Návod k obsluze. Bezdrátový přístupový bod/klient/router WA-6201-V5(E)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze. Bezdrátový přístupový bod/klient/router WA-6201-V5(E)"

Transkript

1 Návod k obsluze Bezdrátový přístupový bod/klient/router WA-6201-V5(E)

2 Popis produktu: S kapesním routerem WA-6201-V5 budete nejen mobilní na cestách, ale stane se Vaší bránou do nového Internetu. Kromě připojení na cestách jej lze využít i jako vysokorychlostní AP postavené na nové technologii n s přenosovou rychlostí až 150 Mbps. Stejně jako předchozí modely od CC&C i WA-6201-V5 nabízí maximální výkon, zabezpečení i stabilitu. Oproti konkurenci umožňuje komunikovat vyšší reálnou rychlostí 70 Mbps, což je více než a dvojnásobek reálné rychlosti standardu g. Hlavní výhody zařízení: Plná podpora protokolu IPv6, který je označován jako Nový Internet. Pokud si zakoupíte tento router, můžete tak využívat rychlejší Internet a více služeb Vašeho poskytovatele a nemusíte si tak pořizovat v budoucnu další router. Režim WPS: Wi-Fi Protected Setup umožňuje jednoduše vytvořit zabezpečené spojení s klientem USB port: k zařízení je možné připojit USB disk nebo 3G modem, tím získáte úplnou mobilitu Podpora režimů: AP, Klient, WDS, AP+WDS, Universal Repeater a WISP Nástroje pro zabezpečení sítě: filtrování podle portu, IP adresy či MAC adresy, port forwarding, filtrování URL adres a funkce DMZ hosting Nástroje pro správu sítě: QoS nebo-li kontrola šířky pásma podle IP nebo MAC adresy, web management a průvodce nastavením Routující klient: V tomto režimu se zařízení připojí jako klient ke stávající WiFi síti, provede NAT překlad adres a internet je tak k dispozici neomezenému počtu počítačů na LAN portech Transparentní klient: v tomto režimu se zařízení připojí jako klient ke stávající WiFi síti a transparentně připojí všechny počítače na LAN portech. V tomto režimu jsou k dispozici oba LAN porty. Poskytovatel internetu "vidí" všechny IP adresy počítačů, ale pouze 1 MAC adresu.

3 IGMP proxy: Router umožňuje předávat na LAN a WLAN rozhraní multicast packety. Této možnosti využijete např. pokud je na síti dostupná služba IPTV. MESH sítě: Díky této funkci, kterou vynikali pouze drahé routery nyní můžete jednoduše být součástí MESH sítě nebo ji vytvořit. Podpora VLAN: Zařízení podporuje VLAN dle 802.1q včetně priorit. Každému portu lze tak přiřadit VLAN tag včetně 4 virtuálních AP nebo nastavit chování routeru při příjmu VLAN packetu. Nastavení statických rout: Další neobvyklou funkcí navíc v této cenové hladině je možnost nastavení statického routování. Díky integrovanému FTP a file serveru tak lze mít přístupná svoje data uložená na USB disku odkudkoliv z Internetu. FTP server podporuje jak "root" účet s plnými právy tak i "read only" účet, kdy není možné z disku data mazat nebo upravovat. USB port podporuje i možnost připojení vybraných USB 3G modemů pro sdílení připojení přes Wi-Fi, jejichž seznam se neustále rozšiřuje. V současné době jsou podporované modemy: Huawei E220, E169, E180, E172, E160, E270, E230, E1552, E156, E226, EC168C, EC1750, EC1762, EC1752, E182E, K3715 A-link 3GU, Titan Option Icon 225, 401, 505 Solomon S3GM-690, S3GM-646, S3GM Novatel MC950D, XU870 Sierra MC8700, MC8775, MC8792V, MC8790, MC8795V Aiko 82D Datang D201 Giant D301 Nokia CS-15 SIPTune LM-75 Sony Erission MD300 WM78-81 ZTE MF636, MF622, MF668

4 Parametry Název Hodnota Citlivost: 11b: -80 dbm, 11g: -70 dbm, 11n: -64 dbm DHCP: Server, Client, Router client, Statické, Dynamické Frekvence: 2,4 GHz Chipset: Realtek LAN port: 1 x RJ45 10/100 Mbps Max. výstupní výkon: 17 dbm Modulace: BPSK/QPSK/16-QAM/64-QAM NAND: 4 MB Napájení: 5 V Normy: b/g/n, 802.3, 802.3u Operační mód: AP, Client, WDS, Bridge, WISP Provozní teplota: 0 50 C Přenosová rychlost: až 150 Mbps RAM: 32 MB Regulace výkonu: ano, vícestupňová Rozměry: 100 x 67 x 24 mm Shoda: FCC, CE Šifrování: 64 bit/128 bit WEP, TKIP, AES USB port: Ano, 1.1/2.0 Výchozí heslo: bez hesla Výchozí IP: Výchozí jméno: bez jména Výstup na ext. anténu: ne WAN port: 1 x RJ45 10/100 Mbps Hmotnost: 0,18 Kg Podpora IPv6: Plná Příslušenství: V příslušenství najdete vše co je potřeba ke spuštění a vytvoření domácí sítě, takže s routerem je dodáváno 12 V napájecí zdroj CD s manuálem 1x odpojitelná 2 dbi anténa s konektorem RSMA (model V5E) 2 m UTP kabel Instalační průvodce

5 Uvedení do provozu a konfigurace 1. Pomocí UTP kabelu připojte ADSL/kabelový modem nebo jiné zařízení pro připojení k Internetu do portu WAN. 2. Počítač připojte do portu LAN 3. Pomocí dodávaného zdroje připojte router k napájení 230 V Router se konfiguruje standardně přes webové rozhraní a vlastní konfigurace je na adrese Jméno ani heslo router ve výchozím nastavení nepožaduje. Po zadání adresy se dostaneme na výchozí stránku konfigurace.

