BÁSNIČKY. Já mám koně, vraný koně, to jsou koně mí. Když já jim dám ovsa, oni skáčou hopsa.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BÁSNIČKY. Já mám koně, vraný koně, to jsou koně mí. Když já jim dám ovsa, oni skáčou hopsa."

Transkript

1 BÁSNIČKY První, druhá, třetí, čtvrtá, na zahradě krtek vrtá, ruce má jak vývrtky, vrtá metro pro krtky. Kutálela se ze dvora, takhle velká brambora, neviděla, neslyšela, spadla na ní závora, kam padáš ty závoro, na tebe ty bramboro, kdyby tudy projel vlak, byl by z tebe bramborák. Přišla velká novina, nafoukla se bublina, bublina se nafukuje, letí, letí poletuje, vyletěla nad náš dům, udělala prásk a bum. Ruce, ruce, ručičky, máte pěkné prstíčky, ruce, ruce, dlaně, zatlekáme na ně. Všechny moje prsty, schovaly se v hrsti, spočítám je hned, 1,2,3,4,5. Vezmi žlutou tužku, namaluj mi hrušku a pod hrušku talíř, sláva, ty jsi malíř! Dobrý den, dobrý den, přejeme si hezký den, dobrý den,dobrý den, my dnes zlobit nebudem. dobrý den, dobrý den, to byl dneska pěkný den, dobrý den, dobrý den, nashledanou za týden. Mám dvě očka na koukání a dvě ouška k poslouchání, dvě nožičky na chození, dvě ručičky na mazlení. Žába leze do bezu, já tam za ní polezu, kudy ona, tudy já, budeme tam oba dva. Já mám koně, vraný koně, to jsou koně mí. Když já jim dám ovsa, oni skáčou hopsa. Já mám koně, vraný koně, to jsou koně mí. Pásla ovečky v zeleném háječku, pásla ovečky v černém lese. Já na ní: Dupy, dupy, dup! Ona zas: Cupy, cupy, cup! Houfem, ovečky, seberte se Tluče bubeníček, tluče na buben, a svolává hochy: Hoši, pojďte ven! Zahrajem si na vojáky, máme flinty a bodáky, hola, hola, hej, nikdo nemeškej! Travička zelená, to je moje potěšení, travička zelená, to je moje peřina. Když si smyslím, na ni sednu. Když si smyslím, na ni lehnu. Travička zelená, to je moje peřina. Holka modrooká, nesedávej u potoka, holka modrooká, nesedávej tam. V potoce se voda točí, podemele tvoje oči, holka modrooká, nesedávej tam. Modrají se pomněnečky, zelená se klokočí, kdo se se mnou v tom kolečku, kdo se se mnou zatočí? Zatočí se má panenka, zatočí se dokola, aby byla veselejší, aby byla veselá. Melu, melu pšeníčku, do zlatého hrníčku. Až umelu, budu píct, až upeču, budu jíst. Kovej, kovej, kováříčku, okovej mi mou nožičku, okovej mi obě, zaplatím já tobě. Paci, paci, pacičky, táta koupil botičky. A maminka pásek na myší ocásek.

2 Berany, berany duc Umyvadlo jen se třpytí, ukaž, jak se umíš mýti! Ať jsou tvoje ručičky, jak dvě lesklé rybičky. Kolo, kolo mlýnský, za čtyři rýnský, kolo se nám polámalo, mnoho škody nadělalo, udělalo: Bác! Vrána letí, nemá děti, my je máme, neprodáme, sami si je vychováme. Žába skáče po blátě, koupíme jí na gatě. Na jaké, na jaké? Na zelené strakaté. Spadla lžička do kafíčka, udělala bác. Jede, jede poštovský panáček, jede, jede poštovský pán, vpředu má koníčky, vzadu má rolničky, jede, jede do Rokycan. Had leze z díry, roztahuje kníry, bába se ho lekla, na kolena klekla, bábo se ho nelekej, na kolena neklekej. Plavala husička po Dunaji, housátka se za ní kolébají, mysliveček na ně čeká, že starou zastřelí mladé nechá. Had leze z díry, vystrkuje kníry, za ním leze hadice, má červené střevíce. Hastrmane, tatrmane, dej nám kůži na buben, my ti budem bubnovati, až polezeš z vody ven. Hop, do vody, do vodičky, zahrajem si na rybičky hop do vody jako šipka, velká ryba, malá rybka Hop, táto, přes bláto, přes kamení, kočka se vdává, pes se žení. kočka snědla kroupy, koťata se hněvala, že jim taky nedala. Leze ráček po potoce, leze ráček po řece. Leze zpátky, nohy krátký a přece nám uteče. Máchám prádlo ve vodičce, usuším jej na travičce. Pak je trochu pokropíme, zmandlujeme, vyžehlíme. Malé ruce tlesky, tlesky, tlesknou vpředu, tlesknou vzadu stejně rychle jako blesk. A pak dupne jedna nožka, jako kdyby přišla bouřka. Po bouřce pak ještě záhy, přijde z oblak deštík vlahý. Zas zasvítí slunko jasné, bude venku opět krásně. Máma pere drum, drum, drum, až se tepe celý dům. Máma máchá cachty, cachty, pomáháme cachtat taky. Máme doma hodiny, tikají nám celé dny, tiky,tiky,tiky tak, tiky,tiky,tiky,tak. kouří se jí z komínka, jede, jede vláček, leze jako dráček, jede, jede do daleka, kde na děti voda čeká. Všichni máme velké uši, podívejte, jak nám sluší. Já mám uši jako hrad, podívejte je to tak. Myšičko, myš pojď ke mně blíž, nepůjdu kocourku nebo mě sníš.

