MONTOVANÉ SYSTÉMY. ERLUS Edelkeramik Montované komínové systémy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MONTOVANÉ SYSTÉMY. ERLUS Edelkeramik Montované komínové systémy"

Transkript

1 MONTOVANÉ SYSTÉMY ERLUS Edelkeramik Montované komínové systémy

2 LAF Premium komín, L Požadavky vyhlášky o úspoře energie ovlivňujíneustále vzrůstajícírealizace izolování budov. Zdravé klima a pohodlíbydlenív interiéru s dostatečným přívodem čerstvého vzduchu nejsou proto často zaručeny. Kromě toho chybítopeništím závislých na vzduchu uvnitř místnosti požadovaný vzduch pro spalování. Z toho důvodu vyvinul ERLUS LAF-komín pro topení na pevné palivo, který je nezávislý na vzduchu v místnosti. U tohoto nového komínu je vzduch pro spalovánípřiváděn přes hlavici komínu a komínovou šachtu až k topeništi (kachlová, krbová nebo peletová kamna). Hlavice komínu je přitom vytvořena tak, že se zplodiny nemohou smísit s proudem čerstvého vzduchu. ERLUS LAF-komíny se starajío dobré klima v místnosti a optimálníteplo. Ideálnípro novou vyhlášku o úspoře energie (EnEV). Koncentrovaná výstavba LAF-Premium komínu zajišťuje svým ochranným krytem pro přívod vzduchu, že do kanálu pro přívod vzduchu nemůže proniknout dešťová voda. Tímto se účinně zamezízvlhnutí komínu. Mimoto jsou plášťové cihly a čistícídvířka optimalizovány Blower-Door. ERLUS LAF-Premium komín přitom splňuje všechny požadavky vyhlášky o úspoře energie (EnEV) a svým způsobem konstrukce je vhodný dokonce pro vestavbu do pasivních domů. ERLUS LAF-Premium komín je kromě jednoprůduchového systému k dostánítaké ve dvouprůduchové variantě. V kombinaci s topeništěm nezávislým na vzduchu v místnosti a schváleným od DIBt je ERLUS LAF-Premium komín v domech s kontrolovaným zařízením pro vnitřní ventilaci garantem bezpečného způsobu provozu. Jinak požadované bezpečnostníspínače nebo tlaková čidla nejsou v tomto případě nutné. Na ERLUS LAF-Premium komínu mohou být alternativně provozována také topeniště závislá na vzduchu v místnosti. Vzdušně-zplodinový komín ERLUS na pevná paliva, nastavený pro provoz topenišť nezávislých na vnitřním vzduchu, je vytvořen tak, že jeho montáž je soustředěná a prostorově nenáročná (z vnějšku dovnitř). 1 plášťová cihla z lehkého betonu kruhový kanál s čerstvým vzduchem pro libovolné možnosti připojení ze všech stran předmontovaná přesná izolace z minerálního vlákna kvalitní ušlechtilá keramika hrdlová trubka keramická tkáňová izolace Doplňkové příslušenství k dostání: Keramická tkáňová izolace umožňuje jednoduché, rychlé a bezpečné spojení. V oblasti podtlaku ušetříčasově náročné zpracovánítmelem. Přitom je odolná vůči vlhkosti a vhodná pro všechna paliva. Doporučený průměr* pro rodinný dům: Peletový kotel Krbová kamna (do cca. 8 kw) Kachlová kamna a velká krbová kamna průměr 14cm průměr 16cm průměr 18 cm * Uvedené velikosti jsou pouze orientační. Na požádánívám vystavíme individuálnípropočet průřezu komínu.

3 Přetlakové vedenízplodin, BÜ Výměny zplodin za vodu Speciálně pro plynová a olejová topeniště, která pracujína bázi techniky výhřevu nebo techniky nízké teploty bylo vyvinuto ERLUS Edelkeramik přetlakové vedenízplodin. To je vhodné pro teplotu zplodin až do 200 C. Upustilo se tak od doposud běžné izolačnívrstvy ve prospěch vyššíenergetické výkonnosti. Zvýšeníenergetické výkonnosti díky dvouvrstvé konstrukci Přetlakové vedenízplodin ERLUS je sestaveno dvouvrstvě. Přitom je vzduch nasátý v prstencové štěrbině veden okolo trubky zahřáté od zplodin, při čemž docházík efektu výměny tepla, který dále zvyšuje energetickou výkonnost výhřevného zařízení. CE označení Přetlakové vedenízplodin ERLUS odpovídá evropským normám podle EN / -3: T200 P1 W nově ERLUS zpětné vedeníkondenzátu KRF Zpětné vedeníkondenzátu (KRF) o průměru 8 cm detail KRF je fakultativně k dostáníspeciálně pro přetlakové vedenízplodin. S ním se likviduje kondenzát přes výhřevné zařízení. Zpětné vedeníkondenzátu je úsporné a značně zjednodušuje připojení, nemusíse vytvářet podstavec. Doporučené průměry* pro rodinný dům Plynové nebo olejové výhřevné zařízení průměr 8 cm * Uvedené velikosti jsou pouze orientační. Na požádánívám vystavíme individuálnípropočet průřezu výfukového systému. KRF Snadnější, rychlejší, bezpečnějšík přemístění Izostaticky stlačovaná keramická trubka ERLUS udává zcela nové rozměry v bodě bezpečnosti a zpracovatelnosti a spojuje přednosti současných komínových trubek. Jedinečné: 6 cm vysoké hrdlo a šachta jsou složeny z jednoho kusu. ERLUS Edelkeramik je odolná vůči vlhkosti a zvlášť rezistentnívůči kyselosti, téměř neomezeně trvanlivá nikdy nekoroduje. Přitom je možné hrdlovou trubku vzhledem k jejídélce do 1,50 m a malé váze snadno a rychle přemístit. Díky přesně padnoucímu hrdlu se dajítrubky rychle a spolehlivě spojit elastomerovým těsněním ERLUS. Spojeníje těsné. Největšípřednosti přetlakového vedenízplodin ERLUS Edelkeramik : 1 S přesně padnoucími hrdlovými trubkami o délce do 1,50 m je možné sestavit výfukové potrubíaž o 50% rychleji. 2 Elastomerové těsněníodolné vůči žáru až 200 C umožňuje snadné nasunutítrubek. 3 Počet spár se rapidně sníží. 4 Odpadá izolačnívrstva. 5 Při konstrukci se zmenšínároky na prostor. 6 Splňuje požadavky protipožárníochrany tříd F90/L90. 7 Systém (ne)závislý na vzduchu v místnosti pro přetlak a podtlak stejně jako pro protisměrný a stejnosměrný proud. Spolehlivě: Až o 80% menší podíl spár ve výšce jednoho patra než dosud zvyšuje bezpečnost a rychlost při konstrukci. Hrdlová trubka s elastomerovým těsněním Přetlakově těsné spojení z elastomeru Pro spojenítrubek bylo zvlášť vyvinuto elastomerové těsnění. Tak se může jednoduchým způsobem pouze zasouváním keramických trubek do sebe vytvořit přetlakově těsné napojenítrubek odolné vůči žáru až 200 C.

