Nabídka akcí 10/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nabídka akcí 10/2014"

Transkript

1 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo Rudoleckého 25, Znojmo Přejeme Vám úspěšný školní rok a těšíme se na spolupráci. Nabídka akcí 10/2014 Pro komunikaci se znojemským pracovištěm SSŠ Brno používejte kontakty: Dana Kolštromová, DVPP: kolstromova@sssbrno.cz, tel. číslo Věra Řepová, soutěže: repova@sssbrno.cz, tel. číslo Přihlašování na semináře prostřednictvím přihlášky. Tiskopis a) v tištěné formě na adresu: SSŠ Brno, pracoviště Znojmo, Rudoleckého 25, Znojmo b) elektronicky na adresu: kolstromova@sssbrno.cz Další vzdělávání pedagogických pracovníků Aktiv výchovných poradců úplných ZŠ a středních škol proběhne v pátek 31. října 2014 v Moravském Krumlově na Gymnáziu, Smetanova 168 (hlavní budova). Zahájení od 9.00 hodin. Pozvánky byly zaslány na školy mailem dne Angličtina od začátku jak dál? POSLEDNÍ 3 VOLNÁ MÍSTA Akce je akreditovaná MŠMT ČR 1903/ Komu určeno: pedagogickým pracovníkům I. stupně ZŠ Termín: pondělí 13. října 2014 od hodin Lektoři: Mgr. Sylvia Doláková učitelé se naučí sestavovat důležité prvky učení do tematicky laděných bloků. Oblasti: Animals říkadla, písničky, drobné pohádky, hry, pracovní listy, kreslení, pracovní činnosti. Shapes and basic maths in English jednoduché matematické operace, porovnávání, práce s geometrickými tvary. Stories as the basis for learning English jak rozpracovat pohádkové téma do všech výukových oblastí za použití cizího jazyka. Uzávěrka přihlášek:

2 Hravá logopedie v praxi Akce je akreditovaná MŠMT ČR 34058/ Komu určeno: pedagogickým pracovníkům MŠ Termín: středa 5. listopadu 2014 od hodin Lektoři: Mgr. Martina Černá Kovářová, logoped účastníci získají teoretické i praktické poznatky, které ovlivňují řeč: 1. Základní teoretické poznatky, ze kterých je nutné vycházet vývoj řeči a jeho základní podmínky a momenty. 2. Formy a metody práce s dětmi rozdíly, přínosy a úskalí jednotlivých forem a metod. (Formy individuální/skupinová, metody aktivní/pasivní nápodoba, hra, instruktáž, opakování, říkadla, PC hry, DVD). 3. Osobnost učitele, individuální přístup. 4. Praktická příprava cvičení mluvidel, gymnastika mluvidel. 5. Hra jako prostředek k vytváření jednotlivých hlásek praktická cvičení, zásoby her, motivace k hrám, výsledek a způsob hodnocení. 6. Sebepoznávání v kontaktu s žákem, možná úskalí a návody, jak si s nimi poradit. PŘINESTE SI SEBOU ZRCÁTKO. Uzávěrka přihlášek: Školení BOZP a PO pro vedoucí pracovníky škol a školských zařízení Účastníci obdrží osvědčení s platností 3 roky. Komu určeno: vedoucím pracovníkům škol a školských zařízení Termín: středa 26. listopadu 2014 od 8.30 do hodin Ing. Jan Romaněnko, Ing. Pavel Matějů Kurzovné: 800,- Kč bude hrazeno fakturou Uzávěrka přihlášek: Nejlepší nápady do prvouky, přírodovědy a vlastivědy Akce je akreditovaná MŠMT ČR 21844/ Komu určeno: pedagogickým pracovníkům I. stupně ZŠ Termín: pondělí 1. prosince 2014 od hodin PaedDr. Hana Műhlhauserová Kurzovné: 650,- Kč bude hrazeno fakturou Jak vytvořit tematický plán pro oblast Člověk a jeho svět v jednotlivých ročnících? Plánování výuky, jak členit dějepisné, zeměpisné a přírodovědné učivo s ohledem na RVP, možnosti využití integrované tematické výuky. Efektivní vyučovací metody a aktivity, které rozvíjejí zájem o danou oblast, podporují aktivitu a spolupráci, zefektivňují vyučování skupinová a kooperativní výuka, zážitkové aktivity, práce v terénu, plánky, mapky a co s nimi, učení s využitím různých informačních zdrojů. Seznámení s pracovními sešity k přírodovědnému a vlastivědnému učivu. Uzávěrka přihlášek:

3 Jak budovat image vedoucího pedagogického pracovníka Akce je akreditovaná MŠMT ČR 43214/ Komu určeno vedoucím pedagogickým pracovníkům škol a školských zařízení Termín pondělí 3. listopadu 2014 od hodin Místo konání zasedací místnost Pedagogického střediska Znojmo, Rudoleckého 25 Lektoři Mgr. Ilona Ptáčková, Ing. Věra Kaňoková Kurzovné 1.000,- Kč bude hrazeno fakturou Obsah co vše zahrnuje a ovlivňuje image vedoucího pracovníka? Vystupování na veřejnosti aneb zbavte se trémy jednou pro vždy. Prezentace školy na veřejnosti, oděvní styl manažera, vizáž a péče o svou osobu, společenská etiketa pro manažery. Sebepoznání, nalezení vlastního osobitého projevu. Absolvováním semináře získá účastník návod, jak zlepšit svoji image i image zařízení, které reprezentuje. Získá znalosti a dovednosti potřebné pro osobnostní rozvoj. Uzávěrka přihlášek: Otázka laterality v předškolním věku Akce je akreditovaná MŠMT ČR 10708/ Komu určeno: pedagogickým pracovníkům MŠ a 1. stupně ZŠ Termín: čtvrtek 6. listopadu 2014 od hodin Mgr. Renata Abrahamová Cílem je zprostředkovat různé pohledy na praváctví a leváctví u dětí předškolního a mladšího školního věku. Vývoj vyhraněnosti ruky, fenotyp a genotyp, lateralita očí a ostatních částí těla. Zjišťování laterality, typy laterality souhlasná, neurčitá, zkřížená, důsledky. Doporučené pedagogické přístupy. Uzávěrka přihlášek: Školení a přezkoušení odborné způsobilosti v elektrotechnice pedag.pracovníci Podle 11 vyhlášky č.50/1978 Sb., pro činnost na el. zařízení Komu určeno: pedagogickým pracovníkům, kteří pracují s přístroji pod el. napětím Termín: úterý 11. listopadu 2014 od hodin Místo konání: GPOA, budova Obchodní akademie Znojmo, Přemyslovců 4 Zdeňek Hujňák, H-Elektronic, osoba odborně způsobilá Kurzovné: 650,- Kč bude hrazeno fakturou znalosti budou ověřeny testem a účastníci obdrží potvrzení o účasti. Školení osob pracujících ve školství na pozicích pedagogů obecně plní podmínky nařízení vlády a vyhlášek v novelizované podobě k datu školení, vztahující se k problematice používání, provozu, obsluhy a diagnostikování možných bezpečnostních rizik spojených s elektrickými instalacemi a elektrickými spotřebiči. V případě pedagogů používajících ve výuce demonstrační postupy, při kterých je využívána elektřina, je problematika rozšířena a orientována na požadavky pro tuto skupinu osob vyžadované zákonnými normami.

4 Školení a přezkoušení odborné způsobilosti v elektotechnice-provozní pracovníci Podle 4 vyhlášky č.50/1978 Sb., pro činnost na el. zařízení Komu určeno: provozním pracovníkům, kteří pracují s přístroji pod el. napětím Termín: středa 12. listopadu 2014 od hodin Zdeňek Hujňák, H-Elektronic, osoba odborně způsobilá Kurzovné: 650,- Kč bude hrazeno fakturou znalosti budou ověřeny testem a účastníci obdrží potvrzení o účasti. Školení osob pracujících ve školství na pozicích správních zaměstnanců obecně plní podmínky nařízení vlády a vyhlášek v novelizované podobě k datu školení, vztahující se k problematice používání, provozu, obsluhy a diagnostikování možných bezpečnostních rizik spojených s elektrickými instalacemi a elektrickými spotřebiči. Neverbální komunikace dítěte Akce je akreditovaná MŠMT ČR 21844/ Komu určeno: pedagogickým pracovníkům MŠ a I. stupně ZŠ Termín: čtvrtek 13. listopadu 2014 od hodin Mgr. Svatava Vyhlídalová Dětská mimoslovní komunikace umožňuje pedagogům porozumět dětskému vývoji sociálnímu, emočnímu i kognitivnímu a má vliv na učení dítěte. Probíraná témata: zásady komunikace s dětmi, vizuální signály, gestikulace, výraz obličeje, mimika, dotyk, sociální vývoj a vazba, zdroje úzkosti související s dotykem. Účastníci semináře si uvědomí, jak jejich neverbální projevy mohou působit na dítě, seznámí se s přehledem nejdůležitějších signálů v rozhovoru. Psychologický profil předškoláka Akce je akreditovaná MŠMT ČR 1903/ Komu určeno: pedagogickým pracovníkům MŠ Termín: středa 19. listopadu 2014 od hodin Mgr. Lenka Bínová Účastníci získají přehled zákonitostí psychického vývoje předškoláka. 1) Charakteristika osobnosti předškolního dítěte. 2) Charakteristika vývoje základních schopností a dovedností: motorický vývoj, vývoj kresebných činností, kognitivní vývoj myšlení, paměť, pozornost. 3) Hra jeden ze základních činitelů v rozvoji poznávání dítěte: konstruktivní, námětová, úlohová, hra jako diagnostický prvek, funkce a rozvoj hry v období sexuální identifikace. 4) Socializační proces: období vzdoru, osvojení sociálních rolí, vývoj hodnotové orientace.

