Výroční zpráva spolku za rok 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva spolku za rok 2013"

Transkript

1

2 Asociace debatních klubů, z.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, IČ: Výroční zpráva spolku za rok 2013 I. Asociace debatních klubů, z.s. Asociace debatních klubů, z.s. je právnickou osobou registrovanou Ministerstvem vnitra ČR. Pracujeme s dětmi a mládeží. Jsme dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek. Asociace debatních klubů, z.s. vznikla v roce 1999 vyčleněním a formálním osamostatněním debatního programu Nadace Open Society Fund Praha. Svůj počátek proto klademe před formální vznik asociace, do roku Jako nástupce programu Debatní kluby ( Debatní liga ) jsme se stali organizátory mezinárodního Debatního programu Karla Poppera v ČR. Rok 2013 tak byl 15. rokem existence spolku a současně 19. rokem našeho programu. Poslání Posláním Asociace debatních klubů, z.s. je podporovat intelektuální, sociální a mravní rozvoj dětí a mládeže. Svého cíle dosahujeme organizací mezinárodního Debatního programu Karla Poppera. V debatách nehledáme nutně odpovědi a už vůbec ne kompromisy. Spíše se snažíme učit klást otázky a přiblížit se tak pravdě. Podporujeme otevřené myšlení a otevřenou společnost. Cíle Cílem činnosti Asociace debatních klubů, z.s. je podporovat rozvoj osobnosti dětí a mládeže, prohlubovat znalosti, rozvíjet sociální inteligenci, toleranci a pozitivní mezilidské vztahy. Propagací metody debatování a jejím zaváděním do školních vzdělávacích programů chceme nabídnout alternativu ke standardním metodám vzdělávání v českých školách. Debatní program Karla Poppera Debatní program Karla Poppera založil v roce 1994 americký filantrop George Soros. Inspirací a motivací mu bylo setkání s významným filozofem 20. století - Sirem K. R. Popperem, kterému program dedikoval. Cílem Debatního programu Karla Poppera je napomáhat rozvoji vzdělání a demokratického myšlení. Nástrojem dosažení cílů programu v ČR je zejména organizování soutěží v akademickém debatování žáků základních a středních škol (v roce 1997 jsme založili debatní program pro vysokoškolskou mládež, jeho další organizaci jsme v roce 2001 předali vysokoškolákům), přípravou metodiky a vzděláváním v oblasti využití metody debatování ve formálním i neformálním vzdělávání. Konečným produktem programu je samostatně, kriticky myslící člověk, který se rozhoduje a jedná na základě podložených faktů a věcných závěrů, člověk, který respektuje názor druhých a dokáže mu věcně a účinně oponovat. Svými aktivitami vytváříme nezbytné podmínky pro účinnou participaci mladých lidí na životě společnosti. Zdaleka již nejsme jedinou organizací, která nabízí diskusní aktivity pro děti a mládež. Potenciál debatování otvírá prostor pro další debatní" aktivity a soutěže. ADK přesto zůstává jedinou organizací, která nabízí akademické debatování založené na přísných etických a vzdělávacích principech. Nemyslíme si, že dovednosti a znalosti padají shůry. Standardy kvality Asociace debatních klubů, z.s. splňuje standardy kvality International Debate Education Association. Strana 2 (celkem 10)

3 II. Aktivity v roce 2013 II.I Činnost organizace - shrnutí ADK pracovala v 11 krajích České republiky, a je proto v kategorizaci MŠMT ČR řazena jako nestátní nezisková organizace s nadregionální působností. Pořádali jsme celostátní soutěže dětí a mládeže v debatování pro talentovanou mládež - Debatní liga / Debate League, Debatní pohár / Debate Cup; neorganizovanou mládež - aktivity projektu Debatování napříč osnovami. V roce 2013 vyvíjelo činnost 28 debatních klubů, základních článků organizace, ve kterých bylo zaregistrováno 487 členů a které se zapojily do středoškolského debatního programu. Činnost spolku je založena především na práci dobrovolníků. Dobrovolníci zejména z řad učitelů, absolventů debatního programu a studující mládeže aktivně pracovali zejména jako vedoucí klubů, rozhodčí a organizátoři. V roce 2013 pracovalo cca 60 dobrovolníků. Členové spolku vzorným způsobem reprezentovali Českou republiku na akcích v zahraničí, včetně Mistrovství světa WSDC a IPPF. Soutěže Debatní liga a Debate League byly v roce 2013 zařazeny do seznamu přehlídek a soutěží MŠMT ČR v kategorii "B". Soutěž Debatní liga byla zařazena do programu Excelence středních škol. II.II Významné projekty a aktivity v roce Projekty a aktivity oblasti TALENTOVANÁ MLÁDEŽ 1.1 Debatní liga / Debate League Celostátní soutěž tříčlenných družstev v debatování je určena dětem a mladým lidem od 13 do 20 let. V roce 2013 byla organizována formou víkendových celostátních turnajů, proběhly XVIII. a XIX. ročník soutěže (soutěž probíhá v průběhu akademického roku a její ročníky se tak nekryjí s rokem kalendářním). Debatéři se utkali celkem na šesti turnajích. Celková účast vyjádřená v osobodnech byla 1653 osobodní, z toho 1458 osobodní tvoří mladí lidé do 26 let. Proběhlo 272 soutěžních debat, z toho 213 v českém a 59 v anglickém jazyce. V soutěži Debatní liga / Debate League se debatovalo na tyto oficiální teze: Stát by měl zavést pouze jednu sazbu nepřímé daně pro všechny výrobky a služby Mezinárodní společenství by mělo vojensky intervenovat v Sýrii Demokraticky zvolení islamisté jsou lepší než sekulární diktátoři Prostituce by měla být legalizována Izrael a Palestina by měly vytvořit společný stát Krádež za účelem nakrmení rodiny je ospravedlnitelná EU by měla zavést kvóty pro zastoupení žen v národních parlamentech členských zemí Minimální mzda by měla být zrušena ČR by měla přijmout opatření k vyrovnání výše platu mužů a žen EU by měla otevřít hranice imigrantům Strana 3 (celkem 10)