6 Přejdeme na nastavení přes průvodce Setup Wizard. V první fázi Router pouze informuje, co vše se v průvodci bude nastavovat a v kolika krocích.

7 V další části zvolíme režim, ve kterém bude router pracovat. Gateway zvolíme, pokud se připojujeme k Internetu drátově tedy před routerem máme ADSL/kabelový modem atp. Bridge režim slouží k přímému propojení všech portů tedy WAN, LAN i WLAN. V tomto režimu jsou vypnuté routovací funkce a lze tedy např. použít v případě, že již máme před WA-6202 jiný router. Režim Wireless ISP (WISP) zvolíme v případě, že se k poskytovateli Internetu připojujeme bezdrátově externími anténami. Porty WAN a LAN jsou spojené bridge. Všechny porty slouží tedy jako switch. Pokud se zde zmiňuji o připojení externí antény, je nutné si uvědomit, že pokud chceme využívat pro připojení vyšší rychlosti jak 54 Mbps tedy standard n je nutné použít 2 externí antény se shodnou polarizací. Obě antény vysílají i přijímají zároveň technologie MIMO. Nejedná se tedy o tzv. funkci diverzity antenna, se kterou se lze setkat u starších routerů se dvěma anténami. Diverzity antenna je funkce, která vybírá anténní vstup s lepšími přijímacími vlastnostmi a je vhodná do interiérů, kde je hodně odrazů signálu od stěn.

8 V dalším kroku si můžeme nastavit server pro automatické nastavování času dle screenshotu. Dále je možné změnit IP adresu na LAN/WLAN části, pokud např. budete router provozovat v jiné síti.

9 V dalším kroku se nastavuje způsob přihlašování k poskytovateli internetu. Nejčastějším typem je DHCP klient, kdy router IP adresu obdrží automaticky od poskytovatele nebo Static IP, kdy poskytovatel IP adresu, výchozí bránu a DNS sdělí. Router podporuje také přihlašování dle PPPoE, používané např. u ADSL modemů. Pokud však již máte toto přihlášení nastavené v ADSL modemu, na routeru zvolte DHCP klient (pokud má modem DHCP server) nebo Static IP. V případě Static IP bude adresa výchozí brány a DNS, IP adresa ADSL modemu a adresa na routeru libovolná jiná z daného rozsahu. Router podporuje i připojení do VPN pomocí PPTP (Point to Point Tunneling Protokol) a L2TP (Layer 2 Tunneling Protokol). Poslední ale o to více zajímavou možností je volba GSM 3.5G. Tato volba slouží právě pro připojení USB adaptéru se SIM kartou pro připojení přes mobilního operátora. Po této volbě se zobrazí okno s výběrem podporovaného adaptéru a možnost vložení přihlašovacích údajů, které mobilní operátor přiřadil.

10 V předposledním kroku nastavíme bezdrátovou část. V poli Band je možné nastavit normu, na které bude router vysílat. Při výchozím nastavení router začne vysílat na nejvyšších rychlostech n (max. 300 Mbps) a v případě špatného signálu bude postupně snižovat na g (max. 54 Mbps) nebo b (max. 11 Mbps) nebo lze normy zvolit napevno. Mód lze volit na AP, client, WDS nebo AP+WDS dle použití routeru. Pokud jste v prvním kroku zvolili režim WISP přepněte do módu client. (AP+WDS) slouží pro vytvoření WDS sítě a samotný mód WDS pro připojení k již existující WDS síti. U WDS spojů jsou dosahované nižší rychlosti, proto WDS používejte pouze, pokud je to nevyhnutelné. V případě módu AP si zvolte SSID pod kterým bude router vysílat a pokud chcete dosáhnout nejvyšších rychlostí pak Channel Width změňte na 40 MHz což je dvounásobek standardní šířky kanálu používaný právě u standardu n. Control Sideband pouze určuje, který ze dvou kanálů celého 40 MHz pásma je hlavní. Můžete ponechat Lower. Dále volíte kanál, na kterém bude router vysílat. V případě volby 40 MHz kanálu je k dispozici pouze 6 kanálů.

11 V posledním kroku si nastavte zabezpečení bezdrátové části. Pokud se připojujete v módu client nebo WDS záleží volba zabezpečení na AP, ke kterému se připojujete. Jinak doporučuji volit WPA2(AES) Passphrase a libovolný řetězec jako heslo. Potvrďte tlačítkem Finished a tím je základní nastavení provedeno. Nastavení bezdrátové části lze doladit v záložce Wireless. Router podporuje i tzv. funkci Multiple AP pro vytvoření až 4 virtuálních AP s vlastními SSID a rychlostmi. WMM má podobnou funkci jako QoS a tedy řeší prioritizaci provozu. Pokud tedy router diagnostikuje např. VoIP hovor (na portu 5060) bude mít větší prioritu než ostatní provoz.

12 Lze zde také zapnout funkci Universal Repeater Mode, kdy router v režimu client přijímá na jednom SSID a zároveň na jiném SSID vysílá jako AP. V advance settings pak naleznete jemné doladění bezdrátové části, pokud by byl se signálem problém a možnost snížení vysílacího výkonu.

13 V záložce Wireless Access Control lze omezit přístup klientů na bezdrátové části pomocí MAC adres. Lze tedy např. povolit připojení pouze klientů s MAC adresou zadanou v seznamu. V nastavení WDS se vkládá MAC adresa přístupového bodu, ke kterému se router v tomto módu připojuje.

