UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE"

Transkript

1 UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE

2 Informace Gratulujeme vám ke koupi přístroje NDrive! NDrive je navigační systém, který splní všechna vaše očekávání. Díky GPS technologii (Global Positioning System) můžete využívat přesnou a intuitivní hlasovou i vizuální navigaci s instrukcemi zahrnujícími názvy ulic a míst, navigaci od dveří ke dveřím, stejně tak jako detailní informace o zájmových bodech ve spoustě jazycích. NDrive je kompatibilní s mnoha operačními systémy včetně Windows CE.NET, Windows Mobile, Symbian a Linux. NDrive nabízí detailní a přesné mapy celého světa s jednoduchým, ale výkonným rozhraním, jejichž užívání nepředstavuje žádný problém ani pro zcela nové uživatele. Po několika cestách zjistíte, že přes jednoduchý vzhled a intuitivní rozhraní menu je váš nový přístroj NDrive neuvěřitelně výkonný a bezchybně plní svůj jediný cíl, kterým je vybrat pro vás tu nejlepší trasu! Přejete-li si zadat NDrive určitý úkol, prostudujte si index CHCI. Veškeré informace o funkcích přístroje naleznete také v manuálu.

3 Index (CHCI...) PROZKOUMAT ROZHRANÍ NDRIVE NAJÍT ADRESU NAJÍT OBLÍBENÉ MÍSTO NAJÍT REZIDENČNÍ BOD (DOMŮ) NAJÍT NEDÁVNO HLEDANÉ MÍSTO NAJÍT ZÁJMOVÝ BOD NAVIGOVAT NA URČITOU ADRESU NAVIGOVAT DOMŮ NAVIGOVAT NA NEDÁVNO POUŽITÉ MÍSTO NAVIGOVAT DO OBLÍBENÉHO MÍSTA NAVIGOVAT DO ZÁJMOVÉHO BODU NAJÍT OBLÍBENÉ MÍSTO EDITOVAT OBLÍBENÉ MÍSTO SMAZAT OBLÍBENÉ MÍSTO ZOBRAZIT DETAILY V REŽIMU MAPY ZOBRAZIT DETAILY V REŽIMU NAVIGACE ZOBRAZIT NA DISPLEJI DETAILNÍ GPS INFORMACE TIPY PRO LEPŠÍ POUŽITÍ pag.4 pag.10 pag.11 pag.12 pag.13 pag.14 pag.15 pag.16 pag.16 pag.17 pag.18 pag.20 pag.21 pag.21 pag.22 pag.23 pag.24 pag.25

4 NASTAVENÍ PROZKOUMAT NDRIVE ROZHRANÍ Existuje velký počet nastavení, které můžete měnit. Nastavíte si tak svůj přístroj NDrive tak, aby nejlépe vyhovoval vašim potřebám. OBECNÉ Pro provedení základního nastavení vašeho přístroje NDrive postupujte následujícím způsobem: Reproduktor: Umožňuje nastavit hlasitost hlasových instrukcí NDrive od hodnoty Off až po úroveň 5. Vždy si nastavte takovou hlasitost, aby byla vaše jízda co nejpohodlnější. Osvětlení: Umožňuje nastavit stupeň podsvícení. o Vždy zapnuto: Podsvícení se nikdy nevypne. o Smart úsporný režim: Podsvícení se po určitém časovém intervalu, kdy přístroj nepoužíváte, vypne, ale při další manipulaci se vždy opět zapne. o Systém: Podsvícení si ponechá své nastavení.

5 JAZYK MAPA OBJEVENÍ SE V tomto menu můžete měnit barevné schéma mapy a její formát, nebo upravit její komponenty. Auto Zoom: Volbu automatického zoomu mapy za jízdy si můžete zapnout nebo vypnout. Pokud si tuto volbu zapnete, zoom se přizpůsobí rychlosti vaší jízdy pro co nejpřehlednější zobrazení mapy. 3D zobrazení: Zde si můžete aktivovat nebo deaktivovat všechna zobrazení 3D budov v NDrive. Šablony: Vyberte si šablonu mapy. Na výběr máte ze široké škály barevných schémat, včetně nočního zobrazení. Oblíbené: Zde si můžete organizovat své oblíbené položky. Zájmové body: Vyberte si, který typ zájmových bodů si přejete na mapě zobrazit.

6 MOŽNOSTI TRASY V tomto menu si můžete nastavit způsob počítání všech tras NDrive. Možnosti trasy o Nejrychlejší: NDrive spočítá trasu s prioritní volbou dobrých silničních podmínek, jako například dálnic atd. o Nejkratší: NDrive se pokusí spočítat nejkratší trasu do cílového místa. Při zadání této volby NDrive nebere ohled na druh silnic. o Pěší režim: Tuto volbu použijte, pokud chcete navigovat při pěší chůzi. Dálniční poplatky o Ano: V případě potřeby NDrive může zvolit trasu, na které bude nutno zaplatit dálniční poplatky. o Vyhnout se: NDrive se bude vyhýbat všem dálničním poplatkům, bude-li to možné. Pokud ne, uslyšíte při počítání trasy Dálniční poplatky.

