Severočeská energetika, a.s. Výroční zpráva 2003

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Severočeská energetika, a.s. Výroční zpráva 2003"

Transkript

1 Severočeská energetika, a.s. Výroční zpráva 2003

2 Skupina ČEZ: na cestě k roli středoevropského lídra. Spojením silnější Integrovaná energetická Skupina ČEZ

3 Nové logo Skupiny ČEZ je znakem kvality, spolehlivosti, ohleduplnosti k životnímu prostředí a prosperity.

4 Severočeská energetika, a.s., působí na území o rozloze km 2 s tisíci obyvateli. Severočeská energetika, a.s., v roce ,79 přidaná hodnota na zaměstnance (tis. Kč/měsíc/zam.) výnosy celkem (mil. Kč)

5 počet odběrných míst prodej elektřiny (GWh) přenesená elektrická energie (GWh)

6 Nové logo Skupiny ČEZ je znakem kvality, spolehlivosti, ohleduplnosti k životnímu prostředí a prosperity.

7 Severočeská energetika, a.s., je regionální energetická společnost na území Ústeckého a částečně Libereckého kraje. Byla založena Fondem národního majetku České republiky dne 1. ledna 1994, kdy byla zapsána do obchodního rejstříku. Severočeská energetika, a.s., je od 1. dubna 2003 členem Skupiny ČEZ. Hlavním předmětem podnikání společnosti je nákup, distribuce a prodej elektrické energie. Jejím cílem je udržení stávajících a získávání nových zákazníků na konkurenčních trzích prostřednictvím neustálého zlepšování kvality obsluhy a zvyšování spolehlivosti dodávky elektrické energie za předpokladu minimalizace nákladů na provoz distribuční soustavy a ohleduplného přístupu k životnímu prostředí. 2 Severočeská energetika, a.s. Cílem společnosti je dosahovat trvalého růstu tržeb z prodeje a distribuce elektrické energie a akcionářské přitažlivosti v konkurenci na trhu s elektřinou.

8 Obsah Přehled vybraných výsledků 4 Hlavní události roku 2003 a 2004 do uzávěrky výroční zprávy 6 Úvodní slovo předsedy představenstva 10 Interview se členy představenstva a výkonného vedení společnosti 12 Orgány společnosti a její management 14 Zpráva o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku 18 Výsledky hospodaření 18 Akcionáři a emitované cenné papíry 23 Obchod s elektřinou 30 Distribuce 34 Investiční výstavba 35 Řízení vybraných procesů 37 Vztah k životnímu prostředí 42 Lidské zdroje 43 Strategické záměry společnosti 45 Předpokládaný vývoj v energetice 50 Zpráva dozorčí rady 52 Finanční část Zpráva o auditu pro akcionáře společnosti Severočeská energetika, a.s. 53 Rozvaha v plném rozsahu 54 Výkaz zisku a ztráty v plném rozsahu 56 Přehled o peněžních tocích 57 Příloha k účetní závěrce k Organizační schéma 77 Výklad pojmů a zkratek 78 Informace pro akcionáře a investory 80 Údaje o osobách odpovědných za výroční zprávu 81 3 Obsah Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami za rok Schéma vztahů v koncernu 82 Schéma struktury koncernu samostatná příloha pod klopnou na zadní straně obálky Ovládající osoba a zpracovatel Zprávy o vztazích mezi propojenými osobami 82 Osoby ovládané ovládající osobou samostatná příloha pod klopnou na zadní straně obálky Smluvní vztahy 86 Jiné vztahy 86 Ostatní informace 87 Závěr 87

9 Přehled vybraných výsledků Ekonomicko-finanční ukazatele Jednotka 1999 Aktiva, pasiva celkem mil. Kč Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek v užívání mil. Kč Nedokončený hmotný a nehmotný dlouhodobý majetek, vč. záloh mil. Kč 620 Vlastní kapitál mil. Kč Základní kapitál mil. Kč Výnosy celkem mil. Kč Provozní výnosy mil. Kč z toho: tržby za elektrickou energii vč. služeb mil. Kč Finanční výnosy mil. Kč 290 Mimořádné výnosy mil. Kč 5 Náklady celkem bez daně z příjmů mil. Kč Provozní náklady mil. Kč z toho: výkonová spotřeba mil. Kč osobní náklady mil. Kč 565 odpisy dlouhodobého majetku mil. Kč 721 Finanční náklady mil. Kč 371 Mimořádné náklady mil. Kč 59 Provozní výsledek hospodaření mil. Kč 576 Zisk před zdaněním mil. Kč Přehled vybraných výsledků Zisk po zdanění mil. Kč 261 Zisk na akcii Kč/akcie 80,1 Stupeň odepsanosti dlouhodobého majetku v užívání % 52,9 Celková likvidita % 70,3 Celková zadluženost (bez rezerv) % 36,2 Rentabilita vlastního kapitálu (čistá) % 4,9 Fyzický počet zaměstnanců k osoby Oborové ukazatele Zásobovaná oblast km Opatřená elektřina z externích zdrojů GWh z toho: ČEZ, a. s. GWh Vyrobená elektřina ve vlastních vodních elektrárnách GWh 74 Prodej elektřiny celkem GWh z toho: prodej konečným zákazníkům GWh velkoodběr oprávnění zákazníci GWh x velkoodběr chránění zákazníci GWh maloodběr podnikatelé GWh 933 maloodběr obyvatelstvo GWh Prodej ostatní GWh 11 Počet odběrných míst ks z toho: velkoodběr oprávnění zákazníci ks x velkoodběr chránění zákazníci ks maloodběr podnikatelé ks maloodběr obyvatelstvo ks Maximální zatížení sítě MW Rozvinutá délka vedení km z toho: velmi vysoké napětí (vvn) km vysoké napětí (vn) km nízké napětí (nn) km Počet transformačních stanic vn/nn ks Výsledky roku 2003 jsou ovlivněny tvorbou rezervy na krytí budoucích ztrát ve výši mil. Kč.

10 Index 03/02 (%) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,3 235,0 180,1 194,3-136,5-70,2 54,5 54,9 55,9 56,9 101,8 79,7 85,6 87,5 91,3 104,4 37,5 37,6 38,4 35,7 93,0 13,4 9,5 9,8-7,1-72, ,8 5 Přehled vybraných výsledků , , , , , ,0 x x , , , , , ,6 x x , , , , , , , , , ,5

11 Hlavní události roku 2003 a 2004 do uzávěrky výroční zprávy Leden 2003 Navýšení podílu Severočeské energetiky, a.s., ve společnosti První energetická a.s. (z 11 % na 17 %). Zahájení 2. etapy projektu e-commerce, podpora liberalizovaného trhu a CRM. Únor 2003 Zápis ochranné známky e-fekt do rejstříku ochranných známek pod číslem zápisu Zahájení certifikace ISO procesů divize Obchod s elektrickou energií. Březen 2003 Výmaz dceřiné společnosti Energokonstrukce s.r.o., Krokova 12, Děčín, z obchodního rejstříku vedeného u Krajského soudu v Ústí nad Labem v oddílu C, vložka č Hlavní události roku 2003 a 2004 do uzávěrky výroční zprávy Duben 2003 Květen 2003 Vydání výroční zprávy za rok Zprovoznění nového manažerského informačního systému (MIS) prezentujícího on-line informace z obchodování s elektrickou energií a Balanced Scorecard. Na žádost akcionáře ČEZ, a. s. (vlastnícího 51% podíl na základním kapitálu) byla svolána mimořádná valná hromada. Mimořádnou valnou hromadou byli zvoleni noví členové dozorčí rady: Ing. Václav Srba, Ing. Josef Dobiáš, Ing. Pavel Hejkal a Ing. Jiří Boháček. Dne byl odvolán předseda představenstva Ing. Jiří Šťastný a člen představenstva Ing. Edvard Renner. Téhož dne proběhla volba předsedy představenstva, předsedou byl zvolen Ing. Josef Holub. Dne na funkci předsedy dozorčí rady rezignoval Ing. Vladislav Raška, novým předsedou dozorčí rady byl zvolen Ing. Petr Pětioký, Ing. Vladislav Raška byl zvolen jejím místopředsedou. Nová obchodní kancelář v Kadani byla otevřena dne Ke dni byl na základě žádosti o skončení pracovního poměru odvolán z funkce generálního ředitele Ing. Jiří Šťastný. Červen 2003 K byl jmenován do funkce generálního ředitele Ing. Josef Holub. Ke dni byl zrušen představenstvem společnosti Jednací řád představenstva, nadále bude činnost představenstva řízena stanovami společnosti. Dne proběhla řádná valná hromada společnosti. Ing. Jiří Kubizňák byl dne zvolen novým členem představenstva společnosti. Zahájení procesu integrace regionálních energetických společností do Skupiny ČEZ. Červenec 2003 Dne byla zahájena činnost pracovníků Severočeské energetiky, a.s., na projektu integrace regionálních energetických společností do Skupiny ČEZ. Ke dni představenstvo odsouhlasilo likvidaci dceřiné společnosti Energetická montážní společnost Louny, s.r.o. Srpen 2003 Došlo k výměně cenných papírů ve Středisku cenných papírů; byla zrušena emise SIN (tzv. zlatá akcie) a založena byla nová emise ISIN CZ série 03. Přijetí korporátní identity Skupiny ČEZ, zprovoznění nových internetových stránek Severočeské energetiky, a.s.

