Mobilní zabezpečení. stručný průvodce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mobilní zabezpečení. stručný průvodce"

Transkript

1 Mobilní zabezpečení stručný průvodce

2 1 Úvod V současné době se zvyšuje riziko úniku informací skrze mobilní zařízení (tablety, chytré telefony), jelikož stále více zaměstnanců používá tato zařízení k práci, sdílí s ním nejrůznější dokumenty, ukládá citlivá data a kontakty, nebo vyřizuje důležité y. Pokud je takový telefon odcizen, může se k těmto informacím dostat nepovolaná osoba a zneužít je. Řešením je služba Mobilní zabezpečení, jež výše zmíněná rizika eliminuje tím, že umožňuje jejich okamžitou vzdálenou správu. Celý produkt sestává ze dvou částí internetového administračního portálu a mobilní aplikace v mobilu či tabletu, která s portálem komunikuje prostřednictvím datového připojení (WiFi, mobilní data). Služba disponuje následujícími funkcemi: Lokalizace, zamknutí nebo vymazání dat kdykoli potřebujete. Správa až 50 zařízení z jednoho administrátorského účtu. Vzdálené nastavení ů a WiFi. Vynucení nastavení hesla na zařízení. Vhodné pro všechny operační systémy. Antivirová ochrana. Obsah průvodce: Nastavení portálu Přidání mobilního zařízení Funkce Zamknout, Smazat, Najít Funkce Mobilní zabezpečení (F-Secure antivirus) Ostatní funkce Sekce nastavení Odebrání zařízení Podporované telefony: Android 2.3+ Apple ios 4+ Symbian S60/3rd series + Windows Phone 7, 8 Podporované internetové prohlížeče: Internet Explorer 9+ Mozilla Firefox 20+ Google Chrome Dodavatel služby: Služba Mobilní zabezpečení je realizována ve spolupráci s firmami AirWatch a F-Secure, kteří jsou předními výrobci antivirových programů a systémů umožňujících vzdálenou správu mobilních zařízení.

3 2 Nastavení portálu a přidání mobilního zařízení 2.1 Nastavení portálu Jakmile si službu objednáte na některém z našich prodejních kanálů, bude vám vygenerováno přístupové jméno (standardně bývá nastaveno jako vaše ová adresa) a heslo do administračního portálu. Ten naleznete na adrese a administrační údaje obdržíte em, který jste zadali při aktivaci služby prodejci. Prosím, ujistěte se, že tento nespadl do SPAMového koše vždy přichází z adresy noreply@vodafone.com Upozornění: je nezbytné, abyste se do portálu přihlašovali vždy z internetového prohlížeče instalovaného na počítači či notebooku. V případě zobrazení z mobilního zařízení se portál nenačte z důvodu bezpečnosti. Při prvním přihlášení do portálu budete vyzváni k následujícím krokům: a) Po zadání přihlašovacích údajů budete vyzváni ke změně hesla. b) EULA Licenční smlouva s koncovým uživatelem je nutné odsouhlasit tyto podmínky kliknutím na tlačítko Přijmout. c) Bezpečnostní otázka je nutno nastavit jednu s předdefinovaných otázek a nastavit i její odpověď. Tato otázka bude použita v případě, že zapomenete své heslo. d) Bezpečnostní PIN nastavte 4místný číselný kód, který portál vyžaduje k některým autorizovaným operacím. Poté se vám odhalí prostředí, kde máte přehled o přidaných mobilních zařízeních a kde si rovněž můžete další zařízení přidat či odebrat, nebo s ním vykonat příkazy lokalizace, smazání či zamknutí nebo nastavení antivirového řešení. V menu Moje nastavení je nutné z bezpečnostních důvodů zaškrtnout políčko Požadovat heslo tím zajistíte, že si koncový uživatel vždy bude muset zařízení odemknout, jakmile vyprší doba, kdy se mobil či tablet automaticky zamkne, nebo pokud zařízení zamknete vzdáleně vy. Zabráníte tak tomu, aby kdokoliv cizí přistupoval k zařízení a jeho citlivým údajům.

