10. Přílohy. Příloha 1. Fotodokumentace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "10. Přílohy. Příloha 1. Fotodokumentace"

Transkript

1 10. Přílohy Příloha 1. Fotodokumentace Reprodukce Z přiložených fotografií č. 1-2 je patrné, že u zkoumaných úhynů zaječek bylo podle gravidity nebo podle mléčných žláz zjištěno, že se účastnily reprodukce. Fotografie č. 1. Dva plody o velikost cca 6 cm zaječky, která měla Strohův znak, nalezená dne , hmotnost 3,10 kg. Fotografie č. 2. Zaječka se Strohovým znakem nalezena , pravděpodobně chycená znakem. Podle zapáleného pohlavního ústrojí je patrné, že se účastnila říje.

2 Natalita Natalita byla zjištěna v počtu od 2 do 6 plodů, tak jak uvádí ostatní literatura. Příklad uvádím na následujících fotografiích č Fotografie č. 3. Stará zaječka o hmostnosti 4,5 kg nalezená dne , pět plodů o velikosti cca 6 cm Fotografie č. 4. Zaječka sražená autem, nalezená dne , hmotnost 4, 80 kg, šest velkých plodů těsně před vrhem Fotografie č. 5. Zaječka nalezená , hmotnost 5 kg, plody cca 30 dnů před vrhem.

3 Fotografie č. 5. Nález šesti zajíčků dne Superfetace U žádných zaječek nebyly v děloze zjištěny plody různého stáří, ale u některých gravidních zaječek byly aktivní mléčné žlázy, jak je patrné z přiložených fotografií č Fotografie č. 6 a č. 7. Zaječka nalezená dne , hmotnost 3, 10 kg, několik dnů před vrhem, silně odřená záda od honcujících se zajíců. Možná známka superfetace, kdy zajíčka přichází do říje v době gravidity. Gravidní uhoněné zaječky byly zjištěny ve více případech Fotografie č. 7. Viz. výše.

4 Fotografie č. 8 a č. 9. Zaječka nalezená dne , hmotnost 4, 35 kg. Podle mléčných žláz a vyvíjejících se zárodků, znamená možný výskyt superfetace Fotografie č. 9. Viz. výše.

5 Příloha 2. Vývoj legislativy z hlediska lovu dravců a šelem. Zákon č. 49/1866 čes. z.z. 32 Od 1. února až do 31. července má se vůbec zvěře honebné šetřiti a hájiti, pročez zapovězeno jest, v tomto čase zvěř honiti, ji usmrcovati a chytati, též sbírati vejce takových ptáků, kteří se mají šetřiti. Výjimkou ale může se také včas šetření a hájení zvěře stříleti: a) Všeliká zvěř škodná, ač nepožívá-li ochrany zákona Zákon č. 98/1929 Sb., o hájení zvěře Jsou uvedeny konkrétní doby hájení pouze užitkové zvěře srstnaté i pernaté. Doby hájení mohl upravovat zemský úřad pro jednotlivé honitby nebo celou oblast a také mohl stanovit částečnou nebo celoroční ochranu druhu zvěře, která podle zákona nebyla hájena. Vládní nařízení č. 205/1939 Sb., o řádném výkonu myslivosti 3 - Jsou uvedeny zakázané způsoby lovu. Vládní nařízení č. 85/1941 Sb., o době lovu kání První omezení v lovu dravců: 1 - Chytati a usmrcovati káni lesní a káni rousnou jest dovoleno od. 1. srpna do 31. Března Vládní nařízení č. 127/1941 Sb., o myslivosti 2 - Mezi zvěř byli zařazeni všichni denní a noční dravci. Vládní nařízení 128/1941 Sb., kterým se provádí vládní nařízení o myslivosti 26 - Káňata lesní a rousná od 1. srpna do 31. března

6 Odst. 3 - Hájeni nejsou: c) lysky, pochopové rákosní, krahujci, jestřábi, volavky popelavé, roháči velcí, vrány straky a sojky. Zákon 225/1947 Sb., o myslivosti 24 odst.1 Druhy s vyjmenovanou dobou lovu káně lesní a rousná od. 1. září do 31. května 24 odst. 3 Hájeny nejsou tyto druhy zvěře: zvěř černá kromě bachyně, která je chráněna od 1. března do 30. září, divoký králík, liška, tchoř, veverka, hranostaj, lasice, jestřáb, krahujec, pochop, pilich, moták, vrány (černá a šedivka), straka, sojka, kavka a kormorán. Volavka není hájena na rybnících plůdkových a třecích. Lov jezevců, kání lesních a rousných, jakož i sov a ježků jest výjimečně v udržovaných bažantnicích volný po celý rok; obvod takových bažantnic stanoví okresní národní výbor. Zákon 23/1962 Sb. o myslivosti Prováděcí vyhláška č. 25/1962 Sb. (2) Hájeny nejsou tyto druhy zvěře: a) na celém státním území prase divoké (kromě bachyní a selat), králík divoký, vlk, liška obecná, tchoř tmavý, tchoř světlý, lasice hranostaj, lasice kolčava, jestřáb lesní, krahujec obecný, vrána obecná (černá a šedá), straka obecná, sojka obecná a kavka obecná. b) jen na Slovensku rys ostrovid a kormorán velký. Doba lovu některých predátorů: 2 odst. 2

7 29. - káně rousná od 1. listopadu do 31. března havran polní od 1. prosince do 31. ledna; jeho mláďata od 1. května do 31. května. 3 odst. (2): Po celý rok je dovoleno lovit v samostatných a uznaných bažantnicích kunu lesní a skalní, jezevce, ježky, káni lesní, káni rousnou, sovu obecnou (puštíka), od 16. května do 15. července poštolku obecnou a racka chechtavého, a na Slovensku po celý rok kočku divokou. 14 Odstřel na výrovkách Na výrovkách se smí lovit pouze vrána obecná, straka obecná, kavka obecná, sojka obecná, jestřáb lesní a krahujec obecný. Prováděcí vyhláška č. 22/1965 Sb., o hájení a době lovu. 1 odst. (2) Hájeny nejsou tyto druhy zvěře: a) na celém státním území prase divoké (kromě bachyní a selat), králík divoký, vlk, liška obecná, mývalovec kuní, tchoř tmavý, tchoř světlý, lasice hranostaj, lasice kolčava, jestřáb lesní, krahujec obecný, vrána obecná (černá a šedá), straka obecná, sojka obecná a kavka obecná; b) jen na Slovensku rys ostrovid a kormorán velký. Doba lovu některých predátorů: 2 odst káně rousná od 1. listopadu do 31. března 2) Po celý rok je dovoleno lovit v samostatných a uznaných bažantnicích kunu lesní a skalní, jezevce, ježky, káni lesní, káni rousnou, puštíka obecného, od 16. května do 15. července poštolku obecnou a racka chechtavého, a na Slovensku po celý rok kočku divokou.