12 Září 2003 Podpis kolektivní smlouvy na období Podpis smlouvy s Nadací Duhová energie. Schválení dlouhodobého plánu Severočeské energetiky, a.s., na období let Nová jednotná organizační struktura společná pro Skupinu ČEZ dle závěrů z projektu integrace regionálních energetických společností. Dne se uskutečnilo výjezdní zasedání představenstva ČEZ, a. s., v sídle společnosti Severočeská energetika, a.s. Říjen 2003 Listopad 2003 Prosinec 2003 Leden 2004 Dne proběhlo jednání generálního ředitele s odborovými organizacemi, kde byli přítomní seznámeni s přípravou nové organizační struktury společnosti k Schválení dodatku č. 1 ke kolektivní smlouvě. Proběhlo jednání generálního ředitele se zástupcem hejtmana Ústeckého kraje, diskutována byla problematika zabezpečení výkonu a dodávek elektřiny do průmyslové zóny Žatec. Zahájení implementační fáze projektu integrace regionálních energetických společností. Závěrečná integrační analýza projektu OIS, v jehož rámci byl vyvinut a implementován vlastní provozní (TIS) a zákaznický (CIS) systém Severočeské energetiky, a.s. Nastavení jednotné organizační struktury v regionálních energetických společnostech Skupiny ČEZ. 7 Hlavní události roku 2003 a 2004 do uzávěrky výroční zprávy Únor 2004 Konání mimořádné valné hromady dne , svolané na žádost akcionáře ČEZ, a. s. (vlastnícího 51% podíl na základním kapitálu). Březen 2004 Schválení vyčlenění procesu projektování do vznikající dceřiné společnosti ENPROSPOL spol. s r.o. Duben 2004 Představenstvo na svém dubnovém zasedání vyhodnotilo Dohodu o změně smluvních podmínek souvisejících s prodejem akvizice Teplárna Ústí nad Labem, a.s., a PPC Trmice a.s. v roce Vzhledem k tomu, že se dosud nepodařilo nalézt řešení vyhovující oběma stranám, představenstvo zvážilo rizika plynoucí ze současného znění dlouhodobých smluv a rozhodlo vytvořit rezervu ve výši mil. Kč na pokrytí budoucích možných ztrát a tuto rezervu zaúčtovat do účetní závěrky roku 2003.

13 Společně až k Vám 8 Severočeská energetika, a.s. Předpokladem k naplňování podnikatelského záměru a poslání společnosti je její bohatá tradice podporovaná odpovídajícím technickým i personálním zázemím.

14 organizační změny racionalizace pracovních míst 9 Severočeská energetika, a.s. spokojený zaměstnanec

15 10 Úvodní slovo předsedy představenstva Událostí roku 2003, která nejvíce ovlivnila změny v Severočeské energetice, a.s., se bezesporu stal prodej majetkového podílu společnosti vlastněného Fondem národního majetku České republiky společnosti ČEZ, a. s.

16 Úvodní slovo předsedy představenstva Událostí roku 2003, která nejvíce ovlivnila změny v Severočeské energetice, a.s., se bezesporu stal prodej majetkového podílu společnosti vlastněného Fondem národního majetku České republiky společnosti ČEZ, a. s. Tato změna přinesla společnosti jasně definovaného, logického majoritního vlastníka, který se velmi energicky ujal svých vlastnických práv. Rozhodujícím krokem nového, majoritního vlastníka bylo začlenění společnosti do Projektu REAS integrace regionálních energetických společností do Skupiny ČEZ. Sjednocení organizačních struktur jednotlivých společností Skupiny bylo jedním z mnoha cílů tohoto projektu. Součástí přípravy pracovních týmů podílejících se na sjednocení organizačních struktur bylo analyzovat a porovnat kvalitu srovnatelných činností v těchto společnostech, s ohledem na best practise. Zaměstnanci Severočeské energetiky, a.s., se v závěru roku aktivně zapojili do druhé fáze projektu začlenění regionálních energetických společností, ve které docházelo k implementaci nejlepších zkušeností z jednotlivých společností Skupiny ČEZ. V kontextu s uskutečněnými organizačními změnami stojí za zmínku pozitivní vývojový trend v racionalizaci a úspoře pracovních míst, kdy poklesl počet zaměstnanců společnosti o 2,67 % při nárůstu přenesené elektrické energie o 1,45 %. Zásadním ekonomickým vlivem, který zcela ovlivnil účetní výsledky Severočeské energetiky, a.s., v roce 2003, bylo rozhodnutí představenstva o vytvoření rezervy na krytí budoucích možných ztrát ve výši mil. Kč. Toto rozhodnutí bylo učiněno na základě skutečnosti, že se doposud nepodařilo nalézt vyhovující řešení k Dohodě o změně smluvních podmínek souvisejících s prodejem bývalé akvizice Teplárna Ústí nad Labem, a.s., a PPC Trmice a.s. v roce Nový náhled na uvedené dlouhodobé smlouvy byl vyvolán postupnými změnami podmínek na liberalizujícím se elektroenergetickém trhu. Nové prostředí, jehož je Severočeská energetika, a.s., součástí, vyžaduje změnit i strategické plány společnosti. Představenstvo o těchto otázkách pravidelně diskutuje na svých zasedáních a na základě závěrů připravilo změnu koncepce podnikatelské činnosti pro nadcházející období. Za představenstvo Severočeské energetiky, a.s., děkuji zákazníkům společnosti i všem zaměstnancům za trvale korektní postoje. Jsem plně přesvědčen, že v naší společnosti bude udržován i v následujících letech vyvážený vztah spokojený akcionář spokojený zákazník spokojený zaměstnanec. 11 Úvodní slovo předsedy představenstva Ing. Josef Holub předseda představenstva a generální ředitel

17 Interview se členy představenstva a výkonného vedení společnosti Jaké jsou všeobecné výhody spojení výroby, distribuce a obchodu s elektřinou? Výroba, distribuce a obchod s elektrickou energií tvoří ucelený řetězec směřující od výrobce k zákazníkovi. Provázání těchto hlavních procesů přináší bezesporu ekonomické výhody pro všechny zúčastněné. Jakékoliv přerušení v řízení zmíněných procesů přináší dodatečné náklady a snížení synergických efektů, což by mohlo ve svém důsledku mít i negativní dopad na konečnou cenu elektrické energie, kterou můžeme nabídnout našim zákazníkům. 12 Interview se členy představenstva a výkonného vedení společnosti Ing. Josef HOLUB Ing. Vladislav KRAJÍC Ing. Jiří KUBIZŇÁK K čemu slouží tzv. cash-pooling v rámci Skupiny ČEZ? Jako jeden ze synergických efektů, plynoucí ze spojení regionálních energetických společností a ČEZ, a. s., se nabízelo snížení nákladů spojených se získáváním finančních prostředků od bankovního sektoru pro potřeby financování jednotlivých společností. To se povedlo zavedením fiktivního cash-poolingu, který je založen na principu společného účtu, na který denně jednotlivé společnosti ukládají volné finanční prostředky a čerpají je ty společnosti, které mají právě nedostatek finančních zdrojů. Dalším krokem, který ještě více zefektivní využívání volných finančních zdrojů ve Skupině ČEZ, hlavně ve střednědobém horizontu, je využití úvěrových rámců, schválených valnou hromadou. Jak vidíte postavení Severočeské energetiky, a.s., na liberalizovaném trhu s elektřinou? Obchodní strategie společnosti stanovuje v dlouhodobém pojetí cíl být úspěšným obchodníkem i v prostředí, které se v České republice formuje otevíráním trhu s elektřinou. Úspěšnost lze posuzovat z různých hledisek, ale rozhodujícím kritériem bude vždy výše dosaženého zisku. Jedná se tedy o oblast nákladů a oblast tržeb spojených s pořízením a prodejem elektřiny. V případě snižování nákladů na provoz obchodních činností se jedná v Severočeské energetice, a.s., o neustále probíhající proces, zahájený již před první vlnou otevírání trhu s elektřinou, která proběhla k Důsledkem tohoto procesu jsou změny v organizační struktuře obchodu, snižování počtu obchodních kanceláří, ale i snižování počtu zaměstnanců. Jsme si vědomi, že zákazníkům nemůžeme trvale omezit rozsah námi poskytovaných služeb bez toho, abychom jim nabídli služby nové, na kvalitativně vyšší úrovni. Proto jsme věnovali nemalé prostředky na rozvoj Call centra a jeho služeb a do služeb poskytovaných prostřednictvím internetu. Rozsah těchto služeb v porovnání s ostatními distributory patří k největším. V případě optimalizace nákladů na pořízení elektřiny již dlouhodobě využíváme lokálních zdrojů k minimalizaci ceny nakupovaného diagramu, jehož hlavní část je tvořena produkty ČEZ, a. s. Rovněž jsme během posledních dvou let dostatečně zvládli problematiku tradingu a řízení odchylky, včetně dopadu na velikost pořizovací ceny elektřiny i na tržby z prodeje. Nízké pořizovací náklady elektřiny spolu s vybraným okruhem oprávněných zákazníků nám pak umožňují být atraktivním dodavatelem pro zákazníky i z jiných území. Při udržení trendu nastoleného v minulých obdobích v rozvoji služeb zákazníkům a ve snižování nákladů včetně využití synergií Skupiny ČEZ bude Severočeská energetika, a.s., nadále nepřehlédnutelným účastníkem trhu s elektřinou v České republice.

