Geneze vzniku projektového záměru a projektu samého

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Geneze vzniku projektového záměru a projektu samého"

Transkript

1 Geneze vzniku projektového záměru a projektu samého Integrovaný vzdělávací systém města Jáchymov - Mosty Projekt realizovaný v rámci 1.výzvy 1.GG KK v rámci OP VK Reg.č.: CZ.1.07/1.2.11/

2 Východiska část 1 Škola na počátku realizace Plně organizovaná. Výkonově poddimenzovaná (výjimka z průměrného počtu žáků). Vedle MŠ jediné vzdělávací zařízení malého města. Mnoho let mimo centrum pozornosti zastupitelů škola s výrazně zanedbanou infrastrukturou. Často se měnící kolektiv pedagogických pracovníků s nízkou úrovní kvalifikovanosti. Téměř 50% žáků se sociokulturním znevýhodněním. Více jak 30% žáků mimo majoritu. Pouze základní vzdělávací nabídka malý zájem veřejnosti o ni.

3 Východiska část 2 Podmínky podání projektu V první polovině roku 2008 vyhlásil Karlovarský kraj 1. výzvu 1.globálního grantu v rámci prioritní osy 1 Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost ve všech 3 základních oblastech podpory Škola se rozhodla podat projekt do opatření 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Projektový záměr byl připraven od počátku roku 2008 byl součástí Strategického plánu rozvoje školy na období do roku V červnu 2008 byl následně podán projekt s názvem Integrovaný vzdělávací systém města Jáchymov (Mosty)

4 Projektový záměr 1 Slabá sociokulturní úroveň převážné části žáků determinuje kvalitu výstupů školy a současně omezuje a v řadě případů i znemožňuje realizaci aktivit, které jsou běžné u škol se standardní skladbou žáků. Změnit tuto situaci je možné pouze v případě, že budou vytvořeny podmínky pro úzkou spolupráci mezi všemi subjekty, které se na výchově a vzdělávání žáků podílejí. V rámci projektu byly plánovány aktivity profesního a kariérového poradenství, školního psychologického poradenství a poradenství v oblastech prevence šikany, xenofobie, rasismu,.. Komplex těchto služeb měl být soustředěn do Centra prevence.

5 Projektový záměr 2 Projekt byl doplněn aktivitami z oblasti aplikované IT, kde měly být připravovány a realizovány programy směřující k poskytování rovných příležitostí všem skupinám žáků této cílové skupiny jak ze ZŠ, tak z přípravné třídy a tříd MŠ. Aktivity v oblasti DVPP byly směrovány do zkvalitnění klíčových kompetencí pedagogů pro práci s cílovou skupinou.

6 Klíčové aktivity projektu KA 1 - Implementace ŠVP v oblasti péče o žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí KA 2 - Školní psychologické poradenství KA 3 - Informační a komunikační technologie pro všechny KA 4 - Centrum prevence KA 5 - Personální řízení projektu KA 6 - Další vzdělávání pedagogických pracovníků

7 KA 1 Implementace ŠVP v oblasti péče o žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí Plánovány výstupy : Konkrétní úpravy a rozšíření jednotlivých částí ŠVP Mathesius v průběhu realizace projektu. Následné ověření a případné finální úpravy tohoto klíčového vzdělávacího dokumentu. Ověření možností nových metod a forem práce s cílovou skupinou. Vytvoření systému změn v evaluaci a autoevaluci práce. Dosáhnout změny myšlení a postojů pedagogů školy v této oblasti, proto musí být postupně upravován a následně změněn systém hodnocení a klasifikace.

8 KA 2 - Školní psychologické poradenství V rámci této aktivity byly všem cílovým skupinám poskytovány služby externího pracovníka s plnou odbornou způsobilostí v rozsahu 5 hodin týdně. Psycholog zajišťoval základní diagnostiku a navrhoval řešení potíží, které se u žáků cílové skupiny objevily. Psycholog realizoval a v případě potřeby koordinoval všechny formy potřebných vyšetření žáků a zajišťovat akce, které budou směřovat k prevenci a případně i k nápravě všech negativních projevů žáků. Spolupracoval se všemi členy pedagogického kolektivu, poskytoval jim odbornou a metodickou pomoc při řešení jejich problémů ve vztazích učitel-žák-rodič. V průběhu realizace projektu se podílel na přípravě souboru materiálů a metodik.

