ROLODEX RF-128b Personal Organiser

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROLODEX RF-128b Personal Organiser"

Transkript

1 ROLODEX RF-128b Personal Organiser Obj.č. : Úvod Blahopřejeme! Stal jste se majitelem Rolodex Electroniscs Personal Organizéru s paměťovou kapacitou 128 KB. Organizér Vám nabízí následující funkce: Plánovací kalendář; Ukládání a vyvolávání: - firemních a soukromých telefonních čísel a adres - ových adres - Poznámek - Termínů; Dvou časů a datumu na 29 místech po celém světě; Přepočet měr a peněz; Denní buzení; Propojení dat s PC; Výběr z 6 ovládacích jazyků Ochranu dat heslem Osvětlení pozadí Vám umožní pohodlné čtení displeje. Poznámky Výrobce naléhavě upozorňuje, abyste všechny důležité záznamy uchovávali také v písemné podobě. Data se mohou prakticky ve všech elektronických paměťových výrobcích za určitých okolností ztratit nebo změnit. Výrobce proto nebere žádnou odpovědnost za ztrátu dat nebo za data, která se stala nepoužitelnými z důvodu špatného používání, oprav, defektů, výměny baterií nebo při používání výrobku po době životnosti baterií atd..

2 Výrobce nepřejímá odpovědnost, přímou nebo nepřímou, za finanční ztráty nebo nároky třetí strany na základě používání tohoto výrobku nebo jeho funkcí, jako jsou např. ukradená čísla kreditních karet, ztráta nebo falšování uložených dat atd. V tomto dokumentu obsažené informace se mohou kdykoli bez předešlého oznámení změnit. Bezpečnostní pokyny Nenoste organizér v zadní kapse kalhot. Nenechte organizér spadnout a nepoužívejte nepřiměřenou sílu. Nevystavujte organizér extrémním teplotám. Pro čistění používejte měkký a suchý hadřík. Výrobek není vodotěsný. Nepoužívejte ho v místech, kde by na děj dopadaly tekutiny. Dešťové kapky, postříkání vodou, šťávy, káva, pára, opocení aj. mohou taktéž vést k chybným funkcím organizéru. První použití organizéru Nastavení Před prvním použitím organizéru byste měli provést vynulování systému. Pozor! Nulování systému vymaže všechny uložené informace a smaže všechny nastavené funkce. Silnější stisk nulovacího tlačítka může vést k poškození organizéru. 1. Obraťte organizér, opatrně vytáhněte izolační fólii baterií. 2. Stiskněte ON/OFF, abyste organizér vypnuli. 3. Stiskněte nulovací tlačítko na zadní straně organizéru tenkým předmětem (např. narovnanou kancelářskou sponkou). Pozor! Nepoužívejte předměty s křehkou nebo ostrou špičkou. RESET? 4. Stiskněte ENTER, abyste vymazali paměť. V jiném případě stiskněte libovolnou jinou klávesu. RESET TIME? 5. Stiskněte ENTER, abyste vynulovali čas. V jiném případě stiskněte libovolnou jinou klávesu. ENGLISH?

3 6. Stiskněte Search(šipka nahoru) nebo (šipka dolů), abyste zobrazili ovládací jazyk. Ovládací jazyk může být angličtina, španělština, francouzština, němčina, portugalština nebo italština. 7. Jakmile se objeví Vámi vybraný jazyk, stiskněte ENTER, abyste ho zvolili. Přístroj se automaticky vrátí do normálního časového modu. Nastavení hodin Jak se nastavuje čas, viz kapitola Použití hodin. Změna ovládacího jazyka Organizér umí přijímat povely a vydávat hlášení v šesti jazycích. Takto zvolíte požadovaný jazyk: 1. Stiskněte (zeměkoule a )(time). <<HOME TIME >> FRI 1-JAN-1999 HONG KONG 12:35 40PM 2. Stiskněte L(Lang). ENGLISH? 3. Stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů), aby se Vám po sobě zobrazily ovládací jazyky: angličtina, španělština, francouzština, němčina, portugalština a italština. 4. Jakmile se objeví Vámi vybraný jazyk, stiskněte ENTER, abyste jej zvolili. Přístroj se automaticky vrátí do normálního časového modu. Automatické vypnutí Pokud po dobu ca. 5-6 minut nestisknete jakoukoliv klávesu, organizér se automaticky vypne, aby šetřil baterie. Opětovně se zapíná tlačítkem ON/OFF. Skutečná životnost baterií závisí na době používání organizéru.

4 Popis tlačítek Tlačítka funkcí ( s B) - Pro vyvolání firemního telefonního seznamu ( s P) - Pro vyvolání soukromého telefonního seznamu ( ) - K vyvolání plánovacího kalendáře (tužka a papír) - K vyvolání poznámkového bloku (zeměkoule a ) - K přepnutí běžného času a světového času (vlnovky a černo) - K vyvolání funkce budíku ( ) - K vyvolání převodníku ( a $ ) - K vyvolání převodníku měn (+ - / *) - K vyvolání kalkulačky - K vyvolání komunikace s daty (žárovka) - K zapnutí/vypnutí osvětlení pozadí displeje Speciální tlačítka (C/C E ) - V provozním modu přemisťuje kursor do další datové řádky ON/OFF - Vypnutí / zapnutí organizéru ENTER - K uložení dat a potvrzení funkcí DEL - K vymazání znaku při zpracování dat. K vymazání zobrazených dat. INS - K zadávání dat při vkládání dat. SET/EDIT - K zpracování informací. K nastavení normálního nebo světového času, denního budíku a převodních čísel. SYM - K zadávání speciálních znaků atd.) SPACE - K zadávání prázdného místa v datovém řetězci; k zásahu pro heslo v normálním čase. Search(nahoru dolu) K listování v datových záznamech, světových časech a převodnících. (šipky všemi směry) - Pro pohyb kurzoru do jiného směru. (šipka Contr) - K nastavení kontrastu obrazovky. (šipka Next) - Pro zobrazení dalšího datového záznamu. C ( ) - Pro volbu budíku a pro listování v denních, hodinových a termínových alarmech, jejich zapnutí /vypnutí. D (DST) - Při zobrazení běžného času, k zapnutí/vypnutí letního času. L (Lang) - Pro volbu ovládacího jazyka. X (AM/PM) - Pro přepnutí času mezi a.m. (dopoledne) und p.m. (odpoledne). M (MD/DM) - Pro přepnutí formátu zobrazení data mezi M/D/R a D/M/R. Z(12/24) - Pro přepnutí formátu času z 12 hodinového do 24 hodinového. V(nota) - Pro zapnutí/ vypnutí tónu kláves Tlačítka kalkulačky Při používání kalkulačky nemusí být klávesa ALT stisknuta spolu s těmito ostatními. Q (MC) W (MR) E (M-) - Pro vymazání paměti kalkulačky. - Pro vyvolání číslo z paměti kalkulačky. - Pro odečtení zobrazeného čísla z paměti kalkulačky.

