ETHERNET KONVERTOR GIOM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ETHERNET KONVERTOR GIOM"

Transkript

1 ETHERNET KONVERTOR GIOM Verze 2.0

2 Ethernet konvertor GIOM 2 Popis: Ethernet konvertor (dále jen EC) GIOM2 je vylepšenou verzi EC GIOM1, konfigurace probíhá přes WWW rozhraní. Maximální datový tok 3,8 Mbits. Vstupy: 1xRJ45 10Mb Ethernet, 1x Nap 5V/2A, 1x reload switch, 1x PCMCIA type II, karty 5V a 3.3V 16bit. Indikace: LED1 červená, indukuje napájení zařízení. LED2 žlutá Ethernet activity, aktivita na Ethernetu LED3 W žlutá Card activity, aktivita bezdrátové kartě LED4 zelena Ethernet link správně připojeny Ethernet kabel, je ale možno zaměnit na kabelu piny 1 a 2. LED5 až 8 modré TX rate, aktuální přenosová rychlost, základní je 1Mbits při komunikaci se nastaví na fixed či na aktuální hodnotu. Speciální případ je pravidelně blikající LED5-TX rate 1Mbits Searching, karta hledá Access POINT v infra modu. FORCE RELOAD: Postup jak zařízení resetovat (nastavit ) na default hodnoty. Zapnete napájení. Po rozsvícení červené (napájecí )LED stisknout Reload Switch, při správném reloadu probliknou 3x všechny LED diody pro TX rate. Zařízení se pak rozběhne s default (továrním) nastavením. Konfigurace přes WWW rozhraní. Pro konfiguraci je nutno splnit několik podmínek. Tou hlavni je, že musí byt vložena funkční bezdrátová karta. Pokud karta chybí je to signalizováno blikajícími LED TX rate v pravidelných intervalech. Do adresového řádku internetového prohlížeče napíšeme IP adresu tak jak je to vidět na následujícím obrázku. Správně by se mělo zobrazit: Pokud ne, je špatně nastaven TCP/IP protokol síťového rozhraní. Proveďte konfiguraci Protokolu TCP/IP dle následujícího příkladu.

3 Nastavena síť musí stejná jako je default IP u EC. Přihlášení má dvě hesla, první je standartně nastavené na monitor Po kliknuti na USER monitoring se zobrazí informativní tabulka, která je vhodná především pro uživatele.

4 CARD present MAC adresa vložené WLAN karty. Manufacturer typ karty. STATUS nastaveni karty, AdHoc peer to perr sít, Infrastructure AP-klient sít, Searching Infrastructure mode hledající daný Access point Disconect ztráta spojeni s Access pointem Unknown nedefinovaný mód. Network name nalezené SSID sítě, Access point MAC adresa, název AP nebo jméno výrobce a typ. Transmit rate první hodnota je aktuální rychlost, které je indikována na panelu zařízení danou LED, 1,2,5.5 a 11Mbits, druha hodnota udává max. hodnotu rychlosti dané karty. Channel komunikační kanál, druhá hodnota max. počet vysílacích kanálu karty. Quality, signal, channel údaje kvality spojeni Data counter Counting data Bytes in Bytes out Actual rate in/out WEP availability počet MByte které prošlo přes zařízení. jak je zařízení nastaveno pro počítaní dat, buď v příchozím nebo odchozím směru nebo oba směry dohromady. celkový počet Bytu od instalace a spuštění zařízení v příchozím směru celkový počet Bytu od instalace a spuštění zařízení v odchozím směru aktuální datová rychlost zařízení. ON/OFF pouze starší 2Mbit karty mají OFF čili WEP nelze nastavit ostatní 11Mbit mají ON. Po přihlášení defaultním heslem public můžeme zařízení konfigurovat.

5 Položka network configuration : Slouží pouze k nastaveni IP adresy zařízeni pro správu a konfiguraci. Pozor adapter GIOM 2 má pouze 10-tkový Eethernet. Menu wireless configuration : Basic setting základní nastaveni WLAN karty.

6 MAC address wlancard MAC adresa celého zařízení je dána MAC WLAN karty. userdef vlastni MAC adresa, může být použita ke kamuflování výrobce při použití wireless snifferu. POZOR: při změně MAC se nemusíte na zařízení přihlásit pokud PC mají v ARP tabulce starou MAC adresu, nezbývá než ji pak odstranit případně počkat na timeout. Preamble Chipset detect pouze pro karty s PRISM chipsetem. detekce chipsetu karty HERMES (ORINOCO) apod. PRISM - (LINKSYS ) apod,. Pokud by nastala špatná detekce karty je možné ji zaškrtnutím Fixed nastavit trvale na jeden chipset, pokud by byla špatně nastavena, funguji špatně monitorovací funkce a nastavovací funkce při startu, například TX rate a WEP set. Station name, ESSID Channel Network type jméno stanice, zobrazuje se rovněž v monitorovacím programu zařízeni (AP). jméno sítě. komunikační kanál, nastavuje se pouze u AdHoc modu AdHoc Peer to Peer, Infra AP to klient mód. Menu advanced seting : TX rate vysílací bezdrátová rychlost, v případě slabé kvality signálu jde nastavit nižší rychlost. AP density hustota AP v dané lokalitě. RTS, FRAG THR Robustness doporučuji nechat nastavené standartní hodnoty. Připravuje se: TX power nastavení vysílacího výkonu karty, POZOR je to možné pouze u karty typu XI325. Nastavení je možné od 23dbM do +10dbM. Slouží především ke splnění limitů ČTÚ.