4 V roce 2013 jsme uspořádali tyto turnaje soutěže Debatní liga / Debate League: turnaj XVIII. ročníku soutěže, Kostelec nad Orlicí; 93 účastníků, z toho 79 do 26 let turnaj XVIII. ročníku soutěže, Humpolec; 73 účastníků, z toho 66 do 26 let finále XVIII. ročníku soutěže, Praha; 76 účastníků, z toho 64 do 26 let turnaj XIX. ročníku soutěže, Pardubice; 110 účastníků, z toho 97 do 26 let turnaj XIX. ročníku soutěže, Nymburk; 158 účastníků, z toho 144 do 26 let turnaj XIX. ročníku Debate League, Vysoké Mýto; 41 účastníků, z toho 36 do 26 let. Vítězem XVIII. ročníku se v české i anglické větvi soutěže stal tým Ambiance ve složení Margareta Chlubnová, Markéta Chlubnová a Matěj Seidl z gymnázií PORG gymnázium a základní škola, o. p. s a Slovanské gymnázium, Olomouc, tř. Jiřího z Poděbrad Debatní pohár / Debate Cup Celostátní soutěž tříčlenných družstev v debatování je určena dětem a mladým lidem od 13 do 20 let. Soutěží se formami "Karl Popper" a "WSDC". Do soutěže se počítají všechny debaty uskutečněné v daném období, které rozhodoval akreditovaný rozhodčí. V roce 2013 se uskutečnily XVI. a XVII. ročník soutěže. Celkem se uskutečnilo 414 debat - z toho 309 v českém a 105 v anglickém jazyce. V roce 2013 se uskutečnily čtyři větší turnaje soutěží Debatní pohár / Debate Cup: otevřený turnaj při finálovém turnaji, Praha; 64 účastníků, z toho 61 do 26 let otevřený turnaj, Přerov; 61 účastníků, z toho 53 do 26 let Open Gate Open 2013, Babice; 75 účastníků, z toho 60 do 26 let. Vítězem XVI. ročníku Debatního poháru se stal tým Otazníci z Gymnázia Jakuba Škody v Přerově debatující nejčastěji ve složení Hana Kalabusová, Petra Kalabusová a Alexandra Novotná. Anglickou soutěž Debate Cup 16 th year vyhrál tým Flow-ers z gymnázií Open Gate gymnázium a základní škola, s.r.o. a Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952 ve složení Michaela Flegrová, Tuan Anh Pham, Adam Polánek a Markéta Tichá. 1.3 Školení rozhodčích debatních soutěží a dobrovolníků debatních klubů Odborná příprava a vzdělávání dobrovolných a dalších pracovníků pro práci v NNO je součástí Výchovně vzdělávacího debatního programu dětí a mládeže. ADK uspořádala jedno metodické školení pro debatéry a jedno třídenní akreditační školení rozhodčích: Školení debatérů, Open Gate, Babice; 45 účastníků z toho 45 do 26 let Školení rozhodčích, Open Gate, Babice; 20 účastníků. 1.4 Mezinárodní soutěže a výměny Rok 2013 lze v oblasti zahraničních vztahů označit za velmi úspěšný hlavně v počtu debatérů a rozhodčích, kteří se jich zúčastnili. Členové ADK se aktivně zapojili do řady mezinárodních akcí, ve kterých reprezentovali české debatování v zahraničí. Na debatních soutěžích v roce 2013 reprezentovalo 32 debatérů a 10 rozhodčích. Někteří však reprezentovali vícekrát, a tudíž se můžeme chlubit 42 účastmi debatérů a 19 účastmi rozhodčích. Za rekord považujeme, že z 32 debatérů vyjelo 21 na svůj první zahraniční turnaj. V tomto je velký příslib do budoucna, který se budeme snažit dále rozvíjet. Strana 4 (celkem 10)

