Yspahan: Bazar Příprava

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Yspahan: Bazar Příprava"

Transkript

1 Yspahan: Bazar Příprava Zamíchejte 18 karet z rozšíření Yspahan (fialový rám). Tyto karty nahrazují karty ze základní hry. Pozor: Některé karty jsou shodné s kartami v základní hře, některé jsou však mírně upravené. Podívejte se do základních pravidel, abyste zjistili jejich funkci. Zvláštní pravidla Použijte pravidla základní hry s následujícími úpravami: Kdykoli chce hráč pohnout Dozorcem, je zakázáno ponechat jej na stejném políčku. Toto pravidlo nelze porušit ani utracením zlata či díky Lázním (budova). Kdykoli si hráč ve věži vybere akci "Braní karty", vezme si první 2 karty, jednu si vybere a druhou odhodí lícem nahoru. Kdykoli hráč, který vlastní Stanici karavany (budova), naloží jedno či více zboží na karavanu, vezme si vždy pouze 1 kartu. Nové karty Získáváš 3/5/8 bodů, pokud vlastníš alespoň 1 zboží ve 2/3/4 různých městských čtvrtích. Získáváš 2 body za každou kartu ve své ruce (nepočítaje tuto kartu). Pozor: Díky této kartě nemůžeš získat více než 6 bodů. Změň hodnotu jedné kostky ve věži na jinou hodnotu, která je stále ještě k dispozici. Získáváš 1 bod za každou budovu, kterou máš postavenu.

2 Získáváš 2 body za každý bazar, který jsi zcela zaplnil. Pozor: Díky této kartě nemůžeš získat více než 6 bodů. Vezmi si do ruky kartu, kterou právě odhodil jiný hráč. Pozor: Tuto kartu nehraješ během svého tahu. Při zahrání této karty si nemůžeš vzít do ruky kartu, která byla odhozena díky akci "Braní karty", anebo kvůli přeměně karty na kostku, atp. Odhoď až 4 své kostičky zboží umístěné na obchodech a získáš 2 body za každé odhozené zboží. Pozor: Díky této kartě nemůžeš získat více než 8 bodů. Odhoď až 4 své kostičky zboží umístěné na obchodech a za každé odhozené zboží získáš buď 1 ve blouda, nebo 2 zlata. Pozor: Odhozením více zboží můžeš získat obojí, zlato i velbloudy, zároveň. Jakmile si každý hráč vybral skupinu kostek, proveď novou akci s jednou skupinou kostek ponechaných ve věži. Pokud již nezůstala žádná skupina, může to. být pouze akce "Braní karty". Pozor: Po této nové akci nelze stavět budovu.

3 Amyitis: Palác Příprava Připravte herní plán Palác vedle ostatních herních plánů. Položte ukazatele bodů hráčů na začátek počítadla v paláci (před první políčko). Pro označování těchto bodů budou hráči používat jednu ze svých kostiček. Zamíchejte 20 karet z rozšíření Amyitis (oranžový rám). Tyto karty nahrazují karty ze základní hry. Pozor: V závislosti na počtu hráčů musí být některé karty až do konce hry vyřazeny (jak je uvedeno v základní hře). Zvláštní pravidla Akce Najímání: nyní je možné najímat 2 další osoby. Dvořan: Dvořan je najímán podle stejných pravidel Najímání jako v základní hře. Hráč, který si najme dvořana, získává 1 bod prestiže a posune se vpřed o 1 políčko na počítadle v paláci. Pokud je políčko, kam se má posunout, obsazené, tak hráč umístí svůj disk nahoru na disk(y) v obsazeném políčku. Vladař: Za najmutí vladaře musí hráč ve svém tahu zaplatit 2 Talenty. Poté se může posunout o 2 políčka vpřed na počítadle v paláci. Pokud je políčko, kam se má posunout, obsazené, tak hráč umístí svůj disk nahoru na disk(y) v obsazeném políčku. Pozor: Tato akce je k dispozici vždy a počítá se jako akce Najímání. Hráč ovšem ve svém tahu neotáčí žádnou kartu řemeslníka. Fáze Palác: Palác je vyhodnocován od druhého kola hry až do konce hry, vždy po fázi Příprava (fáze I) a před fází Akce hráčů (fáze II). Nejdříve budou vráceny všechny ještě na privilegiích ležící kostičky svým majitelům. Hráč, který je na počítadle v paláci nejdále, si vybere jedno privilegium ze 4 dostupných (viz níže). K označení své volby umístí hráč svou kostičku na vybrané privilegium. Poté si ostatní hráči, podle pořadí na počítadle v paláci, vyberou 1 ze zbývajících privilegií. Pozor: Hráč, který do paláce ještě nevstoupil (tj. neposunul se alespoň o jedno políčko na počítadle v paláci), si privilegium vybrat nemůže. Shoda : Pokud je někol k hráčů na stejném políčku počítadla v paláci, pak si nejdříve vybírá hráč, jehož ukazatel leží na hromádce nahoře. Při 2 hráčích : : Střídavě si každý hráč vybírá 2 privilegia, počínaje vedoucím hráčem na počítadle v paláci.

4 Privilegia Začínající hráč: Hráč, který si vybral toto privilegium, se stává ihned novým začínajícím hráčem (a vezme si kartu začínajícího hráče). Následkem toho bude tento hráč hrát v následující fázi jako první. Změna začínajícího hráče prováděná na konci kola se tímto ruší. Pozor: Pokud si na konci fáze Palác nevybral toto privilegium žádný hráč, přesune se karta začínajícího hráče k dalšímu hráči ve směru hodinových ručiček (i kdyby tento hráč do paláce ještě nevstoupil). Procesí: Hráč, který si vybral toto privilegium, provede na konci tohoto kola procesí. Tudíž procesí nebude nutně prováděno hráčem sedícím napravo od začínajícího hráče. Pozor: Jestliže si na konci fáze Palác nevybral toto privilegium žádný hráč, pak procesí provede hráč napravo od začínajícího hráče (i kdyby tento hráč do paláce ještě nevstoupil). Řemeslo: Hráč, který si vybral toto privilegium, může v následující fázi Akce hráčů jednorázově využít 1 postavu dle svého výběru (včetně Dvořana, ale ne Vladaře) namísto vyložené karty řemeslníka. Zvolená postava se přitom nemusí nacházet v nabídce. Za toto najmutí hráč nezaplatí nic, ale také neotáčí žádnou kartu řemeslníka. v nabídce. Nižší dvořan: Hráč, který si vybral toto privilegium, se posune ihned o 1 políčko vpřed na počítadle v paláci a získá 1 Talent. Pokud je políčko, kam se má posunout, obsazené, tak hráč umístí svůj disk nahoru na disk(y) v obsazeném políčku. Pozor: Nižší dvořan nepřináší žádné body prestiže.

