Úplné znění Stanov ELSA Česká republika, z.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úplné znění Stanov ELSA Česká republika, z.s."

Transkript

1 Úplné znění Stanov ELSA Česká republika, z.s. ZMOCNĚNÍ ZÁSTUPCI LOKÁLNÍCH SKUPIN ELSA SDRUŽUJÍCÍCH STUDENTY PRÁVA A MLADÉ PRÁVNÍKY V ČECHÁCH, NA MORAVĚ A VE SLEZSKU VE SNAZE ULEHČIT A ZEFEKTIVNIT PLNĚNÍ JEJICH ÚKOLŮ A CÍLŮ, S VĚDOMÍM POSLÁNÍ MLADÉ GENERACE PRÁVNÍKU PŘI BUDOVÁNÍ MODERNÍ OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI A DEMOKRATICKÉHO PRÁVNÍHO STÁTU, S OHLEDEM NA USTANOVENÍ MEZINÁRODNÍCH STANOV ELSA A V DUCHU JEJÍCH FILOZOFICKÝCH ZÁSAD, RESPEKTUJÍCE POTŘEBU CO MOŽNÁ NEJVĚTŠÍHO ROZSAHU NEZÁVISLOSTI LOKÁLNÍCH SKUPIN ELSA A ZACHOVÁNÍ VNITŘNÍ DEMOKRACIE GARANTOVANÉ JEJICH STANOVAMI - SE ROZHODLI SDRUŽIT SVÉ LOKÁLNÍ SKUPINY DO EVROPSKÉ ASOCIACE STUDENTŮ PRÁVA A USNESLI SE NA JEJÍCH NÁSLEDUJÍCÍCH STANOVÁCH: Obecná ustanovení ČLÁNEK I. NÁZEV A SÍDLO (1) Název spolku, tak jak je zapsán v rejstříku spolků zní ELSA Česká republika, z. s. (dále jen Spolek ). (2) Spolek dále používá celý název Evropská asociace studentů práva Česká republika, jenž je překladem anglického názvu ELSA Czech Republic, v rozvinuté podobě The European Law Students Association Czech Republic. (3) Sídlem Spolku je nám. Curieových 7, Praha, Česká republika. ČLÁNEK II. ÚČEL Účelem Spolku je přispívat k právnímu vzdělání, podporovat vzájemné porozumění a zvyšovat společenskou odpovědnost studentů práva a mladých právníků, koordinovat činnosti lokálních skupin ELSA a reprezentovat jejich společné zájmy v České republice i v zahraničí.

2 Členové a pozorovatelé ČLÁNEK III. ČLEN (1) Členem Spolku může být právnická osoba neziskového charakteru spočívající na personálním základě, která: a) je řádně registrována v České republice, b) působí při vysoké škole se studijním oborem právo nebo obdobným, c) sdružuje řádným způsobem alespoň deset studentů práva nebo mladých právníků činných v České republice, d) přijala cíle a principy ELSA a skutečně je naplňuje, e) je reprezentována demokraticky a svobodně zvoleným orgánem, a f) plní řádně a včas své závazky vůči Spolku. (2) V každém městě může existovat vždy jen jedna lokální skupina ELSA jako člen Spolku. Výjimku může povolit Sněm organickým usnesením. ČLÁNEK IV. PŘIJETÍ ČLENA (1) Za člena může být přijata jen taková právnická osoba, která splňuje podmínky členství podle článku III., byla pozorovatelem po nejméně šest měsíců bezprostředně předcházejících přijetí, podala písemnou přihlášku ke členství do rukou tajemníka a její kandidatura byla podpořena alespoň jedním členem s platným hlasovacím právem nebo Výborem. (dále jen Člen ) O přijetí rozhoduje Sněm organickým usnesením. (2) Okamžikem přijetí nabývá Člen všech členských práv. (1) Členové požívají zejména těchto práv: a) účastnit se a hlasovat na Sněmu; b) volit a odvolávat orgány Spolku; c) předkládat návrhy usnesení Sněmu; ČLÁNEK V. PRÁVA A POVINNOSTI ČLENŮ d) předávat podněty Kontrolní a revizní komisi; e) užívat loga a názvu ELSA v souladu s předpisy ELSA International; f) být pravidelně informováni o činnosti Výboru. (2) Členové mají vůči Spolku následující povinnosti: a) odvádět Spolku roční členské příspěvky a jiné příspěvky a poplatky schválené usnesením Sněmu; b) účastnit se zasedání Sněmu;

