Akce, které jsou svým termínem vhodné pro členy a příznivce JARO Jaroměř (nekryjí se s našimi akcemi), jsou již zapracovány do tohoto seznamu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Akce, které jsou svým termínem vhodné pro členy a příznivce JARO Jaroměř (nekryjí se s našimi akcemi), jsou již zapracovány do tohoto seznamu."

Transkript

1 POZOR vzhledem k naší spolupráci s ochranou přírody na Slovensku doporučujeme každému vážnému zájemci z řad členů a příznivců JARO Jaroměř, ale i z jiných ochranářských organizací a institucí, jakožto i aktivním jednotlivcům, zkrátka všem kteří mají zájem udělat něco pro přírodu, akce našich kolegů na Slovensku. Naleznete je na stránkách a Z technických a koordinačních důvodů je ale bezpodmínečně nutné, aby se všichni zájemci z ČR kteří chtějí pomáhat na Slovensku nejprve přihlásili na coracias@seznam.cz (případně alespoň na tel ). Akce, které jsou svým termínem vhodné pro členy a příznivce JARO Jaroměř (nekryjí se s našimi akcemi), jsou již zapracovány do tohoto seznamu. Doporučujeme našim členům a příznivcům návštěvu cyklu přednášek Přírodou Náchodska: Přírodou Náchodska Jiráskovo gymnázium ve spolupráci s čajovnou Poklop si Vás dovolují pozvat na komentované promítání autorských fotografií - vždy v pátek od 19:00 v čajovně Poklop v budově Déčka, Zámecká 243, Náchod. Vstupné dobrovolné. 5.února 2010 Křídla ve vzduchu - motýli a vážky, Jan Ježek 19.února 2010 Netopýři - život v podzemí, Jaroslav Barva 26.února 2010 Pavouci krasavci s chlupatýma nohama, Rudolf Macek Akce byla podpořena grantem MÚ Náchod a grantem Královéhradeckého kraje.

2 Přednáška Příroda Podkrkonoší a Podorlicka a její ochrana 10. února 2010 v 18:00 hodin Město Rtyně v Podkrkonoší a JARO Jaroměř Vás srdečně zvou na přírodopisnou přednášku Příroda Podkrkonoší a Podorlicka a její ochrana, David Číp, předseda ZO Českého svazu ochránců přírody JARO Jaroměř, pohovoří o přírodních hodnotách Podkrkonoší a Podorlicka, problematice jaroměřské záchranné stanice, vyvěšování budek pro ptáky, ochraně obojživelníků, našich druhů orchidejí, ptactva i hmyzu. Zajímavé povídání bude doplněno projekcí fotografií a filmu na velké plátno. vstupné 30,- Kč, kino na Rychtě ve Rtyni v Podkrkonoší Krikobraní (česky Keřobraní) Leden březen 2010 Likvidace náletových dřevin někde v Bielych Karpatech na Slovensku. Místo a datum konání akce záleží na počasí (nesmí být příliš velká zima a hodně sněhu), počtu zájemců a jejich časových možnostech (v případě malého zájmu se akce konat nebude). Počítáme, že bychom vyrazili zhruba na 3 dny (víkend + pátek, nebo pondělí). Doprava účastníků tam i zpět (na trase Jaroměř Nemšová) zdarma, ubytování zajištěno na správě CHKO Biele Karpaty. Prosíme všechny, kteří by s námi rádi vyrazili, ať se ozvou na e- mail: coracias@seznam.cz či tel Záchrana zakletých princezen Velkého Jaroměřska 20.února. 15.března 2010??? Zajišťování rizikových úseků silnic, kde dochází k masakrování migrujících žab automobilovou dopravou. Termín je orientační a zcela závisí na aktuálním průběhu počasí. Prosíme zájemce nechť nás předem kontaktují ( ), abychom je cca 5 dní předem mohli upozornit na termín zahájením akce

3 Jarní a letní tábor v přírodě pro ovce a kozy 1.dubna - 1.listopadu 2010 Jarní, letní a podzimní tábor určený pro domácí mazlíčky (ovce a kozy), během kterého si odpočinou od šedých zdí stájí, nezdravé stravy a úmorné nudy. Poznají spoustu nových přátel, se kterými budou trávit den sportováním na stráni a prožijí různá dobrodružství při výpravách do hlubokých houštin tajemných koutů rozlehlé, pětihektarové ohrady. K večeru pak budou se svými kamarády ulehat do provoněných polštářů mateřídoušky, kde se oddají slastnému přežvykování úžasně aromatické, léčivé šťavnaté píce a to vše s krásně romantickým výhledem do krajiny (např. na Sněžku či na Kuks). Ke konci pobytu v našem táboře budou mít vaše dobytčata krásně lesklou srst, osvalená těla, perfektní trávení a skvělou náladu. Následkem množství romantických nocí by se dokonce někteří vaši svěřenci mohli vrátit domů s malým překvapením (v bříšku). Na přelomu června a července a v září se registrovaní účastníci tábora zúčastní několikadenního putovní výletu za novými zážitky a čerstvou pastvou přímo do srdce přírodní památky Na plachtě v Hradci Králové. Tábor je vhodný pro samostatné děti (kůzlata od 2 měsíců, jehňata od 3 měsíců) i dospělé, možné jsou i celorodinné pobyty a pokud vás již vaši mazlíčci omrzeli, je možné je u nás po dohodě ubytovat i na několik let. Po celou dobu pobytu zajištěna plná penze i dohled veterinárního lékaře a hygienika. Délka pobytu je možná jak na pár dní, tak po celou dobu konání tábora (tj. cca do ). POZOR - vzhledem k neustále se zvyšujícímu zájmu o tento tábor jsou však některé termíny již nyní beznadějně obsazené! Tábor je vhodný i pro začínající pasáky a jejich honácké psi. A to nejlepší nakonec tento skvělý tábor pro dobytčata je zcela zdarma!!!