9 KA 3 - Informační a komunikační technologie pro všechny Cílovými skupinami této klíčové aktivity jak všichni žáci ze sociokulturně znevýhodněného prostředí, tak pedagogičtí a řídící pracovníci. Cílem bylo vybavit všechny pedagogy dostatečnými znalostmi v oblasti aplikované IT tak, aby mohli techniku a legální výukový software ve výuce využívat. Příprava této skupiny je nezbytná pro realizaci aktivit se základní nosnou cílovou skupinou - se žáky. Základní změnou pro ně bude prolínání IKT do co nejširšího spektra vzdělávacích předmětů.

10 KA 4 - Centrum prevence Centrum prevence je základním prvkem postupně budované přeměny školy na centrum komunity. Prioritním cílem je postupné vytváření podmínek pro zajišťování MGP o děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí a realizace všech forem prevence rasismu, šikany, xenofobie prostřednictví forem multikulturní výchovy a vzdělávání. Centrum bylo zřízeno v prostorách školy, vybaveno a upraveno tak, aby mohlo sloužit jak individuálním konzultacím a aktivitám, tak společným sezením za účasti žáků, rodičů a pedagogů. Centrum by se mělo stát integrujícím prvkem vzdělávacího systému města a místem setkávání všech zainteresovaných na výchově a vzdělávání.

11 KA 5 - Personální řízení projektu Za plynulý běh projektu a garanci hlavních aktivit zodpovídal hlavní garant projektu Mgr.Jan Musil. Za finanční oblast řízení odpovídala finanční manažerka Mgr.Kateřina Gaidarusová. Za administrativní agendu nesla odpovědnost p.helena Párkáňová. Odborné aktivity zajišťovali : Ing. Zuzana Kokyová Centrum prevence, Mgr.Radek Karchňák oblast psychologického poradenství, Mgr.Jaroslava Šamatová oblast implementace ŠVP, DiS. Petr Hepner oblast IT, DVPP Bc. Fuková a p.smetanová. Do realizace projektových aktivit byli následně zapojování další externí odborníci na DPP.

12 KA 6 - Další vzdělávání pedagogických pracovníků V rámci této aktivity se průběžně zpracovávaly a inovovovaly : Plány personálního rozvoje Vzdělávací programy a akce ve spolupráci s odborným pracovištěm V průběhu realizace projektu byl zajišťován soubor tzv. na klíč pro realizační tým(team-buildingy) a další členy pedagogického sboru Do výběru byly zařazovány akce zaměřené na vytváření rovných příležitostí pro žáky prostřednictvím nových vyučovacích metod a forem práce

13 Systém udržitelnosti výstupů KA 1 část 1. V průběhu realizace byl kompletně přepracován školní vzdělávací program Mathesius garantkou KA Mgr.Šamatovou s využitím odborných konzultantů. V průběhu realizace projektu bylo vedením a pedagogickým sborem rozhodnuto o základním směrování školy k modelu inkluzivního vzdělávání. Na základě připomínek odborníků bylo rozhodnuto zahájit ve třetím roce realizace přípravy redukce ŠVP a následně přestavbu ŠVP směrem k proinkluzivnímu modelu. Byl vytvořen pracovní tým, který zahájil koncem roku 2011 vlastní práce na těchto změnách. Tým je veden stávající garantkou a odbornicemi z bývalé pilotní školy, která tvořila modelový ŠVP.

14 Systém udržitelnosti výstupů KA 1 část 2. Ve spolupráci se společností ČOSIV (Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání) byl vytvořen koncept navazujících projektů, jejichž předkladateli se staly společnosti PECKA a LINGUAE. Projekty směřují k vytváření proinkluzivních nástrojů, k vytváření modelového ŠVP pro školy tohoto typu, k vytváření vzdělávacích a výukových modulů proinkluzivního charakteru a k vytváření portálu inkluzivních škol Karlovarského kraje. Tím se vytvářejí podmínky k dlouhodobému udržení výstupů projektu Mosty a paralelně k vytvoření optimálního propojení končícího projektu s projektem Transformace školy na školu inkluzivního typu, který škola začala realizovat v listopadu 2011, a s projektem ŠIKK Nadace Open Society Fund.

15 Systém udržitelnosti výstupů KA 2 část 1. Školní psychologické poradenství obhájilo svou potřebnost v průběhu realizace projektu mnohokrát. Jednoznačně přineslo škole, rodičům a dětem výrazný komfort v poskytování těchto tolik potřebných služeb. Školní psychologové Mgr.Boušková a následně Mgr.Karchňák zajišťovali nejen vyšetření žáků a odbornou metodickou pomoc, ale podíleli se na získání souhlasu s vytvořením třídy s UVP a následně přípravné třídy. Pod metodickým vedením Mgr.Karchňáka byla zahájena činnost skupiny sociálních náprav pro děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí. Skupinu vedly zkušené elementaristky Mgr.Ševčíková a Bc. Šostoková.

