(KRAV MAGA GLOBAL CZECH REPUBLIK)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(KRAV MAGA GLOBAL CZECH REPUBLIK)"

Transkript

1 Seminář k dotačnímu řízení Zdravé město Praha 2015 I. program a aktuálním informacím v prevenci rizikového chování dětí a mládeže na území hl. m. Prahy 9:00 - zahájení Doc. Ing. Mgr. Martin Dlouhý, Dr., MSc., radní hl. m. Prahy 9:10 10:00 - grantové řízení Zdravé město Praha I. - žádost o grant, povinné přílohy Mgr. Jana Havlíková (Magistrát hl. m. Prahy) a Mgr. Jan Žufníček (Pražské centrum primární prevence) 10:00 10:30 - certifikace programů primární prevence Mgr. Lucie Myšková (Národní ústav pro vzdělávání) 10:30 11:00 přestávka 11:00 11:30 - závěrečná zpráva a vyúčtování přiděleného grantu Bc. Ondřej Pracný (Magistrát hl. m. Prahy) 11:30 12:00 - informace o výsledcích dotazníkového šetření na základních školách v MČ Praha 12 a z rychlého průzkumu na pražských školách Mgr. Pavel Dosoudil (Pražské centrum primární prevence) 12:00 13:00 - Nenechte si ubližovat - management osobní bezpečnosti Jakub Otipka (KRAV MAGA GLOBAL CZECH REPUBLIK) 13:00 13:15 Prezentace projektu Správným směrem Kpt. Bc. Petr Procházka (Národní protidrogová centrála)

2 Zdravé město Praha 2015 I. program - specifická primární prevence pro školy a školská zařízení Metodika pro předkladatele

3 Podporováné typy programů: I. Studium k výkonu specializovaných činností specializační studium pro školní metodiky prevence Kurzy zaměřené na získání teoretických znalostí, osvojení praktických dovedností a zkušeností potřebných pro výkon funkce školního metodika prevence. Kurzy musí být akreditované! Finanční prostředky na studium jsou určeny pouze pro školní metodiky prevence a metodiky prevence v PPP. Požadovat lze finanční prostředky na jeden rok studia. Maximální výše celkově poskytnutého grantu je Kč.

4 II. Programy dlouhodobé všeobecné specifické primární prevence rizikového chování ve školách Efektivní jsou programy kontinuální, komplexní, využívající adekvátních forem působení na cílovou skupinu. Programy by měly být interaktivní, prožitkové, zaměřené na získávání informací a dovedností vedoucích ke změně postojů a snížení pravděpodobnosti výskytu rizikového chování. Typy rizikového chování Záškoláctví Šikana a extrémní projevy agrese Rizikové sporty a rizikové chování v dopravě Rasismus, xenofobie Negativní působení sekt Sexuální rizikové chování Užívání návykových látek Spektrum poruch příjmu potravin Okruh poruch a problémů spojených se syndromem CAN Podmínkou je účast třídního učitele na programu. Maximální výše poskytnutého grantu na lektorné je 350 Kč/hod. pro jednoho lektora (je možné žádat max. pro dva lektory). Maximální výše celkově poskytnutého grantu je Kč.

5 III. Adaptační výjezd mimo školu Tematicky zaměřené výjezdy mimo běžné na sebepoznávání a utváření vztahů v třídních kolektivech. prostředí, zaměřené Adaptační výjezd, na který je možné žádat finanční příspěvek, je program pro nově vzniklé třídní kolektivy, např. pro 6. ročníky ZŠ nebo pro první ročníky středních škol všech typů. Výjezd je nutné uskutečnit v počátku školního roku, tedy v měsících září říjen, případně je možné realizovat výjezd i v jiném měsíci, bude-li jeho potřeba odůvodněná. Minimální rozsah jsou tři dny. Adaptační výjezd bude podpořen pouze, bude-li součástí dlouhodobého programu specifické primární prevence. Účast třídního učitele na výjezdu je podmínkou. Maximální výše celkově poskytnutého grantu je Kč na 1 akci (tj Kč/1 den).

