JETT Přejeme Vám mnoho radosti ze zakoupeného produktu!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JETT -050. Přejeme Vám mnoho radosti ze zakoupeného produktu!"

Transkript

1 Poslední revize: JETT -050 Příručka ke cvičení Tyto instrukce pečlivě přečtěte a uschovejte. Milý zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení produktu naší firmy Sharper Image. Našim cílem je abyste byli s kvalitou našich produktů a jeho výkonem absolutně spokojeni. Nabízíme velice výhodné podmínky pro vrácení zakoupeného produktu a také velice kvalitní záruku na všechny naše výrobky. Firma Sharoer Image se výrobou inovativních produktů, které zlepšují život jejich zákazníků a činí ho mnohem zajímavějším, zabývá už od roku V této oblasti se pohybujeme tak dlouhou dobu jednak proto, že máme klasické kamenné prodejny, kde se na nás naši zákazníci mohou obrátit, ale zároveň i proto, že se snažíme o poskytování výjimečně dobrého zákaznického servisu, který předčí Vaše očekávání. Přejeme Vám mnoho radosti ze zakoupeného produktu! Vítejte v týmu LoveHandler! Tento přístroj a program je zaměřený na zpevnění šikmých břišních svalů a obrysů lidského torza a boji proti tzv. "love handles", neboli madlům lásky, tuku usazenému na bocích a zároveň na zpevnění těla a oblasti břicha. Jett je jednoduchá cesta jak zpevnit své tělo a změnit svůj pohled na cvičení. Cíle tohoto základního cvičebního programu zahrnují: - proměnu "love handles" ve svaly - posilnění trupu - redukce negativních pocitů u napětí v průběhu cvičení Tento program je postaven na dvou základních cvičeních, které se zaměřují na zpevnění břišní části trupu. Základní porozumění principům tohoto programu se počítá řádově na minuty. Když si jednou osvojíte jádro tohoto programu, můžete pak jeho jemnými úpravami dosáhnout také dalších cílů v tvarování Vašeho těla.

2 Jak s přístrojem Jett zacházet Vnitřní i vnější šikmé břišní svaly pracují při ohýbání, natahování nebo protáčení trupu jednotně. Když je při ohýbání, natahování nebo otáčení používáte, posilují se. Atleti využívají ve svém tréninku striktní série sedů a lehů, sklapovaček a podobných cviků, aby si své šikmé břišní svaly vybudovali, protože ví, že koncentrace úsilí na tyto svaly vylepší jejich výkon v každém sportu. Ostatní jednoduše chtějí, aby se tuky v této oblasti proměnily ve svaly. Přístroj Jett působí na podobnou cílovou oblast, ovšem s vyšší koncentrací na specifické oblasti tak, aby vybudoval tyto šikmé břišní svaly. "Jádro" Oblast začínající přibližně v oblasti pupku a táhnoucí se přibližně až do oblasti prsní kosti je označována jako "jádro těla". Zahrnuje také svalstvo, které tvoří tzv. cihličky na břiše. Tato oblast je motorem Vašeho těla a to, že ji budete hlídat může mít výrazný vliv na celou řadu různých aktivit: například na Váš golfový švih! Základní cvičení na přístroji Jett posílí tuto oblast a zlepší Vaši fyzičku způsobem, který by jinak vyžadoval mnoho únavných hodin nudných a bolestivých tradičních cviků. Všeobecné informace a kontrola: Pro výkon fyzické aktivity se používají dva základní postoje, které můžete vidět i v tradičních profesionálních sportech: 1. "Připraven, podřep" - rozkládá váhu rovnoměrně na obě nohy. Tělo je v nízké pozici, ale Vaše páteř a nohy nesou Váš trup. Je to zhruba stejná pozice, ve které se nachází hráč tenisu připravený na odpal. 2. "Pozice na čtyřech" - tělo je v pozici, která je pro páteř neutrální.

3 Váha těla je rozložena rovnoměrně. Je to pozice ve které se startují závody a je to také první pozice, ve které se dítě dokáže pořádně přemísťovat. V pozici na čtyřech je dosaženo maximální rovnováhy a zatížení zad je minimální. Automatické polohování těla: Profesionální fitness trenér Vám může pomoci polohovat Vaše tělo tak, aby se Vaše svalstvo budovalo bezpečně, bez zbytečné námahy pro Váš oporný systém. Stejně jako profesionální trenér, i přístroj Jett nasměruje Vaše tělo do pozice, ve které bude Vaše páteř v neutrální poloze. Speciálně vytvarované klekátko nese váhu spodní části Vašeho těla. Vypolstrované rukojetě poskytují oporu vrchní části těla s několika možnostmi uchycení. Jett Vám poskytne správnou pozici pro procvičování šikmých břišních svalů a posilování oblasti břicha bez toho, aby byla na páteř nebo na kolena vyvíjena nepatřičná zátěž. Důležitá upozornění: - společně s poradcem pro zdravý životní styl proberte nejvhodnější jídelníček a cvičební plán. Při cvičení se spoléhejte na přirozený rozum a nepřeceňujte své síly. - Tíha Vašeho těla by měla spočívat nad kontrolním výběžkem. Je to velice důležité kvůli stabilitě a bezpečnosti. Maximální váhový limit pro použití přístroje je 250liber. - Dávejte pozor, aby jste si nepřiskřípli prsty mezi pohyblivé části přístroje. - Nešvihejte rameny či podobnými části přístroje prudce až na doraz jejich možností pohyblivosti. Přístroj by se kvůli tomu mohl převrátit nebo jinak ztratit svoji stabilitu. - Když na přístroj nasedáte nebo z něj sesedáte, vždy mějte pohyblivé části přístroje uzamčené. Nejdříve si klekněte na klekátko a až poté se opřete o rukojetě. - Základní instrukce k jednotlivým cvičením mohou platit pro všechna cvičení, ale nemusí být opakovány u každého cvičení zvlášť. Než začnete s cvičením, nejdříve si přečtěte celý manuál včetně všech tří cvičebních programů. Popisky k obrázkům: Knee Saddle Knob: Knoflík k nastavení klekátka Pro odemčení/zamčení kruťte, Pro nastavení vytáhněte. Při cvičení musí být zamčený.