18 Ing. Miroslav KEKULE Ing. Jan SASKA Jaké jsou v praxi využívané synergické efekty plynoucí ze spojení regionálních energetických společností s ČEZ, a. s., v oblasti distribuce elektrické energie? Spojení regionálních energetických společností ve Skupině ČEZ přinese řadu pozitivních efektů. Jedním z nejdůležitějších efektů je sjednocení technické politiky regionálních energetických společností vytvořením standardů jak technických prvků elektrizační soustavy, tak standardů pracovních postupů a dispečerského řízení soustavy. Dalším významným efektem je sjednocení řádu preventivní údržby, jednotné zavádění nových pracovních postupů, např. prací pod napětím, jednotný přístup k posuzování kvality dodávané elektřiny a služeb ve smyslu vyhlášky č. 306/2001 Sb. Přínosným krokem je sjednocení činností, prováděných v úseku Distribuce, a těch, které by měly být s větším efektem nakupovány od externích dodavatelů. V neposlední řadě je to sjednocení ekonomického vyhodnocování jednotlivých procesů v úseku Distribuce. Všechna tato činnost směřuje k jednotnému přístupu k elektrizační soustavě a přinese jak optimalizaci nákladů na provoz soustavy, tak větší spokojenost zákazníkům. Jako první regionální energetická společnost v České republice rozšířila Severočeská energetika, a.s., k 1. únoru 2004 elektronické služby pro své zákazníky. Uvažujete o dalších krocích, které ještě více zkvalitní nabízený servis pro vaše zákazníky? Neustálé zlepšování kvality všech služeb poskytovaných zákazníkům je základní podmínkou úspěšnosti naší společnosti na postupně se liberalizujícím trhu s elektrickou energií. Naším cílem je nabízet zákazníkům vysoce kvalitní služby za přiměřenou cenu. Pro dosažení tohoto cíle je připravováno několik společných projektů i v rámci Skupiny ČEZ, na kterých se Severočeská energetika, a.s., aktivně podílí. Tyto projekty budou postupně zaváděny do praxe s blížícím se úplným otevřením trhu s elektrickou energií. 13 Interview se členy představenstva a výkonného vedení společnosti

19 Orgány společnosti a její management Představenstvo společnosti Ing. Josef HOLUB (* 1951) předseda představenstva od Absolvent Českého vysokého učení technického v Praze. Je členem představenstva Svazu průmyslu a dopravy České republiky. Ing. Jan SASKA (* 1952) místopředseda představenstva od Absolvent Vysokého učení technického v Brně. Je členem představenstva společnosti Aliatel a.s. Ing. Miroslav KEKULE (* 1946) člen představenstva od Absolvent Českého vysokého učení technického v Praze. Ing. Vladislav KRAJÍC (* 1946) člen představenstva od Absolvent Českého vysokého učení technického v Praze. Je místopředsedou představenstva ve společnosti EFIS a.s. a předsedou dozorčí rady ve společnosti První energetická a.s. 14 Orgány společnosti a její management Ing. Jiří KUBIZŇÁK (* 1950) člen představenstva od Absolvent Českého vysokého učení technického v Praze. Výkonné vedení společnosti Ing. Josef HOLUB (* 1951) generální ředitel od Ing. Jan SASKA (* 1952) ředitel úseku Podpůrné služby Ing. Miroslav KEKULE (* 1946) ředitel úseku Distribuce Ing. Vladislav KRAJÍC (* 1946) ředitel úseku Finance Ing. Jiří KUBIZŇÁK (* 1950) ředitel úseku Obchod

20 Dozorčí rada Ing. Petr PĚTIOKÝ (* 1963) předseda dozorčí rady od ; člen dozorčí rady od Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze. V současné době pracuje jako ředitel sekce účetnictví v ČEZ, a. s. Je předsedou představenstva společnosti HYDROČEZ,a.s. Ing. Vladislav RAŠKA (* 1961) místopředseda dozorčí rady od ; člen dozorčí rady od Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze. V současné době zastává pozici starosty města Děčína. Do března 2003 byl členem představenstva společnosti MERO ČR, a.s., a od června 2003 členem představenstva společnosti TERMO Děčín a.s. Jiří BÁRA (* 1944) člen dozorčí rady zvolený zaměstnanci od Absolvent odborného učiliště. Ve společnosti Severočeská energetika, a.s., je zaměstnán jako strojník energetických zařízení vodní elektrárny Střekov. Ing. Jiří BOHÁČEK (* 1944) člen dozorčí rady od Absolvent Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze. Pracuje na pozici konzultanta v úseku distribuce ČEZ, a. s. Ing. Jan DOBIÁŠ (* 1961) člen dozorčí rady od Absolvent Českého vysokého učení technického v Praze. Je předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti LKC, a.s. Ing. Pavel HEJKAL (* 1958) člen dozorčí rady od Absolvent Fakulty výrobně-ekonomické Vysoké školy ekonomické v Praze. Je členem dozorčí rady společnosti rpg Energiehandel GmbH Mnichov. Do byl výkonným ředitelem pro obchod společnosti ČEZ, a. s. 15 Orgány společnosti a její management Ing. Martin HUŠEK (* 1964) člen dozorčí rady zvolený zaměstnanci od Absolvent Českého vysokého učení technického v Praze. Ve společnosti Severočeská energetika, a.s., pracuje na pozici vedoucího provozu Inženýring. Irena KLŮSOVÁ (* 1953) členka dozorčí rady zvolená zaměstnanci od Absolventka střední průmyslové školy stavební. Ve společnosti Severočeská energetika, a.s., pracuje v oddělení TP reprodukce majetku DS. Ing. Václav SRBA (* 1941) člen dozorčí rady od Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze. V současné době zastává funkci náměstka ministra na Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Je předsedou Rady vlády České republiky Investiční rady, členem Prezidia Fondu národního majetku České republiky, místopředsedou představenstva AERO Vodochody a.s., členem představenstva THERMAL-F, a.s., předsedou dozorčí rady UNIPETROL, a.s., a členem dozorčích rad ČEZ, a. s., a ČEPS, a.s. Od prosince 2003 je členem správní rady Nadace Duhová energie. Všechny peněžité a naturální příjmy a tantiémy, které přijali v minulém roce členové statutárních orgánů, dozorčí rady a vedoucí zaměstnanci od společnosti, jsou uvedeny v tabulce, která je součástí Přílohy k účetní závěrce. V roce 2003 neposkytla společnost členům statutárního orgánu a členům dozorčí rady úvěr ani půjčku. Za tyto osoby nebyla převzata žádná ručení, jiná zajištění či plnění. Členové představenstva vlastní 2 akcie společnosti, členové dozorčí rady žádnou a vedoucí pracovníci mají ve vlastnictví celkem 21 akcií.

21 žlutá energie 16 Severočeská energetika, a.s. Duhová energie Marketingová komunikace Skupiny ČEZ si klade za cíl seznámit širokou veřejnost se všemi výhodami Duhové energie do doby, než se v roce 2006 plně liberalizuje trh s elektřinou.

22 oranžová energie červená energie zelená energie 17 Severočeská energetika, a.s. modrá energie fialová energie bílá energie

23 Zpráva o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku Výsledky hospodaření Vývoj výnosů, nákladů a zisku Společnost vytvořila v roce 2003 rezervu na rizika vyplývající z uzavřených dlouhodobých smluv se společnostmi Teplárna Ústí nad Labem, a.s., a PPC Trmice a.s. ve výši mil. Kč na pokrytí budoucích možných ztrát. Tato skutečnost výrazně ovlivnila výsledek hospodaření společnosti v roce 2003, který je vykázán jako ztráta ve výši 445 mil. Kč. Další vliv na hospodaření společnosti má postupující liberalizace trhu s elektrickou energií. Od měli zákazníci se spotřebou vyšší než 9 GWh možnost volby dodavatele elektrické energie. Tato skutečnost se projevila ve struktuře oprávněných zákazníků společnosti. V současné době společnost obsluhuje oprávněné zákazníky na hladinách velmi vysokého napětí (vvn) a vysokého napětí (vn) a chráněné zákazníky na hladině vn a nízkého napětí (nn). Regulace cen v rámci liberalizace elektroenergetiky se projevila na straně nákupu i prodeje elektrické energie a souvisejících služeb. Energetický regulační úřad stanovil pro rok 2003 na základě cenových rozhodnutí ceny elektřiny a souvisejících služeb, maximální ceny elektřiny a podmínky pro dodávku elektřiny chráněným zákazníkům ve stejné struktuře jako v roce Tvorba zisku (mil. Kč) výnosy celkem 18 Výsledky hospodaření náklady daň z příjmů zisk/ztráta po zdanění V roce 2003 společnost dosáhla výsledku hospodaření před zdaněním ve výši -569 mil. Kč, což oproti roku 2002 představuje pokles o mil. Kč. Na tomto snížení se největší měrou podílelo vytvoření rezervy ve výši mil. Kč na pokrytí budoucích možných ztrát vyplývajících z uzavřených dlouhodobých smluv se společnostmi Teplárna Ústí nad Labem, a.s., a PPC Trmice a.s. a pokles mimořádného výsledku hospodaření před zdaněním o 207 mil. Kč, jehož výše byla v roce 2002 ovlivněna rozpuštěním nedaňové opravné položky k podílu ve společnosti Aliatel a.s. ve výši 210 mil. Kč do mimořádných výnosů. Výsledek hospodaření za účetní období klesl ve srovnání s rokem 2002 o mil. Kč na hodnotu -445 mil. Kč. Důvodem nižšího poklesu oproti výsledku hospodaření před zdaněním je o 241 mil. Kč nižší daň z příjmů právnických osob v roce Celková daň klesá v důsledku vytvoření nedaňové rezervy, která má vliv na výši odložené daně. Celkové náklady bez daně z příjmů v roce 2003 dosáhly výše mil. Kč, což oproti roku 2002 představuje nárůst o mil. Kč. Největší vliv na toto zvýšení celkových nákladů má vytvoření rezervy ve výši mil. Kč a nárůst nákladů na prodané cenné papíry a vklady o 947 mil. Kč. Náklady na pořízení elektrické energie a souvisejících služeb se meziročně snížily o 444 mil. Kč na hodnotu mil. Kč. K jejich snížení došlo převážně v důsledku snížení nákupních cen elektrické energie od největších dodavatelů spolu s nižším objemem nakoupených technických jednotek silové elektřiny.

