Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 Deset historicky největších fúzí a akvizic (dle hodnoty obchodu)

2 Předmluva Fúze a akvizice jsou v anglofonních zemích a na světových trzích označovány zkratkou M&A, kde M znamená merges (fúze) a A jsou acquisitions (akvizice). Tuto zkratku budu nadále v textu z důvodu úspory prostoru i času používat.

3 Historie Nejvíce fúzí a akvizic se odehrálo v průběhu 90. let (od roku 1990) a trend pokračuje až dodnes. Proč tomu tak je? 1) Došlo k rozpadu východního bloku a sám Sovětský Svaz (resp. Rusko) i jeho socialističtí vazalové transformovali své ekonomiky na tržní, přičemž došlo také k privatizaci státního majetku. Na světový trh se tak dostalo skoro o třetinu více kapitálu. Bylo a je stále více s čím obchodovat. 2) Globalizace společně s prudkým rozvojem výpočetní a komunikační techniky umožňuje snadný přenos kapitálu kamkoli na světě po globálním trhu.

4 M&A obchody měly několik celosvětově známých trendů: 1) M&A v automobilovém průmyslu (např. Volkswagen Group zakoupil do svého portfolia automobilky Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini atd.) 2) M&A ve zbrojním průmyslu (typicky vznik evropské EADS) 3) M&A v mobilních komunikacích (vzpomeňme na akvizice všech původně českých telekomunikačních společností zahraničními provozovateli)

5 4) M&A v farmaceutickém průmyslu (typicky: firma Pfizer, která provedla na americkém trhu velké tažení a skoupila všechny konkurenční společnosti) 5) M&A v počítačovém průmyslu (např. akvizice společnosti Compaq společností HP, akvizice ATI od AMD atd.) 6) M&A v průmyslu těžby a zpracování uhlíkovodíkových paliv a maziv

6 Deset historicky největších M&A, dle hodnoty obchodu:

7 10. místo Akvizice Ameritech Corporation, společností SBC Communications V roce 1999 došlo k dalšímu obchodu mezi provozovateli mobilních telekomunikačních sítí. Společnost SBS Comunications koupila (přátelské převzetí) firmu Ameritech Corporation za 63 mld. USD. SBS Comunications (USA) je společnost založena v roce 1983, ale pod tímto názvem již od roku 2005 nevystupuje. Dnes je známa jako AT&T, inc., neb v roce 2005 firmu AT&T koupila a ponechala si její jméno. AT&T, inc je dnes největším telefonním (poskytuje jak pevné linky, tak i mobilní komunikace) a internetovým poskytovatelem v USA se 150 miliony zákazníky. Ameritech Corporation (USA), také založeno r.1983, byl americký telefonní provozovatel. Tato společnost nabízela opět jak připojení pomoci pevné linky, tak i služby mobilních operátorů. Po akvizici (horizontální) obchodní jméno Ameritech Corp. stále existuje, jako jedna z obchodních značek, pro produkty megakorporace AT&T, inc. Důvodem obchodu byla snaha SBS Comunications stát se největším poskytovatelem telekomunikačních služeb v USA, což se jim také podařilo.

8 9. místo Akvizice AT&T Broadband & Internet společností Comcast Corporation V roce 2001 kupuje americká telekomunikační společnost (přítelské převzetí) internetovou divizi společnosti AT&T (pozor, neplést s AT&T, inc; ta vznikla až v roce 2005, kdy SBC Communications koupily zbytek AT&T). Hodnota tohoto obchodu byla 72,041 mld. USD. AT&T Broadband & Internet (USA) byla internetová divize společnosti AT&T (American Telephone & Telegraph, založeno 1885). Comcast Corp. (USA) je významný americký telekomunikační operátor, který má zaměstnanců (pro srovnání, tržní leader AT&T, inc. jich má ). Důvodem akvizice byla snaha získat dostatečné zázemí a rozšířit si zákaznické portfolio ohledně internetových služeb.

9 8. místo Akvizice BellSouth Corporation společností AT&T, inc. V roce 2006 kupuje společnost AT&T, inc. (opět přátelské převzetí), firmu BellSouth Coproration.. Tento obchod měl hotnotu 72,5 mld. USA. BellSouth Coproration (USA), založena 1983, byla opět telekomunikační společnost provozující jak mobilní, tak i kabelové telefonní sítě a to hlavně na jihu USA. Důvodem obchodu byla snaha AT&T, inc. stát se tržním leaderem (což se podařilo) a hlavně získat telekomunikační sítě kolem velkých měst na jihu USA (Atlanta a spol.).

10 7. místo Sloučení společností Citicorp a Travelers Group V roce 1999 došlo ke sloučení společností Citicorp (společnost vlastněná koncernem Citigroup), která provozuje známé banky Citibank,, se společností Travelers Group,, což byla společnost vlastněná koncernem Control Data Systems (aby se to nepletlo). Hodnota obchodu byla 73 mld. USD. Citicorp (USA),, založena 1812, je firmou provozující celosvětovou síť bank Citibank a centrální částí Citigroup. Travelers Group (USA), založena 1984, je společnost poskytující cestovní pojíštění. Po sloučení s Citicorp se stala její dceřinou společností a její jméno bylo nadále využíváno. Důvod obchodu: společnost Citicorp, chtěla společně s bankovními službami nabízet i cestovní připojištění a k tomu využít dealerské sítě obou společností. To se ovšem neujalo a v roce 2005 došlo k oddělení společnosti Travelers Group (Citigroup tuto dceřinou společnost prodal) firmě St. Paul.

11 6. místo Splynutí Shell Transport & Trading a Royal Dutch Petroleum Co. Tento obchod proběhl v roce 1907 a měl hodnotu 74,6 mld. USD (v cenách roku 2008). Dvě holandské firmy zabývající se těžbou a obchodem s ropou se spojily a vytvořili společnost Royal Dutch Shell, což je dnes po Exxon Mobil druhý největší hráč na trhu s ropou. Historii obou společností vynechám, protože se prameny různí. Důvodem obchodu byla potřeba vytvořit velkou společnost, která by se lépe prosazovala na tehdejších rychle se utvářejících trzích.

