SMĚRNICE Č.32 - POPIS PRÁCE OSOBNÍHO ASISTENTA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SMĚRNICE Č.32 - POPIS PRÁCE OSOBNÍHO ASISTENTA"

Transkript

1 Počet listů: stránka 1 z 5 Popis práce os.asistentky-os.asistenta Os.asistentka začíná svou prac. dobu příchodem na pracoviště. Tím se rozumí, buď kancelář zaměstnavatele nebo místo, kde probíhá přímá péče u klienta, popř. vyjímečně jiná práce v terénu, pokud je nadřízeným pracovníkem předem určena. Os.asistentka končí prac.dobu ukončením přímé péče u posledního klienta nebo odchodem z kanceláře zaměstnavatele či po splnění jiného prac. úkolu v terénu, kterým byla pověřena nadřízeným pracovníkem. Os.asistentka může mít v péči více klientů za den než jednoho. Pak dochází k přesunům. Max. doba, stanovená na přesuny je 2h z řádné prac. doby při plném prac.úvazku úvazku. Celková přímá péče v souhrnu za pracovní den, při plném úvazku, musí být nejméně 6ti hodinová. Os.asistentka může pracovat také v časových intervalech mimo rámec řádné pracovní doby. Např. po pracovní době, tj. po 16.h, resp. v pátek po 13.h, o víkendu, o svátcích, pokud se tak soc.pracovnice dohodne s klientem. Jestliže vzniknou přesčasové hodiny, vybírá si napracované hodiny formou náhr. volna (dále NV). NV je poskytováno vždy po předchozí dohodě se soc.pracovnicí. Nebo touto prací mimo rámec řádné prac.doby napracovává chybějící hodiny do celkovému objemu prac. doby, tj. při plném prac.úvazku 40h týdně. Os.asistentka, pokud pracuje v přímé péči u klienta po řádné prac.době nebo o víkendu či svátcích si započítává cestu tam a zpět do své odpracované doby. Klient však hradí pouze asistenční službu, cestovné jde k tíži zařízení. Os.asistentka si zapisuje čas příchodu do zaměstnání a odchodu z něj buď rovnou do Knihy evidence docházky (je-li přítomna v kanceláři) nebo do svého diáře. Nejpozději však na konci týdne, v pátek, musí mít týdenní docházku vypsanou a vypořádanou. Tzn., že na konci řádku za každý den vyznačí plusové a mínusové hodiny, čerpání NV, aj. Mimoústecké pracovnice nahlašují týdenní docházku buď tlf., nebo formou zprávy sms či em své bezprostřední nadřízené, soc.pracovnici, rovněž nejpozději na konci pracovní doby každý pátek. Nenahlášení odpracovaných hodin je porušování pracovní kázně! Os.asistentka společně s soc.pracovnicí se snaží, aby její celá pracovní doba byla optimálně vykryta přímou péčí u klienta. Je optimální mít 1 klienta po celou pracovní Štefánikova Ústí nad Labem info@krcentrum.cz provozní doba:

2 Počet listů: stránka 2 z 5 dobu. Nebo dva s max. 2h dobou na přejezdy mezi nimi. Společně se také usilují,aby péče měla souvislejší charakter poskytování, aby přejezdů bylo co nejméně a smlouvy byly uzavírány dlouhodobě. Os.asistentka se zúčastňuje první schůzky s klientem, na které soc.pracovnice provádí šetření v bytě, s kterým pracovnici seznámí, dále ji představí klientovi a seznámí ji s obsahem uzavřené smlouvy. Zároveň domluví podrobnosti průběhu přímé péče u klienta. Os.asistentka se obsahem smlouvy s klientem důsledně řídí, jak co do obsahu, tak časových údajů, a přibírá aktuálně ústní pokyny své vedoucí. Jakmile by nastaly během služby přímé péče jakékoliv odchylky nebo nějaké nenadálé situace, okamžitě se tlf. s vedoucí spojí a následně se řídí jejími pokyny. Os.asistentka se zároveň důsledně řídí vnitřními předpisy a směrnicemi zaměstnavatele a svou prac. náplní. Plně využívá své znalosti ze svého vzdělání, odborných kurzů a sama se iniciativně celoživotně vzdělává. Os.asistentka, společně se všemi kolegy v zaměstnání, se snaží stále získavat nové klienty. Všude, kde se vyskytuje při péči o klienta, např. při doprovodné asistenci, zanechává na vhodných místech, k tomu určených, letáčky naší organizace. Může také nosit letáčky do různých sekretariátů, např. v ústavech, školách, apod. kde se slušně představí, ukáže sl.průkaz a požádá o možnost předání letáčků nebo vyvěšení na nástěnné plochy. Přijde-li os.asistentka z různých důvodů o klienta, přiděluje jí na přechodnou dobu soc.pracovnice náhradní práci, pokud není na čekací listině další. Např. pomocné administrativní práce u zaměstnavatele, úklid kanceláří nebo posílení asistenční služby v terénu. Nebo může být na přechodnou dobu zkrácen i prac.úvazek. Os.asistentka dostává od soc.pracovnice blok očíslovaných příjmových dokladů. Na konci měsíce provádí výběr platby od klientů za poskytovanou soc.službu. V odůvodněných případech může soc.pracovnice tuto dobu výběru plateb i zkrátit. Os.asistentka je povinna klientovi vždy vystavit a předat originál doklad. Pokud jej zkazí, provede úřední storno, pokažený doklad odevzdává i se správným (kopie), aby byla zachována číselná řada. Tržby za uplynulý měsíc předává neprodleně do pokladny v účtářně CZP ÚK v době jejích úředních hodin. Výkazy předává své nadřízené. Štefánikova Ústí nad Labem info@krcentrum.cz provozní doba:

3 Dokument: SMĚRNICE Č.32 - POPIS PRÁCE OSOBNÍHO ASISTENTA Počet listů: stránka 3 z 5 Os.asistentka se osobně zúčastňuje všech kontrol u klienta v přímé péči, které plánuje a provádí soc.pracovnice. Při kontrole vystupuje aktivně, odpovídá nadřízené soc.pracovnici na dotazy, sděluje svoje poznatky ze služby, podává návrhy na případné změny oproti obsahu uzavřené smlouvy, apod. Soc. pracovnice její návrhy, náměty a vyjádření zaznamená v kontrolním zápise a dále s nimi neprodleně pracuje. Os.asistentka je rovněž přítomna sestavování a pozdějšímu vyhodnocování individuálního plánu klienta (dále IP). Také při individuálním plánování si počíná aktivně, aby byl co nejlépe stanoven cíl a prostředky, jak jej postupně dosahovat. Popř. měnit, aktualizovat. Os.asistentka se chová ke klientovi velmi citlivě, vřele, chápavě, avšak zachovává v každé situaci naprosto profesionální přístup. (Viz etický kodex). Je zavázána naprostou mlčenlivostí a proto o konkrétních klientech může hovořit pouze s nadřízenými pracovníky. Vede klienta k max. možné samostatnosti aby nedocházelo k závislostem. Na pracoviště (kancelář, místo,kde poskytuje přímou péči) nikdy nevodí nebo neumožňuje vstup dalším osobám nebo zvířatům. Výjimky musí mít předem schváleny se soc.pracovnicí. Nikdy neponechává svého klienta o samotě, neodchází od něj, např. vyřizovat cokoliv jiného, pokud není přímo ve smlouvě výslovně dohodnuto,že v průběhu služby půjde např. na nákup nebo kamkoliv jinam. Os.asistentka nikdy neotvírá místnosti v domě nebo v bytě, které nesouvisejí s výkonem její služby. Nenahlíží do skříní, když to opět nesouvisí s výkonem služby. Naopak si ale všímá celkového stavu a prostředí v němž klient žije, zda by se pomocí OAS daly jeho podmínky zlepšit. Např. častějším úklidem (vidí,že na skříních a jinde je vrstva prachu), častějším praním, žehlením, ukládáním do skříní (vidí,že klient chodí dlouho v jednom nepraném oblečení, nebo jej nemá vyžehlené, nebo není uložené apod.), vařením (vidí,že klient nemá např. pravidelně teplou stravu), ulehčením od společných povinností v domě (např.výpomocí s pravidelným úklidem společných prostor, schodů, sklepů, půdy, chodníků, zahrádek). Os.asistentka se taktně průběžně ptá, zda má klient všechno uhrazeno, za bydlení, za energie, popř.další povinné platby. Pro většinu seniorů je charakteristické, že občas zapomínají nebo při špatném počasí senioři a ZP neradi vycházejí ven. Pokud Štefánikova Ústí nad Labem info@krcentrum.cz provozní doba:

4 Počet listů: stránka 4 z 5 os.asistentka zjistí, že by klientovi hrozily upomínky nebo i horší důsledky,ihned informuje soc.pracovnici,která situaci prověří a zjedná nápravu. Os.asistentka se rovněž zajímá, zda má klient doma dostatečné zásoby jídla, stravy, léků zvláště, když nemá rodinu nebo přátele, když k němu nikdo nechodí. Hodně aktuální je to hlavně před svátky a dny volna, kdy nemá nasmlouvanou ani OAS. Os.asistentka sleduje při výkonu os.hygieny, zda je klient i po hygienické stránce v pořádku. Sleduje zda není hygiena zanedbávána v době, kdy ji neprovádí os.asistentka dle smlouvy. Pokud by přišla k zjištění, že se tak děje, informuje soc.pracovnici, která v rámci kontrol s klientem promluví a taktně mu navrhne rozšíření asistenčních hodin. Os.asistentka sleduje, zda má klient vyřízeny všechny dávky a příspěvky,které může od státu pobírat např. k svému důchodu. Informace předává soc.pracovnici a spolu dohodnou postup, jak klientovi k nevyřízeným dávkám pomoci. Os.asistentka si soustavně všímá, v jakém stavu jsou elektrospotřebiče, zejména ty, které používá při výkonu asistenční služby. Pokud by vykazovaly odchylky od normálního bezpečného spotřebiče ihned informuje soc.pracovnici a se spotřebičem přeruší činnost. (Dále viz školení BOZP a PO). Os.asistentka je velmi všímavá k okolí svého klienta, s kým se klient stýká, kdo jej navštěvuje apod. Aby klienta uchránila před nežádoucími návštěvami, které by mu mohly způsobit újmu. (Např. nekalí podomní prodejci, falešní řemeslníci, sousedka podvodnice, apod.) Tyto informace získává os. asistentka formou běžného rozhovoru s klientem během služby, nikoliv nějakým nátlakem. Také sleduje, jak se během služby klient chová. Zda jej něco netrápí a chtěl by se třeba svěřit nebo je skleslý po nějaké události, apod. Snaží se s klientem všechno probrat a vysvětlit. Při změnách chování klienta informuje soc.pracovnici. Teprve ona zváží, zda bude informovat i rodinu, protože právě rodina může být někdy příčinou špatných pocitů klienta. Je potřeba v těchto citlivých záležitostech být obezřetný. Os.asistentka taktně sleduje zdravotní stav svého klienta. Pokud by na zhoršený zdr.stav sám klient nebo jeho rodina nereagovali, musí upozornit soc.pracovnici a společně se dohodnou, jak budou dál postupovat. Senioři a ZP mají často tendenci nemoce a bolest potlačovat s odkazem, že už s tím nějak dožijí, přitom často stačí odborný lék. zákrok nebo určité rehabilitace apod. a klient na tom může být lépe. Štefánikova Ústí nad Labem info@krcentrum.cz provozní doba:

5 Počet listů: stránka 5 z 5 Os.asistentka taktně zjišťuje jakou náplň volného času má klient, kterého má v péči. Pokud se jí zdá, že je klient spíš opuštěný, nemá přátele, nebo jen velmi málo, nemá rodinu, nebo k němu nechodí a nebere si ho k sobě, poradí se s soc.pracovnicí, jak by se dal klientovi zpříjemnit život. Např. pravidelnými procházkami do parku nebo i jinam, doprovody na různá rehabilitační cvičení nebo různé akce přiměřené jeho věku, postižení a zájmu. Os.asistentka nikdy nebere od klienta žádné dárky a pozornosti. Vždy taktně klientovi vysvětlí, že si nic vzít nesmí, protože by porušila vnitřní předpisy, směrnice. Rovněž se s klientem nestravuje z jeho jídla, které spolu připravovali. S dovolením klienta se samozřejmě může u něj stravovat ale z donesené, vlastní stravy. Os.asistentka nikdy nebere klienta do svého auta, i kdyby se sama dopravovala do zaměstnání svým automobilem. Vždy vysvětlí, že naše OAS není motorizovaná. Rovněž s ním nenasedá do žádných dalších soukromých automobilů. Vyjímku tvoří pochopitelně sanitka a veřejný taxik, pochopitelně mohou cestovat vlakem, busem. Os. asistentka má ve svém sl.mobilním telefonu aktualizovaná tlf. č. svých kolegyň, nadřízených a provozního pracovníka. Dále tlf.č. rodiny, příbuzných, přátel, popř.lékařů, které klient uvádí a zahrnuje do svého okruhu nejbližších, kteří se např. podílejí na spoluvytváření IP. V průběhu výkonu služby se tak může se všemi jmenovanými kontaktovat, když je třeba. Os.asistentka je v pozici buď klíčové asistentky nebo sekundární, která ji střídá nebo vypomáhá. Její postavení je vždy uvedeno v uzavřené smlouvě, popř.dodatcích a dalších dokumentech,které mají s OAS souvztažnost. Pokud je v pozici sekundární asistentky, musí se rychle seznámit s průběhem služby, tak jak má dle smlouvy probíhat. Informace jí předává soc.pracovnice a klíčová asistentka. Danuše Š a f e r o v á krajská ředitelka razítko: Štefánikova Ústí nad Labem info@krcentrum.cz provozní doba:

AD I. PRACOVNÍ DOBA Je dána jednotně pro všechny pracovníky CZP ÚK při plném pracovním úvazku.