24 Celkové výnosy dosáhly v roce 2003 výše mil. Kč, což ve srovnání s rokem 2002 představuje nárůst o 158 mil. Kč. Hlavní vliv na toto zvýšení má nárůst tržeb z prodeje cenných papírů a vkladů o 936 mil. Kč. Tržby z prodeje elektrické energie a souvisejících služeb v důsledku nižších prodejních cen pro konečné zákazníky a nižšího objemu prodaných technických jednotek silové elektřiny klesly o 462 mil. Kč a dosáhly tak výše mil. Kč. Vyšší pokles výnosů z prodeje elektrické energie a služeb než nákladů na jejich pořízení způsobil pokles hrubé marže z nákupu a prodeje elektrické energie o 19 mil. Kč. Mezi další vlivy na straně nákladů a výnosů, které v meziročním srovnání výrazně ovlivnily výši výsledku hospodaření, lze zařadit zejména: pokles aktivace materiálu a zboží, který souvisí s ukončením výroby elektroměrů v roce 2002, pokles aktivace dlouhodobého hmotného majetku, který souvisí s nižším objemem materiálu spotřebovaného na investiční akce, vyšší osobní náklady a odpisy, změna stavu opravných položek do provozních nákladů, kde byla v roce 2002 vytvořena opravná položka k pohledávkám za společností Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, do výše 100 % všech pohledávek v celkovém objemu 161 mil. Kč. Naproti tomu v roce 2003 došlo k čerpání části této opravné položky ve výši 28 mil. Kč, změna stavu rezerv a opravných položek do finančních nákladů, v rámci které se výrazně projevilo účtování do nákladů v roce 2002, kdy došlo k vytvoření rezervy na spor se společností Dalkia International, S. A., ve výši 103 mil. Kč oproti zúčtování části opravné položky k půjčce společnosti Aliatel a.s. ve výši 35 mil. Kč, která byla kapitalizována. V roce 2003 došlo k dotvoření opravných položek k půjčce společnosti Aliatel a.s. ve výši 14 mil. Kč, pokles výnosových úroků v souvislosti s poklesem úrokových sazeb. Struktura majetku Struktura aktiv netto (mil. Kč) 19 Výsledky hospodaření aktiva celkem dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek v užívání nedokončený dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek + zaplacené zálohy dlouhodobý finanční majetek krátkodobé pohledávky ostatní oběžná aktiva + ostatní aktiva Bilanční suma dosáhla hodnoty mil. Kč a meziročně tak vzrostla o 486 mil. Kč. Dlouhodobý majetek vzrostl oproti srovnatelnému období roku 2002 o 152 mil. Kč. Z toho dlouhodobý nehmotný majetek se meziročně zvýšil o 18 mil. Kč, dlouhodobý hmotný majetek o 142 mil. Kč a dlouhodobý finanční majetek se snížil o 8 mil. Kč. Změny v hodnotě dlouhodobého finančního majetku byly ovlivněny kapitalizací části půjčky společnosti Aliatel a.s. formou navýšení základního kapitálu ve výši 43 mil. Kč a nákupem realizovatelných cenných papírů ve výši 19 mil. Kč. K zároveň došlo k přecenění finanční investice ve společnosti Aliatel a.s. o 71 mil. Kč.

25 Oběžná aktiva vzrostla o 337 mil. Kč. Dlouhodobé pohledávky se zvýšily o 150 mil. Kč převážně v důsledku vykázané odložené daňové pohledávky ve výši 244 mil. Kč, která vznikla vytvořením rezervy na budoucí možné ztráty z dlouhodobých smluv se společnostmi Teplárna Ústí nad Labem, a.s., a PPC Trmice a.s. Oproti tomu došlo ke snížení dlouhodobé pohledávky za společností Dalkia International, S. A., z důvodu přesunu části pohledávky splatné do 1 roku do krátkodobých pohledávek, a to ve výši 91 mil. Kč. Zbývající dlouhodobá část pohledávky za společností Dalkia International, S. A., k dosahuje výše 91 mil. Kč. Krátkodobé pohledávky klesly o 202 mil. Kč. V rámci aktiv došlo v roce 2003 ke změně vykazování dohadných účtů aktivních, které se nyní vykazují v krátkodobých pohledávkách. Jejich pokles o 183 mil. Kč je způsoben především poklesem stavu nevyfakturované elektrické energie. Zde se projevil vliv snížení průměrné prodejní ceny elektřiny kategoriím maloodběru v roce Další položkou, která způsobila pokles krátkodobých pohledávek, jsou jiné pohledávky, které klesly o 57 mil. Kč. Důvodem je pokles pohledávky, který souvisí s uvedenou kapitalizací části půjčky společnosti Aliatel a.s. ve výši 43 mil. Kč. K této půjčce byla dále dotvořena opravná položka ve výši 14 mil. Kč. U pohledávek z titulu placení daní došlo k poklesu o 89 mil. Kč. Oproti tomu pohledávky z obchodních vztahů vzrostly o 128 mil. Kč. Krátkodobý finanční majetek se zvýšil o 401 mil. Kč. Hodnota na účtech v bankách klesla o 13 mil. Kč. Oproti tomu hodnota krátkodobých cenných papírů a podílů vzrostla o 413 mil. Kč investováním volných finančních prostředků do dlužných cenných papírů. Struktura pasiv (mil. Kč) 20 Výsledky hospodaření pasiva celkem základní kapitál kapitálové fondy + fondy ze zisku + nerozdělený zisk + zisk běžného období krátkodobé závazky rezervy + dlouhodobé závazky + bankovní úvěry a výpomoci + ostatní pasiva Hodnota vlastního kapitálu se oproti stejnému období roku 2002 snížila o 639 mil. Kč. K této skutečnosti přispělo snížení výsledku hospodaření o mil. Kč. Naproti tomu došlo k navýšení nerozděleného zisku minulých let o 463 mil. Kč. Ke snížení o 56 mil. Kč došlo i u stavu kapitálových fondů, zejména v důsledku přecenění reálné hodnoty podílu ve společnosti Aliatel a.s. Cizí zdroje zaznamenaly zvýšení oproti srovnatelnému období roku 2002 o mil. Kč v důsledku vytvoření rezervy na budoucí možné ztráty z dlouhodobých smluv se společnostmi Teplárna Ústí nad Labem, a.s., a PPC Trmice a.s. ve výši mil. Kč. V rámci pasiv došlo v roce 2003 ke změně ve vykazování odloženého daňového závazku, který byl z rezerv přesunut do dlouhodobých závazků. Jejich snížení o 29 mil. Kč je ovlivněno zaúčtováním odložené daně z příjmů právnických osob za rok 2003, která byla vykázána jako odložená daňová pohledávka na straně aktiv. Krátkodobé závazky klesly o 82 mil. Kč, zejména s ohledem na pokles v položce závazků z obchodních vztahů. Bankovní úvěry a výpomoci klesly o 25 mil. Kč z důvodu splacení části úvěru splatné do 1 roku ve stejné výši. Zbylá část úvěru ve výši 25 mil. Kč je splatná v roce Ostatní pasiva zaznamenala meziroční zvýšení o 10 mil. Kč vlivem nárůstu přijatých příspěvků za příkon a připojení.

26 Financování společnosti Tvorba a užití finančních zdrojů (mil. Kč) ostatní finanční činnost zaplacená daň za běžnou činnost vyplacené dividendy a doměrky daně za minulá období investiční činnost zisk z běžné činnosti před zdaněním změna stavu dohadných účtů odpisy změna stavu krátkodobého finančního majetku změna stavu závazků z provozní činnosti změna stavu pohledávek z provozní činnosti ostatní provozní činnost Krátkodobý finanční majetek se zvýšil o 401 mil. Kč. Hodnota na účtech v bankách klesla o 13 mil. Kč, tj. na hodnotu 344 mil. Kč, z toho na vázaném účtu 312 mil. Kč. Hodnota krátkodobých cenných papírů a podílů vzrostla o 413 mil. Kč na hodnotu mil. Kč. 21 Výsledky hospodaření Na tvorbě peněžních prostředků z provozní činnosti ve výši 941 mil. Kč, která se meziročně snížila o 265 mil. Kč, se nejvíce podílely následující položky: účetní zisk z běžné činnosti -569 mil. Kč odpisy stálých aktiv 680 mil. Kč změna stavu opravných položek, rezerv a časového rozlišení mil. Kč změny pracovního kapitálu -286 mil. Kč zaplacená daň z příjmů -169 mil. Kč Na čerpání peněžních prostředků z investiční činnosti ve výši 888 mil. Kč se podílejí výdaje na pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku, na který bylo v roce 2003 vynaloženo 922 mil. Kč. Příjmy z prodeje dlouhodobého majetku činily 35 mil. Kč. Na čerpání peněžních prostředků z finanční činnosti ve výši 157 mil. Kč se největší měrou podílejí vyplacené dividendy v hodnotě 120 mil. Kč.

