O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

2 O nás Občanské sdružení Změna pro Liberec sdružuje aktivní občany, kteří se rozhodli spojit své síly, aby změnili Liberec v místo, kde se bude dobře žít. Usilujeme o vytvoření nekorupčního, přirozeně konkurenčního prostředí, a chceme zapojovat veřejnost do správy věcí veřejných dle principů místní agendy 21. Pečlivě sledujeme politické a společenské dění v Liberci a aktivně informujeme veřejnost pomocí webu, článků v novinách, besed, anket, prezentací a informačních letáků. Občanské sdružení Změna pro Liberec vzniklo v roce 2011 a slouží i jako zázemí pro zastupitele v zastupitelstvu Statutárního města Liberec zklubu Změny pro Liberec. Většina z našich členů se angažuje i v dalších, více než 20 libereckých občanských sdruženích a neziskových organizacích a snaží se prosazovat veřejný zájem v nejrůznějších oblastech lidského života. Změna pro Liberec, o.s. U Nisy 362/6, Liberec 3, info@zmenaproliberec.cz Naše cíle Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat Napomoci rozvoji občanské společnosti pojmenováváním a prosazováním veřejného zájmu Přispět ke zlikvidování kořenů klientelismu a korupce Prosadit drobné investice zlepšující život občanů ve městě, které se díky velkým investicím zanedbávaly Změnit politiku na skutečně veřejně prospěšnou službu

3 Vedení sdružení Pavel Felgr (předseda, od ) Jaromír Baxa (místopředseda, do předseda) Zuzana Kocumová (místopředsedkyně) Marie Pavlová (člen rady) Zuzana Tachovská (člen rady) Jan Korytář (člen rady, do ) Halina Doležalová (člen rady)

4 Přehled činnosti Činnost sdružení v roce 2013 měla několik rovin. Nadále jsme se soustředili na informování o dění v Liberci a aktivně jsme se snažili o jeho ovlivňování. Nejvýraznější událostí bylo bezesporu uspořádání referenda, které mělo zabránit prodeji letiště, technických služeb a majetku vyřazeného z privatizace. Přestože referendum nakonec nebylo závazné, zúčastnilo se ho přes občanů a ti drtivou většinou návrhy na prodej městského majetku odmítli. Nadále jsme vydávali tiskové zprávy o důležitých tématech, pořádali jsme tiskové konference a organizovali veřejné besedy. Naši členové se také velmi aktivně zapojili do přípravy strategického plánu. Pokračovali jsme v pravidelných schůzkách a naši členové aktivně pracovali v různých orgánech města a nově také v orgánech kraje. Výstupy z naší práce jsou zveřejňovány zejména na naší webové stránce V roce 2013 na ní přibylo skoro 80 příspěvků a náš web si udržuje vysokou návštěvnost. Aktivity sdružení se soustředí na několik základních oblastí: Zapojování veřejnosti a hájení veřejného zájmu při přípravě nového územního plánu a při prodejích majetku města Příprava strategického plánu města. Sledujeme hospodaření města a veřejné zakázky. Rozkrýváme staré kauzy a nevýhodné smlouvy. Zasazujeme se o účinnou regulaci hazardu v Liberci Rok 2013 byl pro naše sdružení v mnohém přelomový. Naše aktivity Prosazujeme otevřenou radnici byly ovlivněné úspěchem Změny pro a svobodný přístup k informacím. Liberecký kraj ve volbách: řada našich členů se díky tomu věnuje jak dění na městě, tak na kraji. Krajská zkušenost nás v mnohém obohatila. Umožnila nám v koalici prosazovat to, o co se snažíme na městě v opozici. Asi největším úspěchem je přitom zlepšení stavu zdravotnictví, kde se osvědčilo vybírat nové lidi do řídících funkcí podle schopností ověřených ve výběrových řízeních, které prosadila Zuzana Kocumová, náměstkyně hejtmana a místopředsedkyně Změny pro Liberec. Naši zkušenost se nyní snažíme uplatnit i při práci na městských tématech a budeme se o to snažit i nadále. Chceme Vám poděkovat za dosavadní podporu. Za tým Změny pro Liberec Pavel Felgr a Jaromír Baxa předseda a bývalý předseda Změna pro Liberec, o.s.