12 5. místo Splynutí Glaxo Wellcome Plc. a SmithKline Beecham Plc. V roce 2000 se splynuly dvě velké britské farmaceutické společnosti. Cena tohoto obchodu se odhaduje na 76 mld. USD. Vznikla nová společnost s názvem GlaxoSmithKline. GlaxoWellcome (GB) byla založena v roce 1880 a po celou dobu své existence se jednalo o významnou farmaceutickou firmu. SmithKline Beecham (GB) byla založena dokonce už v roce Se společností GlaxoWellcome si konkurovaly více než 100 let. Důvodem tohoto splynutí byla snaha stát se významnou farmaceutickou společností na světové trhu. Dalším důvodem byl rovněž britský patriotismus. Splynutí se podařilo a GlaxoSmithKline je dnes čtvrtou nejvýznamnější farmaceutickou společnost na světě (první je Johnson and Johnson, dále Pfizer a Bayer).

13 4. místo Splynutí firem Exxon a Mobil V roce 1999 vzniká firma ExxonMobil,, která se stává nejvýznamější společností v oblastí těžby a zpracovávání uhlovodíkatých paliv a maziv na světě. Cena tohoto obchodu byla 77 mld. USD. Společnost Mobil (USA), založeno 1911, stejně jako společnost Exxon (USA), založeno 1973, byly významné americké společnosti zabývající se těžbou, zpracováním a prodejem ropy a produktů s ní spojených (např. sítě čerpacích stanic). K jejich splynutí došlo v roce 1999 po delším tlaku ze strany Royal Dutch Shell. Obě společnosti tak chtěly vytvořit jednak čistě americkou ropnou společnost a úspěšně konkurovat evropské Shell (jednalo se tedy o národností i finanční důvody).

14 3. místo Sloučení firem Pfizer a Warner- Lambert V roce 2000 došlo k sloučení firem v hodnotě 90 mld. USD. Jednalo se o dvě známé farmaceutické firmy z USA. Společnosti Pfizer a Warner-Lambert. Obchodní značka Warner-Lambert tím přestala existovat. Společnost Warner-Lambert (USA) byla založena v roce Společnost Pfizer (USA), dnes druhý největší farmaceut na světě, byla založena v roce K sloučení společností došlo hlavně proto, že Pfizer se snažil (a snaží) stát světovou farmaceutickou jedničkou. Se společností Warner-Lambert ho spojovala podobná historie, sídlo na území USA a hlavně mnoho farmaceutických patentů, které si tyto dvě společnosti vyměnily. Proto bylo sloučení vzhledem k ambicím Pfizeru více než logické,.

15 2. místo Splynutí firem AOL a Time Warner V roce 2001 došlo k splynutí technologické společnosti a poskytovatele internetového připojení America On Line a zábavního průmyslníka Time Warner.. Vzniká tak společnost AOL Time Warner. Cena tohoto obchodu byla neuvěřitelných 164,8 mld. USD. Time Warner (USA) vznikl v roce 1990 splynutím firem Time a Warner a tato společnost se zabývá zábavním průmyslem. Od filmových studií v Hollywoodu, přes největší hudební vydavatelství na světě, desítky televizních stanic, až po vydávaní knih a časopisů. I mnoho firem v České republice je vlastněno tímto gigantem (třeba TV Prima). AOL America On Line (USA) byla společnost založená v roce 1983 jako výrobce a prodejce počítačů. Časem tento segment IT trhu opustila a začala se věnovat vývoji softwaru, ale hlavně internetovému připojení. Dnes je jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů internetového připojení v USA. Důvodem tohoto splynutí byla snaha vytvořit multifunkční korporaci, která je schopna své produkty nabízet zákazníkům na všech dosud existujících médiích (TV, tisk, internet, rádio ).

16 1. místo Akvizice společnosti Mannesmann firmou Vodafone Airtouch PLC V roce 1999 se nadnárodní mobilní operátor Mannesmann (GER) dohodl s firmou Vodafone Airtouch PLC (GB) na prodeji všech svých trhů právě této společnosti. Vodafone za tento obchod zaplatil neuvěřitelných 183 mld. USD, což činí v přepočtu dnešním kurzem dolaru tři státní rozpočty České republiky. Management firmy Mannesmann se dohodl s Vodafonem. Šlo o přátelské převzetí. Společnost Mannesmann AG byla založena roku Po technickém boomu mobilních telefonů v devadesátých letech se stala nejvýznamnějším německým operátorem. Společnost se rovněž rozšiřovala na ostatní trhy západní Evropy, např. britský a francouzský. Důvodem akvizice byla snaha Vodafonu stát se nejvýznamnějším světovým mobilním operátorem a být na významném německém trhu.

17 Děkuji za pozornost. Ivo Stáňa, 2009

GLOBÁLNÍ HEGEMONIE. Amerika a její výzvy

GLOBÁLNÍ HEGEMONIE. Amerika a její výzvy GLOBÁLNÍ HEGEMONIE Amerika a její výzvy Schopnost prosadit svůj vliv kdekoli ve světě x nakolik je využívaná? Složky hegemonie: Hospodářská Politická Vojenská Kulturní Co je to globalní Hegemonie regionalní

Více

Společně dokážeme více. Copyright 2014 American International Group, Inc. Všechna práva vyhrazena

Společně dokážeme více. Copyright 2014 American International Group, Inc. Všechna práva vyhrazena Společně dokážeme více AIG ve světě AIG v ČR 90 + let na pojistném trhu 88M + klientů obrat 68 mld. dolarů 20 + let v České republice 1. zahraniční neživotní pojišťovna po roce 1989 působnost ve130 + zemích

