Regionální stálá konference Karlovarského kraje 3. jednání. Zápis

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Regionální stálá konference Karlovarského kraje 3. jednání. Zápis"

Transkript

1 3. jednání Zápis Místo konání: Krajský úřad Karlovarského kraje, Závodní 353/88, Karlovy Vary, zasedací místnost A121/122 Datum: 3. listopadu 2015 Účastníci: dle prezenční listiny Jednání bylo zahájeno: v 9:05 hod. Jednání bylo ukončeno: v 11:45 hod. V době mezi 9:07 9:15 hod. přišli na jednání RSK další dva členové (JUDr. Radan Večerka a Ing. Miroslav Makovička). Počet členů RSK se tak zvýšil na Zahájení Jednání zahájil předseda Regionální stálé konference Karlovarského kraje (RSK) a hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel. Předseda RSK JUDr. Martin Havel dále konstatoval, že je na jednání přítomno 12 členů či náhradníků RSK z celkového počtu 18, a jednání je proto usnášeníschopné. Předseda RSK JUDr. Martin Havel dále připomněl, že dle Statutu a Jednacího řádu RSK může RSK přijímat stanoviska za účasti nadpoloviční většiny všech svých členů s hlasovacím právem nebo jejich náhradníků. Stanoviska jsou přijímána primárně na základě konsensu, výjimečně hlasováním. Zasedání RSK jsou neveřejná. Kromě členů či jejich náhradníků se mohou jednání účastnit stálí hosté, dále pracovníci Sekretariátu RSK, jehož roli dle usnesení z 1. jednání RSK zajišťuje Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p. o. (KARP) a dále přizvaní hosté či odborníci. Z přizvaných hostů se 3. jednání RSK účastnili Mgr. Kristýna Mixová a Jiří Procházka, MSc., z Ministerstva práce a sociálních věcí, Mgr. Eva Saligerová, Mgr. Linda Zábrahová a Jitka Lapešová z Krajského úřadu Karlovarského kraje. 1. a) Schválení programu Předseda RSK JUDr. Martin Havel uvedl, že program byl spolu s pozvánkou členům RSK zaslán dne a že Sekretariát RSK neobdržel žádné písemné návrhy na doplnění programu. Žádné návrhy na doplnění nebo úpravu programu nebyly vzneseny ani v průběhu jednání. Program jednání byl členy RSK konsenzuálně schválen: Pro 12, zdržel se 0, proti 0.

2 1. b) Kontrola plnění úkolů z 1. jednání RSK Ing. Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p. o. (Sekretariát RSK - KARP) informoval, že všechna usnesení byla splněna vyjma usnesení o zřizování pracovních skupin RSK. Tento úkol je plněn průběžně a informace o stavu úkolu a o jeho plnění budou podány v bodech č. 6 a 8. dnešního jednání. Členové RSK konsenzuálně schválili informaci o plnění úkolů z 1. jednání RSK: Pro 12, zdržel se 0, proti Změna nominace a jmenování člena RSK Předseda RSK JUDr. Martin Havel informoval, že v souladu s článkem 5 odst. 1 písm. c) odvolal na návrh Agentury pro sociální začleňování ČR člena RSK Bc. Alexandra Olaha. Předseda RSK JUDr. Martin Havel informoval, že v souladu s článkem 5 odst. 1 písm. b) jmenoval nového člena RSK za Agenturu pro sociální začleňování ČR Mgr. Michala Kandlera. Pan Kandler se krátce představil (obdržel zároveň Jmenování včetně Statutu a Jednacího řádu RSK). Byl rovněž doplněn seznam náhradníků (Aktualizovaný seznam členů, náhradníků a stálých hostů RSK byl předložen jako příloha k podkladu pro bod 2 programu jednání). Informaci o změně nominace a jmenování člena RSK. Pro 12, zdržel se 0, proti Informace o aktuálním stavu schvalování operačních programů Ing. Vlastimil Veselý (Sekretariát RSK - KARP) informoval o aktuálním stavu vyjednávání a schvalování operačních programů včetně plánovaných výzev a subjektů pověřených administrací jednotlivých programů (tzv. zprostředkujících subjektů) (viz také prezentace v příloze zápisu). K tomuto bodu byl zároveň předložen materiál, který obsahuje jednotlivé informace pro každý operační program, vč. internetových adres, na nichž je možné sledovat aktuální informace o programech, zejména vyhlášení výzev, dokumenty potřebné pro podání žádosti o dotaci, příručky pro žadatele a podobně. Bc. Miloslav Čermák, člen RSK, požádal o doplnění informace o Operačním programu Potravinová a materiální pomoc. Následně Mgr. Kristýna Mixová a Jiří Procházka, MSc., (Ministerstvo práce a sociálních věcí - MPSV) prezentovali základní informace o Operačním programu Zaměstnanost (kde jsou uvedeny informace o operačním programu, procesu přípravy žádostí, finančních záležitostech, procesu bodování a

