Most dne 12. října 2009 Č.j.: MmM/23328/2009. Vážený pane,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Most dne 12. října 2009 Č.j.: MmM/23328/2009. Vážený pane,"

Transkript

1 STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST Ing. Vlastimil Vozka primátor města Mostu Most dne 12. října 2009 Č.j.: MmM/23328/2009 Vážený pane, v souvislosti s Vašimi dotazy vznesenými na zasedání Zastupitelstva města Mostu dne a na základě podkladů zpracovaných DPmMaL a.s. Vám sděluji následující: Co bude podstatou rozšíření stávajícího odbavovacího systému DPmMaL, a.s.? Smyslem projektu je realizace rozšíření stávajícího odbavovacího systému, přitom budou využívány nejmodernější a nejvyspělejší dostupné komponenty, technická řešení a postupy, která s sebou přinesou kromě kvalitní informovanosti cestujících i zvýšení atraktivity cestování prostředky veřejné dopravy DPmML. Cíl bude naplněn pomocí realizace projektu, který tkví v rozsáhlých investicích do technických prostředků nutných pro provoz dopravního podniku. Společnost DPmML, a.s. je předkladatelem projektu, jehož předmětem je kvalitnější poskytování veřejné služby, a to za účelem zvýšení atraktivnosti a využívání veřejné dopravy (tj. MHD v Mostě, Litvínově, Meziboří a linkové dopravy na zhruba třetině území Ústeckého kraje). S městy Most, Litvínov a Meziboří má DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a. s., uzavřené dohody o partnerství, kterými tato města vyjádřila jak politickou tak morální podporu tomuto projektu. Zvolenou formou projekt naplňuje strategii především zvýšení informovanosti a komfortu cestování na všech spojích MHD, linkové dopravy i příměstských linek. Kvalitní odbavovací a plošný informační systém se může stát základním stavebním kamenem integrovaného dopravního systému připravovaného Ústeckým krajem. Projekt je proto zaměřen na řešení rozvoje dopravní obslužnosti v regionu Mostecka a dalších částí Ústeckého kraje. Celý projektový záměr je rozdělen na tři etapy: V uvažované I. etapě bude realizováno: Prováděcí projekt Popisuje dodání kompletního prováděcího projektu, který bude zahrnovat plán managementu projektu, krizový plán pro případ úplného nebo částečného výpadku služby a provozní směrnice (definice provozních nároků a způsobu jejich zabezpečení).

2 Radiový systém Radiový systém bude zahrnovat vybudování a dodání systému radiové digitální komunikační sítě (ve standardu TETRA) přenášející data mezi vozidly MHD a dopravním dispečinkem a mezi sanitními vozidly a dispečinkem zdravotnické dopravy na celém území MHD, minimálně totožném se stávajícím stavem včetně minimálně jedné retranslační stanice umístěné v prostorách na hradě Hněvín, tak aby došlo k pokrytí celé dopravní sítě MHD. Digitální síť bude umožňovat kvalitní hlasovou a datovou komunikaci s podporou širokého spektra služeb a dlouhou životností. Technologie vozidel Uchazeč zajistí schválení montáže a zapojení všech zařízení dodávaných v rámci realizace předmětu plnění do vozidel Drážním úřadem pro drážní vozidla a atestem 8SD do ostatních vozidel před montáží a uvedením do provozu za současné minimalizace doby odstavení vozidel. Radiostanice Radiostanice bude (pro drážní vozidla schválená Drážním úřadem), jako jediný komunikační prostředek ve vozidlech MHD a zdravotnické dopravy zajišťovat jak hlasovou, tak datovou komunikaci vozidla s dispečinkem. Sledování polohy GPS Vozidla MHD budou doplněna o funkcionalitu modulu palubního počítače RFM s modulem GPS, vozidla VLD o funkcionalitu zařízení pro přenos dat s modulem GPRS/GPS a vozidla zdravotnické dopravy budou vybavena zcela novým zařízením pro sledování polohy vozidla. Systém umožní sledování aktuální polohy všech vozidel z dopravního dispečinku, z dispečinku zdravotnické dopravy bude požadováno sledování pouze sanitních vozidel. Poloha vozidla MHD a poloha sanitního vozidla bude zaznamenána, uložena a radiostanicí přenášena na dispečink k dalšímu vyhodnocení, Poloha vozidla VLD bude zaznamenána, uložena a modulem GPRS přenášena na dispečink k dalšímu vyhodnocení. Dopravní dispečink Dopravní dispečink bude obsahovat dodávku a kompletní instalaci (HW a SW) centrální řídící jednotky dispečerského systému včetně aplikačního serveru, automatického zálohovacího systému, mapového serveru, případně dalších serverů pro instalaci v Mostě a potřebných rozvodů a anténních systémů. Dopravní dispečink bude vybudován jako komplexní zařízení pro řízení dopravy zajišťované DPmML, a.s., prostřednictvím centrálního dopravního dispečinku v Mostě, podružného dopravního dispečinku v Litvínově a dispečinku zdravotnické dopravy. Dopravní dispečink bude nástrojem pro sledování a řízení všech vozidel, tj. tramvají, autobusů MHD, autobusů VLD a sanitních vozidel pomocí GPS v prostoru a v čase s uváděním všech odchylek od stanovených údajů a s archivací dat. Navrhované řešení a jeho aplikační část bude řešeno jako modulární s možností postupného rozšiřování o další funkcionality.