5 Asertivita, zvládání agresivity a soutěživosti, řešení konfliktů Akce je akreditovaná MŠMT ČR 1903/ Komu určeno: pedagogickým pracovníkům ZŠ a SŠ Termín: pátek 21. listopadu 2014 od hodin Lektoři: PhDr. Libor Kyncl Kurzovné: 800,- Kč bude hrazeno fakturou test asertivity, pasivní agresivní - asertivní chování (rozlišování různých chování), asertivní práva a manipulační pověry (srovnání zvyklostí účastníků s a. právy), požádání o laskavost (jak zformulovat něco, na co nárok nemám), negativní aserce (nácvik asertivních technik), komunikace citů jako součást asertivní komunikace, jak a kdy vysvětlovat své názory a práva. Uzávěrka přihlášek: Školení požárních preventistů a požárních hlídek Akce bez akreditace Komu určeno: požárním preventistům a členům požárních hlídek Termín: úterý 2. prosince 2014 od hodin Ing. Oldřich Papoušek, Ludmila Papoušková, PZB s.r.o. Kurzovné: 500,- Kč bude hrazeno fakturou Uzávěrka přihlášek: Kompetence ředitele MŠ se zaměřením na správní řízení a pracovněprávní oblast Akce je akreditovaná MŠMT ČR 38582/ Komu určeno: vedoucím pracovníkům MŠ Termín: pondělí 8. prosince 2014 od hodin PhDr. Mgr. Monika Puškinová, Ph.D. Kurzovné: 1.000,- Kč bude hrazeno fakturou Rozhodování ve správním řízení a mimo správní řízení: přijímání k vzdělávání, kritéria přijetí, rozhodnutí, odvolání, prominutí úplaty, odklad ŠD. Provoz MŠ: hygienické požadavky, vymezení provozu, dohoda o pobytu a stravování dítěte, přijetí/nepřijetí nemocného dítěte, porušování pravidel provozu a rozhodnutí o ukončení vzdělávání. Pravidla pro zacházení s majetkem školy, odpovědnost za škodu, bezpečnost a ochrana zdraví dětí. Povinnosti v pracovněprávní oblasti: vznik pracovního poměru, ukončení a jeho specifika ve školství, spolupráce s ÚP, personální agenda, ochrana osobních údajů. Zpracování povinností ředitele MŠ do vnitřních směrnic. Uzávěrka přihlášek: Dana Kolštromová

6 vedoucí pracoviště Znojmo

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo. Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo. Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo Přejeme Vám úspěšný školní rok a těšíme se na spolupráci. Nabídka akcí

Více

Nabídka akcí září 2015

Nabídka akcí září 2015 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace pracoviště Znojmo Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo Nabídka akcí září 2015 Kontakty: PhDr. Jarmila

Více

Nabídka akcí duben 2015

Nabídka akcí duben 2015 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo Nabídka akcí duben 2015 Kontakty: Dana Kolštromová, DVPP: kolstromova@sssbrno.cz,

Více

Další vzdělávání pedagogických pracovníků

Další vzdělávání pedagogických pracovníků Kontakty: PhDr. Jarmila Smetanová, DVPP: smetanova@sssbrno.cz, tel. číslo 603 228 730 Věra Řepová, soutěže: repova@sssbrno.cz, tel. číslo 606 035 094 Přihlašování na semináře prostřednictvím přihlášky

Více

Asertivita, zvládání agresivity a soutěživosti, řešení konfliktů

Asertivita, zvládání agresivity a soutěživosti, řešení konfliktů Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo Nabídka akcí č. 5 květen 2014 Pro komunikaci se znojemským pracovištěm

Více

Nabídka akcí č. 4 duben 2014

Nabídka akcí č. 4 duben 2014 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo Přihlášky na semináře zasílejte D. Kolštromové, Rudoleckého 25, Znojmo

Více

Nabídka akcí č. 3 březen 2014

Nabídka akcí č. 3 březen 2014 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno pracoviště Znojmo Rudoleckého 25, 669 02 Znojmo Přihlášky na semináře zasílejte D. Kolštromové, Rudoleckého 25, Znojmo

Více

Veletrh vzdělávání Hodonín 7. 8. 10. 2015

Veletrh vzdělávání Hodonín 7. 8. 10. 2015 pracoviště HODONÍN, Dobrovolského 4, 695 01 donín, info@ssshodonin.cz, www.ssshodonin.cz Přehled vzdělávacích akcí ČERVEN 1. 6. 2. 6. 4. 6. 23. 6. 25. 6. ZÁŘÍ 23. 9. 23. 9. 24. 9. 30. 9. Bř Práva a povinnosti

Více

Studium pedagogiky pro učitele 2014

Studium pedagogiky pro učitele 2014 Studium pedagogiky pro učitele 2014 Obsah a průběh studia Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických

Více

CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit

CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit Zavádění komplexního systému DVPP do praxe škol CZ.1.07/1.3.43/01.0025 Harmonogram vzdělávacích aktivit NÁZEV SEMINÁŘE LEKTOR STRUČNÝ OBSAH ZÚČASTNĚNÉ ŠKOLY TERMÍN MÍSTO KONÁNÍ 8 hodin Ředitel jako manažer

Více

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ZÁŘÍ 2014

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ZÁŘÍ 2014 Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ZÁŘÍ 2014 OBSAH 1.1 Diskuzní klub ředitelek MŠ - Vybrané otázky školního managementu

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 5, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 SŠ Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Pořadové číslo: 20 1. Název

