Řízení vzdálených pracovníků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Řízení vzdálených pracovníků"

Transkript

1 Řízení vzdálených pracovníků

2 O Lektorovi Ing. Michal Martoch Konzultant a lektor pro práci a vzdělávání na dálku, specialista na talent management Tel: michal.martoch@ pracenadalku.cz Web:

3 Jak to chodí u nás Jak pracujeme na dálku: Používáme online kancelář Google Apps Komunikujeme přes videokonference a telekonference Sdílíme své pracovní plochy počítače Vzděláváme se na dálku přes webináře a elearning Všechny data uložena v cloudu (dostupná odkudkoliv) Pro práci používáme notebooky a smart phone Máme vysokorychlostní internet / internet v mobilu Pracujeme převážně projektově s jasnou vazbou na výsledky a produktivitu Pracujeme kdekoliv (v domácí pracovně, kanceláři, vlaku, u zákazníka) 95% komunikace se zákazníky probíhá vzdáleně Vidíme se fyzicky každých 4-6 týdnů

4 Jak to chodí u nás Co nám to dává: 100% nezávislost na místě Každý pracovník si organizuje svůj vlastní čas Nízké náklady na kanceláře a cestování Vyšší produktivita práce a motivace pracovníků Minimální nemocnost Spolupráce s kýmkoliv a odkudkoliv (vzdálení odborníci, maminky, ZTP) Šetříme svůj čas a proto máme více prostoru pro rodinu a koníčky Možnost pracovat na zajímavých věcech a pro kohokoliv na světě

5 Jak začít pracovat na dálku v organizaci z pohledu manažera Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

6 Mini audit současných firemních procesů a nákladů PŘEDSTAVTE SI NĚKTEROU Z VAŠICH BRIGÁD NEB PRACÍ: Produktivita práce Porady a schůzky Komunikace a telefonování Vzdělávání a sebevzdělávání IT infrastruktura y a ukládání firemních dat a dokumentů

7

8

9 Produktivita práce 1. Míváte obavy, jestli se zaměstnanci skutečně věnují práci? 2. Umíte vyhodnotit produktivitu práce svých jednotlivých zaměstnanců? 3. Mívají vaši pracovníci po práci pocit, že daný den nestihli nic udělat? 4. Máte softwarové nástroje pro zadávání a kontrolu odvedené práce? 5. Stává se vám ve firmě často, že nemůžete najít nějaká potřebná data? 6. Můžete si kdekoliv mimo firmu otevřít vnitro firemní data/dokument? 7. Používáte ve velkém počtu Excel tabulky namísto různých databází? 8. Máte řadu administrativních nebo jiných činností, které se často opakují dokola? 9. Máte tyto administrativní činnosti automatizované s využitím softwaru (ERP, CRM, vlastní databázové aplikace na míru, apod.), nebo zde máte rezervy?

10 Porady a schůzky 10. Kolik hodin týdně věnujete poradám a jejich přípravě? - z toho kolik hodin týdně (kumulativně) musíte vy a spolupracovníci na tyto porady cestovat (na centrálu nebo do pobočky)? 11. Kolik hodin týdně (kumulativně) se účastníte vy nebo vaši zaměstnanci schůzek se zákazníky nebo dodavateli? - z toho kolik hodin týdně musíte na tyto schůzky fyzicky cestovat? 12. Kolik dnů do roka míváte velké celofiremní porady a kolik zaměstnanců se těchto velkých porad účastní? 13. Používáte pro porady a schůzky telekonference nebo videokonference? 14. Používáte ve firmě sdílené plánovací kalendáře pro schůzky? 15. Stává se často, že někdo nemůže najít kontakt na nějakou osobu (spolupracovník, dodavatel, zákazník)? 16. Trápí vás vysoké náklady na cestování (benzín, nákup/leasing aut, čas pracovníků na cestě) a chtěli byste je snížit?

11 Komunikace a telefonování 17. Jaké máte náklady na telefonování měsíčně na celou firmu/ na 1 zaměstnance? 18. Trápí vás vysoké náklady za telefonování? 19. Používáte videokonference pro komunikaci uvnitř firmy? 20. Používáte chat pro komunikaci uvnitř firmy? 21. Používáte vzdálenou (sdílenou) plochu pro komunikaci uvnitř firmy? 22. Máte okamžitý přehled o tom, zda je váš kolega na pracovišti/k dispozici, aniž byste mu museli telefonovat nebo psát ?

12 Komunikace a telefonování 23. Používáte videokonference pro komunikaci se zákazníky nebo dodavateli? 24. Používáte chat pro komunikaci se zákazníky nebo dodavateli? 25. Používáte vzdálenou (sdílenou) plochu počítače při komunikaci se zákazníky nebo dodavateli? 26. Komunikujete ve firmě s kolegy/experty/klienty/partnery ze zahraničí? 27. Musí se do firmy osoby ze zahraničí často dostavovat fyzicky, nebo vy k nim? 28. Trápí vás vysoké náklady, se kterými jsou tyto zahraniční cesty spojeny, a chtěli byste je snížit? (cestovní náklady, čas na cestě, ubytování, stravné)

13 Vzdělávání a sebevzdělávání 29. Kolik hodin za měsíc se průměrně 1 pracovník ve firmě vzdělává fyzicky (klasické školení/seminář)? - z toho kolik hodin se realizuje přímo v místě jeho pracoviště? - z toho kolik hodin musí cestovat mimo firmu nebo do jiné pobočky? 30. Kolik hodin za měsíc se průměrně 1 pracovník ve firmě sebevzdělává přes elearning? 31. Kolik hodin za měsíc se průměrně 1 pracovník ve firmě vzdělává přes videokonference? 32. Školíte své zákazníky a dodavatele fyzicky? 33. Umožňujete vašim zákazníkům a dodavatelům sebevzdělávání přes elearningu? 34. Školíte své zákazníky a dodavatele přes videokonference? 35. Jaké náklady měsíčně vyžaduje vzdělávání pracovníků?(odběratelů, zákazníků) 36. Chtěli byste snížit náklady na školení vašich pracovníků? 37. Aplikujete ve firmě principy vzájemně se učící organizace?

14 IT infrastruktura 38. Zálohujete pravidelně data v počítačích zaměstnanců? 39. Zálohujete pravidelně servery? 40. Používáte ve firemním u antivirus a antispam? 41. Používáte na firemních počítačích pro zabezpečení firewall? 42. Provádíte pravidelně nezávislý bezpečnostní IT audit? 43. Máte data na serverech šifrovaná? 44. Máte data zálohovaná na více serverech? 45. Máte ve firmě servery fyzicky chráněné?

15 IT infrastruktura 46. Provádíte automaticky aktualizace bezpečnostních záplat na serveru i lokálních počítačích zaměstnanců? 47. Máte ve firmě 24/7 k dispozici pohotovostní tým bezpečnostních expertů? 48. Jaké máte náklady na provoz vlastního serveru v současné době včetně ceny serveru, ceny za licence, elektrické energie, mzdy správce, apod.? 49. Používáte VPN při vzdáleném přístupu? 50. Mají pracovníci k dispozici firemní notebook? 51. Mají pracovníci k dispozici firemní smartphony nebo tablety? 52. Mohou zaměstnanci přistupovat do firemní sítě i se soukromými notebooky, smartphony, tablety?

16 y a ukládání firemních dat a dokumentů 53. Kolik procent elektronické komunikace tvoří ve firmě y? 54. Jak máte ve firmě uložena data a y v současné době? ( bezplatné ové schránky, vlastní server, v cloudu, jiné) 55. Jaké máte ve firmě náklady na hostovaný ? 56. Používáte ve firmě smartphone) nebo tablety pro přístup k ům, dokumentům nebo kalendářům? 57. Jakou máte ve firmě velikost ové schránky pro 1 uživatele (málo pořád musím mazat, mažu jen občas, nejsem nijak omezený) 58. Hledáte ve firmě často nějaké ztracené y? (ano často, jen občas, ne nikdy)

17 y a ukládání firemních dat a dokumentů 59. Archivujete ve firmě y a komunikaci podle zákonných předpisů? 60. Maji všichni zaměstnanci firmy přístup na svůj odkudkoliv mimo firmu? (ano, jen přes VPN, ne) 61. Mají všichni zaměstnanci přístup k firemním datům/ dokumentům odkudkoliv mimo firmu? (ano, ne, částečně, jiné) 62. Máte možnost spolupracovat se svými kolegy na společných dokumentech online v reálném čase? (ano, ne, nevím, co je tím myšleno) 63. Stává se vám ve firmě, že máte několik verzí dokumentu a nejste si jisti, která je aktuální? (ano často, jen občas, ne nikdy)

18 Vyhodnocení mini auditu 1) Co nemáte vyřešené vůbec? 2) Co máte naopak vyřešeno výborně? 3) Kde vidíte největší nedostatky nebo příležitosti ke zlepšení?