4 Knoflík k držáku rukojeti: Pro nastavení pozice rukojetí jej uvolněte. Když knoflík utahujete, jemně rukojetí potřeste, abyste se ujistili, že jsou rukojetě správně zajištěny. Tlačítko měřítka výkonu Stiskněte a uvolněte a tím změníte informaci na displeji. Knoflík ke kontrole odporu Váha těla by měla spočívat zhruba nad tímto místem Povolení rukojetě Pro uvolnění povytáhněte. Pokud chcete nechat rukojetě odemčené, knoflíkem pootočte. Uvolnění kolenní tyčky Pro uvolnění povytáhněte. Pokud chcete nechat tyčky odemčené, knoflíkem pootočte. Cvičení 1: HIKE THE HIP Cíl cvičení: Primárním cílem tohoto cvičení je pomoct Vám seznámit se s tímto přístrojem a naučit se používat boky i jinak, než když je běžně zapojujete k procvičení spodní části těla. Když budete postupovat v této cvičební rutině, osvojíte si práci boků tak, že je budete zapojovat i při běžných činnostech. Bezpečnostní body: Vycentrujte svoji váhu nad knoflík ke kontrole odporu. Nešvihejte klekátkovou tyčkou na strany příliš prudce, mohlo by to vést k narušení stability přístroje. Doporučený čas cvičení na levelu 1: Opakujte denně po dobu jednoho týdne. Kdykoliv, kdy si budete toto cvičení chtít obnovit, se k němu můžete vrátit. Využívejte jej jako rozcvičku před každým cvičením, nebo k uvolnění před jinými

5 sportovními aktivitami. Počet opakování: Patnáct na každou stranu. Celkový počet na měřidle: 30. Jak cvičit: Abyste tělo rozhýbali, používejte boky, které přibližujte k ramenům. Toto cvičení by mělo být prováděno břišními svaly, ne svaly noh. Dávejte pozor, abyste pohyb neprováděli nohama, hýbejte boky a břichem! Nastavení rukojetě Rukojeť nastavte na 90 směre nahoru. Dejte pozor, aby mechanismus používaný k nastavení rukojetě byl v průběhu cvičení uzamčený! Nastavení klekátkové tyče: Pozn.: Dávejte pozor, aby knoflík k nastavení klekátkové tyče byl v momentě, kdy na přístroj nasednete, uzamčený. Tyč by měla být nastavena tak, aby když si na ni kleknete, jste pohodlně dosáhli na vrchní část rukojetě a mohli se jí chytnout oběma rukama. Když jste na HandleBar nasedli a jste připraveni začít se cvičením, natáhněte se pod tyč a pojistku povytáhněte. Jemně ji pootočte, aby zůstala odemčená. Knoflík ke kontrole odporu Váha těla by měla spočívat zhruba nad tímto místem Knoflík k držáku rukojeti: Nastavte rukojeť na úhel 90. Shrnutí cvičení 1: Procvičení spodní části těla (15 opakování na každou stranu) Zamkněte rukojeť a používejte boky ke kolíbání těla ze strany na stranu. Procvičení vrchní části těla: Toto cvičení je určeno pro procvičení spodní části těla.

6 Cvičení č. 2: Posilňování svalů Cíle cvičení: Toto cvičení využívá aplikaci odporu k podpoře posilování svalů zvyšováním námahy potřebné k vykonávání cvičení spodní a vrchní části těla. Posilní Vaše svaly a připraví je na další část cvičebního programu. Bezpečnostní body: V momentě, kdy na přístroj nasedáte, musí být pohyblivé části uzamčené. Udržujte své tělo v pozici s neutrální polohou páteře, aby křivky Vašeho těla byly v přirozené pozici. Měli byste se cítit pohodlně, bez jakéhokoliv napětí nebo natahování. Neprotahujte se do stran extrémně. Zajděte jen tak daleko, jak je Vám to pohodlné a kdy v této pozici dokážete udržet na přístroji rovnováhu. Doporučený čas cvičení pro cvičení levelu 2: Opakujte denně, po dobu 2-3 týdnů. V pozdějších fázích programu se k cvičení můžete vrátit, pokud budete chtít své svalstvo zpevnit ještě více. Počet opakování (po rozcvičce) Deset na každou stranu. Počítadlo by mělo ukazovat 20 pro spodní a 2é pro vrchní část těla. Jak cvičit: Než začnete cvičit s využitím odporu, nejdříve se rozehřejte: tři opakování na každou stranu, dohromady 6 pro spodní a 6 pro vrchní část těla. Nastavte odpor na úroveň, která je příjemně náročná. Odpor by měl být tak silný, že když se dostanete k posledním opakováním, mělo by pro Vás být mírně náročné set dokončit. Pro procvičení spodní části používejte boky, pro procvičení vrchní části zapojte trup. Nastavení kontroly odporu:

7 Začněte otáčením kontrolního knoflíku po směru hodinových ručiček. Přizpůsobte odpor svým možnostem tak, jak to popisuje oddíl "Jak cvičit". Nastavení rukojetě: Nastavte je tak, aby byly paralelní s Jett přístrojem. Když jste na HandleBar nasedli a jste připraveni začít se cvičením, natáhněte se pod tyč a pojistku povytáhněte. Jemně ji pootočte, aby zůstala odemčená. popisky k obrázkům: Tělo by mělo být v poloze, kde je pozice páteře neutrální. Knoflík nastavení odporu Pro zvýšení odporu otáčejte po směru hodinových ručiček. Rukojeť: Snižte rukojetě tak, aby byly paralelní s přístrojem Shrnutí cvičení 2: Nastavte odpor na hranici, která je příjemně náročná. Procvičení spodní části (10 opakování): Uzamkněte podpěru rukou a k protahování těla napravo a nalevo používejte své boky. Procvičení vrchní části (10 opakování): Uzamkněte klekátkovou tyč a k protahování těla napravo a nalevo používejte trup. Cvičení 3: Cíle cvičení: V tomto cvičení se se snížením odporu zvyšuje počet opakování. S budováním síly svalstva se míra odporu pro vytrvalostní cvičení také zvýší. Mějte však na paměti, že odpor při vytrvalostním cvičení by měl být vždy nižší, než odpor při cvičení posilovacím. Bezpečnostní body: Když budete na přístroj nasedat, výkyvný mechanismus musí být vždy zamčený. Udržujte tělo v poloze, ve které bude Vaše páteř v neutrální poloze tak, aby křivky Vašeho děla byly v přirozené poloze. Měli byste se cítit pohodlně, bez napětí. Doporučený čas při cvičebním levelu 3