8 14 Odstřel na výrovkách Na výrovkách se smí lovit pouze vrána obecná, straka obecná, kavka obecná, sojka obecná, jestřáb lesní a krahujec obecný. Vyhláška č. 4/1967 Sb. 1 odst. (2) Hájeny nejsou tyto druhy zvěře: prase divoké (kromě bachyně), liška obecná, mývalovec kuní, tchoř, vlk, vrána obecná (černá a šedá) a straka obecná. Doba lovu některých predátorů: 2 odst. (1) havran polní od 1. prosince do 31. ledna; jeho mláďata od 1. května do 31. května. 3odst. (1): Po celý rok je dovoleno lovit v samostatných a uznaných bažantnicích kunu lesní a skalní, jezevce lesního, lasici hranostaje, ježka, káni lesní a rousnou, jestřába lesního, havrana polního, kavku obecnou, sojku obecnou a racka chechtavého. Uživatel honitby smí prodat mláďata vybraná z hnízd jestřába lesního, krahujce obecného a poštolky obecné pouze prostřednictvím uvedené organizace. Vyhláška 10/1975 Sb. 1 odst. (2) :Hájeny nejsou tyto druhy zvěře: prase divoké (kromě bachyně), liška obecná, mývalovec kuní, tchoř, vlk, vrána obecná (černá a šedá) a straka obecná. 3 odst. (1): Po celý rok je dovoleno lovit v samostatných a uznaných bažantnicích kunu lesní a skalní, jezevce lesního, lasici hranostaje, ježka, káni lesní a rousnou, jestřába lesního, havrana polního, kavku obecnou, sojku obecnou a racka chechtavého.

9 4 odst. (5): Odstřel koroptve polní je dovolen pouze v honitbách, ve kterých jsou dosaženy normované stavy koroptví, je zaveden krotký nebo polodivoký jejich chov a odchovaná kuřata jsou vypouštěna do honitby. (6) Je zakázáno: c) střílet zvěř na výrovkách, Vyhláška 20/1988 Sb. 17 odst. (3): Hájeny nejsou tyto druhy zvěře: liška obecná, mývalovec kuní, tchoř světlý, tchoř tmavý, vrána obecná (černá a šedá), straka obecná, sele a lončák prasete divokého. 17 odst. (4): Výjimku z ustanovení 17 může povolit ministerstvo v dohodě s ministerstvem kultury České socialistické republiky; výjimku z ustanovení 17 odst. 3 a 18 může povolit ministerstvo. 19 odst. (2) Po celý rok se smí lovit: a) v samostatných a uznaných bažantnicích kuna lesní a kuna skalní, jezevec lesní, havran polní, sojka obecná, kavka obecná a racek chechtavý a v samostatných bažantnicích prase divoké, káně rousná a výr velký, kterého lze lovit pouze odchytem do odchytových zařízení, které výra neporaní, s tím, že do sedmi dnů od odchytu bude předán zoologické zahradě, (4) V honitbách s tokaništi, hnízdišti a místy vypouštění tetřeva a tetřívka může okresní národní výbor schválit lov kuny lesní, kuny skalní, jezevce lesního, lasice hranostaje, jestřába lesního, káně lesní, káně rousné, racka chechtavého a prasete divokého po celý rok včetně výra velkého, kterého lze lovit pouze odchytem do odchytových zařízení, které výra neporaní, s tím, že do sedmi dnů od odchytu bude předán zoologické zahradě. (5) Okresní národní výbor může schválit na žádost uživatele honitby vybrání jednoho mláděte z jednoho nebo několika hnízd jestřába lesního, poštolky obecné a krahujce obecného, pokud v těchto hnízdech je více mláďat než jedno.

10 Zákon 512/1992 Sb., úplné znění zákona o myslivosti Vyhláška č. 134/ odst. (2): Hájena není tato zvěř: liška obecná, mývalovec kuní, vrána obecná (černá a šedá), straka obecná, sele a lončák prasete divokého. 6 (2) V bažantnicích a honitbách s trvalým výskytem tetřeva, tetřívka, jeřábka a dropa a v místech intenzivního vypouštění tetřeva, tetřívka, jeřábka, dropa a koroptve polní lze celoročně lovit prase divoké, kunu lesní, kunu skalní, racka chechtavého, jezevce lesního, lasici hranostaje a lasici kolčavu. (6) Ustanovení o celoročním hájení káně lesní a káně rousné se nevztahuje na jedince, kteří opakovaně útočí na domácí drůbež nebo holuby. Tyto jedince je možné v místě, kde působí tyto škody, a v bezprostředním okolí tohoto místa, lovit celoročně. Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti 45 Zakazuje se: a) chytat zvěř do ok, na lep, do želez, do jestřábích košů, tluček a nášlapných pastí a pomocí háčků, chytat ondatry do vrší, b) lovit zvěř způsobem, jímž se zbytečně trýzní, trávit zvěř jedem nebo ji usmrcovat plynem, c) lovit zvěř do sítí, pokud nejde o její odchyt za účelem zazvěřování nebo u zvěře pernaté o ornitologický výzkum, d) lovit zvěř pernatou na výrovkách, lovit zvěř s pomocí živých živočichů jako návnad, e) nahánět zvěř srnčí pomocí ohařů, ostatní zvěř spárkatou s pomocí psů v kohoutku vyšších než 55 cm,