5 Sylla: Odpor senátorů Příprava Vezměte 12 karet rozšíření pro Syllu (žlutý rám). Přidejte dvě nové karty událostí ke kartám událostí základní hry. Přidejte novou kartu velkého projektu ke kartám velkých projektů základní hry. Přidejte dvě nové karty postav ke každé sadě karet postav. Poté připravte hru jako obvykle. Po zamíchání karet velkých projektů odstraňte ze hry, namísto jedné karty, 2 karty velkých projektů lícem nahoru. Pozor: Karta První konzul z tohoto rozšíření se používá pro označení začínajícího hráče. Zvláštní pravidla Gladiátor: Během fáze IV (Příjem) získává hráč 1 bod prestiže za každého svého Gladiátora neotočeného na stranu. Navíc se Gladiátor počítá jako žeton Volného času během krize tohoto typu (fáze VII). Tato schopnost je aktivní dokonce i tehdy, když je Gladiátor otočen na stranu. Filosof: Na začátku fáze IV (Příjem) může hráč přiřadit každého svého Filosofa neotočeného na stranu k jiné ze svých viditelných karet postav neotočených na stranu. Tímto se až do konce kola zdvojnásobí zvláštní schopnost této postavy. Obchodník vynáší 2 denáry, Senátor přináší 2 hlasy pro následující velký projekt, Gladiátor získává 2 body a počítá se jako 2 žetony Volného času při krizi. Vestálka či Legionář mohou umísťovat 2 kostičky na události, ale tyto kostičky musí být umísťovány současně a na stejnou kartu. Pozor: Filosof nemá žádný vliv na Otroka či jiného Filosofa. Není možné přiřadit více než jednoho Filosofa na každou kartu.

6 Forum Romanum: Hráč s nejvíce hlasy získává 1 žeton Res Publica od každého typu. Hráč, který je druhý, získává 1 žeton Res Publica, který si vybere. Rozdávání plebejcům: Hráč získává 2 body prestiže za každé tři hlasy. Zemětřesení: Každý hráč otočí lícem dolů jednu svou kartu Vestálky. Tato postava nemá žádný vliv na hru, dokud zůstává ve hře tato událost. Po odstranění této události si všichni hráči opět otočí lícem nahoru všechny touto kartou ovlivněné postavy. Vojenská porážka: Každý hráč otočí lícem dolů jednu svou kartu Legionáře. Tato postava nemá žádný vliv na hru, dokud zůstává ve hře tato událost. Po odstranění této události si všichni hráči opět otočí lícem nahoru všechny touto kartou ovlivněné postavy.

7 Caylus Magna Carta: Přízně Contents Hra pro 5 hráčů: 12 základních karet pro pátého hráče 4 fialoví dělníci a 1 fialový pasovací disk 1 karta Most pro 5 hráčů Rozšížení: 1 herní plán Přízeň 5 karet Kolbiště (1 pro každého hráče) 23 karet surovin 8 karet prestižních budov (včetně Knihovny) 2 neutrální karty (1 Kolbiště & 1 Banka) 20 disků (4 pro každého hráče) Hra pro 5 hráčů Vezměte figurky a základní karty fialového hráče (bez karty Kolbiště), dále vezměte novou kartu Most a pokračujte jako v normální hře pro čtyři hráče. Hra v 5 hráčích může být hrána jak se základními pravidly Caylus Magna Carta, tak také s rozšířením. Rozšíření Příprava: Herní plán Přízeň se umístí vedle hrací plochy. Každý hráč položí jeden svůj disk na začátek počítadla bodů (horní symbol lilie) a 3 disky na začátek tabulky přízně (spodní symbol lilie). Karty surovin se zamíchají a balíček se položí lícem dolů vedle herního plánu. Nové prestižní budovy jsou rozloženy lícem nahoru. Prestižní budovy ze základní hry nejsou použity. Navíc k neutrálním budovám ze základní hry umístěte na konec cesty neutrální Kolbiště (za Kramáře). Figurku rychtáře dejte na kartu Kramář. Zvláštní pravidla Neutrální Banka: Na konci kola, během kterého byl poslední žeton prestiže Palác, buď některým hráčem postaven, nebo byl vyřazen, přidejte neutrální Banku jako poslední budovu na konec cesty. Během následujícího kola je s ní zacházeno úplně stejně jako s jakoukoli jinou neutrální budovou. Nové prestižní budovy: Některé prestižní budovy na sobě mají jeden či dva symboly lilie. Když hráč postaví jednu z těchto budov, tak ihned získá 1 přízeň (viz níže) za každý symbol lilie zobrazený na prestižní budově. Fáze 4 (Vlastnosti budov): Neutrální Banka: Vlastník dělníka umístěného na této Bance může za zlatou kostičku zaplatit 1 denár, pokud je neutrální Banka aktivována. Neutrální Kolbiště: Vlastník dělníka umístěného na tomto Kolbišti získává 1 přízeň (viz níže) za 1 denár, pokud je neutrální Kolbiště aktivováno. Kolbiště: Vlastník dělníka umístěného na tomto Kolbišti získává 1 přízeň (viz níže), pokud je toto Ko biště aktivováno. Majitel Kolbiště získává 1 denár. Fáze 5 (Hrad): Hráč, který během této fáze odevzdal nejvíce sad surovin, získává 1 přízeň (viz níže) namísto 1 zlata. V případě shody získává přízeň hráč, který odevzdal tento počet sad jako. první.