7 BEZPEČNOSTNÍ MOŽNOSTI Zde si můžete nastavit některé vlastnosti varování a informací, které vám NDrive podá během navigace. Výstraha rychlostního limitu: Budete-li si to přát, NDrive vydá zvukový signál, kdykoli dosáhnete nebo překročíte zadanou rychlost. V tomto menu si můžete nastavit hodnotu rychlosti, nebo tuto možnost vypnout. Důležitá poznámka: Skutečná rychlost je vždy nižší než rychlost zobrazená na ukazateli rychlosti. Výstraha nejvyšší povolené rychlosti: Jelikož všechny silnice mají určitou nejvyšší povolenou rychlost, můžete si zde nastavit, aby vás NDrive varoval vždy, když této rychlosti dosáhnete. Výstraha radarů: Umožňuje aktivovat nebo deaktivovat výstrahy o pevně umístěných rychlostních radarech, které jsou instalovány v mnoha městech. NDrive disponuje rozsáhlou databází pevných radarů.

8 GPS V tomto menu si můžete nastavit různé způsoby, jakým bude NDrive detekovat GPS signál. GPS: Příjem GPS signálu můžete kdykoli vypnout. Tato funkce může být užitečná, pokud si potřebujete prohlédnout NDrive mapu, aniž by vás NDrive stále vracel na zobrazení současné polohy. Port a přenosová rychlost: Tyto dvě možnosti se zobrazují pouze na zařízeních se systémem Windows Mobile, u kterých může být nutné nastavit způsob příjmu GPS signálu přístrojem NDrive. Souřadnice: Zde si můžete nastavit formát souřadnic zobrazený v přístroji NDrive.

9 NAJÍT / NAVIGOVAT Po prostudování možností nastavení systému NDrive se v této sekci podíváme na další dva oddíly, které najdete na displeji hlavního menu. Oddíly Najít i Navigovat nabízejí tytéž další funkce, proto je zde popíšeme současně.

10 NAJÍT ADRESU Kdykoli potřebujete nalézt na mapě NDrive určité místo, postupujte dle pokynů:

11 NAJÍT OBLÍBENÉ Pro zobrazení místa, které bylo dříve zadané jako oblíbené místo, postupujte dle pokynů:

12 NAJÍT REZIDENČNÍ BOD (DOMŮ) Pro zobrazení místa, které bylo dříve zadáno jako rezidenční bod Domů postupujte dle pokynů:

13 NAJÍT NEDÁVNO HLEDANÉ MÍSTO Není nutné znovu hledat místo, které jste hledali nedávno. Abyste si ušetřili práci s dalším hledáním, vyberte Poslední hledaná místa dle pokynů:

14 NAJÍT ZÁJMOVÝ BOD Dle adresy Tento postup použijte pro vyhledání Zájmového bodu (POI) na mapě, například restaurace, památky, hotelu atd: ZB v okolí Alternativně můžete vyhledat ZB, které jsou v blízkosti místa, ve kterém se právě nacházíte. (Nemáte-li možnost připojení ke GPS, NDrive vyhledá nebližší ZB k místu, které označíte na mapě).

15 NAVIGOVAT NA ADRESU Pro navigaci na jakoukoli adresu postupujte dle instrukcí.

16 NAVIGOVAT DOMŮ Navigovat do dříve zadaného rezidenčního místa (domů) postupujte dle instrukcí. NAVIGOVAT DO NAPOSLEDY HLEDANÝCH MÍST Tento postup použijte pro navigaci do místa, které bylo hledáno jako poslední.

17 NAVIGOVAT DO OBLÍBENÉHO MÍSTA Pro navigaci do jakéhokoli Oblíbeného místa postupujte dle instrukcí.

18 NAVIGOVAT DO ZÁJMOVÉHO BODU Dle adresy Můžete navigovat do kteréhokoli z tisíce ZB uložených v NDrive databázi pomocí adresy.

19 ZB v okolí Alternativně můžete vybrat navigaci do kteréhokoli ZB nacházejícího se ve vašem okolí nebo v okolí místa zadaného na mapě.

20 PŘIDAT OBLÍBENÉ MÍSTO V přístroji NDrive můžete nastavit jako Oblíbená místa, na která často cestujete, vlastní zájmové body atd. Jakékoli místo na mapě může být uživatelem nastaveno jako Oblíbené. Prosím, přejděte na níže uvedené příklady, které ilustrují, jak se dostat do kteréhokoli místa vašeho seznamu Oblíbených : Poznámka: V sekci skupina si můžete vybrat mezi Osobní, Přátelé nebo Pracovní, nebo dokonce vytvořit novou skupinu, jako například Oblíbené restaurace.

