Monitoring novinářských testů. Březen 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monitoring novinářských testů. Březen 2014"

Transkript

1 Monitoring novinářských testů Březen 2014

2 zdroj model ŠKODA název článku Svět motorů Octavia RS 2,0 TDI/135 kw vs 2,0 TDI/110 kw Octavii? Rovnou RS! Speed Octavia RS Právo výběru Novinky.cz Octavia Combi 2,0 TDI Klasiku, nebo čtyřkolku? Technický týdeník Rapid Spaceback 1,6 TDI/66 kw Praktický rodinný automobil Sport Magazín Rapid Spaceback Podpora zezadu Auto.cz Rapid 1,6 TDI/66 kw GreeLine Vstříc úsporám Speed Yeti Outdoor 2,0 TDI/125 kw 4x4 L&K Na městskou notu Svět Motorů Yeti 1,2 TSI/77 kw DSG Ambition Divočina už dovolala Svět Motorů Fabia Combi 1,4 16V/63 kw Tour Ambition Labutí píseň zdroj model ŠKODA název článku Autorevue.at Rapid Spaceback Srovnávací test vs Peugeot 2008, Renault Clio Grandtour Autorevue.at Yeti 1,6 TDI/66 kw GreenLine Nová radost

3 zdroj model ŠKODA název článku Auto.de Superb Combi 1,8 TSI/118 kw 7DSG Prostor pro kolena není vše Taxi Superb Srovnávací test vs Mazda 6 Autogefuehl.de Octavia Combi RS 2,0 TSI/162 kw DSG Praktické sportovní kombi s TSI a DSG Auto Sport Octavia RS Srovnávací test vs BMW 328i GT T-online.de Octavia Combi 2,0 TDI/110 kw Překvapivě prostorný sen Autogazette.de Rapid Spaceback 1,6 TDI/66 kw Elegance Chutná domácí strava Az-online.de Rapid Spaceback 1,2 TS/77 kw Golf z rozumu Recklinhäuser Zeitung Rapid Spaceback Autophorie.de Fabia RS Šedivé časy Auto Zeitung Yeti 2,0 TDI 4x4 TEST MĚSÍCE: Srovnávací test vs Mitsubishi ASX, Nissan Quasqai, Renault Koleos, Subaru Forester, VW Tiguan Auto Bild Yeti 2,0 TDI/103 kw 4x4 Srovnávací test vs Nissan Quasqai, VW Tiguan, Hyundai ix35, Mazda CX-5 Autoextrem.de Yeti ŠKODA Yeti v jízdním testu Autoextremu ADAC Motorwelt Roomster 1,2 TSI/77 kw Green tec 5MT Srovnávací test vs Nissan Note 1,2 TSI, Citroen C3 Picasso

4 zdroj model ŠKODA název článku / typ testu Automobil Revue Octavia Combi 1,8 TSI/ kw 4x4 Fit nejen v zimě zdroj model ŠKODA název článku Ashbourne News Telegraph Superb Uzrála ŠKODA Superb? Top Gear Octavia RS Jednotka rychlého nasazení Blackmorevale.co.uk Rapid Spaceback 1,6 TDI/66 kw Recenze: ŠKODA Rapid Spaceback Car Magazine Yeti Outdoor 2,0 TDI/103 kw A teď ven, Yeti Auto Express Yeti 1,2 TSI/77 kw Ambition Srovnávací test vsopel Mokka, Nissan Quashqai Daily Express Yeti Yetiho monstrózní proměna zdroj model ŠKODA název článku Drive.com.au Octavia Combi RS 2,0 TDI/135 kw První svezení Škodou Octavia Combi RS Caradvice.com.au Octavia RS ŠKODA Octavia RS recenze Au.news.yahoo.com Octavia RS Octavia stylový parťák

5 To nejlepší z úst novinářů Rapid je nadprůměrně směrově stabilní a nabízí mimořádně kvalitní jízdní vlastnosti v zatáčkách. (Rapid, Auto.cz Česko) Škodě se povedl kompromis mezi rodinným transportérem nákladu a sportovním vozem jako snad žádnému konkurentovi. (Octavia Combi RS, Autogefuehl.de - Německo) Žádné jiné SUV nereaguje na povely volantu tak přátelsky jako Yeti. (Yeti, Auto Zeitung - Německo) Spaceback je velmi pohodlné auto k cestování, ať už sedíte na jakémkoliv místě. Kdyby nebylo odznáčku na volantu a horší kvality plastů na palubní desce, mohli byste si nalhávat, že jste si koupili Audi. (Rapid Spaceback, Blackmorevale.co.uk Velká Británie) Novější asijští rivalové Nissan Qashqai, Hyundai ix35 mají oba větší kufry a moderněji vypadající interiér, ale žádnýz nich nemůže upřímně říct, že je lépe postaven, řídí se zábavněji a je tak bezprostředně sympatický jako Yeti. (Yeti, Car Magazine Velká Británie)

6 Česká republika Svět motorů ŠKODA Octavia RS 2,0 TDI/135 kw vs ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI/110 kw článek / datum: Octavii? Rovnou RS! / klady: zápory: + vynikající jízdní vlastnosti (RS) + dlouhé převody s nadáním pro ekojízdu (standardní verze) - samoúčelné prvky v designu (RS) Naměřený rozdíl ve spotřebě paliva platí pro toho, kdo se pohybuje plynule a celkově se o úspornost snaží. Kdo jezdí brzda-plyn, poskakuje po městě či na dálnici drží pedál u podlahy, bude mít s oběma modely stejnou spotřebu." RS je podstatně hlučnější než normální dvoulitr." Když jsme v RS při zpomalování před zatáčkou najeli na okraj vozovky vyplužilo zadní kolo v trávě asi stometrovou smykovou stopu. ABS prostě vůbec nenaběhlo. Po sto letech řidičská nirvána." RS je tuhá jen při pomalé jízdě. Když jedete svižněji, vyšší síly tlumiče rozhýbou a pak pracují zcela normálně. Octavia RS snese nejen hrbolaté venkovské cesty, ale zahrát na rallye si s ní můžete i na polních cestách." Celkově ne žádná zázračná technika, ale precizní ladění je klíčem ke kvalitám verze RS.

7 Česká republika Speed (Jan Červenka) ŠKODA Octavia RS článek / datum: Právo výběru / To, že RS dobře vypadá a že při bližším zkoumání ceníku přijdete na to, že je lepší si koupit RS než řešit příplatky u těch dražších modelů, můžete brát jako příjemný bonus. Je to to nejlepší, co si můžete koupit." Jak se ukazuje, benzinové ereso je prostě lepší v zatáčkách i na nerovnostech. Přední kola lépe drží auto v ideální stopě. Přidejte si k tomu širší pásmo využitelných otáček, menší tahání za volant a reálně více výkonu a začne vám to dávat smysl." Ať už koupíte naftovou nebo benzinovou verzi, tak chybu neuděláte. Za svoje peníze dostanete opravdový kus auta, obdiv okolí a za pár let budete potěšeni, jak si Octavia RS bude držet cenu v porovnání s konkurencí." Iluze naftového sportování zmizí, když začnete opravdu tlačit na pilu a hledat rychlost v zatáčkovité okresce." Pokud jezdíte hlavně delší vzdálenosti, pak naftové RS dává smysl. Ale pak se zamyslete, jestli neutratit ještě dalších padesát tisíc za DSG, které této motorizaci sluší určitě víc než manuál."

