Úvodní slovo ke koncepci. 1. Jsme jako škola na rozhraní a je nutné změnit její filosofii, chování žáků, kvalitu práce vyučujících.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvodní slovo ke koncepci. 1. Jsme jako škola na rozhraní a je nutné změnit její filosofii, chování žáků, kvalitu práce vyučujících."

Transkript

1 Úvodní slovo ke koncepci. Nemyslím si, že by škola jako celek zkvétala. Moje koncepce ke konkurzu měla podle zadání 4 strany, které jsou černým písmem. Ostatní materiály, které tuto koncepci prokazují a osvětlují, jsou označené modře. Je zde několik tabulek, které podporují tato tvrzení. Protože se zřejmě málokdo prokousá konečnými 10 stránkami, na které se nakonec koncepce rozrostla, nabízím na úvod několik základních myšlenek. 1. Jsme jako škola na rozhraní a je nutné změnit její filosofii, chování žáků, kvalitu práce vyučujících. 2. Obchodní akademie je zejména díky současnému vedení v krizi, razantně jí ubývají žáci, což bude mít v příštích 3 5 letech negativní vliv na ekonomiku celé školy a regionální prestiž. Předpokládatelný pokles počtu žáků OA pod 300 ( možná až na 280) nastane již od školního roku 2013/14. V dalším roce až na 260 (o 100 méně než v roce 2009 za 3 roky pokles na 72%). 3. Střední pedagogická škola je na vzestupu. Počet žáků denního a dálkového studia se bude ve školním roce 2012/2013 pohybovat mezi Tento trend bude pokračovat i v následujícím školním roce. Pak zřejmě dojde k menšímu úbytku žáků dálkového studia. 4. Tato situace se negativně projeví v celkovém množství odučených (nižší počet normativních pedagogů), nižším počtem nepedagogických pracovníků ( až k variantě propouštění) a samozřejmě také nižšímu množství provozních prostředků. 5. Již druhým rokem čerpá OA na mzdách mnohem více, než dostává. V důsledku toho samozřejmě my dostáváme výrazně méně. To v důsledku znamená, že máme mnohem horší podmínky pro výuku ( tabulky č. 3 a č.4). To by mělo vadit zejména rodičům. 6. Zavedením dálkového studia jsme zajistili škole navýšení finančních prostředků ( mzdových i provozních), které však nejdou celé na zabezpečení DS, ale opět zčásti na propad hospodaření OA ( tabulka č.6) 7. Budoucí ředitel se dostane od září do nezáviděníhodné situace. Vzhledem k vázání mzdových prostředků ( které se však již utratily na přespočetné y vyučujících Obchodní akademie) nám Krajský úřad v souladu v metodikou přidělování finančních prostředků sebere dalších přibližně ,- Kč na mzdy ( samozřejmě že adekvátní částku i na provoz). 8. Není možné neustále vysvětlovat zaměstnancům, že peníze nejsou. Nelze stále spoléhat na dotace kraje. Je nutné si je také vydělat. Domov mládeže již desítky let zeje o prázdninách prázdnotou. Za tu dobu mohl být zateplen, vyměněna okna a dobře vybaven. 8. Je podivuhodné, že kandidát, který se má podíl na úpadku Obchodní akademie, dostane při konkurzním řízení nejvyšší počet bodů. Kandidáti, kteří nabízejí realizovatelná řešení jsou odsunuti na 3., 4., 5. místo.

2 Koncepce rozvoje ( černý text - moje koncepce ke konkurzu modře doplňující údaje, vysvětlivky, tabulky, závěry a komentáře) Koncepce rozvoje školy byla zpracována dle zadání konkurzního řízení na ředitele OA, Střední pedagogické školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Beroun. Koncepce vychází z dvacetiletého vývoje školy a navazuje na stávající stav. Po sloučení dvou škol v roce 2005 a zavedení dálkových forem studia je škola jednou z největších ve Středočeském kraji. Středisko Obchodní akademie se postupně dostává do těžké krize. Tab. č. 1. Kapacita školy a odhadovaný počet žáků ve školním roce Nejvyšší povolený počet žáků Skutečný počet žáků Počet žáků v DFV DFV - denní forma studia 1. Změnit filosofii školy a vytvořit pozitivní atmosféru pro žáky i zaměstnance Dbát na dodržování kodexu učitele a partnerské jednání učitelů s žáky. Posilovat pomocí legislativy i způsobem vystupování respekt učitelů u rodičů i žáků. Prosazovat dodržování pravidel u žáků i vyučujících prostřednictvím školního řádu, pracovního řádu a směrnic ředitele školy. Postupně vytvářet kultivované prostředí ve všech prostorách školy. Zvyšovat efektivitu poradenských služeb ve škole s cílem zajistit žákům pocit bezpečí ve škole i při akcích školy a pomoci žákům při zvyšování jejich studijní úspěšnosti Zapojit do projektů žáky (úspora energií, pořádek před školou, úprava vnitřních prostor) - mělo by to mít efekt nejen ekonomický, ale hlavně morální, to znamená probudit u žáků pocit sounáležitosti se školou a osobní zodpovědnost. Ve své koncepci se hodně zabývám ekonomikou. Nejsem sice ekonom, ale určitě mám ekonomické myšlení. Ale mnohem důležitější je změna vnitřního klimatu školy. V politice úplně chybí filosofická představa o tom, kam by měla směřovat společnost. Alespoň ve škole se musíme vrátit k hodnotám jako je služnost, úctu k učitelům, starší generaci, respekt učitelů k žákům, respektování daných pravidel a norem, což začíná maličkostmi. Dnes vůbec není běžné, že žák pozdraví svého učitele nebo ho pustí prvního do dveří. V tom je nezastupitelná role učitele, který svým slovem, chováním musí být příkladem. Další příklad. Odhadem pouhých 10% žáků, kteří nerespektují stanovená pravidla, před vyučováním i každou velkou přestávku se scházejí pře školou. Sešlapávají trávník, pohazují nedopalky a řešení je v nedohlednu. Mě ale tyto věci neskutečně vadí a rád bych je postupně odstranil.