Více

Další vzdělávání pedagogických pracovníků

Další vzdělávání pedagogických pracovníků Kontakty: PhDr. Jarmila Smetanová, DVPP: smetanova@sssbrno.cz, tel. číslo 603 228 730 Věra Řepová, soutěže: repova@sssbrno.cz, tel. číslo 606 035 094 Přihlašování na semináře prostřednictvím přihlášky

Více

N A B Í D K A D V P P září - prosinec 2016

N A B Í D K A D V P P září - prosinec 2016 N A B Í D K A D V P P září - prosinec 2016 MÍSTO KONÁNÍ VŠECH AKCÍ G Y M N Á Z I U M J E S E N Í K!!! Přihlašování e-mailem: dvpp@gytool.cz na přihlášce v příloze nabídky, informace na tel. 777 367 695

Více

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 Obsah a průběh studia Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících

Více

Budete se podrobněji zabývat zejména novými právními předpisy, které bezprostředně souvisí s provozem škol a školských zařízení.

Budete se podrobněji zabývat zejména novými právními předpisy, které bezprostředně souvisí s provozem škol a školských zařízení. 28. 8. 2012 08:30-12:00 Mgr. Jarka Grosmanová 19. 9. 2012 08:30-12:00 Mgr. Jarka Grosmanová 1. 10. 2012-1. sezení 9. 10. 2012-2. sezení vždy 09:00-16:00 Mgr. Sylvie Doláková Metodická poradna Budete se

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá škola

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá škola Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá škola Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá škola Pořadové číslo: 28 1. Název vzdělávacího programu: Bezpečná a zdravá škola 2.

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura)

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura) Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

M Ě S Í Č N Í K. Znojemsko. říjen Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace

M Ě S Í Č N Í K. Znojemsko. říjen Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace M Ě S Í Č N Í K Znojemsko říjen 2016 Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 253/15, 602 00 Brno Obsah Humanitní Němčina...

Více

Mendelova univerzita v Brně

Mendelova univerzita v Brně Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání nabízí Zvládání náročných a krizových situací v práci pedagoga středních odborných škol od počátku roku 2012 akreditováno Ministerstvem školství,

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ Pořadové číslo: 5 1. Název

Více

Kurz celoživotního vzdělávání. UČITELSTVÍ PRO STŘEDNÍ ŠKOLY (dříve byl vzdělávací program nazvaný Doplňkové pedagogické studium)

Kurz celoživotního vzdělávání. UČITELSTVÍ PRO STŘEDNÍ ŠKOLY (dříve byl vzdělávací program nazvaný Doplňkové pedagogické studium) UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FILOZOFICKÁ FAKULTA - KATEDRA PSYCHOLOGIE Kurz celoživotního vzdělávání UČITELSTVÍ PRO STŘEDNÍ ŠKOLY (dříve byl vzdělávací program nazvaný Doplňkové pedagogické studium) Charakteristika

Více

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání

Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání Mendelova univerzita v Brně Institut celoživotního vzdělávání nabízí Praktické kompetence pro začínající učitele v roce 2012 akreditováno Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Dalšího vzdělávání

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM +Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MANAŽERSKÁ AKADEMIE Cíl kurzu : Cílem vzdělávacího programu je posílení manažerských dovedností liniových a středních

Více

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: N)

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: N) Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: 75-016- N) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká se

Více

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY LOGO Moderní málotřídky Předkladatel grantového projektu Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám,

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

smysluplně a průběžně rozvíjet nadání žáků podpořit oblasti, které jsou příčinou dlouhodobé školní neúspěšnosti u žáků ohrožených předčasným odchodem

smysluplně a průběžně rozvíjet nadání žáků podpořit oblasti, které jsou příčinou dlouhodobé školní neúspěšnosti u žáků ohrožených předčasným odchodem smysluplně a průběžně rozvíjet nadání žáků podpořit oblasti, které jsou příčinou dlouhodobé školní neúspěšnosti u žáků ohrožených předčasným odchodem ze systému vzdělávání podpořit žáky se specifickými

Více

Nabídka vzdělávacích akcí pro MŠ

Nabídka vzdělávacích akcí pro MŠ Nabídka vzdělávacích akcí pro předběžně Individuální vzdělávací plán v předškolním vzdělávání říjen 2012 Mgr. Hana Sedláčková Seznámíte se s právními normami vztahujícími se k obsahu a tvorbě individuálních

Více

Muzikoterapie, arteterapie a biblioterapie v práci s klientem

Muzikoterapie, arteterapie a biblioterapie v práci s klientem Muzikoterapie, arteterapie a biblioterapie v práci s klientem Akreditovaný výcvikový vzdělávací program pod vedením PhDr. Mariny Stejskalové, CSc. Vzdělávací program Výcvikový vzdělávací program je jako

Více

Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015

Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015 Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015 Objednejte si svůj seminář pro pedagogy nebo dílny/lekce pro děti Seminář Vám připravíme po domluvě ve Vašich

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2013-2014 Obsah a průběh studia: Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských

Více

ORGANIZACE KURZŮ JAK SE PŘIHLÁSIT SLEVY SOUTĚŽ

ORGANIZACE KURZŮ JAK SE PŘIHLÁSIT SLEVY SOUTĚŽ 2018/2019 ORGANIZACE KURZŮ podzimní a jarní semestr vyučovací hodina = 45 minut obvykle 1 setkání týdně (2 3 vyučovací hodiny) maximálně 10 účastníků v kurzu (obvykle 4 6) k zahájení kurzů jsou zapotřebí

Více

Středisko služeb školám. a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno. červen 2015. č. 6 MĚSÍČNÍK

Středisko služeb školám. a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno. červen 2015. č. 6 MĚSÍČNÍK Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno červen 2015 č. 6 MĚSÍČNÍK Obsah Cizí jazyky a literatura... 3 Týdenní intenzivní kurz anglického jazyka s rodilým mluvčím

Více

Dodatek č. 2. k ŠVP ZV, Základní škola, platného od , aktualizovaného k

Dodatek č. 2. k ŠVP ZV, Základní škola, platného od , aktualizovaného k Dodatek č. 2 k ŠVP ZV, Základní škola, platného od 1. 9. 2007, aktualizovaného k 1. 9. 2012 Název školního vzdělávacího programu: ŠVP ZV, Základní škola Škola: Základní škola a mateřská škola Stěžery Ředitelka

Více

Osobnost vedoucího pracovníka

Osobnost vedoucího pracovníka 1 Osobnost vedoucího pracovníka (přerod spolupracovníka v nadřízeného, silné a slabé stránky, budování autority) odpovědnosti a převažující činnosti v jednotlivých rolích legislativní rámec odpovědností

Více

OBSAH. Autoři jednotlivých kapitol O autorech Seznam zkratek Předmluva k druhému vydání Úvod... 19

OBSAH. Autoři jednotlivých kapitol O autorech Seznam zkratek Předmluva k druhému vydání Úvod... 19 OBSAH Autoři jednotlivých kapitol..................................... 11 O autorech................................................... 13 Seznam zkratek...............................................

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ v rámci projektu "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační

Více

Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016

Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016 Studium pro ředitele škol a školských zařízení 2016 Obsah a průběh studia: Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských

Více

ORGANIZACE KURZŮ JAK SE PŘIHLÁSIT SLEVY SOUTĚŽ

ORGANIZACE KURZŮ JAK SE PŘIHLÁSIT SLEVY SOUTĚŽ 2019/2020 ORGANIZACE KURZŮ podzimní a jarní semestr vyučovací hodina = 45 minut obvykle 1 setkání týdně (2 3 vyučovací hodiny) maximálně 10 účastníků v kurzu (obvykle 4 6) k zahájení kurzů jsou zapotřebí

Více

The adventures of Hocus and Lotus

The adventures of Hocus and Lotus The adventures of Hocus and Lotus 2015 Obsah 1. Popis vzdělávací činnosti... 3 2. Jazyky používané v průběhu školení... 3 3. Vzdělávací sektor, pro který je kurz určen... 3 4. Cílová skupina... 3 5. Instituce

Více

AKTUÁLNÍ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ SSŠ ZNOJMO elektronická přihláška: učitelé vzdělávání ŘÍJEN 2019

AKTUÁLNÍ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ SSŠ ZNOJMO elektronická přihláška:   učitelé vzdělávání ŘÍJEN 2019 AKTUÁLNÍ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ SSŠ ZNOJMO elektronická přihláška: www.sssbrno.cz učitelé vzdělávání ŘÍJEN 2019 Školení vedoucích zaměstanců v oblasti BOZP a PO Pravidelné školení vedoucích pracovníků

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MANAŽERSKÁ AKADEMIE Cíl kurzu : Cílem vzdělávacího programu je posílení manažerských dovedností liniových a

Více

Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část D

Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část D Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část D - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály (skripta, testy, dotazníky a

Více

TVORBA JEDNODUCHÝCH TABULEK... 2 SMÍŠENÝ ODKAZ, VNOŘENÉ FUNKCE, VARIACE FUNKCE KDYŽ... 3

TVORBA JEDNODUCHÝCH TABULEK... 2 SMÍŠENÝ ODKAZ, VNOŘENÉ FUNKCE, VARIACE FUNKCE KDYŽ... 3 Obsah EXCEL 1 EXCEL 2 EXCEL 3 EXCEL 4 TVORBA JEDNODUCHÝCH TABULEK... 2 SMÍŠENÝ ODKAZ, VNOŘENÉ FUNKCE, VARIACE FUNKCE KDYŽ... 3 STATISTICKÉ FUNKCE V KOMPLEXNÍ TABULCE A PODMÍNĚNÝ FORMÁT... 4 VYHLEDÁVACÍ

Více

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 4

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 4 Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 4 - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály (skripta, testy, dotazníky a

Více

Obsah. 4. Cílová skupina... 3. 5. Instituce poskytující školení... 4. 8. Typ získaného certifikátu... 8

Obsah. 4. Cílová skupina... 3. 5. Instituce poskytující školení... 4. 8. Typ získaného certifikátu... 8 The adventures of Hocus and Lotus 2012 Obsah 1. Popis vzdělávací činnosti... 3 2. Jazyky používané v průběhu školení... 3 3. Vzdělávací sektor, pro který je kurz určen... 3 4. Cílová skupina... 3 5. Instituce

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM CÍL NABÍZENÉHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM CÍL NABÍZENÉHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU OLOMOUC TRAINING CENTRE s.r.o., Brněnská 47, 779 00 Olomouc tel/ fax 585 417 828, mobil 723 560 038, e mail: jana.palkova@otc-olomouc.cz N A B Í Z Í M E V Á M VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Efektivní prezentace Úspěšnost

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. RNDr.