3 Ve II. etapě má být realizováno: Optická páteř K datovému propojení dispečinků v Mostě a Litvínově bude navržen venkovní závěsný optický kabel sloužící k těmto účelům: propojení datových center Most Litvínov, napojení předprodejních míst (Most-DP, Most-OD Prior, Litvínov-DP, Litvínov- Poliklinika, Litvínov-Citadela), napojení informačních kiosků, napojení informačních panelů (záloha pro radiové napojení). Zastávkové informační panely I. část Zastávkové informační panely budou určeny pro výbavu zastávek městské hromadné dopravy. Panel zastávky bude sloužit k zobrazení aktuálních odjezdů vozidel ze zastávky. Informační samoobslužné automaty Samoobslužné automaty, budou umožňovat cestujícím bezhotovostní dobíjení elektronické peněženky a nahrávání časového jízdného (kupónů) v nepřetržitém režimu (24 hodin/7dní v týdnu) s vydáním potvrzení o provedené transakci. Předmětem dodávky samoobslužných automatů bude vybudování kompletní infrastruktury s vysokým stupněm zabezpečení. Informační kiosky a samoobslužné automaty ve venkovním robustním provedení umožní cestujícím přístup na definované webové stránky. Budou sloužit k poskytování informací o jízdních řádech, výlukách apod. Dále budou pro komfortní obsluhu vybaveny min. 15 grafickým displejem s dotykovou obrazovkou odolnou proti vandalismu. Ve III. etapě se uvažuje o realizaci: Zastávkové informační panely II. část dtto část I. Vozidlový systém MHD a VLD Informační systém Vozidlová výbava bude doplněna o informační systém pro cestující včetně hlášení pro nevidomé. Hlášení zastávek a změna zobrazovaných informací na informačních panelech v závislosti na poloze vozidla bude probíhat automaticky. Akustický hlásič Akustický hlásič bude splňovat požadavky umožňující přehrávat audio soubory formátu MP3 do tří oddělených kanálů, vyhlašování zastávek bude probíhat automaticky v závislosti na poloze vozidla. Hlášení pro nevidomé, vyhlášení čísla linky a směru (konečné) do venkovního reproduktoru bude ovládáno cestujícím. Akustický hlásič bude poskytovat informace řidiči, umožní příposlech všech hlášení do kabiny řidiče a upozorní na nástup nevidomého. Povelový přijímač pro nevidomé Vozidla budou vybavena povelovým přijímačem pro nevidomé, včetně nezbytného příslušenství a kmitočtu, který je vyhrazen pro Českou republiku.

4 Vnitřní a vnější informační panel Vnitřní a vnější informační panel bude splňovat zobrazení požadovaných informací s ohledem na bezproblémovou čitelnost za denního světla i v noci. Svítivost vnitřních a doplněných vnějších LED panelů bude regulována v závislosti na úrovni vnějšího osvětlení. (Informace jsou vyňaté přímo ze Zadávací dokumentace) V čem to bude lepší než to stávající? Rozšířením informačního systému o nové informační zastávkové panely, vozidlový informační systém, vnitřní a vnější informační panely, infokiosky a samoobslužné zóny dostanou cestující větší prostor k získávání informací o hromadné dopravě, což nepochybně zvýší komfort cestování. K realizaci projektu budou využívány nejmodernější dostupné komponenty, technická řešení a postupy tak, aby byla zajištěna životnost systému po dobu nejméně 15 let. Odborníci dopravního podniku připravují realizaci tohoto projektu již 3 roky, neboť chápou potřeby zdejšího regionu. Hlavním důvodem přípravy projektu je zejména zatraktivnění cestování veřejnou hromadnou dopravou, modernizaci a zvýšení uživatelské přátelskosti poskytované služby. Jen kvalitní odbavovací a plošný informační systém se může stát základním stavebním kamenem integrovaného dopravního systému připravovaného Ústeckým krajem. S jakou investicí se počítá, v jaké výši a jaké bude finanční krytí? Investice je odhadovaná na mil. Kč, financování bude rozloženo do 3 let. Investice bude financována z vlastních prostředků DPmML, a.s. Zda se počítá s využitím finančních prostředků z investičního fondu, pokud ano v jaké výši, popř. bude u této investice nějaká spoluúčast? Ačkoliv bylo uvažováno o financování projektu z Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad, na podzim roku 2009 nebyla Regionální radou NUTS II Severozápad vyhlášena očekávaná odpovídající výzva. Další evropské ani české dotační tituly nejsou pro financování tohoto projektu vhodné. Vzhledem k tomu, že Regionální rada NUTS II Severozápad nevyhlásila v očekávaném podzimním termínu vhodnou výzvu, možnost financování projektu z Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad nebude možná. V úvahu tak nyní přichází využití části projektu Optická páteř jako podnikatelského záměru, který přináší i další možnosti využití optického kabelu, např.: 1. propojení kamerových systémů městských policií v Mostě a Litvínově 2. propojení Integrovaného záchranného systému 3. připojení průmyslového komplexu Unipetrol RPA, Česká rafinérská, a.s. apod. 4. propojení Městského úřadu v Litvínově a Magistrátu města Mostu. 5. internet, kabelová televize apod. V návaznosti na to samozřejmě jsem dostal od výše zmiňovaných kolegů z Litvínova informace, že k poslednímu červenci hospodaří tato společnost (DPmML, a.s.) se ztrátou 22 mil. Kč a s jakou teda spoluúčastí případnou města Mostu se počítá? Na pravidelných zasedáních dozorčí rady a představenstva společnosti Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s. jsou zástupci akcionářů informováni o vývoji hospodářského výsledku

5 za jednotlivé měsíce včetně kladného hospodářského výsledku za leden-červenec 2009, který byl ve výši 5,425 mil. Kč. Ve vyspělých městech patří zajišťování MHD vždy mezi významné hospodářské a politické zájmy města, a proto Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s., se záporným hospodářským výsledkem ve výši -22 mil. Kč, nikdy v minulosti nehospodařil. Věřím, že díky pochopení a vstřícnosti akcionářů měst Mostu a Litvínova, kteří si doposud vždy uvědomovali důležitost a nezbytnost námi poskytovaných služeb, s takovým záporným hospodářským výsledkem ani nikdy pracovat nebude. S pozdravem

Technická specifikace pro část 4

Technická specifikace pro část 4 Zadávací dokumentace Projekt Rozvoj MHD v Olomouci - II. etapa Technická specifikace pro část 4 Systém automatického přenosu dat do informačního systému pro cestující ve vozidlech MHD (autobusy) 1. Obecný