16 Systém udržitelnosti výstupů KA 2 část 2. Zajistit udržitelnost výstupů souvisí s možnostmi zajišťování nemalých finančních zdrojů. Proto byl v první polovině roku 2011 zpracován projektový záměr a po vyhlášení 4.výzvy 1.GG Karlovarského kraje v rámci opatření 1.2 OP VK následně zpracován do podoby projektové žádosti a následně podán pod názvem Inkluzivní škola Transformace Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov na školu inkluzivního typu. V jeho rámci je výrazně pozice psychologa posílena na příštích 15 měsíců. V přípravě je další projekt, který následně zajistí dlouhodobou udržitelnost těchto služeb.

17 Systém udržitelnosti výstupů KA 3 část 1. Informační a komunikační technologie mají zelenou na naší škole již mnoho let. Svým vybavením výpočetní technikou, interaktivními a ozvučovacími systémy jsme tzv. v přední linii základních škol. Na tuto oblast se zaměřují také dislokační záměry školy na jednotlivé školní roky a ŠVP Mathesius, který výrazně dotačně posiluje oblast IKT. Vlastní výuka žáků začíná již ve 3.ročníku a kontinuálně pokračuje až do 9. ročníku. Stupeň připravenosti našich žáků je na vynikající úrovni, což dokládají jejich úspěchy na středních školách.

18 Systém udržitelnosti výstupů KA 3 část 2. Využitím tzv. disponibilních hodin v rámci vlastního ŠVP a záměr ještě posílit tuto oblast v plánované přestavbě ŠVP na ŠVP proinkluzivního typu je dlouhodobá udržitelnost plně zajištěna. Přesto se v již podaných a připravovaných projektech školy a jejích partnerů stále objevuje oblast IKT s jednoznačným záměrem posílit tuto oblast a zajistit výrazně vyšší úroveň kompetencí našich žáků a absolventů v příštích letech. Myšlenka udržitelnosti a přenositelnosti výstupů je zakotvena také v navazujících projektech školy a partnerů v rámci IPO v podaných projektech v rámci výzvy č.37 MŠMT (oblast individuálního vzdělávání) OP VK.

19 Systém udržitelnosti výstupů KA 4 část 1. Problematika prevence sociálně patologických jevů je součástí dlouhodobé strategie rozvoje školy a celé lokality Jáchymov. Škola, která je řádným členem Lokálního partnerství lokality Jáchymov, se výrazně podílela na zpracování klíčového dokumentu tzv. Strategického plánu lokálního partnerství. V jeho rámci byla vytvořena samostatná pracovní skupina na tuto oblast zaměřená. Aktivity v rámci Centra prevence byly dominantně zaměřeny na cílovou skupinu žáků školy a subdominantně na cílovou skupinu pedagogických pracovníků školy.

20 Systém udržitelnosti výstupů KA 4 část 2. Realizované besedy a akce s protidrogovou tématikou, s tématikou prevence xenofobie a rasismu, prevence šikany a násilí měly a mají svůj hluboký smysl. Lze konstatovat, že v průběhu realizace projektu došlo k výraznému poklesu citovaných fenoménů, že se škole lépe daří omezovat a částečně zcela eliminovat některé sociálně patologické jevy. V těchto aktivitách bude škola nadále pokračovat ať přímou spoluprací s nevládními neziskovými organizacemi (Člověk v tísni), tak další spoluprací s Policií ČR (lokálního partnera). Škola využije spolupráce se společností PECKA, která má od letošního roku svou pobočku v budově školy a bude realizovat akce jak pro učitele, tak pro veřejnost.

21 Systém udržitelnosti výstupů KA 5 Tato klíčová aktivita již není součástí klíčových aktivit projektů podle platných manuálů OP VK, přesto vedení školy vytvořilo podmínky pro udržitelnost, a to z prostých důvodů. Hlavním důvodem je fakt, že průběžné zapojování školy do výzev v rámci jednotlivých projektů výrazně zvyšuje tlak na vedené a velmi úzkou skupinu zpracovatelů záměrů a projektových žádostí samých. Proto se vedle klíčových osob projektové manažerky Mgr.Kateřiny Gaidarusové a projektového manažera Mgr.Jana Musila vytvořila skupina spolupracovníků asistentka p. Eva Smetanová, odborník na IT DiS. Petr Hepner a nově připravovaný finanční manažer p. Martin Koky.

