PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU"

Transkript

1 JC CR HK RK PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PA HRADEC KRÁLOVÉ JIČÍN RYCHNOV NAD KNĚŽNOU UO

2 TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 PROGRAM KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ HRADEC KRÁLOVÉ PONDĚLÍ 1/ SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ 17. TÝDNŮ PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 PŘEDNÁŠKA: PROF. MUDR. JAN LIBIGER, CSC., PŘÍBĚH PSYCHIATRIE: CESTA K PACIENTOVI VERNISÁŽ FOTOGRAFIÍ ŠTĚPÁNA RIEGERA ŽIVOTNÍ MOMENTY A AUTORSKÝCH DĚL LIDÍ S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM Srdečně vás zveme na slavnostní zahájení 17. ročníku Týdnů pro duševní zdraví východní Čechy 2012 v Hradci Králové. Úvodní slovo pronesou prof. MUDr. Jan Libiger, CSc., přednosta kliniky, a MUDr. Petr Hejzlar, ředitel sdružení Péče o duševní zdraví. Následovat bude přednáška prof. Libigera Příběh psychiatrie: cesta k pacientovi. Součástí zahájení bude výstava fotografií Životní momenty autora Štěpána Riegera. Na jeho fotografiích se objevují lidi i zvířata v okamžicích, které ač působí obyčejně, jsou čímsi významné. Návštěvníci si také budou moci prohlédnout autorská díla vznikající během arteterapie nebo zakoupit výrobky pacientů kliniky. ÚTERÝ 2/ DEN PRO DUŠI A UŠI A: PDZ / Kavčí plácek 121 / Hradec Králové K: Mgr. Petra Špryňarová / petra.sprynarova@pdz.cz / / Srdečně vás zveme do partyzánské kavárny na Kavčím plácku, kterou si pro vás připravili pracovníci a klienti Péče o duševní zdraví. Dobroty ke kávě a čaji nám přivezou zaměstnanci chráněné kavárny Výměník. Můžete udělat radost sobě i blízkým zakoupením autorských výrobků originálních tvůrců a chráněné dílny Výměník. V průběhu akce proběhne autorské čtení, workshop pletení z pedigu a děti si budou moci vyrobit masky. Na závěr zahraje kytarové duo Lodi & Janek.

3 PŘEDNÁŠKA DEPRESE JE LÉČITELNÉ ONEMOCNĚNÍ O nemoci zvané deprese koluje mnoho nepravd a mýtů. Zveme vás na přednášku, která vám zodpoví otázku, zda je deprese léčitelné onemocnění. Přednášet bude MUDr. Ivan Tůma, CSc., primář psychiatrické kliniky. Pro zájemce nabízíme prohlídku prostor kliniky, která začne v ve vstupní hale. STŘEDA 3/ PŘEDNÁŠKOVÉ ODPOLEDNE DĚTSKÁ PSYCHIATRIE PRO ODBORNOU I LAICKOU VEŘEJNOST Zveme vás na přednáškové odpoledne o dětské psychiatrii. MUDr. Martin Správka povede přednášku o ADHD (hyperkinetická porucha u dětí). Bc. Alexandra Bokůvková si připravila téma strukturované učení a dětský autismus v rámci rodiny. Mgr. Jana Balatková a Ing. Miroslava Kálalová zpracovaly přednášku na téma Downův syndrom od dítěte k dospělosti, přijetí komunitou. Promítání krátkého filmu Rozhovor ARTETERAPEUTICKÝ WORKSHOP Umění stejně jako terapie v sobě zahrnuje celý život, pohyby, gesta, zvuky, slova a role Přijďte si vyzkoušet možnosti arteterapie na vlastní kůži. Stačí jen mít chuť zkusit si něco nového a dovolit si hrát. Arteterapeutický workshop vede Bc. Hana Vojtíšková. ČTVRTEK 4/ PŘEDNÁŠKY SCHIZOFRENIE A TERÉNNÍ PODPORA LIDÍ SE SCHIZOFRENIÍ Zveme vás na přednášku o schizofrenii, kterou si pro vás připravila MUDr. Tereza Szymanská. Následovat bude přednáška MUDr. Petra Hejzlara o pomoci, která přichází domů za nemocným. Pro zájemce nabízíme prohlídku prostor kliniky, která začne v ve vstupní hale.

