NUR - Interaktivní panel, D3. Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NUR - Interaktivní panel, D3. Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma,"

Transkript

1 NUR - Interaktivní panel, D3 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz

2 Obsah Prototyp interaktivního panelu...3 Testování... 3 Cíl testování... 3 Cílové skupiny... 3 Screener... 4 Nastavení testu... 4 Pre-test dotazník... 5 Post-test dotazník... 5 Průběh testování... 5 Scénář: přehazující se písmena...7 Scénář: poskládej si slovo...7 Souhrn nalezených problémů použitelnosti a návrhy řešení...9

3 Prototyp interaktivního panelu Kapitola se věnuje přípravě Low-Fidelity prototypu interaktivního panelu. Tento prototyp byl následně použit pro testování s uživateli. Prototyp pokrýval všechny tři scénáře průchodu uživatelským rozhraním: otáčející se písmena, otevírající se skříň, poskládej si slovo. (Scénáře jsou podrobně popsány v dokumentu D2.) Pro první dva scénáře byla vytvořena aplikace v jazyce Java. Moderátor má možnost přepínat jednotlivé snímky animace, která se zobrazuje na tabuli, a tím simulovat odezvu panelu. (Aplikace je přílohou tohoto dokumentu.) Pro třetí scénář - poskládej si slovo - bylo zvoleno Low-Fidelity prototypování s pomocí programu Adobe Photoshop. Každý z přesunutelných obrázků je v samostatné vrstvě. Funkcionalita grafického editoru pak umožňuje tyto obrázky přesunovat, a tím je vytvořen dojem odezvy interaktivní tabule. (Soubor PSD s tímto prototypem je taktéž přiložen k dokumentu.) V průběhu návrhu (D1) byly identifikovány některé potenciální problémy. Tyto problémy jsou zmíněny v poslední části dokumentu, protože byly opravdu nalezeny v průěhu testování. Testování Tato kapitola popisuje kvalitativní test uživatelského rozhraní interaktivního panelu. Cíl testování Cílem testování je ověřit fungování prototypu interaktivní tabule na vzorku potencionálních uživatelů a zároveň odhalit případné chyby návrhu. Testování je zaměřeno zejména na upoutání pozornosti a na srozumitelnost scénářů průchodu neznalému uživateli. Uživatel (participant) během testu prochází zadané scénáře. Je zaznamenáváno, zda se uživatel v jednotlivých situacích chová tak, jak se očekává - zda se nikde nepozastavuje při nejasnostech, zda je schopen řešit vše sám a bez nápovědy. Cílové skupiny Cílové skupiny určené pro toto testování jsou stejné, jako jsou uváděny již od počátku a pro něž jsou určeny jednotlivé scénáře. Jedná se tedy o skupiny počínaje malými dětmi (věk 5-12), dospívajícími (věk 12-15) a dospělými (věk 15-45). Tyto věkově oddělené skupiny bývají často oslovovány konkrétním druhem reklam.

4 Screener Následuje screener použitý k výběru participantů. Kvůli nastaveným cílovým skupinám se může testu zúčastnit prakticky kdokoli, proto má screener funkci spíše klasifikační. Také omezuje počet participantů, aby spektrum osob bylo co nejpestřejší. V hranatých závorkách za odpověďmi je uveden požadovaný počet participantů, kteří podmínku splňují. 1) Jaký je váš věk? 5-12 [4] [4] [4] 40 a více [2] 2) Jaké je vaše pohlaví? Muž [7] Žena [7] 3)Jak často navštěvujete OC? Méně než jednou týdně [2] Aspoň jednou týdne [6] Vícekrát než jednou týdně [6] 4) Při jaké příležitosti navštěvujete OC? Nenavštěvuji [0] Cestou do/ze zaměstnání, do/ze školy [7] Ve svém volném čase (např. večer, o víkendech) [7] 5) Kolik hodin denně se věnujete svým koníčkům? (doplňující otázka nepokládaná u dětí) Nastavení testu Testování bylo provedeno v úterý a středu Testy probíhaly na pracovišti jednoho z členů týmu a také přímo v areálu ČVUT na Karlově náměstí. Informační tabule byla nahrazena datovým projektorem, jež promítal interaktivní tabuli na stěnu. Data do projektoru byla vysílána z notebooku moderátora. Šlo o testování Low-Fidelity prototypu, tabula byla ovládána ručně moderátorem. Testu byli přítomni dva pozorovatelé. Jeden pořizoval obrazovou dokumentaci k testu, druhý pak textový přepis. Jeden z pozorovatelů se vždy účastnil i pokládání pre a post test dotazníků. Celkem byl test proveden s šesti participanty. Každý participant prošel oba testované scénáře (přehazující se písmena, otevírající se skříň), polovina participantů nejdříve první zmiňovaný, polovina nejdříve druhý zmiňovaný scénář. Scénář se skládáním slov testován nebyl kvůli nedostatku participantů z dané cílové skupiny.