3 2. Zabezpečit nárůst počtu žáků a klientů tabulka 2 Sl.1 Sl.2 Sl.3 Sl.4 OA SPgŠ Celkem Počet žáků k PL PMP 127 Počet žáků k PL PMP 147 Odhad počtu žáků k Var PL Var PMP Odhad počtu žáků k Propočteno na průměrnou variantu č.2 z předcházejícího roku Var PL PMP 204 Var Závěr: 1. Skutečný pokles počtu žáků OA je ještě dramatičtější, než jsem předpokládal v té horší variantě (sl. 2). Pravděpodobně to bude pouze ve školním roce jen 307 žáků. 2. Odhad počtu žáků v následujícím školním roce ( ) je spočítán na optimističtější variantu z předcházejícího roku. Z toho vyplývá, že počet žáků se bude pohybovat pouze někde kolem 270. Tabulka č. 3. Rekapitulace počtu žáků, normativů a odučených v letech sloupce Obchodní akademie, 7 11 SPgŠ (denní studium) Školní rok Žáků Normativ pedagogů Počet nárokových Skutečně odučených Normativ ostatních Žáků Normativ pedagogů Počet nárokových Skutečně odučených Sl.1 Sl.2 Sl.3 Sl.4 Sl.5 Sl.6 Sl.7 Sl.8 Sl.9 Sl.10 Sl / , !!! 6, , , / , !!! 6, , , / ,19 508??? 5, , , / ,06 463??? 5, ,17 676??? 6, / ,57 431??? 4, ,50 682??? 6,905 Normativ ostatních Tabulka č sudé sloupce Obchodní akademie - liché sloupce SPgŠ Školní rok Žáků OA Žáků SPgŠ Celkem Np OA Np SPgŠ Počet nárokových OA Skutečně odučených OA Počet nárokových SPgŠ Skutečně odučených SPgŠ Sl.1 Sl.2 Sl.3 Sl.4 Sl.5 Sl.6 Sl.7 Sl.8 Sl.9 Sl.10 Sl.11 Sl / ,19 30, ,257 6, / ,08 29, ,003 6, / ,19 30,84 508??? ,568 6, / ,06 32,17 463??? 676 5,087 6, / ,57 32,50 431??? 682 4,733 6,905 No OA No SPgŠ Poznámka: Tato tabulka je přehlednější pro porovnání obou škol.

4 1. Červeně jsou označené údaje, označující pokles oproti předcházejícímu školnímu roku 2. Hodnoty v letech jsou odhady odvozené od přijímacího řízení v roce Z tabulky jasně vyplývá, že obchodní akademie využívá mzdové prostředky přidělené pedagogické škole pro svoje potřeby. Pokud budeme brát průměrnou hodnotu přesčasové 400,- Kč, jedná se při 30 týdnech o částku ( 48 x 400 x 30) = ,- ve školním roce , ve školním roce 2010/11 ( 40 x 400 x 30) = ,- 4. To je jeden z důvodů, proč nebyly v posledních 2 letech téměř žádné peníze na odměny. 5. Přestože klesal počet žáků OA, počet odučených zůstal téměř stejný. Závěr : Je jednoznačný. Na pedagogické škole jsem vždy dodržoval rozpočtovou kázeň, což se o Obchodní akademii zejména v posledních 2 letech nedá říci. Tabulka č. 5. Příspěvek kraje v závislosti na počtu žáků - všechna střediska (OA, SPgŠ, jídelna, Domov mládeže) Sl.1 Sl.2 Sl.3 Sl.4 Sl.5 Sl.6 Sl.7 Sl.8 Sl.9 Počet žáků k Příspěvky Příjmy Náklady Výnosy Příspěvek Hospod. Pozn Rok předcházejícího roku na provoz celkem na mzdy výsledek ( 371 OA SPgŠ) ( 368 OA SPgŠ) (357 OA SPgŠ) i DS ( 345 OA SPgŠ) Nemám k dispozici konkrétní údaje i DS ( 331 OA SPgŠ) ??? x i DS ( 307 OA SPgŠ) i DS odhad 2014 odhad 645 (280 OA SPgŠ) i DS Důsledek : (červeně pokles oproti předcházejícímu roku) 1. x - kraj nám ještě na podzim sebere mzdové prostředky za 13 žáků (13 : 12,69) x x 4 = ,- 2. Objem mezd v letech 2010, 2011, 2012 vzrostl také díky zavedení dálkového studia ( sloupec 7). 3. Celkový příspěvek kraje pokles z poslední 3 roky o ,- Kč ( 93,46%). Počet žáků klesl za 4 roky na 91,82 %. 4. Pokles žáků z toho OA na 83,42%, na SPgŠ Na 96,72. v roce 2013 ( OA 76,09, SPgŠ 99,72%) 5. Odhadovaný pokles žáků a finančního příspěvkuv roce 2013 podle přijímacího řízení v roce Ve mzdách jsou zahrnuté mzdové prostředky i na DS jinak by propad v letech byl mnohem větší. 7. Zeleně jsou odhady, ale výsledek není moc dobré pro chod školy a budoucího ředitele.

