SlabikářRukavic CO JE DOBRÉ VĚDĚT V SOUVISLOSTI S OCHRANOU VAŠICH RUKOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SlabikářRukavic CO JE DOBRÉ VĚDĚT V SOUVISLOSTI S OCHRANOU VAŠICH RUKOU"

Transkript

1 SlabikářRukavic CO JE DOBRÉ VĚDĚT V SOUVISLOSTI S OCHRANOU VAŠICH RUKOU

2 1 Nebezpečí poranění v případě nesprávného zacházení s ochrannými rukavicemi Chráníme vaše ruce! Všude, kde musí být používány ochranné rukavice nebo protichemické ochranné rukavice, jsou pro to dobré důvody. Poranění způsobená nesprávným nebo dokonce nepoužitím rukavic mohou být různého typu. Kromě řezných ran, bodných ran, oděrek, ekzémů, poleptání nebo popálenin se mohou při pravidelném kontaktu s chemikáliemi objevit dokonce dlouhodobá poškození jako např. zvýšené hodnoty škodlivých látek v krvi a orgánech s těžkými zdravotní následky. To by mělo závažné důsledky jak pro Vás osobně, tak pro Vašeho zaměstnavatele. Profesionální rukavice s certifikátem bezpečnosti Ochranné rukavice, které KCL nabízí skoro pro všechny účely, Vás mohou spolehlivě ochránit před těmito důsledky. KCL stále kontroluje pomocí vlastní laboratoře a dle DIN ISO 9001 ochranné vlastnosti svých rukavic při mechanickém a chemické zátěži. Ve spolupráci s firmami jsou při prohlídkách závodů a v analýzách rizik a nebezpečí, vytvořených při těchto prohlídkách, vyvíjeny návrhy rukavic, které definují pro každé pracoviště doporučení týkající se rukavic a dobu použitelnosti. V návaznosti na to jsou pak proškoleni uživatelé rukavic a bezpečnostní technici. Pracoviště jsou pak každoročně kontrolována a zjišťuje se, zda jsou dodržována definovaná doporučení týkající se rukavic.

3 2 Určení správných ochranných rukavic a jejich správné použití KCL Vám, spolu s Vašimi bezpečnostními techniky, pomůže vybrat pro Vaši speciální činnost správné ochranné rukavice. Proto jsou návrhy na ochranné rukavice KCL vyvíjeny dle typu Vašeho závodu, Vašeho pracoviště a Vaší činnosti. Sortiment rukavic SEPP & MÜLLER KG zelená modrá žlutá hnědá bílá Označení zboží Camatril Dermatril Sahara Worktril W Camapur Comfort ochrana před ochrana před Ochrana před ochrana proti chladu Ochrana před chemickými látkami chemickými látkami mechanickým poraněním manžeta mechanickým poraněním manžeta na jedno použití pletený lem pletený lem Číslo zboží Velikosti 7, 8, 9, 10, 11 6, 7, 8, 9, 10, 11 7, 8, 9, 10 8, 9, 10, 11 6, 7, 8, 9, 10, 11 Označení EN388 EN374 EN374 EN388 EN374 EN374 EN388 EN388 EN AJL 000x do -20 C Kategorie III III II II II Délka cca (mm) Oddělení CNC frézování CNC obrábění čištění součástek broušení (za mokra) zásilkové oddělení CNC frézování CNC obrábění čištění součástek broušení (za mokra) zásilkové oddělení broušení sklad materiálu venkovní práce Konfekce jemná montáž Chemické látky čistič Fina D 8059 brusný olej MB-30 směs FC 321 směs FC 110 Motorex Swisscool 7755 Aero Fina Rusan 20 Fina Rusan DWF 4 speciální benzín 40/80 Vypracováno Min. 480 Min. 480 Min. 10 Min. 480 Min. 480 Min. 480 Min. 480 Min. 480 Min. 10 Min. 480 Min. 10 Min. 480 Min. 10 Min. 120 Min. 10 Min. nepoužívat pro manipulaci s rotujícími součástkami nepoužívat pro manipulaci s rotujícími součástkami Penetrace: stupeň 3 pro ochranu proti uvedeným chemickým látkám v případě neuvedených chemických látek nás prosím informujte KCL CZ s.r.o. Suderova Ostrava Zobrazení zhotoveného podnikového plánu rukavic. Vedle kategorie a přidělení k určitým druhům činnosti, se zde dá také ověřit ochranný účinek chemických rukavic proti odzkoušeným chemikáliím. Z tohoto návrhu můžete zjistit/rozlišit správný typ rukavic vhodný pro Vaše pracoviště popř. Vaši činnosti. Pokud by to nebylo možné nebo pokud budete mít jiné dotazy, kontaktujte Vašeho bezpečnostního technika, který Vás pak bude informovat o správném výrobku, který máte použít. Vaše zdraví je pro nás důležité pokud budete mít další dotazy na téma ochranných rukavice, neváhejte zavolat na naši poradní horkou linku T

4 3 Tři kategorie ochrožení/označení ochranných rukavic s příklady z praxe Kategorie ohrožení Při vizuální kontrole označení rukavic mimo jiné zjistíte kategorii ohrožení. Rozlišují se tři kategorie: označené ochranné rukavice KCL Minimální rizika/malé ochranné požadavky např. obyčejné latexové rukavice jako ochrana před vlhkem a špínou při úklidových činnostech bez kontaktu s chemikáliemi a mechanického ohrožení. Kategorie I Kategorie II Označení: Razítko Kategorie I značka CE, č. výrobku, velikost, zboží, adresa výrobce. Střední rizika/ochrana proti např. mechanickému ohrožení. Pokud se nepoužívají vhodné ochranné rukavice, může např. na ostrém plechu dojít ke vzniku malých řezných ran, které mohou být dostačujícím způsobem ošetřeny náplastí. Mohou se však objevit i hluboké řezné rány, které jdou až ke šlachám a znamenají šití rány a několika týdenní pracovní neschopnost. Označení: Razítko Kategorie II značka CE, č. výrobku, velikost, zboží, piktogramy, adresa výrobce. EN 388 Odolnost proti oděru Odolnost proti prořezání Odolnost proti dalšímu natržení Odolnost proti probodnutí (min 0; max 4) (min 0; max 4) (min 0; max 5) (min 0; max 4) Od kategorie II je uváděn piktogram EN388 (symbol kladiva) s výkonnostními levely. Takto můžete posoudit ochrannou schopnost rukavic.