6 Zdravé město Praha 2014 I. program IV. Programy selektivní primární prevence pro rizikovou skupinu dětí a mládeže O tento typ prevence žádají speciální školy, střediska výchovné péče, speciálně pedagogická centra a pedagogicko-psychologické poradny, které realizují programy pro cílové skupiny (žáků, studentů), u nichž je aktuálně či dlouhodobě zvýšeno nebezpečí výskytu rizikových forem chování. Maximální výše poskytnutého grantu na lektorné je 500 Kč/hod. pro jednoho lektora (je možné žádat max. pro dva lektory). Maximální výše celkově poskytnutého grantu pro školu je Kč. Maximální výše celkově poskytnutého grantu pro školské zařízení není určena.

7 Externí zajišťovatelé programů primární prevence musí mít certifikaci pro daný typ a oblast primární prevence rizikového chování. V případě, že do doby odevzdání žádosti neprojde organizace certifikačním procesem, musí doložit žádost o zahájení certifikačního řízení a o provedení místního šetření. Seznam certifikovaných poskytovatelů Jules a Jim, o.s. Křesťanská pedagogicko-psychologická poradna Prev-Centrum ProPrev, z.s. PROSPE, o.s. Proxima Sociale o.p.s. ŽIVOT BEZ ZÁVISLOSTÍ Národní ústav pro vzdělávání

8 Jedna žádost musí obsahovat jeden typ programu. Žadatel může podat max. 3 žádosti. Budou-li žádosti jednoho žadatele vzájemně provázané (např. adaptační výjezd mimo školu, na který navazuje blok primární prevence), budou upřednostněny. Pedagogicko-psychologické poradny mohou žádat v jednom formuláři o jeden typ programu realizovaný na více školách. Pokud realizujete různé typy programů, podejte další žádosti, které opět mohou být pro více škol.

9 Grant je určen na úhradu nákladů pouze v položkách materiál, služby a mzdové náklady. Grant se žadateli poskytuje jen na úhradu nezbytně nutných nákladů spojených s realizací projektu, které budou v přiměřeném rozsahu, uvedené a zdůvodněné v žádosti.

10 Dotaci nelze požadovat a použít zejména na: režii (tj. energii, topení, vodu, opravy a údržbu, pohonné hmoty); investice; stravu; cestovné; nákup či opravu prostředků výpočetní ani jiné techniky či spotřební elektroniky; reprezentaci (tzn. pohoštění, dary a obdobná plnění); zahraniční cestovné a úhradu cestovních náhrad nad rámec zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce; platy zaměstnanců; mohou být hrazeny pouze ostatní platby za provedenou práci (na základě DPP a DPČ realizované nad rámec vyučovacího úvazku pedagoga/metodika); provedení auditu, na pokuty a sankce; úhrady telekomunikací (úhrady služeb včetně nákupu telefonních karet); úhradu leasingu osobních automobilů a dalšího hmotného majetku; školy v přírodě a školní výlety; odměnu za vypracování žádosti/projektu; nespecifikované výdaje.

11 Způsob podání: V tištěné podobě v jednom vyhotovení s uvedením adresáta - Magistrát hl. m. Prahy, odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence, Jungmannova 35/29, Praha 1 - do podatelny nebo poštou (rozhoduje razítko pošty, s datem nejpozději ). Obálku označte slovy Zdravé město Praha 2015 I. program (každá žádost v samostatné obálce)

12 Místa podání žádostí: podatelna Magistrátu hlavního města Prahy, Jungmannova 35/29, Praha 1 nebo podatelna Magistrátu hlavního města Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1

13 V elektronické podobě do předmětu zprávy uveďte GZMP15-I. název školy nebo školského zařízení odesílejte včetně povinných příloh elektronická podoba musí být totožná s tištěnou (včetně příloh) Formulář A1, A2 a A3 na jana.havlikova@praha.eu, protidrogovému koordinátorovi vaší MČ a metodikovi prevence ve vaší spádové pedagogicko-psychologické poradně Formulář B na jana.havlikova@praha.eu Formulář C1 a C3 na jana.havlikova@praha.eu a protidrogovému koordinátorovi vaší MČ

14 Povinné přílohy Školy a školská zařízení zřizovaná HMP nebo městskými částmi Formulář A1, A2, A3 minimální preventivní program; kopii dokladu o oprávnění osoby jednat za žadatele (v případě, že za žadatele nebude jednat statutární orgán). Formulář B - Studium k výkonu specializovaných činností specializační studium pro školní metodiky prevence minimální preventivní program; kopii dokladu o oprávnění osoby jednat za žadatele (v případě, že za žadatele nebude jednat statutární orgán); potvrzení o přijetí ke studiu nebo absolvování předešlých ročníků vzdělávání. Formulář C1, C3 - Specifická primární prevence realizovaná středisky výchovné péče, speciálně pedagogickými centry a pedagogicko-psychologickými poradnami minimální preventivní program je výhodou kopii dokladu o oprávnění osoby jednat za žadatele (v případě, že za žadatele nebude jednat statutární orgán).

