L A N Š K R O U N S K O svazek obcí J.M.Marků, Lanškroun, tel , fax

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "L A N Š K R O U N S K O svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244"

Transkript

1 L A N Š K R O U N S K O svazek obcí J.M.Marků, Lanškroun, tel , fax Zápis z jednání Shromáždění starostů obcí Lanškrounsko Místo jednání : Lanškroun Datum jednání : Přítomni : dle prezenční listiny Hosté : RNDr. Antonín Fiala,poradce svazku Simona Dudková, REDEA Žamberk s.r.o. Program: 1) Zpráva o činnosti svazku za uplynulé období roku 2) Schválení rozpočtu svazku na rok ) Projekt protipovodňových a protierozních opatření prezentace výstupů analytické části zástupci zhotovitele 4) Cyklostezka Lanškroun Rudoltice - informace 5) MAS Lanškrounsko-informace 6) Smluvní záležitosti ( VIA Projekt Dodatek č.3, REDEA Žamberk s.r.o. Dodatek č.10, Smlouva o reklamě Ekotoxa- Dodatek č.1, Smlouvy o příspěvcích na přípravu akce Cyklostezka Rudoltice- Česká Třebová) 7) Vyhlášení programu Drobná architektura Lanškrounska 8) Společný postup při nákupu energii ( el.energie, plyn) 9) Činnost svazku v roce 2013 a. projekty v cestovním ruchu b. cyklostezka Lanškroun-Sázava, Lanškroun-Žichlínek c. anglický lektor pro základní školy d. revize cyklotras a naučných stezek 10) Různé Předsedkyně svazku přivítala členy svazku, zahájila jednání a seznámila přítomné s programem jednání. Shromáždění starostů schvaluje návrh programu jednání tak, jak byl předložen.

2 Předsedkyně svazku jmenovala zapisovatelem paní Simonu Dudkovou a navrhla shromáždění starostů za ověřovatele zápisu Jiřího Malátka a Tomáše Berana. Shromáždění starostů jednohlasně jmenuje ověřovateli zápisu Jiřího Malátka a Tomáše Berana. 1) Zpráva o činnosti za uplynulé období roku Manažer svazku seznámila s činností svazku od počátku roku - bylo provedeno vyúčtování dotací POV Cyklostezka Lanškroun-Rudoltice : o bylo podáno vyúčtování roku 2012 na SFDI o byl zpracováván IG průzkum na místě sesuvu o proběhlo kolaudační řízení o bylo jednáno se soudním znalcem o proběhlo osazení zábradlí u ČD v Lanškrouně - Probíhala jednání o zapojení obcí Lanškrounska do projektu společného nákupu energii a plynu - Probíhala realizace projektu na úpravu lyžařských stop Buková hora Suchý vrch - Probíhala jednání ve věci stabilizace členské základny MAS Lanškrounsko - Byla podána žádost o podporu zpracování ISÚ pro MAS Lanškrounsko do PRV - Probíhá zpracování návrhové částí studii proveditelnosti přírodě blízkých opatření - Proběhla změna výkonu účetnictví, byl zřízen účet u ČNB - Proběhla příprava rozpočtu Lanškrounska na rok 2013 Rada svazku se sešla 6.3. v Lanškrouně a mimo jiné : Doporučila Shromáždění starostů - schválit rozpočet svazku na rok schválit uzavření Dodatku č. 3 ke Smlouvě o dílo č ze dne s firmou VIAPROJEKT - schválit uzavření Dodatků č. 1 ke Smlouvám o investičních příspěvcích na realizaci projektu Cyklostezka Lanškroun Česká Třebová s obcemi Rudoltice, Damníkov, Třebovice a Rybník a s městy Lanškroun a Česká Třebová. Usnesení 1/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí informace o činnosti svazku od

3 2) Schválení rozpočtu svazku na rok 2013 Manažer seznámil přítomné s návrhem rozpočtu. Rozpočet je přílohou zápisu. Návrh rozpočtu pro rok 2013 byl projednán RS a vyvěšen ve všech obcích svazku po dobu 15 dnů. Shromáždění starostů bylo podrobněji seznámeno s jednotlivými položkami a nemá žádné připomínky k tomuto rozpočtu. Rozpočet byl proto předložen ke schválení v nezměněné formě. Předpokládané příjmy Kč, výdaje Kč, financování úvěrů Kč, ostatní financování Kč. Ve výdajové stránce rozpočtu nesmí být překročen jim stanovený objem provozních a investičních výdajů dle jednotlivých paragrafů schváleného rozpočtu roku V rámci paragrafů se změna v jednotlivých položkách výdajů povoluje. Usnesení 2/2013: Shromáždění starostů schvaluje rozpočet svazku Lanškrounsko na rok 2013 jako přebytkový.celkové příjmy v rozpočtu , celkové výdaje rozpočtu Kč. 3) Projekt protipovodňových a protierozních opatření Manažer na jednání přivítal zástupce firmy EKOTOXA, kteří provedli prezentaci dosavadních výstupů týkající se protipovodňových a protierozních opatření. Po krátkém představení jejich metodického postupu práce, byly ing. Luďkem Hrnčiříkem (ludek.hrncirik@ekotoxa.cz) předloženy výsledky dosavadní činnosti. Doposud bylo analyticky vyhodnoceno 16 toků a prozatím navrženo 8 potencionálních lokalit pro vybraná opatření. Vyhodnocování nadále probíhá. Během 2-3 týdnů kontaktuje firma EKOTOXA již jednotlivé obce a předloží jimi vybrané rizikové lokality. V případě zájmu o navrhované opatření dojde k oslovení vlastníků, vlastnické projednávání a závěrem této akce by mělo být odsouhlasení finálního seznamu opatření k rozprojektování do konceptu DÚR. Z dokončených návrhů budou DSO vybrány prioritní projekty, na které bude vypracována dokumentace na územní a stavební řízení. Termín dokončení 7/2013. Další náklady na protipovodňové a protierozních opatření by byly již na samotné obci, avšak je velká pravděpodobnost, že na tyto akce budou vypsány dotační tituly. Firma EKOTOXA své výstupy zpracuje v listinné i datové verzi. Pro datovou verzi však potřebuje souhlas obcí se zpřístupněním těchto údajů veřejnosti.