7 Příklad: Limit ČTÚ je stanoven na 10 dbm/1mhz. Spočítáme tedy hustotu vyzářeného výkonu soustavy bez WLAN karty. Anténa UNI 18 zisk + 18dbm Kabel H1000 4m utlum - 1dbm 2x konektor,redukce cca utlum - 2dbm celkem = 15dbm Hodnotu TX POWER nastavíme na - 5dbm pro splněni limitu 10dbm/1MHz. Další položky slouží k nastaveni WEP kryptování. MENU firewall setting: Dost významné menu, řeší především šikovnost klientu obcházet nastaveni internetového připojení pro získání např. vyšší rychlosti, případně komunikaci s vedlejším klientem přes AP. Volba Port setting: Slouží k nastaveni omezeni komunikačních portu především TCP protokolu a jednoho portu UDP protokolu. Políčka 0 slouží pro zablokování konkrétního TCP a UDP portu, rozsah Následující statické porty jsou nejvíce používané porty a pro laika je přidán i alias portu. Po přenastavení na sloupec DENY pak nebude možná komunikace klienta např. přes WEB /HTTP (správa zařízení však nebude nijak ohrožena).

8 Volba MAC a IP setting: Prakticky MAC filtr. MAC address detect: Fixed IP detekuje MAC adresu prvního paketu který prošel zařízením, pak již probíhá komunikace pouze s touto MAC adresou, v případě připojení zařízení na HUB nebo SWITCH, musí byt nastavena fixed MAC aby se předešlo náhodné komunikaci s jinou MAC. Při fixed MAC nemůže klient změnit síťovou kartu bez správné komunikace. rovněž praktická volba, při aktivaci klient nemůže změnit svou přidělenou IP adresu, při změně pak komunikace nebude možná. Pokud žádný paket zařízením neprošel, jsou v polích hodnoty 0. Pro zobrazení stačí poslat ping přes zařízení, nebo ručně napsat IP a MAC adresy. Následujících 5 MAC adres slouží k omezení komunikace mezi klienty, tak aby nepřetěžovali Access Point svými daty. Do polí se vkládá MAC adresa klienta, který buďto může komunikovat přes zařízení nebo nemůže komunikovat, vše záleží na položce Permit selected nebo Deny selected. Při Permit selected může klient skrz zařízeni komunikovat pouze s MAC adresami v seznamu a s ostatními je komunikace filtrována. Při Deny selected klient nemůže komunikovat pouze s MAC v seznamu s ostatními však může. Menu data overrun : Slouží k vytvoření datově omezené linky a k nulovaní počítadel přenesených dat.

9 Data limit rozsah MBytes, limit přenesených dat. Counting data počítá příchozí,odchozí případně souhrny provoz. Overrun STOP po přetečeni se linka zablokuje, další komunikace není možná. Overrun CUT-DOWN po přetečení se sníží rychlost komunikace v kbit/s na nastavenou. POZOR!!! tato volba má nejvyšší prioritu, pak případně nastavená Bandwidth rate nemá žádný význam a ignoruje se. Data counter počítadlo dat pro datově omezenou linku, je přístupné v monitor modu. Reset data counter vynulovaní počítadla dat pro datově omezenou linku. Reset monitor counter vynulování celkového počítadla dat, které je přístupné v monitoring MENU. Reset interval interval, kdy se resetuje Data counter, Day denní vždy v 00:00:00 Week týdně, vždy každé pondělí v 00:00:00, Month měsíční vždy 1.1.XX v 00:00:00 Status povolit, zakázat datově omezenou linku. MENU system time and date : Systémový čas a datum. Slouží k nastavení času a datumu, generátor se používá pro datově omezenou linku a pak pro omezování rychlosti v nastavených časových pásmech. MENU Monitoring : Je stejný jako monitor MÓD ale není zde zahrnuto nastavení datově omezené linky.