AD I. PRACOVNÍ DOBA Je dána jednotně pro všechny pracovníky CZP ÚK při plném pracovním úvazku. I. PRACOVNÍ DOBA II. PROVOZNÍ DOBA III. PRACOVNÍ DOBA NA ZKRÁCENÝ PRACOVNÍ ÚVAZEK, NEBO PŘI DPP, DPČ, VPP, AJ. IV. KNIHA EVIDENCE V. EVIDENCE ZÁPISŮ U PRACOVNÍKŮ MIMO OKRES ÚNL VI. VYKAZOVÁNÍ PRÁCE PŘESČAS

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015 STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění Platnost od 1. 3. 2015 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele KPS. Struktura zaměstnanců

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 3. 5. 2017 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele

Více

I. Sociální pracovnice a poradkyně

I. Sociální pracovnice a poradkyně I. Sociální pracovnice a poradkyně poskytuje služby odborného sociálního poradenství v ambulantní poradně i v terénu, dále prostřednictvím elektronické pošty, telefonicky, korespondenčně zastupuje v případě

Více

OBEC RADOSTOV Pracovní řád

OBEC RADOSTOV Pracovní řád OBEC RADOSTOV Pracovní řád Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Tento pracovní řád se vydává v souladu se zák. 262/2006 Sb., zákoníkem práce v platném znění. Pracovní řád je vydán s cílem zajistit úspěšné

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 26 Název směrnice: O podávání a vyřizování stížností Stížností se rozumí projev nespokojenosti klienta nebo jiné osoby s poskytovanou sociální službou nebo způsobem jak je poskytována (např.

Více

Zpracovala: Stanislava Češková Dne: 3. 1. 2008

Zpracovala: Stanislava Češková Dne: 3. 1. 2008 25. Pravidla pro přijímání nových zaměstnanců a činnost fyzických osob, které nejsou s poskytovatelem v pracovně právním vztahu (Zastoupení pracovnic v soc. službách v době nemoci, dovolené) 1. O přijetí

Více

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 34 Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Pracovní řád 2014 1 Úvodní

Více

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. PRACOVNÍ POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY OSOBNÍ ASISTENCE

I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. PRACOVNÍ POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY OSOBNÍ ASISTENCE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tato směrnice popisuje pracovní postupy a průběh realizace poskytování soc. služby osobní asistence v obecné rovině, společné pro všechny klienty. Konkrétní postupy popsat nelze v

Více

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY I. Vymezení pojmů Stížností je vyjádřena nespokojenost stěžovatelů s poskytovanými službami. Stížnost není pracovníky pojímána jako

Více

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBECNÉ ZÁSADY K informování potenciálních zájemců o poskytování sociálních služeb jsou využívány všechny dostupné prostředky: webové stránky www.krcentrum.cz propagační letáky informace v regionálních

Více

O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 2/2019

O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 2/2019 Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6 Č.j. UKKaM/84278/2019 Praha, 15. 3. 2019 O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 2/2019 Stanovení pracovní doby na pracovištích Kolejí a menz Na jednotlivých

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Předávání informací Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ11 Datum vypracování: 31. 12. 2014, revize: 6/2015,

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Předávání informací Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ11 Datum vypracování: Vypracoval: 31. 12. 2014,

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace Školní 1299, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice Vypracoval:

Více

Pravidla pro výkon studentské praxe, odborné stáže a dobrovolnické práce

Pravidla pro výkon studentské praxe, odborné stáže a dobrovolnické práce Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Vnitřní předpis směrnice č. 107/2011 Pravidla pro výkon studentské praxe, odborné stáže a dobrovolnické práce

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb

Smlouva o poskytování sociálních služeb Smlouva o poskytování sociálních služeb V souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.. Bytem: Datum narození:. Dále jen uživatel a ARCHA Borovany, o. p. s., Profesionální podpora a pomoc v domácnosti Zastoupena

Více

Dům dětí a mládeže, Mikulov, okres Břeclav

Dům dětí a mládeže, Mikulov, okres Břeclav Dům dětí a mládeže, Mikulov, okres Břeclav VNITŘNÍ ŘÁD Vnitřní řád vydává ředitel DDM. Zveřejňuje jej na přístupném místě (úřední deska) prokazatelným způsobem s ním seznámí zaměstnance DDM, účastníky

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY OSOBNÍ ASISTENCE

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY OSOBNÍ ASISTENCE OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN registrované na MV ČR pod č.j.: VS/1-1/43 483/00-R,, IČ: 70822301, DIČ: CZ70822301 sídlo: 163 00 Praha 6-Řepy, Bendova 5/1121, pobočka: 155 21 Praha 5 Zličín, Křivatcova 416 Bank.