5 Referendum o prodeji letiště, technických služeb a nemovitostí vyřazených z privatizace Změna pro Liberec, ve spolupráci a s finanční podporou Hnutí Změna, uspořádali první liberecké referendum proti prodeji letiště, technických služeb a majetku zahrnutého na tzv. seznam majetku vyřazeného z privatizace. K uspořádání referenda jsme se rozhodli potom, co vedení města na konci roku 2012 oznámilo, že chce prodejem majetku řešit nedobrou finanční situaci města. V průběhu února se podařilo sesbírat dostatečný počet podpisů a prodej se podařilo zablokovat. Přestože se nám nepodařilo dosáhnout konání referenda společně s volbami - a radnice takovou možnost odmítla - přišlo občanů, z nichž 97% prodeje odmítlo. Referendum díky malé účasti sice nebylo platné, ale přesto se podařilo prodeji letiště a TSML minimálně do komunálních voleb zabránit. Prosazujeme radnici otevřenou veřejnosti A nejen radnici. Snažíme se i o otevřenost městských společností, které hospodaří se stamiliony od města, převážně neprůhledně a nejspíše i neefektivně. Na náš podnět začal zveřejňovat informace dopravní podnik, jinde jsme tak úspěšní zatím nebyli. Sportovní areál Ještěd, Technické služby města Liberce a Liberecká IS se dosud zdráhají zveřejňovat smlouvy a další informace. V roce 2013 se náš spolupracovník Petr Červa tomuto soustavnému porušování zákona postavil a dal Libereckou IS za odmítání poskytování informací k soudu. Soud dal Petru Červovi za pravdu a určil, že Liberecká IS informace poskytovat musí. Po několika měsících po rozsudku byly informace nakonec opravdu vydány.

6 Územní plán Územnímu plánu se ve Změně pro Liberec věnujeme již od počátku. Výsledkem intenzivní práce Změny pro Liberec byl návrh komplexní úpravy pokynů pro přípravu územního plánu předložený na jednání zastupitelstva v lednu Od té doby se naše práce zaměřuje na hlídání, jak budou vypořádány námitky zástupců veřejnosti, a pak na prosazování vytvoření územní studie zeleně mapující a navrhující plochy zeleně v celém městě, která se stane závaznou částí nového územního plánu. Na vytvoření územní studie zeleně již byla vypsána veřejná zakázka a v současné době probíhá její vyhodnocování. Zároveň se snažíme přinášet informace o tom, co se s územním plánem děje, mezi občany města. V listopadu 2011 se nám tak podařilo z velké části omezit snahy o utajené jednání zastupitelstva, kde by se právě vypořádání námitek probralo. Takový postup byl nejen v rozporu s principy otevřenosti a zapojování veřejnosti do rozhodování, ale navíc neměl ani oporu v zákoně. Podařilo se nám také upozornit na problematickou změnu územního plánu označenou jako 71. strategická změna územního plánu, díky které by se měla změnit charakteristika řady pozemků ze zeleně na zastavitelné kvůli případnému prodeji. Největším rizikem je tato změna pro Doubí a dosud se návrh 71. změny územního plánu a tím i prodeje podařilo odkládat, aby k němu pokud možno nestihlo dojít do voleb. K územnímu plánu jsme také uspořádali besedu s architekty, řada významných osobností se objevila i v publiku. Závěrem debaty bylo shrnutí hlavních problémů územního plánu a návrhy na jeho zlepšení spočívající ve větší roli zeleně, v zpřehlednění územního plánu a zdůraznění jeho priorit, v omezení rozlézání města do krajiny atd. Široce byly diskutovány i alternativní možnosti vytváření územního plánu, jako je strukturní plán zpracovávaný v Praze, a možnost aplikace těchto přístupů v Liberci.

7 Rozkrývání nevýhodných smluv a veřejných zakázek V rozkrývání nevýhodných smluv jsme pokračovali i v minulém roce. Již dříve jsme objevili utajovanou smlouvu související s dluhopisem (tzv. swap, úrokové zajištění), kterou uzavřel J. Kittner bez vědomí zastupitelstva v roce 2010 a díky které mohl Liberec přijít až o 400 milionů korun. Po dlouhé nečinnosti radnice jsme zorganizovali pracovní skupinu složenou z ekonomů, právníků a odborníků na veřejnou správu jsme tuto smlouvu podrobně rozebrali. Díky právnímu posudku Mariana Böhma se podařilo nalézt cestu, jak smlouvu prohlásit za neplatnou. Teprve po této naší práci začala radnice jednat s Českou spořitelnou, ne však o zneplatnění smlouvy, ale o smírném narovnání, které nakonec Liberec vyjde na více jak 300 milionů korun. Dohoda o narovnání byla s Českou spořitelnou nakonec uzavřena na konci roku 2013 přes upozorňování na škodu, která tímto rozhodnutím bude způsobena. Naše kroky přesto napomohly městu alespoň trochu snížit úroky z dluhopisu alespoň nyní. Zaměřovali jsme se i na sledování velkých veřejných zakázek. Např. v případě rekonstrukce tramvajové trati do Jablonce nad Nisou jsme kritizovali netransparentní způsob výběrového řízení. Soutěž byla poté zrušena, oficiálně díky administrativnímu pochybení. Dopravní podnik ale vyšel našim námitkám do značné míry vstříc a při druhém pokusu vypsal zakázku už jako otevřené výběrové řízení. Odhadujeme, že díky otevřenému výběrovému řízení mohl dopravní podnik uspořit až okolo 50 milionů korun, navíc se snížilo riziko, že by v budoucnu kontrola odhalila ve veřejné zakázce zásadní pochybení.