4 Výkonový komín, CI Šetříčas a peníze Třívrstvý komín pro rychlou montáž. Prvníkomín odolný proti vlhkosti s oprávněním W3G: Odolnost proti vlhkosti pro všechna paliva také pro pelety! Tento univerzálnírychle sestavitelný komín umožňuje zkrácenídoby instalace o cca 30 procent v porovnánís běžnými systémy šamotových trubek. Výkonový komín ERLUS nevyžaduje žádné kanály pro odvětrávánízezadu jako běžné systémy ze šamotových trubek a je optimalizovaný Blower-Door. Toto je možné díky metr dlouhé hrdlové trubce, se kterou je již výrobcem spojena izolačnískruž. To ušetřínejen čas a stavebnínáklady, ale přinášíto také jistotu při umisťovánía ve funkčnosti. Díky 6 cm vysokému hrdlu trubky, stejně jako optimálně obsažené keramické síťové izolaci pro podtlakové systémy je výkonový komín Erlus CI jedinečný zásuvný systém, který nám také ušetříčasově náročné tmelení. Izolovaná hrdlová trubka z ušlechtilé keramiky (odolná proti korozi, žáruvzdorná) je zavedena do broušených plášťových cihel z odlehčeného betonu, které je třeba pouze slepit, ale již se nemusízatírat maltou. Doporučený průměr* pro rodinný dům: Peletový, plynový nebo olejový nízkoteplotníkotel Krbová kamna (do cca. 8 kw) Kachlová kamna a velká krbová kamna * Uvedené velikosti jsou pouze orientační. Na požádánívám vystavíme individuálnípropočet průřezu komínu. průměr 14cm průměr 16cm průměr 18 cm staré nové Ušetřit 5 pracovních kroků na každém metru komínu! STARÉ: Doposud obvyklé u standardních komínů: 3 izolačnívrstvy (33cm) + 3 šamotové trubky (33cm) NOVÉ: ERLUS Edelkeramik výkonový komín CI: 1 trubka z ušlechtilé keramiky (100cm) s izolační vrstvou namontovanou výrobcem Keramické tkáňové těsnění Doplňkové příslušenství k dostání: Keramické tkáňové těsnění umožňuje snadné, rychlé a bezpečné napojení. V oblasti podtlaku ušetříčasově náročné zpracovánís tmelem. Přitom je odolné vůči vlhkosti a vhodné pro všechna paliva.

5 V detailu: montované komínové systémy ERLUS Garantem nejvyššíbezpečnosti provozu všech komínových systémů ERLUS je hrdlová trubka ERLUS Edelkeramik s patentovaným, 6 cm vysokým hrdlovým napojením. Již do roku 2003 je ERLUS Edelkeramik jako prvníkomínová trubka Evropy certifikována CE. Sloupec komínových trubek se skládá z kvalitních hrdlových trubek ERLUS Edelkeramik s 6 cm vysokým hrdlem o délce do 1,5m, při čemž počet spár rapidně klesl. Všechny montované komíny ERLUS vlastní oprávněníw3g a jsou tím pádem vhodné pro všechna paliva a také pelety. Dvouvrstvé hermetické vedenízplodin ERLUS je optimálním řešením pro provoz plynových olejových topenišť. Největšípřednosti montovaných komínů ERLUS: 1 K dostáníhotový podstavec pro všechny systémy a velikosti 2 Rychlejšía jistějšíkonstrukce 3 Zbroušené a optimalizované Blower-Door plášťové cihly 4 Vysoká záruka funkčnosti a zachováníhodnoty 5 Hightech Inside: Sloupec komínových trubek z kvalitních hrdlových trubek ERLUS Edelkeramik 6 K dodáníve všech běžných provedeních komínů Montované komíny ERLUS se sloupcem ERLUS Edelkeramik jsou přesvědčivé také díky vyspělému programu s příslušenstvím hutnější tenčí delší(až do 1,5m) 6cm vysoké hrdlo Keramický poklop pro výstup vzduchu celý keramický až do vyústění Držák krokve pro rychlou fixaci komínu Díky jednoduché montáži poklopu (zásuvný systém nasucho) je časově náročné a při kolísajícím počasínejisté slepováníu vyústěnízbytečné. Ú hel drženía deska s hřebíky jsou navzájem spojeny přes osu tak, aby se mohly otáčet. Držáky krokve jsou přibity přímo na krokvích a poskytují tak ihned bezpečné držení. Hotový podstavec ERLUS racionálnía bezpečný Právě prvnímetr výfukového zařízeníje při instalaci na stavbě tradičně tou částí z pracína komínu, která je časově náročná a nejvíce náchylná k uděláníchyby. Dobře, že zde existuje alternativa dvouvrstvého podstavce ERLUS, který je k dostání pro všechny systémy a kombinace. Podstavec ERLUS je již od výrobce opatřen omítnutými dvířky a odtok kondenzátu se nacházív dutině pod dvířky. Vysoký stupeň prefabrikace výrazně urychluje konstrukci celého komínového systému. T400Feuchtestrom 2 <2g/hm zertifiziert nachdinen1457

6 Toto charakterizuje montážnísystémy ERLUS U dnešních výfukových zařízeníklade vysoké nároky nejen topeniště, ale svou roli při plánováníkomínu hrajítaké aspekty jako krátká doba výstavby, co možná nejlepšízachováníhodnoty, stejně tak i jistota do budoucna. Zároveň rostou nároky na úsporu energie. Systém Standart nebo Premium? V moderních budovách platídíky novým zákonem stanoveným údajům jako např. předpis o úspoře energie (EnEV) vysoké nároky na stavbu. V popředí stojíobzvláště energetická výkonnost budovy. Samotné úsporné topeníjiž v dnešnídobě nestačí k tomu, aby byly splněny všechny předpisy. Přitom se sledujítaké tepelné ztráty při větrání. Proto je potřeba vyhnout se především netěsnostem ve vnějším plášti budovy. Právě systém Standart ERLUS, výkonový komín ERLUS je přitom co se týče plášťových cihel a stavebních dílů optimalizován Blower-Door. Systémy Premium ERLUS navíc disponujíintegrovaným přívodem vzduchu až k topeništi. Ty fungují nezávisle na vzduchu v místnosti a nepotřebujítak žádný dalšívzduch z domu pro zásobovánítopeniště. Systémy Premium ERLUS jsou přitom obzvlášť energeticky úsporné, neboť jsou zkonstruovány na principu výměny tepla, takže ochlazujízplodiny, aby tak předehřály přiváděný vzduch pro spalování. S tím spojená úspora energie je dobrá nejen pro životní prostředí, ale pro peněženky spotřebitelů. Všechny systémy jsou k dostání1 nebo 2 průduchové, kombinovatelné a s nebo bez doplňkové šachty (např. pro solárnívedení). nově Optimalizace Blower-Door Blower-Door optimalizace Modernídomy jsou v rámci předpisu o úspoře energie budovány tak, aby byly co nejvíce utěsněny. Aby se zdokonalila vysoká kvalita pláště budovy, byly všechny komínové systémy ERLUS optimalizovány na nepropustnost postavené místnosti. Kompletníkomínový program ERLUS je vybaven optimálně strukturovanými plášťovými cihlami certifikovanými CE. Jako dalšíopatřeníse u ERLUS využívajínově vyvinuté dveře z ušlechtilé oceli, které byly vyladěny pro zvláštnípožadavky. Tato opatřenízabezpečují, že komín je vhodný pro test Blower-Door a nebude odebírat vzduch v místnosti. W3G vhodný pro všechna paliva W3G vhodný pro všechna paliva U ERLUS jsou od roku 2004 coby u prvního výrobce k dostáníkomíny s oprávněním W3G. W 3 G = odolný vůči vlhkosti = všechna paliva: pevná, tepelná, plynná = stabilnípři hořenísazí Komíny s oprávněním W3G jsou přitom prokazatelně vhodné pro všechny oblasti použití. Pro stavitele to znamená, že může vybrat libovolné palivo a tepelný systém! Kdykoliv.