11 f) lovit sluku vyháněním pomocí psa a plašením s honci, g) lovit zvěř s pomocí elektrických zařízení schopných zabíjet nebo omráčit, zdrojů umělého osvětlení, zrcadel, zařízení pro osvětlení terče, hledí pro střelbu v noci s elektronickým zvětšením obrazu nebo pro převracení obrazu, reprodukční soustavy s hlasy zvěře, výbušnin, h) lovit zvěř s pomocí mechanismů pohybujících se po zemi, nad zemí nebo po vodě, pokud nejde o loď plovoucí rychlostí menší než 5 km/hod., i) střílet zvěř jinou zbraní než loveckou (dlouhou palnou zbraní kulovou, brokovou nebo kombinovanou, určenou k loveckým účelům), j) střílet zvěř zakázanými zbraněmi, jejich doplňky a střelivem,24) k) střílet zvěř srnčí jinou zbraní než kulovnicí s nábojem s energií ve 100 m nižší než 1000 J (joulů) a ostatní zvěř spárkatou nižší než 1500 J; to neplatí při lovu selete a lončáka prasete divokého, které lze při nadháňce, naháňce nebo nátlačce střílet i brokovnicí s jednotnou střelou, l) střílet zvěř z poloautomatických nebo automatických zbraní se zásobníkem schopným pojmout více než 2 náboje, m) lovit zvěř kromě prasat divokých a lišek obecných za noci, tj. hodinu po západu slunce až do hodiny před východem slunce; lovit prase divoké a lišku obecnou v noci bez použití vhodné pozorovací a střelecké optiky, n) lovit zvěř v době nouze ve vzdálenosti do 200 m od krmelců a slanisk, o) dávat do krmiva lákací a narkotizační prostředky, pokud to není prováděno za účelem odchytu, p) střílet zvěř na hnízdech a vystřelovat hnízda,

12 r) lovit zvěř na honebních pozemcích, na kterých současně probíhá sklizeň zemědělských plodin, a na sousedních pozemcích ve vzdálenosti do 200 m od hranice těchto pozemků, s) lovit zvěř na čekané ve vzdálenosti do 200 m od hranic sousední honitby, lovit bažanty ve vzdálenosti do 200 m od sousední bažantnice a v těchto vzdálenostech přikrmovat zvěř, umísťovat myslivecká zařízení a provádět lov z mysliveckých a jiných zařízení, t) střílet spárkatou zvěř v odchytových a aklimatizačních zařízeních a v přezimovacích objektech, s výjimkou zvěře poraněné a chovatelsky nežádoucí, u) lovit na společném lovu zvěř spárkatou kromě laní a kolouchů jelena evropského a jelena siky, muflonek a muflončat, selete a lončáka prasete divokého; tento zákaz se netýká lovu v oborách, v) střílet zajíce polního, bažanta obecného, orebici horskou, perličku obecnou, kachnu divokou, poláka velkého, poláka chocholačku, lysku černou, husu velkou, husu běločelou a husu polní jinak než loveckou zbraní brokovou na společných lovech za účasti minimálně 3 střelců a stanoveného počtu loveckých psů, w) používat olověné brokové náboje k lovu vodního ptactva. Vyhláška 245/2001 Sb., provádí zákon o myslivosti 1 doba lovu některých druhů zvěře ee) straka obecná od 1. července do konce února, ff) vrána obecná od 1. července do konce února. 2 1) Celoročně lze v oboře lovit druhy zvěře, pro které byla obora zřízena a byly pro ně v daném roce určeny minimální a normované stavy ( 3 odst. 2 zákona).

13 (2) V oblastech chovu tetřeva hlušce, tetřívka obecného, jeřábka lesního a koroptve polní ( 3 odst. 3 zákona) lze celoročně lovit prase divoké, kunu lesní, kunu skalní a jezevce lesního. (3) Celoročně lze lovit zajíce polního a králíka divokého v oplocených vinicích. Oplocením se pro účely této vyhlášky rozumí takové oplocení, které celoročně zabraňuje uvedeným druhům zvěře volně vnikat na tyto plochy. (4) Na veřejných a neveřejných vnitrostátních a mezinárodních letištích využívaných k leteckému provozu a na vojenských letištích lze celoročně lovit všechny druhy zvěře uvedené v 1, které by mohly ohrozit bezpečnost leteckého provozu. Nedotčeny zůstávají zvláštní právní předpisy1) upravující lov ostatních druhů zvěře, které by mohly ohrozit bezpečnost leteckého provozu na uvedených letištích. (5) Doba lovu zajíce polního a bažanta obecného pro lov loveckým dravcem je od 1. září do 31. prosince. (6) Doba lovu zajíce polního odchytem je od 1. ledna do 31. ledna. Doba lovu bažanta obecného odchytem je od 1. ledna do 31. března, s výjimkou části honitby, která je bažantnicí [ 2 písm. k) zákona], v níž lze lovit odchytem bažanta obecného - kohouta i slepici od 1. února do 31. března.

14 Příloha 3. Dotační tituly do myslivosti G. Příspěvek na vybrané činnosti mysliveckého hospodaření Předmět příspěvku: a) Zlepšování životního prostředí zvěře - založení nebo údržba zvěřních políček pro spárkatou nebo drobnou zvěř maximálně 0,5 ha na 100 ha honitby, přičemž minimální výměra zakládaného zvěřního políčka je 0,1 ha a maximální výměra 1 ha - zřizování napajedel pro zvěř v maximálním počtu 1 ks na 100 ha honitby - pořízení a instalace nebo výroba a instalace nových betonových nor na odchyt lišek v počtu maximálně 1 ks na 250 ha honitby - pořízení a instalace nebo výroba a instalace nových lapacích zařízení splňujících podmínky zvláštních právních předpisů na zavlečené druhy živočichů v přírodě nežádoucí, pokud se v honitbě vyskytují, v počtu maximálně 1 ks na 250 ha honitby Výše příspěvku a způsob výpočtu: Předmět příspěvku Technické jednotky Sazba Založení nebo výroba zvěřních políček pro spárkatou nebo drobnou zvěř Kč/ha Zřizování napajedel pro zvěř Kč/ks Pořízení a instalace nebo výroba a instalace nové betonové nory Kč/ks Pořízení a instalace nebo výroba a instalace nových lapacích zařízení Kč/ks Pořízení nebo výroba a instalace nových hnízdních budek pro vodní ptáky Kč/ks 500

15

Lovectví. Cvičení z předmětu Myslivost

Lovectví. Cvičení z předmětu Myslivost Lovectví Cvičení z předmětu Myslivost Význam lovectví a lovu jedna z nejstarších činností člověka zdroj obživy, později zábava, prestižní záležitost dnes součást výkonu práva myslivosti souvisí s chovem

Více

Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015

Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015 Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015 Metodické vysvětlivky I. Základní údaje o honitbách II. Klasifikace honiteb normované a minimální stavy zvěře a výměra honebních ploch podle jakostních

Více

LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen:

LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen: LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen: Hanzal,V. a kol.: Velká myslivecká encyklopedie. CD-ROM, GRAND s.r.o. České Budějovice 2007, ISBN 80-900593-0-9 Právní rámec lovu zvěře Doby lovu zvěře Vyhláška 245/2002