8 Účinná regulace hazardu v Liberci Pokračovali jsme v naší snaze o regulaci hazardu, kterou jsme započali v r Úzce jsme spolupracovali s o.s. Občané proti hazardu, sledovali jsme legislativní změny a probíhající soudní spory. Naši členové se také opakovaně účastnily kontrol v hernách a vedle přítomnosti mladistvých bylo kontrolováno i dodržování dohody mezi vedením města a provozovateli heren o postupném sejmutí ukazatelů možné výhry a podobně z domů ve městě. Veřejné besedy a happeningy V roce 2013 jsme opět uspořádali několik tématických besed, kde se sešli odborníci na daná témata a snažili se hledat řešení problémů Liberce: besedu o územním plánu, o sociálních službách a o referendu. Zároveň jsme uspořádali letní happening na Soukenném náměstí, kterým jsme upozorňovali na nedobrý výsledek rekonstrukce náměstí, a zorganizovali jsme také poslední rozloučení s parkem P. Bezruče v Lidových Sadech, který musel ustoupit výstavbě nového vchodu do ZOO. Obou akcí se zúčastnila řada lidí a vzbudily (zasloužený) mediální ohlas.

9 Základní ekonomické údaje Aktiva Pokladna Bankovní účty celkem Pasiva Zaměstnanci Půjčky Jiné závazky celkem Náklady Osobní náklady Nájem Referendum Ostatní náklady celkem Výnosy Příspěvky a dary Ostatní výnosy celkem Hospodářský výsledek Výroční zpráva byla schválena členskou schůzí dne Podpořte nás Naše snaha o změnu poměrů v Liberci je možná jen díky našim podporovatelům. Budeme rádi, pokud se rozhodnete nás podpořit jakoukoliv finanční částkou trvalým nebo jednorázovým příkazem na náš transparentní účet číslo: /2010 (Fio banka) Děkujeme za Vaše rozhodnutí podpořit Změnu.

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 O nás Změna pro Liberec z.s. sdružuje aktivní občany, kteří se rozhodli spojit své síly, aby změnili Liberec v místo, kde se bude dobře žít. Usilujeme o vytvoření nekorupčního, přirozeně

Více

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 O nás Občanské sdružení Změna pro Liberec sdružuje aktivní občany, kteří se rozhodli spojit své síly, aby změnili Liberec v místo, kde se bude dobře žít. Usilujeme o vytvoření nekorupčního,

Více

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O nás Občanské sdružení Změna pro Liberec sdružuje aktivní občany, kteří se rozhodli spojit své síly, aby změnili Liberec v místo, kde se bude dobře žít. Usilujeme o vytvoření nekorupčního,

Více

Koaliční smlouva volebních stran Změna pro Liberec a ANO 2011

Koaliční smlouva volebních stran Změna pro Liberec a ANO 2011 Koaliční smlouva volebních stran Změna pro Liberec a ANO 2011 2014 2018 Klub zastupitelů politického hnutí ANO 2011, zastoupený Tiborem Batthyánym, Klub zastupitelů volební strany Změna pro Liberec (dále

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Občané pro Medlánky K Rybníku 597/1, Brno, 621 00 Brno Telefon 602 936 292. Výroční zpráva spolku Občané pro Medlánky

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013. Občané pro Medlánky K Rybníku 597/1, Brno, 621 00 Brno Telefon 602 936 292. Výroční zpráva spolku Občané pro Medlánky Občané pro Medlánky K Rybníku 597/1, Brno, 621 00 Brno Telefon 602 936 292 www.obcanepromedlanky.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Výroční zpráva spolku Občané pro Medlánky Obsah: Stránka 2 Slovo úvodem Činnost

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 31. 3. 2016 Bod pořadu jednání: Návrh řešení finanční situace společnosti Sportovní areál Ještěd a. s. Stručný obsah: Poskytnutí

Více

Výroční zpráva V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění.