5 Kategorie III Vysoké rizika/ochrana proti trvalému poškození a nebezpečím smrti např. poškození způsobené chemikáliemi Příklad 1: Při práci s kyselinami omylem použijete rukavice ze savé kůže namísto protichemických ochranných rukavic z nitrilu. Toto má za následek bolestivé poleptání rukou. Příklad 2: Při práci s vysoce jedovatou chemikálií je výrazně překročena doba použitelnosti rukavic, doporučená laboratoří KCL. Chemikálie se nepozorovaně dostává přes rukavice a přes kůži do krevního oběhu. Lékařské vyšetření prokáže vysoce zvýšené hodnoty v krvi s následkem genetických poškození. Pamatuj: Každé rukavice i ochranné rukavice KCL mají časově omezené ochranné účinky např. maximální dobu použití. Neexistují žádné rukavice, které by uměly všechno a hodily se na všechny typy ohrožení a proti všem chemikáliím. Z tohoto důvodu jsme pro Vás spolu s Vaším bezpečnostním technikem stanovili toto ohrožení a vybrali jsme vhodný typ ochranných rukavic, které chrání Vás a Vaše zdraví.. EN Označení: Razítko Kategorie II značka CE, ident.č. zkušebního a kontrolního institutu, číslo výrobku, velikost, zboží, piktogramy, adresa výrobce. Penetrace Permeace (min 0; max 3) (min 0; max 6) Ochr.index/level/třída pro hodnoty permeace dle EN 374 Třída 1 10min Třída 2 30min Třída 3 60min Třída 4 120min Třída 5 240min Třída 6 480min Výsledek dle EN 374 für die Chemikalie: kyselina sodná 32%= 6 topný olej = 6 studený čistič = 6 karbolin = 6 motorový olej = 6 benzin super = 6 CE 0121 = Zkušební institut BGIA, Sankt Augustin, Německo Příklady ukazují jasně jednu věc: Jen správně a pečlivě vybrané rukavice mohou chránit pokud jsou správně používány a využívány. Díky laboratoři KCL jsme schopni Vám říci na minutu přesně, jak dlouho budou vybrané rukavice při správném využívání odolávat používané chemikálii.

6 4 Trocha teorie Penetrace Penetrace znamená pronikání chemikálií skrze rukavice v důsledku díry. Také mikroskopicky malé díry propouští chemikálie. Rukavice KCL jsou 100% kontrolovány na těsnost poskytují tedy maximální ochranu pro Vás jako uživatele. Penetrace: Chemické látky pronikají přes rukavici kvůli dírám Permeace Při permeaci se chemikálie nepozorovaně dostává skrze rukavici. I když nejsou rukavice poškozeny, mohou být netěsné. 1 min 2 hod Permeace: Chemické látky pronikají rukavicí skrze uzavřený materiál za různě dlouhou dobu.

7 5Otázky a odpovědi Z jakých důvodů nepoužívat kožené rukavice? Kožené rukavice mají špatný tvar, švy tlačí, propouštějí vlhkost a chemikálie, ukládají je a často obsahují chrom VI/- (karcinogenní) a PCB v důsledku procesu vyčiňování kůže. Nitrilové rukavice jsou trvanlivější a odolnější proti opotřebení než kožené rukavice. Nitrilové rukavice jsou k dostání v mnoha velikostech, vydrží déle, poskytují větší ochranu, jsou odolné proti vlhkosti, neobsahují škodlivé látky (testováno dle směrnice Eko-Tex 100) a jsou omyvatelné. Všimne si člověk působení chemikálií na kůži okamžitě? Existuje řada chemikálií které nemají žádnou chuť, žádný zápach, ale ukládají se v těle a způsobují rakovinové bujení a genetická poškození. Velmi často se objeví kožní a fyzické reakce teprve po letech nebo dokonce po desetiletích. Viz příklady u kapitoly 3 (kategorie III). Proč jsou rukavice z PVC nevhodné pro protichemické použití? Rukavice z PVC mají vysoký obsah změkčovadel, která mohou způsobit podráždění kůže. Při kontaktu s chemikáliemi se mohou postupně rozpouštět a mohou vzniknout malé dírky. Rukavice z PVC jsou často vyráběny v zahraničí bez přísné kontroly kvality. Jak jako uživatel poznám, že jsou vybrané rukavice správné co do kvality? Podívejte se do návrhu KCL nebo se zeptejte Vašeho bezpečnostního technika. Zkontrolujte pro jistotu ještě jednou označení na rukavicích a při používání chemikálií nepřekračujte dobu použitelnosti rukavic stanovenou laboratoří KCL. V případe pochybností kontaktujte bezpečnostního technika nebo volejte naší informační linku KCL: Pokud dnes používám rukavice 5 minut a zítra ještě jednou 5 minut a to při kontaktu s chemikáliemi, mohu pak doby používání sečíst? Ne! Protože pronikání začíná při prvním kontaktu s chemikáliemi a dochází k němu i po ukončení práce. Kdy musí být ochranné rukavice vyměněny? - z hygienických důvodů nejpozději po 5 dnech. - Při zašpinění nebo silnému odření rukavic chránícím proti mechanickým poraněním bez kontaktu s chemikáliemi po poškození popř. když již čištění či umývání není účinné. Mnoho z kvalitních ochranných rukavic proti mechanickému poranění KCL je omyvatelných. Především Rukavice z Para-Aramid chránící před pořezáním. - U protichemických ochranných rukavic ihned v případě poškození, při využití jako ochrana proti potřísnění okamžitě po kontaktu s chemikáliemi a při úplné ochraně pak po dosažení doby použitelnosti udané laboratoří KCL.

8 6 Pokny pro používání a údržbu 5 Kroků pro správné používání vašich ochranných rukavic Pro správné používání ochranných rukavic KCL jsme pro Vás vyvinuli letáček, který byste měli uchovávat v dosahu svého pracoviště. Jsou v něm uvedeny veškeré důležité tipy pro zacházení s ochrannými rukavicemi. 5 Kroků pro správné používání vašich ochranných rukavic Pokud zde není naše šestistránková brožurka Pět kroků... k dispozici, žádejte ji prosím na naši horké lince T: KCL CZ s.r.o. Suderova 2013 Tel CZ Ostrava Fax info@kcl.cz HABEKOST, V0704, 1.000

Mechanické ochranné rukavice. 6 argumentů pro genia!