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů. RNDr. I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Zvyšování kvality vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů RNDr. Radmila Hýblová Vzdělávací programy základní vymezení ve školském zákonu (zákon

Více

který se měl konat 27. 1. 2015 se překládá na 18. 5. 2015. Přihlášky zůstávají v platnosti.

který se měl konat 27. 1. 2015 se překládá na 18. 5. 2015. Přihlášky zůstávají v platnosti. Přehled vzdělávacích akcí ÚNOR 2. 2. 3. 2. 4. 2. 5. 2. 5. 2. 9. 2. 9. 2. 10. 2. 11. 2. 12. 2. 12. 2. 16. 2. 17. 2. 17. 2. 18. 2. 19. 2. 19. 2. 19. 2. 23. 2. Ho Ho Ho Ho Ho Ho Bř Bř Ho Ho Ho Ho Bř Ho Ho

Více

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání Pozvánka Kurz: Koučink ve výchově a vzdělávání v rámci projektu Bildungskooperationen in der Grenzregion Spolupráce v přeshraničním regionu v oblasti vzdělávání BIG číslo projektu: ATCZ5 Realizace kurzu:

Více

Přehled vzdělávacích akcí KVĚTEN 2015. Ho Ho Bř Ho Ho Br Ho Ho Ho Ho Br Ho Ho Bř Ho

Přehled vzdělávacích akcí KVĚTEN 2015. Ho Ho Bř Ho Ho Br Ho Ho Ho Ho Br Ho Ho Bř Ho Dobrovolského 4, 695 01 donín, tel. 518 353 295, 518 344 569, info@ssshodonin.cz, www.ssshodonin.cz Přehled vzdělávacích akcí KVĚTEN 2. 5. 4. 5. 4. 5. 5. 5. 6. 5. 7. 5. 11. 5. 12. 5. 12. 5. 13. 5. 13.

Více

PhDr. Jindřich Kadlec CENY KURZŮ: Jednotlivé kurzy jsou poskytovány za úplatu. Cena vzdělávacích akcí je stanovena v závislosti na počtu hodin.

PhDr. Jindřich Kadlec CENY KURZŮ: Jednotlivé kurzy jsou poskytovány za úplatu. Cena vzdělávacích akcí je stanovena v závislosti na počtu hodin. Vážené kolegyně, Vážení kolegové, Česká asociace pečovatelské služby připravuje pro rok 2011 řadu zajímavých vzdělávacích akcí. Věříme, že Vás nabídka osloví a absolvování jednotlivých kurzů pomůže Vám

Více

Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků.

Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků. Školní družina plní roli partnera rodiny a školy v oblasti zájmového vzdělávání. Podílí se na smysluplném využití volného času dětí a žáků. Rozvíjí specifické nadání dětí, jejich přirozený hudební, výtvarný

Více

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů Zavádění vybraných průřezových témat do ŠVP základních škol prostřednictvím projektového vyučování v Moravskoslezském kraji aneb Lesníci pomáhají vzdělávat žáky základních škol v úctě k přírodě Prezentace

Více

leden - červen 2017 v PROSTĚJOVĚ

leden - červen 2017 v PROSTĚJOVĚ Nabídka projektů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků leden - červen 2017 v PROSTĚJOVĚ Akce jsou akreditovány MŠMT ČR. PŘIHLÁŠKY POSÍLEJTE do 11. ledna 2017 Informace k seminářům na telefonu: 777

Více

Prosociální výchova. je mezinárodní projekt zaměřený na rozvoj prosociálního chování dětí a mládeže.

Prosociální výchova. je mezinárodní projekt zaměřený na rozvoj prosociálního chování dětí a mládeže. Prosociální výchova Prosociální výchova je mezinárodní projekt zaměřený na rozvoj prosociálního chování dětí a mládeže. Prosociální výchova se pod názvem etická výchova vyučuje jako volitelný, ale povinný

Více

Přehled akreditovaných programů, PorCeTa, o.p.s.

Přehled akreditovaných programů, PorCeTa, o.p.s. Přehled akreditovaných programů, PorCeTa, o.p.s. Agrese a agresivita u dětí předškolního roku Seminář je zaměřen na problematiku vzrůstající agresivity u dětí předškolního věku a její důsledky pro další

Více

KOTVA - Systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v primární prevenci rizikového chování. Mgr. Jana Kadlecová Ing.