3 výběru projektů apod.) a základní informace o jednotlivých prioritních osách se zaměřením na Karlovarský kraj (viz prezentace MPSV v příloze zápisu). Paní Jitka Lapešová (Krajský úřad Karlovarského kraje - KÚKK) informovala o projektu Podpora výměny zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech v Karlovarském kraji v rámci Operačního programu Životní prostředí Kotlíkové dotace I. Výzvu pro tento dotační titul bude podle současného předpokladu vyhlašovat Karlovarský kraj v lednu Na celkovou výzvu je alokováno ,- Kč a předpokládá se, že by mohlo být vyměněno až 440 zdrojů tepla. Maximální hranice způsobilých výdajů činí ,- Kč (viz prezentace KÚKK v příloze zápisu). Předseda RSK JUDr. Martin Havel požádal, zda by informace o dotačním titulu mohla být umístěna na titulní internetové stránce Karlovarského kraje. Zároveň položil otázku, jak velký je evidován zájem o tuto dotaci. Paní Jitka Lapešová odpověděla, že v současné době mají v evidenci cca 100 zájemců a podle jednání s energetickými specialisty zájem roste. JUDr. Radan Večerka, člen RSK, položil otázku, zda někde existuje seznam energetických odborníků a zda oni znají postupy a podklady potřebné pro přípravu žádostí o dotaci? Paní Jitka Lapešová (KÚKK) uvedla, že seznam energetických specialistů je k dispozici na internetových stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) a že se připravuje schůzka zástupců MPO a Ministerstva životního prostředí (MŽP), kde se energetičtí odborníci dozvědí, jak mají žádosti připravit. Dále doplnila, že je problém s MŽP, které mění podmínky pro kotlíkové dotace v průběhu výzvy např. dobu udržitelnosti aj. Na otázku pana Večerky odpověděla, že financování jednotlivých podaných žádostí probíhá ex post až po realizaci výměny kotle. Mgr. Linda Zábrahová (KÚKK) doplnila, že zároveň KÚKK jedná s městy a obcemi o možnosti poskytnutí obecní půjčky žadatelům na nákup kotlů. Počet přítomných členů na jednání RSK byl v průběhu tohoto bodu navýšen na 14. Informaci o aktuálním stavu schvalování operačních programů Pro 14, zdržel se 0, proti Informace o přípravě Integrovaného plánu rozvoje území Karlovy Vary Primátor Karlových Varů Ing. Petr Kulhánek, člen RSK, informoval o aktuálním stavu Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ) Karlovy Vary. Ve své prezentaci informoval o přípravě a procesu tvorby IPRÚ Karlovy Vary, jeho aktuálním stavu a obsahu, o postupu realizace jednotlivých projektů a o problémech, se kterými se při zpracování IPRÚ Karlovy Vary potýkali i o těch aktuálních a nakonec také o dalším postupu např. příprava interního operačního manuálu, schválení IPRÚ Karlovy Vary v Zastupitelstvu města Karlovy Vary (viz prezentace IPRÚ v příloze zápisu).

4 Ing. Miroslav Makovička, člen RSK, položil otázku, s jakými ministerstvy měli v rámci pořizování IPRÚ Karlovy Vary problémy. Primátor Karlových Varů Ing. Petr Kulhánek, člen RSK, odpověděl, že nejkomplikovanější projednání probíhalo s Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem průmyslu a obchodu. Bc. Miroslav Čermák, člen RSK, požádal pana primátora o spolupráci ve společných oblastech. Ing. Jan Novotný, člen RSK, poděkoval panu primátorovi za spolupráci při pořizování IPRÚ Karlovy Vary. Informaci o přípravě Integrovaného plánu rozvoje území Karlovy Vary. Pro 14, zdržel se 0, proti Informace o přípravě Komunitně vedeného místního rozvoje (CLLD) a MAS v Karlovarském kraji Ing. Miroslav Makovička, člen RSK za MAS, informoval o aktuální situaci MAS v Karlovarském kraji. Každá MAS musí projít procesem certifikace/standardizace, nicméně celý proces trvá velmi dlouho cca jeden rok. Objevily se problémy při podávání žádostí o certifikaci. Žádost o certifikaci podaly všechny MAS Karlovarského kraje, pouze 2 MAS tuto certifikaci obdržely (MAS Sokolovsko o.p.s. a Kraj živých vod). MAS Sokolovsko o.p.s. již podala i svoji Strategii, ostatní MAS je podají do konce tohoto roku. Alokace z operačních programů pro MAS jsou již známé, v souhrnu pro MAS z Karlovarského kraje by mělo být asi 0,75 mld. Kč zaměřené na podporu rozvoje venkova. Zároveň informoval o problémech s Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem průmyslu o obchodu. Např. MAS si nemohou požádat o projekty likvidace invazních rostlin, přestože z našeho kraje se šíří dál. Bc. Miroslav Čermák, člen RSK, poděkoval zástupcům Karlovarského kraje (Ing. Miroslav Makovička a JUDr. Radan Večerka) za účast na jednání pracovní skupiny a ptal se na to, zda se stále schází. Zároveň je požádal o aktivní účast na pracovních skupinách i v budoucnu a o přenos informací. 6. Informace o přípravě Krajského akčního plánu vzdělávání (KAP) Mgr. Eva Saligerová (KÚKK) krátce informovala o tvorbě, schvalování KAP. Uvedla, že projekt je v současné době ve fázi přípravy. Předpokládaný termín podání žádosti je do konce roku Materiály do Rady Karlovarského kraje s žádostí o závazný příslib financování budou předloženy dne Následně půjde tento materiál do jednání Zastupitelstva Karlovarského kraje, které se uskuteční dne Současně informovala o zřízení pracovní skupiny k přípravě KAP, která je pracovní skupinou RSK (viz prezentace KAP v příloze zápisu).