19 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

20 Zamyslete se 1) Co přinese práce na dálku / z domova pro vaši organizaci? 2) Co může práce na dálku / z domova přinést zaměstnancům vaší firmy? 3) Co může práce na dálku / z domova přinést manažerům vaší firmy?

21 Nejčastější motivace firem finanční úspory snížení nákladů na firemní prostory snížení nákladů na energie snížení nákladů na cestování k zákazníkům, mezi pobočkami organizace, k dodavatelům snížení nákladů na provoz vozového parku snížení nákladů na komunikaci mezi zaměstnanci, se zákazníky a dodavateli snížení nepřítomnosti/nemocnosti pracovníků snížení fluktuace a nákladů na nábor pracovníků zvýšení produktivity práce zaměstnanců zvýšení zisku organizace

22 Anketa jaké jsou hlavní finanční motivace vaší firmy? Vyberte 3 hlavní: 1. snížení nákladů na firemní prostory 2. snížení nákladů na energie 3. snížení nákladů na cestování k zákazníkům, mezi pobočkami organizace, k dodavatelům 4. snížení nákladů na provoz vozového parku 5. snížení nákladů na komunikaci mezi zaměstnanci, se zákazníky a dodavateli 6. snížení nepřítomnosti/nemocnosti pracovníků 7. snížení fluktuace a nákladů na nábor pracovníků 8. zvýšení produktivity práce zaměstnanců 9. zvýšení zisku organizace

23 Nejčastější motivace firem nefinanční zvýšení konkurenceschopnosti organizace kvalitnější služby pro zákazníky motivovanější a loajálnější zaměstnanci maximální využití pracovního času zaměstnanců zvýšení časové flexibility zaměstnanců s ohledem na potřeby organizace snadný přístup k odborníkům s vysokou kvalifikací z daleka magnet pro mladé talentované lidí odstranění rizika nehody při cestování pracovníků méně stresu z důvodu omezení cestování možnost zaměstnávat lidi z domova

24 Anketa jaké jsou hlavní nefinanční motivace vaší firmy? Vyberte 3 nejdůležitější: 1. zvýšení konkurenceschopnosti organizace 2. kvalitnější služby pro zákazníky 3. motivovanější a loajálnější zaměstnanci 4. maximální využití pracovního času zaměstnanců 5. zvýšení časové flexibility zaměstnanců s ohledem na potřeby organizace 6. snížení počtu chyb 7. snadný přístup k odborníkům s vysokou kvalifikací z daleka 8. magnet pro mladé talentované lidí 9. odstranění rizika nehody při cestování pracovníků 10. méně stresu z důvodu omezení cestování 11. možnost zaměstnávat lidi z domova

25 Nejčastější motivace zaměstnanců Více času na rodinu a své zájmy Nižší náklady na cestování Zajištění péče o děti / nemohoucího člena rodiny Možnost práce i na MD/RD Větší klid na práci Nemusí se stěhovat za prací Možnost organizovat si svůj pracovní a soukromý čas Silná motivace dát firmě něco navíc (např. vyřídit urgentní práci v neděli večer)

26 Anketa jaké jsou hlavní motivace vašich zaměstnanců? Vyberte 3 nejdůležitější 1. Více času na rodinu a své zájmy 2. Nižší náklady na cestování 3. Zajištění péče o děti / nemohoucího člena rodiny 4. Možnost práce i na MD/RD 5. Větší klid na práci 6. Nemusí se stěhovat za prací 7. Možnost organizovat si svůj pracovní a soukromý čas 8. Silná motivace dát firmě něco navíc

27 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

28 21 nejčastějších problémů/obav manažerů při práci na dálku

29 Největší překážka při zavádění práce na dálku Nedostatečné kompetence liniových manažerů řídit efektivně vzdálené pracovníky

30 13 nejčastějších manažerských problémů/obav Nedostatečně nastavené a komunikované očekávání a vize Nepřipravenost komunikačních a organizačních procesů organizace Obava o zajištění efektivní komunikace mezi pracovníky a pokles produktivity Obava o narušení firemní kultury Nízká ochota managementu a zaměstnanců se přizpůsobit Obava o nedostatek těch "správných" zaměstnanců nebo rozpad týmu Neznalost talentu a silných stránek pracovníků Chybějící přehled o výsledcích zaměstnance a neschopnost je definovat Nedostatečně nastavený systém odměňování kvalitně odvedené práce Upřednostňování pracovníků v kanceláři na úkor těch vzdálených Chybějící fyzický kontakt se zaměstnanci a pracovním týmem Problémy s předáváním podepsaných dokumentů a fyzických předmětů Strach z osobního selhání

31 6 nejčastějších technických problémů Zastaralé počítačové vybavení a software Nepřipravenost IT oddělení na připojení vlastního zařízení zaměstnanců Nefunkční hardware a software Nedostatečné počítačové znalosti pracovníků Obava o ztrátu, odcizení nebo zneužití firemních dat Riziko selhání internetového připojení

32 2 speciální problémy Neznalost specifických úprav zákoníku práce Neznalost domácích podmínek pracovníků

33 Jak na obavy? Uvědomte si, že už to tak děláte Bez podpory nejvyššího vedení to nepůjde Pojmenujte správně obavy a strachy vašich manažerů Naučte manažery jasně definovat a měřit výsledky Pomozte manažerům odstranit jejich obavy Omezte soutěžení a učte je sdílet znalosti a spolupracovat Odnaučte manažery ovat ať mohou skutečně spolupracovat Efektivní řízení vzdálených pracovníků je nutné znovu se naučit a současně mít kvalitní podmínky

34 21 největších problémů a úskalí zaměstnanců při práci na dálku

35 21 největších problémů a obav zaměstnanců při práci na dálku Problémy s nefunkčním softwarem počítače Nedostatečné počítačové znalosti Ztráta počítačových dat Špatné / nefunkční internetové připojení Psychická závislost na chytrém telefonu Nedostatek motivace k práci / odkládání pracovních úkolů Odbíhání k nepracovnímu čtení na webu, soc. sítím nebo zábavě Příliš dlouhá pracovní doba Přehlcení úkoly Chybějící osobní kontakt s kolegy

36 21 největších problémů a úskalí zaměstnanců při práci na dálku Nedůvěra vedoucího v dostatečný výkon zaměstnance Ignorace ze strany kolegů a vedoucího Obavy o povýšení, zvýšení platu nebo prémie Předávání podepsaných dokumentů a fyzických předmětů Neschopnost oddělit osobní a pracovní život Neupravenost a nepořádek Pocit osamělosti v izolovaném prostředí Nedostatek prostoru na práci Obava z vyrušování a schopnosti se soustředit Nechápavá rodina Zvýšené náklady na provoz domácnosti (energie, voda, atd.)

37 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

38 Komunikujte vizi organizace Práce na dálku nesmí být benefit Vytvořte vizi, kde má být organizace za 6 měsíců, za 1 rok, za 5 let Cíl => Práce na dálku je běžnou součástí firemní kultury Komunikujte vizi tak, aby ji snadno pochopili všichni zaměstnanci

39 Vysvětlete Proč a Jak Jasně definujte a vyčíslete finanční i nefinanční přínosy pro organizaci Popište konkrétní přínosy pro zaměstnance Řekněte, jak budete kompenzovat případné nevýhody pro zaměstnance Ukažte na příkladech dobré praxe, kde a jak to funguje jinde Opakujte to stále dokola Definujte kroky a časový harmonogram, jak to bude probíhat na manažerské a jak na zaměstnanecké úrovni a informace zveřejněte

40 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

41 Najděte v organizaci příznivce myšlenky Top Management/ ředitel musí práci na dálku podporovat (ideálně, když jsou vzorem pro ostatní) Hledejte mezi mladou generací Hledejte průřezově celou firmou nebo jedno zkušební oddělení Pomohou vám s výběrem, testováním i zaváděním vhodného softwaru

42 Svět práce se mění... PŘES 40% LIDÍ DO 30 LET DÁVÁ PŘEDNOST INTERNETU A FLEXIBILITĚ PŘED PLATEM! 70% MLADÝCH LIDÍ NEPOVAŽUJE ZA NUTNOU FYZICKOU PŘÍTOMNOST V KANCELÁŘI PRO ODVÁDĚNÍ DOBRÉ PRÁCE Zdroj: Cisco Connected World Technology Report html#~2011 SOUHLASÍTE S UVEDENÝM?

43 Anketa: Máte ve firmě příznivce práce na dálku? 1. Ano, všichni i s vedením. Právě to chceme co nejdříve spouštět. 2. Ano, v podstatě všichni, kromě vedení. 3. Ano, ale je tam několik odpůrců. 4. Ano, je to tak polovina lidí. 5. Jen částečně, většinu lidí o to nemá zájem. 6. Jen nás jen několik. 7. Jsem sám, ostatní pracovat na dálku či z domova nechtějí. 8. Jiná odpověď napište jaká.