5 E (M+) - Pro uložení kladného čísla do paměti kalkulačky. + - Sčítání - - Odčítání x - Násobení - Dělení. Zobrazuje se jako /.. - Desetinná tečka = - Výsledek O(%) - Pro výpočet procent. P(+/-) - Pro změnu pozitivity čísla (+ / -) (C/C E ) - Pro vymazání posledního znaku Zapnutí / vypnutí tónu kláves Tón kláves je akustický signál, která se ozve při stisknutí jakékoli klávesy. V aktivním stavu se na obrazovce zobrazí symbol (nota). Pro vypnutí nebo zapnutí stiskněte (zeměkoule a ) (Time), čímž se vrátíte do normálního času a potom stiskněte V(nota). Osvětlení pozadí Stiskněte symbol (žárovka) pro zapnutí nebo vypnutí osvětlení pozadí. Osvětlení pozadí se automaticky vypíná po ca. 8 vteřinách v případě, že nebyla stisknuta žádná klávesa. Speciální symboly Klávesou SYM můžete zadat až 23 speciálních symbolů. Stiskněte SYM a poté Search (nahoru) nebo (dolů), aby se Vám zobrazily jednotlivé znaky: + - = / : _, #? * ( )! & \. Stiskněte 0 9, abyste mohli požadovaný znak vybrat. Nastavení obrazovky Některá nastavení popsaná v tomto návodu se mohou lehce lišit od skutečného zobrazení na Vaší obrazovce. Toto ovšem neznamená funkční vadu Vašeho organizéru. Použití hodin Na hodinách můžete nastavit běžný čas a poté zobrazit časy na různých místech světa. Dříve, než použije světový čas, plánovací kalendář, různá vyřizování a výročí, nastavte běžný čas, neboť světový čas je závislý na nastavení času běžného. Nastavení běžného času 1. Stiskněte (zeměkoule a ) (Time), dokud se nezobrazí obrazovka s běžným časem. <<HOME TIME >> FRI 1-JAN-1999 HONG KONG 12:35 40PM 2. Stiskněte M(MD/DM) pro nastavení ukazatele data v zobrazení M/D/R nebo D/M/R. 3. Stiskněte D( DST ), pokud chcete zobrazit letní čas.

6 Letní čas je zobrazen pomocí. Pro vypnutí letního času stiskněte ještě jednou D( DST ). 4. Stiskněte SET/EDIT, abyste uložili nastavení. 5. Stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro zobrazení 29 měst po sobě. 6. Jakmile se zobrazí požadované město, již netiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů), abyste toto město zvolili za Vaše výchozí. Upozornění: Můžete název svého domovského místa změnit. Zadejte mu nový název může obsahovat až 12 písmen. 7. Stiskněte ENTER, a zadejte datum a čas. Například , 10:30 a.m. bude zadáno takto: <<HOME TIME >> THU 25-NOV-1999 NEW YORK 10:30 40AM - 8. Stiskněte ENTER pro uložení změny. Nastavení světového času 1. Stiskněte (zeměkoule a ) (Time), dokud se nezobrazí obrazovka světového času. <<WORLD TIME >> FRI 1-JAN-1999 London + 05 : 00 4:35 40AM - Přístroj může zobrazit 29 měst v různých časových zónách. 2. Stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro zobrazení názvů měst a odpovídajících časů. Upozornění: Světový čas je závislý na počtu hodin, které se odečítají nebo přičítají od běžné časové zóny. Nejedná se o zvláštní čas, který je možné nezávisle nastavit. Tabulka s názvy měst (viz originál návodu) 3. Stiskněte SET/EDIT pro změnu názvu místa dle libosti (max. 12 písmen) a poté stiskněte ENTER pro uložení názvu. 4. Stiskněte (zeměkoule a ) (Time), dokud se nezobrazí obrazovka s běžným časem. Formát zobrazení času

7 Při zadávání času stiskněte X( AM/PM ) pro přepnutí mezi a.m. (dopoledne) nebo p.m. (odpoledne). Zobrazení hodin je možné stisknutím Z(12/24) přepnout do 12-ti hodinového nebo 24 hodinového formátu. Nastavení alarmů Jsou tři druhy alarmů: Denní buzení, zobrazené ikonou., hodinový tón, označený ikonou budíku, a plánovací alarm, označený ikonou.. Nastavení denního buzení 1. Stiskněte ikonu (alarm). ALARM 12:00 AM 2. Stiskněte SET/EDIT, zadejte čas pomocí tlačítek s čísly. Zadejte např. 1015, a stiskněte X(AM/PM), pro volbu a.m. nebo p.m. 3. Stiskněte ENTER pro potvrzení nastavení. ALARM 10:05 AM Ikona. Znamená, že denní buzení je zapnuto. V nastaveném čase se organizér automaticky zapne (v případě, že byl vypnut). Alarm vydává zvuk po dobu ca. 20 vteřin. Stisknutím libovolné klávesy se alarm vypíná. Nastavení hodinového tónu nebo plánovacího alarmu Hodinový tón se rozezní v každou celou hodinu. Plánovací alarm se rozezní v nastaveném dnu v nastaveném čase. 1. Stiskněte (zeměkoule a ) (Time), dokud se nezobrazí obrazovka běžného času. 2. Stiskněte C ( ) dokud se neobjeví ikona budíku. <<HOME TIME >> FRI 1-JAN-1999 HONG KONG (ikona budíku) 12:35 40PM -

8 3. Pro zrušení alarmu, stiskněte C( ), dokud nebude zobrazen žádný symbol. Stiskněte C( ), pro zobrazení všech typů alarmu: Alarm žádný alarm hodinový tón termínový alarm hodinový tón a termínový alarm Symbol žádný symbol ikona budíku ikona ( ) ikona budíku a ikona ( ) Použití telefonního seznamu Vkládání telefonních záznamů Jsou tři telefonní seznamy: firemní 1, firemní 2 a soukromý. 1. Stisknutím tlačítka ( s B)( Bus ) může volit mezi dvěma firemními seznamy. Stisknutím ( s P)( Pers ) vyvoláte soukromý telefonní seznam. NAME? <<BUSINESS-1 >> 2. Zadejte jméno. Například pro jméno Jan Volek by zadání bylo VOLEK JAN. Upozornění: Aby organizér mohl srovnat jména podle příjmení, musí být příjmení zadáno jako první. Do pole pro jméno může být zadáno až 45 znaků včetně písmen, čísel a speciálních znaků. Pro zadání speciálních znaků stiskněte SYM. Stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro zobrazení speciálních znaků po sobě a stiskněte 0-9 pro volbu požadovaného znaku. NAME? EDWARDS_ Upozornění: V případě, že v 1. řádku použijete více než 18 znaků, automaticky se zalomí do dalšího řádku.