7 Přehled typů Edelkeramik Edelkeramik Edelkeramik Výkonový komín CI Přetlakové vedenízplodin BÜ LAF - komín Premium L Typ Vnějšírozměry cm Typ Vnějšírozměry cm Typ Vnějšírozměry cm Jednoprůduchový Jednorpůduchový s šachtou s šachtou kombinovaný s přetlakovým vedením zplodin kombinovaný s přetlakovým vedením zplodin a jímkou * CI12 34x34 BÜ8 28x28 L10 34x34 CI14 34x34 BÜ10 28x28 L12 34x34 CI16 34x34 BÜ12 34x34 L14 36x36 CI18 38x38 L16 38x38 CI20 38x38 L18 40x40 CI25 43x43 L20 43x43 CIE12 34x46 BÜ+i8 34x46 L+i10 34x46 CIE14 34x46 BÜ+i10 34x46 L+i12 34x46 CIE16 34x46 BÜ+i12 34x46 L+i14 38x53 CIE18 38x53 L+i16 38x53 CIE20 38x53 L+i18 43x60 CIE25 43x60 L+i20 43x60 CI212 38x66 L212 38x66 CI214 38x66 L214 38x72 CI216 38x66 L216 38x72 CI218 38x72 L218 43x81 CI220 38x72 L220 43x81 CI225 43x81 L x66 CI x66 L x66 CI x66 L x69 CI x66 L x69 CI x66 L x69 CI x66 L x69 CI x66 L x81 CI x66 L2012 CI x66 L2014 CI x72 L x81 CI2512 L x81 CI2514 CI2516 CI2518 CI x81 CIE212 38x87 L+i212 38x87 CIE214 38x87 L+i214 38x87 CIE216 38x87 L+i216 38x87 CIE218 38x87 L+i218 CIE220 38x87 L+i220 CIE225 L+i x87 CIE x87 L+i x87 CIE x87 L+i x87 CIE x87 L+i1812 CIE x87 L+i1814 CIE x87 L+i1816 CIE x87 L+i2012 CIE x87 L+i2014 CIE x87 L+i2016 CIE x87 L+i2018 CIE2512 CIE2514 CIE2516 CIE2518 CIE2520 CI/BÜ x66 L/BÜ x66 CI/BÜ x66 L/BÜ x66 CI/BÜ x66 L/BÜ x66 CI/BÜ x66 L/BÜ x69 CI/BÜ x66 L/BÜ x69 CI/BÜ x66 L/BÜ x69 CI/BÜ x66 L/BÜ2008 CI/BÜ x66 L/BÜ2010 CI/BÜ x66 L/BÜ2012 CI/BÜ2508 CI/BÜ2510 CI/BÜ2512 CI/BÜ+i x62 L/BÜ+i x62 CI/BÜ+i x62 L/BÜ+i x62 CI/BÜ+i x87* L/BÜ+i x87* CI/BÜ+i x62 L/BÜ+i x63 CI/BÜ+i x62 L/BÜ+i x63 CI/BÜ+i x87* L/BÜ+i1812 * CI/BÜ+i x62 L/BÜ+i2008 * CI/BÜ+i x62 L/BÜ+i2010 * CI/BÜ+i x87* L/BÜ+i2012 * CI/BÜ+i2508 * CI/BÜ+i2510 * CI/BÜ+i2512 * Typová statika viz Internet:

MONTÁŽNÍ SYSTÉMY. ERLUS Edelkeramik Montáž komínových systémů

MONTÁŽNÍ SYSTÉMY. ERLUS Edelkeramik Montáž komínových systémů MONTÁŽNÍ SYSTÉMY ERLUS Edelkeramik Montáž komínových systémů Prémiový komín LAF L Požadavky nařízení o úsporách energií mají vliv na stále těsnější provedení plášťů budov. Často tak není zajištěno zdravé

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

Schiedel UNI ADVANCED. Schiedel STABIL. Proč komín SCHIEDEL? - INOVOVANÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM - KOMÍNOVÝ SYSTÉM DOSTUPNÝ PRO KAŽDÉHO

Schiedel UNI ADVANCED. Schiedel STABIL. Proč komín SCHIEDEL? - INOVOVANÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM - KOMÍNOVÝ SYSTÉM DOSTUPNÝ PRO KAŽDÉHO .2. :53 Page 2 ZÁRUKA 3 x LET (při vyhoření, při působení vlhkosti, proti korozi) Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA vložky (cm) Šachta

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín .2. :53 Page 2 ZÁRUKA 3 x LET (při vyhoření, při působení vlhkosti, proti korozi) Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA vložky (cm) Šachta

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín 13.4.15 :43 Page 2 Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA - ABSOLUTNĚ UNIVERZÁLNÍ KOMÍNOVÝ SYSTÉM kondenzační kotle, peletová kamna, krbová

Více

ABSOLUT KOMBIGAS UNI ADVANCED STABIL KINGFIRE PARAT. Part of BMI Group.

ABSOLUT KOMBIGAS UNI ADVANCED STABIL KINGFIRE PARAT. Part of BMI Group. VYBERTE SI KVALITNÍ KOMÍN Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou. Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. ABSOLUT KOMBIGAS UNI ADVANCED STABIL

Více

Cihelné komínové systémy HELUZ

Cihelné komínové systémy HELUZ Komínový systém HELUZ IZSTAT DU Tento dvouvrstvý obsahuje tenkostěnnou izostatickou vložku (obr. č. 37) je vhodný pro všechny typy paliv (pevná, kapalná, plynná). Určený pro podtlakový, atmosférický provoz

Více

Komínové systémy Schiedel Technické oddělení Schiedel

Komínové systémy Schiedel Technické oddělení Schiedel Komínové systémy Schiedel 2016 Technické oddělení Schiedel Komínové systémy, materiály a technologie Systémy s keramickou vložkou Třívrstvé nerezové systémy Jednovrstvé systémy pro obnovu komínů Komínové

Více

14 Komíny a kouřovody

14 Komíny a kouřovody 14 Komíny a kouřovody Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/34 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Názvosloví komínů Komín jednovrstvá nebo vícevrstvá konstrukce

Více

CENÍK Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP

CENÍK Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP CENÍK 20 Komínové systémy SCHIEDEL Platnost od 1.3.20 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP [DOPORUČENÉ POUŽITÍ] KERAMICKÉ KOMÍNY TYP SPOTŘEBIČE

Více

Absolutně univerzální komínový systém Projektové podklady

Absolutně univerzální komínový systém Projektové podklady Absolutně univerzální komínový systém Projektové podklady Vlastnosti Krátká charakteristika Schiedel ABSOLUT je dvousložkový komínový systém s integrovanou tepelnou izolací v komínové tvárnici a keramickou

Více

Provádění komínů a kouřovodů

Provádění komínů a kouřovodů Provádění komínů a kouřovodů Úvod - názvosloví Komín jednovrstvá nebo vícevrstvá konstrukce s jedním nebo více průduchy Komín s přirozeným tahem komín, při jehož provozu je tlak uvnitř komínové vložky

Více

Nerezové komínové systémy KERASTAR, ICS, PERMETER

Nerezové komínové systémy KERASTAR, ICS, PERMETER Nerezové komínové systémy KERASTAR, ICS, PERMETER Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP Proč nerezový komín Schiedel? Kvalitní materiál, téměř 70 let zkušeností v komínové problematice Nízká hmotnost,

Více

Přehled komínových systémů

Přehled komínových systémů Přehled komínových systémů ČSN EN 1443: T400 N1 D 3 G50 Třísložkový komínový systém s keramickým komínovým průduchem, tepelnou izolací a plášťovou komínovou tvárnicí z lehkého betonu. Systém využívá specifického

Více

Pocit jistoty z dobré volby

Pocit jistoty z dobré volby CHARAKTERISTIKA KOMÍNU IBF JSOU VICEVRSTVÉ KOMÍNY, URČENÉ PRO PŘIPOJENÍ SPOTŘEBIČU (KOTLU, KAMEN, KRBU ) NA TUHÁ, PLYNNÁ I KAPALNÁ PALIVA. V SYSTÉMECH IBF JSOU POUŽITY KYSELINOVZDORNÉ KOMÍNOVÉ VLOŽKY.