5 Pre-test dotazník Participantům byl zadán pre-test dotazník, který nám pomohl zjistit, zda participanti mají nějaké zkušenosti v oblasti, jíž se testování týká. 1) Víte, o co se jedná, pokud zmíním pojem interaktivní tabule? 2) Využil(a) jste někdy pomoci informačního panelu v nákupním centru? 3) Necháte se snadno upoutat zajímavým zvukem či jinou audiovizuální upoutávkou? 4) Už jste někdy používal(a) herní konzoli ovládanou pohybem? Post-test dotazník Po testu byl participantům dán k vyplnění ještě doplňující (post-test) dotazník, který se týkal přímo názoru participanta na testování. 1) Bylo vám během testování něco nejasného? 2) Co si o interaktivní tabuli myslíte? 3) Je něco, co vám vadilo, a chtěl(a) byste to změnit? 4) Jaký je váš názor na prvek sloužící k upoutání pozornosti? 5) Co říkáte nápadu interaktivní reklamy? Průběh testování Scénář: otevírající se skříň 1) Moderátor projde s participantem pre-test dotazník. Participantovi je obecně vysvětleno, čeho se testování týká. Není mu ale přesně řečeno, co má dělat. Díky tomu bude otestován prvek upoutání pozornosti a intuitivnost scénářů. 2) Participant je vpuštěn do prostoru interaktivní tabule. Prvním bodem je zaujmout jeho pozornost. Pokud nedojde k zaujetí participantovy pozornosti, je instruován, aby začátek opakoval. Pokud znovu nedojde k zaujetí pozornosti, moderátor posune test dále. 3) Participant se přibližuje k modelu tabule, zatímco moderátor simuluje odevzu tabule (s přiblížením se skříň otevírá). Toto probíhá až do fáze, kdy je zobrazena reklama a tabule se s uživatelem loučí. 4) Moderátor prochází s participantem post-test dotazník.

6 Ilustrace 2: Participant 3 přichází k tabuli. Scénář "otevírající se skříň" mu byl předveden jako první. Ilustrace 1: Participant 3 dokončuje scénář. Ilustrace 3: Participant 4 přichází k tabuli. Scénář "otevírající se skříň mu byl předveden jako druhý. Ilustrace 4: Participant 4 těsně před dokončením testovacího scénáře.

7 Scénář: přehazující se písmena 1) Moderátor projde s participantem pre-test dotazník. Podobně jako ve scénáři se skříní i zde je participant poučen, o co se jedná, ale není mu prozrazeno více. 2) Participant je vpuštěn do prostoru interaktivní tabule. Prvním cílem opět je zaujmout jeho pozornost. Pokud nedojde k zaujetí jeho pozornosti je instruován, aby začátek opakoval. Pokud znovu nedojde k zaujetí pozornosti, moderátor posune test dále. 3) Participant se přibližuje k modelu tabule, zatímco moderátor simuluje její odezvu (s přiblížením se správně otáčejí písmena). Toto probíhá až do fáze, kdy je slovo složeno do správného tvaru. 4) Je zobrazena reklama a tabule se s uživatelem loučí. 5) Moderátor provede s participantem post-test dotazník. Scénář: poskládej si slovo 1) Moderátor projde s participantem pre-test dotazník. I v posledním případě, který je určen zejména pro malé děti, je participantům vysvětleno, o co půjde. Dále již bude vše na nich, abychom co nejlépe simulovali reálnou situaci. 2) Participant je vpuštěn do prostoru interaktivní tabule. Prvním bodem je zaujmout jeho pozornost. Pokud nedojde k zaujetí jeho pozornosti, moderátor posune test dále. 3) Participant se musí přiblížit k tabuli a zjistit, co je jeho úkolem. Pokud úspěšně poskládá slovo, ukáže se reklama. V tomto scénáři moderátor sleduje pohyby ruky participanta a simuluje odezvu tabule (pohyb písmen tažených rukou). 4) Moderátor provede s participantem post-test dotazník.

8 Ilustrace 5: Participant 4 přichází k panelu. Scénář "otáčející se písmena" mu byl předveden jako první. Ilustrace 6: Participant 4 pozoruje vzdalující se text. Ilustrace 7: Participant 4 dokonřuje testovací scénář. (Poté zmateně odchází.)

9 Souhrn nalezených problémů použitelnosti a návrhy řešení Během testování byly nalezeny vady použitelnosti, které způsobují zmatení uživatele nebo dokonce ztrátu zájmu o dokončení scénáře. Problém: Velmi záleží na okamžiku detekce participanta (a počátku upoutávky). Pokud upoutávka začne pozdě, téměř nikdo jí nevěnuje pozornost. Řešení: Panel musí být schopen participanta detekovat i pokud je participant ve velkém úhlu vůči obrazovce panelu (konfigurace panelu musí být uzpůsobena konkrétnímu místu instalace). Problém: Scénář "obracející se písmena" má nevýrazné písmo. Písmo se také přibližujícímu se uživateli oddaluje, což nepomáhá upoutání pozornosti. Řešení: obarvit texty ve scénáři na kontrastní barvy, písmo se nebude zmenšovat. Problém: Fotografie ve skříni je vidět od samého počátku scénáře. To může vést k "odhalení" reklamy ještě před dokončením scénáře a tudíž předčasnému odchodu participanta. Řešení: skříň odhalí reklamu až na úplném konci scénáře.