3 c) plnit povinnosti vyplývající z předpisů Spolku (Čl. XXII odst. 2) a z mezinárodních předpisů ELSA International (Čl. XXIX odst. 1) d) pravidelně informovat Výbor o své činnosti a na požádání předložit Výboru či Kontrolní a revizní komisi doklady týkající se činnosti Člena a podat k nim náležitá vysvětlení. ČLÁNEK VI. ODNĚTÍ HLASOVACÍHO PRÁVA (1) Výbor je oprávněn odejmout Členům hlasovací právo v případě, že Člen ani přes písemné upozornění a) nesplnil některé splatné peněžní závazky vůči Spolku, b) nesplňuje podmínky členství podle článku III. Stanov, c) nesplnil povinnost vyplývající z usnesení Sněmu. (2) Výbor oznámí rozhodnutí o odnětí hlasovacího práva na zasedání Sněmu. Člen má právo vznést námitku vůči tomuto rozhodnutí na zasedání Sněmu. V takovém případě Sněm usnesením rozhodnutí Výboru potvrdí, v opačném případě rozhodnutí Výboru pozbývá platnosti. (3) Rozhodnutí Výboru o odnětí hlasovacího práva pozbývá platnosti odpadnutím důvodu, na základě kterých bylo přijato. ČLÁNEK VII. POZASTAVENÍ HLASOVACÍHO PRÁVA (1) Výbor je oprávněn pozastavit Členovi hlasovací právo v případě, že nesplnil podmínky stanovené těmito Stanovami a Jednacím řádem Spolku pro udělení hlasovacích práv na Sněmu. (2) Výbor oznámí rozhodnutí o pozastavení hlasovacího práva na zasedání Sněmu. (1) Členství zaniká: ČLÁNEK VIII. ZÁNIK ČLENSTVÍ a) písemným vzdáním se členství předaným Výboru oprávněným zástupcem Člena, b) zánikem Člena, c) vyloučením Člena z důvodů uvedených v odstavci 2. (2) Sněm má právo vyloučit Člena Spolku, pokud: a) trvale po dobu nejméně jednoho roku nesplňuje podmínky členství podle článku III. Stanov, b) neprokáže, že jeho zástupci byli řádně, demokraticky a svobodně zvoleni v uplynulých dvou letech, c) po dobu nejméně jednoho roku neplní své povinnosti podle čl. V. odst. 2 Stanov, d) svou činností opakovaně poškozuje zájmy Spolku nebo jiného Člena nebo pozorovatele.

4 (3) Vyloučení navrhuje Výbor nebo jiný Člen. O vyloučení rozhoduje Sněm organickým usnesením. Při hlasování o vyloučení má Člen, o jehož vyloučení se hlasuje, automaticky pozastaveno hlasovací právo. ČLÁNEK IX. POZOROVATEL (1) Pozorovatelem Spolku je uskupení studentů práva a mladých právníků, které: a) usiluje o členství ve Spolku a intenzivně se připravuje na splnění podmínek členství ve Spolku, b) přijalo cíle a principy ELSA a snaží se o jejich naplnění, c) bylo přijato za pozorovatele Sněmem. (2) Článek III. odstavec 2 platí obdobně. ČLÁNEK X. PŘIJETÍ POZOROVATELE Za pozorovatele může být přijato uskupení, které splňuje podmínky článku IX. odstavce 1, písm. a) a b) a článku IX. odstavce 2, podalo písemnou přihlášku k rukám tajemníka a jeho kandidatura byla podpořena alespoň jedním Členem Spolku s platným hlasovacím právem nebo Výborem. O přijetí rozhoduje Sněm usnesením. (1) Pozorovatel má právo zejména: ČLÁNEK XI. PRÁVA A POVINNOSTI POZOROVATELE a) účastnit se s hlasem poradním zasedání Sněmu, b) předávat podněty Kontrolní a revizní komisi, c) užívat loga a názvu ELSA v souladu s předpisy ELSA International, d) využívat pro své členy výhod poskytovaných řádným členům ELSA na akcích pořádaných či spolupořádaných ELSA, e) být pravidelně informován o činnostech ELSA jako řádní Členové Spolku. (2) Povinnosti pozorovatele jsou: a) plnit povinnosti vyplývající z těchto Stanov a dalších předpisů Spolku či mezinárodních předpisů ELSA, není-li výslovně uvedeno, že tyto se týkají pouze Členů Spolku, b) činností naplňovat cíle a principy ELSA, c) pravidelně informovat Spolek o své činnosti, d) na požádání zpřístupnit Kontrolní a revizní komisi doklady o svém hospodaření, e) na požádání umožnit Výboru přístup k dokumentům dokládajícím činnost pozorovatele a spolupracovat s Výborem na přípravě zprávy o připravenosti na členství.