8 Přízeň Když hráč získá přízeň, musí si vybrat mezi následujícími možnostmi: * Dobírání karty surovin: Hráč si dobere vrchní kartu surovin z balíčku a vezme si ji do ruky, aniž by ji ukázal ostatním. Hráč může tuto kartu kdykoli odhodit a získá ihned surovinu v barvě zobrazené na kartě. Pozor: Některé karty vám umožňují získat zlato zaplacením 1 denáru do banku. Počet karet surovin v ruce není omezen. * Postup na počítadle prestiže: Hráč posune svůj ukazatel na počítadle prestiže o jedno políčko vpřed. Na konci hry získává hráč tolik bodů prestiže, jaká je odpovídající pozice ukazatele na počítadle prestiže. Pozor: Není možné se na počítadle posunout přes 15 bodů. * Zisk privilegia: Hráč posune jeden ze svých disků na tabulce privilegií o jednu úroveň výše. Hráč získává privilegium zobrazené na daném políčku, dokud jeho disk na tomto políčku zůstává. Pozor: Hráč nesmí mít dva disky na stejném políčku. Hráč posunující se na tabulce privilegií může svůj disk umístit na jakékoli privilegium o 1 vyšší nebo stejné úrovně. Úroveň I V každé fázi I (Příjem) může hráč odstranit ze hry jednoho svého dělníka až do konce daného kola a tím získat 1 další denár. Nelze odstranit více než jednoho dělníka. V každé fázi III (Pohyb rychtáře) může hráč pohnout rychtářem až o 2 karty bez placení. Hráč může přidat 1 denár, aby rychtářem pohnul až o 3 karty, ale nemůže s ním pohybovat přes tento limit. Úroveň II V každé fázi I (Příjem) si hráč dobere jednu kartu suroviny a podívá se na ni. Hráč si kartu může ponechat zaplacením 1 denáru nebo ji může ihned odhodit. Vždy, když hráč staví budovu ze své ruky, může odstranit 1 dělníka (pouze jednoho) ze hry až do konce daného kola. Poté za tuto budovu zaplatí o jednu surovinu, dle svého výběru, méně. Úroveň III V každé fázi I (Příjem) může hráč zaplatit 1 denár a posunout svůj ukazatel o 1 políčko vpřed na počítadle prestiže. Když hráč aktivuje jednu ze svých vlastních budov, může využít jak prospěch z hlavního efektu, tak i výhodu ze sekundárního efektu této budovy.

9 Mykerinos - Nil Hra od Ystari týmu - Ilustrace: Arnaud Demaegd - Layout: Cyril Demaegd - Forum: Překlad: Cauly Obsah 6 karet Nilu 4 žetony člunu tato pravidla Příprava Odložte kartu Nilu s hodnotou 5. Zamíchejte ostatních pět karet Nilu a položte je na hromádku lícem dolů vedle karet ze základní hry. Zamíchejte žetony člunu a položte je stranou se člunem nahoru vedle hrací plochy. Každý hráč si vezme tři kruhové žetony ve své barvě a položí je před sebe. Namísto ukazatelů označujících body hráčů a pasování bodou používány dvě kostičky od každé barvy. Fáze 2 - Vykopávky A) Začít nové vykopávky Pravidla jsou totožná s pravidly ze základní hry, ačkoli můžete také začít s vykopávkami na políčku řeky. B) Rozšířit stávající vykopávky Pravidla jsou opět totožná s pravidly ze základní hry, ačkoli můžete také rozšířit vykopávku na jedno nebo více políček řeky. C) Vzdát se tahu - pasovat Pravidla jsou totožná s pravidly ze základní hry. D) Využití speciální schopnosti mecenáše f) Guvernér Greenwish Hráč provádí akci A (Začít nové vykopávky) nebo B (Rozšířit stávající vykopávky), a poté umístí jeden ze svých kruhových žetonů na: jakoukoli neobsazenou místnost v Muzeu, NEBO Nová pravidla Fáze 1 - Nové období Nová příprava regionu: Začínající hráč připraví region stejně jako v základní hře. Poté vezme vrchní dvě karty Nilu z hromádky a umístí jednu mezi oblasti 1 & 2, a druhou mezi oblasti 3 & 4, aby obě poloviny karty byly zakryté, ale aby kartuše byly stále viditelné (viz obrázek vedle). Zakrytá políčka nebudou ve fázi 2 používána.vezměte náhodně žeton člunu a položte jej lícem nahoru vedle regionu. Poslední období: Během posledního období vezme začínající hráč poslední dvě karty Nilu zbývající na hromádce plus kartu Nilu s hodnotou 5, zamíchá je a položí po jedné kartě mezi oblasti 1 & 2, 3 & 4, 5 & 6. Žeton člunu se nedobírá. Karty Nilu: Karty Nilu jsou tvořeny dvěma druhy políček: Políčko Řeka (modré), Políčko Poušť (žluté). Políčka Řeka nepatří k žádné oblasti. Představují hranici mezi oblastí vlevo a oblastí vpravo. Kostičky umístěné na políčka řeky budou počítány pouze během fáze Vyhodnocení Nilu (viz níže). Políčka Poušť patří k oblasti ležící na stejné straně od řeky. Kostičky umístěné na políčka země budou počítány pouze během fáze Vyhodnocení oblastí (jako v základní hře). Příprava regionu: připravte jej jako obvykle, poté položte jednu kartu Nilu mezi oblasti 1 & 2 a druhou mezi oblasti 3 & 4. Během posledního období položte ještě třetí kartu mezi oblasti 5 & 6. Dvě políčka pouště označené A patří k oblasti nalevo. Políčko označené jako B patří k oblasti napravo. Políčka řeky (modrá políčka) nepatří na žádnou stranu.