8 Česká republika Novinky.cz (Martin Žemlička) ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI článek / datum: Klasiku, nebo čtyřkolku? / Během 20 km trasy se 75% podílem okresních silnic dosáhla Octavie 4x2 průměrné spotřeby 4,7 litru, čtyřkolka byla jenom o 0,2 litru horší. Vzhledem k tomu, že se auta pohybovala na suché silnici, nepřišel ke slovu systém pohonu všech čtyř kol a obě Octavie jely na předek. Každopádně obě hodnoty jsou skvělé." Na sněhu či mokrém povrchu to má haldexová Octavia o dost jednodušší. Přenos výkonu je plynulý, rychlý a prakticky nepostřehnutelný. Autu můžete v pomalejších zatáčkách naložit a nedočkáte se prokluzu předních kol. Verzi s předním pohonem proklouznou kola, často zasáhne i systém elektronické stabilizace." Možnost volby je třeba v případě Octavie důležitá, takový focus se k smůle několika procent potenciálních zákazníků s pohonem na všechny čtyři vůbec nenabízí, francouzské, japonské či korejské automobilky pro vozidla této třídy jej rovněž nemají v nabídce." Víceprvkové zavěšení (u 4x4 - pozn.) lépe tlumí některé typy nerovností, je tišší a obecně lépe filtruje příčné a podélné síly, které na automobil působí."

9 Česká republika Technický týdeník ŠKODA Rapid Spaceback 1,6 TDI/66 kw článek / datum: Praktický rodinný automobil / Co se týká interiéru, i ten je na první pohled sympatický s palubní deskou v jednoduchém, nicméně vkusném provedení, to samé platí o pracovišti řidiče." Cestující na zadních sedadlech disponují mezerou pro kolena dosahující minimálně 22 cm, což se v této třídě považuje za přepych." Na každém centimetru je vidět snaha nabízený prostor nějak rozumně využít, opět má tady Škodovka řadu chytrých detailů." ŠKODA Rapid Spaceback je praktický rodinný automobil, zaměřený na nízké pořizovací i provozní náklady." Spaceback působí při jízdě klidně a suverénně, na čemž má zcela jistě svůl podíl i precizně pracující elektromechanický posilovač řízení." Nestává se moc často, aby se dosažená spotřeba tak výrazně přiblížila normované. Konkrétně námi naměřených 4,7l/100 km se liší od normované hodnoty o pouhé 0,3 l."

10 Česká republika Sport Magazín (Jan Mička) ŠKODA Rapid Spaceback článek / datum: Podpora zezadu / Agregát 1,2 TSI spolupracuje s manuální pětistupňovou převodovkou, která vyniká přesnými drahami a lehkým chodem řadicí páky." A spotřeba? Ta se pohybuje okolo pěti litrů benzinu, dražší turbodiesel proto snad ani není potřeba." Tenký sloupek C karoserie dovolil instalaci trojúhelníkového okna, díky kterému je interiér vzdušnější a navíc máte lepší rozhled při couvání." Přestože je ŠKODA Rapid Spaceback lidové auto za lidovou cenu, nečekejte nekvalitní materiály a omšelé potahy sedadel. Právě naopak." Když se do toho mixu (předností - pozn.) vloží tichý a kultivovaný čtyřválec, máme recept na pohodlný, praktický a hlavně úsporný rodinný hatchback." Spoiler nad zadním oknem, který vozu přidává na dynamickém vzhledu, je totiž převlečený příčný nosník. Spaceback se proto v zatáčkách tolik nekroutí a v případě nehody máte k dispozici další kus železa, který ochrání posádku."

11 Česká republika Auto.cz (Lukáš Vaverka) ŠKODA Rapid 1,6 TDI/66 kw GreenLine článek / datum: Vstříc úsporám / hodnocení: 3,5/5 klady: zápory: + nízká spotřeba ve všech jízdních režimech + objemný a snadno přístupný zavazadelník - Pětistupňová převodovka vyžaduje cit při volbě převodů Ujet na jedno natankování přes 1000 km je u úsporného Rapidu realitou." Oproti první sérii Rapidu zmizel u motoru TDI plastový kryt motoru, který tvoří část zvukové izolace. Na akustice v kabině to ale není příliš znát šestnáctistovka TDI má sice drsnější zvukový projev, do interiéru ale její klapání proniká v omezené (a dlouhodobě snesitelné) míře." Rapid je nadprůměrně směrově stabilní a nabízí mimořádně kvalitní jízdní vlastnosti v zatáčkách." Ačkoliv tento motor debutoval již před pěti lety v aktuálním Polu, jeho charakteristika je i nadále lepší než u většiny konkurentů téměř nezná turboefekt, rád se nechá vytočit a maximum točivého momentu nastupuje záhy." Na spojení štědrého prostoru v podélném směru a 550litrového zavazadelníku nemá konkurence odpověď."

12 Česká republika Speed (Martin Kubásek) ŠKODA Yeti Outdoor 2,0 TDI/125 kw 4x4 Laurin & Klement článek / datum: Na městskou notu / hodnocení: klady: + suverénní spolupráce dieselu, DSG a pohonu všech kol Haldex zápory: - znepokojivá cena o půl milionu výš než u základní verze Nad propracovaností Yetiho nevěřícně kroutili hlavou úplně všichni a konkurenci pěkně ležela žaludku. Nový Yeti si všechno dobré nechal a měnily se jen tvary." Yeti funguje bezvadně: 350 Nm točivého momentu vám dovolí poklidnou jízdu pod dvěma tisíci otáčkami, a když přišlápnete plyn, tak Yeti výrazně ožije." Kombinace DSG a turbodieselu je již tradičně bezchybná, stejně jako pohon všech kol Haldex." Na sedmnáctipalcových kolech nepřijde Yeti o nic ze svého komfortu." Bezproblémové rozjezdy a jistota v zatáčkách jsou samozřejmostí." Kvalitní interiér ve verzi L&K vynikne o to víc."

13 Česká republika Svět motorů (Jiří Baborský) ŠKODA Yeti 1,2 TSI/77 kw DSG Ambition článek / datum: Divočina už dovolala / hodnocení: klady: zápory: + vynikající jízdní vlastnosti + variabilní interiér a kufr - úzká zadní sedadla Nejslabší motor vitalitou nezklame. Naopak točivý moment nechybí už v nízkých otáčkách, odstupňování DSG s potenciálem motoru vhodně hospodaří." Základní objem kufru 405 litrů neohromí. Variabilita už ano. Sedadla lze posouvat nebo vyjmout, podlaha má mnoho poloh." Černých ochranných prvků (varianty Outdoor - pozn.) zbavená, kompletně lakovaná a tím jakoby opticky vyžehlená karoserie udělala své. Yeti pookřál a v kombinaci s novým řešením přídě se tváří jako úplně nové auto. Dokazoval to i zájem okolí během testu. Až jsme se divili, kolik pozornosti dokáže vzbudit Čechům důvěrně známé SUV." U tohoto turbomotoru záleží na jízdním stylu lze tedy dosáhnout hodnot spotřeby ještě nižších než 7,5 l/100 km, ale také výrazně vyšších."

14 Česká republika Svět motorů (Leoš Káňa) ŠKODA Fabia Combi 1,4 16V/63 kw Tour Ambition článek / datum: Labutí píseň / hodnocení: klady: zápory: + bohatá výbava + sportovní vzhled - nízko umístěná řadicí páka Provedení Tour Ambition má vše, co si může běžný řidič přát." Musíme se přiznat, že jsme Fabií už dlouho nejezdili. Opět nám však ukázala, jak je příjemná. Ve spojení s bohatou výbavou ji považujeme za velmi dobrou volbu." ŠKODA Fabia druhé generace má na konci svého životního cyklu stále co nabídnout. I když její kabát už dávno vyšel z módy, po praktické stránce patří dodnes k nejlepším na trhu." Jízdní vlastnosti jsou zdařilým kompromisem mezi plavným komfortem a tvrdou jistotou, příjemné je i řízení." Zážehový čtyřválec 1,4 l s výkonem 63 kw sice dynamikou v nízkých otáčkách nemůže konkurovat přeplňovaným dvanáctistovkám TSI, ale jde o osvědčenou a léty prověřenou techniku, které se vyhýbají větší technické problémy."

