Proč přidat Wonderware Historian k Vašemu InTouch řešení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Proč přidat Wonderware Historian k Vašemu InTouch řešení"

Transkript

1 Proč přidat Wonderware Historian k Vašemu InTouch řešení Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o

2 Strana 2 Proč přidat Wonderware Historian k Vašemu InTouch řešení? Rozšířením Vašeho stávajícího operátorského vizualizačního HMI / SCADA systému InTouch o výkonnou historizační databázi Wonderware Historian získáte díky uloženým historickým datům a výkonným analytickým nástrojům ještě větší přehled o Vašich výrobních procesech. Spojením obou Wonderware produktů získáváte dokonalé nástroje pro zvýšení produktivity, a tím i ziskovosti firmy, za současného zhodnocení Vašich dosavadních investic do softwaru InTouch. Hlavní přínosy Centralizace historických procesních dat Rychlý sběr dat i přístup k uloženým datům Vyspělé komprese dat pro rychlost a efektivitu systému Možnost agregace dat na několika vrstvách Flexibilita a škálovatelnost od malých aplikací po rozsáhlé distribuované systémy s vysokou dostupností Rychlé analýzy zdrojové příčiny problému Snadné vytváření reportů Automatická správa archivovaných dat Vysoká úroveň zabezpečení dat Osvědčené řešení s desítkami tisíc celosvětových aplikací, včetně ČR a SR Lokální podpora v českém jazyce Jak získat více z Vašeho Wonderware InTouch systému? Doplňte ho o Wonderware Historian. Wonderware InTouch, používaný denně ve více než jedné třetině největších světových průmyslových podniků, přináší legendární jednoduchost použití, brilantní grafiku a bezkonkurenční efektivitu vynaložené inženýrské práce. InTouch pomáhá uživatelům podstatně zkrátit dobu potřebnou pro návrh a vývoj projektů a redukuje rizika spojená s jejich nasazením, čímž významně přispívá ke snižování celkových nákladů na vlastnictví. Sílu samotného InTouche však můžete ještě více zdůraznit doplněním o historizační databázi Wonderware Historian. Spojením těchto dvou špičkových produktů rozšíříte možnosti sběru dat, vylepšíte způsoby jejich analýzy a reportování, zvýšíte produktivitu a posílíte zabezpečení dat. Wonderware Historian je vysoce výkonná historizační databáze pracující v reálném čase, určená pro použití v průmyslových závodech různých průmyslových odvětví i velikostí. Nabízí flexibilní škálovatelnost od 100 proměnných až do proměnných s velmi vysokou propustností načítaných dat. Wonderware Historian ukládá data v časových řadách, což je speciální typ ukládání vyžadovaný v průmyslových procesech. Avšak nejenom to, Wonderware Historian umožňuje mnohem víc: Sjednocuje data z více výrobních a HMI/SCADA systémů, nejenom z InTouche Ukládá výjimečně rychle a efektivně procesní data včetně časové značky a příznaku datové kvality Transformuje surová procesní data na informace využitelné pro rychlejší a přesnější rozhodování Nabízí bohatou škálu licencí pokrývající všechny typy průmyslových aplikací, počínaje jednoduchou historizací provozovanou na jednom uzlu až rozsáhlé distribuované celky se stovkami klientských aplikací

3 Strana 3 Splňuje nařízení americké vládní organizace pro ochranu potravin a léčiv Food and Drug Administration (FDA) pro použití elektronických záznamů a podpisů (21CFR Part 11) Pomáhá při dokladování plnění právních norem a ustanovení při kontrolách regulačních úřadů Wonderware Historian umožňuje ukládat data v souladu s potřebami Vašich výrobních nebo technologických procesů, a pak tato data zpětně načítat způsobem nejvhodnějším pro Vaše dlouhodobé nebo aktuální potřeby. Přidáním Wonderware Historianu k Vašim stávajícím InTouch aplikacím můžete významně rozšířit možnosti stávajícího řešení a zhodnotit tak ještě více své doposud vynaložené investice. Povyšte Vaše dosavadní HMI (Human-Machine Interface) řešení na jedinečné strategické řešení. Mnohem více než HMI Centralizovaná data: sjednocení dat z různých zdrojů na jednom místě Wonderware Historian sbírá technologická a procesní data z různých datových zdrojů, které máte ve Vašem závodě, nejen od Wonderware. Data jsou ukládána centrálního úložiště dat, odkud je můžete dále zpracovávat s pomocí pokročilých statistických funkcí, včetně stavových analýz diskrétních i analogových signálů. Výsledky lze zobrazovat a analyzovat v různých typech klientských aplikací, abyste lépe pochopili, jak přesně Vaše výrobní prostředí funguje a jak ho dále vylepšovat. InTouch Runtime InTouch Runtime Read-only Wonderware MS Office Internetový prohlížeč His torian Client (Reporting Services) Podniková síť InTouch Runtime Wonderware Historian I/O Server (OPC Server) Výrobně technologická síť PLC A (např. Siemens SIMATIC) PLC B (např. Allen-Bradley RSLogix)

