VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK 2010"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK 2010 Zpracováno ke dni

2 1. Úvod 1.1 Základní údaje Název: Sídlo: Místní akční skupina Zámecké náměstí 19/4, Bruntál IČ: Webové stránky: Telefon: , Bankovní spojení: Česká spořitelna, a.s., Číslo účtu: / Důvody vzniku Sdružení bylo založeno za účelem rozvoje území v působnosti místní akční skupiny, který je v souladu s principem trvale udržitelného rozvoje. Rozvoj je založen na efektivním využívání místních zdrojů a spolupráci místních subjektů. 1.3 Územní působnost Území MAS tvoří oblast Bruntálska a Vrbenska. Území je vymezené katastrálním územím obcí Sdružení obcí Vrbenska: Karlova Studánka, Karlovice, Ludvíkov, Široká Niva, Vrbno pod Pradědem a samostatných obcí: Andělská Hora, Bruntál, Oborná, Rudná pod Pradědem, Staré Město, Světlá Hora a Nové Heřminovy. 1.4 Poslání a cíle Posláním MAS je budování partnerské sítě subjektů ziskové i neziskové sféry a veřejného sektoru tak, že sdružuje fyzické i právnické osoby za účelem spolupráce v oblasti rozvoje venkova. MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

3 Cíle sdružení: 1. Uvést v život společnou strategii 2. Pečovat o kulturní a hospodářský rozvoj regionu 3. Vytvářet podmínky pro nejširší spolupráci při obnově a rozvoji regionu 4. Propagovat obnovu venkova a získávat jí vážnost ve společnosti 5. Účastnit se evropské spolupráce při obnově venkova 1.5 Činnost sdružení Hlavní činnost sdružení: 1. Rozvoj území místní akční skupiny 2. Rozvoj partnerství 3. Příprava a realizace programu LEADER na území místní akční skupiny Další nabízené služby: 1. Konzultace připravovaných záměrů z hlediska jejich souladu s dotačními programy ČR i EU 2. Zpracování Žádostí o dotace 3. Dotační management 4. Poradenství v programu Zelená úsporám 5. Propagace regionu MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

4 2. Organizační struktura sdružení VALNÁ HROMADA KONTROLNÍ KOMISE VÝBOR s funkcí Programového výboru SPL VÝBĚROVÁ KOMISE volí a odvolává jmenuje a řídí PŘEDSEDA MANAŽER + projektový manažer + účetní zřizuje pracovní skupiny Rozvoj místní ekonomiky a infrastruktury Obnova venkovské krajiny, kulturní dědictví a cestovní ruch Rozvoj lidských zdrojů MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

5 Členové sdružení Celkem 27 subjektů (k ) z toho: 7 obcí 1 Sdružení obcí Vrbensko (5 obcí) 8 podnikatelských subjektů 9 neziskových organizací a škol 2 fyzické osoby 2.2 Přehled orgánů sdružení Valná hromada Valnou hromadu místní akční skupiny tvoří právnické a fyzické osoby soukromého i veřejného sektoru (členové MAS), které se podílejí na činnosti Sdružení a na plnění cílů, pro které bylo Sdružení založeno Výbor MAS Výbor MAS je tvořen předsedou, místopředsedou a dalšími členy. Výbor je řídícím orgánem sdružení, který řídí činnost sdružení v období mezi konáním Valných hromad a odpovídá Valné hromadě za plnění cílů sdružení. Výbor je volen Valnou hromadou. Výbor plní též funkci Programového výboru a zodpovídá za realizaci Strategického plánu Leader (SPL). Výbor zodpovídá za vyhlašování jednotlivých výzev na příjem žádostí. předseda Výbor (a Programový výbor) MAS název Jméno kontakt Obec MÚ Bruntál Ing. František Struška starosta@mubruntal.cz členové NNO SDH Široká Niva Alena Mátéová sirokaniva@iol.cz Svazek Sdružení obcí obcí Vrbensko Ing. Helena Kudelová helena.kudelova@vrbnopp.cz MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

6 NNO Spolek Přátelé Vrbenska Karel Michalus FO Ing. Ladislav Konopka Kontrolní komise Kontrolní komise provádí běžnou revizi hospodaření sdružení a předkládá valné hromadě o provedené kontrole zprávu. Kontrolní komise je také orgánem pro dozor nad realizací SPL, je volena na Valné hromadě členů. V průběhu realizace projektů provádí Kontrolní komise kontroly realizace. Kontrolní komise zpracovává zprávu o realizaci plánu Leader, kterou předkládá Výboru. Kontrolní komise MAS název Jméno kontakt členové Obec Andělská Hora Dušan Vavřík vavrikdusan@seznam.cz Podnikatel Karel Batík Obec Staré Město Antonín Směšný obec.staremesto@tiscali.cz Výběrová komise Výběrová komise působí jako výkonný orgán programového výboru. Tato komise provádí výběr projektů podle kritérií, sestavuje seznam projektů v pořadí podle bodového hodnocení, vyznačuje projekty navržené ke schválení v rámci limitu a projekty náhradní. Výběrová komise MAS název Jméno kontakt předseda NNO Rýmařovsko, o.p.s. Petr Pecha pecha@rymarov.cz členové FO Ing. Lubomír Klaban rymobul@seznam.cz FO Ing. Pavla Müllerová Pavla.mullerova@seznam.cz FO RNDr. Kamila Krečmerová MÚ Bruntál Bc. Michal Kafura michal.kafura@mubruntak.cz MAS NJ Mgr. Dan Friedrich dan.friedrich@ MÚ Bruntál Ing. Petra Kostková petra.kostkova@mubruntal.cz MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