Více

Graf 1. Počet bank mezi 100 největšími společnostmi světa

Graf 1. Počet bank mezi 100 největšími společnostmi světa Příklady Graf 1. Počet bank mezi 100 největšími společnostmi světa 6 5 4 3 2 1 0 Velká Británie Španělsko Čína USA Japonsko Francie Itálie Austrálie Kanada Brazílie Belgie 2009 2008 Pořadí 2009 2008 Změna

Více

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Deutsche Telekom AG Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Investice do zahraničních firem v českých korunách? Deutsche Telekom Deutsche Telekom patří mezi největší světové poskytovatele telekomunikačních

Více

CITIBANK EUROPE PLC 28

CITIBANK EUROPE PLC 28 Příloha č. 2 CITIBANK EUROPE PLC 28 Citibank Europe plc, společnost založená a existující podle irského práva, se sídlem Dublin, North Wall Quay 1, Irsko, registrovaná v rejstříku společností v Irské republice,

Více

Alcatel Lucent. Prezentace společnosti. Daniel Tureček, Josef Málek

Alcatel Lucent. Prezentace společnosti. Daniel Tureček, Josef Málek České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Studijní plán: Elektronika a sdělovací technika Předmět: X32 Základy a management komunikační techniky Prezentace společnosti Alcatel Lucent

Více

ING Bank N.V. Česká republika. [Media Kit] W. I N GBANK.CZ

ING Bank N.V. Česká republika. [Media Kit] W. I N GBANK.CZ 2014 ING Bank N.V. Česká republika [Media Kit] W W W.IN W. I N GBANK.CZ GBANK.CZ Obsah 1. Skupina ING 2 2. ING v České republice 2 3. ING Bank v České republice 3 4. Organizační struktura 4 5. Společenská

Více

AKCIOVÉ TRHY - ZAHRANIČNÍ SEKTORY. Telecommunications

AKCIOVÉ TRHY - ZAHRANIČNÍ SEKTORY. Telecommunications AKCIOVÉ TRHY - ZAHRANIČNÍ SEKTORY Telecommunications ZÁPADNÍ EVROPA A USA AKCIOVÉ TRHY - ZAHRANIČNÍ SEKTORY Telecommunication Services Výhled sektoru ZÁPADNÍ EVROPA: ZACHOVAT VÁHU (vůči indexu DJ STOXX

Více

TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 4. týden 25. až 29. ledna 2016

TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 4. týden 25. až 29. ledna 2016 TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 4. týden 25. až 29. ledna 2016 Důvěra v českou ekonomiku je nejsilnější od června 2008 V české ekonomice se na začátku roku důvěra zlepšila, když souhrnný indikátor důvěry

Více

Jak být síťově neutrální a zároveň pozitivně nediskriminovat?

Jak být síťově neutrální a zároveň pozitivně nediskriminovat? Jak být síťově neutrální a zároveň pozitivně nediskriminovat? Richard Stonavský Ředitel pro regulaci a vnější vztahy Vodafone Czech Republic TINF 2011, C1 - Vodafone Unclassified Vodafone Group PLC Největší

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti CS Cargo je nejrychlěji se rozvíjející logistickou skupinou regionu CEE CS Cargo patří k vedoucím firmám v odvětví dopravy a logistiky v regionu střední a východní Evropy Se sídlem

Více

Expertní přednáška pro DigiPárty

Expertní přednáška pro DigiPárty Expertní přednáška pro DigiPárty 23.3.2017. Obsah přednášky & Jak na černé zlato chytře a jednoduše? 1. Globální trh s ropou, jeho hráči a fundamenty 2. Ropa jako burzovní aktivum co vlastně obchodujeme?

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio Analýzy a doporučení Analýza společnosti Exxon Mobil Společnost Exxon Mobil Corporation se zabývá výzkumem, těžbou, distribucí a prodejem ropy, zemního plynu a ropných produktů. Také se podílí na těžbě

Více

CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA KVĚTEN 2016

CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA KVĚTEN 2016 CDI CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA KVĚTEN 2016 POPIS DĚNÍ NA AKCIOVÝCH TRZÍCH V KVĚTNU Obchodování na akciových trzích se v úvodu měsíce neslo spíše v lehce negativním sentimentu. Za nervozitou investorů

Více

VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ

VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER CEE ZEBRA TECHNOLOGIES EUROPE LIMITED ZEBRA TECHNOLOGIES HISTORIE

Více

Vítejte v NN. Na vás záleží

Vítejte v NN. Na vás záleží Vítejte v NN Na vás záleží Začínáme u vás Vše, co děláme, se odvíjí od potřeb zákazníka Všechny naše aktivity se zaměřují na vás Vaše potřeby, sny a ambice. Vaši touhu dostat od života to nejlepší, ať

Více

GLOBAL-EQUITY. Obsah. Veřejné fondy ERSTE-SPARINVEST Kapitalanlagegesellschaft m.b.h... 11

GLOBAL-EQUITY. Obsah. Veřejné fondy ERSTE-SPARINVEST Kapitalanlagegesellschaft m.b.h... 11 GLOBAL-EQUITY Obsah Obecné informace o investiční společnosti. 2 Přechod na měnu euro. 3 Vývoj fondu.. 4 Mezinárodní trhy s akciemi...... 4 Investiční politika... 4 Struktura majetku fondu. 5 Seznam majetku

Více

Začíná úpadek klasických mediálních firem?