8 Opakujte denně. S cvičením pokračujte jako se svým hlavním tréninkovým programem. Občas cvičení vystřídejte s cvičením posilovacím. Počet opakování: Dvacet na každou stranu. Celkově by měřidlo mělo ukazovat hodnotu 40 pro spodní a 40 pro vrchní část těla. Jak cvičit: Pomocí knoflíku k nastavení intenzity odporu nastavte odpor na úroveň nižší, než jaká je momentální úroveň odporu při posilovacím cvičení. Odpor by měl být takový, aby Vám dovolil dokončit celou sérii cvičení tak, že dokončení posledních zhruba dvou opakování bude mírně náročné. Pro procvičení vrchní části těla zapojte trup, pro procvičení spodní části boky. Nastavení hodnoty odporu: Začněte nastavování otáčením knoflíku proti směru hodinových ručiček. Přizpůsobte tuto úroveň Vašim schopnostem tak, jak to popisuje sekce "Jak cvičit" uvedená výše. Nastavení rukojetí: Nastavte rukojetě paralelně s přístrojem Jett Když jste na HabdleBar nasedli a jste připraveni začít se cvičením, natáhněte se pod tyč a pojistku povytáhněte. Jemně ji pootočte, aby zůstala odemčená. Nastavení klekátkové tyče: Když jste připraveni začít s procvičováním spodní části těla, sáhněte pod klekadlo a pojistku povytáhněte. Jemně jí pootočte, aby zůstala odemčená. popisek obrázků: Rukojeť: Pro cvičení 2 a 3 pozici rukojetí snižte. Knoflík kontroly odporu: Otáčením proti směru hodinových ručiček intenzitu odporu snížíte. Shrnutí cvičení 3:

9 Pro zvýšení počtu opakování snižte intenzitu odporu. Procvičení spodní části těla:(20 opakování na každou stranu) Uzamkněte rukojeť a boky pohybujte tělem doprava a doleva. Procvičení vrchní části těla (20 opakování na každou stranu): Uzamkněte pohyb klekátkové tyčky a pomocí trupu pohybujte tělem doprava a doleva. Možnosti pro vylepšení cvičení: Do budoucna: Když včleníte cvičení na přístroji Jett do své denní rutiny, budete pravděpodobně chtít prozkoumat další možnosti, jak dosáhnout svých konkrétních cílů. Časovaná cvičení: Místo počítání opakování využijte časovací možnost monitoru pro kontrolu času, který na přístroji strávíte. Při nízkém odporu se snažte zvyšovat dobu, kterou na přístroji vydržíte. Ideální je doba minut. Zvyšování počtu setů: Po krátké pauze zopakujte celý set ještě jednou. Rozcvičení před sportem: Zkuste program na výdrž s nízkým odporem jako způsob zahřátí a protažení před sportovním výkonem nebo podobnými aktivitami. Dvojité cvičení: Když si zvyknete na pohyby prováděné na přístroji, můžete najednou odemknout obě části přístroje a procvičovat zároveň spodní i vrchní část těla. Nastavení rukojetí: Některé pozice pro Vás mohou být pohodlnější než jiné. Vždy se ujistěte, že zachováváte pozici, která je pro páteř neutrální a nenastavujte rukojetě do pozic, které Vám způsobují bolest, nebo ve kterých je přístroj nestabilní. Výztuže kolen: Jett je dodáván se setem vypolstrovaných návleků na klekátko. Pro některé uživatele tyto návleky zvyšují pohodlí cvičení (hlavně ve fázi, kdy si uživatel na přístroj zvyká). Jejich použití je však volitelné podle Vašich osobních potřeb. Vydržte! Svoje cíle si stanovte rozumně a cvičební návyky budujte postupně. Bude pro Vás

10 lepší, když si vytvoříte návyky, které budou méně náročné a vydržíte u nich, než na začátku přecenit své síly, přepracovat se a pak své cíle opustit. Přístroj byl schválen pro použití v zemích EU a je proto opatřen značkou CE. Veškerá potřebná dokumentace je k dispozici u distributora. Změny technických parametrů, vlastností, tiskové chyby vyhrazeny. Záruční a pozáruční opravy zabezpečuje distributor: Compex spol. s r.o., Palackého 105, Brno ve svém centrálním servisním středisku na výše uvedené adrese

Pilates Míč Návod k použití

Pilates Míč Návod k použití Pilates Míč Návod k použití Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Upřímně doufáme, že s používáním tohoto sportovně-terapeutického náčiní budete spokojeni. Před prvním použitím si prosím přečtěte tento

Více

Masážní přístroj chodidel Jett 350 C

Masážní přístroj chodidel Jett 350 C Masážní přístroj chodidel Jett 350 C Uživatelská příručka Poslední revize: 17. 5. 2013 Upozornění: Před použitím, si prosím, pečlivě prostudujte tuto příručku a uschovejte ji pro budoucí použití. Obsah

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Posilování, rozvoj a zlepšování svalů ramen. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití: Přidržte

Více

Elipsovité zařízení SF - 05

Elipsovité zařízení SF - 05 Elipsovité zařízení SF - 05 Cvičební a rozvoj koordinace těla Zvyšuje pohyblivost horních i dolních končetin a zlepšuje ohebnost kloubů. Pevně uchopte rukojeti oběma rukama a postavte se na pedály. Pohybujte

Více

Nenoste volné oblečení nebo modní doplňky během cvičení na AB Ringu Pro.

Nenoste volné oblečení nebo modní doplňky během cvičení na AB Ringu Pro. Art. Nr: 1142 Upozornění: Přečtěte si prosím tento manuál před úpoužitím zařízení. Maximální zátež přístroje AB Ringu je 120 kg Následující upozornění nejdete nalepená na etiketách na přístroji AB Ring,

Více

Procvičování kloubů CX - 01

Procvičování kloubů CX - 01 Procvičování kloubů CX - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

Udržovat správnou formu a cviky vykonávejte pomalu a kontrolovaně. Lokty, kolena a ramena by měly být vždy uvolněné.