44 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

45 Na co nezapomenout při tvorbě pravidel/zásad pro práci na dálku Jak budete řídit vzdálené pracovníky nebo projekty? Jak budete předávat a kontrolovat práci na dálku? Jak budete odměňovat vzdálené pracovníky? Jak zajistíte bezpečnost dat? Jak budete předávat fyzické dokumenty a předměty? Jak si budete předávat a sdílet počítačová data? Jakými nástroji budete komunikovat? Jak budete nabírat nové lidi? Jak budete motivovat vzdálené pracovníky? Jak být v souladu se zákoníkem práce a zbytečně firmu ani pracovníky neohrozit? Na co dalšího bychom neměli zapomenout?

46 Odlišnosti v řízení na dálku oproti standardnímu řízení v kanceláři Tváří v tvář Na dálku

47 Komunikace s podřízenými a kolegy v rámci 1 kanceláře Tváří v tvář Jednodušší udržování neformálních vztahů Brainstorming na chodbě, u oběda či kávy Některé otázky se lépe probírají osobně Schopnost číst neverbální komunikaci druhých Lze snadno pracovat s fyzickými předměty Vyrušování ostatními Snížená schopnost soustředění v rušné kanceláři Zbytečné nebo zdlouhavé/nudné osobní porady Pomalejší schopnost domluvy týmu u akutních událostí Nedohledatelnost ústních dohod

48 Komunikace s podřízenými a kolegy v rámci 1 kanceláře Na dálku Minimální vyrušování ostatními Vysoká schopnost soustředění Efektivnější porady - paralelní komunikace přes chat v průběhu videokonferencí Pořizování videozáznamů Rychlá schopnost reakce na akutní problémy Dohledatelnost psaných online komunikací a dohod Snížená schopnost číst neverbální komunikací druhých Omezený prostor pro spontánní setkávání a diskusi Neformální vztahy se nerozvíjí automaticky, ale je nutné je cíleně podporovat Omezená schopnost práce s fyzickými předměty

49 Anketa: Víte, na co mají talent vaši kolegové/podřízení? 1. Nevím, ani mě to nezajímá. 2. Nevím, ale rád bych se to dozvěděl/a. 3. Vím to jen u některých kolegů, podřízených a nadřízených, ale neumím to pojmenovat. 4. Ano vím to u všech kolegů, podřízených i nadřízených, ale neumím to pojmenovat. 5. Ano vím to u všech kolegů, podřízených i nadřízených a umím to PŘESNĚ pojmenovat. 6. Jiná odpověď napište do chatu jaká.

50 Podpora talentu - nevyužitý potenciál pro růst firem

51 Využívání talentu pracovníků jako nástroj pro práci na dálku TRADIČNÍ PŘÍSTUP Vedoucí nezná talent podřízených Pracovník nezná své silné stránky Pracovníci dělá, jen to, na co má kvalifikaci bez ohledu na to, jestli je v tom dobrý či nikoliv Pracovník dělá mnoho nezáživných činností Pracovník nevyužívá svůj potenciál Vedoucí chce mít poslední slovo Malý prostor pro vlastní aktivitu PŘÍSTUP PODPORUJÍCÍ TALENT Pracovník zná svůj talent/silné str. Vedoucí zná silné stránky podřízených Vedoucí podporuje maximální zapojení talentů a silných stránek pracovníků Pracovník nezáživné činnosti předává kolegům, které to baví Pracovník využívá svůj potenciál Vedoucí dává prostor pro vyjádření ostatním Velký prostor pro vlastní aktivitu

52 Strengthsfinder - test pro nalezení talentu/silných stránek pracovníků Gallup a Donald O. Clifton, Ph.D. 40 let výzkumu Synoptická spojení v mozku Online test = > 34 talentů (ze stovek) Pouze 5 nejsilnějších talentů Nekonečné množství kombinací Personalizovaný výsledek 50 tipů a doporučení Využití výsledků SF Více o testu:

53 Anketa: Víte přesně, co podřízení/kolegové dělají každý den v práci? 1. Nevím to u nikoho. 2. Vím to jen u některých a to pouze částečně. 3. Vím to jen u některých, ale u nich do hloubky. 4. Vím to u všech, ale pouze částečně. 5. Vím to u všech naprosto přesně do hloubky. 6. Vím to naprosto přesně. Každý mi musí dávat naprosto přesný pracovní report. Namátkově pracovníky kontroluji. 7. Jiné jaké?

54 Zadávání, kontrola a předávání vykonané práce a výsledků Tváří v tvář Používání flipchartu nebo jiné vizualizace Sledování postupu práce přes rameno Neformální diskuse u kávy či oběda o realizaci úkolu Často jen ústní zadání nejasností v zadání Chybí promyšlené písemné zadání Častější chyby v dodaných výsledcích Není jednoduchá online kontrola nad aktuálním stavem realizace Chybí zpětný písemný přehled o realizovaných úkolech jedince Menší důraz na měření výsledků jedince

55 Zadávání, kontrola a předávání vykonané práce a výsledků Na dálku Zadání musí být naprosto přesné Méně často dochází k dodání špatného výsledků Zaměření na konkrétní výsledky pracovníka Kontrola plnění v reálném čase v rámci online checklistů Jasný přehled o historií úkolů daného pracovníka V případě špatně odvedeného úkoly vychladnutí vedoucího Omezená možnost slyšet aktuální hovory ostatních a tím pomoci Horší způsob fyzické vizualizace

56 Způsoby odměňování vzdálených pracovníků Standardně jako v kanceláři Úkolově Podle výkazů hodin Podílově na zakázce

57 Tipy pro nastavení systému odměňování kvalitně odvedené práce Nespravedlivě nastavený systém demotivuje ty nejlepší Stanovte si jasná kritéria pro odměňování a měření výkonu Na základě odpracovaných hodin (pevná část + prémie) Na základě výsledků Jasně komunikujte očekávání v návaznosti na výši odměny Nediskriminujte (pozitivně ani negativně) Odstraňte překážky vytvářející neobjektivní nerovnosti za stejnou práci má starší pracovník i bez vyšší kvalifikace více peněz nově nastupující pracovníci mají vyšší plat než současní Nebojte se rozloučit s pracovníky, kteří se nechtějí přizpůsobit Personální audit

58 Tipy na úspěšné řízení pracovníků na dálku Důvěřujte svým pracovníkům Komunikujte s pracovníky otevřeně Jakékoliv pochybnosti s pracovním výkonem ihned řešte, nežijte v domněnkách Diskutujte s pracovníky pravidelně jejich pracovní výsledky a činnosti včetně časové náročnosti Pokud máte pochybnosti, používejte: Výkazy práce a úkolovníky Systémy pro projektové řízení I výkazy práce hodnoťte kriticky => existují lidé, kteří tím umí výborně zakrývat nicnedělání

59 Proč výkaz práce? Řeší se tím základní obava zaměstnavatelů i zaměstnanců Pracovník: Uvědomuje si své výsledky a na čem pracoval Nemá pocit přetížení nebo tlaku, že málo pracuje Má argumenty pro svého šéfa Zaměstnavatel: Vidí konkrétní činnosti a výsledky podřízeného Má důvěru v pracovníka Může vhodně rozdělovat úkoly Výkaz práce lze podle profese zaměřit na: Vykazování odpracovaných hodin (pevný měsíční plat) Vykazování měřitelných výsledků (provizní systém)

60 Výběr pracovníků ze současného týmu a přechod na vzdálenou práci Začněte s nadšenci, kteří mají vhodné podmínky pro vzdálenou práci Otestujte na nich vhodné pracovní postupy vyhovující vaší organizaci Měřte jejich výsledky přes a po - dlouhodobě, až opadne první nadšení Dejte pracovníkům vhodné nástroje U každého pracovníka diskutujte jeho osobní důvody, motivaci a možnosti Nediskriminujte a nedávejte to jako benefit Nezaměňujte následky a příčiny - je skutečně podprůměrně výkonný zaměstnanec nevhodný pro vzdálenou práci?