4 Usnesení 3/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí zprávu o realizaci projektu studie proveditelnosti přírodě blízkých protipovodňových a protierozních opatření a souhlasí s tím, aby výstupy firmy EKOTOXA byly veřejně přístupné Pro: 11 Proti: 0 Zdrželi se: 2 Usnesení 4/2013: Shromáždění starostů schvaluje veřejně přístupné výstupy firmy EKOTOXA týkající se projektu studie proveditelnosti přírodě blízkých protipovodňových a protierozních opatření 4) Cyklostezka Lanškroun-Rudoltice Paní Bártlová s manažerem svazku podali informaci o provozu cyklostezky, o kolaudačním řízení a o řešení problematiky sesuvu půdy. Byla podána informace o jednání se znalcem v oboru stavebnictví a o nákladech, které budou účtovány za tuto činnost. Paní Bártlová požádala o schválení Dodatku č.1 ke smlouvě s obcí Rudoltice o poskytnutí příspěvku na úhradu víceprací. Dodatek se týká pouze poměru rozdělení vratky příspěvku v případě získání náhrad škody. Usnesení 5/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí informace o zajištění provozu cyklostezky a dalším postupu v řešení sesuvu půdy Usnesení 6/2013: Shromáždění starostů schvaluje uzavření Dodatku č.1 na poskytnutí investičního příspěvku obcí Rudoltice na úhradu vícenákladů cyklostezky Lanškroun-Rudoltice a ukládá předsedkyni Dodatek č.1 podepsat. 5) MAS Lanškrounsko Manažer seznámil členy s činností MAS Lanškrounsko.: - je podána žádost o dotaci na vytvoření zázemí, managementu, propagace a web MAS Lanškrounsko

5 - pro činnost MAS Lanškrounsko je potřeba velká součinnost obcí - v současné době je 16 členů, do MAS vstoupila i obec Ostrov (není členem DSO) Usnesení 7/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí zprávu o přípravách založení MAS Lanškrounsko 6) Smluvní záležitosti Manažer svazku předložil ke schválení Dodatek č.3 s firmou VIAPROJEKT Hradec Králové. Změna ve smlouvě se týká pouze v prodloužení termínu. Usnesení 8/2013 : Shromáždění starostů schvaluje uzavření Dodatku č. 3 ke Smlouvě o dílo č ze dne s firmou VIAPROJEKT Hradec Králové a ukládá předsedkyni Dodatek č.3 podepsat. Manažer svazku předložil ke schválení Dodatek č.1 s šesti obcemi ke smlouvě na zpracování dokumentace pro ÚR projektu Cyklostezka Lanškroun- Česká Třebová. Z důvodu probíhajícího řešení ve věci získání bývalého drážního tělesa mezi Rudolticemi a Třebovicemi je nutné posunutí termínu vyúčtování příspěvku. Usnesení 9/2013 : Shromáždění starostů schvaluje uzavření Dodatků č. 1 ke Smlouvám o investičních příspěvcích na realizaci projektu Cyklostezka Lanškroun Česká Třebová s obcemi Rudoltice, Damníkov, Třebovice a Rybník a s městy Lanškroun a Česká Třebová. ukládá předsedkyni Dodatky č.1 podepsat. Manažer svazku předložil ke schválení Dodatek č. 10 s firmou REDEA Žamberk s.r.o. Jedná se pouze o posunutí termínu. Usnesení 10/2013 : Shromáždění starostů schvaluje uzavření Dodatku č.10 ke smlouvě o poradenství s firmou REDEA Žamberk s.r.o. a ukládá předsedkyni Dodatek č.10 podepsat Manažer svazku předložil ke schválení Dodatek č.1 s firmou Ekotoxa. Jedná se o změnu ceny za umístění reklamy firmy.

6 Usnesení 11/2013 : Shromáždění starostů schvaluje uzavření Dodatku č. 1 ke Smlouvě o reklamě s firmou Ekotoxa s.r.o. a ukládá předsedkyni Dodatek č.1 podepsat 7) Vyhlášení programu Drobná architektura Lanškrounska Z Programu obnovy venkova lze čerpat prostředky na akci Drobná architektura Lanškrounska. Žádosti o podporu programu budou zaslány na obce do konce března. V žádosti je nutné vyplnit konečnou cenu akce, aby bylo možné vybranými žádostmi účelně vyčerpat celou poskytnutou částku. Smlouvy o rekonstrukci budou uzavřeny svazkem, dofinancování akce proběhne formou příspěvků ze strany dotčených obcí. Žádosti musí být písemné a musí být doručeny na adresu svazku. Usnesení 12/2013 : Shromáždění starostů vyhlašuje příjem žádosti o podporu z programu Drobná architektura Lanškrounska a stanovuje termín příjmu žádostí do ) Společný postup při nákupu energie Manažer podal zprávu o vývoji přípravy nákupu elektrického proudu a plynu na Komoditní burze Kladno a Olomouc. Do nákupu elektřiny je zapojeno 10 obcí. Soutěž bude probíhat první týden v dubnu. Naposledy vyzval k zapojení do projektu. nákupu plynu, o který je mezi obcemi menší poptávka. Dále byl předložen dotaz na nákup elektřiny na burze i pro občany. Manažer svazku zjistí informace a připraví zprávu na příští Shromáždění starostů. Usnesení 13/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí informaci o společném postupu obcí Lanškrounska a Orlicka při nákupu energii na komoditní burze a žádá o vyjádření obcí k zapojení do společného nákupu plynu do Ukládá manažerovi zjistit informace o společném nákupu energie pro veřejnost.

7 9. Činnost svazku v roce 2013 a. projekty v cestovním ruchu Manažer svazku s panem Krejčím seznámili s návrhem aktivit v propagaci cestovního ruchu a obcí. Pan Krejčí představil následující produkty podporující cestovní ruch: - trhací mapa cyklostezek - trhací mapa zaměřená na jednotlivé obce - skládací mapka - informační systém prostřednictvím mobilních telefonů a QR kódů - soubor skládaček s brožurky jednotlivých obcí Poté vznikla diskuze k jednotlivým produktům. Jelikož obce nemají infocentra, produkty by mohly být nabízeny hlavně v TIC Lanškroun a dále v restauracích, penzionech, místních obchodech a poštách. Z nabízených variant byly posléze vybrány dvě k dalšímu jednání. Usnesení 14/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí informaci o možných projektech v cestovním ruchu a ukládá manažerovi do příštího jednání rady svazku připravit návrh na způsob pokrytí nákladů na zpracování : - trhací mapa cyklostezek - trhací mapa zaměřená na jednotlivé obce b. cyklostezka Lanškroun-Sázava, Lanškroun-Žichlínek Náklady na zhotovení projektové přípravy cyklostezek Lanškroun Sázava a Lanškroun Žichlínek by se týkaly pouze obcí Sázava a Žichlínek a je na těchto obcích jak se postaví k financování této akce. Usnesení 15/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí informaci o možné přípravě cyklostezek a ukládá manažerovi do příštího jednání rady svazku připravit cenové návrhy a způsoby pokrytí nákladů na projektovou přípravu Cyklostezek Lanškroun-Sázava a Lanškroun Žichlínek