Udržovat správnou formu a cviky vykonávejte pomalu a kontrolovaně. Lokty, kolena a ramena by měly být vždy uvolněné. Seznámení s Pilates Pilates formuje a posiluje střední svaly v těle. Zaměřuje se na základní posturální svaly, které udržují tělo v rovnováze poskytují podporu pro páteř. Zejména se při cvičení pilates

Více

AB REVO. Návod k použití

AB REVO. Návod k použití AB REVO CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Před použitím si pozorně přečtěte návod k použití. Návod doporučujeme uschovat i pro pozdější nahlédnutí. Poznámka: Obrázky v návodu jsou pouze ilustrativní.

Více

Škola zad. Cvičení proti bolestem zad při sedavém zaměstnání

Škola zad. Cvičení proti bolestem zad při sedavém zaměstnání Škola zad Cvičení proti bolestem zad při sedavém zaměstnání 2 Proč nás v kanceláři bolí záda? Při dlouhém sezení, které je pro dnešní kancelářskou práci více než typické, záda zabolí čas od času téměř

Více

VITALpark. Kde je VITALpark ideálním řešením? Proč se rozhodnout pro VITALpark s námi?

VITALpark. Kde je VITALpark ideálním řešením? Proč se rozhodnout pro VITALpark s námi? VITALpark Naše společnost se zabývá výrobou, montáží a údržbou venkovních fitness strojů (VITALpark.cz). Plánujete stavbu VITALparku? Ideální a nenáročné řešení, jak vytvořit kvalitní životní prostředí

Více

ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. ROTAČNÍ STEPPER NÁVOD K POUŽITÍ CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Přečtete si prosím tento návod k použití. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Pokud výrobek předáváte další osobě, předejte

Více

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK POČET OPAKOVÁNÍ 0 INTENZITA střední Lze provádět od. týdne Začněte na všech čtyřech, pak přeneste váhu vpřed, tak, aby byla téměř celá na pažích. Pokrčte a překřižte nohy.

Více

VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST!

VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST! Multifunkční elektronická váha CS6281 - Návod k použití VAŠE ZDRAVÍ, NAŠE STAROST! Obsah CS6281... 1 NÁVOD K POUŽITÍ... 1 OBSAH... 2 ÚVOD... 2 VLOŽENÍ BATERIÍ... 3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM... 3 ZJIŠŤOVÁNÍ

Více

Návod k použití Zeštíhlující masážní pás EH-020C

Návod k použití Zeštíhlující masážní pás EH-020C Návod k použití Zeštíhlující masážní pás EH-020C 8 úrovní vibrační rychlosti a intenzity Termoterapie pro hlubší a uvolňující masáž Dopředné / zpětné nastavování funkcí Silný dvojitý vibrační pohon 9 úrovní

Více

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken.

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken. Kalanetiku pod názvem The Callanetics Excercise Method uvedla do světa v roce 1980 Callan Pinckneyová. Tato velmi individuální a specifická metoda využívá přesné polohy těla k izolování specifických svalových

Více

30 minutový domácí TRX trénink

30 minutový domácí TRX trénink 30 minutový domácí TRX trénink Je možné za 30 minut procvičit svaly celého těla a výrazně zvýšit svou fyzickou kondici? Na TRX ano! Vyzkoušejte tréninkový plán, který vám pomůže posílit celé tělo v mnoha

Více

Stepper JETT - 6205. Návod k použití. Obsah

Stepper JETT - 6205. Návod k použití. Obsah Stepper JETT - 6205 Obsah OBSAH... 2 BEZPEČNOSTNÍ A PROVOZNÍ OPATŘENÍ... 3 POPIS A MONTÁŽ PŘÍSTROJE... 4 POUŽÍVÁNÍ... 5 CVIKY NA ZAHŘÁTÍ... 5 CVIČENÍ... 6 SPRÁVNÁ INTENZITA CVIČENÍ... 8 JAK SI ZJISTIT

Více

Rehabilitační trenažér JETT-YS001. Návod k použití

Rehabilitační trenažér JETT-YS001. Návod k použití Rehabilitační trenažér JETT-YS001 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 2 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 PRO KOHO NENÍ TRENAŽÉR URČEN... 3 ÚČINKY POUŽÍVÁNÍ REHABILITAČNÍHO TRENAŽÉRU... 3 UMÍSTĚNÍ PŘÍSTROJE... 3

Více

ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda

ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda ORTHEO DISC základní cvičební program pro záda 2 ORTHEO DISC Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosím, přečtěte si pečlivě návod k obsluze. Předáváte-li tento produkt další osobě,

Více

Funkční hýžďové svaly

Funkční hýžďové svaly Funkční hýžďové svaly uleví od bolesti a zvýší výkon TEXT: DAGMAR MOSTECKÁ, WWW.BEBALANCED.CZ CHCETE ZVÝŠIT VÝKONNOST, PŘI BĚHU LÉPE VYPADAT A JEŠTĚ ULEVIT KYČLÍM A ZÁDŮM? PAK SE NAUČTE SPRÁVNĚ ZAPOJOVAT

Více

Procvičování kloubů LK - 01

Procvičování kloubů LK - 01 Procvičování kloubů LK - 01 Typ produktu: Cvičení a relaxace Funkce: Procvičování, posilování a rozvoj svalů ramen a rukou. Zlepšuje celkovou ohebnost kloubů ramen, zápěstí, loktů a klíčních kostí. Použití:

Více

CVIČENÍ PRO MUŽE. Plynulost pohybu dbejte na to, aby byl pohyb plynulý, spíše pomalý než rychlý. Cvik provádějte tahem, ne švihem a neodrážejte se.