4 Den Země Hradec Králové na Plachtě 14.?? nebo 24??.dubna 2010 Tradiční akce ve spolupráci s tradičními organizacemi (AOPK HK, Muzeum VČ HK, SEVER HK, ) Likvidace náletových dřevin, vytváření ranných sukcesních stádií, úklid odpadků a poznávání přírody. Bližší informace ještě zveřejníme. Noční příroda přírodní památky Na Plachtě 14.?? nebo 24??.dubna?? 2010 Nultý ročník vzdělávací zoologicko botanické exkurze zaměřený na poznávání přírody za soumraku a v noci. Přesný termín a podrobnější program teprve v jednání zveřejníme později, je možné, že akce bude spojena s brigádou u příležitosti Dne Země (viz výše uvedená akce). Vítání ptačího zpěvu Mělčany u Dobrušky 1. května 2010 Akce ve spolupráci s Českou společností ornitologickou a A-ROCHA. Začátek v 7:30, sraz je v příměstském táboře Mělčany. Ornitologicko-botanicko-entomologická vzdělávací vycházka nivou řeky Dědiny, lesním komplexem Chlum a okolím rybníka Broumar u Opočna. Odchyt a kroužkování ptactva, poznávání přírodnin. Na akci navazuje Vzdělávací přírodovědná exkurze Zbytka 1. května 2010 Botanicko-herpeto-ornito-entomologická vzdělávací vycházka přírodní rezervací Zbytka u Českého Meziříčí. Účastníci akce budou seznámeni se zdejšími přírodními hodnotami a zasvěceni do problematiky ochrany přírody této lokality. Sraz účastníků je ve 14:00 hod na vlakové stanici v Pohoří. Akce volným způsobem navazuje na výše uvedenou akci Vítání ptačího zpěvu Mělčany (někteří z účastníků Vítání se budou přesunovat z Mělčan na Zbytka autem a je možné si k nim po domluvě přisednout). Vzdělávací exkurze na přírodovědně zajímavé lokality Velkého Jaroměřska 8. květen 2010 Cestovní exkurze zaměřená na průzkum známých i neznámých lokalit vzácnějších druhů rostlin (orchideje, ostřice, všivce, ) v oblasti Velkého Jaroměřska. Začátek akce v 8:00, místo srazu bude upřesněno jen řádně předem přihlášeným zájemcům ( em). Cena od 100 do 300 Kč (příspěvek na pohonné hmoty v závislosti na spotřebě automobilu a počtu účastníků).

5 Vzdělávací exkurze Slovensko I. (Biele Karpaty) 15. květen 2010 Vzdělávací přírodovědná exkurze do oblasti Bielych Karpat, kterou organizuje Karpatské ochranárske združenie altruistov ( POZOR TATO AKCE JE PRO OBČANY ČR POUZE ZA ODM ĚNU a mohou se ji zúčastnit pouze osoby, které se podílejí na ochraně přírody tj. zejména aktivní (manuálně i "intelektuálně") členové a příznivci JARO Jaroměř a dalších ochranářských organizací a institucí, nebo ochranářsky aktivní jednotlivci. Podrobnosti k akci získají osoby pouze předem přihlášené na coracias@seznam.cz,. Počet účastníků je omezen a v příp adě velkého zájmu rozhoduje množství aktivit vykonaných pro přírodu. Vzdělávací exkurze Slovensko II. (Pováží) 22. květen 2010 Vzdělávací přírodovědná exkurze do okolí Trenčianských Bohuslavic, kterou organizuje občanské sdružení Pre Prírodu ( POZOR TATO AKCE JE POUZE ZA ODM ĚNU a z České Republiky se ji mohou zúčastnit pouze osoby, které se podílejí na ochraně přírody tj. zejména aktivní (manuálně i "intelektuálně") členové a příznivci JARO Jaroměř a dalších ochranářských organizací a institucí, nebo ochranářsky aktivní jednotlivci. Podrobnosti k akci získají osoby pouze předem přihlášené na coracias@seznam.cz, které splňují výše uvedenou podmínku. Počet účastníků je omezen a v příp adě velkého zájmu rozhoduje množství aktivit vykonaných pro přírodu. Pracovně vzdělávací exkurze Slovensko (Biele Karpaty) (4)5. 6. (7.) června 2010 Vícedenní botanicko-ornitologicko-herpetologicko-entomologická pracovně vzdělávací exkurze na biologicky zajímavé lokality v oblasti Bielych Karpat na Slovensku spojená s pracovními aktivitami na podporu biodiverzity (kosení a úklid trávy). Pro aktivní členy a příznivce JARO Jaroměř doprava na trase Jaroměř Biele Karpaty zdarma. Bližší informace obdrží pouze osoby předem přihlášení na coracias@seznam.cz.