10 jakékoli neobsazené políčko v regionu (tj. neobsazené kostičkou, žetonem nebo pyramidou). Během této fáze nemá povoleno žádný hráč položit kostičku (nebo žeton) na políčko či na místnost obsazenou žetonem jiného hráče. Vlastník žetonu může v následujícím tahu na stejném políčku provést akci A nebo B (pokud je žeton v regionu) nebo na stejnou místnost použít speciální schopnost Sira Browna (pokud je žeton v Muzeu). V takovém případě se žeton vrací do zásoby svého majitele. Fáze 3 - Vyhodnocení 1) Odstranění Greenwishových žetonů Všechny žetony hráčů ponechané v regionu či v Muzeu jsou odstraněny a vráceny do zásoby svého majitele. 2) Vyhodnocení Nilu Hráči jsou seřazeni podle celkového počtu kostiček, které položili na políčka řeky v daném regionu. Remíza je vyřešena stejně jako v základní hře. Hráč s největším počtem kostiček na řece získává kartu Nilu dle svého výběru, která je právě ve hře. Hráč získává počet bodů vyznačených na kartě a pokládá kartu před sebe stranou s mecenášem nahoru. Druhá karta Nilu se vrátí dospodu hromádky karet Nilu. Kostičky odstraněné z políček řeky jdou zpět do společné zásoby. Kostičky položené na políčka pouště karet Nilu jsou přesunuty na oblast, ke které patří. Tyto kostičky budou započítávány při vyhodnocení oblastí. Hráč s druhým nejvyšším počtem kostiček na řece získává žeton člunu, který v tomto období leží vedle regionu (viz níže). Poslední období: Hráč, který je první v pořadí, získává kartu Nilu s hodnotou 5, a hráč druhý v pořadí získává jednu z karet Nilu s hodnotou 3. Zbývající karta je odstraněna. 3) Proveďte vyhodnocení oblastí jako v základní hře. Konec hry Závěrečná výstava v Muzeu Karty guvernéra Greenwishe nepřináší žádné další body. Série Za každou sérii pěti různých karet mecenášů, které hráč získal, dostane hráč 5 bodů. Karty guvernéra Greenwishe jsou divoké karty - žolíci. Hráč může použít jednu nebo více těchto karet ke zkompletování série. Červený pootáčí kartu Greenwishe a začíná nové vykopávky. Poté si tento hráč musí zvolit mezi umístěním žetonu na neobsazené políčko v regionu a umístěním žetonu na místnost v Muzeu. Ať už si červený zvolí cokoli, toto políčko nebude až do konce této fáze pro ostatní hráče dostupné. Po vyhodnocení Nilu jsou karty Nilu z regionu odstraněny. Kostičky, které byly umístěny na políčka řeky, jdou do společné zásoby, zatímco kostičky, které byly umístěny na políčka pouště, jsou přesunuty na oblast, ke které patří. Tudíž je modrá kostička přesunuta do levé oblasti a červená kostička je přesunuta do pravé oblasti. Hráč ihned získává 2 nebo 3 body. Se dvěma kartami Greenwishe červený zkompletoval sérii pěti mecenášů. Žetony člunu Hráč si ihned bere 2 kostičky ze společné zásoby a přidá si je do své osobní zásoby. Hráč může odhodit tento žeton během fáze 3 a vyhrát tímto remízu, které se účastní. Žeton může být použit v období, kdy byl získán, nebo v jakémkoli jiném. dalším období.

11 Metropolys Rodinná hra Vezměte 4 karty rozšíření Metropolys. Rozdejte 1 každému hráči, navíc k cílové kartě "Okolí". Hrajte. podle obvyklých pravidel. Na konci hry, navíc k obvyklému zisku bodů, získává každý hráč 9 bodů za každou sadu 3 budov umístěných ve stejné městské čtvrti a stojících na barvách, které jsou vyznačeny na hráčově kartě. Pozor: Můžete vytvořit i několik trojbarevných kombinací v jedné městské čtvrti. Hra pro experty Odstraňte ze hry cílové karty Městská rezidence. Vezměte 4 karty rozšíření Metropolys. Rozdejte 1 každému hráči navíc k cílové kartě "Okolí". Poté hrajte podle obvyklých pravidel, ale na konci hry nepřidělujte žetony "Nejvyšší budova". Na konci hry, získá každý hráč 9 bodů za každou sadu 3 budov umístěných ve stejné městské čtvrti stojících na barvách, které jsou vyznačeny na hráčově kartě. Pozor: Můžete vytvořit i několik trojbarevných kombinací v jedné čtvrti.

Hra pro 3 4 hráče od 8 let, hrací doba: 45-60 min.

Hra pro 3 4 hráče od 8 let, hrací doba: 45-60 min. Autor: Sébastien Pauchon Illustrationen: Arnaud Demaegd Layout: Cyril Demaegd Yspahan FAQ & Forum: http://www.ystari.com Překlad: CAULY přeloženo pro www.svet-deskovych-her.cz Hra pro 3 4 hráče od 8 let,

Více

Cíl hry. Bylo nebylo. Příprava hry

Cíl hry. Bylo nebylo. Příprava hry Caylus Magna Carta - Standard Hra od William Attia - Ilustrace od Arnaud Demaegd - Grafika od Cyril Demaegd - FAQ und Forum : http://www.ystari.com; překlad cz: Cauly pro www.svet-deskovych-her.cz Vítejte

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - město Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - karavana 1 herní plán - věž 4 herní plány hráčů

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Cíl hry Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Dovedným budováním osídlení hráči vytváří svá vlastní království. Jejich cílem je získat na konci hry co nejvíce zlata. Podmínky pro jeho získání

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště Príprava hry Herní materiál: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek černé barvy (pro 5. hráče) 3 černé dřevěné kostičky (2 velké, 1 malá) 4 malé kostičky ve 4 barvách 10 dřevěných

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

O HŘE HERNÍ MATERIÁL

O HŘE HERNÍ MATERIÁL Autor: Stefan Feld hra pro 2-5 hráčů od 10 let na 45-60 minut V první verzi českých pravidel se bohužel vyskytlo několik chyb. Byly způsobeny především chybami v původních německých pravidlech. Přesto

Více

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Autor hry: Gary Kim Ilustrace: Stephane Gantiz Grafika: Ian Parovel Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Překlad do češtiny: Tomáš Endymion Hubka Choson je hra pro 2 až 4 hráče ve věku 14 a výše.