3 Já mám doma budíka, ten budík pěkně tiká. Natáhneme budíka a ten budík hned utíká. Plave rybka v rybníce, penízků má tisíce. Dívá se, jak slunce svítí, zachce se jí za ním jíti. Vyskočila do vzduchu, šup a už je na suchu. Houpy, houpy, houpy co si žabák koupí? Koupí on si za kačku, prvotřídní klouzačku. Po klouzačce do rybníčka, veze klobouk pro vodníčka. ŽBLUŇK! Vařila myšička kašičku na zeleném rendlíčku" tomu dala - tomu dala tomu dala - tomu dala jenom tomu nedala, a ten utíkal, utíkal do komůrky a všechno tam spapal. To je táta - to je máma - to je dědek - to je bába - to je vnouček, malý klouček. Kovej, kovej, kovaříčku! Okovej mně mou nožičku, okovej ji hezky, dám ti čtyři český, okovej mně obě, zaplatím já tobě. kočka snědla kroupy kocour hrách na kamnách. Koťata se hněvala, že jim taky nedala. byly všecky hloupý. Šiju boty do roboty, nemám chleba, ani sejra, kočka mě to všecko snědla. - Kšc! Vrána letí, nemá děti, my jich máme, jako smetí. My je máme, neprodáme, dobře si je vychováme. Foukej, foukej, větříčku, shoď mi jednu hruštičku. Shoď mi jednu nebo dvě, budou sladké obě dvě. Takhle jedou páni, takhle jedou dámy, takhle jedou sedláci, unavení po práci. Bába leze do bezu, já tam za ní polezu. Kudy ona, tudy já, budeme tam oba dva. Cupy, cupy, nožky, nohy, naše kozička má rohy, trky, trky, takhle trká, stále do někoho strká. Cupy, cupy, cupy, cupy, když se pase u chalupy. Žába skáče po blátě, koupíme jí na gatě. Na jaký, na jaký? Na zelený strakatý. Skákejte skokani, hupy, hupy, hup, čáp už vás dohání, hupy, hupy, hup. Ty čápe zobatý, hupy, hupy, hup, nešlap nám na paty, hupy, hupy, hup. Dupají nožičky, vesele dupají a milé ručičky nožičkám tleskají. Tleskejte, tleskejte, ručičky, dlaničky, vesele dupejte patičky, nožičky! Moty, moty, kolovraty - kšc!

4 Každá ruka má prstíčky, sevřeme je do pěstičky, bum bum na vrátka, to je pěkná pohádka. Namaluj mi Aničko, namaluj mi srdíčko, červené jak jablíčko. Levá pravá maluje, Anička se raduje. kouří se jí z komínka. Jede, jede vláček, malý motoráček. Levá, pravá,levá,pravá, tak se chodí do světa, kdo to splete, ty můj světe, ten je velký popleta. Tů, tů, tů,auto už je tu. Pojeď mámo pojeď s námi, auto už je za horami. Tů, tů, tů,auto už je tu. Žába leze po žebříku, natahuje elektriku. Nejde to, nejde to, necháme to na léto. To je ale paráda, my si hrajem na hada. Had ocáskem vrtí, zkusíme to děti. To je ale paráda, my si hrajem na hada. Malé ruce tlesky, tlesk. Tlesknou vzadu, tlesknou vpředu, Stejně rychle jako blesk, udělají vodě tlesk. Ruka plácá o vodu, Máme tady pohodu. Kdo na vodu natáhne se, Radost najde,nebojte se. Talířek je kulatý, polívčička horká, kocourek se nespálí, do polévky fouká. Hastrmane, tatrmane, dej nám kůži na buben. My ti budem bubnovati, až polezeš z vody ven. Takhle cvičí jedna ruka, takhle cvičí druhá ruka. Takhle cvičí hlavička, takhle roste travička. Ruka plácá o vodu, Máme tady pohodu. Kdo na vodu natáhne se, Radost najde,nebojte se. Plave rybka po rybníčku, nemá žádnou pokladničku. Kam penízky ukládá? Na bříško a na záda. Jede vláček Kolejáček, pospíchá nám do zatáček. Pospíchá nám do daleka, kde na děti máma čeká. Vlezla myška do vodičky, utíkala od kočičky. Myško malá, maličká, uteč číhá kočička. kouří se jí z komínka. Jede, jede do dálky, veze vagon polárky. kouří se jí z komínka. Šš šš šš hů, už je na vršíčku, přivezla nám písničku. Šš šš hů.

5 Melu, melu kávu, pro dědka a bábu. Jedno zrnko sem, druhé zrnko tam. Pusinka je na papání, a nosánek na čmuchání, Očka, aby viděla, Ouška, aby slyšela. Voda, voda, vodička, Ryba, rybka, rybička, Žába, žabka, žabička, Udělala:žbluňk! Dobrý den, dobrý den Dneska máme krásný den Ručičky jsou na tleskání A nožičky na dupání Dobrý den, dobrý den 1. dneska zlobit nebudem. 2. sejdeme se za týden. Co si žabák koupí? Koupí on si za kačku Velikáááánskou klouzačku. Máme doma berana a ten trká rohama, Berany, berany, berany, duc. Hopsa, hejsasa, děťátko se natřásá, Hopsasa, hejsasa, udělalo bác! Bim, bam hodiny, Jsou do každé rodiny, Bim, bam, hodiny, Ubíhají vteřiny. Žába leze po žebříku Natahuje elektriku Nejde to, nejde to Necháme to na léto. Mlýnek mele až se třese, Vodička mu štěstí nese. Mlýnek mele, jen se točí, Jenom vlnka přes něj skočí. Jede vláček Kolejáček, jede, houká do zatáček. Od nádraží k nádraží, cestující rozváží. Já jsem malý šroubek, Vyvrtám si vroubek. Já jsem malý šroubeček, Vyvrtám si vroubeček. Malujeme srdíčka velká jako sluníčka, 1, 2, 3, 4, 5, namalujem celý svět. Vezmi žlutou tužku, namaluj mi hrušku, A pod hrušku talíř, sláva, ty jsi malíř! Máchám, máchám prádlo, Nezdržuj mě Madlo, Až to prádlo vymácháme, Na šňůru ho pověsíme, Vítr do něj foukne, A do vody žbluňkne! Ten náš budík divná věc, Nejí, nespí, tiká přec Tiky, tak, tiky taky, Když já nespí, nespi taky! Dešťové kapičky, Dostaly nožičky Běhaly po plechu Dělaly neplechu. Kocour spal v okapu, Spadly mu na tlapu, Jé, ten se polekal, Vyskočil a utíkal. Klapy, klap, já jsem čáp, Jedna nožka dopředu, druhá nožka dozadu, Ručky pěkně spojíme, dlouhý zobák tvoříme. Slon si dupne hopsasa, V lese strom se otřásá, Slon je silný hopsa hej, Na nosík mu nesahej.

