ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ"

Transkript

1 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých měst ČR. V našem Zpravodaji vás chceme informovat o aktivitách, které v rámci projektu naše město pořádá, budeme vás zvát na nejrůznější akce a přineseme také ohlédnutí za některými z nich... Pozvánka na veřejné projednávání nového komunitního plánu Komunitní plánování sociálních služeb na Třeboňsku spěje po roce a půl do svého závěru. Po celý čas se pravidelně scházely pracovní skupiny složené z odborníků na sociální problematiku a společně tvořili za přispění názoru veřejnosti a uživatelů nový Komunitní plán sociálních služeb pro ORP Třeboň. Nyní je na čase seznámit veřejnost s plody práce, a proto Vás srdečně zveme na veřejné projednávání nového komunitního plánu sociálních služeb, které proběhne 11. května od 16:00 v zasedací místnosti městského úřadu. Na programu jednání bude shrnutí průběhu komunitního plánování sociálních služeb na území obce s rozšířenou působností Třeboň, představení Komunitního plánu sociálních služeb pro ORP Třeboň a navržených aktivit. Budete mít možnost vyjádřit svoje postřehy, náměty a připomínky k sociální oblasti a komunitnímu plánu. Své služby představí poskytovatelé sociálních služeb na Třeboňsku. Všichni jste srdečně zváni.

2 Den Země poučil i pobavil Den Země je jedním z největších celosvětových svátků, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí. Slaví se 22. dubna ve více než 175 státech světa. Česká republika není výjimkou a v Třeboni si již získal velkou tradici. Zábavný program plný her a poznání si pro děti z prvního stupně základních škol připravili pracovníci Českého nadačního fondu pro vydru (ČNFV) a třeboňského městského úřadu. Děti ve skupinkách plnily nejrůznější úkoly související s přírodou a zejména vodou. Podtitulem letošního ročníku Dne Země totiž byla právě voda a stromy a život v nich. Děti si mimo jiné vyzkoušely poznávání přírodnin nebo přiřazování zvířete k otisku tlapky. V týmových soutěžích se učily, jak je dobré spolupracovat. U každého stanoviště na děti jako zpestření čekalo zvířátko ze záchranné stanice ČNFV, např. netopýři, užovka, puštík nebo volavka. Na závěr si děti ještě vyzkoušely hmatový chodník z přírodnin.

3 Foto z akce

4 Třeboňáci uklízeli Třeboň a okolí V sobotu 18. dubna proběhl v Třeboni první ročník úklidové dobrovolnické akce s názvem Ukliďme Česko, která vychází z mezinárodně osvědčeného modelu Let s do it! Tento typ úklidových akcí již úspěšně proběhl ve více než 100 zemích světa za účasti 9 milionů dobrovolníků. Do úklidu se v Třeboni zapojilo 30 dobrovolníků všech věkových kategorií. Dobrovolníci se rozdělili do třech skupinek podle náročnosti uklízecích tras. Na nejkratší trasu podél Stezky zdraví vyrazila početná skupinka především dětí a rodičů, na hráze rybníka Svět, Opatovického, Zlaté stoky a na nejdelší trasu podél Stezky kolem Světa vyrazili ti zdatnější. Dohromady dobrovolníci uklidili 25 km cest, na kterých bylo sesbíráno 28 pytlů odpadků. Aby se dobrovolníci nenudili, připravili si pro ně organizátoři spoustu zajímavých informací o jednotlivých lokalitách. Všem zúčastněným patří veliké poděkování a příští rok opět na viděnou!