CVIČENÍ PRO MUŽE. Plynulost pohybu dbejte na to, aby byl pohyb plynulý, spíše pomalý než rychlý. Cvik provádějte tahem, ne švihem a neodrážejte se. CVIČENÍ PRO MUŽE Tréninkový plán vychází z potřeby zpevnit svalový korzet v průběhu úvodních 3 měsíců. Ve 4. A 5. měsíci se změní trénink ze zpevňovacího na kruhový, který zvyšuje vytrvalost. Zvýšený podíl

Více

CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. Spouštějte nohy, dokud nejsou

CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. Spouštějte nohy, dokud nejsou Cviky a protažení TRICEPSOVÉ KLIKY CVIČTE SPRÁVNĚ Pohyb provádějte vždy v plném rozsahu. VYHNĚTE SE Nepřiměřeně rychlému cvičení. 2 Položte ruku na každou tyč, odtlačte se a úplně natáhněte paže. 1 Postavte

Více

v dřepu mírné předsunutí jedné nohy, propnutí kotníku a lehké zatížení => protažení prstů a klenby

v dřepu mírné předsunutí jedné nohy, propnutí kotníku a lehké zatížení => protažení prstů a klenby v dřepu mírné předsunutí jedné nohy, propnutí kotníku a lehké zatížení => protažení prstů a klenby A otočení jedné nohy nártem (vč. hřebetu prstů) směrem dolů a lehké zatížení => protažení prstů a nártu

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Posilovací podložka SLIDE BOARD

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Posilovací podložka SLIDE BOARD UŽIVATELSKÝ MANUÁL Posilovací podložka SLIDE BOARD DŮLEŽITÉ: Před použitím si přečtěte pozorně následující pokyny použití a ponechte si manuál připravený pro případ potřeby. Vážení zákazníci, příznivci

Více

Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu.

Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu. PŘÍTAHY Stejně jako kliky jsou přítahy cvičení, které lidstvo používá už tisíciletí. Kliky a přítahy jsou jako jin a jang pro správnou funkci trupu. Táhnout a tlačit. Přítahy jsou jedny z nejobávanějších

Více

AC SPARTA PRAHA ANTEVERZE PÁNVE. nadměrné prohnutí v oblasti bederní páteře. = větší riziko poranění zadního svalu stehenního

AC SPARTA PRAHA ANTEVERZE PÁNVE. nadměrné prohnutí v oblasti bederní páteře. = větší riziko poranění zadního svalu stehenního AC SPARTA PRAHA ANTEVERZE PÁNVE nadměrné prohnutí v oblasti bederní páteře = větší riziko poranění zadního svalu stehenního = větší riziko poranění tkání v oblasti třísel = bolesti v bederní části páteře

Více

Cvičení s expanderem

Cvičení s expanderem 38 MÍČ A EXPANDER Cvičení s expanderem Výchozí pozice 1Posaďte se na podlahu s míčem za zády. Ujistěte se, že upínací očka pro expander jsou po stranách vašeho těla. 2Uchopte expander mezi palce a dlaně

Více

Protahování patří k posilování jako k fotbalistovi umění ovládat míč a číst hru

Protahování patří k posilování jako k fotbalistovi umění ovládat míč a číst hru Cílem programu je zpevnit břišní, hýžďové a zádové (mezilopatkové svaly). Tyto svaly rády ochabují. Tato cvičení jsou určeny předstupně anebo doplňkem k posilování na strojích a s činkami, plyometrii,

Více

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Ultra TRN-110-00 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem. Posouzení

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 1. 2. týden 1. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 2 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Elektrický posilovací rotoped MC0194B. Návod k použití

Elektrický posilovací rotoped MC0194B. Návod k použití Elektrický posilovací rotoped MC0194B - Návod k použití Obsah ÚVOD... 2 VLASTNOSTI PRODUKTU... 3 POPIS ČÁSTÍ PŘÍSTROJE... 3 POPIS DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 4 POPIS LCD DISPLEJE... 4 POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE...

Více

MINI RING PRO Výr. Číslo. 1314

MINI RING PRO Výr. Číslo. 1314 MINI RING PRO Výr. Číslo. 1314 Montáž a cvičení Pohybující se kola Nepťibližujte se k nim počas průběhu cvičení Držte mimo dosahu dětí Maximální zatížení přístroje Mini Ring Pro je 110 kg. Následující

Více

12 efektivních cviků na břicho

12 efektivních cviků na břicho 12 efektivních cviků na břicho V tomto krátkém ebooku se dělíme o nejefektivnější cvíky na břicho. Pokud ebook prolistujete, určitě narazíte na cviky, které již znáte. Ebook je psán efektivně a bez zbytečných

Více

tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline s.r.o., Bratislavská 36, 911 05 Trenčín

tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pre Slovensko: insportline s.r.o., Bratislavská 36, 911 05 Trenčín ávod na použití Magic gym I 1797 SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL/ SERVIS A NÁHRADNÉ DIELY ZABEZPEČUJE DODAVATEĽ SEVEN SPORT s. r. o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov tel. +420 556 300970, www.insportline.cz

Více

Nový impuls do života

Nový impuls do života 1 Nový impuls do života Výhradní zástupce pro ČR a SR JOSLA Fitpark s.r.o. Hviezdoslavova 81/12, 405 02 Děčín 7 Zaps. V OR uvedeném KS Ústí nad Labem, oddíl C. vložka 27768 Tel: +420 777 678 083 e-mail:

Více

Vibrační masážní matrace JETT-66F - Návod k použití

Vibrační masážní matrace JETT-66F - Návod k použití Vibrační masážní matrace JETT-66F - Návod k použití Úvod Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Před jeho prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Zvýšenou

Více

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN-158-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

Strečink a cvičení s míčem

Strečink a cvičení s míčem Strečink a cvičení s míčem Strečink pro hráče ledního hokeje Strečink je účinná metoda pro zlepšení pohyblivosti svalů a vazivových tkání, snižuje riziko poranění, zmenšuje svalovou bolestivost po tréninku,

Více

Zdravotní polštář s hudební terapií WM Návod k použití

Zdravotní polštář s hudební terapií WM Návod k použití Zdravotní polštář s hudební terapií WM-3000 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI PRODUKTU... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE... 3 POPIS PŘÍSTROJE... 4 POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE... 5 VLOŽENÍ

Více

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den.

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Úvod Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Na následující straně se seznámíte s účinnými cviky, na které nemusíte mít žádné vybavení a můžete je provozovat

Více

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI Provádět tělesná cvičení efektivně je základem funkčního tréninku. Prostudujte si proto následující cviky dříve, než budete přidávat zátěž nebo provádět cvičení proti odporu.

Více

fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením

fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením fitness...tradiční značka sportovního vybavení průvodce cvičením průvodce cvičením Závěsný systém ARTIS fitness X-trainer představuje kompletní cvičební pomůcku pro trénink celého těla za méně než 30 minut.