Více

Ing. Jiří Kohout, Ph. D. projektový manažer dopravy

Ing. Jiří Kohout, Ph. D. projektový manažer dopravy DYNAMICKÝ DISPEČINK Představení nového dispečerského systému pro řízení veřejné dopravy v Plzni Ing. Jiří Kohout, Ph. D. projektový manažer dopravy 15. 4. 2010 111 let děláme Plzeň městem Tramvaje (od

Více

Zadavatel veřejné zakázky: KORDIS JMK, a.s. Brno, Nové sady č.946/30, PSČ 602 00 IČ: 26298465 (dále jen zadavatel )

Zadavatel veřejné zakázky: KORDIS JMK, a.s. Brno, Nové sady č.946/30, PSČ 602 00 IČ: 26298465 (dále jen zadavatel ) Zadavatel veřejné zakázky: KORDIS JMK, a.s. Brno, Nové sady č.946/30, PSČ 602 00 IČ: 26298465 (dále jen zadavatel ) MODERNIZACE ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH V IDS JMK - ELEKTRONICKÉ ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH Evidenční

Více

AUDIS. strategický nástroj vzájemné komunikace mezi managementem společnosti, odbornými pracovníky i zástupci zaměstnanc. stnanců

AUDIS. strategický nástroj vzájemné komunikace mezi managementem společnosti, odbornými pracovníky i zástupci zaměstnanc. stnanců AUDIS strategický nástroj vzájemné komunikace mezi managementem společnosti, odbornými pracovníky i zástupci zaměstnanc stnanců Dopravní podnik hl. m. Prahy a.s. Jednotka Provoz Autobusy odbor Řízení provozu

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY APEX ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována

Více

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o.

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o. Projekt KORIS Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Co je KORIS? KORIS komplexní odbavovací, řídící a informační systém Kdo ho připravuje? Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, s.r.o.

Více

Komplexní informační systém v městské veřejné dopravě

Komplexní informační systém v městské veřejné dopravě Chytrá a zdravá městská veřejná doprava 2. ročník mezinárodní konference Plzeň 9. 10.4.2013 Komplexní informační systém v městské veřejné dopravě Ing. Ivo Herman, CSc. Příspěvek se zabývá vazbami komplexního

Více

Veřejná zakázka: Elektronický odbavovací systém pro cestující

Veřejná zakázka: Elektronický odbavovací systém pro cestující Veřejná zakázka: Elektronický odbavovací systém pro cestující Odůvodnění veřejné zakázky ve smyslu 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) a v souladu

Více

Projekt Rozvoj MHD v Olomouci

Projekt Rozvoj MHD v Olomouci Cíle projektu A. Systém preference vozidel MHD B. Informační systém pro cestující C. Nákup 3 nízkopodlažních tramvají TRIO Předpokládané celkové náklady projektu Celkové náklady projektu včetně DPH : 155

Více

Analýza datové komunikace ve vozidlech MHD

Analýza datové komunikace ve vozidlech MHD 6. ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS 22-24.11.2016 Analýza datové komunikace ve vozidlech MHD Ing. Ivo Herman, CSc. Příspěvek se zabývá

Více

Zkušenosti s odbavovacím systémem firmy Mikroelektronika DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s.

Zkušenosti s odbavovacím systémem firmy Mikroelektronika DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s. Zkušenosti s odbavovacím systémem firmy Mikroelektronika DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s. Základní informace o výkonu a rozsahu odbavovacího systému Počet cestujících za rok: 32 000 000 Počet

Více

Příloha č. 3 Technická specifikace

Příloha č. 3 Technická specifikace Příloha č. 3 Technická specifikace 1. Popis systému Smyslem projektu je vybudování sítě varovného a vyrozumívacího systému k ochraně před povodněmi pro město Hradec nad Moravicí. Vyrozumívací systém rozšíří

Více

APEX spol. s r.o., tel. 24109 0619, 24109 0640, Fax 24109 0610 e-mail: info@apex-jesenice.cz, http://www.apex-jesenice.cz. ZISy 12_2011.

APEX spol. s r.o., tel. 24109 0619, 24109 0640, Fax 24109 0610 e-mail: info@apex-jesenice.cz, http://www.apex-jesenice.cz. ZISy 12_2011. Instalace elektronických vizuálních a akustických systémů informování cestujících na nádražích ČD, autobusových a tramvajových zastávkách a letištních terminálech realizované firmou APEX spol. s r.o. v

Více

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II.

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II. VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 6 dle 98 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek k nadlimitní sektorové veřejné zakázce na dodávky s názvem: Modernizace odbavovacího a informačního systému

Více

APEX spol. s r.o., tel , , Fax ZISy 1_2019.

APEX spol. s r.o., tel , , Fax ZISy 1_2019. Instalace elektronických vizuálních a akustických systémů informování cestujících na nádražích ČD, autobusových a tramvajových zastávkách a letištních terminálech realizované firmou APEX spol. s r.o. v

Více

B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D.

B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D. B P L U S T V a. s. Obecně technické informace pro digitální bezdrátový obecní rozhlas DBOR-D. Obsah Výhody systému DBOR-D...3 Popis systému DBOR-D...3 Popis jednotlivých částí systému DBOR-D...4 Bytový

Více

Prezentace výrobků firmy ve vozidle Solaris Urbino 18. Solaris Days 2016

Prezentace výrobků firmy ve vozidle Solaris Urbino 18. Solaris Days 2016 Prezentace výrobků firmy ve vozidle Solaris Urbino 18 Solaris Days 2016 20 let výroby systémů pro veřejnou dopravu Historie firmy Takto jsme začínali v roce 1996 EPIS 2.01 - Zahájení vývoje pro dopravní

Více

Komunikace na návazné systémy ve veřejné dopravě

Komunikace na návazné systémy ve veřejné dopravě 8. ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS 20-22. 11. 2018 Komunikace na návazné systémy ve veřejné dopravě Ing. Ivo Herman, CSc. Příspěvek se