5 (1) Pozorovatelský statut zaniká: a) zánikem uskupení, ČLÁNEK XII. ZÁNIK POZOROVATELSKÉHO STATUTU b) písemným vzdáním se pozorovatelského statutu do rukou tajemníka, c) získáním členského statutu v jiné organizaci obdobného charakteru, d) odnětím pozorovatelského statutu, e) nepodáním přihlášky ke členství ve Spolku nejpozději do 2 let od vzniku pozorovatelského statusu, f) vznikem členství ve Spolku. (2) Sněm na návrh některého Člena s platným hlasovacím právem či Výboru může organickým usnesením odebrat pozorovateli pozorovatelský statut, jestliže: a) trvale nesplňuje podmínky článku IX. nebo b) svou činností poškozuje zájmy Spolku nebo jeho Člena či pozorovatele. ČLÁNEK XIII. ČESTNÉ ČLENSTVÍ (1) Čestným členem může být jakákoli fyzická či právnická osoba skýtající záruku své bezúhonnosti a podporující činnost Spolku. (2) O udělení či odebrání čestného členství rozhoduje na návrh některého Člena s platným hlasovacím právem či Výboru Sněm svým usnesením. V usnesení může být rovněž uvedeno, že se čestné členství uděluje na omezenou dobu. (3) Čestný člen má právo účastnit se zasedání Sněmu a být informován o činnostech ELSA v rozsahu dle projeveného zájmu, pokud informace nejsou určeny výhradně Členům a pozorovatelům Spolku. Orgány Spolku jsou: a) Sněm, b) Výbor, c) Kontrolní a revizní komise. (1) Sněm je nejvyšším orgánem Spolku. Orgány Spolku ČLÁNEK XIV. ČLÁNEK XV. SNĚM (2) Sněm je oprávněn projednávat veškeré otázky týkající se činnosti Spolku. Do pravomoci Sněmu spadá zejména:

6 a) projednávání a schvalování rámcového plánu činnosti a akcí Spolku, předkládaného Výborem, b) projednávání a schvalování rozpočtu Spolku, předkládaného Výborem, c) projednávání a schvalování zpráv o činnosti a hospodaření Spolku, předkládaných Výborem, d) rozhodování o zásadních otázkách, týkajících se mezinárodní činnosti Spolku, e) přijetí a změny Stanov, f) přijetí a změny Jednacího řádu, g) schvalování členských příspěvků a jiných příspěvků a poplatků, h) přijetí zásad finančního hospodaření Spolku, i) volba a odvolávání členů Výboru a Kontrolní a revizní komise, j) zrušení Spolku. (3) Sněm se skládá z nejvýše pěti delegátů každého Člena. Každý delegát má právě jeden hlas. Způsob jejich ustanovení je vnitřní záležitostí Členů. (4) Sněmu se musí účastnit prezident nebo tajemník a alespoň jeden člen Kontrolní a revizní komise. Členové Výboru a Kontrolní a revizní komise nesmějí zastávat funkce delegátů Člena. (5) Sněm se schází nejméně dvakrát ročně, jeho zasedání se účastní s hlasem poradním členové Výboru a Kontrolní a revizní komise. (6) Sněm rozhoduje usnesením. Usnesení je přijato nadpoloviční většinou hlasů přítomných delegátů. (7) Organickým usnesením Sněm rozhoduje o přijetí a změně Stanov a Jednacího řádu, o odvolání člena Výboru nebo Kontrolní a revizní komise, o zrušení Spolku a o jiných záležitostech, stanoví-li tak tyto Stanovy nebo Jednací řád. Organické usnesení je přijato dvoutřetinovou většinou hlasů přítomných delegátů, přičemž pro organické usnesení musí hlasovat delegáti nejméně poloviny Členů Spolku. ČLÁNEK XVI. VÝBOR (1) Výbor je nejvyšším výkonným orgánem a statutárním orgánem Spolku. (2) Výbor tvoří a) prezident, b) tajemník, c) pokladník, d) viceprezident pro marketing (MKT), e) viceprezident pro akademické aktivity (AA), f) viceprezident pro semináře a konference (S&C), g) viceprezident pro Program výměny studentských stáží (STEP). (3) Prezident řídí a organizuje práci Výboru. Zpravidla vede jednání za Spolek navenek.