14 Site Survay slouží k vyhledání okolních sítí. Pokud je router v režimu AP, pomůže funkce k vyhledání volného kanálu. Pokud v režimu Client, tak slouží k připojení k vybranému AP. WPS Wifi Protected Setup. Lze použít pro snadné vytvoření zabezpečeného spojení mezi AP a klientem pomocí pouhého stisknutí tlačítka nebo zadání PIN kódu. Podmínkou je, aby obě zařízení WPS podporovala. V TCP/IP settings se donastavují porty WAN a LAN. V nastavení LAN lze opět změnit IP adresu routeru zapnout a nastavit rozsah DHCP serveru, případně počítačům přiřadit IP adresy DHCP serveru pevně dle MAC adresy. Spanning tree protokol můžete ponechat u domácích sítí vypnutý. Šetříte tak vytížení procesoru. V záložce WAN lze změnit nastavení způsobu připojení k operátorovi. Pokud budete provozovat router v síti s IPTV povolte IGMP proxy. Pokud chcete mít dostupný USB disk z Internetu, povolte FTP server access on WAN. WEB server access on WAN slouží pro možnost vzdálené konfigurace a poslední 3 položky se týkají připojení k VPN dle způsobu, jakým se do VPN připojujete.

15 V dalším nastavení Firewall je možné omezovat připojení k routeru dle portu přenášené aplikace IP adresy MAC adresy omezovat zobrazování stránek dle URL Port Forwarding slouží, jak už název napovídá, k přesměrování portů na PC za routerem. Přesměrování, pokud na PC s IP adresou běží WEB server, bude vypadat tedy takto:

16 Router umožňuje také v záložce QoS řízení priorit dle IP adresy lokální nebo veřejné a dle daného protokolu nebo portu aplikace. Lze si takto např. prioritizovat VoIP hovory na telefonu s IP adresou Případně lze ještě upřesnit port, který používá SIP tedy V případě nedostatečné konektivity od providera, tak router v případě probíhajícího VoIP hovoru upřednostní hovor před ostatním provozem na routeru. Vlastní nastavení funkcí File a FTP serveru lze konfigurovat v záložce USB storage. Zde lze obě funkce povolit a nastavit, pod jakým názvem se bude připojovat síťová jednotka (Share Folder Name) u file serveru. Jelikož má router na USB i možnost File serveru, je možné si disk připojit jako síťovou jednotku (V libovolném okně zvolit nástroje připojit síťovou jednotku). V našem případě nastavení to bude adresa \\ \USB

17 Pro automatické přihlašování bez hesla zvolit: přihlásit se pod jiným uživatelským jménem a vložit jméno a heslo, které jsme nastavili v USB storage. U FTP serveru lze konfigurovat 2 účty. Jeden s plnými právy (Read/Write account) a druhý pouze s právy pro čtení obsahu (Read Only account). Přes router lze připojený disk také zformátovat. Na USB disk lze přenášet pouze soubory do velikosti 2 GB. V záložce management lze nastavit dynamic DNS, upgradovat FW, uložit si a případně opět nahrát nastavení. Obsahuje také nástroj proti DoS útokům, takže pokud budete mít podezření na přetížení routeru právě z důvodu DoS útoku, lze v této záložce zapnout jednotlivé

18 typy ochran. Jelikož se jedná o další zatěžování routeru, lze v domácím prostředí zapínat ochrany až při problémech s přetížením linky.

19 Povolení funkce VLAN dle 802.1q Chcete-li povolit funkci VLAN, přihlašte se do webového nastavení routeru a přejděte na záložku VLAN, kterou naleznete v nastavení Firewall. V této záložce je možné uživatelům konfigurovat nastavení VLAN pro sítě LAN, WLAN a WAN. V nastavení můžete přiřadit VID, prioritu, CFI a funkci pro každý port. Virtuální AP mohu být nastavené pouze tehdy, když je povoleno více SSID (Lze nastavit v záložce Wireless - Basic). Označování VID Každý povolený port s VLAN musí mít přiřazen VID (VLAN ID) s hodnotou od 1 do Pouze porty se stejnými VID mohou komunikovat mezi sebou s výjimkou WAN portu. Počítače připojené k portům bez povoleného funkce VLAN mohou mezi sebou libovolně komunikovat. Pokud je např. povolena funkce VLAN se stejnými VID na portech Ethernet 1 a Ethernet 4, počítače připojené k těmto portům mohou komunikovat pouze mezi sebou.

20 Pokud je povolena funkce VLAN na konkrétním LAN portu, všechny pakety pocházejí z tohoto portu mohou být předávané do WAN portu pouze v případě, že funkce VLAN je na WAN port povolena, jak je uvedeno na následujícím obrázku.

21 VID na WAN a LAN portu nemusí být stejné. VID se u WAN portu uvádí pouze v případě, že je paket generován z routeru samostatně (např. PPPoE / PPTP klient protokol). Pokud je paket předán z LAN do WAN, VID na LAN portu projde na WAN port. Pokud paket pochází z WAN do LAN, router předá tento paket na port LAN označený příslušným VID. Funkce VLAN Tag Pokud je zatržítko 'Tag' povoleno, router sám přidá 802.1q tag (VID, Priorita a CFI) do záhlaví každého odchozího paketu. Pokud příchozí packet nemá 802.1q tag, router packet zahodí. Pokud je povoleno označování na WAN portu, bude příchozí paket předán routeru pouze v případě, že VID přijatého packetu souhlasí s nastaveným VID na WAN portu. Pokud má příchozí packet rozdílné VID než nastavené na WAN portu, ale stejné jako jiný port, bude packet předán na příslušný port. Pokud nebude nalezeno stejné VID, packet bude zahozen. Pokud není zatržítko Tag povoleno, ale příchozí packet obsahuje 802.1q VLAN tag, router pocket zahodí.