4 2.2 Přidání mobilního zařízení Abyste mohli jednotlivá zařízení vzdáleně ovládat, je potřeba je spárovat s administračním portálem. To se provede tak, že nejprve nainstalujete do zařízení aplikaci a poté provedete autorizaci. Portál vám potvrdí, že zařízení bylo spárováno. Průvodce vás opět provede jednotlivými kroky: A) Zařízení Android, Symbian, Windows Phone 1. Začněte kliknutím na Přidat zařízení: 2. V nabídce vyplňte požadované údaje, zejména věnujte pozornost zvolenému operačnímu systému (platformě) pro správnou funkci musí zvolená položka odpovídat realitě. Následně zvolte, zda chcete obdržet internetový odkaz s informací, jak a kde se stáhne mobilní aplikace zda em či SMSkou. Pokud zvolíte , je nutné, abyste si ho otevřeli rovnou v mobilním telefonu. U možnosti zaslání skrze SMS počítejte s prodlevou až tři minuty. Pokud přidáváte zařízení typu tablet bez SIM karty, zvolte možnost WiFi nebude samozřejmě možné nechat si zaslat SMS, ale pouze .

5 3. Na uvedeném mobilní zařízení otevřete či SMS s odkazem. Otevře se vám mobilní webová stránka, která nabídne dva kroky: a. stáhnutí mobilní aplikace do zařízení - proveďte prosím nejprve tento krok. Potvrďte rovněž všechny její požadavky na přístup k přístroji. Aplikace je v českém jazyce, ale její název je anglický, jelikož se používá pro více světových trhů najednou. Jmenuje se AirWatch MDM Agent. b. Po dokončení instalace se vraťte na webovou stránku a klikněte na Již máte nainstalováno? Klikněte zde pro pokračování., nebo případně aplikaci spusťte. Zařízení si může vyžádat Server a ID skupiny. Do pole Server vepište mz-ds.vodafone.cz. ID skupiny je 6-místný kód, který naleznete v SMS odkazu za parametrem AC=. Např. V tomto případě je tedy 6-místný kód NGB0IP. Dále pokračujte dle instrukcí. Po dokončení procesu je mobilní zařízení spárované, tj. připravené ke správě.

6 B) Zařízení Apple (ios) Mobilní zařízení typu ios je specifické tím, že je nutné před samotnou procedurou popsanou v bodu A) nastavit v administračním portálu tzv. APNs Apple Push Notification service. Jedná se o certifikát, který generuje firma Apple pro všechny uživatele jejich zařízení, který je zdarma a pro jeho získání je nutné mít vytvořené Apple ID. Veškeré podrobnosti naleznete v průvodci, kterého spustíte tím, že přidáte zařízení na platformě Apple (ios) v hlavním menu či kliknutím na menu Úvodní nastavení pro ios, nebo Moje nastavení / ios nastavení. Klikněte na zelené tlačítko Vygenerovat certifikát a spustí se vám podrobný průvodce generování certifikátu 4 kroky k jeho získání a nahrání do portálu pozorně si je pročtěte a proveďte je. Upozornění: Generuje se jeden certifikát pro všechna zařízení, která do budoucna přidáte do portálu, takže tuto proceduru provedete jen jedenkrát. Certifikát vyprší po jednom roce, na což budete portálem upozorněni a průvodce vás opět provede jeho obnovou (společnost Apple tuto politiku vyžaduje po všech dodavatelích konzolí na vzdálenou správu a nemůžeme ji z naší strany ji nijak ovlivnit). Pokud jste úspěšně nainstalovali do portálu certifikát, pokračujte stejným postupem, který je popsán výše v bodu A) Zařízení Android, Symbian, Windows Phone