21 EDITOVAT OBLÍBENÉ MÍSTO Zde si můžete kdykoli změnit údaje o vašich oblíbených místech. SMAZAT OBLÍBENÉ MÍSTO Pro smazání oblíbeného místa postupujte dle instrukcí:

22 DETAILY ZOBRAZENÍ V REŽIMU MAPY Kromě displeje navigace zobrazuje NDrive důležité funkce také v režimu mapy: Popis: 1. Zoom In 2. Zoom Out 3. Informace o stavu baterie a GPS signálu 4. Přístupové menu 5. Přidat označené místo mezi oblíbené 6. Nastavit označené místo jako "DOMŮ" 7. Měřítko mapy Poznámka: Obrázky zobrazené na mapě závisí na modelu přístroje NDrive a na vašem aktuálním umístění nebo na vámi zadaném umístění.

23 DETAILY ZOBRAZENÍ V REŽIMU NAVIGACE Popis: 1. Zoom In 2. Zoom Out 3. Informace o stavu baterie a GPS signálu 4. Přístupové Menu (trasa atd.) 5. Aktuální rychlost 6. Nejvyšší povolená rychlost u této ulice 7. Zbývající vzdálenost do cílového místa 8. Zbývající čas do cílového místa 9. Další manévr 10. Název této ulice 11. Vzdálenost do následujícího manévru 12. Název příští ulice Poznámka: Bez ohledu na všechny důležité informace, které jsou znázorňované graficky, si vždy raději zvolte obě volby navigace hlasovou i zvukovou, čímž minimalizujete míru vyrušení z jízdy.

24 DETAILNÍ INFORMACE NA DISPLEJI O GPS SIGNÁLU Global Positioning System, obecně známý jako GPS, je satelitní polohovací systém. Každý GPS satelit odesílá signál vašemu přístroji NDrive. Každý GPS přijímač vyžaduje polohu pod širým nebem, bez překážek. Lesy a vysoké budovy mohou snížit kvalitu příjmu. Global Positioning System (GPS) používá satelitní síť, která umožňuje používat NDrive a kdykoli zjistit přesnou polohu kdekoli na světě. Ve kteroukoli chvíli získáváte informace o kvalitě satelitního signálu, stejně jako další informace o vaší poloze: Popis: 1. Počet satelitů komunikujících s přístrojem 2. Okamžitá rychlost 3. Nadmořská výška 4. Souřadnice

25 TIPY PRO KOMFORTNĚJŠÍ POUŽITÍ Příjem GPS signálu: Pro co nejlepší příjem GPS signálu upevněte NDrive na čelní sklo tak, aby jeho poloha byla pro řidiče bezpečná. Pokud jej používáte venku, může mít přístroj NDrive problémy s detekcí signálu, jsou-li v okolí vysoké budovy nebo stromy. Pokud používáte NDrive poprvé, je normální, že vyhledávání satelitního signálu může trvat i 30 minut. Vypočítání neobvyklé trasy: Spočítal NDrive trasu, která vám nepřipadá správná? Může se jednat o normální situaci způsobenou několika faktory, jako například slabý GPS signál nebo zvyk, že řidiči jsou zvyklí jezdit stále stejnou trasou. Může to však také být způsobeno chybami v mapě. Vzhledem k této možnosti NDrive a autorizovaní dodavatelé map udělají vše pro to, aby byla geografická data map co nejpřesnější. Někdy je z důvodu neustálých prací na vozovkách možné, že při počítání trasy dojde k chybě. Tyto problémy by měly minimalizovat pravidelné aktualizace map.

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL CZECH Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Zvolte jazyk programu. Pokud

Více

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0 NAvigaCE Quick Start Guide X-302MH Čeština Rev 1.0 Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Přečtěte si licenční ujednání

Více

Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka

Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Obsah Aplikace Nokia Autem 3 Jízda k cíli 3 Uložení nebo zobrazení místa 4 Hlasové pokyny 4 Stahování a odebírání map 5 Navigace offline 5 Pomoc

Více

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později ho lze kdykoli změnit v nabídce Místní nastavení. 2. Přečtěte

Více

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později je lze kdykoli změnit v menu Místní nastavení.

Více

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později jej lze kdykoli změnit v menu Místní

Více

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky:

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Zvolte jazyk programu. Pokud se Váš jazyk neobjeví na obrazovce, přejděte na jinou stránku

Více

viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka

viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka Obsah 1. Úvod..... 4 2. Navigace k cíli... 6 3. Navigace... 8 4. Náhled a editace trasy... 9 4.1. Jak změnit cíl cesty nebo přidat průjezdové body... 9 4.2.