6 Ruce, ruce, ručičky, máte pěkné prstíčky, máte hezké dlaně, Zatleskáme na ně. Ručičky si spolu hrají, mnoho práce nadělají. Buch, buch na vrátka, to je krátká pohádka. Leze, leze kočička, má zelená očička. Leze, leze, mňouká, vrní, ocáskem si přitom vrtí. Vaří myška kašičku, Na zeleném rendlíčku. Přišlo dětí jako smetí, Každý dostal kousíček Až byl prázdný rendlíček

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem.

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Vařila myška Vařila myška k obědu vločky, (máma mi svým ukazováčkem krouţí po rozevřené dlani)

Více

KLUB SLŮNĚ. básničky, říkadla a písničky. Dobrý den Dobrý den, dobrý den, přejeme vám krásný den, dobrý den, dobrý den, my dnes zlobit nebudem.

KLUB SLŮNĚ. básničky, říkadla a písničky. Dobrý den Dobrý den, dobrý den, přejeme vám krásný den, dobrý den, dobrý den, my dnes zlobit nebudem. Dobrý den Dobrý den, dobrý den, přejeme vám krásný den, dobrý den, dobrý den, my dnes zlobit nebudem. Dobrý den,dobrý den, to byl dneska krásný den, dobrý den, dobrý den, nashledanou za týden. Zoubky Čistím

Více

A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti.

A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti. A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti. Ani štěně, ani kotě nejsou rádi o samotě. Když si najdou přítele, dovádějí vesele.

Více

Bleška I. Skáče bleška po písku, hledá kdo je nablízku. Kdo nejede na koni, toho bleška dohoní. Brambora. Deštníček

Bleška I. Skáče bleška po písku, hledá kdo je nablízku. Kdo nejede na koni, toho bleška dohoní. Brambora. Deštníček Bedla Stojí, stojí bedla, ráda by si sedla. A vzala si pletení, noha už jí dřevění. Bleška I Skáče bleška po písku, hledá kdo je nablízku. Kdo nejede na koni, toho bleška dohoní. Bleška II Skáče bleška

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV

MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV MATEŘSKÉ CENTRUM MEDVÍDEK MIROSLAV Zvířátka jsou kolem nás Zvířátka jsou kolem nás, hádej, kdo má jaký hlas. Každá malá holčička ví, jak dělá kočička (kravička, slepička, ovečka, ) Zvířátka jsou kolem

Více

Říkadla (DK Fontána)

Říkadla (DK Fontána) BRAMBORA Říkadla (DK Fontána) Kutálí se ze dvora, (rukama dělat moty moty) tákhle velká brambora.(zvednout ruce nad hlavu) Neviděla, (zakrýt oči) neslyšela, (zakrýt uši) že na ni padá závora! (paci, paci)

Více

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES,

Více

PROTAHOVACÍ: ŠAŠEK Když se tahá za šňůru Skáče šašek nahoru Rozhazuje rukama Vyhazuje nohama Před dětmi se uklání Rolničkami vyzvání

PROTAHOVACÍ: ŠAŠEK Když se tahá za šňůru Skáče šašek nahoru Rozhazuje rukama Vyhazuje nohama Před dětmi se uklání Rolničkami vyzvání PROTAHOVACÍ: ŠAŠEK Když se tahá za šňůru Skáče šašek nahoru Rozhazuje rukama Vyhazuje nohama Před dětmi se uklání Rolničkami vyzvání JÁ MALÝ ČLOVÍČEK Já Malý človíček vám předvedu Co už všechno dovedu

Více

Básničky do sucha i do vodičky pro naše Žabičky

Básničky do sucha i do vodičky pro naše Žabičky Básničky do sucha i do vodičky pro naše Žabičky Pusinka je na papání, a nosánek na čmuchání, Očka, aby viděla, Ouška, aby slyšela. Voda, voda, vodička, (plácání do kolen) Ryba, rybka, rybička, (plácání

Více

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES,

Více

dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe, jako když se staví kostky),

dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe, jako když se staví kostky), Dobrý den Dobrý den, dobrý den (ukláníme se), ruce máme na tleskání ( ukazujeme ruce, pak jimi tleskáme) a nožičky na dupání ( dupáme) dobrý den, dobrý den, dnes si pěkně pohrajem ( ruce v pěstích na sebe,

Více

TEXTY PÍSNIČEK, BÁSNIČEK A ŘÍKANEK, SE KTERÝMI SE SHLEDÁTE BĚHEM VÝUKY V PLAVECKÉ ŠKOLE LACHMÁNEK

TEXTY PÍSNIČEK, BÁSNIČEK A ŘÍKANEK, SE KTERÝMI SE SHLEDÁTE BĚHEM VÝUKY V PLAVECKÉ ŠKOLE LACHMÁNEK Plavecká výuka kojenců a batolat TEXTY PÍSNIČEK, BÁSNIČEK A ŘÍKANEK, SE KTERÝMI SE SHLEDÁTE BĚHEM VÝUKY V PLAVECKÉ ŠKOLE LACHMÁNEK březen 2018 HOUPAVÉ Houpy houpy, kočka snědla kroupy, kocour hrách na

Více

Had. Zlatá brána. Zlatá brána otevřená, zlatým klíčem odemčená, kdo do ní vejde, tomu hlava sejde, ať je to ten, nebo ten, praštíme ho koštětem.