5 1) Informaci o přípravě Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání (KAP). 2) Složení Pracovní skupiny Vzdělávání k tvorbě Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání Karlovarského kraje. Pro 12, zdržel se 0, proti 0. (2 členové RSK nebyli při hlasování přítomni.) 7. Informace o přípravě Místních akčních plánů vzdělávání (MAP) schválení vymezení území MAP v Karlovarském kraji Ing. Irena Krolopová (KÚKK) informovala o vyhlášené výzvě Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, řídícího orgánu Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) ze dne zaměřenou na Místní akční plány rozvoje vzdělávání (MAP). MAP budou zaměřené na předškolní a základní vzdělávání včetně neformálního a zájmového vzdělávání. Hlavním přínosem realizace MAP bude vybudování udržitelného systému komunikace mezi aktéry, kteří ovlivňují vzdělávání v území. Délka trvání projektu bude měsíců a projekty mohou mít tři úrovně zpracování: premap, MAP a MAP+ (viz prezentace MAP v příloze zápisu). Datum první průběžné uzávěrky příjmu žádostí o podporu je: V této souvislosti potřebují žadatelé doložit Stanovisko Regionální stálé konference Karlovarského kraje. Žádost o stanovisko RSK spolu s Čestným prohlášením dodali tito: 1. Sdružení Ašsko území realizace a dopadu projektu ORP Aš 2. Obec s rozšířenou působností Cheb území realizace a dopadu projektu OPR Cheb 3. Mariánskolázeňsko, d. s. o. území realizace a dopadu projektu ORP Mariánské Lázně, bez města Teplá 4. MAS Krušné hory, o. p. s. území realizace a dopadu projektu ORP Ostrov 5. MAS Sokolovsko o. p. s. území realizace a dopadu projektu OPR Sokolov 6. MAS Sokolovsko o. p. s. území realizace a dopadu projektu ORP Kraslice 7. MAS Sokolovsko o. p. s. území realizace a dopadu projektu ORP Karlovy Vary + město Teplá Žadatelé doložili i usnesení rady města příslušné ORP. 1) vymezuje jednotlivá území pro realizaci Místních akčních plánů rozvoje vzdělávání (MAP) v Karlovarském kraji: Území 1 - Území realizace a dopadu MAP rozvoje vzdělávání na území ORP Aš, název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Aš, Území 2 - Území realizace a dopadu MAP rozvoje vzdělávání na území ORP Cheb, název projektu: Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+, Území 3 Území realizace a dopadu MAP rozvoje vzdělávání na území ORP Mariánské Lázně, bez města Teplá, název projektu: Rozvoj vzdělávání na Mariánskolázeňsku,

6 Území 4 Území realizace a dopadu MAP rozvoje vzdělávání na území ORP Ostrov, název projektu: Místní akční plán vzdělávání v území ORP Ostrov, Území 5 Území realizace a dopadu MAP rozvoje vzdělávání na území ORP Sokolov, název projektu: Místní akční plány pro ORP Sokolov Území 6 Území realizace a dopadu MAP rozvoje vzdělávání na území ORP Kraslice, název projektu: Místní akční plány pro ORP Kraslice Území 7 Území realizace a dopadu MAP rozvoje vzdělávání na území ORP Karlovy Vary a města Teplá, název projektu: MAP ORP Karlovy Vary. 2) Potvrzuje, že na každém území, vymezeném v bodě 1 tohoto usnesení, bude realizován jeden projekt Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání (MAP). Pro 13, zdržel se 0, proti 0. (1 člen RSK nebyl při hlasování přítomen.) 8. Informace o stavu Regionálního akčního plánu Karlovarského kraje (RAP) Ing. Vlastimil Veselý (Sekretariát RSK - KARP) informoval o proběhlém elektronickém hlasování členů RSK, týkající se aktualizace RAP Karlovarského kraje kvůli silnicím 2. a 3. tříd. Hlasování o výsledku (Pro 15, zdržel se 0, proti 0, 3 členové se neúčastnili) bylo realizováno z důvodu požadavku Ministerstva pro místní rozvoj (viz prezentace RAP v příloze zápisu). Ing. Vlastimil Veselý (Sekretariát RSK - KARP) dále informoval o průběhu sestavování a činnosti pracovních skupin RSK. Vzhledem většímu počtu pracovních skupin a také s přihlédnutím k tomu, že další práce na aktualizaci Regionálního akčního plánu Karlovarského kraje (RAP) budou probíhat až v prvním pololetí roku 2016 (pravidelná aktualizace má být dle Národního dokumentu územní dimenze provedena do ) nebyly vytvořeny ještě všechny pracovní skupiny RSK schválené na 2. jednání RSK. Pracovní skupiny jsou sestavovány a zahajují činnost postupně: 1) Pracovní skupina pro vzdělávání (Krajský akční plán vzdělávání - KAP) viz bod jednání č. 6 tato pracovní skupina byla schválena na dnešním jednání RSK. 2) Pracovní skupina pro inovace a RIS 3 (Krajská S3 platforma) roli této pracovní skupiny plní existující Krajská S3 platforma. V současné době probíhá formalizace této platformy na Radu pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje. 3) Pracovní skupina pro sociální věci tato pracovní skupina má zatím 13 členů, první jednání je plánováno do konce roku ) Pracovní skupina pro zdravotnictví tato pracovní skupina má zatím 8 členů, první jednání je plánováno do konce roku ) Pracovní skupina pro oblast zaměstnanosti a trhu práce (Pakt zaměstnanosti) pracovní skupinu zatím tvoří přípravný výbor Paktu zaměstnanosti Karlovarského kraje. Po podpisu (Paktu zaměstnanosti - dohody) bude zřízen širší řídící výbor paktu, který bude plnit funkci pracovní skupiny. Podpis paktu se předpokládá dne na konferenci Zaměstnanost ) Pracovní skupina pro lázeňství a cestovní ruch Tato skupina má plnit roli tzv. Regionálního kolegia cestovního ruchu požadovaného Ministerstvem pro místní rozvoj. Tato skupina není zatím vytvořena, neboť se čeká na dohodu o struktuře a činnosti mezi