15 Rakousko Auto Revue (Susanne Hofbauer) ŠKODA Yeti 1,6 TDI/77 kw GreenLine článek / datum: Nová radost / klady: zápory: + jemná smyslná elegance + nový městský střih - dřívější svéráznost (ale zas tak moc nám nechybí) Yeti nabízí spoustu nákladového prostoru, více než by člověk našel například ve VW Passat Variant s nesklopenými sedadly." Při nejpříznivějším provozu dokáže spotřeba ve městě dosáhnout 4,5 l/100 km." Základní výbava není přepychová, ale je v pořádku. Hlavně v oblasti ovládání vozu je vše dokonalé." Yeti vyzrál z outsidera v úspěšný vůz a svoje prostorové přednosti teď nabízí také bez lehkých náznaků volnočasové koketerie."

16 Rakousko Auto Revue (Rudolf Skarics) ŠKODA Rapid Spaceback článek / datum: Srovnávací test vs Peugeot 2008, Renault Clio Grandtour / hodnocení: 1. ŠKODA, 2. Renault, 3. Peugeot Pozice a kvalita sezení i sedadel jsou v Renaultu velmi dobré, ve Škodě perfektní. V těchto obou bodech Peugeot trochu zaostává." Při hodnocení pocitu z jízdy trumfuje ŠKODA silou koncernu VW. Pohon a podvozek jsou celkově na vysoké úrovni. Renault na ni kvůli extrémnímu downsizingu motoru nedosáhne." ŠKODA Rapid Spaceback je Polo Kombi, ale hezčí." Tříválec Škody nespotřebuje ve skutečnosti o mnoho více paliva (než supermoderní agregát Renaultu - pozn.), celkově vzato je však harmoničtější a také řadicí páka poskytuje lepší pocit." Dostáváme se k pohonu, čímž myslíme jízdní výkon, hospodárnost, dynamiku a samozřejmě také celkový pocit z pobytu ve voze, který s tím souvisí. Zde vznikají skutečně významné rozdíly, které se koneckonců dají vysvětlit i cenou. Například proč člověk u Peugeotu dostane za ty samé peníze o 100 kg více auta."

17 Německo Auto.de ŠKODA Superb Combi 1,8 TSI/118 kw 7DSG článek / datum: Prostor pro kolena není vše / Velká ŠKODA boduje ve vyšší střední třídě prostorem, v jedné lize s Mercedesem E-Klasse, Audi A6 nebo BMW řady 5. Co se týče prostoru pro nohy před zadními sedadly, dokonce luxusní modely převyšuje." Bluetooth telefonování funguje bezchybně a s dobrou kvalitou hovoru, za jízdy ovšem není lehké trefit ty správné položky menu problém, jímž trpí mnoho dotykových displejů." Rok před uvedením svého nástupce se Superb Combi ukazuje jako celkově dobrá volba pro lidi, kteří potřebují především vůz s velkým prostorem, bez zvláštních ambicí v oblasti pohonu a sportovnosti." Uvolněná a decentní je i převodovka DSG, která nepostřehnutelně přeřazuje mezi svými sedmi stupni a pravidelně nachází ten správný převod." Ten, kdo nejezdí neustále dlouhé trasy a není tak odkázaný na dieselové motory, může být s TSI spokojen."

18 Německo Taxi (Gregor Soller) ŠKODA Superb článek / datum: Srovnávací test vs Mazda 6 / Dva před rozjezdem / z klady: zápory: + velká nabídka prostoru vpředu, nadprůměrné místo pro kolena vzadu + velmi dobře tvarovaná sedadla - skleněná střecha příliš ubírá prostor pro hlavu Kvalita interiérových materiálů a dojem z nich nedosahují takové úrovně jako má Daimler a spol. Příslib šik interiéru nedokáže naplnit především Mazda." Faceliftovaná ŠKODA nabízí v interiéru skutečně superbní pocit prostoru." ŠKODA má vzadu o něco větší vstupní otvor, páté dveře se otevírají o něco výše. Pokud řidič Mazdy měří více než 182 cm, musí si dát pozor, aby se neuhodil o zámek." Rohy předního nárazníku lze vytušit a velkoryse prosklená záď se dobře odhaduje." Manuální řazení, které se v Mazdě dělá řadicí pákou, se lépe provádí v Superbu pomocí páček na volantu. DSG také řadí stupně inteligentnějším způsobem." Uspořádání všech ukazatelů a ovladačů s jejich primárními i sekundárními funkcemi je velmi přehledné."

19 Německo Autogefuehl.de ŠKODA Octavia Combi RS 2,0 TSI/162 kw DSG článek / datum: Praktické sportovní kombi s TSI a DSG / hodnocení: 4/5 ŠKODA Octavia Combi RS jako TSI s DSG je výjimečně zdařilé auto." Škodě se povedl kompromis mezi rodinným transportérem nákladu a sportovním vozem jako snad žádnému konkurentovi." Máte-li na palubě DSG, podobá se zrychlení výstřelu z kanónu. Vůz vyletí jak z praku z nuly na sto za 7 sekund a zastaví se až na 242 km/h." V zatáčkách je Octavis RS mírně nedotáčivá, umožňuje v nich držet vysokou rychlost a neustále zůstává přitisknutá k asfaltu." Kdo si pořídí dvojitou podlahu nákladového prostoru, získá tím výborného pomocníka. Lze ji výškově nastavit, takže poskytuje buď mít maximální nákladový prostor nebo kufr s rovnou (skoro) podlahou. To stačí nejen na letní dovolenou s rodinou, ale i na stěhování." Octavia nabízí více místa pro nohy než mnoho podstatně větších luxusních vozů."

20 Německo Auto Sport (Marcus Schurig) ŠKODA Octavia RS článek / datum: Srovnávací test vs BMW 328i GT / Zadní pohon BMW hovoří ve prospěch agility, ovšem váha stojí proti: BMW váží bratru o 265 kilo více než český konkurent." RS je agilní, lehký, sportovní, přesto nijak extrémní vůz a to za vynikající cenu." Bodovou ztrátu na BMW dohnala ŠKODA během 18 metrového slalomu. BMW sice zatáčelo obstojně, ale jeho vysoká základní hmotnost, vysoké těžiště a výrazné tvary karoserie vedly ke zpomalující nedotáčivosti." Podobný dojem (jako ze slalomu) jsme měli při našem krátkém výletu na závodní dráhu: ŠKODA se pohybovala s větší lehkostí a agilitou, 328i GT obtížněji na poměry BMW těžkopádně." Cenový rozdíl euro při základních výbavách je pro Škodu Octavia silným argumentem."

21 Německo T-online.de (Timo Bürger) ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI/110 kw článek / datum: Překvapivě prostorný sen / S čistým svědomím by se o vzhledu dalo říci, že je funkční a určitě také nadčasový. I za deset let se o něm nebude mluvit jako o zastaralém." V interiéru není jediná páčka, u níž by nešlo odvodit, na co slouží, žádné tlačítko, které by se muselo složitě hledat či ovládat. Prostě všechno je zde na správném místě." Páté dveře se vyklápějí dostatečně vysoko, takže se nemusíte obávat boulí na hlavě. Otvor je navíc přes metr velký, což usnadňuje naložení například jízdního kola." Praktická, nadčasová, funkční, finančně dostupná a se spoustou prostoru. Škodě Octavii není co vytknout." Řadicí páka dobře padne do ruky, šest převodových stupňů přesně zapadá a s průměrnou spotřebou 6 litrů člověk dobře vyjde. Při 50 litrovém objemu nádrže se vzdálenost 1000 km nezdá tak velká."