61 Identifikace pracovníků, kteří nejsou pro vzdálenou práci vhodní Mají špatné domácí podmínky (např. bydlení v garsonce s malým dítětem) Jsou neloajální nebo se proslýchá, že chtějí odejít Jsou extrémně pasivní a potřebují neustálý fyzicky dozor Neumí pracovat samostatně a pořád se na něco ptají kolegů/vedoucího Dělají si melouchy v pracovní době Nechtějí pracovat na dálku ŘEŠTE TO INDIVIUÁLNĚ A ZAMĚŘUJTE SE NA MOŽNOSTI, JAK TO MŮŽE JÍT

62 Nábor nových pracovníků na dálku - průběh přijímacího pohovoru Uchazeč i zaměstnavatel souhlasí s pohovorem na dálku Stanovte termín a způsob komunikace (Skype, vnitrofiremní videokonferenční systém) Zašlete uchazeči přístupové údaje do systému a technické podmínky Obě strany by se měly připojit z klidného prostředí, kde mají soukromí Moderátorem je zaměstnavatel Moderátor by měl dokonale ovládat techniku Vyzvěte uchazeče k zapnutí web kamery Vyzkoušejte zvuk Začněte pohovor jako při fyzickém setkání

63 Technické podmínky pro úspěšný pohovor na dálku Počítač, notebook nebo profesionální videokonferenční systém (méně vhodný) Videokonferenční software nebo Skype Důležité: Webová kamera Sluchátka nebo reproduktory Mikrofon Rychlost připojení k internetu 1Mb/s (

64 Tipy pro manažery, jak úspěšně vést pohovory na dálku Na pohovory na dálku si musíte zvyknout (u někoho záležitost několika pohovorů, u jiného měsíců) V případě nepřekonatelných technických problémů si domluvte náhradní termín, netrapte se tím Na začátku pohovor vše uveďte jako při fyzickém setkání Pokud požadujete po uchazeči kameru, musíte ji mít taky Fyzické dokumenty můžete s uchazečem sdílet na dálku na obrazovce

65 Tipy pro manažery, jak úspěšně vést pohovory na dálku Neskákejte do řeči vždy předávejte slovo Snažte se vědomě řídit řeč svého těla jako při fyzickém setkání (pokyvování hlavou, úsměv, apod.) Při použití nezabezpečené komunikace (např. Skype) se vyhněte vysoce důvěrným informacím Pokud pohovor nahráváte, uchazeči to předem oznamte Při testování na dálku nechejte kameru i zvuk na straně uchazeče zapnuté ochrana proti podvodům

66 Odlišnosti pohovoru na dálku od fyzického pohovoru Snížená schopnost vnímání neverbální komunikace Mohou nastat technické problémy (nutno s tím počítat) V případě výpadku internetu se ihned připojte znovu buďte v pohodě, ať nevystresujete uchazeče Nutno důsledně moderovat, abyste si neskákali do řeči Využití chatu pro doplňování otázek a odpovědí Možnost pořízení video záznamů pro posouzení kandidáta dalšími osobami

67 Vyberte a zaveďte vhodné IT nástroje pro práci na dálku

68 Zamyslete se Co vám osobně chybí za počítačové nástroje v organizaci? Kde vidíte nejčastější problémy a kolize při komunikaci v týmech, s podřízenými, s vedením? Kde se ztrácí nejvíce informací? Co by se dalo vylepšit při komunikaci se zákazníky?

69 Tipy pro zlepšení procesů s využitím IT nástrojů y všech pracovníků (mimo výrobu) jsou dostupné odkudkoliv a kdykoliv přes notebook a smartphone/tablet Všichni pracovníci mají okamžitý přehled, kdo co dělá a kde se právě nachází přes online kalendář Všechny dokumenty firmy jsou dostupné kdykoliv a odkudkoliv přes notebook nebo smartphone Každý pracovník má nainstalovaný na svém notebooku instant messaging (chat) a aktivně ho využívá Každý pracovník může kdykoliv využívat videokonferenci v notebooku nebo smartphone

70 Tipy pro zlepšení procesů s využitím IT nástrojů Firma má intranet s informacemi, fotkami, videi dostupné odkudkoliv Celá firma má zavedené řešení pro vzdělávání pracovníků a zákazníků na dálku, aby nemuseli fyzicky docházet do centrály/kanceláře Všechny firemní databáze a data jsou dostupné bezpečně odkudkoliv přes notebook nebo smartphone/tablet Pracovníci mohou se zákazníky i dodavateli snadno a kdykoliv sdílet pracovní plochu jejich notebooku, aby jim dokázali na dálku pomoci Máte funkční vnitrofiremní komunitní síť, kde se může jakýkoliv pracovník vyjádřit k libovolnému tématu a sdílet informace Máte plně automatizované všechny opakující se procesy pomocí databázových online aplikací, kde to je finančně návratné

71 Ukázka vybraných IT nástrojů pro práci na dálku Videokonference softwarové Sdílení pracovní plochy Sdílení dokumentů v Google Apps Přístup do dokumentů přes smartphone Yammer sociální síť Elearning (např. BOZP) Databázový systém Zoho

72 Softwarové videokonference

73 Sdílení pracovní plochy

74 Sdílení dokumentů v Google Apps

75 Přístup do dokumentů přes smartphone

76 Vnitrofiremní sociální síť - Yammer

77 Elearning

78 Databázový systém Zoho Creator

79 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

80 Proveďte pilotní ověření s příznivci tipy na práci s IT nástroji Používejte videokonference při fyzických poradách - připojíte kolegy na dálku Začněte se spojovat přes Skype namísto fyzických schůzek Aktivně používejte online kalendáře pro plánování kapacit a dostupnosti Nabídněte zákazníkům online schůzky místo fyzické návštěvy (argument - nižší náklady na cesťáky) Neposílejte žádné dokumenty fyzicky skenujte i včetně podpisů smluv Pracujte pravidelně mimo kancelář, abyste byli nuceni pracovat na dálku Zanalyzujte všechny Excel tabulky, které ve firmě používáte a zvažte, jestli by vám neusnadnilo/nezrychlilo práci, kdyby bylo online a vzájemně provázané Přemýšlejte, jak zapojit do pracovního procesu nejrůznější mobilní aplikace na míru šité pro vaši organizaci

81 Proveďte pilotní ověření s příznivci Vyžadujte alespoň ústní podporu managementu Příznivce zaškolte na software a seznamte je s pravidly pro práci na dálku Pravidelně vyhodnocujte úspory, přínosy a nové příležitosti Úspory a přínosy co nejpřesněji vyčíslete finančně Pravidelně vyhodnocujte problémy a hledejte na ně řešení Vyhodnocujte a vyčíslete extra náklady nebo ztráty Jednotlivé počítačové nástroje začněte používat postupně, když budete cítit, že vám něco chybí Zveřejňujte úspěchy pilotu v rámci celé firmy Zveřejňujte příklady dobré praxe, které vyhovují organizaci, konkrétnímu oddělení či osobě 6 měsíců by měla být dostatečná doba na prokázání pozitivních výsledků

82 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

83 Plošné zavádění práce na dálku / práce z domova Vyžadujte přímé zapojení managementu Pracujte na začlenění práce na dálku do firemní kultury Vytvořte pravidla/doporučení a na ty proškolte všechny zaměstnance Požadujte jejich dodržování, ale nebojte se dělat výjimky Kdo se nechce v první fázi zapojit, nenuťte ho Odpůrce motivujte postupně pozitivními výsledky a poukazováním na jejich neefektivitu (ideálně obecně, nikoliv konkrétně) Ve fázi běžného používání (po 1 roce) vyžadujte práci na dálku i po odpůrcích (v případě, že i přes pozitivní výsledky nebudou mít zájem se zapojit, tak je na zvážení jejich další setrvání v organizaci) Nabírejte již pouze zaměstnance s pozitivním přístupem k práci na dálku Proškolte všechny zaměstnance na používání softwarových i hardwarových nástrojů

84 Plošné zavádění práce na dálku / práce z domova Dále pravidelně vyhodnocujte úspory, přínosy a nové příležitosti Úspory a přínosy co nejpřesněji vyčíslete i finančně Pravidelně vyhodnocujte problémy a hledejte na ně řešení, ty zveřejňujte Pravidelně vyhodnocujte pravidla, chybějící zaveďte, nefunkční odstraňte Vyhodnocujte a vyčíslete extra náklady nebo ztráty Sdílejte příklady dobré praxe, které vyhovují organizaci, konkrétnímu oddělení či osobě Využijte úspěchů a snížení nákladů firmy pro vaše pozitivní PR a marketing Můžeme být rychlejší, kvalitnější nebo levnější než konkurence, protože pracujeme na dálku Naše služby vám přineseme až do domu, už žádné cestování Naši zaměstnanci jsou flexibilní a reagují kdykoliv to právě potřebujete

85 Jak začít pracovat na dálku ve vaší organizaci? Ideálně začněte auditem procesů a nákladů organizace Vytipujte oblasti s největším potenciálem úspor / nefinančních přínosů vyplývajících z podpory práce na dálku Identifikujte potenciální problémy a rizika a najděte pro ně řešení Komunikujte napříč organizací vaše záměry a vysvětlete důvody PROČ a dále přínosy pro organizaci i pracovníky Najděte v organizaci příznivce myšlenky Nastavte pravidla pro práci na dálku či práci z domova a zaveďte vhodný podpůrný software a hardware Proveďte pilotní ověření s příznivci Začněte s plošným zaváděním až po pilotním ověření Proškolte všechny uživatele (fyzicky, vzdáleně nebo automaticky pomocí návodů a video školení)