22 Systém udržitelnosti výstupů KA 6 část 1. Oblast dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků patří k velmi sledovaným oblastem chodu každé školy. Vedení naší školy si plně uvědomuje význam DVPP a připravenosti pedagogů na všechny změny, které provázejí vzdělávání žáků. Škola má průběžně zpracovávaný a vyhodnocovaný plán personálního rozvoje na jednotlivé školní roky. V rámci DVPP investuje značné zdroje drtivou část z nich naštěstí z prostředků strukturálních fondů. Škola využila beze zbytku prostředky projektu Mosty, využívala jako partner prostředků projektu Učit se učit (příjemcem spol. PECKA), jako zprostředkovaný partner projektu Leadrem uvnitř (spol. PECKA).

23 Systém udržitelnosti výstupů KA 6 část 2. Oblast dalšího vzdělávání je na příštích 15 měsíců beze zbytku zajištěna z prostředků nově realizovaného projektu školy v rámci opatření 1.2 Inkluzivní škola Transformace Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary. Další vzdělávání je obsaženo také v projektu školy Systém individuálního vzdělávání osob žijících v oblastech se zastoupením sociálně vyloučených lokalit Posílení právní a občanské gramotnosti v Karlovarském kraji, podaného do výzvy č.37 - Žádost o finanční podporu z OPVK - IPo - oblast podpory 3.1 MŠMT. Těmito kroky je udržitelnost výstupů zabezpečena.

Etická výchova jako integrální součást života Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Etická výchova jako integrální součást života Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Etická výchova jako integrální součást života Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Projekt v rámci rozvojového programu Podpora implementace etické výuky

Více

školní rok 2010/2011

školní rok 2010/2011 Plán personálního rozvoje pedagogických pracovníků Základní školy Marie Curie-Sklodowské Jáchymov, okres Karlovy Vary školní rok 2010/2011 Preambule : Pedagogický pracovník je povinen zejména: dále se

Více

školní rok 2008/2009 (úprava k 2.1.2009)

školní rok 2008/2009 (úprava k 2.1.2009) Plán personálního rozvoje pedagogických pracovníků Základní školy Marie Curie-Sklodowské Jáchymov, okres Karlovy Vary školní rok 2008/2009 (úprava k 2.1.2009) Preambule : Pedagogický pracovník je povinen

Více

školní rok 2011/2012

školní rok 2011/2012 Plán personálního rozvoje pedagogických pracovníků Základní školy Marie Curie-Sklodowské Jáchymov, okres Karlovy Vary školní rok 2011/2012 Preambule : Pedagogický pracovník je povinen zejména: dále se

Více

školní rok 2009/2010 (úprava k datu 4.1.2010 sloučení ZŠ a MŠ)

školní rok 2009/2010 (úprava k datu 4.1.2010 sloučení ZŠ a MŠ) Plán personálního rozvoje pedagogických pracovníků Základní školy Marie Curie-Sklodowské Jáchymov, okres Karlovy Vary školní rok 2009/2010 (úprava k datu 4.1.2010 sloučení ZŠ a MŠ) Preambule : Pedagogický

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

Soubor pedagogicko organizačních opatření na školní rok 2014 2015

Soubor pedagogicko organizačních opatření na školní rok 2014 2015 Soubor pedagogicko organizačních opatření na školní rok 2014 2015 Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola Jáchymov, okres Karlovy Vary Soubor pedagogicko-organizačních informací pro mateřské

Více

Úpravy Prováděcího dokument OP VK k 9. 6. 2010

Úpravy Prováděcího dokument OP VK k 9. 6. 2010 Úpravy Prováděcího dokument OP VK k 9. 6. 2010 Kapitola/ Strana PO1, 1.1 Kap.3.1.3/17 Úprava Rozdělení podporovaných aktivit GG na realizaci zahájenou 2008 ukončenou do 31. 12. 2012 a realizaci zahájenou

Více

Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Analýza rovných příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami pro výzvu č. 02 globálního grantu Olomouckého kraje Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků

Více

Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU

Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU Přehled vhodných Oblastí podpory Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost na PrF MU Níže uvedený text se týká podporovaných aktivit jednotlivých Oblastí podpory tak, jak vyplývá z obecného

Více

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP MČ Praha 22 MAP MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP 10. 4. 2019 Žadatelem byla MČ Praha 22 a projekt byl realizován na území správního

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Podpora inkluzivního vzdělávání v letech 2013-2018 Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola Jáchymov, okres Karlovy Vary