4 Strana 4 Jednoduché a flexibilní reportování: různé možnosti a funkčnosti reportů Wonderware Historian Client je sada klientských aplikací, která ideálně doplňuje historizační databázi Wonderware Historian. Poskytuje jednoduchý přístup k provozním údajům, vynikající trendové nástroje a několik reportovacích nástrojů včetně Query, Microsoft SQL Server Reporting Services nebo doplňky pro Microsoft Excel a Microsoft Word. Tyto nástroje výrazně rozšiřují možnosti snadného vytváření různých typů sestav podle různých potřeb uživatelů. Vynikající spolupráce, lepší rozhodování a vyšší produktivita: distribuované trendy Wonderware Historian zajišťuje jednoduchý přístup k historickým údajům ze všech distribuovaných uzlů InTouch. Jelikož veškerá historická data lze zobrazovat v prostředí aplikací InTouch pomocí v nich zabudovaného trendového objektu, je úprava InTouch aplikací pro načítání dat z Wonderware Historianu jen otázkou několika klepnutí myší. Pokud potřebujete provádět hlubší analýzu historických dat nebo sledovat korelaci více veličin, použijte aplikaci Trend, který je součástí klientské sady Wonderware Historian Client. Tuto aplikaci Trend lze provozovat buď rovněž v prostředí aplikací InTouch nebo na jiných počítačových uzlech. Nenechte se o nic připravit: rychlejší sběr dat a rychlejší přístup k těmto datům Konvenční relační databáze a jejich nástroje pro získávání a ukládání dat mohou uspokojivě splňovat požadavky na skladování obchodních údajů (transakční data). Většina průmyslových automatizačních systémů ale vyžaduje rychlost, vysoké rozlišení, spolehlivý a zároveň bezpečný sběr dat, což jsou požadavky, na které relační databáze nejsou stavěny. A právě jeden event. chybějící klíčový údaj během kritické změny nebo v případě katastrofického selhání může znamenat rozdíl mezi nalezením příčiny problému a absolutní neznalostí důvodu. Wonderware Historian je vysoce výkonná real-time databáze pro průmyslové prostředí, která získává data o několik řádů rychleji než samotný MS SQL Server a nabízí škálovatelnost až do proměnných v jedné databázi. Lepší analýza klíčových příčin: hlubší analýza dat Wonderware Historian v kombinaci s portálem Wonderware Information Server nabízí zcela nový reportovací a analytický nástroj s názvem OverView, aby Vám umožnil ucelený pohled na procesní data a s nimi související události, jako např. alarmy, výrobní události (začátek/konec výrobní dávky), komentáře uživatele aj. Aplikace Overview Vám tedy umožní rychle a snadno pochopit mnoho informací ve vzájemných souvislostech.

5 Strana 5 Agregované údaje: vícevrstvá architektura Wonderware Historian Servery mohou být konfigurovány v kaskádových nebo vícevrstvých architekturách tak, že z mnoha menších Historianů mohou být data agregována a distribuována do Historianů na vyšší úrovni. Surová data nacházející se ve vzdálených lokalitách tak mohou být snadno převedena na analogové a stavové souhrny a uložena do centrálního místa, které zajistí rychlejší analýzy a reportování. Protože každý Historian může spravovat až proměnných, neexistuje prakticky žádné omezení v tom, jak distribuci dat mezi servery navrhnout a využívat. Wonderware Historian může maximalizovat Vaše investice do HMI Vyhovte jak výrobě, tak administrativě: izolace a sdílení Wonderware Historian je perfektním řešením pro sdílení Vašich podrobných provozních údajů se všemi oprávněnými uživateli bez obav o bezpečnost nebo výkonnost výrobní sítě. Není nic snazšího než nasadit dva Wonderware Historian Servery, jeden pro potřeby uživatelů výrobní (technologické) sítě, který bude zároveň distribuovat požadovaná data do druhého Historian Serveru, pokrývajícího specifické potřeby uživatelů v podnikové (administrativní) síti. Bezobslužná správa: automatické archivace Wonderware Historian obsahuje funkce pro automatickou správu úložného prostoru na disku, které významně usnadňují práci administrátorovi systému. Wonderware Historian nepřetržitě kontroluje adresáře s daty a na základě jejich velikosti a stáří přesouvá data mezi jednotlivými úložišti tak, aby k nim zajistil nepřetržitý přístup, ale současně poskytnul i dostatečnou kapacitu pro ukládání nově příchozích dat.

6 Strana 6 Ušetřete peníze a místo: větší komprese ukládaných dat Wonderware Historian ukládá data s efektivitou až čtyřicetkrát vyšší než je tomu u konvenčních relačních databázových systémů. Tím zásadně snižuje požadavky na velikost fyzického úložiště dat a redukuje náklady na jeho pořízení. A co více, menší prostor s uloženými daty umožňuje i jejich rychlejší načítání. Vyšší bezpečnost v nebezpečném světě: větší zabezpečení dat Wonderware Historian komprimuje data do tzv. historických bloků, ze kterých jsou data dostupná pomocí příkazů jazyka SQL. Navíc, pro vysoce bezpečný přenos dat v rámci sítě, může být jak sběr dat do Historianu, tak i komunikace mezi jednotlivými Historiany ve vícevrstvé architektuře šifrována. Vysoká flexibilita při práci s daty: úprava dat v případě potřeby Wonderware Historian umožňuje měnit nebo opravovat již uložená data, což nabývá na významu zejména v případech, kdy při komunikaci mezi zdroji dat a Historianem nastanou občasné výpadky spojení, nebo pokud zdroje dat samy o sobě mohou v některých případech poskytovat nesprávné údaje. I po úpravě jsou však původní hodnoty vždy zachovány. Při načítání dat Historian Server pracuje jak s hodnotou změněnou (např. pro interní reporting), tak i s hodnotou původní, což je plně ve shodě s požadavky regulačních úřadů na dokladování důležitých údajů formou elektronických záznamů. Nízké náklady a vysoká efektivita: Wonderware Historian Local Wonderware Historian od verze 2012 rozšiřuje škálu dostupných licencí o tzv. Wonderware Historian Local. Jedná se o licenci s omezenou možností na časovou hloubku dotazování dat z archivu. Pro lokální analýzy a reporting jsou data uložená licencí Wonderware Historian Local dostupná po dobu posledních 7 dnů, což je u systémů s jedním nebo více uzly s aplikacemi InTouch dostačující. Navíc mohou být tato data transformována a zasílána (distribuována) na centrální Historian Server 2. vrstvy. Jedná se o cenově velmi zajímavé řešení určené zejména pro rozšíření stávajících distribuovaných systémů, které se vyznačují častými krátkodobými výpadky spojení. Data odkudkoliv: nástroje pro ukládání dat Data do Historianu nemusíte získávat pouze z aplikací InTouch nebo komunikačních programů (I/O nebo OPC Servery) s řídicími systémy, ale hodnoty důležitých veličin můžete do databáze také vkládat např. pomocí příkazu INSERT jazyka SQL nebo importovat z textových souborů CSV. Při atypických požadavcích lze využít sadu programových nástrojů Historian Toolkit, s jejíž pomocí se může zajistit sběr a ukládání dat prakticky z jakéhokoliv datového zdroje. Budoucí kompatibilita: chraňte své investice do softwaru Wonderware Historian je de facto standardem pro historizaci dat v průmyslových aplikacích s celosvětovým rozšířením. Produkt je průběžně modernizován, aby využíval nejmodernější existující i budoucí IT technologie a trendy, jakými je např. vysoká dostupnost, virtualizace, cloudové služby Microsoft Cloud aj.