86 Kvalitní školení na začátku = půl úspěchu Nedovolte, aby si lidé domýšleli, co je/není pravda. Je zodpovědností managementu jasně definovat vizi, cíle i cestu. To bez školení nelze. Většina lidí nejsou IT nadšenci, ale běžní uživatelé techniky a softwaru Když jim něco nefunguje, tak to raději budou odmítat, než hledat řešení Dobré praktiky (best practices) se standardně vytvářejí roky, pouze zaškolením je můžete na pracovníky přenést téměř okamžitě! Vytvořte si strategii trvale se učící organizace Podporujte vzájemnou výměnu informací a znalostí mezi zaměstnanci (oceňujte sdílení informací a dávejte najevo negativní postoj vůči zadržování informací nebo know-how)

87 Vhodně kombinujte nejrůznější možnosti vzdělávání Vzájemné sdílení znalostí zaměstnanci mezi sebou Informace Just in time poradce přes internet Individuální koučing nebo mentoring Fyzické workshopy a školení Vzdělávání přes videokonference ve formě webinářů Opakované informace formou elearningu včetně testování znalostí Diskusní fórum zaměstnanců Vnitrofiremní komunitní síť Elektronické nebo tištěné časopisy, elektronické nástěnky Nezakazujte přístupy na sítě jako LinkedIn, Facebook či Twitter nebo videoservery (s návody) pouze stanovte co je v pořádku a co není

88 Buďte produktivní a pracujte na dálku. Držíme vám palce ;-)

89 Poskytujeme komplexní služby pro efektivní práci na dálku Programování softwaru přístupného odkudkoliv webové portály a mobilní aplikace Zavádění Google Apps a Microsoft Office 365 Vzdělávání na dálku ve formě elearningu a webinářů Zavádění systémů pro videokonference IT podpora na dálku Zavádění firemních sociálních sítí Podpora talent managementu Audity firemních procesů a nákladů Školení a poradenství na míru ve výše uvedených oblastech Více:

90 O Lektorovi Ing. Michal Martoch Konzultant a lektor pro práci a vzdělávání na dálku, specialista na talent management Tel: michal.martoch@ pracenadalku.cz Web:

91 Prostor pro vaše dotazy

Průzkum PRÁCE NA DÁLKU 2013 v ČR 708 respondentů, leden duben 2013

Průzkum PRÁCE NA DÁLKU 2013 v ČR 708 respondentů, leden duben 2013 Průzkum PRÁCE NA DÁLKU 2013 v ČR 708 respondentů, leden duben 2013 I přes prokazatelné přínosy neumí firmy v ČR pracovat na dálku chybí jim k tomu podmínky i dovednosti! www.pracenadalku.cz 1 ZÁKLADNÍ

Více

Práce na dálku (z domova) prakticky

Práce na dálku (z domova) prakticky Práce na dálku (z domova) prakticky Ing. Radka Nepustilová konzultantka společnosti Idealine Solutions Telefon: 602 666 336 Email: radka.nepustilova@workline.cz Weby: www.workline. cz www.webinare. cz

Více

Svět se mění! Měníte se s ním? Michal Martoch, www.pracenadalku.cz

Svět se mění! Měníte se s ním? Michal Martoch, www.pracenadalku.cz Svět se mění! Měníte se s ním? Michal Martoch, www.pracenadalku.cz V čem se liší práce na dálku od práce z domova? Práce na dálku Pracujte od zákazníka, z coworking centra, kavárny, hotelu, autobusu nebo

Více

Aktuální stav využívání a trendy flexi forem práce v ČR. Budoucnst práce je blíže, než si myslíte :) Michal Martoch

Aktuální stav využívání a trendy flexi forem práce v ČR. Budoucnst práce je blíže, než si myslíte :) Michal Martoch Aktuální stav využívání a trendy flexi forem práce v ČR Budoucnst práce je blíže, než si myslíte :) Michal Martoch O mě Ing. Michal Martoch Konzultant a lektor pro práci a vzdělávání na dálku, specialista

Více

PRŮZKUM V OBLASTI PRÁCE NA DÁLKU A WEBINÁŘŮ

PRŮZKUM V OBLASTI PRÁCE NA DÁLKU A WEBINÁŘŮ PRŮZKUM V OBLASTI PRÁCE NA DÁLKU A WEBINÁŘŮ Termín průzkumu: únor a březen 2011 Počet respondentů: 216 Počet otázek: 18 Autoři: Michal Martoch, Jitka Hurtová, Eva Skálová www.workline.cz 1. SLOVNÍ ZHODNOCENÍ

Více

GOOGLE APPS FOR WORK. TCL DigiTrade - 22.10.2015

GOOGLE APPS FOR WORK. TCL DigiTrade - 22.10.2015 GOOGLE APPS FOR WORK TCL DigiTrade - 22.10.2015 Seminář 22.10.2015 9.00-9.25 Co jsou Google Apps for Work (Stanislav Marszalek - TCL DigiTrade) 9.30 9.55 Praktické příklady použití Google Apps ve firmě

Více

BUĎTE FLEXIBILNÍ BUDETE EFEKTIVNÍ

BUĎTE FLEXIBILNÍ BUDETE EFEKTIVNÍ BUĎTE FLEXIBILNÍ BUDETE EFEKTIVNÍ Flexibilita cesta k výkonu Světový průzkum, kterého se zúčastnily nadnárodní korporace, malé a střední firmy a veřejný sektor.* 83 % 61 % 58 % firem, které zavedly flexibilitu,

Více

VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové Sdílet projek ts y práv, I né PEX inf a.s orm. ace se správnými lidmi ve správný čas WWW.IPEX.

VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové Sdílet projek ts y práv, I né PEX inf a.s orm. ace se správnými lidmi ve správný čas WWW.IPEX. VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové projekty, Sdílet správné IPEX a.s. informace se správnými lidmi ve správný čas Byznys začíná komunikací Agenda 1. Cesta do Cloud služeb. 2. Přínos pro nás a naše zákazníky.

Více

VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI

VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/77.00234 VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI Délka trvání projektu: 1. 8. 2012

Více

Účinný přístup k produktivitě a úsporám ve 21. století. Práce na dálku: Jak chytře zvýšit konkurenceschopnost organizace.

Účinný přístup k produktivitě a úsporám ve 21. století. Práce na dálku: Jak chytře zvýšit konkurenceschopnost organizace. Účinný přístup k produktivitě a úsporám ve 21. století Práce na dálku: Jak chytře zvýšit konkurenceschopnost organizace Michal Martoch V Novém Jičíně 10. 5. 2012 Předmluva Žijeme v zajímavé době. Na jednu

Více

PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ

PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ KONFERENCE NA TÉMA: SLADĚNÍ

Více

Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010. Martin Panák

Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010. Martin Panák Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010 Martin Panák 1 Agenda Exchange Server 2010 Lync OnLine 2010 Scénáře nasazení Uživatelské rozhraní Vybavení ROI 2 3 Koho oslovit Zákazník provozuje

Více

KOORDINAČNÍ CENTRUM PRÁCE NA DÁLKU TŘEBÍČ

KOORDINAČNÍ CENTRUM PRÁCE NA DÁLKU TŘEBÍČ KOORDINAČNÍ CENTRUM PRÁCE NA DÁLKU TŘEBÍČ Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/77.00234 Závěrečná konference, 24. 3. 2015, Třebíč VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI Registrační

Více

Možnosti vzdáleného řízení a správy lékárenského mikrořetězce. Ing. Filip Debef Cyrmex, s.r.o.