Více

245/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství

245/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství 245/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 7. června 2002 o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu Změna: 480/2002 Sb. Změna: 245/2002 Sb. (část) Ministerstvo

Více

Změny v dobách lovu zvěře 2016

Změny v dobách lovu zvěře 2016 Změny v dobách lovu zvěře 2016 RNDr. Jiří ZBOŘIL, člen Myslivecké rady ČMMJ Od 1.1.2016 bude účinná vyhláška o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu č. 343/2015. Původní

Více

Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta

Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta Tvorba a využití honiteb Vlastnický vztah k honitbám - vlastní - společenstevní Způsob využívání honiteb - ve vlastní režii - pronajaté Tvorba a využití honiteb Navrhování

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Lovectví Význam lovectví a lovu jedna z nejstarších činností člověka (zdroj obživy) S rozvojem

Více

Příspěvky poskytnuté sazbou

Příspěvky poskytnuté sazbou Zákon č. 455/2011Sb., o státním rozpočtu na rok 2012 Příloha č. 9 G. Příspěvky na vybrané činnosti mysl. hospodaření K. Chov a výcvik národních plemen loveckých psů a loveckých dravců G. Příspěvky na vybrané

Více

Myslivecká statistika 2015/2016 rekordy bez radosti

Myslivecká statistika 2015/2016 rekordy bez radosti Myslivecká statistika 2015/2016 rekordy bez radosti Zveřejněné statistické údaje objektivně uvádí současnou situaci v oblasti lovné zvěře, která je charakterizovaná stále se zvyšujícími stavy spárkaté

Více

Ing. Diana Kořanová

Ing. Diana Kořanová Ing. Diana Kořanová koranovad@fld.czu.cz Program cvičení právní rámec lovu zvěře pobytové znaky zvěře ošetření ulovené zvěře odhad věku černé zvěře Právní rámec lovu zvěře Zákon??? Sb. o myslivosti Vyhláška???

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

553/2004 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 26. ze dne 26. října 2004

553/2004 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 26. ze dne 26. října 2004 553/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 26. října 2004 o podmínkách, vzoru a bližších pokynech vypracování plánu mysliveckého hospodaření v honitbě Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001

Více

Metodický pokyn orgánům státní správy pro redukci početních stavů spárkaté zvěře na území České republiky

Metodický pokyn orgánům státní správy pro redukci početních stavů spárkaté zvěře na území České republiky V PRAZE DNE 4. ČERVENCE 2008 Č.J.: 23485/2008-16200 Všem krajským úřadům a Magistrátu hlavního města Prahy Metodický pokyn orgánům státní správy pro redukci početních stavů spárkaté zvěře na území České

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od:

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1988 Vyhlásené: 29.02.1988 Časová verzia predpisu účinná od: 01.06.1988 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 20 V Y H L Á Š K A ministerstva zemědělství

Více

Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D.

Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Chov a ochrana zvěře zákon o myslivosti č. 449/2001 Sb. vyhláška 491/2002 Sb. o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo

Více

5. Za škodu osobě, která poskytla pomoc myslivecké stráži na její žádost nebo s jejím vědomím, odpovídá:

5. Za škodu osobě, která poskytla pomoc myslivecké stráži na její žádost nebo s jejím vědomím, odpovídá: Soubor testových otázek pro testy k přezkoušení osob navržených na ustanovení mysliveckou stráží, podle zákona 449/2001 Sb. o myslivosti, v souladu s vyhláškou Ministerstva zemědělství ČR 244/2002 Sb.

Více

Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 59/2003 Sb., (dále jen "zákon"):

Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 59/2003 Sb., (dále jen zákon): 553/2004 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 26. října 2004 o podmínkách, vzoru a bližších pokynech vypracování plánu mysliveckého hospodaření v honitbě Ministerstvo zemědělství stanoví podle

Více

Myslivecké plánování a statistika. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D.

Myslivecké plánování a statistika. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Myslivecké plánování a statistika Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Plán mysliveckého hospodaření, myslivecká evidence a statistika Právní předpisy 36, 37, 38 zákona č. 449/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů

Více

Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku 1994 do roku 2014 v grafech

Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku 1994 do roku 2014 v grafech Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. MYSLIVECKÁ KOMISE Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku do roku 214 v grafech Zpracoval: Zdeněk Kůta Zdroj dat: ÚHÚL a ORP Benešov, Vlašim a Votice

Více

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5 I. Střelectví 1. Jaké je základní rozdělení zbraní? - chladné - palné - střelné 2. Jaké rozlišujeme druhy loveckých palných zbraní? a) brokové, kulové, mechanické b) brokové, kulové, plynové c) brokové,

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz LOV ZVĚŘE V NAŠICH HONITBÁCH JOSEF DRMOTA LOV ZVĚŘE V NAŠICH HONITBÁCH JOSEF DRMOTA Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 jako

Více

vzorový formulář žádosti najdete na EAGRI.CZ/PRISPEVKY.MYSLIVOST ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB

vzorový formulář žádosti najdete na EAGRI.CZ/PRISPEVKY.MYSLIVOST ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB Žádost vyplňte strojem, čitelným písmem nebo ji nahraďte sestavou stejné struktury. Šedé položky jsou vyhrazeny pro potřeby poskytovatele

Více

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov MYSLIVECKÁ KOMISE Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku do roku v grafech ORP Benešov 62 689 ha ORP Votice 23 93 ha

Více

Otázky pro ověřování znalostí myslivecké stráže

Otázky pro ověřování znalostí myslivecké stráže 1.Kdo ustanovuje MS do funkce? a) obecní úřad obce s rozšířenou působností; b) uživatel honitby; c) vlastník honitby. Otázky pro ověřování znalostí myslivecké stráže 2. Doba platnosti průkazu myslivecké

Více

Využívání příspěvků v předchozích letech

Využívání příspěvků v předchozích letech Dotace pro myslivost v roce 2011 20.3.2011 Ing. Jaroslav Růžička - MZe Mnoho uživatelů honiteb jistě sledovalo po celý průběh loňského roku, zda se úsporná ekonomická opatření přijímaná pro zdolávání ekonomické

Více

*** INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNí. KUPNí SMLOUVA

*** INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNí. KUPNí SMLOUVA «««~ evropský * * *** fond v CR EVROPSKÁ UNIE MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY sociální MINISTERSTVO ŠKOLSTVí. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNí o I. '. A T ~ OP Vzděláváni pro konkurenceschopnost KUPNí SMLOUVA Smluvní