7 Ministerstvem pro místní rozvoj a Komisí Rady AKČR pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch. 7) Pracovní skupina pro veřejnou správu a krizové řízení založení této pracovní skupiny se připravuje. 8) Pracovní skupina životní prostředí a obnovitelné zdroje energie tato pracovní skupina má zatím 13 členů, první jednání je plánováno do konce roku ) Pracovní skupina doprava tato pracovní skupina se připravuje. 10) Pracovní skupina RAP tato pracovní skupina je v činnosti od začátku prací na Regionálním akčním plánu Karlovarského kraje. 11) Pracovní skupina horizontální, jejímž účelem je zapojení zejm. měst, obcí a mikroregionů je v činnosti od června Do pracovních skupin byli zařazeni (nebo budou zařazeni v případě dosud neustavených pracovních skupin) všichni kandidáti, kteří byli delegováni členy Regionální stálé konference po jednání dne (viz podkladové materiály k bodu jednání a prezentace RAP v příloze zápisu). Ing. Irena Krolopová (KÚKK) stručně popsala stav RAP Karlovarského kraje, který v současné době představuje 1475 projektů, z toho 221 projektů Karlovarského kraje a jeho příspěvkových organizací. Informace byly podány formou prezentace statistik a ukázkou souvisejících grafů. Projekty byly setříděny např. podle vztahu k jednotlivých prioritám PRKK, k předpokládanému zdroji financování, podle projektové připravenosti, podle údajů o monitorovacích ukazatelích, apod. Závěrem byla účastníkům představena samotná databáze projektů a ukázka práce s touto databází. Nezbytné je, aby byly údaje pravidelně aktualizovány a doplňovány. Existují dvě uživatelské úrovně vzkládání dat a čtenář. Vkládat data mohou např. pracovníci MAS, IPRÚ, KARP, HK, pracovníci KÚ, další uživatelé např. pracovníci ORP, zástupci RSK, APDM, aj mohou v databázi číst, vyhledávat (viz prezentace RAP v příloze zápisu). Ing. Jan Novotný, člen RSK, položil otázku, zda je možné v RAP hledat podle žadatele. Ing. Irena Krolopová (KÚKK) odpověděla, že vyhledávání podle žadatele, i jiných kritérií, je možné. Ing. Miroslav Makovička, člen RSK, upozornil na nepřipravenost žadatelů v kraji podle udaného poměru stavebních povolení na počet projektů. Ing. Irena Krolopová (KÚKK) odpověděla, že podle počtu stavebních povolení nelze predikovat připravenost žadatelů v kraji, protože v celkovém počtu projektů v RAP jsou zahrnuty i projekty, které stavební povolení nevyžadují. Předseda RSK JUDr. Martin Havel informoval, že do RAP byly zařazeny všechny projekty i projektové záměry, vč. těch nepřipravených. JUDr. Radan Večerka, člen RSK, poděkoval za vytvoření RAP a uvedl, že Karlovarský kraj má RAP poměrně dobře připravený ve srovnání s jinými kraji. Zároveň uvedl, že vidí s přípravou a realizací projektů (v rámci operačních programů) problém hlavně na venkově. Zejm. malé obce nemají lidské ani finanční kapacity. Navrhoval apelovat na využití Operačního programu Technická pomoc nebo Programu obnovy venkova Karlovarského kraje (POV).

8 Ing. Jan Novotný, člen RSK, uvedl, že by bylo dobré rozdělit projekty v RAP do dvou kategorií. Dále řekl, že nové programové období je jiné a obce s tím mají problém. Podle jeho názoru je třeba nastavit priority kraje a koordinovat přípravu projektů. Ing. Irena Krolopová (KÚKK) uvedla, že je třeba upřesnit záznamy v databázi (RAP), aby výsledky více vypovídaly o stavu jejich připravenosti a dalších parametrech. Dále doplnila, že KK dlouhodobě podporuje přípravu projektů obcí a mikroregionů prostřednictvím POV (podpora 23 manažerů v území) a dále byly podpořeny individuálním příspěvkem 4 MAS na dotvoření svých Strategií CLLD. Podle názoru Ing. Miroslava Makovičky, člena RSK, je nastavení operačních programů nesprávné a je trendem více programy komplikovat než je zjednodušovat. Přiklonil se k názoru JUDr. Radana Večerky, že by se měla příprava projektů uvedených v RAP dále podporovat. JUDr. Radan Večerka, člen RSK, na základě výše uvedeného navrhl rozšíření usnesení o prověření možnosti podpory přípravy projektů zejména pro malé obce. Na základě diskuze členové RSK konsenzuálně schválili usnesení: Informaci o stavu Regionálního akčního plánu. doporučuje Prověření možnosti podpory absorpční kapacity malých obcí Karlovarského kraje. Pro 14, zdržel se 0, proti Informace o přípravě projektu na podporu činnosti RSK v rámci OP Technická pomoc termínu dalšího jednání RSK Ing. Vlastimil Veselý (Sekretariát RSK - KARP) informoval o výzvě a obecném obsahu výzvy Operačního programu Technická pomoc určenou pro podporu činnosti sekretariátů RSK. Zároveň také informoval o přípravě Karlovarské agentury rozvoje podnikání, p.o. k podání projektu (Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. je sekretariátem RSK Karlovarského kraje) (viz prezentace RAP v příloze zápisu). Informaci o přípravě projektu na podporu činnosti RSK v rámci OP Technická pomoc. Pro 14, zdržel se 0, proti 0.

9 10. Různé, diskuse Jan Ryba, člen RSK (Předseda krajské rady Sdružení místních samospráv ČR KK) uvedl, že malé obce nemají možnost dosáhnout na dotační prostředky i v souvislosti se sociálně vyloučenými lokalitami. Obce nemají personální kapacity a problémem je i vyčlenit v rozpočtech zejména malých obcí finanční prostředky na spolufinancování projektů, které jsou ale velmi potřebné. Bc. Miroslav Čermák, člen RSK, navrhnul panu Janu Rybovi možnost společného projednání v otázce sociálních záležitostí. Mgr. Michal Kandler, člen RSK, (Agentura pro sociální začleňování ČR) uvedl, že agentura podporuje přípravu projektů a strategických plánů postižených obcí a navíc projektové poradenství pro sociálně vyloučené lokality. Obce, ale bohužel na rozdíl od NNO, musí projekty spolufinancovat. Možností je sloučení finančních prostředků více obcí a tím snadnější realizace projektů. V některých krajích jsou obcím poskytovány finanční prostředky ze strany krajů. JUDr. Radan Večerka, člen RSK, informoval, že od vzniknou v Karlovarském kraji dvě nové obce (Bražec a Nové Hradiště) a do doby vzniku místních samospráv budou vedeny pověřenci Ministerstva vnitra. Tyto obce budou zřejmě potřebovat podporu kraje. Vzhledem k tomu, že nikdo z přítomných neměl v tomto bodě žádný další příspěvek či informaci, předseda RSK JUDr. Martin Havel 3. jednání RSK ukončil. Zapsal: Ing. Vlastimil Veselý, V Karlových Varech, dne.. JUDr. Martin Havel předseda Regionální stálé konference Karlovarského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo Program jednání 1. Zahájení, schválení programu a schválení hostů

