MĚSTO TŘEBECHOVICE P.O. Organizační řád. Městského úřadu v Třebechovicích p.oreb.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTO TŘEBECHOVICE P.O. Organizační řád. Městského úřadu v Třebechovicích p.oreb."

Transkript

1 MĚSTO TŘEBECHOVICE P.O. Organizační řád Městského úřadu v Třebechovicích p.oreb. Zásady činnosti čl.1 Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení Městského úřadu Třebechovice p.oreb. ( dále jen MěÚ ), dělbu činností mezi jednotlivými odbory ( odděleními ), jejich povinnosti a vzájemné vztahy,vztahy k organizacím a zařízením, které město zakládá nebo zřizuje. čl.2. Postavení, působnost a vztahy MěÚ upravuje Zákon o obcích ( obecní zřízení ) č. 128 / 2000 Sb. v platném znění ( dále jen zákon o obcích ) a pokud jde o působnost, také zvláštní zákony a předpisy. Městský úřad je dle zák. č. 314/2002 Sb., úřadem obce s pověřeným obecním úřadem. čl.3 MěÚ plní úkoly v oblasti samostatné působnosti podle 7 odst.1 a v přenesené působnosti ( výkon státní správy ) podle 7 odst.2 zákona o obcích. 1/ V oblasti samostatné působnosti: Působnost městského úřadu čl.4 a) plní úkoly uložené zastupitelstvem nebo radou města b) spravuje samostatně všechny záležitosti města, pokud se nejedná o výkon státní správy nebo o záležitosti svěřené zákonem do působnosti jiného orgánu c) zabezpečuje přípravu podkladů pro jednání zastupitelstva města, rady města, výborů a komisí na území města 2/ V oblasti přenesené působnosti: vykonává státní správu s výjimkou věcí, které patří do působnosti jiných orgánů města ( zastupitelstvo města, rada města, zvláštní orgány města aj.) pro a) správní obvod úřadu, který je vymezen 4 zák.č.388 / 2002 Sb. a tvoří jej území obcí : Třebechovice p.oreb. Blešno, Běleč n.orl., Jeníkovice, Jílovice, Ledce a Vysoký Újezd.. ( Pověřeným obecním úřadem je na základě zákona č.314/2002 Sb. )

2 b) matriční obvod úřadu, který je vymezen příl.č.1 vyhl.č. 207 / 2001 Sb., kterou se provádí zákon č.301 / 2000 Sb. ve znění pozd.předpisů a tvoří jej území obcí : Třebechovice p.oreb. Blešno, Běleč n.orl., Jeníkovice, Jílovice, Ledce a Vysoký Újezd.. c) obvod působnosti stavebního úřadu, který je vymezen rozhodnutím přednosty Okresního úřadu v Hradci Králové č. 79 / RR / 93Sb., ze dne a tvoří jej území obcí : Třebechovice p.oreb. Blešno, Běleč n.orl. a Jeníkovice a rozhodnutím Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, č.j /VZ/ ze dne a tvoří jej území obce Vysoký Újezd. Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a čl. 5 1/ Zastupitelstvo města Třebechovice pod Orebem je složeno z členů zastupitelstva města volených v přímých volbách občany města. 2/ S ohledem na počet obyvatel a velikost územního obvodu má Zastupitelstvo města Třebechovice pod Orebem 21 členů. 3/ Pravomoci zastupitelstva města jsou stanoveny v zákoně o obcích. 4/ Podrobnosti jednání zastupitelstva města upravuje jednací řád zastupitelstva města. R a d a m ě s t a čl. 6 1/ Rada města je výkonným orgánem města v oblasti samostatné působnosti. Při výkonu samostatné působnosti odpovídá rada města zastupitelstvu města. Při výkonu přenesené působnosti přísluší radě města rozhodovat, jen stanoví-li tak zákon. 2/ Počet členů rady obce je lichý, v počtu 7 členů. 3) Podrobnosti jednání rady města upravuje jednací řád rady města. 0 r g a n i z a č n í s t r u k t u r a městského úřadu čl. 7 Městský úřad tvoří starosta, místostarosta a zaměstnanci města zařazení do městského úřadu. V čele městského úřadu je starosta. čl. 8 Rada města stanovuje celkový počet zaměstnanců města v úřadu, stanovuje rozdělení pravomocí, zřizuje a ruší odbory ( oddělení ).

3 čl. 9 Městský úřad je členěn na základě rozhodnutí rady města na odbory a oddělení. : - odbor stavební - odbor správy majetku - odbor finanční - odbor správní - oddělení informatiky 0dbory a oddělení jsou povinny v rozsahu své působnosti vzájemně spolupracovat, poskytovat si informace o úkolech, které plní, vvdávat stanoviska a posudky potřebné pro ostatní odbory a projednávat s nimi náležitosti týkající se úkolů spadajících do jejich kompetence. V souladu s ustanovením 1 odst. 3 písm. c) zák.č. 312/2002 Sb., se stanoví zaměstnanci, na které se nevztahuje tento zákon jsou to ostatní zaměstnanci vykonávající výhradně pomocné, servisní nebo manuální práce nebo, kteří výkon takových prací řídí tj. práce uklízeček. s t a r o s t a čl. 10 1/ Je v čele úřadu, zastupuje město navenek. V době nepřítomnosti je zastupován místostarostou. 2) Pravomoce a povinnosti starosty města jsou vymezeny zákonem o obcích a dalšími právními předpisy a dále jsou upraveny vnitřními předpisy města, jednacími řády rady a zastupitelstva města. 3) Kromě působností výše uvedených starosta v rozsahu stanoveném tímto řádem zmocňuje k jednání jménem města místostarostu, tajemníka, případně další zaměstnance či zástupce. 4) Poskytuje informace médiím za město a úřad. 5) Přebírá pravomoci tajemníka v době jeho nepřítomnosti. m í s t o s t a r o s t a čl. 11 1) Vykonává funkci jako uvolněný případně neuvolněný člen rady města. 2) Pravomoce a povinnosti místostarosty města jsou vymezeny zákonem o obcích a dalšími právními předpisy a dále jsou upraveny vnitřními předpisy města, jednacími řády rady a zastupitelstva města 3) Kromě působností výše uvedených zastupuje starostu na základě jeho pověření. 4) Sleduje, kontroluje, případně zabezpečuje plnění usnesení rady a zastupitelstva města.