4 JIČÍN PONDĚLÍ 8/ SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ TÝDNŮ PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ V JIČÍNĚ VERNISÁŽ VÝSTAVY NEBEROU MĚ NORMÁLNĚ, PROTOŽE MĚ NEZNAJÍ A: Knihovna Václava Čtvrtka / Denisova 400 / Jičín K: Bc. Marek Fiala / marek.fiala@pdz.cz / / Srdečně vás zveme na slavnostní zahájení 17. ročníku Týdnů pro duševní zdraví východní Čechy 2012 do knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně, která je partnerem akce. Úvodní slovo přednese MUDr. Petr Hejzlar, ředitel Péče o duševní zdraví a Bc. Marek Fiala, vedoucí jičínské pobočky Péče o duševní zdraví. NEBEROU MĚ NORMÁLNĚ, PROTOŽE MĚ NEZNAJÍ výstava je příběhem dívky, která ve verších, kolážích a kresbách představuje svůj boj se schizofrenií a jak se s ní učí žít. Strom PŘÁNÍ těch našich i těch Vašich - nás nemocných i zdravých - nás velkých i malých. Koláž, kterou můžete obohatit i Vy, připojte se otiskem své ruky. Za připojení otisků do základu koruny Stromu přání děkujeme spolupracujícím advokátům z jičínské advokátní kanceláře Knob&Plíšek a klientům i pracovníkům denního stacionáře a sociální rehabilitace Život bez bariér z Nové Paky. V závěru programu vystoupí Ondřej Lutz hrou na akordeon. Výstava potrvá od do Výstavu je možno dále shlédnout v půjčovní době knihovny každý pracovní den mimo čtvrtek. ČTVRTEK 11/ PRO ŠKOLY / PRO VEŘEJNOST ČETBA ÚRYVKŮ Z KNIH AUTORŮ SE ZKUŠENOSTÍ S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A TVŮRČÍ DÍLNY A: Knihovna Václava Čtvrtka / Denisova 400 / Jičín K: Bc. Marek Fiala / marek.fiala@pdz.cz / / Přijďte si poslechnout úryvky z knih autorů, kteří měli zkušenost s duševním onemocněním, v podání Petry Stránské. Bude číst z textů např. Miloše Kopeckého, Oty Pavla, Jiřího Pavla a Elyn R. Saksové. Přiblížíme vám život a dílo těchto autorů. Doprovodnou aktivitou bude tvůrčí dílna pro děti i dospělé výroba koláží.

5 PÁTEK 12/ DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ A: PDZ / budova Komerční banky / 17. listopadu 1074 / Jičín K: Bc. Marek Fiala / marek.fiala@pdz.cz / / Zveme vás na den otevřených dveří v Péči o duševní zdraví středisku Jičín. Budete mít možnost prohlédnout si prostory kanceláří i volnočasového klubu, zeptat se na služby, které poskytujeme, a shlédnout dokument o historii péče o duševně nemocné s názvem Příběh nemocné duše. RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PONDĚLÍ 8/10 VÝSTAVA TVORBY LIDÍ S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A: vestibul Městské knihovny / Společenské centrum / Panská 1492 / Rychnov n. Kn. K: Mgr. Pavel Provazník / pavel.provaznik@pdz.cz / / Výstava představí autorskou činnost lidí s duševním onemocněním a díla klientů volnočasového klubu Péče o duševní zdraví. Výstava bude přístupná v otvírací době knihovny (pondělí, středa, pátek: a / sobota: ). STŘEDA 10/10 PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ V KAVÁRNĚ LÁRY FÁRY A: Pferda - Tréninková kavárna Láry Fáry / Panská 79 / Rychnov nad Kněžnou K: Mgr. Pavel Provazník / pavel.provaznik@pdz.cz / / Zveme Vás do tréninkové kavárny Láry Fáry, kde lidé s duševním onemocněním dostanou na jeden den příležitost vyzkoušet si zdejší práci. Tréninková kavárna Láry Fáry slouží jako místo pracovní rehabilitace pro osoby s mentálním a jiným zdravotním postižením /10 VELETRH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V REGIONU P: Městský úřad Rychnov nad Kněžnou A: Společenské centrum / Panská 1492 / Rychnov nad Kněžnou K: Mgr. Pavel Provazník / pavel.provaznik@pdz.cz / / Zveme vás na Veletrh sociálních služeb, který pořádá Městský úřad v Rychnově n. Kn. V rámci veletrhu můžete navštívit také informační stánek rychnovské pobočky Péče o duševní zdraví.