KOTVA - Systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v primární prevenci rizikového chování. Mgr. Jana Kadlecová Ing. KOTVA - Systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v primární prevenci rizikového chování Mgr. Jana Kadlecová Ing. Michaela Šilhavá VÝCHODISKA činnost P-centra, střediska primární prevence CPPT,

Více

Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy

Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy Nabídkový list seminářů dalšího vzdělávání pro církevní školy Cyrilometodějské gymnázium a MŠ v Prostějově za podpory německé organizace Renovabis vybudovalo Centrum celoživotního učení církevních škol

Více

seznámení s nabídkou prezenčních vzdělávacích akcí Mgr. Michal Zídek vedoucí pedagogického oddělení 24. června 2010

seznámení s nabídkou prezenčních vzdělávacích akcí Mgr. Michal Zídek vedoucí pedagogického oddělení 24. června 2010 seznámení s nabídkou prezenčních vzdělávacích akcí Mgr. Michal Zídek vedoucí pedagogického oddělení 24. června 2010 stávající nabídka prohlubování kvalifikace Institut dnes realizuje vzdělávací akce pro

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ MAP ORP Žďár nad Sázavou

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ MAP ORP Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ MAP ORP Žďár nad Sázavou Aktivita: Budování znalostních kapacit Verze: 1. 10. 2017 Vzdělávací akce Lektor Termín konání Matematická pregramotnost Mgr. Lenka Bínová 20. března

Více

Výběr z nových knih 11/2016 pedagogika

Výběr z nových knih 11/2016 pedagogika Výběr z nových knih 11/2016 pedagogika 1. Didaktické přístupy k přírodovědnému vzdělávání předškolních dětí a mladších žáků / Kateřina Jančaříková -- 1. vydání V Praze : Univerzita Karlova, Pedagogická

Více

Místní Akční Plán. rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž

Místní Akční Plán. rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000125 Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž Je realizován v období 1.9.2016 29.6.2018 Co se nám podařilo za uplynulých 9 měsíců? Konkrétní aktivity projektu - Dohoda

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 42 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Kontakty:

Více

Další vzdělávání pedagogických pracovníků. Nabídka kurzů. Akreditace MŠMT ČR Čj.: 14 059/2009-25-287 ze dne 26.5.2009

Další vzdělávání pedagogických pracovníků. Nabídka kurzů. Akreditace MŠMT ČR Čj.: 14 059/2009-25-287 ze dne 26.5.2009 Další vzdělávání pedagogických pracovníků Nabídka kurzů Akreditace MŠMT ČR Čj.: 14 059/2009-25-287 ze dne 26.5.2009 Přehled kurzů: Anglický jazyk pro pedagogy (MODUL 1) Anglický jazyk pro pedagogy (MODUL

Více

Metody výuky jako podpůrná opatření

Metody výuky jako podpůrná opatření Metody výuky jako podpůrná opatření Mgr. Anna Doubková PaedDr. Karel Tomek Mgr. Anna Doubková, PaedDr. Karel Tomek www.annadoubkova.cz; www.kareltomek.cz Mgr. Anna Doubková, PaedDr. Karel Tomek www.annadoubkova.cz;

Více

Vzdělávání pedagogických pracovníků mateřských škol, se zaměřením na děti s obtížemi v chování

Vzdělávání pedagogických pracovníků mateřských škol, se zaměřením na děti s obtížemi v chování Grantový projekt v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Vzdělávání pedagogických pracovníků mateřských škol, se zaměřením na děti s obtížemi v chování Registrační číslo projektu:

Více

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP

Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Příloha 4 Oblasti hodnocení stanovené v ŠVP Oblasti hodnocení podmínky vzdělávání, průběh vzdělávání, podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů a dalších osob

Více

Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti

Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti Projektová výuka v mateřské škole a její možnosti B C. L E N K A P O L Á Š K O VÁ W W W. M S V P R A X I. C Z Na co dnes získáte odpověď Jakým způsobem

Více

Místní Akční Plán. rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž

Místní Akční Plán. rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000125 Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání ORP Kroměříž Je realizován v období 1.9.2016 29.6.2018 Co se nám podařilo za uplynulých 9 měsíců? Konkrétní aktivity projektu - Dohoda

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 17/2007 Poradenské sluţby ve škole Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.06/01.0026 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.06/01.0026 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.06/01.0026

Více

POZVÁNKA NA SEMINÁŘE PRO MANAŽERY

POZVÁNKA NA SEMINÁŘE PRO MANAŽERY POZVÁNKA NA SEMINÁŘE PRO MANAŽERY POZITIVNÍ PŘÍSTUP, TVOŘIVÉ MYŠLENÍ A MOTIVACE K DOSAHOVÁNÍ VÝSLEDKŮ Termín: 7. 8. ledna 2015 ŘÍZENÍ VÝKONU, HODNOCENÍ A MOTIVACE Termín: 18. 19. března 2015 MÍSTO KONÁNÍ:

Více

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc (PO) pro vedoucí zaměstnance škol a školských zařízení Čj.: MSMT-22622/2017-3-826 Dostupné vzdělání pro všechny kdo 1. Popis vzdělávacího programu Vzdělávací program je určen především pro zaměstnance

Více

Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního roku 2018/2019

Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního roku 2018/2019 Nabídka vzdělávacích programů DVPP na 2. pololetí školního roku 2018/2019 MŠ, ZŠ a školská zařízení Kategorie Název akce Termín Místo konání Rozsah (h) Garant akce E-mail Telefon 7.5. Brno jako centrum