4 T a j e m n í k čl. 12 1) Tajemník je zaměstnancem města. Do své funkce je jmenován a ze své funkce odvoláván starostou města se souhlasem ředitele krajského úřadu. 2) Pravomoce a povinnosti tajemníka úřadu jsou vymezeny zákonem o obcích a dalšími právními předpisy a dále jsou upraveny vnitřními předpisy města, jednacími řády rady a zastupitelstva města 3) Tajemník je odpovědný za plnění úkolů městského úřadu v samostatné působnosti i přenesené působnosti starostovi. 4/ Zabezpečuje plnění úkolů dle pokynů starosty vyplývajících z usnesení zastupitelstva města,rady města, porad vedení a ukládá jejich plnění vedoucím odborů a dalším zaměstnancům, kontroluje jejich plnění. 5/ Řídí a kontroluje činnost jednotlivých odborů prostřednictvím jejich vedoucích, zaměstnanců úřadu, koordinuje jejich náplně práce. Rozhoduje o kompetenčních sporech mezi jednotlivými odbory. 6) Plní úkoly statutárního orgánu zaměstnavatele podle zvláštní právních předpisů vůči zaměstnancům obce zařazeným do obecního úřadu, včetně pracovníků z úřadu práce ( VPP ) a dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr. 7/ Stanoví platy všem zaměstnancům města zařazeným do městského úřadu a smluvní odměny u dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr. 8) V rozsahu své působnosti odborně usměrňuje příspěvkové organizace a zařízení, které město zakládá nebo zřizuje. 9) Řídí oddělení informatiky. Vedoucí odboru čl.13 1) Vedoucí odboru je na návrh tajemníka úřadu do své funkce jmenován a ze své funkce odvoláván radou města. Obsazování míst vedoucích odborů je prováděno v souladu s příslušnou legislativou. 2) Stojí v čele odboru, řídí jeho činnost, odpovídá za výkon státní správy a samosprávy ve svěřeném úseku. Rozhoduje ve správním řízení v rozsahu svěřené působnosti. 3) Zajišťuje dodržování zákonitosti, právních předpisů a vnitřních směrnic v rámci působnosti odboru. 4) Plní a odpovídá za úkoly odboru uložené radou a zastupitelstvem města, starostou nebo tajemníkem úřadu.

5 5) V rozsahu své působnosti stanoví pro pracovníky odboru konkrétní úkoly a přijímá opatření k jejich realizaci, zároveň provádí kontrolu jejich plnění a zodpovídá za ně. Zajišťuje řádnou a včasnou informovanost podřízených zaměstnanců. 6) V rozsahu své působnosti odborně usměrňuje příspěvkové organizace a zařízení, které město zakládá nebo zřizuje. 7) Plní si povinnosti vyplývající z vlastní pracovní náplně. Vymezuje práva, povinnosti a odpovědnost podřízených zaměstnanců a vyjadřuje je v pracovních náplních. 8) Zajišťuje řádné hospodaření se svěřenými finančními prostředky, správu a ochranu svěřeného finančního, hmotného a nehmotného majetku v rozsahu stanoveném příslušnými právními předpisy, v souladu s rozpočtem města a vnitřními směrnicemi úřadu. 9) Dodržuje a v rámci odboru zodpovídá za dodržování zásad mlčenlivosti při práci s důvěrnými nebo utajovanými skutečnostmi a materiály, nebo údaji podléhající ochraně osobních údajů. 10) Zajišťuje dodržování požárních a bezpečnostních předpisů, ochranu zdraví při práci na svém odboru, vytváření vhodných pracovních podmínek na pracovišti. 11) Zajišťuje a odpovídá v plném rozsahu za spisovou službu na svém odboru, postupuje vždy dle spisového a skartačního řádu MěÚ 12) Zajišťuje dodržování pracovní kázně podřízených zaměstnanců, zajišťuje jejich pracovní hodnocení vč.návrhu platových úprav a odměn. Zpracovává plán dovolených. 13) Na základě požadavku starosty, tajemníka se zúčastňuje jednání rady a zastupitelstva města. Z a s t u p o v á n í čl. 14 1) Tajemníka úřadu zastupuje starosta, popřípadě pověřený zaměstnanec. 2) Vedoucího odboru zastupuje, v době jeho nepřítomnosti zástupce, kterého si určí ( po předchozím souhlasu tajemníka) a kterému vymezí rozsah zastupovaných činností. Zastupovaný a zástupce jsou povinni se při předávání funkce vzájemně informovat o všech skutečnostech, které mohou mít vliv na výkon funkce. Zastupovaný si může vyhradit právo rozhodování o zvlášť důležitých otázkách, případně pozastavit opatření svého zástupce. 3) Zastupování ostatních pracovníků odboru určí vedoucí příslušného odboru. 4) O předání funkce se provede písemný zápis. Má-li předávací proces návaznost na hmotnou odpovědnost, provede se zároveň mimořádná inventarizace.