8 c. anglický lektor pro základní školy Na radě svazku byl přednesen návrh paní starostky Indrové na zaplacení anglického lektora pro základní školy. Jednalo by se o rodilého mluvčího, který by vedl hodiny konverzace na školách v obcích. S lektorem by byla sepsána smlouva, musely by se mu platit náklady na mzdu, dopravu, případně ubytování. Je na obcích, aby tento návrh projednaly ve svých základních školách, protože lektor může ubrat úvazky učitelům. Vyjádření obcí k zapojení do tohoto projetu se očekávají do Obce, které mají o lektora zájem, udají také přibližný rozsah působnosti lektora. d. revize cyklotras a naučných stezek V regionu Lanškrounska se vyskytují cyklotrasy a naučných stezky, které by bylo již potřeba projít a opravit případné závady. Manažer svazku navrhl oslovit KČT o provedení této revize. Návrh bude znovu projednán po stanovení nabídky. e. učební materiály pro základní školy Lanškrounska Znovu byl předložen návrh na pořízení učebních pomůcek, zaměřených na poskytování informací o obcích Lanškrounka. Jednalo by se např. o biologii, historii, geografii. Vyjádření obcí k zapojení do tohoto projektu se očekává do Usnesení 16/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí informaci o možné přípravě projektů anglický lektor, revize cyklotras a naučných stezek a učební pomůcky pro základní školy Lanškrounska a očekává vyjádření se k těmto projektům do Další projekty : - společný postup pojištění na příštím Shromážděním starostů nabídne své služby obcím Živnostenská pojišťovací - parkoviště Převáží celkově není zájem

9 10.Různé Z důvodu změny účetní pro svazek Lanškrounsko je nutné provést změnu k dispozici s účty u GE Money Bank a.s. Usnesení 17/2013: Shromáždění starostů ruší oprávnění paní Věry Novotné k přístupu k účtům u GE Money Bank a.s. prostřednictvím internetového bankovnictví a schvaluje jako osoby oprávněné k přístupu k účtům u GE Money Bank a.s. prostřednictvím internetového bankovnictví Mgr.Stanislavu Švarcovou a paní Simonu Dudkovou. Usnesením č.40/2012 byla zvolena členem rady svazku Lanškrounsko Kristýna Indrová. Jelikož paní Indrová je i členem kontrolní komise, je nutné z této funkce vystoupit. Paní Indrová oznámila odstoupení z funkce člena kontrolní komise. Usnesení 18/2013: Shromáždění starostů souhlasí s odstoupením paní starostky Indrové z funkce člena kontrolní komise a volí jako nového člena kontrolní komise Tomáše Berana. OHP Předsedkyně svazku na jednání přivítala zástupce destinačního sdružení Orlické hory a Podorlicko, pana Petra Fialu a paní Petru Smrčkovou. Svazek Lanškrounsko schválil ukončení členství v OHP v 12/2012. Pan Fiala nejprve zmínil vznik a historii sdružení OHP, poté vyzdvihnul identitu regionu Orlické hory a Podorlicko. Paní Smrčková připomenula činnost sdružení OHP. Zmínila bezplatnou propagaci obcí a měst na turistickém portále, propagační materiál obcí, prezentaci na veletrzích, úzkou spolupráci s infocentry, vydávání sezónních turistických novin, zastoupení na propagačních akcích. Starostové obcí namítli, že tento materiál se jim vůbec nedostane do rukou. Proto paní Smrčková nabídla, že bude vozit výše zmíněný propagační materiál starostům na jejich setkání. V blízké době bude kontaktovat přímo jednotlivé obce a bude se starosty řešit konkrétní problémy a odpovídat na všechny otázky. Poté se předsedkyně svazku rozloučila s hosty a po jejich odchodu předložila před Shromáždění starostů návrh, zda se znovu nepřipojit do tohoto sdružení. Starostové obcí nejsou zásadně proti, v případě že budou dostávat letáky a více informací o činnosti. Nelíbí se ji ale výše poplatku, která je stanovena 4 Kč na osobu. Souhlasili by

10 s novým členstvím, pokud by byla výše poplatku 2 Kč/osobu a druhou polovinu by pokrylo město Lanškroun, které chce být členem OHP ať jako ve spolku nebo jako samostatný člen. Shromáždění proto požádalo starostku města Lanškroun, zjistit zda je to možné a odložilo rozhodnutí o členství do června Usnesení 19/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí návrh k obnovení členství v OHP a ukládá Mgr. Stanislavě Švarcové zjistit, zda město Lanškroun souhlasí zaplatit polovinu ročního členského příspěvku v OHP za svazek Lanškrounsko. Mapový server G-OBEC Firma G-Plus představila starostům projekt G-Obec, kde pracuje s mapovým podkladem obce jako je katastrální mapa, územní plán, pasport veřejného osvětlení, kanalizace, el. vedení atd. Program nabízí mnoho dalších funkcí, je provázán s katastrem nemovitostí a dalšími registry. Program si může pořídit každá obec samostatně, ale firma předložila speciální nabídku pro Sdružení obcí, která se bude odvíjet od počtu zainteresovaných obcí. Pro deset a více obcí je již sleva 30% z projektů i provozu aplikace. Další informace lze nalézt na Vyjádření obcí k zapojení do tohoto projektu se očekává do Usnesení 19/2013: Shromáždění starostů bere na vědomí informaci o mapovém servru firmy G-Plus a žádá o vyjádření obcí k zapojení do společného nákupu služby do Předsedkyně svazku poděkovala přítomným za účast a ukončila jednání. Zapsala: Simona Dudková Mgr.Stanislava Švarcová Ověřili:...

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Shromáždění starostů obcí Lanškrounsko Místo jednání : sál restaurace C Dolní

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Rady svazku obcí Lanškrounsko Místo jednání : Lanškroun Datum jednání : 3.12.2012

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Rady svazku obcí Lanškrounsko Místo jednání : Lanškroun Datum jednání : 3.2.2011

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Místo jednání : MěÚ Lanškroun Datum jednání : 17.7.2014 Přítomni: Stanislava Švarcová Lenka

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Shromáždění starostů obcí Lanškrounsko Místo jednání : zasedací místnost města

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J. M. Marků 12, 563 01 Lanškroun, tel. 465 385 220, fax. 465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J. M. Marků 12, 563 01 Lanškroun, tel. 465 385 220, fax. 465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J. M. Marků 12, 563 01 Lanškroun, tel. 465 385 220, fax. 465 385 244 Zápis z jednání Rady svazku obcí Lanškrounsko Místo jednání : Horní Heřmanice Datum jednání

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Rady svazku obcí Lanškrounsko Místo jednání : Rudoltice Datum jednání : 24.10.2012

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Rady svazku obcí Lanškrounsko Místo jednání : Lanškroun Datum jednání : 8.11.2012

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Místo jednání : ObÚ Žichlínek Datum jednání : 24.11.2014 Přítomni: Bc.Lenka Bártlová Ing. Kristýna

Více

Lanškrounsko. V souladu s 17 zákona č.250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů

Lanškrounsko. V souladu s 17 zákona č.250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů Lanškrounsko Dobrovolný svazek obcí.. Závěrečný účet 2013 V souladu s 17 zákona č.250/200 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů Hospodaření svazku Sdružení vzniklo

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 12. 2. 2011

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 12. 2. 2011 Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 12. 2. 2011 Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:15 hodin. Jednání

Více

ZÁPIS Z 2. KULATÉHO STOLU MAS OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s.