5 Foto z akce

6 Valná hromada Národní sítě Zdravých měst Valné hromadě Národní sítě Zdravých měst dne 28. dubna 2015 předcházelo otevřené diskusní setkání určené především nově zvoleným zastupitelům obcí a měst. Setkání neslo název Zdravé město cesta k úspěchu a jeho cílem bylo sdílení konkrétních inspirací a dobrých praxí. Politici měst a obcí z celé ČR představovali své zkušenosti a přístupy jak začít a dále rozvíjet mezinárodní program Zdravé město - co se jim osvědčilo, co mohou doporučit, čeho se vyvarovat. Na informační setkání plynule navázala Valná hromada Národní sítě Zdravých měst. Mezi důležitými body bylo přijetí a představení nových členů asociace měst Benešov nad Ploučnicí, Humpolec, Nový Jičín, Vítkov, Krásno a obcí Březina, Telnice, Vřesina a Zbyslavice. Rostoucí počet členů asociace ukazuje, že po volbách do obecních zastupitelstev mají i další obce a regiony různých velikostí zájem o prosazování principů udržitelného rozvoje na místní úrovni a o síťovou spolupráci. Asociace má tak ke dnešnímu dni 125 členů, s regionálním vlivemna 2657měst aobcí, vekterých žije57%populacečr. Jedním ze zásadních bodů Valné hromady NSZM byla volba vedení asociace pro další dva roky. Z nominovaných kandidátů bylo zvoleno devět zástupců aktivních a kvalitně postupujících měst a regionů. Pozici předsedy obhájil Petr Hermann zastupující Zdravé město Litoměřice. Stejně tak byly obhájeny i posty místopředsedů - Petr Řezníček, starosta Chrudimi, a Martin Hyský, radní kraje Vysočina, budou spolu s předsedou a dalšími členy Rady NSZM ČR po další dva roky asociaci reprezentovat navenek. Dalšími členy celostátní rady asociace jsou političtí reprezentanti obce Bolatice(starosta Herbert Pavera), měst Jihlava (primátor Rudolf Chloupek), Kopřivnice (místostarostka Dagmar Rysová), Letovice (radní Bohuslav Kuda), Vsetín (místostarostka Simona Hlaváčová) a místní akční skupiny Opavsko (předseda Jiří Krist).

7 Schůze s občany v místních částech Třeboně Již tradiční setkání vedení města s občany místních částí se letos uskutečnilo ve dnech 13. a 14. dubna v Staré a Nové Hlíně, Branné, Břilicích a Přesece. Starostka Terezie Jenisová informovala občany zejména o rozpočtu města na rok Dále podala informaci o komunitním plánu sociálních služeb na období let a rovněž informace týkající se oživení nominace Třeboňského rybníkářského dědictví na seznam kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Nakonec pozvala občany místních částí na významné kulturní akce počátku sezóny (Anifilm, Otevírání lázeňské sezóny). Místostarosta Josef Pindroch nastínil letošní zásadní investiční akce. Místostarosta Zdeněk Mráz seznámil přítomné s investičními akcemi, které byly uskutečněny v místních částech v loňském roce a které proběhnou během roku letošního. Prostor k vyjádření dostali samozřejmě i obyvatelé místních částí. Ve Staré Hlíně byla hlavním tématem nespokojenost některých občanů s chybějící kanalizací. V Branné občané hodnotili dopravní situaci, zejména opravu komunikací v místní části a propojení mezi Brannou a Domanínem. V Přesece se diskutovalo o cenách vody a o situaci v městských lázních. V Břilicích se přítomní dotazovali například na opravu chodníku a vozovky u mateřské školy. Součástí schůzí byla volba členů osadních výborů. Přednáška o drogách Gymnázium Třeboň ve spolupráci s městem uskutečnilo14. dubna přednášku na téma "Drogy mezi studenty" určenou pro rodiče studentů a veřejnost. Přednášku vedli odborníci ze Sdružení Meta z Jindřichova Hradce. Rodičů sice nepřišlo mnoho, ale i tak se dověděli spousta zajímavých informací o drogové problematice mládeže.