Více

Pracoviště pro ověřování shody zařízení a systémů 14.11.2013

Pracoviště pro ověřování shody zařízení a systémů 14.11.2013 Pracoviště pro ověřování shody zařízení a systémů 14.11.2013 Obsah Úvod Výběr rozhraní Návrh pracovišť Metody testování Další plánovaná činnost Úvod OIS vazby: EMT MEL CCL Centrální clearing Centrální

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE v zadávacím řízení ZLEPŠENÍ SYSTÉMU PROTIPOVODŇOVÉ OCHRANY MĚSTA TŘINEC (OTEVŘENÉ ŘÍZENÍ) podle ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Název zakázky: Zlepšení

Více

Řídicí systém vozidla ve veřejné dopravě

Řídicí systém vozidla ve veřejné dopravě Řídicí systém vozidla ve veřejné dopravě Příspěvek se zabývá významem palubního počítače ve vozidle pro veřejnou dopravu a způsoby propojení na vnitřní i návazné systémy (dispečink, vozovny, zastávky,

Více

VaV projekt TA02030435 je řešen s finanční podporou TA ČR

VaV projekt TA02030435 je řešen s finanční podporou TA ČR VaV projekt TA02030435 je řešen s finanční podporou TA ČR OIS vazby: XTC CCL Centrální clearing Centrální úroveň CIS CDIS Centrální dispečink 3 18 20 Kartové systémy PL - Personalizační linka funkce SW

Více

Zadavatel veřejné zakázky: KORDIS JMK, a.s. Brno, Nové sady č.946/30, PSČ 602 00 IČ: 26298465 (dále jen zadavatel )

Zadavatel veřejné zakázky: KORDIS JMK, a.s. Brno, Nové sady č.946/30, PSČ 602 00 IČ: 26298465 (dále jen zadavatel ) Zadavatel veřejné zakázky: KORDIS JMK, a.s. Brno, Nové sady č.946/30, PSČ 602 00 IČ: 26298465 (dále jen zadavatel ) MODERNIZACE ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH V IDS JMK - ELEKTRONICKÉ ODBAVOVÁNÍ CESTUJÍCÍCH Evidenční

Více

aktualizace dopravního plánu

aktualizace dopravního plánu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Komplexní dialog s cestujícími aktualizace dopravního plánu 1 Statistika IDS JMK k 11. prosinci 2011 Počet vzkm nebo vlkm / rok >90 mil. - městská doprava

Více

instalace, implementace a integrace se systémem spisové služby (SSL)

instalace, implementace a integrace se systémem spisové služby (SSL) PŘÍLOHA Č. 1 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA 1 Komplexní dodávka interaktivních úředních desek (IUD), včetně instalace, implementace a integrace se systémem spisové služby (SSL) 1.1

Více

Informační a řídící systémy v IDS

Informační a řídící systémy v IDS INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Informační a řídící systémy v IDS Jan Šimůnek ROPID Integrované dopravní systémy 22.11.2011 1 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci

Více

Záznam z jednání ve věci nového návrhu Dohody o partnerství v projektu KORIS

Záznam z jednání ve věci nového návrhu Dohody o partnerství v projektu KORIS Záznam z jednání ve věci nového návrhu Dohody o partnerství v projektu KORIS Místo jednání: Krajský úřad Zlínského kraje, zasedací místnost 1020 Termín jednání: 28. Května 2013; 09:00 Počet přítomných:

Více

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II.

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II. VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 8 dle 98 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek k nadlimitní sektorové veřejné zakázce na dodávky s názvem: Modernizace odbavovacího a informačního systému

Více

Řízení a organizace dopravy v městských aglomeracích. Pardubice

Řízení a organizace dopravy v městských aglomeracích. Pardubice Řízení a organizace dopravy v městských aglomeracích Pardubice 20.10.2016 2 Propojení jednotlivých částí do jednoho celku Algoritmizace a řízení bez hranic jednotlivých subsystémů Analýza veškerých dat

Více

Městské karty - úspěšná služba občanům regionů

Městské karty - úspěšná služba občanům regionů Městské karty - úspěšná služba občanům regionů Plzeňská karta a bezobslužné odbavení čipovou kartou Mgr. Martin Chval Plzeňské městské dopravní podniky, a. s. Plzeňské městské dopravní podniky, a. s. Strana

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný informační systém. Jednotný regionální dopravní systém, založený na. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný informační systém. Jednotný regionální dopravní systém, založený na. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující 5.11.2009 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována především jako návazná

Více

CONNECT Domain Czech Republic - Prague

CONNECT Domain Czech Republic - Prague CO-ORDINATION AND STIMULATION OF INNOVATIVE ITS ACTIVITIES IN CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN COUNTRIES CONNECT Domain Czech Republic - Prague subdoména 4.6 Program 4 Informační systémy pro cestující Domain

Více

DOPRAVNÍ INFORMAČNÍ A TELEMATICKÉ SYSTÉMY VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ

DOPRAVNÍ INFORMAČNÍ A TELEMATICKÉ SYSTÉMY VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ DOPRAVNÍ INFORMAČNÍ A TELEMATICKÉ SYSTÉMY VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl

Více

URL veřejné zakázky v elektronickém nástroji zadavatele Plzeňského kraje v E-ZAK: Dodatečné informace č. 4

URL veřejné zakázky v elektronickém nástroji zadavatele Plzeňského kraje v E-ZAK: Dodatečné informace č. 4 Nadlimitní veřejná zakázka zadávaná v otevřeném zadávacím řízení s názvem Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje URL veřejné zakázky v elektronickém nástroji

Více

Standardizace ve veřejné hromadné dopravě. Jan Šimůnek

Standardizace ve veřejné hromadné dopravě. Jan Šimůnek Standardizace ve veřejné hromadné dopravě Jan Šimůnek STANDARDY Stanovení standardu Vyhlášením uznávanou autoritou Společnou dohodou, živelně Standard - norma, měřítko, něco obvyklého, očekávaného, přiměřeného.