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

Route 66 podrobný manuál

Route 66 podrobný manuál Route 66 podrobný manuál Co je ROUTE 66? ROUTE 66 je špičkový program pro vyhledávání a plánování cest, který najde své uplatnění jak mezi profesionálními, tak domácími uživateli. ROUTE 66 je první plánovač

Více

GPS Manuál. Tato příručka je vánoční dárkem Orlíků pro oddíl.

GPS Manuál. Tato příručka je vánoční dárkem Orlíků pro oddíl. GPS Manuál Tato příručka je vánoční dárkem Orlíků pro oddíl. Obsah Co je to GPS... 3 Jak to funguje GPS... 4 HOLUX FunTrek 132... 6 Základní ovládání... 6 Jak vyhledat GPS bod... 7 Hledání uložené kešky...

Více

Co je součástí balení a Váš TomTom ONE XL HDT D E F G H

Co je součástí balení a Váš TomTom ONE XL HDT D E F G H TomTom ONE XL HDT 1. Co je součástí balení Co je součástí balení a Váš TomTom ONE XL HDT A B C D E F G H A Kontrolka dobíjení B Dotyková obrazovka C Vypínač D Reproduktor E Konektor externí antény F USB

Více

Uživatelský manuál. Dynavix Navigace. pro zařízení s OS Android

Uživatelský manuál. Dynavix Navigace. pro zařízení s OS Android Uživatelský manuál Dynavix Navigace pro zařízení s OS Android Obsah: Spuštění Nastavení první trasy Pohled řidiče (náhled) Trasa Zobrazení celé trasy Objížďka a přepočet trasy Simulace a plánování trasy

Více

Příručka pro uživatele Navigační software

Příručka pro uživatele Navigační software Příručka pro uživatele Navigační software - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu... 4 1.1 Důležité informace... 5 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty... 5 1.3 Další digitální mapy...

Více

Pokyny pro použití CZ.3

Pokyny pro použití CZ.3 R-Link Obsah Opatření pro použití...................................................................... CZ.3 Obecné údaje.......................................................................... CZ.4

Více

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu Řada zūmo 300 Stručný návod k obsluze Srpen 2013 190-01457-61_0D Vytištěno na Tchaj-wanu Začínáme VAROVÁNÍ Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o produktu vložený v obalu s výrobkem.

Více

Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. stručný návod k obsluze

Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. stručný návod k obsluze Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t stručný návod k obsluze Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o výrobku vložený v obalu s výrobkem obsahující varování

Více

OBSAH. Úvod. Bezpečnostní pokyny. Varování. Stručný průvodce. Navigační systém. CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/ :26

OBSAH. Úvod. Bezpečnostní pokyny. Varování. Stručný průvodce. Navigační systém. CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/ :26 CZ OBSAH Úvod Bezpečnostní pokyny Varování Stručný průvodce Navigační systém CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/2014 09:26 CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 2 29/05/2014 09:26 Úvod NÁVOD K OBSLUZE

Více

GoClever Map 2.5 manuál

GoClever Map 2.5 manuál GoClever Map 2.5 manuál Obsah 1. Na dotyku záleží... 4 2. Navádění k lokaci... 5 3. Navigační okno... 7 3.1. Změna nastavení systému navigačního okna... 7 4. Hlavní vlastnosti GoClever Map 2.5... 8 5.

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Urèování polohy 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM PRU VODCE RYCHLÝM SPUŠTE NÍM NAVIGACE ÚVODNÍ STRANA C ESKY Začínáme Při prvním použití navigace se automaticky spustí počáteční nastavení. Postupujte následovně: Vyberte jazyk programu.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

Zobrazení informací o stavu spojení

Zobrazení informací o stavu spojení Zobrazení informací o stavu spojení Můžete si prohlédnout informace o stavu spojení mezi tímto přijímačem a vozidlem. Mezi tato spojení patří informace GPS a signály parkování. Zobrazení informací o stavu

Více

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů.........................................

Více

Uživatelská příručka. Sygic GPS Navigation. v3 (Mobile) 2011 Sygic, a.s. Všechna práva vyhrazena.

Uživatelská příručka. Sygic GPS Navigation. v3 (Mobile) 2011 Sygic, a.s. Všechna práva vyhrazena. Uživatelská příručka Sygic GPS Navigation v3 (Mobile) 2011 Sygic, a.s. Všechna práva vyhrazena. I. Začínáme...2 Zadávání adresy...4 Turn by Turn navigace...8 Vyhledávání GPS pozice...9 II. Plánování trasy...