Začíná úpadek klasických mediálních firem? Začíná úpadek klasických mediálních firem? Současný systém placených televizních kanálů pravděpodobně dosáhl svého vrcholu Reklama se z televize přesouvá na internet Nejvýdělečnější divize mediálních firem

Více

Private equity & franchising, trendy, možnosti. Praha, Silke Horáková Výkonná ředitelka CVCA M:

Private equity & franchising, trendy, možnosti. Praha, Silke Horáková Výkonná ředitelka CVCA  M: Private equity & franchising, trendy, možnosti Praha, 13.11.2014 Silke Horáková Výkonná ředitelka CVCA www.cvca.cz M: +420 776 342 396 1 Venture Capital/Private Equity Typické znaky CVCA zastupuje VC/PE

Více

25. dubna 2011 29. dubna 2011

25. dubna 2011 29. dubna 2011 Fio report ní zpravodajství z kapitálových trhů Fio banka, a.s. 25. dubna 2011 29. dubna 2011 ČR Vývoj indexu PX Minulý PX 1 251 1261,0 + 0,80 / Zkrácený přinesl na pražskou burzu mírný růst. Největší

Více

Vývoj fondů GENERALI INVESTMENTS

Vývoj fondů GENERALI INVESTMENTS Prosinec 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer Working with you since 1831 Fond konzervativní Prosinec + 0,02% Celý rok + 0,88% Státní dluhopisy: stále velmi drahé, jak z historického, tak i

Více

CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA DUBEN 2016

CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA DUBEN 2016 CDI CYRRUS DIVIDEND INDEX CZK SOUHRN ZA DUBEN 2016 VÝVOJ AKCIOVÝCH TRHŮ V DUBNU Duben byl dalším růstovým měsícem na akciových trzích. Během něj vystoupaly americké akcie na letošní maxima a k dosažení

Více

NEJVĚTŠÍ STAVEBNÍ PODNIKY VE SVĚTĚ MICHAL POLÁČEK

NEJVĚTŠÍ STAVEBNÍ PODNIKY VE SVĚTĚ MICHAL POLÁČEK NEJVĚTŠÍ STAVEBNÍ PODNIKY VE SVĚTĚ MICHAL POLÁČEK 12.12.2018 OBSAH: 10. LAING O'ROURKE 9. ROYAL BAM GROUP 8. KIEWIT 7. BOUYGUES CONSTRUCTION 6. BALFOUR BEATTY 5. SKANSKA 4. HOCHTIEF 3. BECHTEL 2. GRUPO

Více

Microsoft Windows Server System

Microsoft Windows Server System Microsoft Windows Server System ČRa spouští jako první telekomunikační operátor v České republice služby pro malé a střední firmy, které požadují kancelářské aplikace, e-mail, sdílený kalendář a kontakty

Více

Pioneer - akciový, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond Struktura investičních nástrojů v portfoliu FKI

Pioneer - akciový, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond Struktura investičních nástrojů v portfoliu FKI Pioneer - akciový, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond Cenné papíry - DOFO31_11 - Majetkové v majetku fondu na na či 1 Součet (Σ) Součet (Σ) Součet (Σ) Součet (Σ) Součet (Σ) Součet

Více

Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S

Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S P R O F I L K A N C E L Á Ř E Advokátní kancelář

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111 V Praze, 21. března 2006 Čistý zisk Skupiny ČSOB v roce 2005 vyšší o 17% oproti roku 2004 (konsolidované, IFRS, auditované výsledky) Skupina ČSOB uzavřela rok 2005 se ziskem ve výši 10,3 miliardy Kč. Čistý

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Magisterské studium prezenční. Seminární práce. Fúze a akvizice

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Magisterské studium prezenční. Seminární práce. Fúze a akvizice VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Magisterské studium prezenční Seminární práce Fúze a akvizice Zpracovali: Bukhtseyeva Katsiaryna Vyučující: doc. Ing. Antonín Kubíček, CSc. Sokolova Ksenia Praha

Více

Společnost Henkel zvýšila obrat i zisk

Společnost Henkel zvýšila obrat i zisk Tisková zpráva Praha, 27. února 2008 Navržené zvýšení dividend Společnost Henkel zvýšila obrat i zisk Obrat vzrostl o 3,6 procenta na 13,07 mld. eur Organický růst obratu dosáhl 5,8 procenta Provozní zisk

Více

Mezinárodní ekonomické vztahy po 2.světové válce a jejich subjekty

Mezinárodní ekonomické vztahy po 2.světové válce a jejich subjekty Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Studijní program: Hospodářská politika Studijní obor: Veřejná správa a regionální rozvoj Forma studia: prezenční Školní rok: 2003/2004 Mezinárodní

Více

Statistické údaje publikované v kapitole A ICT Infrastruktura pocházejí z následujících zdrojů:

Statistické údaje publikované v kapitole A ICT Infrastruktura pocházejí z následujících zdrojů: A ICT Infrastruktura Statistické údaje publikované v kapitole A ICT Infrastruktura pocházejí z následujících zdrojů: Český telekomunikační úřad (ČTU) - data o počtu účastníků v pevné a mobilní telefonní

Více

České Radiokomunikace

České Radiokomunikace České Radiokomunikace Nové trendy v oblasti radiových sítí a sdílení telekomunikační infrastruktury Marcel Procházka Manažer pro rozvoj služeb a strategii Malenovice 29.4.2010 Kdo jsme Expert na trhu vysílacích

Více

NĚMECKO - HOSPODÁŘSTVÍ

NĚMECKO - HOSPODÁŘSTVÍ NĚMECKO - HOSPODÁŘSTVÍ Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Německo - hospodářství Autor Zdeněk Hrdina Datum

Více

VŠUDE DOBŘE, S UPC NEJLÉPE

VŠUDE DOBŘE, S UPC NEJLÉPE VŠUDE DOBŘE, S UPC NEJLÉPE Internetové připojení, interaktivní televize nebo výhodné volání? V tom je UPC jako doma. INTERNET / TELEVIZE / TELEFON Naším posláním je přinášet zákazníkům možnost připojení

Více

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2 Výroční zpráva 2013 OBSAH 1. Úvodní slovo ředitele 3 2. Základní údaje společnosti 4 3. Představení společnosti 5 4. Služby společnosti 6 5. Významní partneři 7 6. Vybrané ekonomické ukazatele 8 7. Ostatní