Více

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb Místo realizace: Domov Bílá Opava Závaznost pro: Domov se zvláštním režimem Platnost od: 01. 06. 2014 Nespokojený

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

Základní škola a Mateřská škola Ovčáry, okres Kolín Kolínská 66, Ovčáry, 280 02 tel.: 321 722 429, e-mail: zsmsovcary@seznam.cz IČO: 70 99 32 11

Základní škola a Mateřská škola Ovčáry, okres Kolín Kolínská 66, Ovčáry, 280 02 tel.: 321 722 429, e-mail: zsmsovcary@seznam.cz IČO: 70 99 32 11 Základní škola a Mateřská škola Ovčáry, okres Kolín Kolínská 66, Ovčáry, 280 02 tel.: 321 722 429, e-mail: zsmsovcary@seznam.cz IČO: 70 99 32 11 Školní řád základní školy Školní řád je vydáván na základě

Více

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ TERENNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ TERENNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ TERENNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Poskytovatel: Svazek obcí AZASS, Palackého nám. 160, 572 01 Polička Středisko: Borová, Lubná a okolní vesnice Platnost od: 1.7.2017 1 1. Základní pravidla,

Více

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/ Stránka 1/6 Informace o poskytování sociální služby 1) Základní údaje o poskytovateli MESADA, z. s. se sídlem: nábřeží 1. máje 2518, 397 01 Písek IČ: 265 87 955 Statutární zástupce: Mgr. Tamara Křivánková,

Více

Novoměstské sociální služby

Novoměstské sociální služby Novoměstské sociální služby Žďárská 68, 592 31 Nové Město na Moravě Smlouva č.: %SPIS Smlouva o poskytování odlehčovací služby Níže uvedeného dne, měsíce a roku: 1) Pan (paní): Datum narození: Bydliště:

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby 1) Doba poskytování služby: Poskytování pečovatelské služby je zahájeno dnem uvedeným ve smlouvě o poskytování sociální služby (pečovatelské služby).

Více

Pravidla poskytování služby sociální rehabilitace

Pravidla poskytování služby sociální rehabilitace Vytvořil: Jaroslav Náhlík, Bc. Kateřina Valová Vytvořeno dne: 14. 6. 2016 Platné od: 20. 6. 2016 Frekvence revize: 1x ročně Odpovědná osoba: vedoucí sociální rehabilitace Pořadové číslo: 2 (od 2016) Metodické

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování služby osobní asistence, aneb CO A JAK DĚLÁME

Vnitřní pravidla pro poskytování služby osobní asistence, aneb CO A JAK DĚLÁME Vnitřní pravidla pro poskytování služby osobní asistence, aneb CO A JAK DĚLÁME Zahájení poskytování služby: Pokud se rozhodnete využít službu osobní asistence, sociální pracovnice s Vámi dojedná podrobnosti

Více

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD I. PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A JEJICH ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ A PODROBNOSTI O PRAVIDLECH VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGICKÝMI PRACOVNÍKY

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace Školní 1299, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŢBY Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice poskytované

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB

7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB 7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB Článek I. Základní ustanovení 1.1. Tato směrnice upravuje způsob přijímání a vyřizování podnětů, připomínek a stížností ke kvalitě služeb

Více

Novoměstské sociální služby

Novoměstské sociální služby Novoměstské sociální služby Žďárská 68, 592 31 Nové Město na Moravě Smlouva č.:.. Smlouva o poskytování pečovatelské služby Níže uvedeného dne, měsíce a roku: 1) Pan (paní): Datum narození: Bydliště: (

Více

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče : Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče Standard 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby 2 Ochrana práv a chráněných zájmů

Více

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Chráněné bydlení Nový Jičín Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Účinnost: od 1. 7. 2014 Plánovaná aktualizace: červenec 2015 Standard č.