Více

Dispečerské řízení vozidel veřejné dopravy

Dispečerské řízení vozidel veřejné dopravy Dispečerské řízení vozidel veřejné dopravy Dispečerské nástroje pro IDS Ing. Milan Sliacky, Bc. Karolína Pecinová ČVUT v Praze, Fakulta dopravní Osnova prezentace Dispečerské nástroje pro IDS: Co to je

Více

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Ing. Jaromír Holec 1 KORDIS JMK, spol. s r. o. KORDIS JMK, spol. s r. o. vznik 2002 Společníci (zakladatelé) : Jihomoravský kraj (51%) Statutární město

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

TECHNICKÁ SPECIFIKACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE Předmětem zakázky je dodávka, instalace, programování, oživení, zaškolení obsluhy a další služby související s realizací zakázky Digitální rádiový systém standardu ETSI pro hlasovou

Více

Modernizace a rekonstrukce tramvajové trati Most - Litvínov. registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/18_058/

Modernizace a rekonstrukce tramvajové trati Most - Litvínov. registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/18_058/ Modernizace a rekonstrukce tramvajové trati Most - Litvínov registrační číslo projektu CZ.04.1.40/0.0/0.0/18_058/0000365 charakteristika projektu úsek trati byl vystavěn v letech 1960 až 1980, dle projektové

Více

Prvky chytré dopravy ve městě Hradec Králové

Prvky chytré dopravy ve městě Hradec Králové Prvky chytré dopravy ve městě Hradec Králové PhDr. Karel Vít, Ph.D. Ing. Miloslav Kulich WWW.HRADECKRALOVE.ORG Vize města Hradec Králové SMART City - oblast Dopravy,,Město s vyváženým funkčním dopravním

Více

Jak Švýcarské spolkové dráhy radikálně zvýšily propustnost své železniční infrastruktury. Michal Petrtýl, CSC

Jak Švýcarské spolkové dráhy radikálně zvýšily propustnost své železniční infrastruktury. Michal Petrtýl, CSC Jak Švýcarské spolkové dráhy radikálně zvýšily propustnost své železniční infrastruktury Michal Petrtýl, CSC Případová studie SBB SBB přistoupily k zásadní obnově řídícího systému (2005-2009) Umožnit nepřetržité

Více

Postavení dopravců v IDS Doprava Ústeckého kraje

Postavení dopravců v IDS Doprava Ústeckého kraje Postavení dopravců v IDS Doprava Ústeckého kraje Ing. Jakub Jeřábek Vedoucí oddělení dopravní obslužnosti Krajský úřad Ústeckého kraje Broumov 18. 10. 2018 Jedna jízdenka, mnoho možností I když cestující

Více

Projekt - Plzeňská karta Představení systému

Projekt - Plzeňská karta Představení systému Projekt - Plzeňská karta Představení systému Zbyněk Proška Plzeňské městské dopravní podniky, a.s. Strana 1 Co je Plzeňská karta? Bezkontaktní čipová karta vybavená čipem firmy Philips typu Mifare standard

Více

Projekty pro MHD. Obsah prezentace: Řešení projektu pro DPO a.s. Palubní počítače MHD Dálkový způsob řízení reklamy Kompaktní počítač MSP 5.

Projekty pro MHD. Obsah prezentace: Řešení projektu pro DPO a.s. Palubní počítače MHD Dálkový způsob řízení reklamy Kompaktní počítač MSP 5. Projekty pro MHD Obsah prezentace: Řešení projektu pro DPO a.s. Palubní počítače MHD Dálkový způsob řízení reklamy Kompaktní počítač MSP 5.0 2. 10. 2014 Představení společnosti Ing. Ivo, CSc. Historie,

Více

Dílčí část B11. Návrh řešení problematiky nákupu jízdenky na linkách, kde je zavedeno samoobslužné odbavení cestujících

Dílčí část B11. Návrh řešení problematiky nákupu jízdenky na linkách, kde je zavedeno samoobslužné odbavení cestujících Odborný zpracovatel optimalizace dopravní obslužnosti, jednotného tarifu a technické části zadávací dokumentace pro uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících Zpracování přestupního zónově-relačního

Více

TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY VEŘEJNÉ LINKOVÉ AUTOBUSOVÉ DOPRAVY V OLOMOUCKÉM KRAJI PRO VYSOUTĚŽENÉ OBLASTI OD

TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY VEŘEJNÉ LINKOVÉ AUTOBUSOVÉ DOPRAVY V OLOMOUCKÉM KRAJI PRO VYSOUTĚŽENÉ OBLASTI OD TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY VEŘEJNÉ LINKOVÉ AUTOBUSOVÉ DOPRAVY V OLOMOUCKÉM KRAJI PRO VYSOUTĚŽENÉ OBLASTI OD 1. 1. 2018 1. STANDARDY VYBAVENÍ VOZIDEL 1.1 Základní požadavky na vozidla a jejich vybavení

Více

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II.

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II. VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 5 dle 98 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek k nadlimitní sektorové veřejné zakázce na dodávky s názvem: Modernizace odbavovacího a informačního systému

Více

Příloha č. 20 k Č.j.: PPR-17905-10/ČJ-2012-990790. Technické podmínky

Příloha č. 20 k Č.j.: PPR-17905-10/ČJ-2012-990790. Technické podmínky INTEGROVANÉ OPERAČNÍ STŘEDISKO POLICIE ČR Příloha č. 20 k Č.j.: PPR-17905-10/ČJ-2012-990790 Technické podmínky Technologie pro operační řízení operačních středisek Policie ČR a napojení na Národní informační

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací řízení Otevřené řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákona ) Předmět veřejné zakázky Dodávka městského nízkopodlažního

Více

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji

Lítejte svobodně po Praze a Středočeském kraji Stáhněte si mobilní aplikaci PID LÍTAČKA a nakupujte jízdenky PID přímo z mobilu Vyhledejte si jednoduše spojení veřejnou hromadnou dopravou v PID Plaťte za jízdenky bankovní kartou nebo pomocí Masterpass