NUR - Interaktivní panel, D2. Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz

NUR - Interaktivní panel, D2. Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz NUR - Interaktivní panel, D2 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz Obsah Úvod...2 Scénáře užití...3 Otevírající se skříň (bez omezení věku)...3 Překlápějící

Více

Kvalitativní test s uživatelem - VLC Media Player

Kvalitativní test s uživatelem - VLC Media Player České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce C Testování uživatelského rozhraní - A4B39TUR Kvalitativní test s uživatelem - VLC Media Player Jakub Groll Jaroslav Skala

Více

Test s uživatelem Ashampoo Burning Studio

Test s uživatelem Ashampoo Burning Studio Test s uživatelem Ashampoo Burning Studio vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní v zimním semestru 2011 Jan Červenka, František Bauma, Tadeáš Brzák, Viktor Schumann, Tomáš Klejna

Více

Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka

Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka Dokument D3 Kateřina Fixová Michal Bečka České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Ondřej Záruba Návrh uživatelských rozhraní (A4M39NUR)

Více

NUR - Interaktivní panel, D1

NUR - Interaktivní panel, D1 NUR - Interaktivní panel, D1 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz Obsah Úvod... 3 Interaktivní panel... 3 Předpokládané využití...3 Cílové skupiny... 3 Upoutání

Více

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace... 3 Uživatelé... 3 Aktivity... 3 Systémová podpora... 3 Kontext... 3 Prototyp... 4 Informace... 4 Design

Více

Uživatelský test desktopové aplikace Google Maps

Uživatelský test desktopové aplikace Google Maps Uživatelský test desktopové aplikace Google Maps Testování uživatelského rozhraní - A4B39TUR Jan Šimůnek, Dominik Siegel, Jan Vidašič, Richard Sadloň Obsah 1 Úvod... 4 1.1 Popis aplikace... 4 1.2 Cíle

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Návrh a implementace uživatelského rozhraní (NUR) Zadání Navrhněte webový výstup zpravodajského serveru pro televizní prostředí řešte zejména

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC Semestrální práce předmětu Tvorba uživatelského rozhraní Y39TUR Vypracoval: Kontakt: Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Testované případy

Více

[IM-WMC] Městská cyklonavigace D3

[IM-WMC] Městská cyklonavigace D3 [IM-WMC] Městská cyklonavigace D3 A4M39NUR MARTIN HELLER, DAVID LUKSCH, MIROSLAV NEDVĚD Obsah Low-Fidelity prototyp...2 Pokryté scénáře...2 Popis prototypu...2 Uživatelské testování...3 Cíle...3 Test setup...3

Více

TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio

TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio - 1 - Luboš Doležal Michael Drdlíček Pavel Reiter Tomáš Velechovský Michal Vlček 2.12.2011 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Testování s uživatelem obecně... 3 1.2 Popis

Více

Testování Java EE aplikací Petr Adámek

Testování Java EE aplikací Petr Adámek Testování Java EE aplikací Petr Adámek Testování aplikací Testování aplikací Ověřuje soulad implementace se specifikací a s očekáváním zákazníka. Je důležitou součástí procesu řízení kvality vývoje software

Více

Testováni AIMP3. Martin Vrabel, Danylo Tkachenko, Sergey Krasotin, Lukas FIgura. Akademicky rok: 2014/2015

Testováni AIMP3. Martin Vrabel, Danylo Tkachenko, Sergey Krasotin, Lukas FIgura. Akademicky rok: 2014/2015 Testováni AIMP3 Vypracovali: Martin Vrabel, Danylo Tkachenko, Sergey Krasotin, Lukas FIgura Akademicky rok: 2014/2015 Vyučující: Ing. Adam J. Sporka, Ph.D. Datum odevzdáni: 11.05.2015 1 Obsah Obsah 1.

Více

Tepelná mapa Návrh uživatelského rozhraní. 10.10.2011 FEL ČVUT Petr Stuchlík (stuchpet@fel.cvut.cz)

Tepelná mapa Návrh uživatelského rozhraní. 10.10.2011 FEL ČVUT Petr Stuchlík (stuchpet@fel.cvut.cz) Tepelná mapa Návrh uživatelského rozhraní 10.10.2011 FEL ČVUT Petr Stuchlík (stuchpet@fel.cvut.cz) OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 ZADÁNÍ A CÍLOVÁ SKUPINA... 2 2. PŘÍPRAVA TESTŮ S UŽIVATELEM... 3 2.1 OSLOVENÁ SKUPINA

Více

Úloha C1 Usability test

Úloha C1 Usability test Úloha C1 Usability test Vypracoval tým: Antonina Lebedeva,Peter Šourek,Vojtěch Suk,Nikita Silin A7B39TUR ZS 2013/2014 2 1. Úvod... 3 2. Cíl testování... 3 3. Cílová skupina participantů... 3 4. Popis a

Více

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator...3 Profil uživatele...3 Akivity...3 Systémová podpora...4 Kontext...4 Prototyp...4 Start systému...4 Start aplikace...6 Manuální zadání pozice pro