7 3. Přehled činnosti MAS v roce Vypracování ročního rozpočtu MAS dle přidělené alokace - leden - schválení na SZIF - uzavření dodatku ke smlouvě se SZIF 2. Příprava a vyhlášení 2. výzvy pro podávání Žádostí o dotace - leden březen: - Rozhodnutí o vyhlášení výzvy vč. jednotlivých Fichí - příprava výzvy, schválení na SZIF - příprava dokumentů pro žadatele 3. Vyhlášení výzvy a příjem projektů duben květen - vyhlášení výzvy, zveřejnění - konzultace žadatelů, pomoc s přípravou projektů - příjem projektů - administrativní kontrola a kontrola přijatelnosti předložených projektů - Oznámení žadatelům o úspěšnosti či neúspěšnosti kontrol, popř. výzva k doplnění Žádosti 4. Hodnocení projektů a předání na SZIF květen červen - příprava dokumentů pro výběrovou komisi - Sezvání výběrové komise - Předání projektů VK - Hodnocení projektů VK - Sepsání protokolu o hodnocení - Příprava a kompletace dokumentace potřebné k předložení spolu s projekty na SZIF MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

8 - Předání vybraných projektů na SZIF 5. Příprava další etapy projektu spolupráce s MAS Rýmařovsko popř. MAS Nízký Jeseník pěší stezky leden červen - vytipování trasy, zajímavosti, atraktivity, návrh vybavení stezky, značení, informačních tabulí, posezení, vyhlídek, apod. - obstarání aktuálních katastrálních map a seznamy vlastníků pozemků z katastru - jednání s obcemi a vlastníky pozemků, Lesy ČR, CHKOJ, Povodí Odry, ŽP, AOPK adt. - Návrh rozpočtu projektu - Návrh partnerské smlouvy - Projednání s partnery, schválení - Vypracování projektu a žádosti, příloh - Schválení zapojení do projektu, partnerské smlouvy, finančního podílu na MAS Výbor, Valná hromada - Kompletace a předání na SZIF Praha 6. Realizace společného projektu pěších stezek Muzeum Wide Web duben srpen - Výběrové řízení na dodavatele - Příprava podkladů pro zpracovatele propagačních materiálů a informačních tabulí - Realizace trasy vyznačení trasy, výroba a instalace informačních tabulí a mobiliáře - Výroba propagačních materiálů - Kontrola provedených prací - Otevření stezky - Vyúčtování projektu 7. Další činnosti: MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

9 - propagace MAS, propagace území - monitoring a kontrola realizovaných projektů - jednání se SZIF, kontroly - jednání s ostatními MAS - společné aktivity s partnery v území 4. Přehled projektové činnosti 4.1 Projekty žadatelů z území MAS V roce 2010 byly vyhlášeny dvě výzvy pro předkládání projektů. Ve výzvě č byly schváleny tyto projekty: 1. SK Annaberg - Přírodní tělocvična Annaberg, schválená dotace: Kč 2. Junák - svaz skautů a skautek ČR - Obnova skautské klubovny v Bruntále, schválená dotace: Kč 3. Galerie v kapli - Zřízení výstavních prostor v Galerii v kapli v Bruntále, schválená dotace: Kč 4. Město Bruntál - Historickou uličkou památkové zóny, schválená dotace Kč 5. Římskokatolická farnost Vrbno pod Pradědem - Obnova kostela sv. Archanděla Michaela ve Vrbně pod Pradědem, schválená dotace: Kč Ve výzvě č byl schválen projekt: 1. Obec Ludvíkov - Obnova kostela Navštívení Panny Marie v Ludvíkově, schválená dotace: Kč MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

10 Přehled realizace projektů z výzvy č Sk Annaberg - Pěší naučná stezka Andělská Hora Annaberg projekt je ukončen 2. Město Bruntál Bruntál - Náměstí míru - Fontána projekt je ukončen 3. Obec Světlá Hora - Místní komunikace Podlesí projekt je ukončen MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

11 4.2 Projekty, jejichž nositelem je MAS Projekt Muzeum Wide Web V roce 2010 byl dokončen projekt spolupráce s partnerskou MAS Rýmařovsko, o.p.s., který byl zaměřen na vybudování pěší turistické trasy spojující území obou MAS a jejich vyznačení v terénu, doplnění odpočívkami, informačními tabulemi a lavičkami. Trasa spojuje území obcí Malá Morávka, Karlova Studánka, Ludvíkov a Karlovice. Do podvědomí návštěvníků a obyvatel území se tato stezka dostane díky zhotovení doplňujících propagačních materiálů brožuře a mapě trasy. Tématicky jsou stezky zaměřeny na historii území, resp. propojení muzeí jednotlivých obcí systémem tras, který je inspirován internetovou (pavoučí) sítí. MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

12 Na projekt byly získány dotace z Programu rozvoje venkova. MAS zde plnil funkci koordinační MAS. Předfinancování a spolufinancování projektu bylo zajištěno pomocí obcí, na jejichž území se projekt realizoval. MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