ZÁPIS Z 2. KULATÉHO STOLU MAS OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. ZÁPIS Z 2. KULATÉHO STOLU MAS OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. V RÁMCI PROJEKTU OP LZZ MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE OBCÍ PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ Název MAS: Otevřené zahrady Jičínska z. s. Místo konání:

Více

Hosté: Petra Elblová Omluveni: Program:

Hosté: Petra Elblová Omluveni: Program: ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU DSO BRUNTÁLSKO V BRUNTÁLE SÍDLO MASHJ DNE 24.11. 2016 ve 12: 00 HOD. Místo: MASHJ, náměstí Míru Bruntál Přítomni: Květa Kubíčková, Libor Unverdorben, Jan Božovský Hosté: Petra Elblová

Více

Zápis z 24. zasedání zastupitelstva obce Nevřeň konaného dne v hod. na obecním úřadě.

Zápis z 24. zasedání zastupitelstva obce Nevřeň konaného dne v hod. na obecním úřadě. Zápis z 24. zasedání zastupitelstva obce Nevřeň konaného dne 20.12.2016 v 18. 00 hod. na obecním úřadě. Přítomni z řad zastupitelů: Štěpánka Bejčková, Miroslava Sovová, Robert Korsa, Petr Holeček, Luboš

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO TIŠNOVSKO č. 2/2016

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO TIŠNOVSKO č. 2/2016 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO TIŠNOVSKO č. 2/2016 konané dne 28. 6. 2016 od 17.00 hod. Místo konání: Obecní úřad, Předklášteří, 2. patro, sál Navržený program jednání: 1. Zahájení technické záležitosti 2.

Více

S v a z e k o b c í M á c h ů v k r a j náměstí Republiky 193, Doksy, tel , IČ

S v a z e k o b c í M á c h ů v k r a j náměstí Republiky 193, Doksy, tel , IČ Zápis z jednání řádné členské schůze Svazku obcí Máchův kraj dne 6. 12. 2016 od 9.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Doksy Přítomni: 14 členů - Doksy, Bělá pod Bezdězem, Dubá, Chlum, Jestřebí, Kravaře,

Více

Starosta seznámil zastupitele s navrženým rozpočtovým opatřením číslo 2/2005 podle přiložené tabulky.

Starosta seznámil zastupitele s navrženým rozpočtovým opatřením číslo 2/2005 podle přiložené tabulky. O B E C T Ě C H O B U Z Těchobuz 60, 395 01 Pacov WWW.TECHOBUZ.CZ Email: obec@techobuz.cz 565 443 900 724 192 514 IČO:00584061 Č.j.: 0000271/05 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 5/2005

Více

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244

L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 L A N Š K R O U N S K O dobrovolný svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Rady svazku obcí Lanškrounsko Místo jednání : Tatenice Datum jednání : 19.5.2010

Více

OBE OBEC Moravské Knínice, IČ

OBE OBEC Moravské Knínice, IČ Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Moravské Knínice konaného dne 26.11.2018 Přítomni: Jiří Hanák, Jiří Helan, Pavel Kaláb, Ing. Stanislav Krčma, Ing. Jana Zemanová Ph.D., Omluvena: MVDr. Ivana Koláčková

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015.

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:45 hodin.

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.18 / 2014, které se konalo dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.18 / 2014, které se konalo dne Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.18 / 2014, které se konalo dne 12. 2. 2014 Přítomni : Leo Kordas, Zdeněk

Více

Zápis z jednání Valné hromady

Zápis z jednání Valné hromady Zápis z jednání Valné hromady Místo konání: Dne: Městský úřad v Žamberku, zasedací místnost 14.04.2010, od 15.00 hodin Účastníci: Ing. Oldřich Žďárský, Ing. Josef Paďour, Ing. Dana Hubálková, Jan Vychplná

Více

OBEC TEPLICE NAD BEČVOU. ZÁPIS č. 6/2008

OBEC TEPLICE NAD BEČVOU. ZÁPIS č. 6/2008 OBEC TEPLICE NAD BEČVOU ZÁPIS č. 6/2008 ze zasedání zastupitelstva Obce Teplice nad Bečvou, které se konalo dne 18.12.2008 v sále Hasičské zbrojnici v Teplicích nad Bečvou Přítomni: Ladislav Táborský Zdeněk

Více

Zasedání zastupitelstva obce č. 3/2014 ze dne 23.6.2014

Zasedání zastupitelstva obce č. 3/2014 ze dne 23.6.2014 O b e c N e d ě l i š t ě Zasedání zastupitelstva obce č. 3/2014 ze dne 23.6.2014 Z á p i s : Přítomni: Ing. L. Podlipný, Ing. L. Mohsová, V. Otřísal, L. Bareš, L. Mozdík, U. Stannerová, J. Michálek, M.

Více

Zápis z valné hromady Svazku obcí Pardubická labská Valná hromada 05/2017

Zápis z valné hromady Svazku obcí Pardubická labská Valná hromada 05/2017 Zápis z valné hromady Svazku obcí Pardubická labská Valná hromada 05/2017 Termín konání: 15. 6. 2017 od 15:00 Místo konání: Zasedací sál Městského úřadu Přelouč Přítomni: Statutární město Pardubice Ing.

Více

Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s.

Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s. Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY č. 1/2014 Datum konání: 11. února 2014 Místo: Skalsko čp. 18 Přítomni: Hosté: Ověřovatelé zápisu: dle prezenční listiny

Více

Z á p i s z jednání rady Sdružení obcí Mikroregion Porta Bohemica dne 17.června 2013 v prostorách OU Malé Žernoseky - zasedací místnost od 18.