Více

Nangu.tv prohlížeč médií

Nangu.tv prohlížeč médií Nangu.tv prohlížeč médií A4M33NUR semestrální práce Marek Fišera (fiserma5@fel.cvut.cz) 2011-10-14 Úvod Tento dokument nastiňuje potřeby a doporučení pro uživatelské rozhraní na interaktivní televizi pro

Více

D1 - EXU-UIB. Zadání: Helena Šimková, helena.simkova@dobryweb.cz

D1 - EXU-UIB. Zadání: Helena Šimková, helena.simkova@dobryweb.cz D1 - EXU-UIB Zadání: Helena Šimková, helena.simkova@dobryweb.cz Vypracování: Václav Burda, burdavac@fel.cvut.cz Vlastimil Jinoch, jinocvla@fel.cvut.cz Tomáš Turek, turekto5@fel.cvut.cz Úvod Na základě

Více

Přehled metod UX výzkumu. Jan Rudinský

Přehled metod UX výzkumu. Jan Rudinský Přehled metod UX výzkumu Jan Rudinský Zkratka UX je již běžnou součástí slovníku všech, kdo se pohybují v oblasti digitálního technologií a marketingu. Využívání metod a přístupu User experience se typicky

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 518

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 518 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 518 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 4.1 Základní obrazovka... 8 4.2 Výběr zdroje prezentace... 8

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování programu Free Easy CD/DVD Burner podklady pro analýzu - B1 Semestrální práce v rámci předmětu A7B39TUR Vypracovali: David Rozenberg

Více

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify A4B39TUR 2014/2015 Desktopová aplikace pro Windows Spotify Contents 1. Úvod... 3 1.1. Popis testované aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 4 1.3. Popis testovaných use case scénářů... 4 1.3.1. Vytvoření

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

Testování cd.cz/eshop

Testování cd.cz/eshop ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE, FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování cd.cz/eshop Semestrální práce z předmětu Testování uživatelských rozhraní (A7B39TUR) Šimon Kohout kohousim@fel.cvut.cz 2 Testování

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 [ZDEJTE ÁZEV SPOLEČOSTI.] Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 7B36TUR Jan Vitha 06.11.2016 Obsah 1. Úvod... 1 1.1. Popis aplikace... 1 1.2. Cílová skupina... 1 2. Přehled testovaných

Více

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová cizlokat@fel.cvut.cz Obsah 1. Popis... 1 2. Cílová skupina... 2 3. Případy užití... 2 3.1.

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

SOFTWARE NAVIGAČNÍ SYSTÉMY. Využití a vlastnosti

SOFTWARE NAVIGAČNÍ SYSTÉMY. Využití a vlastnosti SOFTWARE NAVIGAČNÍ SYSTÉMY Využití a vlastnosti - Seznam objektů dělený do kategorií - Půdorys objektu - Systém trasování - Zvukové komentáře - Jazykové mutace - Propojení s virtuálními prohlídkami - Virtuální

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Kvantitativní testování virtuálních klávesnic na desktopu

Kvantitativní testování virtuálních klávesnic na desktopu Kvantitativní testování virtuálních klávesnic na desktopu Tomáš Jeníček Předmět testování uživatelského rozhraní Úvod Cílem tohoto testu bude porovnat dvě nejpoužívanější virtuální klávesnice na operačním

Více

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma simaondr@fel.cvut.cz Popis aplikace Hra je založena na reálné pozici hráčů. Jeden z hráčů je na začátku hry vybrán jako oběť.

Více

Testování webové aplikace

Testování webové aplikace Testování uživatelských rozhraní Semestrální práce C1 Testování webové aplikace www.dpp.cz Jakub Ištoňa, Petr Vích, Milan Bodlák, Ivan Šofránek istonjak@fel.cvut.cz, vichpetr@fel.cvut.cz, bodlamil@fel.cvut.cz,

Více

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Návrh a implementace uživatelského rozhraní (NUR) Zadání Navrhněte webový výstup zpravodajského serveru pro televizní prostředí řešte zejména

Více

TUR A2 Vojtěch Kessler

TUR A2 Vojtěch Kessler Samsung Kies Obsah Obsah... 0 1 Popis aplikace... 2 2 Cílová skupina... 2 3 Přehled případů užití... 2 3.1 Připojení telefonu, nebo tabletu... 2 3.2 Aktualizace firmware... 2 3.3 Zálohování dat... 2 3.4

Více

Testování použitelnosti co to obnáší

Testování použitelnosti co to obnáší Testování použitelnosti co to obnáší Usability testing! celý proces testování určení cíle a kostry testu nastavení testu výběr účastníků zkušební test testování zpracování výsledků Určení cíle a kostry

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA STŘEDISKO PRO POMOC STUDENTŮM SE SPECIFICKÝMI NÁROKY. Polygraf

MASARYKOVA UNIVERZITA STŘEDISKO PRO POMOC STUDENTŮM SE SPECIFICKÝMI NÁROKY. Polygraf MASARYKOVA UNIVERZITA STŘEDISKO PRO POMOC STUDENTŮM SE SPECIFICKÝMI NÁROKY Polygraf POLYGRAF Aplikace, která byla na Masarykově univerzitě vyvinuta jako prostředek k zajištění přístupnosti studia pro vysokoškolské

Více

Semestrální práce: Mashup. Observatory Star Explorer

Semestrální práce: Mashup. Observatory Star Explorer Semestrální práce: Mashup Observatory Star Explorer Datum: 27. 5. 2011 Zpracoval: Bc. Tomáš Bauer Předmět: 4IZ440 - Reprezentace a zpracování znalostí na WWW Obsah Zadání... 3 Úvod... 3 Implementační prostředí...