22 Německo Autogazette.de (Frank Mertens) ŠKODA Rapid Spaceback 1,6 TDI/66 kw Elegance článek / datum: Chutná domácí strava / Řidič i spolujezdec se mohou pohodlně usadit na dobrá a dostatečně tuhá tvarovaná sedadla, aniž by se cítili nějak stísněně." Středová konzola je sice tvořena mnoha tvrdými plasty, ale na pohled to není znát. Pozná se to, až když člověk po ní přejede rukou. Ovšek kdo tohle dělá kromě možná několika automobilových novinářů? Zbytek pracovního prostoru řidiče dává málo důvodů k nespokojenosti. Je jasně rozvržený, přístroje se snadno ovládají a dobře čtou." Kdo si zprvu myslel, že 90koňový motor je na 1260 kg vážící Rapid možná trochu málo, mýlil se. Stačí to naprosto. Díky maximálnímu točivému momentu 230 Nm je motor schopen dodávat dost síly." Zavazadlový prostor nabízí 415 litrů místa. To je více než slušné." Řízení je přímé a k tomu zprostředkovává skutečně dobrou zpětnou vazbu od vozovky."

23 Německo Az-online.de ŠKODA Rapid Spaceback 1,2 TSI/77 kw Elegance článek / datum: Golf z rozumu / Interiér Škody Rapid Spaceback je dobře zpracovaný a působí solidním a také trochu skromným dojmem." Český kompakt nabízí i vzadu dostatek prostoru, přinejmenším tolik, aby se tam posadili dva vytáhlí muži. Sedadla jsou navíc dostatečně pohodlná a poskytují i trochu bočního vedení." Motor 1,2 TSI se 102 koňmi ukazuje i ve Škodě Rapid Spaceback, že až do kompaktní třídy platí za dobrou volbou. Turbobenzin z nabídky VW má dostatečnou sílu na to, aby přesně 1,2 tuny vážící Škodu Rapid svižně rozpohyboval." Hodně místa, chytrá řešení pro každý den a jenom tolik variant, kolik člověk skutečně potřebuje a také kolik jich zaplatí." Kompaktní český vůz velmi dobře sedí na silnici, nadmíru špatný povrch se ale rychle projeví hlukem v interiéru. Ovšem ukazuje se tu také dobré zpracování Škody Rapid Spaceback. I když jedete přes hluboké díry nebo přes kočičí hlavy, auto se netřese."

24 Německo Recklinghäuser Zeitung ŠKODA Rapid Spaceback článek / datum: Nejnovější generace Golfu: Škoda Rapid Spaceback / I když Rapidu ve srovnání s Golfem chybí trochu více prostoru pro ramena, nesedí se v něm nijak stísněně. Cestující vzadu si dokonce mohou užívat bohatý prostor před koleny." Rapid je geneticky spíše malé auto, ale nedává to na sobě znát. Čisté, nadčasové tvary karoserie působí solidností kompaktního vozu." Přes jednodušší materiály a absenci detailových fines se ŠKODA veskrze drží na úrovni doby." Pozoruhodně malé rozdíly od Golfu jsou v kvalitě jízdy. Wolfsburgský vůz má o trochu přesnější řízení a trochu vyváženější pérování, ale Čech to také dobře zvládá, zdařile kombinuje agilitu a komfort. Pomáhá mu k tomu oproti Golfu trochu nižší celková hmotnost." Kdo dokáže žít bez úplné dokonalosti, najde v Rapidu Spaceback srovnatelnou alternativu ke Golfu. Alespoň v jeho nižších výbavových stupních."

25 Německo Autophorie.de (Fabian Meßner) ŠKODA Fabia RS článek / datum: Šedivé časy / Sedmistupňové DSG pracuje poslušně jako švýcarské hodinky: vždy přesně. V tichém městském módu sebou ručička otáčkoměru neklidně cuká a hned po jedničce řadí trojku." Výhoda dvouspojkové převodovky zůstává v jejím rychlém přeřazování, kdy například při sportovní jízdě odpovídajícím způsobem řádně sází rychlostní stupně." Fabia RS umí nejen rychle vletět do zatáčky a přitom nádherně plivat z dvojitého výfuku, ale je také simply clever. Na většinou nevyužité místo se zde nezapomíná, nýbrž se z něj stává nákladový prostor." Interiér je celkově promyšlený a dopředu navržený s velkou důkladností."

26 TEST MĚSÍCE: Německo Auto Zeitung (Michael Godde, Gerrit Reichel, Carsten van Zanten) ŠKODA Yeti Outdoor 2,0 TDI 4x4 článek / datum: hodnocení: Srovnávací test vs Mazda CX-5, VW Tiguan, Honda CR-V, Hyundai ix35, Mitsubishi ASX, Nissan Qashqai, Renault Koleos, Subaru Forester, Ford Kuga / Na cestě vzhůru / ŠKODA, 2. VW, 3. Honda, 4. Ford, 5. Mazda, 6. Nissan, 7. Hyundai, 8. Subaru, 9. Renault, 10. Mitsubishi Chytrý český vůz vyplní skoro každé přání." Na relativně malém prostoru ŠKODA nenabízí pouze dostatečnou volnost pohybu, nýbrž i maximální variabilitu." Yeti svým vitálním charakterem kompenzuje část svých mínusů v oblasti komfortu především v přímém srovnání s VW Tiguan." Ze Škody Yeti se vyklubal sériový vítěz. Velmi variabilní, agilní a navíc výhodná zvítězila dokonce i nad koncernovým bratrem Tiguanem." Žádné jiné SUV nereaguje na povely volantu tak přátelsky jako Yeti." Skutečnou výhodou Škody je její pozice na trhu. Technika VW za férovou cenu. V testované konfiguraci je Yeti o 4635 euro levnější než Tiguan se stejnou motorizací."

27 Německo Auto Bild ŠKODA Yeti Outdoor 2,0 TDI/103 kw 4x4 článek / datum: Srovnávací test vs Mazda CX-5, VW Tiguan, Hyundai ix35, Nissan Qashqai /... / hodnocení: 1. ŠKODA, 2. VW, 3. Mazda, 4. Nissan, 5. Hyundai Krabicovitý tvar poskytuje nejen náležitý prostor, nýbrž i nejlepší výhled z vozu kolem dokola." Krátká a lehká ŠKODA nenuceně projíždí točitými okreskami a s rozkoší poslouchá příkazy od dobře vyváženého řízení." Motor TDI je sice ubručený, ale živý a úsporný a to potěší." Palubní deska je přímočará a bez příkras, také ovšem i trochu vyšlá z módy. Každý se v ní rychle vyzná." Interiér je jednoduchý, ale dobře zpracovaný, variabilita s posuvnými zadními sedadly připomíná spíš dodávku než SUV." Dostatečně velký, s příjemným řízením a potěšitelnou cenou omlazený Yeti je prima auto s jediným nedostatkem: tuhým pérováním."

28 Německo Autoextrem.de (Gunter Amonn) ŠKODA Yeti článek / datum: ŠKODA Yeti v jízdním testu Autoextremu / Jízdními vlastnostmi se Yeti neliší od verze před faceliftem, neboť podvozku se přepracování zcela vyhlo. To je absolutně pochopitelné, neboť na silnici je stále komfortní a zároveň tak sebejistý, že s ním můžete projíždět zatáčky překvapivou rychlostí." Elektromagnetické servořízení zůstává stále lehké, přesné a dodává velmi dobrou zpětnou vazbu." Yeti zůstává skvělou nabídkou. Zákazníci dostanou za svoje peníze prostorný a k tomu velmi variabilní užitkový automobil s jednoznačnou schopností zaujmout i svým komfortem." Vítězství v kategorii poměru cena/výkon má Yeti každopádně v kapse. Tam se bere větší zřetel na ty opravdu důležité věci a Yeti je díky tomu ještě lepší."