7 C) Zařízení typu Windows Phone dodatečná nastavení v aplikaci Aplikace stáhnutá do telefonů s OS Windows Phone vyžaduje více manuálního nastavení než ostatní operační systémy. To je dáno bezpečnostními omezeními samotného výrobce OS. Jakmile do mobilního zařízení stáhnete aplikaci (agenta), otevřete ji a vyplňte políčka jméno hostitele a ID skupiny. Jméno hostitele je vždy mz-ds.vodafone.cz bez úvozovek. ID skupiny najdete v registračním u či SMS je součástí odkazu a je to směs čísel a písmen uvedená za identifikátorem AC=, např. Položka Informace o zařízení se nevyplňuje Pak stiskněte tlačítko registrovat a potvrďte přístup k polohovým a push službám Jakmile dojde k ověření a hlášce Byli jste úspěšně ověřeni u Vodafone serveru, vygeneruje se dočasné heslo, které si poznamenejte nebo zkopírujte do schránky. Rovněž si poznamenejte internetový odkaz, který se zde vytvořil (URL) Jděte dle návodu do menu: Nastavení/Systém/Firemní aplikace/přidat účet Zde zadejte ovou adresu, na kterou jste si zaregistrovali mobilní zařízení a dočasné heslo a klikněte na Přihlásit se Pak je potřeba vyplnit název serveru zde vložte URL, kterou jste si v bodě výše měli poznamenat A nakonec budete vyzváni asi po 30 vteřinách k zadání nového hesla. Tím je registrace dokončena. Toto heslo si poznamenejte, můžete ho znovu potřebovat v okamžiku, kdy ztratíte nebo změníte telefon a celou proceduru budete opakovat.

8 3 Správa mobilních zařízení 3.1 Funkce Zamknout, Smazat, Najít Zamknout: zařízení bude okamžitě zamčeno, pokud je zapnuté a připojené k mobilním datům či Wi-Fi. Odemknout ho lze zadáním hesla, které si volí sám uživatel zařízení. Pokud zapomenete heslo, jedinou možností je funkce Smazat, proto dbejte na jeho bezpečné uložení či zapamatování! Smazat: ze zařízení budou smazána veškerá data jako například kontakty, y, fotky, SMS zprávy, dokumenty tj. bude uvedeno do továrního nastavení včetně smazání dat z paměťové karty. Tuto funkci použijte v případě, že mobilní zařízení nemůžete nalézt a zneužití údajů v přístroji by mohlo mít na vás negativní vliv. Najít: stisknutím tlačítka Najít/Zobrazit místo najít dojde k lokalizaci zařízení bude zobrazena jeho poloha na mapě uvnitř administračního portálu. Je nutné, aby v zařízení nebyla blokována služba GPS. Upozornění: funkce Najít začne fungovat zhruba po 60ti minutách od spárování zařízení s portálem. Do té doby zůstane zobrazená hláška o nedostupnosti této funkce.

9 3.2 Funkce Mobilní zabezpečení ( F-Secure antivirus) Tato funkce je dostupná jen pro otevřené operační systémy, které jsou náchylné k virové nákaze. V současné době se jedná o Android a Symbian. Pro použití této služby je potřeba do zařízení nainstalovat další dvě aplikace, které posléze budou fungovat jako antivirus a bezpečný prohlížeč. Aplikace Mobilní zabezpečení antivirus a Safe browser (bezpečný prohlížeč) Aplikace nainstalujete do telefonu skrze administrační portál kliknutím na ikonku Mobilní zabezpečení (antivirus) - Instalovat. Na zařízení bude zaslán s instrukcemi ke stažení postupujte prosím podle nich. Pokud bude vaše zařízení odmítat instalaci aplikace, jděte v mobilu či tabletu do menu Nastavení/Možnosti pro vývojáře, kde zaškrtněte položku Povolit instalace aplikace z jiných zdrojů než je Google Play. Upozornění: tyto aplikace vyžadují tzv. licenční klíč. Ten je součástí u zadejte ho prosím do aplikace, aby začala fungovat. Aplikace Safe browser se nainstaluje automaticky po instalaci aplikace Mobilní zabezpečení antivirus. Aplikace Antivirus je dodávána společností F-Secure. Scanuje v reálném čase veškeré soubory či přílohy ů, nebo kontroluje aplikace, které se do zařízení stahují snížíte tedy riziko napadení vašeho mobilního zařízení virem či malwarem na minimum podobně jako je tomu při používání antivirového programu na počítači či notebooku. V aplikaci můžete využít i služby Bezpečné kontakty, která vám umožní automaticky nepřijímat hovory či SMS od čísel, které si sami nastavíte. Aplikace Safe browser (bezpečný prohlížeč) garantuje, že se nedostanete na potenciálně škodlivé webové stránky, proto doporučujeme jeho používání oproti standardnímu vestavěnému mobilnímu internetovému prohlížeči.