Výroční zpráva V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění. Výroční zpráva 2016 V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění. (Preambule Úmluvy o právech dítěte) Obsah Obsah 1 Úvodní

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2005 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 1. 2015 Bod pořadu jednání: Rozhodnutí o dalším postupu v procesu pořízení 71. změny územního plánu města Liberec Zpracoval:

Více

Vítáme Vás. Občanské sdružení za privatizaci a zlepšení podmínek bydlení v MČ P2. Sdružení nezávislých kandidátů Občané za spokojené bydlení

Vítáme Vás. Občanské sdružení za privatizaci a zlepšení podmínek bydlení v MČ P2. Sdružení nezávislých kandidátů Občané za spokojené bydlení Občanské sdružení za privatizaci a zlepšení podmínek bydlení v MČ P2 Sdružení nezávislých kandidátů Občané za spokojené bydlení Vítáme Vás 3. Výroční členská schůze Karlovo nám., 16.2.2011 Strana 1 Program

Více

Analýza vlivu herního průmyslu na možná rizika korupčního jednání v rámci veřejné správy a návrh řešení

Analýza vlivu herního průmyslu na možná rizika korupčního jednání v rámci veřejné správy a návrh řešení Úřad vlády České republiky Analýza vlivu herního průmyslu na možná rizika korupčního jednání v rámci veřejné správy a návrh řešení JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D. náměstek pro řízení Sekce Legislativní rady

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2004 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 3. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 3. 2015 Bod pořadu jednání: Schválení Dodatku č. 6 ke Smlouvě o poskytnutí dotace v rámci projektu Centrum aktivního

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku Podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Čl. 1 Název a sídlo Název: CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Sídlo: Zámecký vrch 1400, Liberec Vratislavice

Více

Výroční zpráva za rok Nové Habří, z.s. Nové Habří Velké Popovice

Výroční zpráva za rok Nové Habří, z.s. Nové Habří Velké Popovice Výroční zpráva za rok 2015 Nové Habří, z.s. Nové Habří 507 251 69 Velké Popovice www.novehabri.cz Obsah: 1/Základní informace 2/Organizace z.s. 3/Vymezení činnosti 4/Činnost a aktivity z.s. v roce 2015

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s.

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s. výchovného poradenství Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s., 5. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, z.s. za rok 2016, 2017 Předložena Výkonným výborem

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 5 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4.

Více

FINANČNÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU

FINANČNÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU FINANČNÍ ŘÁD VYSOKOŠKOLSKÉHO ODBOROVÉHO SVAZU 1. Systém hospodaření VOS Základní ustanovení 1.1 Systém hospodaření s majetkem včetně peněžních prostředků VOS se řídí: Obecně závaznými právními předpisy,

Více

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s.

Důvodová zpráva. Příloha č. 1 Stanovy společnosti Jablonecká dopravní a.s. Důvodová zpráva A) Popis současné situace V současné době zajišťuje městskou autobusovou dopravu (dále MAD) na území SMJN a správního obvodu ORP Dopravní sdružení obcí Jablonecka (dále DSOJ), které tuto

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a účetní závěrka zapsaného spolku IODA. za rok

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a účetní závěrka zapsaného spolku IODA. za rok VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a účetní závěrka zapsaného spolku IODA za rok 2014 schválená Valnou hromadou spolku usnesením č. 3 ze 3. schůze dne 12. února 2015 OBSAH Úvodní slovo předsedy... 3 1. ADRESA,

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Výroční zpráva za rok 2018 Obsah: 1/Základní informace 2/Organizace z.s. 3/Vymezení činnosti 4/Činnost a aktivity z.s. v roce 2018 5/Finanční zpráva 6/Poděkování 1/Základní informace Občanské sdružení

Více

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické Brno, zapsaný spolek. I. Název, sídlo a cíle spolku

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické Brno, zapsaný spolek. I. Název, sídlo a cíle spolku STANOVY Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické Brno, zapsaný spolek I. Název, sídlo a cíle spolku Článek 1 Název spolku: Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Volební program sdružení ML100