10 MENU Bandwidth rate : Sloupec Time (hour) slouží pro nastaveni časových pásem, standardně je nastaveno 6,12 a 18. Čili přenosová rychlost IN bude od 18-té hodiny do 6-té 512kbit/s od 6 do 12 32kbit/s a od 12 do 18-té 192kbits Položka Queue packet over, při zatrhnuti se do fronty nebudou počítat pakety pod zadanou délku standardně 74bytes, pokud dáme klasický ping pod Windows měly by pakety projít beze ztráty. Případně pakety při telnetu a SSH by nebyly zahazovány. Použití této volby bych doporučoval pouze ve výjimečných případech. Menu security : System password Monitor password POZOR!!! MAC security IP security změna defaultního hesla public, musí být zaškrtnuto change. totéž pro monitor Mód. hesla mohou mít max. 20 znaku. při zaškrtnutém accept není možné se úspěšně přihlásit z jiné MAC pro správu zařízení. totéž akorát s použitím IP adresy. Volby XXX security mohou být použity i současně. Volba Load default config Po kliknuti by se mělo objevit:

11 Tímto bylo aktivováno defaultní nastavení všech voleb, pro aktivaci je nutné spustit z hlavního menu volbu Activate changes. Pozor všechny dosavadní změny provedené před a po volbě Load default config budou stornovány. Volba Activate changes : Po kliknutí na tuto volbu se uloží všechny nové parametry nastavení. Pokud byla zvolena volba Load default config, tak se nastaví defaultní hodnoty. Po cca 10 sekundách se objeví Login menu pro opětovné přihlášení. Ostatní : Změna hodnoty po kliknuti na klávesu CHANGE či MODIFY je indikována Bannerem pro správné provedení všech voleb v menu: nebo hlášeni o chybě V případě chyby se v chybovém poli objeví defaultní hodnota, nebo hodnota pro správnou funkčnost zařízeni. Důležité: Zařízeni EC GIOM2 se nemusí restartovat detekuje si po připojení na Ethernetu novou MAC. Zařízení automaticky detekuje MDI/MDI-X kabel. Připravuje se: Monitorování : Pro monitoring zařízeni EC GIOM2, GIOM3 a GIOM 4 je možné použít program ECMON, který je volné stažitelný na a je možné s ním monitorovat všechny tyto zařízení a jejich aktuální stav. Dokumentace k produktu Ethernet konvertor EC GIOM 2 v.1.01 Vypracoval: Ing. Libor KONEČNÝ Upravil Ing. Ladislav ŽLEBEK

ETHERNET KONVERTOR GIOM

ETHERNET KONVERTOR GIOM ETHERNET KONVERTOR GIOM Verze 4.0 Ethernet konvertor GIOM 4 bridge s přídavným kódováním Popis: Ethernet konvertor (dále jen EC) GIOM 4 je jednoduchý bridge. Komunikace probíhá se dvěmi těmito zařízeními

Více

Ethernet konvertor Access Point, Bridge, Static Router, NAT GIOM EX/DE

Ethernet konvertor Access Point, Bridge, Static Router, NAT GIOM EX/DE Ethernet konvertor Access Point, Bridge, Static Router, NAT GIOM EX/DE Balení obsahuje: - adaptér 12V nebo 24V - jednotku GIOM EX/DE - Kabel RJ 45 0,5m - CD-ROM - (v případě setu je součástí bezdrátová

Více

Ethernet konvertor. Access Point, Bridge, Static Router, NAT GIOM EX/DE

Ethernet konvertor. Access Point, Bridge, Static Router, NAT GIOM EX/DE Ethernet konvertor Access Point, Bridge, Static Router, NAT GIOM EX/DE GIOM EX/DE GIOM EX/DE Balení obsahuje: adaptér 12V nebo 24V jednotku GIOM EX/DE kabel RJ 45 0,5m CD ROM v případě setu je součástí

Více

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus Návod k instalaci, provozu a údržbě Brána Modbus Obsah 1 Představení... 3 2 Úvodní informace... 3 3 Instalace... 5 4 Svorkovnice... 6 4.1 Svorky pro připojení k PC... 6 1 Představení... 1 2 Úvodní informace...

Více

Model: Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Model: Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model: 065-1785 108 Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Úvod 3 Rozhraní 4 Použití webovského rozhraní pro nastavení parametrů AP 5 Current Status 6 Configuration

Více

ZyXEL VMG8823. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50. Budoucnost je úžasná. Ready?