Možnosti vzdáleného řízení a správy lékárenského mikrořetězce. Ing. Filip Debef Cyrmex, s.r.o. Možnosti vzdáleného řízení a správy lékárenského mikrořetězce Ing. Filip Debef Cyrmex, s.r.o. Jaké řízení by měla mít každá firma Odborný management Vzhledem k oboru ve kterém působí Vinař, pekař, strojní

Více

SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012

SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012 SLET MANAŽERŮ A TECHNICKÝCH EXPERTŮ- 2012 13. 9-14. 9. 2012 Ing. Jitka Ondeková ondekova@cert-aco.cz CO JE E-LEARNING E-LEARNING je forma vzdělávání moderním, úsporným a efektivním způsobem, elektronickou,

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ. NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. pololetí 2016 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ V PARDUBICÍCH

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ. NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. pololetí 2016 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ V PARDUBICÍCH Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. pololetí 2016 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. POLOLETÍ 2017 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Personální systém Kerio Technologies

Personální systém Kerio Technologies Personální systém Kerio Technologies Martin Sýkora, MBA Výkonný ředitel 19.01.2006 Agenda Stručná historie 3 Projekt - Personální a motivační systém 4 Strategie a Organizační struktura Systém benefitů

Více

1. webinář pro ICT metodiky:

1. webinář pro ICT metodiky: 1. webinář pro ICT metodiky: Role ICT metodika ve škole Cloudové systémy jako nástroj komunikace a řízení Lektoři: Mgr. Miroslav Šucha Pavel Srp (Ing. František Hůlka) Role ICT metodika ve škole Činnost

Více

Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči. Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/

Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči. Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/ Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči Registrační číslo projektu: CZ. 1.04/5.1.01/77.00234 Identifikace projektu Délka trvání projektu: 1. 8. 2012 1. 6. 2015 Projekt je financován z

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

Dotazník pro startupy

Dotazník pro startupy Dotazník pro startupy Děkuji za účast na mém dotazníku. V následujících několika otázkách bych rád zjistil, jakým způsobem vy a vaše firma momentálně přistupujete k řízení projektů, financí a firemní komunikaci.

Více

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě.

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Vše, co je řečené, je dobré mít i v písemné podobě (nebo promítnuté

Více

Slučování rodinného a pracovního života Audit rodina & zaměstnání

Slučování rodinného a pracovního života Audit rodina & zaměstnání Slučování rodinného a pracovního života Audit rodina & zaměstnání Libuše Nivnická Knihovny současnosti 2017 Olomouc13.9. 2017 Audit rodina & zaměstnání Kdo jsme Co je Audit rodina a zaměstnání Od služeb

Více

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE HANA KRBCOVÁ ředitelka divize personalistika ČEZ, a. s., viceprezidentka People Management Fora Kompetence pro život, Konírna Poslanecké sněmovny

Více

OBSAH: ÚVOD... 1. iii. kapitola 1 TYPY A CÍLE PORAD... 3. Základní koncept řízení porad... 3. Operativní porada... 4. Výrobní porada...

OBSAH: ÚVOD... 1. iii. kapitola 1 TYPY A CÍLE PORAD... 3. Základní koncept řízení porad... 3. Operativní porada... 4. Výrobní porada... OBSAH: ÚVOD............................................................ 1 kapitola 1 TYPY A CÍLE PORAD............................................... 3 Základní koncept řízení porad................................................

Více

workshop II. na téma řešení genderové problemati ALTERNATIVNÍ PRACOVNÍ ÚVAZKY A FLEXIBILNÍ FORMY PRÁCE PRÁCE NA DÁLKU

workshop II. na téma řešení genderové problemati ALTERNATIVNÍ PRACOVNÍ ÚVAZKY A FLEXIBILNÍ FORMY PRÁCE PRÁCE NA DÁLKU workshop II. na téma řešení genderové problemati ALTERNATIVNÍ PRACOVNÍ ÚVAZKY A FLEXIBILNÍ FORMY PRÁCE PRÁCE NA DÁLKU PhDr.Vlaďka Fischerová K. genderová expertka Workshop je pořádaný v rámci projektu

Více

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Průzkum realizovaný mezi zaměstnavateli, březen 2019 Stručné shrnutí výsledků Rodiče zejména matky malých dětí zůstávají navzdory nedostatku

Více

Účinný přístup k produktivitě a úsporám ve 21. století. Práce na dálku: Jak chytře zvýšit konkurenceschopnost organizace.

Účinný přístup k produktivitě a úsporám ve 21. století. Práce na dálku: Jak chytře zvýšit konkurenceschopnost organizace. Účinný přístup k produktivitě a úsporám ve 21. století Práce na dálku: Jak chytře zvýšit konkurenceschopnost organizace Michal Martoch V Novém Jičíně 10. 5. 2012 Předmluva Žijeme v zajímavé době. Na jednu

Více

Mobilní komunikace a zvyšování efektivity. Stanislav Bíža ISSS 2010

Mobilní komunikace a zvyšování efektivity. Stanislav Bíža ISSS 2010 Mobilní komunikace a zvyšování efektivity Stanislav Bíža ISSS 2010 Mobilní komunikace Mobilita zaměstnanců dnes představuje významný faktor zvašování efektivity. Mobilita vyžaduje přístup k informačním

Více

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků

Personální audit. a personální strategie na úřadech. územních samosprávných celků Personální audit a personální strategie na úřadech územních samosprávných celků Dělat (vybrat) správné věci je úkolem zejména zastupitelů města. Dělat (vybrat) správné věci Správně je provádět Správně

Více

Úvod do projektu. Standardizace provozních funkcí ÚSC. Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě

Úvod do projektu. Standardizace provozních funkcí ÚSC. Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě Úvod do projektu Standardizace provozních funkcí ÚSC Součást projektu Korporátní styl řízení ve veřejné správě Měníme zvyky a posouváme mentální bloky POPTÁVKA Tlak na rozpočet, obtížně stanovitelné rozpočtové

Více

Outsourcing & Cloud. v českých firmách

Outsourcing & Cloud. v českých firmách Outsourcing & Cloud v českých firmách Už jste asi slyšeli: Firmy dnes dávají jen nanejvýš 30 % IT rozpočtu na podporu růstu společnosti a generovaní nového businessu. Bez potřebných investic do nových

Více

KOMPETENČNÍ MODEL NÁZEV PROJEKTU: ZVÝŠENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH VEŘEJNÝCH SLUŽEB MĚSTEM KRÁLÍKY A ŘÍZENÍ MĚÚ PRO KLIENTA

KOMPETENČNÍ MODEL NÁZEV PROJEKTU: ZVÝŠENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH VEŘEJNÝCH SLUŽEB MĚSTEM KRÁLÍKY A ŘÍZENÍ MĚÚ PRO KLIENTA Kontaktní osoba: Ing. Petr Sára, Ph.D. Mobil: +420 605 941 994 E-mail: sara@mc-triton.cz NÁZEV PROJEKTU: ZVÝŠENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH VEŘEJNÝCH SLUŽEB MĚSTEM KRÁLÍKY A ŘÍZENÍ MĚÚ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011

VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍHO MĚŘENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ ČESKÝCH NEMOCNIC 2011 HODNOCENÍ SE ZÚČASTNILO CELKEM 4095 RESPONDENTŮ 1 1 VYHODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH OTÁZEK 1.1 DOPORUČIL/A BYSTE SVÝM PŘÁTELŮM PRÁCI

Více

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU

100 DNÍ. integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU -20 1 DEN 100 integrace v nové manažerské pozici ŽIVOTNOST MANAŽERA V ROLI SE ZA POSLECH 5 LET SNÍŽILA ZE 4,5 NA 3,6 ROKU 92% MANAŽERŮ SE NEDOSTATEČNĚ VĚNUJE INTEGRACI V NOVÉ ROLI A FINÁLNĚ SI TAK BLOKUJE

Více

CO NÁM BUDE VYDĚLÁVAT ZÍTRA? aneb Data o stavu rozvojových potřeb 2016 v denní realitě výrobních firem

CO NÁM BUDE VYDĚLÁVAT ZÍTRA? aneb Data o stavu rozvojových potřeb 2016 v denní realitě výrobních firem CO NÁM BUDE VYDĚLÁVAT ZÍTRA? aneb Data o stavu rozvojových potřeb 2016 v denní realitě výrobních firem Diskusní Kulatý stůl SP a FI Olomouc, Praha, 2016 PRŮMYSL 4.0. Trendy: Digitalizace výroby a systémů

Více

PARTNER ČESKÝCH APLIKACÍ. (Výroba)

PARTNER ČESKÝCH APLIKACÍ. (Výroba) PARTNER ČESKÝCH APLIKACÍ (Výroba) Warehouse Pro Phone Nezbytná pomůcka pro všechny operátory výroby s Windows Phone. Jedním kliknutím můžete řešit prodej, dodávku, revize, spravovat sériová čísla a mnoho

Více

PILOTNÍ PROJEKT PRÁCE

PILOTNÍ PROJEKT PRÁCE PILOTNÍ PROJEKT PRÁCE NA DÁLKU NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Hradec Králové, 18.-19. února 2014 VYBUDOVÁNÍ KOORDINAČNÍHO CENTRA PRÁCE NA DÁLKU V TŘEBÍČI Registrační

Více

JAK NA KOMPETENČNÍ MODEL PŘÍPADOVÁ STUDIE

JAK NA KOMPETENČNÍ MODEL PŘÍPADOVÁ STUDIE JAK NA KOMPETENČNÍ MODEL PŘÍPADOVÁ STUDIE FLEXIBILITA ZODPOVĚDNOST INICIATIVA SAMOSTATNOST RESPEKT VYTRVALOST POKORA NEJNIŽŠÍ NEZAMĚSTANOST ZA POSLEDNÍCH 7 LET DVOJNÁSOBNÝ POČET VOLNÝCH PRACOVNÍCH MÍST

Více

Základy managementu Řízení lidí. Ing. Ivana Pražanová

Základy managementu Řízení lidí. Ing. Ivana Pražanová Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová Historie Lidé na začátku minulého století hlavně nositeli fyzické síly Normy, úkolová mzda, personální agenda metody řízení Postupně se práce stala

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Cíl kurzu: Naučit účastníky technikám efektivní komunikace a zvládání emocí, lépe poznat sám sebe a rozvíjet svoji komunikační obratnost.