Více

nüvi 57/58/67/68 Návod k obsluze

nüvi 57/58/67/68 Návod k obsluze nüvi 57/58/67/68 Návod k obsluze Březen 2015 Vytištěno na Tchaj-wanu 190-01806-41_0B Všechna práva vyhrazena. Na základě autorských zákonů není povoleno tento návod kopírovat (jako celek ani žádnou jeho

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

Garmin DriveAssist 50. Návod k obsluze

Garmin DriveAssist 50. Návod k obsluze Garmin DriveAssist 50 Návod k obsluze Březen 2016 190-01923-41_0A Všechna práva vyhrazena. Na základě autorských zákonů není povoleno tento návod kopírovat (jako celek ani žádnou jeho část) bez písemného

Více

PRÁCE S GPS a TVORBA MAP

PRÁCE S GPS a TVORBA MAP STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA RAJHRAD STUDIJNÍ OBOR - EKOLOGIE A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PRÁCE S GPS a TVORBA MAP Soubor učebních textů. Mgr. Vladimír ŠÁCHA 2015 Pomocí přístroje GPS můžeme získat řadu informací

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo One S

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo One S UŽIVATELSKÝ MANUÁL Gratulujeme k zakoupení vašeho světově nejinteligentnějšího radarového detektoru Genevo One S. Jaké jsou hlavní funkce detektoru Genevo One S? Zařízení Genevo One S je nejvýkonějším

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Čeština Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně.

Více

Navádění na cíl napřímo, mimo cesty a pěšiny. Použijte zejména při orientaci ve volném terénu.

Navádění na cíl napřímo, mimo cesty a pěšiny. Použijte zejména při orientaci ve volném terénu. 2019/02/15 03:22 1/14 na bod na cíl napřímo, mimo cesty a pěšiny. Použijte zejména při orientaci ve volném terénu. Typicky se vyžívá při geocachingu nebo navádění na uživatelské body zájmu a body v LoMapách

Více

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení

1. Zapnutí a vypnutí 2. Přidání režimu do seznamu provedení 1. Zapnutí a vypnutí Pro zapnutí udržujte tlačítko stisknuté, dokud se neozve zvukový signál. Vypnout přístroj je možné dvěma způsoby: 1. Prostřednictvím menu: Po krátkém stisknutí tlačítka vypnutí se

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo GPS+

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo GPS+ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Gratulujeme k zakoupení vašeho světově nejinteligentnějšího radarového detektoru Genevo GPS+. Jaké jsou hlavní funkce detektoru Genevo GPS+? Zařízení Genevo GPS+ je model určený k detekci

Více

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání Mapy Ovi pro mobilní přístroj 1. vydání 2 Obsah Obsah Přehled aplikace Mapy 3 Moje poloha 4 Zobrazení vlastní polohy a mapy 4 Zobrazení mapy 4 Změna vzhledu mapy 4 Stahování a aktualizace map 5 Použití

Více

1 Filozofie knihy jízd

1 Filozofie knihy jízd Návod k obsluze knihy jízd v rozhraní RealTimeGPSLocator.com 1 Filozofie knihy jízd...1 2 Funkce knihy jízd...1 2.1 Oblíbená místa...2 2.2 Nastavení vozidel...3 2.3 Údaje vozidel sledované firmy...3 2.4

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo One S Black Edition

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo One S Black Edition UŽIVATELSKÝ MANUÁL Gratulujeme k zakoupení vašeho světově nejinteligentnějšího radarového detektoru Genevo One S Black Edition. Jaké jsou hlavní funkce detektoru Genevo One S Black Edition? Zařízení Genevo

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo One

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Radarový detektor Genevo One UŽIVATELSKÝ MANUÁL Gratulujeme k zakoupení vašeho světově nejinteligentnějšího radarového detektoru Genevo One. Jaké jsou hlavní funkce detektoru Genevo One? Zařízení Genevo One je určeno k ochraně řidiče

Více

Popis navigačního sw igo PRIMO

Popis navigačního sw igo PRIMO Popis navigačního sw igo PRIMO Toto je úvodní obrazovka - hlavní menu navigace. Odtud můžeme přistupovat ke všem částem aplikace. Cíl cesty se zadává klepnutím na tlačítko "Hledat". Zadání cíle cesty (tzn.

Více

Uživatelský manuál Radarový detektor GENEVO ONE S

Uživatelský manuál Radarový detektor GENEVO ONE S Uživatelský manuál Radarový detektor GENEVO ONE S Jaké jsou hlavní funkce detektoru Genevo One S? Zařízení Genevo One S je nejvýkonějším modelem z rodiny přenosných detektorů Genevo a je určeno k ochraně

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Nokia N9 postupy. 1. vydání

Nokia N9 postupy. 1. vydání Nokia N9 postupy 1. vydání 2 Mapy a navigace Mapy a navigace Mapy O Mapách Aplikace Mapy vám ukáže, co najdete v okolí, a zavede vás tam, kam míříte. Hledání měst, ulic a zajímavých míst. Plánování trasy.