Mechanické ochranné rukavice. 6 argumentů pro genia! Mechanické ochranné rukavice 6 argumentů pro genia! Mechanické ochranné rukavice Man at Work 1. Použití: Univerzální génius: rukavice z umělé kůže s vyšší výkonností EN388 2 1 1 1 301 manžeta textilní

Více

Koncepce AKTUÁLNÍ KONCEPCE PRO OCHRANU RUKOU V EVROPĚ. Zvláštní ocenění pro koncepci společnosti KCL

Koncepce AKTUÁLNÍ KONCEPCE PRO OCHRANU RUKOU V EVROPĚ. Zvláštní ocenění pro koncepci společnosti KCL Koncepce AKTUÁLNÍ KONCEPCE PRO OCHRANU RUKOU V EVROPĚ Zvláštní ocenění pro koncepci společnosti KCL Udělená Spolkovým ministerstvem práce a sociálních věcí Je-li vaším problémem... V mnoha závodech to

Více

NEWS II/09. Rukavice pro profesionály

NEWS II/09. Rukavice pro profesionály NEWS II/09 Rukavice pro profesionály Protichemické ochranné rukavice SivoChem 759 759 7-10 > Laboratorní práce a výzkum > Chemický průmysl > Ochrana výrobků > Biotechnologie > Lékařská technika > Farmaceutický

Více

Zimní produkty. Jsme tady pro Vás poradenství a servis. Elegance. RewoCold 644. Worktril W. KCL - Zákaznický servis sever KCL CZ

Zimní produkty. Jsme tady pro Vás poradenství a servis. Elegance. RewoCold 644. Worktril W. KCL - Zákaznický servis sever KCL CZ Jsme tady pro Vás poradenství a servis Váš partner přímo na místě: Výrobek č. Worktril W RewoCold 2 1 2 1 > manžeta pro rychlé navlékání a svlékání > omyvatelná chladu -20 C z přiléhavé umělé kůže > např.

Více

PŘÍRUČKA PRO VÝBĚR RUKAVIC Ochrana proti prořezu

PŘÍRUČKA PRO VÝBĚR RUKAVIC Ochrana proti prořezu PŘÍRUČKA PRO VÝBĚR RUKAVIC Ochrana proti prořezu PRŮVODCE PRO VÝBĚR PŘESNÉ RUKAVICE PRO OCHRANU PROTI PROŘEZU NOVÝ STANDARD NORMY EN388:2016 Nejvhodnějším způsobem výběru rukavic je použití třístupňového

Více

DUO-MIX 405. Certifikát o testech typu CE. 0072/014/162/01/95/0063/Ex05 02 97

DUO-MIX 405. Certifikát o testech typu CE. 0072/014/162/01/95/0063/Ex05 02 97 STC405CZ - Rev 3-21.06.05 CERTIFIKAČNÍ KATEGORIE III DUO-MIX 405 Certifikát o testech typu CE 0072/014/162/01/95/0063/Ex05 02 97 vystavený autorizovanou osobou č. 0072 I.F.T.H. Av. Guy de Collongue F-69134

Více

Rukavice pro svařování

Rukavice pro svařování Standardy EN pro rukavice a materiály Kategorie 1, jednoduchý design: Tyto produkty chrání před minimálními riziky a mohou být použity pouze v případě minimálního nebezpečí, které může být snadno identifikováno

Více

PÍCHA Safety, s.r.o. Jak si vybrat rukavice

PÍCHA Safety, s.r.o. Jak si vybrat rukavice PÍCHA Safety, s.r.o. Jak si vybrat rukavice Rukavice jsou prostředkem osobní ochrany chránícím ruce, části rukou, předloktí i paže. V našem eshopu jsou rukavice rozděleny do 17 skupin dle materiálového

Více

Příloha č. 1 opatření děkana č. 21/ Hodnocení rizik

Příloha č. 1 opatření děkana č. 21/ Hodnocení rizik Příloha č. 1 opatření děkana č. 21/ 2017 - Hodnocení rizik H O D N O C E N Í R I Z I K podle 102, odst. (3) zákona 262/2006 Sb. Zákoníku práce Zpracoval: Tomáš Fencl, externí OZO v prevenci rizik, Legenda:

Více

RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel

RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel POPIS PRODUKTU Možnosti použití: Vlastnosti: Stupeň lesku: Barevný odstín: jako samonivelační,

Více

CHEMICKY ODOLNÉ CHEMICKY ODOLNÉ. Automobilový průmysl/doprava. Farmaceutický průmysl. Chemický průmysl. Zpracování kovů.

CHEMICKY ODOLNÉ CHEMICKY ODOLNÉ. Automobilový průmysl/doprava. Farmaceutický průmysl. Chemický průmysl. Zpracování kovů. P.44 ALPHATEC P.53 AUSTRAL Plus P.56 BARRIER P.54 BI-COLOUR P.53 DUZMOR Plus P.51 ECONOHANDS Plus P.54 EXTRA P.50 GREENFIT Plus P.55 HY-CARE P.55 NEOTOP P.58 NEOX P.53 PROFIL Plus P.56 PVA P.57 SCORPIO

Více

JEDNOTNÝ PŘEDPIS EN NORMY PRO RUKAVICE

JEDNOTNÝ PŘEDPIS EN NORMY PRO RUKAVICE Exkluzivní distributor výrobků značky IWETEC pro Česko. Distributor výrobků značek obchodní skupiny LANGGROUP - Gambit, Tprosave,TerraNawaro www.dpparts.cz JEDNOTNÝ PŘEDPIS EN NORMY PRO RUKAVICE ZÁVAZEK

Více

VITAL ECO 115-117. Certifikáty o testech typu CE. VITAL ECO 115: 0072/014/162/01/95/0064/Ex06 12 96 VITAL ECO 117: 0072/014/162/01/95/0064/Ex07 12 96

VITAL ECO 115-117. Certifikáty o testech typu CE. VITAL ECO 115: 0072/014/162/01/95/0064/Ex06 12 96 VITAL ECO 117: 0072/014/162/01/95/0064/Ex07 12 96 CERTIFIKAČNÍ KATEGORIE III STC115CZ - Rev 3-20.04.05 0334 VITAL ECO 115-117 Certifikáty o testech typu CE VITAL ECO 115: 0072/014/162/01/95/0064/Ex06 12 96 VITAL ECO 117: 0072/014/162/01/95/0064/Ex07 12

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. L2301 Silica 3 Reagent. emea.productstewardship@ge.com Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo CAS: Číslo ES: 7757-83-7 231-821-4 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

NÁVOD K OBSLUZE Hydraulické lisovací kleště na kabely 18t Typ: G00901, Model: EC-300

NÁVOD K OBSLUZE Hydraulické lisovací kleště na kabely 18t Typ: G00901, Model: EC-300 Překlad návodu NÁVOD K OBSLUZE Hydraulické lisovací kleště na kabely 18t Typ: G00901, Model: EC-300 Vyrobeno pro F.H. GEKO Kietlin, ul. Spacerowa 3 97-500 Radomsko, Polsko www.geko.pl Před prvním použitím

Více

SPECIÁLNÍ POUŽITÍ SPECIÁLNÍ POUŽITÍ. Automobilový průmysl/doprava. Farmaceutický průmysl. Chemický průmysl. Zpracování kovů.