Had. Zlatá brána. Zlatá brána otevřená, zlatým klíčem odemčená, kdo do ní vejde, tomu hlava sejde, ať je to ten, nebo ten, praštíme ho koštětem. Kolo mlýnský Kolo kolo mlýnský, za čtyry rýnský kolo se nám polámalo mnoho škody nadělalo, udělalo bác. Vezmeme si hoblík pilku zahrajem si ještě chvilku až to kolo spravíme, takhle se zatočíme. Had Had

Více

Příloha k zápisu MOTORIKA - hrubá motorika I.

Příloha k zápisu MOTORIKA - hrubá motorika I. Příloha k zápisu MOTORIKA - hrubá motorika I. Společná příprava na cca 20 min vedené pohybové aktivity LEZENÍ Komentář: Lekce je sestavena podle vývojového principu od prostého lezení přes lezení po vyvýšené

Více

Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc

Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc (8) Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc babku. Babka za dědka, dědek za řepu. Táhnou, potahují

Více

pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek

pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek pro malé děti Helena Vévodová Miroslav Růžek Edika Brno 2012 Úvod Milé maminky, tetičky a babičky, milí tatínci, strýčkové a dědečci, do rukou se vám dostává knížka plná říkanek s návodem na cvičení pro

Více

Namotáme klubíčko, do něj menší jablíčko.

Namotáme klubíčko, do něj menší jablíčko. Namotáme klubíčko, do něj menší jablíčko. Přilepíme uši, ať to kočce sluší. Potom ještě očka, ať se kouká, kočka. Pak nosánek, kníry má kocourek milý. Ocáskem si zacvičí náš kocourek kočičí. Dvě kolečka

Více

Auto Tů, tů, tů, auto už je tu. Pojeď mámo, pojeď s námi, za chvíli jsme za horami. Tů, tů, tů, auto už je tu!

Auto Tů, tů, tů, auto už je tu. Pojeď mámo, pojeď s námi, za chvíli jsme za horami. Tů, tů, tů, auto už je tu! Afrika Čáry, máry, ententýky, poletíme do Afriky. Podržte si čepice, hop! a už jsme v Africe. Beruška Beruško, půjč mi jednu tečku, třeba tu, co máš na zadečku. Musím ji napsat za větou, ať se mi slova

Více

PŘÍLOHA 3 Pracovní listy

PŘÍLOHA 3 Pracovní listy PŘÍLOHA 3 Pracovní listy Čmárání plynulý pohyb všemi směry a zaplnění dané plochy Kroužení oběma směry plynulý pohyb daným směrem, kroužíme vpravo i vlevo kruhy nebo ovály. Nácvik horního oblouku plynulý

Více

Knížka básniček a říkadel pro děti TJ SPV Dýšina R+D

Knížka básniček a říkadel pro děti TJ SPV Dýšina R+D Knížka básniček a říkadel pro děti TJ SPV Dýšina R+D cvičební rok 2011/2012 6. října 2011 Vítr Vítr fouká do strání, větve do stran naklání. Pohrává si s listím stromů, utíkejte rychle domů. Had Had leze

Více

workshop cvičení pro rodiče s dětmi Říkanky

workshop cvičení pro rodiče s dětmi Říkanky workshop cvičení pro rodiče s dětmi Říkanky Dobrý den, dobrý den, to je dneska krásný den. Ruce máme na tleskání a nožičky na dupání. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Říkanky dodaly účastnice

Více

MIMIKLUB. upoutání pozornosti

MIMIKLUB. upoutání pozornosti MIMIKLUB upoutání pozornosti Bim bam zvoneček (rukama dělám tak tak všelijak ) cvičí každý chlapeček. Cinky linky rolničky (prsty prším nad hlavičkou) cvičí všechny holčičky. Na paloučku brouček spinká,

Více

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla

Básničky ZÁŘÍ. Pravidla ZÁŘÍ Básničky Podzimní barvičky Dovedeš to jako podzim radovat se z barviček? Půjčil si je od sluníčka, a posledních kytiček. Rozdával je trávě, stromům, také šípkům na keři, ať se dobře kolem dívá, kdo

Více

Koulela se ze dvora. (motáme rukama klubíčko ) takhle velká brambora. (zvedneme ruce dítěte nad hlavu)

Koulela se ze dvora. (motáme rukama klubíčko ) takhle velká brambora. (zvedneme ruce dítěte nad hlavu) Myška z bříška Běžela myška okolo bříška. (kroužíme dítěti ukazováčkem kolem bříška) Běžela, běžela, (zrychlujeme kroužení a zmenšujeme kroužky) šup do pupíčka! (ukazováček zapadne do pupíčka) Leze, leze

Více

Všichni jsem tu kamarádi

Všichni jsem tu kamarádi Všichni jsem tu kamarádi Charakteristika integrovaného bloku Pomocí her a různých činností se děti ve třídě navzájem poznají. Zapamatují si jména kamarádů. Postupně se budeme seznamovat s pravidly, které

Více

V naší školce Víte kde se máme rádi a kde jsme dobří kamarádi? V naší školce, školičce máme se jak v písničce.

V naší školce Víte kde se máme rádi a kde jsme dobří kamarádi? V naší školce, školičce máme se jak v písničce. Básničky, říkadla a písničky Putování po MŠ Podtéma : Naše školka a okolí Školka Moc se těším do školky na kluky a na holky, budeme si spolu hrát, zpívat, cvičit, malovat. V naší školce Víte kde se máme

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platby budou prováděny

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ť - Koťata

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ť - Koťata Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ť - Koťata Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, správné motorky mluvidel, slovní zásoby a samostatného vyjadřování se zaměřením

Více

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi.