5 Za předeslanými úspěchy stojí především stabilní reprezentační tým tzv. National Squad, který se pod vedením členů zahraničního výboru a bývalých reprezentantů pravidelně schází a připravuje se na mezinárodní akce. National Squad je otevřený i mladším nadějným debatérům, čímž by měla být zajištěna kontinuita reprezentačního týmu v dalších letech. Velký podíl na zvýšené aktivitě má také příspěvek na financování těchto akcí. Již třetím rokem zajišťuje dotace Hlavního města Prahy účast pražských debatérů na mezinárodních soutěžích. ADK byla rovněž partnerem slovinské debatní asociace ZiP v získávání grantů Evropské unie, což umožnilo několika českým debatérům zúčastnit se kvalitní debatní letní školy WSDA ve Slovinsku a podzimního turnaje v Zábřehu. Posledním zdrojem financí je také fond ADK z výhry na turnaji IPPF v roce 2012, který přispívá těm, kteří nesplňují podmínky ostatních grantů. ADK je tak schopna alespoň částečně pomáhat svým členům s financováním jejich účastí, byť největší podíl stále nesou rodinné rozpočty reprezentantů.. Členové ADK se zúčastnili mezinárodních soutěží a výměn: World Schools Debating Championships 2013 (Mistrovství světa v debatování formou WSDC); Antalya, Turecko: 4 debatéři, 2 trenéři a 1 rozhodčí za ADK International Worlds Schools Debate Tournament; Ljutomer, Slovinsko: 3 debatéři a 1 trenér za ADK. Tým postoupil do čtvrtfinále Bratislava Schools Debating Competion; Bratislava, Slovensko: 9 debatérů a 4 rozhodčí za ADK. Jeden z týmů postoupil do čtvrtfinále World Schools Debate Academy; Krajnska Gora, Slovinsko: 5 debatérů a 2 rozhodčí za ADK Debate Exchange; Svätý Jur, Slovensko: 4 účastníci za ADK Letná akadémia Discover; Podskalie, Slovensko: 17 debatérů a 1 trenér za ADK European Universities Debating Championships; Manchester, Velká Británie: 1 debatér za ADK EurOpen 2013; Stuttgart, Německo: 12 debatérů a 8 rozhodčích za ADK. Tři týmy postoupily do čtvrtfinále. Tým ve složení Anna Routová, Matěj Seidl, Markéta Tichá a Jakub Zajíček postoupil až do semifinále a stal se nejlepším mezi neanglicky mluvícími zeměmi Zagreb Schools Open; Záhřeb, Chorvatsko: 5 debatérů a 2 rozhodčí za ADK. 2. Projekty a aktivity oblasti pro NEORGANIZOVANÉ děti a mládež Projekt OPVK Debatování napříč osnovami Cílem tříletého projektu OPVK s působností v celé ČR (mimo Hlavní město Praha) je rozvinout vyučovací metodu debatování a vytvořit podmínky pro její rozšíření do výuky na ZŠ a SŠ v jakémkoli vyučovacím předmětu. Projekt je zaměřen na rozvoj osobnostních schopností žáků, jejich komunikačních dovedností a posilování klíčových kompetencí. Prostředkem k naplňování cílů jsou jednodenní školení tzv. Debatní dny a víkendové semináře tzv. Výjezdní semináře, které jsou vedeny v českém i anglickém jazyce. V roce 2013 bylo v 5 krajích ČR realizováno 14 debatních dnů, kterých se zúčastnilo 788 studentů a 83 pedagogů. Byly také zorganizovány 2 výjezdní semináře (v Humpolci a v Přerově) se 114 účastníky. K propagaci projektu byly využívány tiskové zprávy, rozhlas, regionální redakce novin, ale hlavně metodický portál napricosnovami.debatovani.cz a informační portál infonapricosnovami.debatovani.cz. Strana 5 (celkem 10)

6 Debatní dny byly orientovány na široké spektrum vzdělávacích oblastí: Jazyk a jazyková komunikace - český jazyk a literatura (srovnání literatury a zpracování látky ve filmu). Člověk a příroda - environmentální studia (problematika geneticky modifikovaných organismů, ochrana životního prostředí rozvojových zemí). Informatika a ICT - škodlivost sociálních sítí resp. facebooku, cenzura internetu. Člověk a společnost - občanský a společenský základ / občan a právo (eutanázie, cenzura, hranice trestní odpovědnosti mládeže, volební právo mládeže, trest smrti, legalizace marihuany, kouření na veřejných místech, přístup ČR k menšinám, zákaz fyzických trestů, společenská odpovědnost velkých firem) / mezinárodní vztahy (zásah mezinárodních společenství při porušování lidských práv). Člověk a zdraví - výchova ke zdraví (škodlivost kouření, zneužívání lehkých drog a jiné sociopatologické jevy). Cvičné debaty probíhaly i na teze směřující ke vzdělávání obecně. Žáci mj. diskutovali tyto aspekty vzdělávání: Obsah výuky - výchova k vlastenectví. Způsob výuky - zrušení koedukovaného vzdělávání, zrušení učebnic, nutnost studia v zahraničí, povinné dobrovolnictví, omezení docházky žáků s dobrým prospěchem, nutnost znalosti klasického psacího písma. Pobyt ve škole - povinné nošení školních uniforem, nové rozložení prázdnin, prodloužení prázdnin, začátek vyučování. II.III. Další aktivity Trutnov Open Air Music festival ADK je partnerem projektu OPVK (reg. č. CZ.1.07/3.1.00/ Dynamická rovnováha). V rámci tohoto projektu jsme na hudebním festivalu Trutnov Open Air Music Festival v srpnu 2013 propagovali debatování akcí Pojďte se s námi pohádat. Do debat se zapojilo několik set lidí všech věkových kategorií. Na realizaci akce se podílelo 16 dobrovolníků z řad členů ADK, proběhlo i několik ukázkových debat členů ADK pro diváky. Představování debatování na takovýchto akcích zvyšuje povědomí o našich aktivitách, ale podporuje i společenský dialog. NGO-Market ADK se v květnu 2013 prezentovala na NGO-Marketu, veletrhu nevládních neziskových organizací. Kromě ADK se jej zúčastnilo i dalších 200 organizací. ADK se představovala nejen klasickou informační cestou ale i stánkem, kde si návštěvníci mohli vyzkoušet debatování na různá témata na vlastní kůži. Veřejná debata V říjnu 2013 ADK uspořádala veřejnou debatu o zákazu hracích automatů ve spolupráci s občanským sdružením Brnění. Debatě předcházela přednáška Matěje Hollana s následnou diskusí. O2 Think Big ADK získala prostředky od Nadace Telefónica k natočení debatních metodických videí a jejich následnému zveřejnění na serveru YouTube. Projekt nesl název Nauč se debatovat na Youtube. Strana 6 (celkem 10)