29 Německo ADAC Motorwelt (Jochen Wieler) ŠKODA Roomster 1,2 TSI/77 kw Green tec 5MT článek / datum: Srovnávací test vs Nissan Note 1,2 DIG-S, Citroen C3 Picasso VTi 120 / Prostorní pragmatici / hodnocení: klady: zápory: 1. ŠKODA, 2. Nissan, 3. Citroen + velký vnitřní a zavazadlový prostor + silné brzdy - chybějící asistenční systémy Osmatřicetiletá Katja ve svém volném čase ráda jezdí lyžovat a zjistila, že ŠKODA se pro tyto účely hodí nejvíce. Pocit prostornosti je nesmírně dobrý," říká Katja, a moje lyžařská výbava se dovnitř snadno vejde." Sestřička VW, ŠKODA, postavila auto z rozumu se snadným ovládáním, přehledným prostorem pro posádku a velkou užitnou hodnotou." ŠKODA zvítězila jako nejvyváženější vůz, nicméně s výrazným náskokem." Protože Nissan Note je nižší a kratší než ŠKODA, nemáte v něm pocit, jako byste seděli v prostorném vanu." Měření ADACu potvrdila náš dojem: Nissan Note dokáže kvůli svému tvaru převést podstatně méně než ŠKODA nebo stejně dlouhý Citroen."

30 Švýcarsko Automobil Revue (AR test team) ŠKODA Octavia Combi 1,8 TSI/ kw 4x4 článek / datum: Fit nejen v zimě / Testovací vůz byl při sprintu o 0,2 s rychlejší než měl být podle oficiálních údajů. Octavia 1,8 TSI 4x4 si tedy nevede zle a je předurčena k tomu sloužit jako rychlý vůz na cestování také zásluhou vysoké užitné hmotnosti a velkého zavazadlového prostoru." Podvozek poskytuje velký komfort, ale má i svoje sportovní stránky. Rychlé projíždění dálničních úseků nepředstavuje problém, stejně jako jízda po točitých okreskách." Kombi je agilní a hbité, řízení přímé a citlivé a rychle za sebou jdoucí zatáčky ŠKODA vytáčí převážně s neutralitou." K tak jako tak hbitým jízdním vlasnostem Octavie Combi se také hodil bleskurychle reagující systém pohonu všech kol, který vždy zůstal i v zasněžených horských průsmycích pánem situace a pro řidiče představoval prášek na uklidnění. Vůz s ním vyšplhat i prudká stoupáním, aniž by bylo nutné nasazovat sněhové řetězy."

31 Velká Británie Ashbourne News Telegraph (Gareth Butterfield) ŠKODA Superb článek / datum: Uzrála ŠKODA Superb? / Je fér říci, že Superb vypadá lépe než kdy dříve. Uvnitř je uhlazenější a všechno podtrhuje dokonce ještě lepšími parametry efektivity." Jak už dokázalo mnoho výrobců, být nejlepší ve specifické kategorii stačí a není pochyb, že za tuto cenu těžko koupíte lépe než Superb. Pokud vám tedy vyloženě nejde o čtyřkolku nebo vůz pro mnoho lidí." Jezdí a řídí se lépe než jakékoliv cenově srovnatelné SUV nebo MPV, na které si vzpomeneme, je elegantně decentní a k tomu dává smysl i z pohledu nákladů." Někdo se může stále cukat s placením pořádných peněz za Škodu, ovšem už nežijeme v 80. letech." Jestli se dokážete vyrovnat se změnou a rozpoznáte dobré věci, když je vidíte, pravděpodobně vám Škoda Superb velmi dobře sedne."

32 Velká Británie Top Gear (Adam Waddell) ŠKODA Octavia RS článek / datum: Jednotka rychlého nasazení / klady: zápory: + Kde jinde dostanete výkon hot hatche a obrovský kufr za takovou cenu? + Držák iphonu ve středové konzoli používám denně. Takových malých vychytávek je tu spousta. - Eko tipy na displeji překrývají důležitější údaje často i tehdy, když je potřebujete. Zdá se, že britské záchranné složky se staly velkými příznivci vozu Octavia Combi. Londýnská ambulanční služba a Metropolitní policie je používá jako vozidla rychlého nasazení." Zatáčení je přesné a podvozek pevný, aniž by vás natřásal. Auto je dostatečně úzké, aby všude projelo, ale také dost velké na to, aby se do něj vešlo všechno vybavení (metropolitní policie - pozn.)." Co ztrácí ve svojí ostrosti na Golf GTI a Ford Focus ST, to vynahrazuje prostorem toto je jeden z velmi mála hot hatchů ve variantě kombi. Zavazadlový prostor má větší než některá auta z vyšší třídy včetně Fordu Mondeo." Převážíte děti, psy a zavazadla a nechcete mít pocit, že jste si koupili něco pomalého a nudného? Nedosáhnete na Audi A4 Avant? Toto může být odpověď na váš problém." V naší loňské recenzi RS jsme se ptali, jestli by mohlo jít o hot hatch pro stárnoucí muže. Já jsem čtyřicátník a myslím si, že je to úžasné auto."

33 Velká Británie Blackmorevale.co.uk (Maurice a Annette Hardy) ŠKODA Rapid Spaceback 1,6 TDI/66 kw článek / datum: Recenze: ŠKODA Rapid Spaceback / Rapid vypadá velmi dobře a slouží značce ŠKODA stejně, jako posloužil A3 Sportback její sesterské značce Audi. Úspěch derivátů A3 jasně ilustruje, že některé věci jsou důležitější než každodenní praktičnost." Na auto svojí třídy dokáže Spaceback nabídnout vzadu skvělé podmínky dvěma dospělých cestujícím." "Řízení Spacebacku má šťávu a pětistupňová převodovka dobře odvádí svoji práci, když umožňuje uvolněnou a úspornou jízdu." Spaceback je velmi pohodlné auto k cestování, ať už sedíte na jakémkoliv místě. Pokud by nebylo odznáčku na volantu a horší kvality plastů na palubní desce, mohli byste si nalhávat, že jste si koupili Audi." 1,6 TDI/66 kw možná zní jako malý, ale ke svému účelu se velmi hodí."

34 Velká Británie Car Magazine (Ollie Kew) ŠKODA Yeti Outdoor 2,0 TDI/103 kw článek / datum: A teď ven, Yeti / hodnocení: 4/5 Yeti suverénně vzdoruje tahání karoserie, tvrdošíjně se pneumatikami drží povrchu, a když je potřeba, dokáže být agilní jako kamzík, který utíká před...ááá, já nevím... ohavným sněžným mužem?" Novější asijští rivalové Nissan Qashqai, Hyundai ix35 mají oba větší kufry a moderněji vypadající interiér, ale žádný z nich nemůže upřímně říct, že je lépe postaven, řídí se zábavněji a je tak bezprostředně sympatičký jako Yeti." ŠKODA Yeti je stále velmi dobré auto. Jak se dalo čekat."