Více

CENÍK Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group.

CENÍK Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group. CENÍK 20 Komínové systémy SCHIEDEL Platnost od 1.1.20 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz Part of BMI Group [DOPORUČENÉ POUŽITÍ] KERAMICKÉ KOMÍNY TYP SPOTŘEBIČE PALIVA KOMÍNOVÉ SYSTÉMY

Více

Ceramic flues & intelligent building solutions

Ceramic flues & intelligent building solutions KERAMICKÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM Ceramic flues & intelligent building solutions Ceramic flues & intelligent GRUPPO EFFE2 S.p.A. je v Evropě již více než 50 let lídrem ve výrobě keramických komínových systémů,

Více

CENÍK Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH)

CENÍK Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) CENÍK 20 Komínové systémy SCHIEDEL Platnost od 1.3.20 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP [DOPORUČENÉ POUŽITÍ] KERAMICKÉ KOMÍNY PALIVA TYP SPOTŘEBIČE

Více

S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ

S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ KOMÍNOV NOVÉ SYSTÉMY S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ ÁŠTĚM 1 ROZDĚLEN LENÍ CIKO KOMÍNŮ CIKO CIKO TEC CIKO GAS 2 URČEN ENÍ SYSTÉMU SYSTÉM JE CERTIFIKOVÁN PRO ODVOD SPALIN OD SPOTŘEBIČŮ NA VŠECHNY DRUHY PALIV

Více

KOMÍN BRATA UNIVERZÁL pro všechny druhy paliv

KOMÍN BRATA UNIVERZÁL pro všechny druhy paliv Maloobchodní ceník od roku 2013 KOMÍN BRATA UNIVERZÁL pro všechny druhy paliv JEDNOPRŮDUCHOVÁ tvárnice S 4 bm 5 bm 6 bm 7 bm 8 bm 9 bm 10 bm 11 bm 12 bm 13 bm 14 bm 15 bm 0,33 bm T kus 45 o průměr rozměry

Více

Komínové systémy SCHIEDEL

Komínové systémy SCHIEDEL UNI CENÍK ADVANCED 20- Univerzálny komínový systém Komínové systémy SCHIEDEL Platnost od 1.4.20 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz Part of the MONIER GROUP [DOPORUČENÉ POUŽITÍ] KERAMICKÉ

Více

Přehled KOMÍNOVÉ ROURY

Přehled KOMÍNOVÉ ROURY Přehled KOMÍNOVÉ ROURY Jeremias Spojovací potrubí pro krbová kamna nabízíme v nejrůznějších provedeních. Vedle standardního provedení FERRO-LUX Vám nabízíme izolovanou variantu ISOLINE, u níž je minimalizována

Více

CENÍK 2015. Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od 1.3.2015 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz

CENÍK 2015. Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od 1.3.2015 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz CENÍK 20 Komínové systémy SCHIEDEL Platnost od 1.3.20 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP [DOPORUČENÉ POUŽITÍ] KERAMICKÉ KOMÍNY PALIVA TYP SPOTŘEBIČE

Více

Ceramic flues & intelligent building solutions

Ceramic flues & intelligent building solutions KERAMICKÝ TAHOVÝ SYSTÉM Ceramic flues & intelligent building solutions Ceramic flues & intelligent building solutions Hlavními principy, které tvoří součást firemní mission, jsou kvalita, bezpečnost, inovace,

Více

Příjemné bydlení v dvojitém balení. Komínový systém Schiedel ABSOLUT a větrací systém Schiedel AERA

Příjemné bydlení v dvojitém balení. Komínový systém Schiedel ABSOLUT a větrací systém Schiedel AERA Příjemné bydlení v dvojitém balení Komínový systém Schiedel ABSOLUT a větrací systém Schiedel AERA Příjemné bydlení v dvojitém balení a navíc ušetříte energii. Díky kombinaci komínu a větracího systému

Více

14 Komíny a kouřovody

14 Komíny a kouřovody 14 Komíny a kouřovody Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/34 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Názvosloví komínů Komín jednovrstvá nebo vícevrstvá konstrukce

Více

CIHELNÉ KOMÍNY PRO NULOVÉ DOMY

CIHELNÉ KOMÍNY PRO NULOVÉ DOMY CIHELNÉ KOMÍNY PRO NULOVÉ DOMY Přednášející: Ing. Martin Coufalík Produkt technik Specialista na komínové systémy 25.10.2013 Ing. Martin Coufalík 1 KOMÍN V NULOVÉM DOMĚ: či MÍT? či NEMÍT? 25.10.2013 Ing.

Více

HAFNERTEC KSS AKUMULAČNÍ DESKY 11.2 MALTY, OMÍTKY A LEPIDLA 11.4 KAMNOVÉ VLOŽKY 11.7 TEPLOVODNÍ KAMNOVÉ VLOŽKY 11.9 AWE VÝMĚNÍK 11.

HAFNERTEC KSS AKUMULAČNÍ DESKY 11.2 MALTY, OMÍTKY A LEPIDLA 11.4 KAMNOVÉ VLOŽKY 11.7 TEPLOVODNÍ KAMNOVÉ VLOŽKY 11.9 AWE VÝMĚNÍK 11. OBSAH Ӏ HAFNERTEC 11 HAFNERTEC KSS AKUMULAČNÍ DESKY 11.2 MALTY, OMÍTKY A LEPIDLA 11.4 KAMNOVÉ VLOŽKY 11.7 TEPLOVODNÍ KAMNOVÉ VLOŽKY 11.9 AWE VÝMĚNÍK 11.11 HAFNERTEC Ӏ KSS AKUMULAČNÍ DESKY KSS AKUMULAČNÍ

Více

REGULÁTOR KOMÍNOVÉHO TAHU s explozní klapkou NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

REGULÁTOR KOMÍNOVÉHO TAHU s explozní klapkou NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ REGULÁTOR KOMÍNOVÉHO TAHU s explozní klapkou NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ OBSAH: 1. ÚVOD... 1 2. Technické údaje a popis... 2-3 3. Návod k použití... 3-5 I. Podmínky pro umístění regulátoru. 3 II. Způsoby

Více

CIHELNÉ KOMÍNY.» Dokonalé technické řešení» Vybroušená kvalita» Jednoduchá a rychlá montáž. Váš dům ho bude milovat www.ciko-kominy.

