Nokia N9 postupy. 1. vydání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nokia N9 postupy. 1. vydání"

Transkript

1 Nokia N9 postupy 1. vydání

2 2 Mapy a navigace Mapy a navigace Mapy O Mapách Aplikace Mapy vám ukáže, co najdete v okolí, a zavede vás tam, kam míříte. Hledání měst, ulic a zajímavých míst. Plánování trasy. Hledání trasy s podrobnou navigací. Některé služby nemusejí být k dispozici ve všech zemích a mohou být poskytovány jen v některých jazycích. Služby mohou záviset na síti. Další informace získáte od poskytovatele síťových služeb. Obsah digitálních map může někdy být nepřesný a neúplný. Pro životně důležitou komunikaci, například v nouzových situacích, se nikdy nespoléhejte pouze na obsah služby. Některý obsah poskytují třetí strany nezávislé na společnosti Nokia. Obsah nemusí být přesný ani vždy dostupný. Zobrazení místa a mapy Zobrazení aktuálního místa na mapě a prohlížení map různých měst a zemí. Ikona označuje aktuální místo (pokud jsou k dispozici potřebné údaje). Pokud vaše aktuální místo není k dispozici, označuje ikona poslední známé místo, kde jste se nacházeli. Procházení mapy 1 Mapu můžete přetahovat prstem. Při výchozím nastavení je mapa orientována na sever. 2 Mapu můžete otočit i dvěma prsty.

3 Mapy a navigace 3 Chcete-li zapnout otáčení dvěma prsty, zvolte možnost možnost Otočení mapy dvěma prsty. Zobrazení aktuální polohy Vyberte na mapě ikonu. > Nastav. a zapněte Pokud místo vyhledáte nebo na něj přejdete a zobrazíte údaje o místě, zobrazí aplikace údaje o právě zobrazeném místě. Chcete-li se vrátit k aktuálnímu místu nebo zobrazit údaje o aktuálním místě, zvolte možnost. Zvětšení nebo zmenšení Pro zvětšení poklepejte na mapu nebo položte dva prsty na mapu a posuňte jimi od sebe. Chcete-li obrázek oddálit, posuňte prsty k sobě. Tip: Můžete použít i panel změny zvětšení. Chcete-li panel zobrazit v zobrazeních, zvolte možnost > Nastav. a zapněte možnost Panel změny zvětšení. Když je při procházení mapy aktivní připojení k internetu a přejdete do oblasti, která není pokryta žádnou z map uložených v telefonu, telefon automaticky stáhne novou mapu. Nové mapy měst jsou stahovány i při aktualizaci na nejnovější verzi aplikace Mapy. Pokrytí map se v jednotlivých zemích a regionech liší. Změna vzhledu mapy Zobrazení map v různých režimech pro snadnou identifikaci místa, kde se nacházíte. Zvolte možnost a vyberte některou z následujících možností:

4 4 Mapy a navigace Mapa Ve standardním zobrazení mapy lze snadno přečíst podrobnosti jako jsou názvy míst nebo čísla silnic. Satelitní Chcete-li zobrazit podrobné realistické zobrazení, použijte satelitní snímky. Terén Přehledné zobrazení typu povrchu, například při pohybu mimo cesty. Linky veřejné dopravy Zobrazení vybraných služeb veřejné dopravy, například linek metra, autobusů nebo tramvají. 3D režim Pro realističtější zobrazení můžete změnit perspektivu mapy. Noční režim Ztlumení barev mapy. Při cestování v noci je mapa v tomto režimu čitelnější. 3D orientační body Zobrazení významných budov a atrakcí. Dostupnost možností a funkcí se může v jednotlivých oblastech lišit. Možnosti, které nejsou k dispozici, jsou ztmaveny. Získávání pokynů k navigaci Pokyny můžete získat k pěším cestám, cestám autem i cestám veřejnou dopravou. Zvolte možnost a. Pokud je pro váš jazyk k dispozici hlasová navigace, pomáhá vám najít cestu k cíli a cestování si můžete více užívat. Získání hlasové navigace 1 Použijte jako výchozí bod aktuální místo nebo zadejte výchozí místo do pole a vyberte v seznamu navržených shod. 2 Do příslušného pole zadejte cíl. 3 Vybraný cíl bude zobrazen na mapě. Vyberte symbol cíle nebo a zvolte možnost Získat pokyny. 4 Chcete-li spustit hlasovou navigaci, zvolte možnost Navigovat. Chcete-li zobrazit písemné pokyny, zvolte možnost. Tip: Při výchozím nastavení navigace pro pěší jsou hlasové pokyny vypnuty. Chceteli je zapnout, zvolte možnost > Hlasová navigace. Pokud není vybrán žádný jazyk, zvolte možnost Vyberte hlas. Služba navigace vám nabídne i pokyny, který autobus, vlak nebo linku metra máte použít, a jak se dostanete ke stanici nebo zastávce. Pokyny k cestám veřejnou dopravou 1 Po zadání cíle vyberte značku cíle na mapě a zvolte možnost > Získat pokyny.