13 4.3 Účast v dalších projektech Projekt RegTim Jako partneři jsme se účastnili projektu RegTIM (Regionální Turistický Informační Manažer), což je inovativní technologický projekt, který je možné využít k propagaci a prezentaci vybraného regionu a podpoře turistického a cestovního ruchu v dané oblasti. RegTIM kombinuje nejnovější mobilní a informační technologie s cílem prezentovat netradičním a dynamickým způsobem kulturní a přírodní dědictví regionu a formou inteligentního průvodce nabídnout návštěvníkům aktuální pohled do regionu. Projekt je realizován ve spolupráci s MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s., MAS, MAS Nízký Jeseník a Sdružením pro Jesenicko. V roce 2010 byly zmapovány na celém území zapojených MAS zájmové body, zpracovány textové popisy, které budou obsahem aplikace pro turisty. 4. Plán na rok 2011 Leden - Vypracování ročního rozpočtu MAS dle přidělené alokace - uzavření dodatku ke smlouvě se SZIF - uzavření hospodaření za rok vypracování Výroční zprávy Leden březen Dokončení projektu spolupráce RegTim - uskutečnění exkurze v Karlově Studánce - osazení informační tabule - dokončení propagačních materiálů - vyúčtování a ukončení projektu únor srpen Aktualizace SPL a Fichí - na základě změny Pravidel pro osu IV musí být provedeny aktualizace Fichí a následně aktualizace Strategického plánu MAS v souvislosti s těmito změnami červenec - srpen - Příprava a vyhlášení 4. Výzvy pro předkládání projektů MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

14 - Rozhodnutí Výboru o vyhlášení výzvy vč., jednotlivých Fichí - příprava výzvy, schválení na SZIF - příprava dokumentů pro žadatele srpen - září Vyhlášení Výzvy pro předkládání projektů - konzultace žadatelů, pomoc s přípravou projektů - příjem projektů - administrativní kontrola a kontrola přijatelnosti předložených projektů - Oznámení žadatelům o úspěšnosti či neúspěšnosti kontrol, popř. výzva k doplnění Žádosti Září - říjen - Hodnocení projektů a předání na SZIF - příprava dokumentů pro výběrovou komisi - Sezvání výběrové komise - Předání projektů VK - Hodnocení projektů VK - Sepsání protokolu o hodnocení - Schválení doporučených projektů Výborem, stanovení náhradních projektů - Příprava a kompletace dokumentace potřebné k předložení spolu s projekty na SZIF - Předání vybraných projektů na SZIF Další činnosti: - propagace MAS, propagace území - monitoring a kontrola realizovaných projektů - jednání se SZIF, kontroly - jednání s ostatními MAS, KS MAS - společné aktivity s partnery v území - poradenství v oblasti dotací - zpracovávání projektů MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

15 5. Financování 5.1. Financování MAS Alokace MAS na rok 2010 Alokace Výdaje na provoz MAS 20% Ostatní výdaje 80% Financování činnosti MAS HJ vzhledem k přidělené alokaci Položka rozpočtu I.etapa II.etapa III.etapa celkem Kancelářské potřeby materiál Poštovné, telefonní a internetové poplatky Nájem, energie, voda, plyn Kancelářské vybavení Vzdělávací akce pořádané MAS Osobní a cestovní náklady Propagace SPL a MAS Poradenské a odborné služby Výměna zkušeností a poznatků Celkem z PRV Celkem ze zdrojů MAS (nezpůsobilé výdaje) Celkem provoz MAS Celkový přehled čerpání na činnost MAS: Akolace Kč Vyčerpáno z PRV Kč Zůstatek Kč MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

16 5.2. Financování projektů žadatelů Výzva č Fiche 9 Žadatel Město Bruntál Římskokatolická farnost Vrbno pod Pradědem Galerie v kapli Projekt Historickou uličkou památkové zóny Obnova kostela sv. Archanděla Michaela ve Vrbně pod Pradědem Zřízení výstavních prostor v Galerii v kapli v Bruntále Přidělená dotace Celkem Fiche Fiche 8 Přidělená Projekt Žadatel dotace Junák - svaz skautů a Obnova skautské klubovny v skautek ČR, středisko Bruntále Bruntál SK Annaberg Přírodní tělocvična Annaberg Celkem Fiche Celkem projekty Výzva č Fiche 9 Žadatel alokace zůstatek Projekt Přidělená dotace Obec Ludvíkov Obnova kostela Navštívení Panny Marie v Ludvíkově Celkem Fiche Celkem projekty Celkový přehled přidělených prostředků Celková alokace na projekty Výzva Zůstatek z výzvy Výzva Zůstatek celkový 1 MAS, Zámecké náměstí 19/4, Bruntál, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS Hrubý Jeseník

VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS Hrubý Jeseník VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS za období od 06/2008 do 12/2009 1. Úvod 1.1 Základní údaje Název: Sídlo: Místní akční skupina Zámecké náměstí 19/4, 792 01 Bruntál IČ: 27028240 Kontakty: Webové stránky: Email: mashj@seznam.cz

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2010 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2011

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2011 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2011 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

Místní akční skupina Hrubý Jeseník Zámecké nám. 19/4, Bruntál 1 IČ:

Místní akční skupina Hrubý Jeseník Zámecké nám. 19/4, Bruntál 1 IČ: Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Hrubý Jeseník Zámecké nám. 19/4, 792 01 Bruntál 1 IČ: 27028640 Místní akční skupina Hrubý Jeseník

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. MAS Hrubý Jeseník 2011. Podporujeme rozvoj Jeseníků...