Více

1.4.1 Demografický problém 20. 1.4.2 Ekologický problém 21. 1.4.3 Problém trvale udržitelného růstu 23

1.4.1 Demografický problém 20. 1.4.2 Ekologický problém 21. 1.4.3 Problém trvale udržitelného růstu 23 ODDÍL A 10 1. Vymezení světové ekonomiky 11 1.1 Světová ekonomika jako vědní disciplína 11 1.2 Vymezení světové ekonomiky 12 1.3 Klasifikace zemí 14 1.4 Světová ekonomika a biosociální systém 19 1.4.1

Více

Doba Kapitálová Kategorie trvání ochrana rizika 102 % Vývoj měn vůči EUR od počátku pojištění ( ) EUR / BRL brazilský real

Doba Kapitálová Kategorie trvání ochrana rizika 102 % Vývoj měn vůči EUR od počátku pojištění ( ) EUR / BRL brazilský real TIMBI 2015/2017 Produkt jednorázového investičního životního pojištění, který investuje do cenného papíru s kapitálovou ochranou vložené investice. Výnos je odvozen z výkonnosti pěti měn zemí TIMBI vůči

Více

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019 Tisková zpráva 9. května 2019 V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019 1. čtvrtletí 2019: Tržby ve výši 16,2 miliardy eur (plus 3 %) EBIT před započtením mimořádných

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

SKUPINA RWE V ČR V ROCE 2013

SKUPINA RWE V ČR V ROCE 2013 SKUPINA RWE V ČR V ROCE 2013 Martin Herrmann předseda představenstva, CEO RWE Česká republika STRANA 1 PRODEJ NET4GAS PŘISPĚL K UPEVNĚNÍ KAPITÁLOVÉ ZÁKLADNY RWE A POSÍLIL FINANČNÍ SÍLU CELÉHO KONCERNU

Více

= CZK. Analýza leden 2017 Alibaba Group Long 2. AKTUALIZACE. Potenciál analýzy od vydání = USD/lot Při 10 lotech + 15.

= CZK. Analýza leden 2017 Alibaba Group Long 2. AKTUALIZACE. Potenciál analýzy od vydání = USD/lot Při 10 lotech + 15. Analýza leden 2017 Alibaba Group Long 2. AKTUALIZACE Potenciál analýzy od vydání = +1.546 USD/lot Při 10 lotech + 15.460 USD = 388.726 CZK Robert Černík - analytik info@primstock.cz +420 234 768 018 ANALÝZA

Více

Grant Thornton významně rozšiřuje přítomnost na českém trhu. 12. září 2011

Grant Thornton významně rozšiřuje přítomnost na českém trhu. 12. září 2011 Grant Thornton významně rozšiřuje přítomnost na českém trhu 12. září 2011 Grant Thornton ve světě a naše cíle Grant Thornton poskytuje komplexní služby v oblasti auditu, účetnictví, daňového poradenství

Více

Zakladatel a hlavní představitel americké počítačové společnosti Dell. Jedním z 50 nejbohatších lidí světa. Majetek kolem 18 miliard USD

Zakladatel a hlavní představitel americké počítačové společnosti Dell. Jedním z 50 nejbohatších lidí světa. Majetek kolem 18 miliard USD Michael Dell Zakladatel a hlavní představitel americké počítačové společnosti Dell Jedním z 50 nejbohatších lidí světa Majetek kolem 18 miliard USD Dětství Narozen v Houstonu v roce 1965 Otec byl zubařem,

Více

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017

Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017 Výroční zpráva společnosti Corpus Solutions a.s. za rok 2017 Popis účetní jednotky Název společnosti: Corpus Solutions Sídlo: Štětkova1638/18 Praha 4, 140 00 Právní forma: a.s. IČO: 25764616 Rozhodující

Více

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14. Charakteristika produktu

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14. Charakteristika produktu CLEAN ENERGY 2016 Výnos je odvozen od vývoje dynamicky spravovaného indexu odvozeného od vývoje akcií 14 vybraných společností působících v oblasti energetiky a souvisejících technologií. Produkt se 100%

Více

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld.

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld. Tisková zpráva BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje 3. listopadu 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com 3. čtvrtletí

Více

Případová studie. SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na nákup licencí a zkrátil proces implementace nových aplikací a SW na desetinu

Případová studie. SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na nákup licencí a zkrátil proces implementace nových aplikací a SW na desetinu Případová studie SAM Assessment ušetřil AAA Auto 30 % nákladů na nákup licencí a zkrátil proces implementace nových aplikací a SW na desetinu www.microsoft.cz/pripadovestudie Přehled Země: Česká republika

Více

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14 11/14. Allianz ENERGYinvest. Charakteristika produktu

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY 2016 1 2 3 4 5 6 7 11/11 05/12 11/12 05/13 11/13 05/14 11/14. Allianz ENERGYinvest. Charakteristika produktu CLEAN ENERGY 2016 Produkt jednorázového investičního životního pojištění, který investuje do cenného papíru s kapitálovou ochranou vložené investice. Výnos je odvozen od vývoje dynamicky spravovaného indexu

Více

Výroční zpráva.

Výroční zpráva. Výroční zpráva 2016 www.elitexnepomuk.cz Vážené dámy, vážení pánové, Úvodní slovo rok 2016 byl pro naši společnost velmi významný. Dosáhli jsme rekordních výsledků v mnoha oblastech, představili a implementovali

Více

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY

Kategorie rizika a výnosu CLEAN ENERGY CLEAN ENERGY 2016 Produkt jednorázového investičního životního pojištění, který investuje do cenného papíru s kapitálovou ochranou vložené investice. Výnos je odvozen od vývoje dynamicky spravovaného indexu

Více

Perspektivní obory pro vývoz do Číny

Perspektivní obory pro vývoz do Číny Perspektivní obory pro vývoz do Číny 1) Úvod Již ve třicátých letech minulého století dodávalo Československo do Číny investiční celky, např. cukrovary. Značného objemu ve vývozu investičních celků do

Více

Strategické plánování v éře

Strategické plánování v éře Strategické plánování v éře globální hyperkonkurence Ing. Ivan Špingl GMC Marketing spol. s r.o. www.gmcmarketing.cz, www.agendas.net SCIP Society of Competitive Intelligence Professionals www.scip.org