5 Mapy a navigace 5 Telefon zobrazí mapu trasy. 2 Chcete-li zobrazit podrobné pokyny, zvolte možnost. Tip: Chcete-li navigovat na místo, které jste našli při hledání míst v okolí nebo hledání podle kategorií, vyberte symbol místa a zvolte možnost. Stahování a aktualizace map Podrobné mapy můžete ukládat do telefonu, procházet je bez připojení k internetu a šetřit tak na cestách poplatky za přenosy dat. Ke stahování a aktualizaci map v telefonu potřebujete aktivní připojení k síti WLAN. Stahování map 1 Zvolte možnost > Spravovat mapy > > Přidat mapy. 2 Vyberte světadíl a zemi a zvolte možnost Stáhnout. Aktualizace map 1 Zvolte možnost > Spravovat mapy > > Zkontrolovat aktualizace. 2 Pokud jsou k dispozici nové aktualizace, telefon vám je nabídne. Zvolte možnost Stáhnout. Práce s mapami offline Chcete-li ušetřit poplatky za přenos dat, především na cestách, můžete aplikaci Mapy používat bez připojení k internetu. Po stažení potřebných map do telefonu můžete používat například funkce určování polohy, hledání a navigaci i v režimu offline. Zvolte možnost > Nastav. a vypněte možnost Online. Tip: Mapy si do telefonu stáhněte ještě před cestou, abyste si byli jisti, že budete aplikaci Mapy na cestách moci používat v režimu offline. Hledání místa Aplikace Mapy vám pomůže najít konkrétní adresy, zajímavá místa i obchody. Zvolte možnost a. Hledání míst 1 Zadejte do pole Hledat hledaná slova, například adresu nebo název místa.

6 6 Mapy a navigace 2 Vyberte položku v seznamu navrhovaných shod. Aplikace zobrazí místo na mapě. Pokud hledání nevrátí žádné výsledky, zkontrolujte, zda nemáte v hledaných slovech překlep. Zobrazení seznamu navrhovaných shod Hledání míst v okolí 1 Na mapě budou jako symboly zobrazena veřejná místa v okolí. 2 Chcete-li zobrazit seznam míst v okolí, zvolte možnost. 3 Chcete-li zobrazit podrobné údaje o některém místě, vyberte jeho symbol a pole s informacemi. Hledání míst podle kategorií 1 Zvolte možnost > Kategorie a vyberte kategorii. 2 Chcete-li zobrazit podrobné údaje o místě, vyberte místo v seznamu. 3 Chcete-li mapu zobrazit na větší mapě, klepněte na mapu. Tip: Chcete-li zobrazit podrobné údaje o nalezeném místě, můžete vybrat jeho symbol na mapě. Výsledky hledání online mohou ovlivnit problémy s připojením k internetu. Chcete-li se vyhnout poplatkům za přenos dat a máte mapy prohledávané oblasti uložené v telefonu, můžete výsledky hledání získat i bez připojení k internetu. Výsledky hledání však mohou být omezené. Ukládání oblíbených míst Adresu nebo zajímavé místo si můžete uložit, abyste ho později mohli rychleji použít. Uložení místa Vyberte na mapě symbol místa a pole s informacemi. Na informační stránce zvolte možnost. Zobrazení a úpravy oblíbených míst K uloženým místům můžete přistupovat velmi rychle.