35 Velká Británie Auto Express (Auto Express test team) ŠKODA Yeti 1,2 TSI/77 kw Ambition článek / datum: Srovnávací test vs Opel Mokka, Nissan Quashqai / hodnocení: 1. ŠKODA, 2. Nissan, 3. Opel Grip je vynikající, řízení ostré a pohyby karoserie jsou mnohem menší než u Nissanu Quashqai. Jeho živá nátura znamená, že si s ním v zatáčkách užijete více zábavy než s jakýmkoliv jiným crossoverem." ŠKODA si to sviští po dálnici stejně bezproblémově, jako když se prokousává džunglí města." Tlačítko off-road na palubní desce automaticky ovládá kontrolu trakce, brzdění a spouští asistenta pro jízdu ze svahu, což způsobuje, že se Yeti v terénu řídí neuvěřitelně snadno. Většinu problémů a nedostatek přilnavosti vyřeší sám, aniž byste si uvědomili, že nějaké byly." Jemné úpravy drží Yetiho na špičce. Není tak designově čistý jako jeho konkurenti, ale je praktičtější, lépe se řídí a představuje vynikající poměr cena/výkon." Jeho vzhled dětského autíčka sice není tak sofistikovaný, jako mají jeho dospělí konkurenti, ale Yetiho prostor pro posádku má tu největší kvalitu."

36 Velká Británie Daily Express (Craig Thomas) ŠKODA Yeti článek / datum: Yetiho monstrózní proměna / hodnocení: 9/10 ŠKODA přeměnila image příšery v roztomilou, přátelskou příšerku." 130koňová varianta bude nejoblíbenější, protože nabízí nejlepší spojení výkonu a efektivity." Jedním z hlavních důvodů úspěchu Yetiho u kupců je jeho chování na silnici. Je ho tak zábavné řídit, je vytříbený, pohodlný, stabilní a robustní." Zatáčení je prvotřídní. Je přesné a má správně odměřenou lehkost v nízkých rychlostech a odpor při stálé jízdě." Při jízdě v terénu jsme zjistili, že Yeti je překvapivě schopný na kluzkém, blátivém povrchu, a to dokonce i na standardních silničních pneumatikách." Zadní sedadla, která mají dost prostoru nad hlavou i před koleny, jsou montována o něco výše než přední, nabízejí lepší výhled a vylepšují pocit komfortu."

37 Austrálie Drive.com.au (David McCowen) ŠKODA Octavia Combi RS 2,0 TDI/135 kw článek / datum: První svezení Škodou Octavia Combi RS / Dieselový motor Škody je velmi příjemná jednotka, která si dobře rozumí s šestitupňovým DSG Volkswagenu." Na otevřené silnici auto dobře jede a hravě si poradí i s kopci a úzkými zatáčkami, kde nedostatečně silná kombi lapají po dechu." Díky tuhému sportovnímu podvozku auto sedí o 13 mm níže než standardní Octavia kombi, což během entusiastické jízdy umožňuje lepší kontrolu nad vozidlem." Hbité zatáčení a vynikající přilnavost pneumatik Continental nabízejí ve spojení s vyspělým systémem ovládání vozu správnou rovnováhu mezi komfortem a agilitou." Jako osamocené na silnici je dieselové RS špička, ale jeho benzinový sourozenec se zdá být pohotovější a přesnější a nadšení řidiči sáhnou po něm."

38 Austrálie Caradvice.com.au (Jez Spinks) ŠKODA Octavia RS článek / datum: ŠKODA Octavia RS recenze / hodnocení: 8,5/10 klady: zápory: + skvělý motor + dobře zvládnutá dynamika, doplněná skvělou trakcí a silným gripem pneumatik - aerodynamický hluk při vyšších rychlostech Dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec z VW GTI je stále radost vytáčet, zároveň je vysoce flexibilní pro cestování i každodenní ježdění. Obzvláště pružný je třetí rychlostní stupeň, který skoro bez námahy utáhne cestu kolem regionu Snowy Mountains kde silniční architekti zjevně zapomněli na slovo rovný." I snížené, sportovní zavěšení kol Škody Octavie RS zvládá jízdu po přírodních cestách mistrně. Je pevné, ale nikdy drsné a umožňuje určitý stupeň pérování, s nímž si záda odpočinou." Standardní látková sedadla jsou výjimečně pohodlná." S oběma motory i druhy karoserie se Octavia RS protahuje zatáčkami s vysokou přilnavostí a zrychluje z nich s působivou trakcí." Líbí se nám také bezprostřední citlivost volantu, jakmile se dostane mimo středovou polohu. Řízení se poté ustálí v příjemně lineárním chodu, jak otáčíte volantem od dorazu k dorazu."

39 Austrálie Au.news.yahoo.com (Sam Jeremic) ŠKODA Octavia RS článek / datum: Octavia stylový parťák / Octavia RS se skvěle řídí: míra kontaktu s vozovkou je působivá, řízení pružné a obě převodovky jsou dobré především ta manuální." RS je příjemnější vůz než většina sportovních aut. Jeho řízení není vůbec těžké a ani jízda drsná." Jak je běžné u mnoha vozů z Evropy, RS si s rozbitými cestami nerozumí tak jako vozy vyrobené v Austrálii, ale zvládá je lépe než mnoho Evropanů." Benzinový motor nabídl svých maximálních 162 kw a 350 Nm skoro vzápětí po dupnutí na plyn a při zdolávání zatáček se choval mrštně a předvídavě." Diesel má obdivuhodnou spotřebu a jeho velkorysých 380 Nm točivého momentu je teď k dispozici v pásmu 1500 otáček dvojnásobně větším než u předchůdce."

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2)

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) zdroj model ŠKODA Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) ifaster.cz Octavia RS 2,0 TDI DSG Test veciautomobilove.cz Yeti Recenze ojetého vozu zdroj model ŠKODA AutoBild Yeti GreenLine Ruhr

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1. Duben 2013

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1. Duben 2013 !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1 Duben 2013 zdroj model ŠKODA Octavia 2,0 TDI Srovnávací test (Hyiundai i40) Auto 7 Octavia 1,2 TSI Elegance Test Auto 7 Octavia Rapid 1,2 TSI Ambition Srovnávací test (Renault

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$!%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()* 1 zdroj model ŠKODA Auto TIP Superb Combi 1,8 TSI DSG Auto 7 Superb 1,4 TSI Po povrchu / Test Lidové noviny Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Auto 7 Octavia Combi 1,8 TSI

Více

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test zdroj model ŠKODA Právo Octavia 2,0 TDI Test ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test zdroj model ŠKODA Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test Auto Moto und Sport Octavia 1,4 TSI Srovnávací test Auto Zeitung

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#$%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()* zdroj model ŠKODA Mladá fronta DNES Nový Superb 2,0 TDI Test Autorevue.cz Nový Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI Test 5plus2 Nový Superb 1,6 TDI Greenline Test Týden Nový

Více

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6)

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) zdroj model ŠKODA autopruvodce.cz Octavia Combi 1,6 LPG Test Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) autoforum.cz Rapid 1,6 TDI Test autopruvodce.cz Superb Combi 2,0 TDI Test zdroj model

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ listopad 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Autembezpecne.cz Roomster Škoda Roomster zabodovala na technických prohlídkách v Německu Automobil revue Octavia 1,2

Více

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012 Monitoring novinářských testů Říjen 2012 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu AutoTip Superb Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto 7 Rapid 1,2 TSI Test Svět motorů Rapid 1,2 MPI Test novinky.cz Octavia Combi

Více

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Je pro vás Mitsubishi Outlander příliš staromódní? Japonci přichází s odpovědí jménem Eclipse Cross.

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'()

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$%&'() !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'() zdroj model ŠKODA Superb Combi 2,0 TDI Test Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto TIP Octavia Combi 2,0 TDI Test Autohit Octavia Combi 1,8 TSI Elegance Test (Tomáš

Více

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N...

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N... 1 z 5 19.2.2013 23:41 Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu První generace Hondy CR-V v roce 1995 spoluzakládala segment kompaktních SUV, nyní na trh přichází již čtvrtá řada.

Více

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci.