6 Noční příroda 11.června 2010 Akce ve spolupráci s Českou společností ornitologickou a A-ROCHA. Botanickoherpetologicko-ornitologicko-entomologická večerní a noční exkurze na přírodovědně zajímavé lokality v okolí Josefova (teplomilné stráně, mokřadní louky a jezírka v Ornitologickém parku Josefovské louky,..). Odchyt a kroužkování ptactva, poznávání rostlin, obojživelníků, hmyzu včetně jeho lákání na světelný zdroj. Ukázka některých pacientů záchranné stanice Jaroměř, předvedení průzkumu netopýrů za pomoci ultrazvukového detektoru. Pastva ovcí a koz v přírodní památce Na Plachtě 26.června až 3.července 2010 Já chci mít čapku s bambulí nahoře, jíst kaštany, mýt se v lavoře Pastva stáda ovcí a koz v přírodní památce Na Plachtě. Nadšení pasáci se mohou hlásit již nyní! Letní ochránářský tábor Slovensko (Pováží Lúka / Tematín) července 2010 Tábor pořádá občanské sdružení Pre Prírodu ( a je zaměřený na praktickou ochranu jedné z nejunikátnějších lokalit Slovenska. Jedná se o nejbohatší lokalitu motýlů na Slovensku zjištěny cca dva tisíce (!!!) druhů motýlů, žije zde např. i kobylka sága nebo ploskoroh pestrý, pravidelně zde loví orel královský, hnízdí zde dudek chocholatý. Roste zde celá řada vzácných rostlin ať už jde o orchideje, nebo třeba atraktivní hvozdík Lumnitzerův, který v ČR můžete vidět jen na Pálavě na Slovensku jen v dalších třech oblastech. Tábor je svým termínem vhodný pro všechny členy a příznivce JARO Jaroměř. Není na něj ale zajištěna doprava z Jaroměře zdarma tam i zpět jako na tábor v Trenčianských Bohuslavicích na konci srpna. Z technických důvodů je ale nutné, aby se všichni zájemci z ČR nejprve předem přihlásili na coracias@seznam.cz.

7 Tábor Olešenka července 8. srpna 2010 Dvacátý ročník tradičního pracovně-vzdělávací tábora zaměřeného na péči o louky (ruční sečení jen za pomoci kosy a brousku jako za starých časů, pouze další dvě podobné akce v celé ČR!) se vzácnou květenou v údolí říčky Olešenky v podhůří Orlických hor. Dále poznávání a kroužkování ptáků, určování rostlin, vážek, plazů, obojživelníků, hry, večery u ohně s kytarou, nebo přednáškami o přírodě, plně funkční ukázka využití alternativních zdrojů energie (např. solární mrazák) Práce a poznávání půl na půl, ubytování ve vlastních stanech. Místo konání: okolí obce Rzy u Olešnice v Orl. horách.

8 Pracovně vzdělávací tábor Slovensko (20.?) ( ) srpen 2010 Ochranářský tábor na Slovensku, který pořádá občanské sdružení Pre Prírodu ( v oblasti Pováží. Tábor se koná v termínu od 21. do a je možné se ho zúčastnit po celou dobu jeho trvání. Pro členy a příznivce JARO Jaroměř bude zajištěna doprava na trase Jaroměř Trenčianské Bohuslavice tam i zpět zdarma. Předpokládáme, že délka pobytu našich členů a příznivců bude upravena až na základě časových možností přihlášených jednotlivců (nejpravděpodobnější odjezd je v pátek v odpoledních hodinách, pravděpodobný návrat v úterý 24. či středu 25., nebo až v neděli 29.8.). Pokud bude vypraveno více vozidel, bude pravděpodobně možné částečně si vybrat z více možných termínů návratu. Ubytování je ve vlastních spacácích ve velkém vojenském stanu, nebo ve vlastních stanech, jídlo a nářadí zajištěno (zdarma), večery s ohněm a výborným hráčem na kytaru Anino Belanem. Min. v sobotu brzo ráno a celou neděli zoologicko-botanická exkurze do okolí. Vhodné zejména pro studenty pracovně vzdělávací výlet na Slovensko vás nemusí stát ani korunu. Pastva ovcí a koz na Plachtě II 1. 8.září 2010 Pastva stáda ovcí a koz v přírodní památce Na Plachtě. Nadšení pasáci se mohou hlásit již nyní! Nebeská modř hořkých krasavců 11.září 2010 Cestovní exkurze zaměřená na mapování známých a vyhledávání nových lokalit hořečku brvitého, mnohotvarého českého a nahořklého v oblasti Velkého Jaroměřska (zejména jihovýchodní a jižní část Orlické hory, Litomyšlsko a Svitavsko). Začátek akce v 8:00, místo srazu bude upřesněno jen řádně předem přihlášeným zájemcům ( em). Cena od 100 do 300 Kč (příspěvek na pohonné hmoty v závislosti na spotřebě automobilu a počtu účastníků).

9 Ptačí festival 2. října 2010 Akce ve spolupráci s Českou společností ornitologickou a A- ROCHA. Odchyt a kroužkování ptactva, promítání filmů. Začátek v 7:30, místo srazu bude ještě upřesněno na internetových stránkách. Pracovní víkendovka Biele Karpaty Slovensko (Nová Bošaca Grúň) září Akci pořádá občanské sdružení Pre Prírodu ( a je zaměřená na praktickou ochranu typických Bělokarpatských orchidejových luk. Akce je svým termínem vhodná pro všechny členy a příznivce JARO Jaroměř. Není na ni ale zajištěna doprava z Jaroměře zdarma tam i zpět jako na některé předešlé akce. Z technických důvodů je ale nutné, aby se všichni zájemci z ČR nejprve předem přihlásili na coracias@seznam.cz. Podzimní brigáda na Plachtě 16.? nebo 23.? Tradiční akce ve spolupráci s tradičními organizacemi (AOPK HK, Muzeum VČ HK, SEVER HK, ) Likvidace náletových dřevin, vytváření ranných sukcesních stádií, úklid odpadků a poznávání přírody. Bližší informace ještě zveřejníme. Vánoce pro zvířátka 18. prosince 2010 Den otevřených dveří s doprovodným programem pro nejširší veřejnost na naší záchranné stanici. Připraveny zajímavé přednášky (např. Příroda Balkánu), promítání vlastních filmů, občerstvení zajištěno, vstupné dobrovolné. Program pro veřejnost začíná ve 13 hodin. Smyslem akce je také to, aby lidé nezapomínali na zvířata a jejich problémy (s počasím, či lidskými aktivitami) ani o Vánocích. Pacientům stanice můžete nadělit dárečky, jako např.: tvrdé pečivo, ovoce, zeleninu, suché plody, psí a kočičí konzervy a granule, piškoty, semena, kvalitní luční seno, Čím více dárečků přinesete, tím déle budou mít zvířátka na stanici Vánoce!