10 3.3 Ostatní funkce - Ikony rychlých akcí Na hlavní obrazovce administračního portálu jsou u každého jednotlivého přidaného zařízení tři ikony umožňující tyto funkce: Vynucení ochrany zařízení heslem Odeslání nastavení u Odeslání nastavení Wi-Fi Tyto ikony jsou určeny pro zapnutí/vypnutí těchto služeb na každém zařízení zvlášť a zároveň zobrazují, zda byl požadavek odeslán. Standardně je ikona šedá, po odeslání požadavku se zbarví do zelena. Pro celkové nastavení těchto služeb je nutné jednotlivé údaje vyplnit v záložce Nastavení Nastavení u. Jakékoliv změny se potom propíší do všech nastavených zařízení. Pokud je v nastavení zaškrtnuto poslat nastavení, jakmile je zařízení zaregistrováno, jsou tyto údaje vepsány do každého přidávaného zařízení. Pokud byl telefon nebo tablet přidán bez vyplněných údajů o heslu/ u/wi-fi, je nutné u tohoto telefonu kliknout na příslušnou ikonu a odeslat mu nastavení ručně. Propsání údajů do zařízení je otázkou několika desítek sekund.

11 3.4 Sekce nastavení Na záložce nastavení můžete nalézt další funkce, které slouží k nastavení dodatečných parametrů, které se týkají GPS lokalizace, nastavení u, nastavení WiFi, nastavení hesla a ios nastavení APNS. Nastavení u: zde můžete hromadně a vzdáleně nastavit ové přístupové údaje, aniž by koncový uživatel laik musel cokoliv konfigurovat na svém telefonu. Je k dispozici nastavení pro MS Exchange, ale i pro běžné ové účty používající POP3 či IMAP (gmail, seznam atp.). Nastavení Wi-Fi: zde můžete hromadně a vzdáleně nastavit na telefonech připojení k Wi-Fi sítím, které znáte (např. firemní Wi-Fi síť) včetně možnosti, zda se má koncový uživatel připojovat k této síti automaticky. Majitel zařízení tak bude mít toto nastavení automaticky k dispozici, aniž by jako laik musel cokoliv konfigurovat.

12 Nastavení GPS: zde můžete rozhodnout, zda se mají sbírat GPS data na mobilních zařízeních, v jakém časovém intervalu a čím má být definován vzdálenostní interval. Pokud tedy nastavíte sběr na každých 60 minut, získáte zpětně údaje o poloze zařízení v tomto časovém úseku. Interval vzdálenosti slouží k tomu, aby se GPS data sbírala jen v případě, že se za oněch 60 minut zařízení přemístilo o více než 1 kilometr

13 3.5 Odebrání zařízení Jestliže se rozhodnete vybrané mobilní zařízení odebrat, použijte tlačítko Odebrat zařízení, které naleznete na záložce Upravit detaily zařízení. Toto zařízení tím zmizí z vašeho přehledu a můžete ho nahradit zařízením jiným. Portál neumí odregistrovat a odstranit samotnou mobilní aplikaci z telefonu či tabletu. Proto je nutné dále postupovat dle následujících kroků. ios zařízení 1. Přejdeme do Nastavení Obecné Profily. 2. V seznamu by měl být profil začínající názvem MDM, případně MDM Profile. Klikněte na tento profil. 3. Zvolte Odstranit a potvrďte zadáním PIN kódu telefonu. 4. Profil je nyní odstraněn. Zařízení již není pod správou administračního portálu. Pokud chcete, nyní lze odinstalovat aplikaci AirWatch MDM Agent.