ZyXEL VMG8823. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50. Budoucnost je úžasná. Ready? ZyXEL VMG8823 Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50 Budoucnost je úžasná. Ready? Máte v balení všechno? Šedý kabel (DSL/PHONE) Žlutý (WAN/LAN) ethernet kabel Návod ke snadné

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP 82 83 Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás provede instalací bezdrátového USB2.0 adaptéru GW-7200U a jeho programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující

Více

Siemens (3V) Ericsson (5V) Alcatel (3.6V) C10, C35, C45, C55 T10s 501 S10, S25, S35 T20e (3V) M35, M50, MT50 T18s A60

Siemens (3V) Ericsson (5V) Alcatel (3.6V) C10, C35, C45, C55 T10s 501 S10, S25, S35 T20e (3V) M35, M50, MT50 T18s A60 1. Popis zařízení UPS monitor UPS monitor je jednoduché zařízení sloužící ke sledování stavu UPS (Uninterruptible Power Supply) záložních napájecích zdroj ů. Zařízení má vestavěný generátor času a kalendá

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače GW-7100U pod Windows 98, ME, 2000 a XP Instalace obslužného programu pod Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače GW-7100U pod Windows 98, ME, 2000 a XP Instalace obslužného programu pod Windows 98, ME, 2000 and XP 57 Česky Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás povede instalací adaptéru GW-7100U a jeho programovým vybavením. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény)

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) 1. Popis produktu ARC FreeStation 5 je produkt, který přináší bezkonkurenční cenu v poměru s výkonem. Má integrovanou

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

ZyXEL VMG8623. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8623-T50. Budoucnost je úžasná. Ready?

ZyXEL VMG8623. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8623-T50. Budoucnost je úžasná. Ready? ZyXEL VMG8623 Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8623-T50 Budoucnost je úžasná. Ready? Máte v balení všechno? Šedý kabel (DSL/PHONE) 2 žlutý (WAN/LAN) ethernet kabel Návod ke snadné

Více

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP 38 Česky 39 Česky Stručný návod k obsluze Tento Instalační návod Vás bezpečně provede instalací GW-7100PCI a programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

Rychlý průvodce instalací

Rychlý průvodce instalací Rychlý průvodce instalací Wireless Super-G BroadBand Multimedia Router NetPassage 28G Hotspot Potřebné příslušenství pro provozování Hotspotu Router Tiskárna USB klávesnice 1. WAN port pro připojení RJ45

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

EUSSO GL2454-01. 108Mbps Wireless Network 32-bitový PCMCIA adaptér. Uživatelský manuál

EUSSO GL2454-01. 108Mbps Wireless Network 32-bitový PCMCIA adaptér. Uživatelský manuál EUSSO GL2454-01 108Mbps Wireless Network 32-bitový PCMCIA adaptér Uživatelský manuál 1 Charakteristika produktu Zařízení vyhovuje standardům IEEE 802.11g a 802.11b Dosahuje přenosové rychlosti až 54Mbps

Více

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Příprava k nastavení Příprava k nastavení Ethernet port routeru označený 1 spojíme UTP kabelem s ethernetovým portem počítače.

Více

TCP2RTU. Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP na MODBUS RTU/ASCII. Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232

TCP2RTU. Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP na MODBUS RTU/ASCII. Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232 Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP na MODBUS RTU/ASCII Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232 17. února 2016 w w w. p a p o u c h. c o m 0385 TCP2RTU Katalogový list Vytvořen: 6.2.2008 Poslední

Více

(c) 2010 Mikrovlny s.r.o. GIOM 3000 ANEMOMETR Anemometr s rozhraním Ethernet/POE, WEB serverem, TELNETem a SNMP protokolem.

(c) 2010 Mikrovlny s.r.o. GIOM 3000 ANEMOMETR Anemometr s rozhraním Ethernet/POE, WEB serverem, TELNETem a SNMP protokolem. GIOM 3000 ANEMOMETR Anemometr s rozhraním Ethernet/POE, WEB serverem, TELNETem a SNMP protokolem. 1.1. Popis zařízení Anemometr GIOM3000 je meteostanice pro měření primárních veličin: Rychlosti a směru

Více

FSD-804PS. 8-Portů 10/100Mbps s 4-Port PoE Web Smart Ethernet Switch. Uživatelský manuál

FSD-804PS. 8-Portů 10/100Mbps s 4-Port PoE Web Smart Ethernet Switch. Uživatelský manuál FSD-804PS 8-Portů 10/100Mbps s 4-Port PoE Web Smart Ethernet Switch Uživatelský manuál 1. Charakteristika switche FSD-804PS je vybaven nestíněnými (UTP) porty poskytujícími 10 nebo 100Mbitu/s. Zařízení

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Základní uživatelský manuál

Základní uživatelský manuál Základní uživatelský manuál Dovozce a distributor zařízení: BARCO, s.r.o. Okružní 741 686 05 Uherské Hradiště Tel.: +420 572 520 052 Fax: +420 572 520 032 E-mail: info@barcouh.cz Stránka 1 !Upozornění!

Více

WAP-4033. LAN/WLAN AP/klient. Uživatelský manuál

WAP-4033. LAN/WLAN AP/klient. Uživatelský manuál WAP-4033 LAN/WLAN AP/klient Obsah: Kapitola 1: Úvod... 3 1.1 Celkový pohled... 3 1.2 Vlastnosti... 4 1.3 Obsah balení... 5 Kapitola 2: Popis zařízení... 5 2.1 Popis předního panelu... 5 2.2 Popis zadního

Více

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Rychlý průvodce instalací Registrační kartu Jsou dva

Více

Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500

Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500 Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500 ÚVOD Systém je určen k nepřetržité evidenci a vyhodnocení četnosti průchodů osob turniketem. Průchody jsou snímány infra závorou nebo podobným zařízením.