Více

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 28.11.2014 Místo: Zámek Zábřeh Účastníci konference: 28 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím právem:

Více

R E G I O N Á L N Í A K Č N Í P L Á N I N G. I R E N A K R O L O P O V Á

R E G I O N Á L N Í A K Č N Í P L Á N I N G. I R E N A K R O L O P O V Á Příprava 2014-2020 R E G I O N Á L N Í A K Č N Í P L Á N I N G. I R E N A K R O L O P O V Á ÚZEMNÍ DIMENZE Územní dimenze může být realizována v zásadě dvěma způsoby: integrovanými nástroji - (ITI, IPRÚ,

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov

Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov Úvodní ustanovení Článek I.. Tento Statut a Jednací řád upravuje podobu a jednání Řídícího výboru v rámci projektu MAP ORP Sokolov 2. Řídící

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 22. 9. 2016 RSK Plzeňského kraje Struktura prezentace 1. Význam regionálního akčního plánu 2. Aktuální a plánované

Více

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK )

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Termín jednání: 12. prosince 2014, čas 10:05 11:45 Místo jednání: Krajský úřad Jihomoravského

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 23. 9. 2016 RSK Jihomoravského kraje Struktura prezentace 1. Význam regionálního akčního plánu 2. Aktuální a plánované

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo 1. Zahájení, úvodní slovo Úvodní slovo p. Václav Šlajs, hejtman

Více

4. zasedání 29. duben 2016, Praha

4. zasedání 29. duben 2016, Praha 4. zasedání 29. duben 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas Bod programu 14:00 14:15 Kontrola plnění usnesení ze 3. zasedání NSK 14:15 15:00 Shrnutí jednání jednotlivých komor NSK a diskuse

Více

Aktuální informace z programového období 2014+

Aktuální informace z programového období 2014+ Aktuální informace z programového období 2014+ Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 11. 2. 2016 RSK Olomouckého kraje Aktuální činnost MMR ORP Web územní dimenze Zajištění zpětné vazby Aktuální informace

Více

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP Ostrov I. Úvodní ustanovení Tento jednací řád upravuje jednání Řídícího výboru v rámci projektu MAP rozvoje vzdělávání v území ORP

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR. Stav CLLD. Národní program podpory cestovního ruchu v regionech CLLD

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR. Stav CLLD. Národní program podpory cestovního ruchu v regionech CLLD Jednání sekretariátů RSK Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Pravidelné schůzky MMR, sekretariátů RSK a vybraných ŘO Střídání míst konání (vždy každé druhé jednání mimo MMR) Aktualizace

Více

Jednací řád Řídícího výboru. Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+

Jednací řád Řídícího výboru. Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ Jednací řád Řídícího výboru Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ I. Úvodní ustanovení Tento jednací řád upravuje jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 30. 9. 2016 RSK Olomouckého kraje Struktura prezentace Význam regionálního akčního plánu Aktuální a plánované činnosti

Více

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha

2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha 2. zasedání NSK 27. března 2015, Praha Program plenárního zasedání NSK Čas Bod programu 13:00 13:30 Schválení Statutu a Jednacího řádu NSK 13:30 14:30 Shrnutí jednání jednotlivých komor Přijetí usnesení

Více

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha 4. zasedání 29. dubna 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas 10:00 10:30 Bod programu Úvod Metodické a koordinační aktivity MMR Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR 10:30 11:15

Více

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení

Více

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP Karlovarsko II

Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP Karlovarsko II Jednací řád Řídícího výboru MAP Karlovarsko II I. Úvodní ustanovení Tento jednací řád upravuje jednání Řídícího výboru v rámci MAP Karlovarsko II (MAP). Partnerství MAP je dobrovolným sdružením subjektů,

Více

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 25. září 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání

Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Statut Pracovní skupiny Vzdělávání Karlovarského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení intervencí Evropských

Více

Příprava Regionálního akčního plánu Libereckého kraje 1. zasedání Regionální stálé konference LK , Krajský úřad Libereckého kraje

Příprava Regionálního akčního plánu Libereckého kraje 1. zasedání Regionální stálé konference LK , Krajský úřad Libereckého kraje Příprava Regionálního akčního plánu Libereckého kraje 1. zasedání Regionální stálé konference LK 12.11.2014, Krajský úřad Libereckého kraje Národní úroveň-východiska Operační programy (byly vymezeny usnesením

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

ZÁPIS. Z 8. jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. Z 8. jednání Regionální stálé konference ZÁPIS Z 8. jednání Regionální stálé konference Termín: 07. 09. 2016 Místo: Krajský úřad Libereckého kraje, multimediální sál Čas zahájení jednání: 14:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni 15:30 hodin

Více

Příprava programového období EU Olomouc, 25. června 2014

Příprava programového období EU Olomouc, 25. června 2014 Příprava programového období EU 2014 2020 Olomouc, 25. června 2014 Dohoda o partnerství Dohoda o partnerství upravuje vztah Evropské komise a ČR Cíle ČR Povinnosti ČR Pravidla čerpání prostředků Implementační

Více

Výroční zpráva Regionální stálé konference Karlovarského kraje za rok 2016

Výroční zpráva Regionální stálé konference Karlovarského kraje za rok 2016 Výroční zpráva Regionální stálé konference Karlovarského kraje za rok 2016 Schváleno RSK KK dne: 10. 4. 2017 1 Obsah Úvod... 3 1.... 4 1.1 Popis aktivit Regionální stálé konference Karlovarského kraje...