6 Odbory a oddělení MěÚ čl Obecná působnost a) spolupráce při sestavování plánu a rozpočtu města a při jeho rozpisu b) plánování pracovních úkolů odboru c) nárokování materiálů, investic, zařízení apod. pro potřeby odboru d) navrhování, projednávání a uskutečňování personálních opatření v rámci odboru, zejména vymezování práv a povinností podřízených pracovníků e) hospodárné disponování se svěřenými finančními, materiálovými a technickými prostředky f) sledování, opatřování, zpracování, ukládání, využívání a poskytování informací všeho druhu, pokud se týkají vymezené působnosti, zejména norem, studijních materiálů, spisové dokumentace, evidenčních a plánovacích údajů g) spolupráce s ostatními útvary městského úřadu, po odborné stránce usměrňování příspěvkových a obstaravatelských organizací, které město zřídilo nebo s nimi spolupracuje, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak h) účast při poradách, jednáních, komisích, instruktážích apod. i) vyjadřování se k návrhům ostatních odborů a podávání vlastních návrhů a námětů j) evidence, vyřizování, ukládání, skartace písemností všeho druhu, pokud na odboru vznikly, nebo na odbor došly k) operativní evidence chodu odboru, zpracování předepsaných a pomocných výkazů, hlášení, rozborů a zpráv, nebo poskytování podkladů pro ně l) spolupráce při provádění kontrol a revizí, případně výkon vlastní kontroly ve svěřeném okruhu působnosti 2.Základní rozsah úkolů, které plní odbory MěÚ a/ o d b o r s t a v e b n í Zajišťuje výkon samostatné působnosti města a výkon přenesené působnosti státní správy pro město Třebechovice p.o. a pro obce spadající do správního obvodu ( příp.do obvodu působnosti stavebního úřadu ) v těchto oblastech: - územní plánování - územní rozhodování - rozhodování na úseku stavebního řádu - při správním rozhodování a dozorové činnosti v silničním hospodářství ( silniční správní úřad a speciální stavební úřad ) - ochrana přírody a krajiny - ochrana ovzduší - zemědělství - vodní hospodářství - správa movitého majetku města v rámci odboru

7 b) o d b o r s p r á v y m a j e t k u Zajišťuje výkon samostatné působnosti města a výkon přenesené působnosti státní správy pro město Třebechovice p.o. a pro obce spadající do správního obvodu v těchto oblastech: - ochrana zemědělského půdního fondu a posuzování vlivu na životní prostředí - výkon státní správy v hospodaření s odpady a nakládání s obaly - evidence, správa a údržba veřejného osvětlení v majetku města - investiční činnost u akcí města - zajištění činností od předprojektové přípravy až po kolaudační řízení vč.uvedení do provozu - výběrová řízení, zadávaní veřejných zakázek - evidence a správa pozemků v majetku města - evidence a správa majetku nesvěřeného do správy či nedaného do výpůjčky příspěvkovým organizacím - ochrana obyvatel, krizové řízení, JPO II - BOZP a PO v rámci úřadu - evidence a správa komunikací a veř.prostranství ( pasporty, doprav.značení ), v majetku města - odborné zprávy, posudky a náměty v oblasti dopravy na území města - pohřebnictví: evidence a správa hřbitova v Třebechovicích p.oreb., Nepasicích a Krňovicích - evidence a správa vozového parku v majetku města - agenda spojená s převody a nájmy bytových a nebytových prostor - správa movitého majetku města v rámci odboru c) o d b o r finanční Zajišťuje výkon samostatné působnosti města a výkon přenesené působnosti státní správy na úseku: - finanční hospodaření a jeho přezkum - správa daní a poplatků - agenda ztrát a nálezů - oznámení o hudební produkci - koordinace Třebechovického Haló - agenda podatelny, pokladny a telefonní spojovatelky - evidence žádostí dle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím - evidence,kontrola a vymáhání pokut a dalších pohledávek - agenda rozpočtu města - mzdová a personální agenda - stravenky - agenda účetnictví - evidence a inventarizace majetku města - zajištění smluvních vztahů vyplývajících z nakládání s majetkem - evidence závazků a pohledávek města - pojištění majetku města - kontrolní činnost v příspěvkových organizacích města ve smyslu zákona o rozpočtových pravidlech a zákona o finanční kontrole