VÝROČNÍ ZPRÁVA. MAS Hrubý Jeseník 2011. Podporujeme rozvoj Jeseníků... VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS Hrubý Jeseník 2011 Podporujeme rozvoj Jeseníků... Bruntál - obnova Slezské uličky Úvodní slovo Vážení členové a příznivci MAS Hrubý Jeseník, jako každý rok i letos jsme hodnotili naši

Více

Místní akční skupina Hrubý Jeseník L O C A L A C T I O N G R O U P

Místní akční skupina Hrubý Jeseník L O C A L A C T I O N G R O U P Místní akční skupina Hrubý Jeseník L O C A L A C T I O N G R O U P Volba člena Kontrolní komise Současní členové: A. Směšný Obec Staré Město A. Mátéová SDH Š.Niva M. Novotný Město Andělská Hora Nominován:

Více

7. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (18. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

7. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (18. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo MAS 07/002/41100/232/000070 Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Značka JESENÍKY originální produkt kontaktování výrobců, konzultace, pomoc s přípravou žádostí, první značky s naší pomocí

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Značka JESENÍKY originální produkt kontaktování výrobců, konzultace, pomoc s přípravou žádostí, první značky s naší pomocí Valná hromada 2012 ZPRÁVA O ČINNOSTI Ukončení roku 2011, hodnocení plnění SPL, aktualizace SPL Příprava Výzvy 05 od února 2012 informace veřejnosti, konzultace, dokumenty pro žadatele, úprava Fichí, kritéria

Více

5.2.4 OSA IV - LEADER

5.2.4 OSA IV - LEADER 5.2.4 OSA IV - LEADER Účelem osy IV Leader je především zlepšení kvality života ve venkovských oblastech, posílení ekonomického potenciálu a zhodnocení přírodního a kulturního dědictví venkova, spolu s

Více

RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01

RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01 RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01 Místní akční skupina regionu obcí a měst Břidličná, Dětřichov nad Bystřicí, Dolní Moravice, Horní Město, Jiříkov, Lomnice, Malá Morávka, Malá Štáhle, Rýmařov,

Více

.s. 2014 Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ:

.s. 2014 Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ: .s. 2014 Výroční zpráva MAS Podještědí z. s. Sídlo: Proseč pod Ještědem 89, 463 43 Český Dub IČ: 266 60 016 Název SPL : Zlepšení kvality života životního prostředí v Podještědí II Registrační číslo MAS

Více

2. Výzva. 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale. Obsah. Fiche SPL přehled. Časový plán. Moravská cesta Region v srdci Olomouckého kraje

2. Výzva. 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale. Obsah. Fiche SPL přehled. Časový plán. Moravská cesta Region v srdci Olomouckého kraje 2. výzva SPL Hanáci se rozkévale Obsah 1) SPL 2) 2. výzva časový plán, alokace 3) Fiche 1, 3, 5 4) Další podklady k projektům - dokumenty, pokyn, informace, kontakty, výběr projektů Prezentace pro seminář

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova Možnosti čerpání evropských dotací pro obce, metoda LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova Rozpočet

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 19. ledna 2013 21. května 2013 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Výzvu 01-09 k předkládání žádostí o dotaci

Výzvu 01-09 k předkládání žádostí o dotaci Místní akční skupina Hrubý Jeseník Zámecké nám. 19/4, 792 01 Bruntál 1 IČ: 27028640 Místní akční skupina Hrubý Jeseník (dále MAS HJ) s územní působností katastrálních území obcí a měst Bruntál, Široká

Více

Návrh plánu aktivit MAS Podještědí na rok 2010

Návrh plánu aktivit MAS Podještědí na rok 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Návrh plánu aktivit MAS Podještědí na rok 2010 Rozdělení prostředků na projekty a na činnost MAS : Roční rozpočet MAS

Více

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

Výbor 20. 6. 2012 (Programový výbor) Bruntál

Výbor 20. 6. 2012 (Programový výbor) Bruntál Výbor 20. 6. 2012 (Programový výbor) Bruntál Přítomni dle prezenční listiny. Program: 1. MAS 2. Výzva 05 2012: 3. PS Vize a rozšíření, PS international 4. ISU 5. Geopark 6. Různé Jednání: 1. MAS Neuznatelné

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: leden - duben 2013 Název MAS: České středohoří, IČ: 27036952 zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce):ing. Bohumír Jasanský - ředitel kontakt: 417

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 2. etapa 2013 (1. 5. 2013 31. 8. 2013) Název MAS: zpracovatel zprávy: kontakt: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel Rada, projektový manažer

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2012

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2012 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2012 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 3. etapa 2012 (1.9.2012 31.12.2012) Název MAS: zpracovatel zprávy: kontakt: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel projektový manažer SPL

Více

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení

Místní akční skupina. Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT. Článek 1 Základní ustanovení Místní akční skupina Organizační složka MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. STATUT Článek 1 Základní ustanovení 1. Dne 3. 9. 2013 byla Zakládací smlouvou založena obecně prospěšná společnost MAS Vizovicko

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP ZATRAKTIVNĚNÍ KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V REGIONU