5 2.1. Obchodní akademie Z tabulek je jasně vidět, že problémy s počtem žáků se dotknou především obchodní akademie, která má omezený region pro nábor. Proto je nutné změnit jeho způsob. Další rok si již nemůžeme dovolit, aby počet přijímaných žáků dále klesal. Pokles o 50 žáků je ztráta přes 2 miliony ročně. To bude mít negativní dopad nejen na ekonomiku školy, ale také její prestiž. Zcela jistě by došlo k propouštění vyučujících. Jak situaci řešit: Zkvalitnit nábor a rozšířit jej na všechny základní školy v regionu (zejména na ty, odkud je dobré spojení - Dobřichovice, Lety, Řevnice, Jince, Praha Zličín). Navázat kontakty s výchovnými poradci na základních školách, udělat krátký sestřih ze života školy Žákům, kteří do školy přijdou, nabídnout nejrůznější aktivity, aby ve škole již zůstali. Dnem otevřených dveří nábor nekončí, ale začíná. Budoucí žáci musí vědět, že nám na nich opravdu záleží. Dny otevřených dveří je nutné zatraktivnit. Najít formu, jak dostat žáky do školy a ukázat jim něco, co je upoutá Zvážit zavedení nového oboru a mít v budoucnosti 3 různé obory vzdělání. V praxi to znamená - 1 třída obchodní akademie, 1 třída ekonomického lycea a 1 třída nového oboru. (To se osvědčilo již v období prvního poklesu zájmu o obory obchodní akademie v letech zavedením ekonomického lycea). Je nutné provést na základě analýzu potřeb regionu. Obory by mohly mít určitý společný základ například v jazycích (to umožňuje širší nabídku volitelných jazyků). Nový obor by mohl být zaveden již od 1. září Časový prostor na to je Nejlepším náborem je doporučení bývalých žáků nebo rodičů. To je ale dlouhodobý proces a záleží na všech vyučujících, zdali to pochopí Naopak dálkové studium se nejeví jako perspektivní. Ekonomů je všude plno. Vhodnější by bylo navázat užší spolupráci s Úřadem práce a zapojit se podle jeho zadání do pořádání rekvalifikačních kurzů Pedagogická škola Pedagogická škola prošla v posledních 20 letech složitým vývojem a někdy stála i na pokraji zrušení. V současné době prožívá úspěšnější období. Počet žáků denního studia se zvyšuje, ale nelze zavírat oči před skutečností, že v uplynulých letech jsme několikrát přijali velmi slabé žáky, abychom naplnili třídy. Přes letošní relativně dostatečný počet uchazečů o denní studium je nutné dále zkvalitnit výběrové řízení a zaměřit se na regiony, ze kterých jsme v minulosti trochu ustoupili ( Praha západ, Nymburk, Mladá Boleslav). Dálkové studium je zdrojem nadstandardních příjmů a prestiže školy. Pedagogická škola řeší problém, který byl zřetelný již od roku Již v roce jsem si udělal analýzu potřeb učitelek mateřských škol. Ta byla založena zejména na úbytku učitelek MŠ v důsledku odchodu do důchodu. Vyšlo mi, že ve Středočeském kraji bude v letech chybět až 1200 učitelek mateřských škol. A to jsem nepočítal s docela razantním nárůstem porodnosti. Analýzu mám k dispozici. Když potom Krajský úřad (konkrétně pan Mgr. Holý) potřeboval otevřít dálkové studium, měli jsme ho z velké části připravené.

6 Vyúčtování dálkového studia ve školním roce 2010/11 a 2011/2012 a výhled na příští 2 školní roky. 1. Ve šk. roce 2010/ žáků (127 : 10,50) x 0,15 x x 12 = ,- Kč 2. Ve šk. roce 2011/ žáků (197 : 10,50) x 0,15 x x 12 = ,- Kč 3. Ve šk. roce 2012/ žáků (208 : 10,50) x 0,15 x x 12= ,- Kč 4. V roce 2013/ žáků (200 : 10,50) x 0,15 = 2,86 x x 12 = ,- Kč Tabulka 6. Kolik jsme utratili: Sl.1 Sl.2 Sl.3 Sl.4 Sl.5 Sl.6 Školní rok Objem mezd Objem mezd Objem mezd Bylo vyplaceno Rozdíl - pedagogové - ostatní - celkem , , , , , , , , , ,- Celkem , , , ,- Závěr: 1. Rok 2011/2012 je odhad s přesností do 5 000,- Kč ( Sl. 5). 2. Za 2 poslední školní roky jsme z DS zasponzorovali přes ,- na mzdách. Negativní vnímání dálkového studia nemá tedy reálný podklad. Je výsledkem neznalosti nebo záměrně špatně podávaných informací % normativu na žáka denního studia by měla škola dostávat i na žáka dálkového studia v položce provozní náklady. Při současném počtu žáků se 200 žáků DS rovná jedné plně naplněné třídě denního studia ( 200 x 0,15 = 30). Výpočty: Objem mezd pedag. (počet žáků/ normativem Np = 10,50 x 0,15 x ,- x 12 Objem mezd ostat. (počet žáků/ normativem Np = 51,30 x 0, ,- x Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jazyková škola není základním pilířem, o který by se opírala ekonomika nebo prestiž školy. Přesto si myslím, že vzhledem k její tradici i kvalitě našich vyučujících je možné i při současné konkurenci zvýšit počet frekventantů. Je ale nutné přizpůsobit se požadavkům potenciálních klientů ( různé úrovně, věk, počet žáků ve skupinách atd.).

7 3. Ekonomika celé školy Tabulka č. 7. Jednotlivé položky před a po úpravě rozpočtu v roce 2012 stejné, ale jsou zde vázané prostředky ( nelze je použít) Sl.1 Sl.2 Sl.3 Sl.4 Sl.5 Sl.6 Sl.7 S0Š SOŠ2 Domov Kuchyně Celkem Skutečný počet pedagogů SPp 58,12 6, ,64 Skutečný počet ostatních SPo 12,87 3,31 9,10 25,28 Platy pedagogů , , ,- Platy ostatních , , , ,- Platy - celkem , , , ,- Ostatní osobní výdaje na pedagogy OOV ,- Smlouvy a dohody pedagogové Ostatní osobní výdaje OOV - ostatní , ,- Ostatní prostředky za provedenou OPPP , ,- práci Daň, zdravotní a sociální pojištění Odvody , , , ,- Fond kulturních a sociálních potřeb FKSP , , , ,- Ostatní neinvestiční výdaje - ONIV přímé , , , ,- NIV - přímé , , , ,- Ostatní neinvestiční výdaje ONIV - provozní , ,- ONIV - celkem , , , ,- NIV - celkem , , , , ,- Rozbor: 1. Škola dostane celkem ,- Kč 2. Na mzdové prostředky dá: platy ,-, OPPP, ,- odvody ,- FKSP ,- 3. Na provoz zbude : ,- ( skládá se z ONIV přímých z ministerstva) ,- a ONIV Provozní ,-). 4. Jak je to s pronájmy - zůstává množství finančních prostředků 5. Průměrný měsíční příjem pedagogického pracovníka na Domově mládeže ,- : 6,52 : 12 = ,- 6. Průměrný měsíční příjem pedagogického pracovníka ve škole je ( , ,-) : 12 : 58,12 = ,- 7. Průměrný měsíční příjem na nepedagogického pracovníka je ,- : 12,87 : 12 = 14529, Rozpočtové zdroje to neovlivním 3.2. Mimorozpočtové zdroje zapojení do grantů 3.3. Úspory - stejně jako ve mzdách se dá ušetřit % provozních nákladů