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

SYLLA. Bylo nebylo... (trocha historie ) Cíl hry. Příprava

SYLLA. Bylo nebylo... (trocha historie ) Cíl hry. Příprava SYLLA Autor hry: Dominque Erhard; Ilustrace: Arnaud Demaegd; Design: Cyril Demaegd FAQ, fórum a varianta pro 2 hráče: http://www.ystari.com Poděkování Vývoj Sylly byl velmi dlouhý a náročný. Zkoušely se

Více

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové CZ Habermaaß-hra 4511 Divocí Vikingové Hra Habermaaß č. 4511 Divocí Vikingové Riskantní sázková hra pro 2 5 odvážných Vikingů ve věku 6 99 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Wolfgang Dirscherl Michael Menzel

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min.

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Phil Walker-Harding 100 křížů - 1000 pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Materiál 47 map pokladů Od každé barvy (fialová, oranžová, zelená, šedá) je k dispozici vždy 12 karet

Více

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Herní materiál 65 karet přísad na pizzu (13 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 40 karet s objednávkami (8 od každé v 5 barvách

Více

SYLLA Autor hry: Dominque Erhard; Ilustrace: Arnaud Demaegd; Design: Cyril Demaegd FAQ, fórum a varianta pro 2 hráče:

SYLLA Autor hry: Dominque Erhard; Ilustrace: Arnaud Demaegd; Design: Cyril Demaegd FAQ, fórum a varianta pro 2 hráče: SYLLA Autor hry: Dominque Erhard; Ilustrace: Arnaud Demaegd; Design: Cyril Demaegd FAQ, fórum a varianta pro 2 hráče: http://www.ystari.com Poděkování Vývoj Sylly byl velmi dlouhý a náročný. Zkoušeli jsme

Více

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra CZ Habermaaß-hra 8679A /4716N Hrad Strašidlákov karetní hra Hrad Strašidlákov karetní hra Roztřesená hra pro 2-4 malé duchy ve věku 4 do 99 let. Autoři: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Ilustrace: Sabine

Více

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů Cirkus Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat se všemi ostatními

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními

Více

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Aquaretto Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Každý hráč vlastní jednu vodní zoologickou zahradu. Hráči se snaží přilákat do svého vodní parku co nejvíce návštěvníků. Snaží se proto

Více

V krátkosti. Obsah. Příprava

V krátkosti. Obsah. Příprava V krátkosti Při pátrání po slávě, zlatu a legendárním Prstenu moci vedeš skupinku dobrodruhů a postupně prozkoumáváte čtyři věže. Každá věž má tři patra plná nebezpečí a pokladů. Bez ohledu na počet hráčů

Více

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra CZ Habermaaß-hra 3616A /4717N Zvířecí pyramida karetní hra Zvířecí pyramida karetní hra Rozechvělá hra pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Obsahuje dvě herní varianty. Autor: Ilustrace: Poskytovatel

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super Lev, zebra, slon - divoká, daleká, krásná země! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Andreas Spies Karty Celkem 42 kopytníků (pakůň, zebra, antilopa) se chce dostat z jedné strany africké

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

královna Má hodnotu 16.

královna Má hodnotu 16. Karty vlivu Karty vlivu je možné rozdělit na 3 druhy: 1. karty, které mají pouze číselnou hodnotu 2. karty s okamžitým efektem 3. karty s efektem při vyhodnocování Hodnota i efekt každé karty se uplatní

Více

e erz vaná v aco rozpr

e erz vaná v aco rozpr rozpracovaná verze Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál 78 hracích karet (3 sady velryb, superhrdinové, želvy) 6 karet rolí (4x velryba, 2x superšpion)

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong PRAVIDLA HRY Kuraki Mura Wee Yee Chong Vítejte na soutěži kočičích jedlíků! Ve hře Mici Maki se snažíte sníst co nejvíce jídla a vyprovokovat své soupeře, aby se přejedli a bylo jim špatně. Kdo pozná,

Více

Pravidla hry. Hra obsahuje. Cíl hry

Pravidla hry. Hra obsahuje. Cíl hry S hrou On The Way můžete zabojovat o titul Nejlepší manažer mezi manažery společnosti Raben. Abyste tento titul získali, musíte být nejúspěšnější v rozšiřování sítí skladů a logistických center v Evropě.

Více

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino CZ Habermaaß-hra 4789A /4092N Super nosorožec Rhino Super nosorožec Rhino Napínavá stavební 3-D hra pro 2-5 super hrdinů od 5-99 let. Authors: Steven Strumpf & Scott Frisco Licence: Excel Global Development

Více

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek)

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) Hra pro 2-5 hráčů od 8 let v trvání asi 30 minut Herní materiál a příprava hry 1 herní plán, 15 dřevěných sedláků (3 od každé barvy: modrá, žlutá,

Více

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie HRACÍ MATERIÁL Eufrat a Tigris 1 hrací deska 153 civilizačních kartiček - 30 černých osady - 57 červených chrámy - 36 modrých farmy - 30 zelených tržiště 8 kartiček katastrof 4 spojovací kartičky 4 kartičky

Více

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET 1 5 HRÁČŮ 13 LET AŽ OD 45 MINUT Píše se rok 2212. Jinan dvoulaločný, latinsky Ginkgo Biloba, nejstarší a nejsilnější strom světa, se stal symbolem nové metody výstavby měst v symbióze s přírodou. Lidé

Více

Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Stefano Luperto, Antonio Tinto 2-4 hráči od 12 let asi 90 minut

Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Stefano Luperto, Antonio Tinto 2-4 hráči od 12 let asi 90 minut Acchittocca Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Stefano Luperto, Antonio Tinto 2-4 hráči od 12 let asi 90 minut Herní materiál:: 1 velký herní plán 4 podložky pro hráče 32 lodí ve 4 barvách 96 cihliček ve

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Kotěhůlky! Proč právě Kotěhůlky? Že se v českých, moravských a slezských městech skvěle vyznáte? Ale kde jsou zrovna Kotěhůlky? On je to vlastně takový chyták. Kotěhůlky na mapě

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Karlštejn, Křivoklát, Hluboká nad Vltavou, Trosky nebo Pernštejn. Tak tyto hrady a zámky určitě velmi dobře znáte. Ale co třeba Kámen, Andělská hora, Cimburk, Svojanov nebo Humprecht?