15 Povinné přílohy Školy a školská zařízení nezřizovaná HMP nebo městskými částmi Formulář A1, A2, A3 - kopii dokladu o oprávnění osoby jednat za žadatele (v případě, že za žadatele nebude jednat statutární orgán); - doklad o aktuálním bankovním spojení - minimální preventivní program. Formulář B - Studium k výkonu specializovaných činností specializační studium pro školní metodiky prevence - kopii dokladu o oprávnění osoby jednat za žadatele (v případě, že za žadatele nebude - jednat statutární orgán); - doklad o aktuálním bankovním spojení - potvrzení o přijetí ke studiu nebo absolvování předešlých ročníků vzdělávání; - minimální preventivní program. Formulář C1, C3 - Specifická primární prevence realizovaná pedagogicko-psychologickými poradnami - minimální preventivní program je výhodou; - doklad o aktuálním bankovním spojení - kopii dokladu o oprávnění osoby jednat za žadatele (v případě, že za žadatele nebude - jednat statutární orgán).

16 Důvody pro vyřazení projektu nebo neposkytnutí grantu Žádost byla podána po termínu - nebude posuzována. Chybějící přílohy. Jedna žádost je určena na více typů podporovaných programů. Žádost nevyhovuje stanoveným podmínkám uvedeným v metodice. Žadatel nesplňuje podmínky grantového řízení. Navrhovaný projekt neodpovídá podporovaným programům. Nedostatečná kvalifikace zajišťovatele. Rozhodnutí poskytovatele o vyřazení žádosti nebo neposkytnutí finančních prostředků je konečné a nezdůvodňuje se. Na poskytnutí grantu není právní nárok. Žadatelé nebudou vyzýváni k doplnění chybějících údajů. Dokládání chybějících náležitostí po uzávěrce grantového řízení není možné

17 Zdravé město Praha 2014 I. program Nejčastější chyby v žádostech:. nevyhovující minimální preventivní program školy špatný název školy musí být dle zápisu do školského rejstříku špatná ekonomická rozvaha nekoresponduje s dílčími položkami v žádosti, nesedí součty špatné číslo bankovního účtu chybí podpisy žadatele chybí minimální preventivní program školy chybí povinné přílohy projekt není v souladu s minimálním preventivním programem školy projekt není v souladu s metodikou grantového řízení žádost je neúplná jedna žádost je určena na více typů podporovaných programů nedodržení finančních limitů projektu: specifická primární prevence - max Kč na jeden projekt, max. 700 Kč/hod/2 lektory adaptační výjezd Kč/den, max. 3 dny selektivní primární prevence - max Kč na jeden projekt, max Kč/hod/2 lektory chybí přesné datum konání adaptačního výjezdu, počet žáků navrhovaný projekt neodpovídá podporovaným programům nedostatečná kvalifikace zajišťovatele

18

19

20

21

22 Žádost o finanční prostředky z rozpočtu HMP Zdravé město Praha 2015 I. program Formulář B: Studium k výkonu specializovaných činností specializační studium pro školní metodiky prevence Školní (obvodní) metodik prevence, který bude vzdělávání absolvovat (jméno, příjmení, titul): Od kdy vykonává/bude vykonávat funkci ŠMP (rok a měsíc): Organizace zajišťující vzdělávací program: Akreditace vzdělávacího programu: Cena vzdělávacího programu za kalendářní rok: Částka požadovaná od HMP (maximálně Kč) Důležité informace k žádosti/projektu

23 Předpokládaný harmonogram grantového řízení vyhlášení grantového řízení Zdravé město Praha konečný termín pro doručení žádostí do podatelny MHMP listopad administrace projektů prosinec hodnocení projektů leden 2015 hodnocení v poradních orgánech Rady HMP únor Rada HMP březen Zastupitelstvo HMP, zveřejnění výsledků na webových stránkách HMP, uvolnění finančních prostředků školám