CIHELNÉ KOMÍNY.» Dokonalé technické řešení» Vybroušená kvalita» Jednoduchá a rychlá montáž. Váš dům ho bude milovat www.ciko-kominy. CIHELNÉ KOMÍNY» Dokonalé technické řešení» Vybroušená kvalita» Jednoduchá a rychlá montáž Váš dům ho bude milovat Keramický komínový systém CIKO 3V UNIVERSAL Cihelný komínový systém CIKO 3V UNIVERSAL je

Více

KombiGas představení systému. Ing. Jiří Vrba, Schiedel

KombiGas představení systému. Ing. Jiří Vrba, Schiedel KombiGas představení systému Ing. Jiří Vrba, Schiedel Co je KombiGas Kombinace 2 systémů pro různé spotřebiče v jednom komínovém tělese Reaguje na současné trendy ve volbě koncepce vytápění Kombinuje využití

Více

MKS MKKS MKSZ. MK Flex LEGENDA. let. let. let. let. let. let. rok PREMIUM STANDARD PREMIUM STANDARD PREMIUM ECO. MK Flex. Flex ALU

MKS MKKS MKSZ. MK Flex LEGENDA. let. let. let. let. let. let. rok PREMIUM STANDARD PREMIUM STANDARD PREMIUM ECO. MK Flex. Flex ALU Obsah Popis... 3 Označení průměrů pro kupujícího... 5 Umístění těsnění u systému... 5 Komínové systémy... 6 Charakteristika komínových systémů... 7 Použití nosných konzolí i objímek... 9 Součásti komínového

Více

14 Hafnertec. Obsah ӏ Hafnertec. KSS akumulační desky Malty, omítky a lepidla Kamnové vložky

14 Hafnertec. Obsah ӏ Hafnertec. KSS akumulační desky Malty, omítky a lepidla Kamnové vložky Obsah ӏ Hafnertec KSS akumulační desky 14.2 14.3 Malty, omítky a lepidla 14.4 14.6 Kamnové vložky 14.7 14.8 Teplovodní kamnové vložky 14.9 14.10 AWE výměník 14.11 Hafnertec ӏ KSS akumulační desky KSS akumulační

Více

Izolované komínové systémy BokraSLIM

Izolované komínové systémy BokraSLIM Izolované komínové systémy BokraSLIM katalog výrobků 2012 Izolovaný komínový systém BokraSLIM www.bokra.cz Izolovaný komínový systém BokraSLIM Horní kónické vyústění SLIM Krycí deska (střešní přechod)

Více

Pro centrální rozvody sterilní tlakové páry ABSOLUTNĚ TĚSNÝ! Zvlhčovač vzduchu pro tlakovou páru z centrálního zdroje CONDAIR ESCO

Pro centrální rozvody sterilní tlakové páry ABSOLUTNĚ TĚSNÝ! Zvlhčovač vzduchu pro tlakovou páru z centrálního zdroje CONDAIR ESCO Pro centrální rozvody sterilní tlakové páry ABSOLUTNĚ TĚSNÝ! Zvlhčovač vzduchu pro tlakovou páru z centrálního zdroje CONDAIR ESCO Rotační keramický ventil systému Condair ESCO v poloze Otevřeno CONDAIR

Více

Treviso II s výměníkem. Treviso II s výměníkem

Treviso II s výměníkem. Treviso II s výměníkem Technická dokumentace Treviso II s výměníkem Treviso II s výměníkem Technická dokumentace Krbová kamna s výměníkem 0433910001400c Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně

Více

Komínové a ventilační průduchy

Komínové a ventilační průduchy Pozemní stavitelství Komínové a ventilační průduchy Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy ČSN EN 1991-1 (73 00 35) Zatížení stavebních konstrukcí

Více

MKS MKKS MKSZ. MK Flex LEGENDA. let. let. let. let. let. let. rok PREMIUM STANDARD PREMIUM STANDARD PREMIUM ECO. MK Flex. Flex ALU

MKS MKKS MKSZ. MK Flex LEGENDA. let. let. let. let. let. let. rok PREMIUM STANDARD PREMIUM STANDARD PREMIUM ECO. MK Flex. Flex ALU Obsah Popis... 3 Označení průměrů pro kupujícího... 5 Umístění těsnění u systému... 5 Komínové systémy... 6 harakteristika komínových systémů... 7 Použití nosných konzolí i objímek... 9 Součásti komínového

Více

Systémy odkouření pro nástěnné kondenzační kotle

Systémy odkouření pro nástěnné kondenzační kotle Přehled systémů odkouření Náčrt situace pro GB152T/ GB162-15 až 45/ GB172/GB112 pro GB162-45 GB112-60 pro GB162-65 až 100 DO Střešní instalace C 33x Šikmá střecha Koncentrický odvod spalin/sání spalovacího

Více

Regulátor komínového tahu ESREKO

Regulátor komínového tahu ESREKO Regulátor komínového tahu ESREKO Návod k použití Energeticky úsporný regulátor komínového tahu ESREKO automaticky udržuje správný odtah komínu pro ekonomický a ekologický provoz vašeho kotle. Strana 1

Více

katalog číslo přímý autorizovaný dovozce a distributor KONCENTRICKÉ KOMÍNY PRO PLYNOVÉ KRBY

katalog číslo přímý autorizovaný dovozce a distributor   KONCENTRICKÉ KOMÍNY PRO PLYNOVÉ KRBY katalog 10 číslo KONCENTRICKÉ KOMÍNY PRO PLYNOVÉ KRBY přímý autorizovaný dovozce a distributor www.hetvoor.cz TWIN GAS KONCENTRICKÉ KOMÍNY PRO PLYNOVÉ KRBY DRU GLOBAL FIRES ELEMENT ORTAL ITALKERO 2 HETVOOR

Více

Systém EW - FU. MATERIÁL (316L) / (316Ti) k dispozici za příplatek. POVRCH Matný

Systém EW - FU. MATERIÁL (316L) / (316Ti) k dispozici za příplatek. POVRCH Matný POPIS Klasický systém pro sanaci stávajících komínů: Jednovrstvý systémový spalinovod pro modernizaci a zmenšení průřezu stávajících domovních komínů a spojovacích potrubí nebo pro přívod a odvod vzduchu

Více

Venkovní obklady stěn

Venkovní obklady stěn Venkovní obklady stěn 2 / 3 TWINSON TO NEJLEPŠÍ Z OBOU SVETU Vítejte ve světě Twinson, kde příroda a technologie kráčejí ruku v ruce. Twinson je vyroben ze dřeva a PVC. Spojením výhod obou materiálů v

Více

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny.

Opláštění Opláštění je vyrobeno z dvouvrstvého aluzinku s 20mm vnitřní tepelnou a zvukovou izolační vrstvou minerální vlny. Rekuperační jednotky VUT 300 E2V EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 300 m 3 /h, dvěma elektrickými ohřívači pro studené klima a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH 1. Jednoznačný označovací kód typu výrobku: PROHLÁŠNÍ O VLASTNOSTCH No. 9174 043 DOP 019-07-0 Declaration of Performance (DOP) Systémové komíny s vnitřní vložkou, z pevných nebo ohebných rour a Tvarovek

Více

Systém DW - AL. POPIS Třívrstvý tlakotěsný systémový spalinovod z nerezové oceli

Systém DW - AL. POPIS Třívrstvý tlakotěsný systémový spalinovod z nerezové oceli POPIS Třívrstvý tlakotěsný systémový spalinovod z nerezové oceli MATERIÁL Vnitřní: 1.4404 (316L)/1.4571 (316Ti) Vnější: 1.4301 (304) Další možnosti na vyžádání POVRCH Vysoký lesk Na vyžádání: matný, lakovaný,

Více

HELUZ KOMíny. K cihelnému domu cihelný komín. Záruka 30 let WWW.HELUZ. Technické změny vyhrazeny