Z á p i s z jednání rady Sdružení obcí Mikroregion Porta Bohemica dne 17.června 2013 v prostorách OU Malé Žernoseky - zasedací místnost od 18. Z á p i s z jednání rady Sdružení obcí Mikroregion Porta Bohemica dne 17.června 2013 v prostorách OU Malé Žernoseky - zasedací místnost od 18.00 hodin Přítomni : dle prezenční listiny Omluven : Malič,

Více

OBEC Velké Zernoseky Litoměřice

OBEC Velké Zernoseky Litoměřice v OBEC Velké Zernoseky 412 01 Litoměřice Zápis Č. 8/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Velké Žernoseky konaného dne 13. 8. 2015 od 18:00 hod v zasedací místnosti Obecního úřadu Velké Žernoseky 1. Zahájení

Více

Společenství obcí Podkrkonoší Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.:

Společenství obcí Podkrkonoší Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.: ZÁPIS z 6. zasedání Valné hromady Společenství obcí Podkrkonoší 29. 12. 2014, Hajnice Přítomni: Dorazili později: Omluveni: Hosté: P. Hrubý, E. Rezková, L. Grega, E. Havrdová, P. Červený, M. Klapka, B.

Více

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ

viz presenční listina - 7 pověřených zástupců členských obcí Martin Jacko, Ing. Karel Kuča, Miloš Dostalý, Mgr. Radek Musil PROGRAM ZASEDÁNÍ Z Á P I S z 51. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 9. října 2014 v 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Ivančice Přítomni : Omluveni : viz presenční listina

Více

Zápis z 23. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 27. 6. 2014.

Zápis z 23. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 27. 6. 2014. Zápis z 23. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 27. 6. 2014. Jednání se konalo v sále Obecního domu Vily ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:15 hodin. Jednání

Více

Zápis - 4. zasedání Zastupitelstva obce Hořiněves dne 9.6. 2015. Přítomni: Omluveni: Hosté:

Zápis - 4. zasedání Zastupitelstva obce Hořiněves dne 9.6. 2015. Přítomni: Omluveni: Hosté: 1 Zápis - 4. zasedání Zastupitelstva obce Hořiněves dne 9.6. 2015. Přítomni: Jana Kuthanová, Otakar Rejfek, Petr Černý, Jan Hojda, Milan Novák, Vítězslav Hátle Omluveni: Helena Pavlíková, Josef Hušek,

Více

Zápis z jednání členské schůze Otevřené zahrady Jičínska z. s., které se konalo v úterý 15. března 2016 od 17 hodin na obecním úřadě v Bukvici

Zápis z jednání členské schůze Otevřené zahrady Jičínska z. s., které se konalo v úterý 15. března 2016 od 17 hodin na obecním úřadě v Bukvici Zápis z jednání členské schůze Otevřené zahrady Jičínska z. s., které se konalo v úterý 15. března 2016 od 17 hodin na obecním úřadě v Bukvici 1) Zahájení Předseda spolku pan Jiří Drška přivítal přítomné

Více

OBEC VLČEVES. Vlčeves čp. 50, 392 01 Soběslav, tel. 606103359, IČ: 00667251. Z á p i s č. 2/2014

OBEC VLČEVES. Vlčeves čp. 50, 392 01 Soběslav, tel. 606103359, IČ: 00667251. Z á p i s č. 2/2014 OBEC VLČEVES Vlčeves čp. 50, 392 01 Soběslav, tel. 606103359, IČ: 00667251 www.vlceves.cz, e-mail: Obec.Vlceves@seznam.cz, IDDS: qsjb7i3 Z á p i s č. 2/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Vlčeves konaného

Více

Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech

Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne 8. 12. 2017 od 19.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech Přítomni : členové ZO dle presenční listiny a hosté Omluveni

Více

Obec Tupadly zastupitelstvo obce Tupadly

Obec Tupadly zastupitelstvo obce Tupadly Obec Tupadly zastupitelstvo obce Tupadly Přítomni: Zápis zasedání zastupitelstva obce Tupadly konaného dne 11.12.2018 Členové zastupitelstva obce: dle prezenční listiny členů zastupitelstva obce, která

Více

Zápis z Valné hromady MÚLP, která se konala dne v obci Lidice.

Zápis z Valné hromady MÚLP, která se konala dne v obci Lidice. Zápis z Valné hromady MÚLP, která se konala dne 30.10.2017 v obci Lidice. Program 1. Přivítání přítomných představitelů členských obcí mikroregionu a hostů. Prezence. 2. Kontrola zápisu z minulé VH, která

Více

Poradce zpracuje a předá na Liberecký kraj závěrečné vyhodnocení akce po provedené kolaudaci v Rovensku p. Tr. - splněno

Poradce zpracuje a předá na Liberecký kraj závěrečné vyhodnocení akce po provedené kolaudaci v Rovensku p. Tr. - splněno ZÁPIS z veřejného zasedání shromáždění zástupců č. 4/2014 Mikroregionu Tábor konaného dne 28. srpna 2014 od 15,00 hod. v Lomnici nad Popelkou ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z valné hromady Svazku obcí pro vodovody a kanalizace konané dne 12. prosince 2017

Zápis z valné hromady Svazku obcí pro vodovody a kanalizace konané dne 12. prosince 2017 Zápis z valné hromady Svazku obcí pro vodovody a kanalizace konané dne 12. prosince 2017 Přítomni : podle prezenční listiny uložené u manažera Svazku obcí Přítomno /při zahájení/ : 17 = 45 hlasů město

Více

Obec Sedlice Sedlice 67, Humpolec, IČO tel: , ,

Obec Sedlice Sedlice 67, Humpolec, IČO tel: , , Zápis č. 2/2018 ze zasedání Zastupitelstva obce Sedlice (anonymizovaný) Den konání: 07. 12. 2018 Místo jednání: Začátek jednání: Konec jednání: Přítomní zastupitelé: Zasedací místnost OÚ Sedlice 18:00

Více

Zápis z Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram

Zápis z Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram Zápis z Valné hromady Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram Datum konání: 29. října 2015 Místo: Zasedací místnost Městského úřadu Příbram Přítomni: Omluven: Z počátku omluven: dle prezenční listiny Josef

Více

Předsedající předložil návrh programu jednání. Vyzval přítomné, zda chtějí program doplnit. Nebylo tomu tak a přistoupilo se k hlasování.