Volební program sdružení ML100 Volební program sdružení ML100 verze 20. 8. 2014 ML100 Město na 100% www.ml100.cz strana 1 z 5 Transparentní radnice spolupracující s občany Radnice by měla fungovat jako živá organizace, kde všichni pracují

Více

Důvodová zpráva. Zastupitelstvo Olomouckého kraje Strana 1 (celkem 464) 8. - Rozpočet Olomouckého kraje 2009 závěrečný účet

Důvodová zpráva. Zastupitelstvo Olomouckého kraje Strana 1 (celkem 464) 8. - Rozpočet Olomouckého kraje 2009 závěrečný účet Důvodová zpráva Na základě ustanovení 20 odst. 2 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, se závěrečný účet Olomouckého kraje za rok 2009 předkládá k projednání na schůzi Rady Olomouckého

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a na VZP

Více

1. programový seminář pražských Mladých sociálních demokratů, Mladých lidovců a Mladých zelených

1. programový seminář pražských Mladých sociálních demokratů, Mladých lidovců a Mladých zelených OFICIÁLNÍ ZÁZNAM 1. programový seminář pražských Mladých sociálních demokratů, Mladých lidovců a Mladých zelených konaný v Lidovém domě (Steinerově sále), ulici Hybernská 1033/7, 110 00 Praha 1 dne 4.

Více

STANOVY SPOLKU AMETYST

STANOVY SPOLKU AMETYST STANOVY SPOLKU AMETYST Článek 1 Název, forma a sídlo Spolek Ametyst (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Má sídlo v

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 předložena Radou Avp Valné hromadě Avp dne 23. 9. 2016 Praha, září 2016 Poslání AVP Asociace sdružuje poradenské pracovníky

Více

Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Statutárního města Liberec Liberec konané ve dnech 10. a 11. října 2014

Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Statutárního města Liberec Liberec konané ve dnech 10. a 11. října 2014 Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Statutárního města konané ve dnech 10. a 11. října 2014 typ volební strany: Sdružení politického hnutí, Strany a nezávislých kandidátů název volební strany:

Více

Návrh střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce na roky

Návrh střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce na roky Návrh střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce na roky 2017 2021 Připomínky a dotazy k návrhu střednědobého výhledu rozpočtu statutárního města Liberce je možné uplatnit písemně před jeho

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Stanovy politického hnutí Hnutí SOL

Stanovy politického hnutí Hnutí SOL Stanovy politického hnutí Hnutí SOL Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Název politického hnutí je Hnutí SOL, používaná zkratka je SOL (dále jen hnutí ). 2) Sídlem hnutí je Ježkova 8, 638 00 Brno Lesná. 3) Hnutí

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn

Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn Mgr. Tomáš Erbák Ateliér pro životní prostředí, o.s. 21.5.2012 Cíle semináře poskytnutí praktických informací o povaze

Více

Nadace RACEK. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Nadace RACEK

Nadace RACEK. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Nadace RACEK Nadace RACEK Výroční zpráva 2010 2010 Výroční zpráva Nadace RACEK Výroční zpráva Nadace RACEK za rok 2010 OBSAH ÚVODNÍK............................... 3 POSLÁNÍ NADACE....................... 4 ZPRÁVA O

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

Závěrečný účet města Vamberk za rok 2017

Závěrečný účet města Vamberk za rok 2017 Závěrečný účet města Vamberk za rok 2017 (podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., v platném znění o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1. Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2017 (v Kč) Schválený rozpočet

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 Vypracovali: Petra Vasilová, předsedkyně sdružení Martin Habáň, místopředseda sdružení Stránka 1 - Informace o občanském

Více

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016 Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016 Doupě 9. 4. 2017 Zpracovala: Kateřina Rozinková, Káťa Základní informace: Kmen LLM je rodinným kmenem, který byl založen v březnu

Více

Stanovy spolku Křižovatka, z. s.

Stanovy spolku Křižovatka, z. s. Stanovy spolku Křižovatka, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku zní: Křižovatka, z. s. (dále jen spolek ). 2. Spolek je právnickou osobou podle zákona č. 89/2012 Sb. Spolek není založen za účelem

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Obsah Úvodní slovo Občanské sdružení ABC Poslání společnosti Základní údaje Personální složení občanského sdružení ABC Změna právní formy Základní údaje

Více

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov STANOVY Odborové organizace PILA Paskov Ve smyslu ustanovení Listiny základních práv a svobod, kde je zakotveno i právo občana se svobodně sdružovat s jinými na ochranu svých hospodářských a sociálních

Více

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s.

