THOMMEN Medical. THOMMEN Medical

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "THOMMEN Medical. THOMMEN Medical"

Transkript

1 Výrobce: Thommen Medical AG Neckarsulmstrasse Grenchen Švýcarsko THOMMEN Medical INFORMACE titanové implanáty INICELL CE1250 THOMMEN Medical Respektujte návod na použití Omezení atmosférického tlaku Sterilizováno radiací Použitelnost do Nepoužívejte opakovaně Chraňte před slunečním světlem Poznámka: Implantáty mohou být jako součást celkové koncepce používány pouze s příslušnými originálními součástmi a nástroji podle instrukcí výrobce. Použití součástí, které nejsou částí systému, může negativně ovlivňovat funkci implantátů a nástavbových dílů a vést k jejich selhání. Použití výrobku je věcí jeho uživatele a leží mimo kontrolu firmy Thommen Medical AG. Odmítáme odpovědnost a ručení za jakékoli takto vzniknuvší škody. Pozor: Níže uvedené informace obsahují indikace/kontraindikace k použití implantátů. Nelze je však považovat za návod a nepostačují k okamžitému použití systému implantátů Thommen. Doporučujeme informovat se u zkušeného uživatele. Dostupnost Některé z níže uvedených výrobků nejsou v některých zemích dostupné. Informujte se prosím u zastoupení ve Vaší zemi. 1. Všeobecné pokyny Popsané implantáty jsou dostupné v různých průměrech a délkách, které jsou patrné z prodejních prospektů. Průměr Průměr platformy je uveden na obalu a identifikován barevným kódováním. Délka Na obalu uvedená délka odpovídá enoseální části implantátu. Materiál Veškeré implantáty jsou vyrobeny z čistého titanu (stupeň 4) podle ASTM F 67/ISO Povrch a kondicionování pro INICEL Povrch enoseální části implantátu je opískován a leptán kyselinou. INICEL vznikne během procesu kondicionování, při němž musí být vsunuta patrona s APLIQUIQ a nejméně pětkrát (5) protřepán aplikátor. Po kondicionování trvá účinek INICELu po dobu ošetřování pacienta. Pozor: Kapalina pro kondicionování je dráždivá a nesmí se pozřít (obsahuje 0,05 M NaOH). Zabraňte styku s očima, při vniknutí do očí tyto ihned vyplachujte velkým množstvím vody i pod víčky a konzultujte s lékařem. Při požití zřeďte velkým množstvím vody.

2 Indikace / účel použití Systém implantátů Thommen s povrchem INICEL je vhodný k použití u jednostupňových nebo dvoustupňových operačních technik. Implantát INICEL firmy Thommen je určen k okamžité aplikaci v případě náhrady jednoho nebo několika zubů k obnovení kousací funkce. Předpokladem je primární stabilita a vhodné okluzální zatížení. Vícenásobné aplikace mohou být napevno fixovány. U bezzubých pacientů musí být v případě okamžitého zatížení použity nejméně čtyři implantáty. Kontraindikace implantátů Thommen PF 3,5 mm (implantáty malého průměru) - náhrada zadních zubů horní a dolní čelisti - náhrada jednotlivých špičáků - náhrada jednotlivých středních řezáků horní čelisti (HČ) a náhrada v zadní části (HČ/DČ) - některé aplikace používající retenční ukotvení - použití v místech, kde probíhají výrazné rotační a translační pohyby a v jejich důsledku hrozí nebezpečí, že budou implantáty vystaveny velkým ohybovým momentům (např. při náhradě jednotlivých špičáků). Klinické použití implantátů o zmenšeném průměru (implantáty PF 3,5 mm) Implantáty Thommen o zmenšeném průměru by měly být aplikovány pouze tam, kde kost (minimální šířka alveolárního hřebenu 5-6 mm) neumožňuje použít implantát většího průměru. Kromě toho doporučujeme implantáty Thommen o menším průměru enoseální části co nejvíce zafixovat. - Částečně ozubená dolní a horní čelist: Implantáty Thommen 3,5 mm jsou indikovány v horní čelisti k aloplastické náhradě bočních řezáků resp. v dolní čelisti k náhradě středních a bočních řezáků. - Bezzubá dolní a horní čelist: U fixních konstrukcí musí být implantáty Thommen o malém průměru spojeny s dalšími implantáty Thommen, které mají tutéž velikost platformy a/nebo větší průměr. Dolní čelist: musí být spojeny nejméně 4 implantáty o průměru platformy 3,5 mm. 2. Specifické pokyny k typům implantátů 2.1 SPI ELEMENT Implantát ELEMENT je enoseální šroubový implantát válcového tvaru se samořezným závitem. Klinické použití Implantát ELEMENT s výškou krčku 1,0 mm (RC, Regular Collar) a 0,5 mm (MC, Minimized Collar) umožňuje suprakrestální a krestální umístění implantátu, čímž se dosahuje zejména v oblasti předních zubů vysoké estetiky. Výška krčku 2,5 mm (LC, Long Collar) je vhodná pro transgingivální použití. SPI ELEMENT o délce 6,5 mm Tyto krátké implantáty je možno z důvodu slabého mechanického ukotvení v kosti používat výlučně u následujících klinických aplikací: - jako doplňkový implantát v kombinaci s delšími implantáty k podpoře implantáty nesených náhrad - jako podpůrný implantát pro můstkové rekonstrukce nesené implantáty u celkových zubních náhrad u silně atrofovaných dolních čelistí.