7 III. Poděkování Úspěšnou práci Asociace debatních klubů, z.s. v roce 2013 a plnění významných výchovných a vzdělávacích cílů spolku umožnily finanční dotace, granty a dary. Za možnost prohlubovat vzdělání a dovednosti dětí a mládeže chceme poděkovat zejména: Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Nadaci Telefónica Magistrátu hlavního města Prahy Nadaci Vodafone České radě dětí a mládeže / Generali, a.s. Senátu Parlamentu České republiky Gymnáziu Jakuba Škody v Přerově Gymnáziu Nymburk SŠZE a SOU CHKT Kostelec nad Orlicí Gymnáziu Nad Alejí v Praze Gymnáziu dr. A. Hrdličky v Humpolci Střední škole podnikání s. r. o. ve Vysokém Mýtě OPEN GATE - gymnáziu a základní škole, s.r.o. Velvyslanectví Spojených států v Praze ELEKTRO SKUHROVEC s.r.o. Hotel Fit Plus a.s. Poděkování patří i dobrovolníkům učitelům, rozhodčím, organizátorům akcí, orgánům ADK, debatérům, pracovníkům místních samospráv, představitelům sdružení rodičů a nadací škol, ředitelstvím škol, rodičům debatérů a dalším. Strana 7 (celkem 10)

8 IV. Orgány ADK v roce 2013 Volené: Prezident ADK: Představenstvo: Kontrolní a revizní komise: Václav Soukup Kristýna Blažková, Anna Hlaváčová, Petr Kouba, Matěj Pilát, Petr Pospíšil, Michaela Procházková Bedřich Bluma, Jan Dragoun, Kateřina Hanzelková Jmenované: Ředitelství soutěží: Matěj Pilát (vedoucí), Jan Dragoun, Kateřina Hanzelková, Dušan Hrabánek, Jan Knytl, Michal Pečeňa Výbor pro mezinárodní vztahy: Dušan Hrabánek (vedoucí), Michal Pečeňa, Matěj Pilát, Petr Pospíšil, Irena Kotíková Výbor pro fundraising: Irena Kotíková (vedoucí) Výbor pro public relations: Vojtěch Černý (vedoucí) Strana 8 (celkem 10)

9 V. Hospodaření spolku Položky účetnictví přehled příjmů školení dary účastnické poplatky + členské startovné členské přijaté cestovné přijaté příspěvky dotace MŠMT dotace Vodafone dotace SEPA granty provozní dotace úroky VÝNOSY CELKEM Položky účetnictví přehled výdajů spotřeba materiálu služby storno poplatky ubytování a strava účastníků jízdné příspěvky startovné služby mzdové náklady zákonné sociální pojištění osobní náklady ostatní pokuty a penále jiné ostatní náklady ostatní náklady poskytnuté členské příspěvky NÁKLADY CELKEM Hospodářský výsledek - ztráta Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč , 56 Kč , 72 Kč , 28 Kč 3, 32 Kč , 60 Kč Kč , 02 Kč 640 Kč Kč ,56 Kč ,70 Kč Kč ,28 Kč Kč Kč Kč 595 Kč Kč Kč Kč ,28 Kč ,68 Kč Strana 9 (celkem 10)

10 Drobný hmotný investiční majetek Asociace debatních klubů, z.s. Výroční zpráva za rok 2013 Účetní stav k ,70 Kč Zůstatek DHIM k ,30 Kč Mobilní telefon 1 ks 4 497,50 Kč správce Mgr. René Brinda Fotoaparát Olympus 1 ks ,80 Kč správce Mgr. Petr Kouba Canon MP180 2 ks 5 018,00 Kč správce Mgr. René Brinda, Mgr. Petr Kouba Dataprojektor 1 ks 6 915,40 Kč správce Ivona Večerková ADK / projekt DNO Zůstatek DHIM k ,00 Kč Notebook 30 ks ,00 Kč správce Lukáš Burget, Jan Pavelec, Ivona Večerková, Václav Soukup a Michaela Procházková El. encyklopedie 30 ks ,00 Kč součást notebooků Dataprojektor 5 ks ,00 Kč správce Lukáš Burget, Jan Pavelec, Ivona Večerková, Václav Soukup a Michaela Procházková Zpráva kontrolní a revizní komise KRK neshledala závažná pochybení a prohlašuje, že účetnictví ADK plně a pravdivě odpovídá hospodaření organizace v uplynulém kalendářním roce. Na základě těchto zjištění KRK doporučuje valné hromadě účetnictví ADK ke schválení. KRK vzala na vědomí skutečnost, že účetní evidence projektu DNO prošla nezávislým auditem, ve kterém byla vyhodnocena jako správná a pravdivá. I přes provedený audit přistoupila KRK k namátkové kontrole dokladů, při níž neshledala žádná pochybení. Na základě provedené namátkové kontroly dospěla KRK k závěru, že účetnictví projektu DNO představuje úplný a pravdivý obraz jeho finančního hospodaření; proto doporučuje účetnictví projektu DNO valné hromadě ke schválení. Strana 10 (celkem 10)

Výroční zpráva spolku za rok 2014

Výroční zpráva spolku za rok 2014 Asociace debatních klubů, z.s. Senovážné náměstí 977/24, 116 47 Praha 1 IČ: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva spolku za rok 2014 I. Asociace debatních klubů, z.s. Asociace debatních klubů, z.s.