8 3.4. Rovnoměrné přidělování provozních prostředků oběma školám po odečtení prostředků na energie, vodu, telefony, úklid atd Platy Nutnost zveřejňování odměn a zdůvodnění jako součást motivační pobídky Pokud možno spravedlivé finanční ohodnocení zaměstnanců je vždy prioritou. Vedení školy musí mít zdroje pro ohodnocení kvalitní dlouhodobé práce (osobní ohodnocení) i pro odměny za splnění mimořádných úkolů. Tyto prostředky se dají získat vnitřními úsporami, především omezením přesčasových. Rozbor, jak získat 1 milion na odměny předložím v případě zájmu u konkurzu. V posledním roce nezbyly na odměny téměř žádné finance. Pak jsou možnosti ředitele značně omezené. Je to stejná situace jako ve fotbale. Pokud mají hráči vysoké základní platy a nízké prémie za vítězství, je jim v podstatě jedno jak hrají Vývoj mezd v letech podle současných normativů Np, No Tabulka č. 8. Obchodní akademie Rok Počet žáků Objem mezd ročně Pedagogická škola Počet Objem Žáků mezd ročně Celkem , , , , , ,- odhad 2013 odhad , , ,- 41,42% 58,58% Tabulka opět ukazuje, jak je nutné zastavit propad počtu přijímaných žáků na OA FKSP - zpracovat novou směrnici Přizpůsobit novým podmínkám a snížení příspěvku na 1 %. Rozšířit možnosti výběru čerpání pro zaměstnance. 4. Domov mládeže Jsme jednou z mála škol, která má internát v turisticky atraktivní oblasti a v době hlavních prázdnin jej nepronajímá. Na Domově mládeže je 137 míst, během prázdnin je minimálně 60 volných dní. Pokud by průměrná cena lůžka byla jen 150,- Kč, lze při 85 % naplněnosti ubytovací kapacity utržit ,- Kč. Pokud by náklady činily 30%, zůstává stále ,-, za které by se mohla vyměnit okna na celém internátu, která jsou v katastrofálním stavu.(například na pavilonu A je celkem 32 velkých oken, do sklepa 3 malá, 4 malá vysoká a 2 dveře ).

9 Investice do výměny oken je odhadem následující : Velká okna (32 x 7 000,-) = , malá okna ( 3 x 3 500)= ,- 4 malá vysoká + (4 x ) a 1 x dveře ( ) + 1 x balkonové dveře ( ,-) = ,- Kč. K tomu je nutné započítat bourací práce a zednické práce na začištění a parapety, případně žaluzie ( vždy jedno je v nabídce zdarma). Přibližně ,-. Určitě se lze při množstevní slevě dostat do ,- na jeden pavilon. V kuchyni by se během prázdnin mohla vařit minimálně polopenze. K Domovu mládeže je nutné říci, že všechny peníze, které na něj plynou, jsou díky žákyním pedagogické školy. 5. Personální situace Odborná i pedagogická kvalifikovanost pedagogů je dobrá. Několik mladých vyučujících si ji buď doplňuje nebo zvyšuje. Věkové složení je problematičtější, ale postupně se daří nahrazovat odcházející do důchodu mladšími pedagogy. Úvazky pro příští školní rok budou stanovené okamžitě po skončení přijímacího řízení v květnu. Situaci spojenou s poklesem žáků Obchodní akademie se pokusíme vyřešit snížením počtu přesčasových a nabídkou některých zatím neobsazených na pedagogické škole. Po zklidnění situace s Cermatem bude možné věnovat víc pozornosti dalšímu odbornému a didaktickému vzdělávání pedagogů. 6. Další nutné změny 6.1. Informace na internetu musí být aktuální na stránkách OA visí místo platného školního řádu starý vnitřní řád z roku 2001, včetně zcela špatné terminologie student, atd Protidrogová prevence situace na škole sice není dramatická, ale je jí nutno stále věnovat náležitou pozornost 6.3. Práce s handicapovanými a mimořádně nadanými jedinci 6.4. Do roku 2014 vybudování bezbariérového přístupu do 2. poschodí 6.5. Vybavení tříd novým nábytkem ( minimálně 2 třídy ročně 1 OA, 1 SPgŠ) 7. Sociální partneři školy Vzhledem k pestrosti vzdělávací nabídky byla za předcházející období vybudována celkem široká síť sociálních partnerů. Jedná se především o partnery zajišťující odbornou praxi žáků a studentů jednotlivých oborů, ale také o sociální partnery, kteří ve spolupráci se školou zajišťují vedení odborných seminářů.

10 8. Struktura řídící činnosti Současný systém řízení 5 středisek, tří zástupců ředitele, vedoucí vychovatelky na Domově mládeže a vedoucí jídelny se vcelku osvědčil. Je pouze nutné přesně stanovit kompetence, povinnosti a pracovní náplň vedoucích pracovníků. 9. Funkce ředitele - A) servis pro vyučující B) manažerská a koordinující práce ve škole C) zajištění mimorozpočtových zdrojů Uvědomuji si, že moje přihláška vzbudila u některých kolegů na obchodní akademii obavy. Obava, že budu pokračovat v současném trendu a protěžovat opět jednu školu, tentokrát však pedagogickou. To však možné není. Tento přístup vytváří negativní vztahy mezi vyučujícími a dlouhodobě neudržitelnou negativní osobní i pracovní atmosféru, která, bohužel, na škole nyní panuje. O nutnosti spravedlivého rozdělování financí jsem hluboce přesvědčen a také jsem to jednoznačně zabudoval do své koncepce. Financování jednotlivých středisek musí být průhledné a transparentní podle jasně daných pravidel. V praxi to znamená pravděpodobně podle krajských normativů ve mzdách i provozu. Je samozřejmě možné hledat i další doplňková kritéria. Přesto bude muset pedagogická škola obchodní akademii v příštích 2 3 letech pomoci. Určitě nepůjde snížit v příštím roce počet odučených na obchodní akademii ze současných 596 na 508. Všechny ekonomické ukazatele jdou proti budoucímu řediteli: klesající počet žáků, mzdové prostředky i finance na provoz. Přesto pevně věřím, že dokážu věci, zmíněné v koncepci, prosadit a vrátit školám během následujících 3 4 let jejich prosperitu a respekt veřejnosti. V Berouně 15. května 2012 Ladislav Šíma

11

1. Změnit filosofii školy a vytvořit pozitivní atmosféru pro žáky i zaměstnance.

1. Změnit filosofii školy a vytvořit pozitivní atmosféru pro žáky i zaměstnance. Koncepce rozvoje Koncepce rozvoje školy byla zpracována dle zadání konkurzního řízení na ředitele OA,SPgŠ a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Beroun. Koncepce vychází z dvacetiletého vývoje