8 - správa movitého majetku města v rámci odboru d) o d b o r správní Zajišťuje výkon samostatné působnosti města a výkon přenesené působnosti státní správy pro město Třebechovice p.o. a pro obce spadající do správního obvodu ( příp. do obvodu působnosti matričního obvodu úřadu ) v těchto oblastech: - agenda na úseku sociálních služeb - agenda při sociálně-právní ochraně dětí - agenda dávek sociální péče - agenda matrik - agenda evidence obyvatel - agenda Czech Pointu - agenda přestupků - agenda opatrovnictví - agenda občanských průkazů a cestovních dokladů - agenda voleb, sčítání obyvatel a referenda - agenda vidimace a legalizace - agenda jiných občansko správních záležitostí (názvosloví ulic a číslování domů, symboly a znaky, úřední deska, hlášení městského rozhlasu, vyvěšování vlajek ). - agenda SPOZu ( sbor pro občanské občanské záležitosti ) - správa movitého majetku města v rámci odboru - zajišťování administrativní agendy starosty, místostarosty a tajemníka - agenda zasedání rady města a zastupitelstva města - agenda stížností, oznámení, podnětů a petic - agenda spisové služby - zajišťování agendy kancelářských potřeb - zajištění úklidu městského úřadu e) oddělení informatiky - zabezpečení chodu a správy všech informačních a komunikačních technologií MěÚ - rozvoj, provoz a bezpečnost informačního systému MěÚ - návrh rozpočtu za kapitolu ICT, plánování a nákup spotřebního materiálu MěÚ - správa webu úřadu - údržba a opravy HW, nákupy ICT - správa telekomunikačních prostředků (mobily, ústředna + SW) - zabezpečovací systém (EZS) a vstupní systém ( čip.karty, klíče) - evidence a správa veřejného rozhlasu v majetku města - správa GIS - kopírky, telefonní ústředna - správa movitého majetku města v rámci oddělení

9 P o d p i s o v á p r á v a čl.16 1) Podepisování dokumentů týkající se samostatné i přenesené působnosti určuje přesně směrnice " Podpisový řád Města Třebechovice p.o." 2) Podpisová práva k písemnostem upravující nakládání s finančními prostředky a písemnostem ekonomické povahy, včetně podpisových vzorů oprávněných osob jsou součástí organizační směrnice pro zpracování a oběh účetních dokladů a pro schvalování hospodářských operací. Organizace města čl.17 1) Vztahy mezi úřadem a příspěvkovými organizacemi zřízenými městem upravuje příslušná legislativa a zřizovací listiny. Odbory městského úřadu spolupracují s příspěvkovými organizacemi v rámci svých působností. 2) Město Třebechovice pod Orebem je zřizovatelem těchto příspěvkových organizací: Základní škola, Na Stavě Třebechovice pod Orebem Základní umělecká škola, Na Stavě Třebechovice pod Orebem Mateřská škola, Tyršova, Třebechovice pod Orebem Dům dětí a mládeže, Třebechovice pod Orebem Heldova městská knihovna, Třebechovice pod Orebem Domov Důchodců, Třebechovice pod Orebem Třebechovické muzeum betlémů, Masarykovo nám.č.p. Třebechovice pod Orebem Technické služby, Třebechovice pod Orebem Stížnosti, podněty a petice občanů čl. 18 Evidencí stížností, podnětů a peticí občanů a vedením přehledu jejich vyřízení je pověřen správní odbor. Správní odbor po dohodě s tajemníkem městského úřadu požádá o stanovisko příslušný odbor. Vyřízení stížnosti na základě předloženého stanoviska je po projednání se starostou a tajemníkem (popř. radou města) sděleno stěžovateli. Za odeslání odpovědi zodpovídá odbor příslušný k vyřízení. Informace poskytované v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o poskytování informací, se řídí dle vydaných pravidel pro zabezpečení plnění zákona 106/1999 Sb. v platném znění. Kontrolní činnost čl. 19 Kontrolní činnost vykonávají zaměstnanci jednotlivých odborů na svěřeném úseku. O závažných poznatcích z kontrolní činnosti neprodleně informují starostu a tajemníka.

10 Součinnost s dalšími kontrolními orgány je stanovena zvláštními předpisy, zejména zákonem č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole. Vztah k voleným orgánům města čl. 20 Vztah městského úřadu k zastupitelstvu města, radě města a orgánům rady města upravuje zákon o obcích. Technicko administrativní zajištění jednání zastupitelstva města a rady města zajišťuje správní odbor. Závěrečná ustanovení čl Nedílnou součástí organizačního řádu je příloha č.1 - organizační schéma. 2. Tento organizační řád Městského úřadu Třebechovice p.oreb. nabývá účinnosti dne Rada města schválila tento organizační řád na svém 11. zasedání dne a ke dni účinnosti tohoto organizačního řádu ruší dosud platný organizační řád ze dne Ing.Jiří Němec Miroslav Pavlíček starosta města tajemník MěÚ

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Luby Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád upravuje organizaci Městského úřadu Luby. Určuje jeho organizační strukturu, dělbu práce mezi jednotlivými odbory,

Více

Obec Stachy. Orgány obce jsou zastupitelstvo obce, rada obce, starosta, případně místostarosta a obecní úřad.

Obec Stachy. Orgány obce jsou zastupitelstvo obce, rada obce, starosta, případně místostarosta a obecní úřad. Obec Stachy O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D ČLÁNEK 1 - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Stachy vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon).

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

O r g a n i z a č n í ř á d

O r g a n i z a č n í ř á d O r g a n i z a č n í ř á d Městského úřadu ve Vracově Úvod: První část: Úvodní ustanovení Organizační řád Čl. 1 Organizační řád Druhá část: Právní postavení orgánů obce Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Postavení městského

Více

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Řehlovice vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon). Upravuje zásady

Více

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě MĚSTO LANŽHOT Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě V souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, schvaluje rada města tento organizační

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou 1 Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Typ vnitřní normy: Směrnice č. 11/2017 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou Zpracoval: Ing. Ivana

Více

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

Organizační řád obce Míchov

Organizační řád obce Míchov Obec Míchov, č. p. 50, 679 61 Letovice, IČ: 00840521, Tel.: 724 187 907; www.obecmichov.cz; email: podatelna@obecmichov.cz Organizační řád obce Míchov ČL.1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti Organizační

Více

Organizační řád. Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem

Organizační řád. Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem Platný od 1. února 2013 Obsah: strana Část I. Základní ustanovení 3 Část II. Orgány obce, organizace a zařízení zřízené městem 3-4 Část III. Postavení a působnost

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Velké Opatovice Článek 1 Organizační řád vydává Rada města k zabezpečení organizace činnosti úřadu. Upravuje činnost a řízení Městského úřadu Velké Opatovice,

Více

Rada města Holýšova v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, schvaluje:

Rada města Holýšova v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, schvaluje: Městský úřad Holýšov O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Rada města Holýšova v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, schvaluje: ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen zákon o obcích

Více

Místostarosta je pro svoji funkci neuvolněným členem zastupitelstva obce.