Předsedající předložil návrh programu jednání. Vyzval přítomné, zda chtějí program doplnit. Nebylo tomu tak a přistoupilo se k hlasování. Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Sobčice konaného dne 13.12.2018 od 18,00 hodin v zasedací místnosti OÚ - Zasedání bylo řádně svoláno - Počet zúčastněných zastupitelů obce: 6 Luděk Smolík,

Více

Zápis č. 34/10 ze zasedání zastupitelstva obce Kejžlice dne

Zápis č. 34/10 ze zasedání zastupitelstva obce Kejžlice dne Zápis č. 34/10 ze zasedání zastupitelstva obce Kejžlice dne 19.5.2010 Přítomno : 7 členů ZO Zástěra Václav, Kašparová Jana, Vodrážka Miroslav, Vacek Michal, Mgr. Tumová Gabriela, Brož Ladislav, František

Více

Zápis z 1. (ustavujícího) zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne

Zápis z 1. (ustavujícího) zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne Zápis z 1. (ustavujícího) zasedání Zastupitelstva obce Švábov ze dne 1. 11. 2014 Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:15

Více

Z Á P I S č. 4 / 2018 z jednání obecního zastupitelstva konaného dne v 19:00 hodin

Z Á P I S č. 4 / 2018 z jednání obecního zastupitelstva konaného dne v 19:00 hodin Z Á P I S č. 4 / 2018 z jednání obecního zastupitelstva konaného dne 20. 6. 2018 v 19:00 hodin Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Schválení programu jednání 2. Volba zapisovatele a ověřovatelů

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek pro dům Zábělská 1152, 1153 a 1154

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek pro dům Zábělská 1152, 1153 a 1154 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SHROMÁŽDĚNÍ Společenství vlastníků jednotek pro dům Zábělská 1152, 1153 a 1154 konaného dne 24. 3. 2015 ve 14. ZŠ, Zábělská 25, Plzeň ÚČAST: Členové společenství vlastníků jednotek pro

Více

L A N Š K R O U N S K O svazek obcí J.M.Marků, Lanškroun, tel , fax

L A N Š K R O U N S K O svazek obcí J.M.Marků, Lanškroun, tel , fax L A N Š K R O U N S K O svazek obcí J.M.Marků, 563 01 Lanškroun, tel.465 385 220, fax.465 385 244 Zápis z jednání Shromáždění starostů obcí Lanškrounsko Místo jednání : Kulturní dům Luková Datum jednání

Více

Střední Pošumaví, z. s. p. o. Hartmanice 75, Sušice IČO

Střední Pošumaví, z. s. p. o. Hartmanice 75, Sušice IČO ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB STŘEDNÍ POŠUMAVÍ, která se konala dne 19. 5. 2017 od 9 hod. v Petrovicích u Sušice Přítomni: Hosté: Doležal Rostislav (Vrhaveč), Ing. Kutil Josef

Více

Svazek obcí ÚPA Nám. T.G.Masaryka 120, Červený Kostelec

Svazek obcí ÚPA Nám. T.G.Masaryka 120, Červený Kostelec Zápis z jednání výboru svazku obcí ÚPA, které se uskutečnilo dne 30. ledna 2014 v zasedací místnosti OÚ v Horní Radechové ve 14 hodin Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Kontrola plnění úkolů 2.

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velká Lečice konaného dne dne od hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velká Lečice konaného dne dne od hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Velká Lečice konaného dne dne 11.12.2016 od 18.00 hodin Přítomni: Josef Němec, Ing. Josef Beran, Josef Beran, Eva Nosková, Pavel Pouček, Jiří Svoboda cca 17 hostů

Více

Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva Obce ŽIHOBCE, konaného dne 18. května 2011 ve hod. v pohostinství v Žihobcích

Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva Obce ŽIHOBCE, konaného dne 18. května 2011 ve hod. v pohostinství v Žihobcích Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva Obce ŽIHOBCE, konaného dne 18. května 2011 ve 20.00 hod. v pohostinství v Žihobcích Přítomni: Omluven: 13 členů zastupitelstva ředitelka PO Základní škola a Mateřská

Více

Zápis z valné hromady Svazku obcí Pardubická labská. Valná hromada 06/2017

Zápis z valné hromady Svazku obcí Pardubická labská. Valná hromada 06/2017 Zápis z valné hromady Svazku obcí Pardubická labská Valná hromada 06/2017 Termín konání: 30. 11. 2017 od 15:00 Místo konání: Zasedací sál Městského úřadu Přelouč Přítomni: Statutární město Pardubice Obec

Více

Palackého náměstí 196/6, Ivančice, IČ: Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO

Palackého náměstí 196/6, Ivančice, IČ: Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO konaná dne 26. září 2016 v 17:00 hod. v kanceláři Mikroregionu Ivančicko, Zemědělská ul. 2, Ivančice Přítomní členové správního výboru: Naděžda Chajmová,

Více

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 24. 10. 2013 ve Hvozdci

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 24. 10. 2013 ve Hvozdci Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 24. 10. 2013 ve Hvozdci Přítomni: obec Hvozdec: Ing. Michaela Košvicová obec Javůrek: Karel Jobánek obec Ostrovačice: Ludmila Zmeškalová,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.17 / 2013, které se konalo dne 9. 12. 2013

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.17 / 2013, které se konalo dne 9. 12. 2013 Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č.17 / 2013, které se konalo dne 9. 12. 2013 Přítomni : Leo Kordas, Martin

Více

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov.

Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne od hodin v Kulturním domě v Libňatově, Libňatov 25, Libňatov. Spolek pro obnovu venkova Královéhradeckého kraje Nepolisy 75, 503 63 predseda.spovkhk@volny.cz www.obnovavenkova.cz Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 4.4.2017 od 14.30 hodin

Více

Zápis ze zasedání Valné hromady MAS Bohdanečsko, z. s. konané dne 22. června 2015

Zápis ze zasedání Valné hromady MAS Bohdanečsko, z. s. konané dne 22. června 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis ze zasedání Valné hromady MAS Bohdanečsko, z. s. konané dne 22. června 2015 Omluveni: Městsko-lázeňské informační centrum, o.p.s., ZŠ a MŠ Lázně Bohdaneč, Rybniční

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce č. 1/2008

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce č. 1/2008 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce č. 1/2008 Zastupitelstvo obce Těchobuz se konalo 28.2.2008 v 19.00 hodin v budově Obecního úřadu Těchobuz. Mimo jiné byly projednávány projekty vodovod, kanalizace

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne 15. 12. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne 15. 12. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne 15. 12. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomní zastupitelé (dle prezenční listiny): Martin Habáň, Martina Burjanová,

Více

Starostka sdělila, že byl ověřen zápis z předchozího jednání a je vyložen k nahlédnutí a nejsou proti němu námitky.

Starostka sdělila, že byl ověřen zápis z předchozího jednání a je vyložen k nahlédnutí a nejsou proti němu námitky. Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Damnice konaného dne 20.6.2017 v 18:00 hod. v kanceláři obecního úřadu. Schůzi zahájila starostka obce a všechny přítomné přivítala. Dále konstatovala, že jednání

Více

ZÁPIS. Hlasování: PRO 8, PROTI 0, ZDRŽEL SE 0,

ZÁPIS. Hlasování: PRO 8, PROTI 0, ZDRŽEL SE 0, ZÁPIS o průběhu 20. veřejného zasedání zastupitelstva Obce Prusy-Boškůvky konaného dne 21. 12. 2017 v zasedací místnosti obecního úřadu v Moravských Prusích Starosta obce (předsedající) zahájil zasedání

Více

Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš

Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Den a místo konání: 17.12.2018 Zasedací místnost Obecního úřadu ve Vlkoši Hodina zahájení: Ověřovatelé zápisu:

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO ŠLAPANICKO č. 4

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO ŠLAPANICKO č. 4 . Dobrovolný svazek obcí Šlapanicko ZÁPS Z VALNÉ HROMADY DSO ŠLAPANCKO č. 4 konané dne 21. 6. 2016 od 9:00 hod. Místo konání: zasedací sál MěÚ Šlapanice, Opuštěná 9/2, Brno Navrženy program jednání: 1.