7 Mapy a navigace 7 Zvolte možnost a > Oblíbené. Zobrazení uloženého místa na mapě Vyberte místo v seznamu oblíbených a klepněte na mapu. Jsou-li pro uložené místo k dispozici kontaktní údaje, můžete je zkontrolovat. Například do restaurace můžete zavolat nebo si prohlédnout její web. Kontakt na místo 1 Vyberte místo v seznamu oblíbených a zvolte možnost Kontaktovat. 2 Můžete vybrat telefonní číslo, ovou adresu nebo webovou adresu. Úpravy a odstraňování uložených míst 1 Vyberte místo v seznamu oblíbených. 2 Zvolte možnost a upravte název nebo popis. Chcete-li místo odstranit, zvolte možnost Odebrat. Poslání místa kamarádovi Když chcete přátelům ukázat nějaké místo na mapě, můžete jim ho poslat. Chcete-li místo ukázat na mapě svým přátelům, nemusejí mít telefon Nokia, potřebují však aktivní připojení k internetu. 1 Vyberte na mapě symbol místa a pole s informacemi. Telefon zobrazí stránku s informacemi. 2 Kamarádovi bude odeslána textová zpráva s odkazem na místo na mapě. Chůze k cíli Když potřebujete navigovat při chůzi, povede vás aplikace Mapy přes náměstí, parky, pěší zóny a dokonce i obchodní střediska. 1 Zvolte možnost a zadejte cíl. 2 Vyberte symbol cíle na mapě a zvolte možnost > Získat pokyny. 3 Chcete-li spustit hlasovou navigaci, zvolte možnost Navigovat. Zobrazení celé trasy 1

8 8 Mapy a navigace 2 Chcete-li přiblížit aktuální místo, zvolte možnost. Vypnutí hlasové navigace Zvolte možnost > Hlasová navigace. Změna hlasu navigace > Vyberte hlas. Blokování vypínání displeje > Podsvětlení vždy zapnuté. Práce s kompasem Když je kompas zapnut a řádně kalibrován, otočí se mapa do směru jízdy. Kompas ukazuje na sever. Vyberte možnost. Zapnutí kompasu Vypnutí kompasu Zvolte možnost. Mapa je orientována na sever. Pokud kompas vyžaduje kalibraci, postupujte podle pokynů zobrazených v telefonu. Kompas má omezenou přesnost. Přesnost kompasu může být ovlivněna rovněž elektromagnetickými poli, kovovými objekty nebo jinými vnějšími vlivy. Kompas by měl být vždy správně zkalibrován. Názory na aplikaci Mapy Zúčastněte se vylepšování služby Mapy a pošlete nám svůj názor. 1 Zvolte možnost > Odezva. 2 Vyberte, s jakou pravděpodobností doporučíte službu Mapy jiným lidem. Můžete uvést i konkrétní důvody. Názory jsou odesílány anonymně. 3 Zvolte možnost Odeslat. Chcete-li nám poslat názor, musíte mít zapnuto připojení k internetu. Po odeslání názoru na aktuální verzi služby Mapy již tato možnost nebude k dispozici.

9 Mapy a navigace 9 Služba Autem Jízda k cíli Když potřebujete zřetelné podrobné pokyny optimalizované pro používání za jízdy, pomůže vám při navigaci do cíle zobrazení Autem. Při používání služby Autem musíte být přihlášeni ke svému účtu Nokia. Jízda k cíli Zvolte možnost > Nastavit cíl a vyberte vhodnou možnost. Tip: Cíl můžete nastavit také tak, že vyberete a podržíte cíl na mapě a zvolíte možnost Autem do. Na cestu se můžete vydat bez nastavení cíle. Na mapě bude vyznačeno místo, kde se právě nacházíte. Při výchozím nastavení se mapa otáčí podle směru jízdy. Kompas stále ukazuje na sever. Jízda domů Zvolte možnost > Nastavit cíl > Domů. Při prvním zvolení možnosti Domů vás telefon vyzve k zadání polohy domova. Změna místa bydliště Zvolte možnost > Nastavení > Domovské umístění. Tip: Chcete-li prozkoumat okolí na celé obrazovce, klepněte na mapu. Zobrazení přehledu trasy V zobrazení navigace zvolte možnost. Dodržujte všechny místní zákony. Při řízení vozu si vždy nechte volné ruce pro řízení. Při řízení musí být vaše pozornost věnována především bezpečnosti silničního provozu. Získání hlasové navigace Hlasová navigace vám pomáhá najít cestu k cíli a cestování si můžete více užívat.