Více

PRŮZKUM AIFP EKONOMICKÉ DOPADY KLINICKÝCH STUDIÍ REALIZOVANÝCH V ČR. MUDr. Beata Čečetková, Ph.D. a Mgr. Jakub Dvořáček

PRŮZKUM AIFP EKONOMICKÉ DOPADY KLINICKÝCH STUDIÍ REALIZOVANÝCH V ČR. MUDr. Beata Čečetková, Ph.D. a Mgr. Jakub Dvořáček PRŮZKUM AIFP W EKONOMICKÉ DOPADY KLINICKÝCH STUDIÍ REALIZOVANÝCH V ČR MUDr. Beata Čečetková, Ph.D. a Mgr. Jakub Dvořáček CÍL PRŮZKUMU Zhodnotit ekonomický vliv klinických studií realizovaných v ČR OBSAH

Více

I N S I G H T S I D E A S R E S U L T S. Mediální svět v číslech

I N S I G H T S I D E A S R E S U L T S. Mediální svět v číslech I N S I G H T S I D E A S R E S U L T S Mediální svět v číslech p. Zopakování již známého, ale často zapomínaného Ekonomika se vyvíjí příznivě, roste, ovšem ne v Evropě Fiskální úsporná politika se přenáší

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Těžba ropy v USA letos vzroste nejrychleji v historii Těžba ropy ve Spojených státech vzroste v letošním roce nejrychlejším tempem v historii. Díky těžbě z břidlicových hornin se americká

Více

Kdo jsme a kam směřujeme

Kdo jsme a kam směřujeme Asociace odborných velkoobchodů a výrobců TZB Kdo jsme a kam směřujeme Ivan Bohata Prezident AOVV Od AOV k AOVV Výsledky AOVV za první rok existence: E- shopy v oboru TZB Statistika trhu TZB Velká cena

Více

Životopis. Student EEICT 2002 druhé místo. Creative Mobile Award 2001 první místo

Životopis. Student EEICT 2002 druhé místo. Creative Mobile Award 2001 první místo Životopis Osobní údaje Jméno: Jan Makovička Akademický titul: Ing. et Ing. Datum narození: 29. dubna 1979 Občanství: ČR Národnost: česká Rodinný stav: svobodný Trvalé bydliště: Ořešínská 18a, 621 00 Brno

Více

Portofolio televizních kanálů

Portofolio televizních kanálů Portofolio televizních kanálů SAT Plus, s.r.o. upc express Společnost SAT Plus, s.r.o. se od svého založení věnuje projektům nízkonákladových televizních stanic a je majitelem licencí tří televizních kanálů,

Více

OECD Communications Outlook 2005. Výhled OECD pro odvětví komunikací pro rok 2005. Shrnutí. Summary in Czech. Přehled v českém jazyce

OECD Communications Outlook 2005. Výhled OECD pro odvětví komunikací pro rok 2005. Shrnutí. Summary in Czech. Přehled v českém jazyce OECD Communications Outlook 2005 Summary in Czech Výhled OECD pro odvětví komunikací pro rok 2005 Přehled v českém jazyce Shrnutí Po splasknutí tzv. internetové bubliny upadl segment telekomunikací do

Více

ZÁKAZNÍKŮM V ČESKÉ REPUBLICE POMÁHÁME RŮST OBSAH. 1. Globální partner. 2. Program řízení rizika. 3. Kontrola řízení rizika. 4. Strategie řízení rizika

ZÁKAZNÍKŮM V ČESKÉ REPUBLICE POMÁHÁME RŮST OBSAH. 1. Globální partner. 2. Program řízení rizika. 3. Kontrola řízení rizika. 4. Strategie řízení rizika OBSAH 1. Globální partner ZÁKAZNÍKŮM V ČESKÉ REPUBLICE POMÁHÁME RŮST 2. Program řízení rizika 3. Kontrola řízení rizika 4. Strategie řízení rizika GLOBÁLNÍ PŮSOBNOST WU Globální propojení firem i jednotlivců.

Více

Fórum českého stavebnictví 2012

Fórum českého stavebnictví 2012 Fórum českého stavebnictví 2012 RNDr. Evžen Korec, CSc. 06.03.2012 Představení EKOSPOL a.s. patří mezi TOP 4 developerské firmy v ČR v oblasti rezidenčního developmentu (dle podílu na trhu) Jediný velký

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Červen 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Červen 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Červen 2015 Praha Patrik Hudec Senior portfolio manažer 2 Konzervativní fond Červen -0,08 % Letos +0,28 % Korporátní dluhopisy beze změny Nepříznivý vliv růstu dlouhých sazeb 12%

Více

ING Bank N.V. Česká republika 2011. 1Media Kit!

ING Bank N.V. Česká republika 2011. 1Media Kit! ING Bank N.V. Česká republika 2011 1Media Kit! Duben 2011 Obsah 1. Skupina ING 1 2. ING v České republice 1 3. ING Bank v České republice 2 4. Organizační struktura 3 5. Společenská odpovědnost ING Bank

Více

Ekonomická transformace a její lekce pro dnešek

Ekonomická transformace a její lekce pro dnešek Ekonomická transformace a její lekce pro dnešek Konference 25 let kapitalismu v České republice Žofín, 15. listopadu 214 Vladimír Tomšík Česká národní banka Stav ekonomiky na počátku transformace Země

Více

Seriózní investor vydělává při prodeji Jan Tauber, ředitel, Genesis Capital

Seriózní investor vydělává při prodeji Jan Tauber, ředitel, Genesis Capital Společnost Genesis Capital, jeden z největších správců fondů rozvojového kapitálu v České republice, nabízí malým a středním podnikům v ČR a na Slovensku financování jejich růstu a rozvoje. Prostřednictvím

Více

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 11. února 2014 Účastnící tiskové konference Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Asset Management v roce 2013 CZK = 975 059 686