Realizátor: partner ZO ČSOP JARO Jaroměř. Lokalita Ještěrčí ráj

Realizátor: partner ZO ČSOP JARO Jaroměř. Lokalita Ještěrčí ráj Realizátor: partner ZO ČSOP JARO Jaroměř Lokalita Ještěrčí ráj prostřednictvím pozemkových spolků na lokalitě Ještěrčí ráj spočívalo v: - kosení travních porostů svépomocí včetně likvidace posečené hmoty

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

Český svaz ochránců přírody JARO. ve spolupráci. se správami CHKO Pálava a CHKO Biele Karpaty. Vás srdečně zvou na pracovně - vzdělávací akci

Český svaz ochránců přírody JARO. ve spolupráci. se správami CHKO Pálava a CHKO Biele Karpaty. Vás srdečně zvou na pracovně - vzdělávací akci Český svaz ochránců přírody JARO ve spolupráci se správami CHKO Pálava a CHKO Biele Karpaty Vás srdečně zvou na pracovně - vzdělávací akci MORAVSKOSLOVENSKÉ SENOBRANÍ 2013 kosení a úklid travních porostů

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 1. týden 21. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

pořádá AKCE NA DEN DĚTÍ DĚTSKÉ DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ

pořádá AKCE NA DEN DĚTÍ DĚTSKÉ DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ JIHLAVSKÁ UNIE NESLYŠÍCÍCH ( založena roku 1948 ) zakládající člen Českomoravské jednoty neslyšících Polenská 4382/2c, 586 01, Jihlava IČ 66598940 mobil/sms: 721 275 691 http://www.jihlava-un.eu/ E-mail:

Více

MYKOLOGICKO-BOTANICKÁ EXKURZE DO PP NA PLACHTĚ

MYKOLOGICKO-BOTANICKÁ EXKURZE DO PP NA PLACHTĚ muzeum Neformální vzdělávací instituce Celoživotní učení Disponuje odbornými znalostmi v oboru přírodních věd: mykologie, botanika, zoologie, entomologie, paleotologie, geologie Sbírkotvorná instituce

Více

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz Informační zpravodaj květen II. 2015 Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně Ve dnech 15. 16. května proběhl ve slovenském Trenčíně

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2018

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2018 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2018 1. týden 20. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Správa CHKO Orlické hory Dobrovského 332 516 01 Rychnov nad Kněžnou

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Správa CHKO Orlické hory Dobrovského 332 516 01 Rychnov nad Kněžnou Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Správa CHKO Orlické hory Dobrovského 332 516 01 Rychnov nad Kněžnou ================================================ ================================================

Více

Viadua sdružení pro ochranu a obnovu přírody a krajiny Závěrečná zpráva k projektu Za poznáním do přírody

Viadua sdružení pro ochranu a obnovu přírody a krajiny Závěrečná zpráva k projektu Za poznáním do přírody Viadua sdružení pro ochranu a obnovu přírody a krajiny Závěrečná zpráva k projektu Za poznáním do přírody dle Smlouvy č. OSKOL/FRM/000847/2015/Pal o poskytnutí finanční podpory z rozpočtu statutárního

Více

Finanční zdroje na EVVO 2013-2014

Finanční zdroje na EVVO 2013-2014 Finanční zdroje na EVVO 2013-2014 Pardubický kraj (30.11.2013 http://www.pardubickykraj.cz/probihajicigrantove-programy ) Norské fondy http://www.mfcr.cz/cs/zahranicnisektor/podpora-ze-zahranici OP ŽP

Více

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Neděle, 08 Únor 2009 20:12 Aktualizováno Sobota, 14 Říjen 2017 18:51 ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ŠVP BÝT SÁM SEBOU I S VÁMI Mateřská škola Pionýrská se od nového školního roku 2017/2018 snaží do svých vzdělávacích

Více

akce pro školy a veřejnost

akce pro školy a veřejnost akce pro školy a veřejnost Hradec Králové a okolí tolice dětelová ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Září 2012 Den zemědělství Královéhradeckého kraje se Střediskem ekologické výchovy SEVER 14. 9. 2012, pátek, 9:00

Více

Vítání ptačího zpěvu

Vítání ptačího zpěvu Vás srdečně zve na tradiční akci Vítání ptačího zpěvu 45 Kč/osoba/program (omezený počet) Zážitkový program zaměřený na poznávání ptačích druhů Beskyd, odchyt ptáků do ornitologických sítí, pozorování

Více

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci,

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, dostává se Vám do rukou první oficiální zpravodaj 10. Mezinárodní olympiády TOM, který jsme v návaznosti na legendu o vzniku našeho města nazvali Paví

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

LOUKY a PASTVINY. Jan HORNÍK. projekt Managementové centrum - občanská sdružení Daphne ČR a Centaurea