Více

Materiál MŠMT č.j / Normativ MP = 12* (1/Np * Pp + 1/No * Po),

Materiál MŠMT č.j / Normativ MP = 12* (1/Np * Pp + 1/No * Po), ZÁKLADNÍ INFORMACE K MATERIÁLU POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ A OSTATNÍCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE 2011 Materiál

Více

IČ 70 958 165 : 1. Rozbory hospodaření s finančními prostředky státního rozpočtu 1.1. Údaje o použití finančních poskytnutých prostředků 1.2. Ukazatele nákladovosti 2. Další informace 3. Tabulky r r rs

Více

Porada ředitelů krajských Š/ŠZ duben 2015

Porada ředitelů krajských Š/ŠZ duben 2015 Porada ředitelů krajských Š/ŠZ duben 2015 I. Rozpis rozpočtu přímých výdajů na vzdělávání na rok 2015 1) Rozpis rozpočtu z MŠMT na kraje Zveřejněné informace Materiál Principy normativního rozpisu rozpočtu

Více

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk ZPRÁVA O PLNĚNÍ HLAVNÍCH ÚKOLŮ ROZBOR HOSPODAŘENÍ

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk ZPRÁVA O PLNĚNÍ HLAVNÍCH ÚKOLŮ ROZBOR HOSPODAŘENÍ Gymnázium Nymburk Komenského 779, 288 40 Nymburk ZPRÁVA O PLNĚNÍ HLAVNÍCH ÚKOLŮ A ROZBOR HOSPODAŘENÍ za rok 2003 I. Zpráva o plnění hlavních úkolů školy II. Rozbor hospodaření školy v roce 2003 textová

Více

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy 310/2018 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161c odst. 2 písm. b) a 170 písm. f) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

IČ 70 958 165 : 1. Rozbory hospodaření s finančními prostředky státního rozpočtu 1.1. Údaje o použití finančních poskytnutých prostředků 1.2. Ukazatele nákladovosti 1.3. Přehled o skutečně dosaženém průměrném

Více

Materiál MŠMT č.j.: 123 / Stanovení výše normativů NIV RgŠ na rok 2010 pro účely poskytování dotací soukromému školství

Materiál MŠMT č.j.: 123 / Stanovení výše normativů NIV RgŠ na rok 2010 pro účely poskytování dotací soukromému školství Předkládací zpráva Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) stanovilo Normativy neinvestičních výdajů regionálního školství na rok 2010 pro účely poskytování dotací soukromému školství ve smyslu

Více

1. NORMATIV MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ A OSTATNÍCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ

1. NORMATIV MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ A OSTATNÍCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ Základní informace k materiálu: Porovnání krajských normativů mzdových prostředků a ostatních neinvestičních výdajů stanovených jednotlivými krajskými úřady pro krajské a obecní školství v roce 2013 Materiál

Více

Porada ekonomů obecní školství. listopad/prosinec 2014

Porada ekonomů obecní školství. listopad/prosinec 2014 Porada ekonomů obecní školství listopad/prosinec 2014 Alena Vlachová Organizační změna na OŠMS Rozdělení oddělení ekonomiky školství: Oddělení financování školství Oddělení hospodaření krajského školství

Více

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j /

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j / POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ ONIV STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE 2009 MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 248/2009-26 ČERVEN 2009

Více

Schéma 1: Struktura systému správy a samosprávy ve školství v první polovině 90. let

Schéma 1: Struktura systému správy a samosprávy ve školství v první polovině 90. let Tabulka 1: Počet škol, tříd, studentů středních škol v roce 2005/2006. podíl na celkovém počtu počet škol počet tříd počet žáků žáků (v %) Gymnázium 354 5 137 144 605 24,89 SOŠ 907 8 069 227 418 39,14

Více

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 460/2010-26

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 460/2010-26 POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE 2010 MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 460/2010-26

Více

Materiál čj. MSMT-51318/ zpracoval odbor vzdělávací soustavy - 20

Materiál čj. MSMT-51318/ zpracoval odbor vzdělávací soustavy - 20 Principy normativního rozpisu rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2013 1. ÚVOD Postup při financování krajského a obecního školství na rok 2013 je definován zákonem č. 561/2004

Více

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy UNICORN COLLEGE Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké 213 2 1 4, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 13 Hlavní projekt: Projekt: Název: Výroční zpráva o h o s p o d a ř e n í soukromé vysoké 213 Autor:

Více

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy UNICORN COLLEGE Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké 2011 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Unicorn College Projekt: Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké

Více

Magistrát hl.m.prahy ROK 2012 Odbor rozpočtu MHMP

Magistrát hl.m.prahy ROK 2012 Odbor rozpočtu MHMP Magistrát hl.m.prahy ROK 2012 Odbor rozpočtu MHMP Metodika rozpisu přímých výdajů právnických osob vykonávajících činnost škol a školských zařízení na území kraje Hlavní město Praha Úvodní ustanovení Oddělení

Více

Základní informace k materiálu

Základní informace k materiálu Základní informace k materiálu Porovnání krajských normativů mzdových prostředků a ostatních neinvestičních výdajů stanovených jednotlivými krajskými úřady pro krajské a obecní školství v roce 2015 Materiál

Více

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za I. pololetí 2010

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za I. pololetí 2010 OBSAH Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za I. pololetí 2010 Strana 1. Úvod 2 2. Souhrnné výsledky dosažené v oblasti mzdové regulace RgŠ ÚSC v I. pololetí 2010

Více

Rozbor hospodaření za rok 2015

Rozbor hospodaření za rok 2015 Město Hrádek Náměstí 8. Května 338 42 Hrádek Hrádek 09.02.2016 Rozbor hospodaření za rok 2015 Výsledek hospodaření PO k 31.12.2015 činí 341 692,59 Kč, z toho z hlavní činnosti zisk 297 991,40 Kč a zisk

Více

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk Gymnázium Nymburk Komenského 779, 288 40 Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ za rok 2011 zpracovali RNDr. Jiři Kuhn, RNDr. Martin Lébl, Ing. Lenka Osifová, Marcela Gabrielová Ředitel školy vydává zprávu o hospodařeni

Více

NÁSTIN ROZVOJE ŠKOLY. Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Beroun

NÁSTIN ROZVOJE ŠKOLY. Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Beroun NÁSTIN ROZVOJE ŠKOLY Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Beroun Dnešní studenti jsou naše budoucnost, kdo se pouze do minulosti otáčí, jako by