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Dynavix Tau Dynavix Manager Evidence jízd manuál softwaru Dynavix 8

Dynavix Tau  Dynavix Manager Evidence jízd  manuál softwaru Dynavix 8 Děkujeme, že jste si zakoupil zařízení Dynavix Tau. Dynavix Tau je jednoúčelové navigační zařízení s multimediální výbavou (podporuje přehrávání většiny zvukových formátů a prohlížení obrázků) určené primárně

Více

Vítejte a gratulujeme!

Vítejte a gratulujeme! Vítejte a gratulujeme! Právě jste si pořídili navigační systém GoClever. Díky jeho bohatým funkcím a detailním mapám se Vaše cesty napříč Evropou stanou jednodušší a příjemnější jako nikdy předtím. Už

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Navigace Uživatelská příručka

Navigace Uživatelská příručka Navigace Uživatelská příručka Revize: R00 (Prosinec 2008) Ochranné známky Veškeré značky a názvy produktů jsou ochranné známky nebo registrované obchodní značky jejich příslušných společností. Odvolání

Více

Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače

Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače INSTALACE Přední panel Zadní panel LNB IN: PŘIPOJENÍ K SATELITNÍ ANTÉNĚ LNB OUT: PŘIPOJENÍ K JINÉMU PŘIJÍMAČI KOMPOZITNÍ VÝSTUP VIDEO SIGNÁLU ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

Nokia Drive 2.0 - Uživatelská příručka

Nokia Drive 2.0 - Uživatelská příručka Nokia Drive 2.0 - Uživatelská příručka 1. vydání 2 Obsah Obsah Aplikace Nokia Autem 3 Jízda k cíli 3 Hlasové pokyny 4 Stahování a odebírání map 4 Navigace offline 5 Změna vzhledu zobrazení Nokia Autem

Více

Česky. Návod k použití

Česky. Návod k použití Česky CZ Návod k použití NÁVOD K POUŽITÍ ADRESAR A, B, C... DENIK HOVORU Promeskané hovory Prijaté hovory Vyslané hovory VOLTE CISLO OVLÁDÁNÍ HLAS. Adresar Klíčová slova Telefonovat, Zavěsit, Bydliště,

Více

MioMap Uživatelská příručka

MioMap Uživatelská příručka MioMap Uživatelská příručka 1 Obsah Vítejte...4 Důležité informace pro použití tohoto manuálu...4 Popis základních obrazovek přístroje...5 Obrazovka Mapa...5 Obrazovka Hlavní menu...5 Jaký je princip navigace

Více

Network Video Recorder Uživatelský manuál

Network Video Recorder Uživatelský manuál Network Video Recorder Uživatelský manuál Naskenujte QR kód a klikněte na odkaz pro více informací. NVR Lite & Pro Series QSG NVR Ultra Series QSG Toolbox: http://www.dahuasecurity.com/tools.html 1 Vítejte

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

Vítejte! 9 CO UDĚLAT NEJDŘÍVE? 10. Příprava zařízení 11. Kalibrace 11. Spuštění aplikace 11. Zjišťování vaší pozice GPS 13.

Vítejte! 9 CO UDĚLAT NEJDŘÍVE? 10. Příprava zařízení 11. Kalibrace 11. Spuštění aplikace 11. Zjišťování vaší pozice GPS 13. Verze 2.0 Duben 2008 Copyright 1993-2008 ROUTE 66. Všechna práva vyhrazena. ROUTE 66 a logo ROUTE 66 jsou registrované obchodní značky. Data copyright NAVTEQ B.V. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Žádná část této příručky

Více

MioMap Uživatelská příručka

MioMap Uživatelská příručka MioMap Uživatelská příručka Revize: R00 (2009/06) Zřeknutí se práv Technické údaje a dokumentace mohou být kdykoliv bez předchozího upozornění změněny. Společnost Mio Technology neručí za případné chyby

Více

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace alarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby VOZIDLA Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet Identifikace IČO:28550650 Rejstříkový soud: Praha, Oddíl C vložka 149630 Systémové požadavky... 3

Více

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD OBSAH 1,Úvod...3 2, Vzhled a velikosti....3 2.1, materiál a barvy.. 3 2.2, rozměry displeje. 3 3, funkce a definice tlačítek...3 3.1, přednastavení a standardní

Více

Kontrola obsahu balení

Kontrola obsahu balení Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

GPS MAGELLAN model Meridian Europe

GPS MAGELLAN model Meridian Europe GPS MAGELLAN model Meridian Europe 9 704 Kč Meridian GPS součástí nové řady kvalitních, robustních GPS přijímačů Magellan vybaven rozsáhlými 2 MB map, obsahujících dálnice, hlavní komunikace, parky, letiště,

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili Dynavix Delta Black Edition se softwarem Dynavix 8.