7 (4) Tajemník v případě potřeby zastupuje prezidenta ve všech jeho funkcích. Dále organizačně zabezpečuje vnitřní činnost Spolku. (5) Pokladník zajišťuje zejména finanční hospodaření Spolku. (6) Viceprezident pro marketing, viceprezident pro akademické aktivity, viceprezident pro Semináře a konference, viceprezident pro Program výměny studentských stáží zodpovídají zejména za koordinaci činnosti Spolku v příslušných oblastech a za mezinárodní spolupráci v těchto oblastech. (7) Členové Výboru jsou voleni na zasedáních Sněmu na jednoleté funkční období od 1. srpna do 31. července následujícího roku. Opětovné zvolení do Výboru je možné. (8) Pokud není některá funkce ve Výboru obsazena, zodpovídá Výbor za příslušnou oblast činnosti společně. Pokud není obsazena funkce prezidenta ani tajemníka, vykonává funkci prezidenta nejstarší člen Výboru. (9) Výbor přijímá rozhodnutí k provádění Stanov, Jednacího řádu a usnesení Sněmu. (10) Mimo rozhodnutí přijímá Výbor doporučení ke sjednocení a koordinaci činnosti Členů. (11) Výbor se schází nejméně čtyřikrát do roka. Hlasování mimo schůzi Výboru je přípustné. (12) Schůze a hlasování Výboru je upraveno Jednacím řádem Spolku. (13) Za Spolek jednají vždy společně alespoň dva členové Výboru. (14) Členem Výboru nesmí být člen orgánů Člena Spolku. ČLÁNEK XVII. KONTROLNÍ A REVIZNÍ KOMISE (1) Kontrolní a revizní komise je nejvyšším kontrolním orgánem Spolku: a) sleduje hospodaření Výboru, předkládá Sněmu revizní zprávu o tomto hospodaření, b) v případě nejasnosti nebo sporu podává autoritativní výklad Stanov nebo Jednacího řádu v souladu s obecně závaznými právními předpisy a mezinárodními zásadami ELSA, c) rozhoduje o stížnostech proti rozhodnutím ostatních orgánů Spolku; shledá-li, že napadené rozhodnutí odporuje mezinárodním předpisům nebo zásadám ELSA, Stanovám, Jednacímu řádu, jiným předpisům Spolku nebo obecně závazným právním předpisům, zruší jej, d) rozhoduje spory o kompetence mezi Spolkem a jeho Členy. (2) Členové Kontrolní a revizní komise v počtu tří jsou voleni Sněmem na funkční období jednoho roku. Členem Kontrolní a revizní komise nesmí být člen orgánů Člena Spolku. Na první schůzi zvolí ze svého středu předsedu, který dále řídí činnost Kontrolní a revizní komise. (3) Schůze a hlasování Kontrolní a revizní komise jsou upraveny Jednacím řádem Spolku. ČLÁNEK XVIII. DALŠÍ ORGÁNY Další orgány Spolku mohou být vytvořeny na základě organického usnesení Sněmu.

8 ČLÁNEK XIX. (1) Členové Spolku nesmí členům orgánů Spolku po dobu výkonu jejich funkce žádným způsobem omezit jejich individuální členství bez souhlasu Kontrolní a revizní komise Spolku. (2) Členové Spolku umožní členům orgánů Spolku účastnit se jednání svých orgánů. Pravomoci Spolku ČLÁNEK XX. CELOSTÁTNÍ A MEZINÁRODNÍ ČINNOST SPOLKU (1) Členové svěřují do výlučné pravomoci Spolku: a) jednání vůči ELSA International a jejím Členům a pozorovatelům, b) jednání vůči celostátním skupinám nebo centrálám ostatních studentských spolků, pokud tyto nevyvíjejí činnost nejvýše na úrovni kraje. (2) Spolek zajišťuje na celostátní úrovni zejména: a) získávání finančních prostředků od celostátně činných společností, nadací a jiných partnerů, b) reprezentaci na zasedáních rady (Council Meeting) ELSA International, c) zasedání Sněmu, d) školení individuálních členů Člena Spolku, e) činnost v rámci mezinárodních programů ELSA International. ČLÁNEK XXI. MÍSTNÍ A REGIONÁLNÍ ČINNOST SPOLKU (1) Spolek může být rovněž činný bez omezení v krajích, v nichž není sídlo žádného z Členů Spolku. O zahájení činnosti v těchto krajích s výjimkou činnosti podle článku XX. těchto Stanov Výbor neprodleně informuje Členy Spolku. (2) V krajích, v nichž je sídlo alespoň jednoho Člena Spolku a kde takový Člen působí, smí Spolek vyvíjet činnost s výjimkou činnosti podle článku XX. těchto Stanov jen se souhlasem tohoto Člena nebo Členů. ČLÁNEK XXII. VZTAH VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ SPOLKU K VNITŘNÍM PŘEDPISŮM ČLENŮ (1) Členové jsou povinni zajistit, aby jejich vnitřní předpisy byly v souladu s předpisy Spolku a mezinárodními předpisy ELSA. (2) Předpisy Spolku se rozumí Stanovy, Jednací řád, usnesení Sněmu a na ně navazující rozhodnutí Výboru. Formu publikace předpisů ELSA Česká republika upravuje Výbor svým rozhodnutím.