8 Švýcarsko se již potřetí představilo v Třeboni Již potřetí se uskutečnil v Třeboni Švýcarský den. Letos proběhl v centru města - na Masarykově náměstí, v Městském divadle a také v kině Světozor. Přestože akci nepřálo počasí, sešlo se na náměstí mnoho zájemců o švýcarské sýry, čokolády a nebo příznivců nordic walking či jízdy na elektrokolech. Slavnostního zahájení se ujal místostarosta Třeboně Zdeněk Mráz za zvuků švýcarské kapely Jungfrau a pravého alpského hornu. Ve foyer Městského divadla byla k vidění výstava fotografií s názvem Na skok do Švýcarska, v kině Světozor pak návštěvníky zaujalo pásmo přednášek a filmů se švýcarskou tématikou. Nechyběl ani informační stánek Switzerland Tourism s bohatou nabídkou turistických brožur a publikací, ale například též s tričky se švýcarskými symboly. Během celé akce návštěvníci vyplňovali soutěžní kuponky do soutěže o hodnotné ceny. Hlavní cenou byl pobyt na 3noci pro2osoby vešvýcarskuvčetně snídaně avýletulodípojezeře.

9 Týden pro hospic Hospicová péče sv. Kleofáše Třeboň, o.p.s. pořádá Týden pro hospic. Od středy 13. května do úterý 19. května můžete navštívit zajímavé přednášky, benefiční koncerty a divadelní představení, výtvarné dílny, mši svatou. Připraven je i Den otevřených dveří v půjčovně kompenzačních pomůcek.

10 Schrems zve do podvodníříše Ve čtvrtek 9. dubna 2015 navštívili zástupci města Třeboně ve složení Terezie Jenisová (starostka), Marie Jirková (Dům přírody), Jitka Bednářová (tisková mluvčí) a Martina Vrchotová (referentka zahraničních vztahů) podvodní říši "UnterWasserReich v partnerském rakouském městě Schrems. Přivítal je nově zvolený starosta Karel Harrer a pracovníci podvodní říše, kteří provedli zástupce Třeboně celým areálem. Důvodem návštěvy bylo navázání konkrétní spolupráce, která se bude týkat turistické nabídky obou partnerských měst. Ze strany Schremsu půjde o mimořádné slevy v případě návštěvy vybraných atraktivit. I pro schremské obyvatele bude připravena zajímavá nabídka v Třeboni. Tato forma spolupráce bude premiérově probíhat v době letošních letních prázdnin. Slevovou poukázku a podrobnější informace najdou čtenáři Třeboňského světa v červnovém vydání.

11 Do Třeboně zavítají mezinárodní štafety V letošním roce opět proběhne naším městem štafeta Corpus Domini, která startuje v Praze a končí v italském městě Orvieto. Štafeta vede po stopách cestyčeského kněze Petra z roku 1263 z Prahy doříma. Při této cestě došlo k církevní události, na základě které se po celém světě slaví svátek Corpus Domini, tedy křesťanský svátek Božího těla. Letos je celá akce pojatá jako pěší túra, nikoliv jako běh, tak jak bylo doposud zvykem. Přidat se proto můžou i méně fyzicky zdatní zájemci. Za město Třeboň přivítá štafetu 25. května ve 14:00 na Masarykově náměstí místostarosta Josef Pindroch. O kulturní doprovod se postarají žáci Základní umělecké školy v Třeboni. Další neméně zajímavou sportovně osvětovou akcí je Mírový běh (Peace Run), který zavítá do Třeboně hned o dva dny později. Mírový běh je nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 140 zemí světa. Jeho posláním je překonávat kulturní a náboženské hranice mezi jednotlivými národy, lidmi nebo hranice v nás samých. Českou republikou proběhne Mírový běh od Aše až počeský Těšín. V Třeboni můžete běžce z celého světa přijít přivítat ve středu 27. května, kdy v 10:30 přiběhnou na Masarykovo náměstí. Zde je opět přivítá místostarosta města Josef Pindroch, který převezme mírovou pochodeň. Na běžce čeká zajímavý kulturní doprovod a možná i malé překvapení. Běžci pak budou pokračovat přes Kopeček na Novou Hlínu a dále na Jindřichův Hradec. Pokud i Vy chcete podpořit svobodu, toleranci a porozumění ve společnosti, pak se k běžcům můžete přidat.