9 3. Stiskněte ENTER pro potvrzení pole se jménem. COMPANY? _ 4. Zadejte jméno firmy. Ve firemním poli je možné zadat až 18 znaků včetně písmen, čísel a speciálních znaků. 5. Stiskněte ENTER pro potvrzení zadaných údajů a pro přechod do dalšího pole. 6. Zadejte telefonní číslo, např HOME? h: V Každém číselném poli může být až 18 čísel včetně pomlček a prázdných znaků. 7. Stiskněte ENTER pro přechod do dalšího pole. Nyní můžete zadat firemní telefonní číslo, faxové číslo, číslo mobilního telefonu, číslo operátoru (vždy do 18 znaků), ovou adresu (do 45 znaků), adresu místa (do 81 znaků) a poznámku (do 63 znaků). Nemusíte bezpodmínečně vyplňovat všechna pole. Stisknutím ENTER pole jednoduše přeskočíte. NOTE? VISIT ABC COMPANY Toto je poslední pole. 8. Stiskněte ENTER pro uložení zadaných údajů. Jak je možné zobrazit a měnit záznamy viz kapitola Vyhledávání a zpracování záznamů.

10 Použití plánovacího kalendáře Pro každou schůzku je možné zadat datum, hodinu a popis události. Ukládání termínů 1. Stiskněte (Shed). <<SHEDULE>> DATE/TIME? 2. Pro vyvolání zadávacího modu stiskněte jakoukoli ciferníkovou klávesu, zadejte datum a čas schůzky. Např. pro , 11:30 zadejte: Pokud je to nutné, stiskněte X, pro zadání a.m. (dopoledne) nebo p.m. (odpoledne). Použitý formát data se řídí nastavením v zobrazení normálního času. Viz nastavení běžného času. 3. Stiskněte ENTER a zadejte krátký popis události, např. OBCHODNI JEDNANI. Můžete zadat až 108 znaků včetně písmen, čísel a speciálních znaků :30 AM PORADA Upozornění: Jestliže je zadáno v prvním řádku více než 18 znaků, automaticky se zalomí do dalšího řádku. Termíny se chronologicky seřadí podle datumu a času. 4. Stiskněte ENTER pro uložení dat. -SHEDULE- DATE/TIME? 5. Pro aktivaci termínového alarmu stiskněte v režimu běžného času C( ). Jak se nastavuje termínový alarm, viz oddíl Nastavení alarmu. Poté, co byl termínový alarm nastaven, v nastavené době vydá zvuk. Organizér se zapne (v případě, že byl vypnutý) a zobrazí zadanou informaci. Upozornění: Je-li nastaveno heslo, tak je ho třeba nejdříve zadat, aby se mohla informace zobrazit. Bližší informace viz oddíl Použití hesla.

11 Chcete-li alarm vypnout, stiskněte v režimu běžného času C( ) dokud ( ) nezmizí. Jak zobrazit a měnit datové údaje viz oddíl Vyhledávání a zpracování záznamů. Použití poznámkového bloku Pro poznámky můžete zadat až 108 znaků včetně čísel a speciálních znaků. Zadání poznámky 1. Stiskněte (Memo) <<MEMO>> MEMO? 2. Zadejte Vaše data. Pomocí klávesy SPACE lze zadávat prázdná místa. 3. Stisknutím (C/C E ) posunete kurzor na další řádek. 4. Pro uložení dat stiskněte ENTER. Jak zobrazit a měnit datové údaje viz oddíl Vyhledávání a zpracování záznamů. Vyhledávání a zpracování záznamů Uložené záznamy můžete vyhledat přímo nebo sekvenčně. Záznamy můžete zobrazit, měnit nebo smazat. Vyhledání uloženého záznamu 1. Stiskněte (Bus), (Per), (Shed) nebo (papír s tužkou)(memo). 2. Stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro zobrazení dat v řadě. Záznamy se v telefonním seznamu objeví v abecedním pořadí, v plánovacím kalendáři podle data a v poznámkovém bloku v pořadí jejich zadávání. V telefonním seznamu můžete v poli pro příjmení zadat počáteční písmena a poté stisknutím Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) vyhledat požadovaný záznam. Organizér zobrazí první záznam, který začíná tímto písmenem. Stisknutím šipek nahoru nebo dolů můžete zobrazit všechny informace o tomto záznamu. V plánovacím kalendáři můžete v poli datum zadat příslušné datum a potom stisknout Search (šipka dolů) pro vyhledání požadovaného záznamu. Stisknutím šipek nahoru nebo dolů můžete zobrazit všechny informace o tomto záznamu.

12 Zobrazení záznamu 1. Vyhledejte požadovaný záznam. Návod na vyhledání viz oddíl Vyhledání záznamu výše. 2. Stiskněte (šipka nahoru ) nebo (šipka dolů) pro zobrazení celého záznamu. Stisknutím Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) můžete zobrazit další záznamy. Zpracování záznamu 1. Vyhledejte požadovaný záznam. Návod na vyhledání viz oddíl Vyhledání záznamu výše. 2. Stiskněte SET/EDIT 3. Kurzor přemístěte na požadovaný znak. 4. Stiskněte INS pro přepsání znaku na tomto místě. Stiskněte DEL pro vymazání znaku na pozici kurzoru. 5. Stiskněte ENTER pro uložení změny. Vymazání záznamu 1. Vyhledejte požadovaný záznam. Návod na vyhledání viz oddíl Vyhledání záznamu výše. 2. Stiskněte DEL. 3. Stiskněte ENTER pro vymazání záznamu. V případě, že přece jen chcete záznam ponechat, stiskněte libovolnou klávesu. WAIT Po krátkém okamžiku se objeví hlášení MAZÁNÍ! a vy se vrátíte zpět k původní obrazovce současného seznamu.

13 Použití hesla Organizér můžete zablokovat, takže bude bez hesla zobrazen pouze čas, kalendář, kalkulačka a převodník. Upozornění: Pro použití organizéru není zavedení hesla nutností. Pozor: Uchovávejte písemné kopie Vašich dat. Pokud heslo zapomenete, nebudete moci záznamy, které jsou v organizéru uloženy, opět vyvolat. Abyste mohli používat organizér dále, budete ho muset vynulovat, přičemž heslo a všechny uložené záznamy budou vymazány. Pro nulovací postup viz oddíl Nastavení. Zavedení hesla 1. Stiskněte (zeměkoule a ) (Time), dokud se nezobrazí obrazovka s běžným časem. 2. Stiskněte SPACE. Zadejte heslo. Heslo může obsahovat až 6 znaků. Svoje heslo si poznamenejte a uložte na bezpečné místo. 3. Stiskněte ENTER pro uložení hesla. Objeví se symbol (klíč). Pokud příště přístroj zapnete a stisknete (Bus), (Per), (Shed) nebo (papír s tužkou)(memo), musíte nejdříve zadat heslo, než začnete tyto funkce používat. Přístup k datům při aktivním hesle 1. Zapněte přístroj při aktivním hesle a stiskněte (Bus), (Per), (Shed) nebo (papír s tužkou)(memo). PASSWORD? (klíč) [ ] Nyní jste vyzváni k zadání hesla. Zadejte heslo a stiskněte ENTER. Pokud zadáte heslo chybně, objeví se zpráva FEHL. B. OF.! A jste vyzváni k novému zadání hesla. Pokud heslo zadáte správně, zmizí symbol (klíč) z obrazovky a vy si můžete prohlížet záznamy. 2. Nyní můžete ukládat nové záznamy nebo zobrazovat již uložené.