24 Vyhlášení a formuláře jsou k dispozici v elektronické podobě na internetových stránkách HMP: Konzultační středisko ke zpracování projektů: Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence - oddělení prevence, Charvátova 9, Praha 1, 2. patro, č. dveří 204 a 205. Konzultační hodiny pondělí a středa v úředních hodinách (nejlépe po předchozí telefonické domluvě). Kontaktní osoby: Mgr. Jana Havlíková, tel.: , jana.havlikova@praha.eu Bc. Ondřej Pracný, tel.: , ondrej.pracny@praha.eu

25 ADRESÁŘ OBVODNÍCH METODIKŮ PREVENCE 2014 PPP Jméno a příjmení Adresa Telefon 1, 2, 4 PaedDr. Lenka Marušková Francouzská 56/ Praha lmaruskova@ppppraha.cz 3 Mgr. Pavel Klíma Lucemburská 40/ Praha 3 9 U Nové školy Praha metodik.p3a9@gmail.com metodik.p3a9@gmail.com 4 - P 11 Jižní Město 4 - P12 Modřany Hellena Holečková 5 Mgr. Olga Pařízková Kupeckého 576/ Praha 4 - Háje Barunčina Praha 4 - Modřany Kuncova 1580/ Praha hhellena@volny.cz prevenceppp5@volny.cz 6 Mgr. Lenka Chmelařová Vokovická 3/ Praha kubesova.l@ .cz 7 PhDr. Iva Světlá Glowackého 6/ Praha svetla@ppppraha7a8.cz 10 PhDr. Martina Zelená Jabloňová Praha zelena@ppp10.eu

26 Spádové oblasti pedagogicko-psychologických poraden

27 Seznam protidrogových koordinátorů MČ 1 Mgr. Ladislav Varga ÚMČ Praha 1 Vodičkova 681/ Praha 1 2 Mgr. Terezie Paterová ÚMČ Praha 2 náměstí Míru 600/ Praha 2 3 Mgr. Radek Lehkoživ ÚMČ Praha 3 Seifertova Praha 3 4 Bc. Eva Hromádková ÚMČ Praha 4 Antala Staška 2059/8b Praha 4 5 Bc. Kateřina Černohousová ÚMČ Praha 5 Nám. 14. října Praha 5 6 Mgr. Michaela Zolotarová ÚMČ Praha 6 Čs. Armády Praha 6 7 Bc. Jaroslav Fiala ÚMČ Praha 7 nábřeží Kpt. Jaroše Praha 7 8 Mgr. Pavla Karmelitová ÚMČ Praha 8 U Meteoru Praha 8 9 Lukáš Horák ÚMČ Praha 9 Sokolovská 324/ Praha 9 10 Jakub Skřivan, DiS. ÚMČ Praha 10 Vršovická Praha ladislav.varga@praha1.cz paterovat@p2.mepnet.cz radekl@praha3.cz Eva.hromadkova@praha4.cz katerina.cernohousova@praha5.cz mzolotarova@praha6.cz fialaj@p7.mepnet.cz pavla.karmelitova@praha8.cz horakl@p9.mepnet.cz horakl@praha9.cz jakubs@praha10.cz

28 11 Mgr. Dagmar Špatenková ÚMČ Praha 11 Jižní Město Nad Opatovem Praha 4 12 Marie Vašáková ÚMČ Praha 12 - Modřany Čechtická Praha 4 13 Bc. Petr Syrový ÚMČ Praha 13, Sluneční nám. 2580/ Praha 5 14 Mgr. Dana Hladíková - zástup ÚMČ Praha 14 Černý Most Bratří Venclíků Praha 9 15 MUDr. Lenka Venzarová ÚMČ Praha 15 Boloňská 478/ Praha Iveta Krejčí ÚMČ Praha 16 - Radotín Václava Balého Praha 5 17 Ing. Naděžda Balázsová ÚMČ Praha 17 - Řepy Makovského Praha 6 18 Radka Ptáčníková ÚMČ Praha 18 Letňany Bechyňská Praha 9 19 Kateřina Březinová ÚMČ Praha 19 Kbely Semilská 43/ Praha 9 20 Radka Tadičová, DiS. ÚMČ Praha 20 H. Počernice Jívanská Praha 9 21 Hana Kořínková ÚMČ Praha 21 Újezd n. Lesy Staroklánovická Praha 9 22 Pavlína Harantová ÚMČ Praha 22 - Uhříněves Nové náměstí Praha zdarskad@p11.mepnet.cz mvasakova@p12.mepnet.cz syrovyp@p13.mepnet.cz hladikova@p14.mepnet.cz venzaroval@p15.mepnet.cz Fax: iveta.krejci@p16.mepnet.cz balazsovan@repy.mepnet.cz ptacnikova@letnany.cz brezinova.katerina@kbely.mep net.cz radka_tadicova@pocernice.cz hana.korinkova@ujezdnl.mepn et.cz pavlina.harantova@p22.mepne t.cz