Podpora inkluzivního vzdělávání v letech 2013-2018 Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola Jáchymov, okres Karlovy Vary Podpora inkluzivního vzdělávání v letech 2013-2018 Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola Jáchymov, okres Karlovy Vary Součást Strategie rozvoje Základní školy školy Jáchymov do roku 2018

Více

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů. ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje ZAMĚŘENÍ GG OLOMOUCKÉHO KRAJE GG v rámci oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM -

EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM... 1 CÍLE PROJEKTU... 2 KLÍČOVÉ AKTIVITY... 2 PROJEKTOVÝ TÝM... 6 HODNOCENÍ PROJEKTU... 6 VÝSTUPY PROJEKTU... 7 EU PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na

Více

Priority školního roku 2015/2016. Schválené pedagogickou radou dne 28.08.2015

Priority školního roku 2015/2016. Schválené pedagogickou radou dne 28.08.2015 Priority školního roku 2015/2016 Schválené pedagogickou radou dne 28.08.2015 1. Podpora rozvoje inkluzivního vzdělávání a zavádění proinkluzivních opatření ve všech organizačních součástech školy. Zapojení

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK OBSAH: 1. Úvod... 3 2. Metodologie... 4 2.1 Základní nástroje sběr dat:... 4 2.2 Základní nástroje analýza a syntéza:...

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Žadatel projektu: Základní škola Brno,Bakalovo nábřeží 8,příspěvková

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Základní škola a Mateřská škola Verneřice, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola 2011 Název operačního programu:

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Základní škola a Mateřská škola Verneřice, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola 2011 Název operačního programu: PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Ţadatel projektu: Základní škola a Mateřská škola Verneřice,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Poradenské služby školy Č.j.: 795/2016 Vypracoval: Mgr. Bc. Hana Kudrnová,

Více

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Habrmanova 130, Hradec Králové, 50002 IČO 69172366 www.habrmanova.cz Školní poradenské

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP)

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Č. j.: 260/18 Spisový znak: 1-4 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Barbora Janovská, speciální pedagog ŠPP Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum

Více

Zdravotnická informatika na středních zdravotnických školách

Zdravotnická informatika na středních zdravotnických školách Zdravotnická informatika na středních zdravotnických školách Registrační číslo projektu: Název projektu: Název projektu anglicky: Název a číslo globálního grantu: CZ.1.07/1.1.10/02.0019 Zdravotnická informatika

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 095/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 16. února 2017

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 16. února 2017 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 16. února 2017 Koncepce podpory škol v prioritní ose 3 OP VVV základní východiska Investiční priority prioritní osy 3 OP VVV 1) Omezování a prevence předčasného

Více

Ředitel školy ŽÁK. Rodina žáka

Ředitel školy ŽÁK. Rodina žáka POSKYTOVÁNÍ PORADENSKÝCH SLUŽEB Schéma poskytování poradenských služeb ve škole Ředitel školy Specializovaná poradenská pracoviště Pedagogicko psychologická poradna ŽÁK Rodina žáka Poradenští pracovníci

Více

Národní institut pro další vzdělávání

Národní institut pro další vzdělávání Národní institut pro další vzdělávání partner pedagogů v oblasti DVPP MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání Cílem je zlepšit kvalitu vzdělávání ve školách tím, že bude podpořena spolupráce zřizovatelů,

Více

Program poradenských služeb

Program poradenských služeb Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá Boleslav Program poradenských služeb Školní poradenské pracoviště Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá

Více

VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY

VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY VÝŇATEK Z VYHLÁŠKY Č. 72 / 2005 STANDARDNÍ PORADENSKÉ ČINNOSTI ŠKOLY Standardní činnosti školy Obsah Standardní činnosti školy...1 1.Standardní činnosti výchovného poradce...2 Poradenské činnosti:...2

Více

MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH

MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH Projekt spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu v ČR a státního rozpočtu České republiky 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU Realizátor projektu: Koalice nevládek Pardubicka,

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

Globální granty OP VK ve Středočeském kraji. PhDr. Ivo Říha Praha,

Globální granty OP VK ve Středočeském kraji. PhDr. Ivo Říha Praha, Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha, 14.4.2008 2 Globální granty OP VK Oblasti podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí

Více

Výzva č. 14, oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Výzva č. 14, oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Výzva č. 14, oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami V oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný popis podporovaných aktivit

Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný popis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k Výzvě č. 02 k předkládání grantových projektů v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný popis podporovaných