HELUZ KOMíny. K cihelnému domu cihelný komín. Záruka 30 let WWW.HELUZ. Technické změny vyhrazeny Nová generace stavebního systému HELUZ KOMíny K cihelnému domu cihelný komín Záruka 30 let Technické změny vyhrazeny WWW.HELUZ. JEDNODUCHÉ, rychlé a přesné ŘEŠENÍ ŘEŠENÍ NaDSTŘEŠNÍ části omítnutý komín

Více

Komínový systém UNI*** PLUS

Komínový systém UNI*** PLUS Univerzální komínový systém pro všechny y paliv, pro vysoké i nízké teploty spalin pro běžné y spotřebičů Obsah: strana Vlastnosti 1 Funkce zadního odvětrání 2 Konstrukční řešení 4 Schéma 6 Detaily 7 Oblast

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.060.40 Říjen 2010 ČSN 73 4201 Komíny a kouřovody Navrhování, provádění a připojování spotřebičů paliv Chimneys and connecting flue pipes Design, construction and instalation

Více

Valga/Kolga/Torva/Polva. Valga/Kolga/Torva/Polva

Valga/Kolga/Torva/Polva. Valga/Kolga/Torva/Polva Technická dokumentace Valga/Kolga/Torva/Polva Valga/Kolga/Torva/Polva Technická dokumentace Krbová kamna 0434715921400 Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí

Více

KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní.

KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní. KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní. Komíny se společným sběračem se navrhovat nesmějí. (Sběrač

Více

Komínové a ventilační průduchy

Komínové a ventilační průduchy Komínové a ventilační průduchy Komíny a ventilační průduchy Odvádí spaliny, které vznikají při vytápění do okolního prostoru. Komínové těleso se skládá z: - komínový průduch; - komínový plášť; - sopouch

Více

Španělská jednička... světová špička.

Španělská jednička... světová špička. Španělská jednička... světová špička. Krbové vložky HERGOM JEDNIČKA VE ŠPANĚLSKU...... I SVĚTOVÁ JEDNIČKA Hergom je jedna z celosvětově předních společností ve svém oboru, vlastní pět výrobních a provozních

Více

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP CENÍK 2017 Jednovrstvé komínové systémy www.schiedel.cz Platnost od 1.3.2017 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP PRIMA 1 PRIMA PLUS Schiedel PRIMA PLUS Jednoplášťový

Více

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group.

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group. CENÍK 2018 Jednovrstvé komínové systémy www.schiedel.cz Platnost od 1.1.2018 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group PRIMA 1 PRIMA PLUS Schiedel PRIMA PLUS Jednoplášťový nerezový sanační

Více

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s

Roth plochý kolektor Heliostar 218... hightech s Roth Heliostar nyní též s menší plochou... pro každé použití správná velikost Po úspěšném uvedení na trh kolektoru Roth Heliostar s inovovanou polykarbonátovou vanou je nyní k dodání nově ve dvou různých

Více

Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná.

Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná. Funkce a rozdělení komínů Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná. Základní názvosloví: komínový plášť (samotná konstrukce komínu) může být: z klasických

Více

Šamotové desky a tvarovky 14.2 14.4. Malty a omítky 14.6 14.9. Izolační a speciální materiály 14.10 14.11. Bioohniště Plus 14.12 14.

Šamotové desky a tvarovky 14.2 14.4. Malty a omítky 14.6 14.9. Izolační a speciální materiály 14.10 14.11. Bioohniště Plus 14.12 14. Obsah ӏ Rath Šamotové desky a tvarovky 14.2 14.4 Tahový systém 14.5 Malty a omítky 14.6 14.9 Izolační a speciální materiály 14.10 14.11 ioohniště Plus 14.12 14.20 ioohniště 3 14.21 14.26 Rath ӏ Šamotové

Více

HELUZ komíny. K cihelnému domu cihelný komín Záruka 30 let WWW.HELUZ.CZ. 1 Technické změny vyhrazeny

HELUZ komíny. K cihelnému domu cihelný komín Záruka 30 let WWW.HELUZ.CZ. 1 Technické změny vyhrazeny NG nová generace stavebního systému HELUZ komíny K cihelnému domu cihelný komín Záruka 30 let 1 Technické změny vyhrazeny JEDNODUCHÉ, RYCHLÉ A PŘESNÉ ŘEŠENÍ ŘEŠENÍ NADSTŘEŠNÍ ČÁSTI omítnutý komín kvalitní

Více

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCROSSAL 300 Typ CU3A Plynový kondenzační kotel na zemní plyn a zkapalněný plyn (26 a

Více

Projekční podklady. Dimenzování a návrh spalinové cesty kaskádových kotelen s kotli Logamax plus GB112-24/29/43/60

Projekční podklady. Dimenzování a návrh spalinové cesty kaskádových kotelen s kotli Logamax plus GB112-24/29/43/60 Projekční podklady Dimenzování a návrh spalinové cesty kaskádových kotelen s kotli Logamax plus GB112-24/29/43/60 Vydání 07/2003 Úvod 1. Úvod do kondenzační techniky Kondenzační kotle použité jako zdroje

Více

Izolované komínové systémy BokraIZOL

Izolované komínové systémy BokraIZOL Izolované komínové systémy BokraIZOL katalog výrobků 2012 Izolovaný komínový systém BokraIZOL www.bokra.cz Stříška Strana 7 Horní kónické vyústění IZOL Strana 4 Ukončení izolace Krycí deska (střešní přechod)

Více

S ohřevem HDS 12/14-4 ST. Vybavení: SDS-Systém Systém uvolnění tlaku Kontrola plamene Připraveno pro Servo Control Připraveno pro dálkové ovládání

S ohřevem HDS 12/14-4 ST. Vybavení: SDS-Systém Systém uvolnění tlaku Kontrola plamene Připraveno pro Servo Control Připraveno pro dálkové ovládání S ohřevem HDS 12/14-4 ST Vysokotlaký čistič s ohřevem Vybavení: SDS-Systém Systém uvolnění tlaku Kontrola plamene Připraveno pro Servo Control Připraveno pro dálkové ovládání Objednací číslo: 1.699-919.0

Více

Váš dům ho bude milovat! www.ciko-kominy.cz

Váš dům ho bude milovat! www.ciko-kominy.cz Váš dům ho bude milovat! www.ciko-kominy.cz KERAMICKÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM CIKO TEC Třísložkový komínový systém skládající se z keramických izostatických hrdlových vložek, tepelné izolace a obvodového pláště

Více

KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM PELET. VE VÝKONU 14 kw- 46 kw

KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM PELET. VE VÝKONU 14 kw- 46 kw SAS BIO EFEKT KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM PELET VE VÝKONU 14 kw- 46 kw zapsaný v seznamu technických dotačních výrobků Vám zajistí dotaci EU až 80% ( max 120.000 Kč) MATERIÁL: P265GH ocel

Více

Návod k obsluze a instalaci kotle Klimosz Duo, Klimosz Combi 2012.06.25

Návod k obsluze a instalaci kotle Klimosz Duo, Klimosz Combi 2012.06.25 1 Návod k obsluze a instalaci kotle Duo, Combi 2012.06.25 Kotle KLIMOSZ COMBI B jsou uvedeny v částech na paletě, umožňuje snadnou dopravu do těžko přístupných kotelnu. 1 Technické údaje kotle KLIMOSZ

Více

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Co je to Pasivní dům? Aby bylo možno navrhnout nebo certifikovat dům jako pasivní, je třeba splnit následující podmínky: měrná roční potřeba tepla na vytápění je maximálně

Více

9 dobrých důvodů jednou si blíže prohlédnout asi nejlepší rotační pec na světě.