22 Ostatní nastavení Přestože router obsahuje funkci QoS, která již sama o sobě prioritizuje provoz dle požadavku, standard 802.1q obsahuje vlastní škálu priorit (0-7) pro označené packety. 0 znamenaá bez priority a 7 nejvyšší priorita provozu. CFI určuje, zda je MAC adresa v kanonickém formátu. Nastavení slouží pro zvýšení kompatibility. Funkci ponechte vždy zapnutou. i4wifi a.s Návod lze šířit pouze se souhlasem autora

Návod k obsluze. Bezdrátový přístupový bod/klient/router WA-6202-V3

Návod k obsluze. Bezdrátový přístupový bod/klient/router WA-6202-V3 Návod k obsluze Bezdrátový přístupový bod/klient/router WA-6202-V3 Popis produktu WA-6202-V3 je bezdrátový router postavený na nové technologii Wi-Fi 802.11n Draft 2.0 kompatibilní se stašími verzemi Wi-Fi

Více

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC7000N WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 300 Mb/s, R-SMA

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC7000N WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 300 Mb/s, R-SMA JOYCE ČR, s.r.o., Fakturační adresa: Venhudova 6, 614 00 Brno, ČR, Korespondenční adresa: Venhudova 6, 614 00 Brno, ČR IČO: 25317571, DIČ: CZ25317571, Tel.: +420 539 088 010, Fax: +420 539 088 000, E-mail:

Více

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC3500_V2 WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 54 Mb/s, R-SMA

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC3500_V2 WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 54 Mb/s, R-SMA JOYCE ČR, s.r.o., Fakturační adresa: Matzenauerova 8, 616 00 Brno, ČR, Korespondenční adresa: Venhudova 6, 614 00 Brno, ČR IČO: 25317571, DIČ: CZ25317571, Tel.: +420 539 088 010, Fax: +420 539 088 000,

Více

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Bezdrátový přístupový bod/klient/router Popis zařízení WA-6212-V2 je WiFi router s podporou přenosových rychlostí až 300 Mbps při 802.11n. Dále podporuje IPv6, je vybaven

Více

Návod k obsluze. VoIP PBX ústředna. Soundwin WiPBX, ipbx

Návod k obsluze. VoIP PBX ústředna. Soundwin WiPBX, ipbx Návod k obsluze VoIP PBX ústředna Soundwin WiPBX, ipbx Popis produktu Soundwin WiPBX a ipbx jsou SOHO SIP PBX ústředny, které překvapí nejen velikostí, ale také nízkou cenou. Brány WiPBX a ipbx se mezi

Více

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény)

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) 1. Popis produktu ARC FreeStation 5 je produkt, který přináší bezkonkurenční cenu v poměru s výkonem. Má integrovanou

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá příručka Vám pomůže správně zapojit a zprovoznit Wi-Fi zařízení TP-LINK TL-WR741ND. Zařízení je nezávislé na použitém operačním systému. Postup zprovoznění

Více

Návod k obsluze. IP kamera Minitar MWIPC-1510G

Návod k obsluze. IP kamera Minitar MWIPC-1510G Návod k obsluze IP kamera Minitar MWIPC-1510G Úvod MWIPC-1510G je bezdrátová web kamera, která umožňuje přes internet zprostředkovat obraz odkudkoliv na světě, aniž by musel být zapnutý počítač. Může se

Více

Bezdrátový router 150 Mbit/s Wireless N

Bezdrátový router 150 Mbit/s Wireless N Bezdrátový router 150 Mbit/s Wireless N TL-WR740N Hlavní znaky: Bezdrátový přenos dat rychlostí až 150 Mbit/s je ideální pro hraní online her, vysílání datového proudu videa a internetovou telefonii Snadné

Více

ADW-4401B. Bezdrátový Ethernet/ADSL router. Uživatelský manuál

ADW-4401B. Bezdrátový Ethernet/ADSL router. Uživatelský manuál ADW-4401B Bezdrátový Ethernet/ADSL router Uživatelský manuál Obsah: Kapitola 1: Úvod... 3 1.1 Celkový pohled... 3 1.2 Vlastnosti... 3 1.3 Obsah balení... 3 Kapitola 2: Popis zařízení... 4 2.1 Popis předního

Více

SIPURA telefonní adaptér Model: SPA-2100 Instalační a konfigurační příručka 1/6 Krok 1: Síťové požadavky instalace 1. Prosím, zkontrolujte, zda balení obsahuje následující věci: A). Sipura SPA-2100 B).

Více

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS Průvodce rychlou instalací DN-70591 ÚVOD DN-70591 je kombinovaným drátovým/bezdrátovým síťovým zařízení navrženým pro specifické síťové požadavky malých podniků,

Více

Konfigurace WDS režimu u produktů bezdrátových AP a routerů Tenda

Konfigurace WDS režimu u produktů bezdrátových AP a routerů Tenda UŽIVATELSKÝ MANUÁL Konfigurace WDS režimu u produktů bezdrátových AP a routerů Tenda UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Představení WDS 3 WDS režimy 3 Tenda vs. WDS 4 WDS scénáře 4 WDS přes 2 uzly 4 WDS přes tři

Více

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně.

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně. Obsah Obsah... 2 Popis... 3 Funkce... 3 Kontrolka LED... 3 Popis rozhraní... 4 Instalace... 5 Vložení karty SIM... 5 Vložení modemu... 5 Připojení počítače... 6 Připojení napájecího zdroje... 6 Zapnutí

Více

Rychlý průvodce instalací

Rychlý průvodce instalací Rychlý průvodce instalací Wireless Super-G BroadBand Multimedia Router NetPassage 28G Hotspot Potřebné příslušenství pro provozování Hotspotu Router Tiskárna USB klávesnice 1. WAN port pro připojení RJ45

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

H.323/SIP VoIP GSM Gateway VIP-281GS

H.323/SIP VoIP GSM Gateway VIP-281GS H.323/SIP VoIP GSM Gateway VIP-281GS Návod na rychlou instalaci Obsah Kapitola 1: Úvod... 3 Celkový pohled... 3 Vlastnosti... 4 Obsah balení... 5 Kapitola 2: Popis zařízení... 6 Popis zadního panelu...