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

Poskytování poradenských služeb ve škole

Poskytování poradenských služeb ve škole MZPSZN-730/2016 Poskytování poradenských služeb ve škole Ředitelka Mateřské školy, Základní škola a Praktické školy Znojmo, příspěvkové organizace zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 PO1: Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (EFRR) Specifický cíl 1 Zvýšení mezinárodní kvality výzkumu a jeho výsledků Specifický cíl 2 Budování kapacit

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 29 096/2007-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání

KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání Anotace Dle harmonogramu zavádění dvoustupňové tvorby kurikula v odborném vzdělávání, který schválilo MŠMT v roce

Více

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Základní charakteristika poradenských služeb organizace - Gymnázium Tišnov, příspěvková Uskutečňováno v souladu s aktuální novelizací vyhlášky č.72/2005

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště (Vybráno z přílohy č. 3 k vyhlášce č.72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízení, ve znění pozdějších předpisů.) Standartní činnosti

Více

Poradenství. Školní poradenské pracoviště (ŠPP) zajišťuje pedagogicko-psychologické a kariérové poradenství.

Poradenství. Školní poradenské pracoviště (ŠPP) zajišťuje pedagogicko-psychologické a kariérové poradenství. Poradenství Školní poradenské pracoviště (ŠPP) zajišťuje pedagogicko-psychologické a kariérové poradenství. Služby jsou určeny žákům, zákonným zástupcům žáka, pedagogickým pracovníkům školy. Poskytování

Více

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s.

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Projekt je zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Cílem

Více

Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15. registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.

Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15. registrační číslo projektu: CZ /0.0/0. Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15 registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000159 Akční plán pro rok 2017 představuje soubor konkrétních aktivit a

Více

Program školních poradenských služeb

Program školních poradenských služeb Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace Program školních poradenských služeb Počet stran: 9 Datum projednání s pracovníky školy: 31.8.2017 Účinnost od: 2.9.2017 I. 1. Obecné zásady

Více

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE ŠKOLNÍ METODIK

Více

Analýza zvyšování kvality ve vzdělávání

Analýza zvyšování kvality ve vzdělávání Analýza zvyšování kvality ve vzdělávání pro výzvu č. 02 globálního grantu Olomouckého kraje Zvyšování kvality ve vzdělávání v Olomouckém kraji v rámci oblasti podpory 1.1 Operačního programu Vzdělávání

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

ŠKOLA PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.07/

ŠKOLA PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.07/ ŠKOLA PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.07/11.0100 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: 1.Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Zprostředkující subjekt:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary. Karlovarská 1189, Nejdek. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary. Karlovarská 1189, Nejdek. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Nejdek, Karlovarská 1189, okres Karlovy Vary Karlovarská 1189, 362 22 Nejdek Identifikátor školy: 600 067 467 Termín konání

Více

1- Počáteční vzdělávání 1.2- Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

1- Počáteční vzdělávání 1.2- Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í INDIKATIVNÍ TABULKA SE SEZNAMEM PŘÍJEMCŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ ČÍSLO VÝZVY: 08 PRIORITNÍ OSA: OBLAST PODPORY: PRO KONKURENCESCHOPNOST

Více

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 Program Shrnutí výstup jednání PS vzdělávání Aktuální stav přípravy KAP v Královéhradeckém kraji Aktuální informace ke KAP - MŠMT Ing. Barbořáková Diskuze

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 PO1: Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (EFRR) Specifický cíl 1 Zvýšení mezinárodní kvality výzkumu a jeho výsledků Specifický cíl 2 Budování kapacit

Více

Program školního poradenského pracoviště. Cíle školního poradenského pracoviště

Program školního poradenského pracoviště. Cíle školního poradenského pracoviště Program školního poradenského pracoviště Od 1. září 2016 zahájilo svoji činnost školní poradenské pracoviště. Jeho úkolem je poskytovat komplexní služby žákům, jejich rodičům a pedagogickým pracovníkům.

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

Zdroje pro EVVO aktivity

Zdroje pro EVVO aktivity Zdroje pro EVVO aktivity Tato aktivita probíhá v rámci projektu "Environmentální vzdělávání úřadu jako příležitost pro kvalitní rozvoj obce", financovaného ze zdrojů Státního fondu životního prostředíčr.