6 ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA POŘÁDÁ: občanské sdružení Péče o duševní zdraví HLAVNÍ PARTNER: Psychiatrická klinika Fakultní nemocnice Hradec Králové PARTNEŘI: Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně / o. s. Pferda advokátní kancelář Knob & Plíšek / Život bez bariér Nová Paka PROJEKT FINANČNĚ PODPORUJÍ: Město Jičín / Eli Lilly ČR, s. r. o. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2012 Akce má za cíl působit na veřejnost, aby neodsuzovala duševně nemocné. Podporujeme lidi v tom, aby se nebáli své potíže přiznat sami sobě, nebáli se vyhledat pomoc a věděli, kde pomoc mohou najít. PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Více jak 16 let se zabýváme pomocí lidem s duševním onemocněním a jejich rodinám. Sociální služby poskytujeme na Pardubicku, Královéhradecku, Chrudimsku, Jičínsku, Rychnovsku a Orlickoústecku. Organizujeme akreditované vzdělávací kurzy nejen pro pracovníky v pomáhajících profesích. Pořádáme osvětové a kulturní akce na podporu společenského povědomí o životě lidí s duševním onemocnením. Samostatná organizační jednotka Výměník podporuje lidi se zdravotním handicapem k návratu na běžný trh práce. Pracovní uplatnění nabízí v chráněné kavárně, dílně a obchodu Výměník. POMÁHÁME LIDEM ŽÍT S DUŠEVNÍ NEMOCÍ POMOCI MŮŽETE I VY. Zašlete na číslo jednorázovou SMS ve tvaru DMS PEDEZET Cena DMS je 30,- Kč, Péče o duševní zdraví obdrží 27,- Kč Více informací získáte na nebo VÍCE INFORMACÍ NA nebo Jičín grafický design:

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 HRADEC KRÁLOVÉ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ PO 7/10 ČT 10/10 2013 grafický design: www.purpure.cz Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ

Více

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O PŘEDHRADÍ POLIČKA HLINSKO Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2017 Královéhradecký kraj září říjen. Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn.

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2017 Královéhradecký kraj září říjen. Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn. Každý... máme hlavu... na něco jiného. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Východní Čechy 2017 Královéhradecký kraj září říjen Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn. HRADEC KRÁLOVÉ STŘEDA 27/9 10.00 & 14.00

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2014 PARDUBICKÝ KRAJ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE HLINSKO CHRUDIM HEŘMANŮV MĚSTEC POLIČKA PŘEDHRADÍ ÚSTÍ NAD ORLICÍ PROGRAM PARDUBICKÝ KRAJ PARDUBICE PONDĚLÍ 22/9 16.30

Více

USNESENÍ z 5. (mimořádné) schůze Rady Královéhradeckého kraje. konané dne 02.02.2009

USNESENÍ z 5. (mimořádné) schůze Rady Královéhradeckého kraje. konané dne 02.02.2009 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. USNESENÍ z 5.

Více

HRAD C KRÁLOVÉ ŘÍJNA RYCHNOV N. KN ŘÍJNA JIČÍN ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011

HRAD C KRÁLOVÉ ŘÍJNA RYCHNOV N. KN ŘÍJNA JIČÍN ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011 HRAD C KRÁLOVÉ 10. 18. ŘÍJNA RYCHNOV N. KN. 17. 20. ŘÍJNA JIČÍN 17. 26. ŘÍJNA TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY 2011 TÝDNY PRO DUŠ VNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ Č CHY působí na veřejnost, aby neodsuzovala

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s.

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s. Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí ANIMA VIVA o.s. O nás Jsme občanské sdružení ANIMA VIVA o. s., které vzniklo z iniciativy svépomocné organizace rodičů

Více

TRÉNINKOVÝ BYT. Pro koho je služba určena? Obsah

TRÉNINKOVÝ BYT. Pro koho je služba určena? Obsah TRÉNINKOVÝ BYT Pro koho je služba určena? Služba je určena pro všechny zájemce, kteří: - jsou starší 18ti let, - mají mentální postižení nebo duševní onemocnění, - jsou v nepříznivé sociální situaci, -

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. březen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

XVII. Opařanské dny. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany 20. 21. 9. 2013. ve spolupráci se

XVII. Opařanské dny. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany 20. 21. 9. 2013. ve spolupráci se XVII. Opařanské dny 20. 21. 9. 2013 Dětská psychiatrická nemocnice Opařany Dětská psychiatrická nemocnice Opařany ve spolupráci se Sekcí dětské a dorostové psychiatrie PS ČLS J. E. Purkyně a Asociací dětské

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC 2016 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437 kancelář sociálních pracovnic 777 92 92 15 soc. pracovnice Ing. Klára Henčlová 777 92 92 16 soc. pracovnice Bc.

Více

PROGRAM MENS SANA o.s.