14 Android OS zařízení 1. Spustíme aplikaci AirWatch MDM Agent. 2. V pravém horním rohu rozklikneme nabídku a zvolíme Odregistrovat. 3. Zařízení již není pod správou administračního portálu. Pokud chcete, nyní lze odinstalovat aplikaci AirWatch MDM Agent. Upozornění: I když jen odregistrujete aplikaci v zařízení, nebo pouze odstraníte zařízení v administračním portálu, koncové mobilní zařízení nebude možno ovládat, protože dojde k odpárování zařízení s portálem, tzn. ztratí s ním spojení.

Mobilní zabezpečení. stručný průvodce

Mobilní zabezpečení. stručný průvodce Mobilní zabezpečení stručný průvodce 1 Úvod V současné době se zvyšuje riziko úniku informací skrze mobilní zařízení (tablety, chytré telefony), jelikož stále více zaměstnanců používá tato zařízení k práci,

Více

Mobilní zabezpečení Komplet (MDM) JAK NA TO aneb NÁVOD K POUŽITÍ NEJROZŠÍŘENĚJŠÍCH FUNKCÍ

Mobilní zabezpečení Komplet (MDM) JAK NA TO aneb NÁVOD K POUŽITÍ NEJROZŠÍŘENĚJŠÍCH FUNKCÍ Mobilní zabezpečení Komplet (MDM) JAK NA TO aneb NÁVOD K POUŽITÍ NEJROZŠÍŘENĚJŠÍCH FUNKCÍ Mobilní zabezpečení Komplet (MDM) JAK NA TO aneb NÁVOD K POUŽITÍ NEJROZŠÍŘENĚJŠÍCH FUNKCÍ Obsah 1. Úvod...3 2.

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

MobileIron Demo. DATUM VYTVOŘENÍ: 8. srpna 2014. AUTOR: Daniel Vodrážka

MobileIron Demo. DATUM VYTVOŘENÍ: 8. srpna 2014. AUTOR: Daniel Vodrážka DATUM VYTVOŘENÍ: 8. srpna 2014 AUTOR: Daniel Vodrážka Obsah Obsah... 2 Úvod... 3 Co budete potřebovat... 3 Důležité upozornění... 3 Možnosti testování... 3 MobileIron Admin konzole... 4 Registrace ios

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu

Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu Certifikační autorita EET Modelové postupy instalace certifikátu Verze 1.0, 1.9.2016 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Instalace certifikátu ve Windows 7... 4 2.1 Instalace ze souboru.p12 (formát PKCS#12)... 4 2.2 Instalace

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Mobilní zabezpečení. uživatelská příručka

Mobilní zabezpečení. uživatelská příručka Mobilní zabezpečení uživatelská příručka Obsah 1. Úvod... 5 Mobilní zabezpečení... 6 2. Základní požadavky... 7 3. Přihlášení do internetového portálu... 8 3.1. Zapomněli jste uživatelské jméno nebo heslo...

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Elektronickou žákovskou knížku je možné ovládat, případně dostávat notifikace i na mobilní telefon nebo tablet. Rodiče a žáci tak mají online přístup ke klasifikaci

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 34 Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to!

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to! 1 z 22 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Uživatelská příručka aplikace George klíč

Uživatelská příručka aplikace George klíč Uživatelská příručka aplikace George klíč OS, 3-3651 02/2019 1/19 Obsah: 1. Co je to aplikace George klíč?... 3 1.1. Co všechno vám George klíč umožní... 3 1.2. Denní finanční limity pro transakce autorizované

Více

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Návod pro instalaci potřebných komponent a jejich nastavení pro vzdálené připojení pomocí VPN Cisco Any Connect v prostředí OS Android ( chytré mobilní

Více

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect

Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Vzdálené připojení do sítě ČEZ VPN Cisco AnyConnect Návod pro instalaci potřebných komponent a jejich nastavení pro vzdálené připojení pomocí VPN Cisco Any Connect v prostředí ios ( chytré mobilní telefony