10 10 Mapy a navigace 1 Zvolte možnost > Nastavení > Hlas navigace. 2 Vyberte jazyk. Pokud chcete hlasové pokyny vypnout, zvolte možnost Žádný. Hlasové pokyny nemusí být pro váš jazyk k dispozici. Můžete si také nahrát nové hlasy. Stažení nových hlasů do navigace Zvolte možnost > Nastavení > Hlas navigace > Stáhnout nový a vyberte hlas. Při navigaci můžete používat i jiné aplikace, hlasové pokyny uslyšíte stále. Zobrazování míst na mapě Hledáte čerpací stanici, parkoviště nebo místo, kde byste se mohli najíst? Nastavte telefon tak, aby je zobrazoval na mapě. 1 Zvolte možnost > Nastavení > Vrstvy mapy > Místa. 2 Vyberte kategorie, které chcete zobrazit na mapě. Tip: Zobrazení Autem zobrazuje na mapě významné budovy a atrakce. Orientační body jsou nejlépe viditelné v trojrozměrném zobrazení. Pokud orientační body nevidíte, přibližte zobrazení. Chcete-li orientační body skrýt, zvolte možnost a vypněte funkci Orientační body. > Nastavení > Vrstvy mapy Volba preferované trasy Služba Autem může vybrat trasu, která bude nejvíce odpovídat vašim potřebám a preferencím. Vyberte možnost. 1 Zvolte možnost > Nastavit cíl a vyberte vhodnou možnost. 2 Před zahájením navigace zvolte možnost. 3 Nastavte, zda chcete například povolit nebo zakázat používání dálnic, placených silnic či trajektů. 4 Zvolte možnost > Spustit navigaci. Navigace offline Chcete-li ušetřit poplatky za přenos dat, můžete zobrazení Autem používat offline.

11 Mapy a navigace 11 Zvolte možnost > Nastavení a zrušte zaškrtnutí tlačítka Připojení. Když službu Autem používáte v režimu offline, může být omezeno používání některých funkcí, například výsledků hledání. Změna vzhledu zobrazení Autem Chcete sledovat realističtější trojrozměrnou mapu nebo zobrazení Autem používáte v noci, ve tmě? V různých režimech mapy můžete vždy zřetelně sledovat informace, které potřebujete. Změna typu mapy Zvolte možnost > 2D, 3D nebo Sat.. Chcete-li na mapu zřetelně vidět i ve tmě, můžete zapnout noční režim. Zapnutí nočního režimu Zvolte možnost > Nastavení > Barvy mapy > Noc. Uložení místa Při plánování cest vám může pomoci hledání hotelů, atrakcí či čerpacích stanic a jejich ukládání do telefonu. 1 Chcete-li vyhledat adresu nebo místo, zvolte možnost > Nastavit cíl > Hledání. 2 V seznamu výsledků vyberte místo. 3 Uložení aktuálního místa Zvolte možnost > Uložit umístění. Jízda na uložené místo Zvolte možnost > Nastavit cíl > Oblíbené a vyberte místo.

12 12 Nokia Obchod Nokia Obchod Začínáme se službou Nokia Obchod Služba Nokia Obchod Ze služby Nokia Obchod si můžete do telefonu stáhnout tisíce položek, například tyto položky: Hry Aplikace Videa Tapety Vyzváněcí tóny Obsah můžete vyhledat a stáhnout si přímo do telefonu. Položky také můžete vyhledat z počítače, a poté poslat do svého nebo kamarádova telefonu textovou zprávu s odkazy na položky nebo položky sdílet v sociální síti. Chcete-li stahovat položky ze služby Nokia Obchod, musíte mít účet Nokia. Když se přihlásíte a vyberete svůj telefon, nabídne vám služba obsah kompatibilní s vaším telefonem. Některé položky jsou zdarma, za jiné musíte zaplatit pomocí platební karty nebo přes telefonní účet. Dostupnost způsobů plateb závisí na místě pobytu a poskytovateli síťových služeb. Tip: Informace o nastavení telefonu pro práci se službou Nokia Obchod najdete na adrese (vyberte svůj telefon). Používání služeb nebo stahování obsahu může vyžadovat přenos velkého množství dat, který může být zpoplatněn. Účet Nokia Účet Nokia umožňuje přístup ke službám Nokia pomocí jednoho uživatelského jména a hesla. Přejděte na web služby Nokia Obchod nebo v telefonu spusťte aplikaci Nokia Obchod. Zadejte své údaje: Zadejte platnou ovou adresu nebo číslo mobilního telefonu. Pokud zapomenete uživatelské jméno nebo heslo, může vám je server poslat em nebo textovou zprávou. Potvrďte ovou adresu a číslo mobilního telefonu. Vyberte odkaz v potvrzovacím u nebo textové zprávě.