14 Změna nebo deaktivace hesla 1. Stiskněte (zeměkoule a ) (Time), dokud se nezobrazí obrazovka s běžným časem. 2. Stiskněte SPACE (klíč). PASSWORD? (klíč) [ ] 3. Zadejte staré heslo a stiskněte ENTER. Budete vyzváni k zadání nového hesla. Pro deaktivaci hesla stiskněte pouze ENTER, aniž byste předtím stiskly jakékoliv číslicové tlačítko. 4. Zadejte nové heslo, a stiskněte ENTER. Elektrostatické výboje mohou způsobit provozní změnu. Normální provoz lze obnovit tlačítkem ON/OFF nebo pomocí odstranění baterií a jejich opětovného vložení. Použití kalkulačky Počítání 1. Stiskněte (+- x)(calc). <<CALCULATOR>> Zadejte číslo. Můžete zadat až 12-ti místné číslo. Desetinnou čárku zadejte stisknutím.. Pro změnu znaménka stiskněte P (+/-). Pro smazání čísla stiskněte (C/C E ) 3. Pro sčítání, odčítání, dělení a násobení používejte tlačítek +, -, a x. 4. Zadejte další číslo. 5. Stiskněte (=) pro zobrazení výsledku. Nebo stiskněte O(%) pro procentní počet. 6. Stiskněte (C/C E ) pro vymazání všech výpočtů.

15 Použití paměti 1. Proveďte výpočet nebo zadejte číslo. 2. Stiskněte R(M+) pro uložení (přičtení) čísla na obrazovce do paměti. Stiskněte E(M-) pro odečtení zobrazeného čísla z paměti. M <<CALCULATOR>> 98. M označuje, že číslo je uloženo v paměti. 3. Stiskněte W(MR) pro vyvolání čísla z paměti. 4. Stiskněte Q(CM) pro vymazání obsahu paměti. Upozornění: Přesáhne-li celočíselná část početního výsledku nebo číslo v paměti 12 míst (včetně desetinné částky) nebo jste provedli nepřípustnou početní operaci, nastává chybná situace, a na obrazovce se zobrazí E. Stiskněte (C/C E ) pro vymazání chyby. Použití předem nastavených převodů Organizér umožňuje následující přepočty: Stopa - metr Yard - metr Palec - centimetr Míle - kilometr Libra - kilogram US-Galon - litr Brit. Galon - litr Unce - gram Fahrenheit - Celsius 1. Stiskněte (Metric) Použití převodníku <<METRIC>> FEET M FEET 0. M: Pokud je to nutné, stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro výběr přepočtové kategorie.

16 3. Pokud je to nutné, stiskněte (šipka doprava) nebo (šipka doleva) pro volbu směru přepočtu. 4. Zadejte číslo, které má být přepočteno. Např. pro přepočet čísla 10 ze stop na metry, zadejte 10. <<METRIC>> FEET M FEET 10. M: Stiskněte (šipka doprava) nebo (šipka doleva) pro výběr požadovaného směru přepočtu. Přepočet měny <<METRIC>> FEET M FEET M: Je 15 předprogramovaných kursů z nichž 3 může naprogramovat. 1. Stiskněte ( $)(Currency). EURO 0.00 FFR 0.00 USD 0.00 CUR CUR EURO Stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro výběr nastaveného kurzu. 3. Zadejte hodnotu k přepočtu do spodního řádku a stiskněte ENTER pro získání výsledku. 4. Stiskněte Search (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro zobrazení dalších měnových jednotek. Upozornění: Spodní řádka zůstane nezměněna. 5. Zadejte novou sumu pro další přepočet.

17 Nastavení směnného kursu. 1. Stiskněte ( $)(Currency). 2. Stiskněte SET/EDIT. EURO 1. FFR USD 1. CUR1 1. CUR2 1. USD (SET) 1. Ve spodní části obrazovky se zobrazí <NASTAVIT> pro informaci, že nyní můžete vložit aktuální kurs. Upozornění: Všechny směnné kurzy se vztahují k EURO. Pokud např. 1 Euro = 1,0662 US$, zadejte jako směnný kurs pro USD. 3. Stiskněte (šipka nahoru) nebo (šipka dolů) pro jednotlivé zobrazení 3 programovatelných měn. Upozornění: Standardní jména jsou USD, CUR1, a CUR2. Standardní kurs je Zadejte nový název pro měnu (do 4 písmen nebo čísel), a stiskněte ENTER. 5. Zadejte nový směnný kurs. Můžete zadat až 6 čísel. 6. Stiskněte ENTER pro uložení směnného kursu. Výměna baterií Organizér používá dvě 3 V Lithiové baterie CR2032. Než se rozhodnete pokračovat ve výměně, připravte si křížový šroubovák a nové baterie. Pozor! Bez baterií zůstanou data uložená v organizéru pouze po dobu 30 vteřin. Po vyjmutí starých baterií musíte nové vložit rychle. 1. Vypněte organizér a otočte ho. 2. Vyšroubujte šroub na přihrádce pro baterie pomocí křížového šroubováku a sejměte kryt baterií. 3. Staré baterie vyjměte, rychle je nahraďte novými, přičemž plusový pól baterií musí ukazovat směrem nahoru. 4. Nasaďte zpět kryt baterií. Pozor! Při dalším zapnutí organizéru se zobrazí Nulování. Klávesu ENTER stiskněte pouze v případě, že chcete organizér vynulovat a všechny uložené záznamy smazat. Důležité záznamy uchovávejte zvlášť Záznamy zůstanou v organizéru uloženy tak dlouho, dokud je napájen proudem z baterií. Pozor! V případě vybití baterií nebo jejich vyjmutí budou všechny Vaše záznamy vymazány. Také díky chybnému zacházení s organizérem může dojít ke ztrátě dat nebo jejich porušení. Proto uchovávejte v písemné podobě kopie Vašich důležitých dat pro případ, že budou poškozena nebo smazána.