Více

Aktuální informace z programového období 2014+

Aktuální informace z programového období 2014+ Aktuální informace z programového období 2014+ Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 12. 11. 2015 RSK Plzeňského kraje Aktuální činnost MMR ORP Aktualizace Národního dokumentu k územní dimenzi - Finanční alokace,

Více

OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE OBLAST REGIONÁLNÍHO ROZVOJE Bc. Pavel Šoltys, DiS. náměstek hejtmana Olomouckého kraje XI. Konference samospráv Olomouckého kraje 2016 19. dubna 2016 Kotlíkové dotace Snížení emisí z lokálního vytápění

Více

ZÁPIS. z 3. jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 3. jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 3. jednání Regionální stálé konference Termín: 15. 5. 2015 Místo: zasedací místnost č. 326a, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 13:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni 16:00

Více

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 1. zasedání

Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 1. zasedání Regionální stálá konference Moravskoslezského kraje 1. zasedání Datum: 28.11.2014 Složení Regionální stálé konference (RSK MSK) Návrh programu Aktuální informace k programovému období 2014-2020 Územní

Více

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Příloha k č.j.: 84/M/15, 2386/ENV/15 Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Článek 1 Úvodní ustanovení Monitorovací výbor Operačního programu Životní prostředí (dále jen Monitorovací

Více

Prioritní osa 2 Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů

Prioritní osa 2 Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů Seminář pro žadatele k vyhlášeným výzvám IROP Prioritní osa 2 Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů SC 2.1 Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování

Více

Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR

Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR Aktuálně řešená témata v regionální politice ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 11. 5. 2016 RSK Olomouckého kraje Obsah prezentace 1. Informace o současném formátu setkávání zástupců sekretariátů RSK

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 9. května 2016 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Zápis z 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje

Zápis z 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje Zápis z 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání při Regionální stálé konferenci Ústeckého kraje konaného dne 14. 3. 2016 od 14:00 hod. v zasedací místnosti č. 04 v 1. patře budovy B, Krajského úřadu Ústeckého

Více

Seminář pro zřizovatele škol MAP ORP Karlovy Vary. Městská knihovna Nová Role

Seminář pro zřizovatele škol MAP ORP Karlovy Vary. Městská knihovna Nová Role Seminář pro zřizovatele škol MAP ORP Karlovy Vary Městská knihovna Nová Role 13. 6. 2017 Program semináře: 1. Prezentace příkladů dobré praxe z regionu: Jitka Pokorná: Projekty z ROP Severozápad na infrastrukturu

Více

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády ČR dne 11.11.2015 Schůzi výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ ze 4. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 29. dubna 2016 Místo: Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha Usnesení Národní stálé konference č. NSK-1/2016

Více

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014-2020 Dolní Žandov 29.5.2014 Program 9:30 Přivítání účastníků, informace o možnostech MAS v období 2014 2020 10:00 Jednání pracovních

Více

RSK a RAP jako nový nástroj pro programové období

RSK a RAP jako nový nástroj pro programové období RSK a RAP jako nový nástroj pro programové období 2014-2020 Školení NS MAS Svitavy 25. 11. 2014 Ing. Pavel Kalivoda, vedoucí odboru rozvoje, fondů EU, cestovního ruchu a sportu Programové období 2014-2020

Více

Program 5. Národní stálé konference 1. den jednání 5. října 2016

Program 5. Národní stálé konference 1. den jednání 5. října 2016 5. Národní stálá konference 5. 6. října 2016 Kongresové centrum Poděbrady (nám. T. G. Masaryka 433; 290 01 Poděbrady III) Program 5. Národní stálé konference 1. den jednání 5. října 2016 13:00 13:30 Registrace

Více

Přítomni: 30 členů Řídicího výboru (dále jen "ŘV") 27 členů pracovní skupiny (dále jen "PS") (viz příloha prezenční listina)

Přítomni: 30 členů Řídicího výboru (dále jen ŘV) 27 členů pracovní skupiny (dále jen PS) (viz příloha prezenční listina) Zápis z 1. setkání Řídicího výboru a pracovních skupin k projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Chrudim 15. března 2016 od 15 hod. na Městském úřadě v Chrudimi, velká zasedací místnost Přítomni:

Více

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Odborné zajištění chodu RSK Měsíc Popis Leden konzultace projektové žádosti s poskytovatelem dotace v rámci přípravy a finalizace projektové žádosti na

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 4. jednání, 29. března 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 4. jednání, 29. března 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 4. jednání, 29. března 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo Program jednání 1. Zahájení, schválení programu a schválení hostů

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského kraje U s n e s e n í z 3. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského

Více

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Datum a čas zahájení: 25. září 2017, 9:00 hod. Místo: sekretariát MAS Luhačovské Zálesí,, Luhačovice Přítomni: viz prezenční listina (příloha č.

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

Národní stálá konference komora regionální

Národní stálá konference komora regionální Národní stálá konference komora regionální MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI 5. zasedání 5. října, Poděbrady Program zasedání Čas Bod programu 13:30 14:00 Metodické a koordinační

Více

2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK

2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK 2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 29. 1. 2015 Hradec Králové Program Úvodní slovo Aktuální informace o přípravě

Více

STATUT Řídícího výboru Partnerství Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území Opavska

STATUT Řídícího výboru Partnerství Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území Opavska STATUT Řídícího výboru Partnerství Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území Opavska Článek I Základní ustanovení 1. Místní akční skupina Opavsko z.s. (dále jen MAS Opavsko ) jako zpracovatel

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Statut Regionální stálé konference pro území kraje

Statut Regionální stálé konference pro území kraje Statut Regionální stálé konference pro území kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení intervencí Evropských

Více

Výroční zpráva Regionální stálé konference Karlovarského kraje za rok 2017

Výroční zpráva Regionální stálé konference Karlovarského kraje za rok 2017 Výroční zpráva Regionální stálé konference Karlovarského kraje za rok 2017 Schváleno RSK KK dne: 12. března 2018 1 Obsah Úvod... 3 1.... 4 1.1 Popis aktivit Regionální stálé konference Karlovarského kraje...