Více

Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě

Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě Ústředna EPS řady 1200 od společnosti Bosch Bezpečnost na prvním místě 2 Ústředna EPS řady 1200 Jednoduchá instalace, vysoká bezpečnost Kompletní ochrana přizpůsobená vašim potřebám Ústředna EPS řady 1200

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE Zadavatel: Statutární město Ostrava se sídlem: Prokešovo náměstí 8, 729 30 Ostrava IČ: 00845451 Veřejná zakázka: Inteligentní zastávky veřejná zakázka na služby zadávaná v otevřeném řízení podle ust. 27

Více

DIGITÁLNI LCD INFORMAČNÍ TABULE PRO ZASTÁVKY A TERMINÁLY HROMADNÉ DOPRAVY GL / GL.CLK

DIGITÁLNI LCD INFORMAČNÍ TABULE PRO ZASTÁVKY A TERMINÁLY HROMADNÉ DOPRAVY GL / GL.CLK DIGITÁLNI LCD INFORMAČNÍ TABULE PRO ZASTÁVKY A TERMINÁLY HROMADNÉ DOPRAVY GL / GL.CLK Plně maticové LCD displeje poskytují flexibilní řešení pro informační systémy podávající cestujícím údaje o jízdních

Více

ŘÍZENÍ DOPRAVY VE MĚSTECH

ŘÍZENÍ DOPRAVY VE MĚSTECH DOPRAVNÍ SYSTÉMY ŘÍZENÍ DOPRAVY VE MĚSTECH Řídit dopravu ve městě znamená mít systém složený z částí, které si vzájemně rozumí. ? Dáváte si za cíl zlepšit plynulost dopravy a snížit tvorbu kolon? Snažíte

Více

PROJEKTY SPOLEČNOSTI METROPOLNET, A.S. PRO OBDOBÍ PROJEDNÁNO NA PŘEDSTAVENSTVU SPOLEČNOSTI DNE

PROJEKTY SPOLEČNOSTI METROPOLNET, A.S. PRO OBDOBÍ PROJEDNÁNO NA PŘEDSTAVENSTVU SPOLEČNOSTI DNE PROJEKTY SPOLEČNOSTI METROPOLNET, A.S. PRO OBDOBÍ 2016-2018 PROJEDNÁNO NA PŘEDSTAVENSTVU SPOLEČNOSTI DNE 3.6.2016 Zpracoval: Martin Kolář, předseda představenstva Obsah: 1. Infrastruktura základních škol

Více

Certifikační laboratoř OIS

Certifikační laboratoř OIS České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Certifikační laboratoř OIS nástroj pro certifikaci zařízení OIS Ing. Milan Sliacky Fakulta dopravní ČVUT v Praze Workshop v rámci VDO 2014, Praha,

Více

Zápis č. 2/2013. z jednání Řídícího výboru IPRM Doprava konaného dne v zasedací místnosti č. 101 na MmM

Zápis č. 2/2013. z jednání Řídícího výboru IPRM Doprava konaného dne v zasedací místnosti č. 101 na MmM Zápis č. 2/2013 z jednání Řídícího výboru IPRM Doprava konaného dne 22. 11. 2013 v zasedací místnosti č. 101 na MmM Přítomni/y: Ing. Vlastimil Vozka, primátor města JUDr. Hana Jeníčková, náměstkyně primátora

Více

IPRÚ České Budějovice

IPRÚ České Budějovice IPRÚ České Budějovice 2014-2020 Výstup z jednání Pracovní skupiny IPRÚ České Budějovice 2014-2020 ze dne 26. 1. 2017 ke 2. výzvě IPRÚ vyhlášené dne 22. 12. 2016 v rámci opatření č. 1.1.4.1 strategie Modernizace

Více

K A M E R O V É S Y S T É M Y

K A M E R O V É S Y S T É M Y KAMEROVÉ SYSTÉMY V segmentu kamerových systémů jsme v roce 2012 udělali výrazný krok vpřed. Díky akvizici společnosti KH servis s více než 20 lety zkušeností jsme zkvalitnili služby a rozšířili své možnosti.

Více

Satelitní vyhledávání a monitorování vozidel

Satelitní vyhledávání a monitorování vozidel Satelitní vyhledávání a monitorování vozidel www.carloc.cz Měnící se potřeby a přání klientů spolu s rozvojem techniky, inovací produktů a vývojem legislativy vytvářejí základ pro strategii naší společnosti.

Více

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě V Moravskoslezském kraji se rodí unikátní projekt operačního a krizového řízení

Více

ČSAD SVT Praha, s.r.o.

ČSAD SVT Praha, s.r.o. ČSAD SVT Praha, s.r.o. Budování celostátních informačních a odbavovacích systémů RNDr. Jan Kotík, jednatel Obsah O společnosti ČSAD SVT Praha, s.r.o. Celostátní systém předprodeje autobusových jízdenek

Více

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK) Jihočeský koordinátor dopravy Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK) konference na téma Mobilita v česko-rakouském přeshraničním regionu organizovaná v rámci projektu Connecting Regions

Více

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému Způsobilost níže uvedených výdajů byla schválena garantem oblasti intervence 2.1 Řídícího orgánu IOP. V případě potřeby bude přehled výdajů doplňován. Před předložením zadávací dokumentace ke kontrole

Více

Zelená a čistá Ostrava 2025

Zelená a čistá Ostrava 2025 Zelená a čistá Ostrava 2025 Strategie ekologizace a modernizace MHD v Ostravě Ing. Roman Kadlučka, Ph.D. září 2013 OSTRAVA metropole Moravskoslezského kraje Počet obyvatel k 31.12.2012 : 305 998 Rozloha:

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

MoPAJ a Informační systémy pro cestující

MoPAJ a Informační systémy pro cestující MoPAJ a Informační systémy pro cestující Strana 1 Cíl prezentace Představení zařízení MoPAJ Představení jednotlivých typů informačních systémů pro cestující Přenos dat mezi vozidly (hnací vozidla, soupravy,