LOUKY a PASTVINY. Jan HORNÍK. projekt Managementové centrum - občanská sdružení Daphne ČR a Centaurea LOUKY a PASTVINY Jan HORNÍK projekt Managementové centrum - občanská sdružení Daphne ČR a Centaurea Podpořeno grantem z islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci finančního mechanismu EHP a Norského finančního

Více

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole Projekt pro školní rok 2011/2012 Charakteristika projektu: Projekt bude rozvíjet environmentální výchovu, v souvislosti se čtyřmi

Více

Zpráva ze služební cesty

Zpráva ze služební cesty Zpráva ze služební cesty 7. 7. 2015 Dopoledne cesta z Hradce Králové do Prahy a na Letiště Václava Havla. V 11:55 odlet do Osla. Na letišti v Oslu Gardermoen půjčení auta a přesun do Osla k ubytování.

Více

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Plán je rozvržen do 4 bloků na 4 roční období: podzim, zima, jaro, léto. Náměty činností v průběhu jednotlivých ročních období Všechny výchovné

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben/květen 2010

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben/květen 2010 13. týden Pá 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben/květen 2010 10:00 12:00 Kurz seberozvoje 14. týden Po 5.4. VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ STŘEDISKO UZAVŘENO Út 6.4. 9:30 12:00 HapAteliér

Více

Program na březen 2014

Program na březen 2014 Číslo stránky 1 Program na březen 2014 ZÁJMOVÉ AKTIVITY Název aktivity Termíny aktivity Doba konání Lektor (asistent) Cena aktivity Poznámky / Přihlášky Aspergea: setkání sebeobhájců 6. 3. 2014 čtvrtek

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 1. týden 21. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015. nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY SRPEN 2015 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437 kancelář sociálních pracovnic 777 92 92 15 soc. pracovnice Ing. Klára Elšíková 777 92 92 16 soc. pracovnice Mgr.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

PROJEKT - BLOKOVÝ GRANT Harmonie kulturní krajiny na území národní přírodní památky a národní kulturní památky Babiččino údolí

PROJEKT - BLOKOVÝ GRANT Harmonie kulturní krajiny na území národní přírodní památky a národní kulturní památky Babiččino údolí PROJEKT - BLOKOVÝ GRANT Harmonie kulturní krajiny na území národní přírodní památky a národní kulturní památky Babiččino údolí ZÁKLADNÍ INFORMACE Doba trvání: 2 roky (červenec 2008 červen 2010) Realizace:

Více

Pojďte s námi do přírody

Pojďte s námi do přírody Pojďte s námi do přírody závěrečná zpráva projektu Vojtěch Kodet prosinec 2011 Pobočka České společnosti ornitologické na Vysočině Úvoz 23, 586 01 Jihlava, IČ 75107988 www.cso.cz/vysocina.html Pojďte s

Více

DLOUHODOBÝ PLÁN PRÁCE EVVO

DLOUHODOBÝ PLÁN PRÁCE EVVO DLOUHODOBÝ PLÁN PRÁCE EVVO Mottem školního vzdělávacího plánu naší základní školy je Škola pro život. Příroda, rostliny, živočichové i životní prostředí jsou neodmyslitelnou součástí každodenního života.

Více

SOKOLÍCI. Kroužek mladých myslivců a ochránců přírody při MS Hrouda Zdice

SOKOLÍCI. Kroužek mladých myslivců a ochránců přírody při MS Hrouda Zdice SOKOLÍCI Kroužek mladých myslivců a ochránců přírody při MS Hrouda Zdice Návštěva pozorovacího srubu volně žijící zvěře v NP Šumava Na návštěvě v NP Šumava lovecká chata, kde jsme bydleli a rybí líheň

Více

Aktivity Volejbalového centra nad Metují

Aktivity Volejbalového centra nad Metují únor 2015 březen 2015 duben 2015 květen 2015 červen 2015 14.6.2015 (neděle) Závěrečná - minivolejbal Žákovský i minivolejbal Týniště nad Orlicí 7.6.2015 (neděle) Hradecký turnaj minivolejbalu Žákovský

Více

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný)

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný) VARIANTA 1 Víkendový pobyt pro rodiče a děti Délka pobytu: pátek až neděle (2 noci) pro 2 dospělé osoby a 1 dítě do 12 let V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

29. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ

29. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ 29. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ 26. 10 28. 10. 2018 CHATA PLÁNĚ POD JEŠTĚDEM LIBERECKÝ KRAJ HLAVNÍ TÉMATA: Horská, expediční a cestovní medicína, medicína v divočině, první pomoc a záchrana v horách, lezecké úrazy

Více

Trať 020 Velký Osek Hradec Králové Choceň. Trať 021 Týniště nad Orlicí Letohrad, Častolovice Solnice

Trať 020 Velký Osek Hradec Králové Choceň. Trať 021 Týniště nad Orlicí Letohrad, Častolovice Solnice Změny železničních jízdních řádů od 9. 12. 2018 V neděli 9. prosince 2018 začne na železnici platit nový jízdní řád. Mezi nejvýznamnější změny, které ovlivní cestující v Královéhradeckém kraji, patří přímé

Více

ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD

ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD ZMĚNY AUTOBUSOVÝCH JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 9. 12. 2018 Vážení cestující, dovolujeme si Vás informovat o nejvýznamnějších změnách v autobusové dopravě v Královehradeckém kraji. Změny budou platit od neděle 9.

Více

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým Vážení přátelé, jak možná víte, letos v červnu jsme pořádali historicky první setkání určené teenagerům a dospělým. Konalo se v Rozdrojovicích u Brna a mnozí z Vás mohou potvrdit, že se více než vydařilo.