18

NÁVOD K OBSLUZE. Kancelářské pravítko s hodinami a kalkulačkou

NÁVOD K OBSLUZE. Kancelářské pravítko s hodinami a kalkulačkou NÁVOD K OBSLUZE Kancelářské pravítko s hodinami a kalkulačkou Obj. č.: 67 07 70 Kancelářské pravítko co byste více potřebovali na Váš psací stůl! Toto pravítko v pěkném provedení a za nízkou nabídkovou

Více

TE-218 TG-218 TW-218. Electronic Publishers EURO INTERPRETER. Návod k použití

TE-218 TG-218 TW-218. Electronic Publishers EURO INTERPRETER. Návod k použití 24 Electronic Publishers TE-218 TG-218 TW-218 EURO INTERPRETER Návod k použití 1 Licenční smlouva NEŽ ZAČNETE VÝROBEK POUŽÍVAT, PŘEČTĚTE SI TUTO LICENČNÍ SMLOUVU. POUŽÍVÁNÍ VÝROBKU ZNAMENÁ, ŽE JSTE AKCEPTOVALI

Více

CX77 IV Elektronická kalkulačka s tiskárnou Uživatelský manuál

CX77 IV Elektronická kalkulačka s tiskárnou Uživatelský manuál CX77 IV Elektronická kalkulačka s tiskárnou Uživatelský manuál 1. ZPŮSOB VLOŽENÍ ROLE PAPÍRU 1) Zatlačte držák papíru (1) směrem dozadu. 2) Nasaďte roli papíru (2) na držák (1). 3) Zarovnejte okraj role

Více

Úvod. Tlačítka. Typ baterie

Úvod. Tlačítka. Typ baterie Math Professor Úvod Kalkulačka je určena dětem jako pomůcka k výuce matematiky. Pomáhá trénovat mozek k rychlejším výpočtům, budovat logické myšlení a zdokonalovat paměť. Tlačítka Stiskněte pro vstup do

Více

Obsah návodu 1. INSTALACE 3

Obsah návodu 1. INSTALACE 3 JAZYKOVÝ PŘEKLADAČ VOCAL 44L Obsah návodu 1. INSTALACE 3 1.1. ZÁKLADNÍ INFORMACE 3 1.2. VÝMĚNA PRACOVNÍCH BATERIÍ 3 1.3. VÝMĚNA BATERIE PAMĚTI 3 1.3. RESTARTOVÁNÍ PŘEKLADAČE (RESET) 4 2. OZNAČENÍ JEDNOTLIVÝCH

Více

NÁVOD K OBSLUZE. DATAFISH (miniaturní databáze) Elektronický záznamník telefonních čísel. Obj. č.: 92 01 17

NÁVOD K OBSLUZE. DATAFISH (miniaturní databáze) Elektronický záznamník telefonních čísel. Obj. č.: 92 01 17 NÁVOD K OBSLUZE DATAFISH (miniaturní databáze) Elektronický záznamník telefonních čísel Obj. č.: 92 01 17 Verze 12/01 Tato malá databáze DataFish v podobě přívěsku na klíče Vám nabízí 5 užitečných a zábavných

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 95 67 79

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 95 67 79 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Obj. č.: 95 67 79 Kapesní kalkulačka, která Vám poslouží k doplnění Vašeho osobního počítače nebo notebooku (a to zvláště) o pohodlnou číslicovou klávesnici, připojíte-li tuto

Více

Ultrazvukový dálkoměr. Model JT-811. Návod k obsluze

Ultrazvukový dálkoměr. Model JT-811. Návod k obsluze Ultrazvukový dálkoměr Model JT-811 Návod k obsluze I. Funkce 1) Měření v britských délkových / metrických jednotkách 2) Možnost výběru počátečního bodu měření 3) Ukládání / vyvolávání údajů 4) Výpočet

Více

Elektronický slovník. Návod k použití

Elektronický slovník. Návod k použití Návod k použití Tento elektronický "mluvící" slovník zastupuje novou generaci kapesních elektronických zařízení vyznačujících se širokou využitelností, kompaktní velikostí, nízkou hmotností, a přesto poskytujících

Více

Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. Návod k obsluze. J. Eberspächer GmbH & Co. KG. Eberspächerstr. 24 D Esslingen

Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. Návod k obsluze. J. Eberspächer GmbH & Co. KG. Eberspächerstr. 24 D Esslingen J. Eberspächer GmbH & Co. KG Eberspächerstr. 24 D-73730 Esslingen Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů Telefon (ústředna) 00 49 (0)711 939-00 Telefax 00 49 (0)711 939-0500 www.eberspaecher.com

Více

Krokoměr s tukoměrem 2 v 1

Krokoměr s tukoměrem 2 v 1 U Topolů 1778 258 01 Vlašim Česká republika NÁVOD K POUŽITÍ Krokoměr s tukoměrem 2 v 1 Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod a řiďte se uvedenými pokyny. Děkujeme, že jste si zakoupili

Více

Funkce jednotlivých tlačítek se mohou měnit podle toho, na jaké úrovni menu se právě nacházíte; vysvětlení viz následující tabulka.

Funkce jednotlivých tlačítek se mohou měnit podle toho, na jaké úrovni menu se právě nacházíte; vysvětlení viz následující tabulka. 5. Přehled použití Snímač a vysílač průtoku FlowX3 F9.02 je jako všechny ostatní přístroje řady X3 vybaven digitálním displejem a klávesnicí s pěti tlačítky, které slouží k nastavení, kalibraci a ovládání

Více

JS609D stopky se sto mezičasy ID: 3211

JS609D stopky se sto mezičasy ID: 3211 JS609D stopky se sto mezičasy ID: 3211 VLASTNOSTI: CHRONOGRAF - zobrazení kola, rozdělení a běh chronografu - měření až na 9 hodin 59 minut a 59.99 sekund - 10/20/30/60/80/100 opakovatelné kolo a rozdělení

Více

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA 14-ti tlačítkový modul pro dveřní stanice DUO systému jsou dodávány v antivandal kovovém provedení Matrix s LCD zobrazovacím displejem. Technická specifikace:

Více

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle A300 Mobilní telefon Začínáme snadno a rychle Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 4 Zapnutí a vypnutí telefonu... 6 Nabíjení telefonu... 7 Nouzové volání... 8 Telefonování...

Více

CZ IN 2721 Stopky insportline Dual Chrono (WT058-B05R) NÁVOD NA POUŽITÍ

CZ IN 2721 Stopky insportline Dual Chrono (WT058-B05R) NÁVOD NA POUŽITÍ CZ IN 2721 Stopky insportline Dual Chrono (WT058-B05R) NÁVOD NA POUŽITÍ CZ-1 CZ-2 OBSAH Gratulujeme Vám ke koupi nových profesionálních stopek! Tyto stopky jsou uživatelsky příjemné, slouží ke sledování

Více

Bezdrátová váha s paměťovou funkcí AF 201-W. Návod k použití

Bezdrátová váha s paměťovou funkcí AF 201-W. Návod k použití Bezdrátová váha s paměťovou funkcí AF 201-W Návod k použití Vlastnosti: 1. Kapacita: 150KG/330LB/23ST, Rozdělení: 0.1KG/0.2LB 2. Jednotka: KG, LB, ST 3. Rozmezí tělesného tuku: 0~80% 4. Odchylka v měření

Více

Děkujeme vám za zakoupení těchto hodinek.