12 Světový den vody v Třeboni U příležitosti Světového dne vody, který byl vyhlášen již v roce 1993 Valným shromážděním OSN, proběhla v Třeboni environmentální akce pro všechny deváté třídy třeboňských škol. Pod hlavičkou Zdravého města Třeboň se organizace ujal odbor životního prostředí Městského úřadu, Městská vodohospodářská s.r.o. a pedagožky třeboňských škol. Celá akce proběhla tříkolově a vyvrcholila 1. dubna v KKC Roháč, kde žáci škol prezentovali své práce na téma voda. Přivítal je zde místostarosta Zdeněk Mráz, o skvělou přednášku k danému tématu se postaral Doc. Jan Pokorný z ENKI. Pro širokou veřejnost byly práce žáků vystaveny na chodbách Městského úřadu Třeboň. Specialisté ORL navštívili Auroru Po čtyřiadvacáté se sešli lékaři specialisté oboru otorinolaryngologie na Jihočeských ORL dnech v Třeboni. Místem setkání více než stovky špičkových odborníků byl společenský sál a přilehlé prostory Lázní Aurora. K letošním tématům patřila například diskuse o maligním melanomu či screeningovém vyšetření sluchu u novorozenců. Zpravodaj slaví 3 roky existence Jižtři roky Vám přinášíme aktuální informace o aktivitách projektu Zdravé město a dalších zajímavých akcích, na kterých se město podílí. Budeme se i nadále snažit, aby další čísla zpravodaje byla neméně pestrá a abychom Vám mohli zprostředkovat všechny zajímavé a důležité okamžiky v projektu Zdravé město Třeboň. Alena Zárubová, koordinátorka Zdravého města

13 KONTAKTY: politik Zdravého města Třeboň Mgr. Terezie Jenisová, koordinátor projektu Zdravé město Třeboň Mgr. Alena Zárubová, Zpravodaj Zdravého města Třeboň je k dispozici na

PŘEHLED USNESENÍ. Jarní zasedání VH NSZM ČR 2015

PŘEHLED USNESENÍ. Jarní zasedání VH NSZM ČR 2015 PŘEHLED USNESENÍ Jarní zasedání VH NSZM ČR 2015 Zahájení, Aktuality, Schválení programu - Pozvánka a program VH NSZM USNESENÍ č. 1/JVH-2015 Valná hromada s c h v a l u j e program zasedání VH dne 28. dubna

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VI/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Jarní zasedání VH NSZM ČR 2017 PŘEHLED USNESENÍ

Jarní zasedání VH NSZM ČR 2017 PŘEHLED USNESENÍ Jarní zasedání VH NSZM ČR 2017 PŘEHLED USNESENÍ Zahájení, Aktuality, Schválení programu VH - Pozvánka a program VH NSZM USNESENÍ č. 1 / JVH-2017 Valná hromada s c h v a l u j e program zasedání VH dne

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 1687/2016 ZÁPIS Z 44. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 27.04.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 05.10.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4032/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 21. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 21. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 21. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 17.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Josef Neužil, Ing. Bohuslav Jirák,

Více

ZÁPIS Z 43. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 43. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 43. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 13.04.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 1359/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

ZÁPIS Z 10. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 25.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 10. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 25.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 10. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 25.02.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/ 2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

ZÁPIS Z 12. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.03.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 12. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.03.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 12. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 11.03.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 02.12.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Josef Neužil, Ing. Bohuslav Jirák,

Více

ZÁPIS Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 52. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 03.08.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 2972/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Josef Neužil, Ing. Jiří