Místostarosta je pro svoji funkci neuvolněným členem zastupitelstva obce. Obec Řehlovice ORGANIZAČNÍ Čj.: Mach/249/11 ŘÁD ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Řehlovice vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

Organizační řád obce

Organizační řád obce Organizační řád obce Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracovala: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválila: LudmilaBalcárková, starostka obce Projednáno a schváleno na vřejném

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH Zastupitelstvo obce Těškovice na svém zasedání konaném dne 21.12. 2006 schválilo tento organizační řád obecního úřadu. čl.l Základní ustanovení Organizační

Více

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Městský obvod Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Rada městského obvodu Pardubice VI Kostnická 865, 530 06 Pardubice Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Čl. 1

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

Organizační řád Obce Velký Ratmírov

Organizační řád Obce Velký Ratmírov Organizační řád Obce Velký Ratmírov Čl. 1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti 1.1 Organizační řád je základní organizační normou, která upravuje zásady činnosti a řízení Obce Velký Ratmírov (dále jen

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

Organizační řád. Městského úřadu Miroslav

Organizační řád. Městského úřadu Miroslav Organizační řád Městského úřadu Miroslav Únor 2010 O b s a h 1. Úvod 2. Základní ustanovení 2.1. Postavení a působnost městského úřadu 2.2. Vztahy městského úřadu k zastupitelstvu a radě 3. Organizační

Více

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Rada města Nové Hrady vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), Organizační

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ Příloha č. 1 usnesení RMO Plzeň 2 Slovany č. 46/2014 ze dne 12. 03. 2014 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ÚŘADU MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 2-SLOVANY ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ VÝBORY RADA

Více

Organizační řád Městského úřadu Milovice

Organizační řád Městského úřadu Milovice Organizační řád Městského úřadu Milovice Čl. 1 Zásady činnosti Postavení a činnost Městského úřadu Milovice upravuje zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen zákon) v platném znění a pokud jde o působnost,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV Rada obce Tlumačov schválila na svém zasedání v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích, 102 odst.2,písm.f) a o) ve znění pozdějších novel, tento organizační

Více

Město Hostivice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Městského úřadu Hostivice

Město Hostivice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Městského úřadu Hostivice Město Hostivice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Hostivice Organizační řád Městského úřadu Hostivice vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění. Tento vnitřní předpis vydává Rada města

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ. Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno,

VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ. Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno, VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno, 625 00 Schválila RMČ s účinností od 1.3. 2012 1 OBSAH : 1. Základní ustanovení 2. Organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ SMĚRNICE Č. 3/2011 PLATNOST 31.10.2011 ÚČINNOST 1.11.2011 AUTOR Jiřina Hanáková Podpis autora SCHVALUJÍCÍ Rada městyse Datum schválení 31.10.2011 Datum a podpis schvalujícího

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Město Moravský Beroun O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Datum Zpracovatel Mgr. Barbora Novotná, tajemnice MěÚ 03.08.2010 Schvalovatel RM 85.2 písm. q) 10.08.2010 Účinnost Dnem účinnosti tohoto Organizačního

Více

Městský úřad Sázava ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Městský úřad Sázava ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obsah: 1 Statut a zásady činnosti městského úřadu...1 2 Působnost pověřeného městského úřadu...2 3 Organizační struktura pověřeného městského úřadu...2 4 Pravomoci a zodpovědnosti...4 4.1 Starosta...4

Více

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice Základní škola a Mateřská škola Chlebičov, příspěvková organizace, Školní 105, 747 32 Chlebičov 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 115 /2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Milena Široká, ředitelka školy Ilja

Více

Aktualizace směrnice. IČO: Mokré čp. 12, České Meziříčí. Datum schválení zastupitelstvem:

Aktualizace směrnice. IČO: Mokré čp. 12, České Meziříčí. Datum schválení zastupitelstvem: Aktualizace směrnice Obec: Mokré IČO: 579 131 Adresa: Mokré čp. 12, 517 71 České Meziříčí Řád zpracoval: Honsnejmanová Dagmar Řád schválil starosta obce: Kučerová Blanka Datum schválení zastupitelstvem:

Více

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Příloha č. 2 MĚSTO LANŽHOT POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Starosta 1. stojí v čele úřadu a za svou činnost odpovídá zastupitelstvu 2. zastupuje město navenek 3. připravuje, svolává a řídí schůze

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN ORGANIZAČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN Číslo revize: 3 Číslo vydání: 1.0 Strana: 1 (celkem 13) SCHVALOVACÍ LIST Číslo Dokumentu: ŘÁD 01/11/Taj Číslo revize: 0.0 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obce Batňovice. Část I. 1. Úvodní ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obce Batňovice. Část I. 1. Úvodní ustanovení ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obce Batňovice Část I 1. Úvodní ustanovení Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení Obce Batňovice i obecního úřadu. Je statutární organizační normou, která určuje jeho vnitřní

Více

Organizační řád obce Nový Jáchymov

Organizační řád obce Nový Jáchymov Organizační řád obce Nový Jáchymov I. Úvodní ustanovení Organizační řád je součástí vnitřního a kontrolního systému obce, který řeší organizační vztahy mezi obcí, obecním úřadem a jeho jednotlivými pracovníky.