29 Děkuji za pozornost Mgr. Jana Havlíková Oddělení prevence ZSP Tel.:

GRANTOVÝ PROGRAM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY PRO OBLAST PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH PRO ROK 2017

GRANTOVÝ PROGRAM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY PRO OBLAST PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH PRO ROK 2017 GRANTOVÝ PROGRAM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY PRO OBLAST PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH PRO ROK 2017 Vyhlášené programy: I. Akreditované vzdělávání v oblasti primární prevence rizikového chování

Více

* 9:00 9:10 - zahájení semináře a vyhlášení soutěže o nejlepší plakát a znělku Antifetfest 2016 Ing. Radek Lacko, radní hl. m.

* 9:00 9:10 - zahájení semináře a vyhlášení soutěže o nejlepší plakát a znělku Antifetfest 2016 Ing. Radek Lacko, radní hl. m. Seminář ke Grantovému programu hl. m. Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních a aktuálním otázkám primární prevence v učňovském školství PROGRAM: 8:30 9:00 prezence účastníků

Více

GRANTOVÝ PROGRAM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY PRO OBLAST PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH PRO ROK 2018

GRANTOVÝ PROGRAM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY PRO OBLAST PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH PRO ROK 2018 GRANTOVÝ PROGRAM HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY PRO OBLAST PRIMÁRNÍ PREVENCE VE ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH PRO ROK 2018 Vyhlášené programy: Akreditované vzdělávání v oblasti primární prevence rizikového chování

Více

"Program podpory adaptačních výjezdů na základních školách 2015

Program podpory adaptačních výjezdů na základních školách 2015 "Program podpory adaptačních výjezdů na základních školách 2015 1. Základní informace Záměrem tohoto programu je podpora základních škol na území Městské části Praha 14 v realizaci adaptačních výjezdů

Více

ZDRAVÉ MĚSTO PRAHA 2014

ZDRAVÉ MĚSTO PRAHA 2014 ZDRAVÉ MĚSTO PRAHA 2014 Program I. specifická primární prevence pro školy a školská zařízení prevence rizikového chování dětí a mládeže v rezortu školství Metodika pro předkladatele pro rok 2014 Praha

Více

Systém primární prevence rizikového chování

Systém primární prevence rizikového chování Systém primární prevence rizikového chování Mgr. Jana Havlíková, oddělení prevence Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zpracovává národní strategii

Více

Pražské drogové fórum primární prevence 2014

Pražské drogové fórum primární prevence 2014 Pražské drogové fórum primární prevence 2014 Termín konání: Místo konání: Pořadatel: 21. května 2014 od 9:00 hodin Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské náměstí 2, Praha 1 Magistrát hl. m. Prahy, odbor zdravotnictví,

Více

Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních. Metodika pro předkladatele pro rok 2016

Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních. Metodika pro předkladatele pro rok 2016 Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních Metodika pro předkladatele pro rok 2016 Praha 2015 Úvodní ustanovení Hlavní město Praha (dále jen HMP

Více

Akční plán školské primární prevence rizikového chování v hl. m. Praze na rok 2017 s výhledem pro rok 2018

Akční plán školské primární prevence rizikového chování v hl. m. Praze na rok 2017 s výhledem pro rok 2018 Akční plán školské primární prevence rizikového chování v hl. m. Praze na rok 2017 s výhledem pro rok 2018 Mgr. Jana Havlíková Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence Oddělení prevence Obsah Popis

Více

Granty hlavního města Prahy. Programy primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2019

Granty hlavního města Prahy. Programy primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2019 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence Oddělení prevence Granty hlavního města Prahy Programy primární prevence ve školách a školských zařízeních

Více

Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2018

Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2018 Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2018 Metodika pro předkladatele pro rok 2018 Vyhlášené programy: I. Akreditované vzdělávání