3 2.2 SPI CONTACT Implantát CONTACT je enoseální šroubový implantát kuželově-válcového tvaru se samořezným závitem. Klinické použití Implantát CONTACT s výškou krčku 1,5 mm (RC, Regular Collar) je určen pro suprakrestální a transgingivální použití. Implantát CONTACT s výškou krčku 0,5 mm (MC, Minimized Collar) umožňuje místění implantátu na provni kosti, jímž může být dosaženo zejména v oblasti předních zubů vysoké estetiky. Implantát CONTACT se indikuje ve speciálních anatomických situacích jako například při konvergujících kořenech sousedních zubů nebo konkávním alveolárním hřebenu. Je nutno dbát na to, aby byl i přes kuželově-válcový tvar implantován pouze při dostatečném objemu kosti. Pro svůj kuželově-válcový tvar je implantát CONTACT obzvlášť vhodný pro okamžitou nebo pozdější implantaci do extrakčních alveol. Poznámka: Při předoperačním plánování je nutno vzít v úvahu, že explantace implantátu CONTACT může být pro jeho kuželově-válcový tvar obtížná, pokud byl jeho apikální konec implantován blízko kořenů sousedních zubů. Operační techniky u SPI CONTACTu Kuželově-válcový tvar implantátu CONTACT vyžaduje speciální způsob vrtání. Pro úpravu preparčního lůžka se používá profilový vrták CONTACT. Důležité: Implantát CONTACT se nikdy nesmí zašroubovat hlouběji, než je plánováno, naměřeno a předvrtáno. U nesprávně zašroubovaných implantátů nebo v případech, kdy nebylo lůžko pro implantát připraveno profilovým vrtákem, mohou implantáty v důsledku svého zčásti kuželového tvaru vytvořit tlak na kost, což může ohrozit osseointegraci nebo vést k fraktuře kosti. 3. Všeobecné kontraindikace pro implantáty Implantace je kontraindikována při následujících podmínkách: - chybějící kostní hmota nebo nedostatečná kvalita kosti, které nezaručují stabilní usazení implantátu (primární stabilitu) - akutní nebo chronické infekční nemoci - subakutní chronická ostitida čelisti, nemoc, která způsobuje mikrovaskulární poruchy - systémová onemocnění - celkový špatný zdravotní stav pacienta - abstinenční příznaky (zneužívání alkoholu, tabáku, drog) - nedostatečná ústní hygiena jakož i špatně motivovaní, nespolupracující pacienti - alergie na titan Všeobecné pravidlo: Je nutno dodržovat všeobecné kontraindikace platné v implantologii. Před implantací je nutno sanovat špatné parodontální poměry. 4. Možné komplikace Intraoperační - Nedostatečné předoperační plánování resp. nedodržení chirurgické techniky mohou vést ke komplikacím a implantologickému selhání. - Nerozpoznání nebo přehlédnutí fyzických a psychických předpokladů uvedených jako kontraindikace může vést ke komplikacím a implantologickému neúspěchu.

4 Postoperační Zatížení implantátu nebo abutmentu nad jeho funkčnost může vést k excesivní ztrátě kosti, zlomení implantátu nebo jeho náhrady. Ošetřující lékař musí pacienta pečlivě sledovat, aby zjistil možné periimplantační ztrátu kosti, změny zvuku implantátu při poklepání nebo rentgenologické změny kontaktu kostního implantátu podél délky implantátu. Vykazuje-li implantát mobilitu nebo ztrátu kosti nad 50%, je nutno uvažovat o možnosti jeho odstranění. Poznámka: Po operaci by mělo být zabráněno činnostem, při kterých je tělo vystaveno vysoké fyzické zátěži. Ačkoli je míra úspěchu u dentálních implantátů vysoká, nelze vyloučit neúspěch. Důvody neúspěchu jsou často nezjistitelné, specifické pro jednotlivé případy nebo způsobené pacientem. Měly by být dokumentovány a oznámeny výrobci. 5. Okamžité zatížení Implantáty Thommen je možno při dobré primární stabilitě a vhodném okluzálním zatěžování okamžitě zatěžovat. U bezzubé dolní a horní čelisti musí být navzájem spojeny nejméně čtyři implantáty. 6. Léčebná fáze Doporučujeme jednu léčebnou fázi v trvání nejméně 3 týdny: - při spongiózní kvalitě kosti - u implantátů o délce 6,5 mm - u implantátů s průměrem enoseální části 3,5 mm Doporučujeme jednu léčebnou fázi v trvání nejméně 12 týdnů: - u implantátů CONTACT s PF 3,5 mm a průměrem enoseální části 2,7 mm Doporučené léčebné fáze jsou stejné pro dolní i horní čelist. V situacích, kdy není enoseální povrch implantátu ve styku s kostí nebo je u kostí nutno provést augmentačních opatření, je nutno plánovat léčebnou fázi podle situace. Po uplynutí 3-12 týdenní léčebné fáze nebo nejpozději před provedením protetického zákroku se doporučuje provést rentgenovou kontrolu. 7. Obal Ochranný obal (kartonová krabice) se doporučuje otevřít až před implantací. Před otevřením je nutno zkontrolovat, zda nebyl sterilní obal poškozen. Poškození sterilního obalu (blistru) může narušit sterilitu obsažených výrobků. Při vyjímání aplikátoru ze sterilního obalu a implantátu z aplikátoru je nutno dodržet odpovídající předpisy o aseptičnosti. 8. Sterilita 8.1 Metoda sterilizace Implantát a veškeré další ve sterilním obalu se nacházející komponenty byly sterilizovány 25 kgy paprsků gama.

5 8.2 Záruka sterility / opakovaná sterilizace U implantátů z poškozených obalů nebo u obalů, které byly otevřeny, aniž by však byl implantát bezprostředně použit, již není možno sterilitu zaručit a tedy použít implantáty. Implantáty se nesmí znovu sterilizovat. Implantáty s uplynulou dobou použitelnosti nesmí být v žádném případě použity ani znovu sterilizovány. Za znovu sterilizované implantáty odmítá výrobce jakýmkoli způsobem ručit. 9. Skladování Implantáty musí být skladovány v původním ochranném obalu při pokojové teplotě, chráněné před přímým slunečním zářením. 10. Dokumentace/zpětná sledovatelnost Výrobce doporučuje provádět nepřetržité klinické, radiologické, fotografické a statistické dokumentování. Musí být zaručena zpětná sledovatelnost implantátů. Poznámka: Samolepící štítky připojené k ochrannému obalu používejte k dokumentaci anamnézy příslušného pacienta (č. pol./č. dávky). 11. Dokumentace výrobku Podrobnější údaje o zacházení s implantáty Thommen Medical naleznete v našich příručkách. Příslušné podklady a návody si vyžádejte u našeho distributora. 12. Copyright / registrace INICEL a APLIQUIQ jsou zapsané ochranné známky společnosti Thommen Medical AG. Uveřejnění nebo kopírování jsou přípustné pouze po písemném svolení společnosti Thommen Medical AG.