Více

III. skupina - Myslivecká zoologie

III. skupina - Myslivecká zoologie III. skupina - Myslivecká zoologie 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. a) Jelen evropský popis, zpsob života, rozšíení, význam b) Koroptev polní popis, zpsob života, rozšíení, význam c) Vysvtlení pojmu zv a

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Legislativní rámec managemetu populací zvěře Řízení myslivosti v ČR Ministerstvo zemědělství

Více

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB šedé položky vyplňuje podací místo ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB 1. podací místo 2. otisk podacího razítka 3. reg. číslo žádosti 4. počet příloh 5. počet listů

Více

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB

Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB šedé položky vyplňuje podací místo ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB 1. podací místo 2. otisk podacího razítka 3. reg. číslo žádosti 4. počet příloh 5. počet listů

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. III. skupina - Myslivecká zoologie

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. III. skupina - Myslivecká zoologie Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. III. skupina - Myslivecká zoologie Cíl Proces akreditace lektorů Sjednocení úrovně znalostí Vytvoření závazných okruhů Novinky a nové trendy (vydání nových

Více

ZAKÁZANÉ ZPŮSOBY LOVU A MYSLIVECKÁ ETIKA JIŘÍ TUZA -- DANA ZAPLETALOVÁ

ZAKÁZANÉ ZPŮSOBY LOVU A MYSLIVECKÁ ETIKA JIŘÍ TUZA -- DANA ZAPLETALOVÁ ZAKÁZANÉ ZPŮSOBY LOVU A MYSLIVECKÁ ETIKA JIŘÍ TUZA -- DANA ZAPLETALOVÁ Ústav práva a humanitních věd, PEF, Mendelova univerzita v Brně Abstract in original language Myslivost a lov jsou dva nerozlučně

Více

SOKOLNICTVÍ a PRÁVO. Bc. Marcela Medková

SOKOLNICTVÍ a PRÁVO. Bc. Marcela Medková SOKOLNICTVÍ a PRÁVO Bc. Marcela Medková SOKOLNICTVÍ a PRÁVO Sokolnictví není upraveno 1 právním předpisem, právní předpisy, které ho upravují lze rozdělit do 3 skupin podle oblasti, kterou upravují a)

Více

Český svaz ochránců přírody Základní organizace 09/07, Pátek 56, Poděbrady

Český svaz ochránců přírody Základní organizace 09/07, Pátek 56, Poděbrady Český svaz ochránců přírody Základní organizace 09/07, Pátek 56, 290 01 Poděbrady Stanice pro zraněné a handicapované živočichy Kontakt: Luboš Vaněk, Jitka Kupecká, Simona Rendlová, Michal Hradecký, Mgr.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 330 návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona

Více

Novela zákona o myslivosti a související předpisy

Novela zákona o myslivosti a související předpisy Novela zákona o myslivosti a související předpisy Ing. Jiří Pondělíček, Ph.D pondelicek@akcr.cz 15. září 2016 Zákon o myslivosti a jeho prováděcí předpisy zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti 13x novelizován

Více

Stanice pro zraněné a handicapované živočichy

Stanice pro zraněné a handicapované živočichy Český svaz ochránců přírody Základní organizace 09/07, Pátek 56, 290 01 Poděbrady Výroční zpráva 2005 Stanice pro zraněné a handicapované živočichy Kontakt: Luboš Vaněk, Jitka Kupecká, Simona Rendlová,

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. VII. skupina Lov zvěře

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. VII. skupina Lov zvěře Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. VII. skupina Lov zvěře Obecné poznámky Cíl Zprostředkovat uchazečům informace nezbytné pro výkon myslivosti v honitbách Seznámit uchazeče se způsoby lovu

Více

SOVY. Obecné informace. - masožravci - noční ptáci

SOVY. Obecné informace. - masožravci - noční ptáci - masožravci - noční ptáci - oči směřují dopředu, blízko u sebe, okolo očí tzv. závoj (= uspořádání peří) - hlavu otočí až o 270 o - zahnutý zobák - ostré drápy - vratiprst - lov za soumraku a v noci -

Více

DRUH HNÍZDĚNÍ TAH/ZIMOVÁNÍ Poznámky LABUŤ VELKÁ X HUSA VELKÁ X HUSA BĚLOČELÁ X HUSA POLNÍ X HUSICE LIŠČÍ X HUSICE NILSKÁ X KACHNA DIVOKÁ

DRUH HNÍZDĚNÍ TAH/ZIMOVÁNÍ Poznámky LABUŤ VELKÁ X HUSA VELKÁ X HUSA BĚLOČELÁ X HUSA POLNÍ X HUSICE LIŠČÍ X HUSICE NILSKÁ X KACHNA DIVOKÁ DRUH HNÍZDĚNÍ TAH/ZIMOVÁNÍ Poznámky LABUŤ VELKÁ HUSA VELKÁ HUSA BĚLOČELÁ HUSA POLNÍ HUSICE LIŠČÍ HUSICE NILSKÁ KACHNA DIVOKÁ KOPŘIVKA OBECNÁ OSTRALKA ŠTÍHLÁ LŽIČÁK PESTRÝ HVÍZDÁK EURASIJSKÝ ČÍRKA OBECNÁ

Více

Náležitosti k žádosti dle NV č. 30/2014 Sb.,

Náležitosti k žádosti dle NV č. 30/2014 Sb., Náležitosti k žádosti dle NV č. 30/2014 Sb., k 1. 4. 2015 Obsah Úvodní ustanovení str. 2 Finanční příspěvky poskytované uživatelům honiteb str. 2 Obecné podmínky str. 2 Finanční příspěvek na zlepšování

Více

2018 www.kinskydalborgo.cz Kinský dal Borgo a.s., je držitelem deseti, převážně lesních honiteb na ploše přesahující 8000 ha. Lesní porosty jsou tvořeny převážně dubem a borovicí. V jednotlivých honitbách

Více

Zásady hospodaření se spárkatou zvěří na okrese Chrudim

Zásady hospodaření se spárkatou zvěří na okrese Chrudim Zásady hospodaření se spárkatou zvěří na okrese Chrudim (ORP Chrudim a ORP Hlinsko) Vážení myslivci, vzhledem k narůstajícím škodám způsobených zvěří na lesních a polních kulturách přistoupila Myslivecká

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. /2008 Sb. Požadavky na krmení handicapovaných zvířat:

Příloha č. 1 k vyhlášce č. /2008 Sb. Požadavky na krmení handicapovaných zvířat: Příloha č. 1 k vyhlášce č. /2008 Sb. Požadavky na krmení handicapovaných zvířat: 1. Pro dravé ptáky a sovy je vhodné toto krmení a) celá usmrcená krmná zvířata vhodného druhu, b) maso jatečných zvířat,