7 Strana 7 Staňte se většími odborníky: co byste ještě měli vědět? Ačkoliv Wonderware Historian ukládá data v takovém rozlišení, jaké mu poskytuje sledovaný výrobní proces, načítání těchto dat je možné realizovat v odlišném rozlišení, ideálně se hodícím pro řešení Vašich aktuálních nebo dlouhodobých potřeb či problémů. Wonderware Historian umožňuje efektivně ukládat data pomocí různých ukládacích technik jakými jsou časové nebo hodnotové pásmo necitlivosti nebo algoritmus Swinging door ukládající data podle rychlosti jejich změny. Jednou z největších předností Wonderware Historianu je rozšíření jazyka Transact-SQL používaného při dotazování vestavěné databáze Microsoft SQL. Toto rozšíření se uplatňuje v klauzuli WHERE, s jejíž pomocí lze kontrolovat množství a způsob načítaných dat z Historianu. Plnou kontrolu nad množstvím dotazovaných dat můžete navíc kombinovat s různými režimy načítání jakými jsou cyklický, změnový, úplný nebo nejvhodnější výběr; minimum, maximum, časově vážený průměr, čítač, integrál, sklon, doba setrvání ve stavu nebo round-trip; včetně možnosti úprav načítaných dat (vyloučení odlehlých hodnot, transformování analogové proměnné na diskrétní nebo omezení šumu v okolí zadaných hodnot). Tyto bohaté možnosti dotazování dat Vám tak umožňují nejenom pracovat se surovými procesními daty, ale především transformovat tato data na důležité informace, které lze používat při přijímání závažných rozhodnutí; a to vše v co nejkratším možném čase. Zdroje dalších informací Mnoho podrobných informací o produktu Wonderware Historian i k obecné problematice průmyslových hi storizačních databází je k dispozici na našich stránkách

8 Strana 8

Wonderware Historian. Příklady vícevrstvých architektur. Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o.

Wonderware Historian. Příklady vícevrstvých architektur. Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o. Wonderware Historian Příklady vícevrstvých architektur Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Wonderware Historian Server využití vícevrstvé architektury Historizační databáze Wonderware Historian

Více

Wonderware Historian 10.0

Wonderware Historian 10.0 Wonderware Historian 10.0 Příklady vícevrstvých architektur Jiří Nikl Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Wonderware Historian 10.0 využití vícevrstvé architektury Nová verze historizační databáze Wonderware Historian

Více

InTouch Příklady architektur

InTouch Příklady architektur Příklady architektur Michal Tauchman, Marek Feuermann Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Přehled aktualizací dokumentu 06/2003: Aktualizace na verzi 8.0; hlavní změny oproti předchozí verzi (pro 7.11) jsou v

Více

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového

Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Wonderware Information Server 4.0 Co je nového Pavel Průša Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware Information Server je výrobní analytický a reportní informační portál pro publikaci výrobních dat

Více

Wonderware Historian 2017

Wonderware Historian 2017 Wonderware Historian 2017 Získávejte a ukládejte průmyslová data s vysokou kvalitou a spolehlivostí Wonderware Historian je vysoce výkonné úložiště procesních dat umožňující ukládat obrovské objemy dat

Více

Wonderware Historian. Výkonná průmyslová historizační databáze. Hlavní funkčnosti a přínosy. Vysoce výkonná historizační databáze

Wonderware Historian. Výkonná průmyslová historizační databáze. Hlavní funkčnosti a přínosy. Vysoce výkonná historizační databáze Výkonná průmyslová historizační databáze Úplný a přesný záznam skutečné historie výrobních procesů Otevřený a rychlý přístup k informacím pro efektivní podporu rozhodování Škálovatelnost od jednoduché

Více

Wonderware Historian 2017

Wonderware Historian 2017 Wonderware Historian 2017 Co je nového Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o Strana 2 Úvod Neustálý vývoj modernějších, výkonnějších a inteligentnějších zařízení a jejich masivnější nasazení v oblasti

Více

Wonderware. průmyslové automatizační a informační aplikace

Wonderware. průmyslové automatizační a informační aplikace Wonderware Softwarový Průmyslové systém pro automatizační řešení komunikačních a informační problémů aplikace Software v průmyslových pro výrobní pro inteligenci průmyslové sítích Ethernet automatizační

Více

Wonderware Historian 2014 R2 Co je nového

Wonderware Historian 2014 R2 Co je nového Wonderware Historian 2014 R2 Co je nového Jiří Nikl, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o Strana 2 Úvod Neustálý vývoj modernějších, výkonnějších a inteligentnějších zařízení a jejich masivnější nasazení v oblasti