Výroční zpráva. EnviKlubu HURÁ VEN z.s. Výroční zpráva EnviKlubu HURÁ VEN z.s. rok 2014 Úvodem: Rok 2014 byl pro EnviKlub rokem nula. V tomto roce jsme zájmový spolek EnviKlub HURÁ VEN založili, vybudovali zázemí a přijímali první děti do péče.

Více

S MLOUVA. O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU č. OLP /5550/2018

S MLOUVA. O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU č. OLP /5550/2018 S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU č. OLP /5550/2018 schválená Radou Libereckého kraje dne 4. 12. 2018, usnesením č. 2310/18/RK Smluvní strany:

Více

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ Tyršova 434, 293 06 Kosmonosy, IČ 22709886 Email: kosmonosy.srackov@seznam.cz www.srackov.unas.cz 1 Obsah: 1) Úvod 2) Aktivity sdružení v roce 2015 3) Výsledky hospodaření v roce 2015 4) Výhled aktivit

Více

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva NADACE ČESKÉ POŠTY Výroční zpráva 2017 Obsah dokumentu 1 Úvodní slovo předsedy správní rady 3 2 Základní údaje o Nadaci České pošty 4 3 Orgány Nadace České pošty k 31. 12. 2017 5 4 Nadace České pošty v

Více

VGP CZ III., a.s. KUPNÍ SMLOUVA

VGP CZ III., a.s. KUPNÍ SMLOUVA Město Hrádek nad Nisou a VGP CZ III., a.s. KUPNÍ SMLOUVA 1 O B S A H 1. Definice... 3 2. Předmět a účel Smlouvy... 4 3. Kupní cena... 4 4. Převod vlastnictví... 4 5. Prohlášení Stran... 4 6. Závazky Prodávajícího...

Více

POTRAVINOVÁ BANKA LIBEREC,

POTRAVINOVÁ BANKA LIBEREC, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 POTRAVINOVÁ BANKA LIBEREC, z. s. Motto: Člověk je zrozen ke vzájemné pomoci. (L. A. Seneca) Vedení Potravinové banky Liberec, z. s.: Jiří Cerman, předseda do října 2015 Olga Merglová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK

S MLOUVA KRAJE. č. OLP /1151/2018. schválená Radou Libereckého kraje dne , usnesením č. 271/18/RK S MLOUVA O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU ZŘIZOVATELE NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE č. OLP /1151/2018 schválená Radou Libereckého kraje dne 20. 2. 2018, usnesením

Více

Závěrečná zpráva k projektu Společně a efektivně proti korupci. V roce 2010 jsme díky dotaci MV ČR realizovali tyto aktivity:

Závěrečná zpráva k projektu Společně a efektivně proti korupci. V roce 2010 jsme díky dotaci MV ČR realizovali tyto aktivity: Závěrečná zpráva k projektu Společně a efektivně proti korupci Město Liberec dlouhou dobu slouží jako modelový příklad korupcí a klientelismem prosáklého města, proto je naším hlavním cílem nejen změnit

Více

Stanovy občanského sdružení Gospel Train

Stanovy občanského sdružení Gospel Train Stanovy občanského sdružení Gospel Train 1. Název sdružení: Gospel Train Čl. 1 Název a sídlo 2. Sídlo sdružení: Polívkova 12, 158 00 Praha 5 - Jinonice Čl. 2 Charakter sdružení Sdružení je dobrovolným,

Více

Jak je voleno zastupitelstvo obce?

Jak je voleno zastupitelstvo obce? Jak je voleno zastupitelstvo obce? Zastupitelstvo je voleno v obecných, rovných, přímých a tajných volbách na principu poměrného zastoupení na čtyřleté funkční období. Člen obecního zastupitelstva nabývá

Více

Koaliční smlouva o vytvoření koalice rozpočtové odpovědnosti, transparentnosti a boje proti korupci

Koaliční smlouva o vytvoření koalice rozpočtové odpovědnosti, transparentnosti a boje proti korupci Koaliční smlouva o vytvoření koalice rozpočtové odpovědnosti, transparentnosti a boje proti korupci Zastupitelé zvolení do Zastupitelstva hlavního města Prahy za Občanskou demokratickoustranu (dále také

Více

STATUT. nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute. Čl. 1 Název a sídlo nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute (dále jen nadační fond )

STATUT. nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute. Čl. 1 Název a sídlo nadačního fondu. Nadační fond Advance Institute (dále jen nadační fond ) STATUT nadačního fondu Nadační fond Advance Institute 1.1. Název nadačního fondu zní: Čl. 1 Název a sídlo nadačního fondu Nadační fond Advance Institute (dále jen nadační fond ) 1.2. Sídlo nadačního fondu