Více

ANOTACE vytvořených/inovovaných materiálů

ANOTACE vytvořených/inovovaných materiálů ANOTACE vytvořených/inovovaných materiálů Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Formát Druh učebního materiálu Druh interaktivity CZ.1.07/1.5.00/34.0722 III/2 Inovace a

Více

Mediální informace. TV FORUM Nová Karolina. Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava

Mediální informace. TV FORUM Nová Karolina. Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava Mediální informace TV FORUM Nová Karolina Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava TV FORUM Nová Karolina Mediální informace Nákupní a zábavní centrum FORUM Nová Karolina Ostrava je nejvýraznější

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 5 Režim Bílá tabule... 7 6 Připojovací panel... 9 7 Zvuk... 10

Více

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Návrh uživatelských rozhraní D3 NOV-WEB Web pro stránky předmětů Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Prototyp - Prototyp je vytvořen formou webové stránky. Výchozí stránka prototypu

Více

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz)

A7B39PDA - Naspoř si svůj sen. Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) A7B39PDA - Naspoř si svůj sen Jan Hovorka (hovorja4@fel.cvut.cz) 1. D1 popis projektu 1.1 Název Naspoř si svůj sen 1.2 Popis Aplikace, která pomáhá lidem spořit na jejich sen. Uživatel si vybere svůj sen,

Více

X39NUR report D3 NA PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ LOW-FIDELITY prototyp

X39NUR report D3 NA PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ LOW-FIDELITY prototyp X39NUR report D3 NA PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ LOW-FIDELITY prototyp Kryštof Valenta - valenkry@fel.cvut.cz 1 Cíl low-fidelity prototypu Tvorba a následné testování aplikace v této podobě má u mne za cíl odhalit

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

[XXX-PUB] Návrh uživatelského rozhraní pro ovládací panel v restauracích The PUB

[XXX-PUB] Návrh uživatelského rozhraní pro ovládací panel v restauracích The PUB D4 [XXX-PUB] Návrh uživatelského rozhraní pro ovládací panel v restauracích The PUB Petr Hejhal Radek Ježdík Petr Smrček hejhape1@fel.cvut.cz jezdirad@fel.cvut.cz smrcepet@fel.cvut.cz 22. prosince 2013

Více

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Eldar Iosip, Eliška Roubalová, Tomáš Milata Analýza relevantních UI směrnic platformy Android Obecná struktura aplikace z nejvyšší úrovně se lze přes obrazovky

Více

Multimediální prezentace "Obojživelníci"

Multimediální prezentace Obojživelníci Středoškolská odborná činnost 2004/5005 Obor 12 tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie Multimediální prezentace "Obojživelníci" Autoři: Pavel Špatenka, Jan Vít SXB Masarykovo gymnázium, Petákova

Více

Úvod do počítačových sítí

Úvod do počítačových sítí Úvod do počítačových sítí Jméno a příjmení: Jan Tichava Osobní číslo: Studijní skupina: středa, 3 4 Obor: INIB INF E-mail: jtichava@students.zcu.cz Datum odevzdání: 19.12.06 Základní charakteristika Jednoduchá

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

Photoshop Elements 11 písmo v reklamě banner

Photoshop Elements 11 písmo v reklamě banner Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 18 Photoshop Elements 11 písmo v reklamě banner Třída: 9. Učivo: Vytvoření banneru v programu Photoshop Elements 11: práce s vodícími linkami práce s textovými nástroji

Více

Nápověda k používání mapové aplikace Katastrální mapy Obsah

Nápověda k používání mapové aplikace Katastrální mapy Obsah Nápověda k používání mapové aplikace Katastrální mapy Obsah Práce s mapou aplikací Marushka... 2 Přehledová mapa... 3 Změna měřítka... 4 Posun mapy... 5 Druhy map... 6 Doplňkové vrstvy... 7 Vyhledávání...

Více

Testování uživatelského rozhraní programu TeamSpeak 3

Testování uživatelského rozhraní programu TeamSpeak 3 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ Testování uživatelského rozhraní programu TeamSpeak 3 Testování uživatelského rozhraní v Usability Lab Ladislav Mejzlík, Pavel Matyáš, Ondřej Netík, Jakub Moravec Obsah 1 Úvod...