27 Přijaté bankovní a jiné úvěry a jejich splatnost Společnost čerpala v roce 1999 dlouhodobý úvěr u Československé obchodní banky, a. s., ve výši 100 mil. Kč. Zůstatek úvěru k činil 25 mil. Kč a je splatný v roce Vývoj hlavních ekonomických ukazatelů Jednotka Rentabilita vlastního kapitálu čistá % 4,88 13,37 9,46 9,75-7,07 Rentabilita aktiv hrubá % 5,12 11,47 8,12 7,10-5,10 Rentabilita tržeb % 5,83 9,46 8,51 4,81-5,13 Celková zadluženost (bez rezerv) % 36,24 37,46 37,55 38,40 35,66 Dlouhodobá zadluženost % 1,12 1,22 1,28 0,50 0,00 Celková likvidita % 70,25 79,68 85,58 87,51 91,33 Obrat aktiv koeficient 1,14 1,13 1,12 1,12 1,01 Dividenda na akcii Kč Zisk na akcii Kč Provozní cash flow tis. Kč Výsledky hospodaření Výdaje na hmotný a nehmotný dlouhodobý majetek tis. Kč Přidaná hodnota na zaměstnance tis. Kč 87,44 114,74 122,57 112,35 114,79 Stupeň odepsanosti dlouhodobého majetku v užívání % 52,94 54,49 54,87 55,89 56,91

28 Akcionáři a emitované cenné papíry Vývoj struktury akcionářů Struktura dle druhu akcií Akcionáři (počet) Akcie % Akcie celkem ,00 Akcie na majitele ,05 z toho: ČEZ, a. s ,04 ostatní právnické osoby ,13 fyzické osoby ,88 Akcie na jméno ,95 z toho: města a obce ,85 investoři (privátní) ,14 ČEZ, a. s ,96 Poznámka: Údaje k 20. únoru Největší akcionáři Název Akcie % ČEZ, a. s ,00 envia Mitteldeutsche Energie AG ,16 E.ON Czech Holding AG ,92 RWE Plus ,42 VNG Erdgascommerz GmbH ,71 Město Most ,57 Město Teplice ,54 23 Akcionáři a emitované cenné papíry Vztahy společnosti s akcionáři a investory Členové vrcholového vedení příležitostně prezentují společnost na pracovních setkáních novinářů a akcionářů. Na těchto workshopech je vždy prezentována společnost a její výsledky hospodaření. V závěru setkání mají přítomní obvykle prostor pro dotazy k vedení společnosti Severočeská energetika, a.s. Řádná valná hromada společnosti, konaná dne 27. června 2003, schválila účetní závěrku za rok 2003, návrh na rozdělení zisku, včetně stanovení výše a způsobu vyplacení dividend a tantiém. Rovněž schválila odměňování členů orgánů společnosti. Byla projednána a schválena pravidla pro poskytování sponzorských darů, včetně vyčleněné finanční částky. Na žádost majoritního akcionáře ČEZ, a. s., svolalo představenstvo společnosti mimořádnou valnou hromadu, která se konala Valná hromada byla seznámena s novou koncepcí podnikatelské činnosti na další období, ve které si Severočeská energetika, a.s., klade za cíl zejména setrvání ve Skupině ČEZ a následné využití synergických a dalších efektů ze setrvání ve Skupině ČEZ plynoucích. Byla schválena Smlouva o vzájemných úvěrových rámcích, která umožňuje akciové společnosti ČEZ a Severočeské energetice, a.s., vzájemné čerpání krátkodobých a střednědobých úvěrů do výše 1 miliardy Kč, a napomáhá tak k lepšímu využití volných finančních prostředků obou společností. Vlastní akcie Severočeská energetika, a.s., nevlastní akcie, které sama emitovala, a vlastní akcie nejsou společností vykupovány.

29 Vývoj kurzu akcií Severočeské energetiky, a.s. Od roku 1998 jsou akcie Severočeské energetiky, a.s., obchodovány na vedlejším trhu Burzy cenných papírů Praha. Z hlavního trhu burzy, kam byly uvedeny , byly převedeny na vedlejší trh na základě rozhodnutí kotačního výboru burzy. Akcie společnosti jsou obchodovány rovněž prostřednictvím RM-Systému. Obchodování na Burze cenných papírů Praha bylo zahájeno , akcie společnosti Severočeská energetika, a.s., byly obchodovány za Kč/akcii. Tato hodnota byla nejnižší hodnotou akcie v roce Svého maxima dosáhly akcie , kdy hodnota vystoupala na Kč/akcii. Obchodní rok na Burze cenných papírů Praha byl uzavřen kurzem Kč/akcii. V průběhu roku 2003 nebyl zaznamenán propad akcie pod hranici jmenovité hodnoty, která představuje Kč. Celkem bylo v roce 2003 zobchodováno na Burze cenných papírů Praha 627 kusů akcií společnosti v objemu Kč. Součástí vize společnosti je trvalé zvyšování hodnoty společnosti s efektem pro akcionáře. S tímto záměrem je spojena snaha zvyšovat vyplácenou dividendu. Vyplácená dividenda 24 Akcionáři a emitované cenné papíry Rok Výše dividendy na 1 akcii (před zdaněním v Kč) Dividendy vyplaceny prostřednictvím INVESTIČNÍ A POŠTOVNÍ BANKA, a.s společnost sama (pouze zaměstnanecké akcie) M3V Praha, a. s M3V Praha, a. s M3V Praha, a. s M3V Praha, a. s M3V Praha, a. s Československá obchodní banka, a. s. Soudní spory Právní služba v rámci působnosti odboru Vnitřní služby v hodnoceném období převzala zastupování společnosti ve věci žaloby v souvislosti s vniknutím nezletilého do trafostanice, k němuž došlo dne při rekonstrukci objektu trafostanice v Novém Boru, okres Česká Lípa. Žaloba byla podána a soudní řízení v uvedené věci není dosud skončeno. V roce 2003 pokračoval soudní spor ve věci žaloby Tlakové plynárny Úžín, a. s., o určení neplatnosti výpovědi smlouvy o sdružení, v souvislosti s uvažovanou výstavbou vedení 110 kv do lokality Koštov. V uvedeném letitém soudním sporu, který se započal v roce 1996, se podařilo i v odvolacím řízení docílit rozsudku u Vrchního soudu v Praze ve prospěch akciové společnosti Severočeská energetika. Spor není dosud pravomocně skončen z důvodu podání dovolání žalobcem proti rozsudku odvolacího soudu.

30 Druhy a objem vydaných cenných papírů Akcie na majitele ISIN CZ Tyto akcie byly vydány v počtu ks v zaknihované podobě o jmenovité hodnotě Kč. Mají plné hlasovací právo a jsou volně obchodovatelné. Akcie na jméno ISIN CZ Tyto akcie byly vydány v počtu ks v zaknihované podobě o jmenovité hodnotě Kč. Mají plné hlasovací právo a jsou převoditelné pouze se souhlasem představenstva společnosti a dozorčí rady. Akcie na jméno se zvláštními právy SIN Tato 1 akcie byla vydána v zaknihované podobě o jmenovité hodnotě Kč, zní na jméno Fond národního majetku České republiky. Ke dni byla tato emise zrušena. Majetkové účasti Obchodní jméno Energetická montážní společnost Ústí nad Labem, s.r.o. Sídlo U vlečky 440, Ústí nad Labem IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 100 % Hlavní předmět podnikání montáž zařízení distribučního rozvodu vvn, vn a nn montáž, oprava a údržba vyhrazených energetických zařízení 25 Akcionáři a emitované cenné papíry Obchodní jméno Energetická montážní společnost Liberec, s.r.o. Sídlo Budyšínská 1 294, Liberec IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 100 % Hlavní předmět podnikání montáž zařízení distribučního rozvodu vvn, vn a nn montáž, oprava a údržba vyhrazených energetických zařízení

31 Obchodní jméno Energetická montážní společnost Louny, s.r.o. *) Sídlo Osvoboditelů 320, Louny IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 100 % Hlavní předmět podnikání montáž zařízení distribučního rozvodu vvn, vn a nn montáž, oprava a údržba vyhrazených energetických zařízení 26 Akcionáři a emitované cenné papíry Obchodní jméno ESS s.r.o. Sídlo Důlní 97, Teplice IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 51 % Hlavní předmět podnikání skladové služby koupě zboží za účelem prodeje a prodej montáž, výroba a údržba vyhrazených elektrických zařízení výroba, instalace a opravy elektrických strojů a přístrojů nákup, prodej a skladování paliv a maziv včetně jejich dovozu podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady Společníci a jejich podíl Energetické strojírny Brno, a. s. 49 % Obchodní jméno Energozdroj, s.r.o., v likvidaci Sídlo Teplická 8, Děčín 4 IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 50 % Hlavní předmět podnikání automatizované zpracování dat Společníci a jejich podíl E.ON Bayern AG Regensburg 50 % Obchodní jméno Energetická montážní společnost Česká Lípa, s.r.o. Sídlo Dubická 2 697, Česká Lípa IČ Základní kapitálu Kč Výše podílu na základním kapitálu 49 % Hlavní předmět podnikání montáž zařízení distribučního rozvodu vvn, vn a nn montáž, oprava a údržba vyhrazených energetických zařízení Společníci a jejich podíl GA-EA GmbH 51 % *) Dne došlo výmazem uvedené právnické osoby z obchodního rejstříku k jejímu zániku.