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Spolek Veselý vozíček Výroční zpráva za rok 2016 Obsah Výroční zprávy 1. Úvodní slovo 2. Informace o Spolku a členské základně 3. Spolková činnost v roce 2016 4. Zpráva o hospodaření Spolku za rok 2016

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí DSO Mikroregion Hvozdnice, IČ za rok 2016

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí DSO Mikroregion Hvozdnice, IČ za rok 2016 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01S41QN Čj.: MSK 55473/2017 Sp. zn.: KON/11611/2016/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Blanka

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2009

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2009 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2009 předložena Radou Avp Valné hromadě Avp dne 8. 4. 2010 Brno,duben 2010 Poslání AVP Asociace sdružuje poradenské pracovníky

Více

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /49/2017

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /49/2017 Smluvní strany: S MLOUVA 018_P01_Smlouva_Jedlickuv_ustav.DOC O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU č. OLP /49/2017 schválená Radou Libereckého kraje dne 7.

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Arrows, o.s. za rok 2014

Výroční zpráva občanského sdružení Arrows, o.s. za rok 2014 Výroční zpráva občanského sdružení Arrows, o.s. za rok 2014 Obsah Úvodní slovo... 3 O sdružení... 4 Donoři, partneři a dobrovolníci... 5 Činnost v roce 2014... 6 O sdružení... 8 Vybrané ukazatele z účetní

Více

Výroční zpráva RESUMÉ Výroční zpráva shrnuje činnosti spolku ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. za rok 2014.

Výroční zpráva RESUMÉ Výroční zpráva shrnuje činnosti spolku ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. za rok 2014. Výroční zpráva 2014 RESUMÉ Výroční zpráva shrnuje činnosti spolku ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. za rok 2014. ASLIDO Akční skupina s lidmi bez domova, z. s. O nás Společně se setkáváme

Více

Zápis z členské schůze Občanského sdružení VESNA, zapsaného spolku

Zápis z členské schůze Občanského sdružení VESNA, zapsaného spolku Zápis z členské schůze Občanského sdružení VESNA, zapsaného spolku Dne 17. 4. 2015 se v učebně č. 102 konala členská schůze Občanského sdružení VESNA, zapsaného spolku při SZŠ a VOŠZ České Budějovice.

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 3 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 6 6) Finanční

Více

Důvodová zpráva. Po odečtení smluvního úroku zůstane městu výnos ve výši Kč.

Důvodová zpráva. Po odečtení smluvního úroku zůstane městu výnos ve výši Kč. Důvodová zpráva Statutární město Jablonec nad Nisou je jediným akcionářem společnosti Jablonecká energetická a.s., IČO 61539881 se sídlem Liberecká 4191/120, 466 01 Jablonec nad Nisou. Společnost má po

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 11. zasedání zastupitelstva města dne: 17. 12. 2015 Bod pořadu jednání: Euroregion Nisa - žádost o úpravu smluvních podmínek Stručný obsah: Euroregion Nisa má

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

Lesní mateřská škola Svatošky z. s.

Lesní mateřská škola Svatošky z. s. Lesní mateřská škola Svatošky z. s. Výroční zpráva za období od 3. 2. 2015 do 31. 12. 2015 Vznik a cíle Spolek Lesní mateřská škola Svatošky byl založen z iniciativy rodičů. Cílem spolku je provozovat

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-LIBUŠ Libušská PRAHA 4 - LIBUŠ ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 Praha-Libuš Akční Plán zlepšování procesu MÍSTNÍ AGENDY 21 Plán zlepšování je nástrojem, pomocí něhož je Komisí pro udržitelný rozvoj MČ Praha-Libuš stanoveno, jakého zlepšení

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Výroční zpráva o činnosti a hospodaření SPMP ČR pobočný spolek Bruntál, Nám. J. Žižky 39/2, Bruntál Strana 1 /6 I. Zpráva o činnosti Název a sídlo organizace: SPMP ČR pobočný spolek Bruntál, Nám. J. Žižky

Více

USNESENÍ Z 2.ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 22.12.2010

USNESENÍ Z 2.ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 22.12.2010 USNESENÍ Z 2.ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 22.12.2010 USNESENÍ Č. 238/10 Návrh rozpočtu Statutárního města Liberec a řízených organizací na rok 2011 a návrh plánu hospodářské činnosti