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

JAK NASTAVIT SLUŽBU HIK-CONNECT PRO ZAŘÍZENÍ HIKVISION

JAK NASTAVIT SLUŽBU HIK-CONNECT PRO ZAŘÍZENÍ HIKVISION JAK NASTAVIT SLUŽBU HIK-CONNECT PRO ZAŘÍZENÍ HIKVISION Srpen 2017 1. ÚVOD Tento dokument popisuje způsob aktivace služby Hik-Connect. Dokument je určený uživatelům, u kterých se předpokládá znalost práce

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA Strana č. 1 ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA NÁVOD NA VYPLŇOVÁNÍ A ODESLÁNÍ FORMULÁŘŮ IČ: 63078236, DIČ: CZ63078236, OR: MS v Praze, oddíl B, vložka 3044 Strana 1 / 13 Strana č. 2 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod...

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení  u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Pro školská zařízení Pardubického kraje Microsfot Enrollment for Education Solutions Praha, prosinec 2015 Obsah Registrace na SoftwareONE Academic portálu... 1

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Příručka pro uživatele CEB s čipovou kartou

Příručka pro uživatele CEB s čipovou kartou Příručka pro uživatele CEB s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore a registrace certifikátů do OS... 3 3 První přihlášení do

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 40 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Úvod... 3 Vystavení žádosti o vydání klientského certifikátu... 3 Stažení

Více

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Pro školská zařízení Pardubického kraje Microsfot Enrollment for Education Solutions Praha, duben 2016 Obsah Registrace na SoftwareONE Academic portálu... 1 Výběr

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 35 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení 1 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení kontaktu - fotka Upravení kontaktu - změna

Více

Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a

Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a 1 5. 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Seznam pevné volby Reset přístroje do továrního nastavení Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení vyzvánění

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Ovládání Kalkulačky popisuje samostatná kapitola na https://www.rychlapokladna.cz/navody/.

Ovládání Kalkulačky popisuje samostatná kapitola na https://www.rychlapokladna.cz/navody/. !!! Návod k instalaci, registraci, nastavení EET a tisku v aplikaci (verze 1.2.4.) EET START kalkulačka a) Úprava v zařízení krok 1-2 b) Instalace aplikace krok 3 c) Registrace krok 4-6 d) Přihlášení do

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Obsah. Facebook Messenger 27 Instalace v systému Android 28 Instalace v systému ios 29

Obsah. Facebook Messenger 27 Instalace v systému Android 28 Instalace v systému ios 29 Mobilní aplikace Instrukce pro uživatele Tento návod vysvětluje, jak si stáhnout tři samostatné aplikace do Vašeho zařízení. Myslete prosím na to, že je nezbytné se do všech aplikací a výzkumu přihlásit

Více

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s.

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. 1 WINDOWS 3 1.1 INSTALACE 3 1.2 PŘIHLÁŠENÍ 10 2 MAC 14 2.1 INSTALACE 14 2.2 PŘIHLÁŠENÍ 17 3 IPAD,

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Přihlášení uživatele do aplikace

Přihlášení uživatele do aplikace Informační systém GRANTY modul hodnocení Vypracováno pro MHMP Přihlášení uživatele do aplikace GRANTY modul Hodnocení vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne: 23. 8. 2016, verze 1.03

Více

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a odhlášení Wi-Fi sítě Zapnutí / Vypnutí přístupového

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F)

Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F) Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815)

Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815) Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815) Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Telefon T-Mobile MDA Vario, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 41 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a 1 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu

Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Jak na Bakaláře z mobilního telefonu Elektronickou žákovskou knížku je možné ovládat, případně dostávat notifikace i na mobilní telefon nebo tablet. Rodiče a žáci tak mají online přístup ke klasifikaci

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS 1 Obsah 1 Získání aplikace... 3 2 První spuštění... 3 2.1 Založení uživatelského účtu... 3 2.2 Založení vozidla... 4 3 Ovládání vozidla... 5 3.1 Menu vozidla...

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více