Více

InTouch Machine Edition

InTouch Machine Edition HMI software pro menší aplikace HMI software pro aplikace menší velikosti na zařízeních s operačními systémy Windows Embedded Pro výrobce strojů, systémové integrátory i koncové uživatele Snadný vývoj

Více

Wonderware Historian 10.0 Příklady architektur

Wonderware Historian 10.0 Příklady architektur 10.0 Příklady architektur Jiří Nikl Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Obsah Komponenty architektur s produktem Společné zásady pro všechny architektury Licenční pravidla Příklad 1: Příklad 2: Příklad 3: Příklad

Více

Wonderware Historian 10.0 & Wonderware Historian Client 10.0 Co je nového

Wonderware Historian 10.0 & Wonderware Historian Client 10.0 Co je nového Wonderware Historian 10.0 & Wonderware Historian Client 10.0 Co je nového Jiří Nikl Pantek (CS) s.r.o Strana 2 Úvod Nová verze procesní historizační databáze Wonderware Historian 10.0 je zásadní modernizací,

Více

SIMATIC PCS 7. Archivace a prezentace dat. Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462

SIMATIC PCS 7. Archivace a prezentace dat. Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462 SIMATIC PCS 7 Archivace a prezentace dat Jan Kváč Siemens, s.r.o. jan.kvac@siemens.com tel: 2 3303 2462 Možnosti archivace výrobních dat v SIMATIC PCS 7 I. Přímo na OS (krátkodobě) StoragePlus server (menší

Více

Wonderware InTouch 2012 R2 Co je nového

Wonderware InTouch 2012 R2 Co je nového Wonderware InTouch 2012 R2 Co je nového Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware InTouch je oblíbený software pro vizualizaci, sběr dat a supervizní řízení technologických procesů kategorie

Více

Platforma InTouch OMI

Platforma InTouch OMI Platforma InTouch OMI pro operátorská pracoviště v digitálním věku Jaroslav Jarka, Pantek (CS) s.r.o. Obsah prezentace Pantek (CS) s.r.o. představení společnosti Wonderware software strategická koncepce

Více

Wonderware Historian Client

Wonderware Historian Client Wonderware Historian Client Analýza a reporty o chodu a výkonnosti výrobních procesů Zlepšení výkonnosti a ziskovosti výroby včasným využíváním přesných informací z výrobních procesů Dotazování dat a sestavování

Více

WORKSHOP oboru Jaderná energetika

WORKSHOP oboru Jaderná energetika WORKSHOP oboru Jaderná energetika Zajištění bezpečného a spolehlivého provozu systému PCS a IN-CORE na 1. - 4. reaktorovém bloku jaderné elektrárny Dukovany ZD 2018, ZAT Příbram, 25. 1.2018 PCS a IN-CORE

Více

Wonderware Information Server

Wonderware Information Server Analytický a reportní výrobní informační portál Sjednocení informací z různých výrobních zdrojů Analýzy dat v souvislostech Podpora interaktivního rozhodování Zlepšení efektivity a výkonnosti výroby Vizualizovat

Více

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Microsoft.NET AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Přehled Země: Velká Británie Odvětví: Informační technologie Profil zákazníka Pantek Ltd.

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ DATABÁZOVÉ SYSTÉMY ARCHITEKTURA DATABÁZOVÝCH SYSTÉMŮ. Ing. Lukáš OTTE, Ph.D.

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ DATABÁZOVÉ SYSTÉMY ARCHITEKTURA DATABÁZOVÝCH SYSTÉMŮ. Ing. Lukáš OTTE, Ph.D. VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ DATABÁZOVÉ SYSTÉMY ARCHITEKTURA DATABÁZOVÝCH SYSTÉMŮ Ing. Lukáš OTTE, Ph.D. Ostrava 2013 Tento studijní materiál vznikl za finanční podpory

Více

Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden

Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden Michal Andrejčák, Seminář Energetika v průmyslu, Hotel Vista Dolní Morava, 20.-21.9.2016 Možnosti monitorování a ovládání Zpracování dat z rozvoden September 15, 2016 Slide 1 Zpracování dat z rozvoden

Více

Wonderware Průmyslové počítače

Wonderware Průmyslové počítače Wonderware Průmyslové počítače Průmyslové počítače rozšíření nabídky od Wonderware Značka Wonderware (součást koncernu Schneider Electric) je známá zejména jako výrobce špičkového softwaru pro průmyslové

Více

Wonderware System Platform

Wonderware System Platform Wonderware System Platform Vaše softwarová platforma pro výrobní dokonalost Vaše softwarová platforma pro výrobní dokonalost Wonderware System Platform je strategická softwarová platforma, založená na

Více

DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT

DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT DOCUMENT MANAGEMENT TOOLKIT SPRÁVA DOKUMENTŮ V MODERNÍM PODNIKOVÉM PROSTŘEDÍ Zpracování dokumentů prochází v dnešním firemním světě významnými změnami. Firmy jsou nuceny řešit řadu problémů, které s sebou

Více

LoRaWAN & Softwarová platforma Wonderware pro Průmysl 4.0

LoRaWAN & Softwarová platforma Wonderware pro Průmysl 4.0 CRA IoT Summit & Expo 2019 LoRaWAN & Softwarová platforma Wonderware pro Průmysl 4.0 Michal Tauchman Pantek (CS) Pantek (CS) s.r.o. Představení společnosti Pantek (CS) s.r.o. Od roku 1993 Autorizovaný

Více

Versiondog 2.1.1 Co je nového

Versiondog 2.1.1 Co je nového Versiondog 2.1.1 Co je nového Lukáš Rejfek, Pantek (CS) s.r.o. 11/2012 Strana 2 Úvod Nová verze produktu Versiondog 2.1.1 přináší oproti verzím 1.52.x mnoho nových funkčností i nové typy komponent, které