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa Obecné poznámky Cíl Seznámit uchazeče se základními právními předpisy týkající se výkonu myslivecké praxe v honitbě

Více

Metodická příručka pro žadatele o příspěvky na vybrané myslivecké činnosti

Metodická příručka pro žadatele o příspěvky na vybrané myslivecké činnosti Metodická příručka pro žadatele o příspěvky na vybrané myslivecké činnosti = pravidla pro poskytování finančních příspěvků na vybrané činnosti mysliveckého hospodaření a způsobu kontroly jejich využití

Více

OVERSTOCKING OF WILD BOARS AS EVENTUALITY OF LEGAL REGULATIONS

OVERSTOCKING OF WILD BOARS AS EVENTUALITY OF LEGAL REGULATIONS OVERSTOCKING OF WILD BOARS AS EVENTUALITY OF LEGAL REGULATIONS JIŘÍ TUZA Mendelova univerzita v Brně Abstract in original language Jedním z významných problémů zemědělství a predačních tlaků na drobnou

Více

I. PŘEDKLÁDACÍ ZPRÁVA

I. PŘEDKLÁDACÍ ZPRÁVA I. PŘEDKLÁDACÍ ZPRÁVA K projednání v pracovních komisích Legislativní rady vlády se předkládá návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 245/2002 Sb., o době lovu jednotlivých

Více

Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B

Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B Jméno soutěžícího:... Bydliště:... Bodové hodnocení teoretické části: max. 56 bodů Testové otázky: 1. Co je tzv. dominikál? a) nařízení knížete

Více

- spárkatá zvěř - zajíc polní, králík divoký, ondatra pižmová, veverka obecná, svišť horský. - malé šelmy jako lasice kolčava a hranostaj

- spárkatá zvěř - zajíc polní, králík divoký, ondatra pižmová, veverka obecná, svišť horský. - malé šelmy jako lasice kolčava a hranostaj Myslivecká mluva přehled Popis těla zvěře Hlava Oči Uši Hlava Světla Bakadla Oči Slecha - u veškeré zvěře - lze použít u zajíce polního - u preparátů (skleněné) - někdy se používá u dravců Srst na uších

Více

PTÁCI, ŘÁDY POZNÁVAČKA

PTÁCI, ŘÁDY POZNÁVAČKA VY_52_INOVACE_07_I.2.12_PTÁCI, ŘÁDY PTÁCI, ŘÁDY POZNÁVAČKA PROCVIČOVÁNÍ UČIVA ŘÁDY PTÁKŮ 7. TŘÍDA TETŘEV HLUŠEC HRABAVÍ KUR DOMÁCÍ KROCAN DOMÁCÍ KOROPTEV POLNÍ HOLUB DOMÁCÍ HRDLIČKA DIVOKÁ MĚKKOZOBÍ HRDLIČKA

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2009 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2009 Vážené dámy, pánové, páni myslivci, Dovolte, abych Vás seznámil s mysliveckým hospodařením v

Více

46. ročník soutěže Zlatá srnčí trofej Vlašim 2016 TESTY kategorie B

46. ročník soutěže Zlatá srnčí trofej Vlašim 2016 TESTY kategorie B 46. ročník soutěže Zlatá srnčí trofej Vlašim 2016 TESTY kategorie B Jméno soutěžícího: Bodové hodnocení teoretické části:. Bodové hodnocení praktické části vnitřní: venkovní: Celkové hodnocení: Pořadí:.

Více

Aktiv mysliveckých hospodářů

Aktiv mysliveckých hospodářů ČMMJ, z.s. - Okresní myslivecký spolek Benešov Aktiv mysliveckých hospodářů Benešov 16. 10. 2018 Program Prezentace od 16.00 do 16.30 hod. Zahájení a přivítání v 16.30 hod. Představení nových produktů

Více

Vyhláška o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo jejich částí do jakostních tříd

Vyhláška o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo jejich částí do jakostních tříd Vyhláška o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo jejich částí do jakostních tříd Citace: 491/2002 Sb. Částka: 171/2002 Sb. Na straně (od-do): 9610-9650 Rozeslána

Více

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Sešli jsme se k zhodnocení roku 2013, který nebyl pro drobnou zvěř rokem dobrým. Pozdní nástup jara s nízkými teplotami a četnými srážkami v době líhnutí

Více

lov / sběr potravy lov / sběr potravy Janské Lázně TU KH 50,6 15,8 Jiří Franc lov / sběr potravy

lov / sběr potravy lov / sběr potravy Janské Lázně TU KH 50,6 15,8 Jiří Franc lov / sběr potravy Ornitologická pozorování 2015 1.1.2015 Janské Lázně TU KH 50,6 15,8 Jiří Franc sýkora koňadra 2 1.1.2015 Janské Lázně TU KH 50,6 15,8 Jiří Franc sýkora uhelníček 1 1.1.2015 Janské Lázně TU KH 50,6 15,8

Více

DYNAMIKA SKLADBY LOVU ZVĚŘE

DYNAMIKA SKLADBY LOVU ZVĚŘE IV. DYNAMIKA SKLADBY LOVU ZVĚŘE Kapitola analyzuje myslivecké hospodaření v členění podle kategorií samčí, samičí a mladá zvěř. Porovnání ČR a OK je ve dvou rovinách: První dva grafy znázorňují vykázaný

Více

Oblasti chovu zvěře. jako. management populací

Oblasti chovu zvěře. jako. management populací Oblasti chovu zvěře jako management populací Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti Ing. František Malý Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Více

8. Titul před (FO) 9. Příjmení žadatele (FO) 10. Jméno, popř. jména žadatele (FO) 11. Titul za (FO)

8. Titul před (FO) 9. Příjmení žadatele (FO) 10. Jméno, popř. jména žadatele (FO) 11. Titul za (FO) 78 Žádost o poskytnutí finančního příspěvku na hospodaření v lesích podle písmen A až D přílohy č. 9 k zákonu č. /2008 Sb., o státním rozpočtu České republiky na rok 2009 1. Podací místo 2. Reg. č. žádosti

Více

7/2004 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 17. prosince o posouzení podmínek pro bažantnice a o postupu, jakým bude vymezena část honitby jako bažantnice