Cíl kurzu: Naučit účastníky technikám efektivní komunikace a zvládání emocí, lépe poznat sám sebe a rozvíjet svoji komunikační obratnost. Příloha č. 1 Specifikace předmětu plnění Specifikace jednotlivých kurzů: 1) OSOBNOST MANAŽERA A EFEKTIVNÍ KOMUNIKACE Cíl kurzu: Naučit účastníky technikám efektivní komunikace a zvládání emocí, lépe poznat

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Metodika práce na dálku. Jihlava

Metodika práce na dálku. Jihlava Metodika práce na dálku Jihlava 12. 11. 2013 Dobrý den! konzultant, metodik, projektový manažer milovník portského vína +420 605 985 082 heikenwälder [hajkenveldr] st. něm., 1. veselé lesy 2. borové lesy

Více

Elektronické formy vzdělávání úředníků

Elektronické formy vzdělávání úředníků Marbes consulting = správný partner na cestě k efektivnímu vzdělávání Pro: Krajský rok informatiky Ústí nad Labem Datum: 26.9.2012 Marian Kudela MARBES CONSULTING s.r.o. Tel.: 378 121 500 Brojova 16 326

Více

Jak mi může pomoci věrnostní program?

Jak mi může pomoci věrnostní program? Jak mi může pomoci věrnostní program? POSÍLENÍM VZTAHŮ SE ZÁKAZNÍKY Zavedení věrnostního programu je stávajícími zákazníky vnímáno jako krok vstřícnosti a ocenění ze strany Vás, obchodníka. PŘI ZÍSKÁVÁNÍ

Více

Setkání TES Flexibilní pro budoucnost BB Centrum, budova Alfa Vyskočilova 1461/2a

Setkání TES Flexibilní pro budoucnost BB Centrum, budova Alfa Vyskočilova 1461/2a Setkání TES Flexibilní pro budoucnost 24. 9. 2015 BB Centrum, budova Alfa Vyskočilova 1461/2a Co nás dnes čeká: 1. Výsledky dotazníku a další práce skupiny 2. Prezentace nadcházejících akcí 3. Den práce

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. POLOLETÍ 2019 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9 Cloud Slovník pojmů J. Vrzal, verze 0.9 Typické poskytované služby SaaS (Software as a Service): software jako služba Poskytování softwarové aplikace prostřednictvím internetu tak, že aplikace běží na

Více

Vít Skála Konference Práce na dálku o krok blíž k vám, Třebíč, 18. 6. 2013

Vít Skála Konference Práce na dálku o krok blíž k vám, Třebíč, 18. 6. 2013 Vít Skála Konference Práce na dálku o krok blíž k vám, Třebíč, 18. 6. 2013 O čem tento příspěvek není O systematickém výkladu problematiky O vysvětlení rozdílů mezi různými formami práce na dálku O přehledu

Více

Nápověda pro systém eintranet.net

Nápověda pro systém eintranet.net www.eintranet.net Nápověda pro systém eintranet.net Obsah 1. Základní informace o eintranet.net... 2 2. Příručka pro správce aplikace eintranet.net... 2 2.1 Registrace do aplikace... 2 2.2 Přihlášení do

Více

Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO

Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO Výsledky průzkumu PMF 2015 Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO Jana Havlíčková, Preciosa, a.s.; členka představenstva PMF Kateřina Maršíková, Ekonomická fakulta, TUL Síla HR, Praha, Slovanský dům,

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

informační technologie: vaše výhoda, váš úspěch

informační technologie: vaše výhoda, váš úspěch informační technologie: vaše výhoda, váš úspěch informace po ruce Dovolte, abychom vám stručně představili naše komplexní služby v oblasti informačních technologií a zpracování informací >>> informační

Více

Dotazník pro osoby starší 50 let

Dotazník pro osoby starší 50 let Dotazník pro osoby starší 50 let Aktivní stárnutí můžeme charakterizovat jako zdravý a aktivní životní styl, který má pozitivní dopad na celkovou životní spokojenost osob starších 50 let. Důležitou součástí

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2019 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

České Budějovice. 2. dubna 2014

České Budějovice. 2. dubna 2014 České Budějovice 2. dubna 2014 1 IBM regionální zástupci - Jihočeský kraj Michal Duba phone: +420 737 264 058 e-mail: michal_duba@cz.ibm.com Zdeněk Barlok phone: +420 731 435 534 e-mail: zdenek_barlok@cz.ibm.com

Více

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Pracovní sešit - krok za krokem Renata Králová Petr Zeman Co je to webinář? Webinář je seminář prostřednictvím internetu. Slouží především k představení vašich

Více

KATALOG PŘÍPADŮ POUŽITÍ. Používejte Yammer jako sociální pracovní prostor a začněte se spoluprací, inovacemi a zapojením zaměstnanců.

KATALOG PŘÍPADŮ POUŽITÍ. Používejte Yammer jako sociální pracovní prostor a začněte se spoluprací, inovacemi a zapojením zaměstnanců. KATALOG PŘÍPADŮ POUŽITÍ Používejte Yammer jako sociální pracovní prostor a začněte se spoluprací, inovacemi a zapojením zaměstnanců. Katalog případů použití Yammeru Yammer je váš sociální pracovní prostor,

Více

Kam se dá dojít s interní komunikací? Tomáš Poucha

Kam se dá dojít s interní komunikací? Tomáš Poucha Institut Interní Komunikace www.institutik.cz Nezávislá, nezisková organizace Kam se dá dojít s interní komunikací? Tomáš Poucha Odborná setkávání školení, konference, workshopy, tréningy a semináře networking,

Více

Dnešní program. Jak síť využít. Přínosy sítě. Nasazení sítě. Proč síť

Dnešní program. Jak síť využít. Přínosy sítě. Nasazení sítě. Proč síť Dnešní program Proč síť Jak síť využít Přínosy sítě Nasazení sítě 2 SLADĚNÍ SE STRATEGIÍ FIRMY Každá firma má ve své strategii napsáno, že požaduje větší zapojení zaměstnanců do dění ve firmě. NASAZOVÁNÍ

Více

Politika interní komunikace ČSÚ

Politika interní komunikace ČSÚ Politika interní komunikace ČSÚ Český statistický úřad, 2016 obsah ÚVOD... 3 Strategický kontext komunikace... 3 Účel Politiky interní komunikace... 3 Cíle interní komunikace... 3 Základní principy interní

Více

Případová studie. O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita. Aplikace O2 Univerzita. jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců

Případová studie. O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita. Aplikace O2 Univerzita. jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců Případová studie O2 Slovakia: Aplikace O2 Univerzita Aplikace O2 Univerzita jako nástroj řízení vzdělávání zaměstnanců Aplikace O2 Univerzita Vzdělávání je pro naši firmu jedním ze základních pilířů, bez

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice PERSONÁLNÍ PLÁN PRO PODNIKATELSKÝ PLÁN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL. Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL. Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno VÝCHODISKA Rozhodnutí krajské samosprávy schválení realizace projektů: Smart kraj = smart

Více

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ PRO VAŠI FIRMU VOLBA / NEZÁVISLOST / ŠIRŠÍ MOŽNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Jsme distributor s přidanou hodnotou působící v oboru informačních a komunikačních

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0527

CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Trendy v odměňování a benefitech a propojení s performance managementem. Srpen 2017 Jana Chvalkovská, Red Hat Czech

Trendy v odměňování a benefitech a propojení s performance managementem. Srpen 2017 Jana Chvalkovská, Red Hat Czech Trendy v odměňování a benefitech a propojení s performance managementem Srpen 2017 Jana Chvalkovská, Red Hat Czech Co nás čeká? Mise, vize, strategie a hodnoty souvislost s performance managementem, odměňováním

Více

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice

Více

praha a brno červenec prosinec 2009

praha a brno červenec prosinec 2009 profesní semináře praha a brno červenec prosinec 2009 budete vynikat Proč Tutor? Široká nabídka seminářů Veřejné nebo zakázkové firemní kurzy Kvalitní a profesionální lektorský tým Moderní učebny v centru

Více

NAŠE POSLÁNÍ. Umožnit všem lidem a organizacím stát se výjimečnými. Franklin Covey Co. Všechna práva vyhrazena.