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

Model: Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Model: Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model: 065-1785 108 Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Úvod 3 Rozhraní 4 Použití webovského rozhraní pro nastavení parametrů AP 5 Current Status 6 Configuration

Více

o DHCP Client (Klient DHCP) o Static IP (Statická IP) IP Address (IP adresa)... Subnet Mask(Maska podsíte)...

o DHCP Client (Klient DHCP) o Static IP (Statická IP) IP Address (IP adresa)... Subnet Mask(Maska podsíte)... WA-2204A-TX Autorizovaný prodejce v ČR: Aktuální informace o produktu a nejnovější verze firmware naleznete na www.zcomax.cz. 2004-2007 atlantis datacom s.r.o. Obsah příručky si neklade nároky na úplnost

Více

Netis WF 2880 - popis základního nastavení. 20160229 fw. 1.2.30905

Netis WF 2880 - popis základního nastavení. 20160229 fw. 1.2.30905 Netis WF 2880 - popis základního nastavení 20160229 fw. 1.2.30905 1 2 Obsah 1 Specifikace...4 2 Defaultní /tovární/ nastavení...4 2.1 Výpis hodnot továrního nastavení pro fw 1.2.30905...4 2.2 Nastavení

Více

... Default Gateway (Výchozí brána) DNS Address (DNS adresa) PPPoE User Name (Jméno uživatele) Password (Heslo) PPTP

... Default Gateway (Výchozí brána) DNS Address (DNS adresa) PPPoE User Name (Jméno uživatele) Password (Heslo) PPTP Máte-li uživatelům bez přístupového práva zabránit v přístupu přes váš širokopásmový router WLAN, doporučujeme vám, abyste využili bezpečnostní mechanismus jako třeba WEP či WPA nebo abyste nastavili ID

Více

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Rychlý průvodce instalací Registrační kartu Jsou dva

Více

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Bezpečnostní upozornění Zařízení neinstalujte poblíž zdroje vody, abyste zamezili nebezpečí požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Přístroj není vhodné umístit blízko

Více

i4wifi a.s. produktové novinky listopad 2008

i4wifi a.s. produktové novinky listopad 2008 i4wifi a.s. produktové novinky listopad 2008 Soundwin: VoIP PBX ústředna (1x WAN, 1x LAN, IPPBX) Podporuje protokol SIP. Export výpisů hovorů do CSV. Hlasová schránka pro každou linku. Zabudovaný router.

Více

BEZDRÁTOVÝ MINI SMĚROVAČ WIRELESS-N

BEZDRÁTOVÝ MINI SMĚROVAČ WIRELESS-N BEZDRÁTOVÝ MINI SMĚROVAČ WIRELESS-N Návod k použití DN-70182 Otevřený zdrojový kód Tento produkt obsahuje softwarové kódy vyvinuté třetími stranami. Tyto softwarové kódy podléhají všeobecné veřejné licenci

Více

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR Úvod Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy, poskytuje vysoký výkon a jednoduché použití. Umožňuje uživatelům využívat rychlejší komunikační rychlosti, než kdykoli předtím a využívat tří

Více

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení.

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Instalace Připojení zařízení POZN Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu.

Více

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Řada P-660HN Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Firmware v3.70 Vydání 2, 12/2008 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Uživatelské heslo: user Administrátorské heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci

Více

Návod na změnu nastavení modemu s aktivní Wi-Fi ARRIS TG 2494

Návod na změnu nastavení modemu s aktivní Wi-Fi ARRIS TG 2494 Návod na změnu nastavení modemu s aktivní Wi-Fi ARRIS TG 2494 Obsah Popis modemu... 3 Základní nastavení routeru... 4 Přístup ke konfiguraci routeru... 4 Základní nastavení (Basic setup)... 5 Nastavení

Více

NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM

NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM K dispozici jsou dvě verze manuálu: A) Stručný manuál B) Podrobný manuál včetně printscreenů A) Stručný manuál Nastavení AP2: 1) Změňte IP adresu

Více

EW-7416APn V2 & EW-7415PDn Průvodce instalací pro Macintosh

EW-7416APn V2 & EW-7415PDn Průvodce instalací pro Macintosh EW-7416APn V2 & EW-7415PDn Průvodce instalací pro Macintosh 09-2012 / v2.0 0 Začínáme Předtím, než začnete tento přístupový bod používat, prosím zkontrolujte, zda v balení nechybí žádná položka a pokud

Více

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Uživatelské jméno: admin Heslo: admin Instalační příručka Vydání 1, 7/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Při konfiguraci domácího směrovače a bezdrátové sítě se setkáte s obrovským počtem zkratek, jejichž význam je jen málokdy dostatečně vysvětlen.

Při konfiguraci domácího směrovače a bezdrátové sítě se setkáte s obrovským počtem zkratek, jejichž význam je jen málokdy dostatečně vysvětlen. 1 Při konfiguraci domácího směrovače a bezdrátové sítě se setkáte s obrovským počtem zkratek, jejichž význam je jen málokdy dostatečně vysvětlen. Bez jejich znalosti však jen stěží nastavíte směrovač tak,

Více

WAP-4033. LAN/WLAN AP/klient. Uživatelský manuál

WAP-4033. LAN/WLAN AP/klient. Uživatelský manuál WAP-4033 LAN/WLAN AP/klient Obsah: Kapitola 1: Úvod... 3 1.1 Celkový pohled... 3 1.2 Vlastnosti... 4 1.3 Obsah balení... 5 Kapitola 2: Popis zařízení... 5 2.1 Popis předního panelu... 5 2.2 Popis zadního

Více

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-784 11a/11g Dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač Než začnete

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

Air Force One 5. Stručná instalační příručka V1.08

Air Force One 5. Stručná instalační příručka V1.08 Air Force One 5 Stručná instalační příručka V1.08 Úvod Kozumi představuje výkonný bridge třídy Wi-Fi N jako venkovní přípojný bod bezdrátové sítě pro poskytovatele internetu za účelem vykrytí poslední

Více

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o.