Básničky pro holky. Dupy, dupy, dupy, dupy, už jdou chlapci do chalupy. Už jdou chlapci s pomlázkami, schovejte se, maminečko, schovejte se s námi. Básničky pro holky Malujeme vajíčka, pro bratrance, pro strýčka. To nejhezčí tatínkovi, taky jedno dědečkovi. Ještě klukům ze školky, žádná nejsou pro holky. Však vajíčka z čokolády, máme i my holky rády

Více

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli.

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli. Soubor A Gorila Protože prý gorile Ta vám, lidi, měla ránu! Chechtal se jí celý prales, co je tohle za vynález. Když si vyšla na sluníčko, zebrám smíchem prasklo tričko, a když vlezla do houští, smáli

Více

SPORTOVEC. SNĚHULÁK (básnička s pohybem) ZIMNÍ RADOVÁNKY VÁNOČNÍ STROMEČEK VÁNOCE MÁM NEJRADŠI POD SPRCHOU VÁNOČNÍ CUKROVÍ

SPORTOVEC. SNĚHULÁK (básnička s pohybem) ZIMNÍ RADOVÁNKY VÁNOČNÍ STROMEČEK VÁNOCE MÁM NEJRADŠI POD SPRCHOU VÁNOČNÍ CUKROVÍ SPORTOVEC Ať je zima, ať je mráz, nebojí se žádný z nás. Ať si mrzne, ať je zima, zimní sporty ty jsou prima. SNĚHULÁK (básnička s pohybem) Sněhulák je panáček, (ukazujeme stříšku nad hlavou) má na hlavě

Více

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí 1. Kaštan je pes. Jezevčík. Má dlouhé tělo a krátké nohy. A štěká. Haf, haf, volá na Adélku. Adélka není pes. Adélka je holka. Má dlouhé hnědé vlasy a legračně pihovatý pršáček. Sehne se ke Kaštanovi a

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2016 Karel IV. a hrad Karlštejn (práce dětí z naší školky) Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail:

Více

Cvičení dětí s rodiči

Cvičení dětí s rodiči Radomíra Uhrová Cvičení dětí s rodiči U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 jako svou 4107. publikaci Ilustrace Jana Černá Odpovědná redaktorka

Více

ABBA Honey, honey Už jsme tady

ABBA Honey, honey Už jsme tady ABBA Honey, honey Už jsme tady Kluci, kluci, už jsme tady Kluci, kluci Pojďte všichni dohromady Kluci, kluci My písničku zpíváme vám Já vás už odněkud znám Mě do ouška můžete říct: Sluší ti to móóóc. A

Více

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

ZÁŘÍ SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU ZÁŘÍ 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK 3. září Martinka: Když jsme byli u toho písku, tak jsme s Jončou vběhli do vody a to bylo strašně príma. A vyhodila jsem do kapradí 2 šnečky. Jonča: Byli jsme na

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2018 Rozlučka na konci školního roku kamarády, kteří odchází do školy. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz

Více

Nehoří, ale za chvíli asi bude! Kde jsou děti? Chtěly se mnou jít do lesa a nikde nikdo! Maminka:

Nehoří, ale za chvíli asi bude! Kde jsou děti? Chtěly se mnou jít do lesa a nikde nikdo! Maminka: Pro děti, které se rády usmívají Jeníček a Mařenka Krátká jednoaktovka děti hrají dětem Jeníček Ježibaba a Maminka Tatínek 1. (Vyjde na scénu, sekera v ruce, chodí kolem, netrpělivý) Mordyjé, hromy a blesky,

Více

BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD.

BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD. BÁSNIČKY ŠEL MEDVÍDEK DO ŠKOLKY, VZAL SI S SEBOU BAČKORKY. A ČERVENÉ JABLÍČKO, NASHLEDANOU, MATIČKO. KAMARÁD, KAMARÁD, TO JE TEN, KOHO MÁM RÁD. POMŮŽE MI, PORADÍ, PO TVÁŘI MNE POHLADÍ, VŠICHNI JSME TU

Více

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm

rozměr 114 x 190 mm Pojď s námi ven, dnes je Tvůj velký den, cena: 18,97 Kč code: PRANI H 183 rozměr 114 x 190 mm Blahopřání M33-033 Tvůj šťastný den je tady a já Ti přeji tolik štěstí, aby Ti vystačilo na celý rok. M33-067 Jeho snem byl zlatý píst, že vyhraje ho, byl si jist. Nejrychlejší na trati, věděl, že se neztratí.

Více

Lidová slovesnost. Ročník 8.

Lidová slovesnost. Ročník 8. ČESKÝ JAZYK Lidová slovesnost Ročník 8. květen 2013 Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková Zpracováno v rámci projektu Krok za krokem na ZŠ Želatovská ve 21. století registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3443

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček listopad 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem

Více

PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM

PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM PŘÍLOHA PŘEDŠKOLNÍHO PROGRAMU KRESEBNÉ VZORY K PÍSNIČKÁM Projekt: Do školy včas bez odkladu školní docházky Realizátor projektu: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Z V Í Ř E C Í. Zvířátka. Káčátka. Zvířecí. Medvědí. Brouček. Štěně. Strakatá kočka. Slon. Žába. Myška tanečnice

Z V Í Ř E C Í. Zvířátka. Káčátka. Zvířecí. Medvědí. Brouček. Štěně. Strakatá kočka. Slon. Žába. Myška tanečnice Z V Í Ř E C Í Zvířátka Zvířátka jsou kolem nás, Hádej kdo má jaký hlas. Každý kluk i holčička Ví jak dělá slepička :ko, ko, ko: Zvířecí Jako kočka nebo pes, po čtyřech po zemi lez. U oslíka zvykem bývá,