SPECIÁLNÍ POUŽITÍ SPECIÁLNÍ POUŽITÍ. Automobilový průmysl/doprava. Farmaceutický průmysl. Chemický průmysl. Zpracování kovů. P.65 CRUSADER FLEX P.68 MERCURY P.67 POLAR GRIP P.67 POWERFLEX T HI VIZ YELLOW P.66 THERM-A-GRIP P.67 THERM-A-KNIT P.66 WINTER HI-VIZ P.66 WINTER MONKEY GRIP Automobilový průmysl/doprava Farmaceutický

Více

Vyšetřovací rukavice Rozdělení podle plnění evropských norem a směrnic

Vyšetřovací rukavice Rozdělení podle plnění evropských norem a směrnic Vyšetřovací rukavice Rozdělení podle plnění evropských norem a směrnic Pro vaši snadnou orientaci ve zdravotnických normách, které se týkají používání jednorázových vyšetřovacích rukavic, jsme pro vás

Více

P O W E R P H O S Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví

P O W E R P H O S Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Strana 1/5 Datum tisku 19.03.2007 Přepracováno 19.03.2007 1 Produkt a firemní označení Použití produktu: Tekuté hnojivo pro použití v zemědělství a zahradnictví Firemní označení: Dovozce Hechenbichler

Více

přehledový katalog 2010 ochranné pracovní prostředky

přehledový katalog 2010 ochranné pracovní prostředky přehledový katalog 2010 ochranné pracovní prostředky Přehled produktů Ochranné pracovní prostředky Haberkorn Ulmer s.r.o., člen mezinárodní skupiny Haberkorn, působí na českém a slovenském trhu již od

Více

Vulmkoriz-Pur OIL. Vulmkoriz-Pur OIL je jednosložková, vzduchem vytvrzovaná polyuretanová antikorozní nátěrová hmota

Vulmkoriz-Pur OIL. Vulmkoriz-Pur OIL je jednosložková, vzduchem vytvrzovaná polyuretanová antikorozní nátěrová hmota Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmkoriz-Pur OIL ROPOVODY, PLYNOVODY Popis výrobku: Vulmkoriz-Pur OIL je jednosložková, vzduchem vytvrzovaná polyuretanová antikorozní nátěrová hmota pigmentovaná zinkofosfátem.

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlorine Dioxide Pill No.2_1039733

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Chlorine Dioxide Pill No.2_1039733 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití 1.3 Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního

Více

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) TAKO extra

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) TAKO extra 1. IDENTIFIKACE LÁTKY PŘÍPRAVKU 1.1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) TAKO extra Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: Chemický

Více

8/2016. Ochranná KUKLA. OOP III. Kategorie

8/2016. Ochranná KUKLA. OOP III. Kategorie 8/2016 Ochranná KUKLA OOP III. Kategorie 1 Vyobrazení produktu: 2 Popis použitých materiálů a jejich technických parametrů: Materiál: Šicí nitě: Popis: NOMEX Comfort, Art. 270 DC, 270g/m2 (93% Nomex, 5%

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC Strana 1/5 1 Identifikace látky nebo příprava a výrobce nebo dovozce Údaje o výrobku Katalogové číslo: 0000 881 9400, 0000 881 9409 Použití látky / příprava: Rozpouštědlo pryskyřice a olejů Výrobce / Dodavatel:

Více

Bez PTFE a silikonu iglidur C. Suchý provoz Pokud požadujete dobrou otěruvzdornost Bezúdržbovost

Bez PTFE a silikonu iglidur C. Suchý provoz Pokud požadujete dobrou otěruvzdornost Bezúdržbovost Bez PTFE a silikonu iglidur Suchý provoz Pokud požadujete dobrou otěruvzdornost Bezúdržbovost HENNLIH s.r.o. Tel. 416 711 338 Fax 416 711 999 lin-tech@hennlich.cz www.hennlich.cz 613 iglidur Bez PTFE a

Více

KOTNÍKOVÁ BANDÁŽ. pro comfort. Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky.

KOTNÍKOVÁ BANDÁŽ. pro comfort. Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky. KOTNÍKOVÁ BANDÁŽ pro comfort PF-1274 Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky. 2 Návod k použití Rozsah dodávky 4 Technické údaje 4 Použité symboly 4 Používání v souladu

Více

3M Jednorázové ochranné oděvy. Ochrana a pohodlí... bez kompromisu

3M Jednorázové ochranné oděvy. Ochrana a pohodlí... bez kompromisu 3M Jednorázové ochranné oděvy 3M Ochrana a pohodlí...... bez kompromisu Evropské standardy 3M Jednorázové ochranné oděvy Společnost 3M, která celosvětově zastává přední postavení v oboru osobních ochranných

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Easy glasspost. Datum vydání: 24.5.2013 Strana 1 z 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Easy glasspost. Datum vydání: 24.5.2013 Strana 1 z 5 Datum vydání: 24.5.2013 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kompozitní čepy s

Více

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2

epoxidová pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty. není hořlavá kapalina není hořlavá kapalina cca 500 g/m 2 cca 1 100 g/m 2 cca 1 700 g/m 2 PCI-Rigamuls S 30 Pojivo z reaktivní pryskyřice pro zhotovení chemicky odolných spárovacích a pokládacích malt pro obklady dlaždicemi Výrobní list č.: 143 Vlastnosti produktu Odolný proti chemikáliím,

Více

Výměna základních rizik dle Z. 262/2006 Sb.