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ Jakub Wagner wagnejak@fel.cvut.cz 1. ÚVOD Cílem práce bude otestovat výukovou aplikaci angličtiny na DVD pro základní školy. Aplikace je cílena pro ovládání

Více

POPIS TUTORIÁLU ACC Adaptivní tempomat

POPIS TUTORIÁLU ACC Adaptivní tempomat POPIS TUTORIÁLU ACC Adaptivní tempomat I. Popis vozidlového asistenční systému 1. Jak pracuje ACC? I. Adaptivní tempomat ACC vyhodnocuje vzdálenost, směr a rychlost pohybujících se objektů. ACC udržuje

Více

Testování televize Samsung LE32B553

Testování televize Samsung LE32B553 Předmět Y39TUR Tvorba uživatelských rozhraní Autor : Radek Arvay Kontakt : arvayrad@fel.cvut.cz 1. Úvod Semestrální projekt se bude zabývat testováním LCD televizoru Samsung, který kromě nezbytné možnosti

Více

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze

Archive Player Divar Series. Návod k obsluze Archive Player Divar Series cs Návod k obsluze Archive Player Obsah cs 3 Obsah 1 Úvod 4 2 Použití 5 2.1 Spuštění programu 5 2.2 Popis hlavního okna 6 2.3 Tlačítko Otevřít 6 2.4 Pohledy kamery 6 2.5 Tlačítko

Více

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze (portál penzijní společnosti Conseq penzijní společnost, a.s.) 1. Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze 1 2. Přihlášení do aplikace... 2 3. Základní obrazovka

Více

Nová áplikáce etesty zá te z ove testová ní

Nová áplikáce etesty zá te z ove testová ní Nová áplikáce etesty zá te z ove testová ní Verze 0.4 Datum aktualizace 28. 11. 2014 1 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Podpora - kontakty... 2 1.2 Zdroje... 2 1.3 Zkratky... 2 2 Předpoklady pro testování... 3 2.1

Více

Návod k práci s programem MMPI-2

Návod k práci s programem MMPI-2 Návod k práci s programem MMPI-2 Výchozím vstupním heslem je název programu psaný malými písmeny, tedy mmpi-2. Po zadání hesla stiskněte Enter nebo tlačítko Dále. Hlavní obrazovka programu zobrazuje přehled

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ. Deliverable A2 do předmětu A4B39TUR

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ. Deliverable A2 do předmětu A4B39TUR ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Deliverable A2 do předmětu A4B39TUR Jakub Begera begerjak@fel.cvut.cz 18. března 2015 Obsah Abstrakt... 3 Klíčová slova... 3 1 Úvod... 4 1.1

Více

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Mobilní zpravodajská aplikace idnes A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Autor: Marek Krátký kratkma2@fel.cvut.cz Popis D1 Zpravodajská aplikace idnes je určena pro chytré telefony nebo pro tablety.

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

Obsah. Kapitola 1 Stažení a instalace... 13. Kapitola 2 Orientace v programu a základní nastavení... 23. Úvod... 9

Obsah. Kapitola 1 Stažení a instalace... 13. Kapitola 2 Orientace v programu a základní nastavení... 23. Úvod... 9 Obsah Úvod......................................................... 9 Co vás čeká a co GIMP umí............................................... 9 Co s GIMPem dokážete?............................................................10

Více

Obsah 1 SEZNÁMENÍ S PROGRAM EM 1

Obsah 1 SEZNÁMENÍ S PROGRAM EM 1 Obsah 1 SEZNÁMENÍ S PROGRAM EM 1 ÚVODEM 2 К čemu se PowerPoint používá Nová verze si polepšila Abychom si rozuměli OVLÁDÁNÍ PROGRAMU Spuštění programu Způsoby vytvoření prezentace Stručný průvodce Hlavní

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Semestrální práce z předmětu XD36NUR. Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce z předmětu XD36NUR Téma: Výsledkový portál pro sportovní fanoušky Bc.Lukáš Voříšek 2012/2013 Scénáře pokryté prototypem:

Více

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 RESPONZIVNÍ DESIGN - tento design zaručuje, že zobrazení stránky

Více

Testování aplikace Discord

Testování aplikace Discord Testování aplikace Discord Marek Tomaštík, Mykola Isaiev, Vojtěch Tollar, Dominik Truong 18. května 2018 1 Obsah 1 Úvod 4 1.1 Popis aplikace........................... 4 1.2 Cílová skupina..........................

Více

Semestrální práce TUR A3

Semestrální práce TUR A3 Semestrální práce TUR A3 1/12 Obsah #1 Úvod 3 #2 Cílová skupina 3 #2.1 Informace o uživateli 3 #3 Kognitivní průchod 3 #3.1 Registrace zákazníka #3.2 Vyhledání nejlevnějšího telefonu #3.3 Přidání telefonu

Více

Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání. Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání. Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou Datum: 1. 12. 2013 Projekt: Registrační číslo: Číslo DUM: Škola: Jméno autora: Název sady: Název práce: Předmět: Ročník: Obor: Časová dotace: Vzdělávací cíl: Pomůcky: Využití ICT techniky především v uměleckém

Více

Návrh uživatelského rozhraní Jednoduchý portál s recepty D1 + D2

Návrh uživatelského rozhraní Jednoduchý portál s recepty D1 + D2 Návrh uživatelského rozhraní Jednoduchý portál s recepty D1 + D2 Václav Zajíc zajicvac@fel.cvut.cz Úvod Tento dokument obsahuje popis sběru dat a uživatelských preferencí pro jednoduchý portál s recepty

Více

DNUR semestrální projekt Nákupní seznam

DNUR semestrální projekt Nákupní seznam DNUR semestrální projekt Nákupní seznam Bc. Michal Macháček ČVUT FEL Praha, ZS 2013 machamic@fel.cvut.cz Obsah D1...1 Uživatelský průzkum...1 Základní popis aplikace...1 Typický uživatel...1 Interview...1

Více

Na tuto obrazovku se uživatel dostane pokud, na hlavní obrazovce uživatel zmáčkne ikonu ozubeného kola v pravé části action baru.