Více

Výroční zpráva spolku za rok 2014

Výroční zpráva spolku za rok 2014 Asociace debatních klubů, z.s. Senovážné náměstí 977/24, 116 47 Praha 1 IČ: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva spolku za rok 2014 I. Asociace debatních klubů, z.s. Asociace debatních klubů, z.s.

Více

Výroční zpráva spolku za rok 2015

Výroční zpráva spolku za rok 2015 Asociace debatních klubů, z.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČ: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva spolku za rok 2015 I. Asociace debatních klubů, z.s. Asociace debatních klubů, z.s. je právnickou

Více

Výroční zpráva sdružení za rok 2012

Výroční zpráva sdružení za rok 2012 Asociace debatních klubů, o.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČ: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva sdružení za rok 2012 I. Asociace debatních klubů, o.s. Asociace debatních klubů, o.s. je

Více

Výroční zpráva sdružení za rok 2011

Výroční zpráva sdružení za rok 2011 Asociace debatních klubů, o.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČ: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva sdružení za rok 2011 I. Asociace debatních klubů, o.s. Asociace debatních klubů o.s. je právnickou

Více

Asociace debatních klubů, o.s. Výroční zpráva za rok 2011

Asociace debatních klubů, o.s. Výroční zpráva za rok 2011 Strana 1 (celkem 14) Asociace debatních klubů, o.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČ: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva sdružení za rok 2011 I. Asociace debatních klubů, o.s. Asociace debatních

Více

Výroční zpráva spolku za rok 2016

Výroční zpráva spolku za rok 2016 Asociace debatních klubů, z.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČ: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva spolku za rok 2016 I. Asociace debatních klubů, z.s. Asociace debatních klubů, z.s. je právnickou

Více

Občanské sdružení Asociace debatních klubů, o.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČO: 69058041 www.debatovani.cz. Výroční zpráva za rok 2010

Občanské sdružení Asociace debatních klubů, o.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČO: 69058041 www.debatovani.cz. Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Asociace debatních klubů, o.s. Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČO: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva za rok 2010 organizace uznaná MŠMT ČR pro oblast práce s dětmi a mládeží

Více

Debatování napříč osnovami. Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK Praha, 16. ledna Petr Kouba

Debatování napříč osnovami. Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK Praha, 16. ledna Petr Kouba Debatování napříč osnovami Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK Praha, 16. ledna 2014 PROJEKT OP VK Zpráva o realizaci projektu OP VK CZ.1.07.1.00/14.0104 Debatování napříč osnovami 2 SOUHRNNÉ

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Asociace debatních klubů - Výroční zpráva za rok 2007 Občanské sdružení Asociace debatních klubů Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČO: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva za rok 2007 organizace

Více

Výroční zpráva za rok 2004

Výroční zpráva za rok 2004 Občanské sdružení Asociace debatních klubů Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČO: 69058041 http://adk.debating.net Výroční zpráva za rok 2004 Obsah: I. Poděkování II. Asociace debatních klubů III. Obecné

Více

RDMP Výroční zpráva 2011

RDMP Výroční zpráva 2011 RDMP Výroční zpráva 2011 Kdo jsme? Rada dětí a mládeže hlavního města Prahy zastřešuje organizace, které naplňují ve smyslu Úmluvy o právech dítěte volný čas dětí a mládeže a sídlí na území Prahy. Naším

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s.

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Svatý Floriána Dobrovolní hasiči roku, o. s. OBSAH: OBSAH... 2 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o sdružení... 4 3. Statutární orgán... 4 4. Poslání občanského sdružení... 5 5.

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 předložena Radou Avp Valné hromadě Avp dne 23. 9. 2016 Praha, září 2016 Poslání AVP Asociace sdružuje poradenské pracovníky

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Klub ekologické výchovy Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Klub ekologické výchovy Zkráceně: (K E V) ( dále jen sdružení) Sídlem

Více

SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S FINANČNÍMI PROSTŘEDKY. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O.

SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S FINANČNÍMI PROSTŘEDKY. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O. BOX 40 tel./fax 242 429 260 e-mail: cgf@cstv.cz tel. 233 017 434 http://gymnastika.cstv.cz SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S

Více

Výroční zpráva za rok 2006

Výroční zpráva za rok 2006 Asociace debatních klubů - Výroční zpráva za rok 2006 Občanské sdružení Asociace debatních klubů Senovážné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČO: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva za rok 2006 Obsah: I.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ Článek I Název a sídlo Název občanského sdružení: Sídlo sdružení: Česká Bělá 300. Článek II Postavení Unie. Občanské sdružení unie rodičů při ZŠ a MŠ Česká

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

p. č. Obor státní služby 9_Školství, mládež a tělovýchova

p. č. Obor státní služby 9_Školství, mládež a tělovýchova p. č. Obor státní služby 9_Školství, mládež a tělovýchova Vzdělávání a vzdělávací soustava ČR 1. Vymezení druhů škol a jejich charakteristika vycházející z ustanovení zákona č., o předškolním, základním,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2015