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více

O ČTYŘECH KRÁLOVSTVÍCH

O ČTYŘECH KRÁLOVSTVÍCH O ČTYŘECH KRÁLOVSTVÍCH CÍL: Seznámit děti s neživou přírodou, získat poznatky o přírodních jevech, vést děti k ochraně životního prostředí (čistotě ovzduší), získat poznatky o planetě Zemi, vesmíru, koloběhu

Více

Tanečky a písničky pro kluky a holčičky

Tanečky a písničky pro kluky a holčičky Tanečky a písničky pro kluky a holčičky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.edika.cz www.albatrosmedia.cz Eliška Trojanová Tanečky a písničky pro kluky a holčičky e-kniha Copyright Albatros

Více

Čteme se skřítkem Alfrédem

Čteme se skřítkem Alfrédem Jiřina Bednářová Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Edika Brno 2012 Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Jiřina Bednářová Odborná korektura: Alena

Více

Loutkové divadlo BUBENÍČEK, TJ Sokol Královské Vinohrady. Ludmila Tesařová. Perníková Chaloupka

Loutkové divadlo BUBENÍČEK, TJ Sokol Královské Vinohrady. Ludmila Tesařová. Perníková Chaloupka Loutkové divadlo BUBENÍČEK, TJ Sokol Královské Vinohrady Ludmila Tesařová Perníková Chaloupka loutkovou hru o 6 jednáních upravili Jiří Müller a Jaroslav Haltuf Duben 2008 verze pro Tajtrlíka Osoby: Jeníček

Více

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice Odloučené pracoviště: Mateřská škola Tyršova 304 Tetčice 664 17 Názvy měsíčních tematických celků

Více

PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE. Jméno Datum. 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě.

PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE. Jméno Datum. 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě. PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE A CITOSLOVCE Jméno Datum 1. Ke stolečku vymysli a dopiš předložky tak, aby byly na správném místě. 2. Vyhledej ve větách předložky a barevně je podtrhni. V rybníku se proháněli

Více

PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI

PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI CO JE LÉTO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V PRAXI CÍLE A ZÁMĚRY Vnímání kalendářního roku Posilování povědomí o životě na naší planetě Rozlišování a pojmenování různých tvarů Rozlišování a pojmenování barev, vůní,

Více

Chytrá sovička. školkovský časopísek KVĚTEN

Chytrá sovička. školkovský časopísek KVĚTEN Chytrá sovička školkovský časopísek KVĚTEN pro dospěláky Vážení rodiče Měsíc květen byl bohatý na zážitky, změny a události. Již jsem s některými informacemi posílala mail, a protože se i přesto stále

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Značky básničky. Úkol: Najdi správné dvojice básnička a dopravní značka, pojmenuj ji.

Značky básničky. Úkol: Najdi správné dvojice básnička a dopravní značka, pojmenuj ji. Značky básničky Úkol: Najdi správné dvojice básnička a dopravní značka, pojmenuj ji. Tydli tydli, kdo tu bydlí? Vašík pašík uličník. Zmazal židli od povidlí, jede koupit lavičník. Kdepak jede šlape pěšky!

Více

TŘÍDNÍ ZPRAVODAJ září a říjen TŘÍDA MEDVÍDCI

TŘÍDNÍ ZPRAVODAJ září a říjen TŘÍDA MEDVÍDCI TŘÍDNÍ ZPRAVODAJ září a říjen TŘÍDA MEDVÍDCI Třídní vzdělávací program CELÝ ROK S KRTEČKEM A JEHO KAMARÁDY 1 Integrované bloky : ZÁŘÍ Ve školce jsme spolu rádi, jsme tu dobří kamarádi ŘÍJEN Podzim klepe

Více

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš.

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš. A já sám, dycky sám, svý koníčky okšíruju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Svý koníčky okšíruju, svou panenku pomiluju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Adámku náš, copak děláš? Děti jdou

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ A) Téma oborové (= téma OSV č. 1) Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Tematický okruh OSV Dodržujeme základní

Více

Společné určování pravidel chování v MŠ spolupracujeme s dětmi:

Společné určování pravidel chování v MŠ spolupracujeme s dětmi: Co jsme se naučili září Papouškové Téma: Motýlku, leť! Téma na seznamování, tvoření pravidel a rituálů, kamarádské vztahy,služby hospodářů, hry a zpívání pro radost,seznamování s novými kamarády. Houpání

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02. Už je tady podzim Kateřina Klementová Cíl: seznámit děti s charakteristikou ročního období, rozvoj myšlení, paměti, spolupráce, jemné a hrubé motoriky Věk: 4-5 let Postup: PONDĚLÍ Komunitní kruh: povídání

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: I/2 č. materiálu: VY_12_INOVACE_08 Jméno autora: Mgr. Růžena Bajerová Třída/ročník:

Více

Františkova ptačí škola Stránka 1

Františkova ptačí škola Stránka 1 Františkova ptačí škola Stránka 1 2 Terezi A p. Kučera Františkova ptačí škola podle J+J Denemarkových a JK Baby Františkova ptačí škola Stránka 2 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

Mein erstes Tschechisch Lernspielbuch

Mein erstes Tschechisch Lernspielbuch Mein erstes Tschechisch Lernspielbuch Impressum Herausgeber NÖ Sprach-Kompetenzzentrum Autorin Lenka Večerka Gestaltung, Illustrationen GoMedia Werbeagentur Martin Seidenschwann, Philipp Uschan, Maria

Více

okýnkem postává, pod

okýnkem postává, pod Budulínek na okýnku z lesa liška ryšavá na čeká maminku, sedí, okýnkem postává, pod lichotí si, lichotí: "Proč bys milý Budulínku, Pojedem jí naproti, nezkřivím ti ani vlásek." bys maminku. na proč čekal