Více

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude Příloha č. 1 Zprávy o plnění ISg Opatření 1.1.1 (fiche): Podpora zemědělského podnikání Výzva bude dle zájmu vyhlášena opakovaně. Opatření 1.1.2 (fiche): Podpora zpracování zemědělských produktů Výzva

Více

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice,

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice, ZÁPIS ze zasedání Programového výboru MAS Hradecký venkov dne 1. 12. 2016 na Státním zámku Hrádku u Nechanic PROGRAM ZASEDÁNÍ: 1. Zahájení zasedání 2. Informace o průběhu naplňování Strategie komunitně

Více

Statut Národní stálé konference

Statut Národní stálé konference Statut Národní stálé konference Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Na základě dohody ústředních orgánů státní správy, orgánů územní samosprávy a zastřešujících organizací relevantních územních partnerů je v

Více

Statut Národní stálé konference

Statut Národní stálé konference Statut Národní stálé konference Článek 1 Úvodní ustanovení 1. V programovém období 2014-2020 je pro koordinaci realizace územní dimenze ustavena Národní stálá konference (dále jen NSK ), jakožto nástupce

Více

Regionální stálá konference Regionální akční plán

Regionální stálá konference Regionální akční plán Regionální stálá konference Regionální akční plán Zpracoval(a): Ing. Denisa Toráčová Mgr. Jiří Štěpán Datum: 24.2.2015 Aktuální stav v programovém období 2014-2020 Operační programy 7/2014: programy dopracovány

Více

1. zasedání 23. ledna 2015, Praha

1. zasedání 23. ledna 2015, Praha 1. zasedání 23. ledna 2015, Praha Úvodní slovo předsedkyně NSK a představení cílů 1. zasedání Ing. Klára Dostálová 1. náměstkyně ministryně Program zasedání NSK Čas Bod programu 10:00 10:15 Zahájení a

Více

Příprava území Jihomoravského kraje na programové období Novinky v novém programovém období

Příprava území Jihomoravského kraje na programové období Novinky v novém programovém období Příprava území Jihomoravského kraje na programové období 2014-2020 Novinky v novém programovém období Obsah prezentace Územní dimenze / integrované přístupy Regionální akční plán Strategie regionálního

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 26.02. 2014 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu Omluven:

Více

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0

Zápis. USNESENÍ: 1. VH schvaluje program jednání. Hlasování: Pro: 16 Proti: 0 Zdržel se: 0 Zápis z 16. Valné hromady Místní akční skupiny Svitava z. s. konané dne 4. května 2017 v zasedací místnosti budovy Mze ČR, pracoviště SZIF, Olomoucká 26, Svitavy Na svolání Valné hromady se Rada spolku

Více

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace.

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace. Setkání: 2. jednání lokálního partnerství Agentura pro sociální začleňování společně se zástupci města Vsetín Termín: 13. prosince 2016 od 13:00 do 15:30 Místo: Program: Podnikatelský inkubátor Vsetínska

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 13. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne. 7. 9. 2017 v 15:00 hod. Velký salonek, 1. patro, místnost

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání. Petra Bartáková, MSc. NM pro řízení OP. Synergie IROP

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání. Petra Bartáková, MSc. NM pro řízení OP. Synergie IROP Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Petra Bartáková, MSc. NM pro řízení OP Synergie IROP Hlavní zaměření programu Globálním cílem OP VVV je urychlit přechod ČR k růstu prostřednictvím lidského

Více

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády ČR dne 11.02.2016 Schůzi výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (dále jen

Více

Zápis č. 1 z jednání Řídícího výboru. MAP ORP Veselí nad Moravou

Zápis č. 1 z jednání Řídícího výboru. MAP ORP Veselí nad Moravou Zápis č. 1 z jednání Řídícího výboru MAP ORP Veselí nad Moravou Místo jednání: sál kulturního domu (1. patro), Veselí nad Moravou Datum: Účastníci: 25. 5. 2016, 15:00 17:00 hod viz prezenční listina Program

Více

Zápis ze 4. zasedání Řídícího výboru Místního akčního Plánu ORP Uherské Hradiště

Zápis ze 4. zasedání Řídícího výboru Místního akčního Plánu ORP Uherské Hradiště EVROPSKÁ UNIE Evropské strukíuráiní a investiční fondy ministěbstvo školství, mládeže a tělovýchovy Projekt; Místní akční plán ORP Uherské Hradiště RČ: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000086 Zápis ze 4. zasedání

Více

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Představení IROP

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Představení IROP Seminář pro žadatele k vyhlášeným výzvám IROP č. 13, 14, 15 Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Představení IROP Ústí nad Labem 15. 12. 2015 15.12.2015, KÚÚK, Ústí nad Labem Centrum

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE,

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE, ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY INFRASTRUKTURA PŘI REGIONÁLNÍ STÁLÉ KONFERENCI ÚSTECKÉHO KRAJE, které se konalo dne 31. 3. 2016 v době od 14:00 do 15:30 v zasedací místnosti číslo 559 v 5. patře budovy

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ z 6. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 23. března 2017 Místo: Praha Je povinností příjemce vyhodnotit rizika přijímaných doporučení pro jejich realizaci.