Více

Wonderware Application Server 2012 Co je nového

Wonderware Application Server 2012 Co je nového Wonderware Application Server 2012 Co je nového Jaroslav Jarka Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika a pozice produktu Wonderware Application Server 2012 je výkonný aplikační server

Více

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem Kapacitní úložiště, které posune váš výkon k inovacím. WD a logo WD jsou registrované ochranné známky společnosti Western Digital Technologies, Inc. v USA a dalších zemích; WD Ae, WD Re+, WD Re, WD Se,

Více

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale

Tovek Server. Tovek Server nabízí následující základní a servisní funkce: Bezpečnost Statistiky Locale je serverová aplikace určená pro efektivní zpracování velkého objemu sdílených nestrukturovaných dat. Umožňuje automaticky indexovat data z různých informačních zdrojů, intuitivně vyhledávat informace,

Více

Architektura ArchestrA Všechny systémy ve Vašem podniku pracují v souladu

Architektura ArchestrA Všechny systémy ve Vašem podniku pracují v souladu Architektura ArchestrA Všechny systémy ve Vašem podniku pracují v souladu Wonderware, Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Moderní průmyslová aplikační infrastruktura ArchestrA pro efektivní řešení v průmyslové

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

Systém SmartStruxure. Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov. Získejte maximum z vaší energie SM

Systém SmartStruxure. Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov. Získejte maximum z vaší energie SM Systém SmartStruxure Se softwarem StruxureWare pro Řízení Budov Získejte maximum z vaší energie SM Zvyšte IQ vaší budovy Software + Hardware + Inženýrství + Instalace + Servisy = systém SmartStruxure 1

Více

Wonderware InTouch 2014 R2 Co je nového

Wonderware InTouch 2014 R2 Co je nového Wonderware InTouch 2014 R2 Co je nového Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware InTouch je software pro vizualizaci, sběr dat a supervizní řízení technologických procesů kategorie SCADA/HMI

Více

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema TIA na dosah SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě siemens.cz/sinema Současný stav bez SINEMA Serveru Simatic NET V13 SNMP OPC server - Dlouhodobý monitoring sítě průmyslového Ethernetu / Profinetu

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Wonderware Application Server

Wonderware Application Server Wonderware Application Server Moderní průmyslový aplikační server Podstatné snížení inženýrských nákladů Nízké celkové náklady na vlastnictví Pružná reakce na změny a rozšiřovaní projektů Otevřenost bez

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning

Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Příručka pro nasazení a správu výukového systému edu-learning Obsah: Edu-learning pro firmy a organizace... 2 Varianty nasazení... 2 A. Systém umístěný v lokální síti zákazníka... 3 B. Systém umístěný

Více

Wonderware InTouch. Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI

Wonderware InTouch. Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI Wonderware InTouch Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI Vaše průlomové řešení pro celopodnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI InTouch přináší na

Více

Wonderware Application Server

Wonderware Application Server Wonderware Application Server Moderní průmyslový aplikační server Podstatné snížení inženýrských nákladů Nízké celkové náklady na vlastnictví Pružná reakce na změny a rozšiřovaní projektů Otevřenost bez

Více

InTouch 8.0 Subsystém distribuovaných alarmů

InTouch 8.0 Subsystém distribuovaných alarmů InTouch 8.0 Subsystém distribuovaných alarmů Pavel Průša Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Obsah Úvod Úvod Subsystém distribuovaných alarmů Ukládání alarmů do relační databáze Zobrazování, potvrzování a potlačování

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

Outsourcing & Cloud. v českých firmách

Outsourcing & Cloud. v českých firmách Outsourcing & Cloud v českých firmách Už jste asi slyšeli: Firmy dnes dávají jen nanejvýš 30 % IT rozpočtu na podporu růstu společnosti a generovaní nového businessu. Bez potřebných investic do nových

Více

Wonderware System Platform 2014 R2 Service Pack 1

Wonderware System Platform 2014 R2 Service Pack 1 Wonderware System Platform 2014 R2 Service Pack 1 Co je nového Jaroslav Jarka Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika Wonderware System Platform Wonderware System Platform 2014 R2 Service

Více

WinCC Change Control & WinCC/Audit

WinCC Change Control & WinCC/Audit WinCC V7.3 WinCC Change Control & WinCC/Audit Strana1 2015-05 Ladislav Plachý / RC-CZ DF SUP Sledování operátorských zásah do výrobního procesu Sledování zm n WinCC projektu Strana2 2015-05 Ladislav Plachý

Více

Wonderware Information Server 2012 R2 Co je nového

Wonderware Information Server 2012 R2 Co je nového Wonderware Information Server 2012 R2 Co je nového Pavel Průša Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Wonderware Information Server je výrobní analytický a reportní informační portál pro publikaci výrobních

Více

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9 Cloud Slovník pojmů J. Vrzal, verze 0.9 Typické poskytované služby SaaS (Software as a Service): software jako služba Poskytování softwarové aplikace prostřednictvím internetu tak, že aplikace běží na

Více

Architektura ArchestrA Často kladené otázky

Architektura ArchestrA Často kladené otázky Architektura ArchestrA Často kladené otázky Wonderware Corporation Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Obsah 1. Co je ArchestrA? 2. Proč byla ArchestrA vytvořena a proč bych ji měl používat? 3. Jak ArchestrA zajišťuje

Více

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Josef Mlnařík ISSS Hradec Králové 7.4.2008 Obsah Co je Oracle Business Intelligence? Definice, Od dat k informacím, Nástroj pro operativní řízení, Integrace informací, Jednotná platforma

Více

IntraVUE 2.0.3 Co je nového

IntraVUE 2.0.3 Co je nového IntraVUE 2.0.3 Co je nového Michal Tauchman Pantek (CS) s.r.o. Červen 2008 Strana 2/8 Úvod IntraVUE je diagnostický a podpůrný softwarový nástroj pro řešení komunikačních problémů, vizualizaci a dokumentaci