Více

Skleněná elektronická váha M8012-JD. Návod k použití

Skleněná elektronická váha M8012-JD. Návod k použití Skleněná elektronická váha M8012-JD - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 OBECNÉ INFORMACE... 3 JAK VÁHA PRACUJE... 3 DŮLEŽITÉ POZNÁMKY... 3 REFERENČNÍ TABULKY... 4 A. PODÍL TUKU V TĚLE... 4 B. PODÍL VODY

Více

Adresa: FreeFit s.r.o. Panskodomská 265 Humpolec 396 01

Adresa: FreeFit s.r.o. Panskodomská 265 Humpolec 396 01 VENKOVNÍ FITNESS STROJE ST SERIE 6 9 10 5 3 4 8 11 1 2 7 Adresa: FreeFit s.r.o. Panskodomská 265 Humpolec 396 01 e-mail: info@freefit.cz Tel: 603 427 182 606 653 635 www.freefit.cz 10 let zkušeností Společnost

Více

Thera-Band ukázky cvičení.

Thera-Band ukázky cvičení. Prodloužená délka v cm (orig. 30cm) Tažná síla v kg béžová žlutá červená zelená bílá černá stříbrná zlatá speciálně extra lehký lehký středně silný středně těžký extra těžký super těžký max. těžký těžký

Více

Koncepce fitness programu FAKTORY

Koncepce fitness programu FAKTORY Koncepce fitness programu FAKTORY Představujeme Vám ojedinělý koncept funkčního cvičení venku v přírodě, který je určený pro širokou veřejnost různého věku s různou kondicí. Byl vytvořen ve spolupráci

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN-160-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

Úroveň Opakování Efekt Začátečník 5x každá noha Posílení stehen, nohou a Středně pokročilý 10x každá noha beder. Pokročilý 15x každá noha

Úroveň Opakování Efekt Začátečník 5x každá noha Posílení stehen, nohou a Středně pokročilý 10x každá noha beder. Pokročilý 15x každá noha 159-002 Zdvihač nohou (Leg Lift) Opřete se zády o tyč a oběma rukama uchopte madlo nad hlavou. Pomalým pohybem zvedejte jednu nohu, popř. obě nohy najednou, a to až do okamžiku, kdy budou rovnoběžně se

Více

Masážní přístroj BL-2502

Masážní přístroj BL-2502 Masážní přístroj BL-2502 Návod k použití Poslední revize: 7. 6. 2013 OBSAH: PODĚKOVÁNÍ... 3 PRINCIP ČINNOSTI PŘÍSTROJE... 3 POPIS PŘÍSTROJE... 3 DŮLEŽITÉ BODY LIDSKÉHO TĚLA... 4 POUŽITÍ PŘÍSTROJE... 4

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Posilovací kolečko insportline AB Roller AR050

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Posilovací kolečko insportline AB Roller AR050 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 13166 Posilovací kolečko insportline AB Roller AR050 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 MONTÁŽ... 3 JAK CVIČIT... 3 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE... 4 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před zahájením

Více

Cvičení na vytrvalost

Cvičení na vytrvalost Cvičení na vytrvalost Vytrvalost přesahuje oddělené výbuchy síly, každodenní vytrvalé a výkonné využití kardiovaskulárního systému nám umožňuje cítit se silnějšími a lépe fungovat. Následující cvičení

Více

Analýza běžecké techniky

Analýza běžecké techniky Analýza běžecké techniky Obsah Základní informace... 2 Video-analýza rychlý souhrn... 3 Zdravotní anamnéza... 4 Obecný postup k odstranění chyb... 5 HLAVNÍ CHYBA Zvýšená hmotnost, nedostatečné posílení

Více

Systém pro tělové opalování AIR TANNER BNC016258. Návod k použití. Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití.

Systém pro tělové opalování AIR TANNER BNC016258. Návod k použití. Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Systém pro tělové opalování AIR TANNER BNC016258 Návod k použití Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Obsah Úvod... 2 Základní informace o produktu... 2 Obsah balení...

Více

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Profesionální radiofrekvenční přístroj RF JETT 2

Profesionální radiofrekvenční přístroj RF JETT 2 Profesionální radiofrekvenční přístroj RF JETT 2 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Prosím, přečtěte si tuto příručku, abyste se ujistili, že přístroj budete používat správně, a

Více

CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU

CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU Zpracovala: Monika Zábojníková, Ing., (Zlín, 2012) Zdroj: Pilatesova metoda cvičení 1, Doc. PhDr. Eva Blahušová, CSc. (Praha, 2002) CVIKY NA ODSTRANĚNÍ BOLESTI V OBLASTI KRKU 1 2 Seďte zpříma, zkřižmo.

Více

Škola zad. Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře

Škola zad. Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře Škola zad Cvičení proti bolestem hrudní a bederní páteře 2 Proč nás v kanceláři bolí záda? Při dlouhém sezení, které je pro dnešní kancelářskou práci více než typické, záda zabolí čas od času téměř každého.

Více

112 CVIČENÍ PRO ZDRAVÁ ZÁDA ANATOMIE CVIČENÍ BEDERNÍ PÁTEŘE

112 CVIČENÍ PRO ZDRAVÁ ZÁDA ANATOMIE CVIČENÍ BEDERNÍ PÁTEŘE 112 CVIČENÍ PRO ZDRAVÁ ZÁDA ANATOMIE 113 Bolest bederní neboli dolní části zad je jedním z nejběžnějších problémů, se kterým se potýká v některé části svého života většina dospělých. Těm z nás, kteří se

Více

Atletika. Posilování svalového aparátu

Atletika. Posilování svalového aparátu Atletika Posilování svalového aparátu http://www.shave.cz/jak-se-zbavit-pivniho-mozolu-104/ Cvičení a cviky na břicho Hodně lidí by chtělo mít na pláži krásně vyrýsované břicho. Na to potřebujete nejen

Více

VZDUCHOVÉ LYMFODRENÁŽNÍ LEGÍNY MC0094 NÁVOD K POUŽITÍ

VZDUCHOVÉ LYMFODRENÁŽNÍ LEGÍNY MC0094 NÁVOD K POUŽITÍ VZDUCHOVÉ LYMFODRENÁŽNÍ LEGÍNY MC0094 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah ÚVOD... 2 MOŽNOSTI POUŽITÍ... 2 VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ NEPOUŽÍVEJTE KDYŽ:... 3 JAK AIR LEGGY FUNGUJE?... 3 OBSAH BALENÍ... 4 POPIS