Více

Zápis z jednání zastupitelstva obce č. 2/2016, které se konalo od v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje

Zápis z jednání zastupitelstva obce č. 2/2016, které se konalo od v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje Zápis z jednání zastupitelstva obce č. 2/2016, které se konalo 21.3.2016 od 18.00 v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje Přítomni: Tomáš Jelínek, Jaroslav Houba, Josef Jedlička, Milada Grillová,

Více

Obec Doubice. Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Doubice, konaného dne od 16:00 hodin

Obec Doubice. Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Doubice, konaného dne od 16:00 hodin Obec Doubice Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Doubice, konaného dne 20. 04. 2015 od 16:00 hodin Místo konání: Termín konání: Obec Doubice Obecní úřad č.p.50, zasedací místnost 20. 04. 2015 od 16:00

Více

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 05. 03. 2015 v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Bod č. 1 Zahájení Starosta obce Mgr. Petr Řezníček zahájil

Více

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 8. 2. 2007 v Říčanech Přítomni: obec Hvozdec: Bc. Jana Švédová obec Chudčice: Vladimír Kalus obec Javůrek : Karel Jobánek obec Ostrovačice

Více

Z Á P I S č. 24. z 24. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 5. 12. 2013 v 19.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 24. z 24. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 5. 12. 2013 v 19.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 24 z 24. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 5. 12. 2013 v 19.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu zasedání

Více

OBEC BOROVÁ ZÁPIS Č. 4 /2015 ze zasedání zastupitelstva obce Borová, konaného ve středu dne 23.9. 2015, zasedací místnost OÚ Borová č.p.

OBEC BOROVÁ ZÁPIS Č. 4 /2015 ze zasedání zastupitelstva obce Borová, konaného ve středu dne 23.9. 2015, zasedací místnost OÚ Borová č.p. OBEC BOROVÁ ZÁPIS Č. 4 /2015 ze zasedání zastupitelstva obce Borová, konaného ve středu dne 23.9. 2015, zasedací místnost OÚ Borová č.p. 100 Zahájeno v 19:08 hodin, ukončeno v 19:45 hod. Jednání vedla

Více

OBEC KŘESETICE. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Křesetice č. 3, které se konalo dne 6.12.2006.

OBEC KŘESETICE. Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Křesetice č. 3, které se konalo dne 6.12.2006. OBEC KŘESETICE Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Křesetice č. 3, které se konalo dne 6.12.2006. Přítomni: p. Ledvina, p. Kratochvíl, p. Hladíková, p. Linhartová, p.pokorný, p.černý, p. Buňata, p. Havránková,

Více

Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 18. 7. 2011 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva obce: 9 Přítomno členů podle prezenční

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 21. 10. 2015 od 18.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Jaroslava Šlapanská, Martin Fiala, Pavel Šedivý, Ing. Stanislav Kužel, Petr Jurica,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPRÁVNÍHO VÝBORU DSO SV č. 5/2016

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPRÁVNÍHO VÝBORU DSO SV č. 5/2016 Dobrovolný svazek obcí Tišnovsko Radniční 14, 666 01 Tišnov ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPRÁVNÍHO VÝBORU DSO SV č. 5/2016 dne 3.6.2016 od 15:00 hodin, Centrum služeb DSO Zahájení: Jednání správního výboru DSO Tišnovsko

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 21. 12. 2016 od 18.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Pavel Šedivý, Martin Fiala, Petr Jurica, Petr Brázda Omluveni: Ing. Stanislav Kužel,

Více

Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích

Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Zápis z 6. jednání výboru spolku MAS Regionu Poodří, z.s. konaného dne 26. února 2016 v 7:30 hodin na zámku v Bartošovicích Program jednání: 1. Zahájení 2. Zpráva o hospodaření spolku za rok 2015 3. Výroční

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

dne Pověření starosty k provádění rozpočtových opatření 14. Smlouva č.: /004 o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene

dne Pověření starosty k provádění rozpočtových opatření 14. Smlouva č.: /004 o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene ZÁPIS č. 2/2019 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BEZKOV dne 25.4.2019 Starosta obce zahájil zasedání v 19:00 hodin, přítomno 5 členů zastupitelstva. Zastupitelstvo obce je usnášení schopné. Pozvánka byla vyvěšena

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Štarnova ze dne

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Štarnova ze dne Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Štarnova ze dne 26.9.2012 Přítomni: členové ZO dle presenční listiny Omluveni: Ing. Jiří Langer Určení zapisovatele: D. Boštíková Určení ověřovatelů: MUDr.Jaroslav

Více

OBECNÍ ÚŘAD JAROV. ZÁPIS Č. 2 z veřejného zasedání Zastupitelstva obecního úřadu Jarov, které se uskutečnilo dne od hod.

OBECNÍ ÚŘAD JAROV. ZÁPIS Č. 2 z veřejného zasedání Zastupitelstva obecního úřadu Jarov, které se uskutečnilo dne od hod. 1 OBECNÍ ÚŘAD JAROV ZÁPIS Č. 2 z veřejného zasedání Zastupitelstva obecního úřadu Jarov, které se uskutečnilo dne 6. 3. 2015 od 20 00 hod.. Přítomno: 7 členů zastupitelstva obce (viz prezenční listina)

Více

1. Ověřovatelé zápisu Ověřovateli zápisu byly jmenování Michal Dolanský, Vladimír Kopecký

1. Ověřovatelé zápisu Ověřovateli zápisu byly jmenování Michal Dolanský, Vladimír Kopecký Zápis č. 2 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 17. 12. 2018 Přítomní členové ZO: viz. prezenční listina Omluveni: -- Hosté: viz. prezenční listina Zasedání zastupitelstva obce zahájila

Více

Zápis ze 4. jednání zastupitelstva obce Doubice,

Zápis ze 4. jednání zastupitelstva obce Doubice, Zápis ze 4. jednání zastupitelstva obce Doubice, konaného dne 14. ledna 2003 v úřadovně obecního úřadu Přítomní: dle presenční listiny (100 %) Program: 1) zahájení a návrh programu (paní Stejskalová) 2)