13 Nokia Obchod 13 Vyberte, zda chcete dostávat bulletin, zprávy o propagačních akcích a aktuální informace služby Nokia Obchod. Bulletin si můžete objednat i později. Pokud jste zadali ovou adresu, dostanete po vytvoření účtu uvítací . Ponechejte si ho, protože obsahuje vaše přihlašovací údaje. Tip: Své osobní údaje a heslo můžete později změnit v nastavení účtu. Přihlaste se a zvolte možnost Účet. Společnost Nokia může osobní údaje používat k určitým úkonům se vztahem k této službě, tak jak je popsáno v zásadách ochrany osobních údajů společnosti Nokia nebo v jiných příslušných podmínkách. Procházení služby Nokia Obchod a stahování obsahu Hledání ve službě Nokia Obchod Přejděte na web služby Nokia Obchod nebo v telefonu spusťte aplikaci Nokia Obchod. Hledání na webu Zadejte do pole pro hledání požadovaný text a stiskněte tlačítko Enter. Hledání v telefonu 1 2 Zadejte do pole pro hledání požadovaný text a stiskněte tlačítko Enter. Tip: Chcete-li se podívat, co o položce říkají ostatní uživatelé, vyberte ji a zvolte možnost Hodnocení. Uvidíte také popis, cenu a velikost pro stažení. Stahování her, aplikací a jiných položek Ve službě Nokia Obchod si můžete kupovat aplikace, hry, videa a další obsah. Můžete si také stahovat bezplatné položky. Spusťte v telefonu aplikaci Obchod Nokia a přihlaste se k účtu Nokia. 1 Vyberte položku. 2 Pokud je u položky cena, zvolte možnost Koupit. Pokud je položka nabízena zdarma, zvolte možnost ZDARMA. 3 Platit můžete kreditní kartou, případně přes telefonní účet (je-li tato možnost k dispozici). Chcete-li údaje o kreditní kartě uložit na účet Nokia, zvolte možnost Přidat. Máte-li údaje o kartě již uloženy a chcete použít jiný způsob platby, zvolte možnost Změnit. Chcete-li zaplatit přes telefonní účet, zvolte možnost Zaplatit. 4 Po stažení položky postupujte podle pokynů.

14 14 Nokia Obchod Tip: Ke stahování větších souborů, například her, aplikací a videa, používejte připojení k síti WLAN. Další informace o připojení k síti WLAN najdete na adrese support (vyberte svůj telefon). Uložení platební karty na účet Chcete-li se vyhnout opakovanému zadávání údajů platební karty při dalších nákupech ve službě Nokia Obchod, uložte své údaje na účet Nokia. Přejděte v počítači na web Nokia Obchod a přihlaste se k účtu Nokia. 1 Zvolte možnost Účet > Nastavení plateb > Přidat novou platební kartu a vyplňte povinná pole. 2 Chcete-li tuto platební kartu nastavit jako preferovanou, zvolte možnost Preferovat tuto kartu.. 3 Vyberte možnost Uložit. Tip: Můžete si uložit více než jednu platební kartu a při nákupu vybrat, kterou chcete použít. Tip: Služba Nokia Obchod vám nabídne uložení údajů, které jste ručně zadali při kupování zboží. Sdílení obsahu s přáteli Z webu Nokia Obchod můžete em nebo do sociálních sítí odeslat přátelům odkaz na zajímavé položky. 1 Vyberte položku a zvolte možnost Sdílet. 2 Vyberte způsob sdílení. 3 Pokud posíláte , zadejte ovou adresu kamaráda. Můžete přidat několik adres. 4 Zprávu můžete přizpůsobit, odkaz z ní však nelze odebrat. 5 Vyberte možnost Odeslat. Napsání recenze Chcete s ostatními uživateli služby Nokia Obchod sdílet svůj názor na určitou položku? Napište vlastní recenzi a položku ohodnoťte. Hodnotit můžete pouze položky, které jste si stáhli. Ke každé položce můžete napsat jednu recenzi, kterou již později nemůžete upravovat. Pokud byla zveřejněna nová verze, můžete po stažení napsat hodnocení i k ní. 1 Vyberte položku a zvolte možnost Hodnocení. 2 Napište recenzi, ohodnoťte položku a zvolte možnost Potvrdit.