Více

2005 Mikrovlny s.r.o. IP/GSM Restarter

2005 Mikrovlny s.r.o. IP/GSM Restarter IP/GSM Restarter strana 1 1. Popis IP/GSM restarteru IP GSM restarter je profesionální nástroj pro automatické restartovaní připojených zařízení. Restarter má dv ě nezávislé ethernetové rozhraní a dva

Více

ZyXEL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A. Ready? Budoucnost je úžasná.

ZyXEL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A. Ready? Budoucnost je úžasná. ZyXEL modem Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A Budoucnost je úžasná. Ready? 1 Obsah Máte v balení všechno? Obsah......................................................................................

Více

Instalace. Připojení zařízení. Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. Poznámka

Instalace. Připojení zařízení. Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. Poznámka Instalace Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. 1 Připojení zařízení Přiřaďte svému počítači statickou adresu IP 192.168.1.100. Bližší informace najdete v části T3 v kapitole

Více

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér Xesar Uvedení do provozu Síťový adaptér Konfigurace PC Ke konfiguraci síťového adaptéru Xesar můžete použít počítač dle vašeho výběru, může to však být také počítač, na kterém používáte software Xesar.

Více

Air Force One 5. Stručná instalační příručka V1.08

Air Force One 5. Stručná instalační příručka V1.08 Air Force One 5 Stručná instalační příručka V1.08 Úvod Kozumi představuje výkonný bridge třídy Wi-Fi N jako venkovní přípojný bod bezdrátové sítě pro poskytovatele internetu za účelem vykrytí poslední

Více

koncového zařízení ) a úspěšné zapojení koncového zařízení k počítači klienta, případně

koncového zařízení ) a úspěšné zapojení koncového zařízení k počítači klienta, případně Krok 3 - nastavení zařízení u klienta - COMPEX WP54AG - pro službu ha-fi internet 5G 1. Předpoklady Předpokladem pro použití tohoto návodu je úspěšná instalace koncového zařízení u klienta s nasměrováním

Více

Cisco Networking Accademy. 7. Bezdrátové sítě (Wireless Networks)

Cisco Networking Accademy. 7. Bezdrátové sítě (Wireless Networks) Cisco Networking Accademy 7. Bezdrátové sítě (Wireless Networks) Elektromagnetické spektrum vlnová délka a frekvence vhodnost pro různé technologie licenční vs. bezlicenční použití zdravotní omezení IRF

Více

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o.

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o. Bezdrátový 11ag AP router Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

(c) 2010 Mikrovlny s.r.o. GIOM 3000 ANEMOMETR Anemometr s rozhraním Ethernet/POE, WEB serverem, TELNETem a SNMP protokolem.

(c) 2010 Mikrovlny s.r.o. GIOM 3000 ANEMOMETR Anemometr s rozhraním Ethernet/POE, WEB serverem, TELNETem a SNMP protokolem. GIOM 3000 ANEMOMETR Anemometr s rozhraním Ethernet/POE, WEB serverem, TELNETem a SNMP protokolem. 1.1. Popis zařízení Anemometr GIOM3000 je meteostanice pro měření primárních veličin: Rychlosti a směru

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

nastavení modemu COMTREND VR-3031eu

nastavení modemu COMTREND VR-3031eu nastavení modemu COMTREND VR-3031eu Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál Úvod WPOINT - WiFi Repeater je kombinované zařízení pro využití v bezdrátových sítích (standardu 802.11 b/g/n) i kabelových sítích (Ethernet

Více

WAP-5883 Rychlá Instalační Příručka

WAP-5883 Rychlá Instalační Příručka Wireless-N Range Extender WAP-5883 Rychlá Instalační Příručka Copyright 2012 A. Obsah balení a důležitá upozornění Před použitím tohoto Wireless-N Range Extenderu, prosím zkontrolujte obsah balení. Wireless-N

Více

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky Tento přístroj lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DWL-2000AP+ D-Link AirPlus G+ Bezdrátový přístupový bod Než začnete

Více

HWg-STE zapojení konektorů

HWg-STE zapojení konektorů HWg-STE MANUÁL HWg-STE zapojení konektorů LED indikace Zelená: Žlutá: Power & Mode Link & Activity SENZORY Porty S1 a S2 pro připojení senzoru teploty nebo vlhkosti. - Max. vzdálenost pro 1 senzor 30m