Více

VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech

VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Strana 5298 Sbírka zákonů č. 310 / 2018 310 VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161c odst. 2 písm. b) a 170 písm. f) zákona

Více

Úvod. 1. Roční účetní závěrka

Úvod. 1. Roční účetní závěrka Úvod Výroční zpráva o hospodaření Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy za rok 2008 je členěna podle osnovy výroční zprávy veřejných vysokých škol. Dominantními příjmy FTVS UK jsou příspěvek

Více

Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012

Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012 Strategický plán rozvoje školy na období roků 2007 2012 ŠKOLA PRO ŢIVOT, VE KTERÉM CHCEME OBSTÁT JAKO LIDÉ Cílem je připravit takového žáka, který bude mít dovednosti, vědomosti i morální vlastnosti použitelné

Více

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se:

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: 1. ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110 150

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 492/2005 Sb., o krajských normativech

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 492/2005 Sb., o krajských normativech ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 492/2005 Sb., o krajských normativech jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 47/2008 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161 odst. 4 zákona č. 561/2004

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2016 Vydaná dne 4. dubna 2017 Schválená školskou radou dne

Více

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy UNICORN COLLEGE Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké 2012 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Unicorn College Projekt: Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké

Více

Výkazy P1-04 a P1c-01

Výkazy P1-04 a P1c-01 Výkazy P1-04 a P1c-01 J. Dočkalová prosinec 2017 Výkaz P1-04 2 Výkaz P1c-01 3 Právní výklad k 23 zákona o PP Právní výklad k 23 zákona o pedagogických pracovnících http://www.msmt.cz/dokumenty/pravni-vyklad-k-23-zakona-opedagogickych-pracovnicich

Více

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j /

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j / POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE 2009 MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 246/2009-26

Více

492/2005 Sb. VYHLÁŠKA

492/2005 Sb. VYHLÁŠKA 492/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 8. prosince 2005 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161 odst. 4 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013

ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2013 Základní údaje se uvádějí za kalendářní rok, ve kterém byl zahájen školní rok, za který je zpracována výroční zpráva školy. Tyto údaje jsou členěny do následujících

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44 Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období 2014 2017 Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44 Koncepční záměry a úkoly v období 2014-2017 strana 1 Oblast řízení a správy

Více

SMĚRNICE Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

SMĚRNICE Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy SMĚRNICE Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č.j.: 28 768/2005-45 ze dne 12. prosince 2005, kterou se stanoví závazné zásady, podle kterých provádějí krajské úřady rozpis finančních prostředků

Více

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za rok 2010

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za rok 2010 OBSAH Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za rok 2010 Strana 1. Úvod 2 2. Souhrnné výsledky dosaţené v oblasti mzdové regulace RgŠ ÚSC v roce 2010 3 1. Hodnocení

Více

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Ladislava Coňka 40/3, 142 00 Praha 4-Písnice Zpracovala Mgr. Blanka Chýlová Praha, duben 2013 Obsah Úvod Silné stránky Slabé stránky Vize školy

Více

Porada ekonomů krajské školství. prosinec 2014

Porada ekonomů krajské školství. prosinec 2014 Porada ekonomů krajské školství prosinec 2014 Alena Vlachová Rozvojové programy MŠMT (RP) Sportovní gymnázia 4 424,3 tis. - UZ 33354-2 KŠ Soutěže 1 370 tis. - UZ 33166-1 KŠ + 5 OŠ-DDM Program protidrogové

Více

Rozpis rozpočtu přímých výdajů na rok 2012. Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum: 18. 1. 2012

Rozpis rozpočtu přímých výdajů na rok 2012. Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum: 18. 1. 2012 Rozpis rozpočtu přímých výdajů na rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum: 18. 1. 2012 Témata 1. Rozpis rozpočtu přímých výdajů z úrovně MŠMT na krajské úřady 2. Porovnání závazných ukazatelů

Více

Vnitřní organizační normy a směrnice

Vnitřní organizační normy a směrnice Základní škola a Mateřská škola Nový Jičín, Libhošť 90 příspěvková organizace se sídlem v Libhošti zastoupená ředitelkou Mgr.Dagmar Michálkovou IČO 750 27 518 Vnitřní organizační normy a směrnice Plán

Více

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2011

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2011 Gymnázium Nymburk Komenského 779, 288 40 Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2011 I. Identifikační údaje a charakteristika školy II. Rozbor hospodaření školy v prvním pololetí roku 2011 textová

Více

Financování regionálního školství

Financování regionálního školství Financování regionálního školství Financování školství V převáţné míře z veřejných rozpočtů, snaha o vícezdrojové financování Kapitola 333 11-12 % celkových výdajů státního rozpočtu, 98 % příjmů z rozpočtu

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2009 Vydaná dne 20. dubna 2010 Schválená školskou radou dne..

Více

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j /

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j / POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 879/-26 ČERVENEC OBSAH I. Přehled

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST 2009 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598 738 02 Frýdek-Místek Únor 2010 Střední průmyslová

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-35/12-T. Společnost s ručením omezeným

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-35/12-T. Společnost s ručením omezeným Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIT-35/12-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Střední škola podnikatelská Bílovec s. r. o. Dukelská 458,

Více

Rozpočet přímých NIV na rok Porada pracovníků obcí s rozšířenou působností 28. srpna 2014 KÚ Liberec

Rozpočet přímých NIV na rok Porada pracovníků obcí s rozšířenou působností 28. srpna 2014 KÚ Liberec Rozpočet přímých NIV na rok 2014 Porada pracovníků obcí s rozšířenou působností 28. srpna 2014 KÚ Liberec Obsah Rozpočet 2014 Srovnání r. 2013-2014 Návrh normativního rozpisu rozpočtu na rok 2014 a jeho

Více

Zásady rozpočtových pravidel na PEF MENDELU

Zásady rozpočtových pravidel na PEF MENDELU Zásady rozpočtových pravidel na PEF MENDELU Zásady rozpočtových pravidel plní funkci důvodové zprávy k rozpočtu fakulty. Vycházejí ze Zásad tvorby a správy rozpočtu Mendelovy univerzity v Brně pro příslušný

Více

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j /

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j / POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE 2008 MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 12 014/2008-26

Více

Jednání OK , podklad k bodu 2: Návrh valorizace důchodů

Jednání OK , podklad k bodu 2: Návrh valorizace důchodů Jednání OK 1. 12. 2016, podklad k bodu 2: Návrh valorizace důchodů Znění návrhu Odborná komise pro důchodovou reformu navrhuje stanovit minimální valorizaci procentní výměry důchodů podle indexu spotřebitelských

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Vydaná dne 7. května 2013 Schválená školskou radou dne..