Geistlich Bio-Oss Collagen

Geistlich Bio-Oss Collagen Česky Geistlich Bio-Oss Collagen Spongiózní kostní náhrada + kolagen Složení Geistlich Bio-Oss Collagen je směsí 90 % Geistlich Bio-Oss (granule o velikosti 0,25 1 mm) a 10 % vepřových kolagenových vláken

Více

IMPLANTAČNÍ SYSTÉM KOS MINI

IMPLANTAČNÍ SYSTÉM KOS MINI IMPLANTAČNÍ SYSTÉM KOS MINI POUŽITÍ 1. Vrtání a hloubka vrtání KOS Mini implantáty jsou samořezné kompresní šrouby. Vyvrtaný otvor by měl být podstatně užší a kratší než je samotný implantát. Doporučená

Více

Geistlich Bio-Gide Shape Předtvarovaná dvouvrstvá vstřebatelná membrána pro tkáňovou regeneraci

Geistlich Bio-Gide Shape Předtvarovaná dvouvrstvá vstřebatelná membrána pro tkáňovou regeneraci Česky Geistlich Bio-Gide Shape Předtvarovaná dvouvrstvá vstřebatelná membrána pro tkáňovou regeneraci Složení Geistlich Bio-Gide Shape je kolagenová membrána získaná standardizovaným řízeným výrobním procesem.

Více

převzato

převzato Úspěšnost implantací Autor: Jana Bellanová, Kateřina Horáčková Dentální implantáty Dnešní moderní zubní lékařství může pacientovi nabídnout různé možnost ošetření. Všem známé snímací zubní protézy se netěší

Více

VIII. BRNĚNSKÉ IMPLANTOLOGICKÉ DNY

VIII. BRNĚNSKÉ IMPLANTOLOGICKÉ DNY Středoevropské sympozium VIII. BRNĚNSKÉ IMPLANTOLOGICKÉ DNY 23.-25.11.2006 25.11.2006 Pořadatel: Stomatologické výzkumné centrum NANOIMPLANTÁTY, VLASTNOSTI A INDIKACE MUDr. Ctibor ARNOLD Dr.Ing. Luděk

Více

Symboly používané na obalu Ne všechny uvedené symboly se nutně vztahují na tento výrobek. Použité symboly naleznete na obalu.

Symboly používané na obalu Ne všechny uvedené symboly se nutně vztahují na tento výrobek. Použité symboly naleznete na obalu. Symboly používané na obalu Ne všechny uvedené symboly se nutně vztahují na tento výrobek. Použité symboly naleznete na obalu. Katalogové číslo Výrobce Číslo šarže Elektronický odpad Sériové číslo K jednorázovému

Více

Průměr šroubu Barevné provedení Rozsah délek Vodicí drát Vrták. 2,5 mm žlutá mm Ø 1,0 100 mm Ø 2,0 mm

Průměr šroubu Barevné provedení Rozsah délek Vodicí drát Vrták. 2,5 mm žlutá mm Ø 1,0 100 mm Ø 2,0 mm OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII ŠROUBY INSTRUMENTS BEZHLAVIČKOVÉ FOR ARTHROSCOPY KANYLOVANÉ Šrouby bezhlavičkové kanylované Ø ; Ø 3 mm; Ø 4 mm Určený účel použití Šrouby jsou určeny pro dočasnou

Více

Geistlich Bio-Gide Compressed Dvouvrstvá vstřebatelná membrána pro tkáňovou regeneraci

Geistlich Bio-Gide Compressed Dvouvrstvá vstřebatelná membrána pro tkáňovou regeneraci Česky Geistlich Bio-Gide Compressed Dvouvrstvá vstřebatelná membrána pro tkáňovou regeneraci Složení Geistlich Bio-Gide Compressed je kolagenová membrána získaná standardizovaným řízeným výrobním procesem.

Více

Implantáty o průměru 3,3 mm Tyto implantáty nelze použít s úhlovými abutmenty v oblasti molárů.

Implantáty o průměru 3,3 mm Tyto implantáty nelze použít s úhlovými abutmenty v oblasti molárů. Návod k použití pro Implantační systém CAMLOG s vnitřním spojením Tube-in- Tube Instruction manual for the Camlog implant systém Tube in Tube connection 1 Popis výrobku CAMLOG SCREW-LINE a ROOT-LINE jsou

Více

12017 české vydání. international magazine of oral implantology. Výzkum Implantát v místě horního laterálního řezáku

12017 české vydání. international magazine of oral implantology. Výzkum Implantát v místě horního laterálního řezáku Ročník 1 Vydání 1/2017 implants international magazine of oral implantology 12017 české vydání Výzkum Implantát v místě horního laterálního řezáku Zkušenosti s technikou kostní piezochirurgie po 15 letech

Více

Protetika na implantáty - jednoduchá, nekomplikovaná a estetická?

Protetika na implantáty - jednoduchá, nekomplikovaná a estetická? Protetika na implantáty - Praktický dvoudenní kurz Lektor: Dr. Daniel Hess Knittelfeld, Rakousko, 23. 24.10. 2015 V Praze dne, 2.července 2015 Protetika na implantáty - Vážená paní doktorko, vážený pane

Více

Katalog produktů ZÁRUKA

Katalog produktů ZÁRUKA Katalog produktů 30-letá tradice s puncem švýcarské kvality vyspělá nano technologie SLAffinity německý materiál Titan Grade 4 bezkonkurenční poměr cena / kvalita DOŽIVOTNÍ na implantáty a abutmenty ZÁRUKA

Více

Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component

Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component 1 Popis výrobku 1.1 Implantáty CONELOG SCREW-LINE Implantáty CONELOG SCREW-LINE jsou enoseální implantáty

Více

Moderní systém náhrady zubů. Informace pro pacienty

Moderní systém náhrady zubů. Informace pro pacienty Moderní systém náhrady zubů Informace pro pacienty Krásné zuby po celý život Vedle životně důležité funkce žvýkání a kousání jsou zuby předpokladem pro dobrou výslovnost a přirozený úsměv. Všichni víme,

Více

Minimálně invazivní stabilizace náhrad

Minimálně invazivní stabilizace náhrad Řešení pro bezzubá ústa 3M ESPE MDI Dentální miniimplantáty Minimálně invazivní stabilizace náhrad Inspirováni spokojeností pacienta Minimálně invazivní vysoce ziskové Vaši pacienti získají sebedůvěru

Více

Pacientská brožura Straumann PURE Keramický implantát. Více než implantát v barvě zubu. Dokonale přirozená estetika.