Více

Návod na změnu nastavení modemu s aktivní Wi-Fi ARRIS TG 2494

Návod na změnu nastavení modemu s aktivní Wi-Fi ARRIS TG 2494 Návod na změnu nastavení modemu s aktivní Wi-Fi ARRIS TG 2494 Obsah Popis modemu... 3 Základní nastavení routeru... 4 Přístup ke konfiguraci routeru... 4 Základní nastavení (Basic setup)... 5 Nastavení

Více

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua Obsah 1. Úvod...1 2. Přihlášení...1 3 Nastavení (Setup)...3 3.1.1. Kamera Obraz (Conditions)...3 3.1.2.1 Kamera Video Video...3 3.1.2.2. Kamera Video snímek (Snapshot)...4

Více

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v3.60 Vydání 4, Leden 2010 Copyright ZyXEL Communications

Více

ADW-4401B. Bezdrátový Ethernet/ADSL router. Uživatelský manuál

ADW-4401B. Bezdrátový Ethernet/ADSL router. Uživatelský manuál ADW-4401B Bezdrátový Ethernet/ADSL router Uživatelský manuál Obsah: Kapitola 1: Úvod... 3 1.1 Celkový pohled... 3 1.2 Vlastnosti... 3 1.3 Obsah balení... 3 Kapitola 2: Popis zařízení... 4 2.1 Popis předního

Více

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení PH-WEB je zařízení, sloužící ke správě jednotlivých prvků systému PocketHome přes webové rozhraní. Z libovolného místa na světě lze, prostřednictvím sítě Internet, zjišťovat informace o jednotlivých prvcích

Více

Přední panel SP3364 SP3367

Přední panel SP3364 SP3367 Představení Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy a zaručuje vysoký výkon a jednoduché použití. Poskytuje uživatelům rychlé a spolehlivé připojení k Internetu pomocí kabelového, ale i

Více

XL-IPM-301W(I/T) Bezdrátové ovládání zásuvek 230V

XL-IPM-301W(I/T) Bezdrátové ovládání zásuvek 230V XL-IPM-301W(I/T) Bezdrátové ovládání zásuvek 230V Zařízení slouží k ovládání bezdrátových síťových zásuvek a k monitorování aktivačních vstupů přes www rozhraní. Dále je k dispozici funkce ping, testující

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router INSTALAČNÍ MANUÁL Tenda W301R Wireless-N Broadband Router Před připojením zařízení k PC si prosím prostudujte následující pokyny. Neručíme za škody vzniklé nedodržením pokynů k instalaci a obsluze zařízení.

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

UPS MONITOR Zařízení pro monitorování záložních zdrojů s protokolem Smart UPS APC

UPS MONITOR Zařízení pro monitorování záložních zdrojů s protokolem Smart UPS APC UPS MONITOR Zařízení pro monitorování záložních zdrojů s protokolem Smart UPS APC 1. Popis zařízení UPS monitor je zařízení pro sledování stavu UPS - záložních zdrojů s protokolem SMART a jejich ovládání.

Více

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti LW141 Sweex Wireless LAN PC Card 140 Nitro XM LW142 Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM LW143 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adaptor 140 Nitro XM Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto produktu společnosti

Více

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Firmware v3.0 Vydání 1, 6/2010 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Copyright 2010. Všechna práva vyhrazena.

Více

CA21 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

CA21 PŘÍRUČKA UŽIVATELE CA21 PŘÍRUČKA UŽIVATELE CA21 je komunikační adaptér umožňující propojení sítí automatů a periferií MICROPEL s PC pomocí rozhraní USB příručka uživatele edice 03.2009 2. verze dokumentu pro firmware 1.080

Více

Stručný přehled. Extender bezdrátové sítě AC750. Model EX3700

Stručný přehled. Extender bezdrátové sítě AC750. Model EX3700 Stručný přehled Extender bezdrátové sítě AC750 Model EX3700 Začínáme Extender bezdrátové sítě NETGEAR zvyšuje dosah bezdrátové sítě zesílením stávajícího signálu WiFi a vylepšením celkové kvality signálu

Více

NWA1100. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod Business 802.11g. Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1.

NWA1100. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod Business 802.11g. Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1. Bezdrátový přístupový bod Business 802.11g Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v1.00 Červenec 2008 Vydání 1 Copyright ZyXEL Communications

Více

NWA1100-N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod 802.11b/g/n PoE

NWA1100-N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod 802.11b/g/n PoE Bezdrátový přístupový bod 802.11b/g/n PoE Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1.2 Uživatelské jméno: admin Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v1.00 3/2011 Vydání 1 Copyright

Více

Smart PSS dohledový systém

Smart PSS dohledový systém Smart PSS dohledový systém Uživatelský manuál OBSAH Spuštění...3 Obecné nastavení...4 Účty...5 Přidat uživatele...5 Úprava a vymazání uživatele...6 Správce zařízení...7 Přidat zařízení...7 Nastavení parametrů...9

Více

Rozhraní pro připojení požárních ústředen do systému C4

Rozhraní pro připojení požárních ústředen do systému C4 Rozhraní pro připojení požárních ústředen do systému C4 ( M o d i f i k a c e f i r m w a r u p ř e v o d n í k u G N O M E 2 3 2 ) 26. srpna 2010 w w w. p a p o u c h. c o m SPY Zettler a SPY Schrack

Více

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HW-T3 v2 Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

SIPURA telefonní adaptér Model: SPA-2100 Instalační a konfigurační příručka 1/6 Krok 1: Síťové požadavky instalace 1. Prosím, zkontrolujte, zda balení obsahuje následující věci: A). Sipura SPA-2100 B).