Více

Centrum Kašpar, o. s. Kašparova 73, Liberec Vesec, 463 12 telefon: +420 739 037 527 IČ: 26994445 http://www.centrum-kaspar.cz

Centrum Kašpar, o. s. Kašparova 73, Liberec Vesec, 463 12 telefon: +420 739 037 527 IČ: 26994445 http://www.centrum-kaspar.cz Dohoda o poskytnutí služby číslo: 25/CH/010/2011 Uzavřená dle 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník ) Článek I. Smluvní strany Poskytovatel

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ CENTRUM POMOCI z.ú., odlehčovací služba IČO: 68899327, Kašparova 2978/1, 733 01 Karviná-Hranice, č. účtu 2601001526/2010, tel: 596 347 845, 603 734 223, e-mail: galaxie.karvina@atlas.cz, http://www.galaxie-karvina.cz

Více

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace K. Čapka 1615, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice Vypracoval:

Více

S m ě r n i c e č. 1

S m ě r n i c e č. 1 Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary S m ě r n i c e č. 1 PRACOVNÍ ŘÁD OBSAH: ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení 3 ČÁST DRUHÁ Vznik, změna a skončení pracovního poměru 3 ČÁST TŘETÍ

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, 671 71 Hostěradice Telefon: 515 339 157 e-mail : info@domovskalice.cz webové stránky: www.domovskalice. Cz Úvodní ustanovení Domácí

Více

Ing. Štěpán Harašta vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje. Č.ev.: 190035/2008

Ing. Štěpán Harašta vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje. Č.ev.: 190035/2008 Metodický pokyn ke zřizování pracovního místa asistenta pedagoga ve třídě nebo studijní skupině, ve které se vzdělává dítě, žák nebo student se speciálními vzdělávacími potřebami, s účinností od 1.1. 2009

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

Centrum sociální péče města Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk IČO: 00854603

Centrum sociální péče města Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk IČO: 00854603 JAK TO U NÁS CHODÍ? PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY S každým klientem je dle zákona o sociálních službách uzavřena písemná smlouva o poskytnutí pečovatelské služby. Míra potřebné podpory je individuálně

Více

METODICKÝ POKYN K JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU PRO PRACOVNÍKY TERÉNNÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OCH STRAKONICE

METODICKÝ POKYN K JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU PRO PRACOVNÍKY TERÉNNÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OCH STRAKONICE Oblastní charita Strakonice, Sousedovice 40, 386 01 Strakonice Tel.: 383 323 281, 777 887 158, e-mail: reditelka@charita-strakonice.cz IČ: 69093083, bank. spoj.: 136219490/0300, www.charita-strakonice.cz

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 1. Poslání Posláním Denního centra služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením (dále jen Denní centrum nebo poskytovatel ) je nabídnout

Více

Ceník Domova se zvláštním režimem Vnitřní předpis č. 8/19

Ceník Domova se zvláštním režimem Vnitřní předpis č. 8/19 SILOE Ostrava, domov se zvláštním režimem Rolnická 55, Ostrava-Nová Ves, 709 00 Tel.: +420 739 680 160, +420 733 142 425 E-mail: siloe.domov@slezskadiakonie.cz, siloe@slezskadiakonie.cz Ceník Domova se

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Odlehčovací služba Sociální rehabilitace ambulantní Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Více

Novoměstské sociální služby

Novoměstské sociální služby Novoměstské sociální služby Žďárská 68, 592 31 Nové Město na Moravě Smlouva č.: %SPIS Smlouva o poskytování pečovatelské služby Níže uvedeného dne, měsíce a roku: 1) Pan (paní): (uživatel) Datum narození:

Více

NOUZOVÉ A HAVARIJNÍ SITUACE V PRAVIDELNÝCH KURZECH AR PROGRAMŮ A ZPŮSOB ŘEŠENÍ

NOUZOVÉ A HAVARIJNÍ SITUACE V PRAVIDELNÝCH KURZECH AR PROGRAMŮ A ZPŮSOB ŘEŠENÍ Středisko podpory integrace SPOLU Olomouc Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc SPOLU Olomouc NOUZOVÉ A HAVARIJNÍ SITUACE V PRAVIDELNÝCH KURZECH AR PROGRAMŮ A ZPŮSOB ŘEŠENÍ /příloha smlouvy s: uživatelem služby;

Více

Praxe/stáže v Nemocnici Tábor, a.s.

Praxe/stáže v Nemocnici Tábor, a.s. Vypracoval Kontroloval Schválil Praxe/stáže v Nemocnici Tábor, a.s. Lucie Bělská, DiS., personální oddělení Verze: 01 Iva Glatzová, vedoucí personálního oddělení NT_SM_132 Datum vydání: 1.9.2015 Účinnost

Více

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál.

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál. Vypracoval: Jana Franková ředitel Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace Pedagogickou radou projednáno: Provozní poradou projednáno: Školní 2, Bruntál Organizační směrnice ředitele SVČ

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2016 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠaMŠR/269/2013 A.1 A5

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK Připomínku, návrh a stížnost může každý, kdo v Dětském centru Veská (ve Veské, v Holicích, v Pardubicích) žije, pracuje, chodí na návštěvy nebo jinak spolupracuje.