15 Nokia Obchod 15 3 Chcete-li hodnocení upravit, zvolte možnost Upravit hodn.. 4 Chcete-li hodnocení zveřejnit, zvolte možnost Potvrdit. Opětovné stažení chybějící položky Vymazali jste omylem některý obsah z telefonu? Ze služby Nokia Obchod si můžete chybějící aplikace znovu stáhnout zdarma. 1 Přejděte v telefonu do služby Nokia Obchod a vyberte příslušnou položku. 2 Vyberte možnost Stáhnout. Tip: Chcete-li zobrazit obsah, který jste dosud stáhli, zvolte možnost. Tip: Aplikace a hry, které již nepoužíváte nebo nepotřebujete, můžete odinstalovat. Další informace najdete na adrese (vyberte svůj telefon).

Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka

Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Obsah Aplikace Nokia Autem 3 Jízda k cíli 3 Uložení nebo zobrazení místa 4 Hlasové pokyny 4 Stahování a odebírání map 5 Navigace offline 5 Pomoc

Více

Nokia Drive 2.0 - Uživatelská příručka

Nokia Drive 2.0 - Uživatelská příručka Nokia Drive 2.0 - Uživatelská příručka 1. vydání 2 Obsah Obsah Aplikace Nokia Autem 3 Jízda k cíli 3 Hlasové pokyny 4 Stahování a odebírání map 4 Navigace offline 5 Změna vzhledu zobrazení Nokia Autem

Více

Nokia Mapy - Uživatelská příručka

Nokia Mapy - Uživatelská příručka Nokia Mapy - Uživatelská příručka 1. vydání 2 Obsah Obsah Aplikace Nokia Mapy 3 Zobrazení místa, kde se nacházíte, a procházení mapy 3 Hledání místa 4 Zkoumání míst v okolí 4 Přidání fotografie k místu

Více

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání Mapy Ovi pro mobilní přístroj 1. vydání 2 Obsah Obsah Přehled aplikace Mapy 3 Moje poloha 4 Zobrazení vlastní polohy a mapy 4 Zobrazení mapy 4 Změna vzhledu mapy 4 Stahování a aktualizace map 5 Použití

Více

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 2. vydání

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 2. vydání Mapy Ovi pro mobilní přístroj 2. vydání 2 Obsah Obsah Přehled aplikace Mapy 3 Moje poloha 4 Zobrazení místa a mapy 4 Zobrazení mapy 5 Změna vzhledu mapy 5 Stahování a aktualizace map 5 Používání kompasu

Více

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání Mapy Ovi pro mobilní přístroj 1. vydání 2 Obsah Obsah Přehled aplikace Mapy 3 Zobrazení Navigace 12 Získání dopravních a bezpečnostních informací 12 Chůze k cíli 13 Plánování trasy 13 Moje poloha 4 Zobrazení

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání

Mapy Ovi pro mobilní přístroj. 1. vydání Mapy Ovi pro mobilní přístroj 1. vydání Obsah Plánování trasy 11 Přehled aplikace Mapy 3 Moje poloha 3 Zobrazení vlastního umístění a mapy 3 Zobrazení mapy 4 Změna vzhledu mapy 4 Stahování a aktualizace

Více

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0 NAvigaCE Quick Start Guide X-302MH Čeština Rev 1.0 Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Přečtěte si licenční ujednání

Více

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL CZECH Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Zvolte jazyk programu. Pokud

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Nastavení e-mailu. Co je potřeba: Platné pro připojení k serveru Exchange. Microsoft Outlook. Apple Mail. Windows Phone. iphone.