Více

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck Biskup očekává velmi váženou návštěvu, ale bohužel velká freska - malba na stropě katedrály - zoufale volá po zrestaurování. Souhrn Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck pro 2-4 hráče od 10 let Proslulí

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta AFRICKÝ PARK (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta Cíl hry Ve hře Africký park představuje každý hráč ochránce zvířat, který je odpovědný za jednu africkou přírodní rezervaci a musí ji znovu

Více

karty nestvůr bojové karty karty diváků sázecí žetony

karty nestvůr bojové karty karty diváků sázecí žetony ÚVODEM Vítejte u hry Colossal Arena! Pro všeobecnou zábavu dnes mezi sebou bojuje v aréně osm divokých nestvůr v zápase na pět kol. Přišli jste vsadit na tyto gladiátory své těžce vydělané zlato s nadějí

Více

Komponenty a příprava hry

Komponenty a příprava hry Hra Wolfganga Panninga pro 2-4 hráče Komponenty a příprava hry 1 herní plán - představuje 6 měst, do kterých jsou v průběhu hry přidávány různé čtvrtě. Uprostřed je počítadlo bodů určené k záznamu bodů,

Více

NA ZÁPAD! (Go West!)

NA ZÁPAD! (Go West!) NA ZÁPAD! (Go West!) Leo Colovini 1.0 ÚVOD Na konci 18. století se zájmy USA upíraly díky osidlování vnitrozemí a přistěhovalectví ze západní, střední a severní Evropy stále více k dobytí Západu rozšiřování

Více

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů je mrtev. Podle tradice se nový král musí volit z elfích princů. Pro získání

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Jay Cormier & Sen-Foong Lim Ve hře Tortuga se z hráčů stávají piráti, prahnoucí po pokladech Karibiku. Vaším cílem je legendární pirátský přístav Tortuga pouze zde budou uloupené poklady v bezpečí, a vás

Více

Komponenty. 1 neutrální figurka. žetony času (tyrkysový a žlutý) 5 speciálních dílků (kožené dílky) 1 speciální kartička

Komponenty. 1 neutrální figurka. žetony času (tyrkysový a žlutý) 5 speciálních dílků (kožené dílky) 1 speciální kartička Patchwork je styl práce s jehlou, který zahrnuje sešívání kusů látky do velkého celku. V minulosti to byl způsob, jak spotřebovat zbytky tkanin a vyrobit z nich oděvy nebo deky. Dnes je patchwork forma

Více

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče Královská zahrada Hra pro 2 4 hráče Úvod Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření své velkolepé zahrady. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny - obilná pole, nehostinné skály i rozlehlá

Více

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let UPPSALA Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Uppsala! Proč právě Uppsala? Že se v evropských městech skvěle vyznáte? Ale kde je zrovna Uppsala? Zřejmě leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, nebo

Více

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. PRAVIDLA HRY Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. LEGENDA V kouzelné zemi Drakomlsech se děti už od malička učí lovit draky. Nejprve je nutné získat základní pomůcky k lovu, nabrat zkušenosti s

Více

Caylus. autor: William Attia; ilustrace: Arnaud Demaegd; grafický design: Cyril Demaegd

Caylus. autor: William Attia; ilustrace: Arnaud Demaegd; grafický design: Cyril Demaegd Obsah Caylus autor: William Attia; ilustrace: Arnaud Demaegd; grafický design: Cyril Demaegd 1 hrací deska 1 bílý válec rychtář a 1 bílý disk dráb 30 minci 1 denár, 10 mincí 5 denárů 30 válečků dělníků

Více

Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat

Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat Pravidla rozšíření Takenoko: Panďátka je rozšířením pro hru Takenoko, jež přináší 3 nové herní prvky: nové díly políček, nové karty

Více

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár CZ Habermaaß-hra 3615A /4714N Kartová hra Najdi správný pár Kartová hra Najdi správný pár Monstrózně rychlá vyhledávací hra pro 2 až 6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Zahrnuje variantu pro experty na sbírání

Více

Od Uwe Rosenberga pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 30 minut

Od Uwe Rosenberga pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 30 minut Od Uwe Rosenberga pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 30 minut Herní materiál 55 karet s přísadami na pizzu: 45 karet obyčejných přísad (9 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 10 karet

Více

Habermaaß-hra 5432A /4795N. Koláček nebo král

Habermaaß-hra 5432A /4795N. Koláček nebo král CZ Habermaaß-hra 5432A /4795N Koláček nebo král Koláček nebo král Rychlá karetní hra podporující rychlé rozhodování pro 2-4 hráče ve věku od 5 let. Hra má FEX efekt na zvýšení stupně obtížnosti! Autor:

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let.

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. KDE LEŽÍ Honolulu VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. Honolulu! Proč právě Honolulu? Že se v evropských, asijských, amerických, či afrických městech skvěle vyznáte? Ale kde leží Honolulu? Zřejmě

Více

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč CZ Habermaaß-hra 4446 Nadýchaný koláč Nadýchaný koláč Foukací hra pro 1-4 hráče ve věku od 4 do 12 let s herní variantou pro foukače profesionály. Tato hra procvičuje motoriku rtů a úst čímž se hravou

Více

Každý hráč dostane 1 list s herním plánem. Připraví se 6 kostek. Navíc potřebuje každý hráč tužku. Určí se, kdo začíná.

Každý hráč dostane 1 list s herním plánem. Připraví se 6 kostek. Navíc potřebuje každý hráč tužku. Určí se, kdo začíná. Herní materiál 6 kostek se surovinami blok s 60 herními plány Příprava Každý hráč dostane list s herním plánem. Připraví se 6 kostek. Navíc potřebuje každý hráč tužku. Určí se, kdo začíná. Princip hry

Více

Vzrušující desková hra pro 2 až 4 architekty starší 9 let.