Více

Jarní zasedání Valné hromady NSZM ČR 2015 Zápis

Jarní zasedání Valné hromady NSZM ČR 2015 Zápis Jarní zasedání Valné hromady NSZM ČR 2015 Zápis Místo a datum jednání: Praha, Magistrát HMP, zasedací sál zastupitelstva 28. dubna 2015 Zpracovala: Kateřina Dolejšová, Kancelář NSZM ČR Za správnost: Petr

Více

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014 Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014 S o u h r n podnětů veřejnosti a doporučení odborníků pro dlouhodobý rozvoj města. Odpovídá doporučením pro místní Agendu 21 a místní akční

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ VI, VII/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Alternativní doprava 16. 22. 9. 2011 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility nabízí obyvatelům měst příležitost seznámit se s konkrétními trvalými opatřeními na podporu

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XII/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítězdravých

Více

ZÁPIS Z 36. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 36. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Č. j. METRX00A42H8 ZÁPIS Z 36. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 13.01.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, MUDr. Antonín

Více

ZÁPIS Z 54. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 54. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 54. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 07.09.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 3340/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.01.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.01.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 8. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.01.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

ZÁPIS Z 60. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 60. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 60. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 07.12.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4669/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS Z 50. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 50. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 2779/2016 ZÁPIS Z 50. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 13.07.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZÁPIS ZE 105. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 05.03.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS ZE 105. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 05.03.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS ZE 105. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 05.03.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Zdeněk Mráz, Josef Neužil, MUDr. Antonín Doležal, Vladimír Janíček,

Více

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA DEN ZEMĚ 2015 Mezinárodní kampaň Den Země, která vznikla před více než čtyřiceti lety, se pravidelně slaví také v České republice. Poprvé se Den Země

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Josef Neužil, Ing. Bohuslav Jirák,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 16. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.05.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 16. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.05.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 16. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 06.05.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

PODZIMNÍ VALNÁ HROMADA NSZM ČR [ZÁPIS]

PODZIMNÍ VALNÁ HROMADA NSZM ČR [ZÁPIS] PODZIMNÍ VALNÁ HROMADA NSZM ČR [ZÁPIS] Místo a datum jednání: Zpracovala: Za správnost: Ověřeno: Hodonín 24. listopadu 2004 Jitka Boušková, Kancelář NSZM Petr Švec, tajemník NSZM ČR Ing. Jaromíra Vítková

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84 červen - červenec 2013, číslo 84 OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce... 1 Informace z obecního úřadu... 1 Příspěvky od občanů... 2 Víte, že... 3 Kultura a sport... 8 Informace z jednání zastupitelstva

Více

ZÁPIS Z 58. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 58. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 58. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 09.11.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4578/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

JARNÍ ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY NSZM ČR 2011

JARNÍ ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY NSZM ČR 2011 JARNÍ ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY NSZM ČR 2011 Místo a datum jednání: Zpracovala: Za správnost: Ověřeno: Jihlava, Krajský úřad kraje Vysočina 19. dubna 2011 Jitka Boušková, Kancelář NSZM Petr Švec, ředitel

Více

18. března asistent tajemníka NSZM ČR. tajemník NSZM ČR

18. března asistent tajemníka NSZM ČR. tajemník NSZM ČR JARNÍ VALNÁ HROMADA NSZM ČR [ZÁPIS] Místo a datum jednání: Zpracoval: Za správnost: Valašské Meziříčí 18. března 2004 Ing. Miroslav Andrt asistent tajemníka NSZM ČR Ing. Petr Švec tajemník NSZM ČR Přítomni

Více

ZÁPIS ZE 117. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 16.07.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS ZE 117. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 16.07.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS ZE 117. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 16.07.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Zdeněk Mráz, Josef Neužil, Vladimír Janíček,

Více

Zdravé město Třeboň ZPRÁVA O ČINNOSTI A AKTIVITÁCH ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ A MA21 ZA ROK 2015

Zdravé město Třeboň ZPRÁVA O ČINNOSTI A AKTIVITÁCH ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ A MA21 ZA ROK 2015 Zdravé město Třeboň ZPRÁVA O ČINNOSTI A AKTIVITÁCH ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ A MA21 ZA ROK 2015 Zpráva představuje ucelenou informaci o tom, které činnosti a projekty probíhaly v rámci aktivit Zdravého města

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO Hlavním cílem aktivit pro rok 2016 je rozvoj partnerské spolupráce a získání kategorie D. Současně také bude podporována snaha inovovat portfolio aktivit

Více

ZÁPIS Z 42. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 42. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 42. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 30.03.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, MUDr. Antonín Doležal, Ing.