Více

Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2017

Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2017 Grantový program hlavního města Prahy pro oblast primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok 2017 Metodika pro předkladatele pro rok 2017 Vyhlášené programy: I. Akreditované vzdělávání

Více

Granty hlavního města Prahy. Programy primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok (dále jen Program ) ZÁKLADNÍ INFORMACE

Granty hlavního města Prahy. Programy primární prevence ve školách a školských zařízeních pro rok (dále jen Program ) ZÁKLADNÍ INFORMACE Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 1726 ze dne 26. 8. 2019 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor sociálních věcí Oddělení prevence Granty hlavního města Prahy podle ustanovení 10c zákona

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 10. května /ENV/16 Ing. Říčan

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 10. května /ENV/16 Ing. Říčan ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

Dotčené územní samosprávné celky a dotčené správní úřady dále upozorňujeme ve smyslu 10f odst. 5 zákona na možnost zaslání vyjádření k návrhu

Dotčené územní samosprávné celky a dotčené správní úřady dále upozorňujeme ve smyslu 10f odst. 5 zákona na možnost zaslání vyjádření k návrhu ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2013 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace hlavního města Prahy v sociální oblasti pro rok 2010 prostřednictvím Městské části Praha 16 V. Program Podpora městských částí v sociální oblasti Městská část

Více

Městská část Praha - Suchdol

Městská část Praha - Suchdol Městská část Praha-Suchdol, Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol, 165 00 Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ PROGRAMU PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PŮSOBÍCÍCH V MĚSTSKÉ

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 18. ledna /ENV/15 Ing. Říčan

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 18. ledna /ENV/15 Ing. Říčan ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 16 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury I. Všeobecná ustanovení 1. Městská část Praha 16 - Radotín (dále

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 20. dubna /ENV/15 Ing. Říčan

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 20. dubna /ENV/15 Ing. Říčan ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Č. j.: Vyřizuje: Tel.: 31. října 2017 MZP/2017/710/2089 Ing. Benková

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Č. j.: Vyřizuje: Tel.: 31. října 2017 MZP/2017/710/2089 Ing. Benková ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů

Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů Průzkum realizovalo Centrum sociálních služeb Praha odd. Pražské centrum primární prevence. Ve spolupráci

Více

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2015 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2014 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 101.01.09 Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, 143 12 Praha 4 vyhlašuje výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2010 v souladu

Více

Prevence rizikového chování v Ústeckém kraji v roce 2019

Prevence rizikového chování v Ústeckém kraji v roce 2019 na základě usnesení Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 057/16Z/2018 ze dne 10. 12. 2018 vyhlašuje Dotační program s názvem Prevence rizikového chování v Ústeckém kraji v roce 2019 Program se řídí Zásadami

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Č. j.: Vyřizuje: Tel.: 11. září 2017 MZP/2017/710/1434 Ing. Benková

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Č. j.: Vyřizuje: Tel.: 11. září 2017 MZP/2017/710/1434 Ing. Benková ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2016 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

Rada Městské části Praha 1 vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí grantů v oblasti p r e v e n c e k r i m i n a l i t y pro rok 2009

Rada Městské části Praha 1 vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí grantů v oblasti p r e v e n c e k r i m i n a l i t y pro rok 2009 Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR09_0067 ze dne 26.1.2009: Rada Městské části Praha 1 vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí grantů v oblasti p r e v e n c e k r i m i n a l i t y pro rok 2009

Více

1 ^ -0^- 2915. Ministerstvo životního prostředí

1 ^ -0^- 2915. Ministerstvo životního prostředí ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2t 1 ^ -0^- 2915 ODESILATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10

Více

Městská část Praha - Suchdol

Městská část Praha - Suchdol Městská část Praha-Suchdol, Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol, 165 00 Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ PROGRAMU PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ V MĚSTSKÉ

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 v rámci J5 programu Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

č. j.: MSMT-18917/2012-27/2

č. j.: MSMT-18917/2012-27/2 č. j.: MSMT-18917/2012-27/2 Metodika Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování v období

Více

Žádost o sociální službu - VZOR (podle níže uvedeného vzoru můžete napsat svoji vlastní žádost, pokyny k odeslání naleznete pod vzorem žádosti)

Žádost o sociální službu - VZOR (podle níže uvedeného vzoru můžete napsat svoji vlastní žádost, pokyny k odeslání naleznete pod vzorem žádosti) Žádost o sociální službu - VZOR (podle níže uvedeného vzoru můžete napsat svoji vlastní žádost, pokyny k odeslání naleznete pod vzorem žádosti) Vážený pan/vážená paní Jméno, příjmení Funkce/ název odboru