Pacientská brožura Straumann PURE Keramický implantát. Více než implantát v barvě zubu. Dokonale přirozená estetika. Pacientská brožura Straumann PURE Keramický implantát Více než implantát v barvě zubu. Dokonale přirozená estetika. Více než nejnovejší technologie. Dlouhodobá spokojenost. Zubní implantát je dnes první

Více

Návod k použití pro Implantáty CONELOG SCREW-LINE Instruction manual for the Conelog Screw line implants

Návod k použití pro Implantáty CONELOG SCREW-LINE Instruction manual for the Conelog Screw line implants Návod k použití pro Implantáty CONELOG SCREW-LINE Instruction manual for the Conelog Screw line implants 1 Popis výrobku CONELOG SCREW-LINE jsou enoseální implantáty dostupné v různých délkách a průměrech.

Více

Návod k použití. Řezné nástroje Synthes. Tento návod k použití není určen k distribuci v USA.

Návod k použití. Řezné nástroje Synthes. Tento návod k použití není určen k distribuci v USA. Návod k použití Řezné nástroje Synthes Tento návod k použití není určen k distribuci v USA. Nástroje a implantáty jsou schválené organizací AO Foundation. Řezné nástroje Synthes Obsah 1. Úvod 2. Účel použití

Více

BIOVISC ORTHO M. Sterilní viskoelastický roztok kyseliny hyaluronové k intraartikulární injekci.

BIOVISC ORTHO M. Sterilní viskoelastický roztok kyseliny hyaluronové k intraartikulární injekci. Česky BIOVISC ORTHO M Sterilní viskoelastický roztok kyseliny hyaluronové k intraartikulární injekci. NÁVOD K POUŽITÍ SLOŽENÍ Jeden ml obsahuje: Kyselina hyaluronová Mannitol 20 mg 5 mg Fosfátem pufrovaný

Více

Návod k použití ZUBNÍ IMPLANTÁTY

Návod k použití ZUBNÍ IMPLANTÁTY SYSTÉM CHIRURGICKÉHO NAVÁDĚNÍ PRO KUŽELOVÉ IMPLANTÁTY HAHN Návod k použití Česky Obecné informace DŮLEŽITÉ INFORMACE PROSTUDUJTE SI Upozornění: Dle znění federálních zákonů USA smí tento prostředek nakupovat

Více

Operaèní postup Døík TEP necementovaný revizní - typ SF

Operaèní postup Døík TEP necementovaný revizní - typ SF Operaèní postup Døík TEP necementovaný revizní - typ SF Revizní necementovaný dřík vychází tvarově z dříku TEP typu S.F., který je výjimečně, pokud je to možné, také používán k reoperacím, i když tento

Více

Dental Implant System

Dental Implant System Dental Implant System CHIRURGIE S4.0 S5.0 válec S3.5 kužel Straight kužel Přehled implantátů CHIRURGIE Přehled implantátů Tapered S5.0 kužel S4.0 CHIRURGIE Přehled délek implantátů Řada Straight Řada Tapered

Více

468 mv ph 0,1 (9883)

468 mv ph 0,1 (9883) Bezpečnostní list Oxidačně-redukční pufrovací roztok 468 mv ph 0,1 (9883) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Použití látky nebo přípravku / příprava Chemická charakteristika Oxidačně-redukční

Více

Návod k použití. Chirurgické kleště dle Netuky Nástavec Kleště. Omnimedics s.r.o. Bělohorská 2328/277a Praha Česká republika

Návod k použití. Chirurgické kleště dle Netuky Nástavec Kleště. Omnimedics s.r.o. Bělohorská 2328/277a Praha Česká republika Chirurgické kleště dle Netuky Nástavec Kleště Návod k použití Výrobce Omnimedics s.r.o. Šafránkova 1243/3 Praha 5 15500 Česká republika Kontaktní adresa: Omnimedics s.r.o. Bělohorská 2328/277a Praha 6

Více

MEDIN Orthopaedics a.s.

MEDIN Orthopaedics a.s. MEDIN Orthopaedics a.s. Operační technika Náhrada kyčelního kloubu totální cementovaná a necementovaná MEDIN CYLINDRICKÝ (MC-S) a MEDIN CYLINDRICKÝ (MC-T) S NÁSTŔIKEM HYDROXYAPATITU Platnost: Návod obsahuje

Více

Protetické minimum pro DH. 1

Protetické minimum pro DH. 1 Protetické minimum pro DH lenka.roubalikova@tiscali.cz 1 Funkce chrupu Příjem potravy Rozmělňování potgravy Fonace Estetika psychologické aspekty lenka.roubalikova@tiscali.cz 2 Škody plynoucí ze ztrát

Více

OSTEOPORÓZA PÁTEŘE. Tóth L., Včelák J. O r t h o p a e d i c c l i n i c B U L O V K A P r a g u e

OSTEOPORÓZA PÁTEŘE. Tóth L., Včelák J. O r t h o p a e d i c c l i n i c B U L O V K A P r a g u e OSTEOPORÓZA PÁTEŘE Tóth L., Včelák J. O r t h o p a e d i c c l i n i c B U L O V K A P r a g u e Na osteoporózou postižené páteři musíme rozlišovat dvě zásadně odlišné způsoby poškození. Bez úrazu vzniká:

Více

Úvod Scdacc vc stomatologické chiru rgii... 45

Úvod Scdacc vc stomatologické chiru rgii... 45 OBSAH Úvod...11 1 Vyšetrení pacienta vc stomatologické chirurgii...13 1.1 Anamnéza... 13 1.2 Objektivní vyšetrení pacienta...14 1.3 Stanovení diagnózy a léčebného plánu. Informovaný souhlas pacienta...