Více

Přehled. Výhled OECD pro odvětví komunikací: vydání 2003

Přehled. Výhled OECD pro odvětví komunikací: vydání 2003 Přehled Výhled OECD pro odvětví komunikací: vydání 2003 Overview OECD Communications Outlook: 2003 Edition Czech translation Přehledy jsou překladem výtahů z publikací OECD. K dispozici jsou zdarma v internetovém

Více

11 % pro uložení volných prostředků. Tuto překotnou etapu však český bankovní trh 0 %

11 % pro uložení volných prostředků. Tuto překotnou etapu však český bankovní trh 0 % 2% 22 % Velké podniky 6 66 7 % 56 % 6 % 54 % 43 % 43 % 38 % 38 % % Roz Spí Spí % odně ano e ano epší nabídka e ne konkurence tní úvěr 86 % Nespokojenost se Pomalá adaptace nových Neosobní přístup současné

Více

KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ

KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ ŠETRNÁ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ KDO JSME Předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti Cofely v ČR je Vladimír Říha. Je zkušeným manažerem v oblasti energetiky,

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Listopad 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Listopad 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Listopad 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Konzervativní fond Listopad + 0,10 % Letos + 0,87 % Státní dluhopisy: růst po celé křivce - do 7 let jsou nyní záporné výnosy

Více

126EKMN :Ekonomika a management ve stavebnictví. Vladimíra Nováková 2016

126EKMN :Ekonomika a management ve stavebnictví. Vladimíra Nováková 2016 126EKMN :Ekonomika a management ve stavebnictví Vladimíra Nováková 2016 Globalizace a stavebnictví Pronikání na zahraniční stavební trhy Obsah: Expanze na zahraniční trhy Největší mezinárodní stavební

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5 POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. 150 00 Praha 5 Společnost CAC LEASING, a.s., IČ 15886492, se sídlem, Praha 5 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto

Více

S 253/02-91/03 V Brně dne 15. ledna 2003

S 253/02-91/03 V Brně dne 15. ledna 2003 S 253/02-91/03 V Brně dne 15. ledna 2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 253/02, zahájeném dne 16. prosince 2002 podle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA TEZE DIPLOMOVÉ PRÁCE: VÝVOJ PŘÍMÝCH ZAHRANIČNÍCH INVESTIC VE VIETNAMU V LETECH 1988 2000 Autor: Vedoucí diplomové práce: Katedra řízení Praha

Více

PŘEDSTAVENÍ VOLKSBANK FINANCOVÁNÍ ZEMĚDĚLSTVÍ. Karla Křížová

PŘEDSTAVENÍ VOLKSBANK FINANCOVÁNÍ ZEMĚDĚLSTVÍ. Karla Křížová PŘEDSTAVENÍ VOLKSBANK FINANCOVÁNÍ ZEMĚDĚLSTVÍ Karla Křížová 30.8.2012 1 KDO JSME Volksbank CZ je univerzální obchodní banka s širokou nabídkou produktů a služeb v oblasti retailového i firemního bankovnictví.

Více

MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ II

MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ II MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ II Podniky podle sektorů a hospodářských odvětví Podniky podle velikosti Kritéria třídění: - Počet zaměstnanců (nejpoužívanější) - Velikost obratu - Velikost kapitálu -

Více

SPSOA_ICT6_NSD. Vypracoval Petr Novosad. Vytvořeno z projektu EU Peníze středním školám

SPSOA_ICT6_NSD. Vypracoval Petr Novosad. Vytvořeno z projektu EU Peníze středním školám SPSOA_ICT6_NSD Vypracoval Petr Novosad Vytvořeno z projektu EU Peníze středním školám V současnosti máme širokou škálu možností připojení k internetu 1. telefonní linkou přes modem 2. ISDN 3. ADSL 4. pevnou

Více

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 22. června 2018

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 22. června 2018 Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK 2017 Praha, 22. června 2018 SKUPINA ČEZ DOKÁZALA V ROCE 2017 NAPLNIT HLAVNÍ FINANČNÍ I STRATEGICKÉ CÍLE

Více

ŘÍZENÍ KREDITNÍHO RIZIKA VE SKUPINĚ UNIPETROL

ŘÍZENÍ KREDITNÍHO RIZIKA VE SKUPINĚ UNIPETROL ŘÍZENÍ KREDITNÍHO RIZIKA VE SKUPINĚ UNIPETROL Diskusní seminář - Česká Treasury Asociace 28. dubna 2009 Aleš Kolman ved. odboru finančnířízení, UNIPETROL SERVICES, s.r.o. ales.kolman@unipetrol.cz Představení

Více

Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby. 6. dubna 2016

Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby. 6. dubna 2016 Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby 6. dubna 2016 CIO Survey v kostce Motto Jakou stopu vytváří dnešní CIO? 1271 CIO ze 43 zemí 20 % z 1000 největších firem 43 % bylo z 500 největších

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 3) Borovského žáky

Více

Veřejná analýza 2016 ROPA LONG. Marek Hauf analytik hauf@primstock.cz Tel: 234 768 018

Veřejná analýza 2016 ROPA LONG. Marek Hauf analytik hauf@primstock.cz Tel: 234 768 018 Veřejná analýza 2016 ROPA LONG Marek Hauf analytik hauf@primstock.cz Tel: 234 768 018 Shrnutí Cena ropy dosáhla v minulém týdnu nejnižší úrovně od prosince roku 2003. Za poklesem ceny stály zprávy o snížení

Více

ING Commercial Banking Czech Republic 2010. 1 Media Kit!