32 Obchodní jméno ENERGOKOV, s.r.o. *) Sídlo Krokova 12, Děčín 1 IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 100 % Hlavní předmět podnikání výroba zámečnických konstrukcí Obchodní jméno EFIS a.s. Sídlo Na Hroudě 19, Praha 10 IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 33,33 % Hlavní předmět podnikání pronájem movitých a nemovitých věcí (finanční a operativní leasing) Společníci a jejich podíl Jihočeská energetika, a.s. 33,33 % Jihomoravská energetika, a.s. 33,33 % Obchodní jméno Aliatel a.s. Sídlo Sokolovská 86, Praha 8 IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 9,33 % Hlavní předmět podnikání zřizování, provozování, montáž, údržba a servis telekomunikačních sítí a zařízení a poskytování telekomunikačních služeb Společníci a jejich podíl Pražská energetika, a.s. 9,33 % Jihočeská energetika, a.s. 10,33 % Západočeská energetika, a.s. 10,33 % Severomoravská energetika, a. s. 10,33 % Jihomoravská energetika, a.s. 10,33 % RWE Com GmbH a Co.oHG 40,00 % 27 Akcionáři a emitované cenné papíry Obchodní jméno První energetická a.s. Sídlo Opletalova 1525/39, Praha 1 IČ Základní kapitál Kč Výše podílu na základním kapitálu 17 % Hlavní předmět podnikání výroba, nákup a prodej elektrické energie Společníci a jejich podíl Jihočeská energetika, a.s. 19 % Pražská energetika, a.s. 19 % Středočeská energetická a.s. 17 % Východočeská energetika, a.s. 17 % Západočeská energetika, a.s 11 % *) Na majetek společnosti byl dne Krajským soudem v Ústí nad Labem, usnesením č. j. 18K 97/99-29, prohlášen konkurz. Funkci správce konkurzní podstaty vykonává Mgr. František Škornička, Děčín VI, Weberova 1529/4. Ke skončení řízení o prohlášení konkurzu dosud nedošlo.

33 Postupná liberalizace trhu s elektřinou 28 Severočeská energetika, a.s. energie pro vaše ambice orientace na zákazníka

34 29 Severočeská energetika, a.s. kvalitní základ pro další rozvoj cenový lídr v nabízených produktech Severočeská energetika, a.s., je společností důsledně orientovanou na zákazníky. Poskytuje kvalitní a komplexní služby s minimálními náklady, zaměřené a uzpůsobené pro jednotlivé zákaznické segmenty trhu a tyto služby neustále zlepšuje.

35 Obchod s elektřinou Bilance opatřené a dodané elektrické energie (GWh) Index 03/02 (%) Opatřeno: ČEZ, a. s ,71 Vlastní zdroje Severočeské energetiky, a.s ,08 Ostatní cizí zdroje ,82 z toho: teplárny ,69 cizí malé energetické zdroje ,53 sousední regionální energetické společnosti ,67 ostatní obchodníci ,05 Operátor trhu s elektřinou, a.s ,22 Dovoz ,00 Celkem ,43 Dodáno: Velkoodběratelé ,39 Maloodběratelé obyvatelstvo ,57 Maloodběratelé podnikatelé ,96 Vlastní spotřeba ,25 30 Obchod s elektřinou Regionální energetické společnosti ,00 Operátor trhu s elektřinou, a.s ,34 Trading ,81 Vývoz ,00 Ztráty ,07 Celkem ,43 Opatřená elektřina Severočeská energetika, a.s., nakoupila v roce 2003 celkem GWh elektrické energie. Meziroční pokles 257 GWh představuje snížení o 3,6 %. Celkové množství zahrnuje dodávku pro konečné zákazníky, vlastní spotřebu, krytí ztrát, vypořádání odchylky přes Operátora trhu s elektřinou, a.s., a trading krátkodobé obchody k vyrovnání odchylky. Dominantní postavení mezi dodavateli elektrické energie zaujímá ČEZ, a. s., s podílem 67 % z celkového objemu pořízené elektrické energie. Objem nákupu od teplárenských společností, ostatních obchodníků a malých energetických zdrojů poklesl o 10,2 % a dosáhl 30,1 % celkového nakupovaného objemu. Součástí obchodní bilance je i nákup z obnovitelných zdrojů, tzv. zelené energie, v objemu 208 GWh, z toho 74 GWh bylo vyrobeno spalováním biomasy. V důsledku rekonstrukce vodní elektrárny Střekov došlo k omezení výroby a poklesu vlastní výroby o 14 GWh v porovnání s předcházejícím obdobím. Stejně jako v roce 2002, tak i v roce 2003 byl realizován dovoz elektrické energie pouze od společnosti ESAG Drážďany pro zajištění spolehlivé dodávky v oblasti Cínovce v rozsahu MWh. Náklady spojené s pořízením elektřiny v roce 2003 klesly v porovnání s rokem 2002 na celkových 8,378 mld. Kč, náklady vztažené na 1 MWh se snížily o 1,5 %. Na nižším objemu nákladů se podílelo jak snížení cen produktů silové elektrické energie ze strany ČEZ, a. s., tak i snížení cen služeb poskytovaných ČEPS, a.s.

36 Struktura nákladů na nákup elektřiny 0,70 % 3,29 % 19,26 % 12,54 % 19,83 % 44,38 % ČEZ, a. s. ČEPS, a.s. celkem teplárny cizí malé zdroje regionální energetické společnosti ostatní náklady včetně nákladů na zúčtování odchylky, ostatních obchodníků, obnovitelných zdrojů Dodaná elektřina V roce 2003 v rámci další etapy liberalizace trhu s elektrickou energií přešli zákazníci se spotřebou vyšší než 9 GWh do kategorie oprávněných zákazníků. Někteří využili možnost změnit dodavatele; těmto zákazníkům společnost distribuovala elektrickou energii celkem o objemu 602 GWh. Zákazníkům mimo region Severočeské energetiky, a.s., vzrostla meziročně dodávka silové elektřiny o 132 GWh. Obchodní dodávka kategoriím konečných zákazníků na hladině vvn a vn meziročně poklesla o 8,6 %. Pokles dodané elektrické energie oprávněným a chráněným zákazníkům na hladině vvn a vn, spolu s poklesem celkových průměrných cen za silovou elektřinu a služby, vedl ke snížení výnosů v objemu 508 mil. Kč. Výnosy za distribuční služby zákazníkům na zásobovacím území Severočeské energetiky, a.s., kteří zvolili jiného dodavatele silové elektřiny, byly 197 mil. Kč. Dodávka retailovým zákazníkům, kteří jsou silnou, stabilní zákaznickou kategorií, vzrostla v meziročním srovnání o 0,7 %, což představuje v podnikatelské sféře 9 GWh a u obyvatelstva 8,9 GWh. Počet odběrných míst maloodběru dosáhl v podnikatelském maloodběru a v maloodběru obyvatelstva Celkem se počet odběrných míst zvýšil o V roce 2003 došlo po úpravě cen k poklesu prodejní ceny u podnikatelského maloodběru o 2,08 % a u maloodběru obyvatelstva o 5,59 % v souladu s cenovým rozhodnutím Energetického regulačního úřadu. Od došlo u dvoutarifních sazeb k rozšíření platnosti časového pásma v nízkém tarifu, čímž byly tyto sazby cenově zvýhodněny. 31 Obchod s elektřinou Dodávka elektrické energie velkoodběratelům v letech (GWh) Velkoodběratelé z toho: chránění zákazníci oprávnění zákazníci

Mezitímní zpráva. Období: (obsahuje hospodářské výsledky za I.Q 2010)

Mezitímní zpráva. Období: (obsahuje hospodářské výsledky za I.Q 2010) Mezitímní zpráva Období: 1. 1. 2010 19. 5. 2010 (obsahuje hospodářské výsledky za I.Q 2010) Na Hroudě 1492/4 100 05 Praha 10 IČ: 60193913 Základní údaje Pražské energetiky, a.s. Základní údaje IČ 60193913

Více

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ:

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: ROZVAHA k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Minulé účetní Označ. A K T I V A Běžné účetní období období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 330 487 646 110

Více

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto ROZVAHA k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Označ. A K T I V A Běžné účetní období Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 336 106 625 112

Více

2014 ISIN CZ0003501660

2014 ISIN CZ0003501660 Dodatek č. 1 k Prospektu dluhopisů ZONER software, a.s. Dluhopisy s pevným úrokovým výnosem 10 % p. a. v celkové předpokládané jmenovité hodnotě emise 200.000.000 Kč k datu emise nebo v průběhu emisní

Více

výroční zpráva SLOT s. r. o. 2005

výroční zpráva SLOT s. r. o. 2005 výroční zpráva SLOT s. r. o. 2005 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY Úvod................................................................................ 3 Orgány společnosti a její management...............................................

Více

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí.

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí. OBSAH 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o společnosti 3. Roční účetní závěrka 4. Zpráva auditora 5. Cíle společnosti pro rok 2015 6. Návrh na vypořádání výsledku hospodaření za rok 2014 7. Zpráva dozorčí

Více

výsledky hospodaření

výsledky hospodaření 48 výsledky hospodaření 49 výnosy a náklady Celkové výnosy společnosti v tis. Kč 2016 Tržby za teplo 1.030.640 Tržby za elektřinu 950.808 Tržby za chlad 11.868 Tržby za ukládání a likvidaci odpadů 57.534

Více

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč Příloha č. 17: Rozvaha účetní jednotky: Aktiva ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU Běžné Minulé účetní období úč. období 2005 Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 515 569-190 742 324 827 532 019 A. POHLEDÁVKY

Více

Pololetní zpráva 1-6. Český holding, a.s.

Pololetní zpráva 1-6. Český holding, a.s. Pololetní zpráva 1-6 Český holding, a.s. Obsah Obsah Popisná část 3 Základní údaje Základní kapitál Podnikatelská činnost Další významné skutečnosti Čestné prohlášení 6 Finanční část 7 Nekonsolidovaný

Více

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Účetní jednotka Obchodní firma: IRON PROFILES, a. s. Sídlo: Železná ulice 1, Železný Brod IČ: 12345678 Členové představenstva: Harald Schmied předseda představenstva

Více

SLOT OMEGA, a.s. 2006

SLOT OMEGA, a.s. 2006 Výroční zpráva Ω SLOT OMEGA, a.s. 2006 Obsah výroční zprávy Úvod.................................................................................................. 5 Orgány společnosti a její management................................................................