Na tuto obrazovku se uživatel dostane pokud, na hlavní obrazovce uživatel zmáčkne ikonu ozubeného kola v pravé části action baru. A7B39PDA D3 Vypracovali: Tomáš Musílek, Označení: Plalforma: Jméno aplikace: Použitý software azp-hea Android People On Board Tomáš Hůla Pro vývoj elektronického prototypu naší aplikace jsme využili WireframeSketcher

Více

Low-Fidelity prototyp

Low-Fidelity prototyp Low-Fidelity prototyp Cíle testování Hlavním cílem testování je vyzkoušet, zda návrh uživatelského rozhraní predikce vstupu textu na televizi je v souladu s požadavky a očekáváním uživatelů. Tudíž zda

Více

27. 11. 2012, Brno Připravil: Ing. Jaromír Landa. Postprocessing videa

27. 11. 2012, Brno Připravil: Ing. Jaromír Landa. Postprocessing videa 27. 11. 2012, Brno Připravil: Ing. Jaromír Landa Postprocessing videa Digitální video Digitální video Typ záznamového zařízení, které pracuje s digitálním signálem a ne s analogovým. Proces, kdy se v určitém

Více

HELIOS - Zálohování BüroKomplet, s.r.o.

HELIOS - Zálohování BüroKomplet, s.r.o. HELIOS - Zálohování 2017 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Záloha... 3 Přehled záloh... 3 Typ zálohy... 3 Adresář... 4 Nový... 4 Obnova... 6 2 Záloha V přehledu lze provádět zálohy dat jednotlivých firem a v případě

Více

1. Začínáme s FrontPage 2003 11

1. Začínáme s FrontPage 2003 11 Úvod 9 1. Začínáme s FrontPage 2003 11 Instalace programu 12 Spuštění a ukončení programu 15 Základní ovládání 16 Hledání souborů 30 Najít a nahradit 31 Tisk 32 Schránka sady Office 34 Nápověda 36 Varianty

Více

D3 NUR NIC_MOB_2. Scénáře z D2. První návštěva obchodu s založeným mojeid. Další návštěva eshopu s založeným mojeid

D3 NUR NIC_MOB_2. Scénáře z D2. První návštěva obchodu s založeným mojeid. Další návštěva eshopu s založeným mojeid D3 NUR NIC_MOB_2 Scénáře z D2 Pro naše testování jsme se rozhodli vyjít z těchto scénářů: První návštěva obchodu s založeným mojeid Na eshopu si chci koupit nové hodinky. Mám vybraný konkrétní model a

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

2. krok Druhý krok slouží pro nastavení typu založení klasifikačních záznamů. K dispozici jsou následují volby:

2. krok Druhý krok slouží pro nastavení typu založení klasifikačních záznamů. K dispozici jsou následují volby: Klasifikace žáků Aktualizace modulu Klasifikace žáků verze 7.4.3 přináší nové funkce pro založení klasifikačních záznamů a pro zadání volitelných, nepovinných předmětů a zájmových útvarů. Založení klasifikačních

Více

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu UŽIJTE SI TELEVIZI od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu HLAVNÍ NABÍDKA INFORMACE Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách se

Více

ICT plán školy Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice, Benešovo náměstí 1 2015/2016

ICT plán školy Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice, Benešovo náměstí 1 2015/2016 ICT plán školy Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice, Benešovo náměstí 1 2015/2016 Zpracoval: Schválil: Ing. Pavel Obr, ICT koordinátor školy Mgr. Jiří Nekuda, ředitel školy

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

Bc. Ondřej Trávníček - ČVUT, FEL, NUR 2010. Interaktivní cvičení - stoupání na špičky Bc. Ondřej Trávníček

Bc. Ondřej Trávníček - ČVUT, FEL, NUR 2010. Interaktivní cvičení - stoupání na špičky Bc. Ondřej Trávníček Interaktivní cvičení - stoupání na špičky Bc. Ondřej Trávníček 1 Zadání Cílem projektu je navrhnout GUI pro fyzikální cvičení stoupání na špičky koncipované formou hry. K dispozici je čidlo vzdálenosti

Více

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Správce úkolů pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Popis aplikace - D1 Aplikace umožňující uživateli s vytvořeným účtem v informačním systému firmy s-cape.cz prohlížet a editovat s nim spojené úkoly.

Více

14. května 2012, Brno

14. května 2012, Brno 14. května 2012, Brno Připravil: Tomáš Koubek Testování Cvičení z předmětu Pokročilá uživatelská rozhraní Testování Strana 2 / 12 Testování aplikací Testování návrhu Cílem je vylepšit produkt během vývoje.