Nastavení e-mailu. Co je potřeba: Platné pro připojení k serveru Exchange. Microsoft Outlook. Apple Mail. Windows Phone. iphone. Nastavení e-mailu Platné pro připojení k serveru Exchange iphone Windows Phone Android Apple Mail Microsoft Outlook Co je potřeba: Mít v telefonu nastaven přístup k Internetu Znát svou e-mailovou adresu

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Urèování polohy 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N81 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

Nastavení telefonu Nokia Asha 311

Nastavení telefonu Nokia Asha 311 Nastavení telefonu Nokia Asha 311 Telefon Nokia Asha 311, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Březen 2015 Začínáme Mobilní přístup na portál Novell Vibe může správce portálu Vibe deaktivovat. Pokud nemůžete přistupovat k mobilnímu rozhraní Vibe podle

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM PRU VODCE RYCHLÝM SPUŠTE NÍM NAVIGACE ÚVODNÍ STRANA C ESKY Začínáme Při prvním použití navigace se automaticky spustí počáteční nastavení. Postupujte následovně: Vyberte jazyk programu.

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Nastavení telefonu Nokia Asha 300

Nastavení telefonu Nokia Asha 300 Nastavení telefonu Nokia Asha 300 Telefon Nokia Asha 300, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty)

Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty) Návod: Jak instalovat aplikace z App Store (vč. registrace bez platební karty) Chcete stahovat různé aplikace do svého iphone? Jak si založit účet na itunes Store? Jak používat aplikaci App Store? App

Více

Nastavení MDA Compact V

Nastavení MDA Compact V Nastavení MDA Compact V Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact V, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Obsah Kapitola 1: Registrace a přihlášení k samoobslužnému portalu 1 Kapitola 2: Základní informace 5 Kapitola 3: Registrace produktu 7 Kapitola 4: Případy

Více

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později je lze kdykoli změnit v menu Místní nastavení.

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Nastavení telefonu HTC HD2

Nastavení telefonu HTC HD2 Nastavení telefonu HTC HD2 Telefon HTC HD2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Příručka Google Cloud Print

Příručka Google Cloud Print Příručka Google Cloud Print Verze 0 CZE Definice poznámek V celé příručce uživatele je použit následující styl poznámek: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat, nebo poskytují tipy,

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

NIBE Uplink Uživatelská příručka

NIBE Uplink Uživatelská příručka NIBE Uplink Uživatelská příručka Obsah 1 Všeobecné Úrovně služby Požadavky 2 Registrace služby NIBE Uplink 3 Navigace na stránkách Moje systémy Software Nastavení účtu Odhlášení 1. Všeobecné Aplikace NIBE

Více

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9 Lenovo VIBE P1m Základy Regulatorní prohlášení Na webových stránkách http://support.lenovo.com je k dispozici aktualizovaná a dokument Regulatorní prohlášení. Technické údaje V této sekci jsou uvedeny

Více

Online tisk 4.0. 1. vydání

Online tisk 4.0. 1. vydání Online tisk 4.0 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n)

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

Nastavení telefonu Nokia C2-01

Nastavení telefonu Nokia C2-01 Nastavení telefonu Nokia C2-01 Telefon Nokia C2-01, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu

GPS Loc. Uživatelský manuál. webové rozhraní. pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu GPS Loc webové rozhraní Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc přes webové uživatelské rozhraní app.gpsloc.eu Webové rozhraní GPS Loc je virtuální místo na internetu, kde můžete sledovat

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 23 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Nastavení telefonu Nokia 113

Nastavení telefonu Nokia 113 Nastavení telefonu Nokia 113 Telefon Nokia 113, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky:

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Zvolte jazyk programu. Pokud se Váš jazyk neobjeví na obrazovce, přejděte na jinou stránku

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání.

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. C100 Rychlý návod k použití Česky Děkujeme Vám za zakoupení mobilního telefonu ALIGATOR. Prosíme, prostudujte si tento rychlý

Více

prodejnamobilu.cz Návod na Váš nový mobilní telefon

prodejnamobilu.cz Návod na Váš nový mobilní telefon prodejnamobilu.cz Návod na Váš nový mobilní telefon www.prodejnamobilu.cz Nokia C7 00 - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Obsah Bezpečnost 5 Začínáme 7 Tlačítka a části 7 Vložení SIM karty a baterie

Více

Návod pro Sony Xperia Z5

Návod pro Sony Xperia Z5 Návod pro Sony Xperia Z5 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Nastavení telefonu Nokia 206

Nastavení telefonu Nokia 206 Nastavení telefonu Nokia 206 Telefon Nokia 206, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile

Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile září 2013 Novell Stručný úvod Systém Novell Filr vám umožňuje snadný přístup ke všem vašim souborům a složkám z klasické pracovní plochy, prohlížeče nebo

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí MHD v mobilu Aplikace MHD v mobilu umí zobrazovat offline (bez nutnosti připojení) jízdní řády MHD na obrazovce mobilního telefonu. Aplikaci pro konkrétní město je možné stáhnout z našich stránek zdarma.