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2015 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2015 a končící dnem 31. prosince 2015 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

HISTORIE A SOUČASNOST PFS

HISTORIE A SOUČASNOST PFS HISTORIE A SOUČASNOST PFS Založen v 70. letech minulého století Původně sdružoval nejen kluby současné Prahy, ale i Prahy západ a Prahy východ Působnost PFS odpovídá současnému státoprávnímu územnímu uspořádání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO SVAZU KICKBOXU Zástupce České republiky v mezinárodní sportovní federaci World Traditional Kickboxing Association

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO SVAZU KICKBOXU Zástupce České republiky v mezinárodní sportovní federaci World Traditional Kickboxing Association VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO SVAZU KICKBOXU 2018 Zástupce České republiky v mezinárodní sportovní federaci World Traditional Kickboxing Association 1 OBSAH str. Obsah 2 Základní informace o spolku 2 Hospodaření

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 FC SLOVAN LIBEREC mládež, spolek Na Hradbách 1300, 460 01 Liberec IČO: 183 812 43 Výroční zpráva za rok 2016 Obsah 1) Obecné informace o spolku 2) Hlavní a vedlejší činnost spolku 3) Struktura spolku 4)

Více

Výroční zpráva pro rok 2009. Asociace debatních klubů, o. s. Organizace uznaná MŠMT ČR pro oblast práce s dětmi a mládeží na léta 2008 2010

Výroční zpráva pro rok 2009. Asociace debatních klubů, o. s. Organizace uznaná MŠMT ČR pro oblast práce s dětmi a mládeží na léta 2008 2010 Výroční zpráva pro rok 2009 Asociace debatních klubů, o. s. Organizace uznaná MŠMT ČR pro oblast práce s dětmi a mládeží na léta 2008 2010 Obsah Poděkování... 3 Asociace debatních klubů, o. s.... 4 Obecné

Více

Článek I Úvodní ustanovení

Článek I Úvodní ustanovení Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Úvodní ustanovení 1. V případě schválených projektů v rámci sportovní reprezentace

Více

Žádost o neinvestiční dotaci na rok 2017 z programu státní podpory sportu

Žádost o neinvestiční dotaci na rok 2017 z programu státní podpory sportu Žádost o neinvestiční dotaci na rok 2017 z programu státní podpory sportu ŽÁDOST K PROGRAMU Název poskytovatele dotace: Evidenční číslo: Dotační dotační program: MŠMT SPORT-V-0045/2017 Program V - Činnost

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

Článek I Úvodní ustanovení

Článek I Úvodní ustanovení Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Úvodní ustanovení 1. V případě schválených projektů v rámci sportovní reprezentace

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017 Brněnského svazu malé kopané, z. s. je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a její jednotlivá

Více

Výroční zpráva. Česká debatní společnost, o. s.

Výroční zpráva. Česká debatní společnost, o. s. Výroční zpráva Česká debatní společnost, o. s. 2012 Obsah: Výroční zpráva České debatní společnosti, o. s. 2012 I. O České debatní společnosti... 2 Debatování je svým přínosem jedinečné... 4 Debatní program...

Více

Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I

Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Úvodní ustanovení 1. V případě schválených projektů v rámci sportovní reprezentace

Více

za rok 2011 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. Sídlo organizace: Statutární orgán Koordinační rada:

za rok 2011 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. Sídlo organizace: Statutární orgán Koordinační rada: Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. za rok 2011 Sídlo organizace: Novomlýnská 1238 / 3, Praha 1, 110 00 Statutární orgán Koordinační rada: Ing. Martin Remiš, mluvčí

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

STANOVY Spolku rodičů a příznivců školy při Základní škole Olomouc, Mozartova 48

STANOVY Spolku rodičů a příznivců školy při Základní škole Olomouc, Mozartova 48 STANOVY Spolku rodičů a příznivců školy při Základní škole Olomouc, Mozartova 48 I. Název a sídlo Spolek používá název: SPOLEK RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ ŠKOLY při Základní škole Olomouc, Mozartova 48 (dále jen

Více

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže Výroční zpráva 2016 Salesiánské kluby mládeže Sídlo: Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 Webové stránky: www.skm.cz Číslo účtu: 1171059001/5500 Statutární

Více

Výroční zpráva 2002. občanské sdružení. Asociace debatních klubů

Výroční zpráva 2002. občanské sdružení. Asociace debatních klubů Výroční zpráva 2002 občanské sdružení Asociace debatních klubů 2 Slovo prezidenta Vážené kolegyně, kolegové a studenti, milí přátelé debatování! Rád bych v krátkosti zhodnotil právě uplynulý rok činnosti

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Asociace debatních klubů - Výroční zpráva za rok 2009 Občanské sdruţení Asociace debatních klubů Senováţné nám. 24, Praha 1, 116 47 IČO: 69058041 www.debatovani.cz Výroční zpráva za rok 2009 organizace

Více

za rok 2015 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, z. s. Sídlo organizace Novomlýnská 1238 / 3, Praha 1,

za rok 2015 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, z. s. Sídlo organizace Novomlýnská 1238 / 3, Praha 1, Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, z. s. za rok 2015 Sídlo organizace Novomlýnská 1238 / 3, Praha 1, 110 00 Statutární orgán Koordinační rada Jan Žák, mluvčí koordinační