Více

Obojživelníci u Rančířovského Okrouhlíku

Obojživelníci u Rančířovského Okrouhlíku občanské sdružení Mokřady - ochrana a management Šeříková 345/8, 588 12 Dobronín, IČO 22763198 www.mokrady.wbs.cz Obojživelníci u Rančířovského Okrouhlíku Zpráva z akce pro veřejnost Jaromír Maštera červenec

Více

Doprovodné programy ke stálým expozicím

Doprovodné programy ke stálým expozicím Doprovodné programy ke stálým expozicím 1) historická expozice Rokycansko v minulosti : Výprava do pravěku (nástroje, činnosti, zbraně, šperky) Na návštěvě ve středověku (erby, rytíři a jejich zbroj, řemesla,

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

Program Kurzu krajanů 2014

Program Kurzu krajanů 2014 l. týden 25. 7. Program Kurzu krajanů 2014 odjezd z Prahy příjezd účastníků kurzu do Dobrušky ubytování oficiální zahájení kurzu, - seznámení se s účastníky kurzu - společná večeře 26. 7. 27. 7. rozřazovací

Více

Rumpálova 999, Prachatice

Rumpálova 999, Prachatice SZČ - CEV DŘÍPATKA Rumpálova 999, 383 01 Prachatice Tel.: 739 369 457, 606 035 508 www.dripatka.cz dripatka@dripatka.cz Nabídka EVP je připravena s ohledem na požadavky pedagogů a zahrnuje programy pro

Více

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky.

Pokud se chcete zúčastnit, je nutné se na jednotlivé dny nahlásit předem. Každý den nás může být max. 10 účastníků + lektorky a asistentky. Letní aktivity na Miladě Kdy a kde? termín: 8. - 12. července příchod: 8-9 h, Milady Horákové 1; od 9 h denní program návrat: 15-16 h, Milady Horákové 1 O co jde? Letní aktivity na Miladě jsou pokračováním

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Nabídka výukových programů

Nabídka výukových programů Nabídka výukových programů s environmentální, historickou a přírodovědnou tématikou pro MŠ, 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ a SŠ Více informací a o dalších aktivitách pro školy se dozvíte na www.mpcr.cz v rubrice

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Místní organizace Českého rybářského svazu v Poděbradech pořádá ve spolupráci s firmou AQUA TRUCK AQUA TRUCK

Místní organizace Českého rybářského svazu v Poděbradech pořádá ve spolupráci s firmou AQUA TRUCK AQUA TRUCK Místní organizace Českého rybářského svazu v Poděbradech pořádá ve spolupráci s firmou AQUA TRUCK AQUA TRUCK ZÁVODY JEDNOTLIVCŮ V LOVU RYB UDICÍ NA PLAVANOU Vážení sportovní přátelé, je nám ctí, že můžeme

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Příměstský tábor Vesmír 13. 8. 2018 až 17.8.2018, Rodinné centrum Vikýrek - Přátelé KOPRETIN z.s. Vikýřovice, Sportovní 273, Vikýřovice, 788 13 Prázdniny plné dobrodružství pro děti ve věku 3-6let. XXVIII.

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: březen/duben 2010 9. týden

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: březen/duben 2010 9. týden TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: březen/duben 2010 9. týden Po 1.3. 9:30 12:00 HapAteliér - Poděbradova 58 Út 2.3. 9:30 12:00 HapAteliér - Poděbradova 58 13:00 15:00 Fytoterapie 8:40

Více

Národní programy ČSOP. Ochrana biodiverzity Pozemkové spolky Národní síť záchranných stanic

Národní programy ČSOP. Ochrana biodiverzity Pozemkové spolky Národní síť záchranných stanic Národní programy ČSOP Ochrana biodiverzity Pozemkové spolky Národní síť záchranných stanic Ochrana biodiverzity Ochrana biodiverzity Program zahrnuje řadu především lokálních projektů mapování, praktické

Více

Událost minulého měsíce

Událost minulého měsíce Událost minulého měsíce Letní sportovní rekondiční tábor pro děti se sluchovým postižením Od 23. 7. - 31. 7. 2011 OUN Olomouc pořádal s podporou Krajského úřadu Olomouckého kraje, v rekreačním komplexu

Více

5ti denní tématický pobyt v ekocentru STŘEVLÍK (středisko ekologické výchovy)

5ti denní tématický pobyt v ekocentru STŘEVLÍK (středisko ekologické výchovy) TŘÍDA : NÁMOŘNÍCI 5ti denní tématický pobyt v ekocentru STŘEVLÍK (středisko ekologické výchovy) Místo pobytu: středisko ekologické výchovy Libereckého kraje Oldřichov v Hájích 5, 463 31 Kontakty: www.strevlik.cz

Více

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 Kypr je ostrov s nejkrásnějšími písčitými plážemi v Evropě. Letos zde organizujeme výukový kemp plážového volejbalu ve spojení s dovolenou u moře. Termíny jsme

Více

ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA 2013/2014

ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA 2013/2014 Městská mateřská škola Hořovice, Jiráskova 602, 268 01 Hořovice ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA 2013/2014 Motto: Kdo rozumí přírodě a světu, porozumí lépe i sám sobě Koordinátor: Bc. Iveta Matějková Cílové skupiny:

Více

Více možností. Přihlásit

Více možností. Přihlásit 1 z 7 10.7.2013 12:47 Více možností Přihlásit Kam pojedete? Praha Střední Čechy Jižní Čechy Šumava Plzeňsko a Český les Západočeské lázně Severozápadní Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Krkonoše