Více

TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1

TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1 TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1 Obsah Vítejte v navigaci se společností TomTom 7 Co je nového 8 Novinky v této verzi... 8 Videa TomTom... 8 Start 10 Instalace zařízení do vozidla... 10 Umístění

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 33 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a odhlášení Wi-Fi sítě Zapnutí / Vypnutí přístupového

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Návod k používání eshopu Iveco

Návod k používání eshopu Iveco Návod k používání eshopu Iveco Rozložení hlavní stránky Hlavní strana eshopu se skládá ze čtyř základních sekcí: 1) Hlavní menu 2) Přehled právě probíhajících akcí 3) Ukázka akčního zboží 4) Uživatelská

Více

Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F)

Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F) Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Nokia 500 - Uživatelská příručka

Nokia 500 - Uživatelská příručka Nokia 500 - Uživatelská příručka 1.1. vydání 2 Obsah Obsah Bezpečnost 5 Začínáme 7 Tlačítka a části 7 Vložení SIM karty 9 Vložení paměťové karty 10 Nabíjení 12 Zapnutí a vypnutí telefonu 13 První použití

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 60 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC)

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) 1/6 1. Instalace modulu Na internetových stránkách KB na adrese http://www.mojebanka.cz v sekci Stáhněte si

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení vyzvánění

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu v ČR Zap./Vyp. přístupového bodu

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT PRO ELEKTROMOBILY

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT PRO ELEKTROMOBILY RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT PRO ELEKTROMOBILY Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect. Podle následujících instrukcí můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo

Více

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů.........................................

Více

Stručná příručka. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic , 1. vydání CS

Stručná příručka. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic , 1. vydání CS Stručná příručka Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211325, 1. vydání CS Tlačítka a části 9 Druhý fotoaparát 10 Tlačítko hlasitosti a zoomu 11 Tlačítko multimédií 12 Přepínač zamykání displeje a tlačítek

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS 1 Obsah 1 Získání aplikace... 3 2 První spuštění... 3 2.1 Založení uživatelského účtu... 3 2.2 Založení vozidla... 4 3 Ovládání vozidla... 5 3.1 Menu vozidla...

Více

AR-M256 AR-M316 DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM. PROVOZNÍ PŘÍRUČKA (pro síťový skener)

AR-M256 AR-M316 DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM. PROVOZNÍ PŘÍRUČKA (pro síťový skener) MODEL AR-M56 AR-M6 DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM PROVOZNÍ PŘÍRUČKA (pro síťový skener) ÚVOD PŘED POUŽITÍM FUNKCE SÍŤOVÉHO SKENERU POUŽITÍ FUNKCE SÍŤOVÉHO SKENERU ODSTRAŇOVÁNÍ POTÍŽÍ DODÁNÍ METADAT SPECIFIKACE

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile F-Secure Mobile Security for Windows Mobile 1. Instalace a aktivace Předchozí verze Instalace Aktivace Pokud máte nainstalovanou předchozí verzi aplikace F-Secure Mobile Security, je třeba ji ukončit.

Více

Nastavení telefonu Nokia 515

Nastavení telefonu Nokia 515 Nastavení telefonu Nokia 515 Telefon Nokia 515, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti,

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti, Vážená domácnosti, nejprve Vám chceme poděkovat za Vaši účast v projektu Elektronického měření sledovanosti televize metodou TV metrů. Pouze díky Vašemu přesnému zaznamenávání přítomnosti u televizní obrazovky

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario IV, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

BlackBerry Torch 9810 Smartphone

BlackBerry Torch 9810 Smartphone BlackBerry Torch 9810 Smartphone Uživatelská příručka Verze: 7.0 Nejnovější uživatelské příručky naleznete na adrese www.blackberry.com/docs/smartphones. MAT-40531-010 PRINTSPEC-021 SWD-1735726-0731051610-010

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod

Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod Září 2018 Začínáme POZNÁMKA: Mobilní přístup na portál Micro Focus Vibe může deaktivovat správce portálu Vibe. Pokud nemůžete na portál Vibe přistupovat prostřednictvím

Více