MAS Hrubý Jeseník IROP ZATRAKTIVNĚNÍ KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V REGIONU MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje I. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

1. výzva k předkládání žádostí o dotace

1. výzva k předkládání žádostí o dotace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Ekoregion Úhlava, o.s. 1. výzva k předkládání žádostí o dotace Strategický plán LEADER (SPL) Marketingová značka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK. Výroční zpráva Místní akční skupina (MAS) Local Action Group (LAG) Hrubý Jeseník

VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS HRUBÝ JESENÍK. Výroční zpráva Místní akční skupina (MAS) Local Action Group (LAG) Hrubý Jeseník Místní akční skupina (MAS) Local Action Group (LAG) Hrubý Jeseník Výroční zpráva 1. Úvod Vážení členové a příznivci MAS Hrubý Jeseník, uběhl další rok a je zde opět Výroční zpráva Místní akční skupiny

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZÁKLADNÍCH ŠKOL

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje II. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Mikroregion Sdružení obcí Osoblažska Na Náměstí 106, 793 99 Osoblaha, IČ 751 37 925, +420 554 646 200 www.mikroregion-osoblazsko.

Mikroregion Sdružení obcí Osoblažska Na Náměstí 106, 793 99 Osoblaha, IČ 751 37 925, +420 554 646 200 www.mikroregion-osoblazsko. Zpráva o činnosti dobrovolného svazku obcí Mikroregion Sdružení obcí Osoblažska za rok 2012 V roce 2012 se členská základna mikroregionu neměnila, členy svazku je 14 obcí, jejichž zástupce se sešli na

Více

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2013 Výroční zpráva místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO, o.p.s. za kalendářní rok 2013 Činnost společnosti RÝMAŘOVSKO, o.p.s. je zaměřena na podporu rozvoje regionu naplňovaném pomocí dotačního titulu Programu

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD)

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. odbor řídící orgán EAFRD Ministerstvo zemědělství 221812189, matouskovak@mze.cz

Více

Kritéria přijatelnosti

Kritéria přijatelnosti Sdružení podnikatelů, neziskových organizací a samospráv na území Adamova, Borku, Hluboké nad Vltavou, Hosína, Hrdějovic, Hůr, Hvozdce, Chotýčan, Jivna, Libína, Libníče, Lišova, Rudolfova, Ševětína, Štěpánovic,

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 1. ledna 2014 19. září 2014 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu??

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu?? MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA turistická oblast středoevropského významu?? Moravskoslezský kraj, okres Bruntál NízkýJeseník sestává z 13 obcí (Bruntál, Dlouhá Stráň, Horní Benešov, Leskovec nad Moravicí, Lomnice,

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 22. května 2013 24. září 2013 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Místní akční skupina Šluknovsko

Místní akční skupina Šluknovsko Z á p i s z valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 2. června 2009 ve Šluknově Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o programu LEADER 3. Změna složení orgánů a volba členů Představenstva

Více

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne

Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT. Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne Místní akční skupina Podještědí, z. s. Liberecký kraj STATUT Schváleno: Valná hromada MAS Podještědí, z.s. dne I. Úvodní ustanovení Místní akční skupina Podještědí, z.s. se sídlem Proseč pod Ještědem 89,

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZAŘÍZENÍ PRO ZÁJMOVÉ A NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ S OHLEDEM NA UPLATNĚNÍ DĚTÍ, ŽÁKŮ I DOSPĚLÝCH

MAS Hrubý Jeseník IROP VYBAVENOST ZAŘÍZENÍ PRO ZÁJMOVÉ A NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ S OHLEDEM NA UPLATNĚNÍ DĚTÍ, ŽÁKŮ I DOSPĚLÝCH MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje III. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

9. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (20. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

9. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (20. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo MAS 07/002/41100/232/000070 Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

Výzva č. 3 k předkládání žádostí o dotaci

Výzva č. 3 k předkládání žádostí o dotaci MAS Hlučínsko o.s. Mírové náměstí 24/23, 748 01 Hlučín Doručovací adresa: MAS Hlučínsko, Výhon 182, 747 31 Velké Hoštice www.mashlucinsko.cz hlucinsko@seznam.cz tel. 553 764 082/kl.19 OD PRUSKÉ MINULOSTI

Více

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 15.8.2011. 6. výzvu

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 15.8.2011. 6. výzvu Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 15.8.2011 6. výzvu příjmu žádostí o finanční podporu v rámci opatření IV. 1.2. Programu rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 6.

Více

IDENTIFIKACE MAS. Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice STRATEGICKÝ PLÁN, VYHLAŠOVANÉ FICHE

IDENTIFIKACE MAS. Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice STRATEGICKÝ PLÁN, VYHLAŠOVANÉ FICHE MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

SEMINÁŘ 5. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI NA REALIZACI PROJEKTŮ V RÁMCI STRATEGICKÉHO PLÁNU LEADER Vlachovo Březí Malenice - Chroboly srpen 2010 PORADCE LAG Kancelář ekonomického a finančního poradenství

Více

MAS Hrubý Jeseník IROP ROZVOJ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V REGIONU

MAS Hrubý Jeseník IROP ROZVOJ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V REGIONU MAS Hrubý Jeseník, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Hrubý Jeseník na období 2014 2020 vyhlašuje IV. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009

Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009 Zpráva o činnosti MAS Sokolovsko za rok 2009 V průběhu hodnoceného období se uskutečnila zasedání orgánů MAS v těchto dnech: Valná hromada: dne 11. 6. 2009 Dozorčí rada: dne 11. 6. 2009 Správní rada: dne

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Monitorovací zpráva o činnosti MAS LAG Strakonicko Zpráva za období: 20. září 2011 17. ledna 2012 Název MAS: MAS LAG Strakonicko, o.s. Zpracovatel zprávy: Ing. Václav Ouška manažer kontrol MAS Kontakt:

Více

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA STŘEDNÍ HANÁ VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU STŘEDNÍ HANÁ A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE

Více

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotace

Výzva k předkládání žádostí o dotace Výzva k předkládání žádostí o dotace V souladu se záměrem Strategického plánu LEADER pro období 2009 2013 schváleným Ministerstvem zemědělství ČR v rámci programu rozvoje venkova ČR, prioritní osy IV.1.1.,

Více

Co je to o.p.s. Hradecký. se sídlem v

Co je to o.p.s. Hradecký. se sídlem v Co je to o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích: Statistika počty obyvatel regionu zakladatelů o.p.s. : Urbanická brázda: 6.010 obyvatel Nechanicko: 8.874 obyvatel Obce Památkové zóny:3.965 obyvatel

Více

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014.

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO 26838401 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Přehled činností vykonávaných v kalendářním roce s uvedením vztahu k účelu založení

Více

Místní akční skupina Staroměstsko

Místní akční skupina Staroměstsko Výroční zpráva 2013 Náměstí Hrdinů 100, 686 03 Staré Město IČO: 227 07 441 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova, Evropa investuje do venkovských oblastí Základní údaje o území MAS je občanské sdružení,

Více

Výzva k předkládání projektů

Výzva k předkládání projektů Výzva k předkládání projektů 1. Číslo výzvy 3 Program: Osa: Opatření: Program rozvoje venkova ČR na období 2007-2013/Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (EAFRD) IV. Leader IV. 1.2 Realizace místní

Více

5. výzva k předkládání žádostí o dotaci

5. výzva k předkládání žádostí o dotaci M A S 5. výzva k předkládání žádostí o dotaci 2012 Místní akční skupina ORLICKO (dále jen MAS ORLICKO) vyhlašuje V. výzvu k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2. Realizace

Více

Mikroregion Sdružení obcí Osoblažska Na Náměstí 106, 793 99 Osoblaha, IČ 751 37 925, +420 554 646 200 www.mikroregion-osoblazsko.

Mikroregion Sdružení obcí Osoblažska Na Náměstí 106, 793 99 Osoblaha, IČ 751 37 925, +420 554 646 200 www.mikroregion-osoblazsko. Zpráva o činnosti dobrovolného svazku obcí Mikroregion Sdružení obcí Osoblažska za rok 2013 V roce 2013 se členská základna mikroregionu neměnila, členy svazku je 14 obcí, jejichž zástupce se sešli na

Více

Výroční zpráva 2012. Hrubý Jeseník. www.mashj.cz. Znáš svoji MASku? Místní akční skupina (MAS) Local Action Group (LAG) Pomáháme rozvoji Jeseníků...

Výroční zpráva 2012. Hrubý Jeseník. www.mashj.cz. Znáš svoji MASku? Místní akční skupina (MAS) Local Action Group (LAG) Pomáháme rozvoji Jeseníků... www.mashj.cz M A S H R U B Ý J E S E N Í K Místní akční skupina (MAS) Local Action Group (LAG) Hrubý Jeseník Výroční zpráva 2012 Pomáháme rozvoji Jeseníků... Znáš svoji MASku? Vážení členové a příznivci,

Více

Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci

Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci Jednání Valné hromady Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. V Humpolci 04.12.2017 Program jednání 1. Zahájení Valné hromady, kontrola usnášeníschopnosti VH 2. Určení zapisovatele a ověřovatele zápisu,

Více

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č Suchá Loz IČO:

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č Suchá Loz IČO: MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č.72 IČO: 27015777 1 Obsah: 1. Kontaktní údaje 3 2. Představení historie 4 3. Členská základna 5 4. Činnost v roce 2007 6 5. Zpráva

Více

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ STATUT DOTAČNÍHO FONDU NÁZEV: Statut dotačního fondu Královéhradeckého kraje NOVELIZACE Č.: 2 PLATNOST OD: 10. 11. 2014 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Královéhradecký kraj Vypracoval: Za aktualizaci

Více

Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník

Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník Základní údaje o území MAS Území MAS Nízký Jeseník je součástí Moravskoslezského kraje a Olomouckého kraje. Na rozloze 318,97 km2 žije 11.955 obyvatel. Hustota

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Místní akční skupina Vinařská Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za r. 2013 Jsme dobrovolný zájmový spolek založený na budování partnerství mezi podnikateli, veřejnou sférou a neziskovými organizacemi.

Více

Statut společnosti MAS 21, o.p.s.