Více

Návod k použití S Sada stříkačky Vertecem V+

Návod k použití S Sada stříkačky Vertecem V+ Návod k použití 03.702.215S Sada stříkačky Vertecem V+ Nástroje a implantáty schválené nadací AO Foundation Návod k použití Před použitím si prosím pečlivě přečtěte tyto pokyny, jakékoli přiložené informace

Více

BEZNOSKA/ SVL/RP/N STANDARDNÍ CEMENTOVANÁ TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU 351002 S.V.L./N KOMPONENTA FEMORÁLNÍ CEMENTOVANÁ 2 L

BEZNOSKA/ SVL/RP/N STANDARDNÍ CEMENTOVANÁ TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU 351002 S.V.L./N KOMPONENTA FEMORÁLNÍ CEMENTOVANÁ 2 L Č. 103 Informace o zacházení, možnostech použití a případných omezení pro skupinu výrobků: Pro jedno použití BEZNOSKA/ SVL/RP/N STANDARDNÍ CEMENTOVANÁ TOTÁLNÍ NÁHRADA KOLENNÍHO KLOUBU STERILE EO Identifikace

Více

Operační postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu

Operační postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu Operační postup Úrazová endoprotéza ramenního kloubu Úrazová endoprotéza ramenního kloubu ALOPLASTIKA Úvod Operační postup Obsah Úvod... 2 Rozměrová řada... 2 Nástroje pro aplikaci endoprotézy... 3 Operační

Více

Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk. Ceník zubní péče pro pacienty

Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk. Ceník zubní péče pro pacienty Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk Ceník zubní péče pro pacienty Prohlídky a vyšetření: Vstupní prohlídka (komplexní vyšetření zubů a dásní, včetně zhotovení RTG a vytvoření plánu terapie) První/ druhá prohlídka

Více

Úloha specializované ambulance srdečního selhání v Kardiocentru IKEM. Markéta Hegarová Klinika kardiologie IKEM

Úloha specializované ambulance srdečního selhání v Kardiocentru IKEM. Markéta Hegarová Klinika kardiologie IKEM Úloha specializované ambulance srdečního selhání v Kardiocentru IKEM Markéta Hegarová Klinika kardiologie IKEM Epidemiologie srdečního selhání v ČR 250 000 pacientů s CHSS 125 000 pacientů se systolickou

Více

STOMATOLOGIE ENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK CENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK STOMATOLOGIE

STOMATOLOGIE ENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK CENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK STOMATOLOGIE ENÍK TOMATOLOGIE 2013 Vážení klienti, připravili jsme pro Vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných na naší klinice. Podrobnější informace Vám o cenách poskytne ošetřující zubní lékař nebo

Více

Od analýzy k protetice a ještě dál

Od analýzy k protetice a ještě dál Od analýzy k protetice a ještě dál Poznámky k implantologii Ivan Martin Analýza Stanovení cíle Čeho chceme vlastně dosáhnout? Jaké prostředky použijeme? Jaké materiály a techniku? Jaké jsou alternativy?

Více

Prostor pro měkké tkáně

Prostor pro měkké tkáně Prostor pro měkké tkáně Prostor pro měkké tkáně V implantologii je pro dosažení dokonalého estetického výsledku protetické rehabilitace jedním z nejdůležitějších aspektů možnost komplexního managementu

Více

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení.

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. STOMATOLOGIE CENÍK Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. Podrobnější informace o cenách vám poskytne ošetřující zubní

Více

Systém WaveOne Gold. Pilník WaveOne Gold Glider: Pilník WaveOne Gold Glider č

Systém WaveOne Gold. Pilník WaveOne Gold Glider: Pilník WaveOne Gold Glider č Systém WaveOne Gold CS POUZE PRO DENTÁLNÍ POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ ENDODONTICKÝ STERILNÍ KANÁLKOVÝ PILNÍK S VRATNÝM POHYBEM REF. B ST W1GG & ENDODONTICKÉ STERILNÍ TVAROVACÍ PILNÍKY S VRATNÝM POHYBEM REF.

Více

Přehled lokálních kongresů a kurzů 2019 Více než vzdělání. Obecné informace

Přehled lokálních kongresů a kurzů 2019 Více než vzdělání. Obecné informace Přehled lokálních kongresů a kurzů 2019 Více než vzdělání Obecné informace Jak používat katalog sac Tento katalog poskytuje přehled lokálních kongresů a kurzů a bude průběžně aktualizován. Kurzy jsou seřazeny

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání:7.6.2011 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Číslo výrobku: 1.2 Použití látky

Více

Individuální onkologické implantáty

Individuální onkologické implantáty Individuální onkologické implantáty Individuální onkologické implantáty ONKOLOGIE MATERIÁLY pro výrobu implantátů Přehled materiálů MATERIÁL ISO ČSN DIN ASTM Korozivzdorná ocel 5832-1 17350 výběr 17 443

Více

V životě jsou to jen maličkosti.

V životě jsou to jen maličkosti. 3M ESPE Stabilizace zubních náhrad V životě jsou to jen maličkosti. 1 Průvodce dlouhodobou stabilizací zubní protézy. Obsah Důsledky používání zubní protézy... 4 5 Možnosti stabilizace Vaší protézy...6

Více

Identifikace látky/přípravku Název výrobku : LITHOSTAR COPYRAPID DELETION Použití látky/přípravku : Korekční tužka

Identifikace látky/přípravku Název výrobku : LITHOSTAR COPYRAPID DELETION Použití látky/přípravku : Korekční tužka 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Identifikace látky/přípravku Název výrobku : Použití látky/přípravku : Korekční tužka Identifikace společnosti/podniku Agfa s.r.o. Litvínovská

Více

Ortodontická léčba. Autor: Daňková B., Janková A., Školitel: odb. as. MUDr. Štefková M., CSc. Úvod do ortodoncie

Ortodontická léčba. Autor: Daňková B., Janková A., Školitel: odb. as. MUDr. Štefková M., CSc. Úvod do ortodoncie Ortodontická léčba Autor: Daňková B., Janková A., Školitel: odb. as. MUDr. Štefková M., CSc. Úvod do ortodoncie Ortodoncie je jedním z oborů zubního lékařství, jehož náplní je léčba anomálií v postavení

Více

Návod k použití ZUBNÍ IMPLANTÁTY

Návod k použití ZUBNÍ IMPLANTÁTY KUŽELOVÝ IMPLANTAČNÍ SYSTÉM HAHN Návod k použití Česky Obecné informace DŮLEŽITÉ INFORMACE PROSTUDUJTE SI Upozornění: Dle znění federálních zákonů USA smí tento prostředek nakupovat či objednávat pouze