7/2004 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 17. prosince o posouzení podmínek pro bažantnice a o postupu, jakým bude vymezena část honitby jako bažantnice 7/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. prosince 2003 o posouzení podmínek pro bažantnice a o postupu, jakým bude vymezena část honitby jako bažantnice Ministerstvo zemědělství stanoví podle 68 zákona č. 449/2001

Více

Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti (platná od 1. července 2016)

Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti (platná od 1. července 2016) Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti (platná od 1. července 2016) Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na vybrané myslivecké činnosti podle nařízení

Více

Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti (platná od 1. září 2016)

Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti (platná od 1. září 2016) Metodická příručka pro žadatele o finanční příspěvky na vybrané myslivecké činnosti (platná od 1. září 2016) Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na vybrané myslivecké činnosti podle nařízení

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O str. 1 M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O odbor životního prostředí nám. Republiky 1, 678 01 Blansko Mysl / 1 Evid. číslo honitby Počet příloh Honitba (název) PLÁN MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ ČÁST

Více

III. Návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne... 2015,

III. Návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne... 2015, III. Návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne... 2015, kterým se mění nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti,

Více

Myslivecké plánování. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.

Myslivecké plánování. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D. Myslivecké plánování Ing. Tomáš Kušta, Ph.D. 2015 Příslušná legislativa Vyhláška 491/2002 Sb., o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo jejich částí do jakostních

Více

42. ROČNÍK SOUTĚŽE ZLATÁ SRNČÍ TROFEJ

42. ROČNÍK SOUTĚŽE ZLATÁ SRNČÍ TROFEJ 42. ROČNÍK SOUTĚŽE ZLATÁ SRNČÍ TROFEJ NÁRODNÍ KOLO Havlišův Mlýn 2012 kategorie A Jméno a příjmení:... Absolvovaná třída školní docházky:... Body dosažené v teoretické části:... Body dosažené v praktické

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Ekonomika myslivosti Ekonomika lesního hospodářství 10. cvičení Myslivost dle zákona 449/2001

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ POSKYTOVANÝCH UŽIVATELŮM HONITEB Žádost vyplňte strojem, čitelným písmem nebo ji nahraďte sestavou stejné struktury. Šedé položky jsou vyhrazeny pro potřeby poskytovatele

Více

Liberecký kraj resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky. SBORNÍK REFERÁTŮ z

Liberecký kraj resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky. SBORNÍK REFERÁTŮ z Liberecký kraj resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky SBORNÍK REFERÁTŮ z KONFERENCE konané v rámci KRAJSKÝCH DNŮ lesa a myslivosti dne 27.října 2006 v areálu Lidové sady

Více

Ochrana hnízd motáka lužního ve Zlínském kraji v roce 2012

Ochrana hnízd motáka lužního ve Zlínském kraji v roce 2012 Ochrana hnízd motáka lužního ve Zlínském kraji v roce 2012 Závěrečná zpráva Zpracovatel: Karel Poprach Nenakonice 500, 783 75 Věrovany IČ 63324687, DIČ CZ6704270419 e-mail: karel.poprach@tiscali.cz www.naturephoto/tyto.cz

Více

Ekonomika myslivosti. Cvičení. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.

Ekonomika myslivosti. Cvičení. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28. Ekonomika myslivosti Cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Historie lovu zvěře v Evropě Lov zvěře byl záležitostí všech

Více

30/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

30/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ 30/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 19. února 2014 o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti Změna: 308/2014 Sb. Změna: 308/2014

Více

Aktiv mysliveckých hospodářů

Aktiv mysliveckých hospodářů ČMMJ, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov Aktiv mysliveckých hospodářů Benešov 11. 10. 2016 Program Prezentace od 16.00 do 16.30 hod. Zahájení a přivítání v 16.30 hod. Informace od zástupců státní správy

Více

Český svaz ochránců přírody

Český svaz ochránců přírody Výroční zpráva 00 Český svaz ochránců přírody Základní organizace 0/0, Pátek, 0 0 Poděbrady Strana Výroční zpráva 00 Stanice pro zraněné a handicapované živočichy Kontakt: Luboš Vaněk, Ing. Marta Bryndová,

Více

PLATNÁ LEGISLATIVA NA ÚSEKU MYSLIVOSTI

PLATNÁ LEGISLATIVA NA ÚSEKU MYSLIVOSTI PLATNÁ LEGISLATIVA NA ÚSEKU MYSLIVOSTI - africký mor prasat a mimořádná veterinární opatření Novela vyhlášky 245/2002 Sb. o dobách lovu zvěř od 1.1.2014 Novela vyhlášky 244/2002 Sb. o početech psů od 1.1.2014

Více

Příloha č. 9 k zákonu č.

Příloha č. 9 k zákonu č. 63 Příloha č. 9 k zákonu č. /2012 Sb. Závazná pravidla poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2013 a způsobu kontroly jejich využití [podle 46 odst. 5 zákona č. 289/1995 Sb., o

Více

8. Titul před (FO) 9. Příjmení žadatele (FO) 10. Jméno, popř. jména žadatele (FO) 11. Titul za (FO)

8. Titul před (FO) 9. Příjmení žadatele (FO) 10. Jméno, popř. jména žadatele (FO) 11. Titul za (FO) 87 Žádost o poskytnutí finančního příspěvku na hospodaření v lesích podle písmen A až D přílohy č. 9 k zákonu č. /2012 Sb., o státním rozpočtu České republiky na rok 2013 1. Podací místo 2. Reg. č. žádosti

Více

Chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře za hospodářský rok 2015

Chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře za hospodářský rok 2015 Městský úřad Náměšť nad Oslavou ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře za hospodářský rok 2015 23. - 26. dubna 2016 Náměšť

Více

Držitel honitby (jméno, popř. jména, obchodní firma nebo název / adresa trvalého pobytu, popř. u cizinců adresa pobytu / sídlo) ...