Více

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obecního úřadu Strašice. Článek I - Název a sídlo. Obecní úřad Strašice Strašice 276/II 338 45

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obecního úřadu Strašice. Článek I - Název a sídlo. Obecní úřad Strašice Strašice 276/II 338 45 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu Strašice Obecní úřad Strašice Strašice 276/II 338 45 Článek I - Název a sídlo Článek II - Úvod, poslání organizačního řádu Organizační řád obecního úřadu vymezuje organizační

Více

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 3.9.2012 Směrnice nabývá účinnosti dne: 3.9.2012 1. Působnost a zásady směrnice

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obce Batňovice. Část I. 1. Úvodní ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obce Batňovice. Část I. 1. Úvodní ustanovení ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obce Batňovice Část I 1. Úvodní ustanovení Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení Obce Batňovice i obecního úřadu. Je statutární organizační normou, která určuje jeho vnitřní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Vnitřní směrnice č. 2/2017

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Vnitřní směrnice č. 2/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Vnitřní směrnice č. 2/2017 Obec: Libějovice Sídlo: Libějovice 26, 387 72 Libějovice Směrnici zpracovala: Lenka Iralová Organizační řád Směrnice č. 2/2017 Obsah: 1. Článek Základní ustanovení

Více

OBEC VELKÉ BŘEZNO RADA OBCE VELKÉ BŘEZNO ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYDÁVÁ OBECNÍHO ÚŘADU VELKÉ BŘEZNO

OBEC VELKÉ BŘEZNO RADA OBCE VELKÉ BŘEZNO ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYDÁVÁ OBECNÍHO ÚŘADU VELKÉ BŘEZNO OBEC VELKÉ BŘEZNO RADA OBCE VELKÉ BŘEZNO VYDÁVÁ ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU VELKÉ BŘEZNO Únor 2011 2 ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ ČÁST TŘETÍ ČÁST ČTVRTÁ ČÁST PÁTÁ ČÁST ŠESTÁ ČÁST SEDMÁ ČÁST OSMÁ ČÁST DEVÁTÁ

Více

Město Kojetín. O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN VNITŘNÍ SMĚRNICE OBSAH: 1) Základní ustanovení. 2) Postavení a působnost úřadu

Město Kojetín. O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN VNITŘNÍ SMĚRNICE OBSAH: 1) Základní ustanovení. 2) Postavení a působnost úřadu Město Kojetín VNITŘNÍ SMĚRNICE O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN OBSAH: 1) Základní ustanovení 2) Postavení a působnost úřadu 3) Vnitřní členění městského úřadu 4) Řízení městského úřadu 5) Vnitřní vztahy

Více

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE

Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Kapitola 2. ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Odbor kancelář ředitele se člení na: oddělení hospodářské správy oddělení řízení lidských zdrojů oddělení veřejných zakázek sestavuje návrh rozpočtu příjmů a výdajů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Starovice

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Starovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Starovice V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen zákon o obcích

Více

Organizační řád orgánů obce Klokočná ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Klokočná

Organizační řád orgánů obce Klokočná ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Klokočná ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Klokočná Zastupitelstvo obce Klokočná (dále jen zastupitelstvo) vydává tento (dále jen Organizační řád ). Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Obec je samostatně spravována orgány

Více

Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov )

Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov ) Organizační řád Strana 1 (celkem 6) Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov ) Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád domova je základní organizační

Více

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu Příloha č. 4 organizačního řádu Podpisová oprávnění 1. Starosta : 1.1. i mající bezprostředně vztah k jeho funkci v souladu se zákonem o obcích, 1.2. i vzniklé z jednání starosty za město, k jejichţ podpisu

Více

O R G A N I Z A Č N Í

O R G A N I Z A Č N Í OBECNÍ ÚŘAD ČAKOVIČKY Kojetická 32, pošta Mratín, PSČ: 250 63, okr. Mělník 315 682 286, 725 081 025, < ou.cakovicky@seznam.cz O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Organizační řád je

Více

Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců

Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců PŘÍLOHA č. 3 Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců STAROSTA MĚSTA - plní úkoly uložené mu zastupitelstvem nebo radou města, A. Práva a povinnosti vyplývající

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role Článek I. Úvodní ustanovení Tento organizační řád upravuje základní zásady činnosti a řízení Městského úřadu Nová Role (dále jen MěÚ), jeho organizační strukturu

Více

Organizační řád Muzea a galerie v Prostějově, p.o. IČ: 00091405 nám. T. G. Masaryka 7/2 796 01 Prostějov

Organizační řád Muzea a galerie v Prostějově, p.o. IČ: 00091405 nám. T. G. Masaryka 7/2 796 01 Prostějov Organizační řád Muzea a galerie v Prostějově, p.o. IČ: 00091405 nám. T. G. Masaryka 7/2 796 01 Prostějov s účinností od 1.1.2015 Čl. I Základní ustanovení (1) Na základě bodu III čl. 6 Zřizovací listiny