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

Oprávnění žadatelé projektů MAP: obce, DSO, MAS Území ORP Proč MAP? Stanovení priorit a jednotlivých kroků k dosažení cílů vzdělávací politiky na základě místní potřebnosti a naléhavosti, lokálních přínosů

Více

Program školního poradenského pracoviště

Program školního poradenského pracoviště Program školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále ŠPP) je zřízeno k zajištění a realizaci výchovně vzdělávací koncepce školy. Poskytování poradenských služeb na školách se řídí

Více

Aktivity z návrhové části KAP, jejichž realizaci uvítáte na území MAP

Aktivity z návrhové části KAP, jejichž realizaci uvítáte na území MAP 1 Aktivity z návrhové části KAP, jejichž realizaci uvítáte na území MAP KLÍČOVÁ TÉMATA Polytechnické vzdělávání Čtenářská a matematická gramotnost Kariérové poradenství 2 KAP Implementační projekty aktivity

Více

Podpora inkluzivního vzdělávání. Sociální integrace v obcích

Podpora inkluzivního vzdělávání. Sociální integrace v obcích Podpora inkluzivního vzdělávání Sociální integrace v obcích Chceme mít selektivnější nebo inkluzivnější systém? Jaké konkrétní kroky činí v této oblasti MŠMT v současné době Národní plán inkluzivního vzdělávání

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07/4.1.00/33.0001 Název OP: Prioritní osa: Oblast podpory: Podporovaná/é aktivity z PD OP VK: Název Příjemce dotace: Partneři projektu (pokud

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

Informace k realizaci projektu Kvalitní výuka (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost -EU)

Informace k realizaci projektu Kvalitní výuka (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost -EU) Informace k realizaci projektu Kvalitní výuka (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost -EU) Projekt Kvalitní výuka v ZŠ Senohraby (dále jen projekt) bude realizován v předpokládaném termínu

Více

ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP

ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP Oblast Podpora inkluze Obecná priorita A13: Vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami společně s ostatními Obecný cíl A13.1: Zajistit optimální vzdělávání

Více

Školní poradenské pracoviště Truhlářská

Školní poradenské pracoviště Truhlářská Školní poradenské pracoviště Truhlářská Základní škola J. Gutha-Jarkovského, Gymnázium Jiřího Gutha-Jarkovského, Truhlářská 22, Praha 1 1. Výchovný poradce Mgr. Radka Holečková výchovný poradce, Truhlářská

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2016

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2016 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2016 Identifikační číslo zprávy: 1 Sledované období od: 1. 1. 2016 Sledované období do: 31. 12. 2016 Verze 05 Vytvořen v souladu s METODICKÝM

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Moderní škola, moderní výuka. EU peníze středním školám

Moderní škola, moderní výuka. EU peníze středním školám Projektový záměr Moderní škola, moderní výuka EU peníze středním školám Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo operačního programu: 7.1 Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání

Více

Školní poradenské pracoviště (ŠPP)

Školní poradenské pracoviště (ŠPP) Školní poradenské pracoviště (ŠPP) Vážení rodiče, pedagogové a přátelé školy, milí žáci, dovolte nám, abychom vás informovali o zřízení školního poradenského pracoviště, které vzniklo 1.9.2016 na naší

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Název projektu: Rozumět si lépe, být si blíže Žadatel projektu:

Více

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Základní charakteristika poradenských služeb - Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace Uskutečňováno v souladu s aktuální novelizací vyhlášky č.72/2005

Více

Co nového v KAP. II. Setkání Řídícího výboru MAP MČ P4

Co nového v KAP. II. Setkání Řídícího výboru MAP MČ P4 Co nového v KAP II. Setkání Řídícího výboru MAP MČ P4 Praha 19.1.2017 Rozvoj podpory MAP Z projektu KAP podporuje MČ i HMP = cílem je podpora MČ při realizaci MAP 12. 2015 setkání s OŠK MČ k projektu 02.

Více

Role lidí při realizaci strategie Cíl kapitoly. Základní pojmy. Proces integrace služeb ICT

Role lidí při realizaci strategie Cíl kapitoly. Základní pojmy. Proces integrace služeb ICT Role lidí při realizaci strategie Cíl kapitoly Poskytnout informace o rolích jednotlivých osob ve škole při procesu integrace ICT do života školy. Kromě základního rozdělení rolí budou uvedeny konkrétní

Více

Školní poradenské pracoviště na ZŠ a MŠ Brno, Blažkova

Školní poradenské pracoviště na ZŠ a MŠ Brno, Blažkova Školní poradenské pracoviště na ZŠ a MŠ Brno, Blažkova Od 1. 9. 2016 začalo fungovat na naší škole školní poradenské pracoviště ve složení: výchovný poradce, školní metodik prevence a speciální pedagogové

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Krajské akční plány rozvoje vzdělávání Č.j.: MSMT 7246/2015-2 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Avízo pro žadatele o

Více

Klíčové aktivity (KA1- KA5)