Více

Nový odbavovací systém v prostředcích MHD v Pardubicích

Nový odbavovací systém v prostředcích MHD v Pardubicích v prostředcích MHD v Pardubicích Parametry MHD v Pardubicích ch v roce 2006 Počet linek Počet vozidel Počet ujetých kilometrů Počet přepravených osob Autobusová doprava za rok Trolejbusová doprava za rok

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací řízení Zjednodušené podlimitní řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákona ) Předmět veřejné zakázky Dodávka

Více

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé,

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé, Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 1 Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na celkové zkvalitnění dopravy

Více

Současná praxe a trendy v oblasti veřejného osvětlení. Ing. Jiří Skála

Současná praxe a trendy v oblasti veřejného osvětlení. Ing. Jiří Skála Současná praxe a trendy v oblasti veřejného osvětlení Ing. Jiří Skála Obsah Stav VO v ČR Jak běžel čas. Jak pohlížet na očekávané úspory Hodnocení HPS a LED svítidel Trendy VO Stav VO v ČR Zdroj: Analýza

Více

Pořízení nehmotného investičního majetku (např. know-how bezprostředně související

Pořízení nehmotného investičního majetku (např. know-how bezprostředně související Seznam priorit a jednotlivých typů záměrů z programu SROP a JPD 2, které nevyžadují předložení dokladu o vlivu projektu na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky Akční plán pro roky

Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky Akční plán pro roky Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky 2017 2023 Akční plán pro roky 2017 2019 Expertní týmy Zpracoval: Ing. Jakub Unucka, MBA Datum: Náměstek hejtmana kraje 17. 8. 2017 Program setkání expertních

Více

EXTRAKT z české technické normy Extrakt nenahrazuje samotnou technickou normu, je pouze informativním materiálem o normě

EXTRAKT z české technické normy Extrakt nenahrazuje samotnou technickou normu, je pouze informativním materiálem o normě EXTRAKT z české technické normy Extrakt nenahrazuje samotnou technickou normu, je pouze informativním materiálem o normě ICS 35.240.60, 43.080.20, 45.060.01 Veřejná doprava osob Pracovní rozhraní pro informace

Více

Profil společnosti. systems for easy life

Profil společnosti. systems for easy life Profil společnosti systems for easy life O společnosti Odbavovací systém Aktuální projekty Obsah O společnosti Kdo jsme jsme jednou z vedoucích společnostní v oblasti odbavovacích systémů pro veřejnou

Více

Metodika ověřování zařízení pro odbavovací a informační systémy ve veřejné osobní dopravě

Metodika ověřování zařízení pro odbavovací a informační systémy ve veřejné osobní dopravě České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Metodika ověřování zařízení pro odbavovací a informační systémy ve veřejné osobní dopravě Ing. Milan Sliacky Ústav dopravní telematiky FD ČVUT v Praze

Více

Projekty Karlovarského kraje s podporou ROP Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad

Projekty Karlovarského kraje s podporou ROP Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad Projekty Karlovarského kraje s podporou ROP Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad Realizované projekty Kraj vynaložil na její vybudování 98, 1 milionu korun, z toho 85 procent financí získal

Více

Č.J. PPR /ČJ PRAHA Počet listů: 5

Č.J. PPR /ČJ PRAHA Počet listů: 5 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Odbor veřejných zakázek Č.J. PPR-17905-391/ČJ-2012-990640 PRAHA 31. 5. 2013 Počet listů: 5 dle seznamu dodavatelů, kteří si vyzvedli zadávací dokumentaci kteří požádali

Více

AKTIVNÍ PREFERENCE DOPRAVY VE MĚSTĚ

AKTIVNÍ PREFERENCE DOPRAVY VE MĚSTĚ DOPRAVNÍ SYSTÉMY AKTIVNÍ PREFERENCE DOPRAVY VE MĚSTĚ Zaměřujeme se na 4 základní faktory: rychlost, plynulost, bezpečnost a nižší náklady. ? Potřebujete vozidlům MHD a IZS zajistit rychlejší a bezpečnější

Více

Zadavateli byly doručeny níže uvedené dotazy a zadavatel k nim poskytuje dále uvedené odpovědi a dodatečné informace, které současně uveřejňuje:

Zadavateli byly doručeny níže uvedené dotazy a zadavatel k nim poskytuje dále uvedené odpovědi a dodatečné informace, které současně uveřejňuje: - vymezení ŽADOST O DODATEČNÉ INFORMACE Č. 1 Zadavatel: Veolia Transport Morava a.s. se sídlem Vítkovická 3 133/5, PSČ 702 00, Ostrava, Moravská Ostrava ič: ič: 25827405 DIČ: CZ699001947 zapsaný v obchodním

Více

Základní požadavky na projekty ze specifického cíle 1.4 Operačního programu Životní prostředí, aktivity a 1.4.3

Základní požadavky na projekty ze specifického cíle 1.4 Operačního programu Životní prostředí, aktivity a 1.4.3 Základní požadavky na projekty ze specifického cíle 1.4 Operačního programu Životní prostředí, aktivity 1.4.2 a 1.4.3 Digitální povodňové plány (dpp), lokální výstražné systémy (LVS) a varovné a informační

Více

PROJEKT V ÚSTECKÉM KRAJI

PROJEKT V ÚSTECKÉM KRAJI PROJEKT INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU V ÚSTECKÉM KRAJI Ing. Martin Ročňák zpracovatel Projektu zavedení zónově-relačního integrovaného tarifu v Ústeckém kraji Ústí nad Labem, 15. 11. 2010 1 Výchozí

Více

- Bezdrátový rozhlas SARAH (varovný systém obyvatelstva) - rozhlasové systémy pro obce a města - bezdrátové řečnické a ozvučovací systémy -