9 Zásady hospodaření ČLÁNEK XXIII. (1) Spolek není založen za účelem dosažení zisku. (2) Účetním obdobím Spolku je hospodářský rok. (3) O svém hospodaření vede Spolek evidenci podle platných právních předpisů. (4) Výbor je odpovědný za hospodaření Spolku po dobu celého funkčního období a odpovídá za škodu způsobenou ELSA Česká republika. O zproštění této odpovědnosti rozhoduje Sněm organickým usnesením po předložení Závěrečné zprávy a sdělení stanoviska Kontrolní a revizní komise ELSA Česká republika daného Výboru, a to nejpozději na nejbližších dvou zasedáních Sněmu po skončení daného funkčního období. (5) Spolek vytváří rezervní fond pro případy nepředvídatelných událostí. (6) Výbor je povinen uložit do rezervního fondu 1 % z každého peněžitého partnerského příspěvku za dané funkční období, který nemá bezprostřední souvislost s určitým projektem. (7) O použití rezervního fondu rozhoduje Výbor ELSA Česká republika. ČLÁNEK XXIV. PŘÍJMY A VÝDAJE SPOLKU (1) Příjmy Spolku tvoří zejména: a) členské příspěvky, b) jiné příspěvky a poplatky, c) dary nebo dotace, d) granty, e) účastnické poplatky placené účastníky akcí pořádaných Spolkem. (2) Výdaje Spolku tvoří zejména: a) členský poplatek ELSA International, b) pobytové a cestovní náklady delegátů Spolku na mezinárodních akcích ELSA, c) výdaje na akce a programy pořádané Spolek, d) účelové dotace Členům, e) administrativní výdaje. ČLÁNEK XXV. ROZPOČET SPOLKU (1) Rozpočet Spolku pro funkční období Výboru schvaluje Sněm na základě návrhu Výboru na prvním Sněmu tohoto funkčního období. (2) V případě, že rozpočet není schválen z důvodu závažných nedostatků, případně není předložen vůbec, schvaluje Sněm rozpočtový plán obsahující základní zásady finančního hospodaření Spolku pro dané funkční období. Závažným nedostatkem se rozumí zejména

10 rozpor s právními předpisy, rozpor se Stanovami a usneseními Sněmu ELSA Česká republika nebo natolik výrazný deficit rozpočtu, který by nezaručil ponechání minimální částky rezervního fondu na konci funkčního období. ČLÁNEK XXVI. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ (1) Výbor je povinen předložit zprávu o hospodaření na zasedání Sněmu do dvanácti měsíců po skončení jeho funkčního období. Pokud tak neučiní na zasedání Sněmu bezprostředně následujícím po skončení jeho funkčního období, je povinen sdělit Sněmu důvody, proč tak neučinil. (2) Zpráva o hospodaření sestává ze zprávy o naplnění rozpočtu a zároveň souhrnu příjmů a výdajů za dané funkční období. V případě hospodaření podle rozpočtového plánu je součástí i účetní závěrka ke konci funkčního období. (3) Sněm usnesením zprávu o hospodaření schválí. Pokud tak neučiní, je Výbor povinen zprávu přepracovat a předložit ji znovu na následujícím zasedání Sněmu. ČLÁNEK XXVII. ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY (1) Výši nebo způsob výpočtu a datum splatnosti členských příspěvků stanoví Sněm. (2) Změna výše nebo způsobu výpočtu členských příspěvků musí být pro každý rok schválena nejpozději na zasedání Sněmu předcházejícím začátku hospodářského roku. Společná a závěrečná ustanovení ČLÁNEK XXVIII. K provedení těchto Stanov bude přijat Jednací řád Spolku, který podrobněji upraví zejména otázky: a) průběhu jednání Sněmu, b) schůze a hlasování Výboru, c) schůze a hlasování Kontrolní a revizní komise, d) zřízení Archivu Spolku. ČLÁNEK XXIX. VZTAH PŘEDPISŮ SPOLKU K MEZINÁRODNÍM PŘEDPISŮM ELSA (1) Spolek je ve své činnosti vázán Stanovami (Statutes), Jednacím řádem (Standing Orders), rozhodnutími Sněmu (Council Decisions) a rozhodnutími Výboru (International Board Decisions) ELSA International (mezinárodní předpisy ELSA). Tyto mají přednost před Jednacím řádem, usneseními Sněmu nebo rozhodnutími Výboru.

11 (2) Odporuje-li ustanovení Stanov mezinárodním předpisům ELSA, je Výbor povinen na nejbližším zasedání Sněmu podat návrh na změnu Stanov tak, aby byly uvedeny v soulad s těmito mezinárodními předpisy. ČLÁNEK XXX. Okamžikem nabytí účinnosti těchto Stanov se zrušují dosavadní stanovy Spolku. ČLÁNEK XXXI. Nabytí účinnosti těchto Stanov nemá vliv na členství nebo pozorovatelský status ve Spolku nabyté podle dosavadních stanov ani na dosavadní závazky Spolku.

Stanovy Evropského sdružení studentů práva

Stanovy Evropského sdružení studentů práva Stanovy Evropského sdružení studentů práva ZMOCNĚNÍ ZÁSTUPCI MÍSTNÍCH SKUPIN ELSA SDRUŽUJÍCÍCH STUDENTY PRÁVA A MLADÉ PRÁVNÍKY V ČECHÁCH, NA MORAVĚ A VE SLEZSKU VE SNAZE ULEHČIT A ZEFEKTIVNIT PLNĚNÍ JEJICH

Více

Příloha - Stanovy ELSA Praha. ELSA Praha Stanovy. Preambule ZÁSADY ELSA

Příloha - Stanovy ELSA Praha. ELSA Praha Stanovy. Preambule ZÁSADY ELSA ELSA Praha Stanovy Preambule ZÁSADY ELSA CÍL USILOVAT O SPRAVEDLIVĚJŠÍ SVĚT RESPEKTUJÍCÍ LIDSKOU DŮSTOJNOST A KULTURNÍ ROZMANITOST. ÚČEL PŘISPÍVAT K PRÁVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ, ZLEPŠOVAT VZÁJEMNÉ POROZUMĚNÍ A

Více

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který STANOVY Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Spolek českých právníků Všehrd (dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku je 110 00 Praha l, náměstí Curieových 901/7. 3. Předmětem činnosti je spolková

Více

Spravedlivý svět respektující lidskou důstojnost a kulturní rozmanitost.