Děkujeme vám za zakoupení těchto hodinek. Děkujeme vám za zakoupení těchto hodinek. Hodinky ukazují reálný čas, datum, denní alarm a mají závodní odpočítávání 5,4,1,0. Hodinky jsou pečlivě navrženy a vyrobeny k použití při regatách. Aby bylo možné

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie udržu

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie udržu Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu

Více

Váha DIBAL G 310. Servisní středisko:

Váha DIBAL G 310. Servisní středisko: UŽIVATELSKÝ MANUÁL Váha DIBAL G 310 Servisní středisko: NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ VÁHY DIBAL G-310 OBSAH 1 POPIS VÁHY... 1 2 ÚVOD... 2 2.1 CHARAKTERISTIKA... 2 2.2 INSTALACE VÁHY... 2 2.3 ÚDRŽBA... 2 2.4 ZAPNUTÍ

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

Manuál pro ovládání a nastavení regulátoru ERAM spol s.r.o

Manuál pro ovládání a nastavení regulátoru ERAM spol s.r.o Manuál pro ovládání a nastavení regulátoru ERAM spol s.r.o POZOR!!! - nesprávné nastavení může poškodit zařízení 1 1. obrazovka Úvodní STAB stabilizátor REG - regulátor F2 klávesa pro nastavování regulátoru

Více

Elektronický slovník. Comet 52T. Návod k použití

Elektronický slovník. Comet 52T. Návod k použití Elektronický slovník Comet 52T Návod k použití Vložení baterií... 3 Výměna hlavních baterií... 3 Výměna záložní baterie... 3 Resetování elektronického slovníku... 3 Mapa tlačítek... 4 Jak používat elektronický

Více

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál.

UniScan 2. , s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku www.magtrade.cz. Uživatelský manuál. UniScan 2 Uživatelský manuál verze 2/2015, s.r.o. Autorizovaný distributor firmy IMPRO Technologies Ltd. pro Českou republiku Ovládání systému UniScan 2 Kontroler UniScan 2 lze ovládat jednoduše pomocí

Více

EasyStart T Návod k obsluze. Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů.

EasyStart T Návod k obsluze. Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. EasyStart T Návod k obsluze. Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. Obsah Úvod Nejdříve si přečtěte... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Všeobecné pokyny... 3 Účel použití... 3 Přehled Spínací

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, 1 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Přečtěte si pozorně příručku a dodržujte následující instrukce, abyste předešli poškození. Jakékoliv poruchy způsobené ignorováním instrukcí

Více

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k použití záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Obsah: 1.0 Obecný popis...1 1.1 Popis programu...1 1.2 Zobrazení, vstupy, výstupy...3 1.3 Ovládání přístroje...3

Více

ELEKTRONICKÁ OVLÁDACÍ JEDNOTKA RAIN BIRD WTD-1900

ELEKTRONICKÁ OVLÁDACÍ JEDNOTKA RAIN BIRD WTD-1900 ELEKTRONICKÁ OVLÁDACÍ JEDNOTKA RAIN BIRD WTD-1900 NÁVOD K OBSLUZE Doporučujeme Vám, aby jste si před uvedením do provozu pečlivě pročetli Návod k obsluze. Jen tak budete moci plně využít všech možností

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 23 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

SENSOR MASTER MULTIFUNKČNÍ VÝŠKOMĚR

SENSOR MASTER MULTIFUNKČNÍ VÝŠKOMĚR SENSOR MASTER MULTIFUNKČNÍ VÝŠKOMĚR ZABUDOVANÉ FUNKCE: běžný čas (formát 12/24 hodin) dva časy buzení a hodinový signál stopky (na 1/100 sekundy) paměť pro 10 mezičasů minutky (odpočítávání) podsvětlení

Více

Kamera pro domácí mazlíčky

Kamera pro domácí mazlíčky Kamera pro domácí mazlíčky Návod k použití Poslední revize: 8.4.2013 OBSAH: PŘEDMLUVA... 3 TECHNICKÉ SPECIFIKACE... 4 OPERAČNÍ INSTRUKCE... 4 Zobrazení telefonního čísla... 4 Zobrazení dostupné kapacity

Více

Komponenty a funkce tlačítek

Komponenty a funkce tlačítek Pro vaši bezpečnost: Tuto uživatelskou příručku si přečtěte pozorně, abyste používali výrobek správně a vyhnuli se jakémukoliv nebezpečí a fyzickému zranění Používejte váš přehrávač správně, abyste předešli

Více

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9 Lenovo VIBE P1m Základy Regulatorní prohlášení Na webových stránkách http://support.lenovo.com je k dispozici aktualizovaná a dokument Regulatorní prohlášení. Technické údaje V této sekci jsou uvedeny

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

Návod k použití Bezdrátový více-zónový digitální teploměr IC-91655. Verze 2007

Návod k použití Bezdrátový více-zónový digitální teploměr IC-91655. Verze 2007 Návod k použití Bezdrátový více-zónový digitální teploměr IC-91655 Verze 2007 BEZDRÁTOVÝ SENZOR ZÁKLADNOVÁ STANICE VLASTNOSTI A TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZÁKLADNOVÁ STANICE Měření vnitřní i venkovní teploty

Více

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888

Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 strana č. 1 Návod k obsluze pro termický anemometr TA 888 Měřicí přístroj TA888 je určen k měření rychlosti proudění vzduchu a teploty. Velký, lehce čitelný LCD displej obsahuje dva velké zobrazovače a

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

Mini DVR s jedním kanálem

Mini DVR s jedním kanálem Mini DVR s jedním kanálem Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Jednoduché ovládání Malé rozměry Velmi příznivá cena www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1 Specifikace a obsah balení 1.1 Specifikace

Více

Echo Master II - výškoměr. Obj. č.: 84 03 04

Echo Master II - výškoměr. Obj. č.: 84 03 04 NÁVOD K OBSLUZE Echo Master II - výškoměr Obj. č.: 84 03 04 Pro všechny, kteří chtějí být i při sportu v obraze, je Echo Master přesně to nejlepší. Neboť hodinky neukazují jen čas, datum, den a výšku,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem P. 1 Popis obrázku: Figure 1: ENGLISH ČESKY Front View LED DISPLAY SET / MEMORY DIMMER DOWN MODE SNOOZE / LIGHT UP / NAP VOLUME SLEEP Pohled zepředu

Více

NÁVOD K OBSLUZE NEPTUN

NÁVOD K OBSLUZE NEPTUN NÁVOD K OBSLUZE NEPTUN!!POZOR: Přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k použití p ř e d t í m, než budete elektronický zámek obsluhovat nebo nastavovat novou kombinaci čísel. Nepřebíráme zodpovědnost

Více

Návod k použití Digitální kompas KL3861 Charakteristika

Návod k použití Digitální kompas KL3861 Charakteristika Návod k použití Digitální kompas KL3861 Charakteristika Digitální kompas 16 směrů světových stran Navádění Digitální budík se zobrazováním data 12/24 mód pro zobrazování hodin Budík se opakuje každý den

Více

Dálkové ovládání Návod k použití

Dálkové ovládání Návod k použití Dálkové ovládání Návod k použití Pečlivě si prostudujte tyto pokyny pro bezpečné a správné používání tohoto výrobku. Uchovejte návod pro budoucí použití. 1 Obsah Opatření Popis ovládacích prvků Použití

Více

JS-2221 cyklocomputer ID: 28275

JS-2221 cyklocomputer ID: 28275 JS-2221 cyklocomputer ID: 28275 I. Příslušenství FUNKCE II. Magnet VÝMĚNA BATERIE Jakmile obrazovka ztmavne, je potřeba vyměnit baterii za novou. 1. Odejměte kryt baterie. 2. Vyjměte starou baterii CR232.