Více

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0000518 Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Veletrh - Chorzow Dne 2. 6. 2018 se zástupci z místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO,

Více

PODZIMNÍ ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY NSZM ČR 2010

PODZIMNÍ ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY NSZM ČR 2010 PODZIMNÍ ZASEDÁNÍ VALNÉ HROMADY NSZM ČR 2010 Místo a datum jednání: Zpracovala: Za správnost: Ověřeno: Jihlava, Krajský úřad kraje Vysočina 23. listopadu 2010 Jitka Boušková, Kancelář NSZM Petr Švec, ředitel

Více

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2014 16-19.1.2014 Veletrh ve všeobecné informační zkratce Tandem veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byl oficiálně zahájen v pavilonu P přestřižením pásky, kterého

Více

ZÁPIS Z 59. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 59. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 59. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 23.11.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4668/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje.

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Jak Moravskoslezský kraj podporuje EVVO ve školách a školských zařízeních Kraj zahrnuje oblast EVVO do

Více

ZÁPIS ZE 108. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 02.04.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS ZE 108. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 02.04.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS ZE 108. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 02.04.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Zdeněk Mráz, Josef Neužil, Vladimír Janíček,

Více

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 V pátek 28. dubna 2017 se opět po roce zcela zaplnil sál Zastupitelstva Jihočeského kraje žáky, studenty a

Více

ZÁPIS Z 4. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 4. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 4. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, MUDr. Antonín Doležal, Ing. Jiří Vopátek,

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IX/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 57. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 57. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4321/2016 ZÁPIS Z 57. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 19.10.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut 2010 Karlovy Vary Město se již tradičně zapojilo do celoevropské kampaně Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září), který se tento rok v Karlových Varech konal již potřetí. Evropský týden

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Zápis č. 1/2011 jednání pracovní skupiny Poskytovatelé (v rámci projektu Plánování rozvoje sociálních služeb v Kopřivnici

Více

ZÁPIS ZE 112. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.05.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS ZE 112. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.05.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS ZE 112. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 28.05.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Zdeněk Mráz, Josef Neužil, Vladimír Janíček,

Více

HLASOVÁNÍ : PRO 6, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ - 0

HLASOVÁNÍ : PRO 6, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ - 0 Zápis z veřejného mimořádného zasedání obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne 30.3.2004 v zasedací místnosti obecního úřadu, od 18.00 hod. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Podzimní zasedání Valné hromady NSZM ČR 2016 Zápis

Podzimní zasedání Valné hromady NSZM ČR 2016 Zápis Podzimní zasedání Valné hromady NSZM ČR 2016 Zápis Místo a datum jednání: Zpracovala: Za správnost: Ověřeno: Přítomni Členové NSZM ČR statutární a pověření zástupci Kraj Moravskoslezský Petr Strakoš (koordinátor)

Více

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ENERSOL 2006 Co o této soutěži víme a jak probíhala? ENERSOL 2006 je soutěž, která byla vyhlášena MŠMT. Regionálním vzdělávacím centrem (RVC) pro obnovitelné

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Třebíč, 22. března 2017 www.zdravamesta.cz/js2017 Tato akce byla připravena za finanční podpory SFŽP a MŽP. Projekt Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21 Jarní

Více

ZÁPIS Z 6. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 17.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 6. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 17.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 6. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 17.12.2014 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová (příchod 16:11 hod.), Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, MUDr. Antonín