Děkujeme, že jste si zakoupili Dynavix Delta Black Edition se softwarem Dynavix 8. Děkujeme, že jste si zakoupili Dynavix Delta Black Edition se softwarem Dynavix 8. Dynavix Delta Black Edition je jednoúčelové navigační zařízení s multimediální výbavou (podporuje přehrávání hudebních

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

TomTom Referenční příručka

TomTom Referenční příručka TomTom Referenční příručka Obsah Nebezpečné oblasti 3 Nebezpečné zóny ve Francii... 3 Upozornění na nebezpečnou zónu... 3 Změna způsobu upozornění... 4 Ohlašovací tlačítko... 4 Ohlášení nové nebezpečné

Více

GPS 72H. stručný návod k obsluze

GPS 72H. stručný návod k obsluze GPS 72H stručný návod k obsluze Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o výrobku vložený v obalu s výrobkem obsahující varování a další důležité informace. Symboly použité v návodu

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

TomTom Bridge Referenční příručka

TomTom Bridge Referenční příručka TomTom Bridge Referenční příručka 15300 15400 Obsah Vítá vás zařízení TomTom Bridge 5 Co je nového 6 Novinky v této verzi... 7 Zařízení TomTom Bridge 9 Spuštění zařízení TomTom Bridge... 10 Používání gest...

Více

MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE MANUÁL K AGENDĚ SPEDICE PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE Úvodem Spedice je nová agenda WEBDISPEČINKU, která nahrazuje dosavadní Optimalizaci rozvozů a svozů. Umožňuje vytvářet rozvozové trasy (přepravy), zastávky

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD

NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE KING-METER J-LCD Vážený zákazníku, rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za důvěru a náklonnost společnosti HANSCRAFT. Osobně můžeme garantovat nejvyšší úroveň přístupu, péče

Více

Příručka rychlého spuštění

Příručka rychlého spuštění Multifunkční pedometr Příručka rychlého spuštění www.e-corazonplus.cz 1 Co je ecorazon+? ecorazon+ je multifunkční zařízení s USB připojením k PC a kompatibilním zařízením, a s následujícími funkcemi:

Více

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol Seznámení s MyPal Power Notification Tlačítko spuštění Tlačítko Poznámky (záznam hlasu) Tlačítko kontakty Reproduktor Navigační tlačítko Přední část Indikátor napájení/oznámení Bluetooth Wi-Fi GPS LCD

Více

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání Mapy Ovi pro mobilní přístroj 1. vydání 2 Obsah Obsah Přehled aplikace Mapy 3 Zobrazení Navigace 12 Získání dopravních a bezpečnostních informací 12 Chůze k cíli 13 Plánování trasy 13 Moje poloha 4 Zobrazení

Více

TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1

TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1 TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1 Obsah Vítejte v navigaci se společností TomTom 7 Co je nového 8 Novinky v této verzi... 8 Videa TomTom... 8 Start 10 Instalace zařízení do vozidla... 10 Umístění

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

Max. nabíjecí čas: cca 3 hodiny Nabíjení: LED bliká v intervalu cca 2 sekundy Konec nabíjení: LED bliká cca 2x za sekundu

Max. nabíjecí čas: cca 3 hodiny Nabíjení: LED bliká v intervalu cca 2 sekundy Konec nabíjení: LED bliká cca 2x za sekundu 6. Rychlý úvod Nabití baterie přijímače Pomocí propojky USB propojte nabíječ a přijímač. Max. nabíjecí čas: cca 3 hodiny Nabíjení: LED bliká v intervalu cca 2 sekundy Konec nabíjení: LED bliká cca 2x za

Více

HD DVR kamera do auta Návod k použití

HD DVR kamera do auta Návod k použití HD DVR kamera do auta Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení 1080P HD DVR kamery do auta. Před použitím výrobku si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Poslední revize: 19.4.2013 Popis přístroje

Více

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0 QCZ63 A639 Průvodce 5G06A45Z0 SD SD Seznámení s MyPal Přední část Boční část Indikátor napájení/oznámení Činnost Oznámení MyPal A636: Bluetooth / Wi-Fi / GPS dioda MyPal A63: Bluetooth/GPS dioda Bluetooth

Více

Obrazovka pro řízení 32. Dokonalé navádění jízdními pruhy 35. Změna trasy 37. Zobrazit mapu 42. Opravy map 46. Zvuky a hlasy 50.

Obrazovka pro řízení 32. Dokonalé navádění jízdními pruhy 35. Změna trasy 37. Zobrazit mapu 42. Opravy map 46. Zvuky a hlasy 50. TomTom Referenční příručka Obsah Obsah balení 7 Obsah balení... 7 Přečtěte si jako první 8 Umístění zařízení... 8 Instalace do automobilu... 8 Zapnutí a vypnutí... 9 Nastavení... 9 Příjem signálu GPS...