PROGRAM MENS SANA o.s. PROGRAM MENS SANA o.s. Květen 2011 Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501 Grucmanová

Více

Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji - rok první

Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji - rok první Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji rok první Ing. Stanislava Správková, Jaroslav Hodboď, Zuzana Habrichová Dis., Milan Kubík Dis. Kdo se podílel na vzniku služeb o.s. Fokus Mladá

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz

XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE 2. OZNÁMENÍ. www.socialnipsychiatrie2010.cz XXXI. KONFERENCE SOCIÁLNÍ PSYCHIATRIE Zotavení jako koncept péče o osoby se závažným duševním onemocněním pro 21.století Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje 2. OZNÁMENÍ

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. květen 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015

PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 PROGRAM MENS SANA o.p.s. červenec 2015 Důležité informace: Od 1. 11. 2014 do 31. 10. 2015 MENS SANA, o.p.s. realizuje projekt z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost s názvem Pracovat je normální

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. prosinec 2012

PROGRAM MENS SANA o. s. prosinec 2012 PROGRAM MENS SANA o. s. prosinec 2012 I nadále se můžete hlásit na kognitivní rehabilitaci, nově i na skupinovou kognitivní rehabilitaci. Lze po domluvě i v jiných než uvedených termínech. Bližší info

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov )

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Psychiatrická klinika VFN a 1.LF UK, Praha MUDr. Martin Černý Seminář: Trendy v péči o duševně nemocné. Komunitní péče. Výbor

Více

Valérie Zawadská vás provede Městským plesem v Kostelci n. O.

Valérie Zawadská vás provede Městským plesem v Kostelci n. O. 1 z 5 27.1.2013 13:42 Neděle Pondělí Úterý REGIONÁLNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z RYCHNOVSKA, DOBRUŠSKA A KOSTELECKA -3 C 1 C In-počasí 4 C Hlavní strana Dobrušsko Rychnovsko Kostelecko Region Kultura a volný čas

Více

služba Poskytovatel Název služby Požadovaná dotace

služba Poskytovatel Název služby Požadovaná dotace Výsledky dotačního řízení na podpu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb.,v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2015. 38 - Odbné sociální padenství s prvky 4309907 terapie o.

Více

služba Poskytovatel Název služby Žádost KHK 2017

služba Poskytovatel Název služby Žádost KHK 2017 Dotace KHK -schválené zastupitelstvem 11.9. Alžběta Limberská - Domácí Alžběta Limberská - Domácí péče 6115340 40 - Pečovatelská služba péče Jičín Jičín 161 800 161 800 6152074 39 - Osobní asistence Apropo

Více

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s.

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s. Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí ANIMA VIVA o.s. O nás Jsme občanské sdružení ANIMA VIVA o. s., které vzniklo z iniciativy svépomocné organizace rodičů

Více

PROGRAM MENS SANA o.s. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104

PROGRAM MENS SANA o.s. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 PROGRAM MENS SANA o.s. Březen 2011 Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501 Grucmanová

Více

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0}

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0} Adresa: Soběšovice 273 Telefon: 603 10 5281, 604 288 940, 603 477 357 Mail: dobrapsychiatrie@seznam.cz Ordinační hodiny: V pracovní dny 8,00-14,00hod., Od září 2014: Víkendy jednou měsíčně pátek: 16,00-19,00hod,

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník. Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením ZAHRADA2000 o.s., Jeseník Komplexní model péče o osoby se zdravotním postižením 2014 Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí,

Více

LÁRY FÁRY o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

LÁRY FÁRY o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 LÁRY FÁRY o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 O NÁS Obecně prospěšná společnost Láry Fáry o.p.s. vznikla 5. 9. 2008 zapsáním do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským soudem v Hradci Králové

Více

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace výroční zpráva 2014 středisko výměník o nás Zařízení

Více

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014. Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek

PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014. Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek PROGRAM MENS SANA o.p.s. říjen 2014 Ve dnech 4.9. 10.10. 2014 probíhají Ostravské týdny pro duševní zdraví akce i viz samostatný plakátek Aktivity (řazeno podle abecedy): Angličtina začátečníci každá ST

Více

služba Poskytovatel Název služby Dotace MPSV 2015 - požadovaná částka 38 - Odborné sociální poradenství s prvky Centrum sociální pomoci a služeb

služba Poskytovatel Název služby Dotace MPSV 2015 - požadovaná částka 38 - Odborné sociální poradenství s prvky Centrum sociální pomoci a služeb Navýšení dotací v rámci dotačního programu na podpu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, který je financován z prostředků dotace