Vzrušující desková hra pro 2 až 4 architekty starší 9 let. Vzrušující desková hra pro 2 až 4 architekty starší 9 let. Autoři: Michael Kiesling a Kramer Ilustrace: Franz Vohwinkel Design: DE Ravensburger, KniffDesign (instrukce) Editor: André Maack Ravensburger

Více

KARTY SETKÁNÍ Č.1 AŽ Č.6

KARTY SETKÁNÍ Č.1 AŽ Č.6 MoStArna - VYSVeTLIVKY V těchto vysvětlivkách najdete popis všech 59 karet setkání. Pro vaši první hru vám postačí popis prvních 6 karet setkání není zapotřebí číst celé vysvětlivky. KARTY SETKÁNÍ Č.1

Více

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy:

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy: Pravidla hry CÍL HRY Jak to bylo se zajícem a želvou, jste jistě všichni slyšeli. Co však už možná nevíte, je jak příběh pokračoval. Zajíc se totiž se svojí prohrou nesmířil a chtěl se utkat znovu. Želva

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

Materiál 50 karet hanabi 4 karty pravidel 8 modrých žetonů 3 červené žetony. Autor Antoine Bauza Ilustrace Albertine Ralenti Překlad Michal Kohoutek

Materiál 50 karet hanabi 4 karty pravidel 8 modrých žetonů 3 červené žetony. Autor Antoine Bauza Ilustrace Albertine Ralenti Překlad Michal Kohoutek Autor Antoine Bauza Ilustrace Albertine Ralenti Překlad Michal Kohoutek Pro 2 až 5 hráčů od 8 let Materiál 50 karet hanabi 4 karty pravidel 8 modrých žetonů 3 červené žetony Poznámka: Hodnoty karet k rozdání

Více

Karetní hra TÉMA HRY OBSAH HRY

Karetní hra TÉMA HRY OBSAH HRY TÉMA HRY Karetní hra TÉMA HRY Údolí Loiry v 15. století. Hráči pomocí strategického obchodování a prodeje budují v roli vlivných šlechticů svá panství. Zahrávání karet, které slouží jako kostky, udává

Více

V zemi skřítků se hráči snaží navštívit co nejvíce měst. Musíte kombinovat jakou krajinou a jakým dopravním prostředkem budete cestovat.

V zemi skřítků se hráči snaží navštívit co nejvíce měst. Musíte kombinovat jakou krajinou a jakým dopravním prostředkem budete cestovat. Elfenland Počet hráčů: 2-6 Doporučený věk: nejméně 10 let Délka hry: 60 až 80 minut Vydavatel: Amigo Rok vydání: 1998 Autor: Alan R. Moon V zemi skřítků se hráči snaží navštívit co nejvíce měst. Musíte

Více

VÁLEČNÝ STAV KORUPCE OBLÉHÁNÍ TROJSKÝ KŮŇ SOCHY TROJÚHELNÍKOVÝ OBCHOD

VÁLEČNÝ STAV KORUPCE OBLÉHÁNÍ TROJSKÝ KŮŇ SOCHY TROJÚHELNÍKOVÝ OBCHOD VÁLEČNÝ STAV KORUPCE Všichni hráči se zúčastní skryté dražby pomocí kostiček železa. Všechny nabídky se vracejí vlastníkům zpět. Hráč, který vsadil nejvíce (remíza se nepočítá), odstraní jednoho občana

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů V roce 1861 dostal sir Raffles za úkol vybudovat stanici pro Východoindickou společnost na ostrově Singapur. Nebyl to jednoduchý úkol, protože ostrov byl pokryt zejména lesy a bažinami. Raffes problém

Více

FRONTA. Komponenty hry

FRONTA. Komponenty hry FRONTA Chceme vás informovat, že v momentě otevření této krabice se ocitnete v osmdesátých letech dvacátého století. Nyní máte úplně jiné životní cíle a prozaické touhy. Bohužel realizace vašich snů je

Více

PRAVIDLA HRY TENTO SEŠIT SI PŘEČTĚTE NEJDŘÍVE

PRAVIDLA HRY TENTO SEŠIT SI PŘEČTĚTE NEJDŘÍVE FILIP NEDUK PRAVIDLA HRY Už od začátku jste věděli, že Sprog je víc než jen další pěkná tvářička. Tušili jste, že Banshee má nějaký zvláštní tajný úkol. A určitě vás napadlo, že :D-str0j-3R by sám o sobě

Více

Pravidla hry. Hra pro 2 5 hráčů minut pro 5 hráčů minut pro 2 hráče

Pravidla hry. Hra pro 2 5 hráčů minut pro 5 hráčů minut pro 2 hráče Streetcar Linie 1 1996 Mayfair Games 1995 Goldsieber Pravidla hry Hra pro 2 5 hráčů 40 60 minut pro 5 hráčů 20 30 minut pro 2 hráče Designed by Stefan Dorra CZ překlad: Merlin 2009, runebound@gmail.com,

Více

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice Ukradni Galaxy, Sharana, Alhambru Desková hra ve které si můžete vyzkoušet vzrušení jako velitel party zlodějů, která se snaží ukrást Ford Galaxy, Volkswagen Sharan anebo Seat Alhambra. Ve zkratce Každý

Více

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek CZ Habermaaß-hra 4778A /4680N První hra Stavění zvířátek První hra Stavění zvířátek Tři skládací hry se zvířaty pro 1-4 hráče ve věku od 2let. Autor: Klaus Miltenberger Ilustrace: Kristin Muckel Délka

Více

CÍL CÍL HRY HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy:

CÍL CÍL HRY HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy: Pravidla hry CÍL HRY Jak to bylo se zajícem a želvou, jste jistě všichni slyšeli. Co však už možná nevíte, je jak příběh pokračoval. Zajíc se totiž se svojí prohrou nesmířil a chtěl se utkat znovu. Želva

Více

Notre Dame. Stefan Feld

Notre Dame. Stefan Feld HRACÍ MATERIÁL Notre Dame Stefan Feld 5 částí hrací desky (městské čtvrti) 3 kartičky Notre Dame (po jedné trojúhelníkové, čtvercové a pětiúhelníkové) 45 akčních karet (nemocnice, rezidence, klášterní