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU Horažďovice

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU Horažďovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU Horažďovice MĚSTO HORAŽĎOVICE Schváleno Radou města Horažďovice dne 23. června 2008 Účinnost od 1. července 2008 1 Obsah: I. Základní ustanovení Úvod 3 Postavení a působnost

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Městského úřadu Hostivice. Město Hostivice Husovo nám. 13, Hostivice

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Městského úřadu Hostivice. Město Hostivice Husovo nám. 13, Hostivice Město Hostivice Husovo nám. 13, 253 80 Hostivice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Hostivice Číslo směrnice MUH/SZ01/120501 Název směrnice Organizační řád Městského úřadu Hostivice Nabytím účinnosti této

Více

VD 03. Mírové náměstí 1, Horažďovice. Organizační řád. Městský úřad Horažďovice. Organizační řád Strana 1 / 15

VD 03. Mírové náměstí 1, Horažďovice. Organizační řád. Městský úřad Horažďovice. Organizační řád Strana 1 / 15 VD 03 Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice Organizační řád Organizační řád Strana 1 / 15 OBSAH ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 3 Čl. 1 Úvod... 3 Čl. 2 Postavení a působnost... 3 Čl. 3 Území města... 3 Organizační

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Úřadu městského obvodu Plzeň 3

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Úřadu městského obvodu Plzeň 3 Instrukce č. JS13.02 ÚMO Plzeň 3 Vydání č.: 02 Počet stran: 13 Počet příloh: 2 Účinnost od: 9.11.2011 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu městského obvodu Plzeň 3 Zpracovatel Garant Jméno, funkce Datum Podpis Ing.Jiří

Více

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 11 /2018 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: PaedDr. Pavel Štefl, ředitel

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. vnitřní předpis č.:o1/06. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠLAPANOV, příspěvková organizace. Spisový znak: A 10.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. vnitřní předpis č.:o1/06. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠLAPANOV, příspěvková organizace. Spisový znak: A 10. vnitřní předpis č.:o1/06 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Spisový znak: A 10 Obsah: I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Všeobecná ustanovení Základní údaje o škole Předmět činnosti školy II. ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ŠKOLY Útvary školy a

Více

Č.j. 01-1/2012. Organizační řád

Č.j. 01-1/2012. Organizační řád Majerova 138, Stráž nad Nisou, 463 03 Č.j. 01-1/2012 Organizační řád K zabezpečení úkolů vyplývajících z ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Město Nové Strašecí úplné znění ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Preambule Vztahy Městského úřadu Nové Strašecí (dále jen městský úřad) k orgánům města (zastupitelstvu a radě města a jimi zřizovaným výborům

Více

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, 277 11 Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak O3 /2019 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Černá,

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD M E T O D I C K Ý P O K Y N k provedení Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem nebo byly na kraj převedeny zvláštním zákonem Úplné

Více

Ing. Marie Plchotová. Ing. Marie Plchotová. Rada města Němčice nad Hanou

Ing. Marie Plchotová. Ing. Marie Plchotová. Rada města Němčice nad Hanou Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Název dokumentu: ORGANIZAČNí ŘÁD Zpracoval: Ing. Marie Plchotová ve spolupráci s vedoucími odborů Odpovídá: Ing. Marie Plchotová

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu INTERNÍ SMĚRNICE Č. 9/2014 MĚSTSKÝ ÚŘAD MODŘICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD schváleno Radou města Modřice dne 2014-04-07 Účinnost 2014-04-07 Zpracovala Bc. Andrea Kovářová Strana 1 (celkem 6) ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU Horažďovice

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU Horažďovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU Horažďovice MĚSTO HORAŽĎOVICE Schváleno Radou města Horažďovice dne 16. června 2014 Účinnost od 1. července 2014 1 Obsah: I. Základní ustanovení Čl. 1 Úvod 3 Čl. 2 Postavení

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role Článek I. Úvodní ustanovení Tento organizační řád upravuje základní zásady činnosti a řízení Městského úřadu Nová Role (dále jen MěÚ), jeho organizační strukturu

Více

Organizační řád Městského úřadu Milovice. Čl. 1 Zásady činnosti

Organizační řád Městského úřadu Milovice. Čl. 1 Zásady činnosti Organizační řád Městského úřadu Milovice Čl. 1 Zásady činnosti Postavení a činnost Městského úřadu Milovice upravuje zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen zákon) v platném znění a pokud jde o působnost,

Více

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy ORGANIZAČNÍ ŘÁD č.j. 1/2012 Spisový / skartační znak 1 /2012 A.1. A5 Vypracovala: Schválila: Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2012

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední inspektorát Těšnov 1163/5 110 00 Praha 1 č. j.: 564/2018/DI-2 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí generálního inspektora č. 564/2018/DI-1 ze dne 18. 12. 2018 Účinnost od:

Více

Organizační řád RD - 1/2011 verze 3. Organizační řád Městského úřadu Koryčany. SCHVALOVÁNÍ Funkce: tajemník MěÚ Koryčany

Organizační řád RD - 1/2011 verze 3. Organizační řád Městského úřadu Koryčany. SCHVALOVÁNÍ Funkce: tajemník MěÚ Koryčany MĚSTO KORYČANY Městský úřad Náměstí 401, 768 05 Koryčany, IČ: 00287334 Druh dokumentu.: Organizační řád RD - 1/2011 verze 3 Vydáno dne: 20. 6. 2017 Účinnost od: 1. 7. 2017 Počet stran: 22 Rada města Koryčany