Více

Říkadla pro celý den. František Hrubín. a taky navečer. Ilustrovala Lucie Lomová

Říkadla pro celý den. František Hrubín. a taky navečer. Ilustrovala Lucie Lomová Říkadla pro celý den František Hrubín Ilustrovala Lucie Lomová a taky navečer Milé děti, milí rodiče, otevíráte výbor básní Františka Hrubína, který patří mezi básníky, jehož děti opravdu milují. Těžko

Více

Almanach žákovské a studentské poezie 2011

Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Almanach žákovské a studentské poezie 2011 Básničky žáků 3. ročníku na téma kočka, pes Svatava Fučková Naše kočka Micinka je velmi dobrá maminka. A ta malá kočička, je zdravá a mrštná jako rybička. Micka

Více

Společně, ale každý podle svého II ( Metodika práci s dětmi se SVP vedoucí k jejich integraci- č. 3 )

Společně, ale každý podle svého II ( Metodika práci s dětmi se SVP vedoucí k jejich integraci- č. 3 ) Společně, ale každý podle svého II ( Metodika práci s dětmi se SVP vedoucí k jejich integraci- č. 3 ) Mgr. Jindřiška Gaďourková, Bc.Jana Nováková, Jana Lošťáková Střední škola a Základní škola Lipník nad

Více

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti,

Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz. Milí rodiče a milé děti, Vernířovice 172 788 15 Velké Losiny www.svagrov.cz Milí rodiče a milé děti, už skutečně ubývá dne a brzy se šeří, proto se nám blíží čas Martinských slavností. Sejdeme se na Švagrově v sobotu 9. 11. 2013

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ň Žabičky Kuňkalky Jana Dřímalová, DiS.

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ň Žabičky Kuňkalky Jana Dřímalová, DiS. Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ň Žabičky Kuňkalky Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, slovní zásoby a správné motoriky mluvidel Věk: 4 5let Pomůcky: obrázky

Více

D Ř E V Á K VÝPRAVY DO POHÁDKOVÉ ŘÍŠE. Časopis ZŠ Hronov Velký Dřevíč 2015/2016-2.vydání

D Ř E V Á K VÝPRAVY DO POHÁDKOVÉ ŘÍŠE. Časopis ZŠ Hronov Velký Dřevíč 2015/2016-2.vydání D Ř E V Á K VÝPRAVY DO POHÁDKOVÉ ŘÍŠE Časopis ZŠ Hronov Velký Dřevíč 2015/2016-2.vydání 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 HÁDEJ, HÁDEJ HADAČI Kdo má vpředu dvě oči, ale vzadu ještě

Více

Mateřská škola SEDMIKRÁSKA Krokova ul. Naše školička PODZIMNÍ

Mateřská škola SEDMIKRÁSKA Krokova ul. Naše školička PODZIMNÍ Mateřská škola SEDMIKRÁSKA Krokova ul. Naše školička PODZIMNÍ Školní rok 2016 2017 I. třída Berušky Týdenní témata: Podzimníček škola plná kamarádů,,sedmikráska UŽ JE TADY, ČEKÁ NA SVÉ KAMARÁDY Výlet po

Více

Seznam příloh Příloha I. Příloha II. Příloha III. Příloha IV. Příloha V. Příloha VI. Příloha VII. Příloha VIII. Příloha IX. Příloha X. Příloha XI.

Seznam příloh Příloha I. Příloha II. Příloha III. Příloha IV. Příloha V. Příloha VI. Příloha VII. Příloha VIII. Příloha IX. Příloha X. Příloha XI. Seznam příloh Příloha I. Text pohádky... 1 Příloha II. Notový záznam písně... 2 Příloha III. Notový záznam písně... 3 Příloha IV. Notový záznam písně... 4 Příloha V. Notový záznam písně... 5 Příloha VI.

Více

Gymnázium Chotěboř Adresa: 583 01 Chotěboř, Jiráskova 637 Tel.: 569 669361, 775 669361, fax.: 569 669361 www: www.gch.cz, e-mail: gch@gch.

Gymnázium Chotěboř Adresa: 583 01 Chotěboř, Jiráskova 637 Tel.: 569 669361, 775 669361, fax.: 569 669361 www: www.gch.cz, e-mail: gch@gch. Gymnázium Chotěboř Adresa: 583 01 Chotěboř, Jiráskova 637 Tel.: 569 669361, 775 669361, fax.: 569 669361 www: www.gch.cz, e-mail: gch@gch.cz Přijímací zkouška z českého jazyka (osmileté studium) 1. termín

Více

POHYBY S ŘÍKADLY: Teď si pěkně lehneme (leh na zem) už se ani nehneme. Pojedeme na kole (leh nohama jako šlapeme na kole) dojedeme ke škole.

POHYBY S ŘÍKADLY: Teď si pěkně lehneme (leh na zem) už se ani nehneme. Pojedeme na kole (leh nohama jako šlapeme na kole) dojedeme ke škole. POHYBY S ŘÍKADLY: Dupy, dupy, dupáníčko (silně dupeme) to je malé zlobeníčko. Jako čerti v pekle, chováme se vztekle. (dupeme, skáčeme, děláme ble ble) Teď si pěkně lehneme (leh na zem) už se ani nehneme.