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o. Bezdrátový 11ag AP router Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci

WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci revize 1.0.203 Příprava pro úspěšné nainstalování a otestování WABOXu potřebujete následující vybavení: 1. Počítač s tímto funkčním síťovým rozhraním: - adaptér

Více

Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN

Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Poznámky pro uživatele bezdrátové sítě LAN Tato příručka

Více

TL-PS210U návod k obsluze TP-LINK TL-PS210U. Návod k obsluze

TL-PS210U návod k obsluze TP-LINK TL-PS210U. Návod k obsluze TP-LINK TL-PS210U Návod k obsluze Úvod MFP printserver TP-LINK TL-PS210U umožňuje připojení a sdílení nejen samostatných tiskáren, ale i multifunkčních produktů (MFP). MFP v názvu je zkratkou Multi Function

Více

NWA1100-N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod 802.11b/g/n PoE

NWA1100-N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod 802.11b/g/n PoE Bezdrátový přístupový bod 802.11b/g/n PoE Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1.2 Uživatelské jméno: admin Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v1.00 3/2011 Vydání 1 Copyright

Více

2N EasyRoute UMTS datová a hlasová brána

2N EasyRoute UMTS datová a hlasová brána 2N EasyRoute UMTS datová a hlasová brána Jak na to? Verze Záloha spojení www.2n.cz 1 1. Představení funkce Záloha spojení V této kapitole představíme funkci záložního připojení s použitím produktu 2N

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

CC&C WA-2204C. Návod k obsluze

CC&C WA-2204C. Návod k obsluze CC&C Máte-li uživatelům bez přístupového práva zabránit v přístupu přes váš přístupový bod WLAN, doporučujeme vám, abyste využili bezpečnostní mechanismus jako třeba WEP či WPA nebo abyste nastavili ID

Více

i4wifi a.s. produktové novinky duben 2009

i4wifi a.s. produktové novinky duben 2009 i4wifi a.s. produktové novinky duben 2009 MIKROTIK: RB450G 256 MB RAM, 680 MHz, 5x Gbit LAN, vč. L4 Velmi výkonný nástupce mini routeru RB450. Oproti předchozímu modelu má navýšenou rychlost LAN portů

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

NWA1100. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod Business 802.11g. Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1.

NWA1100. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod Business 802.11g. Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1. Bezdrátový přístupový bod Business 802.11g Výchozí přihlašovací údaje IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v1.00 Červenec 2008 Vydání 1 Copyright ZyXEL Communications

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP 82 83 Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás provede instalací bezdrátového USB2.0 adaptéru GW-7200U a jeho programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující

Více

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Příprava k nastavení Příprava k nastavení Ethernet port routeru označený 1 spojíme UTP kabelem s ethernetovým portem počítače.

Více

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua Obsah 1. Úvod...1 2. Přihlášení...1 3 Nastavení (Setup)...3 3.1.1. Kamera Obraz (Conditions)...3 3.1.2.1 Kamera Video Video...3 3.1.2.2. Kamera Video snímek (Snapshot)...4

Více

Mobilita a roaming Možnosti připojení

Mobilita a roaming Možnosti připojení Projekt Eduroam Projekt Eduroam je určený pro bezdrátové a pevné připojení mobilních uživatelů do počítačové sítě WEBnet. Mohou jej využívat studenti, zaměstnanci a spřátelené organizace. V rámci tohoto

Více

WAP3205. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod třídy N

WAP3205. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový přístupový bod třídy N Bezdrátový přístupový bod třídy N Výchozí nastavení: LAN Port: LAN1 LAN2 IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Květen 2009 Vydání 1 Copyright 2009. Všechna práva

Více

Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI

Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI WL-5460AP v2 Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI Nejde nastavit Router! Výchozí IP adresa je 192.168.100.252 Aby ses k tomu nastavení dostal, musíš si v PC ručně

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

Router TP-LINK TL-WR1043ND je typickým zástupcem zařízení určených pro malé firmy, kanceláře a domácnosti.

Router TP-LINK TL-WR1043ND je typickým zástupcem zařízení určených pro malé firmy, kanceláře a domácnosti. Router TP-LINK TL-WR1043ND je typickým zástupcem zařízení určených pro malé firmy, kanceláře a domácnosti. Díky rychlé bezdrátové síti standardu 802.11n a čtyřem gigabitovým metalickým LAN portům nabízí

Více

1. Základní údaje. 2. Připojení kamery k počítači. 3. Nastavení kamery. Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze

1. Základní údaje. 2. Připojení kamery k počítači. 3. Nastavení kamery. Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze 1. Základní údaje 1.1 Popis produktu 1.2 Přední strana kamery 1.3 Zadní strana kamery a popis portů 2. Připojení kamery k počítači 3. Nastavení kamery

Více

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R)

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Bezdrátový router N150 (N150R) Ochranné známky Značky a názvy výrobků jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků. Informace mohou být změněny bez

Více

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál Úvod WPOINT - WiFi Repeater je kombinované zařízení pro využití v bezdrátových sítích (standardu 802.11 b/g/n) i kabelových sítích (Ethernet

Více

Zařízení komunikující pomocí technologie HCNA/HPNA

Zařízení komunikující pomocí technologie HCNA/HPNA Zařízení komunikující pomocí technologie HCNA/HPNA Stručně o technologii HCNA Technologie HCNA vychází z technologie HomePNA, kde je však v tomto případě signál přenášen přes koaxiální kabel. Home PNA

Více

i4wifi a.s. produktové novinky Září 2014

i4wifi a.s. produktové novinky Září 2014 i4wifi a.s. produktové novinky Září 2014 UBIQUITI RADOM pro PowerBeam M5 400 Ochranný RADOM PBE-RAD-400 je volitelné originální příslušenství pro jednotky PowerBeam M5 400 a PowerBeam M2 400. RADOM chrání

Více

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce IP kamera NCC800 NCC800WL Instalační průvodce 1. Nejprve stanovte typ zařízení. 2. Pokud je zařízení možné napájet pomocí PoE (Power over Ethernet), jednoduše připojte kameru pomocí Ethernet kabelu. 3.