Více

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU REDASH, a.s. Branická 1881/187, PRAHA 4 - Krč IČ: 44 01 20 80 PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU Sestavené k 31. 12. 2010 1. Obecné údaje Obchodní firma: REDASH, a.s. IČ: 44 01 20 80 Sídlo

Více

Rozvaha v plném rozsahu

Rozvaha v plném rozsahu Rozvaha v plném rozsahu Běžné účetní období Minulé úč. období 2013 Minulé úč. období 2012 Brutto Korekce Netto Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 138 087-363 027 775 060 763 997 749 352 A. POHLEDÁVKY ZA UPSANÝ

Více

AKTIVA. V souladu s IAS / IFRS Název a sídlo účetní jednotky : Pražská energetika, a.s. Konsolidovaná Na Hroudě 1492/4 ROZVAHA Praha

AKTIVA. V souladu s IAS / IFRS Název a sídlo účetní jednotky : Pražská energetika, a.s. Konsolidovaná Na Hroudě 1492/4 ROZVAHA Praha Konsolidovaná Na Hroudě 1492/4 ROZVAHA Praha 10 100 05 k 31.03.2009 AKTIVA Skutečnost Pozemky, budovy a zařízení 14 023 503 Nehmotná aktiva 189 707 Pohledávky z obchodních vztahů a ostatní pohledávky 47

Více

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005 R E D A S H, a.s. Branická 43/26, PRAHA 4 IČO 44 01 20 80 P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U Sestavené k 31. 12. 2005 1. Obecné údaje Obchodní firma : R E D A

Více

se sídlem v Brně, Heršpická 758/13

se sídlem v Brně, Heršpická 758/13 se sídlem v Brně, Heršpická 758/13 MEZITÍMNÍ ZPRÁVA EMITENTA KÓTOVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU (NEAUDITOVANÁ) 1.7.2013 až 14.11.2013 1 Tato zpráva obsahuje komentovaný výsledek hospodaření, stav majetku a účetní

Více

se sídlem v Brně, Heršpická 758/13

se sídlem v Brně, Heršpická 758/13 se sídlem v Brně, Heršpická 758/13 MEZITÍMNÍ ZPRÁVA EMITENTA KÓTOVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU (NEAUDITOVANÁ) 1.1.2013 až 18.5.2013 ÚDAJE O EMITENTOVI Obchodní firma: KAROSERIA a. s. Sídlo společnosti: Heršpická

Více

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 Výkaz o finanční situaci k 31. červenci 2015 Stav k Stav k 31. červenci 2015 31. prosinci 2014 (neauditováno) (neauditováno) AKTIVA () AKTIVA CELKEM 13 234

Více

Pololetní zpráva 1-6. Český holding, a.s.

Pololetní zpráva 1-6. Český holding, a.s. Pololetní zpráva 1-6 Český holding, a.s. Obsah Obsah Popisná část 3 Základní údaje Základní kapitál Podnikatelská činnost Další významné skutečnosti Čestné prohlášení 6 Finanční část 7 Nekonsolidovaný

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 Ve smyslu 19, odst. 9, zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2002 A ZA DVĚ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ OBDOBÍ

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2002 A ZA DVĚ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ OBDOBÍ ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU PVS A.S. K 31. 12. 2002 v tis. Kč Běžné Minulé Minulé Řád. č. úč. období 2002 úč. ob. 2001 úč. ob. 2000 Brutto Korekce Netto Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 498 951 (19 973) 478 978

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2 Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky BREDERODE a.s. za období 01.01.2012 31.12012 (v celých

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní Ulice Obec Větřní PSČ 382 11 E-mail Internetová adresa www.jip.cz Tel.

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

ROZVAHA NOEN Václavské náměstí 802/56

ROZVAHA NOEN Václavské náměstí 802/56 ROZVAHA A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.3. Software 007 B.I.4. Ocenitelná práva 008 B.I.7. Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek 011 B.II.

Více

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2013 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2013

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2013 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2013 Zpráva o výsledcích hospodaření společnosti, řádné Individuální účetní závěrce a Konsolidované účetní závěrce za rok 2013, informace o výrocích auditora a návrh představenstva na rozdělení zisku 1. Hospodaření

Více

Představenstvo Dozorčí rada Prokura Detlef Müller Mario Freis Wilfried Kempchen Mgr. Blanka Doležalová Ing. Michaela Maurová Alena Šťastná Akcionáři společnosti Podíl Auditor OVB Holding AG 100 % Vorlíčková

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Ulice Přadlácká 89 Obec Broumov PSČ 550 17 E-mail veba@veba.cz Internetová

Více

PROSPERITA investiční společnost, a.s. Pololetní zpráva za 1. pololetí roku 2015

PROSPERITA investiční společnost, a.s. Pololetní zpráva za 1. pololetí roku 2015 PROSPERITA investiční společnost, a.s. Pololetní zpráva za 1. pololetí roku 2015 Obsah pololetní zprávy: strana 1. Obecné údaje o investiční společnosti.. 2 1.1. Identifikace společnosti 1.2. Organizační

Více

Doplnění údajů Pololetní zprávy 2010

Doplnění údajů Pololetní zprávy 2010 Doplnění údajů Pololetní zprávy 2010 Pražská energetika, a.s., tímto na základě upozornění České národní banky doplňuje Pololetní zprávu 2010 o tyto údaje: Pro komplexní přehled jsou uvedeny celé finanční

Více

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zkráceném rozsahu

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa Jméno,

Více

Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006

Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006 Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006 ROZVAHA 2006- hodnoty netto v tis. Kč Běžné obd. Minulé obd. 2006 2005 AKTIVA CELKEM 69 157 59 774 A. Pohledávky za upsaný základní kapitál

Více

Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011. Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12.

Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011. Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011 Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2011 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Více

Náklady, výnosy a zisk

Náklady, výnosy a zisk Náklady, výnosy a zisk Základní prvky účetních výkazů Účetní výkazy shrnují výsledky hospodářské činnosti podniku. Jedná se o: Rozvahu (bilance aktiv a pasiv) zachycení majetku a závazků firmy; informuje

Více

Samostatná účetní závěrka společnosti eyello CZ, k. s. v plném znění ke dni

Samostatná účetní závěrka společnosti eyello CZ, k. s. v plném znění ke dni společnosti eyello CZ, k. s. v plném znění ke dni 31.12.2016 sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví v platném znění, vyhláškou č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení

Více

ROZVAHA. družstvo Od: 1.1.2013 Do: 31.12.2013. Zemědělská 897/5 Hradec Králové 500 03

ROZVAHA. družstvo Od: 1.1.2013 Do: 31.12.2013. Zemědělská 897/5 Hradec Králové 500 03 ROZVAHA k... 3.. 1.. 1. 2.... 2. 0. 1. 3..... A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.3. Software 007 B.I.7. Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti Teplárna České Budějovice, a.s. se sídlem České Budějovice, Novohradská 32, PSČ 372 15, IČ: 60826835 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2013 ( v tisících Kč ) Obchodní firma a sídlo Severočeské vodovody

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

SLOT BETA, a.s. 2006

SLOT BETA, a.s. 2006 Výroční zpráva β SLOT BETA, a.s. 2006 Obsah výroční zprávy Úvod.................................................................................................. 3 Orgány společnosti a její management................................................................

Více

akciová společnost Výroční zpráva za rok

akciová společnost Výroční zpráva za rok 2016 akciová společnost Výroční zpráva za rok OBSAH Stránka 1 Výroční zpráva REDASH, a.s. 2016 I. Profil společnosti základní údaje o emitentovi - - II. Údaje o základním kapitálu III. Údaje o cenných

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč)

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) označ. AKTIVA řád. Běžné účetní Minulé účetní Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 AKTIVA CELKEM (ř.002+003+037+073)=ř.077 001 A. Pohledávky za upsaný

Více

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva...

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva... Obsah Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...................xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek.......................... XVI Předmluva....................................................

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 218 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah

Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah Vážení akcionáři, vážené dámy a pánové, Výroční zpráva společnosti OKD, a. s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. prezentuje

Více

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve

Více

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k 31. 03. 2015 V mil. Kč

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k 31. 03. 2015 V mil. Kč ROZVAHA Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: 31. 03. 2015 31. 12. 2014 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 345 012 344 246 Oprávky a opravné položky -199 841-196 333 Dlouhodobý hmotný majetek, netto 145 171

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA za 1. pololetí 2004

POLOLETNÍ ZPRÁVA za 1. pololetí 2004 . Jihomoravská plynárenská, a.s. Plynárenská 499/1 657 02 Brno. POLOLETNÍ ZPRÁVA za 1. pololetí 2004.......... emitenta registrovaného cenného papíru ISIN CZ0005078956 zpracovaná na základě 80b zákona

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K

Více

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková PROFI-TEN a.s. Účetní závěrka k 31.12.2014 Minimální závazný výčet informací uvedený ve Vyhlášce č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně a doručením daňového přiznání za daň z příjmů

Více

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 27 nám. Republiky 3a/29 11 Praha 1 Vydána dne 3. července 27 , IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/29, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2014 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

Konsolidovaná rozvaha k

Konsolidovaná rozvaha k Konsolidovaná rozvaha k 31.12.2002 AKTIVA CELKEM 3 993 316 3 800 365 3 206 238 A. Pohledávky za upsaný vlastní kapitál 0 0 16 B. Stálá aktiva 1 510 678 1 499 941 1 502 466 B. I. Dlouhodobý nehmotný majetek

Více

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu DODATEK PROSPEKTU ZE DNE 17. 8. 2007 ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu Dluhopisy nesoucí pevný úrokový výnos 4,30 % p.a. v předpokládané celkové jmenovité hodnotě 7 000 000 000 Kč s možností navýšení objemu