Spravedlivý svět respektující lidskou důstojnost a kulturní rozmanitost. ELSA Praha, z.s. Stanovy PREAMBULE STUDENTI PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE A SYMPATIZUJÍCÍ MLADÍ PRÁVNÍCI SE V ZÁJMU ROZVOJE SVÝCH SCHOPNOSTÍ A PŘISPĚNÍ K EVROPSKÉ INTEGRACI ROZHODLI PŘIPOJIT

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ Židlochovice Sídlo spolku: Tyršova 611, 667 01 Židlochovice Článek I. Úvodní ustanovení Článek II. Právní postavení členů Spolku

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub )

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) Článek I. Název, sídlo, postavení Klubu 1.1 Klub je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách a je spolkem ve smyslu

Více

Spravedlivý svět respektující lidskou důstojnost a kulturní rozmanitost.

Spravedlivý svět respektující lidskou důstojnost a kulturní rozmanitost. Stanovy ELSA Praha, z. s. PREAMBULE STUDENTI PRÁVNICKÉ FAKULTY UNIVERZITY KARLOVY A SYMPATIZUJÍCÍ MLADÍ PRÁVNÍCI SE V ZÁJMU ROZVOJE SVÝCH SCHOPNOSTÍ A PŘISPĚNÍ K EVROPSKÉ INTEGRACI ROZHODLI PŘIPOJIT K

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku

Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo v Praze, na adrese Radlická 99, 150 00. Čl. II Účel

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

Stanovy Mustang Riders Club, z. s.

Stanovy Mustang Riders Club, z. s. Stanovy Mustang Riders Club, z. s. Článek 1 Název, působnost, sídlo a symboly 1. Spolek s názvem Mustang Riders Club, z. s., zkratka MRC, je samosprávným a dobrovolným svazkem členů, kteří vlastní nebo

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu.

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. I. Název a sídlo spolku Název: FREEWEST, z.s. (dále jen spolek") Sídlo: Zahradní 173/2, Plzeň, 326 00 II. Právní postavení spolku 1. Spolek je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., který vyvíjí

Více

Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy. I. Název, sídlo a účel spolku

Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy. I. Název, sídlo a účel spolku Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy I. Název, sídlo a účel spolku Spolek s názvem Spolek přátel Obchodní akademie v Plzni, z. s. (dále jen Spolek ) se sídlem v Plzni, je samosprávnou

Více

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ

STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ MASARYKOVO DEMOKRATICKÉ HNUTÍ sekretariát Na Příkopě 10 110 00 Praha 1 Tel.: 224 211 021 e-mail: masdem@seznam.cz STANOVY MASARYKOVA DEMOKRATICKÉHO HNUTÍ Věrni odkazu prezidenta Osvoboditele, zakladatele

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

Spolek rodičů při ZŠ Bochoř

Spolek rodičů při ZŠ Bochoř Spolek rodičů při ZŠ Bochoř Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů při ZŠ Bochoř (dále jen spolek ) má své sídlo v obci Bochoř, ul. Školní č. 213/13, 751 08 Bochoř (sídlo Základní školy Bochoř).

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

STANOVY. občanského sdružení Za férové ústřední topení, o.s.

STANOVY. občanského sdružení Za férové ústřední topení, o.s. STANOVY občanského sdružení Za férové ústřední topení, o.s. V Praze, dne 29. srpna 2011 STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Za férové ústřední topení, o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení:

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s.

Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Stanovy spolku Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. I. Název a sídlo Název: Otevřená GeoInfrastruktura, z.s. Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66

Více

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub )

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) Článek I. Název, sídlo, postavení Klubu 1.1 Klub je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách a je spolkem ve smyslu

Více

FOKUS České Budějovice, z. s.

FOKUS České Budějovice, z. s. STANOVY FOKUS České Budějovice, z. s. Článek I. Název a sídlo Spolku 1. Název: FOKUS České Budějovice, z. s. 2. Sídlo: Bezdrevská 1118/1, České Budějovice, 370 11. 3. Je dobrovolným a nepolitickým Spolkem,

Více

Stanovy spolku METODĚJ z. s.

Stanovy spolku METODĚJ z. s. Stanovy spolku METODĚJ z. s. I. Název a sídlo 1. Byl založen spolek Metoděj jehož název je METODĚJ z. s., se sídlem Havlíčkův Brod, Jeronýmova 788, PSČ 580 01. 2. Spolek Metoděj (dále jen spolek ) byl

Více

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s.

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. 1 STANOVY ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. V souvislosti se změnami příslušných právních předpisů vydává se dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, toto

Více

Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s.

Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. Článek I. Název a sídlo Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. 1. Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s., je spolkem

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

FOKUS České Budějovice, o.s.

FOKUS České Budějovice, o.s. STANOVY FOKUS České Budějovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. FOKUS České Budějovice - Sdružení pro pomoc a podporu lidem s duševním onemocněním (dále jen Sdružení) je dobrovolným a nepolitickým

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

STANOVY spolku Evropské centrum mládeže Břeclav/European Youth Centre Břeclav z. s.

STANOVY spolku Evropské centrum mládeže Břeclav/European Youth Centre Břeclav z. s. STANOVY spolku Evropské centrum mládeže Břeclav/European Youth Centre Břeclav z. s. čl. I Název, sídlo a působnost spolku 1) Název spolku je: Evropské centrum mládeže Břeclav/European Youth Centre Břeclav

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení )

Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení ) Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení ) Článek 1 Název sdružení 1. Název sdružení zní: Občanské sdružení bubakov.net 2. Sídlo sdružení je: Obětí okupace 510, 271 01 Nové Strašecí.

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s.

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. Článek I. Název a sídlo 1. Název: Česká seniorská golfová asociace, z. s. ( zkratka ČSGA ). Anglický ekvivalent jejího názvu zní Czech Senior Golf

Více

Stanovy Spolku rodičů při ZŠ a MŠ J. Š. Baara, Jírovcova 9/a, České Budějovice

Stanovy Spolku rodičů při ZŠ a MŠ J. Š. Baara, Jírovcova 9/a, České Budějovice Stanovy Spolku rodičů při ZŠ a MŠ J. Š. Baara, Jírovcova 9/a, České Budějovice Článek I. Úvodní ustanovení Původní název spolku: Sdružení přátel základní školy ul. J. Š. Baara 20, 370 01 České Budějovice,

Více

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s.

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku zní: Pink Floyd fanklub CZ, z. s. (dále jen spolek ). 2. Povolená zkratka názvu: Pink Floyd fanklub CZ. 3. Sídlem spolku

Více

STANOVY zapsaného spolku Aikido Praha Vinohrady, z.s.

STANOVY zapsaného spolku Aikido Praha Vinohrady, z.s. STANOVY zapsaného spolku Aikido Praha Vinohrady, z.s. čl. I. Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku je: Aikido Praha Vinohrady, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Praha. 3.

Více

STANOVY. Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Sportovní klub Rebel Praha, z. s. (dále jen Spolek ) Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název STANOVY Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 2 Sídlo Sukova 49/4, 602

Více

KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku. Čl. I Název a sídlo. KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov

KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku. Čl. I Název a sídlo. KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov 398 55. Čl. II Účel spolku 1) Účelem spolku je poskytovat svým členům, připojení

Více

STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute

STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute 1 STANOVY občanského sdružení Lepage Research Institute čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název občanského sdružení je: Lepage Research Institute (dále jen sdružení ). 2) Sídlem sdružení

Více

WifiTurnovNet. Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, Turnov, Czech Republic

WifiTurnovNet. Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, Turnov, Czech Republic Stanovy občanského sdružení WifiTurnovNet Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, 511 01 Turnov, Czech Republic Čl. 2 Statut sdružení 1.

Více

S t a n o v y s p o l k u

S t a n o v y s p o l k u ANIMAL EYE, z. s. S t a n o v y s p o l k u I. Název a sídlo ANIMAL EYE, z. s. (dále jen spolek ), je samosprávný a dobrovolný svazek osob, založený podle 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení

Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I. Úvodní ustanovení Stanovy MDA RIDE, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: MDA RIDE z. s. 2. Sídlo spolku: Zubatého 10 / 330, 150 00 - Praha 5 3. MDA RIDE, z. s. je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č.

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

S T A N O V Y. Sdružení hornických a hutnických spolků České republiky, z.s. Čl. I Základní ustanovení

S T A N O V Y. Sdružení hornických a hutnických spolků České republiky, z.s. Čl. I Základní ustanovení S T A N O V Y Sdružení hornických a hutnických spolků České republiky, z.s. Čl. I Základní ustanovení 1. Sdružení hornických a hutnických spolků České republiky, z.s. (dále jen Sdružení) je dobrovolným,

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

Hlava I Základní ustanovení

Hlava I Základní ustanovení 1. Stanovy Royal Rangers v ČR, z.s. Hlava I Základní ustanovení 1 Název spolku: Royal Rangers v ČR, z.s. (dále jen RR v ČR) 2 Sídlo spolku: Oldřichovice 328, 739 61 Třinec 1 3 Územní působnost: Česká republika

Více

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO EVROPSKÉ A SROVNÁVACÍ PRÁVO STANOVY Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Česká společnost pro evropské a srovnávací právo (dále také ČSESP ) je spolek, jehož fungování se řídí těmito

Více

NÁVRH STANOV. Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín

NÁVRH STANOV. Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín NÁVRH STANOV Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín Čl. I Úvodní ustanovení Název sdružení: Sídlo: Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín Žižkovo náměstí 1, 549 01 Nové Město nad Metují Čl. II Právní postavení

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne 9.4.2016 STANOVY EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo Název spolku: Sídlo: Korespondenční adresa: EBERESCHE z.s. Karla Čapka 343/1, 790 01 Jeseník Karla Čapka 343/1, 790 01

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL I. Název, sídlo, právní forma Název: Sdružení žen KDU-ČSL /dále jen Sdružení/, jeho zkratka je SŽ KDU-ČSL anglicky: Women's Association of KDU-CSL Sídlo: Ústřední kancelář

Více

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s.