Více

Telefonní adaptér SIPURA SPA-2100 Stručný průvodce instalací a konfigurací

Telefonní adaptér SIPURA SPA-2100 Stručný průvodce instalací a konfigurací Telefonní adaptér SIPURA SPA-2100 Stručný průvodce instalací a konfigurací Pro veškeré vaše dotazy ohledně konfigurace námi dodaných adaptérů je vám k dispozici technická podpora firmy IPCOM.CZ. Telefon:

Více

Doporučení. Obsah dodávky. Přehled termínů

Doporučení. Obsah dodávky. Přehled termínů LW150 Sweex Bezdrátový router 150N Doporučení Prosím, nepřehlédněte! Na přibaleném CD-ROM naleznete průvodce instalací. Tento instalační program vás provede nastavením routeru krok za krokem. Bezdrátový

Více

Bezdrátový ADSL2/2+ modem s routerem Instalační příručka KM-4150NR V1.0

Bezdrátový ADSL2/2+ modem s routerem Instalační příručka KM-4150NR V1.0 Bezdrátový ADSL2/2+ modem s routerem Instalační příručka KM-4150NR V1.0 Bezdrátový ADSL2/2+ modem s routerem Úvod KM-4150NR podporuje režimy více linek. Obsahuje síťové rozhraní se čtyřmi ethernetovými

Více

Instalace. Obsah balení

Instalace. Obsah balení Instalace HandyTone-486 - VoIP adapter pro použití s analogovým telefonním přístrojem HandyTone-486 je plně kompatibilní se standardem SIP. Nastavení VoIP je možné provést prostřednictvím připojeného analogového

Více

Návod k obsluze. CEM-538M koax./ethernet bridge master. CES-532D koax./ethernet bridge client

Návod k obsluze. CEM-538M koax./ethernet bridge master. CES-532D koax./ethernet bridge client Návod k obsluze CEM-538M koax./ethernet bridge master CES-532D koax./ethernet bridge client 1 Popis produktu Zařízení CEM-538M a CES532D slouží pro přenos dat po koaxiálních kabelech při zajištění souběžného

Více

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P 1516778124 VÝROBNÍ ČÍSLO WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení

Více

IP telefon Cisco SPA303g (SIP) Stručný průvodce instalací a konfigurací

IP telefon Cisco SPA303g (SIP) Stručný průvodce instalací a konfigurací IP telefon Cisco SPA303g (SIP) Stručný průvodce instalací a konfigurací Pro veškeré vaše dotazy ohledně konfigurace námi dodaných adaptérů je vám k dispozici technická podpora firmy XPHONE. Telefon: +420

Více

Outdoorová klientská jednotka pro pásmo 5 GHz. GainMaster G1. Uživatelský manuál

Outdoorová klientská jednotka pro pásmo 5 GHz. GainMaster G1. Uživatelský manuál Outdoorová klientská jednotka pro pásmo 5 GHz GainMaster G1 Uživatelský manuál Obsah 1 Úvod...3 1.1 Základní znaky jednotky...3 1.2 Obsah balení...3 1.3 Specifikace...4 1.4 Popis zařízení...4 1.4.1 Venkovní

Více

Telefonní adaptér SIPURA SPA-PAP2T Stručný průvodce instalací a konfigurací

Telefonní adaptér SIPURA SPA-PAP2T Stručný průvodce instalací a konfigurací Telefonní adaptér SIPURA SPA-PAP2T Stručný průvodce instalací a konfigurací Pro veškeré vaše dotazy ohledně konfigurace námi dodaných adaptérů je vám k dispozici technická podpora firmy IPCOM.CZ. Telefon:

Více

Směrovač Mi Router 3 Návod na použití

Směrovač Mi Router 3 Návod na použití Směrovač Mi Router 3 Návod na použití Úvod Informace o smerovači Mi Konstrukce se 4 anténami. Silnější signál, lepší pokrytí. 4 HG všesměrové antény typu Franklin s pronikáním signálu přes stěny Dvoupásmová

Více

Bezdrátové sítě. Popularita bezdrátových sítí WiFi je způsobena jejich výhodností, Mobilní a bezpečný bezdrátový internet. Přenos až 300Mbit/s

Bezdrátové sítě. Popularita bezdrátových sítí WiFi je způsobena jejich výhodností, Mobilní a bezpečný bezdrátový internet. Přenos až 300Mbit/s Mobilní a bezpečný bezdrátový internet Popularita bezdrátových sítí WiFi je způsobena jejich výhodností, cenovou dostupností a jednoduchým způsobem integrace s jinými sítěmi. Především technologie založené

Více

Nastavení telefonu HTC HD2

Nastavení telefonu HTC HD2 Nastavení telefonu HTC HD2 Telefon HTC HD2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Dvoupásmový přístupový bod pro venkovní použití Návod k obsluze - EC-WA6202 (EC-WA6202M)

Dvoupásmový přístupový bod pro venkovní použití Návod k obsluze - EC-WA6202 (EC-WA6202M) Dvoupásmový venkovní přístupový bod / systém mostů poskytuje služby přístupového bodu nebo mostů prostřednictvím radiových rozhraní s frekvencí 5 GHz nebo 2,4 GHz. Bezdrátové přemosťovací jednotky lze

Více

i4wifi a.s. produktové novinky Červenec 2010

i4wifi a.s. produktové novinky Červenec 2010 i4wifi a.s. produktové novinky Červenec 2010 UBIQUITI: WifiStation M2 - indoor 2,4 GHz, 1x USB, vč. 6 dbi antény WifiStation M2 je ideálním řešením pro připojení počítače k Wi-Fi síti na 2,4 GHz s reálnou

Více

Outdoorová klientská jednotka pro pásmo 5 GHz. GainMaster G1. Instalační příručka

Outdoorová klientská jednotka pro pásmo 5 GHz. GainMaster G1. Instalační příručka Outdoorová klientská jednotka pro pásmo 5 GHz GainMaster G1 Instalační příručka Základní charakteristika jednotky: Kompatibilní se specifikací IEEE 802.11a, IEEE 802.11n. 3 WiFi profily pro nastavení parametrů