Více

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody:

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: Přehled Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: 1) provedení 4-v-1 Měří teplotu okolí a tělesnou

Více

JS-230 šachové hodiny ID: 28276

JS-230 šachové hodiny ID: 28276 JS-230 šachové hodiny ID: 28276 FUNKCE - Režim odpočítávání času, čas definovaný uživatelem. Maximální čas 9h59m59s. - Režim počítání času, maximální čas 9h59m59s. - Čas lze upravovat během přestávky.

Více

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini 2 NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2019 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více

Čtečka ereading First Edition Aktivace čtečky uživatelský manuál

Čtečka ereading First Edition Aktivace čtečky uživatelský manuál Čtečka ereading First Edition Aktivace čtečky uživatelský manuál Manuál detailně popisuje všechny kroky, které je nutné provést pro plnohodnotnou funkcionalitu čtečky a aktivaci všech BONUSŮ (kredit na

Více

Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK

Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK Vyvažovací analyzátory Adash 4200 Dodatek k uživatelském manuálu Adash 4202 Revize 040528MK Email: info@adash.cz Obsah: Popis základních funkcí... 3 On Line Měření... 3 On Line Metr... 3 Časový záznam...

Více

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače quick start guide Začínáme 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače USB/ NAPÁJECÍ PORT VYPÍNAČ INDIKÁTOR NABÍJENÍ

Více

Měřič rychlosti proudění vzduchu a objemu (průtoku) vzduchu s teploměrem, model AN100

Měřič rychlosti proudění vzduchu a objemu (průtoku) vzduchu s teploměrem, model AN100 Součásti měřícího přístroje (ovládací tlačítka) Měřič rychlosti proudění vzduchu a objemu (průtoku) vzduchu s teploměrem, model AN100 Obj. č.: 12 23 13 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

WAK INTRA. Ovládání systému. internetový informační systém. účinný nástroj pro vedení firemních agend.

WAK INTRA. Ovládání systému. internetový informační systém. účinný nástroj pro vedení firemních agend. WAK INTRA účinný nástroj pro vedení firemních agend internetový informační systém Ovládání systému Jak na to? Tato prezentace poskytuje základní návod jak pracovat v systému WAK INTRA. Jednotlivé kroky

Více

DIGITÁLNÍ POSUVNÉ MĚŘÍTKO 18 ESA NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ POSUVNÉ MĚŘÍTKO 18 ESA NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ POSUVNÉ MĚŘÍTKO 18 ESA NÁVOD K OBSLUZE Úvod Digitální posuvné měřítko DIGI-MET je univerzální přesné měřidlo pro použití v náročných podmínkách výroby i kontrolní laboratoře. Před prvním použitím

Více

Ovládací prvky telefonu

Ovládací prvky telefonu A370 Začínáme Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 5 Zapnutí a vypnutí telefonu.. 8 Nabíjení telefonu... 9 Nouzové volání... 11 Telefonování... 12 Svítilna... 14 Zámek klávesnice...

Více

ST58 Duální stopky. Návod na použití CZ-1

ST58 Duální stopky. Návod na použití CZ-1 ST58 Duální stopky Návod na použití CZ-1 OBSAH Naše stopky jsou snadno ovladatelné a budou vám spolehlivým společníkem při měření času. Pokud chcete vaše stopky využívat co možná nejlépe, přečtěte si prosím

Více

Seznam: 1. Nastavení. 2. Provoz. 3. Stažení. 4. Montáž /příslušenství

Seznam: 1. Nastavení. 2. Provoz. 3. Stažení. 4. Montáž /příslušenství Seznam: 1. Nastavení 2. Provoz 3. Stažení 4. Montáž /příslušenství 1) Nastavení Vložte do kamery baterie a paměťovou kartu. Otevřete kryt bateriového prostoru nacházející se na zadní straně fotoaparátu.

Více

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO uživatelský manuál 1 1. LCD displej dálkového ovladače 2. Popis ikonek LCD displeje 1. Vypnutí systému 2. Tiché zapnutí 3. Zapnutí se zvukem

Více

měřič vzdálenosti Součásti balení Uživatelská příručka

měřič vzdálenosti Součásti balení Uživatelská příručka Laserový měřič vzdálenosti Uživatelská příručka Součásti balení 1 ks Laserový měřič vzdálenosti OQ-40 1ks Textilní pouzdro 1 ks Poutko 2 ks Nenabíjecí baterie AAA, 1,5 V 1 ks Manuál 1 Instalace baterií

Více

Automatická zavlažovací řídící jednotka. Pokyny pro instalaci a použití

Automatická zavlažovací řídící jednotka. Pokyny pro instalaci a použití Automatická zavlažovací řídící jednotka Pokyny pro instalaci a použití J + J závlahové systémy, s.r.o., Senice 24, 290 01 Poděbrady, tel./fax: 325 652 064, 325 652 365-6, mobil: 602 248 366, e-mail: jerabek@zavlahy-jerabek.cz,

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE TD 457 (MM7592) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci pod omítku

Více

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí MHD v mobilu Aplikace MHD v mobilu umí zobrazovat offline (bez nutnosti připojení) jízdní řády MHD na obrazovce mobilního telefonu. Aplikaci pro konkrétní město je možné stáhnout z našich stránek zdarma.

Více

Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. stručný návod k obsluze

Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. stručný návod k obsluze Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t stručný návod k obsluze Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o výrobku vložený v obalu s výrobkem obsahující varování

Více

Krokoměr návod k použití PR-315

Krokoměr návod k použití PR-315 Krokoměr návod k použití PR-315 1. Úvod Děkujeme za nákup tohoto digitálního krokoměru. Doufáme, že Vám tento přístroj pomůže sledovat pokroky a zlepší Vaši vytrvalost. Krokoměr můžete připnout klipem

Více

Uživatelská příručka. BlackBerry 8700 Smartphone

Uživatelská příručka. BlackBerry 8700 Smartphone Uživatelská příručka BlackBerry 8700 Smartphone SWD-280428-0212105034-010 Obsah Základní informace o řadě BlackBerry...9 Přepínání aplikací...9 Přiřazení aplikace tlačítku Komfort...9 Nastavení informací

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Více

Jednostanicový ovladač TORO Řady TSSCWP TSSCWP. Uživatelská příručka. Děkujeme Vám, že jste si vybrali jednostanicový ovladač TSSCWP.