9 dobrých důvodů jednou si blíže prohlédnout asi nejlepší rotační pec na světě. 9 dobrých důvodů 9 dobrých důvodů jednou si blíže prohlédnout asi nejlepší rotační pec na světě. Beauty roll-in vollflächig 3 Atmosférické pečení: Autopilot pro konstantně lepší kvalitu výrobku Konec s

Více

MGM-I AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE

MGM-I AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE MGM-I Automatické teplovodní MGM-I na plynná a kapalná paliva jsou standardně vyráběny ve 14 výkonových typech. Na přání zákazníka lze vyrobit i jiné výkonové varianty kotlů

Více

Návod na osazování. Spalovací vzduch (pro vyhřívací zařízení s protiproudem) Tepelný oddělovací blok. Tepelná Vzduchová šachta

Návod na osazování. Spalovací vzduch (pro vyhřívací zařízení s protiproudem) Tepelný oddělovací blok. Tepelná Vzduchová šachta Spalovací vzduch (pro vyhřívací zařízení s protiproudem) Tepelná Vzduchová šachta Keramická trubka, stavební výška 1,0 m Tepelný oddělovací blok Koncový díl z keramiky S Provedení: 14, Kónus ústí T Armovací

Více

Izolovaný komínový systém BokraSLIM

Izolovaný komínový systém BokraSLIM Izolovaný komínový systém BokraSLIM Horní kónické vyústění SLIM Krycí deska (střešní přechod) SLIM Krycí deska (střešní přechod) SLIM+ PDM SLIM Strana 4 Proti dešťová manžeta SLIM Roura SLIM 0,25 / 0,5

Více

LADAN. Zplyňovací kotle na dřevo

LADAN. Zplyňovací kotle na dřevo LADAN Zplyňovací kotle na dřevo Výrobce se zabývá výrobou ekologických zplyňovacích kotlů na kusové dřevo. Kotle vyrábí dle modelu v rozsahu výkonu 8 42 kw a na základě dlouholetých zkušeností z kvalitních

Více

Odkouření kotlů. POLYPROPYLEN pro kondenzační kotle HLINÍK pro turbokotle. Úsporné řešení pro vaše topení

Odkouření kotlů. POLYPROPYLEN pro kondenzační kotle HLINÍK pro turbokotle. Úsporné řešení pro vaše topení Odkouření kotlů POLYPROPYLEN pro kondenzační kotle HLINÍK pro turbokotle www.regulus.cz OBSAH Flexibilní systém odtahu spalin kondenzačních kotlů Pevný systém odtahu spalin kondenzačních kotlů Pevný systém

Více

ISIS Recover. Větrací jednotky. Rekuperační jednotky. Charakteristika. Rozměry. Funkční schéma. Katalog produktů 2011 / 2012 HR-A-03-V-G4-E-1-60

ISIS Recover. Větrací jednotky. Rekuperační jednotky. Charakteristika. Rozměry. Funkční schéma. Katalog produktů 2011 / 2012 HR-A-03-V-G4-E-1-60 Charakteristika Nástěnná vertikální instalace Vzduchový a 5 m /h Diagonální rekuperátor s účinností až 9 % nebo křížový rekuperátor s účinností až Rozměry HR-A--V-G4-E-1-6 6 % Elektrický drátkový dohřev

Více

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ SAS SPARK NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ VE VÝKONU 12 kw- 36 kw speciálně vyvinutý pro nízké kotelny MATERIÁL: P265GH ocel 6 mm, prvky topeniště z nerezové oceli 1.4301 ÚČINNOST:

Více

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM PELET. VE VÝKONU 12 kw 36 kw

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM PELET. VE VÝKONU 12 kw 36 kw SAS BIO SPARK NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM PELET VE VÝKONU 12 kw 36 kw zapsaný v seznamu technických dotačních výrobků Vám zajistí dotaci EU až 80% MATERIÁL : P265GH ocel 6 mm, prvky

Více

window certified system Made in Germany illmod Trio+ Pro moderní montáž oken

window certified system Made in Germany illmod Trio+ Pro moderní montáž oken window certified system Made in Germany illmod Trio+ Pro moderní montáž oken Materiál: illmod Trio+ Okna: hliník Stavba: novostavba Místo: Würzburg, DE Realizace: 2015 illmod Trio+ Nejrychlejší řešení

Více

Odkouření kotlů. POLYPROPYLEN pro kondenzační kotle HLINÍK pro turbokotle. Úsporné řešení pro vaše topení

Odkouření kotlů. POLYPROPYLEN pro kondenzační kotle HLINÍK pro turbokotle. Úsporné řešení pro vaše topení Odkouření kotlů POLYPROPYLEN pro kondenzační kotle HLINÍK pro turbokotle www.regulus.cz OBSAH Flexibilní systém odtahu spalin kondenzačních kotlů Pevný systém odtahu spalin kondenzačních kotlů Pevný systém

Více

Továrna. s zkušeností

Továrna. s zkušeností KATALOG 2016-2017 ZÁRUKA - ZÁRUKA - ZÁRUKA - ZÁRUKA - ZÁRUKA - ZÁRUKA - ZÁRUKA - PŘEDNOSTI více než Továrna lety s zkušeností SLUŽBY Asistenční služby: O instalaci a používání výrobků Boreal se můžete

Více

CENÍK 2013. Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od 1.3.2013 do vydání dalšího ceníku ( ceny bez DPH )

CENÍK 2013. Komínové systémy SCHIEDEL. Platnost od 1.3.2013 do vydání dalšího ceníku ( ceny bez DPH ) CENÍK 2013 Komínové systémy SCHIEDEL Platnost od 1.3.2013 do vydání dalšího ceníku ( ceny bez DPH ) www.schiedel.cz Part of the MONIER GROUP [DOPORUČENÉ POUŽITÍ] KERAMICKÉ KOMÍNY PALIVA TYP SPOTŘEBIČE

Více

Hliníkový okenní systém heroal W 72. Inovativní systémové řešení pro každou oblast použití

Hliníkový okenní systém heroal W 72. Inovativní systémové řešení pro každou oblast použití Hliníkový okenní systém heroal W 72 Inovativní systémové řešení pro každou oblast použití Věděli jste, že okna...... tvoří zhruba čtvrtinu opláštění budov a tento podíl neustále roste?... neplní pouze

Více

Spalinové systémy BRILON pro kotle BRÖTJE do 38 kw

Spalinové systémy BRILON pro kotle BRÖTJE do 38 kw Spalinové systémy BRILON pro kotle BRÖTJE do 38 kw KAS 80 s AGZ - oddělené vedení spalin a přívodu vzduchu viz strana 17 Tento podklad nenahrazuje Katalog spalinových systémů Brilon, Návod k montáži a

Více

Kvalitně stavět pro život. Naplánujte si pohodu. Od firmy Schiedel pro chytré stavebníky. Nejdůležitější stránky pro kvalitu Vašeho bydlení. 2.