Více

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Dítě a droga Krajská konference k problematice rizikového chování dětí, žáků a studentů

Více

3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek Nadační fond CESTA KE VZDĚLÁNÍ Mariánské náměstí 2, 110 00 Praha 1 Nadační fond Cesta ke vzdělání se sídlem Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 vyhlašuje 3. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-062-010-16 ze dne 21.3.2016 Žádost o účelovou neinvestiční dotaci na realizaci procesů plánování sociálních služeb, řešení problematiky bezdomovectví

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2017 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

Zásady. Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015

Zásady. Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015 Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015 I. Úvodní ustanovení Zastupitelstvo města Ostravy rozhodlo svým usnesením

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 Příloha č. 1 usnesení č. Usn RMC 0464/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 13.7. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na zvelebování vzhledu vnitrobloků

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36 M ATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36 DNE: 22. 02. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 534/2016/oPK OBSAH: Dotační programy NÁVRH USNESENÍ: Rada města po projednání vyhlašuje program Dotace od rady

Více

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název

Více

od , 9:00 hod. do , 11:00 hod.

od , 9:00 hod. do , 11:00 hod. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Číslo jednací zadavatele: 19565/2009-61

Více

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ Příloha č. 2 usnesení Rady městské části Praha 12 č. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ 1. Přesný název projektu 2. Základní údaje o žadateli: NA ROK 216 přesný název žadatele právní

Více

7. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek

7. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek Nadační fond CESTA KE VZDĚLÁNÍ Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 Nadační fond Cesta ke vzdělání se sídlem Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 vyhlašuje 7. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

Více

Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009

Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009 Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009 PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V OBLASTI INTEGRACE CIZINCŮ Pořadatel semináře Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) Nadace

Více

Prevence online kriminality a podpora MŠMT

Prevence online kriminality a podpora MŠMT Prevence online kriminality a podpora MŠMT Konference Praha bezpečně online 2012 Ing. Radka Heřmánková odbor speciálního vzdělávání a institucionální výchovy, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování (dále jen Strategie) 2013-2015 vychází z: 1. Závěrečné zprávy - hodnocení

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 Účel podpory Podpořit aktivní činnost občanů města Kašperské Hory a jeho

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0126/2016 Rady Městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty

Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty 1 Konference k oblasti primární prevence Praha 17.-18.5.2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.3 SPECIFICKÁ

Více

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 684 ze dne

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 684 ze dne Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 684 ze dne 29. 3. 2016 Zřizovatel HMP (Příjemci dotace jsou povinni nakládat s finančními prostředky v souladu s Metodikou pro předkladatele pro rok 2016) Číslo S/001/2016

Více

14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času. Zásady pro poskytování dotací. z rozpočtu města Šternberka

14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času. Zásady pro poskytování dotací. z rozpočtu města Šternberka 14. prosince 2015 Šternberk, Expozice času Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Šternberka novela zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (zákon č. 24/2015 Sb.) směrnice

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. 13. září /ENV/16 Ing. Benková V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.:

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. 13. září /ENV/16 Ing. Benková V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8. na zvelebování vzhledu veřejného prostoru Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8. na zvelebování vzhledu veřejného prostoru Městské části Praha 8 Příloha č. 1 usnesení č. Usn RMC 0225/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 20. dubna 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na zvelebování vzhledu veřejného

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 600/1a, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 745/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 103 ze dne 22.09.2015 Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské části Praha 3 - Dotační program

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 DNE: 10. 11. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 17/2016/OS/1 OBSAH: Vyhlášení dotačních programů pro sociální oblast ANOTACE: Město Žďár nad Sázavou

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality Název projektu

Více

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

Obsah prezentace Role a úloha MŠMT v primární prevenci Strategické dokumenty (Strategie MŠMT a krajské plány prevence) Metodické doporučení Co dělat,

Obsah prezentace Role a úloha MŠMT v primární prevenci Strategické dokumenty (Strategie MŠMT a krajské plány prevence) Metodické doporučení Co dělat, Aktuální informace MŠMT k oblasti primární prevence rizikového chování III. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování Karlovy Vary 2012 Ing. Radka Heřmánková odbor speciálního vzdělávání

Více

Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období

Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období 2017-2020 Metodika dotačního programu Bezpečné klima v českých školách na období