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Hradec Králové, Bezručova 1468 Adresa: Bezručova 1468, 500 02 Hradec Králové Identifikátor školy: 600 088 561 Vedoucí

Více

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Pro Centre, spol. s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu www.procentre.eu NABÍZÍME VÁM KOMPLEXNÍ ODBORNÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ JAKÉ JSOU PŘÍNOSY VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU? Získání

Více

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR

Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR Společnost TEMPO byla založena na podzim roku 1996 v Ostravě. V roce 1998 jsme začali působit v Praze. Nyní školíme po celé ČR. Nabízíme vám

Více

1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi

1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi 1. Název programu/ /kurzu - vzdělávací akce: Vedení dialogu a reflexe v učitelské praxi 2. Obsah podrobná struktura a soubor témat výuky: SOUHRNNÁ ANOTACE KURZU: KURZ JE URČEN PRO VYUČUJÍCÍ ZŠ A SŠ. ZAMĚŘUJE

Více

Mateřská škola Laudova se speciálními třídami, Laudova 3/1030, 16300, Praha 6 - Řepy

Mateřská škola Laudova se speciálními třídami, Laudova 3/1030, 16300, Praha 6 - Řepy Mateřská škola Laudova se speciálními třídami, Laudova 3/1030, 16300, Praha 6 - Řepy Projekt Příprava dětí na povinnou školní docházku v posledním roce před zahájením povinné školní docházky dle očekávaných

Více

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Vyjednávání je základní proces nákupu, který rozhoduje krátkodobě i dlouhodobě

Více

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách 23. 3. 2017 Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Střední odborná škola pedagogická a Gymnázium, Praha 6, Evropská 33 Legislativní

Více

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení vyhlášky č. 317/2005

Více

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy

Klíčové aktivity projektu. KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Klíčové aktivity projektu KA 3 Praktické kompetence pro začínající pedagogy Podrobný popis realizace klíčové aktivity Cílová skupina (začínající pedagogičtí pracovníci středních zemědělských a lesnických

Více

Rozšiřující studium občanské výchovy pro 2. stupeň ZŠ

Rozšiřující studium občanské výchovy pro 2. stupeň ZŠ Rozšiřující studium občanské výchovy pro 2. stupeň ZŠ Rozšiřující studium občanské výchovy pro 2. stupeň ZŠ (dále jen RVO2) je akreditováno MŠMT pod č. j.: MSMT-16524/2016-2-572, v souladu s ustanovením

Více

KATALOG PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ STRUKTURA PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ

KATALOG PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ STRUKTURA PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ KATALOG PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ STRUKTURA PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ 1. ORGANIZACE VÝUKY úprava režimu výuky s využitím relaxačních přestávek PAS PAS úprava režimu výuky s důrazem na individuální práci 1.1.1. 1.1.2.

Více

Dodatek č. 1. k ŠVP Obráběč kovů (platnost od ) Schváleno pedagogickou radou dne:

Dodatek č. 1. k ŠVP Obráběč kovů (platnost od ) Schváleno pedagogickou radou dne: Dodatek č. 1 k ŠVP Obráběč kovů (platnost od 1. 9. 2013) Schváleno pedagogickou radou dne: 27. 6. 2017 Radě školy dáno na vědomí dne: 29. 8. 2017 Název školního vzdělávacího programu: Obráběč kovů Obor:

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

Vzdělávání sociálních pracovníků

Vzdělávání sociálních pracovníků Vzdělávání sociálních pracovníků Akreditační systém Ministerstva práce a sociálních věcí je ustaven zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ). Systém

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Havířov Životice Zelená, příspěvková organizace. Zelená 2/112. Identifikátor: 600 136 167

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Havířov Životice Zelená, příspěvková organizace. Zelená 2/112. Identifikátor: 600 136 167 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Havířov Životice Zelená, příspěvková organizace Zelená 2/112 Identifikátor: 600 136 167 Termín konání

Více

Identifikace nadání z pohledu poradenské praxe. PhDr. Pavla Picková PPP pro Prahu 1,2 a 4

Identifikace nadání z pohledu poradenské praxe. PhDr. Pavla Picková PPP pro Prahu 1,2 a 4 Identifikace nadání z pohledu poradenské praxe PhDr. Pavla Picková PPP pro Prahu 1,2 a 4 Koordinátoři péče o mimořádně nadané v ČR Od roku 2003 působí v každém kraji ČR krajští koordinátoři péče o nadané

Více

PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ

PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Pro Centre, spol. s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu www.procentre.eu NABÍZÍME VÁM KOMPLEXNÍ ODBORNÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PROFESIONÁL ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ NA KURZ JE MOŽNÉ POŽÁDAT PODPORU Z DOTAČNÍHO PROGRAMU

Více

Nabídka školení 2015. Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. Revoluční 22 430 01 Chomutov e-mail: edost@edost.cz. www.edost.cz Tel.

Nabídka školení 2015. Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. Revoluční 22 430 01 Chomutov e-mail: edost@edost.cz. www.edost.cz Tel. Nabídka školení 2015 Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. Revoluční 22 430 01 Chomutov e-mail: edost@edost.cz www.edost.cz Tel.: 474 628 347 Vzdělávací společnost EDOST, s. r. o. působí na trhu od roku

Více