Více

Dr. Ihde Dental. BOI Bezvadná Okamžitá Implantace. www.boi.ch

Dr. Ihde Dental. BOI Bezvadná Okamžitá Implantace. www.boi.ch Dr. Ihde Dental BOI Bezvadná Okamžitá Implantace www.boi.ch Implantáty pro okamžité zatížení: BOI Úvodem Naše zuby nejsou jen nástrojem pro příjem potravy, ale jsou také důležitou součástí našeho vzhledu

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 5658 Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Lepidlo

Více

TOTÁLNÍ ENDOPROTÉZA KOLENNÍHO KLOUBU EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY

TOTÁLNÍ ENDOPROTÉZA KOLENNÍHO KLOUBU EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY TOTÁLNÍ ENDOPROTÉZA KOLENNÍHO KLOUBU EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY Vážení pacienti, operační výkon je velmi významným, ale pouze prvním krokem do Vašeho dalšího života. Na životnost a funkčnost totální

Více

Kód Text kódu Pojištěný Nepojištěný 900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0,00 Kč 798,00 Kč 00901. Vyšetření a ošetření

Kód Text kódu Pojištěný Nepojištěný 900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0,00 Kč 798,00 Kč 00901. Vyšetření a ošetření Kód Text kódu Pojištěný Nepojištěný 900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0,00 Kč 798,00 Kč 00901. Vyšetření a ošetření registrovaného pac. - 1. roční prohlídka 0,00 Kč 798,00

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) DEPURAL NEO. Datum vydání: Strana 1 z Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) DEPURAL NEO. Datum vydání: Strana 1 z Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání: 4.7.2013 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace výrobku: Depural Neo 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: K očištění

Více

TOTÁLNÍ ENDOPROTÉZA RAMENNÍHO KLOUBU EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY

TOTÁLNÍ ENDOPROTÉZA RAMENNÍHO KLOUBU EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY TOTÁLNÍ ENDOPROTÉZA RAMENNÍHO KLOUBU EDUKAČNÍ MATERIÁL PRO PACIENTY Vážení pacienti, jste po operaci totální endoprotézy (TEP) ramenního kloubu. V zotavování po operaci a návratu k aktivnímu životu bude

Více

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení.

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. STOMATOLOGIE CENÍK Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. Podrobnější informace o cenách vám poskytne ošetřující zubní

Více

Malé elektrické kyvné pohony 2SG5

Malé elektrické kyvné pohony 2SG5 Malé elektrické kyvné pohony 2SG5 Dodatek k návodu k použití SIPOS 5 Vydání 05.13 Změny vyhrazeny! Obsah Dodatek k návodu k použití SIPOS 5 Obsah Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Pokyny týkající se provozního návodu...

Více

Bude to významný den se Sirona

Bude to významný den se Sirona SIROLaser Advance Spektrum aplikací modulu Bude to významný den se Sirona HDT s.r.o. Agenda Spektrum aplikací modulu Rozsah klinických aplikací Přednastavené programy Endodoncie Paradontologie Chirurgie

Více

Forenzní stomatologie. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze

Forenzní stomatologie. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze Forenzní stomatologie doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze PČR Vyšetřování trestných činů Forenzní vědy Státní zástupce Forenzní stomatologie Trestní

Více

CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D

CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D CZ M O N T Á Ž N Í N Á V O D pro posuvnou dveřní síť proti hmyzu M I N I R O L Datum / číslo vydání: 12. 7. 2015 / 01 ISM-MS-CZ Obsah Vysvětlivky k textu... 3 Úvod... 3 Určení výrobku... 3 Bezpečnostní

Více

Dr. Ihde Dental. BOI Bezvadná Okamžitá Implantace. www.boi.ch

Dr. Ihde Dental. BOI Bezvadná Okamžitá Implantace. www.boi.ch Dr. Ihde Dental BOI Bezvadná Okamžitá Implantace www.boi.ch Implantáty pro okamžité zatížení: BOI Úvodem Naše zuby nejsou jen nástrojem pro příjem potravy, ale jsou také důležitou součástí našeho vzhledu

Více

F 3 Systém dlahové stabilizace fragmentů

F 3 Systém dlahové stabilizace fragmentů Obsah F 3 Systém dlahové stabilizace fragmentů..................................................................... 5 Šrouby..............................................................................................

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 826 885 Model č. 123 55 Tato elektrická vrtačka je určena pro vrtání do různých materiálů jako je kov, dřevo, kámen,umělohmotné materiály, nebo keramické předměty a pro zašroubování

Více

Návod pro montáž a použití

Návod pro montáž a použití Návod pro montáž a použití Pojízdný regálový žebřík CZ 1. Obecně Tento návod pro montáž a použití je platný pouze pro pojízdné regálové žebříky ZARGES, které jsou popsány v tomto návodu pro montáž a použití.

Více

Informace pro pacienty. *smith&nephew VISIONAIRE Technologie přizpůsobená pacientovi

Informace pro pacienty. *smith&nephew VISIONAIRE Technologie přizpůsobená pacientovi Informace pro pacienty *smith&nephew Technologie přizpůsobená pacientovi Artrotické změny O společnosti Smith & Nephew Smith & Nephew je celosvětově známou společností, která působí na trhu více než 150

Více

Dřík TEP necementovaný revizní - typ SF

Dřík TEP necementovaný revizní - typ SF Dřík TEP necementovaný revizní - typ SF Revizní implantáty kyčelního kloubu ALOPLASTIKA Úvod Rozměrová řada Nástroje pro zavedení dříku Operační postup Úvod Revizní necementovaný dřík vychází tvarově z

Více

REFORMA ČÁSTI STOMATOLOGICKÉ PÉČE

REFORMA ČÁSTI STOMATOLOGICKÉ PÉČE REFORMA ČÁSTI STOMATOLOGICKÉ PÉČE Ministerstvo zdravotnictví, Česká stomatologická komora a zdravotní pojišťovny představují novinky v úhradách ortodontické péče (včetně ortodontických výrobků, tzv. rovnátek)

Více

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE

DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE DĚTSKÁ TŘÍKOLKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Rádi bychom požádali rodiče a ostatní odpovědné

Více

Revizní systémy. Katalog revizních implantátů

Revizní systémy. Katalog revizních implantátů evizní systémy Katalog revizních implantátů AOPASTIKA Materiály pro výrobu implantátů Přehled materiálů MATEIÁ ISO ČSN DIN ASTM Korozivzdorná ocel 321 1730 výběr 17 3 W.Nr. 1.1 F 13 Grade 2 Korozivzdorná

Více

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod Typové označení: 250 mm, 400 mm, 700 mm, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník s multifunkčními drážkami Napájení: přívodním kabelem

Více

Stabilizace snímatelné zubní náhrady pomocí systému miniimplantátů. V životě jsou to jen maličkosti.