Více

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2016

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ MAGISTRÁT MĚSTA PLZNĚ Odbor sociálních služeb Martinská 2, Plzeň ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2016 Obsah formuláře A. Obecná část - souhrnné informace o organizaci a předkládaných službách

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 6. 2015 Bod pořadu jednání: Dotační program pro poskytnutí finančních prostředků na provozní náklady spojené se stravováním

Více

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE Roman Petrenko, NÚV CO JE TO PREVENCE? Předcházet, učinit opatření předem Prevence sociálně patologických jevů (Herbert Spencer) Prevence

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů ze dne 17. 12. 2014 č. 14/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina

Více

Formální náležitosti Programů

Formální náležitosti Programů Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2010. 1.2. Zdůvodnění Programu

Více

Síť služeb kraje v oblasti primární prevence

Síť služeb kraje v oblasti primární prevence Síť služeb kraje v oblasti primární prevence konkrétní organizace cílová skupina služby kontakt PPP pro Prahu 1,2a4 Křesťanská pedagogickopsychologická poradna PPP Praha 10 PPP Praha 11 a 12 PPP Praha

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2014 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2011 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B. Specifická část - charakteristika

Více

Příloha č. 2 dotačního programu. Obecná část. Evidenční číslo: Žadatel: 2) Právní forma žadatele: Datum zahájení činnosti: IČ: DIČ:

Příloha č. 2 dotačního programu. Obecná část. Evidenční číslo: Žadatel: 2) Právní forma žadatele: Datum zahájení činnosti: IČ: DIČ: Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (Program na podporu školních projektů v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty ve školách a školských

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. PRAHY PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ rok 2012 (žádost je určena pro právnické osoby) 1. Tematická oblast grantu: Podporovaná aktivita tématické oblasti: (Pozor: při změně

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí, rozhodování a udělování grantů v sociální oblasti města Kolína pro rok 2014 (Pravidla) Platnost a účinnost od: 14.

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Č. j.: Vyřizuje: Tel.: 13. února 2018 MZP/2018/710/527 Mgr. Šamšulová

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Č. j.: Vyřizuje: Tel.: 13. února 2018 MZP/2018/710/527 Mgr. Šamšulová ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ MĚSTSKOU ČÁSTÍ BRNO-KNÍNIČKY NA PODPORU KULTURNÍCH, SPORTOVNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT, NA SOCIÁLNÍ ČINNOSTI, OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A NA DALŠÍ AKCE ZVLÁŠTĚ

Více

Role a aktivity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti primární prevence rizikového chování II

Role a aktivity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti primární prevence rizikového chování II Role a aktivity Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v oblasti primární prevence rizikového chování II II. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 2. listopadu 2011 Sokolov

Více

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy 5. 1. 2016 M E T O D I K A pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků určených na připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádných událostí

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

Cesty prevence od chaosu ke struktuře

Cesty prevence od chaosu ke struktuře Cesty prevence od chaosu ke struktuře PhDr. Masáková Václava ředitelka, psycholožka PaedDr.Marušková Lenka metodik prevence rizikového chování Pohled do historie 90tá léta 1994 převažovala sekundární a

Více

Podpora koordinátorů pro romské záležitosti

Podpora koordinátorů pro romské záležitosti Dotační program Podpora koordinátorů pro romské záležitosti Bc. Jiří Svěrák 3. srpna 2016 Vymezení účelu dotace - upraveno ve Směrnici vedoucího Úřadu vlády ČR č. 2/2016 o poskytování neinvestičních dotací

Více

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti)

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) Obsah formuláře: Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o

Více

Výchovné a vzdělávací programy se zaměřením na prevence. Alžběta Černochová, David Holý

Výchovné a vzdělávací programy se zaměřením na prevence. Alžběta Černochová, David Holý Výchovné a vzdělávací programy se zaměřením na prevence Alžběta Černochová, David Holý Výchovné a vzdělávací programy Primární prevence (Adaptační výjezdy) Selektivní prevence Primární prevence pro MŠ

Více

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 Identifikační údaje o předkládající organizaci Název žadatele Právní forma IČ Název DIČ Jméno

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména: zákonem

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních

Více

Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011.

Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011. 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě Český Krumlov na rok 2011. 1.2. Zdůvodnění Programu Tento Program je zaměřen na podporu činnosti

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0079/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více