Statut společnosti MAS 21, o.p.s. Příloha č. 4 MAS 21 SR/STATUT/2015/1 Níže uvedeného dne, měsíce a roku správní rada obecně prospěšné společnosti MAS 21, o.p.s. (dále jen správní rada ), příslušná podle odst. 4.2.1 písm. (f) zakládací

Více

STANOVY Malé Posázaví

STANOVY Malé Posázaví STANOVY Malé Posázaví I. Název, sídlo, právní forma Název: Sídlo: Právní forma: Malé Posázaví (dále v textu jen svazek obcí) Hvězdonice 56, 257 24 Chocerady dobrovolný svazek obcí dle zákona o obcích č.128/2000

Více

4. výzvu k předkládání žádostí o dotaci

4. výzvu k předkládání žádostí o dotaci MAS Horní Pomoraví o.p.s. vyhlašuje v souladu se Strategickým plánem LEADER (SPL) V HARMONII S PŘÍRODOU 4. výzvu k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.1.2. Realizace

Více

Směrnice pro monitoring a evaluaci - vyhodnocování výsledků monitoringu, interní předpis pro evaluaci SPL

Směrnice pro monitoring a evaluaci - vyhodnocování výsledků monitoringu, interní předpis pro evaluaci SPL 1 MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č. p. 72, 687 53 Suchá Loz IČO: 270 15 777 www.masvychodnislovacko.eu MAS VS/ Směrnice č. 13 Směrnice pro monitoring a evaluaci - vyhodnocování výsledků monitoringu, interní

Více

Vyhlašuje VIII. Výzvu

Vyhlašuje VIII. Výzvu Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Dne 30. listopadu 2011 místní akční skupina Vyhlídky,o.s.(dále jen MAS)se sídlem Nebužely 92, 277 34, Vyhlašuje VIII.

Více

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj Organizační řád svazku obcí Ladův kraj základní vnitřní organizace a řízení organizační struktura úkoly, činnost a působnost jednotlivých orgánů a pozic a vztahy mezi nimi, pravomoci a odpovědnosti osob

Více

16. Plénum MAS ad 4/ Integrovaná strategie rozvoje území

16. Plénum MAS ad 4/ Integrovaná strategie rozvoje území 16. Plénum MAS ad 4/ Integrovaná strategie rozvoje území 2014-2020 1) Informace ze SPL - sumář za 5 výzev MAS 2) ISRÚ kdy, co, jak a proč? 3) Co by obce a jejich území potřebovalo/nepotřebovalo/chtělo?

Více

6. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty

6. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty Místní akční skupina Královská stezka o.p.s. Registrační číslo žádosti: 08/005/41100/563/000109 Vyhlašuje v souladu se strategickým plánem LEADER (SPL) Zapomenutý kraj 6. výzvu k předkládání Žádostí o

Více

Smlouva o národní Spolupráci

Smlouva o národní Spolupráci Smlouva o národní Spolupráci Název projektu Spolupráce: Kontakty Koordinační MAS: Dětem pro radost Společná CIDLINA, o.s. Zastoupená: Jiřím Šustrem, předsedou Kontaktní osoba: Jana Bitnerová Kontaktní

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

1. výzva MAS Podhostýnska

1. výzva MAS Podhostýnska Místní akční skupina Podhostýnska, o. s. vyhlašuje v souladu se Strategickým plánem Leader 2007-2013 Společná cesta k budoucnosti podhostýnského regionu schváleným Státním zemědělským intervenčním fondem

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 1. etapa 2012 (1.1.2012 30.4.2012) Název MAS: zpracovatel zprávy: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel Rada, projektový manažer SPL Milan

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 1. 1. 30. 4. 2013 Název MAS: Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Václav Kolář, manažer SPL,

Více

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014 MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva Za období od 01/2014 až 12/2014 Obsah : 1. Úvod 2. Činnost v roce 2014 3. Zpráva o hospodaření 4. Návrh rozpočtu na rok 2014 5. Možnost zapůjčení mobiliáře 6. Plán činnosti

Více

Přehled činnosti MAS Sedlčansko, o.p.s.

Přehled činnosti MAS Sedlčansko, o.p.s. Přehled činnosti MAS Sedlčansko, o.p.s. Vnitřní: Vnější (směrem k obcím a veřejnosti): a) směrem k partnerům: b) dovnitř organizace: zpracování strategických dokumentů obcí činnost založená na vnitřních

Více

PODANÉ RUCE MEZI ÚPOU A METUJÍ Oblast podpory v rámci 6. VÝZVY

PODANÉ RUCE MEZI ÚPOU A METUJÍ Oblast podpory v rámci 6. VÝZVY Výzva k předkládání žádostí o dotaci Místní akční skupina Mezi Úpou a Metují vyhlašuje 6. VÝZVU k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV. I. 2 Realizace místní rozvojové

Více

Zápis. z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc

Zápis. z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc Zápis Obecně prospěšná společnost pro Český z jednání pléna Místní akční skupiny, o.p.s., které se konalo dne 19.1.2010 v hotelu Ort v obci Libošovice, místní část Nepřívěc Přítomni: viz presenční listina

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL

Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL Fiche stručný popis opatření stanovených MAS v souladu s SPL Formy financování Bezhotovostní platby Hotovostní platby Věcné plnění ze strany žadatele/příjemce dotace leasing Kritéria přijatelnosti Projekt

Více

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva

MAS Vyškovsko, z.s. Výroční zpráva MAS Vyškovsko, z.s. Obsah : Výroční zpráva 1. Úvod 2. Činnost v roce 2016 3. Zpráva o hospodaření 4. Návrh rozpočtu na rok 2017 5. Plán činnosti MAS Za období od 01/2016 až 12/2016 1.Úvod Vážení členové

Více

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Plán aktivit cestovního ruchu: - dříve Konsolidovaný plán podpory

Více

Výroční zpráva Místní akční skupiny Podhostýnska, z. s.