- Bezdrátový rozhlas SARAH (varovný systém obyvatelstva) - rozhlasové systémy pro obce a města - bezdrátové řečnické a ozvučovací systémy - - Bezdrátový rozhlas SARAH (varovný systém obyvatelstva) - rozhlasové systémy pro obce a města - bezdrátové řečnické a ozvučovací systémy - rychlostní panely (ukazatele rychlosti) - textové panely - ukazatele

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS současný stav, perspektivy Aleš Stejskal Koordinátor ODIS s.r.o. ODIS je.. Integrovaný

Více

Finanční služby a příklady realizovaných projektů

Finanční služby a příklady realizovaných projektů Finanční služby a příklady realizovaných projektů březen 2019 Vlastislav Navrátil, ČSOB Tento dokument obsahuje informace, které jsou majetkem Československé obchodní banky, a.s. a nelze je tedy sdělovat

Více

AKTIVNÍ PREFERENCE DOPRAVY VE MĚSTĚ

AKTIVNÍ PREFERENCE DOPRAVY VE MĚSTĚ DOPRAVNÍ SYSTÉMY AKTIVNÍ PREFERENCE DOPRAVY VE MĚSTĚ Zaměřujeme se na 4 základní faktory: rychlost, plynulost, bezpečnost a nižší náklady. ? Potřebujete vozidlům MHD a IZS zajistit rychlejší a bezpečnější

Více

vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů VÝSTAVBA A MODERNIZACE INFRASTRUKTURY SYSTÉMŮ MĚSTSKÉ A PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY NA DRÁŽNÍM PRINCIPU

vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů VÝSTAVBA A MODERNIZACE INFRASTRUKTURY SYSTÉMŮ MĚSTSKÉ A PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY NA DRÁŽNÍM PRINCIPU Statutární město Brno jako nositel Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje Integrované územní investice (ITI) vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů

Více

DODATEČNÉ INFORAMCE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1

DODATEČNÉ INFORAMCE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 1 Sdružení zadavatelů Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně se sídlem Pekařská 664/53, 656 91 Brno, IČ: 00159816 a Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, příspěvková organizace se sídlem nám.

Více

Projekt č. TA

Projekt č. TA České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Projekt č. TA02030435 Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě Rok 2013 Ing.

Více

V rámci projektu bude instalováno:

V rámci projektu bude instalováno: Město: NOVÝ BYDŽOV V rámci projektu bude instalováno: Vysílací a řídící pracoviště Na městském úřadu musí být instalováno vysílací pracoviště varovného a informačního systému. V místní části Stará Skřeněř

Více

ROZHODNUTÍ O VYPSÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

ROZHODNUTÍ O VYPSÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Město Břeclav S00RP00L0CIX Sp.zn.: MUBR-S Č.j: MUBR 3646/2014 Vyřizuje: Ing. Bc. Stanislav Hrdlička tel.:, mobil.: 519 324 560, 607 515 510 e-mail: Stanislav.hrdlicka@breclav.eu Datum: 15.1.2014 ROZHODNUTÍ

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 7 INTEGRAČNÍ OPATŘENÍ doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Definice integrovaného dopravního systému Integrovaný

Více

specializovaný dopravní software Softwarové produkty pro IDS

specializovaný dopravní software Softwarové produkty pro IDS specializovaný dopravní software Softwarové produkty pro IDS Představení CHAPS založen v roce 1993 od 1994 existuje INPROP (slovenská dcera) v letech 2007 2016 v holdingu OLTIS Group ve 2010 se stala součástí

Více

zadavatel obdržel dne 24. 1. 2014 e-mailem žádost o dodatečnou informaci v tomto znění:

zadavatel obdržel dne 24. 1. 2014 e-mailem žádost o dodatečnou informaci v tomto znění: VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: MOBIL: E-MAIL: DATUM: 24. 01. 2014 033/2014-200/Fa Ing. Pavel Faugner +420 475 351 542 +420 725 794 363 pavel.faugner@gwtr.cz 29. 01. 2014 UCHAZEČ O VEŘEJNOU

Více

VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 4

VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 4 Strana 1 z 6 VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 4 Zadávací řízení: Veřejná zakázka sektorového zadavatele podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále též jen zákon

Více

1. Popis navrhovaných technologií

1. Popis navrhovaných technologií Příloha č. 1 - Specifikace zboží a popis systému 1. Popis navrhovaných technologií Systém CCTV Princip našeho návrhu spočívá ve změně stávajícího analogového systému přenosu a ukládání dat na technologii

Více

ATEUS - OMEGA Komunikační řešení pro malé a střední firmy

ATEUS - OMEGA Komunikační řešení pro malé a střední firmy ATEUS - OMEGA Komunikační řešení pro malé a střední firmy 2 varianty: - ATEUS - OMEGA Business - ATEUS - OMEGA Basic Propojení všech telekomunikačních služeb firmy Přímé propojení do sítí ISDN, GSM a VoIP

Více

Vysílací zařízení musí umožňovat přímé vysílání mluveného hlášení pro obyvatele.

Vysílací zařízení musí umožňovat přímé vysílání mluveného hlášení pro obyvatele. Technické podmínky Následující technické podmínky jsou souhrnem požadavků zadavatele na charakteristiku a hodnoty technických parametrů dodávaného místního informačního systému, řídícího pracoviště, bezdrátových

Více

Zajištění rozvoje komunikační a systémové infrastruktury MPSV_I.

Zajištění rozvoje komunikační a systémové infrastruktury MPSV_I. Veřejná zakázka Zajištění rozvoje komunikační a systémové infrastruktury MPSV_I. zadávaná v otevřeném nadlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

Mezi povinné přílohy žádosti o poskytnutí dotace z IROP patří:

Mezi povinné přílohy žádosti o poskytnutí dotace z IROP patří: Důvodová zpráva Žádost o vyjádření objednatele o jednoznačném úmyslu uzavřít smlouvu o závazku veřejné služby s DPMLJ, a.s., jako vnitřním provozovatelem Stručný obsah: Tento materiál informuje radu města

Více