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. 02 Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu

Více

2016 Hyundai Motor Czech

2016 Hyundai Motor Czech 2016 Hyundai Motor Czech Kdo? Jan Ulip Fleet Area Representative Přehled modelové řady Hyundai Novinky Hyundai i30 TCO Představení testovací flotily 2016 Modelová řada Hyundai Modelová řada Hyundai Osobní

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ prosinec 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Auto 7, 25/2010 Superb GreenLine 1,6 TDI Jako po másle Motorsport magazín, 12/2010 Octavia RS Nebe a dudy Octavia Tour

Více

Monitoring novinářských testů. Září 2011

Monitoring novinářských testů. Září 2011 Monitoring novinářských testů Září 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu auto.cz Octavia Scout 2.0 TDI Srovnávací test s Jeepem Compass 2.2 CRD a Subaru Forester 2.0 D Svět motorů Fabia 1.2 12V

Více

Testovaný model Mitsubishi ASX

Testovaný model Mitsubishi ASX Testovaný model Mitsubishi ASX motor: 1.8 01-0 Mivec výkon: 110 kw/150 k při 4000 ot./min. točivý moment: 300 Nm při 2-3000 ot./min. rozměry: délka 4295 mm, šířka 1770 mm, výška 1615 mm rozvor náprav:

Více

Monitoring novinářských testů. Březen 2011

Monitoring novinářských testů. Březen 2011 Monitoring novinářských testů Březen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Lidovky.cz Superb Combi 2,0 TDI 4x4 DSG Test Auto.cz Superb 2,0 TDI 4x4 DSG Test Autohit Octavia Tour Test Autohit Fabia

Více

Vydejte se za dobrodružstvím!

Vydejte se za dobrodružstvím! 2 Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, Vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu do náročného terénu. Jeho kompaktní karoserie umožňuje

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

Monitoring novinářských testů. Červen 2011

Monitoring novinářských testů. Červen 2011 Monitoring novinářských testů Červen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Sedmička Octavia Combi 1,6 TDI DSG Test Auto Tip Octavia Scout 2,0 TDI DSG Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu

Více

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu Nejkrásnější způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu / Ohromující design překypující emocemi / Inovace jako například přední LED světlomety / Příkladná dynamika

Více

Kit Corporate 2008 2

Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 3 Kit Corporate 2008 4 Kit Corporate 2008 5 1 2 3 4 5 Kit Corporate 2008 7 Kit Corporate 2008 8 Model Délka Rozměry v mm Šířka (bez zpětných zrcátek) Výška Objem

Více

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)*

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)* ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59 kw 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 MPI/ kw Flex Fuel 1,6 MPI/ kw LPG zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový,

Více

Novinky 2016 Hyundai

Novinky 2016 Hyundai Novinky 2016 Hyundai Kdo? Marek Trešl Product Manager Modelová řada 2016 Hyundai Modelová řada Hyundai Osobní vozy A segment B segment C segment D segment E segment Klasické i10 i20 i30 a i30 kombi i40

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Multivan Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Terénní užitkové vozidlo

Terénní užitkové vozidlo Terénní užitkové vozidlo Společník pro práci a volný čas Mechron Je jedno, zda chcete pracovat na farmě nebo v lese, Kioti Mechron 4 4 se hodí pro všechny práce. Se čtyřmi nezávisle zavěšenými koly zadní

Více

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw ACT 1,5 TSI/110 kw ACT (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový

Více

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI CR DPF/77 kw 1,6 TDI CR DPF/77 kw (A) 2,0 TDI CR DPF/110 kw 2,0 TDI CR DPF/110 kw (A) vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66k. (ESP), protiprokluzový systém kol. Škoda Fabia Style 1,2 TSI 81k. vyr. 2017, kombi/5, benzin 81 kw

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66k. (ESP), protiprokluzový systém kol. Škoda Fabia Style 1,2 TSI 81k. vyr. 2017, kombi/5, benzin 81 kw Nové osobní a terénní vozy 29 vozů ihned k vyzkoušení a odběru Citigo Style 1,0 MPI 44 Fabia Style 1,2 TSI 66k Fabia Ambition 1,2 TSI vyr. 2017, hatchback/5, benzin 44 kw vyr. 2017, hatchback/5, benzin

Více

Technická data - Golf

Technická data - Golf Technická data Golf I. generace (1974 1983) Informace (VW Golf I GTI, 1976) Konstrukce řadový čtyřválec Pivo benzín Plnění atmosférické sání Rozvod OHC Uložení vpředu napříč Zdvihový objem [cm3] 1588 Kompresní

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/96 kw G-TEC (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()'

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$!%&'()' !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()' zdroj model ŠKODA ")20('34)",56$78'$0+$5 autopruvodce.cz Octavia Combi 1,6 LPG Test *#7/&8+/+"3 Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) autoforum.cz

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/140 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

BMW Řada D 2,0. vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 kw. 8x airbag, ABS, aut. klimatizace, střecha, plní 'EURO II'...

BMW Řada D 2,0. vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 kw. 8x airbag, ABS, aut. klimatizace, střecha, plní 'EURO II'... Ojeté vozy 60 prověřených vozů k otestování a nákupu Audi A6 2,5 TDI vyr. 09/2001, kombi/5, nafta 114... cena 19 000 Kč BMW Řada 3 318 D 2,0 vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 BMW Řada 5 520D GT 2,0 vyr.

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw Motor 1,5 TSI/110 kw 4 4 Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 2,0 TSI/140 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČR TESTOVAL ZIMNÍ PNEUMATIKY RŮZNÝCH ROZMĚRŮ 15, 16, 17 VĚTŠÍ NEBO MENŠÍ KOLA?

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem

Více

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 Praha, 11.listopadu 2013 S příchodem zimního období zveřejňují hlavní evropské a ruské automobilové časopisy testy zimních pneumatik, které srovnávají nejvýznamnější

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw*** 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

ŠKODA OCTAVIA Vznětové motory

ŠKODA OCTAVIA Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw*** 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395 Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/92 kw 1,4 TSI/110 kw ACT 1,4 TSI/110 kw ACT (A) 1,8 TSI/132 kw 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TSI/162 kw (A) Počet válců zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK

PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK PRVENSTVÍ PIRELLI V TESTECH LETNÍCH PNEUMATIK Období teplejšího počasí je před námi, a tak je ten správný čas k testování produktů určených pro léto. Zkušení testovací jezdci významných automobilových

Více

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm mm] 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Vznětové motory. 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 79,5 80,5 88/ / Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min -1 ]

Vznětové motory. 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 79,5 80,5 88/ / Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min -1 ] Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/88 kw 1,6 TDI/88 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) 2,0 TDI/140 kw 2,0 TDI/140 kw (A) Počet válců vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií

Více

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ /

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ / Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Počet válců vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] ŠKODA Octavia RS 230 Zážehové motory Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor ŠKODA OCTAVIA 4 4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 1498

Více

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom Dál o dvě generace Japonská automobilka Isuzu se v poslední době soustředí výhradně na užitkové a nákladní automobily či autobusy, a tak nejmenším vozidlem nabídky je terénní pick-up D-Max, který se již

Více

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 FSI/85 kw 1,6 FSI/85 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2x OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový,

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený

Více

Vznětové motory. Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Vznětové motory. Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] Vznětové motory Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou,2 OHC,

Více

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory ŠKODA KODIAQ Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 1,4 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/132 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia Edition AKČNÍ NABÍDKA

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia Edition AKČNÍ NABÍDKA SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Edition AKČNÍ NABÍDKA Akční ceník Octavia Edition OCTAVIA OCTAVIA COMBI PRIMA EDITION CZ 1,2 TSI/77 kw 334 900 Kč 39 000 Kč 364 900 Kč 49 000 Kč 1,4 TSI/90 kw 374 900 Kč nově

Více

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

ŠKODA FABIA Zážehové motory

ŠKODA FABIA Zážehové motory ŠKODA FABIA Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem,