Více

PRACOVNÍ SKUPINA PRO KLIENTY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A PSYCHOSOCIÁLNÍMI OBTÍŽEMI

PRACOVNÍ SKUPINA PRO KLIENTY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A PSYCHOSOCIÁLNÍMI OBTÍŽEMI PRACOVNÍ SKUPINA PRO KLIENTY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM A PSYCHOSOCIÁLNÍMI OBTÍŽEMI SLOŽENÍ SKUPINY Celkem 22 členů Z toho 4 zástupci sociálních odborů městských obvodů, 17 zástupců NNO + 1 zástupce SMO CHARITA

Více

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace Srdečně zveme zájemce z řad odborné psychiatrické veřejnosti na IX. konferenci ambulantních

Více

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od den 8 9 9 10 10 11 11 12 12-13 13 14 14 15 15 16 16 17 17 18 Pondělí MF 01.54 13:00 17:00 PR7 Toulky, události a zajímavosti SZ Čech 4.3.2019 Vznik ČR průběh a sled událostí v rámci regionu 11.3.2019 Severozápadní

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2019 Královéhradecký kraj říjen. Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn.

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2019 Královéhradecký kraj říjen. Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn. Každý... máme hlavu... na něco jiného. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Východní Čechy 2019 Královéhradecký kraj říjen Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn. HRADEC KRÁLOVÉ STŘEDA 2/10 15.00 centrum města

Více

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO HRAD C KRÁLOVÉ.

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO HRAD C KRÁLOVÉ. PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ Nejvíce mi pomohli ve všem se vyznat. Co to vlastně mám za nemoc jaké mám možnosti podpory dokonce i se zaměstnáním. Konečně se cítím, že mám život ve svých rukou. STŘ DISKO HRAD C

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LEDEN 2019 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Na cesty tím novým rokem vykročme si svěžím krokem! (Lázeňská kolonáda,

Více

LÁRY FÁRY Z.Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015

LÁRY FÁRY Z.Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 LÁRY FÁRY Z.Ú. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 HISTORIE Organizace Láry Fáry, z.ú. vznikla 5. 9. 2008 zapsáním do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským soudem v Hradci Králové oddíl O, vložka

Více

6. 7. březen 2015 4. ročník

6. 7. březen 2015 4. ročník 6. 7. březen 2015 4. ročník Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou MaRS = unikátní dobročinný, sportovní

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

Poradna rané péče SALOME. JAK TO U NÁS VYPADÁ. Příručka pro rodiny a další osoby. Pojďte dál

Poradna rané péče SALOME. JAK TO U NÁS VYPADÁ. Příručka pro rodiny a další osoby. Pojďte dál Poradna rané péče SALOME JAK TO U NÁS VYPADÁ. Příručka pro rodiny a další osoby 1 Pojďte dál Poradna rané péče SALOME Kde najdete naši kancelář? Nerudova 1156, Nový Bohumín Provozní doba /ambulantní/:

Více

Rehabilitace v psychiatrii. MUDr. Helena Reguli

Rehabilitace v psychiatrii. MUDr. Helena Reguli Rehabilitace v psychiatrii MUDr. Helena Reguli Pojem rehabilitace (ze středověké latiny, rehabilitatio = obnovení) snaha navrátit poškozeného člověka do předešlého tělesného stavu či sociální a právní

Více

DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 www.daneta.cz

DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 www.daneta.cz DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 www.daneta.cz DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ NERUDOVA 1180 500

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie

16:00 17:00 Dobrovolnická kalkulačka Prezentace projektu DCHB: videa, rozhovory, fotografie Brno 13:00 20:30 16:00 19:00 od 19:00 Blansko 16.9.2011 od 20:00 13:00 16:00 Dobrovolně s námi Prezentace neziskových organizací pracujících s dobrovolníky: Diecézní charita Brno (DCHB), Bezmezí o.s.,

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž. Slosovatelné

Více

Výroční zpráva 2012. Občanské sdružení Dobrovolnické centrum Protěž

Výroční zpráva 2012. Občanské sdružení Dobrovolnické centrum Protěž Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení Dobrovolnické centrum Protěž Obsah O nás... 4 Pořádané akce... 5 Kontakty... 5 Výkonná rada... 6 Patronky... 7 Ocenění dobrovolnic... 7 Supervize dobrovolníků... 8

Více

Aktivity sdružení jsou součástí Individuálního projektu na sociální služby Pardubického kraje II.