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli 1) Uživatel služby: datum narození: bydliště: (v textu této smlouvy dále jen Uživatel ) Zastoupený

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Orlová-Lutyně Okružní 917 okres Karviná, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Obsah: Str. 1. Údaje o zařízení 2 2. Úvodní ustanovení 2 3. Pravidla pro stravování 2 4. Organizace

Více

Novoměstské sociální služby

Novoměstské sociální služby Novoměstské sociální služby Žďárská 68, 592 31 Nové Město na Moravě Smlouva č.: Smlouva o poskytování odlehčovací služby Níže uvedeného dne, měsíce a roku: 1) Pan (paní): KLIENT Datum narození: Bydliště:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SVIADNOV, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa: Telefon: 558 655 089, 739 303 135 E-mail: KubalovaRenata@centrum.cz RED_IZO: 600 134 202 IZO: 102068658

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby ze dne 1. 7. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov

Více

3.5. Jak a kde shánět osobní asistenty: 3.5.1. Kde: Agentury, internet. vývěsky, inzeráty, výzvy, různé příležitosti. 3.5.2. Jak: co musí anonce

3.5. Jak a kde shánět osobní asistenty: 3.5.1. Kde: Agentury, internet. vývěsky, inzeráty, výzvy, různé příležitosti. 3.5.2. Jak: co musí anonce OSNOVA 1. modul OBECNÝ 1.1. Zákon 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška MPSV 505/2006 Sb. 1.1.1. Principy zákona. 1.1.2. Součásti zákona důležité pro uživatele (nároky a povinnosti).

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL Domov pro seniory Hvízdal, příspěvková organizace, se sídlem U Hvízdala 6, 370 11, České Budějovice NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD DpS HVÍZDAL V Českých Budějovicích dne 30. 6. 2011 Návštěvní řád: Upravuje pravidla chování

Více

Pravidla poskytování služby osobní asistence

Pravidla poskytování služby osobní asistence Vytvořil: Mgr. Eva Vostálová, Bc. Kateřina Valová Vytvořeno dne: 17. 6. 2016 Platnost od: 20. 6. 2016 Frekvence revize: 1x ročně Odpovědná osoba: vedoucí osobní asistence Pořadové číslo: 2 (od 2016) Metodické

Více

SOL VYŘIZOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. STANDARD č. 14

SOL VYŘIZOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. STANDARD č. 14 SOL STANDARD č. 14 VYŘIZOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru R. A. Dvorského 1710 544 01 Dvůr Králové nad Labem provozované Sdružením ozdravoven a

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ Č.J.: MŠČ/34/2010

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ Č.J.: MŠČ/34/2010 Název školského zařízení: MATEŘSKÁ ŠKOLA LETOVICE ČAPKOVA 802/10, OKRES BLANSKO PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE IČO : 75024209, TEL.: 516 474 126 vydává 1. Společná ustanovení PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ Č.J.:

Více

Pravidla organizace poskytování služby péče o dítě v dětské skupině NKÚ

Pravidla organizace poskytování služby péče o dítě v dětské skupině NKÚ Pravidla organizace poskytování služby péče o dítě v dětské skupině NKÚ Pravidla organizace poskytování služby péče o dítě v dětské skupině NKÚ (dále jen vnitřní pravidla ) se řídí zákonem č. 247/2014

Více

Informační leták terénní pečovatelské služby

Informační leták terénní pečovatelské služby Vaše Harmonie o. p. s. Sídliště 1019, Šluknov 407 77 IČ: 22794581 DIČ: CZ22794581 Telefon / soc. pracovnice: 777 66 55 71 e-mail: vase.harmonie@seznam.cz web: www.vaseharmonie.cz Informační leták terénní

Více

Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb

Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb (ke standardu 15) I. Příprava zjišťování spokojenosti uživatelů se sociálními službami 1. Před zahájením

Více

Křižovnická pečovatelská služba

Křižovnická pečovatelská služba STANDARD Č. 2 Ochrana práv uživatelů pečovatelské služby Platný od 1. 3. 2015 Obecné práva klientů 1) Organizace respektuje základní lidská práva klienta. 2) Organizace má zmapovány situace, ve kterých

Více

1.1 POSLÁNÍ CÍLE Děti v NRP znají svoji vlastní identitu... 2

1.1 POSLÁNÍ CÍLE Děti v NRP znají svoji vlastní identitu... 2 1.1 POSLÁNÍ... 2 1.2 CÍLE... 2 1.2.1 Děti v NRP znají svoji vlastní identitu... 2 1.2.2 Rodina NRP ví, kam se má obrátit v případě obtíží a jakým způsobem... 3 1.2.3 Pečující znají potřeby dětí a umí je

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby č. Domov na Kalvárii s.r.o.