Více

Příloha 1. Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3

Příloha 1. Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3 Příloha 1 Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 Skupina 1 Skupina 2 Skupina 3 Skupina 4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3 Světlomet pravý levý mlhovka pravá levá ostřikovače

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Spotřeba paliva, emise CO 2 skříňový vůz/skříňový vůz BlueMotion novaný provoz (l/100 km) novaný provoz (g/ km) 1,2 l TSI BMT 5stupňová manuální 62 (84)

Více

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/70 kw (A) 1,0 TSI/81 kw 1,4 TSI/92 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caravelle Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč704,900 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA NOVÁ HYBRID COROLLA HYBRID 3 NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA Po 12 letech dáváme sbohem označení Auris a zahajujeme novou éru modelu Corolla nejprodávanějšího vozu světa. Toyota Corolla, nyní s rozšířenou nabídkou

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 2,0 TSI/206 kw 4 4 (A) 2,0 TDI/110 kw 4 4 2,0 TDI/140 kw 4 4 (A) Motor

Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 2,0 TSI/206 kw 4 4 (A) 2,0 TDI/110 kw 4 4 2,0 TDI/140 kw 4 4 (A) Motor ŠKODA SUPERB 4 4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA

NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA DESIGN Nový, atraktivní designový jazyk značky ŠKODA přichází do segmentu velkých SUV Rozeznatelný na první pohled díky skvělé souhře elegantních linií, dynamických křivek

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caddy Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Monitoring novinářských testů. Červen 2012

Monitoring novinářských testů. Červen 2012 Monitoring novinářských testů Červen 2012 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Svět motorů Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) ifaster.cz Octavia RS 2,0 TDI DSG Test veciautomobilove.cz

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Motor 2,0 l TDI 62 kw (84 k) Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) Motor / Počet ventilů na válec 4válcový

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC,

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

Výkon pneumatik, který se vyplatí

Výkon pneumatik, který se vyplatí Výkon pneumatik, který se vyplatí Bravuris 3 HM Bravuris 2 Nabídka letních pneumatik 2015 pro osobní, 4x4/SUV a dodávková vozidla. Bravuris 4x4 Brillantis 2 Vanis 2 Letní pneumatiky Barum Bravuris 3 HM

Více

ŠKODA FABIA Vznětové motory

ŠKODA FABIA Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw*** 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou,

Více

Škoda Fabia Combi MC 1,0TSI/70 kw,nový VŮZ. vyr. 2018, kombi/5, benzin 70 kw. manuální převodovka, 4x airbag, ABS, stabilizace podvozku (ESP), aut.

Škoda Fabia Combi MC 1,0TSI/70 kw,nový VŮZ. vyr. 2018, kombi/5, benzin 70 kw. manuální převodovka, 4x airbag, ABS, stabilizace podvozku (ESP), aut. Ojeté vozy 29 prověřených vozů k otestování a nákupu Citigo 1,0/44 Fabia Combi MC 1,0TSI/70 kw,nový VŮZ vyr. 2018, hatchback/5, benzin 44 kw vyr. 2018, kombi/5, benzin 70 kw man. klimatizace, alu kola,

Více

PŘÍLOHA TECHNICKÁ SPECIFIKACE :44 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI

PŘÍLOHA TECHNICKÁ SPECIFIKACE :44 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI PŘÍLOHA K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE Osobní automobil, obchodní třída Terénní, kompaktní SUV 4x4 (pohon všech kol), pravostranný provoz Motor o výkonu min. 80 kw, max. objem motoru 2000

Více

1,2 TSI/63 kw* 1,0 TSI/85 kw (A) 1,8 TSI/ 132 kw (A) 1,4 TSI/ 110 kw. 1,4 TSI/ 110 kw (A) 1,8 TSI/ 132 kw. 1,0 TSI/85 kw. Technické údaje Motor

1,2 TSI/63 kw* 1,0 TSI/85 kw (A) 1,8 TSI/ 132 kw (A) 1,4 TSI/ 110 kw. 1,4 TSI/ 110 kw (A) 1,8 TSI/ 132 kw. 1,0 TSI/85 kw. Technické údaje Motor Technické údaje Motor Motor 1,2 TSI/63 kw* zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 3 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1197 999 1395 1798 Vrtání

Více

Mimořádná nabídka pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student

Mimořádná nabídka pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student Mimořádná nabídka pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student Dodatečná sleva 2% na nákup nového vozu pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student. Pro získání slevy je nutné se prokázat poukazem Autoškoly Student.

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-3 Kč472,800 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

H-1 Van: praktická dodávka

H-1 Van: praktická dodávka H-1 H-1 Van: praktická dodávka Nejnovější H-1 Van je praktický a pracovitý pomocník, který společnost Hyundai vyvinula proto, aby splnila vaše požadavky na dopravu nákladu. Ústředním motivem je velkorysý

Více

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66. Škoda Fabia Combi Style 1,2 T. vyr. 2016, kombi/5, benzin 81 kw

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66. Škoda Fabia Combi Style 1,2 T. vyr. 2016, kombi/5, benzin 81 kw Nové vozy Škoda 20 vozů ihned k vyzkoušení a odběru Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66 Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66 Škoda Fabia Active 1,2 TSI 66 vyr. 2016, hatchback/5, benzin 66 kw vyr. 2016, hatchback/5,

Více

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5 DYNAMIC DYNAMICKÝ DESIGN V moderním rychlém světě potřebujete být pohotoví a připravení využít každé příležitosti, která se naskytne. Proto jsme vytvořili nový vůz Honda Jazz Dynamic. Disponuje sportovním

Více

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon Zážehové motory Technické údaje 1,0 MPI/44 kw 1,0 MPI/55 kw 1,2 TSI/66 kw 1,2 TSI/81 kw 1,2 TSI/81 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový,

Více

Mimořádná nabídka pro členy níže uvedených odborových organizací

Mimořádná nabídka pro členy níže uvedených odborových organizací Mimořádná nabídka pro členy níže uvedených odborových organizací Pro uplatnění uvedených slev je nutné prokázat se průkazem člena příslušné odborové organizace. Pro členy uvedených odborových organizací

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

ŠKODA Octavia Combi RS

ŠKODA Octavia Combi RS zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Monitoring novinářských testů. Květen 2013

Monitoring novinářských testů. Květen 2013 Monitoring novinářských testů Květen 2013 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Mladá fronta DNES Nový Superb 2,0 TDI Test Autorevue.cz Nový Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI Test 5plus2 Nový Superb 1,6 TDI

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caravelle

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caravelle Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Caravelle Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách

Více

Fiat 500: Váš život s legendou může začít! Výhodný pronájem Fiat Finance: Kč Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Fiat 500: Váš život s legendou může začít! Výhodný pronájem Fiat Finance: Kč Uvedené ceny jsou včetně DPH. Fiat 500: Váš život s legendou může začít! Skutečné legendy nestárnou, pouze se mění. Stejně jako model 500, ikona italského životního stylu a designu, která už téměř šedesát let prochází vývojem, ale

Více

Město je nyní kompletní.

Město je nyní kompletní. Město je nyní kompletní. Města jsou centra dění. A ve městě se ix35 cítí jako ryba ve vodě. V jeho charakteru se zrcadlí sofistikovanost, charisma a smyslnost. Odvážně zvolené, ale velmi praktické křivky

Více

QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech!

QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech! QUADRO4 JÍZDA NA MOTORCE S ŘIDIČÁKEM NA AUTO! QUADRO 350S QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech! SVĚTOVÁ NOVINKA NA 4 KOLECH! VÍCE TRAKCE - VÍCE ZÁBAVY - VÍCE BEZPEČNOSTI! Více stability, více bezpečnosti,

Více

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o.

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Obsah prezentace: > Představení RWE Energo; > Trh CNG v ČR a ve světě aktuální stav; > Nabídka spolupráce s RWE

Více