Stabilizace snímatelné zubní náhrady pomocí systému miniimplantátů. V životě jsou to jen maličkosti. Stabilizace snímatelné zubní náhrady pomocí systému miniimplantátů V životě jsou to jen maličkosti. 1 Průvodce dlouhodobou stabilizací zubní protézy. Obsah Důsledky ztráty zubů.... 4 5 Možnosti stabilizace

Více

PERIPROTETICKÉ POŠKOZENÍ FEMURU

PERIPROTETICKÉ POŠKOZENÍ FEMURU OPERAČNÍ NÁSTROJE TECHNIKA PRO ARTROSKOPII PERIPROTETICKÉ INSTRUMENTS FOR POŠKOZENÍ ARTHROSCOPY FEMURU PERIPROTETICKÉ POŠKOZENÍ FEMURU Periprotetické poškození femuru Indikace pro periprotetické poškození

Více

METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČR K POSKYTOVÁNÍ MOBILNÍ SPECIALIZOVANÉ PALIATIVNÍ PÉČE

METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČR K POSKYTOVÁNÍ MOBILNÍ SPECIALIZOVANÉ PALIATIVNÍ PÉČE METODICKÝ POKYN MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ČR K POSKYTOVÁNÍ MOBILNÍ SPECIALIZOVANÉ PALIATIVNÍ PÉČE 1. KONTEXT METODICKÉ ÚPRAVY 1.1 Účel úpravy Účelem metodického pokynu k poskytování mobilní specializované

Více

Důležitá poznámka: S vnitřní konfigurací implantátů jsou kompatibilní pouze tyto komponenty!

Důležitá poznámka: S vnitřní konfigurací implantátů jsou kompatibilní pouze tyto komponenty! Návod k použití pro Implantační systém isy Instruction Manual for the Isy implant system 1 Popis výrobku Implantáty isy jsou enoseální implantáty dostupné v různých délkách a průměrech. Zavádějí se chirurgicky

Více

Návod k použití nabíjecího stojánku

Návod k použití nabíjecího stojánku Návod k použití nabíjecího stojánku 2 Děkujeme Vám za zakoupení mobilního telefonu ALIGATOR. Prosíme, prostudujte si návod k použití Vašeho telefonu a tento krátký návod pro použití nabíjecího stojánku.

Více

INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ. NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Čeština

INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ. NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Čeština INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Čeština CS Verze Verze 06/12 04/14 Ident. Ident. č. č. DIRWIR-BA DIRWIR-BA Návod k montáži a použití s. 2/10 2/12 OBSAH 1. Varování 3 2. Montážní pokyny 4 2.1

Více

Příloha III Dodatky, které je třeba přidat do příslušných bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace

Příloha III Dodatky, které je třeba přidat do příslušných bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Příloha III Dodatky, které je třeba přidat do příslušných bodů souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace Poznámka: Tyto úpravy souhrnu údajů o přípravku a příbalové informace jsou platné v okamžiku

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_635 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

ZX-27 Protetický systém skleněných pilířů

ZX-27 Protetický systém skleněných pilířů 1 ZX-27 Protetický systém skleněných pilířů Stomatoprotetická metoda dalšího tisíciletí a obrovský pokrok ve stomatoprotetice jako možný nástroj a nová alternativa pro pokrokově myslící stomatology a zubní

Více

Postup sestavení a instalace

Postup sestavení a instalace Postup sestavení a instalace pro soupravy kapslí Pall pro použití ve farmacii 1. Úvod Při instalaci soupravy filtračních kapslí Pall pro použití ve farmacii je nutno postupovat podle následujících pokynů.

Více

ZÁSADY PRÁCE CENTRA PRO ŘEŠENÍ KÝLY

ZÁSADY PRÁCE CENTRA PRO ŘEŠENÍ KÝLY ZÁSADY PRÁCE CENTRA PRO ŘEŠENÍ KÝLY DEFINICE CENTRA PRO ŘEŠENÍ KÝLY Operace kýly je jedním z nejčastějších chirurgických výkonů nejen v ČR, ale i v Evropě a ve světě s nemalým sociálním i ekonomickým dopadem

Více

Bezpečnostní list podle nařízení ES 1907/2006

Bezpečnostní list podle nařízení ES 1907/2006 Datum vyhotovení v ČR: 19.05.2008 Datum revize v ČR: Datum posledního přepracování v zahraničí: 22.04.2008 Bezpečnostní list podle nařízení ES 1907/2006 1. Identifikace přípravku a společnosti Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 18672 Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Lepidlo.

Více

Návod pro způsob uskladňování, přepravu, montáž a používání zpětných klapek firmy Hawle

Návod pro způsob uskladňování, přepravu, montáž a používání zpětných klapek firmy Hawle Návod pro způsob uskladňování, přepravu, montáž a používání zpětných klapek firmy Hawle Návod se vztahuje na zpětné klapky obj.č. 9830 DN40, DN65, DN125, DN250, DN300 obj.č. 9831 DN50-DN200 obj.č. 9830

Více

ELEKTROFIX FILIN HOBI KIT

ELEKTROFIX FILIN HOBI KIT BEZPEČNOSTNÍ LIST ELEKTROFIX FILIN HOBI KIT Strana 1/5 Datum vydání/revize 01. 08. 2004 1. IDENTIFIKACE VÝROBKU, VÝROBCE, DISTRIBUTOR A DOVOZCE Obchodní název přípravku: Technický název, použití: Výrobce:

Více

Bezpečnostní list Strana 1 z 5

Bezpečnostní list Strana 1 z 5 Bezpečnostní list Strana 1 z 5 1. Označení látky nebo přípravku Údaje o výrobku Obchodní název: Použití: Sítotisková barva vodou ředitelná VU K potisku přírodního textilu sítotiskovou technikou. Výrobce:

Více

IMPLANTAČNÍ SYSTÉM BONE LEVEL PLUS

IMPLANTAČNÍ SYSTÉM BONE LEVEL PLUS IMPLANTAČNÍ SYSTÉM BONE LEVEL PLUS BONE LEVEL PLUS - IMPLANTÁTY A PŘÍSLUŠENST VÍ BONE LEVEL PLUS - IMPLANTÁTY Povrch je pískovaný a leptaný. Balení vč. zavaděče ITV BLP a chirurgického šroubku. a Bone

Více

VISIONAIRE Technologie přizpůsobená pacientovi. *Technologie odasmith&nephew. Úspěšné řešení. Koncept

VISIONAIRE Technologie přizpůsobená pacientovi. *Technologie odasmith&nephew. Úspěšné řešení. Koncept VISIONAIRE Technologie přizpůsobená pacientovi *Technologie odasmith&nephew Úspěšné řešení. Koncept Co je VISIONAIRE? předoperační plánování rentgen MRI diagnóza přenesení dat do počítače 02 Úspěšné řešení

Více

Pokyny k programu Loaner (Zapůjčený produkt)

Pokyny k programu Loaner (Zapůjčený produkt) Pokyny k programu Loaner (Zapůjčený produkt) Tento dokument je platný pouze v den vytištění. Pokud si nejste jisti datem tisku, zopakujte prosím tisk, abyste zajistili použití poslední revize tohoto dokumentu

Více

Nejčastější je chronická kataráílní gingivitida plakem indukovaná

Nejčastější je chronická kataráílní gingivitida plakem indukovaná Parodontologické minimum pro prekliniku Doc. MUDr. Lenka Roubalíková, Ph.D. Parodontologie Obor zubního lékařství, který se zabývá onemocněním parodontu Onemocnění parodontu = parodontopatie Parodont =

Více

Rychlý start chirurgie

Rychlý start chirurgie CZ Rychlý start chirurgie jednoduchost a efektivita Preparace lože implantátu CHARAKTERISTIKA IMPLANTÁTŮ Tapered implantáty: Implantáty kónického tvaru Tapered jsou určeny pro kost nižší denzity (D3 a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 48212813, 48212815 Další názvy směsi Ideal Protect Colors 1.2. Příslušná určená použití směsi

Více

Návod k použití. Pedálový trenažér RFM Deluxe

Návod k použití. Pedálový trenažér RFM Deluxe Návod k použití Pedálový trenažér RFM Deluxe Důležitá upozornění! Při používání elektrického přístroje se řiďte základními bezpečnostními předpisy včetně těchto: Před prvním použitím pedálového trenažéru

Více

Bezpečnostní list pro Bionorm U C00.001

Bezpečnostní list pro Bionorm U C00.001 1 IDENTIFIKACE PRODUKTU OBCHODNÍ NÁZEV : Bionorm U KATALOGOVÉ ČÍSLO : VÝROBCE: POUŽITÍ: BioVendor - Laboratorní medicína a.s.; sídlo: Tůmova 2265/60, 616 00 Brno Provozovna: Karásek 1767/1, 621 00 Brno

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 A 3030 PLASTIC BONDER

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 A 3030 PLASTIC BONDER ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo A 3030 Další názvy směsi A 3030 PLASTIC BONDER 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití

Více

ROXOLID NOVÁ DNA MATERIÁLU PRO IMPLANTÁTY A P E V N O S T Í M AT E R I Á L U

ROXOLID NOVÁ DNA MATERIÁLU PRO IMPLANTÁTY A P E V N O S T Í M AT E R I Á L U ROXOLID NOVÁ DNA MATERIÁLU PRO IMPLANTÁTY PROPOJENÍ OSEOINTEGRACE A P E V N O S T Í M AT E R I Á L U POKUD OPRAVDU CHCETE VYROBIT IMPLANTÁTY S MALÝM PRŮMĚREM, BUDOU K TOMU TŘEBA NOVÉ MATERIÁLY 1 Jan Gottlow,

Více

Bezpečnostní list podle nařízení ES 1907/2006

Bezpečnostní list podle nařízení ES 1907/2006 Datum vyhotovení v ČR: 19.05.2008 Datum revize v ČR: Datum posledního přepracování v zahraničí: 13.07.2007 Bezpečnostní list podle nařízení ES 1907/2006 1. Identifikace přípravku a společnosti Identifikace

Více

Externí pevný disk. Návod k použití SPE2005 SPE2010 SPE2015 SPE2020

Externí pevný disk. Návod k použití SPE2005 SPE2010 SPE2015 SPE2020 Externí pevný disk CZ Návod k použití SPE2000 SPE2005 SPE2010 SPE2015 SPE2020 CZ Obsah 3 Obsah balení 4 Jak připojit externí disk k systému? 4 Jak bezpečně odpojit? 5 Použití programu 5 Instalace v počítači

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle směrnice EK 2001/58/ES PL10RI SUBID : Verze 1 Datum vydání Datum revize

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle směrnice EK 2001/58/ES PL10RI SUBID : Verze 1 Datum vydání Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Identifikace látky/přípravku Název výrobku : Použití látky/přípravku : Roztok vývojky pro ofsetové desky Identifikace společnosti/podniku Agfa

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Číslo ES: 7757-83-7 231-821-4 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

PLNOSPEKTRÁLNÍ INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ

PLNOSPEKTRÁLNÍ INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ PLNOSPEKTRÁLNÍ INFRAČERVENÝ ZÁŘIČ ECO-350-R; ECO-500-R; ECO-750-R ECO-350-G; ECO-500-G NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Čeština CS Verze Verze 06/12 10/13 Ident. č. č. DIRWIR-BA ECO-BA Návod k montáži a použití

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls83901/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Přečtěte si pozorně celou

Více

Bezpečnostní list Henkel podle vyhlášky č. 231/2004Sb.

Bezpečnostní list Henkel podle vyhlášky č. 231/2004Sb. Datum vyhotovení v ČR: 05.05.2005 Datum revize v ČR: 20.07.2005 Datum posledního přepracování v zahraničí: 02.06.2005 Bezpečnostní list Henkel podle vyhlášky č. 231/2004Sb. ČR 1. Identifikace přípravku,

Více