Výměna základních rizik dle Z. 262/2006 Sb. Příloha č. 12 Přehled základní rizik pro výměnu AKTUALIZACE č. 1 2 3 4 5 Zpracoval: Bc. Karel Lichtneger, DiS. Podpis: Strana č. 1 celkem stran: 6 Schválil: Podpis: Datum vydání: 20. 1. 2014 Přehled základních

Více

S2 - SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŘEDKŮ (OOPP)

S2 - SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŘEDKŮ (OOPP) S2 - SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŘEDKŮ (OOPP) Vysoká škola 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy Datum platnosti/ účinnosti 01.01.2019 Vypracoval Tomáš Fencl OZO v prevenci

Více

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) Číslo CAS: 5949-29-1. Číslo ES (EINECS): 201-069-1

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) Číslo CAS: 5949-29-1. Číslo ES (EINECS): 201-069-1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY PŘÍPRAVKU 1.1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) ATAK Číslo CAS: 5949-29-1 Číslo ES (EINECS): 201-069-1 Další název

Více

JE PRÁCE NA CENTRÁLNÍ STERILIZACI BEZPEČNÁ? Dagmar Ježková FN Brno

JE PRÁCE NA CENTRÁLNÍ STERILIZACI BEZPEČNÁ? Dagmar Ježková FN Brno JE PRÁCE NA CENTRÁLNÍ STERILIZACI BEZPEČNÁ? Dagmar Ježková FN Brno Činnost v oblasti BOZP je odvozena od Zákoníku práce, vyhlášek a ČSN EN určujících zásady bezpečných postupů a bezpečného chování pro

Více

Bezpečnostní list je připraven volně, není požadován soulad s Přílohou II Vyhlášky (EU) č.: 1907/2006 REACH.

Bezpečnostní list je připraven volně, není požadován soulad s Přílohou II Vyhlášky (EU) č.: 1907/2006 REACH. Bezpečnostní list je připraven volně, není požadován soulad s Přílohou II Vyhlášky (EU) č. 1907/2006 REACH. BEZPEČNOSTNÍ LIST Česká republika Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikátor

Více

KOLENNÍ BANDÁŽ. pro comfort. Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky.

KOLENNÍ BANDÁŽ. pro comfort. Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky. KOLENNÍ BANDÁŽ pro comfort PK-1272 Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky. 2 Návod k použití Rozsah dodávky 4 Technické údaje 4 Použité symboly 4 Používání v souladu

Více

Firma & Kanceláře. Lékaři & Nemocnice. Domovy seniorů. Školy & Mateřské školy. Obchody & Sklady. Hotely & Restaurace. Kadeřnictví. Autosalony.

Firma & Kanceláře. Lékaři & Nemocnice. Domovy seniorů. Školy & Mateřské školy. Obchody & Sklady. Hotely & Restaurace. Kadeřnictví. Autosalony. Firma & Kanceláře Lékaři & Nemocnice Domovy seniorů Školy & Mateřské školy Obchody & Sklady Hotely & Restaurace Kadeřnictví Autosalony Sport Zertifikate Mimořádně vhodné pro: PVC podlahy, Design-vinyl,

Více

Sortiment Ansell pro potravinářský průmysl. porcování masa Základní aplikace. s nožem. Vykosťování a

Sortiment Ansell pro potravinářský průmysl. porcování masa Základní aplikace. s nožem. Vykosťování a Sortiment Ansell pro potravinářský průmysl Rukavice profood Vykosťování a porcování masa Základní aplikace s nožem PLETENÉ RUKAVICE THERMASTAT 78-110 PLETENÉ RUKAVICE A NÁVLEKY NA PAŽE DYNEEMA 72-285 72-286

Více

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití.

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití. Nahřívací bunda Návod na použití OBSAH BALENÍ Část Popis Počet A Bunda 1 B Baterie 1 C Nabíječka 1 Bezpečnostní informace Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod

Více

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ)

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) 01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) Textilní vázací prostředky díky svým vysokým užitným vlastnostem nacházejí nejširší použití ve všech oblastech průmyslu při zvedání, spouštění a zavěšování

Více

Ovládací kabel odolný proti oděru, olejům a povětrnostním vlivům, plášť z PUR, izolace žil z TPE - certifikovaný VDE

Ovládací kabel odolný proti oděru, olejům a povětrnostním vlivům, plášť z PUR, izolace žil z TPE - certifikovaný VDE Ovládací kabel odolný proti oděru, olejům a povětrnostním vlivům, plášť z PUR, izolace žil z TPE - certifikovaný VDE ovládací kabel z PUR pro vnitřní a venkovní použití ohebný za studena, odolný abrazi,

Více

Ochrana hlavy. Rukavice pro svařování. Normy EN pro rukavice a materiály rukavic. Kapuce Proban. Kožená ochrana hlavy a hrudníku

Ochrana hlavy. Rukavice pro svařování. Normy EN pro rukavice a materiály rukavic. Kapuce Proban. Kožená ochrana hlavy a hrudníku Ochrana hlavy Normy EN pro rukavice a materiály rukavic Kapuce Proban Nehořlavá ochrana hlavy pro zakrytí hlavy, krku, zátylku a ramen. Kapuce Proban 0000 593 269 Označení CE - ochranné pracovní prostředky

Více

ZÁDOVÁ BANDÁŽ. pro comfort. Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky.

ZÁDOVÁ BANDÁŽ. pro comfort. Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky. ZÁDOVÁ BANDÁŽ pro comfort PR-1273 Návod k použití Tento výrobek odpovídá směrnici 93/42/EWG pro lékařské výrobky. 2 Návod k použití Rozsah dodávky 4 Technické údaje 4 Použité symboly 4 Používání v souladu

Více

MASIVNÍ HODINKY CAGARY

MASIVNÍ HODINKY CAGARY MASIVNÍ HODINKY CAGARY Popis: Návod Nastavení času 1: 1. Jemně vytáhněte korunku směrem od těla hodinek druhá pozice 2. Pomocí otáčení korunky po a proti směru hodinových ručiček nastavte čas. Nastavení

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed SMĚRNICE K POSKYTOVÁNÍ OOPP

Statutární město Brno, městská část Brno-střed SMĚRNICE K POSKYTOVÁNÍ OOPP Statutární město Brno, městská část Brno-střed SMĚRNICE K POSKYTOVÁNÍ OOPP Směrnice č.: 63 Bc. Petr Štika, MBA, LL. M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil: Bc.

Více

PRACOVNÍ STEJNOKROJ II NOMEX / VISKÓZA FR

PRACOVNÍ STEJNOKROJ II NOMEX / VISKÓZA FR 8/2016 Ochranný oděv pro hasiče PRACOVNÍ STEJNOKROJ II NOMEX / VISKÓZA FR Typové číslo: 130-1772 OOP III. Kategorie 1 Vyobrazení produktu: Popis použitých materiálů a jejich technických parametrů: 1772

Více

Normy pro výběr objektového závěsu. Značka CE

Normy pro výběr objektového závěsu. Značka CE Normy pro výběr objektového závěsu Objektové závěsy Simonswerk splňují mnoho předpisů a norem, které jsou důležité pro potvrzení požadovaných vlastností daného typu pantu s ohledem na charakter projektu.