Držitel honitby (jméno, popř. jména, obchodní firma nebo název / adresa trvalého pobytu, popř. u cizinců adresa pobytu / sídlo) ... Příloha 1/str. 1 Obecní úřad obce s rozšířenou působností: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 553/2004 Sb. Mysl/1 Evid. číslo honitby Počet příloh PLÁN MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ ČÁST PLÁN CHOVU A LOVU

Více

Stopy savců a ptáků. Brožura byla vytištěna v rámci projektu Věda všemi smysly (CZ.1.07/2.3.00/ )

Stopy savců a ptáků. Brožura byla vytištěna v rámci projektu Věda všemi smysly (CZ.1.07/2.3.00/ ) www.zivaveda.ivb.cz Všechny ilustrace: Petr Mores Přední obálka: stopa psa, foto Martin Hrouzek Zadní obálka: stopy bekasiny (velká) a konipasa (malá), foto Nasos Kountourakis Zpracoval: Martin Hrouzek

Více

Vliv mysliveckého hospodaření na pohybovou aktivitu a chování zvěře

Vliv mysliveckého hospodaření na pohybovou aktivitu a chování zvěře Vliv mysliveckého hospodaření na pohybovou aktivitu a chování zvěře Miloš Ježek Katedra myslivosti a lesnické zoologie Fakulta lesnická a dřevařská Česká zemědělská univerzita v Praze O projektu 2009 2017

Více

STOPAR I. stupeň Teoretická část ryby: Úhoř říční Štika obecná Pstruh obecný Okoun říční obojživelníci:

STOPAR I. stupeň Teoretická část ryby: Úhoř říční Štika obecná Pstruh obecný Okoun říční obojživelníci: STOPAR I. stupeň Teoretická část Správně pojmenuješ 40 obratlovců a znáš o nich základní údaje. Obratlovci: kruhoústí, paryby, ryby, obojživelníci, plazi, ptáci, savci ryby: Dýchají žábrami. Rozmnožují

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1947. Vyhlásené: 31.12.1947 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1948

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1947. Vyhlásené: 31.12.1947 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1948 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1947 Vyhlásené: 31.12.1947 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1948 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 225. Z á k o n ze dne 18. prosince 1947

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

LP los postava. LP kachny v letu. LP letící holub. LP sluka. LP kulovnice s optikou. LP 09.

LP los postava. LP kachny v letu. LP letící holub. LP sluka. LP kulovnice s optikou. LP 09. LP 09 - Odznaky na klobouk 60,- Kč LP 09.01 Svatý Hubert LP 09.02 hlava jelena levá LP 09.03 hlava jelena + lístky LP 09.05 jelen postava LP 09.05 jelen postava LP 09.06 jelen postava zezadu LP 09.07 jelení

Více

Pracovní list k projektovému dni - beseda s myslivcem + příloha (fotodokumentace) PD 01/02

Pracovní list k projektovému dni - beseda s myslivcem + příloha (fotodokumentace) PD 01/02 Pracovní list k projektovému dni - beseda s myslivcem + příloha (fotodokumentace) PD 01/02 Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Člověk a

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 374 Jméno autora Mgr. Michaela Vejšická Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 15.1.2012 Ročník, pro který je DUM určen 2. Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

LESNICTVÍ A MYSLIVOST

LESNICTVÍ A MYSLIVOST LESNICTVÍ A MYSLIVOST Jiří Hrbek Josef Kahuda Tisková konference, 24. září 215, ČSÚ Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 1 82 Praha 1 www.czso.cz mil. ha Lesní pozemky Lesní pozemky k 31. 12.

Více

PRACOVNÍ LISTY K PRAKTICKÝM CVIČENÍM Z BIOLOGIE ZVÍŘAT

PRACOVNÍ LISTY K PRAKTICKÝM CVIČENÍM Z BIOLOGIE ZVÍŘAT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FAKULTA VETERINÁRNÍ HYGIENY A EKOLOGIE Ústav biologie a chorob volně žijících zvířat PRACOVNÍ LISTY K PRAKTICKÝM CVIČENÍM Z BIOLOGIE ZVÍŘAT 4. část ptáci 2018

Více

MYSLIVECKÝ ŘÁD abeceda myslivce

MYSLIVECKÝ ŘÁD abeceda myslivce MYSLIVECKÝ ŘÁD abeceda myslivce PÉČE O ZVĚŘ 1. Krmelce a zásypy, jejich typ, velikost, počet a rozmístění v honitbě musí odpovídat druhům a stavům zvěře, které se v honitbě vyskytují. Tato zásada se vztahuje

Více

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Honitba honebního společenstva HS Určice Myslejovice má výměru 2622 ha, z toho 256 ha lesa. Normované stavy zvěře jsou následující:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2011 2011 Obsah ZVĚŘ SRNČÍ... 4 ZAJÍC... 4 BAŽANT... 5 KOROPTEV... 6 PREDÁTOŘI... 6 KRMNÁ ZAŘÍZENÍ... 8

Více

Záznam o poskytnutí informace

Záznam o poskytnutí informace Záznam o poskytnutí informace dle ustanovení 14, odst. 6, zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a dle ustanovení čl. 15, odst. 2, Pravidel ke stanovení

Více

Dětský koutek 5. Úvodní menu Spustit Dětský koutek, Katalog, Nastavení, Nápověda, Konec Hlavní menu

Dětský koutek 5. Úvodní menu Spustit Dětský koutek, Katalog, Nastavení, Nápověda, Konec Hlavní menu Dětský koutek 5 Úvodní menu Spustit Dětský koutek, Katalog, Nastavení, Nápověda, Konec Hlavní menu Zvířátka se představují Domácí mazlíčci základní informace o 8 zvířátkách o Pes o Kočka o Křeček o Morče

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2010 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA [Zadejte podtitul dokumentu.] O MYSLIVECKÉM HOSPODAŘENÍ V HONITBĚ HS STAŘÍČ V ROCE 2010 Vážené dámy, pánové, páni myslivci, Dovolte, abych vás seznámil s mysliveckým hospodařením v

Více

PŘÍSPĚVKY NA VYBRANÉ ČINNOSTI MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ 2010

PŘÍSPĚVKY NA VYBRANÉ ČINNOSTI MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ 2010 2010 PŘÍSPĚVKY NA VYBRANÉ ČINNOSTI MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ Pro odbor rybářství, myslivosti a včelařství MZe ČR zpracovali: Petr Šeplavý, Ing. Pavel Vovesný, Ing. Jaroslav Růžička, Ing. František Havránek,

Více

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Honitba honebního společenstva HS Určice Myslejovice má výměru 2386 ha, z toho 284 ha lesa. Normované stavy zvěře jsou následující: Druh zvěře Počet

Více

Příloha 2 k Směrnici Českomoravské myslivecké jednoty, z. s., k organizování zkoušek z myslivosti platná od

Příloha 2 k Směrnici Českomoravské myslivecké jednoty, z. s., k organizování zkoušek z myslivosti platná od Příloha 2 k Směrnici Českomoravské myslivecké jednoty, z. s., k organizování zkoušek z myslivosti platná od 18. 11. 2017 Přehled okruhů pro zkoušky z myslivosti (řídí se Vyhláškou MZe č. 244/2002 Sb.)

Více