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno 1927 Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení

Více

Návrh na registraci občanského sdružení

Návrh na registraci občanského sdružení Věc: Návrh na registraci občanského sdružení V souladu s 6 zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, předkládá přípravný výbor ve složení: Veronika Kolářová, bytem: Bítov 2, 266 01 Beroun r.č. 776105/0660

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. z tematické inspekce ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA z tematické inspekce Základní škola, Praha 13, Mládí 135 155 00 Praha 5, Mládí 135 Identifikátor školy:

Více

Organizační řád soutěže Evropa ve škole

Organizační řád soutěže Evropa ve škole Č.j.: MSMT 32357/2014-1 Organizační řád soutěže Evropa ve škole Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2010 NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY PRŮMYSLOVÉ V HRANICÍCH STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2010 Březen 2011 Za SR NF: Ing. Lenka Kandlerová ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU Nadační fond

Více

Výroční zpráva ADK za rok 2003 (textová verze)

Výroční zpráva ADK za rok 2003 (textová verze) Výroční zpráva ADK za rok 2003 (textová verze) Výroční zpráva ADK za rok 2003 - texty Slovo prezidenta Vážené kolegyně, kolegové a studenti, milí přátelé debatování! Rád bych v krátkosti zhodnotil právě

Více

Směrnice České kuželkářské asociace. č. 3/2016. Ekonomická směrnice ČKA. (dále jen směrnice ) Část I Zdroje a majetek ČKA

Směrnice České kuželkářské asociace. č. 3/2016. Ekonomická směrnice ČKA. (dále jen směrnice ) Část I Zdroje a majetek ČKA _ Směrnice České kuželkářské asociace č. 3/2016 Ekonomická směrnice (dále jen směrnice ) Část I Zdroje a majetek Článek 1 Výše náhrad a jejich úhrada (1) Zdroje k zajištění plynulého hospodaření jsou zejména:

Více

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI

JIŽ 10 LET JSME S VÁMI JIŽ 10 LET JSME S VÁMI Profil organizace Naše motto: Rovný přístup, kvalita a dostupnost vzdělávání Poslání Národního institutu pro další vzdělávání Jsme významným partnerem na cestě profesního rozvoje

Více

Plnění rozpočtu: 1. NÁKLADY-VÝDAJE 2013

Plnění rozpočtu: 1. NÁKLADY-VÝDAJE 2013 Plnění : 1. NÁKLADY-VÝDAJE 2013 Číslo položky Název položky NÁVRH ROZPOČTU Plnění Plnění v 501 SPOTŘEBOVANÉ NÁKUPY 80 500,00 Kč 84 881,83 Kč 105% 501-100 SPOTŘEBA SPORTOVNÍHO MATERIÁLU 3 000,00 Kč 2 168,00

Více

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s.

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s. výchovného poradenství Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s., 5. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, z.s. za rok 2016, 2017 Předložena Výkonným výborem

Více

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016 ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec za rok 2016 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SSK Liberec a její jednotlivá

Více

Výroční zpráva. SDH Lužany. za rok 2016

Výroční zpráva. SDH Lužany. za rok 2016 Výroční zpráva Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů Lužany (dále jen ) a

Více

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO:

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO: FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/20 697 01 Kyjov IČO: 031 23 901 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,VÝCHOVY A OSVĚTY VE ZLÍNSKÉM KRAJI

KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,VÝCHOVY A OSVĚTY VE ZLÍNSKÉM KRAJI Příloha č. 1 KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,VÝCHOVY A OSVĚTY VE ZLÍNSKÉM KRAJI - 1 - 1. Terminologie V koncepci environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty ve Zlínském kraji je jednotně užívána

Více

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s.

POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. v ý r o č n í z p r á v a 2014 POSLÁNÍ HUMANITAS-PROFES, o.p.s. HUMANITAS PROFES, o.p.s. byla transformována v prosinci 1998 z nadace stejného názvu na obecně prospěšnou společnost a bez prodlení navázala

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 5 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4.

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŢENÍ UNIE RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole Dukelských bojovníků a mateřské škole, Dubenec

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŢENÍ UNIE RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole Dukelských bojovníků a mateřské škole, Dubenec STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŢENÍ UNIE RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole Dukelských bojovníků a mateřské škole, Dubenec Článek I Název a sídlo Název občanského sdružení: Sídlo sdružení: Dubenec 156, 544

Více

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem

Více

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy

Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Návrh Stanov spolku Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy (dále jen Spolek nebo SRPŠ ) je právnickou osobou založenou v souladu

Více

Stanovy Spolku přátel GMH

Stanovy Spolku přátel GMH Stanovy Spolku přátel GMH Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek přátel GMH je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků/studentů a občanů, kteří se zajímají o výchovu a vzdělávání dětí

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 3 1.2. Vzdělávací činnost 4 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4. Prezentace

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

ZELENÉ BYDLENÍ. Naše poslání. Občanské sdružení. Výroční zpráva a zpráva o hospodaření za rok

ZELENÉ BYDLENÍ. Naše poslání. Občanské sdružení. Výroční zpráva a zpráva o hospodaření za rok Občanské sdružení ZELENÉ BYDLENÍ Výroční zpráva a zpráva o hospodaření za rok 2013 Naše poslání Posláním občanského sdružení Zelené bydlení je propagovat a prosazovat do každodenního života principy trvale