Více

minut Ystari 2004 Cyril Demaegd Michal Snoopyx Jur

minut Ystari 2004 Cyril Demaegd Michal Snoopyx Jur Počet hráčů: 2-4 Věk: 12+ Délka hry: 45-90 minut Vydavatel: Ystari Rok vydání: 2004 Autor: Cyril Demaegd Překlad pravidel a úprava:michal Snoopyx Jurčík Obsah Ys 56 válečků (překupníků) s čísly, 14 ve

Více

Mzslenka hry. Komponenty

Mzslenka hry. Komponenty I když je život na vesnici tvrdý, na druhou stranu jejich obyvatele nutí na sobě pracovat. Někteří se dostanou až na radnici, jiní do kláštera a další vyrazí hledat své štěstí do světa. Každý hráč řídí

Více

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí:

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí: Legendary Inventors Cíl hry V průběhu hry se hráči budou podílet na tvorbě vynálezů a získávat patenty, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se nejúspěšnějším týmem vynálezců, které kdy poznal

Více

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ Michael Schacht TŘI NOVÉ BUDOVY (Drei Zusatzgebäude) 4 nové destičky, a sice: - 1 restaurace (Restaurant) - 1 obchod se suvenýry (Souvenirshop) - 2 pavilóny (Pavillon) Čtyři nové destičky

Více

Na konci roku se všechny indiánské kmeny společně setkávají. Náčelník, který naloví nejvíce zvířat se stává vítězem.

Na konci roku se všechny indiánské kmeny společně setkávají. Náčelník, který naloví nejvíce zvířat se stává vítězem. Pro 2 4 hráče od 10 let (překlad Cauly) OBSAH 1.0 PŘEDMLUVA... 1 2.0 HERNÍ MATERIÁL. 1 3.0 PŘÍPRAVA... 3 4.0 PRŮBĚH HRY.. 3 5.0 KONEC HRY A POSLEDNÍ BODOVÁNÍ...11 6.0 ROZŠÍŘENÍ. 11 1.0 PŘEDMLUVA Ve hře

Více

Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY

Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY Příprava hry: Herní materiál: Hrací plán Hrací kameny: 48 sloupů ve čtyřech barvách 48 kamenů šlápot ve čtyřech barvách 4 figurky pro bodovací lištu 1 velká šlápota 1 chrám

Více

CAESAR & KLEOPATRA (Caesar & Cleopatra)

CAESAR & KLEOPATRA (Caesar & Cleopatra) CAESAR & KLEOPATRA (Caesar & Cleopatra) Wolfgang Lüdtke Caesar a Kleopatra jsou ve sporu. Jedná se o nezávislost Egypta. Pomocí šikovného nasazení povolených a méně povolených prostředků se oba snaží získat

Více

OBSAH BALENÍ. od René Wiersma

OBSAH BALENÍ. od René Wiersma od René Wiersma Hráči se vžívají do role bohů jenž za úsvitu časů přetváří a osidlují krajinu lidmi. V průběhu hry budou hráči ovládat tvorbu a zánik světadílů a vzestup a pád civilizací! Hráči se mezi

Více

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů CZ Habermaaß-hra 4935 Magie stínů Magie stínů Magická stínová hra pro 2 až 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Autor: Kai Haferkamp Ilustrace: Marc Robitzky Délka hry: cca. 15 až 20 minut Obsah: 4 malé kouzelné

Více

Autor hry: shem phillips & s j macdonald ilustrace: mihajlo dimitrievski Grafická úprava a sazba: shem phillips 2018 garphill games Autor překladu:

Autor hry: shem phillips & s j macdonald ilustrace: mihajlo dimitrievski Grafická úprava a sazba: shem phillips 2018 garphill games Autor překladu: Autor hry: shem phillips & s j macdonald ilustrace: mihajlo dimitrievski Grafická úprava a sazba: shem phillips 2018 garphill games Autor překladu: Anna Ledecká Redakce a sazba: Miroslav Tlamicha Korektury:

Více

HERNÍ KOMPONENTY 34 karet zakázek 132 karet palet 54 hexových žetonů palet a 1 startovní trojhexový žeton 4 karty nápovědy

HERNÍ KOMPONENTY 34 karet zakázek 132 karet palet 54 hexových žetonů palet a 1 startovní trojhexový žeton 4 karty nápovědy Svět překrásných barev ožívá, když si hráč vybírá z karet zakázek, zobrazující 34 nejlepší umělecká díla evropských mistrů minulých šesti století. Hráči tvoří svou zakázku mícháním základních barev chytrým

Více

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče Cíl hry: Každý hráč si na začátku vylosuje kartu s tajným kódem (vzorem rozložení kuliček). V průběhu partie hráči pokládají na desku nové kuličky nebo přemisťují stávající

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

JAMBO. Cíl hry Vyhrává ten, komu se podaří vydělat více zlata.

JAMBO. Cíl hry Vyhrává ten, komu se podaří vydělat více zlata. JAMBO Rüdiger Dorn Pozadí hry Pozdravem Jambo vítají ve svahilštině zdatní prodavači své koupěchtivé zákazníky. Již před staletími existovala v srdci Afriky kvetoucí obchodnická kultura. Zdaleka sem přicházelo

Více

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion Po zničující válce je všemi hlavními rasami galaxie uzavřen mír a vytvořena Aliance. Prvním krokem Aliance je vytvoření

Více

Habermaaß-hra 2537 CZ

Habermaaß-hra 2537 CZ CZ Habermaaß-hra 2537 Habermaaß-hra 2537 Strašidelný hrad Děsivá kolekce her pro 2 až 4 duchy od 4 do 99 let. Malá strašidélka žáci strašidelné školy na hradě Strašidlákově jsou rozrušení dnes se koná

Více

RA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REAKCÍ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE L

RA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REAKCÍ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE L HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REAKCÍ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů a každé

Více

Cíl y. Počet áčů. Cíl é skóre

Cíl y. Počet áčů. Cíl é skóre Stev Aram i Mathieu L e Pravidla y Úvod Je cirkusová sezóna. Principálové velí chvátat od štace ke štaci, protože kdo rychleji přepraví svůj cirkus, má pak víc času na přípravu grandiózního vystoupení.

Více