Více

MĚSTO CHEB VÝBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ, MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE, CESTOVNÍHO RUCHU A PR MĚSTA ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU

MĚSTO CHEB VÝBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ, MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE, CESTOVNÍHO RUCHU A PR MĚSTA ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU ČÍSLO JEDNACÍ V CHEBU DNE 12.2.2016 Zápis a usnesení z 13. schůze Výboru zahraničních vztahů, meziobecní spolupráce, cestovního ruchu a PR města Zastupitelstva města Chebu Datum a hodina zahájení schůze:

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic

Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic Nadace Partnerství Vás srdečně zve na jednodenní seminář spojený

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Prameny Určeno pro 6. 9. třída (pro 3. 9. třídy) Sekce Základní / Nemocní

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

v Chrudimi 3. dubna 2011 V červnu proběhne sedmý ročník Dne s Technickými službami

v Chrudimi 3. dubna 2011 V červnu proběhne sedmý ročník Dne s Technickými službami Závěrečná zpráva Den s Technickými službami TISKOVÁ ZPRÁVA v Chrudimi 3. dubna 2011 V červnu proběhne sedmý ročník Dne s Technickými službami Ve čtvrtek 16. června 2011 se na Resselově náměstí v Chrudimi

Více

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice.

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice. 1. a 2.10. 2009 se v rámci projektu Vzdělaný venkov uskutečnila odborná exkurze do mikroregionu Džbány-Žebrák. Exkurzi připravily manažerky mikoregionu Nechanicko Jana Pečenková a Urbanické Brázdy Ing.

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Zápis z veřejného projednání v rámci tvorby Integrované strategie MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka

Zápis z veřejného projednání v rámci tvorby Integrované strategie MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka Zápis z veřejného projednání v rámci tvorby Integrované strategie MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka Datum: 15.5.2014, 17:00-19:00 Místo: Humpolec, Klub kina, Havlíčkovo náměstí 91 Téma a cíl Veřejného

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Press trip Baroko, 11. 14. 10. Ve dnech 11. 14. 10. 2017 jsme připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism pro novináře z Dánska a Holandska presstrip

Více

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu

KURANĎÁČEK č. 38. květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669. Pracujeme v programu KURANĎÁČEK č. 38 květen 2015 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAHA 5 BARRANDOV KURANDOVÉ 669 Pracujeme v programu www.mskurandove.cz info@mskurandove.cz Tel: 251 819 468, 724 341 771 Fax: 251 814 39 Vážení rodiče, ve dnech

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XII/ 2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2018

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2018 Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2018 S o u h r n podnětů veřejnosti a doporučení odborníků pro dlouhodobý rozvoj města. Odpovídá doporučením pro místní Agendu 21 a místní akční

Více

Výstup na Sněžku Stánek zdraví na Resselově náměstí Otvírání studánky na lesní stezce Na Podhůře

Výstup na Sněžku Stánek zdraví na Resselově náměstí Otvírání studánky na lesní stezce Na Podhůře Světový den bez tabáku aneb cesta za čistým vzduchem 2007 CHRUDIM Mezinárodní kampaň Světový den bez tabáku patří mezi největší akce zaměřené na problematiku kouření a jeho prevenci. Užívání tabáku každým

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK

Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK Od dubna až do ledna roku 2015 se na vybraných základních školách v Plzeňském kraji začne realizovat vzdělávací projekt s environmentální

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Projekt MA-G 21 TŘEŠŤ - 22.11. 2011. Marta Vencovská, Petr Holý

Projekt MA-G 21 TŘEŠŤ - 22.11. 2011. Marta Vencovská, Petr Holý Projekt MA-G 21 TŘEŠŤ - 22.11. 2011 Marta Vencovská, Petr Holý MA21 = LA21 Místní Agenda 21 = Lokale Agenda 21 Místní Agenda 21 - Gemeinde 21 Kraj Vysočina Dolní Rakousko MA-G 21 Spolupráce mezi místní

Více