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Přítomni: Nepřítomni: Ing. Petr Bartoník Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Ivana Dvořáková Rostislav

Více

Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018

Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018 Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018 Datum konání: 17. 7. 2018 Místo konání: kancelář MAS, Havlíčkova ul. 67, Havlíčkova Borová Čas konání: od 13:00 hod. Hlasování:

Více

Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Centrum pro regionální rozvoj České republiky Setkání pracovních týmů v rámci projektu " Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje 12. 5. 2016 RNDr. Marek Putala 12. 5. 2016 Centrum

Více

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2019

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2019 Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2019 z jednání Správní rady MAS Naděje o.p.s., které se uskutečnilo dne 18. února 2019 v zasedací místnosti sídla MAS Naděje o.p.s. Přítomni: P. Pillár, B. Valvoda, S.

Více

MAP ORP Veselí nad Moravou

MAP ORP Veselí nad Moravou Zápis č. 1 z jednání Řídícího výboru MAP ORP Veselí nad Moravou Místo jednání: sál kulturního domu (1. patro), Veselí nad Moravou Datum: Účastníci: 25. 5. 2016, 15:00 17:00 hod viz prezenční listina Program

Více

Zápis. Slova se ujal metodik MAP Vítězslav Rous. Představil podstatu a cíle MAP ORP Náměšť nad Oslavou:

Zápis. Slova se ujal metodik MAP Vítězslav Rous. Představil podstatu a cíle MAP ORP Náměšť nad Oslavou: Zápis Z ustavujícího zasedání Řídícího výboru MAP ORP Náměšť n/osl reg.č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000727 MěÚ Náměšť nad Oslavou, Masarykovo nám 104, velká zasedací místnost 7. června 2016 Proqram: 1)

Více

Usnesení č. 2/68/2012 Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad po projednání dne

Usnesení č. 2/68/2012 Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad po projednání dne Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, Týnec nad Labem

Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, Týnec nad Labem Místní akční skupina Zálabí, z. s. nám. Komenského 235, 281 26 Týnec nad Labem Zápis č.: 1/2018 z 1. zasedání Rady MAS konaného dne 15. února 2018 od 14 hodin, Hotel Racek, Masarykovo náměstí 499, 281

Více

Územní dimenze OP Zaměstnanost

Územní dimenze OP Zaměstnanost Územní dimenze OP Zaměstnanost 2014-2020 Národní konference Venkov 2014 Konstantinovy Lázně 15. října 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření OPZ Pojetí komunitně

Více

MAS Posázaví ZÁPIS Č. 10/2018. zjednáni Výkonného výboru MAS Posázaví konaného 4. řljna 2018 od 9:00 v Benešově, zasedací místnost Posázaví ops.

MAS Posázaví ZÁPIS Č. 10/2018. zjednáni Výkonného výboru MAS Posázaví konaného 4. řljna 2018 od 9:00 v Benešově, zasedací místnost Posázaví ops. - ALOKACE - 2. - 2. : ZÁPIS Č. 10/2018 zjednáni Výkonného výboru konaného 4. řljna 2018 od 9:00 v Benešově, zasedací místnost Posázaví ops. Program: 1. Přivítání, ověřovatelé zápisu, seznámení s programem

Více

Zápis z ustavujícího jednání projektu OP VVV MAP v ORP Mělník

Zápis z ustavujícího jednání projektu OP VVV MAP v ORP Mělník 111 1 Zápis z ustavujícího jednání projektu OP VVV MAP v ORP Mělník Datum konání: 24. května 2016 v 15:00 hod. Místo: MÚ Mělník zasedací místnost (č. p. 51) Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: --- Program

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury Písek 25.04.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 27.05.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Aktualizace seznamu investičních priorit v rámci Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 14. 12. 2016 RSK Libereckého kraje Národní program podpory cestovního ruchu v regionech Národní program podpory CR

Více

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání 22. 10. 2015 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky Současný stav IROP Projednání PD IROP -

Více

Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+

Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+ Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+ Příležitosti pro region v období 2014 2020 Zita Kučerová Příležitosti pro region 2014 2020 v rámci projektu Příprava Královéhradeckého

Více

Programové období z hlediska měst a obcí. Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR

Programové období z hlediska měst a obcí. Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR STAV OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Finální fáze vyjednávání programového období 2014-2020 a programů Řídicí orgány vyjednávají

Více

Začínáme s IROPem a dalšími investičními projekty

Začínáme s IROPem a dalšími investičními projekty Název projektu: Posílení kapacit CLLD pro MAS Sokolovsko na období 2018-2023 Reg. č. CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0009315 Začínáme s IROPem a dalšími investičními projekty Datum a místo: Přednášející: 14.

Více

SERVISO, o. p. s. Komenského náměstí Třebívlice IČ: DIČ: CZ tel.:

SERVISO, o. p. s. Komenského náměstí Třebívlice IČ: DIČ: CZ tel.: Zápis z jednání rozhodovacího orgánu (Rozhodovací komise) organizační složky MAS SERVISO obecně prospěšné společnosti SERVISO, o. p. s. se sídlem Komenského náměstí 17,,, zapsané v rejstříku obecně prospěšných

Více

Aktuální informace z oblasti regionální politiky

Aktuální informace z oblasti regionální politiky MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z oblasti regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Hradec Králové, 11. října 2017 Shrnutí jednání komory regionální Shrnutí aktuální informací

Více

Regionální stálá konference KHK. 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové

Regionální stálá konference KHK. 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové Regionální stálá konference KHK 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové Program zasedání RSK 1. Úvod 2. Stanovení zapisovatele zápisu z jednání RSK 3. Schválení programu jednání RSK 4. Schválení změn v

Více

Z á p i s. z 22. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 30. 8. 2011 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.

Z á p i s. z 22. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 30. 8. 2011 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2. Z á p i s z 22. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 30. 8. 2011 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.903 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny Šándorová Zdeňka,

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 9. jednání, 27. září 2017 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 9. jednání, 27. září 2017 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 9. jednání, 27. září 2017 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo Program jednání 1. Zahájení, schválení programu a schválení hostů

Více