Výroční zpráva Místní akční skupiny Podhostýnska, z. s. Výroční zpráva Místní akční skupiny Podhostýnska, z. s. 2017 Vážení čtenáři, máme za sebou již třetí rok programovacího období 2014 2020. V roce 2017 byla schválena finální verze Strategie komunitně vedeného

Více

Termíny příjmu žádostí

Termíny příjmu žádostí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Podještědí o.s. Vyhlašuje 5. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI z Programu rozvoje venkova ČR

Více

5. výzvu k předkládání žádostí o dotaci

5. výzvu k předkládání žádostí o dotaci MAS Horní Pomoraví o.p.s. vyhlašuje v souladu se Strategickým plánem LEADER (SPL) V HARMONII S PŘÍRODOU 5. výzvu k předkládání žádostí o dotaci v rámci 6.kola PRV na realizaci projektů v rámci opatření

Více

Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice

Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

1.výzva MAS Blanský les-netolicko-irop-kulturní dědictví - I.

1.výzva MAS Blanský les-netolicko-irop-kulturní dědictví - I. MAS Blanský les Netolicko o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro období 2014 2023 MAS Blanský les Netolicko, čertovsky hezké místo: pro život, relaxaci a rozvoj vyhlašuje

Více

5. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty

5. výzvu k předkládání Žádostí o dotace na projekty Místní akční skupina Královská stezka o.p.s. Registrační číslo žádosti: 08/005/41100/563/000109 Vyhlašuje v souladu se strategickým plánem LEADER (SPL) Zapomenutý kraj 5. výzvu k předkládání Žádostí o

Více

MAS Partnerství Moštěnka 2009

MAS Partnerství Moštěnka 2009 Prezentace pro akci SMARV, BpH, 23. 6. 2009 MAS Partnerství Moštěnka 2009 Prezentace pro akci v rámci projektu Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov SMARV Bystřice pod Hostýnem, 23. 6. 2009 Výsledky Leader

Více

Metodický manuál (5)

Metodický manuál (5) MAS Moravská cesta (Litovelsko-Pomoraví), o.s. Svatoplukova žadatele 16, Červenka, 784 01 www.moravska-cesta.cz IČO: 270 37 932 Číslo účtu: 1816129389/0800 Metodický manuál (5) Osnova projektu k 2. výzvě

Více

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Veřejné projednávání SCLLD Ostrožská Nová Ves

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Veřejné projednávání SCLLD Ostrožská Nová Ves STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2014 2020 Veřejné projednávání SCLLD 2014 2020 Ostrožská Nová Ves 18. 3. 2016 STRUKTURA STRATEGIE A JEJÍ VÝZNAM Strategie = komplexní

Více

6. výzva k předkládání žádostí o dotaci

6. výzva k předkládání žádostí o dotaci M A S 6. výzva k předkládání žádostí o dotaci 2012 Místní akční skupina ORLICKO (dále jen MAS ORLICKO) vyhlašuje VI. výzvu k předkládání žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2.

Více

Škola rozvoje vesnic Podhorácka

Škola rozvoje vesnic Podhorácka Projekt Škola rozvoje vesnic Podhorácka Občanské sdružení Povodí Stařečského potoka nositel projektu Škola rozvoje vesnic Podhorácka VZDĚLÁVACÍ AKCE: B Škola rozvoje vesnic Podhorácka Cílem projektu je

Více

U S N E S E N Í č. 7/2010

U S N E S E N Í č. 7/2010 EUROREGION PRADĚD Nové Doby 111 793 26 Vrbno pod Pradědem U S N E S E N Í č. 7/2010 z jednání Rady č. 7/2010, které se konalo dne 3. prosince 2010 od 9 :00 hod. ve Středisku kultury a vzdělávání ve Vrbně

Více

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013. 8. výzvu 2013

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013. 8. výzvu 2013 Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013 8. výzvu 2013 příjmu žádostí o finanční podporu v rámci opatření IV. 1.2. Realizace místní rozvojové strategie Programu

Více

Z Á P I S z jednání VH MAS LAG Centrální Šumava, o. s.

Z Á P I S z jednání VH MAS LAG Centrální Šumava, o. s. Z Á P I S z jednání VH MAS LAG Centrální Šumava, o. s. Místo: zasedací místnost OÚ Modrava Datum a čas: 7. 12. 2007, 9:00 11:30 hod. Přítomni: dle prezenční listiny Program: - Zahájení - Volba komise pro

Více

Výroční zpráva MAS Třešťsko

Výroční zpráva MAS Třešťsko Výroční zpráva MAS Třešťsko za rok 2008 OBSAH 1. Informace o obecně prospěšné společnosti 2 3 2. Zakladatelé a orgány společnosti 4 5 2.1. Zakladatelé společnosti 2.2. Orgány společnosti 2.2.1. Správní

Více

1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Světovina, o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Světovina na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Masarykovo náměstí 20, Kojetín

Masarykovo náměstí 20, Kojetín MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA STŘEDNÍ HANÁ VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU STŘEDNÍ HANÁ A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE

Více