Více

SMLOUVA. o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/3965/2016

SMLOUVA. o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/3965/2016 Smluvní strany: Liberecký kraj SMLOUVA o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/3965/2016 se sídlem: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený: IČ: 70891508 Martinem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C

M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C M A G I S T R Á T M Ě S T A L I B E R E C 9. zasedání zastupitelstva města dne: 29. 10. 2015 Bod pořadu jednání: Zadání 82. změny územního plánu města Liberec - prověření vymezení ploch veřejné zeleně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech

Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech Sympozion 17. 3. 2016 Praha 1. Česká společnost, z. s. Podbořany Síť mateřských center projekt Akademie svobodného a aktivního občanství

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Benešov, Husova 742 PRÁVO. Mgr. Vladimír Černý

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Benešov, Husova 742 PRÁVO. Mgr. Vladimír Černý Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Benešov, Husova 742 PRÁVO Mgr. Vladimír Černý Ústavní právo - moc soudní, ČNB, NKÚ III/2 VY_32_INOVACE_186 3 Název školy Registrační číslo

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2014 Výroční zpráva o činnosti za rok 2014 Asociace vysokoškolských poradců, o.s. 1. Základní údaje Název: Asociace vysokoškolských poradců,

Více

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E

PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E PROGRAMOVÉ P R O H L Á Š E N Í K O A L I C E 2014-2018 Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL navazuje na uzavřenou

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Výroční zpráva za rok 2007 Občanské sdružení PANT Občanské sdružení PANT Nábřežní 1272/2a, 725 25 Polanka nad Odrou IČ: 22667393, DIČ: CZ22667393 Tel.: +420 602 764 931, email: info@pant.cz Bank. spojení:

Více

Výroční zpráva 2013. Valštejn, občanské sdružení

Výroční zpráva 2013. Valštejn, občanské sdružení Výroční zpráva 2013 Valštejn, občanské sdružení Obsah Úvodní slovo... 3 Základní údaje o občanském sdružení Valštejn... 4 Činnosti sdružení v roce 2013... 5 Plány do roku 2014... 7 Úvodní slovo Vážení

Více

1) Název koalice. Název koalice je Otevřený kraj: Strana zelených a Piráti. 2) Rada koalice

1) Název koalice. Název koalice je Otevřený kraj: Strana zelených a Piráti. 2) Rada koalice KOALIČNÍ SMLOUVA PRO KRAJSKÉ VOLBY 2016 uzavřená mezi Politická strana: Strana zelených Se sídlem: Senovažné náměstí 2, 110 00 Praha 1 IČ: 00409740 Zastoupená statutárními zástupci a krajskou předsedkyní

Více

K O A L I Č N Í S M L O U V A 2014-2018

K O A L I Č N Í S M L O U V A 2014-2018 K O A L I Č N Í S M L O U V A 2014-2018 Volební strany: Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL (dále jen účastníci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a

Výroční zpráva Nadačního fondu Advance Institute 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1 S t r a n a VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 1 S t r a n a Obsah: 1) Úvodní ustanovení.. 3 2) Zřízení a vznik nadačního fondu. 3 3) Účel a poslání nadačního fondu. 4 4) Shrnutí činnosti nadačního fondu. 4 5) Dárci.. 6 6) Finanční

Více

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014.

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO 26838401 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Přehled činností vykonávaných v kalendářním roce s uvedením vztahu k účelu založení

Více

V06 Jihomoravský 0 V07 Karlovarský 0 V08 Královéhradecký 0 V09 Liberecký (5 zast.) V10 Moravskoslezský

V06 Jihomoravský 0 V07 Karlovarský 0 V08 Královéhradecký 0 V09 Liberecký (5 zast.) V10 Moravskoslezský V1 Výnosy za poslanecký mandát V2 Výnosy za senátorský mandát V3 Výnosy za krajské mandáty 57 1 68 75 427 5 57 1 365 625 1 567 5 2 434 375 V4 Hlavní město Praha (5 zast.) V5 Jihočeský 296 875 296 875 V6

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Říčany Ostrovačice 2010 2

Závěrečný účet Svazku obcí Říčany Ostrovačice 2010 2 O B S A H 1. Úvod str. 3 2. Plnění rozpočtu příjmová část str. 3 2.1. Nedaňové příjmy 2.2. Přijaté dotace 3. Plnění rozpočtu výdajová část str. 4 3.1. Běžné výdaje 3.2 Kapitálové výdaje 4. Plnění rozpočtu

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více