Jednostanicový ovladač TORO Řady TSSCWP TSSCWP. Uživatelská příručka. Děkujeme Vám, že jste si vybrali jednostanicový ovladač TSSCWP. Jednostanicový ovladač TORO Řady TSSCWP TSSCWP Uživatelská příručka Děkujeme Vám, že jste si vybrali jednostanicový ovladač TSSCWP. Obsah Přehled součástek 3 Vložení baterie 3 Připojení ovladače k ventilu

Více

EVOLVEO StrongPhone Accu

EVOLVEO StrongPhone Accu Manuál k telefonu 1. Popis telefonu 2. Před zapnutím telefonu Vložte SIM kartu jako na obrázku - uživatelská příručka Stránka 1 z 5 Verze 1.1 3. Připojte USB kabel (připojený k nabíječce nebo k PC) a před

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

Proudový zdroj Vložte šest baterií velikosti AA, jak je uvedeno na obr. A. Odstraňte baterie v případě, že štítkovač není po určitou dobu používán.

Proudový zdroj Vložte šest baterií velikosti AA, jak je uvedeno na obr. A. Odstraňte baterie v případě, že štítkovač není po určitou dobu používán. Navštivte naši internetovou adresu (www.dymo.com) s aktuálními informacemi o páskách a doplňcích pro LetraTag Proudový zdroj Vložte šest baterií velikosti AA, jak je uvedeno na obr. A. Odstraňte baterie

Více

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE Obj. č.: 85 01 72 Obsah Strana ÚČEL POUŽITÍ POČÍTAČE... 3 PŘÍSLUŠENSTVÍ POČÍTAČE... 3 ZOBRAZENÍ NA DISPLEJI A FUNKCE POČÍTAČE... 4 VÝMĚNA (VLOŽENÍ) BATERIÍ... 4 POČÍTAČ... 4

Více

ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103

ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103 ELEKTRONICKÝ KLÍČ 1103 Popis Systém elektronického klíče umožňuje odemykání elektrického zámku pouze přiložením plastového elektronického klíče k jednotce. Do paměti jednotky může být uloženo až 2000 elektronických

Více

PROGRAMOVÁNÍ - AKTIVACE MENU

PROGRAMOVÁNÍ - AKTIVACE MENU PROGRAMOVÁNÍ - AKTIVACE MENU Použitím tohoto menu můžete aktivovat 3 funkce. Stisknutím kláves 1 až 3 do těchto funkcí vstoupíte. Tyto funkce vám umožní vložit a řídit programy souřadnic: 1 NOVY PROGRAM

Více

2. Montáž, uvedení do provozu a připojení 3

2. Montáž, uvedení do provozu a připojení 3 1. Obsah 2 1. Obsah Strana 2. Montáž, uvedení do provozu a připojení 3 3. Ovládací prvky 4 4. Displej 4 5. Výchozí nastavení 5 6. Spínací povely 6 7. Vytváření bloků dnů v týdnu 7 8. Ćasový údaj a den

Více

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu

Instrukce pro montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE MICROMATIC TD 457 INSTRUKCE PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci po omítku

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

Digitální měřič vzdáleností na mapě NÁVOD K POUŽITÍ

Digitální měřič vzdáleností na mapě NÁVOD K POUŽITÍ Digitální měřič vzdáleností na mapě NÁVOD K POUŽITÍ Použití Pomocí digitálního měřiče lze určovat vzdálenost mezi dvěma body na mapě a tu pak pak zobrazovat na displeji. Navíc lze tento přístroj používat

Více

Společnost pro elektronické aplikace. SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10

Společnost pro elektronické aplikace. SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10 Společnost pro elektronické aplikace SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. Výstup 1. Výstup

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE. Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12

CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE. Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12 CZ Návod k použití SM-004 METEOSTANICE Ref.č. : 990004 Rév. 1.00-25/01/12 1 OBSAH I) POPIS 3 1) OBSAH BALENÍ 3 2) FUNKCE 3 3) VLOŽENÍ BATERIÍ 3 4) POPIS TLAČÍTEK 3 5) NASTAVENÍ BEZDRÁTOVÉHO SPOJENÍ 4 6)

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

Návod k obsluze. testo 510

Návod k obsluze. testo 510 Návod k obsluze testo 510 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření diferenčního tlaku 3 Displej 4 Tlačítka

Více

Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a. Návod k obsluze

Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a. Návod k obsluze Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a Návod k obsluze Před provozem si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechte jej pro další nahlédnutí. - strana 1 - Možnosti nastavení Provozní režim:

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120094

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120094 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120094 Před použitím si přečtěte tento manuál Poučení Tento přístroj si osvojil technologii ultrazvuku a umožňuje měřit vzdálenost, plochu a objemu. Má funkci lokalizací laserem,

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 DĚKUJEME VÁM ZA VAŠE ROZHODNUTÍ KOUPIT SI TENTO OVLADAČ. PŘED POUŽITÍM TOHOTO ZAŘÍZENÍ SI POZORNĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU. PO PROSTUDOVÁNÍ

Více

Kuchyňská váha s odměrkou EK6331-20

Kuchyňská váha s odměrkou EK6331-20 CZ Kuchyňská váha s odměrkou EK6331-20 Návod k použití Max. váha 3000g (3kg) minimální váha 1g Baterie 1x 2032 Objem nádržky 1 l Návod k použití Funkce 1. Funkce odměrky 2. Zobrazení objemu mléka, oleje

Více

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX-5003 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám, za nákup dvoukanálového měřiče teploty. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze SENCOR SDF 1260 Digitální fotorámeček Návod k obsluze 0 Bezpečnostní informace: Udržujte přístroj mimo působení vody, vlhkosti a prachu. Provozní teplota je 0-40 0 C. Nikdy neumísťujte přístroj do míst

Více

GVA 0430 digitální anemometr

GVA 0430 digitální anemometr strana 1 Návod k obsluze GVA 0430 digitální anemometr GREISINGER electronic GmbH strana 2 Všeobecný popis přístroje: Anemometr GVA0430 je precizní měřící přístroj pro měření proudění vzduchu určený pro

Více

Návod k použití MW 911P2 S-567-01

Návod k použití MW 911P2 S-567-01 Návod k použití MW 911P2 S-567-01 2 3 cz czz Spotřebič není dovoleno používat pro živnostenské účely. Spotřebič je určen výlučně pro použití v domácnosti. Maximální nosnost: 2000 g / 5 Ib Tento návod na

Více

Vlastnosti a funkce. -Upozornění-

Vlastnosti a funkce. -Upozornění- Příručka uživatele Vlastnosti a funkce o Walkie Talkie hodinky o Vícekanálové zařízení (kanály se liší v různých zemích) o Dosah až 6 km dle terénu a prostředí v otevřené krajině bez překážek, profilu

Více

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART SELECT OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART SELECT OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART SELECT CS NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ POKYNY OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT 2 TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL

Více

Návod k obsluze trenažéru

Návod k obsluze trenažéru Návod k obsluze trenažéru K ovládání trenažéru slouží kompaktní řídící systém, který je vybaven dvouřádkovým displejem a membránovou klávesnicí. Na klávesnici jsou klávesy : ENT + - - STOP nebo návrat

Více

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ

Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Vasco Mini NÁVOD K OBSLUZE ČESKÝ Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1 Funkční tlačítka 5 1.2 Nabíjení baterie 6 1.3 Tovární SIM karta 6 1.3.1.

Více