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Shrnutí činnosti za rok Konkrétní spolupráce se ZŠ Nový svět v Opavě VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Shrnutí činnosti za rok 2012 V souladu s hlavním cílem občanského sdružení Montessori Opava, jímž je podporovat další zavádění Montessori výchovných a výukových metod do mateřských

Více

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů

Prezentace 1. etapy projektu Realizace vzdělávání lektorů nadace lesních pedagogů Zavádění vybraných průřezových témat do ŠVP základních škol prostřednictvím projektového vyučování v Moravskoslezském kraji aneb Lesníci pomáhají vzdělávat žáky základních škol v úctě k přírodě Prezentace

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

PLÁN ROZVOJE SPORTU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI PLÁN ROZVOJE SPORTU V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 2019-2025 OBSAH PLÁNU ROZVOJE SPORTU V MSK 2019 2025 I. ÚVOD II. LEGISLATIVNÍ RÁMEC III. VÝCHODISKA IV. PILÍŘE V. PODPOROVANÉ OBLASTI VI. FORMY PODPORY VII.

Více

Stanovy Klubu Weilova z.s. sídlem Weilova 1270/4, PSČ Praha - Hostivař dle 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.

Stanovy Klubu Weilova z.s. sídlem Weilova 1270/4, PSČ Praha - Hostivař dle 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. Stanovy Klubu Weilova z.s. sídlem Weilova 1270/4, PSČ 102 00 Praha - Hostivař dle 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník I. Základní údaje Název: Klub Weilova z.s. Právní forma: Spolek Sídlo:

Více

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 13.12.2016 15.00-17.00 Program jednání Zahájení, úvodní slovo Shrnutí projektu MAP Tišnovska Výstupy pracovních skupin - prezentace Výstupy pracovních

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ostrava Hrabová

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ostrava Hrabová Stanovy Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ostrava Hrabová Spolek přijalo název: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ostrava Hrabová Spolek má sídlo: Paskovská 110/46, Ostrava Hrabová, 720 00 Spolek je společenstvím

Více

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy?

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? KONFERENCE KNIHOVNY SOUČASNOSTI 2012 Pardubice, 13.9.2012 Mgr. Petr Čáp Občanské vzdělávání Demokracie se opírá

Více

Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s.

Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s. Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s. STANOVY SPOLKU I. Úvodní ustanovení 1. Klub přátel Cyrilometodějské školy v Brně, ve smyslu zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Adresa: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992. Zpracováno Radou Klubu rodičů

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Adresa: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992. Zpracováno Radou Klubu rodičů KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY Stanovy Adresa: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992 Zpracováno Radou Klubu rodičů 2011 I. Základní ustanovení 1. Klub rodičů a přátel gymnázia

Více

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠABLONY NNO. Seminář pro žadatele

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠABLONY NNO. Seminář pro žadatele ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠABLONY NNO Seminář pro žadatele 20.3.2019 PROGRAM SEMINÁŘE 1. Představení výzvy a jejího zaměření 2. Aktivity výzvou podporované 3. Způsob podávání žádostí 4.

Více

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění zák. č. 383/2005 Sb., č. 112/2006 Sb., 158/2006 Sb.,

Více

Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, Turnov. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, Turnov.  VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, 511 01 Turnov www.fokusturnov.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 IČO : 49295101 Tel. : +420 481 321 424 Mob. : +420 775 083 008 Č. účtu : 483901574/0600 E-mail : fokus@fokusturnov.cz

Více

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí Nadační fond Střední průmyslové školy stavební ve Valašském Meziříčí 757 01 Valašské Meziříčí, Máchova 10, IČ 44740671 tel.: 571 751 011, fax: 571 751 010, e-mail:nadfond@spsstavvm.cz Výroční zpráva 2013

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

Článek I Úvodní ustanovení

Článek I Úvodní ustanovení 7. Podmínky pro použití a vyúčtování neinvestičních dotací kraji ze státního rozpočtu České republiky v oblasti prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže v působnosti resortu MŠMT na rok 2006

Více

Použité zkratky: 1/7. schválil: VK ČSTS dne: Úplné znění platnost od: účinnost od:

Použité zkratky: 1/7. schválil: VK ČSTS dne: Úplné znění platnost od: účinnost od: Obsah: 1 Právnický subjekt ČSTS 2 Účetnictví 3 Příspěvky členů ČSTS 4 Granty a dotace 5 Správní poplatky 6 Startovné a výše cen při soutěžích pořádaných dle Soutěžního řádu ČSTS 7 Honoráře, odměny za provedení

Více

pro to studenty II. roč. sportovního managementu, předmět Organizace TV a sportu v ČR.

pro to studenty II. roč. sportovního managementu, předmět Organizace TV a sportu v ČR. Tělovýchovná jednota, Sportovní klub - praktické fungování ; pro to studenty II. roč. sportovního managementu, předmět Organizace TV a sportu v ČR. Hospodaření TJ/SK rozdělení činnosti na hlavní a vedlejší

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST

Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST . Tematická sekce NSZM ČR ZAPOJOVÁNÍ MLADÝCH LIDÍ DO ROZVOJE MĚST Litoměřice, 15. května 2014 www.zdravamesta.cz/mva-sekce Akce je součástí projektu NSZM ČR "Mládež v akci? Ano, v obci!", který je realizován

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 DUBEN 2015 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU Nadační fond Střední průmyslové školy Hranice (NF SPŠ) byl

Více