Aktivity sdružení jsou součástí Individuálního projektu na sociální služby Pardubického kraje II. PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ WWW. PDZ. CZ Nejvíce mi pomohli ve všem se vyznat. Co to vlastně mám za nemoc jaké mám možnosti podpory dokonce i se zaměstnáním. Konečně se cítím, že mám život ve svých rukou. Aktivity

Více

Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové

Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové jsme nestátní, nezdravotnické zařízení denních aktivit provozované Centrem pro integraci osob se zdravotním postižením Královéhradeckého kraje, o.p.s. Adresa

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437 kancelář sociálních pracovnic 777 92 92 15 soc. pracovnice Ing. Klára Elšíková 777 92 92 16 soc. pracovnice Mgr.

Více

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO JIČÍN.

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO JIČÍN. PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ Nejvíce mi pomohli ve všem se vyznat. Co to vlastně mám za nemoc jaké mám možnosti podpory dokonce i se zaměstnáním. Konečně se cítím, že mám život ve svých rukou. STŘ DISKO JIČÍN

Více

Veřejný závazek sociální služby Chráněné bydlení. Oblastní spolek ČČK Hradec Králové

Veřejný závazek sociální služby Chráněné bydlení. Oblastní spolek ČČK Hradec Králové Oblastní spolek ČČK Hradec Králové Veřejný závazek sociální služby Chráněné bydlení (výtah z Vnitřních pravidel poskytované sociální služby Chráněné bydlení, DaMPi dům chráněného bydlení Oblastního spolku

Více

Kurzy češtiny pro cizince Praha 8, Praha 1,Praha 13, Praha 20

Kurzy češtiny pro cizince Praha 8, Praha 1,Praha 13, Praha 20 Newsletter CIC č. 1/ duben 2013 Vážení a milí příznivci CIC, rádi bychom Vás informovali o aktuálních kurzech našeho vzdělávacího oddělení a dalších programů CIC. Je toho tentokrát více, využijte naší

Více

ZÁPIS Z 2. WORKSHOPU KONANÉHO DNE 16. BŘEZNA 2017 VE ZLÍNĚ

ZÁPIS Z 2. WORKSHOPU KONANÉHO DNE 16. BŘEZNA 2017 VE ZLÍNĚ Název projektu: Partnerství pro duševně nemocné na Otrokovicku Registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_023/0001185 Název aktivity: Workshop 2 Termín konání: 16. března 2017, 13.00 hod, Zlín - Horizont

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Září 2011. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104

Září 2011. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Program MENS SANA, o.s. Září 2011 Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501 Grucmanová

Více

1 kvě. 2 kvě. 3 kvě. 4 kvě. 5 kvě. 6 kvě. 7 kvě. 8 kvě. Knihovna města Hradce Králové - program na květen 2015

1 kvě. 2 kvě. 3 kvě. 4 kvě. 5 kvě. 6 kvě. 7 kvě. 8 kvě. Knihovna města Hradce Králové - program na květen 2015 Knihovna města Hradce Králové - program na ten 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 Knihovna města Hradce Králové - program na ten 2015 9 10 11 12 13 14 Knihovna města Hradce Králové - program na ten 2015 15 16 17 18

Více

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od

UJEP v Ústí nad Labem - Univerzita třetího věku - Akademický rok 2018/ Letní semestr platný od den 8 9 9 10 10 11 11 12 12-13 13 14 14 15 15 16 16 17 17 18 Pondělí MF 01.54 13:00 17:00 PR7 Toulky, události a zajímavosti SZ Čech 4.3.2019, 11.3.2019, 27.5.2019, 3.6.2019 Pondělí MF 01.54 13:30 16:30

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 občanské sdružení Péče o duševní zdraví region Pardubice Výroční zpráva za rok 28 výroční zpráva za rok 28, schválila valná hromada dne 25. 5. 29 1 Obsah: 1. Úvod popis organizace Základní charakteristika

Více

POMÁHÁME PROŽÍT ZBYTEK ŽIVOTA DŮSTOJNĚ A DOMA

POMÁHÁME PROŽÍT ZBYTEK ŽIVOTA DŮSTOJNĚ A DOMA Mobilní hospic Ondrášek Mobilní hospic Ondrášek POMÁHÁME PROŽÍT ZBYTEK ŽIVOTA DŮSTOJNĚ A DOMA 595 782 413 mhondrasek@seznam.cz Mobilní hospic Ondrášek Podporují nás MOBILNÍ HOSPIC Mobilní hospic Ondrášek

Více

Duální diagnózy - zkušenosti z klientské praxe. Vartanyan, A., Svoboda, M.