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení: Komunitní škola Kasejovice, o.s. (zkráceně KŠ Kasejovice, o.s.) Názvu sdružení v mezinárodním

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

Stanovy spolku SEAT KLUB ČR z.s.

Stanovy spolku SEAT KLUB ČR z.s. 1 Stanovy spolku SEAT KLUB ČR z.s. I. Základní ustanovení 1 Název: SEAT KLUB ČR z.s. 2 Sídlo: č. p. 484, 273 53 Hostouň 3 IČ: 226 61 662 4 SEAT KLUB ČR z.s. (dále též jen spolek) je právnickou osobou dle

Více

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček Stanovy spolku Spolek rodičů - Havlíček Článek 1 Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název spolku je Spolek rodičů - Havlíček (dále jen spolek) 2. Sídlo spolku je ZŠ Litoměřice Havlíčkova

Více

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1 ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení Asociace speciálních pedagogů České republiky, z. s. Zkrácené označení ASP ČR Sídlo Základní škola

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ).

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU. (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ZUŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU Článek 1 Název a sídlo spolku (1) Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel ZUŠ Zruč nad Sázavou (dále jen spolek ). (2) Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s.

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Název a sídlo: Občanského sdružení, které bude užívat název LEPŠÍ KOSTELEC o.s., se sídlem Smržická 884, 798 41 Kostelec na Hané (IČO: 28553837). Místem

Více

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV.

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV. Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura Název: Otevřená GeoInfrastruktura Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66 I. Název a sídlo II. Charakter

Více

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku STANOVY SPOLKU Název: Spolek přátel Gymnázia Arabská z. s. IČ: 452 47 099 (zkrácený název: SPGA) Sídlo: Praha 6, Arabská 14, PSČ 160 00 Statutární orgán: Výbor spolku Článek 1. Základní ustanovení 1. Spolek

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

STANOVY SPOLKU KRČÍN

STANOVY SPOLKU KRČÍN STANOVY SPOLKU KRČÍN Název spolku: Spolek Krčín (dále jen spolek). Článek I Název spolku Článek II Sídlo spolku Sídlo spolku je na adrese:.. Nové Město nad Metují Článek III Právní postavení spolku 1.

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo S t a n o v y Hornického spolku Solles Chodov Čl.1 Název a sídlo Název: Hornický spolek Solles Chodov (dále jen "sdružení ") Sídlo: Hrnčířská 462, 357 35 Chodov Čl.2 Statut sdružení Sdružení je dobrovolné,

Více

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení

Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Létejme z Ostravy, o.s. Stanovy občanského sdružení Článek I Základní ustanovení 1) Název: Létejme z Ostravy, o.s. (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Maďarská 1456/10, 0strava, 708 00. 3) Oficiální web: www.letejmezostravy.cz

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s.

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název spolku : Tenisový klub Bzenec z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku : Sportovní 1585, Bzenec, PSČ 696 81 IČ : 26633825 Čl. 2 Postavení spolku

Více

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu S T A N O V Y upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu čl. 1 Název sídlo: 1. Název sportovní asociace je: Česká asociace

Více

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín

STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín STANOVY Spolku Spolek majitelů lesa Rašín I. Úvodní ustanovení a výklad pojmů pro účely těchto stanov 1. "OZ" se rozumí zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, 2. "Pozemky Spolku" se rozumí souhrnné označení

Více

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s.

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení: Zkrácené označení: Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASP ČR, o. s. Sídlo: Základní

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

Stanovy občanského sdružení Český pes

Stanovy občanského sdružení Český pes Stanovy občanského sdružení Český pes ČÁST PRVNÍ Článek I. Úvodní ustanovení Název sdružení je Český pes (dále také jen sdružení), IČ: 26572176. Český pes je dobrovolným, otevřeným občanským sdružením

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. MAS 21 SR/STATUT/2014/1 Tímto Statutem níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. f/ zakládací

Více

STANOVY. Spolek rodičů a přátel dětí Základní školy a Mateřské školy Skřipov, okres Opava

STANOVY. Spolek rodičů a přátel dětí Základní školy a Mateřské školy Skřipov, okres Opava STANOVY Spolek rodičů a přátel dětí Základní školy a Mateřské školy Skřipov, okres Opava I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel dětí Základní školy a Mateřské školy Skřipov, okres

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více