Více

P Ř Í L O H A Č. 1. Objednatel:

P Ř Í L O H A Č. 1. Objednatel: P Ř Í L O H A Č. 1 T E C H N I C K Á S P E C I F I K A C E P Ř E D M Ě T U D Í L A ke smlouvě o dílo uzavřené dne na základě výběrového řízení na veřejnou zakázku s názvem Grafické prvky pro elektronickou

Více

Y39PDA Exercise manager

Y39PDA Exercise manager Y39PDA Exercise manager 1 Zadání 1.1 Zpracovatel Tomáš Žďára (zdaratom@fel.cvut.cz) 1.2 Popis aplikace Vytvořit aplikaci pro mobilní zařízení, která bude sloužit jako podpora pro cvičení. Bude zaznamenávat

Více

MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX

MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 RESPONZIVNÍ DESIGN - tento design zaručuje,

Více

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Vítejte u prezentace akce Ne moc médií Hana Hančová 2007 Projekt ASP UNESCO Člov lověk a média dia GVN v rámci projektu škol ASP UNESCO Člověk a média navázalo

Více

PŘÍLOHY Seznam příloh:

PŘÍLOHY Seznam příloh: PŘÍLOHY Seznam příloh: 1. Scénář fokusových skupin s žáky 2. Pokyny k transkripci fokusových skupin 3. Přepisy fokusových skupin 4. Dotazník pro žáky 1. a 2. ročníků základních škol 5. Dotazník pro rodiče

Více

5.15 INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA

5.15 INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA 5.15 INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA 5. 15. 1 Charakteristika předmětu A. Obsahové vymezení: IVT se na naší škole vyučuje od tercie, kdy je cílem zvládnutí základů hardwaru, softwaru a operačního systému,

Více

A7B39NUR Semestrální práce RCP

A7B39NUR Semestrální práce RCP A7B39NUR Semestrální práce RCP Úloha D3 Pavel Lieberzeit Jiří Šebek Tomáš Tisančín 1 Obsah Scénáře pro prototyp... 4 Scénář 1 - Uživatel chce uvařit jídlo... 4 Scénář 2 Uživatel chce přidat položku ze

Více

Tabulkový kalkulátor

Tabulkový kalkulátor 1.1.1 GRAF Vhodným doplněním textů a tabulek jsou grafy. Graf je v podstatě obrázek graficky zobrazující hodnoty údajů z tabulky. Je vhodným objektem pro porovnávání údajů a jejich analýzu. Graf můžeme

Více

Návod na použití prezentační techniky

Návod na použití prezentační techniky Laboratorní centrum Fakulty technologické Návod na použití prezentační techniky Střední posluchárna č. 113 Před použitím prezentační techniky pročtěte tento návod ApS Brno s.r.o., divize projekční techniky

Více

PDA D3. Simon Slováček, Petr Rubeš, David Tomáš. Active Party Time

PDA D3. Simon Slováček, Petr Rubeš, David Tomáš. Active Party Time 1. Popis aplikace PDA D3 Simon Slováček, Petr Rubeš, David Tomáš Active Party Time Po spuštění aplikace se otevře úvodní obrazovka (1. Start page), která obsahuje 3 tlačítka. Tlačítko Quit celou aplikaci

Více

Obsah. Proč právě Flash? 17 Systémové požadavky 17. Jak používat tuto knihu 18 Doprovodný CD-ROM 19

Obsah. Proč právě Flash? 17 Systémové požadavky 17. Jak používat tuto knihu 18 Doprovodný CD-ROM 19 Úvod.............................15 Proč právě Flash? 17 Systémové požadavky 17 Jak používat tuto knihu 18 Doprovodný CD-ROM 19 Část první Začínáme s tvorbou her ve Flashi..............21 1 První kroky........................23

Více

BLINDSHELL ROZHRANÍ PRO OVLÁDÁNÍ DOTYKOVÝCH TELEFONŮ S ANDROIDEM PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENÉ UŽIVATELE

BLINDSHELL ROZHRANÍ PRO OVLÁDÁNÍ DOTYKOVÝCH TELEFONŮ S ANDROIDEM PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENÉ UŽIVATELE BLINDSHELL ROZHRANÍ PRO OVLÁDÁNÍ DOTYKOVÝCH TELEFONŮ S ANDROIDEM PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENÉ UŽIVATELE Petr SVOBODNÍK, Daniel NOVÁK, Michal CERMAN Katedra kybernetiky, Karlovo náměstí 13, 121 35 Praha 2, svobop24@fel.cvut.cz,

Více

Testování uživatelského rozhraní aplikace Duolingo (

Testování uživatelského rozhraní aplikace Duolingo ( A2 Testování uživatelského rozhraní aplikace Duolingo (www.duolingo.com) Dominika Palivcová palivdom@fel.cvut.cz Zimní semestr 2016/2017 A7B39TUR 1 Obsah 1 Popis aplikace... 3 2 Cílová skupina... 3 3 Testované

Více