Duální diagnózy - zkušenosti z klientské praxe. Vartanyan, A., Svoboda, M. Duální diagnózy - zkušenosti z klientské praxe Vartanyan, A., Svoboda, M. Kdo jsme Bc. Artem Vartanyan - NNO od r 2002 - terénní programy Laxus od roku 2007 - vystudoval sociální pedagogiku se zaměřením

Více

Aktivity sdružení jsou součástí Individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji II.

Aktivity sdružení jsou součástí Individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji II. PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ WWW. PDZ. CZ Nejvíce mi pomohli ve všem se vyznat. Co to vlastně mám za nemoc jaké mám možnosti podpory dokonce i se zaměstnáním. Konečně se cítím, že mám život ve svých rukou. Aktivity

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 11 17.6.2004 Psychiatrie vč. AT a sexuologie - činnost v Královéhradeckém

Více

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM.

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM. AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ Březen je tradičně měsícem čtenářů. V naší knihovně pokračujeme projektem S knížkou do života, jehož cílem je přesvědčit rodiče, že jednou z nejdůležitějších věcí, jež mohou

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY KVĚTEN 2014 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437, mob. 777 929 215 e-mail: info.dusevnizdravi@gmail.com web: www.dusevnizdravi.com Ředitelka organizace: Bc. Kateřina

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže a rodiče s dětmi Projekt byl podpořen Královéhradeckým krajem www.muzeumhk.cz Interaktivní

Více

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu Prezentace - Komunitní centrum Háta Háta, o.p.s. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu BC. MIROSLAV KRAJCIGR, DIS. PROJEKTOVÝ MANAŽER KOMUNITNÍ CENTRUM

Více

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO PARDUBIC.

PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ STŘ DISKO PARDUBIC. PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ Nejvíce mi pomohli ve všem se vyznat. Co to vlastně mám za nemoc jaké mám možnosti podpory dokonce i se zaměstnáním. Konečně se cítím, že mám život ve svých rukou. STŘ DISKO PARDUBIC

Více

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ FOND STÁŘÍ JE ETAPOU ŽIVOTA, KTERÁ ČEKÁ KAŽDÉHO Z NÁS A PROTO BYCHOM JI NEMĚLI IGNOROVAT. VYBRANÉ AKTIVITY, AKCE VESELÉHO SENIORA 2006-2010 MALOVÁNÍ NA PALMOVCE 28. 10. 2006 Charitativní

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013

PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013 PROGRAM MENS SANA o. s. červen 2013 V týdnu 10. 14.6. 2013 nebude v Mens Saně (ani ve své ordinaci v Hrabyni) MUDr. Markéta Dobrá, nebudou tedy probíhat skupiny ani psychiatrická poradna. Je-li paní doktorka

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2018 Královéhradecký kraj září říjen

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ. na něco jiného. Východní Čechy 2018 Královéhradecký kraj září říjen Každý... máme hlavu... na něco jiného. TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Východní Čechy 2018 Královéhradecký kraj září říjen Hradec Králové / Jičín Náchod / Rychnov n. Kn. Kostelec n. O. HRADEC KRÁLOVÉ 6/9 10/10

Více

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0}

{phocagallery view=category categoryid=5 limitstart=0 limitcount=0} Adresa: Soběšovice 273 Telefon: 603105281, 604288940, 603477357 Mail: dobrapsychiatrie@seznam.cz Ordinační hodiny: V pracovní dny 8,00-14,00hod., Od září 2014: Víkendy jednou měsíčně pátek: 16,00-19,00hod,

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník

ZAHRADA2000 o.s., Jeseník ZAHRADA2000 o.s., Jeseník Sociálně rehabilitační centrum www.zahrada2000.cz Sociálně rehabilitační centrum založeno 1998 pro potřeby zdravotně hendikepovaných, především duševně nemocných lidí, právní

Více

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 PŘEDNÁŠKY Zdravé město Krnov ve spolupráci s komunitním plánováním Krnov a ostatními orgranizacemi Vás zve na TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 7. ŘÍJNA, ÚTERÝ 18:00, studovna Městské

Více

INFORMÁTOR SRPEN 2019

INFORMÁTOR SRPEN 2019 INFORMÁTOR SRPEN 2019 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů SONS ČR, z. s. Oblastní odbočky OPAVA

Více

ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELKY

ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELKY ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELKY Řada z nás jsme absolventy různých škol, školení a kurzů. Otázka je, zda takový doklad zaručuje, že si v reálné situaci víme rady. Nemusí to být výjimečná situace, ale jde o běžný

Více

12.9. Úterý Středa

12.9. Úterý Středa 12.9. Úterý 09,00-09,45 Jsem závislý a co s m? - beseda Mgr. Eliška Šubrtová, Bc. Pavlína Střelcová 10,15-10,45 Tanec, lék pro duši - orientální tanec (15 osob) Mgr. Michaela Svečulová 12,30-14,00 Exkurze