Více

Rozšíření možností (optionen)

Rozšíření možností (optionen) SIMATIC HMI Automatizace a pohony Rozšíření možností (optionen) Funkčně optimalizovaný základní SW umožňuje cenově výhodné řešení základních úloh Uživatelsky orientovaná rozšíření pomocí tzv. Optionů Sm@rtAccess

Více

SW pro správu a řízení bezpečnosti

SW pro správu a řízení bezpečnosti Integrační bezpečnostní SW pro správu a řízení bezpečnosti Systém je vlastním produktem společnosti Integoo. Trvalý vývoj produktu reflektuje požadavky trhu a zákazníků. Ať už je velikost vaší organizace

Více

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ OPC Server Funkce a využití v průmyslové automatizaci Jiří NOSEK 2011 Co je OPC Server? OPC = Open Process Control (původně OLE for Process Control) sada specifikací průmyslového

Více

InBatch 8.x Premier Edition Softwarové řešení pro flexibilní řízení vsádkových procesů

InBatch 8.x Premier Edition Softwarové řešení pro flexibilní řízení vsádkových procesů InBatch 8.x Premier Edition Softwarové řešení pro flexibilní řízení vsádkových procesů Michal Tauchman Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Pozice produktu Softwarový systém Wonderware InBatch Premier Edition (dále

Více

Nová koncepce ve Wonderware komunikacích Michal Tauchman

Nová koncepce ve Wonderware komunikacích Michal Tauchman Operations Integration Servers Nová koncepce ve Wonderware komunikacích Michal Tauchman Obsah prezentace Od I/O Serverů k OI Serverům Wonderware OI Servery přínosy nové koncepce Licencování Dostupnost

Více

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Zabezpečení videodat přes síť IP Spojení všech součástí Systém Bosch Video Management System (VMS) slouží ke správě IP a digitálních

Více

Komunikační řešení Avaya IP Office

Komunikační řešení Avaya IP Office Komunikační řešení Avaya IP Office Algotech tým 4. 3. 2014 Algotech Telefon: +420 225 006 555 Fax: +420 225 006 194 E-mail: info@algotech.cz Web: www.algotech.cz Adresa: FUTURAMA Business Park Sokolovská

Více

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services DATASHEET Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services Získejte klíčový náhled do zdraví vaší adresářové služby a maximalizujte výkonnost vašich IT zařízení

Více

Marketingová komunikace. 2. soustředění. Mgr. Pavel Vávra 9103@mail.vsfs.cz. Kombinované studium Skupina N9KMK1aPH/N9KMK1bPH (um1a1ph/um1b1ph)

Marketingová komunikace. 2. soustředění. Mgr. Pavel Vávra 9103@mail.vsfs.cz. Kombinované studium Skupina N9KMK1aPH/N9KMK1bPH (um1a1ph/um1b1ph) Marketingová komunikace Kombinované studium Skupina N9KMK1aPH/N9KMK1bPH (um1a1ph/um1b1ph) 2. soustředění Mgr. Pavel Vávra 9103@mail.vsfs.cz http://vavra.webzdarma.cz/home/index.htm Minulé soustředění úvod

Více

Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Globální řešení Přizpůsobená Vašim potřebám Nadčasová investice

Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Globální řešení Přizpůsobená Vašim potřebám Nadčasová investice Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Globální řešení Přizpůsobená Vašim potřebám Nadčasová investice Řada C Vysoce výkonné řešení pro kontrolní vážení Kontrolní váhy Kontrolní váhy řady C Vaše podnikání

Více

Kamerový systém Security Center OMNICAST

Kamerový systém Security Center OMNICAST Kamerový systém Security Center OMNICAST Security Center Omnicast je dlouhodobou investicí do bezpečnosti vaší firmy. Díky maximální flexibilitě, otevřené architektuře a pravidelně uváděným aktualizacím

Více

Marketingová komunikace. 3. soustředění. Mgr. Pavel Vávra 9103@mail.vsfs.cz. Kombinované studium Skupina N9KMK3PH (vm3bph)

Marketingová komunikace. 3. soustředění. Mgr. Pavel Vávra 9103@mail.vsfs.cz. Kombinované studium Skupina N9KMK3PH (vm3bph) Marketingová komunikace Kombinované studium Skupina N9KMK3PH (vm3bph) 3. soustředění Mgr. Pavel Vávra 9103@mail.vsfs.cz http://vavra.webzdarma.cz/home/index.htm Zdroje Studijní materiály Heleny Palovské

Více

BIG DATA. Nové úlohy pro nástroje v oblasti BI. 27. listopadu 2012

BIG DATA. Nové úlohy pro nástroje v oblasti BI. 27. listopadu 2012 BIG DATA Nové úlohy pro nástroje v oblasti BI 27. listopadu 2012 AGENDA 1. Úvod 2. Jaké jsou potřeby? 3. Možné řešení 2 Jaké jsou potřeby? Dopady Analýza dat potřeba nového přístupu Jak na nestrukturovaná

Více

Infor Performance management. Jakub Urbášek

Infor Performance management. Jakub Urbášek Infor Performance management Jakub Urbášek Agenda prezentace Stručně o produktu Infor PM 10 Komponenty Infor PM - PM OLAP a PM Office Plus Reporting Analýza Plánování / operativní plánování Infor Performance

Více

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ

KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ KOMPLEXNÍ PÉČE V OBLASTI MOBILNÍCH TECHNOLOGIÍ PRO VAŠI FIRMU VOLBA / NEZÁVISLOST / ŠIRŠÍ MOŽNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI Jsme distributor s přidanou hodnotou působící v oboru informačních a komunikačních