Kvalitně stavět pro život. Naplánujte si pohodu. Od firmy Schiedel pro chytré stavebníky. Nejdůležitější stránky pro kvalitu Vašeho bydlení. 2. Kvalitně stavět pro život Od firmy Schiedel pro chytré stavebníky Naplánujte si pohodu 2. vydání Nejdůležitější stránky pro kvalitu Vašeho bydlení Po bitvě je každý generál Proto, kdo plánuje chytře, včas

Více

Technická dokumentace. Nordby. Nordby. Technická dokumentace. Krbová kamna e

Technická dokumentace. Nordby. Nordby. Technická dokumentace. Krbová kamna e Technická dokumentace Nordby Nordby Technická dokumentace Krbová kamna 0422017501400e Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí s konstrukcí, technickou specifikací

Více

Kotel na pelety

Kotel na pelety Kotel na pelety Nejmodernější technologie Nová generace kotlů pro spalování dřevěných pelet Kotel Fröling P4 Pellet představuje novou generaci kotlů pro spalování dřevěných pelet, která svým uživatelům

Více

Kompletní Sortimentní nabídka

Kompletní Sortimentní nabídka Kompletní Sortimentní nabídka Komínové systémy Schiedel www.schiedel.cz Part of BMI Group KERAMICKÉ KOMÍNOVÉ SYSTÉMY Postarejte se o pohodlí vašeho domova, o pohodlí vaší rodiny. 70 let zkušeností, 30

Více

01/2013. produktový katalog - ceník. Komínové systémy. gas NEREZOVÝ SYSTÉM TŘÍSLOŽKOVÝ SYSTÉM FLEXIBILNÍ NEREZOVÝ SYSTÉM OCELOVÉ KOUŘOVODY

01/2013. produktový katalog - ceník. Komínové systémy. gas NEREZOVÝ SYSTÉM TŘÍSLOŽKOVÝ SYSTÉM FLEXIBILNÍ NEREZOVÝ SYSTÉM OCELOVÉ KOUŘOVODY 01/2013 produktový katalog - ceník Komínové systémy NEREZOVÝ SYSTÉM TŘÍSLOŽKOVÝ SYSTÉM FLEXIBILNÍ NEREZOVÝ SYSTÉM OCELOVÉ KOUŘOVODY ÚVOD Katalog komponentů nerezového systému RICOM slouží k navrhování,

Více

Kondenzační jednotka Optyma Slim Pack. Jednotka lehké váhy s výkonností váhy těžké. Kondenzační jednotky. Hermetické pístové kompresory

Kondenzační jednotka Optyma Slim Pack. Jednotka lehké váhy s výkonností váhy těžké. Kondenzační jednotky. Hermetické pístové kompresory Bulletin 05/2013 Kondenzační jednotky OPTYMA SLIM PACK Hermetické pístové kompresory Kondenzační jendotky Měděné trubky Izolace Výprodej - DORIN Kondenzační jednotka Optyma Slim Pack Jednotka lehké váhy

Více

0,5 W/m 2 K Strkovská 297, Planá nad Lužnicí

0,5 W/m 2 K Strkovská 297, Planá nad Lužnicí Plastové okno 76MD Standardně obdržíte okna 76MD s dvojsklem, součinitel prostupu tepla U W 1,1 W/m 2 K (U g 1,1 W/m 2 K). Trojsklo přináší perfektní hodnoty součinitele prostupu tepla U W 0,74 W/m 2 K

Více

HEYMAN v technice pro klimatizaci & vytápění

HEYMAN v technice pro klimatizaci & vytápění HEYMAN v technice pro klimatizaci & vytápění Tato prezentace představuje přehled našich praktických příkladů použití z oblasti průmyslu, který se zabývá výrobou zařízení pro vytápění, větrání, klimatizaci

Více

kompaktní akumulační kamna

kompaktní akumulační kamna kompaktní akumulační kamna RoVe ucelená stavebnice kompaktních akumulačních kamen Kamnová stavebnice RoVe byla vyvinuta na základě dvanáctiletých zkušeností s navrhováním a stavbou akumulačních kamen.

Více

KOMPLETNÍ SORTIMENTNÍ NABÍDKA

KOMPLETNÍ SORTIMENTNÍ NABÍDKA KOMPLETNÍ SORTIMENTNÍ NABÍDKA Komínové systémy Schiedel www.schiedel.cz Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP KERAMICKÉ KOMÍNOVÉ SYSTÉMY Postarejte se o pohodlí vašeho domova, o pohodlí vaší rodiny.

Více

P R O D U K T O V Ý L I S T

P R O D U K T O V Ý L I S T P R O D U K T O V Ý L I S T CIRKULAČNÍ BOX ZIRKON 160 Zvýšení chladícího a topného efektu větracích jednotek Rodinné domy a byty Větrání Chlazení Topení POPIS ZAŘÍZENÍ Cirkulační box ZIRKON je určen pro

Více

Větrací systémy s rekuperací tepla

Větrací systémy s rekuperací tepla Větrací systémy s rekuperací tepla Vitovent 300 5825 965-3 CZ 09/2010 5825 965 CZ Systém větrání s rekuperací tepla a dálkovým ovládáním 5825 837-4 CZ 09/2010 Vitovent 300 H systém větrání bytů s rekuperací

Více

DELTA -Střešní program. Jediný evropský systém pro každou šikmou střechu. Jedinečná ochrana tepelné izolace. Snižuje náklady za energii.

DELTA -Střešní program. Jediný evropský systém pro každou šikmou střechu. Jedinečná ochrana tepelné izolace. Snižuje náklady za energii. DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. DELTA -Střešní program Jediný evropský systém pro každou šikmou střechu. Jedinečná ochrana tepelné izolace. Snižuje náklady za energii. Pojistné hyroizolace

Více

ODBORNÍCI DÁVAJÍ PŘEDNOST OSVĚDČENÝM VÝROBKŮM

ODBORNÍCI DÁVAJÍ PŘEDNOST OSVĚDČENÝM VÝROBKŮM POLO-KAL DOMOVNÍ TECHNIKA ODBORNÍCI DÁVAJÍ PŘEDNOST OSVĚDČENÝM VÝROBKŮM 20 POLO-KAL není jen odpadová trubka, ale celý trubní systém s bezpočtem vzájemně přesně sladěných a tisíckrát osvědčených komponent.

Více

Protiproudé rekuperační jednotky : CRHE H BAAF

Protiproudé rekuperační jednotky : CRHE H BAAF Protiproudé rekuperační jednotky : RHE H F RHE E P EVO-PH -F\ SH (vodní) Vysoká účinnost (95%) E motory Plynule regulovatelné množství vzduchu Možnost vestavného elektrického dohřevu nebo chlazení Snadná

Více

ČSN EN 1443: T120 P1 W 2 O50 CE ČSN EN 14471: T120 H1 W 2 O20 EI100 CE

ČSN EN 1443: T120 P1 W 2 O50 CE ČSN EN 14471: T120 H1 W 2 O20 EI100 CE katalog ceník 010 ZÁRUČNÍ DOBA ZÁRUČNÍ DOBA ZÁRUČNÍ DOBA ZÁRUČNÍ DOBA ZÁRUČNÍ DOBA moderní potrubní systémy Spalinové systémy jsou moderní potrubní systémy vyráběné renomovaným německým výrobcem zabývajícím

Více

Návod k obsluze a instalaci kotle Klimosz Duo, Klimosz Combi 2012.06.25

Návod k obsluze a instalaci kotle Klimosz Duo, Klimosz Combi 2012.06.25 1 Návod k obsluze a instalaci kotle Klimosz Duo, Klimosz Combi 2012.06.25 Kotle COMBI B jsou uvedeny v částech na paletě, umožňuje snadnou dopravu do těžko přístupných kotelnu. 1 Technické údaje kotle

Více