Více

Zkušenosti s komunitním modelem péče o duševně nemocné v ČR

Zkušenosti s komunitním modelem péče o duševně nemocné v ČR Zkušenosti s komunitním modelem péče o duševně nemocné v ČR Kulatý stůl k reformě péče o duševní zdraví v České republice 11. dubna 2017 Pavel Novák Komunitní služby v ČR v roce 2015 Cca 30 organizací

Více

DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 http://daneta.cz/svepomocnesdruzeni/

DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 http://daneta.cz/svepomocnesdruzeni/ DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 http://daneta.cz/svepomocnesdruzeni/ DANETA, SVÉPOMOCNÉ SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH

Více

INFORMÁTOR ČERVEN 2017

INFORMÁTOR ČERVEN 2017 INFORMÁTOR ČERVEN 2017 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. září 2013

PROGRAM MENS SANA o. s. září 2013 PROGRAM MENS SANA o. s. září 2013 Nabízíme výuku a doučování s paní Marcelou Bastlovou do naplnění volné kapacity jedná se o: individuální doučování angličtiny pro uživatele - studenty výuka španělštiny

Více

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART 5. 6. října 2007, Kino Art Brno, Cihlářská 19 Filmovou přehlídku pořádá Sdružení Podané ruce, o. s., které od roku 1991 pomáhá drogově závislým aktivně řešit

Více

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ FOND STÁŘÍ JE ETAPOU ŽIVOTA, KTERÁ ČEKÁ KAŽDÉHO Z NÁS A PROTO BYCHOM JI NEMĚLI IGNOROVAT. Vznik fondu 28. 8. 2006 Zapsaný v nadačním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze v

Více

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2015 PARDUBICKÝ KRAJ

TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2015 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2015 PARDUBICKÝ KRAJ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE HLINSKO CHRUDIM POLIČKA PŘEDHRADÍ ÚSTÍ N/O PARDUBICE PÁTEK 18/9 9.00 12.00 seminář / 13.00 15.00 workshop Divadlo 29 /

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. Listopad 2011

PROGRAM MENS SANA o. s. Listopad 2011 PROGRAM MENS SANA o. s. Listopad 2011 ÚTERÝ 1.11. STŘEDA 2.11. 10:00 předpremiéra činohry Marat/Sade, sraz v 9:30-9:45 v Divadle Jiřího Myrona (80,- Kč na vstupenky do 27.10. H. Černé, viz samostatný plakátek)

Více

Zpravodajství ObcERatíškovice

Zpravodajství ObcERatíškovice Zpravodajství ObcERatíškovice Vzhledem k vývoji epidemiologické situace a na základě dnešního doporučení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje se sídlem v Brně je s účinností od 7. ledna t. r.

Více

PROGRAM MENS SANA o.s. Červen 2011

PROGRAM MENS SANA o.s. Červen 2011 PROGRAM MENS SANA o.s. Červen 2011 Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501 Grucmanová

Více

Střediska v Nové Pace. Plány do budoucna. Historie a současnost Života bez bariér, o.s.

Střediska v Nové Pace. Plány do budoucna. Historie a současnost Života bez bariér, o.s. Nabídka spolupráce Historie a současnost Života bez bariér, o.s. Střediska v Nové Pace Činnosti zdrav. postižených zaměstnanců Zaměstnávání zdravotně postižených zkušenosti, spolupráce Legislativní rámec

Více

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují.

Dnes a v pátek můžete navštívit výstavu vánočních dekorací klientů Domova Dolní zámek v Teplicích nad Metují. Rozsvěcení vánočních stromů, Adventní koncerty, Den otevřených dveří na gymnáziu, Gastroden, divadla, předvánoční programy pro děti, fotbalový a florbalový turnaj, Zimní táboření na Hvězdě. To jsou tipy

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Gymnázium

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019 Kulturní akce: Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019 STROMY REPUBLIKY - výstava ve Spolkovém domě - pořádá Klub panenky ČR 9. 3. 2019 Zatre - pořádá Spolek rodáků

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

16. 9. 8. 10. 2009. TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem

16. 9. 8. 10. 2009. TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem 16. 9. 8. 10. 2009 TÝDEN PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Ústecký region, 18. ročník pořadatel: Fokus Ústí nad Labem 1 16. 9. 2009 / středa / 15 17 hod DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ÚSTÍ NAD LABEM Prohlídka zařízení s možností

Více