Více

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný č. 500/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů ve zjednodušeném rozsahu název účetní jednotky (v celých tisících Kč) Bytové družstvo ke

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI JABLONECKÁ DOPRAVNÍ A.S. IČ: JABLONEC NAD NISOU MÍROVÉ NÁMĚSTÍ 3100/ Kalendářní rok 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI JABLONECKÁ DOPRAVNÍ A.S. IČ: JABLONEC NAD NISOU MÍROVÉ NÁMĚSTÍ 3100/ Kalendářní rok 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI JABLONECKÁ DOPRAVNÍ A.S. IČ: 068 73 031 JABLONEC NAD NISOU MÍROVÉ NÁMĚSTÍ 3100/19 466 01 Kalendářní rok 2018 Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva 3 Základní údaje o společnosti

Více

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2014 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2014

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2014 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2014 Zpráva o výsledcích hospodaření společnosti, řádné individuální účetní závěrce a konsolidované účetní závěrce za rok 2014, informace o výrocích auditora 1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za

Více

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2017 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2017

1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za rok 2017 akciové společnosti. Roční účetní výkazy 2017 Zpráva o výsledcích hospodaření společnosti, řádné individuální účetní závěrce a konsolidované účetní závěrce za rok 2017, informace o výrocích auditora 1. Hospodaření a individuální účetní závěrka za

Více

Úvod do účetních souvztažností

Úvod do účetních souvztažností Obsah ČÁST I Úvod do účetních souvztažností KAPITOLA 1 Předmět a význam účetnictví...................... 1000 KAPITOLA 2 Regulace účetnictví v České republice.............. 1050 KAPITOLA 3 Harmonizace

Více

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů Základní údaje IČ 45192570 Obchodní firma Lázně Teplice nad Bečvou a. s. Ulice Obec Teplice nad Bečvou č.p. 63 PSČ 753 51 E-mail

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2015 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2016 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2016 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) označ PASIVA řád Běžné účetní Minulé účetní. řád

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) označ PASIVA řád Běžné účetní Minulé účetní. řád Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) IČ 25 00 37 80 Obchodní firma nebo jiný název účetní

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2014 ROZVAHA

Více

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ KONSOLIDOVANÁ ROZVAHA V mil. Kč Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: Bod K 31. 12. 2016 Dlouhodobý

Více

Souhrnná zpráva ČEPS, a.s., za 1. čtvrtletí 2014

Souhrnná zpráva ČEPS, a.s., za 1. čtvrtletí 2014 Souhrnná zpráva ČEPS, a.s., za 1. čtvrtletí 2014 Významné události ve sledovaném období: - Dne 23. 3. 2014 uplynulo funkční období pan Ing. Tomáše Hünera, předsedy dozorčí rady ČEPS,.a.s. Práva a povinnosti

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 216 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou

Více

Ekonomika podniku. Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Ing. Kučerková Blanka, 2011

Ekonomika podniku. Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Ing. Kučerková Blanka, 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Ekonomika podniku Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze Ing. Kučerková Blanka, 2011 Struktura

Více

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč ) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) IČ 48 90 87 54 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

SLOT THETA, a. s. 2006

SLOT THETA, a. s. 2006 Výroční zpráva t h e t a t h e t a t h e t a t h e t a θ SLOT THETA, a. s. 2006 Obsah výroční zprávy Úvod..................................................................................................

Více

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku Výkaz zisku a ztráty - vertikální analýza TEXT řádku v tis. Kč Celkový obrat = Tržby za prodej zboží + Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb A. Náklady vynaložené na prodané zboží 2 B. + Obchodní

Více

PLASTIC FICTIVE COMPANY

PLASTIC FICTIVE COMPANY Strana 1 z 7 Identifikace firmy PLASTIC FICTIVE COMPANY a.s. Telefon 00420/ 246810246 Janáčkova 78 Telefax 00420/ 369113691 508 08 Nové Město e-mail info@pfc-plastic.cz Česká republika Web www.pfc-plastic.cz

Více

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf , který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění dalších předpisů,

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb pdf, a 500/2016, viz vyhláška pdf

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb pdf, a 500/2016, viz vyhláška pdf , který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění dalších předpisů,

Více

ROZVAHA. AGRO Chomutice a.s Chomutice

ROZVAHA. AGRO Chomutice a.s Chomutice ROZVAHA 1.1.2014 31.12.2014 A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.6. Jiný dlouhodobý nehmotný majetek 010 B.II. Dlouhodobý hmotný majetek 013

Více

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669 Dle vyhlášky MF ČR č.500/2002 Sb. Rozvaha Účetní jednotka doručí v plném rozsahu Název a sídlo účet.jednotky účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání na daň z příjmů (v celých tisících Kč)

Více

ČEZ, a. s. INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ VÝKAZY

ČEZ, a. s. INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ VÝKAZY INDIVIDUÁLNÍ ÚČETNÍ VÝKAZY ZPRACOVANÉ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ ROZVAHA AKTIVA: K 31. 12. 2018 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 459 467 454 354 Oprávky a opravné položky

Více

Ú Č T O V Á O S N O V A. 0 Dlouhodobý majetek - dlouhodobý nehmotný majetek - dlouhodobý hmotný majetek - účty pořízení majetku a účty oprávek

Ú Č T O V Á O S N O V A. 0 Dlouhodobý majetek - dlouhodobý nehmotný majetek - dlouhodobý hmotný majetek - účty pořízení majetku a účty oprávek Ú Č T O V Á O S N O V A 0 Dlouhodobý majetek - dlouhodobý nehmotný majetek - dlouhodobý hmotný majetek - účty pořízení majetku a účty oprávek 1 Zásoby - materiál, zásoby vlastní výroby, zboží 2 Finanční

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) IČ

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) IČ Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2015 (v celých tisících Kč) IČ 40 23 19 09 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459, Horní Staré Město 5410 Trutnov ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 1.1015 IČ 558567

Více

PASIVA. Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. 12. 2014 (v tis. Kč) Běžné účetní období

PASIVA. Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. 12. 2014 (v tis. Kč) Běžné účetní období Rozvaha Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. 12. 2014 (v tis. Kč) aktiva Běžné účetní období Minulé účetní období označení Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 34 545 443 16 284 131 18 261 312

Více

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 Rozvaha v plném rozsahu k 31.12.2013 v celých tisících Kč 1. Pražská účetní společnost s.r.o. Na Výtoni 1259/12 128 00 Praha 2

Více

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k 30. 6. 2013 V mil. Kč

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k 30. 6. 2013 V mil. Kč ROZVAHA Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: 30. 6. 2013 31. 12. 2012 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 311 641 318 139 Oprávky a opravné položky -175 095-175 703 Dlouhodobý hmotný majetek, netto 136 546

Více

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Felina ČR s.r.o. I. Obecné informace 1) Popis účetní jednotky Obchodní firma: Felina ČR s.r.o. Sídlo: Korunovační 6, Praha 7, 170 00 IČ: 49615840

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností ALIVO a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 31.12.216 v tis. Kč 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce je sestavena

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2012 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

K&V ELEKTRO a.s. Výroční zpráva společnosti

K&V ELEKTRO a.s. Výroční zpráva společnosti K&V ELEKTRO a.s. Výroční zpráva společnosti za rok 2013 Výroční zpráva společnosti 2013 I. Úvod II. Textová část výroční zprávy společnosti 1. Údaje o společnosti 2. Údaje o činnosti společnosti 3. Údaje

Více

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k V mil. Kč

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k V mil. Kč ROZVAHA Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: 31. 3. 2014 31. 12. 2013 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 319 256 319 081 Oprávky a opravné položky -185 517-182 282 Dlouhodobý hmotný majetek, netto 133 739

Více

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k 31. 3. 2012 V mil. Kč

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k 31. 3. 2012 V mil. Kč ROZVAHA Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: 31. 3. 2012 31. 12. 2011 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 313 274 313 006 Oprávky a opravné položky -187 080-184 124 Dlouhodobý hmotný majetek, netto 126 194

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010 20. května 2010 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí roku

Více

ROZVAHA. v souladu s IFRS k 31. březnu 2009 (v mil. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444. Praha 4 IČ: Běžné účetní období Minulé účetní období

ROZVAHA. v souladu s IFRS k 31. březnu 2009 (v mil. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444. Praha 4 IČ: Běžné účetní období Minulé účetní období ROZVAHA Běžné účetní období AKTIVA CELKEM 417 767 392 593 Stálá aktiva 293 554 293 644 Dlouhodobý hmotný majetek 172 647 173 032 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 296 167 296 094 Oprávky a opravné položky

Více

Rozvaha - Aktiva v plném rozsahu v tis. Kč za období

Rozvaha - Aktiva v plném rozsahu v tis. Kč za období Rozvaha Aktiva v plném rozsahu v tis. Kč za období 2002 2007 AKTIVA Účet: 2002 2003 2004 2005 2006 2007 Aktiva celkem 3731 3838 3735 3810 4626 5107 Pohledávky za upsané jmění Stálá aktiva 1549 1549 1549

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností Chemin a.s. ke dni 31.12.214 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 214 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce

Více

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k V mil. Kč

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k V mil. Kč ROZVAHA Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: 30. 6. 2016 31. 12. 2015 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 347 624 346 203 Oprávky a opravné položky -210 665-204 187 Dlouhodobý hmotný majetek, netto 136 959

Více

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k V mil. Kč

ČEZ, a. s. ROZVAHA v souladu s IFRS k V mil. Kč ROZVAHA Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: 30. 9. 2016 31. 12. 2015 Dlouhodobý hmotný majetek, brutto 353 027 346 203 Oprávky a opravné položky -214 218-204 187 Dlouhodobý hmotný majetek, netto 138 809

Více