Smlouva o poskytování pečovatelské služby č. Domov na Kalvárii s.r.o. Smlouva o poskytování pečovatelské služby č. Domov na Kalvárii s.r.o. /201 POSKYTOVATEL: Domov na Kalvárii s.r.o. Hlavní sídlo: Jaroměřice 271, 569 44 Jaroměřice IČO: 28774604 Zastoupený: - Břehovská Světla

Více

Osobní asistence. Plán činností 2017

Osobní asistence. Plán činností 2017 příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Osobní asistence Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Osobní asistence Plán činností 2017 OBSAH: Údaje o organizaci a OA.... 3 Úkoly

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha Standard č. 7 SMĚRNICE Verze 9 - zkrácená k podávání a vyřizování připomínek, podnětů, stížností, oznámení a petic osob, kterým jsou poskytovány sociální služby Tato Směrnice k podávání a vyřizování připomínek,

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Domov pro osoby se zdravotním postižením Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé pečovatelské služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé pečovatelské služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče

Více

Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508

Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508 Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508 Vnitřní norma: Směrnice k vyřizování stížností Název: Stížnosti Datum vydání: 1.9. 2012 Účinnost od: 1.9.2012 Zpracoval: Mgr. David Junek, zástupce ředitele

Více

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete?

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete? DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Dotazník slouží k zjištění potřeb, očekávání a cílů žadatele o službu. Jméno a příjmení: Datum narození: Trvalé bydliště: Kontakt: Jak si přejete

Více

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LETOVICE

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LETOVICE CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LETOVICE Čl. I Obecná ustanovení 1) Platba za poskytování sociální služby CHB Letovice je stanovena ve smyslu tohoto ceníku. Celková platba za službu CHB Letovice se skládá z platby

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace Adresa: Duha o.p.s. J. Fučíka 873, 504 01 Nový Bydžov VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 4 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace Ředitel:Ing.. Štěpánka Holmanová sholmanova@seznam.cz Kontakty: 495

Více

MĚSTYS BRODEK U PŘEROVA

MĚSTYS BRODEK U PŘEROVA Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby I. Základní informace Kontakty: - Úřad městyse Brodek u Přerova,, (t.č. 581 741 004), -,, ( t.č. 739 801 711), kde sídlí sociální pracovnice a pečovatelky

Více

STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY. Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s.

STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY. Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s. STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s. OBSAH: 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby 1a) Pověřená osoba má písemně definováno a zveřejněno poslání,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let

VNITŘNÍ ŘÁD. Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let VNITŘNÍ ŘÁD Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let Jasenická 1831, 755 01 Vsetín Tel: 720 119 272 IČ: 66730317 č.ú.:259668122/0300 www.lilie-centrum.cz MOTTO:

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Čl. 1. Základní ustanovení Tato směrnice je v souladu s 35 a 123 zákona 561/2004 Sb. ( školský zákon ) a s vyhláškou č. 14/2005 Sb. ve znění vyhlášky č. 43/2006

Více

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby Městský ústav sociálních služeb v Klatovech, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla Pečovatelské služby v Klatovech, Balbínova 59/I Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro zajištění poskytované

Více

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/5 674 01 Třebíč IČO : 70940231 Tel.: 568 841 779 Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková

Více

Odpovědnost zaměstnavatele za škodu při pracovních úrazech

Odpovědnost zaměstnavatele za škodu při pracovních úrazech 5.17.8.7. Odpovědnost zaměstnavatele za škodu při pracovních úrazech http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/pracovni-urazy-a-nemociz-povolani/odpovednost-zamestnavatele-za-skodu-pri-pracovnichurazech

Více

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Poděbrady (dále jen "zastupitelstvo") zřizuje jako svůj iniciativní a kontrolní

Více

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poslání pečovatelské služby Posláním naší služby je poskytování potřebné pomoci

Více

Organizační řád mateřské školy upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy, práva a povinnosti pracovníků školy

Organizační řád mateřské školy upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy, práva a povinnosti pracovníků školy Mateřská škola Máslovice,Pražská 103, Vodochody 25 65 Organizační řád MŠ Máslovice s dodatky Č.j. Účinnost: 3.9.2018 Dodatky: 1,2,3 Zpracovala: Marie Těthalová, ředitelka MŠ 1.VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Organizační

Více

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace 1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace Kritérium 11a Zaměstnanci zařazení v orgánech sociálně-právní ochrany, zaměstnanci kraje zařazení do krajského úřadu zaměstnanci obce zařazení do obecního úřadu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) pro zpracování nabídky k veřejné zakázce zadané v otevřeném řízení s názvem Poskytování sociální služby chráněné

Více