Více

Podrobný návod k použití igo9 - Primo

Podrobný návod k použití igo9 - Primo Podrobný návod k použití igo9 - Primo Toto je úvodní obrazovka - hlavní menu navigace. Odtud můžeme přistupovat ke všem částem aplikace. Cíl cesty se zadává klepnutím na tlačítko "Hledat". Zadání cíle

Více

Uživatelská příručka Navigační software. Blaupunkt BikePilot. Česky

Uživatelská příručka Navigační software. Blaupunkt BikePilot. Česky Uživatelská příručka Navigační software Blaupunkt BikePilot Česky Děkujeme, že jste si vybrali navigační systém Blaupunkt. Velmi dobrá volba. Přejeme Vám mnoho zábavy a ujetých kilometrů s Vaším novým

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA 500 AUTO NAVIGATION http://cs.yourpdfguides.com/dref/821475

Vaše uživatelský manuál NOKIA 500 AUTO NAVIGATION http://cs.yourpdfguides.com/dref/821475 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro NOKIA 500 AUTO NAVIGATION. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Řada nüvi 2400. stručný návod k obsluze. určeno pro použití s těmito modely nüvi: 2440, 2450, 2460

Řada nüvi 2400. stručný návod k obsluze. určeno pro použití s těmito modely nüvi: 2440, 2450, 2460 Řada nüvi 2400 stručný návod k obsluze určeno pro použití s těmito modely nüvi: 2440, 2450, 2460 Začínáme VAROVÁNÍ Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o produktu vložený v obalu

Více

Individuální nastavení počítače

Individuální nastavení počítače Individuální nastavení počítače Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0/TC3.0/TX2.0/TXF3.0

UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0/TC3.0/TX2.0/TXF3.0 UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA TITANIUM TC2.0, TC3.0, TX2.0, TXF3.0 Computer FUNKCE TLACÍTEK OVLADAC DRIVE TLACÍTEK Otáčejte ovladačem i-drive pro úpravu hodnot nastavení nebo úrovně odporu, otáčením po směru hodinových

Více

Co je nového v GM EPC

Co je nového v GM EPC Co je nového v GM EPC GM Next Gen EPC má mnoho nových funkcí, umožňujících najít správný díl rychleji a snáze. Podrobné pokyny k použití každé funkce si zobrazíte zvolením Uživatelské příručky z nabídky

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili zařízení Dynavix Delta II se softwarem Dynavix 8.

Děkujeme, že jste si zakoupili zařízení Dynavix Delta II se softwarem Dynavix 8. Děkujeme, že jste si zakoupili zařízení Dynavix Delta II se softwarem Dynavix 8. Dynavix Delta II je jednoúčelové navigační zařízení s multimediální výbavou (podporuje přehrávání většiny zvukových formátů

Více

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání Mapy Ovi pro mobilní přístroj 1. vydání Obsah Plánování trasy 11 Přehled aplikace Mapy 3 Moje poloha 3 Zobrazení vlastního umístění a mapy 3 Zobrazení mapy 4 Změna vzhledu mapy 4 Stahování a aktualizace

Více

TomTom Referenční příručka

TomTom Referenční příručka TomTom Referenční příručka Obsah Obsah balení 7 Obsah balení... 7 Přečtěte si jako první 8 Umístění zařízení... 8 Instalace do automobilu... 8 Zapnutí a vypnutí... 9 Nastavení... 9 Příjem signálu GPS...

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu GPS Loc webové rozhraní Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu Webové rozhraní GPS Loc je virtuální místo na internetu, kde můžete sledovat

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace

Více

Instalační návod a Návod k obsluze

Instalační návod a Návod k obsluze Instalační návod a Návod k obsluze EKRUCBS Instalační návod a Návod k obsluze čeština Obsah Obsah Pro uživatele 2 1 Tlačítka 2 2 Stavové ikony 2 Pro instalačního technika 3 3 Přehled: Instalace a konfigurace

Více

ROUTE 66: I M ON MY WAY!

ROUTE 66: I M ON MY WAY! 1 Copyright 1993-2007 ROUTE 66. Všechna práva vyhrazena. ROUTE 66 a logo ROUTE 66 jsou registrované obchodní značky. Data copyright NAVTEQ B.V. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Žádná část této příručky nesmí být rozmnožována,

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Na Mapy.cz každý nalezne rychle a jednoduše, co potřebuje:

Na Mapy.cz každý nalezne rychle a jednoduše, co potřebuje: Produktový list O službě Mapy.cz jsou uživatelsky oblíbenou službou, která umí vyhledávat mnohem podrobněji a všestranněji oproti obdobným službám na internetu. Dokáže najít turistické zajímavosti, hrady,

Více

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení budete detailněji pracovat se Správcem zařízení a nastavením ovladačů zařízení hardware. Správce zařízení S tímto

Více