Více

Zápis č Zasedání zastupitelstva obce Rohle od 17:00 v ZŠ v Rohli

Zápis č Zasedání zastupitelstva obce Rohle od 17:00 v ZŠ v Rohli Zápis č. 28 - Zasedání zastupitelstva obce Rohle 30. 08. 2018 od 17:00 v ZŠ v Rohli Přítomní: 8 Roman Kopp, Mgr. Eva Kožoušková, MUDr. Antonín Kutálek, Ing. Pavel Kutálek, Mgr. Tomáš Michálek, Eva Petrášová,

Více

Zápis č. 4/2016 Z Valné hromady SOTM, konané 22. září 2016 v hodin v sídle SOTM

Zápis č. 4/2016 Z Valné hromady SOTM, konané 22. září 2016 v hodin v sídle SOTM Zápis č. 4/2016 Z Valné hromady SOTM, konané 22. září 2016 v 17.00 hodin v sídle SOTM Valná hromada byla řádně svolána, předseda konstatoval, že je přítomna nadpoloviční většina zástupců obcí, je tedy

Více

2. Komunitní plánování sociálních služeb pro Obec Těchobuz Předsedkyně sociální komise paní Simona Tomanová předložila zastupitelstvu závěry sociální

2. Komunitní plánování sociálních služeb pro Obec Těchobuz Předsedkyně sociální komise paní Simona Tomanová předložila zastupitelstvu závěry sociální O B E C T Ě C H O B U Z Těchobuz 60, 395 01 Pacov WWW.TECHOBUZ.CZ Email: obec@techobuz.cz 565 443 900 724 192 514 IČO:00584061 Č.j.: OBTECH/00207/06 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce č. 3/2006 konaného

Více

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří

Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří Zápis z členské schůze Svazku obcí Panství hradu Veveří konané dne 5. 10. 2006 ve Veverských Knínicích Přítomni: obec Hvozdec: Bc. J. Švédová, E. Packová obec Chudčice: H. Navrátilová, obec Javůrek : K.

Více

Zápis. z 26. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou konaného dne 21. prosince 2016.

Zápis. z 26. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou konaného dne 21. prosince 2016. Obec Orlík nad Vltavou, Staré Sedlo 28, 398 07 Orlík nad Vltavou obec@orliknadvltavou.cz www.orliknadvltavou.cz 382 275 118, 382 275 113 IČ 249939 č.ú. 0640022339/0800 Zápis z 26. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

Finanční odbor. Zápis č. 2 z jednání sportovní komise

Finanční odbor. Zápis č. 2 z jednání sportovní komise nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 28349/2014 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 4 Spisový znak: 101.2.3 V Lanškrouně dne 22. srpna 2014

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne 12. 12. 2018 Přítomni : Omluven : Hosté

Více

Zápis z 36. zasedání zastupitelstva obce Rušinov

Zápis z 36. zasedání zastupitelstva obce Rušinov Obecní úřad Rušinov, Rušinov 47, 583 01 Chotěboř telefon: 569692281, mobil: 724288418, IČO00268160 www.obecrusinov.cz e-mail: rusinov@seznam.cz Zápis z 36. zasedání zastupitelstva obce Rušinov Datum a

Více

Zápis z VH MÚLP, která se konala dne v obci Makotřasy.

Zápis z VH MÚLP, která se konala dne v obci Makotřasy. Zápis z VH MÚLP, která se konala dne 14.11.2016 v obci Makotřasy. Program: 1. Zahájení VH a prezence účastníků. 2. Kontrola zápisu z VH, která se konala dne 17.10.2016 v obci Lidice. 3. Volba ověřovatelů

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Kvalifikované valné hromady Školské právnické osoby č. 1 /2018

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Kvalifikované valné hromady Školské právnické osoby č. 1 /2018 Dobrovolný svazek obcí Tišnovsko Radniční 14, 666 01 Tišnov ZÁPIS Z JEDNÁNÍ Kvalifikované valné hromady Školské právnické osoby č. 1 /2018 konané dne 5. 9. 2018 od 16.00 hod na OÚ Železné Zahájení: Jednání

Více

Zápis Správní rada č na MěÚ v Králíkách

Zápis Správní rada č na MěÚ v Králíkách Přítomni: dle prezenční listiny (příloha zápisu) Zápis Správní rada č.4 11.6.2013 na MěÚ v Králíkách Program: 1. Zahájení 2. Projednání Závěrečného účtu Sdružení obcí Orlicko za rok 2012 3. Malé památky

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO ŠLAPANICKO č. 5

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO ŠLAPANICKO č. 5 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY DSO ŠLAPANICKO č. 5 konané dne 13. 9. 2016 od 10:00 hod. Místo konání: zasedací sál MěÚ Šlapanice, Opuštěná 9/2, Brno Navrženy program jednání: 1. Zahájení 2. Jmenování zapisovatele

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Krásněves

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Krásněves Obec Krásněves Zastupitelstvo obce Krásněves Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Krásněves č. 24/2018 Místo konání: Obecní úřad Krásněves zahájení zasedání dne 29.6.2018 v 17:30 hod. Počet přítomných

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva OÚ Onomyšl konaného dne v 18:00 hodin v budově OÚ Onomyšl

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva OÚ Onomyšl konaného dne v 18:00 hodin v budově OÚ Onomyšl Zápis z 3. zasedání zastupitelstva OÚ Onomyšl konaného dne 28. 4. 2017 v 18:00 hodin v budově OÚ Onomyšl Starostka obce přivítala přítomné zastupitele a hosty. Konstatovala, že zastupitelstvo se sešlo

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Krásněves

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Krásněves Obec Krásněves Zastupitelstvo obce Krásněves Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Krásněves č. 23/2018 Místo konání: Obecní úřad Krásněves zahájení zasedání dne 18.5.2018 v 19,00 hod. Počet přítomných

Více

ZÁPIS. ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Zábřeh konaného dne 11. června 2018 v Motelu Zábřeh

ZÁPIS. ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Zábřeh konaného dne 11. června 2018 v Motelu Zábřeh ZÁPIS ze shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Zábřeh konaného dne 11. června 2018 v Motelu Zábřeh Shromáždění delegátů se konalo dne 11.6.2018 v 16.00 hodin v Motelu Zábřeh. Dle Čl. 59, odst.

Více

Zápis č. 12 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice

Zápis č. 12 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Zápis č. 12 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne 5.11. 2015 od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Přítomni: Bc. Přemysl Jež, Ing. František Vašák, Ing. Jan Koudelka, Vlastimil

Více

Zápis z 5. zasedání zastupitelstva obce Záblatí ze dne

Zápis z 5. zasedání zastupitelstva obce Záblatí ze dne Zápis z 5. zasedání zastupitelstva obce Záblatí ze dne 12.04.2019 Místo konání: zasedací místnost OÚ v Záblatí Začátek: 19,00 hodin Zasedání řídil : starosta obce Ing. Klabouch Vladislav Přítomno: 6 členů

Více