Více

Snažší používání. > Prostředí pro mobilní zařízení. > Vylepšení uživatelského komfortu. > Zjednodušení práce. > Integrace Office 365

Snažší používání. > Prostředí pro mobilní zařízení. > Vylepšení uživatelského komfortu. > Zjednodušení práce. > Integrace Office 365 Microsoft Dynamics NAV 2015 Co je nového? Microsoft Dynamics NAV je systém pro řízení firmy, který se snadno implementuje a používá. Zároveň je dostatečnou oporou pro všechny vaše obchodní ambice. Rychlejší

Více

Laboratorní software. LabX Výkon na Váš stůl

Laboratorní software. LabX Výkon na Váš stůl Laboratorní software Laboratorní software LabX Flexibilita pracovních postupů Transparentní provoz Široké možnosti bezproblémového připojení Bezpečnost procesů LabX Výkon na Váš stůl Software LabX Jednoduše

Více

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema

SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě Siemens, s.r.o. 2015. Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/sinema TIA na dosah SINEMA Server V13 Pro plně transparentní sítě siemens.cz/sinema SINEMA Server Vladimír Ševčík Promotér a konzultant Industrial Switches & Routers SCALANCE & RUGGEDCOM Siemens, s.r.o. Organizační

Více

Identifikátor materiálu: ICT-3-16

Identifikátor materiálu: ICT-3-16 Identifikátor materiálu: ICT-3-16 Předmět Téma sady Informační a komunikační technologie Téma materiálu Cloudové technologie Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí Cloudové technologie.

Více

QI Analyst Sledování a řízení kvality výrobních procesů

QI Analyst Sledování a řízení kvality výrobních procesů QI Analyst Sledování a řízení kvality výrobních procesů Jaroslav Jarka Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod Do komplexní nabídky softwaru pro průmyslové automatizační a informační aplikace od firmy Wonderware

Více

Moderní infrastruktura základ egovernmentu

Moderní infrastruktura základ egovernmentu Moderní infrastruktura základ egovernmentu www.huawei.com Tomáš Zloch tomas.zloch@huawei.com Úspory vs vyšší požadavky Snaha šetřit vs Požadavky na moderní služby Page 2 Vize... Digitalizace Centralizace

Více

Update 1 pro Wonderware System Platform 2017 a InTouch 2017

Update 1 pro Wonderware System Platform 2017 a InTouch 2017 Update 1 pro Wonderware System Platform 2017 a InTouch 2017 Co je nového Jaroslav Jarka, Ivan Picek, Tomáš Mandys Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Úvod základní charakteristika Wonderware System Platform Wonderware

Více

Wonderware software. Seznam produktů

Wonderware software. Seznam produktů Wonderware software Seznam produktů Platnost od 15. prosince 2011 Strana 2 Obsah Wonderware software Strana Hlavní změny oproti předchozím seznamům... 3 Wonderware Development... 4 Wonderware System Platform...

Více

InTouch a InTouch Access Anywhere 2014 R2 Service Pack 1

InTouch a InTouch Access Anywhere 2014 R2 Service Pack 1 InTouch a InTouch Access Anywhere 2014 R2 Service Pack 1 Co je nového Ivan Picek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Obsah Úvod Service Pack 1 pro InTouch 2014 R2 Service Pack 1 pro InTouch Access Anywhere 2014

Více

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha

Úvod. Klíčové vlastnosti. Jednoduchá obsluha REQUESTOR DATASHEET Úvod Requestor Service Desk poskytuje kompletní řešení pro správu interních i externích požadavků, které přicházejí do organizace libovolnou cestou. Produkt je zaměřen na vytvoření

Více

Versiondog 4.0 Co je nového

Versiondog 4.0 Co je nového Versiondog 4.0 Co je nového Lukáš Rejfek Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Versiondog 4.0 Tento dokument obsahuje přehled vybraných nových funkčností sytému Versiondog od verze 3.2.x po aktuální verzi 4.0. Zásadní

Více

Efektivní správa ICT jako základ poskytování služby outsourcing IT

Efektivní správa ICT jako základ poskytování služby outsourcing IT Efektivní správa ICT jako základ poskytování služby outsourcing IT Aleš Mahdal, ANECT a.s. ISSS 12. 4. 2010, Hradec Králové Agenda Technologické trendy Outsourcing IT možný rozsah nasazení Podpůrné provozní

Více

Process Device Manager SIMATIC PDM V9.0

Process Device Manager SIMATIC PDM V9.0 Ideální servisní a parametrizační nástroj Process Device Manager V9.0 www.siemens.com/process-automation Současné trendy provozů a podniků v procesním průmyslu Krátké časy pro uvedení do provozu Nepřetržitý

Více

Servis. Maximální využitelnost stroje. Predictive Monitoring.

Servis. Maximální využitelnost stroje. Predictive Monitoring. Servis Maximální využitelnost stroje. Predictive Monitoring. Maximální využitelnost stroje. Predictive Monitoring. Predictive Monitoring (preventivní sledování) je naše nová servisní služba, která zajišťuje

Více

Hynek Cihlář Podnikový architekt 7.11..2013. Od Indoše ke Cloudu

Hynek Cihlář Podnikový architekt 7.11..2013. Od Indoše ke Cloudu Hynek Cihlář Podnikový architekt 7.11..2013 Od Indoše ke Cloudu Jediná jistota je změna Rychlost vstupu na trh, zvyšování efektivity, zjednodušení funkčnosti, snižování nákladů Obtížnost řízení a kontroly

Více

SIMATIC Information Server 2013

SIMATIC Information Server 2013 WinCC V7.2 Option SIMATIC Information Server 2013 WinCC V7.2 a option SIMATIC Information Server Analýza a protokoly na webovém rozhraní Protokoly s informacemi jak pro výrobu, tak i pro vedení společnosti

Více

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Obsah 02 Úvod 04 Multi-vendor 06 Znalostní báze 08 Servisní portál 10 Globální servisní centra

Více

Model nákladů na digitální archiv. Verse 1.05 10.XI.07

Model nákladů na digitální archiv. Verse 1.05 10.XI.07 A B C D E F G H I J K L M 1 2 3 Model nákladů na digitální archiv Verse 1.05 10.XI.07 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Programátor 5 256 350 460 227 630 511 45 000 13 14 Sheet 1 - základní data. Pracovní Náklady na

Více

Software pro sledování a řízení kvality výrobních procesů. Wonderware QI Analyst článek uveřejněný v časopise Automa č.