Více

Obsah. Úvod - 3 - Část 1 Přehled produktu - 4 - 1.1 Funkce - 4 - 1.2 Specifikace - 4 - Část 2 Instalace hardware - 6 - 2.1.1 Přední panel - 6 -

Obsah. Úvod - 3 - Část 1 Přehled produktu - 4 - 1.1 Funkce - 4 - 1.2 Specifikace - 4 - Část 2 Instalace hardware - 6 - 2.1.1 Přední panel - 6 - Obsah Úvod - 3 - Část 1 Přehled produktu - 4-1.1 Funkce - 4-1.2 Specifikace - 4 - Část 2 Instalace hardware - 6-2.1 Popis zařízení - 6-2.1.1 Přední panel - 6-2.1.2 Zadní panel - 7-2.2 Systémové požadavky

Více

Obsah. Úvod... - 3 - Část 1 Přehled produktu... - 4 - 1.1 Funkce... - 4 - 1.2 Specifikace... - 4 - Část 2 Instalace hardware...

Obsah. Úvod... - 3 - Část 1 Přehled produktu... - 4 - 1.1 Funkce... - 4 - 1.2 Specifikace... - 4 - Část 2 Instalace hardware... Obsah Úvod... - 3 - Část 1 Přehled produktu... - 4-1.1 Funkce... - 4-1.2 Specifikace... - 4 - Část 2 Instalace hardware... - 6-2.1 Popis zařízení... - 6-2.1.1 Přední panel... - 6-2.1.2 Zadní panel... -

Více

Nastavení a zapojení routeru Netis WF2419

Nastavení a zapojení routeru Netis WF2419 Nastavení a zapojení routeru Netis WF2419 Zapojení routeru Přívodní internetový kabel zapojte do portu označený WAN. Váš počítač připojte dalším kabelem do portu LAN1 až LAN4. Je jedno, který z portu LAN

Více

1. Připojení k Internetu

1. Připojení k Internetu Jak připojit pokladnu k systému EET Tento dokument a další návody či doprovodná videa naleznete na: http://www.elektronickaevidencetrzeb.cz/ke-stazeni Sledujte aktuální verzi tohoto dokumentu! Před začátkem

Více

IP adaptér Linksys SPA-1001 (SIP) Stručný průvodce instalací a konfigurací

IP adaptér Linksys SPA-1001 (SIP) Stručný průvodce instalací a konfigurací IP adaptér Linksys SPA-1001 (SIP) Stručný průvodce instalací a konfigurací Pro veškeré vaše dotazy ohledně konfigurace námi dodaných adaptérů je vám k dispozici technická podpora firmy VoIPCOM. Telefon:

Více

Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C

Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C Předpokládáme, že máte router ve výchozím nestavení, pokud si nejste jisti, v jakém stavu router je, proveďte hardwarový reset routeru do továrního nastavení

Více

Materiál pro zařízení wifi sítě. 1. ROUTER OS 40 ks

Materiál pro zařízení wifi sítě. 1. ROUTER OS 40 ks Příloha č. 1 Specifikace k č.j. KRPS-360896-9/ČJ-2013-0100VZ Počet listů: 8 Materiál pro zařízení wifi sítě 1. ROUTER OS 40 ks Plně kompatibilní s OS Mikrotik 64 MB RAM, 300 MHz, 3x minipci, 3x LAN, vč.

Více

Wireless-N Range Extender WAP Rychlá instalační příručka

Wireless-N Range Extender WAP Rychlá instalační příručka Wireless-N Range Extender WAP-5884 Rychlá instalační příručka A. Obsah balení a důležitá upozornění Před použitím tohoto Wireless-N Range Extenderu, prosím zkontrolujte obsah balení. * 1 - Wireless-N Range

Více

Uživatelský modul. Transparent Mode

Uživatelský modul. Transparent Mode Uživatelský modul Transparent Mode APLIKAC NÍ PR ÍRUC KA POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí důležité upozornění, které může mít vliv na bezpečí osoby nebo funkčnost přístroje. Pozor upozornění na

Více

LTE CPE. Rychlý průvodce instalací. WLTGG-123 LTE venkovní zařízení

LTE CPE. Rychlý průvodce instalací. WLTGG-123 LTE venkovní zařízení LTE CPE Rychlý průvodce instalací WLTGG-123 LTE venkovní zařízení Copyright Tato příručka nesmí být reprodukována ani přenášena v jakékoli formě a jakýmikoli prostředky bez předchozího písemného souhlasu

Více

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor.

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. AHD 1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. 2. Na druhé straně kabelu připojte BNC konektor s náležitým kanálem k DVR a napájecí kabel k 12V napájení. 3. Vložte pevný disk

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

Přední panel SP3364 SP3367

Přední panel SP3364 SP3367 Představení Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy a zaručuje vysoký výkon a jednoduché použití. Poskytuje uživatelům rychlé a spolehlivé připojení k Internetu pomocí kabelového, ale i

Více

Manuál pro nastavení telefonu Siemens C450 IP

Manuál pro nastavení telefonu Siemens C450 IP Manuál pro nastavení telefonu Siemens C450 IP Před nastavením se předpokládá kompletní připojení telefonu jak do elektrické sítě, tak do sítě ethernet. 1. Nastavení jazyka Zvolte Menu, poté Settings Handset

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

TerraMaster U1. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka

TerraMaster U1. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka TerraMaster U1 Domácí NAS server pro multimédia Uživatelská příručka Pohled zepředu a zezadu Pohled zepředu: LED indikátor Po zapnutí se rozsvítí modré LED světlo, které značí, že je server zapnutý. Po

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

DSL-G684T ADSL směrovač. CD-ROM (obsahující návod) 2x Ethernetový (CAT5 UTP) kabel

DSL-G684T ADSL směrovač. CD-ROM (obsahující návod) 2x Ethernetový (CAT5 UTP) kabel Toto zařízení lze nastavit pomocí aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6x nebo Netscape Navigator 7x DSL-G684T Bezdrátový ADSL2 směrovač Než začnete Pro konfiguraci bezdrátového ADSL

Více