Více

Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi

Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi Podle zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (dále jen zákon) Čl. 1 Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení obecního úřadu Vraclav, dělbu práce mezi jeho pracovníky,

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domova pod hradem Žampach

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domova pod hradem Žampach O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domova pod hradem Žampach Organizační řád Domova pod hradem Žampach stanoví zásady činnosti a řízení domova, vzájemné vztahy jednotlivých úseků, organizační strukturu domova,

Více

město Hradec nad Moravicí

město Hradec nad Moravicí Vnitřní předpis č. 3/2019 Organizační řád Městského úřadu Hradec nad Moravicí 2. strana Organizačního řádu MěÚ Hradec nad Moravicí Organizační řád Městského úřadu Hradec nad Moravicí Obsah Článek I. Úvodní

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domova pod hradem Žampach

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domova pod hradem Žampach O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domova pod hradem Žampach Organizační řád Domova pod hradem Žampach stanoví zásady činnosti a řízení domova, vzájemné vztahy jednotlivých úseků, organizační strukturu domova,

Více

DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ

DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ Město Ústí nad Orlicí DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ č. jednací: MUUO/18633/2017/OPŽ/nov pořadové číslo: 2/R/2016 III. č. spisu: 1055/2017 počet listů: 6 počet příloh:

Více

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD č. O/8/2014 ze dne 1. 7. 2014 Obsah: Část I. Úvodní ustanovení Část II. Rozsah svěřených agend Část III. Závěrečná ustanovení 1 Část I.

Více

Organizační řád Obecního úřadu Psáry

Organizační řád Obecního úřadu Psáry Organizační řád Obecního úřadu Psáry Organizační řád Obecního úřadu (dále Jen OÚ) je vydáván v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích ve zněni pozdějších změn a doplňků. či. 1 Základní ustanoveni

Více

Organizační řád KDU-ČSL

Organizační řád KDU-ČSL Organizační řád KDU-ČSL Základní ustanovení Organizační řád se vydává dle Stanov KDU-ČSL 1. Organizační řád schvaluje Celostátní výbor KDU- ČSL 2. 1. Organizační řád se řídí platnými Stanovami KDU-ČSL

Více

1. Působnost směrnice. 2. Postavení organizace

1. Působnost směrnice. 2. Postavení organizace 1. Působnost směrnice Tento organizační řád stanoví organizační strukturu organizace, zásady řízení, kompetence a z toho vyplývajících práva, povinnosti a odpovědnost zaměstnanců organizace, specifikuje

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 č. j.: 228/2017/DI-4 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí generálního a č. 228/2017/DI-3 ze dne 21. 6. 2017 Účinnost od: 1. 7. 2017 Schválil dne:

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010. O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010. O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město 1 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010 O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město 1 Zásady činnosti (1) Organizační řád upravuje zásady

Více

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od Dětský domov, Senožaty 199, 394 56 Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne 29. 12. 2014 Platný od 1.1.2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná

Více

Opatření děkana č. 2/2014. Organizační řád děkanátu a. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Opatření děkana č. 2/2014. Organizační řád děkanátu a. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Čl. 1 Úvodní ustanovení V Plzni dne 20. 2. 2014 Č. j.: 458/2014 Opatření děkana č. 2/2014 Organizační řád děkanátu a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Organizační řád děkanátu a Lékařské fakulty

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD. s účinností od Čl. I. Základní ustanovení

VNITŘNÍ SMĚRNICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD. s účinností od Čl. I. Základní ustanovení Muzeum a galerie v Prostějově, p.o. nám. T. G. Masaryka 2 796 01 Prostějov IČ: 00091405 tel. 582 330 991, fax 582 344 798 e mail: muzeumpv@muzeumpv.cz www.muzeumpv.cz, www.hvezdarnapv.cz VNITŘNÍ SMĚRNICE

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 Č. j.: 5 227/2009/DI Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí ministra dopravy ze dne 24. května 2007, kterým se vydává úplné znění statutu Drážní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC V Liberci 18. prosince 2012 Směrnice Rady města Liberec č. 9/2012 RM Organizační řád Magistrátu města Liberec Schválený usnesením Rady města Liberec č. 1017/2012 na jejím mimořádném

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 č. j.: 228/2017/DI-2 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí generálního a č. 228/2017/DI-1 ze dne 29. 3. 2017 Účinnost od: 1. 4. 2017 Schválil dne:

Více

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis.

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis. Základní škola a Mateřská škola, Strážek, příspěvková organizace se sídlem Strážek 27 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠ a MŠ12/2013/KN A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ ORGANIZAČNÍ ŘÁD

MĚSTO KROMĚŘÍŽ ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTO KROMĚŘÍŽ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Zpracovatel: JUDr. František Dočekal, Ph.D. JUDr. Irena Gráfová Mgr. Ing. Marie Navrátilová Schváleno: RMK dne 8. 12. 2014, usnesení č.87 Účinnost od: 1.1.2015 Účinnost do:

Více

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j. 150817 V Nových Bránicích 17. 8. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy

Více

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje

Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník. Datum tvorby Srpen 13 Anotace. Zdroje Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_400_VES_20 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) Rada města Uherský Brod dne 7. září 2011 schválila

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚPLNÉ ZNĚNÍ ke dni 17. 12. 2018 schváleno dne 17. 12. 2018 účinnost ode dne 17. 12. 2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA

Více

Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 1.

Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 1. Vypracoval: Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka školy Schválil: Mgr. Jandáčková Jana, ředitelka školy Směrnice nabývá

Více