Více

eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P

eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P 1559553308 VÝROBNÍ ČÍSLO eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení síťového kabelu. Stačí

Více

Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI

Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI WL-5460AP v2 Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI Nejde nastavit Router! Výchozí IP adresa je 192.168.100.252 Aby ses k tomu nastavení dostal, musíš si v PC ručně

Více

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně.

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně. Obsah Obsah... 2 Popis... 3 Funkce... 3 Kontrolka LED... 3 Popis rozhraní... 4 Instalace... 5 Vložení karty SIM... 5 Vložení modemu... 5 Připojení počítače... 6 Připojení napájecího zdroje... 6 Zapnutí

Více

LAN/RS-Port (VERZE 2)

LAN/RS-Port (VERZE 2) LAN/RS-Port (VERZE 2) Datový převodník ze sítě ETHERNET 10/100Mbit na sériovou linku RS232, RS422, RS485 s galvanickým oddělením Charakteristika Převodník LAN/RS-Port slouží k připojení zařízení komunikujících

Více

TDL500. Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500

TDL500. Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500 TDL500 POPIS Systém je určen k nepřetržité evidenci a vyhodnocení četnosti průchodů osob turniketem. Průchody jsou snímány infra závorou nebo podobným zařízením. Signál z infra závory je softwarově filtrován

Více

Wireless-N Range Extender WAP Rychlá instalační příručka

Wireless-N Range Extender WAP Rychlá instalační příručka Wireless-N Range Extender WAP-5884 Rychlá instalační příručka A. Obsah balení a důležitá upozornění Před použitím tohoto Wireless-N Range Extenderu, prosím zkontrolujte obsah balení. * 1 - Wireless-N Range

Více

Quido - Telnet. Popis konfigurace modulů Quido protokolem Telnet. 3. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m

Quido - Telnet. Popis konfigurace modulů Quido protokolem Telnet. 3. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m Popis konfigurace modulů Quido protokolem Telnet 3. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m Q uido - Telnet Katalogový list Vytvořen: 3.8.2007 Poslední aktualizace: 3.8 2007 13:08 Počet stran: 12 2007 Adresa:

Více

Přijímací modul ECA-4

Přijímací modul ECA-4 Návod k použití model 2018 kompatibilní Přijímací modul Přenos signálů po datové síti ETHERNET nebo RS485 Monitorování stavu provozu, poruch, limitních hodnot Dálkové ovládání strojů a technologický procesů

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

TCP2RTU. Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP Master na MODBUS RTU Slave. Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232

TCP2RTU. Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP Master na MODBUS RTU Slave. Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232 Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP Master na MODBUS RTU Slave Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232. TCP2RTU Katalogový list Vytvořen: 6.2.2008 Poslední aktualizace: 19.2.2008 10:26 Počet stran:

Více

NBG-417N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití

NBG-417N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Výchozí nastavení: LAN Port: LAN1 LAN4 IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Prosinec 2008 Vydání 1 Copyright 2008.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Důležité informace 3 Obsah balení 3 Přehled indikace LED diod na předním panelu zařízení 3 Popis portů na zadním

Více

LAN/RS232 (VERZE 3) LAN/RS232-V3 katalogový list. Charakteristika. Technické údaje

LAN/RS232 (VERZE 3) LAN/RS232-V3 katalogový list. Charakteristika. Technické údaje LAN/RS232 (VERZE 3) Datový převodník ze sítě ETHERNET 10/100Mbit na sériovou linku RS232 Charakteristika Převodník LAN/RS232 slouží k připojení zařízení komunikujících sériovým protokolem RS232 do počítačové

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL. Zyxel VMG bezdrátový N300 xdsl modem

Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL. Zyxel VMG bezdrátový N300 xdsl modem Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL Zyxel VMG1312 - bezdrátový N300 xdsl modem Obsah 1. Obsah balení 3 2. Zapojení a základní nastavení směrovače 4 1. Jak zapojit směrovač

Více

WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci

WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci revize 1.0.203 Příprava pro úspěšné nainstalování a otestování WABOXu potřebujete následující vybavení: 1. Počítač s tímto funkčním síťovým rozhraním: - adaptér