Více

Manuál držení těla. Regionální akademie Pardubického kraje

Manuál držení těla. Regionální akademie Pardubického kraje Manuál držení těla Regionální akademie Pardubického kraje Vypracoval: Radek Baťa Dis., Mgr. Tomáš Hák V Pardubicích 18. 12. 2016 Kontakt: bata.radek@seznam.cz, tomashak@seznam.cz Tento dokument je majetkem

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 10975 Jóga válec insportline Evar Big

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 10975 Jóga válec insportline Evar Big UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 10975 Jóga válec insportline Evar Big 1 OBSAH CVIKY... 3 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE... 4 2 CVIKY Střídavé zvedání nohou Položte se na válec tak, aby byla podepřena hlava, krk

Více

TABATAWORKOUT 1. manuál proefektivníhubnutí a zvýšeníkondice

TABATAWORKOUT 1. manuál proefektivníhubnutí a zvýšeníkondice TABATAWORKOUT 1 manuál proefektivníhubnutí a zvýšeníkondice PŘEDMLUVA Asibychmělazačítsesebouněcodělat. Asibychmělshodit tykila Mělibychom sevícehýbatmiláčku,nemyslíš? Užanityschodynevyjdujakodřív. Dřívejsem

Více

CVIČENÍ S ODPOROVOU GUMOU A PROTAŽENÍ

CVIČENÍ S ODPOROVOU GUMOU A PROTAŽENÍ 67 CVIČENÍ S ODPOROVOU GUMOU A PROTAŽENÍ V šechny následující cviky využívají odporové gumy, díky kterým se zapojí hlavní běžecké svaly včetně takových, jako jsou svaly kyčlí, stehen, lýtek a kotníků.

Více

KOLEKCE CVIČEBNÍCH PRVKŮ "SENIOR"

KOLEKCE CVIČEBNÍCH PRVKŮ SENIOR Tf\10 KOLEKCE CVIČEBNÍCH PRVKŮ "SENIOR",, ", ZAKLADNI CVICEBNI POKYNY Vypracováno Rehabilitačnfm ústavem Kladruby Výrobce: TR Antoš s.r.o. Na Perchtě 1631 511 01 Turnov Tel.: 481 549 368 Email: tr@trantos.cz

Více

Paraple 1 / PROTAŽENÍ BOČNÍ STRANY ŠÍJE. Provedení pohybu: Výchozí poloha: Poznámky: Chyby:

Paraple 1 / PROTAŽENÍ BOČNÍ STRANY ŠÍJE. Provedení pohybu: Výchozí poloha: Poznámky: Chyby: C V I Č E N Í N A D O M A M A G A Z Í N Chceme vám pravidelně představovat série cviků pro domácí využití. Jako první jsme zvolili základní cviky používané na našich rozcvičkách, zaměřené na protažení

Více

ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ

ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ ZÁKLADNÍ REHABILITAČNÍ CVIČENÍ INFORMACE PRO PACIENTY www.nemocnicesumperk.cz Obsah Praktické rady při cvičení.... 4 Cvičení vleže na zádech... 5-7 Cvičení vleže na břiše... 8-9 Cvičení na čtyřech... 9-10

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Multifunkční posilovací kolečka insportline AB Roller AR400

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN Multifunkční posilovací kolečka insportline AB Roller AR400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 13170 Multifunkční posilovací kolečka insportline AB Roller AR400 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 PŘEHLED CVIKŮ... 3 Popis základních cviků... 3 Cviky ve stoje... 4 Cviky na zemi...

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Roman Grmela, Ph.D. Název materiálu: Kompenzační

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Roman Grmela, Ph.D. Název materiálu: Kompenzační Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Roman Grmela, Ph.D. Název materiálu: Kompenzační cvičení - posilovací Označení materiálu: Datum vytvoření:

Více

Cviky na uvolnění páteře

Cviky na uvolnění páteře Cviky na uvolnění páteře Nabízím Vám několik základních uvolňovacích cviků. Při cvičení je ale třeba řídit se určitými pravidly: Cvičení provádějte pravidelně, nejlépe 2x denně alespoň 10 minut. Cvičte

Více

Masážní přístroj krku a ramen JKW-821. Návod k použití

Masážní přístroj krku a ramen JKW-821. Návod k použití Masážní přístroj krku a ramen JKW-821 Návod k použití Obsah Obsah... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Kde masážní přístroj používat... 3 Bezpečnostní opatření... 4 Případy, kdy by Masážní přístroj krku

Více

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Masážní přístroj BL-2900

Masážní přístroj BL-2900 Masážní přístroj BL-2900 Návod k použití Poslední revize: 7. 6. 2013 OBSAH: VAROVÁNÍ... 3 DŮLEŽITÉ... 3 POPIS PŘÍSTROJE... 3 VLASTNOSTI PŘÍSTROJE... 4 OVLÁDÁNÍ PŘÍSTROJE... 4 DŮLEŽITÉ BODY LIDSKÉHO TĚLA...

Více

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK Školení instruktorů gymnastiky II. třídy Miroslav Zítko PŘI OPTIMÁLNÍCH PODMÍNKÁCH BY MĚLA CJ S GYMNASTICKOU NÁPLNÍ TUTO STAVBU: ROZCVIČENÍ (příprava hybného systému na další

Více

ABC BRANÍK STREČINK. Autor Ivana Králová

ABC BRANÍK STREČINK. Autor Ivana Králová ABC BRANÍK STREČINK Autor Ivana Králová Strečink ve fotbale a jeho význam: - kompenzační prostředek, který v rámci regenerace při pravidelné aplikaci pozitivně ovlivňuje negativní vlivy jednostranného

Více

Mnoho z nás tráví spoustu pracovního času sezením u počítače. Jiní si naopak

Mnoho z nás tráví spoustu pracovního času sezením u počítače. Jiní si naopak Mnoho z nás tráví spoustu pracovního času sezením u počítače. Jiní si naopak nesednou, jak je den dlouhý, nebo vykonávají tentýž pohyb či úkon stále dokola. Právě jim strečink pomáhá ulevit od ztuhlosti

Více

Masážní vana nohou DF350C-5

Masážní vana nohou DF350C-5 Masážní vana nohou DF350C-5 Návod k použití Varování: Pro správné používání výrobku pozorně čtěte tento návod. Návod uschovejte k pozdějšímu použití. Obsah Úvod... 2 Instrukce 2 Údržba a péče o přístroj...