Více

KitchenPro. Čistější Bezpečnější Zdravější

KitchenPro. Čistější Bezpečnější Zdravější Čistější Bezpečnější Zdravější Hlavním úkolem je zajistit čistou a bezpečnou kuchyň Klíčové úkoly: Zajištění bezpečnosti potravin Zajištění bezpečnosti zaměstnanců Zvýšení produktivity Uklouznutí a pády

Více

MG 18 z Masážní přístroj Návod k použití

MG 18 z Masážní přístroj Návod k použití MG 18 CZ z Masážní přístroj Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Česky 1. Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení 453/2010/EC

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení 453/2010/EC 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace výrobku Obchodní název: CREATININE STABLE LIQUID REAGENT R1 Katalogové číslo: 711753, 711754, 711755 1.2 Použití přípravku Určené/

Více

Ovládací kabel s pláštěm z PUR, odolný proti oděru a olejům pro vyšší požadavky aplikace

Ovládací kabel s pláštěm z PUR, odolný proti oděru a olejům pro vyšší požadavky aplikace Ovládací kabel s pláštěm z PUR, odolný proti oděru a olejům pro vyšší požadavky aplikace ÖLFLEX 400 P PUR ovládací kabel, odolný olejů a abrazi, vysoká vrubová houževnatost, pro průmyslové stroje, spotřebiče,

Více

Stíněný ovládací kabel odolný proti oděru, olejům a povětrnostním vlivům, plášť z PUR, izolace žil z TPE - certifikovaný VDE

Stíněný ovládací kabel odolný proti oděru, olejům a povětrnostním vlivům, plášť z PUR, izolace žil z TPE - certifikovaný VDE Stíněný ovládací kabel odolný proti oděru, olejům a povětrnostním vlivům, plášť z PUR, izolace žil z TPE - certifikovaný VDE stíněný ovládací kabel z PUR pro vnitřní a venkovní použití ohebný za studena,

Více

OSOBNÍ OCHRANNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY PRO PRÁCI S PŘÍPRAVKY A DALŠÍMI PROSTŘEDKY NA OCHRANU ROSTLIN

OSOBNÍ OCHRANNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY PRO PRÁCI S PŘÍPRAVKY A DALŠÍMI PROSTŘEDKY NA OCHRANU ROSTLIN OSOBNÍ OCHRANNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY PRO PRÁCI S PŘÍPRAVKY A DALŠÍMI PROSTŘEDKY NA OCHRANU ROSTLIN Při návrhu osobních ochranných pracovních prostředků (dále jen OOPP) pro práci s přípravky na ochranu rostlin

Více

Schodové hrany Protect Protect R

Schodové hrany Protect Protect R PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Schodové hrany Protect Protect R Použití PROTECT

Více

13.04.2012 05.08.98 1 / 6. Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie GmbH & Co. KG, Erbslöhstraße 1, D-65366 Geisenheim

13.04.2012 05.08.98 1 / 6. Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie GmbH & Co. KG, Erbslöhstraße 1, D-65366 Geisenheim 13.04.2012 05.08.98 1 / 6 1 Označení výrobku a název společnosti Údaje o výrobku Prostředek k ošetření vína. Obchodní název Číslo výrobku 5009.. Výrobce / Dodavatel: Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ARDEX GF 800 Fugenflex Komp.A

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. ARDEX GF 800 Fugenflex Komp.A Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Stavební materiál(y)

Více

PRACOVNÍ STEJNOKROJ II alternativně PROTECT LINE

PRACOVNÍ STEJNOKROJ II alternativně PROTECT LINE 10/2016 Ochranný oděv pro hasiče PRACOVNÍ STEJNOKROJ II alternativně PROTECT LINE Typové číslo: 130-1117 OOP III. Kategorie 1 Vyobrazení produktu: 2 Popis použitých materiálů a jejich technických parametrů:

Více

DIN. Koncový spínač B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl

DIN. Koncový spínač B U S I N E S S P A R T N E R. Materiály. Vlastnosti. Stavebnictví. Prumyslová automatizace. Prumysl DIN Koncový spínač Koncový spínač DIN najde široké uplatnění v různých oblastech průmyslu, stavebnictví a řadě dalších. Jako pomocný ovladač je vhodný pro řízení kontrolních obvodů napájení (stykače, PLC)

Více

ROLETOVÉ KRYTY standardní provedení

ROLETOVÉ KRYTY standardní provedení Rolové kryty Rolové kryty od P.E.I. jsou z principu vybaveny vícenásobným zpětným pružinovým systémem (patentovaný systém) a nabízí následující výhody: spolehlivost vhodnost pro obzvlášť vysoké rychlosti

Více

Nebezpečné obsahové látky (Úplné znění uvedených vět R viz kapitola 16) č. ES č. CAS Název látky Obsah Symboly Věty R

Nebezpečné obsahové látky (Úplné znění uvedených vět R viz kapitola 16) č. ES č. CAS Název látky Obsah Symboly Věty R CMC PLUS 1. Označení látky/přípravku a označení firmy Materiálové číslo: 1.1 Obchodní název CMC PLUS Použití látky/přípravku Produkt ke stabilizaci vinného kamene ve víně. 1.2 Údaje o výrobci/dodavateli

Více

Návod k použití Z 01379+02549_CZ_V3

Návod k použití Z 01379+02549_CZ_V3 Návod k použití CZ Z 01379+02549_CZ_V3 01379+02549_CZ.indd 1 15.10.2013 15:24:44 01379+02549_CZ.indd 2 15.10.2013 15:26:16 Obsah Bezpečnostní pokyny 4 Používání v souladu s určením 4 Nebezpečí zranění

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 MAKRAKRAFT

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 MAKRAKRAFT Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi čisticí prostředek

Více

PROGRAMY UVÁDĚNÍ PRODUTKŮ ISOPA DĚLÁME, CO ŘÍKÁME. metylénchlorid

PROGRAMY UVÁDĚNÍ PRODUTKŮ ISOPA DĚLÁME, CO ŘÍKÁME. metylénchlorid PROGRAMY UVÁDĚNÍ PRODUTKŮ ISOPA DĚLÁME, CO ŘÍKÁME metylénchlorid 1 Informace na štítcích metylenchloridu CLP Signální slovo: Pozor Údaje o nebezpečnosti H315 Dráždí kůži H319 Způsobuje vážné podráždění

Více

Detaprofi Lacex Datum revize: # Verze: 2 / Svět M-213 Datum tisku: BEZPEČNOSTNÍ LIST. GmbH & Co.