ING Commercial Banking Czech Republic 2010. 1 Media Kit! ING Commercial Banking Czech Republic 2010 1 Media Kit! Duben 2010 Obsah 1. Skupina ING 1 2. ING v České republice 1 3. ING Commercial Banking 2 4. Produkty a služby 2 5. Organizační struktura 3 6. Společenská

Více

Sankce: EU versus Rusko. Rizika přímých a nepřímých dopadů oboustranných sankcí. David Marek Hlavní ekonom Deloitte Czech Republic

Sankce: EU versus Rusko. Rizika přímých a nepřímých dopadů oboustranných sankcí. David Marek Hlavní ekonom Deloitte Czech Republic Sankce: EU versus Rusko Rizika přímých a nepřímých dopadů oboustranných sankcí David Marek Hlavní ekonom Deloitte Czech Republic Přehled Přímé dopady Sankce EU proti Rusku 3 Sankce Ruska proti EU 4 Nepřímé

Více

Makroekonomické informace 6/2009 2015-05-04 00:00:00

Makroekonomické informace 6/2009 2015-05-04 00:00:00 Makroekonomické informace 6/2009 205-05-04 00:00:00 2 V březnu 2009 - dle údajů NBP - činil příliv přímých zahraničních investic do Polska celkem 407 mil. EUR. Příliv přímých zahraničních investic V březnu

Více

Allianz investiční fondy

Allianz investiční fondy Allianz investiční fondy Situace v Eurozóně se ve čtvrtém kvartálu opět zhoršila. Komentář k vývoji na finančních trzích Ve čtvrtém kvartálu se opět do popředí dostaly špatné zprávy z Eurozóny. Irsko se

Více

S 177/02-3390/02 V Brně dne 25. září 2002

S 177/02-3390/02 V Brně dne 25. září 2002 S 177/02-3390/02 V Brně dne 25. září 2002 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 177/02, zahájeném dne 26. 8. 2002 podle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní řád),

Více

Podpora exportu zdravotnické a farmaceutické techniky a technologie Jan Procházka

Podpora exportu zdravotnické a farmaceutické techniky a technologie Jan Procházka Podpora exportu zdravotnické a farmaceutické techniky a technologie Jan Procházka EGAP- spolehlivý partner českého exportu 24 let existence Pojištěný export za 760 miliard korun (33 mld. USD) Zdravotnická

Více

Press Release Tisková zpráva Drobné bankovnictví 2012 Retail Banking 2012

Press Release Tisková zpráva Drobné bankovnictví 2012 Retail Banking 2012 Press Release Tisková zpráva Drobné bankovnictví 2012 Retail Banking 2012 Uvolněno pro ress Release veřejnost 1. 10. 2012 5.00 1. Souhrn S ročním odstupem Epsi Research, nezávislá benchmarkingová organizace

Více

Kronika projektu OPPA

Kronika projektu OPPA Kronika projektu OPPA Základní informace o projektu Název Projektu: společnostech Casablanca Registrační číslo projektu: V rámci programu: Operační program Praha Adaptabilita Prioritní osa: 1 - Podpora

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Konzervativní fond Květen -0,01% Od ledna +0,36% Příznivý vliv korporátních dluhopisů Nepříznivý vliv růstu dlouhodobých sazeb

Více

Pojištění zneužití 100

Pojištění zneužití 100 Pojištění zneužití 100 POJIŠTĚNÍ ZNEUŽITÍ KARTY CITIBUSINESS PLATINUM SELECT pojištění zneužití platební karty je automaticky zahrnuto (tj. bez nutnosti sjednání) u karty CitiBusiness Platinum Select pojištění

Více

Perspektivy rozvoje rusko-české obchodně-hospodářské spolupráce v současné době. Sergej Stupar Obchodní rada Ruské federace v České republice

Perspektivy rozvoje rusko-české obchodně-hospodářské spolupráce v současné době. Sergej Stupar Obchodní rada Ruské federace v České republice Perspektivy rozvoje rusko-české obchodně-hospodářské spolupráce v současné době Sergej Stupar Obchodní rada Ruské federace v České republice Ostrava, 18 června r.2015 2 Evropská unie základný obchodní

Více

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR Č. 09/2010 20. května 2010 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2010: Nejlepší čtvrtletí v dějinách podniku Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR Koncernové pojistné poprvé převýšilo

Více

Nadace a fondy obecně u nás nejvíce podporují oblast zdravotní, následuje oblast vzdělávání a oblast sociální a humanitární. (viz Graf č.

Nadace a fondy obecně u nás nejvíce podporují oblast zdravotní, následuje oblast vzdělávání a oblast sociální a humanitární. (viz Graf č. Nadační sektor v České republice v roce 2015 Klíčové výstupy a informace Svojí povahou je nadace a nadační fond správce majetku a zejména dárce, který podporuje třetí osoby, respektive veřejně prospěšné

Více

Sdílená infrastruktura bezkontaktních plateb jako klíč k úspěchu Mobile Payments. Pavel Juřík

Sdílená infrastruktura bezkontaktních plateb jako klíč k úspěchu Mobile Payments. Pavel Juřík Sdílená infrastruktura bezkontaktních plateb jako klíč k úspěchu Mobile Payments Pavel Juřík Global Accounts Manager 11. 10. 2012 20 let platebních služeb GPE v ČR 1990 I. S. C. MUZO bankovní společnost

Více

Souhrn dění prosinec 2012

Souhrn dění prosinec 2012 MĚSÍČNÍ REPORT Zpravodajství z kapitálových trhů 1.12. 31.12.2012 Souhrn dění prosinec 2012 Souhrn Prosinec roku 2012 se pro riziková aktiva vyvíjel smíšeně, neboť některé akciové indexy a komodity posilovaly

Více

Geschäftsentwicklung 2010 Vienna Insurance Group

Geschäftsentwicklung 2010 Vienna Insurance Group Geschäftsentwicklung 2010 Vienna Insurance Group 20. řádná valná hromada VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe Vídeň 6. května 2011 Vývoj obchodní činnosti v roce 2010 Vienna Insurance Group

Více

Trendy a očekávaný vývoj české ekonomiky

Trendy a očekávaný vývoj české ekonomiky Trendy a očekávaný vývoj české ekonomiky Vojtěch Benda člen bankovní rady ČNB Konference Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě..8 Brno Ekonomický růst Hrubý domácí produkt (meziroční

Více