Více

Mgr. Martin Šťastný, E K O S L U Ž B Y: průzkumy-managementdidaktika, Antala Staška 187, 512 51 Lomnice nad Popelkou IČ 87050170

Mgr. Martin Šťastný, E K O S L U Ž B Y: průzkumy-managementdidaktika, Antala Staška 187, 512 51 Lomnice nad Popelkou IČ 87050170 Mgr. Martin Šťastný, E K O S L U Ž B Y: průzkumy-managementdidaktika, Antala Staška 187, 512 51 Lomnice nad Popelkou IČ 87050170 Dosavadní reference: Projekty, průzkumy: r. 2013: Stav k 20.12.2013 Plán

Více

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Další, již 24. konference ČHS se uskuteční 6. 8. 11. 2009 v obci Dolní Lomná Ubytování a popis místa: Rekreační středisko se

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Nevážit si stáří znamená ráno bourat dům, ve kterém máme v noci spát Alphonse Karr Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura

Více

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY JIHLAVA. - základní organizace č. 59/11

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY JIHLAVA. - základní organizace č. 59/11 ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY JIHLAVA - základní organizace č. 59/11 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 Český svaz ochránců přírody Jihlava Český svaz ochránců přírody Jihlava (základní organizace ČSOP č. 59/11)

Více

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ.

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. AKCE, DÍLNY, VOLNOČASOVÝ KLUB, AIRSOFT, TÁBOR leden červenec 2012 NABÍDKA ČLENSTVÍ Staňte se členy Sdružení PIONÝR Pionýrské skupiny Kolo Koloveč členský příspěvek....

Více

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA ANKIFY ANKARANA DIEGO SUAREZ - TSARABANJINA PROGRAM ZÁJEZDU: DEN 1: ODLET Z PRAHY 12:25 odlet z Prahy s přestupem v Paříži mezi letišti autobusem. DEN 2: PŘÍLET MADAGASKAR

Více

PROGRAMY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY

PROGRAMY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY PROGRAMY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY Školní rok 2014/2015 Programy pro ZŠ a SŠ Krkonošského centra environmentálního vzdělávání Krtek ve Vrchlabí Programy jsou cca 2 3 hodiny dlouhé, probíhají částečně v novém

Více

InfoTip ICM Jilemnice

InfoTip ICM Jilemnice InfoTip ICM Jilemnice V ICM Jilemnice k prodeji: Jilemnické omalovánky jsou zaměřeny na typické objekty a tradice ve městě. Upoutají krásnými ilustracemi a doprovodným textem, který je psaný českým a anglickým

Více

SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK

SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK VYDRA TAJEMNÁ KRÁLOVNA ŘEK Tento program má za cíl seznámit žáky s druhem živočicha, se kterým se v přírodě často nesetkávají vydrou říční. Žáci uvidí vydry naživo, dozví se o hlavních

Více

6. Přírodní památka Profil Morávky

6. Přírodní památka Profil Morávky 6. Přírodní památka Profil Morávky Řeka Morávka se v úseku od Kamence ve Skalici až po Staré Město zahlubuje do terénu až na skalní podloží. Řeka zde vytváří kaňonovité údolí, skalní prahy a peřeje i hluboké

Více

Pozemkový spolek GALLINAGO v roce 2010

Pozemkový spolek GALLINAGO v roce 2010 Pozemkový spolek GALLINAGO v roce 2010 Jaromír Maštera Foto: J. Maštera, A. Zedníková, V. Kodet Akreditovaný Pozemkový spolek Gallinago pozemkový spolek pro ochranu volné krajiny - funguje při Pobočce

Více

PROGRAMY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY

PROGRAMY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY PROGRAMY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY Školní rok 2012/2013 Přednášky ve školách Přednášky k regionální výchově, biologii nebo ekologické výchově v délce 1 až 2 vyučovací hodiny, doplněno jednoduchými soutěžemi o

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Metodika vzdělávacího programu k expozici Příroda a krajina Ostravska

Metodika vzdělávacího programu k expozici Příroda a krajina Ostravska Metodika vzdělávacího programu k expozici Příroda a krajina Ostravska Příroda a krajina Ostravska seminář pro pedagogy Metodika vzdělávacího programu a spolupráce se školami Obsah Muzeum a vzdělávání Cíle,

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391, +420 604

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty

Občanské sdružení pro záchranu hradu Kostomlaty Výroční zpráva za rok 2012 Zpráva o činnosti OS za rok 2012 Činnost OS pro záchranu hradu Kostomlaty vycházela výhradně z plnění společně stanoveného Plánu aktivit 2012, jenž je součástí naší VIZE 2018.

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

URSUS ZÁŽITKOVÉ CENTRUM DOLNÍ LOMNÁ a INFORMAČNÍ STŘEDISKO CHKO BESKYDY Vás srdečně zve na. Cena: 290 Kč/den

URSUS ZÁŽITKOVÉ CENTRUM DOLNÍ LOMNÁ a INFORMAČNÍ STŘEDISKO CHKO BESKYDY Vás srdečně zve na. Cena: 290 Kč/den Cena: 290 Kč/den Děti můžete přihlásit na jeden nebo i více dnů! 7:00 16:00 URSUS zážitkové centrum Dolní Lomná Cena zahrnuje vstup do centra, program v zážitkových expozicích a zahradě, promítání, svačinku

Více

Výroční zpráva Hamerský potok o. s. Kontaktní údaje Hamerský potok o. s. Nežárecká 103/IV Jindřichův Hradec