Detaprofi Lacex Datum revize: # Verze: 2 / Svět M-213 Datum tisku: BEZPEČNOSTNÍ LIST. GmbH & Co. 01. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce Obchodní jméno Detaprofi Lacex Využití látky přípravku Čistič skvrn Identifikace výrobce/dovozce BEZPEČNOSTNÍ LIST Identifikace výrobce Identifikace dovozce:

Více

in accordance with 91/155 EEC

in accordance with 91/155 EEC 13.04.2012 03.09.1998 / Hb 15.09.2000 / Hb 1 / 7 1 Označení výrobku a název společnosti Údaje o výrobku Mikrobiální enzymatický preparát, vyrobený fermentací, extrakcí, koncentrací, odstraněním doprovodné

Více

10 věcí, které musíte vědět o ochraně těla při práci

10 věcí, které musíte vědět o ochraně těla při práci 10 věcí, které musíte vědět o ochraně těla při práci 10 věcí, které musíte vědět o ochraně těla při práci 01 Jde o víc než o čistotu Ochranný oděv nechrání jen vaše běžné oblečení před prachem, barvami

Více

PŘÍPRAVA NA NOVÝ STANDARD

PŘÍPRAVA NA NOVÝ STANDARD PŘÍPRAVA NA NOVÝ STANDARD Užitečné informace o CPR a nové normě pro požární klasifikaci kabelů Nová norma pro kabely Nová koordinovaná norma EU byla vydána v roce 2015 a stane se povinnou 1. července

Více

Soklové lišty obvodové sokly pro PVC a koberce

Soklové lišty obvodové sokly pro PVC a koberce PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty obvodové sokly pro PVC a koberce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání:7.6.2011 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Číslo výrobku: 1.2 Použití látky

Více

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá PCI-Schwimmbadfuge Epoxidová spárovací hmota pro keramické obklady v trvale mokrém a vlhkém prostředí Výrobní list č.: 164 Údaje o zpracování/technická data Materiálně technologická data Materiálová báze

Více

PCI-Apoflex TF. Epoxidová izolační stěrka pro vodotěsné a chemicky namáhané plochy. Vlastnosti produktu. Rozsah použití.

PCI-Apoflex TF. Epoxidová izolační stěrka pro vodotěsné a chemicky namáhané plochy. Vlastnosti produktu. Rozsah použití. PCI-Apoflex TF Epoxidová izolační stěrka pro vodotěsné a chemicky namáhané plochy Výrobní list č.: 307 S úředním atestem PCI-Apoflex TF Boden (podlahový) PCI-Apoflex TF Wand (stěnový) Rozsah použití Pro

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH chemické výrobní družstvo Stránka 1 z 7 PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH číslo: 04/13 vydané podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 305/2011 ze dne 9. března 2011, kterým se stanoví harmonizované

Více

Směrnice pro poskytování osobních ochranných pracovních prostředků a pro poskytování mycích, čisticích a dezinfekčních prostředků.

Směrnice pro poskytování osobních ochranných pracovních prostředků a pro poskytování mycích, čisticích a dezinfekčních prostředků. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Znojmo, Horní Česká 15 Horní Česká 15, 669 51 Znojmo Směrnice pro poskytování osobních ochranných pracovních prostředků a pro poskytování mycích, čisticích

Více

Jednožilové vodiče s VDE testem podle EN (H05Z-K a H07Z-K) pro zvýšené provozní požadavky

Jednožilové vodiče s VDE testem podle EN (H05Z-K a H07Z-K) pro zvýšené provozní požadavky Jednožilové vodiče s VDE testem podle EN 50525-3-41 (H05Z-K a H07Z-K) pro zvýšené provozní požadavky ÖLFLEX HEAT 125 C MC bezhalogenový jednožilový vodič s certifikátem GL, zvláštní vlastnosti při požáru,

Více

SOLÁRNÍ LAMPA BP Návod k obsluze PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. Překlad návodu

SOLÁRNÍ LAMPA BP Návod k obsluze PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. Překlad návodu SOLÁRNÍ LAMPA BP-5906 Návod k obsluze Překlad návodu PŘED POUŽITÍM NÁŘADÍ SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD. 2 ZÁRUKA A SERVIS Obsah I. ZÁRUKA A SERVIS... 2 II. TECHNICKÉ ÚDAJE... 4 III. OBSLUHA... 4 IV.

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 21.08. 2006 Datum revize: 17.04. 2003 Název výrobku: FLUSH COOLING SYSTEM K 04856977 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce

Více

PRŮMYSLOVÉ HADICE - pro páru

PRŮMYSLOVÉ HADICE - pro páru Výběr, instalace a obsluha parních hadic Návod se týká volby, instalace a obsluhy parních pryžových hadic. Obsahuje bezpečnostní instrukce, které je povinen uživatel bezpodmínečně dodržovat. VÝBĚR HADICE

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH. číslo: 03/13

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH. číslo: 03/13 Nové Město nad Metují Strana 1 (celkem 7) PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH číslo: 03/13 vydané podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 305/2011 ze dne 9. března 2011, kterým se stanoví harmonizované

Více

: AF5350/00. BEZPECNOSTNl LISTpodle nařízení (ES) č. 1907/2006. Verze 1. Datum revize Datum vydání

: AF5350/00. BEZPECNOSTNl LISTpodle nařízení (ES) č. 1907/2006. Verze 1. Datum revize Datum vydání 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Údaje o výrobku Obchodní název Popis Použití látky nebo přípravku Firma : : HYDROPLUS WATERBORNE SELF-SEALER TRANSPARENT FOR PARQUET FLOORING : Vodou

Více

Solární expanzní nádoby

Solární expanzní nádoby Návod na instalaci a údržbu Solární expanzní nádoby V 2.0-1 - 1. Obecné informace Tlakové expanzní nádoby s pevnou nebo vyměnitelnou membránou výrobce VAREM S.p.a. splňují požadavky Směrnice Evropského

Více

PRACOVNÍ ODĚVY vyrobeny z klasických i vysoce odolných materiálů

PRACOVNÍ ODĚVY  vyrobeny z klasických i vysoce odolných materiálů PRACOVNÍ ODĚVY PRACOVNÍ ODĚVY Specifický typ oblečení. Pryč jsou jiţ dny, kdy se v různých odvětvích nosilo do práce staré obnošené oblečení. Bez ohledu na obor, zjišťujeme, ţe je dnes ve všech odvětvích