Software pro sledování a řízení kvality výrobních procesů. Wonderware QI Analyst článek uveřejněný v časopise Automa č. QI Analyst Software pro sledování a řízení kvality výrobních procesů Wonderware QI Analyst 4.1 - článek uveřejněný v časopise Automa č. 7-8/01 Do komplexní softwarové rodiny pro průmyslovou automatizaci

Více

Možnosti cloudu JAK RYCHLE A JEDNODUŠE VYŘEŠIT KOMUNIKAČNÍ POTŘEBY ÚŘADU

Možnosti cloudu JAK RYCHLE A JEDNODUŠE VYŘEŠIT KOMUNIKAČNÍ POTŘEBY ÚŘADU Možnosti cloudu JAK RYCHLE A JEDNODUŠE VYŘEŠIT KOMUNIKAČNÍ POTŘEBY ÚŘADU Cloud ve veřejné správě Cloud ve veřejné správě Fakta a mýty Cloud ve veřejné správě Fakta a mýty - Data musí být v ČR... nenašli

Více

EMBARCADERO TECHNOLOGIES. Jak na BYOD chytře? Možnosti zapojování různých mobilních zařízení do podnikových informačních systémů.

EMBARCADERO TECHNOLOGIES. Jak na BYOD chytře? Možnosti zapojování různých mobilních zařízení do podnikových informačních systémů. Jak na BYOD chytře? Možnosti zapojování různých mobilních zařízení do podnikových informačních systémů. Trendy a móda EMBARCADERO TECHNOLOGIES Popularita a prodej mobilních zařízení roste Skoro každý má

Více

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS

Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS 2 Shared Experience Technologická řešení Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS Efektivnější systém pro vyřizování požadavků na IT v ČMSS přinesl procesní zpracování požadavků všech

Více

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO

Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Cloudové řešení pro ŠKODA AUTO Automobilový výrobce společnost ŠKODA AUTO, která působí na více než 100 trzích v rámci celého světa, implementovala cloudové řešení MS Azure. Nahrazením původního řešení

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence schopnost, který je spolufinancován

Více

Platforma ArcGIS. Platforma ArcGIS se skládá ze čtyř komponent: dat, zdrojů, portálu a aplikací.

Platforma ArcGIS. Platforma ArcGIS se skládá ze čtyř komponent: dat, zdrojů, portálu a aplikací. Platforma ArcGIS Platforma ArcGIS Platforma ArcGIS je tvořena datovým obsahem, službami a softwarovými produkty, které spolu vzájemně komunikují. Je určena každému, kdo chce snadno a rychle sdělit informaci

Více

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Aktualizované šablony Šablony vám pomáhají při

Více

OptimiDoc dokáže takové dokumenty zpracovat a distribuovat napříč firmou.

OptimiDoc dokáže takové dokumenty zpracovat a distribuovat napříč firmou. Automatizujte zpracování a distribuci dokumentů do vašich firemních procesů! Nemáte kontrolu nad stovkami papírových dokumentů, které přichází do vaší firmy? OptimiDoc dokáže takové dokumenty zpracovat

Více

Systematická cesta k maximální energetické efektivitě

Systematická cesta k maximální energetické efektivitě siemens.cz/energyefficiency Systematická cesta k maximální energetické efektivitě Inteligentní řízení hospodaření s energiemi ve výrobě Answers for Industry. Inteligentní odpověď na rostoucí náklady na

Více

Projektové řízení jako základ řízení organizace

Projektové řízení jako základ řízení organizace Projektové řízení jako základ řízení organizace Aleš Chudý, ředitel divize IW ales.chudy@microsoft.com Technický seminář Bratislava 6.10.2008 Obsah Potřeby byznysu a IT Řešení EPM Microsoft EPM Optimalizační

Více

PŘÍLOHA Č. 4 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Tvorba software pro reportování stavu projektů (dále jen IS)

PŘÍLOHA Č. 4 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU. Tvorba software pro reportování stavu projektů (dále jen IS) PŘÍLOHA Č. 4 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Tvorba software pro reportování stavu projektů (dále jen IS) VERZE: finální DATUM: 6.9. 2013 1 ÚVOD Popis reportů potřebných pro sledování

Více

POSKYTOVÁNÍ ZÁKLADNÍCH PROVOZNÍCH APLIKACÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY

POSKYTOVÁNÍ ZÁKLADNÍCH PROVOZNÍCH APLIKACÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY POSKYTOVÁNÍ ZÁKLADNÍCH PROVOZNÍCH APLIKACÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Juraj Žoldák ve spolupráci s Datum Duben 2014 Místo Hradec Králové, ISSS http://itsolutions.vitkovice.cz Charakteristika trhu Možnost využití

Více

Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace

Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace Řešení pro automatizaci a digitalizaci Jakožto expert v průmyslové konektivitě

Více

Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration

Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration Chytrá systémová architektura jako základ Smart Administration Ing. Petr Škvařil, Pardubický kraj Dipl. Ing.Zdeněk Havelka PhD. A-21 s.r.o. 1 Nepříjemné dotazy Jsme efektivní v provozování veřejné správy?

Více