucnost životního pojištění IŽP na rizika nebo rizikovka? Budoucnost životního pojištění IŽP na rizika nebo rizikovka Praha, listopad 2018 Michal Korejs Helping people achieve a lifetime of financial

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled")

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále Přehled) Příloha č. 5 k vnějšímu metodickému pokynu č. V/7213-1 Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled") pro sazbu 6 BN platný ke dni 1. 1. 2014 Všechny uvedené poplatky jsou hrazeny prodejem podílových

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ platný od 1. 12. 2016 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 NÁKLADY SPOJENÉ S PŘIJETÍM DO POJIŠTĚNÍ a žádostí o změnu sepsání nabídky / žádosti

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 1. 1. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

SAZEBNÍK PRO POJIŠTĚNÍ GARDE RISK účinnost od 1. července 2017

SAZEBNÍK PRO POJIŠTĚNÍ GARDE RISK účinnost od 1. července 2017 SAZEBNÍK PRO POJIŠTĚNÍ GARDE RISK účinnost od 1. července 2017 Tento Sazebník pojištění Garde Risk obsahuje aktuální výši poplatků a hodnoty dalších parametrů, popř. podmínky výplaty pojistného plnění

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLUS

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLUS PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLUS PLATNÝ OD 1. 12. 2016 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

Frekvence placení Měsíčně Čtvrtletně Pololetně Ročně

Frekvence placení Měsíčně Čtvrtletně Pololetně Ročně SAZEBNÍK POJIŠTĚNÍ ÚRAZU A NEMOCI KOMBI POJIŠŤOVNY METLIFE EUROPE LIMITED, POBOČKA PRO ČESKOU REPUBLIKU SAZEBNÍK KOMBI 2.1 účinnost od 1. září 2015 Tento Sazebník pojištění úrazu a nemoci KOMBI obsahuje

Více

Která pojišťovna je mezi poradci nejpopulárnější? Majetkové pojištění a autopojištění

Která pojišťovna je mezi poradci nejpopulárnější? Majetkové pojištění a autopojištění Která je mezi poradci nejpopulárnější? Majetkové pojištění a autopojištění Zdroje Dotazník http://poradci-sobe.cz/ktere-pojistovny-doporucujete-nejcasteji/ Výsledky majetek http://poradci-sobe.cz/pojisteni/pruzkum-majetek/

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ platný od 1. 1. 2016 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 NÁKLADY SPOJENÉ S PŘIJETÍM DO POJIŠTĚNÍ a žádostí o změnu sepsání nabídky / žádosti

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ účinnost od 1. 6. 2018 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 POPLATKY Náklady spojené s přijetím do pojištění a žádostí o změnu sepsání nabídky

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Maximum Evolution PLATNÝ OD 1. 1. 2014 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PLATNÝ OD 21. 12. 2012 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou

Více

Výhody poradce Money Plus +

Výhody poradce Money Plus + PRESENTÁTOR Popis práce finančního trenéra Sociální dávky při pracovní neschopnosti, Půjčky vs. Investice, Financování bydlení a Finanční svoboda Výhody poradce Money Plus + penzijní fond hypotéka leasing

Více

FAQ Konverze na Vision 5.1 a změny Vision 5.0, Vision 5.1

FAQ Konverze na Vision 5.1 a změny Vision 5.0, Vision 5.1 OBSAH FAQ Konverze na Vision 5.1 a změny Vision 5.0, Vision 5.1 OBSAH... 1 1. Co je to konverze?... 2 2. Od kdy a jak lze o změnu pojistných podmínek na Vision 5.1 požádat a jaká je platnost žádosti o

Více

Frekvence placení Měsíčně Čtvrtletně Pololetně Ročně. Minimální výše splátky celkového běžného pojistného 300 Kč 900 Kč Kč Kč

Frekvence placení Měsíčně Čtvrtletně Pololetně Ročně. Minimální výše splátky celkového běžného pojistného 300 Kč 900 Kč Kč Kč SAZEBNÍK ŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ TRENDLIFE POJIŠŤOVNY METLIFE EUROPE LIMITED, POBOČKA PRO ČESKOU REPUBLIKU SAZEBNÍK TL 1.1 účinnost od 1. září Tento Sazebník životního pojištění TRENDLIFE obsahuje aktuální

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 6 BN platný ke dni

Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 6 BN platný ke dni www.koop.cz Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 6 BN platný ke dni 1. 12. 2014 (dále Přehled ) Všechny uvedené poplatky jsou hrazeny prodejem podílových jednotek z účtu pojistníka. Výjimkou

Více

SAZEBNÍK ODMĚN PROVIZNÍ PŘÍLOHA

SAZEBNÍK ODMĚN PROVIZNÍ PŘÍLOHA SAZEBNÍK ODMĚN PROVIZNÍ PŘÍLOHA příloha č. SMLOUVY O OBCHODNÍM ZASTOUPENÍ/ O SPOLUPRÁCI Obchodní zástupce/spolupracovník Jméno, příjmení, titul Osobní číslo Pokud se bude níže v Sazebníku odměn/provizní

Více

Statistika vybraných parametrů 1-12/2006 Předběžné údaje členů ČAP celkem

Statistika vybraných parametrů 1-12/2006 Předběžné údaje členů ČAP celkem Předběžné údaje členů ČAP celkem Řádek Ukazatel jedn. 1-12/2005 1-12/2006 Inde 2006/ 2005 1 celkem tis. Kč 115 527 197 119 857 434 103,75 2 Životní pojištění tis. Kč 44 917 212 47 072 201 104,80 3 v tom:

Více