Klíčové aktivity (KA1- KA5) Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Název výzvy: Ţádost o finanční podporu z

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány školním poradenským pracovištěm (dále jen ŠPP) a jsou poskytovány žákům, učitelům a rodičům (zákonným zástupcům). Pracovníci

Více

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Cíl a identifikace výzvy Základní informace Cílem výzvy je podpořit střední a vyšší odborné školy formou projektů zjednodušeného

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Identifikační číslo zprávy: 1 Sledované období od: 1. 1. 2018 Sledované období do: 31. 12. 2018 Verze draft 01 1 1 rok 2018 Identifikace

Více

Aktuální stav OP VVV

Aktuální stav OP VVV OP VVV Aktuální stav OP VVV 6. 1. 2015 byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok 2015 19. 1. 2015 byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi 20.

Více

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život 13. 4. 2018 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina PROGRAM SETKÁNÍ 1. Aktuální stav projektu

Více

Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2009

Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2009 Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2009 Údaje o organizaci Název: Erudis, o.p.s. Adresa: Fügnerovo náměstí 1808/3, 120 00 Praha 2 IČ: 26435667 Bankovní spojení: UniCredit Bank, a.s., Na Příkopě

Více

MAP vzdělávání ORP Zábřeh

MAP vzdělávání ORP Zábřeh MAP vzdělávání ORP Zábřeh jednání Řídícího výboru 20.4.2016 Zábřeh Přínos MAP Odůvodnění investice do škol a dalších vzdělávacích institucí prostřednictvím OP VVV a IROP prokázání souladu projektu se Strategickým

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání městské části Praha 3

Místní akční plán rozvoje vzdělávání městské části Praha 3 Místní akční plán rozvoje vzdělávání městské části Praha 3 číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000794 Setkání řídícího výboru 7. září 2017 MAP tři rozměry působení Vytvoření místní platformy pro

Více

Tematické oblasti MAP Chomutovsko

Tematické oblasti MAP Chomutovsko Tematické oblasti MAP Chomutovsko (výstupy z dosavadních strategických a analytických materiálů ve srovnání s tématy MŠMT) Ustavující jednání Partnerství MAP Chomutovsko, 16.3.2016 Dostupné aktuální analytické

Více

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU INKLUZE Formulace kritérií splnění dílčích cílů se opírala rovněž o souhrnné výsledky dotazníkového šetření potřeb na školách pro jednotlivá klíčová témata. Konkrétní

Více

INKLUZE VE ŽLUTICÍCH

INKLUZE VE ŽLUTICÍCH INKLUZE VE ŽLUTICÍCH Registrační číslo CZ.1.07/1.2.00/47.0018 Mgr. Bc. Václav Slavík, starosta Miroslava Eliášová, manažer projektu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2019

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2019 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2019 Identifikační číslo zprávy: Sledované období od: 1. 1. 2019 Sledované období do: 31. 12. 2019 Verze draft 01 1 2 rok 2019 Identifikace

Více

Harmonogram výzev OP VVV: Aktuálně vyhlášené výzvy: OP Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV)

Harmonogram výzev OP VVV: Aktuálně vyhlášené výzvy: OP Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) Harmonogram výzev OP VVV: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/harmonogram-vyzev-op-vvv Aktuálně vyhlášené výzvy: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/vyhlasene-vyzvy Výzvy OP VVV vyhlašované v listopadu

Více

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu)

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu) Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu) Jakub Marinov, Centrum podpory SRP Olomouc Ředitelská akademie, 9. listopadu 2018 Reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283

Více

Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb Na základě Vyhlášky č. 72/2005 Sb. O poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, ve znění pozdějších předpisů

Více

NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU REALIZACE KONCEPCE VČASNÉ PÉČE O DĚTI ZE SOCIÁLNĚ ZNEVÝHODŇUJÍCÍHO PROSTŘEDÍ

NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU REALIZACE KONCEPCE VČASNÉ PÉČE O DĚTI ZE SOCIÁLNĚ ZNEVÝHODŇUJÍCÍHO PROSTŘEDÍ NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU REALIZACE KONCEPCE VČASNÉ PÉČE O DĚTI ZE SOCIÁLNĚ ZNEVÝHODŇUJÍCÍHO PROSTŘEDÍ Vláda ČR na svém zasedání dne 14. května 2008 schválila usnesením č. 539 Zprávu vlády o realizaci Koncepce

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: Prioritní osa: Oblast podpory: Podporovaná/é aktivity z PD OP VK: Název Příjemce dotace: Partneři projektu (pokud jsou relevantní):

Více