Výroční zpráva Hamerský potok o. s. Kontaktní údaje Hamerský potok o. s. Nežárecká 103/IV Jindřichův Hradec Výroční zpráva 2014 Hamerský potok o. s. Kontaktní údaje Hamerský potok o. s. Nežárecká 103/IV Jindřichův Hradec 377 01 telefon: 606 325 944 e-mail: nezarka@email.cz http://www.hamerskypotok.cz http://stezka.hamerskypotok.cz

Více

27. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ

27. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ 27. PELIKÁNŮV SEMINÁŘ 28. 10 30. 10. 2016 MORAVSKÝ KRAS HOTEL SKALNÍ MLÝN HLAVNÍ TÉMATA: Horská, expediční a cestovní medicína, medicína v divočině, první pomoc a záchrana v horách, lezecké úrazy a nehody

Více

Základní škola Vsetín, Sychrov 97. Plán činnosti v oblasti EVVO pro školní rok 2014-2015

Základní škola Vsetín, Sychrov 97. Plán činnosti v oblasti EVVO pro školní rok 2014-2015 Základní škola Vsetín, Sychrov 97 Plán činnosti v oblasti EVVO pro školní rok 2014-2015 zpracovala koordinátorka EVVO schválil ředitel ZŠ Vsetín, Sychrov 97 PhDr. Jaroslava Ševčíková Mgr. Michal Molek

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO 1. POLOLETÍ 2017 PRAV I D ELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle

Více

Zadání zakázky Údržba vybraných významných přírodních lokalit v hl. m. Praze řízenou pastvou smíšenými stády ovcí a koz v období 2015-2016 Odbor ochrany prostředí Magistrát hl. m. Prahy Jungmannova 35,

Více

Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM. od 9:00 do CO KDO VYDRŽÍ. NEDĚLE 7.6.2015 Klubová výstava

Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM. od 9:00 do CO KDO VYDRŽÍ. NEDĚLE 7.6.2015 Klubová výstava Klub chovatelů jezevčíků ČR - Středočeská pobočka a Praha, Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM AREÁL HOTELU NA STATKU, NEPŘEVÁZKA (45 km od Prahy, sjezd č. 40 z dálnice Praha- Mladá Boleslav) PROGRAM SOBOTA:

Více

Malá farma/ CZ.1.07/1.1.18/02.0021 Malá farma

Malá farma/ CZ.1.07/1.1.18/02.0021 Malá farma Název projektu Stručný popis projektu Malá farma/ CZ.1.07/1.1.18/02.0021 Malá farma Záměrem projektu je zkvalitnit a zatraktivnit výuku přírodovědných a technických oborů a zároveň posílit kompetence žáků

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY leden červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Mokřady aneb zadržování vody v krajině

Mokřady aneb zadržování vody v krajině Mokřady aneb zadržování vody v krajině Jan Dvořák Říjen 2012 Obsah: 1. Úloha vody v krajině 2. Mokřady základní fakta 3. Obnova a péče o mokřady 4. Mokřady - ochrana a management o. s. Proč zadržovat vodu

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže a rodiče s dětmi Projekt byl podpořen Královéhradeckým krajem www.muzeumhk.cz Interaktivní

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

Mokřady nad Rančířovským Okrouhlíkem

Mokřady nad Rančířovským Okrouhlíkem občanské sdružení Mokřady - ochrana a management Šeříková 345/8, 588 12 Dobronín, IČO 22763198 www.mokrady.wbs.cz Mokřady nad Rančířovským Okrouhlíkem Zpráva z projektu Nestlé pro vodu v krajině Jaromír

Více

ASTROSTÁŽ - SPOLEČNÉ HVĚZDNÉ NEBE-II

ASTROSTÁŽ - SPOLEČNÉ HVĚZDNÉ NEBE-II Pozvánka na netradiční vzdělávací a poznávací akci ASTROSTÁŽ - SPOLEČNÉ HVĚZDNÉ NEBE-II Milí přátelé, srdečně Vás zveme na netradiční vzdělávací a poznávací akci, kterou pořádají Hvězdárna Valašské Meziříčí,

Více

NAŠE ČÍSLO JEDNACÍ 00729/OH/15 VYŘIZUJE: HALDOVÁ DATUM: 13.5.2015 VÝZVA

NAŠE ČÍSLO JEDNACÍ 00729/OH/15 VYŘIZUJE: HALDOVÁ DATUM: 13.5.2015 VÝZVA ODDĚLENÍ SPRÁVA CHKO ORLICKÉ HORY Dobrovského 332 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: +420 494 539 541 e-mail: orlhory@nature.cz http://www.nature.cz IDDS: kpddyvy Krajský pozemkový úřad pro Královehradecký

Více

Přírodověda 3. Úvodní menu Spustit program, Tisk pracovních listů, Konec Výuka

Přírodověda 3. Úvodní menu Spustit program, Tisk pracovních listů, Konec Výuka Přírodověda 3 Úvodní menu Spustit program, Tisk pracovních listů, Konec Výuka Spustit celou výuku celkem 352 stran (výukových obrazovek) - spustí od začátku výuku všech 14 kapitol Rozmanitost života 26

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/21.1936 č. šablony: III/2 č.sady: 6 Ověřeno ve výuce: 7.5.2012 Třída: 1. Datum:16.4. 2012 1 Pole, les, louka, u rybníku

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu

P R O P O Z I C E. Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu P R O P O Z I C E Mistrovství České republiky žáků a dorostu v radiovém orientačním běhu 2.- 4. 9. 2011 Druh soutěže: mistrovství České republiky v radiovém orientačním běhu klasika pro kategorie MD 12

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd PO PRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495

Více