Více

VY_32_INOVACE_19_Jirka s kozou_ Jazyk a jazyková komunikace Literární výchova 3. ročník

VY_32_INOVACE_19_Jirka s kozou_ Jazyk a jazyková komunikace Literární výchova 3. ročník VY_32_INOVACE_19_Jirka s kozou_ Jazyk a jazyková komunikace Literární výchova 3. ročník Autor: Jana Křiváčková, Základní škola Kosmonosy-Horní Stakory 54, okres Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci v projektu

Více

Veronika Boglisová Johana Fingerová. Markéta Žáková Pamela Heráková Dominika Žmolíková Nikola Žmolíková Tomáš Pozdíšek 7.A

Veronika Boglisová Johana Fingerová. Markéta Žáková Pamela Heráková Dominika Žmolíková Nikola Žmolíková Tomáš Pozdíšek 7.A číslo 3/ 2013 Velikonoční rozhovor Vtipné básně o zvířátkách Hádanky Okénko do historie Z deníčku zvířátek Hádanky Zajímavé soutěže A jiné Stálí členové redakční rady Noví členové redakční rady Markéta

Více

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15

ZIMNÍČEK. školní rok 2014-15 117 ZIMNÍČEK školní rok 2014-15 Kulturní a společenské akce ( prosinec, leden, únor ) 4.12. mikulášská nadílka se skupinou SAXA v MŠ 10.12. vánoční dílna s besídkou pro děti a rodiče v MŠ 15.12. Vánoce

Více

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí

Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Program stimulace vývoje jazykových schopností dětí Univerzita Hradec Králové Pedagogická fakulta Katedra speciální pedagogiky a logopedie Vývoj jazykových schopností u dětí předškolního věku Diplomová

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU

LISTOPAD SKAL KALÁČ ÁČEK V LESNÍM KLUBU LISTOPAD 2013 V LESNÍM KLUBU SKAL KALÁČ ÁČEK Výlet ke kostelu Sv. Jiří v Karlovicích 4. Listopadu Marťa: a: Byli jsme u dvou mostků a udělali jsme tam žabičce domek Jonča: Našel jsem obrovský houby. Cestou

Více

O domečku v lese. Já, myška. Já žabka. A já ptáček.

O domečku v lese. Já, myška. Já žabka. A já ptáček. O domečku v lese V lese stál domek, domeček. Byl prázdný, nikdo v něm nebydlel. Jednoho dne běžela kolem myška. Rozhlédla se, zaťukala a ptá se: Nikdo neodpověděl, a tak myška vlezla dovnitř a zůstala

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9.

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9. ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 7. 11. 9. 3. TÝDEN 14. 18. 9. Úvodní hodina, pomůcky a bezpečnost v hodinách Vzpomínky na léto kresba Otisky štětce dekor: řazení barev pravidelně za sebou zdobíme vázu

Více

Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04

Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04 Moje rodina VY_12_INOVACE_PRV.123.04 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma:Moje rodina Podtéma:rodina, členové rodiny, život v rodině, svátky, narozeniny, bydlení udržování

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_274 Jméno autora: Mgr. Eva Svárovská Třída/ročník:

Více

CD IPD PRAHA IPD Kouzelná duha. Kouzelná duho, záři nade mnou, svými barvami, mě ochraňuj.

CD IPD PRAHA IPD Kouzelná duha. Kouzelná duho, záři nade mnou, svými barvami, mě ochraňuj. IP PRAHA 2017 01. IP Větrný mlýn V ručičkách svou lásku probudím, aby roztočila větrný mlýn, od něj vítr fouká do výšin, kde sluníčko svítí. 02. IP Motýlku, vyleť výš Motýlku, motýlku, vyleť výš, vyleť

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček říjen 2016 Úroda z naší školní zahrady. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz

Více

101 her na dětské oslavy

101 her na dětské oslavy 101 her na dětské oslavy Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Anna Bernhard a Silvia Schmitz 101 her na dětské oslavy e-kniha Copyright Albatros Media a.s.,

Více

1) Spoj barevně příslovce se správnou otázkou. 2) Vytvoř z následujících přídavných jmen příslovce a naopak

1) Spoj barevně příslovce se správnou otázkou. 2) Vytvoř z následujících přídavných jmen příslovce a naopak EU 4 24 Slovní druhy neohebné 1) Spoj barevně příslovce se správnou otázkou daleko brzy vesele zítra tam KDY? Kde? JAK? modře tady hned včera smutně 2) Vytvoř z následujících přídavných jmen příslovce

Více

1) Název a fotografie pomůcky: Lilek brambor

1) Název a fotografie pomůcky: Lilek brambor Seminární práce ZAJÍMAVÁ POMŮCKA (brambory) do předmětu MSBP_PPS Praktikum k poznávání přírody a společnosti UČO: 430230 jméno: Hlavicová Anna akademický rok: 2013/2014 1) Název a fotografie pomůcky: Lilek

Více

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá.

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. Búřil Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. U našeho krbíčku tam kde máme spoustu čajíčku. Langrová Fičí fouká fujavice, V lednu půjdu

Více

Velké kroky dělá táta, malé kroky dělá máma a maličké dětičky, cupi, cupi, cupičky.

Velké kroky dělá táta, malé kroky dělá máma a maličké dětičky, cupi, cupi, cupičky. Chytneme se za ruce, uděláme kruh, velkou radost mám, že tu nejsem sám. Co dělají rádi velcí kamarádi, co dělají rádi, kamarádi? Dupají, dupají, tralalalala Dupají, dupají, tralalalala (tleskají, skákají,

Více

Liščí mazurka (taneček)

Liščí mazurka (taneček) Liščí mazurka (taneček) Metla liška pokojíček, metla taky síň, našla v koutku žlutý knoflík, chlubila se s ním. Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej, dej, dej! Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej. Metla

Více

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Název projektu: EU Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_123 Jméno autora: Jana Lanková Třída/ročník: 2. stupeň ZŠ praktické - výuka

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

Na zemi je schovaná myška,

Na zemi je schovaná myška, Básnička Hanky Holíkové Na nebi letí pták, nad ním je velký mrak. Na hřišti si hrají děti, ptáček nad nimi letí. Na obloze máme sluníčko, právě vysvitlo maličko. U země je vrána, před ní velká brána. Na

Více

Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř

Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř Karkulka Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř 1: obrý den ptáčkové, dobrý den lese. Ráno je takové překrásné, že se zpívat chce hlasitě lidem i kosům, pavouci na sítě navlékli rosu. 2: obrý den panenko, dobrý

Více