NAŠE POSLÁNÍ. Umožnit všem lidem a organizacím stát se výjimečnými. Franklin Covey Co. Všechna práva vyhrazena. NAŠE POSLÁNÍ Umožnit všem lidem a organizacím stát se výjimečnými. VÍCE NEŽ 30 LET ZKUŠENOSTÍ 100 000 SETKÁNÍ S KLIENTY KAŽDÝ ROK KANCELÁŘE VE VÍCE NEŽ 140 ZEMÍCH TISÍCE DRŽITELŮ FIREMNÍCH PRŮKAZŮ FRANKLINCOVEY

Více

Elektronické formy vzdělávání úředníků

Elektronické formy vzdělávání úředníků Marbes consulting = správný partner na cestě k efektivnímu Elektronické formy úředníků Pro: Krajský rok informatiky Ústí nad Labem Datum: 26.9.2012 Marian Kudela MARBES CONSULTING s.r.o. Tel.: 378 121

Více

50+ NENÍ HANDICAP. Zpátky do práce lze i v mém věku. metodika projektu CZ 2.17/2.1.00/37052

50+ NENÍ HANDICAP. Zpátky do práce lze i v mém věku. metodika projektu CZ 2.17/2.1.00/37052 50+ NENÍ HANDICAP metodika projektu Zpátky do práce lze i v mém věku CZ 2.17/2.1.00/37052 0 Identifikace projektu Název regionálního individuálního projektu Registrační číslo projektu Zpátky do práce lze

Více

Přijímací pohovor. - Pokud jste pozváni na přijímací pohovor, znamená to, že máte pro danou práci - pozici předpoklady

Přijímací pohovor. - Pokud jste pozváni na přijímací pohovor, znamená to, že máte pro danou práci - pozici předpoklady - Pokud jste pozváni na přijímací pohovor, znamená to, že máte pro danou práci - pozici předpoklady - Pečlivě se připravte na přijímací pohovor - Zhodnoťte své možnosti pro danou práci (porovnávejte je

Více

Audity & Metriky. Vzdělávání & Rozvoj. Konzultace

Audity & Metriky. Vzdělávání & Rozvoj. Konzultace HANA VYKOUPILOVÁ Pomáhám lidem a firmám růst. Pomáhám rozvíjet potenciál lidí a zlepšovat HR procesy ve firmách. Protože je to nádherná, kreativní práce. Mám radost, když vidím, jak se věci posunují, zlepšují,

Více

PARTNER ČESKÝCH APLIKACÍ. (Právnické kanceláře)

PARTNER ČESKÝCH APLIKACÍ. (Právnické kanceláře) PARTNER ČESKÝCH APLIKACÍ (Právnické kanceláře) Dropbox Noste sebou své soubory kamkoliv se pohnete. Dropbox je cloudovým úložištěm, kde si může celá vaše kancelář uložit všechny dokumenty, se kterými pracujete.

Více

Ing. Zdeněk Dutý Ředitel pro egovernment Tel.: +420 910 972 131 zdenek.duty@autocont.cz. Outsourcujete? Outsourcujem e! Outsourcují.

Ing. Zdeněk Dutý Ředitel pro egovernment Tel.: +420 910 972 131 zdenek.duty@autocont.cz. Outsourcujete? Outsourcujem e! Outsourcují. Ing. Zdeněk Dutý Ředitel pro egovernment Tel.: +420 910 972 131 zdenek.duty@autocont.cz Outsourcujete? Outsourcujem e! Outsourcují. Víte jak? Jak provozujete Vaše informační systémy? Je to pro Vás velký

Více

Software a související služby

Software a související služby Software a související služby Webové technologie, přístup uživatele do systému přes webový prohlížeč Software na zakázku Webové stránky a e-shopy s plnou administrací Intranet, webové aplikace, informační

Více

Možnosti cloudu JAK RYCHLE A JEDNODUŠE VYŘEŠIT KOMUNIKAČNÍ POTŘEBY ÚŘADU

Možnosti cloudu JAK RYCHLE A JEDNODUŠE VYŘEŠIT KOMUNIKAČNÍ POTŘEBY ÚŘADU Možnosti cloudu JAK RYCHLE A JEDNODUŠE VYŘEŠIT KOMUNIKAČNÍ POTŘEBY ÚŘADU Cloud ve veřejné správě Cloud ve veřejné správě Fakta a mýty Cloud ve veřejné správě Fakta a mýty - Data musí být v ČR... nenašli

Více

Od videokonference k telepresenci

Od videokonference k telepresenci Od videokonference k telepresenci Tomáš Tesař Business Development Manager, tesar@atlantis.cz Distributor Polycom technologie v ČR a SK Agenda Přínos videokonferenční komunikace Faktory umožňující rozmach

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

Marketingový plán pro B2B

Marketingový plán pro B2B Marketingový plán pro B2B ZDARMA od desinners.cz Úvod do vyplnění plánu Nyní máte k dispozici vzor marketingového plánu B2B. Tady je pár rad, jak plán vyplnit. Přejeme hodně úspěchů! 1. Nesnažte se vyplnit

Více

Řízení Lidských Zdrojů

Řízení Lidských Zdrojů Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů Ing. Miloš Krejčí milos.krejci@mail.vsfs.cz Řízení Lidských Zdrojů 1. Řízení lidských zdrojů jako součást podnikové strategie 2. Řízení Lidských Zdrojů Řízení

Více

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BEZPLATNÁ INFOLINKA 800 400 226 WWW.AGERIT.CZ Agerit s.r.o. Stará pošta 750 664 61 Rajhrad u Brna POPTÁVKA +420 547 230 530 obchod@agerit.cz SERVIS +420 547 230 528 servis@agerit.cz PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA

Více

Přechod z offline na online CRM

Přechod z offline na online CRM Přechod z offline na online CRM Case Study Egis Praha 14.5.2014, Antonín Volf, Petr Czak Výchozí stav Od roku 2006 - Do 2014/03 PharmSys/PharmCore Klient na notebooku. Klient na PDA. Synchronizace: PDA

Více

Webináře manuál OBSAH

Webináře manuál OBSAH Webináře manuál OBSAH CO je webinář?...2 PROČ webinář?...2 CO POTŘEBUJETE na webinář?...2 PŘIHLÁŠENÍ na webinář?...3 PRŮBĚH webináře?...3 POPIS učebny pro webinář...6 CO je webinář? Slovo WEBINÁŘ vzniklo

Více

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÉ KURZY Nabízíme: INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PROGRAMY NA KLÍČ Význam má takové vzdělávání, které reaguje na zcela konkrétní potřeby. Kurzy v oblasti : sociálně

Více

https://docs.google.com/forms/d/1d_ttgk3zmdikglznarocus7htof9gvhjhwpjnkdhzvs/viewform

https://docs.google.com/forms/d/1d_ttgk3zmdikglznarocus7htof9gvhjhwpjnkdhzvs/viewform 9 PŘÍLOHY Vážená paní, Vážený pane, se souhlasem náměstka Sekce inspekční činnosti PhDr. Ondřeje Andryse a ředitele inspektorátu (titul, jméno, příjmení) si Vás dovoluji požádat o vyplnění elektronického

Více

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Společnost TEMPO byla založena na podzim roku 1996 v Ostravě. V roce 1998 jsme začali působit v Praze. Nyní školíme po celé ČR. Nabízíme vám

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Cílové skupiny: Sociální pracovníci Popis kurzů 1. Standard č. 5 Individuální plánování Cílem kurzu je rozšířit odborné znalosti a dovednosti

Více

Hodnocení zaměstnance.

Hodnocení zaměstnance. Jedličkův ústav, příspěvková organizace Lužická 920/7, 460 01 Liberec 1 Staré Město Hodnocení zaměstnance. Platnost od: 01. 10. 2015 Standard č. 10 a I. Základní ustanovení. Způsobilost pracovníků k naplňování

Více

VY_32_INOVACE_IKTO2_1160 PCH

VY_32_INOVACE_IKTO2_1160 PCH VY_32_INOVACE_IKTO2_1160 PCH VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 NÁZEV PROJEKTU: ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY: III/2 DATUM VYTVOŘENÍ:

Více

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Obsah: Edu-learning pro firmy a organizace... 2 Varianty nasazení... 2 A. Systém umístěný v lokální síti zákazníka... 3 B. Systém umístěný

Více

Metodika práce na dálku. Nové Město na Moravě

Metodika práce na dálku. Nové Město na Moravě Metodika práce na dálku Nové Město na Moravě 9. 10. 2013 Dobrý den! konzultant, metodik, projektový manažer milovník portského vína +420 605 985 082 heikenwälder [hajkenveldr] st. něm., 1. veselé lesy

Více