Více

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Uživatelské jméno: admin Heslo: admin Instalační příručka Vydání 1, 7/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Konfigurace sítě s WLAN controllerem

Konfigurace sítě s WLAN controllerem Konfigurace sítě s WLAN controllerem Pavel Jeníček, RCNA VŠB TU Ostrava Cíl Cílem úlohy je realizace centrálně spravované bezdrátové sítě, která umožní bezdrátovým klientům přistupovat k síťovým zdrojům

Více

Vysílací modul ECT-16

Vysílací modul ECT-16 Vysílací modul ECT-16 Přenos signálů po datové síti ETHERNET nebo RS485 Monitorování stavu provozu, poruch, limitních hodnot Dálkové připojení elektroměrů, plynoměrů, vodoměrů, Zobrazení dějů a ruční ovládání

Více

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace TP-LINK TL-WR741N Velkou výhodou routeru od společnosti TP-LINK je, že všechny jejich modely mají prakticky stejné administrační rozhraní, proto se dá říct, že tento návod bude platit na všechny jejich

Více

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC3500_V2 WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 54 Mb/s, R-SMA

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC3500_V2 WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 54 Mb/s, R-SMA JOYCE ČR, s.r.o., Fakturační adresa: Matzenauerova 8, 616 00 Brno, ČR, Korespondenční adresa: Venhudova 6, 614 00 Brno, ČR IČO: 25317571, DIČ: CZ25317571, Tel.: +420 539 088 010, Fax: +420 539 088 000,

Více

Zařízení komunikující pomocí technologie HCNA/HPNA

Zařízení komunikující pomocí technologie HCNA/HPNA Zařízení komunikující pomocí technologie HCNA/HPNA Stručně o technologii HCNA Technologie HCNA vychází z technologie HomePNA, kde je však v tomto případě signál přenášen přes koaxiální kabel. Home PNA

Více

Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100

Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100 Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100 Zapojení kabelů 1 Porty LINE1 a LINE2 připojte k telefonním přístrojům nebo faxu pomocí kabelu RJ-11 2 WAN port propojte ethernetovým kabelem RJ-45 s

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Převodník DH485E. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Verze hardware DH485.3 od verze firmware: 1.10

Převodník DH485E. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Verze hardware DH485.3 od verze firmware: 1.10 Převodník DH485E Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware DH485.3 od verze firmware: 1.10 popis DH485E verze HW-3.doc - strana 1 (celkem 8) Obecný popis: Modul DH485 slouží jako

Více

Převodník GR-DH1 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci

Převodník GR-DH1 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Převodník GR-DH1 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware DH485.4 od verze firmware: 2.32 strana: 1 Obecný popis: Modul GR-DH1 slouží jako universální převodník ETHERNET rozhraní

Více

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá příručka Vám pomůže správně zapojit a zprovoznit Wi-Fi zařízení TP-LINK TL-WR741ND. Zařízení je nezávislé na použitém operačním systému. Postup zprovoznění

Více

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál > Zapněte váš počítač > Vložte Wireless 11G+ PCI-kartu do volného 32-bit PCI slotu. Instalace

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence

Více

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-784 11a/11g Dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač Než začnete

Více

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér Xesar Uvedení do provozu Síťový adaptér Konfigurace PC Ke konfiguraci síťového adaptéru Xesar můžete použít počítač dle vašeho výběru, může to však být také počítač, na kterém používáte software Xesar.

Více

Instalace propojení dotykového PANELu a SYSTÉMU pomocí Ethernetu (náhrada propojení USB kabelem)

Instalace propojení dotykového PANELu a SYSTÉMU pomocí Ethernetu (náhrada propojení USB kabelem) Instalace propojení dotykového PANELu a SYSTÉMU pomocí Ethernetu (náhrada propojení USB kabelem) Propojení panelu a řídicího systému pomocí adaptéru LANTRONIX (převod z USB na lokální síť Ethernet) se

Více

Průvodce instalací software

Průvodce instalací software Průvodce instalací software Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Chcete-li ručně

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce IP kamera NCC800 NCC800WL Instalační průvodce 1. Nejprve stanovte typ zařízení. 2. Pokud je zařízení možné napájet pomocí PoE (Power over Ethernet), jednoduše připojte kameru pomocí Ethernet kabelu. 3.

Více

Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť

Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť Technická informace Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť Propojení HW-bufferu a UDS 10 (UDS1100) Tato verze připojení zajišťuje 100% zálohu dat v případě jakýchkoliv problémů

Více

LAN adaptér. Návod k použití

LAN adaptér. Návod k použití LAN adaptér Návod k použití Popis adaptéru Adaptér je určen k propojení loggeru řady S/Rxxxx a PC počítače pomocí sítě Ethernet. V případě vzniku alarmu na loggeru umí LAN adaptér vyslat informační e-mail

Více