Více

KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY 5. 12. 2011

KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY 5. 12. 2011 KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY 5. 12. 2011 Schéma vzdělávacího systému České republiky Schéma stávajícího systému financování

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2017

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2017 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2017 Vydaná dne 4. dubna 2018 Schválená školskou radou dne

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy

UNICORN COLLEGE. Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy UNICORN COLLEGE Výroční zpráva o hospodaření soukromé vysoké školy 2016 Unicorn College 2017 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Projekt: Název: 2015 Autor: Unicorn College

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Brno Inspekční zpráva Základní škola Mikulov, Hraničářů 617 E, okres Břeclav Hraničářů 617 E, 692 01 Mikulov Identifikátor školy: 600 112 667 Zřizovatel: Město

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005

Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Mateřská škola Těšetice, okres Znojmo, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2005 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323 Mateřská

Více

Projekt. rozdělení odštěpením. příspěvkové organizace Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola,

Projekt. rozdělení odštěpením. příspěvkové organizace Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Projekt rozdělení odštěpením příspěvkové organizace Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace 1 I. Výchozí stav 1.1. Liberecký kraj je zřizovatelem

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Brno Inspekční zpráva Základní škola Znojmo, Mládeže 3 Mládeže 3, 669 02 Znojmo Identifikátor školy: 600 127 745 Zřizovatel: Město Znojmo, Obroková 12, 669 22

Více

ze dne č. 3/05

ze dne č. 3/05 Pravidla Rady kraje Vysočina ke stanovení výše příplatku za vedení, k poskytování osobního a zvláštního příplatku ředitelům příspěvkových organizací kraje Vysočina na úseku školství ze dne 22. 2. 2005

Více

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za rok 2011

Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za rok 2011 Č. j. MSMT- 9944/2012-26 Údaje o počtech a platové úrovni zaměstnanců RgŠ územních samosprávných celků za rok 2011 OBSAH Strana 1. Úvod 2 2. Souhrnné výsledky dosažené v oblasti mzdové regulace RgŠ ÚSC

Více

Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace

Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace Základní škola N o v ý B o r, Generála Svobody 114, okres Česká Lípa příspěvková organizace ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 Zpracovala: sumárně Mgr. Jelínková Jiřina ředitelka školy podklady Štěpánková

Více

Změny financování regionálního školství. Aktuální stav přípravy změny financování RgŠ

Změny financování regionálního školství. Aktuální stav přípravy změny financování RgŠ Změny financování regionálního školství Aktuální stav přípravy změny financování RgŠ Semináře jaro 2019 002 Aktuální stav přípravy změny financování RgŠ zákon č. 167/2018 Sb. posunul účinnost změny financování

Více

SMĚRNICE Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

SMĚRNICE Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Problém financování výuky náboženství na škole je ošetřen Směrnicí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 33 377/2004 i SMĚRNICE Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č.j.: 33 377/2004-45

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2018 Jablonec nad Nisou, Horní náměstí 15, příspěvková organizace tel. 483 312 364, info@vosmoa.cz, www.vosmoa.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2018 Vypracoval: Ing. Helena Janegová, v. r... podpis Schválil:

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Zpracovala: Mgr. Barbora Mrázková, ředitelka školy pro funkční období 2016 2022 VIZE Vhodně doplňovat rodinnou výchovu a v úzké vazbě na ni rozvíjet dítě s ohledem na jeho potřeby,

Více

Věc: Rozpis rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2007 jednotlivým krajům

Věc: Rozpis rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2007 jednotlivým krajům Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy V Praze dne 16. ledna 2007 Č.j. 28 956/06-45 Věc: Rozpis rozpočtu přímých výdajů RgŠ územních samosprávných celků na rok 2007 jednotlivým krajům Obsah: Rozpis

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2011 Vydaná dne 1. března 2012 Schválená školskou radou dne

Více

za rok 2013 zstolsteho@klatovynet.cz (u ZŠ a MŠ dle rozhodnutí o zařazení do škol. Rejstříku) Základní škola 502 21 Školní družina 120 4

za rok 2013 zstolsteho@klatovynet.cz (u ZŠ a MŠ dle rozhodnutí o zařazení do škol. Rejstříku) Základní škola 502 21 Školní družina 120 4 ROZBOR HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE za rok Adresa organizace: Tolstého 765, 339 01 Klatovy IČ: 49207440 Tel. a fax. spojení 376312352 Mail. spojení zstolsteho@klatovynet.cz Ředitel /ka rganizace:

Více

VYHLÁŠKA č. 492/2005 Sb.,

VYHLÁŠKA č. 492/2005 Sb., VYHLÁŠKA č. 92/2005 Sb., o krajských normativech ve znění vyhlášky č. 7/2008 Sb., vyhlášky č. 33/2009 Sb., vyhlášky č. 8/2010 Sb., vyhlášky č. 11/2011 Sb. a vyhlášky č. 110/2011 Sb. Ministerstvo školství,

Více

Reforma financování RgŠ stanovisko ČMOS PŠ

Reforma financování RgŠ stanovisko ČMOS PŠ Reforma financování RgŠ stanovisko ČMOS PŠ ČMOS PŠ v souladu se svým posláním trvale usiluje o zlepšování podmínek pro vzdělávání, především v regionálním školství. Velmi důležitou oblastí zájmu je problematika

Více

Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015

Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015 Základní škola Dolní Beřkovice Nádražní 250, 277 01 Dolní Beřkovice Koncepce rozvoje Za kladnı s koly Dolnı Ber kovice Strategicky pla n na obdobı 2012 2015 Zpracovala: Mgr. Jana Basařová ředitelka školy

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Zlín Inspekční zpráva Střední odborná škola, Střední odborné učiliště a Učiliště, Otrokovice, tř. T. Bati 1266 tř. T. Bati 1266, 765 02 Otrokovice Identifikátor

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V horní blatné A PROČ?

ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V horní blatné A PROČ? Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov 2015 2018 Filip 3. třída starosta + ředitel: ČÍM MŮŽEME ZAČÍT V horní blatné A PROČ? Karta rozvoje vzdělávání v obci Ostrovsko společnou cestou

Více

Z Á K L A D N Í Š K O L A O L O M O U C, S t u p k o v a 16 585 415 207, 581 111 201 www.zs-stupkova.cz

Z Á K L A D N Í Š K O L A O L O M O U C, S t u p k o v a 16 585 415 207, 581 111 201 www.zs-stupkova.cz Výroční zpráva o hospodaření za rok 2010 Návrh rozpočtu na rok 2011 V souladu se zákonem ČNR č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (dále Z), ve znění pozdějších

Více

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j /

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j / POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ ONIV STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE 2010 MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 462/2010-26 ČERVEN 2010

Více

Dlouhodobý plán školy

Dlouhodobý plán školy Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace Dlouhodobý plán školy 2017-2019 Ing. Pavla Kopeluková Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2017-2019 Oblast řízení a správy - udržovat

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Vydaná dne 27. března 2016 Schválená školskou radou

Více

ANALÝZA K NÁVRHU NA SPLYNUTÍ GYMNÁZIA, MORAVSKÁ TEBOVÁ, SVITAVSKÁ 310 A GYMNÁZIA, A. K. VITÁKA 452, JEVÍKO. Návrh zmn. Dvody

ANALÝZA K NÁVRHU NA SPLYNUTÍ GYMNÁZIA, MORAVSKÁ TEBOVÁ, SVITAVSKÁ 310 A GYMNÁZIA, A. K. VITÁKA 452, JEVÍKO. Návrh zmn. Dvody 5 Návrh zmn 1) Splynutí Gymnázia, Moravská Tebová, Svitavská 310 s Gymnáziem, A. K. Vitáka 452, Jevíko k 1. 7. 2014. 2) Zachování tyletého i osmiletého gymnázia v nov vzniklém subjektu se sídlem v Moravské

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Vydaná dne 20. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

43. Dny malých obcí. Národní fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol. Navýšení tarifních platů pracovníků od 1.11.2014

43. Dny malých obcí. Národní fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol. Navýšení tarifních platů pracovníků od 1.11.2014 43. Dny malých obcí Národní fond rozvoje kapacit mateřských a základních škol Navýšení tarifních platů pracovníků od 1.11.2014 Příprava reformy financování regionálního školství 1 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Ústí nad Labem Inspekční zpráva Základní škola Žatec Komenského alej 749, okres Louny, 438 01 Žatec Identifikátor školy: 600 083 012 Zřizovatel: Město Žatec, náměstí

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Vydaná dne 27. března 2014 Schválená školskou radou

Více

S měrnice děkana č. 3/2019 Z ásady t vo r b y a sprá vy r o z počtu FRRMS p r o rok 2019

S měrnice děkana č. 3/2019 Z ásady t vo r b y a sprá vy r o z počtu FRRMS p r o rok 2019 S měrnice děkana č. 3/2019 Z ásady t vo r b y a sprá vy r o z počtu FRRMS p r o rok 2019 Určeno: všem pracovníků a studentům Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií č. j.: 93032019-391 Zpracovatel:

Více

Porada ekonomů krajských škol a školských zařízení. prosinec 2012

Porada ekonomů krajských škol a školských zařízení. prosinec 2012 Porada ekonomů krajských škol a školských zařízení prosinec 2012 Rozvojové programy MŠMT (RP) Sportovní gymnázia ÚZ 33 354 Soutěţe - ÚZ 33 166 Preventivní programy Program protidrogové politiky - ÚZ 33

Více

Výroční zpráva o hospodaření Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice 2014

Výroční zpráva o hospodaření Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice 2014 Výroční zpráva o hospodaření Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice 2014 Obsah 1 Úvod... 3 2 Neinvestiční výnosy... 5 2.1 Srovnání skutečných výnosů s rozpočtem... 6 3 Neinvestiční náklady...

Více

Metodika rozpisu rozpočtu přímých výdajů na vzdělávání na rok 2011

Metodika rozpisu rozpočtu přímých výdajů na vzdělávání na rok 2011 Kraj Vysočina Metodika rozpisu rozpočtu přímých výdajů na vzdělávání na rok 2011 Změny v roce 2011, které ovlivňují rozpis rozpočtu 1. Objem prostředků kapitoly Školství ve schváleném státním rozpočtu

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria pro hodnocení 1) 1 Rovný přístup ke vzdělávání 2 Školní vzdělávací programy (vzdělávací programy)

Více

Roční zpráva dle vyhlášky č. 323/2005 Sb 1

Roční zpráva dle vyhlášky č. 323/2005 Sb 1 Roční zpráva dle vyhlášky č. 323/2005 Sb 1 Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež v Brně Králově Poli 612 47 Brno, Kociánka 2 IČO : 00093378 Tel : 515504111 FAX : 515504333 kocianka@mbox.vol.cz

Více

FINANCOVÁNÍ VYSOKÝCH ŠKOL, diverzifikace zdrojů

FINANCOVÁNÍ VYSOKÝCH ŠKOL, diverzifikace zdrojů FINANCOVÁNÍ VYSOKÝCH ŠKOL, diverzifikace zdrojů Josef Beneš Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 1 Úspěchy/silné stránky Navyšování rozpočtu v posledních pěti letech na základě konsensu napříč

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020

KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020 KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020 Vypracoval: Ing. Radomil Poles OBSAH Úvod... 2 1 Stručná charakteristika současného stavu... 2 1.1 Současný stav... 2 1.2 Vzdělávací

Více

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2019-2021 Oblast řízení a správy udržovat naplněnost školy, zaměřit se na získávání žáků školy zlepšenou propagací práce školy, spolupracovat se zřizovatelem

Více

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2010

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2010 Gymnázium Nymburk Komenského 779, 288 40 Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2010 I. Identifikační údaje a charakteristika školy II. Rozbor hospodaření školy v prvním pololetí roku 2010 textová

Více

Vyhláška, kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy

Vyhláška, kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy Vyhláška, kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy norma : 15/2005 typ : Vyhláška oblasti : Školy VYHLÁŠKA ze dne 27. prosince 2004 č. 15/2005 Sb.,

Více

SOŠ a SOU, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace DO ROKU 2018

SOŠ a SOU, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace DO ROKU 2018 NÁSTIN KONCEPCE ROZVOJE SOŠ a SOU, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace DO ROKU 2018 Předkládá: PaedDr. Milan Kubát, ředitel školy, jako podklad pro zřizovatele školy Projednáno se Školskou

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více