Více

Posilovač nohou Výr. Číslo. 1238

Posilovač nohou Výr. Číslo. 1238 Posilovač nohou Výr. Číslo. 1238 Důležité bezpečnostní informace Upozornění Pokud nebudete dodržovat varování v tomto návodu, můžete se vy, nebo třetí osoba vážně, zda smrtelně zranit Před zahájením tohoto

Více

Soubor kompenzačních cvičení

Soubor kompenzačních cvičení Soubor kompenzačních cvičení součást přípravy každého sportovce - silné a protažené svaly - rovnováha - pohyb, jako dárek pro každý den - způsob, jak mohu předcházet zranění soustředění plynulost kontrola

Více

POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER

POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER POSILOVAČ BŘICHA AB ROLLER Seznam součástek Díl Popis Počet 1 Držadlo 1 2 Tylní opěrka 1 3 Opěrka paží 2 4 Polstrování pod týl 1 5 Zajišťovací pevnostní šroub 4 6 Zajišťovací objímka 4 7 šroub 2 8 Počítač

Více

Vibrační posilovací stroj

Vibrační posilovací stroj Vibro Jett 018 Návod k použití Úvod Děkujeme za zakoupení a používání tohoto výrobku. Pro správné použití a plné využití všech vlastností výrobku prosím pozorně čtěte návod k obsluze před prvním použitím.

Více

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin

BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin BRES Power Worker - Podporuje posilování svalů všech hlavních svalových skupin Česky Jen 5 minut denně k dokonalé fyzičce! Power Worker je jediné zařízení, které potřebujete k procvičení každého svalu

Více

Přístroj CHI. Uživatelská příručka

Přístroj CHI. Uživatelská příručka Přístroj CHI Uživatelská příručka Poslední revize: 11. 3. 2013 Návod k použití Vážený zákazníku, Gratulujeme ke koupi tohoto přístroje, který Vám pomůže na cestě za zdravím a tělesnou kondicí. Před jeho

Více

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů Mstudio Rychnov nad Kněžnou O nás Fitness centrum nových sportů Moderní pojetí fitness Rozmanité spektrum sportovních aktivit Fitness e-shop se sportovním

Více

Úvod. Kolik máme svalů?

Úvod. Kolik máme svalů? Úvod K posilování nás svede cíl zlepšit svoji sílu nebo zformovat postavu. V této části najdete seznámení s principy hlavních typů posilování. Je dobré znát alespoň základní informace o všech jeho typech,

Více

Nácvik chůze s pomůckami a cvičení k úlevě

Nácvik chůze s pomůckami a cvičení k úlevě Pomůcky napomáhají při chůzi zapojením rukou a jejich reakčních schopností. Navyšují Vaší stabilitu, zvyšují pocit jistoty i výdrž v chůzi. Snižují zatížení dolních končetin, odlehčují a snižují bolestivost

Více

Základní cvičení v obličejovém liftingu jsou. Část čtvrtá. Základy obličejového liftingu; procvičování jednotlivých oblastí

Základní cvičení v obličejovém liftingu jsou. Část čtvrtá. Základy obličejového liftingu; procvičování jednotlivých oblastí 67 Část čtvrtá Základy obličejového liftingu; procvičování jednotlivých oblastí Po rozcvičení přejdeme k základním cvikům. Základní cvičení v obličejovém liftingu jsou zaměřena na procvičování svalstva

Více

AC SPARTA PRAHA STREČINK

AC SPARTA PRAHA STREČINK AC SPARTA PRAHA STREČINK Význam strečinku: Zvyšování výkonnosti (projevuje se ve zvyšování efektivnosti prováděných pohybů) Udržování pružnosti svalů a šlach Předcházení svalové nerovnováze (protažení

Více

VŠEOBECNÉ INFORMACE O NAVRŽENÉM SYSTÉMU FITNESS PRVKŮ:

VŠEOBECNÉ INFORMACE O NAVRŽENÉM SYSTÉMU FITNESS PRVKŮ: Příloha č. 1 výzvy k vybudování Fitness parku Praha Slivenec Specifikace zakázky VŠEOBECNÉ INFORMACE O NAVRŽENÉM SYSTÉMU FITNESS PRVKŮ: URČENÍ ZAŘÍZENÍ Plocha o rozloze min. 200 m2 se 4 fitness stanicemi

Více

Vyhřívané vložky do bot HSP-75D. Návod k použití

Vyhřívané vložky do bot HSP-75D. Návod k použití Vyhřívané vložky do bot HSP-75D - Návod k použití Obsah OBSAH... 2 ÚVOD... 2 POPIS PRODUKTU... 3 MOŽNOSTI POUŽITÍ... 3 PRINCIP POUŽÍVÁNÍ VYHŘÍVANÝCH VLOŽEK... 3 OBSAH BALENÍ... 3 NABÍJENÍ BATERIÍ... 4

Více

Pružná tyč Staby je všestranné nářadí využitelné ve fitness, sportu a rehabilitaci.

Pružná tyč Staby je všestranné nářadí využitelné ve fitness, sportu a rehabilitaci. Staby pružná tyč Pružná tyč Staby je všestranné nářadí využitelné ve fitness, sportu a rehabilitaci. Znázornění polohy postoje při cvičení 1 v šíři boků 2 v šíři ramen 3 ve výpadu 4 na jedné noze 5 v sedě

Více

Vše, co potřebujete pro kompletní trénink:

Vše, co potřebujete pro kompletní trénink: NR: 1132 Vše, co potřebujete pro kompletní trénink: Aerobik-Step je zařízení které budete někdy potřebovat. To bude nejen pro vás ideální kardiovaskulární cvičení na upevňování nohou a podporu srdce, či

Více

Kliky podceňovaný pomocník při posilování

Kliky podceňovaný pomocník při posilování 1 Kliky podceňovaný pomocník při posilování Jakkoli se může zdát tento cvik jednoduchý, patří mezi cviky nejúčinnější, které rozvíjejí svalstvo horní části trupu.můžeme jej cvičit jen tak bez potřeby činek

Více

Posilovač břišních svalů SPARTAN Smart Magic Core

Posilovač břišních svalů SPARTAN Smart Magic Core Posilovač břišních svalů SPARTAN Smart Magic Core Uživatelský manuál Před použitím si prosím důkladně přečtěte následující pokyny. Uživatelský manuál si uschovejte pro případ budoucí potřeby. V případě,

Více