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 20.11. 2006 Datum revize: 25.03. 2003 Název výrobku: ANTIFREEZE COOLANT K04267020AB 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

MONTÁ ŽNÍ NÁ VOD MADEIRA KOMBI

MONTÁ ŽNÍ NÁ VOD MADEIRA KOMBI MONTÁ ŽNÍ NÁ VOD MADEIRA KOMBI Všeobecné informace Prosím řádně překontrolujte obal i zboží z důvodu možného mechanického poškození při přepravě. Překontrolujte prosím i obsah balení, jestli obsahuje všechny

Více

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 TEROSTAT 33 GRAU Strana 1 z 5 Č. SDB : 76597 Datum revize v zahraničí: 03.12.2008 Datum revize v ČR: 06.01.2009 Datum vyhotovení v ČR: 06.01.2009 Obchodní jméno:

Více

Návod k instalaci terasového systému

Návod k instalaci terasového systému Návod k instalaci terasového systému Tento nový typ kompozitu-terasových prken WPC je směsí dřeva s HDPE a přídavných látek. Je vyráběn extrudací za vysokého tlaku a teploty. Přestože obsahuje přírodní

Více

Foamlite S lehkostí více užitku

Foamlite S lehkostí více užitku Foamlite S lehkostí více užitku Röchling Industrial Foamlite S lehkostí více užitku S lehkostí více užitku Speciálně pro aplikace, kde musí mít konstrukční materiály velmi nízkou hmotnost a zároveň velmi

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Masážní polštář insportline Matabo

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Masážní polštář insportline Matabo UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 18009 Masážní polštář insportline Matabo OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 FUNKCE... 3 OBSLUHA... 3 Pro domácí použití... 3 Pro použití v autě... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY... 4 ZÁRUČNÍ

Více

PRŮVODCE PNEUMATIKAMI DOPORUČENÍ CITROËN CESTA K DOKONALÉ ÚDRŽBĚ VAŠEHO VOZIDLA

PRŮVODCE PNEUMATIKAMI DOPORUČENÍ CITROËN CESTA K DOKONALÉ ÚDRŽBĚ VAŠEHO VOZIDLA PRŮVODCE PNEUMATIKAMI DOPORUČENÍ CITROËN CESTA K DOKONALÉ ÚDRŽBĚ VAŠEHO VOZIDLA Doporučení CITROËN - cesta k dokonalé údržbě vozidla PNEUMATIKY JSOU ZÁKLADNÍMI PRVKY BEZPEČNOSTI A PODMÍNKOU DOBRÝCH JÍZDNÍCH

Více

ELEKTROFIX FILIN HOBI KIT

ELEKTROFIX FILIN HOBI KIT BEZPEČNOSTNÍ LIST ELEKTROFIX FILIN HOBI KIT Strana 1/5 Datum vydání/revize 01. 08. 2004 1. IDENTIFIKACE VÝROBKU, VÝROBCE, DISTRIBUTOR A DOVOZCE Obchodní název přípravku: Technický název, použití: Výrobce:

Více

Zátěž chemickými látkami

Zátěž chemickými látkami 5.6.10.2. Zátěž chemickými látkami http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/kategorizace-praci/zatezchemickymi-latkami Dle Vyhlášky č. 432/2003 Sb. zařazujeme do 4 kategorií. Podmínky ochrany zdraví při

Více

CamaStretch. Kategorie II Standardní ochrana. Mechanické ochranné rukavice. Oblasti využití. Vlastnosti a přednosti. Zvláštnosti

CamaStretch. Kategorie II Standardní ochrana. Mechanické ochranné rukavice. Oblasti využití. Vlastnosti a přednosti. Zvláštnosti News Mechanické ochranné rukavice CamaStretch Standardní ochrana > Montážní a opravárenské práce > Práce s zaolejovanými a mokrými díly > Automobilový průmysl > Zpracování kovů a plastů > Zámečnické práce

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Vzduchová maska insportline Noer

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Vzduchová maska insportline Noer UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 12692 Vzduchová maska insportline Noer OBSAH ÚVOD... 3 ZVYŠOVÁNÍ NÁROČNOSTI... 3 VZDUCHOVÁ MASKA A ZÁKLOPKY... 4 NASTAVENÍ NÁROČNOSTI DLE VÝŠEK... 4 SPRÁVNÉ POUŽITÍ... 8 ZÁRUČNÍ

Více

Vysoké teploty, univerzální

Vysoké teploty, univerzální Vysoké teploty, univerzální Vynikající koeficient tření na oceli Trvalá provozní teplota do +180 C Pro střední a vysoké zatížení Zvláště vhodné pro rotační pohyb HENNLICH s.r.o. Tel. 416 711 338 Fax 416

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 43-POR/33/2007

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Tekutá fólie FERMACELL. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Tekutá fólie FERMACELL. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Datum vydání: 01.09.2003 Datum revize: 30.06.2012 Strana: 1/5 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Tekutá fólie Číslo CAS:

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. 2978 Cathode polishing powder

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. 2978 Cathode polishing powder Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Činidlo pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 98401 Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Reagencie

Více

Hydraulické hadice. Hydraulic hoses

Hydraulické hadice. Hydraulic hoses Hydraulic hoses Obsah katalogu Použití hydraulických hadic Hadicovina dle normy DIN EN 53 1SN / 2SN Hadicovina dle normy DIN EN 57 1SC / 2SC 2 3 3 Hadicovina pro zvlášt vysoké y 4SP / 4SH / R13 / R15 4

Více

výroby dopravních prostředků

výroby dopravních prostředků Komplexní profesionální řešení pro dané segmenty. www.tork.cz paliv a energie strojírenský výroby dopravních prostředků chemický správná volba má význam Charakter práce v oblasti strojírenského, automobilového,

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Z363130,00500 Stock Solution ph 4,0

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Z363130,00500 Stock Solution ph 4,0 Strana 1 z 5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Činidlo pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle směrnice EK 2001/58/ES PL10RI SUBID : Verze 1 Datum vydání Datum revize

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle směrnice EK 2001/58/ES PL10RI SUBID : Verze 1 Datum vydání Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Identifikace látky/přípravku Název výrobku : Použití látky/přípravku : Roztok vývojky pro ofsetové desky Identifikace společnosti/podniku Agfa

Více